mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 08.05.2024 : 01:31:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad na mojega psa  (Prebrano 54735 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #45 : petek, 09.06.2006 : 13:09:29 »

Teski ja, končno sem dosegla da bo VURS ukrepal! Ravno končala tel. pogovor! Na policijo grem danes še enkrat, da govorim z "svojim" policistom. Pa da jim zakon še enkrat pokažem!!
Logiran
draga
novinec
*
Sporočil: 37


« Odgovor #46 : petek, 09.06.2006 : 13:31:04 »

Lep pozdrav
Prosim vztrajajte in ne popuščajte,s tem boste tudi drugim odprli oči.
cartika&Pupa.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #47 : petek, 09.06.2006 : 13:34:57 »

Bravo Mel, tako je treba.

Glede strahu pred psi pa ti na žalost ne morem povedati nič kaj spodbudnega. Mene je napadel in ugriznil pes pred 22 leti (ko sem bila še v osnovni šoli) in še danes imam strah pred velikimi neznanimi psi in se jim izogibam na daleč, seveda ko pa psa enkrat spoznam sva pa lahko 'komerata' tudi če ima 50 kg. Upam in držim pesti da bo šlo tebi kaj bolje v tej smeri, mogoče sem jaz extremen primer.

LPK
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #48 : petek, 09.06.2006 : 14:00:02 »

Tudi jaz imam občutek, da se bo kmalu tudi meni zgodilo kaj takega. Sosedje imajo berenca, ki je mojega napadel že trikrat. Vsakič sicer brez poškodb. Nazadnje je tudi mene podrl na tla, da je lahko zagrabil mojega. Lastniki, ga vozijo na sprehod brez povodca. Ko se je napad zgodil že tretjič sem dan po napadu odšla do njih in jih hotela opozoriti, da naj  imajo psa na povodcu in naj zapirajo ograjo na dvorišču. Začeli so se dret name, naj zginem iz njihovega dvorišča, drugače bodo poklicali policijo Shocked.

Verjetno vama bo obema ostal strah pred velikimi psi. Midva se oba bojiva tega berenca, pa nisva doživela takega napada. Počasi bo verjetno bolje. oriju pa enega Kiss za pogum.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #49 : petek, 09.06.2006 : 14:46:48 »

lejca, obvezno prijavi!! Sploh, ker je znan pes (se pravi, da veš kdo so lastniki). Že ko je tebe podrl na tla, bi morala takoj ukrepati. Ne čakat, ne veš kako nemočen si, ko gre "zares".

Drugače sem pa izredno vesela, ker smo se končno z VURSOM dogovorili, da bo ukrepal. Seveda bom poročala.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #50 : petek, 09.06.2006 : 15:05:50 »


Mel, kljub temu, da je pes baje cepljen proti steklini, to ni zakonsko dovolj, da ne bi VURS od lastnice zahtevala najmanj 30 dnevnega opazovanja psa.
Tak je zakon, tu ni nikakršnega šiš-miša ne glede na to, kako ima kdo urihtane papirje. Psa je potrebno vozit na opazovanja (točno določen potek opazovanj) in pika. Na račun povzročitelja napada seveda.
Če ne boš zahtevala in sprožila uradnega postopka, se lahko za svojo tožbo proti lastnici enostavno "obrišeš pod nosom". Brez dokazov pa ti tudi noben medij ne bo verjel.

In zdi se mi, da čakaš že predolgo (ali pa morda nisem dovolj pozorno prebrala vseh tvojih odgovorov).
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #51 : petek, 09.06.2006 : 15:15:18 »

Čakaj, kako čakam predolgo, če sem pa od dneva napada na vezi z VURSOM in Policijo? Ne vem no. VURS je danes potrdil, da bo ukrepal, oddati moram uradno poročilo (to smo se zmenili cca 1 uro nazaj), navedene bodo priče moje in tiste, ki so pripravljene pričat, da je bil pes agresiven že prej. To, da se bo vurs vmešal, sem dosegla šele danes, ker imam potrdilo iz urgence da sem bila napadena in da sem poškodovana, poleg tega sem prvo zdravila psa.
Uradni postopek torej bo sprožen. Seveda, če imaš kaj drugega v mislih, ali če sem kaj spregledala mi prosim sporoči, ker priznam da mi je vse novo in se lovim.
Aja, tudi na policijo grem danes ponovno, ker moram govoriti s policistom, ki obravnava moj primer (včeraj ga ni bilo), da tudi njemu pokažem in odnesem kopijo zakona, potrdilo iz urgence, veterinarsko potrdilo...

Milsim, da sem storila vse, če je še kaj, mi prosim sporoči(te)...

Hvala in lp,
Diana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #52 : petek, 09.06.2006 : 15:15:36 »

Aja, na VURSU so povedali, da bodo odšli do lastnika...
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #53 : petek, 09.06.2006 : 15:17:13 »

Tole je pa ena najbolj stvari kar sem jih v zadnjem času prebrala..... kar kocine so mi šle pokonci!! Od groze in od jeze!  Angry Kar se mene tiče ni tole nič drugega kot "oborožen" napad, in kot tak bi moral ta incident tudi biti tretiran!!

lp
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #54 : petek, 09.06.2006 : 15:32:38 »

Ponovno:
Če imaš poročilo o poškodbah tvojega sončka, O.K.
Če imaš poročilo oziroma zdravstveni izvid v zvezi s tvojo poškodbo, O.K.
Ne vem, zakaj bi morala šele danes govoriti s policistom, ki je obravnaval primer. Saj menda zapisnika ni odnesel domov in ga hrani nekje na omari. Zapisnik ti mora biti na voljo in v pregled vsak trenutek na policijski postaji. Gre za uraden postopek!!!! Čudno, da zapisnika, če je bil seveda sestavljen, nisi v enem izvodu takoj dobila tudi sama.
Priče, ja, vsi so na kraju samem pogumni, ko pa je treba na sodišče, se umaknejo na "drevo in čakajo, da napad mine".
Če imaš ime lastnice "hudobnega" psa zahtevaj, da psa nemudoma odpeljejo na opazovanje. Morda je vzrok nasilja ravno v kakšnem skritem virusu stekline. Papirji, tudi če so urejeni, ne zadjavascript:void(0);
Huhoščajo.

Upam da imaš ime inšpektorja veterine, ki bo prevzel tvoj primer.

Če si na vsaj tri vprašanja odgovoriljavascript:void(0);
Crya negativno, boš lahko stroške zdravljenja tvojega maltežana in sebe ter tvojega fanta poravnala kar sama. Brez medijev!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #55 : petek, 09.06.2006 : 16:55:59 »


Pa še nekaj, Mel. Predvidevam, da si kar nekaj generacij mlajša, pri delu s psmi pa morda celo nekoliko starejša (tvoj sonček ime več let kot vse moje izkušnje s psmi - imela sem dobermana 4 leta, zdaj rotija skoraj 2 leti) zato morda ni pošteno, da ti delim pasje nasvete, kakšen človeški pa menda ne bo odveč - danes sem jih napisala že kar nekaj.
Izogibaj se, pa čeprav samo v našem forumu,  izrazov, da je bila lastnica PIJANA, da jo je pes vlekel po tleh... Dokler človeku krivda ni dokazana (v tvojem primeru najverjetneje policist ni opravil alkotesta ali kakšnega drugega preizkusa uporabe opiatov) JE NEDOLŽEN. In potem se ti lahko zgodi, da ti bo jutri poštar pozvonil na vrata in oddal priporočeno pošiljko, v kateri te bo sodišče vabilo na obravnavo glede "suma neutemeljenega obrekovanja osebe".
Zdaj grem pa z Aisho na sprehod. Lastniki manjših psov, ne bojte se, midve sva prijazni, če pa misliva, da srečanje z drugim psom ali človekom ne bo ravno cool, se pravočasno umakneva. Meni (imam 62 kg) svoje mrcine (43 kg) ni problem obdržati in umiriti na varni razdalji. Temu se reče korekten odnos do drugih ljubiteljev živali (a, se kar nekaj hvalim).

Lep vikend vsem!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #56 : petek, 09.06.2006 : 17:48:18 »

drobtinica, cenim tvoje nasvete in nasvete vseh, ki sodelujejo v tej debati in hvaležna sem vsem, za vse lepe misli in želje (verjamem v pozitivni energijo Wink). Zato seveda z veseljem sprejmem tvoje nasvete! Koliko sem mlajša pa ne vem Wink
Drugače pa tako: včeraj nisem dobila zapisnika - zakaj ne? Bolje da ne povem. Zato grem danes še enkrat. Čeprav dela policist šele zvečer, grem jaz prej tja. Priče mislim da so "prave", saj sem že govorila z njimi, in so rekli, da ni problema! Jaz kar verjamem v njih.
Ime inšpektorja iz Vursa imam tudi.
Glede alkoholiziranosti lastnice pa no comment, saj je ležala na tleh, niti pobrat se ni mogla...

Vseeno hvala za nasvete in sem seveda odprta za nove Smiley

Pa uživajta v sprehodu! Wink

lp,
Diana
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #57 : petek, 09.06.2006 : 17:53:01 »

lejca, obvezno prijavi!! Sploh, ker je znan pes (se pravi, da veš kdo so lastniki). Že ko je tebe podrl na tla, bi morala takoj ukrepati. Ne čakat, ne veš kako nemočen si, ko gre "zares".

Drugače sem pa izredno vesela, ker smo se končno z VURSOM dogovorili, da bo ukrepal. Seveda bom poročala.
Mislim, da ne bi nič dosegla, ker pes ni ugriznil mene, dokazov pa tudi nimam nobenih. Če se bo pa še enkrat zgodilo, bom pa naredila vse kar je možno.

Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #58 : petek, 09.06.2006 : 20:40:42 »

Citat
Izpiranje z jodom in žajbljem bi torej šlo, če bi Ori sodeloval zraven, tako pa 

Poskusi (saj morda si, a ....) ga lepo pomiriti, pri nas neverjetno uspe; torej božaj ga z roko po celi (celi!) dolžini telesa, daj mu nekaj, kar ima rad... Pa spet poskusi z izpiranjem, pa spet pomiri (božaj počasi po celi dolžini telesa. Morda bo šlo Huh
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #59 : petek, 09.06.2006 : 20:59:49 »

ARIEB smo bili danes v mestnem logu, kjer so še enkrat oskrbeli rano (pobrili malo bolje, ker je bilo premalo in so dlake silile v rano) ter očistili rano. Jaz se niti slučajno nisem mogla približat rani doma, ker je takooo tulil, da je bilo groza. Namesto žajblja pa sem dobila Skinsept, s katerim mu lahko očistim rano tako, da mu od deleč pošpricam/polijem po ušesku in bo zadostovalo. Kaneje, ko bo manj boleče in se bo že bolje celilo, pa lahko še z jodom poskusim. Ima pa rano ravno na pregibu ušeska, pa je zato še bolj boleče.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines