mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 21.05.2024 : 23:02:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: kako odvaditi skakanje po ljudeh?
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: kako odvaditi skakanje po ljudeh?  (Prebrano 56066 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kori
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #60 : sobota, 22.01.2005 : 21:53:23 »

Tudi jaz imam labradorca, je še čista igračka in skače po ljudeh če ga lepo prijazno pogledaš! Pa sem probala že tisto s kolenom pa ni nič pomagalo. Če pozna kdo še kateri drug način, mi ga lahko pove prosim??  ???  :) :)

LP   Urška
Logiran
Kori
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #61 : sobota, 22.01.2005 : 21:58:19 »

Mi lahko kdo svetuje prosim???  Huh
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #62 : sobota, 22.01.2005 : 22:38:53 »

Vse od naštetega v tej temi sem že poizkusil, Paco pa še kar skače po ljudeh. Edino po meni ne več, kadar pridem iz službe oz. kadar me nekaj časa ni doma. Pa še takrat ga moram opozorit. Žena nima uspeha in sin tudi ne, da o drugih ne govorim. Bom zelo hvaležen, če bo dal kdo takšen nasvet, ki bo zares pomagal.

Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #63 : sobota, 22.01.2005 : 23:10:21 »

Luka,
 
Ti povem, da je med najuspešnejšimi načini, glasen NE, pa takoj povelje sedi ali prostor, pri tem psu pokažeš dvignjeno dlan, ko sede, ga pohvališ, pa še kakšen priboljšek včasih, če boste vztrajni doma vsi bo tudi uspeh, sam ne pričakovat, da bo to v dveh dneh, to vadi,ko je prost, in na vrvici,ker na vrvici še extra rad skače. Če ti povem, da imam boksija potem veš, da mu je skakanje največje veselje Wink
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #64 : sobota, 22.01.2005 : 23:24:43 »

Glede skakanja...
Pred parimi leti je k nam neka gospa iz Madžarske, ki živi v Rovinju in je lastnica yorkija Aresa, k nam na obisk (na morju) pripeljala svojo znanko (mogoče celo sestro, ampak nisem sigurna). Gospa je bila iz Madžarske in za razliko od lastnice Aresa ni znala niti besede Hrvaško (tako kot jaz Grin). In ta Madžarka je bila lastnica še enega yorkija, ki se je slišal na ime Čoko (ja, ta dan so pri nas v 'morski hiši' bili kar trije yorkiji, ni za zdržat Roll Eyes Grin). Mali je ves čas skakal po ljudeh in počel vse kar si želel. Roll Eyes Najprej je samo skakal, 'naskakoval'... Grin Lastniki pa niso nič ukrepali. Tako, da smo takrat ves čas morali paziti, da med jedjo ne bi na nas kaj skočilo (sploh pa ne Čoko).
Čeprav pa Toro kdaj pa kdaj tudi rad skaka, ampak to zgolj razadi boljšega razgleda Cool ali pa ko se želi prilizniti in dobiti dovoljenje, da lahko nekaj stori. Angry Prilizljivec mali... Angry Na srečo pa nikoli nismo imeli večjih problemov, takšni bi pri yorkijih bolj težko nastali. Roll Eyes Večji hudiček je bila naša draga Tera. Tongue Ona pa je skakala iz čistega veselja in dolgčasa... Sploh je nismo mogli umiriti, jo je pa zato žal za vedno umirila zastrupitev (zaradi...no, se bom raje zadržala)... Cry Cry Okej, to ne spada več sem. Ima pa naša soseda samojeda, ki je nekaj časa obupno skakal, ampak so ga kasneje naučili, da skače samo še na ukaz. Grin
Kako natančneje pa izgleda tole s kolenom? Ker jaz ne bi upala... sram Grin

lp
Logiran
TjasaK
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #65 : četrtek, 19.05.2005 : 10:28:40 »

Joj folk...ne vem. Jaz sem poskusila z vsem;
- glasen NE, oziroma NE SMES
- ignoriranje; pa je skakal in lizal se bolj ( pa tudi dolgo tezko ignoriras, ce te napada 24kilska dlakasta zverinica  Wink )
- ucenje s priboljski...ce mu reces "sedi" se usede in da mir za nekaj sekund. Ce v teh nekaj sekundah ni piskotka, lize dalje
Je eden izmed tistih psickov, ki mu tudi instruktorji ne znajo pomagat. Prevec vesel je, kot skokica skace....scasoma se sicer umiri, ampak ocitno je tako zaljubljen v zivljenje, da mora to vsem pokazat  Cheesy

Suvala s kolenom in stopala na tacke ( to sem prebrala prve dve strani) ga pa pod nobenim pogojem ne bom!!! Name tudi ne skace, edino ko pridem domov, kar me sploh ne moti. Drugim pa ne bom rekla, da naj ga suvajo  Roll Eyes
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #66 : četrtek, 19.05.2005 : 10:39:03 »

Moj se je pa z ignoriranjem navadil, potem je pa še ugotovil, da če se lepo usede ga bom sigurno prej pobožala in pohvalila.
Mamo pa sedaj problem, da se mota med nogami kot kakšen maček... Grin
Logiran
Čarli
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #67 : sobota, 16.07.2005 : 21:47:26 »

ojla, imam pet mesecev starega whippeta in njegov sploh pa moj problem je da ko greva na sprehod sploh ne hodi normalno na povodcu, vleče skače v zrak name in na druge ljudi, tako da so sprehodi z njim na povodcu res problem.
mogoče nimam v redu ovratnice, mogoče bi morala uporabiti kovinsko?Huh
če ima kdo podobne težave z to pasmo ali katero drugo in ima kakšen nasvet glede tega se zahvaljujem za odgovore.
hvala
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #68 : nedelja, 17.07.2005 : 09:32:22 »

Živjo!

Čarli, tudi naša Viva je, ko je bila mlajša vlekla in skakala. V glavnem bila je zelo živahna. Mi smo hodili 2 krat na dan na sprehod nekam kjer se je lahko zlaufala, da je potem bila malo mirnejša. 
Seveda smo vedno ko je hotela skočit rekli NE in jo povlekli nazaj. To moraš ponavljati vsakič, ko se to zgodi.


Jaz sem ji kupila tisto ta široko ovratnico za hrte, mislim, da kovinska ni primerna za whippeta.

LP
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #69 : nedelja, 17.07.2005 : 10:52:54 »

Živjo !

Za vsako odpravljanje nezaželenega vedenja, pa naj bo to skakanje ali vlečenje na povodcu je potreben čas, veliko dela in potrpljeja predvsem pa doslednosti. Nobene vaje se psa ne da naučiti čez noč.

Če pes , ko se vrnemo domov  od veselja skače po nas, sami ne pokažemo nobenega veselja, da ga zopet vidimo pač pa mirno počakamo, da se umiri  in ga nato pohvalimo ne preveč navdušeno, da ne sprožimo ponovnega skakanja. Zadostuje samo priden in priboljšek. Obiskovalce pa prosimo, da se ne zmenijo zanj in, ko se umiri ga pohvalimo in nagradimo.

Podobno velja na sprehodih, ko pes skače in vleče na povodcu. Pes je vesel, ker smo ga odpeljali na sprehod in se tako odziva. Kaj storimo, se ustavimo in počakamo, da se umiri, ko se umiri nadaljujemo sprehod.Po samo dveh korakih brez vlečenja in skakanja ga pohvalimo in nagradimo. Takoj, ko prične ponovno vleči se zopet ustavimo in vse skupaj ponovimo, ter tako postopoma nadaljujemo.In še opozorilo, vrvica mad sprehodom mora biti ohlapna.

Lp. Samo.
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #70 : torek, 19.07.2005 : 16:14:58 »

ojla, danes sem kupila Halti ovratnico in ena ura sprehoda s carlijem je bila prav super, sicer ga je malo nervirala ta ovratnica ampak po desetih minutah se je navadil in ni vlekel nic.
upam da bomo v tem stilu nadaljevali in pocasi se bo navadil in mu bom lahko zopet dala navadno ovratnica.
hvala bogu da ti znajo trgovci v trgovinah svetovat in to dobro.
pozdrave vsem
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #71 : sreda, 20.07.2005 : 00:07:33 »

pri nakupovanju opreme raje uporabi logiko, ker oni hocejo sluziti. drugace ga je pa lahko naucit tako, da ko zacne skakat dvakrat ponovis povelje sedi(osnova dobro solanje), ce ne uboga mirno odkorakas v drug prostor(kamor on ne more) in se cez nekaj minut vrnes. ce spet skace vajo ponovite, ce uboga ze pri sedi je nujen priboljsek in resnicno veselje ter veliko pohvale. na mene nikoli ne skoci, imam pa ucasih probleme z drugimi ljudmi, ki se ne znajo prav obnasat okoli psov.
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #72 : sreda, 20.07.2005 : 16:55:29 »

logiko jest kar dobro uporabljam pri kupovanju opreme samo verjetno so nekateri psi bolj nekateri manj zivahni nekateri bolj nekateri manj dojemljivi- rabijo vec vaje in ponovitev nekateri manj:verjetno tvoj rabi manj ponovitev(predvidevam da imas bordojsko dogo) moj pa vec in se kaksen pripomocek se tudi obrestuje pri tem.
misllim pa da prodajalci res sluzijo ampak malo pojma kaj ti pa proda pa morajo le imeti. lep pozdrav
Logiran
Olly
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 273


« Odgovor #73 : sreda, 20.07.2005 : 22:46:39 »

Jah....tole skakanje, tudi Lenny je skakala in tudi sedaj še včasih skoči ampak vseeno:

1. Ko skoči nate ga MALO pohodi po zadnjih tačkah in se bo umaknil!

2. Odrini psa in se delaj užaljenega....

3. Glasen NE!

4. Nastaviš koleno (obnese se pri večjih psih)

Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #74 : sreda, 20.07.2005 : 23:34:04 »

lenny ti se zajebavas. jaz imam bordojsko dogo in ko jo je moj sorodnik mislu odvaditi z kolenom je postala se bolj zagnana. nasilje spodbuja nasilje. jaz sem jo naucil z ukazom sedi in vse ostalo kot sem napisal. ce je pa na tebi ga pa moras nezno poloziti na tla(se posebej pri velikih pasmah z nevarnostjo displazije) in ga bozati(da vidi, da ga bos bozal tudi ce ne skace). pes je pac vesel, da vidi svojo ljubljeno osebo in si zato ne zasluzi kolena, odrivanja in stopanja po tackah. enkrat sem na tem forumu prebral komentar v stilu kaj bi vam pes rekel in eden od stavkov je bil, preden mi storis kaj hudega se  vedno spomni, da bi ti lahko kadarkoli zdrobil roko pa ti je ne.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: kako odvaditi skakanje po ljudeh?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines