mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 10.05.2024 : 04:37:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Samo - nedolžni beli oblaček, leteča veverica Ščurk & Co.
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 366   Dol
Natisni
Avtor Tema: Samo - nedolžni beli oblaček, leteča veverica Ščurk & Co.  (Prebrano 766073 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #930 : torek, 14.02.2012 : 09:55:19 »

Dejansko je tole zaprto škatlo Samo spravil izza blazine za naslonjalo in jo odprl.  Angry No, jaz se delam, da mi je hotel narediti presenečenje, ker je jutri valentinovo in mi je kavč postll s srčki ljubezen , zlati moj muc.  Roll Eyes
Jaaaa, tooo, tako se govori! Samo te ma tko rad, no (vsaj tolk kot mi)! ljubezen
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #931 : torek, 14.02.2012 : 13:31:04 »

Ma ne vem ... bi morala celega oblect se z eno mrezo, ker so luknje na boksih prevelike in bi bil cincilo v sekundi zunaj.

Mreza po tleh ni prav blazno fajn za cincilje tace. Razen, ce bi jo na veliko oblozila s senom oz. nekim nastiljem.

Midva imava za cincota obicno kletko s plasticnim dnom (tako, ki jo kupis v stacuni, je pa res, da je ze naredil tunel skozi in je tako zdaj dno postavljeno v dno od ene druge kletke. Bomo pa tudi mi razmisljali o povecanju, ker razmisljamo o se eni cincili.

Ena varianta - ampak bi morala zmerit luknje (bom sporocila) so "cubes" http://www.guineapigcages.com/. Pri nas jih imajo obcasno v Hoferju oz. Liedlu. Nekateri jih uporabljajo za pridne in ne demolirajoce razpolozene odrasle dihurje.

Tole z mržeo po tleh in činčiljimi tačkami mi je kar jasno, ja.  Sad O tem razmišljam predvsem zato, ker se Taras na tla kletke spusti dejansko samo za iztrebljanje, drugače pa se zadržuje v višjih delih kletke.  Smiley

O, a potem ni samo moja činčila diplomiran uničevalec kletk?  pevka Na začetku sem kupila eno visoko kletko za ptče, pa je bila luknja v plastiki en, dva, tri, Tarasa sem pa po živčnem preiskovanju našla v (k sreči praznem) košu za smeti, kamor je skočil noter, ven pa ni mogel.  Evil In potem sem nabavila tole kletko. No, Tarasu se njegovih dvanajst let sploh ne pozna  Kiss , kletki pa še kako!

Bom vesela glede informacij za cubes!  Smiley Malo sem brskaa po netu in našla kletko za veverice, v bistvu pač relativno visoka kletka, s tem da mreža sega po notranji strani kletke do dna, to bi bilo za razmislit. Lahko ti pošljm link na ZS, če te zanima. Pa alu plate od mameF okoli plastičnega dela kletke, bi tudi morale biti ok.  Smiley

@mamaF - s Tarasom se že veseliva novih, frišnih vej!  veselje  Kiss Pa alu plat mogoče tudi, moram še naredit raziskavo tržišča.  Wink Plačilo pa bo zagotovo v celoti izvedeno!  Cheesy

@SunnyDay - jaz, kljub temu, da imam psa, ne vem kakšni so razmiki mreže pri pasjem boksu, vem pa, da se tele činčilje kepice znajo spremenit v mini miške, ko je treba kam zlesti.  Roll Eyes
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #932 : torek, 14.02.2012 : 13:32:52 »

Jaaaa, tooo, tako se govori! Samo te ma tko rad, no (vsaj tolk kot mi)! ljubezen

Jaz vas imam tudi vse rada, najmanj toliko, kot Samo meneljubezen
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #933 : torek, 14.02.2012 : 13:53:09 »

Eno fensi omaro za činčilkota ima Royalty, daj jo malo pocukaj za podrobnosti WinkShocked Hm, no, meni se ne zdi činčila tako mini oz. rešetke tako široke (so pa vsekakor trdne in jih ne moreš zlepa zvit), seveda pa se lahko ful motim, ker ocenjujem na pamet Undecided.

Ce je bil misljen zlozljiv kovinski pasji boks, potem ja, gre cincila med resetkami ven (tudi kaksen dihur se zna tam skozi spravit, pa so precej bolj konkretni kot cince). Pod vso tisto dlako cincil v bistvu nic ni - pomojem jih je realno tako 1/3 od tistega kar izgledajo skupaj s kozuhom.

Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #934 : sreda, 15.02.2012 : 01:55:06 »


eno glupo pitanje - a bi bil ok tudi kovinski box za psa, ki so približno tudi teh dimenzij oz. še malo večji?

vse to je tle nek v cenovnem rangu tam okol 100 ojrof.
Jaz sem ena taka "do it yourself" persona in sem malo tuhtala tudi v tej smeri. Cenovno je to vsekakor naugodnejša varianta kovinskega bivališča (recimo TULE so mere podobne kot pri obstoječi Tarasovi kletki). Razmak med kovinskini prečkami pa je pri teh pasjih kletkah kar velik (pri naši je 3,6 cm med dvema kovinskima palicama). Torej bi blo treba kupiti še dodatno pocinkano/nerjavečo mrežo z manjšimi očesci in jo z malo spretnosti in nekaj orodja pritrditi na stene talega boksa. 
Vendar se mi zdi problem v tem, da so vsi tile pasji boksi "ležeči", torej zasedejo dosti talne površine, pa še "vrata" so ogromna, kar verjetno za malega glodavca ni glih priporočljivo - razen če se ga obrne pokonci, samo potem je treba drugače rešit problem dna.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #935 : sreda, 15.02.2012 : 10:05:33 »

na podlagi tega, kar je Maja napisala, sem pogledala, koliko je sploh velika činčila  sram (še nkol vidla v živo ali imela v rokah  Shocked Roll Eyes ).
če so pri pasjem boxu 3,6 cm med velika okenca, so absolutno prevelika in tudi če se ne bi ravno ven zbasala, se lahko še obesi, če bi glavo not zahakljala.

poj mogoče bolje razmišljati v smeri ptičjih kletk. recimo nekaj takega


ta ima dimenzije  d 76 x š 45 x v 90 cm, košta 40 evrov. ne vidim pa, kako ima na dnu - zdi se mi, da je na dnu tudi rešetka, samo nisem čisto ziher.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #936 : sreda, 15.02.2012 : 10:54:27 »

Ptičje kletke imajo izvlečno (plastično) dno in rešetke spodaj, ja. Ampak imajo pa običajno tudi odprtine, ki se "zafilajo" s plastičnimi posodicami za hrano in to za činčilo ne pride v upoštev (ne vidim pa, kak patent točno je pri tej kletki na sliki Undecided). Prišla bi v upoštev konkretnejša kletka za večje papige, ampak te pa imajo že tudi "pošteno" ceno.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #937 : sreda, 15.02.2012 : 11:55:59 »

Mi imamo za činčilkota (smo imeli dva, pa nam je eden par let nazaj poginil Sad) po meri narejeno omaro iz lesa, ki ima dve stranici iz stekla, v katerem so luknje za zračenje. Ne vem, če bi se še enkrat odločila zanjo, ker se mi zdi da ni dovolj zračna...ampak činčilko je pa že pet let v njej in se počuti čist fajn, ker ima res veliko placa za laufat in ogromno poličk ter v čisto zgornjem štuku "pasjo hišico" kjer vedno spi čez dan. Omara - kletka je sicer super, lepo zgleda ampak je bila pa draga ko hudič. Skupaj s spodnjim delom, ki je navadna omarica za pasje-mačji-činčilji futer in pripomočke je bila cca. 500 €. Ampak po drugi strani sem pa ful ziher, ker mi mački ali psi ne morejo niti slučajno do njega, da bi ga kakorkoli poškodovali. Sploh takrat kadar me ni zraven...

Pasji kovinski boks ima definitivno prevelik razmak med rešetkami za činčile, tako da res ne pride v poštev...

Kolega sta si naredila sama kovinsko kletko, ampak je bilo kar nekaj zafrkancije, pa niti prav poceni ni prišla. Sta pa dala leseno dno, za kar se jaz nikoli ne bi odločila.

Mogoče res najbolje, da nekako s kovino zaščitiš tisti plastični del kletke, ampak ful pazi na ostre robove, ker se ti lahko hitro poreže po tačkah ali gobčku...Midva imava za dno narejeno kovinsko "banjo" postavljeno na leseno dno omare, ampak nama je delal kolega in je bila cena prijateljska, drugače bi bilo tudi drago kot žafran...

Jaz imam prejšnjo kletko - tisto klasično iz štacune za činčile s plastičnim dnom - banjo še vedno spravljeno, pa ti jo odstopim, če ti pride prav in boš improvizirala s kovino oblečt banjo. Mislim, da bi bile celo dimenzije prave, ampak sem trenutno bolj v ležečki pozi, pa ne bi šla po kleti brskat in merit...če lahko počakaš par dni, se bom pa potrudila it izmerit.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #938 : sreda, 15.02.2012 : 12:35:52 »

Joj, jaz vam vsem skupak sploh ne morem povedat kako ste prijazne in koristne!  Kiss  ljubezen

Sem šla včeraj malo po trgovinah, pa me je samo od gledanja kletk začela denarnica bolet ...  Sad

@Royalty - se toplo priporočam za tvojo kletko  , seveda jo lahko tudi odkupim z dodanimi procenti za Horjulčke!  Smiley Jo bom obložila z alu platami od mameF po zunanji strani, če slučajno ne za stalno, bo pa za prehodni čas zagotovo ok!  Afro Ne gori voda, ti se kar v miru pocajtej, pa se mi prosim javi, ko boš lahko.  Smiley

Sicer pa moram reči, da se mi po eni strani zdi prav fajn, da ena žival, ki živi v kletki, preživi svojo kletko. Prej, ko sem imela hrčke, so bile kletke za več generacij hrčkov, potem sem jih pa še naprej lahko dala, kunci tudi niso uspeli preživeti svojih kletk, tako, da je Taras prvi "kletkar", ki bo preživel svojo kletko.  veselje

P.S.: A se spomnite tegale davnega posta?
Sicer je pa moja mama včeraj poskrbela za najboljšo možno zabavo (za Samota in zame), ko mi je poslala prav spešl škatlo.  Cheesy Če bi znala, bi za ozadje videa dala muziko "A je to", pa ne znam.  sram

SAMO_VS._THE_BOX

No, tale škatla je še vedno top of the top igrača v hiši! Kako malo je potrebno, da je muc srečen.  Smiley

Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #939 : sreda, 15.02.2012 : 12:53:12 »

Luknje v mrezi do "cubes" so velike 3x3 cm. Zdaj moram samo se meter najt, da vidim koliko to pride v realnosti.

Mislim pa, da se bom/bova lotila predelave ene omare. Ampak najprej moram meter najt  Roll Eyes da vidim, ce sploh pride v sobo, ker je velika.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #940 : sreda, 15.02.2012 : 13:00:33 »

@Royalty, daj nekam obesi fotko vaše kletke, mene ful firbec matra Wink

Ja, cene "home made" izdelkov so nizke samo, če res sam doma delaš. Pri nas to ni bil problem, ker imamo enga majstra z orodjem in delavnico in seveda nadpametno mene, ki sem mu vse narisala in notranjost sama opremila Tongue Pa les doma in vse ostalo. Če moraš pa vse kupit in nekomu dat delat, pa verjamem, da nanese precej €.

Moja pločevina pa je tako fajn tanka, da je sicer res ostra na robovih, toda po drugi strani se jo da lepo prepogibat in lahko tudi rob zapogneš (kot rob na hlačah Wink ), da je zaobljen. Pa še rezat se jo da lepo z olfa nožem - parkrat potegneš po njej in preprosto prelomiš, tako da lahko narežeš kose do milimetra natančno. SEm prav vesela, da bomo zaporniku Tarasu pomagali do nove hiše Cheesy
Logiran

Unikatne tablice in portretki
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #941 : sreda, 15.02.2012 : 13:08:04 »

SEm prav vesela, da bomo zaporniku Tarasu pomagali do nove hiše Cheesy

Jaz tudi, jaz tudi, jaz tudi!  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #942 : sreda, 15.02.2012 : 14:39:45 »

SEm prav vesela, da bomo zaporniku Tarasu pomagali do nove hiše Cheesy

a se še komu iz tehle muvijev dozdeva, da ima NoJinx čisto preveč enih omar za brezvezno kramo  Roll Eyes  Tongue
lahk bi recimo eno ven vrgla in ubogi žvali kakšno TAKOLE zadevo za relativno majhen denar privoščila  Roll Eyes
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #943 : sreda, 15.02.2012 : 14:51:30 »

so pa ful srčkani teli činčilkoti - to sem šele zdaj opazila.
s čim ga pa hraniš?
kolk je pa to kaj brihtna žival - recimo v primerjavi z enim mačkom?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #944 : sreda, 15.02.2012 : 17:17:51 »

Pomoje da odvisno od mačka - praš preCednico  Evil
Logiran
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 366   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Samo - nedolžni beli oblaček, leteča veverica Ščurk & Co.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines