mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 19.05.2024 : 19:21:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Okoljevarstveni kotiček  |  Tema: TESTIRANJE NA ŽIVALIH
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 21   Dol
Natisni
Avtor Tema: TESTIRANJE NA ŽIVALIH  (Prebrano 54159 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #45 : sobota, 23.02.2008 : 01:15:07 »

Zdravo!
Malo sem prebirala to temo, pa bi dodala, da ni samo kozmetika kočljiva, kaj pa čistila?!
Po mojih izkušnjah se o tem še manj govori, v navadni trgovini pa praktično ne dobiš takih, ki jih ne testirajo na živalih..

Dobiš, dobiš. Poglej v Kalčku.
Logiran
*Bonny*
novinec
*
Sporočil: 0


« Odgovor #46 : sobota, 06.09.2008 : 11:44:37 »

Brala sem spodnji post, pa je pisalo da je NIVEA testirana na živalih. Jaz pa sem nekje, ne vem več kje, prebrala da ni testirana na njih.  Pa GARNIER tudi ne testira na živalih? Ali se motim? AVON in ORIFLAME vem da nista. Katere so še firme, ki ne testirajo?

Z letom 2009 naj bi v EU prišel zakon, ki prepoveduje testiranje na živalih za kozmetiko. Ali se bodo te firme preselile kam drugam in dalje testirale ali bodo začele kako drugače testirat?
Logiran
everlast
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #47 : sobota, 27.09.2008 : 19:21:09 »

Je bila moja sodelavka  na seminarju za farmacevte in je ena zelo pametna magistra razlagala, da je najbolj krut test za živali, da izgubijo samo eno očko  Angry
Mislim, da lahko nekdo tako izobražen izjavi kaj takega, res nima nima kančka vesti ali pameti, jaz bi ji sigurno za vrat skočila in jo povabila, da si z menoj ogleda kakšen video o testiranju na živalih, magari pod prisilo Angry
Imam pa še v službi katera magista je bila to, pa ji bom kakšen mail napisala in pripopala kakšen link, da se bo učena gospa lahko malo izobrazila, hudiča sem jezna in žalostna, da ljudje res ne vidijo kaj se dogaja Cry
Logiran
Lumpa
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #48 : sreda, 15.10.2008 : 18:47:28 »

Pa saj ravno ljudje so tisti, ki poganjajo vso to mašnerijo, če ne drugega pa tisti ki to počno v laboratoriju, pa se jim to ne zdi sporno, tak je pač sistem in služba je služba, tako so jih morda učili že na faksu.. Undecided
Logiran
lana_
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #49 : torek, 30.12.2008 : 19:30:10 »

Mene pa zanima ali kdo ve, če firma ALVERDE testira na živalih?
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #50 : torek, 30.12.2008 : 20:01:01 »

Ne, Alverde ne testira na živalih.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #51 : torek, 30.12.2008 : 20:02:38 »

Kopiram:
"ČRNI" SEZNAM PODJETIJ, KI TESTIRAJO NA ŽIVALIH

P&G je najhuši; v letu 1991 so naredili eno vrsto testov na 300 živalih, pri cemer so že obstajali podatki in sicer od testov na prostovoljcih!!! Vsako leto v hudih mukah kot posledica testiranj umre preko 50 000 živali!

Sem sodijo izdelki kot so:

Clairol, Max Factor, Pantene, Old Spice, Oil of Olaz, Head&Shoulders , Sally Hansen, Ariel, Always, Pampers, Ponds, Fenjal, Aquafresh Vaseline , Colgate ( se pa zelo trudijo za odpravo testiranja na živalih in uporabo alternativnih metod), Palmolive.

Coty: Adidas, Davidoff, Joop!, Lancaster, Jil Sander, Johnson&Johnson: Penaten, Clean&Clear, Bebe, Carefree, Piz Buin. L'oreal: Biotherm, Garnier, Armani, Helena Rubinstein, Lancome, Vichy , Coppertone, Dr. Scholl's .

Unilever: Dove, Rexona, Axe, Impulse, Organics, Lux, Signal, Cerruti, Calvin Klein, Valentino, Cutex, Elizabeth Arden, Rimmel, Timotei, Persil, Mentadent Playtex: Banana Boat, Veet . Henkel&Schwarzkopf: Poly, Taft, Gliss Kur, Schauma, Fa, Aok, Diadermine, Vademecum, Fiorucci.

Neznano (niti Peta nima natančnih podatkov): Nina Ricci, L'occitane, Dior

"BELI" SEZNAM PODJETIJ, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH

Alverde, Alterra, Almay, Amway, Avon (prvi, ki je skupaj z Revlonom že daljnega leta 1989 prenehal z vsemi poskusi na živalih!), Annemarie Borlind, Chanel, Clarins, Clinique, Collistar, Darphin, Decleor, Dermalogica, Dr. Hauschka, Estee Lauder, Fruit of the Earth, Guhl, Joico, Montagne Jeunesse, Matis, Maybelline, Murad, Neutrogena, Oriflame, Orlane, Revlon, Shiseido, St. Ives, Thalgo, Weleda, Wella, Yves Rocher, Beiersdorf: Juvena, Atrix, Nivea, Labello La Prairie, Eucerin, 8x4, Balea (izdelek dm lastne blagovne znamke).

Moratorij na testiranje na živalih: Braun, Gillette.
 
Vir: http://forumi.siol.net/archive/index.php/t-15385.html
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #52 : torek, 30.12.2008 : 20:13:13 »

Luna ne testira na živalih
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #53 : torek, 30.12.2008 : 20:18:05 »

A kdo ve za o.b. tampone?
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #54 : torek, 30.12.2008 : 20:20:01 »

kva pa je z njimi?
no sej jst jih itak ne rabm Cheesy, sam tko me zanima.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #55 : torek, 30.12.2008 : 20:51:44 »

Sem odkrila tampone, ki niso testirani na živalih (Google vse najde Wink ).Ti tamponi so Natracare, narejeni iz 100% ekološkega bombaža. Baje se dobijo v Mercatorju, Sanolabor prodajalnah ter na  http://www.biosi.si in http://www.natracare.com Wink
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #56 : sreda, 31.12.2008 : 12:42:36 »

A kdo ve, če se da prijavit nekoga/neko ustanovo da testirajo, čeprav po zakonu ne bi smeli - da si to osebno videl, nimaš pa kakšnih slik/videa?
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #57 : petek, 02.01.2009 : 15:47:59 »

Če prav razumem, naj bi šlo za slovensko podjetje, ki testira?


Slovenski zakon za zaščito živali:

4. Poskusi na živalih in delo na izoliranih tkivih, organih in truplih predhodno usmrčenih živali

20.a člen

Organizacije na področju vzreje, reje, dobave poskusnih živali in izvajanja poskusov na živalih morajo biti odobrene pri upravnem organu, pristojnem za veterinarstvo.
Organizacije iz prejšnjega odstavka se odobrijo, če izpolnjujejo predpisane pogoje glede prostorov, opreme, tehničnih pripomočkov, kadrov, zagotavljanja zdravstvenega varstva živali, odstranjevanja živalskih stranskih proizvodov ter vodenja evidenc.
Organizacije na področju vzreje in reje poskusnih živali, ki izpolnjujejo predpisane pogoje iz prejšnjega odstavka, razen pogoja spremljanja zdravstvenega stanja v zadnjih treh letih, se odobrijo začasno, vendar najdalj za tri leta.
Če se pri izvajanju nadzorstva ugotovi, da organizacije iz prvega odstavka tega člena ne izpolnjujejo več pogojev iz drugega odstavka tega člena, se odobritev odvzame.
O odobritvi in odvzemu odobritve iz tega člena odloči upravni organ, pristojen za veterinarstvo, z odločbo v upravnem postopku.

21. člen

Poskuse na živalih smejo izvajati le organizacije, ki so odobrene za izvajanje poskusov na živalih v skladu s prejšnjim členom in imajo dovoljenje upravnega organa, pristojnega za veterinarstvo.
Poskuse na vretenčarjih se sme izvajati samo, če se pričakuje, da bo trpljenje živali etično sprejemljivo v primerjavi s pričakovanim dosežkom. Poskusi na vretenčarjih se smejo izvajati dalj časa samo, če se pričakuje, da bodo rezultati izjemnega pomena za človeka ali živali ali za rešitev znanstvenih problemov.
Dovoljenje za poskuse se izda samo, če je poskus nujno potreben, in če:
– je poskus nujen v medicinske, veterinarsko-medicinske ali nasploh v znanstveno-raziskovalne namene in se pričakuje, da bodo rezultati prinesli pomembna nova spoznanja, oziroma je trpljenje živali etično sprejemljivo v primerjavi s pričakovanim dosežkom;
– gre za temeljne raziskave;
– se ciljev poskusov ne da doseči z drugimi metodami in postopki;
– se poskus izvede z najmanjšim možnim številom živali z najnižjo nevrofiziološko občutljivostjo in metodo, ki povzroča najmanj trpljenja, bolečin in trajnih poškodb;
– se žival pred pričetkom poskusa anestezira, razen če je bolečina, ki bo povzročena s poskusom, manjša od bolečine, povzročene z anestezijo, ali če bi bila anestezija v nasprotju z namenom poskusa;
– se bo žival po končanem poskusu ustrezno zdravila ali usmrtila, če trpljenja ni mogoče preprečiti;
– osebje za vodenje in izvajanje poskusa ter za nego in oskrbo živali, prostori za bivanje oziroma gojitev in oskrbovanje živali ter naprave in priprave izpolnjujejo predpisane pogoje;
– so živali, za katere je tako predpisano, iz organizirane in registrirane reje za rejo poskusnih živali; upravni organ, pristojen za veterinarstvo, lahko v izjemnih primerih, ko je poskus nujen za ohranitev živalske vrste, žival pa edina primerna za poskus ali je ni mogoče vzrediti, izda dovoljenje za poskuse tudi, če žival ne prihaja iz organizirane in registrirane reje.
Dovoljenje se ne sme izdati za poskuse za etično nesprejemljive cilje, kot je preizkušanje bojnih sredstev, kozmetičnih preparatov, tobačnih ali alkoholnih izdelkov, ali za poskuse, pri katerih se uporabljajo sredstva za hromljenje mišic in se izvajajo brez anestezije.
Dovoljenje se izda za konkreten poskus ali serijo poskusov in za konkretnega vodjo ter izvajalca ali izvajalce in za določen čas. Dovoljenje se ne izda oziroma se odvzame, če se ugotovi, da niso izpolnjeni predpisani pogoji.
Dovoljenje za poskuse ni potrebno:
– če je poskus predpisan;
– če je poskus odredilo sodišče ali pristojni inšpektor na podlagi pravnega akta;
– pri izvajanju vakcinacij in diagnostičnih preiskav, odvzemu krvi ali drugega materiala zaradi odkrivanja poškodb in bolezni.
Poskusi na živalih se ne smejo izvajati, če je sprejemljiva in izvedljiva druga znanstveno zadovoljiva in uveljavljena metoda brez uporabe živali.
Minister, pristojen za veterinarstvo (v nadaljnjem besedilu: minister), skupaj z ministrom, pristojnim za znanost in tehnologijo, ministrom, pristojnim za šolstvo in šport in z ministrom, pristojnim za okolje in prostor, ustanovi etično komisijo, ki upravnemu organu, pristojnemu za veterinarstvo, na njegovo zahtevo daje mnenje pri izdaji dovoljenja za določen poskus na živali.
Izvajanje poskusov na živalih v nasprotju s tem zakonom, ki je storjeno naklepno, se šteje za mučenje živali.

22. člen

Prepovedani so poskusi na živalih z razvitim živčnim sistemom za zaznavanje bolečin v izobraževalne namene.
Ne glede na določbe prejšnjega odstavka lahko upravni organ, pristojen za veterinarstvo, z odločbo v upravnem postopku dovoli poskuse iz prejšnjega odstavka, če se izvajajo v visokošolskih zavodih po predpisih, ki urejajo visoko šolstvo, ali raziskovalnih organizacijah po predpisih, ki urejajo raziskovalno dejavnost (v nadaljnjem besedilu: izvajalec), in so nujni za pridobitev znanj, ki jih pri svojem delu potrebujejo zdravniki pri posegih na ljudeh ali veterinarji pri posegih na živalih, in če ciljev poskusov ni mogoče doseči s pomočjo drugih učnih pripomočkov (film, slika, modeli, preparati ipd.).

22.a člen

Znanstveno-raziskovalno ali izobraževalno delo na izoliranih organih, tkivih in truplih predhodno usmrčenih živali lahko opravljajo izvajalci, če so odobreni pri upravnem organu, pristojnem za veterinarstvo.
Izvajalec se odobri, če:
– izpolnjuje predpisane pogoje za usmrtitev živali,
– zagotavlja odstranjevanje živalskih stranskih proizvodov na predpisan način in
– izpolnjuje pogoje glede prostorov, opreme, tehničnih pripomočkov in kadrov, predpisane za nastanitev poskusnih živali, kadar imajo živali nastanjene do usmrtitve.
Če se pri izvajanju nadzorstva ugotovi, da izvajalec ne izpolnjuje več pogojev iz prejšnjega odstavka, se odobritev odvzame.
O odobritvi in odvzemu odobritve iz tega člena odloči upravni organ, pristojen za veterinarstvo, z odločbo v upravnem postopku.
Ne glede na prvi odstavek tega člena lahko upravni organ, pristojen za veterinarstvo, dovoli delo na izoliranih organih, tkivih in truplih predhodno usmrčenih živali tudi izvajalcu, ki ni odobren, če gre za enkratno znanstveno-raziskovalno ali izobraževalno delo in če izvajalec zagotovi predpisan način usmrtitve ter odstranjevanja živalskih stranskih proizvodov.
Za izvajanje znanstveno-raziskovalnega ali izobraževalnega dela na izoliranih organih, tkivih in truplih predhodno usmrčenih živali mora izvajalec predhodno priglasiti upravnemu organu, pristojnemu za veterinarstvo, predvideno vrsto, število živali, njihov izvor ter namen uporabe.

23. člen

Organizacija, v kateri se izvajajo poskusi na vretenčarjih, mora imenovati strokovnjaka za zaščito živali, ki ima ustrezno znanje in je odgovoren za izvedbo poskusov v skladu s predpisi, ter pripravi obrazložitev za odobritev poskusa ali serije poskusov.
Organizacija iz prejšnjega odstavka mora v vlogi za odobritev poskusa ali serije poskusov navesti osebo iz prejšnjega odstavka, njeno strokovno usposobljenost, položaj in pooblastila, ki jih ima za zaščito živali na podlagi notranjih aktov organizacije, ter priložiti obrazložitev iz prejšnjega odstavka tega člena.

24. člen

Postopek za izdajo dovoljenja za poskuse na živalih, higiensko-tehnični, organizacijski in kadrovski pogoji, nega in oskrba ter veterinarska oskrba teh živali, evidenca in poročanje o poskusih na živalih, o posegih in terapiji v izobraževalne namene morajo biti v skladu s predpisanimi pogoji.
Upravni organ, pristojen za veterinarstvo, vodi na podlagi prejetih vlog za dovoljenja in letnih poročil izvajalcev poskusov statistično evidenco. Sklepni statistični podatki o številu in vrstah uporabljenih živali ter vrsti poskusov na njih so javni. Dokumentacija o poskusih se mora hraniti najmanj pet let.


Leta 2003 je bil sprejet amandma, ki z letom 2009 (to pa je že letošnje leto Smiley), ki navaja:

1. prepoved testiranja na živalih za vse končne produkte
2. prepoved testiranja sestavin kozmetičnih izdelkov (uporaba alternativnih metod)
3. prepoved prodaje se odloži do 2013 za tri tipe testov toksičnosti, če še ni razvitih alternativnih metod testiranja ( toksičnost po večkratnem odmerjanju, reprodukcijska toksičnost, toksikokinetika)

Upam, da ti bo tole kaj pomagalo, ker jaz ne vem kaj si videla Wink

Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #58 : petek, 07.01.2011 : 14:28:19 »

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdzzz.si%2Fsl%2Ftestiranja-na-zivalih.html&h=b2983 morda nekaj več o testiranju na živalih, ki ga je napisala D.V.

Sicer pa ne pozabite, da mogoče pravijo podjetja da ne testirajo, a to samo končni produkt, posamezne sestavine pa se testirajo.I(ala Avon in Oriflem)...zagotovo niso testirani tisti izdelki, ki imajo certifikat "VEGAN" (in teh je orgomno)

Logiran
sarčy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #59 : sobota, 08.01.2011 : 12:31:55 »


Tu je bolj obširen seznam podjetij in izdelkov, ki so testirani na živalih.
Pa še to BODY SHOP izdelki SO TESTIRANI na živalih, saj je lastnik Loreal!!!!


http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=24858
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 21   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Okoljevarstveni kotiček  |  Tema: TESTIRANJE NA ŽIVALIH
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines