mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 19.05.2024 : 05:15:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: ABECEDA IN POŠTEVANKA
Strani: 1 ... 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 ... 313   Dol
Natisni
Avtor Tema: ABECEDA IN POŠTEVANKA  (Prebrano 823891 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Rezka
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #2460 : torek, 28.06.2011 : 23:44:40 »

Verjetno se še nihče ni registriral na tem forumu zaradi polente. Ampak Fifi1 mi je rekel, da moram nujno sem gor dat recept za sirovo polento. Poleg tega sem se spomnila, da ko sem nekaterim na pikniku razlagala recept, sem pozabila poudarit, da ne smejo dat toliko vode, kot piše na vrečki za polento, ker bo premehka. Da ne bo nepotrebnega razočaranja, zdaj tukaj popravljam napako:

Sirova polenta
Zavremo 6 dl rahlo soljene vode. Odstavimo od ognja in vmešamo 125 g skute in 300 g naribanega sira. Postavimo nazaj na ogenj in vmešamo 250 g   polente. Kuhamo 2 minuti. Vročo vlijemo v model in ohladimo. Narežemo in popečemo.

Tudi Reza je bila tako polna vtisov s piknika, da je šla takoj, ko je prišla domov, v svojo posteljo in se odpovedala naši družbi. Verjetno je morala vse še enkrat v miru premisliti...

Alenka
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #2461 : sreda, 29.06.2011 : 00:33:26 »

O, pozdravljena Rezka! Smiley Na pikniku so vsi hvalili tvojo polento. To je bila sigurno najboljša polenta v mojem življenju. Hvala za recept, že jutri bom to jedel za malico!  veselje ( sem si zapomnil, da je nekaj v zvezi s skuto in naribanim sirom in si sestavine že nabavil) No, če si ti prva, ki se je prijavila zaradi polente, bom jaz prvi, ki bo polento kuhal ob 00:32.  Grin
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #2462 : sreda, 29.06.2011 : 08:27:00 »

Dobrodošla, Alenka-Rezka Smiley, sem Fifija že na pikniku spraševala za polento, tako da hvala za recept tudi v mojem imenu. ljubezen

Fifi, kdaj pa pridejo napotki za zelenjavno zloženko in bučkino pito? Cool Wink
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #2463 : sreda, 29.06.2011 : 09:12:36 »

Pridejo, pridejo.  Wink Grin
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #2464 : sreda, 29.06.2011 : 09:21:08 »

Bučkina pita je moja, zelenjavno zloženko je pa delal nekdo drug. Moram samo doma pogledat za testo, ker sem ga priredil po svoje iz recepta moje mame za jabolčno pito. Sem to zadevo prvič spekel prav za naš piknik. Ko pridem domov, bom napisal recept.  Smiley
Logiran
elina
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59


WWW
« Odgovor #2465 : sreda, 29.06.2011 : 11:10:39 »

Pa še recept za braunije - osnova je ta recept: http://www.joyofbaking.com/barsandsquares/CreamCheeseBrownies.html

Jaz sem ga prilagodila tako, da dam v čokoladno maso pol manj sladkorja, včasih tudi samo 80g - odvisno od čokolade, ker so tele naše za kuhanje že same po sebi sladke.
Namesto cream cheesa jaz sicer uporabljam maskarpone ampak ga dam kar ene 300g v maso, ker se precej razpusti - brauniji na pikniku so bili narjeni samo z 200g (ker smo pozabli it v Hoferja, kjer se dobi takega finega pol kilskega kar ugodno), pa se skoraj ni opazlo, da je zadeva dvoplastna.
Tudi v tole kremo dam sladkorja manj, nekako dve žlice oziroma po okusu - pri nas pač nismo tolk na sladko mahnjeni in povsod manjšam količino sladkorja.
U ja, pa še to: v kremo dam vedno tudi malo cimeta, namesto vanilijenega ekstrakta pa uporabljam Vanille Back od Schwartztau-a.

No, pa navadno niso tolk rjavi na vrhu, sem tokrat pekla pri v.d. tašči in je njena pečica ventilacijska z kupom nastavitev, in sem seveda izbrala narobno, tako da so bili malo preveč pečeni...  Roll Eyes

Če rabite kdaj za sladke licitacije, jih z veseljem spečem!
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #2466 : sreda, 29.06.2011 : 11:14:45 »

Joj, ja, tile browniji so bli tudi mmmmmmmm .... Lips Sealed Cheesy

Moram samo doma pogledat za testo, ker sem ga priredil po svoje iz recepta moje mame za jabolčno pito. Sem to zadevo prvič spekel prav za naš piknik. Ko pridem domov, bom napisal recept.  Smiley
Pa ti si iz drugega planeta padel Wink Kiss
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #2467 : sreda, 29.06.2011 : 12:12:49 »

O super! Cheesy Hvala Rezka in Elina za recepte - bodo prišli prav Afro vegi
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #2468 : sreda, 29.06.2011 : 14:05:24 »

Tale recept pa je za Fifi1-ja Smiley

"Peanut Butter Cookies"

1 lonček masla
1 lonček kikirikijevega masla (jaz za tele piškote ponavadi vzamem tistega s koščki arašidov not)
1 lonček belega sladkorja (ali manj Smiley  )
1 lonček rjavega sladkorja
2 jajci
2 in pol lončka moke
pecilni prašek
pol žice soli
(mere so ameriške; 1 cup je nekako 137 ml; itak gre pa bolj za razmerje)

Kremasto zmešaš maslo, K. maslo, sadkor; vtepeš jajca, dodaš ostalo. Daš za kako uro v hladilnik. Potem narediš kroglice (odvisno kako velike piškote hočeš; tile se ne razširijo toliko kot chocolate chip piškoti). Po original receptu se te kroglice še povalja v sladkorju (česar jaz ne delam).
Kroglice daš v pekač in jih z viico sploščiš (še vzorček dobiš Smiley  )

Pečeš pri ca. 190 stopinjah kakih 10 minut oz. dokler piškoti ne začenjajo rjavet. Ne smejo se preveč zapeči.

Dober tek  Smiley
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #2469 : sreda, 29.06.2011 : 14:08:58 »

Kul! Hvala uncas! Mi bi lahko knjigo izdali.  Grin Cool
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #2470 : sreda, 29.06.2011 : 14:09:38 »

uncas, si prepričana, da je cup 137 ml? Po vseh mericah, ki jih jaz imam doma, je prej 237 (glej tudi http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_%28unit%29).
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #2471 : sreda, 29.06.2011 : 14:10:41 »

uncas, si prepričana, da je cup 137 ml? Po vseh mericah, ki jih jaz imam doma, je prej 237 (glej tudi http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_%28unit%29).

Ups, ja, my bad; sem prehitro poslala (pred preverjanjem teksta)  sram
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #2472 : sreda, 29.06.2011 : 14:57:39 »

Jao, Abeceda in poštevanka je postala "Kocinasti Recepti" ! Cool Tongue
k
Logiran
elina
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59


WWW
« Odgovor #2473 : sreda, 29.06.2011 : 15:10:59 »

Sej lahko pri vsakemu receptu dodamo še vaje, ki jih mora pes zraved delat - medtem ko mešamo "sedi", ko kaj pade na tla "išči", ko bašemo v pekač "prosi", ko se peče "prostor"... nekak tako zgleda kuhanje pri nas!  Grin
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #2474 : sreda, 29.06.2011 : 15:48:04 »

ko kaj pade na tla "išči",

he he, ker to je pa res NUJNO povelje, brez njega bi pes kar sedel....Smiley). Mislim, da pri nas do tal sploh ne pride.

Hm... sem mislila jeseni uvesti ENO noviteto, pa imam občutek, da ne bo edina. Cool

K
Logiran
Strani: 1 ... 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 ... 313   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: ABECEDA IN POŠTEVANKA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines