mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 22.05.2024 : 15:18:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kdaj stran od mame?
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kdaj stran od mame?  (Prebrano 32345 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #90 : četrtek, 01.02.2007 : 21:53:04 »

Uf, Dejan ali Ines, da se ti/vama besede pozlatijo Cheesy

Da se gledajo ze, ampak jaz to smatram kot da jih gledajo domaci. Kot sem ze napisal. Jaz bi rad da prve tedne mladici prezivijo skupaj z mano in njihovo mamo. Ravno zaradi tega razloga se za prve tri tedne oz. 4, ker se bom vkampiral ze teden pred porodom, selim k dekletu v stanovanje. Tako bom lahko ves cas z mladicki oz. se bova izmenjavala. Za tem gredo nazaj k meni in glede na to da bo to predvidoma poleti bodo imeli moznost biti vecino casa zunaj. treba bo edino pazit na vrocino, ampak s tem nebo problema. Veliko ljudem se ne zdi prav oz. vredu ali karkoli ze da gredo mladicki zivet ven. Meni se zdi vredu ideja. Seveda to ne pomeni, da bodo tam samevali, ker to ni namen tega. Imeli bodo velik ograjen prostor (malo vecji pesjak), ki pa ga bom se povecal, in pa tako bo nareto, da bodo vrata odprta in bodo zunaj imeli se vecji prostor na travici da se igrajo. Imajo koco, ki je ravno zaradi tega ogromna in pa preko je velik veeelik deznik da slucajno nebi sonce pripekalo. To sem zasledil pri vecih vrhunskih vzrediteljih. Sicer pri nih vse skupaj zgleda vecje (beri: nekaj hetarjev zemlje samo za pse, kjer zivijo svobodno). Ampak to je samo moja logika- kot sem napisal: psi mocni v duhu in telesu. Rad bi, da se psi cimprej osamosvojijo.
Takrat so ze dovolj stari, so cepljeni, koca se bo razkuzila, in to je to. Bodo uzivali, ker bodo takrat ze pravi mali razgrajaci. Smiley
Ce pa pride kaj vmes(npr. vreme, ki ga vedno bolj sracka) pa imajo se vedno moznost prit v hiso. Ampak cilj mi je da so cim vec zunaj. Da se cim bolj umsko in "duhovno" razvijajo in rastejo!

P.S: samo se to: tisti, ki pride oz. bo prisel k meni gledat mladicke, ki so se tako mladi, dobi definitivno predn se jih dotakne, razkuzilo za roka, da nebi slucajno prinesel kaksne bakterije k strucam.
Lp, marko
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #91 : četrtek, 01.02.2007 : 23:04:30 »

Popo: nic slabega ni bilo razumljeno Wink Smiley Smiley Tudi moji tamali so bili od 4. tedna naprej zunaj. Od jutra do dveh ponoci, ker so drugace tulili v kotiscu. Zjutraj so pa ob sestih hodili ven.

Ines: ti pravis temnu ljubezen, jaz pa izkoriscanje. In ja, lahko berem, kako uspesno je tvoja psica odstavljala mladicke...

Jaz nisem pretiravala glede bakterij in okuzbe. Mene bolj skrbijo druge stvari...

Maja, moras pa vedet, da buldogi in bernardinci niso enako veliki pri treh tednih Wink moji so imeli takrat ze cez 3 kg Smiley
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #92 : petek, 02.02.2007 : 08:12:32 »

Bina tvoj post sem prebrala površno, zato se moj odgovor ni nanašal nanj.  sram

Vsekakor je razlika med bernardincem in buldogom. Uf 3 kg, ma to jih imajo buldogi pri 2 mesecih  Shocked
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #93 : petek, 02.02.2007 : 16:29:08 »

No recimo, jaz pustim da pridejo ljudje mladicke pogledat ze zdaj, ne pride pa v postev crklanje oziroma vlacenje po rokah, dokler pac niso razglisteni, itd. Vseeno pa mislim da mora mladic imet fizicni stik z drugimi ljudmi prej ko po prvem ceplenju, seveda pod ustreznimi higienskimi in drugimi preventivnimi pogoji, razkuzevanje rok, puscanje obutve in podobnega izven sobe, kjer se nahajajo. Od doma pa jih nameravam dat kaksen dan prej kot 9 tednov ki so zakonsko doloceni. Jaz sem mojidve sicer vzela ze pri 7 tednih in pol, ampak vseeno je boljse se kak teden pocakat.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #94 : petek, 02.02.2007 : 19:18:27 »

Popo, necesa ne razumem cisto najbolje oziroma ne vem, ce prav zastopim. Tvoji mladicki bodo pri tebi notri do 4. tedna, potem gredo pa ven v ograjeno dvorisce/vrt in bodo takrat tudi ze cepljeni. A prav zastopim?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #95 : sobota, 03.02.2007 : 02:19:10 »

Zdaj sem se pa posteno zmedel. NEvem vec kdo koga ne razume Smiley hm... v stanovanju bodo skupaj z mano do nekje 4 tedna. Potem bodo preziveli pa cim vec casa odzunaj v pesjaku, ki jo de neke mere ze prilagojen za mladicke, nekaj pa se bo. Bo pa vedno moznost tudi takrat, da bodo z mano v hisi, ce se to slucajno nebo obneslo. Ampak mislim da nebo tezav. Ne, cepljeni pa seveda se ne bojo, razglisteni pa ja. Preden ne bodo razglisteni ne gredo nikamor. Prav tako bo tudi celotna koca posteno razkuzena, kot tudi celoten podest. Bo pa znotraj koce tudi kotisce. Bo pac treba redno razkuzavat in skrbet za cistico, kar je pa tako ali tako ze osnova.
Tako kot sem ze napisal, moznost zivet v hisi je zmeraj na voljo, in ce se bodo pojaivla kaksne tezave, pa cetudi en sam mladic tega ne bo prenesel, gredo vsi se v istem trenutku noter v hiso.

Upam, da je to tisto kar te je zanimalo Wink

Lp, Marko
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #96 : sobota, 03.02.2007 : 02:28:40 »

No sele zdaj mi je potegnilo kaj te muci (upam vsaj).
Takrat so ze dovolj stari, so cepljeni
Moja napaka, misljeno je bilo razglisteni!

Drugace pa, to je samo moja logika. Bom pa z veseljem sprejel kak nasvet od izkusenejsih. Konce koncev sem oz. bom sele mladi vzreditelj in je se dolga pot pred mano.

Lep pozdrav, Marko
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #97 : sobota, 03.02.2007 : 10:17:09 »

Ok, vse jasno. Saj mene nic ne moti, da bodo zunaj, brez skrbi, ni bila provokacija. So mi pa res sli lasje pokonci, ker sem razumela, da bodo ze pri 4 tednih cepljeni, pa sem rajsi se enkrat preverila. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #98 : sobota, 03.02.2007 : 11:09:55 »

Smiley OK. Ja sej, butasta napaka. Wink
Logiran
iscemrona
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #99 : petek, 22.08.2008 : 01:13:22 »

V glavnem se debata odvija o spodnji starostni meji - jaz pa bi nadaljeval še z druge strani (po npr. Burgyju in Inge) - verjamem, da je možna socializacija mladiča, ki ga novi lastnik prevzame npr. pri 5-6 mesecih. Od izkušenih pa bi želel slišati mnenje o tem, koliko je morda daljši čas vzpostavljanja osnovnih odnosov med psičkom in novim lastnikom, ostalimi družinskimi člani, drugimi živalmi (v primerjavi z nekaj tedni pri 2-3 mesečnih mladičih)? Ker menda mladiča v tem času "začenjajo dajati hormoni" - ali je možno kmalu začeti z učenjem, ali pa to lahko celo negativno vpliva na zgoraj omenjeno vzpostavljanje osnovnih odnosov? Ali lahko tako pozna menjava lastnika vpliva na manjše možnosti za uspešno učenje/udeleževanje v agilitiju?
Se opravičujem, če sprašujem neumnosti, ali na neroden (nepravilen) način. Se pa odločam o nakupu 5-6 mesečnega mladiča in me takšna vprašanja (in možni "neprijetni" odgovori nanja) seveda vznemirjajo Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #100 : petek, 22.08.2008 : 08:35:08 »

To je popolnoma odvisno od tega, kakšni so vzreditelji, tako da črno-belega odgovora da ali ne ni. Če se vzreditelj z mladičem res ukvarja, ga socializira, navaja na vse stvari in na čistočo tako kot da bi bil to edini pes na tem svetu, potem ni problema. Ne bo s privajanjem nobenih težav nasprotno - vzreditelj vam je vzel polovico truda.

Na drugi strani, če je pes pri vzreditelju kje v kakšnem pesjaku, predvsem s krdelom, z malo stikov z ljudmi, kaj šele kakšno socializacijo na to in ono, potem prste stran, takšnega je sploh če ste začetnik (sklepam iz pisanja) težko vklopit in bi bilo samo za izkušene, pa še tiste bo stalo ogromno truda, da bodo nadoknadili zamujeno.

Pol pa je tukaj še vse področje vmes, ta siva cona, kjer pa se morate zanesti na svoj občutek ali je vzreditelj tapravi ali ne. Tukaj pa vam težko kdo pomaga. Torej da zaključim mojo kolobocijo, poglejte še vse naokoli, ne samo starosti na papirju in potem premislite ali ja ali ne.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #101 : petek, 22.08.2008 : 10:32:56 »

Sicer moja pasma ni športna ampak bom vseeno napisala.

Ena mladička iz našega legla je ostala doma do dopolnjenega šestega meseca po dogovoru z novo skrbnico, ki živi v tujini. Ves ta čas je živela z nami kot polnopravni član gospodinjstva. Socializacija, vzgoja, šola kot da bo za vedno naša. S sestrico sta hodili na tečaj za mladičke, skupaj smo hodili na izlete, se učili čistoče, spoznavali druge ljudi, živali itd. To je zahtevalo kar nekaj truda, dela in zavzetosti. Treba je bilo poštimat tudi pasjo hierarhično lestvico, saj mami psici ni bilo všeč, da otroci tako dolgo ostajajo doma. Zelo dosledna sem morala biti pri vrstnem redu hranjenja, kdo na kavč in kdaj, morala sem obe mladički navaditi, da sta včasih tudi popolnoma sami doma, brez pasje družbe mame ali sestre itd. Ko je mladička šla od nas, po pripovedovanju nove skrbnice ni imela nobenih težav z navajanjem na nov dom, čistočo, redom itd.

Kot sem že rekla, se je treba zelo potruditi, ampak meni je bilo v veselje, ker sem želela videti razvoj obeh mladičk, tiste, ki je ostala doma in tiste, ki je pri šestih mesecih odšla od doma. Poleg tega sem se še veliko naučila o pasjem obnašanju, obnašanju in potrebah pasje mame, kako pomagati vzpostaviti sprejemljiv pasji hierarhični red brez nepotrebnega vmešavanja in zapostavljanja kateregakoli od psov itd.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #102 : petek, 22.08.2008 : 12:10:43 »

Če imaš takega vzreditelja, ki z mladičem ravna podobno kot Kalsang, pa ga je pripravljen prodati pri 6 mesecih, potem ti je padla sekira v med. Nič navajanja na čistočo, osvojena osnovna vzgoja in socializacija, samo nadaljuješ začeto delo. pa še vsa cepljenja so že opravljena, zobje zamenjani...Mlad pes se na novo okolje načeloma zelo hitro prilagodi. Je pa en hakelc: odraščajoči pes in bodoči lastnik se morata lepo ujeti že na startu. Če se ne, je bolje najti drugo kombinacijo (vsaj pri bolj samostojnih pasmah je tako. Če psu bodoči lastnik ni všeč, se obetajo velike težave, pa čeprav sta vsak zase povsem v redu)
Logiran
iscemrona
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #103 : sobota, 23.08.2008 : 07:37:11 »

Hvala McKruster, Kalsang, Lanabela za iskrene in poučne odgovore!
Mi bodo pomagali obdržati trezno glavo na današnjem prvem obisku pri vzreditelju Wink
Logiran
PIDU
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 168


« Odgovor #104 : ponedeljek, 15.12.2008 : 23:49:32 »

moon -koliko so zdaj stari ko jih oddajaš?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kdaj stran od mame?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines