mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 10.05.2024 : 21:39:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 182741 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #885 : torek, 12.08.2008 : 11:36:24 »

Jaz mislim, da je doziranje odvisno od kilaže in pa od titra kako je visok. Moj jih dobiva 2x2, ker je titer bil nizek. V petek končamo s terapijo. Počuti se pa odlično.

Me pa zanima nekaj. Sem govorila z eno punco, ki ima psa z borelijo. Je rekla, da ji je veterinar rekel naj mu ne daje nič mlečnega, ker naj bi to zaviralo delovanje dablet. A to drži?  Meni je Matko svetoval naj mu dam tablete v zdenka sir. Da mu bo naredilo oblogo, ker je imel še z želodcem težave.  Vidim pa, da dajete tudi probiotični jogurt. Zdaj pa ne vem zakaj ji je veterinar rekel, da mlečni izdelki škodujejo??
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #886 : torek, 12.08.2008 : 13:41:40 »

Zdaj pa ne vem zakaj ji je veterinar rekel, da mlečni izdelki škodujejo??
Mlečni izdelki škodujejo, če jih daješ istočasno s Clinofugom, ker izničijo delovanje tablet. Priporočljivo pa je, da pes poje probiotični jogurt najmanj 3-4 ure po Clinofugu, da se naredi obloga v želodcu. Jaz sem Brini dala dopoldan ob 11h obrok in Clinofug, čez 6ur en probiotični jogurt in zvečer ob 23h še enkrat obrok in Clinofug.
Saska a si jo peljala? Kako je s šepanjem?
Sva bili na pregledu, ampak se je Brinino stanje izboljšalo, že kar nekaj časa ne šepa več, zato v bistvu nismo naredili nič.  Smiley 
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #887 : torek, 12.08.2008 : 14:56:45 »

S Tesi sva zaključile s Clinofugom in videti je bila res dobro. Po 14h dneh sva naredili teste (tako so nama svetovali) in danes sva dobile rezultate - stanje se je poslabšalo in sicer iz titra 1:400 na 1:2048. Zgrabila me je panika. Ali je kateri od vas imel podobno situacijo? Zdaj res ne vem, kaj naj naredim - naj pridem po Clinofug, mi je rekel veterinar, a če se ji je zdaj stanje tako zelo poslabšalo - ali ji bo sploh še kaj pomagalo? Vaš odgovor bi bil zelo dobrodošel, ker me postaja strah.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #888 : torek, 12.08.2008 : 15:13:57 »

Meni je vet.rekel, da ni smiselno delat testa po terapiji, ker baje vrednost se kr vztraja, tudi po pol leta. Ampak tole mene tudi zanima zakaj taksen skok titra? A kdo ve kaj vec o tem?
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #889 : torek, 12.08.2008 : 15:38:39 »

Enak nasvet sem dobila tudi sama ( Clinofug v košček topljenega sira), ko pa sem v navodilih prebrala, da naj se zdravilo nebi mešalo z mlečnimi izdelki sem namesto tega po nasvetu prijateljice vzrediteljice raje uporabljala 1/4 Ranitala (na cca 12 kg tel. teže) To sem dala pribljižno 15 min pred antibiotikom.

Tisa ni imela nobenih težav.  Clinofug je jedla 25 dni ( tri tedne je rekel vet, pa sva končali eno škatlico do konca za piko na i) Sedaj je že skoraj en mesec po terapiji in ravno v soboto sva bili na kontroli.

Počutje je dobro. Tudi krvni testi so dobri (vkjučno z testi za jetra, ledvice,..) trombociti so narasli do normale. Srček je tudi o.k. Ponoven test titrov pa se ne zdi smiseln, ker ni nujno zanesljiv pokazatelj stanja bolezni. Hvala bogu, očitno jo je dobro odnesla. Upam, da se kje ne skrivajo še kakšne zakamuflirane težave.
Vsem želim hitro okrevanje in čim manj klopov.

Lp tina
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #890 : torek, 12.08.2008 : 15:51:23 »

Tudi Tesi se je zelo dobro počutila in ko sem jo peljala prejšnji teden k vet, jo je zelo pohvalil in ugotavljal, da se ji je stanje zelo izboljšalo, teste sva naredile, da bi bile sigurne ... tak skok se mi zdi skoraj neverjeten, kot bi antibiotiki spodbudili bolezen ...  Huh

vem, da so ta telesa še dolgo prisotna v krvi, zato so tudi svetovali naj počakava 2-3 tedne...

tesi je tudi začela ponovno šepati (pred dvemi dnevi), a jo je prav tisti dan napadel en pes in sem pomislila, da se je kaj poškodovala...zdaj pa to!
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #891 : četrtek, 14.08.2008 : 11:25:27 »

Kot smo ze veckrat napisali, visina titra ni nekaj po cemer bi sklepal v kaksni fazi je bolezen, kako hudo je stanje, ... Visina titra je namrec odvisna od imunskega odgovora. Titer je navadno visji v akutni fazi, ko je organizem se dovolj mocan (in ko je st. povzr. visje), potem pa v kr. fazi pade, saj je imunski sistem ze "sesut" in ne more sproducirti zadostnega odgovora. Terapija nekaj erlihij definitivno unici, vendar pa jih nekaj se vedno ostane (in se jih ne znbis nikoli), pa tudi im. sistem si opomore. Zato se titer po terapiji lahko povisa. Nima nobenega smisla delati ponovnih testov takoj po terapiji, ce ze se jih navadno dela 1x letno, oz. ob pojavu ponovnih klin. znakov. Pa se pri slednjem navadno nima smisla, saj se ve, da je pes okuzen z erlihijo in se kar pricne s terapijo. Bolj smiselno kot ponavljati teste, je po terapiji preveriti krvno sliko in dolocene biokemijske parametre.
m.
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #892 : sobota, 16.08.2008 : 12:34:55 »

Hvala maja01...tega mi ni znal nihče povedati doslej...mislim - ko sva s tesi končale terapijo, je lečeči veterinar rekel, naj ponoviva teste in ker je bil titer tako visok, se mi je oglasila njegova pomočnica, ki nima nikakršnega znanja iz veterine in mi rekla naj pridem po nove tablete, ker je glede na titer tesi še vedno bolna. Veterinarja nisem dobila, ona mi pa seveda drugega ni znala povedati in sem se odpravila k drugemu, ki me je sicer malo potolažil (da se mu testi zdijo čudni), a odgovora, zakaj je titer tako visok nisem dobila. torej sva naredile ponovne teste. v tem času sem kontaktirala preko spleta z veterinarsko kliniko v LJ in mi je ena od veterinark povedala to, kar si mi ti zdaj in naj ne paničarim, če je tesi videti zdrava. vse je bilo videti v redu, a tesi je začela ponovno šepati, tako da sem v skrbeh. saj vem, da sem že brala tu o podobnih primerih... v začetku nasledjega tedna bova dobile nove rezultate (tokrat z Dunaja) in ob tej priliki bom prosila za natančnejši pregled, kaj pa vem. sicer sem kontaktirala tudi s kliniko za kirurgijo in male živali na vet.fak. v LJ. rekli so mi, naj pripeljem psičko tja. če ne bomo ugotovili kaj je z njeno tačko oz. če ne bomo prepričani v to, kaj ji je, bom pač odšla v LJ, ker me je strah in tako težko jo gledam, ko šepa in se nesrečno preklada naokoli, a še vedno bi se igrala (verjetno bolj meni na ljubo). vsekakor hvala Smiley
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #893 : nedelja, 17.08.2008 : 22:26:51 »

Tokrat bi pa jaz potrebovala vašo pomoč oziroma vsaj vaše mnenje. Upam da je v nedeljo še kdo tukaj gor ob takšni čudni uri. Prebila sem se ze skozi celo temo, ampak nisem nič bolj pametna kot sem bila prej.

Torej, gre se za našega samca, starost 17 mesecev, višavski terier. Pred točno 1 tednom v nedeljo zjutraj ko smo se zbudili ni stopil na zadnjo levo nogico, razlog neznan. Po nekaj minutah (manj kot pol ure) kot da se ni nič zgodilo in potem tako naprej, cel dan je bil na dvorišču z nami pri starših, cel teden normalen potek...skratka nismo pomislili na kaj hujšega kot do, da sem ga mogoče ponoči brcnila s postelje (se nebi zgodilo prvič in sploh ni zanalašč) ali pa se je malo zaležal. Kot sem napisala cel teden vse BP, tudi parili smo 2x uspešno.

Vse do danes. Bil je z možem na zelo dolgem sprehodu (2 uri, malo po okoliških hribčkih). Ko je prišel s sprehoda popolnoma normalen, potem smo dobili obisk in smo ga dali za eni 2 uri v kletko spat. Ko je obisk odšel in smo ga hoteli peljati ven spet šepanje, na isto tačko, prav niti stopi ne nanjo. Drugače popolnoma normalen, brez temperature, vesel, ješč, nobenih znakov, samo to šepanje. In zdaj me pošteno skrbi. Ali je to posledica "pretežkega" sprehoda in si je že zadnjič kakšno mišico pretegnil ali bi morala takoj pomislit na kaj hujšega in dat delat teste za klopne? Res ne vem kako naj reagiram, ali naj počakam še par dni da pes miruje, da res ni mogoče samo kakšna vez ali mišica ali letim takoj jutri na teste?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #894 : nedelja, 17.08.2008 : 22:36:37 »

kolikor je meni znano, je sepanje pri klopnih boleznih precej specificno; pes je tak, kot da bi imel "muskerfiber". Meni se sepanje ne zdi tako nujna stvar, da ne bi mogla pocakat kaksnega dneva ali dva.... saj lahko je pa sepanje povezano s kaksnimi vezmi (recimo kolenskimi). ali pa celo oboje (vezi in erlihija)...
jaz bi pocakala se kaksen dan, danes naj pes miruje, opazuj ga, jutri bos pa videla, kako bo.

Ko je nas samec sepal zaradi borelije, je dobil "napad" (bolecine) zvecer. Zjutraj ni bilo nic bolje in smo odsli k veterinarju. Ampak on ni mogel niti stopit na taco, cvilil je, usedet se ni mogel.... se je videlo, da ga zelo boli.
ko psica zasepa, pocakam kaksen dan. pri njej dosedaj se nikoli ni bilo tako urgentno.
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #895 : nedelja, 17.08.2008 : 22:42:57 »

Res ne vem kako naj reagiram, ali naj počakam še par dni da pes miruje, da res ni mogoče samo kakšna vez ali mišica ali letim takoj jutri na teste?
Hja... To je pa čisto od vas odvisno  Smiley Jaz sem letela takoj naslednji dan na veterino delat teste, ki so bili žal pozitivni. Brina je sredi normalnega sprehoda začela šepat iz neznanega razloga (ni se nič poškodovala, ni skakala naokoli, ni narobe stopila, samo hodila je in začela šepat). Čeprav sem poslušala, da preveliko paniko delam prehitro in da si je verjetno samo kakšno mišico pretegnila, mi ni dalo miru, ker pes kar tako brez razloga ne začne šepat. Zato sem jo peljala takoj naslednji dan zjutraj k veterinarju in prosila, da naredijo test za klopne bolezni. To je bil edini razlog za šepanje, katerega sem imela na sumu, ker je pokasirala kar nekaj klopov, kljub redni zaščiti.  Roll Eyes
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #896 : ponedeljek, 18.08.2008 : 10:12:57 »

No, samo da sporočim, da smo se vseeno odločili, da gremo danes takoj zjutraj k veterinarju in smo prediskutirali glede teh klopnih in smo se zaenkrat odločili da ne bodo dali testirat, ker ni prave povezave. Čez noč se je namreč njegovo šepanje iskristaliziralo kot ozko locirano na področje med prsti kjer je koža tudi precej vneta - tako da je verejtnost za to šepanje najbrž nekje tu. Pa tudi to, da je naš dragi Jack takšne občutljive sorte, da je kr groza, to smo sicer vedeli že prej. Vsekakor pa smo se odločili z veterinarjem če bi se stvar pojavila relativno nepojasnjeno še drugič, da damo takoj testirat.
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #897 : ponedeljek, 18.08.2008 : 18:42:42 »

Lep pozdrav! Tudi jaz bi rada delila z vami svoje "bogate" izkušnje glede klopnih bolezni in vas vprašala za kakšen nasvet. Imam psičko mešanko, ki ima potrjeno erlihijo in borelijo na babezijo pa je negativna. Zdravila sem jo en mesec s Clinofugom. Simptomi: en dan je zelo rahlo šepala na prednjo tačko in ker vem, da se ni udarila, sem jo takoj testirala. Do prihoda rezultatov ni niti enkrat več zašepala! No, kasneje ob prebiranju foruma sem ugotovila, da je imela psička ogromno znakov že prej, jaz sem nekatere pripisovala navidezni brejosti, ki jo tudi ima po vsaki gonitvi. Psička je veliko spala, malo je jedla, že prej pa je imela sredi poletja vneto eno oko (sem domnevala, da zaradi klime v avtu). Po antibiotikih, ki jih je dobro prenašala, zraven sem ji dajala probiotične kapsule Prolife, je bila super kakšna dva meseca. Nato se je na treningih zopet čudno gibala. Peljala sem jo nazaj h Kotnikovi v Mestni Log, ki po osnovni krvni sliki ni ugotovila ničesar, kot tudi že prvič ne, rekla je, da je psica ok. Jaz domov, psica zopet čudna, pokličem spet, grem na pregled k Tozonovi, pravi, da ni možna ponovitev, da je psica zdrava, za vsak slučaj jo je pregledal še Zorko, ki je ugotovil rahlo bolečino v desni rami. Predpisal je Medrol, kakor tudi tebi WildAngel, za deset dni. Psica ni imela oteklin in ni šepala, včasih je bila malo trda in pri agilityju se to opazi. Jaz Medrola nisem dajala, ker mi je to najhujši nesmisel na svetu. Medrol slabi imunski sistem, a torej ni potem nevarnost, da ob jemanju butneta ven obe klopni bolezni?Huh? Jaz seveda nezadovoljna, dam testirat obe bolezni še enkrat in poglej ga zlomka, erlihija je dva meseca po zdravljenju padla iz titra 1024 na mejni titer 128, borelija pa se je povišala iz 100 na 256. Pa je rekla Tozonova, da to ni več pokazatelj stanja. Pokličem jaz še malo naokoli pa mi veterinarka v Žalcu odvrne, da vedno po zdravljenju testira titre in daje psu Clinofug dokler niso negativni... Cheesy In kaj zej? Grem še do Matkota in vse povem, pravi, da je smiselno dat borelijo še na Dunaj testirat (erlihije ne, ker je baje MF dovolj natančna) in pa zraven še revmatoid faktor. Pridejo testi nazaj in sicer borelija negativna, revmatoid faktor pa pozitiven. Tolk o točnosti rezultatov!!!! Vzorca sta bila vzeta deset dni razlike!!! Uglavnem on mi je predpisal hudo dolgo kuro z Medrolo, ker je baje potrebno imunosupresijo narest. Pol leta Medrola v velikih količinah, mene je tega na smrt strah, ker je ogromno stranskih učinkov! No, šla sem še V Avstrijo po tretje mnenje in sicer h Krebitzu, ta je psico tudi poslikal (Matko je ni), pretipal in opazil, da ni vidnih sprememb na komolcih in ramenu, niti na hrbtenici. Dejal je, naj poskusim Rimadyl. Do sedaj sem ji dodajala le naravne dodatke, glukozamin, MSM, lososovo olje, kolostrum ipd. Peljala sem jo tudi k fizioterapevtki, ki je takoj začutila manj mišične mase na desni prednji tački. Tako sedaj vsak dan izvajava vaje za gibljivost in krepitev prednjih tačk.NO, kljub vsemu, da je bila psica super ene pol leta, je začela ta vikend močno šepati na tačko in to kar naenkrat. Zopet preplah, nevem kaj naj, jo peljem k vetu povem kaj sumim, malo jo pretipa in nima blage veze, kaj bi lahko bilo, naj ji dam kaj proti bolečinam pravi. Zares mi gre na živce, da ni nobenega zanesljivega veterinarja oz. da mnenje dveh veterinarjev o isti stvari ni enako (jaz sem jih za mnenje vprašala vsaj 10)! Zapravila sem pa že tudi malo morje denarja, pa saj je vseeno, ko bi le psica bila ok. Pa še to, da te nafilajo s tabletami, ki majo cel kup stranskih učinkov, s katerimi te ne seznanijo. Zdravijo samo posledice in ne vzroka, po sistemu ali je to, ali pa morda to - to znam tudi jaz, če mi dajo dostop do zdravil. Poskusila sem tudi akopunkturo, tudi neuspešno, zadnje pred Medrolom pa bo bioresonanca v Moravskih toplicah. Ima kdo na tole zgodbo, ki se nikakor ni dala skrajšati, kakšno repliko? Sem prebrala celotno tematiko in ugotavlja, da nekateri ogromno veste... Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #898 : ponedeljek, 18.08.2008 : 19:42:32 »

Citat
Pokličem jaz še malo naokoli pa mi veterinarka v Žalcu odvrne, da vedno po zdravljenju testira titre in daje psu Clinofug dokler niso negativni...

OK, zdaj pa jaz nic ne stekam vec. Jaz sem do zdaj mislila, da enkrat pozitivni testi, vedno pozitivni testi. Namrec mi smo testirali enkrat in ugotovili, da je pes pozitiven. Clinofug je pomagal in ga bo spet dobil, ko bo kazal kaksne cudne znake. Kri je drugace b.p. Ne vem zakaj bi ponavljala teste. lp
Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #899 : ponedeljek, 18.08.2008 : 21:48:22 »

Jaz sem do zdaj mislila, da enkrat pozitivni testi, vedno pozitivni testi.
Ne, sploh ne. Odvisno je od imunskega odgovora v danem trenutku (posledica aktivnosti okuzbe in delovanja im. sstema). Meni se zdi ponovno testiranje se kar nesmiselno in ga pri svoji psici ne izvajam. 
Logiran
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines