mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 19.05.2024 : 08:28:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 140 141 142 143 144 [145] 146 147 148 149 150 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 636191 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #2160 : nedelja, 14.02.2010 : 20:02:42 »

Vsem komentarjem ni za verjeti....
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #2161 : nedelja, 14.02.2010 : 20:11:31 »

Jaz mislim, da je mešanica obojega. Malo je tistega prikritega, malo je pa želje po enem res velikem škandalu. Občasno se bere kot JFK teorije zarote ...
Logiran
vixi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 938



WWW
« Odgovor #2162 : nedelja, 14.02.2010 : 20:37:00 »

Biidi, spodaj je citirana formulacija peticije:

Dajmo takoj razcistiti, da se ne bodo pojavljale kjerkoli objave o tem, da je to peticija foruma mojpes.net (lahko bi bilo, da so jo sestavili uporabniki foruma mojpes.net, nikakor pa, da je to peticija foruma mojpes.net), kot se ze pojavlja, ali celo da je to mojpes.netova peticija, kar NI RES. To NI peticija mojpes.neta!, sem jo pa vceraj podpisala osebno.

Peticija, ki je trenutno objavljena, je peticija ljubiteljev živali, lastnikov in skrbnikov psov in drugih osveščenih državljanov

Lepo prosim, da se vsi, ki sirite kakrsnekoli informacije okrog, drzite tistega, kar PISE in ne tistega, kar si sami izmislite.

Torej, peticija je peticija ljubiteljev živali, lastnikov in skrbnikov psov in drugih osveščenih državljanov, nahaja pa se na portalu Mojpes.net, skupaj z ostalimi napotki v zvezi z njo. Je pa res da so sodelujoči pri nastajanju peticije tudi člani mojpes.net-a, ampak to v zvezi s samo peticijo ni tako zelo pomembno.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.319


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2163 : nedelja, 14.02.2010 : 20:52:34 »

Tole, razen zadnjega stavka, ne leti na noben konkreten primer, temvec je napisano na splosno za vse primere:

Jaz bi vse opozorila predvsem na to, da vedno, ko nekaj kopirate ali ko nekoga obvescate o nekih objavah ali aktivnostih, najprej pogledate, kdo je "podpisan" pod spremnim tekstom, razlago, napotki ... Na mojpes.netu prakticiram, da ni nobenega teksta brez podpisa. Ce je moj tekst, pise spodaj Jana Pahovnik. Ce je od koga drugega tekst, pise pac ustrezno ime, drustvo, institucija ... Tam kjer je moj podpis, gre za to, za cimer stojim jaz, torej tudi mojpes.net. V takem primeru lahko napisete Jana z mojpes.neta ali mojpes.net nekaj sporoca, pise, fehta ... Ce pise spodaj karkoli drugega, je tukaj samo objavljeno in cisto nic drugega. Torej ne moremo napisati, da jaz prodajam pasje ovratnice iz trgovine, ki tukaj reklamira. Upam, da je razumljivo. Pravzaprav bi morala najbrz tole napisati veckrat, saj se tedensko zagotovo pojavi nekaj mailov, v katerih ljudje sprasujejo za cene zakljev hrane ali ce posljem en artikel tega ali onega k njim domov.

Vcasih se pri obvescanju nekateri posluzujejo krajsav ali svojih povzetkov, ne glede na to, ali razumejo point tistega, kar je napisano ali ne. Ob taksnih in podobnih pozivih je moj nasvet (za mojpes.net je to zahteva, za druge se zmenite pac drugje), da napisete/kopirate tisto, kar pise. Ce je tekst predolg, kopirajte najbolj vazen stavek, ki pove bistvo, ali pa naredite povzetek, za katerega ste prepricani, da je tapravi za vsebino, na katero vabite nekoga od drugod. V tem primeru so poglavitni: naslov, podpis in link na stran, kjer je peticija. Drugo ni pomembno. Niti to, da so uporabniki mojpes.neta sestavili peticijo, niti posamezne tocke peticije, niti mojpes.net ...
Logiran

altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #2164 : nedelja, 14.02.2010 : 20:57:35 »

meni je bila sama fotografija tudi zelo sumljiva. Veliko vprašanje se mi poraja ob dveh zadevah- sej je bil ta dvom tudi prejle objavljen:
1. Odsotnost krvi na tleh- madona ko ti roko takole odtrgajo in tiste žile okol kolka do kosti, bi morala bit okol mlaka krvi.
2.Okol ležijo ene oblekce razmetane, okol gležnjev okrvavljene spodnjice z strap-on pasovi

3 pomislek, ki me dejansko navaja na teorijo zarote je pa ta, da sem na začetku pomislil da je kak pokvarjenc ki ma dostop do tki. snuff strani kjer vidiš kao umore rezanja in ostale svinjarije pač pripel slikco s sajta in ekolo...ampak grozljiv molk  policije ki ni zanikala avtentičnosti slike in dejstvo da kao iščejo storilca...ja to pa je teorija zarote in to oreknk.

Goršek se ziher ni menil z K. in sigurno ni bilo vpliva. Tudi kriminalisti niso imeli pritiskov. Ampak...Vsi vemo da v koruptivni  družbi deluje zgolj strah, ko podrejeni avtomatsko predvidevajo kaj bi šef hotel. STRAH je pritisk. Ko živiš in delaš v tako pokvarjenem okolju da v strahu zase, službo, družino pomagaš  take zadeve prikrit in šefa vzdrževat pri njegovem pohodu do še več oblasti, še več moči.

Sam sem freelancer, in nimam šefov ki bi se jih rabil bat. Pa me je pošteno strah v kakšni državi živim. Kako se je šele usral policaj ali pa reševalec. In njihov neposredni nadrejeni ko je prišel klic. In naslednji. Ma ene 3  stopničke po lestvici so zvonili telefoni in ful so se usrali in potem se je začel odvijat scenarij tihe korupcije. Pokrij, tole je premočno, vsi bomo brez služb ostal...

Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #2165 : nedelja, 14.02.2010 : 21:01:42 »

Mene pa zanima, kdo v takem primeru pooblasti veterinarja in katerega, da pride pse po hitrem postopku usmrtit? Ali je to zakonito?
Kar pa se tiče umazanih gobcev, bi povedala le to, da pes, ki trga žrtev, je krvav od glave do pete. Ko se odloči, da se bo očedil, in to sigurno ne počne medtem, ko policaji streljajo okoli njega, to stori tam, kjer doseže z jezikom, morda po prednjih tacah, malo okoli gobca, drugje pa ne.
To je samo kot odgovor na vprašanje, kateri pes je napadal, ali so bili vsi tri. Ampak to je sedaj verjetno vseeno, mene zanima le, kdo lahko psa na tak način usmrti?
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #2166 : nedelja, 14.02.2010 : 21:05:33 »

Pa še ena dilema: predpostavljam, da je pse ob takem početju omamljal. Kaj se je tokrat zalomilo, "stvar" ni prijela ali pa jih tokrat ni in zakaj?
Logiran
Šakal
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #2167 : nedelja, 14.02.2010 : 21:44:52 »

Še en info za tiste, ki se čudijo zakaj ni krvi. Mene je pes resno ugriznil enkrat - v podlaket. Takrat nič ne boli (mogoče adrenalin), pozneje pa precej. Nič krvi ni bilo, derači pa so se zarili globoko, skoraj do kosti. Res je tako, kot opisuje Meglič, da prav čutiš prodiranje zob in neko škrtanje.
Morda je fora, da ni krvi tudi v tem, ker pes trga notranja tkiva z derači, pa na zunaj potem ni toliko vidna "škoda", ki jo naredi.
Vidi pa se, da se je tukaj človek močno branil z rokami. Zato tudi mislim, da slika je avtentična.

Lp

 
 
Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #2168 : nedelja, 14.02.2010 : 21:45:44 »

Da ne bo pomote: na pozarreportu ne komentiram,občasno preberem kak komentar (tega od veterana91 nisem), pa še to vedno manj, ker jih je vedno več neumestnih in neokusnih.

Prav tako nisem željna krvi in bi s tole zadevo okrog S.B. že zdavnaj zaključila, če ne bi na dan prišli grozljivi podatki o stanju psov.

Zakaj torej še vztrajam, vrtam in sprašujem? Zaradi psov in zaradi nepojasnjenih okoliščin, ki vedno bolj kažejo na to, da obstaja še 3. oseba. In če je ta domneva pravilna, potem naj se to osebo odkrije in naj odgovarja! Zaradi psov!
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #2169 : nedelja, 14.02.2010 : 22:27:12 »

Goršek se ziher ni menil z K. in sigurno ni bilo vpliva. Tudi kriminalisti niso imeli pritiskov.

Sam sem freelancer, in nimam šefov ki bi se jih rabil bat. Pa me je pošteno strah v kakšni državi živim. Kako se je šele usral policaj ali pa reševalec. In njihov neposredni nadrejeni ko je prišel klic. In naslednji. Ma ene 3  stopničke po lestvici so zvonili telefoni in ful so se usrali in potem se je začel odvijat scenarij tihe korupcije. Pokrij, tole je premočno, vsi bomo brez služb ostal...


Glede prvih dveh citiranih stavkov: jaz ne bi bila tako prepričana.
Glede drugega citiranega odstavka: na podlagi lastnih opazovanj in izkušenj ti povem, da velikokrat ali celo večinoma niso potrebne 3 stopničke, ampak gre dostikrat kar neposredno ali skoraj neposredno: urad državne institucije (ne bom omenjala, katere, da se ne bi to razumelo, kot da govorim o tem primeru, ker govorim o drugih primerih, a verjetno gre za enak princip delovanja) lahko kar direktno pokliče šefa neke ustanove, ta šef pa direktno človeka, ki je v tej ustanovi to zadevo, zaradi katere "na vrhu" niso zadovoljni, neposredno izvajal. Torej le dve stopnički.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #2170 : nedelja, 14.02.2010 : 22:29:50 »

Še en info za tiste, ki se čudijo zakaj ni krvi. Mene je pes resno ugriznil enkrat - v podlaket. Takrat nič ne boli (mogoče adrenalin), pozneje pa precej. Nič krvi ni bilo, derači pa so se zarili globoko, skoraj do kosti. Res je tako, kot opisuje Meglič, da prav čutiš prodiranje zob in neko škrtanje.
Morda je fora, da ni krvi tudi v tem, ker pes trga notranja tkiva z derači, pa na zunaj potem ni toliko vidna "škoda", ki jo naredi.
Vidi pa se, da se je tukaj človek močno branil z rokami. Zato tudi mislim, da slika je avtentična.

Lp

 
  
lej, sej mene so tudi od otroštva naprej dostikrat. Pa žena je enkrat ločevala  dve psici in je v predel med palcem in kazalcem dobil in je bila raztrganina pa ni krvavela samo bolelo jo je kot satan.. Res ni bilo krvi, tako kot je ni bilo ko sem stopil recimo na žebelj.
 Ko sem si konico prsta do polovice odsekal po nesreči, sem pa krvavel kot prasec. pa je samo en al pa pol  kubičnega centimeterčka šlo.
In ko na sliki vidiš kost medenice in raztrgano roko kjer je evidentno da je umrl zaradi izkrvavitve je logično da bi bilo vse okol pošpricano, ker ko maš veno pretrgano kri šprica ko srce pumpa. Hudiča...ko prasca zakoljejo cel lambar krvi iztočijo. Še za piščanca imajo lambar, ko gre vrat, pa je pri piščancu en tanek kos telesa, krvi pa celo morje, pri orenk tanjših arterijah in venah.
 Tam na unih slikah pa samo malo krvave oblekce. Madona pri ene 5 litrih krvi ki jih imamo v sebi al kolk že, bi morala bit orenk luža.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #2171 : nedelja, 14.02.2010 : 22:32:56 »

V zvezi s tem nekdo komentira tule (veteran91) - očitno ima podobne pomisleke:
http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14714

Eni so zadevo do konca spolitizirali ... Nimam pojma, kako so od teh povezav Baričevića prišli do tega, da naj bi bila afera Patria umetno sproducirana. A zdaj pa Kučanov ali čigav že klan obvladuje tudi finske kriminaliste?
Ker to ni politični forum, ne bom užaljena, če Jana ta komentar izbriše. Iz istega razloga pričakujem, da se ne naslanjate na komentarje, ki so izrazito politični.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #2172 : nedelja, 14.02.2010 : 22:33:09 »

Glede prvih dveh citiranih stavkov: jaz ne bi bila tako prepričana.
jaz pa sem. preprosto zato, ker kot prvo Goršek ve kaj naredit, zato ne bi bil kjer je. in kot drugo ker  bi tako direktno navodilo nekoč konc koncev tudi on porabil da bi šefinjo zašil. samo zato. Je pa kot dober vojak opravil svoje delo. In če je to dobra vojska, ni rablo nič kaj dost telefončkov zvonit. so kar sami znali opravit celo akcijo tako da bodo šefi srečni.
Logiran
teycha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69


WWW
« Odgovor #2173 : nedelja, 14.02.2010 : 22:37:42 »

ker ko maš veno pretrgano kri šprica ko srce pumpa.
Samo v vednost - pri arterijah šprica, pri venah bolj curlja =)
Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #2174 : nedelja, 14.02.2010 : 22:40:44 »

Kaj pa menite o tem komentarju?

Citat
minka nedelja, 14.02.2010 ob 19:00

13.2.2010 21:21:00 - Odmevi

Prejšnji prispevek:
Tudi Mengele je bil zdravnik...

Odprto pismo Janku Goršku in Aleksandru Jevšku
Datum: 13.02.2010

GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA
janko.gorsek@policija.si
aleksander.jevsek@policija.si


ODPRTO PISMO

Spoštovana direktorja, to moje pisno oglašanje je odziv na vajino tiskovno konferenco v tem tednu. K temu me je vzpodbudila diktatorska govorica, ki je bila pri tem uporabljena, način vajine podaje zadeve, vsebina izrečenega ter zagotovilo, da je policija delovala zakonito.
Posebej se vam ne bom predstavljala, ker sem v vaših evidencah že evidentirana, kot imam zagotovilo služb.
K pisanju me je torej vzpodbudil vajin napad na veterinarsko službo in zahteva po javnem opravičilu. Kajti sem dr.vet.med., skoraj vso svojo delovno dobo zaposlena na veterinarski inšpekciji. Svoje delo sem vseskozi opravljala častno, z veseljem in ljubeznijo, kar izhaja iz samospoštovanja in spoštovanja do mojega poklica, posledično pa tudi spoštovanja do službe, ki jo opravljam. Pri tem bi poudarila tudi spoštovanje do ljudi, pri katerih sem kot nadzorni in inšpekcijski organ svoje delo opravljala, vključno s spoštljivim odnosom do služb, s katerimi sodelujem službeno. In policija je služba, s katero pogosto sodelujem.
Da policija ne spoštuje posameznika, pa sem izkusila zadnja leta osebno na lastni koži, ko sem potrebovala policijo v zasebnih zadevah. Tako sem se naučila, da je le ta sposobna posameznika uvrstiti na nivo duševno motene osebe in evidentiranja teh oseb, brez ugotavljanja dejstev in uporabe materialnih predpisov z zagotavljanjem, da policija dela zakonito.
Vajin nastop na novinarski konferenci v tem tednu pa mi je pokazal, da kot najvišja predstavnika tako pomembne javne službe ne kažeta niti najmanjšega spoštovanja ne samo do posameznikov ampak tudi do drugih državnih služb in strok. Zato vama na tem mestu kot vodilnima predstavnikoma službe za pregon kaznivih dejanj, želim pojasniti nekaj dejstev o veterinarski stroki.
Veterinarska inšpekcija svoje delo opravlja samostojno in tudi samostojno opravlja in preiskuje sume na kazniva dejanja. Ko ugotovi utemeljen sum za kaznivo dejanje, le tega preda kot ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Pred tem lahko sodeluje z drugimi državnimi službami, če je potrebno.
Sum mučenja živali (v tem primeru menda sodomije) je zadeva, ki spada v pristojnost veterinarske uprave. To pomeni, da veterinarska uprava razišče vse, kar je možno ugotoviti na poginjeni živali, da se ugotovi morebitne posledice tovrstnega mučenja živali. To pa vsekakor ni ugotavljanje nekih toksičnih substanc! Zato se kot nestrokovnjaka ne spuščajta v zadevo, s katero pravzaprav nič več nimata od trenutka dalje, ko sta jo predala veterinarski upravi in ko je le ta na licu mesta očitno prevzela postopek v tem delu zadeve.
Iz medijskih poročil o ugotovitvah veterinarske uprave v postopku in zaradi vajinega napada na veterinarsko stroko po skoraj desetih dneh lahko sklepam, da je veterinarska uprava svoje delo do sedaj dobro opravila, čeprav zadeve ne poznam bolj kot iz medijev. In sklepam, da je vajin napad na stroko ravno zaradi dobro opravljenega dela stroke!
Naj vaju seznanim tudi, da veterinarska uprava vodi postopke in pri tem vse zapiše v dokumentaciji. Za razliko od policije pa ne gre za neke kvazi uradne zaznamke kot osebne zabeležke policistov. Zbrano dokumentacijo potem, ko so zbrane vse ugotovitve, pošlje pristojnemu državnemu tožilstvu kot utemeljen sum kaznivega dejanja. V kolikor veterinarska uprava pri tem potrebuje pomoč policije, jo zaprosi v konkretni zadevi.
Zato sta s svojim usajanjem nad veterinarsko stroko, pravzaprav nehote obrnila zadevo v prid ugotovljenega in kar sama javnost zahteva. Postopek teče! Prepričana sem, da brez policije vsekakor bolje.
V tem primeru vama svetujem, da svoje delavce in svoje preiskave usmerita na druge dokazne materiale za tovrstno mučenje živali. To pomeni, da umetni penis in kondom ter morebitne še druge pripomočke pri tem gnusnem mučenju živali uradno popišete, poslikate in opravite potrebne preiskave. Ali ste to storili?!!! Ali ste ta zapisnik dali v podpis tudi veterinarskemu inšpektorju?! In to pošljite na pristojno državno tožilstvo. Ker sem vaše delo dodobra spoznala v preteklih letih, vem, da bi to morali že storiti. In s tem bi vaše vodenje postopka moralo že prenehati, saj naj bi vaš del postopka vodilo pristojno državno tožilstvo. In ker ga ne, sklepam, da sploh niste postavili niti suma kaznivega dejanja. In ker javnost vztrajno zahteva odgovor, ste našli sedaj veterinarsko stroko, da jo popljuvate. Ravnanje policije v tem primeru jaz osebno ocenjujem kot enako gnusno in sprevrženo, kot je gnusna in sprevržena sama sodomija.
Ali ste se o čemerkoli pri dodatnem dokazovanju posvetovali z inšpektorjem, ki postopek vodi?!
Ali imate pisne dokaze o tem, da ste karkoli »zahtevali« od inšpektorja?! Ali gre spet za policijski rekla kazala?!

Osebno vaše iskanje nekih toksičnih substanc v kadavrih mučenih živali vidim kot sprevrženo sprevračanje zadeve v omilitev kaznivega dejanja, v kolikor bi veterina zadevo neovržno potrdila, ali pa preusmerjanje zadeve v neke mamilarske posle. Če bolj razumljivo povem, ne bi bila presenečena, če bi rekli, da je lastnik pse uporabljal za tihotapljenje mamil in da je kondome uporabljal za polnjenje z mamili, pri čemer pa je uporabljal »dildota«. In da je kondome lažje napolnil, jih je polnil skozi anus psa. Naj vas pri tem spomnim, da v takšnem zagovoru bi moral biti umetni penis votel in z odprtino, v katero bi lahko pihal uporabnik tega »dildota«. In kot pripadnica stroke, ki jo napadate, vam povem, da je mučenje živali tudi takšen način uporabe umetnega penisa pri živali.

Glede zagotavljanja vaše zakonitosti pa vam svetujem to, da preučite najprej pristojnosti v tem primeru, potem se pa usajajte. Osebno pa vem in vam zagotavljam, da bi bilo bolje, če bi se posvetili temu, da bi vaši zaposleni spoznali osnovne predpise, ki so podlaga za njihovo delo.

Slovenska javnost je s svojo reakcijo dokazala, da so ji meje dostojnosti poznane. Gnusno dejanje je gnusno in lahko rodi samo gnus. Kdor nima takšne reakcije, je nekaj hudo narobe z njegovim dojemanjem kaj je prav in kaj ni prav, torej kaj je dostojno in kaj ni dostojno.
Še zadnji nasvet. Začnite opravljati svoje delo in nehajte uporabljati »udbovske« metode zastraševanja nad strokami.

Lepo pozdravljeni!

TEREZIJA BALKOVEC,dr.vet.med.
http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042337244
Logiran
Strani: 1 ... 140 141 142 143 144 [145] 146 147 148 149 150 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines