mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 10.05.2024 : 23:53:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 182743 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #720 : četrtek, 19.06.2008 : 09:59:29 »

Jah, mozno je seveda, da je kaj drugega, ampak to, da ima nizke titre, se ne pomeni, da ni ravno erlihija kriva za tezave.
S temi klopnimi je itak cela stala. Ce se pocuti bolje po Clinofugu se jaz zaenkrat ne bi prav zelo ubadala s tem, ce je kaj drugega. Bi jo pa peljala na se en odvzem krvi nekje v sredini terapije, da pogledajo kako je s trombociti, jetri in ledvicami.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #721 : četrtek, 19.06.2008 : 10:49:21 »

Hvala Nanook za pojasnila. Bom poročala kako poteka zadeva, mogoče bo še komu prišlo prav.
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #722 : četrtek, 19.06.2008 : 11:39:20 »

verjetno sem včeraj preveč napisala in premalo povedala Sad torej Tesi sem dejansko peljala k veterinarju, ker se je pojavila ta oteklina na bezgavkah in je začela že šepati. naredili so ji hematogram, ker mi je povedal, da se za tem lahko skriva množica bolezni. Na žalost se ne spomnim, kako je bilo s trombociti, a kri je imela zelo slabo...zapomnila sem si samo da ima nizek hemoglobin, nizke proteine, povečane limfocite ...naredili so jih biokemijo-panel 6 in biokemijo za posamičen element, teste serološke preiskave pa dobiva čez teden dni. Na žalost ne vem kaj ji je
veterinar je rekel, da zdaj ne bi jemal nobenih vzorcev, ker bi bili rezultati zelo slabi (zaradi krvi) in da je potrebno najprej popraviti kri. Obstaja sum, da gre za erlihiijo ... če pa ni erlihija in oteklina na bezgavkah ne bo izginila (on nekako upa, da bo zdaj na hitro skočilo nekaj ven, ker ji dodajamo kapljice za hemoglobin (hemolitan pet) in vitaminski preparat (VPM tablete), sicer pa ne ve...), naju bo napotil na kliniko v LJ - za hematološke preiskave, ker pravi, da pri nas vet niso dovolj podkovani v znanju na tem področju. Sicer sem vesela, da nisem spet odšla s kupom antibiotikov, a hkrati, erlihija je smrtna, če pa je hematom-ji pa sploh ni pomoči Sad
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #723 : četrtek, 19.06.2008 : 13:05:26 »

Ko so se pri naši tamali pojavili neki čudni simptomi, ki niso pasali nikamor, vedela pa sem, da je imela pred parimi tedni nekaj klopov, smo šli takoj na clinofug, preden sem šla delat kakršne koli teste. Test za erlihijo sem sicer dala delat za vsak slučaj, če bi se nazadnje pokazalo, da je kaj drugega, pravzaprav brez vsake potrebe, saj je bila psica do takrat, ko so prišli izvidi že zdrava. Meni se zdi antibiotik veliko manj nevaren kot pa čakanje med katerim se lahko bolezen fino razpase.
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #724 : četrtek, 19.06.2008 : 15:23:36 »

hvala Lanabela...po eni strani sem tudi jaz takega mnenja, le da je Tesi pred kakim tednom končala piti antibiotike proti 'vnetuju ušes'...in ker sem panična dovolj, sem danes odšla še po drugo mnenje. malo so me potolažili - tisto, kar naj bi bila otekla bezgavka se je izakazalo, da to ni in so mi svetovali naj vseeno počakam. Naredili so nov hematogram in so se strinjali (zaradi rahlo povišanih levkocitov), da obstaja sum... Sad
po tesinem obnašanju težko sodim, kdaj je spremenjeno zaradi bolezenskih znakov, ker je zelo muhaste volje - apatična postane že tisti dan, ko grem v službo, ali pa ker jo mogoče nekdo okara ... hkrati pa lahko postane v hipu dobre volje-kar tako...glede na vse, sem v zelo veliki dilemi. na veterinarje se sploh ne zanesem več...a hkrati so oni edini, ki lahko odkrijejo resno obolenje, ki temelji na raziskavah
včerajšnji veterinar mi reče, da je pes anemičen, danes mi rečejo, da to ni  Undecided
včeraj mi reče, da je presuha, vsi ostali poznavalci, mi rečejo, da je zelo v redu in da se ne sme zrediti...Tesi je pa od nekdaj suha (teža ji mogoče kdaj zaniha za kako kilo, a to je tudi vse)
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #725 : četrtek, 19.06.2008 : 15:41:44 »

Saj v tem je ravno težava pri erlihiji, da so vsaj v začetku simptomi "kr neki". Včasih je v tisti prvi fazi, ko se bolezen še hitro in povsem pozdravi samo to, da se prej igriv pes ne igra več. Naša je bila malce manj vražja, za spoznaje težje se je skoncentrirala pri delu (kar bi čisto lahko pripisali puberteti), divjala je še vedno kot odtrgana skira, samo potem je imela musklfibr (kar tudi ne bi bilo nič čudnega, samo prej ga pa nikoli ni imela), občasno je bruhala (nič čudnegam glede na to, koliko trave in drugih neužitnih stvari je pojedla, ampak prej ni bruhala), ni imela takšnega veselja s hrano, čeprav jedla je pa še vedno. Ni bila presuha, vendar ni pridobivla na teži, čeprav bi morala, ker je še rastla. Tudi rasla ni tako hitro kot bi morala. Ampak tam okoli petega meseca se rast itak precej upočasni...Ni bila videti ravno bolna, ampak nekaj definitivno ni bilo vredu. Enkrat je imela rahlo vnete oči, pa je bilo drug dan že dobro, drugič se mi je zdelo, da malce nerodno hodi, pa je bilo drug dan spet v redu, ko je dobila še vročino, smo sešteli vse skupaj.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #726 : četrtek, 19.06.2008 : 18:41:46 »

Berem, da ste imeli vsi precej nizke vrednosti (1:128). Don je imel 1:1024. PCR test pa negativno. Clinofug smo dobili za 14 dni. lp
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #727 : četrtek, 19.06.2008 : 23:26:35 »

Tesi, potem je bila kri poslana v Lj. (test za erlihijo)?

Izvide preiskav krvi ti naj pa kar skopirajo in jih imej doma v kaksni mapci, da imas za sledit. Ne cakat, da sami ponudijo izvide, kar sama rec, da ti skopirajo.

Citat
Sicer sem vesela, da nisem spet odšla s kupom antibiotikov, a hkrati, erlihija je smrtna, če pa je hematom-ji pa sploh ni pomoči

Mislis limfom?

Erlihija pa tudi ni tak bavbav. Znebis se je ne, ampak to se ne pomeni, da bo pes zdaj kar fertik.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #728 : petek, 20.06.2008 : 11:58:22 »

Hvala za nasvete Nanook...res si bom skopirala izvide. Kri je bila poslana v LJ in zdaj čakamo na izvide. Že zdaj mi je bilo žal, ker ga nisem vprašala, da bi mi skopiral hematogram, pa biokemijo.
Ja, verjetno limfom...on je rekel hematom, a včeraj so mi rekli, je to nekaj v maščobnem tkivu, da se je lahko kam nabodla, ali da se ji pač nekaj dela v maščevju in da so bezgavke vse v redu.
seveda raje slišim to verzijo Smiley
Erlihija pa tudi ni tak bavbav. Znebis se je ne, ampak to se ne pomeni, da bo pes zdaj kar fertik.
Včeraj so me zelo potolažili in povedali podobno kot ti. Upam, da bo vse v redu. Že od januarja sem tako težila s temi klopi, ker jih je bilo neverjetno veliko in sem jo česala večkrat na dan, da ne bi katerega spregledala, vso prečohala, namazana je bila prav z vsemi žavbami, a tudi vsi preventivni ukrepi niso pomagali Sad
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #729 : torek, 24.06.2008 : 15:11:40 »

Danes sva dobile rezulate testov in je pozitivna, tako ji je takoj predpisal Clinfug in priporočil, da ga jemlje vsaj 4 tedne. Titer je visok (1:400) in mi je rekel, da jo ima verjetno že precej časa. Zdaj me je pa zares strah. Tukaj sem prebrala, da dajete vašim psičkom Ranital, on ni omenil nič, jaz sem pa pozabila vprašati. opozoril me je, da bo mogoče bruhala, a je rekel, da je možnost majhna...in če bi bruhala, naj terapijo prekinem za en dan. Po enem mesecu bova ponovno naredila teste, da vidiva, kako napreduje pri zdravljenju.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #730 : torek, 24.06.2008 : 15:17:47 »

Meni je pa veterinar za titer 1:400 rekel, da ni visok  Undecided in moja psica ni dobila antibiotika, res pa je, da trenutno ne kaze nobenih znakov...
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #731 : torek, 24.06.2008 : 15:53:06 »

1:400 je nizek titer.

Mene pa zanima, če je imel kdo izkušnje z erlihijo v povezavi s šepanjem?
Fabija je že imela pred 2,5 letoma ugotovljeno erlihijo, ki smo jo 3 tedne zdravili s Clinofugom. Testirali pa so jo, ker je pokašljevala - jaz sem pa laufala z njo na kardiološki pregled, saj sem se ustrašila, da je kaj s srcem  sram . V glavnem kakšnih drugih posebnih znakov ni imela. Titer je bil 1:1024.

Sedaj mi pa že kakšen mesec in pol šepa, poleg tega ji nepojasnjeno odpada dlaka po glavi, ima vnetja ušes, večkrat ji uhaja urin (sicer je sterilizirana, ampak do sedaj ni bila inkontinentna). Bili sva pri dr. Kotnikovi na dermatološkem pregledu. Smo na dieti že en mesec (če je slučajno alergija an hrano v povezavi z odpadanje dlake in vnetjem ušes), poleg tega so ji pa ugotovili tudi premajhno delovanje ščitnice in sva tudi že en mesec na tabletih. Stvar je v tem, da smo ji dali krvi za ščitnico pregledati zaradi značilnih znakov. Počutje je sedaj ok, ampak z odpadanjem dlake in vnetji ušes pa ni nič bolje, celo slabše. Tudi šepa še vedno (tudi šepanje je lahko povezano s hipotirozo).
Že takrat so na 2. mesto postavili ponoven izbruh erlihije, a nima nobenih drugih znakov. Krvna slika je popolnoma v redu.
ALi mislite, da so možna vnetja ušes ter odpadanja dlake kot poseldica erlihije?

Šepa pa ne vem zakaj mi. Zelo šepa, ko vstane(na sprednjo nogo). Potem, ko se shodi je v redu. Sedaj jo že nekaj časa šparam, da je malo bolje, a ko malo bolj poskoči, spet zelo šepa. Očitno ni zaradi premajhnega delovanja ščitnice. Kako psi šepajo zaradi erlihije? Ali ves čas ali občasno ali ko vstanejo?
KDaj se pojavlja šepanje samo, ko je pes zaležan - pri artritisu, displaziji??

Imava drug teden kontrolo in bomo še okoli tega nekaj naredili, ampak dotlej me vseeno zanima, če ima kdo kakšne podobne izkušnje.











Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #732 : torek, 24.06.2008 : 15:56:50 »

Mi smo nasega testirali za klopne bolezni ravno zaradi sepanja na sprednjo nogo. Poleg tega smo tudi slikali obe sprednji taci in na obeh ramenskih sklepih se vidijo spremembe hrustanca, ki so lahko posledica erlihije. Matko je bil kar preprican v to. lp
Logiran

WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #733 : torek, 24.06.2008 : 16:01:36 »

Mi smo nasega testirali za klopne bolezni ravno zaradi sepanja na sprednjo nogo. Poleg tega smo tudi slikali obe sprednji taci in na obeh ramenskih sklepih se vidijo spremembe hrustanca, ki so lahko posledica erlihije. Matko je bil kar preprican v to. lp

Kakšno pa je bilo šepanje? Občasno, stalno, ko je vstal? In kako je bilo po zdravljenju s Clinofugom?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #734 : torek, 24.06.2008 : 16:05:58 »

WA: zakaj psici sedaj (ko sepa in ko ima tudi druge tezave) ne dajo spet Clinofuga?
Kaj pa ce gres po mnenje k dr. Tozonovi?

Jaz imam namrec glede Kotnikove slabe izkusnje: psu je "ugotovila" hudo alergijo (pri 7 mesecih), ga "obsodila" na strogo dieto, tudi s kupljeno vodo. Ker je bilo slabse, je rekla, da so mogoce garje in naj mu dajo ampulo. No, pes je imel pa samo hot spot , ki ga ne mimogrede drug veterinar prepoznal ze, ko je pes samo pomolil taco skozi vrata....
Logiran
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines