mojpes.net

o psih => Nega posamezne pasme => Sporočilo, začeto od: rika , sobota, 24.01.2004 : 10:11:47



Naslov: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , sobota, 24.01.2004 : 10:11:47
Živjo!

Če ima kdo tibetanskega terierja odraslega ali mladička se lahko obrne name za informacije o negi!



Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: Muri , torek, 27.01.2004 : 14:50:16
Lep pozdrav,
pravkar smo dobili 2 leti starega tibetanskega terierja, ki pa ga prejšnji lastnik ki negoval. Pa bi vprašala, če imaš kakšen nasvet kako naj mu odpravimo vse te kepe, ki so se mu naredili v dlaki. Smo ga cesali ampak po 3 dneh in vsakodnevnem tri urnem ali več česanju se mi kuza smili, saj tudi zanjo to cufanje ni prijetno. Za vsak nasvet se lepo zahvaljujem ??? ???


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: pia_in_co. , torek, 27.01.2004 : 16:31:30
tacka:Jaz ti predlagam,da ga postrižeš.Če to še en znaš oz. tega še nisi delala,ga pelji k pasjem frizerju.Psu bo seveda dlaka zrasla nazaj in če bo lepo negovana se vozli ne bodo delali več ;)
Če ga pa res hočeš razčesat,potem pa mu vozle samo izstriži ter ga skopaj(pri tem uporabi kvaliteten balzam,za lažje razčesavanje).

lp,pia


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: Tibetanka , torek, 27.01.2004 : 22:30:39
Citat
Pa bi vprašala, če imaš kakšen nasvet kako naj mu odpravimo vse te kepe, ki so se mu naredili v dlaki. Smo ga cesali ampak po 3 dneh in vsakodnevnem tri urnem ali več česanju se mi kuza smili, saj tudi zanjo to cufanje ni prijetno

Za razčesavanje vozlov se uporablja t.i. slicker brush (navadno  štirikotna krtača s kovinskimi (žičnatimi) zobci, ki so upognjeni za 60 stopinj - uporablja se za razčesavanje kodrov in pri vsakdanji negi terierjev). Pri negi TTjev takšno krtačo uporabljamo za vsakodnevno nego dlake na tačkah.

Vozel najprej zrahljamo s prsti, nato pa ga nežno prečesujemo.  Začnemo pri konicah, nato pa po milimetrih nadaljujemo proti koži - in NE OBRATNO! če začnemo pri koži in nato vso sprijeto podlanko le vlečemo, psa BOLI!
Pri razčesavanju vozlov prav tako NE uporabljamo t.i. "noža za vozle". Z njim namreč ne le zelo osiromašimo kožuh, temveč z vlečenjem sprijete dlake psu prizadejamo bolečino.

Če smo pri česanju nežni, samo odstranjevanje vozlov psu ne bi smelo biti neprijetno, je pa opravilo največkrat precej dolgotrajno in se ga lastniki prej naveličajo in dlako postrižejo.

Citat
Če ga pa res hočeš razčesat,potem pa mu vozle samo izstriži ter ga skopaj(pri tem uporabi kvaliteten balzam,za lažje razčesavanje).


Vozlov se raje lotimo PREDEN psa skopamo! Tanka volnata dlaka, kakršna je podlanka tibetanskih terierjev se med kopanjem tako sprime, da vozlov nikakor ne bomo mogli več ločiti.
Za lažje razčesavanje takšne vrste dlake lahko v vozel vtremo nekaj kapljic olja (npr. Mink Oil oz. katero koli drugo olje, namenjeno negi razstavnih psov) ali kvalitetne kreme za roke.

Tudi izstriževanje vozlov ni najbolj primerno - razen če gre za kepice za ušesi, pod pazduhama in notranji strani stegen. Če bomo izstrigli tudi vozle po hrbtu in tacah, kožušček nikakor ne bo izgledal urejen - temveč kot kakšen pozabljen plašč. ki so ga napadli molji.  ;) ;D

Če se vozlov ne boste lotili sami, poiščite friterja, ki jih bo razčesal (prej se POZANIMAJTE!, nekateri psa preprosto pobrijejo) ali se odločite za skrajšanje celotnega kožuščka.




Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: Tibetanka , torek, 27.01.2004 : 22:38:41
Bom pripravila navodila za nego dolge dlake, kaj več o kopanju itd.

Obvestim, ko bo na strani.



LP, Vesna


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , sreda, 28.01.2004 : 10:48:47
Živjo!

Najprej me zanima ali je pes navajen na razčesavanje? če je star 2 leti in ste ga pravkar dobili potem se verjetno ni še čisto ustalil. Predlagam, da malo počakate, da se privadi na novo okolje, kar bo zelo pomagalo pri negi, saj bo pes bolj sporoščen in bo zato razčesavanje lažje.
Nikakor pa ga prej ne kopaj, saj bo to stvar še poslabšalo. Res je,da je najbolje postriči vozle, vendar se da zadevo urediti tudi tako, da ti ga ne bo treba postiriči čisto do kože. Bila bi zelo vesela, če bi mi zaupala od kod si in bi se slišali po telefonu, tako bi se najlažje vse pogovorili, ker se mi zdi, da tukaj ni prostora za vse podrobnosti. Ne skrbi nič ne računam, to je le moja dobra volja, ker vem kako težko je to za lastnika in psa.

Če je mogoče, bi rada stopila s teboj v kontakt

Čao Rika


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: Tibetanka , sobota, 31.01.2004 : 23:16:55
Rika in Tacka: sta se uspeli dogovoriti?

Kako je šlo?


LP,  ;)


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: Muri , nedelja, 01.02.2004 : 09:53:22
Sma se dogovorili in z veseljem sporočam, da je psička že skoraj brez vseh vozlov ampak z vso dlako. Lepo počasi in potrpežljivo jo češemo, ostale so nam samo še tačke. Tako da bo konec. Hvala za vse nasvete! :D


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , nedelja, 08.02.2004 : 02:19:13
Živjo tačka!

tvoja kužica izgleda čudovito. Prav lepo ste jo zrihtali. Seveda je bilo treba veliko potrpljenja iz obeh strani.
Vesela sem, da se najdejo ljudje kot si ti in rešijo uboge kužke vseh teh vožlov.

Veliko veselja in zadovoljstva želim tebi in tvoji tibetanki



Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: pia_in_co. , sobota, 14.02.2004 : 14:51:43
Oj!

Mene pa zanima,na koliko casa naj bi se kopal razstavni pes(TT),ter koliksna dolzina dlake je najbolj zazeljena ???

lp,p.


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , sobota, 14.02.2004 : 23:52:06
Hellow!

Mi smo našo Triksi kopali na 14 dni, sicer pa je imela ze genetsko zelo dobro razstavno dlako, tako, da se z njo ni bilo treba kaj dosti ukvarjati. Kar pa se tiče dolžine dlake pa je zelo priporočljivo, da psu dalka raste normalno in da je ne strižemo in ne oblikujemo. Dolžina torej ni pomembna, pomembno je da je pes skopan in počesan.

Lp Alenka


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , nedelja, 29.02.2004 : 14:27:47
Kako dolgo TT nejnava dlako? Moj Brik je sedaj star 10 mesecev in prvič menja dlako. Kaj naj naredim, da se mu ne bo sneg prijemal na tace? Ali ima zaradi snega toliko foclov da ga komaj ''folgam'' česati.

 :D ??? :DLp, Space-Ulka :D ??? :D


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , nedelja, 29.02.2004 : 19:56:28
Hellow!

Ja z menjavanjem dlake je tako kot pri vseh psih. Več ko ga češeš manj problemov imaš. Je pa dejstvo, da se dlaka vozla že mladičem, zato jih je na česanje treba kar najhitreje navaditi.  Pri tibetancih je ful različno koliko časa rabijo, da se jim dlaka "naredi" kot rečemo, to pomeni, da dobijo dlako odraslega psa(upam, da si to mislila), lahko jo dobijo zelo kmalu, nekateri pa so še pri 4-ih letih  vsi nakravžlani. Odvisno od genske zasnove in predispozicij.
Kar se pa tiče snežnih kep na nogah se pa v bistvu ne da nič narediti. Najbolje je ko prideta domov, da jih umiješ pod toplo vodo in pofenaš ali pa pustiš da se posušijo(ne češi mokre dlake) in potem dobro prečešeš, da se ne sprime. To je seveda če hočeš da ne bo imel kuža zvozlane dlake po nogah.
Če te še kaj zanima mi lahko sporočilo pustiš na forumu.

Lp Rika


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 01.03.2004 : 16:22:26
Za smeg na tacah so mi nejateri rekli, da ej dobro ča ga prej namažeš s kramo ali oljem in da se potem sneg ne prime na tace.
Kakšne barve tt-ja imaš in kako mu ali ji je ime?

L :Dp, Space-Ulka :D


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , torek, 02.03.2004 : 22:56:33
Živjo!

Da bi jaz mazala psa s kremo se mi ne zdi niti najmanj pametno, ker je potem ena sama  pacarija in nisem čisto prepričana, če to res deluje, zato si raje vzamem malo časa in jo pod toplo vodo raje operem. Sicer pa imam jaz črno psičko z belim slinčkom. Je manjše rasti in zelo svojeglava, ker jo mi pač razvajamo in si kar precej dovoli. Ime pa ji je Triksi

Lp Rika


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 03.03.2004 : 16:06:41
Jaz pa imam Brika-sebel lepotca z belim slinčkom in ovratnikom. A je tvoja Triksi imela jeseni 2002 mlade?

Lp, Space-Ulka


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: rika , četrtek, 04.03.2004 : 19:35:29
Ja, kako pa to veš. A su mogoče slišala od Primoža.Ja je imela žal samo eno psičko, drug mladič pa je poginil. Mala je bila ravno tako sebel barve kot tvoj Brik. Ta barva je meni zelo všeč.


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , petek, 05.03.2004 : 15:38:09
Ja Primož mi je povedal. Kako pa je ime psički?

Lp, Space-Ulka


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , petek, 05.03.2004 : 21:53:28
A ti voziš kaj tvojo Trixi na razstave? Jaz sem z mojim začela in mi je zelo všeč in bova nadaljevala. Konec marca gre na specializirano razstavo tt-jev v Ljubljani. Tvoja psička ne bo mela več mladih ali še? :D

 ;) :)Space-Ulka :) ;)

 


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: anči , petek, 02.04.2004 : 17:55:56
Ojla!
Imam manjso tezavico: moje TT Brin (10 mesecev) ima ze kar nekaj casa tezave z usesi. Najprej se je pretirano praskal, in si spraskal kar precej dlak z uses. Vsakic posebej sem mu usesa pregledala, ampak nisem opazila nic posebnega. Potem je to preraslo ze v to, da si je del uses (na obeh) spraskal do krvi in je imel kraste, kar ga je, predvidevam, se bolj srbelo. Zdaj smo za kraste poskrbeli z ustrezno kremo, ostala mu je le se gola koza. Sem pa na vrsickih uses opazila prhljaju (crne barve) podobno zadevo in mi sploh ni jasno, kaj naj bi to bilo! Ima ga ogromno in ne zgleda prevec lepo. ce je mogoce imel kdo podobne izkusnje, bi lepo prosila za nasvet, ce ne se bom spet obrnila na veterinarja.
LP*Ana


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , sobota, 03.04.2004 : 14:58:07
Živio!

A brinu kdaj puliš dlake iz ušes- prav znotraj ušes? Ker če ne lahko to pomeni da se mu je dlaka nabrala in so se mu naredili takšni čepki v ušesih, (Ušesna mast plus dlaka, lahko je tudi črne barve) kar psa zelo srbi. Moj Brik je to imel pred dobrim mesecem in je poleg tega, da ga je srbelo ga je na koncu začelo že boleti. Če je kaj takega je dobro da ga pelješ k veterinarju, ker ponavadi zaradi tega dobijo vnetje in zato rabijo neko kremo, da se pozdravi. Ni pa to kaj hujšega! Če pa je kaj drugega ti pa ne znam svetovati.

Space-Ulka


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: RANA , sreda, 22.09.2004 : 09:31:13
hojla!
vidim da na to temo ze dolgo ni bilo nic napisanega. upam, da se spet pojavi kdo...
zanima pa me naslednje:
kako je s kopanjem TTjev. ze veckrat sem prebrala, da naj bi se jih kopalo na tri tedne, pa me zanima, ce to psu ne izsusi prevec koze???
no, zaenkrat samo to, da vidim, ce se tudi na tej temi spet kdo oglasi...
lp, rana


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , sreda, 22.09.2004 : 10:02:32
Živjo,

ob izbiri kvalitetnega šampona in balzama ter ob pravilni prehrani, ne bo na koži in dlaki prav nobene škode. Tudi moje kosmatinke se kopajo tako pogosto.

Lp


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: RANA , sreda, 22.09.2004 : 11:03:52
hvala za odgovor. pa mi lahko se zaupas kater sampon je kaj dober. ker jaz, odkrito povedano nimam pojma, ker starejsa psicka nima tako dolge dlake in jo tudi nikoli nisem kopala tako pogosto. pri tej pa vidim, da bi bilo kar fino...
lp


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , sreda, 22.09.2004 : 11:17:42
Meni se odlično obnese Frieskies za dolgodlake pse (na slikici je škotski ovčar), še boljši pa je 1All System, ki ga lahko kupiš na razstavah. Če ima suho dlako (npr. pozimi - centralna kurjava), je odlična zadeva jajčni rumenjak + žlica olivnega olja. Vtreš v dlako in kožo, pustiš kakšno minutko in dobro spereš.

Lp


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 22.09.2004 : 14:13:03
 Ni pa nujno da ga kopaš z šanponi za dolgodlake pse! Jst sem v kontaktu z vreiteljico Lhasa Apsov, ki imajo še daljšo dlako kot tt-ji in ona je meni rekla da ni treba denarja zapravljati za drage šampone, ampak lahko uporabljaš Dave, le da ga moraš razrečiti. Ko pa ga umiješ s šamponom pa je dobro, da mu daš na dlako še razrečen Davov balzam, ker se mu potem dlaka manj lomi in lažje ga je razčesavati. Dave pa je priporočila zato, ker ima pravi pH! Jaz tako kopam tudi mojega tt-ja in ima zelo lepo dlako!

Pa še to jaz ga kopam po potrebi, to je enkrat na mesec ali še kasneje, če pa ima razstavo pa prej!

Lp, Kaja


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: ChUcK_Sara , sreda, 01.12.2004 : 14:32:12
Hej! Tudi moja prijateljica ima tibetanko..Nessie..Če je komu znano! Alenka ti imas trixi??!njeni mamici je blo tako ime..Javi se kaj..LP :P


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , sreda, 01.12.2004 : 15:07:43
Hmmm, Nessie ???Ali morda veš, kdo so njeni starši oz. če ima rodovnik, kakšno je rodovniško ime? Trixi, o kateri je govora, ni njena mama. Njeno edinko kličejo Romi.

LP


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: nessie , sreda, 01.12.2004 : 23:45:49
živjo!! jas bi pa samo povedala da sem jaz tista ki ima nessie!!! in da je res njeni mami ime triksi in je iz legla 2004 ki pa ni bilo leglo čistokrnih tibetnaskih terijerjev ker je mami od nessie triksi pobegnila in se parila z drugim samcem in je triksi imela tri mladičke mešančke!! in bi rada gospo ki ima triksi oprašala če je to ona. v pomoč triksi je bila iz tržiča ;D ;D ;D in prosim da mi poveste če je to ona!! hvala že v naprej!!!  :-* :-* :-*

lp tina_nessie  


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 14.03.2005 : 15:56:27
Ojla!

Eno vprašanje!

Na razstavah vsi TT-je z nečim pošpricajo, da jim dlaka lepo dol pada in da to nekaj časa drži!

S čim pošpricajo te pse?

Lp ;)


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , ponedeljek, 14.03.2005 : 16:50:06
Čau,

Bio Groom Coat Polish je že eden od teh sprayev, saj ga imaš. Samo gospodarček ima po mami in atu zelo močno dlako, ki jo boš laže ukrotila, ko bo daljša. Čeprav polizan pa ne bo nikoli.  A se spomniš z razstave strička Tibija (Jogini Ba So)?

LP


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , ponedeljek, 14.03.2005 : 17:58:40
Ojla! :D

Ja on pa ma bujno dlako! Smo se pogovarjali kako da ima tako dolgo dlako pa so rekli, da so ga že dvakrat na čisto postrigli!

Upam, da mu bo dlaka kmalu zrasla, do primerne dolžine!

Lp ;)


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , torek, 15.03.2005 : 15:10:14
Glede na starost, nima tako zelo dolge dlake. Zdaj ga nekaj manj kot dve leti redno vozijo k frizerju na razčesavanje, prej so ga pa brili, ker je bil zvozlan do kože in ne zato, da bi bila dlaka lepša.

Medtem ko čakaš daljšo dlako, pa čimbolj uživaj z njim ;) :D


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , torek, 15.03.2005 : 15:23:30
 :D
Uživama kolikor se le da! Zelo rad se valja po postelji in skače sem in tja!

Le česanju bi se rad izognil, zato se gre ponavadi skrivalnice z mano!

Lp, pa počohajte punci!


Naslov: Re:Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , torek, 15.03.2005 : 15:25:13
 :D Pa tudi v Brikovem imenu ju počohajte!

Lp ;) ;) ;)


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: barvica , torek, 30.01.2007 : 20:01:13
A-Tsa-Rja, mene zanima, če še vedno uporabljaš Dove šampon in balzam?
Sem pred kratkim dala 20€ za balzam   ::).


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , torek, 30.01.2007 : 21:23:59
Včasih ga še uporabim, čeprav imam sedaj takšen šampon, da ga sploh ne rabim. Najboljšo in najlepšo dlako pa ima tako ali tako takrat ko ga dež skopa. Na zadnji razstavi je bil z dežem skopan (ker naju je dobil en dan prej) in je bila dlaka sodnici zelo všeč, tako kot tudi meni, pa še vozla se mu veliko manj. Sem si rekla da bom začela dež skladiščit. ;D

To da je Dave vredu za dlako, mi je povedala Vesna, ki ima LA. Res je zelo pomagalo, je pH nevtralen. Ampak količina mora biti majhna, razrečena v veliko vode. Vem da sma eno leto mela ful probleme z vozli, pa sem si dala zelo malo balzama v špriclo in nalila vodo in to zraven česanja mal uporabila.



Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: barvica , torek, 30.01.2007 : 23:10:26
Ti si pa hitra z odgovorom ;)
Sem računala, da te bom prej v Celju videla.... ;D.. Saj prideta, a ne?

Tale Dove si potem velja kar zapomniti... bom pri naslednjem kopanju malo eksperimentirala ;)


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , sreda, 31.01.2007 : 17:02:28
Ja seveda pridema v Celje. Bi bilo škoda zamuditi. ;)


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: barvica , sreda, 31.01.2007 : 21:39:28
O, super... potem se vidimo ;)



Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: Jasi , ponedeljek, 02.04.2007 : 13:52:17
No dekleta, pri nas pa imamo izjemo, ki potrjuje pravilo.  ;D  Medtem, ko lahko Lolo kopamo takorekoc s cimerkoli in kadarkoli je z Arkijem (tem, ki ima dlako skoraj do tal) druga pesem. Izgleda, da ima alergijo in bolj ga kopas, slabse je... najslabse je bilo takrat, ko se je razstavljal in sem ga redno kopala. Pa smo uporabljali 1# all system in ga vodili k frizerjem... onse je pa cohal ko zmesan. NAsvetovni 1999 je bil"ofucan", da pravzaprav ne bi slemv ring  ::) ::) ::) Ko smo ga nehali razstavljat sem kopanje zreducitrala na nekajkrat letno (4x?), in ker se vsak dan podi po gozdu, bi to v teoriji moralo pomenit katastrofo za dlako. Pa ne. Tednesko ga je treba prekrtaci in je vse OK. Priznam, da sem bila prepricana, da je alergija mimo in sem ga sla letos razstavljat med veterane. Da ne bi "zabluzila, beri premalo spralasampona, susila s prevrocim fenom itd.", mi ga je skopala Nina s samponom kupljenim pri  vetu( sam to prezivimo brez cohanja). In smo ga v 3 mesecih 2krat skopali in po drugem kopanju se je ze spet praskal ko norc... tako da sedaj ponovno srednje umazan z dlako do tal pobira vse vejice po nasi gosci, a se prevec we vzemirjamo. Glavno, da je koza lepa in ne oddaja neprijetnih vonjav.   ;)Lp
Jasi


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: tika , sreda, 20.02.2008 : 22:29:24
kaj priporočate za česanje-torej kakšno krtačo


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , četrtek, 21.02.2008 : 09:35:01
Obvezno tako, ki na konicah nima bunkic. Od trgovin za male živali jih ima samo tista na tržnici v BTC ali ista trgovina v Trnovem, sicer pa jih dobiš na razstavah. Lahko pa navežeš stik z Markom (v TT čveku) in ti bo mogoče lahko pomagal.


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: tika , ponedeljek, 03.03.2008 : 21:14:58
dons sm bla u trnovm pa niso glih najbl vedl kero krtačo nej mi prodajo....sm bla kr mal razočarana, ah ja


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: tika , ponedeljek, 03.03.2008 : 21:15:30
če ma kdo kkšno fotko primerne krtače nej jo prosm klele prlima, hvala!


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , torek, 04.03.2008 : 00:17:26
Hm, krtače so prejšnji teden še imeli. Daj se z istim vprašanjem javi na TT čveku in boš gotovo dobila fotko.


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: anjabananja , torek, 24.03.2009 : 12:27:12
Lp vsem, tukaj sem nova in malo prebiram tele pogovore....

Imam TT, nagajiv mali hudiček, ampak malo samosvoja. Probleme imava s česanjem. Nekaj informacij sem že zbrala iz vaših pogovorov, ampak me pa zelo zanima koliko časa se vaši tibetančki pustijo krtačit. Pri nama nikakor ne gre več kot 10-20 minut, to pa nikakor ni dovolj, da bi jo res uredila v celoti. In določenih delov telesa sploh ne pusti počesat, zato se tam dlaka že vozla.

Zanima me tudi kakšne izkušnje imate s frizerji, koga priporočate (mogoče kakšen na štajerskem koncu)? Kolegica ima tudi TTja in so jo malo smešno postrigli...  :)

lp


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , torek, 24.03.2009 : 12:45:24
Živjo,

od kod pa si?

Torej, pri česanju je treba biti kar vztrajen in če ne zdrži prav dolgo, potem jo poskusi pred tem temeljito utruditi. Koliko pa je stara tvoja princeska?


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: A-Tsa-Rja , torek, 24.03.2009 : 14:14:00
Živio!

Ja zelo moraš biti vstranja tudi če psička ne pusti, se ti ne pusti, pa bo ugotovila, da bo mogla pustiti.


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: anjabananja , sreda, 25.03.2009 : 14:05:22
Hvala za odgovore... ja kar se tiče vztrajnosti, ona ni najbolj potrpežljiva. Pa še to jo moram zamotit s kakšnim priboljškom, pol zdrži malo dlje. Se trudiva, ker si res ne želim, da bi jo zaradi vozlov morala peljat k frizerju. In po navadi sledi česanje po sprehodu, ko je malo bolj utrujena. Drugače je prava lepotička (vsaj zame).  ;) Pred kratkim smo se preselili v Prebold. Psička, ime ji je Shela, je decembra dopolnila 1 leto. Ta kuža je tak zakon, da ne bi imela nobene druge pasme nikoli!  :D

Torej vztrajnost... upam, da bova uspešne in se rešile teh vozlov. Hvala zaenkrat.

lp


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , sreda, 25.03.2009 : 14:37:36
Res, Shela je? Hehe, ena od mojih tudi :) Od kod pa jo imaš?


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , sreda, 25.03.2009 : 14:40:39
Aja, sem pozabila.....če boš rabila pomoč, me lahko kontaktiraš....podatke najdeš med vzreditelji TT tukaj, na mojpes.netu ali pa na moji spletni strani.


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: anjabananja , sreda, 25.03.2009 : 16:04:21
Ja sem zasledila, da je še ena Shela tukaj...  :) Moja je iz Hrastnika, verjetno poznaš. Ni rodovniška. Ima tanko svilnato dlako, zato se še toliko raje zavozla. Shela obožuje vodo in suho listje po gozdu in ne branim ji teh užitkov. Imava pa zato več dela, ko prideva iz sprehoda.  :D

Hvala za kontakt, se obrnem nate če bodo še težave. lp


Naslov: Re: Nega tibetanskih terierjev
Poslano od: TagTu , sreda, 25.03.2009 : 16:25:53
Zmenjeno ;)