mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 10.05.2024 : 14:17:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 301172 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1020 : ponedeljek, 23.11.2015 : 14:54:06 »

Včerajšnji sprehod po Kamniku Smiley

http://www.kamnik.info/23948-2/
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1021 : ponedeljek, 23.11.2015 : 15:09:07 »

Dobri dve leti nazaj, večerjali smo, je Anja vprašala: »Bi posvojili hrta?« Spogledali smo se, čez nekaj trenutkov pa sem, kot »glava družine« odgovoril: »Lepo te prosim! Tri babe že imamo, ne!« Miha in Sidonija sta prikimala, Anja pa je s solzami v očeh zapustila jedilnico.
Naslednje jutro sem ob prihodu v kuhinjo na pultu zagledal fotografijo shirane psičke, vse kosti so bile vidne, otožen pogled … Bežno, res bežno sem jo pogledal in odložil na mizo. Fotografijo je pogledala še Sidonija, tudi Miha je ni spregledal, Anja je odšla brez besed v službo …

Celo dopoldne sem se mučil z vprašanjem: »Kdo pa mi daje pravico, da Anji sploh kaj prepovedujem?« Pred očmi sem imel ubogo psičko iz zavetišča, ki se je tam nekje v Španiji borila za življenje, ki je čakala na nekoga, ki ji bo pripravljen pomagati, ki ji bo ponudil topel dom …

Poklical sem Sidonijo in njen odgovor je bil takoj pritrdilen. Tudi Miha ni imel nič proti najini odločitvi, le zaskrbljen je vprašal: »Bodo naše psičke sprejele hrta?«

Od dneva naše odločitve pa do prihoda Fione je minilo skoraj štiri mesece. Nestrpno smo čakali na transport, ki ga v poletnih mesecih ni bilo zaradi vročine, ko pa je končno prispela domov, se je naše življenje v trenutku spremenilo. Na bolje, nikar ne pomislite, da nam je bilo kdaj žal! Postali smo obsedeni s hrti, dobesedno so stopili v naše življenje.

Fiona se je hitro navadila na lepo življenje, vsakodnevne sprehode, redne obroke, družbo Aishe, Lady in Keewe (dveh starejših in ene navihane, mlade pasje sestrice), vožnja z avtomobilom in izleti v neznano so bili kot desert. Njene okrogle oči so kmalu dobile navihan pogled, fizično si je opomogla, strahovi, prisotni zaradi preteklega krutega ravnanja z njo so počasi izginili. Vzljubila nas je in začela je uživati hrtu dostojno življenje.



Zaradi starosti nas je leto dni po prihodu Fione za vedno zapustila naša mala Lady, prečudovita mešanka, naš ljubki otročiček. Hudo je bilo in praznino, ki jo je pustila v naših srcih, smo po nekaj mesecih skušali zapolniti še z eno hrtjo dušico.

Posvojili smo krhko, prelepo Auroro, ki ji življenje v Španiji ni prineslo nič dobrega. Zlorabljena, prestrašena psička, stara komaj tri leta, je prišla v našo družino skupaj s hrtjo drobtinico, bolnim otročičkom, ki smo ji dali ime Princess Arabella. Ljubka, drobcena samička, ki je šele začela živeti ni zmogla premagati zahrbtnih bolezni. Kljub skoraj 24-urni negi vseh nas, ki smo trepetali za njeno življenje, nas je tudi ona za vedno zapustila že po nekaj tednih. Ni bilo zdravila in ni bilo veterinarja, ki bi lahko naredil čudež.

Kar tri psičke smo izgubili v vsega nekaj mesecih. Še pred prihodom Aurore in Arabelle je naša mala Aisha zbolela in tudi ona ni več zmogla. Težko pišem o izgubi naših ljubljenčkov, vendar je tudi smrt del našega življenja. Bolečine minejo, spomini pa ostanejo.
Aurora se počasi privaja, počasi pa izginjajo tudi njeni strahovi. Kako ljubka je pri igri, kako rada skače po travniku, kako lepe so njene oči, kako se ji sveti dlaka … Se vam ne zdi, da smo v naši družini obsedeni s hrti?

Kmalu pa prihaja v naš dom še ena hrtja dušica, petletna Duna nas je očarala. Želimo si, da bi prišla domov še pred zimo, da bi čimprej dobila svoj prostor na kateri od postelj, da bi, da bi …

Pazite na vaše hrte, predvsem pa se odločite še za katerega izmed mnogih, ki čakajo na svojo priložnost.
Sandi Kolar

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1022 : torek, 24.11.2015 : 11:06:13 »

Žal imamo tokrat malce slabšo novico iz zavetišča. Podenca Raimunda smo spoznali septembra, ko smo bili na prostovoljnem delu in opazili smo, da šepa.

Pred kratkim smo prosili zavetišče, da naredijo rentgenske posnetke zadnjih nog, da vidimo, kaj se dogaja in videno ni bilo najboljše - podenco ima najverjetneje poškodovani obe koleni in potrebni bosta operaciji - najprej pa seveda še v Sloveniji speljana diagnostika.
Zavetišče mu v tem trenutku ne more nuditi primernega domovanja, ne morejo nuditi operacije, saj v zavetišču ni ortopeda, pa tudi sredstev nimajo nikoli dovolj, le za najnujnejše, prav tako mu ne morejo ponuditi toplega prostora za okrevanje, zato bi bilo zanj nujno, da bi še pred zimo dobil primeren dom in mu ne bo potrebno na hudem mrazu in vlagi še dodatno tvegati poškodb.

Želimo mu čim prej zagotoviti odgovorne posvojitelje in veterinarsko oskrbo, ki jo nujno potrebuje že nekaj časa.
Je med vami kdo, ki razmišlja o posvojtivi podenca in bi tega mladega fanta vzel za svojega, mu nudil pogoje, ki jih potrebuje? Zanj bi si želeli, da bi dobil dom v hiši, z možnostjo direktnega izhoda na prosto (brez stopnic), kar mu bo pomagalo pri njegovem okrevanju po operaciji.

Hrtji svet bi se v primeru posvojitve potrudil po svojih najboljših močeh pomagati pokriti veterinarske stroške, vendar ne obljubimo, da v celoti. Za točno ta namen in namen rešitve problema Raimunda bi lahko organizirali dobrodelno licitacijo in se odločili tudi za namesnko zbiranje donacij. Torej brez pomoči dobrih ljudi nikakor ne bo šlo. A imamo voljo, imamo moč in imamo čas, da mu poskusimo pomagati, da poskusimo finančno pomagati posvojiteljem s sredstvi za operacijo. Potrudili se bomo zanj!

Je kje dobra duša za tega mladega prijetnega fanta?



Vse dodatne informacije na info@hrtjisvet.org
Njegov profil in fotografije najdete na  http://www.hrtjisvet.org/hs/podenco-raimundo/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1023 : torek, 24.11.2015 : 21:01:26 »

Hrtji svet bo tokrat v Kranju - v petek, 27. 11., od 15. do 21. ure bomo imeli stojnico v Qlandii (Cesta 1. maja 77).

Na stojnici boste lahko kupili redne društvene izdelke, pripravljeno pa imamo tudi presenečenje - nekaj čisto svežega in primernega za ta čas. Smiley

Vabljeni vsi naši podporniki in tisti, ki o posvojitvi (potihem) razmišljate - tukaj bo odlična priložnost, da naši prostovoljki malo povprašate, kako izgleda postopek posvojitve, kako je živeti s posvojenim hrtom ... Skratka, iz prve roke lahko dobite ogromno koristnih informacij. Smiley

Psi v centru žal niso dovoljeni, imamo pa pripravljen material, da nas boste že na daleč opazili. Smiley

Za vse dodatne infromacije lahko v petek pokličete Nino (041 801 928).

Se vidimo? Smiley

Ekipa društva Hrtji svet
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1024 : sreda, 25.11.2015 : 13:45:22 »

DOBRODELNI KOLEDAR HRTJI SVET SLOVENIJE 2016



Kot veste društvo HRTJI SVET Slovenije konkretno pomaga hrtom, lurcherjem in podencom v stiski, jim išče odgovorne in ljubeče posvojitelje ter tople domove, zato smo se tudi letos odločili, da vam ponudimo dobrodelni koledar posvojenčkov za leto 2016.
Tudi vi lahko tako v zameno za donacijo, ki jo namenite našemu društvu in s tem dobrodelnim koledarjem konkretno pomagate hrtom, ki bodo nekoč zaživeli srečna življenja morda ravno v Sloveniji.


Društvo HRTJI SVET Slovenije je tako kot vsako leto tudi letos povabil k sodelovanju posvojitelje oz. njihove posvojene pse, poleg tega pa tudi znane Slovence in Slovenke. Tako so tudi oni skupaj z nami združili moči z namenom storiti nekaj dobrega za hrte, ki v zavetiščih željno čakajo na svojo priložnost za lepši jutri. Neverjetno lepo je bilo videti njihovo nesebično pripravljenost se odzvati našemu povabilu.

Tako je nastal svež, barvit in edinstven koledar društva HRTJI SVET Slovenije za leto 2016.





Koledar HRTJI SVET za leto 2016 krasijo:

JERNEJ TOZON - glasbenik in galgica PIKA
SEKU M. CONDÉ - televizijski voditelj in galgo CURRO
JADRANKA JURAS - glasbenica in galgo ETTORE
JANA MORELJ -radijska in televizijska voditeljica in greyhoundica CHICA
KATJA FAŠINK - izvršna direktorica za Evropo Hunter&Bard in podenca SEVILLA
LUCIJA ĆIROVIĆ - stand up komičarka, igralka, lutkarica in galga NAQUARA
DENIS PORČIČ CHORCYP - glasbenik in profesionalni borec in greyhoundica MISSY
SIMONA FABJAN - odbojkarica na mivki in greyhound ARMANI
KATARINA ČAS – igralka in galgo RUDI
MIHA ŠALEHAR - radijski in televizijski voditelj in greyhoundica IRA
JASNA KRLJIĆ VREG - novinarka in televizijska in greyhound CLASSY
BARBARA CERAR – igralka in greyhoundica MAY

Za nesebično pomoč in podporo se iskreno zahvaljujemo:

Urška Košir za čudovite fotografije - www.urshika.eu
Erik Šifrer za super osvetljavo - www.mides-design.si
Antiq Hotel za prečudovite prostore- http://www.antiqhotel.si
Galgina za prekrasne ovratnice - http://www.galgina.si
Seku Mady Condé za vso angažiranost in pomoč pri koordinaciji projekta
Dobran Laznik za oblikovanje koledarja

Vsi hrti, ki so prikazani v tem koledarju so posvojenčki. Po težkem življenju v Španiji, Angliji ali na Irskem živijo sedaj srečno življenje pri prijaznih ljudeh v Sloveniji.

HVALA vsem tokratnim posvojiteljem in njihovim posvojenčkom, da ste se odzvali in udeležili fotografiranja.

Najlepša HVALA tudi:

Jadranki Juras, Katarini Čas, Jasni Krljić Vreg, Barbari Cerar, Jani Morelj, Luciji Ćirović, Simoni Fabjan, Katji Fašink, Jerneju Tozonu, Mihi Šaleharju, Denisu Porčiču – Chorcyp za čas in podporo, ki ste ju izkazali poslanstvu našega društva

in sponzorjem

Zlati Ghee: http://www.zlati-ghee.si/
Zaltis: http://www.zaltis.si/
Alfakan: http://www.alfakan.si/

Vsem iskreno in iz srca hvala!

Že vnaprej hvala tudi vsem, ki boste koledar naročili in nam tako namenili donacije, da lahko nadaljujemo z našim poslanstvom.

V kolikor si želite koledar Hrtji svet za leto 2016 imeti tudi pri vas doma, v vaši pisarni ali pa ga enostavno podariti vašim prijateljem, poslovnim partnerjem, znancem ali sorodnikom, nam prosimo pišite na: narocila@hrtjisvet.org.

Bližajo se tudi prazniki in morda bi lahko naš koledar bil tudi lepo darilo.

Znesek donacije za posamezen koledar je 15€.
(Koledar je 14-listni s podložnim kartonom, debelina papirja 250g, mere koledarja pa so 42 x 30 cm).

Zakaj dobrodelni koledar in komu pomagamo?

Društvo HRTJI SVET Slovenije se trudi po svojih najboljših močeh pomagati odsluženim hrtom, pa tudi zavetiščem in prostovoljcem na Irskem in v Španiji od koder prihajajo naši hrtki v Slovenijo. Tako so donacije društvu nujno potrebne, če želimo zagotoviti še kakšen začasen dom hrtkom, ki morajo nujno zapustiti zavetišče, pa tudi za njihovo oskrbo, drage veterinarske preiskave, pa tudi zato, da plačamo in rešimo še kakšnega hrtka iz deponij smrti, kjer imajo običajno zgolj nekaj dni časa, da dobijo dom. Prav tako so nam donacije potrebne, da si lahko pokrijemo stroške transporta z daljne Španije in Irske, saj prostovoljni prispevek posvojnin, ki nam ga namenijo posvojitelji vseh stroškov običajno ne pokrijejo, zato delamo na posvojitvah in transportih izključno minus, ki ga seveda moramo pokrivati iz dodatnih donacij dobrih ljudi.

Ravno zaradi takšnih stvari so nam vaše donacije edini finančni vir, da lahko sploh pomagamo toliko hrtkom, lurcherjem in podencom v stiski. Vsaka vaša donacija nam veliko pomeni in brez vas in vaše podpore vse te lepe sanje za pse ne bi bile mogoče.

Eden od virov donacij za naše društvo je ravno koledar Hrtji svet, ki ga s tem namenom vsako leto izdamo in ponudimo vam kot priložnost, da vas vsaj nekaj naših posvojenčkov razveseljuje vsak dan v letu.

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1025 : petek, 27.11.2015 : 20:06:42 »

Hrtje nalepke za avto

Tukaj so! Navihane, posrečene, simpatične, tipično hrtje nalepke za avto. Smiley



Trije različni motivi z ilustracijami našega posvojitelja Igorja so na voljo v zameno za donacijo. Z njimi boste tudi mimoidočim na obraz narisali nasmeh, ko jih bodo opazili in kdo ve, mogoče jih skozi okno pogleda radoveden hrtji smrček. smile emoticon

Za naročilo pišite na narocila@hrtjisvet, nalepko pa je možno dobiti v zameno za donacijo 5 EUR.

Avtor: Igor Godnjov

Društvo Hrtji svet
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1026 : sobota, 28.11.2015 : 21:33:48 »

Spet je leto naokoli, približuje se december in z njim pridih prazničnega časa...to je tradicionalno čas tudi za našo praznično dobrodelno dražbo. Dražbo, s katero bomo spet polnili prazne hrtje želodčke. Vsa sredstva zbrana s pomočjo donacij bodo namenjena nakupu hrane- en del donacij bomo porabili za nakup briketov direktno pri proizvajalcu hrane v Španiji za galge in ostale pse v zavetišču Scooby Medina v Španiji, del donacij pa bomo seveda porabili tudi za nakup briketov v Sloveniji, ki pa bodo predani na naslednjem našem transportu za greyhounde in lurcherje v zavetiščih in začasnih skrbništvih na Irskem.

Zima je vedno najtežja za pse v zavetiščih, zato jim lahko skupaj »pričaramo« vsaj sitost za nekaj časa. Verjamemo, da nam lahko uspe s skupnimi močmi!

Dražba se prične v soboto, 28.11.2015, in traja do torka, 8.12.2015 do 21.ure.

Album najdete na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.931635276919523.1073742065.141593622590363&type=3

Kako sodelujete? Kliknete na fotografijo predmeta, ki ga želite licitirati. Pod komentar vpišete znesek oziroma svojo ponudbo - znesek mora biti višji od predhodne ponudbe za vsaj 1 evro, drugih omejitev ni. Najboljši ponudnik dne 8.12.2015 ob 21:00 bo postal lastnik predmeta.

Ponosni novi lastnik svojo zadnjo in kot dobitno potrjeno ponudbo nakaže na račun društva HRTJI SVET Slovenije z naslednjimi podatki:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
IBAN SI56 6100 0000 1714 143
SWIFT (BIC) HDELSI22
namen: donacija - Scooby Medina
sklic oz. referenca: 00 111
koda namena plačila: OTHR

Naziv banke:
Delavska hranilnica d.d.
PE Maribor
Glavni trg 25
2000 Maribor

Po opravljenem nakazilu ponudnik pod svojo zadnjo ponudbo navede datum izvedenega nakazila in počaka na osebni kontakt članice društva, s katero se dogovorita za prevzem oziroma poštno pošiljanje predmeta. V primeru poštnega pošiljanja ponudnik krije tudi stroške poštnine, plačljivo po povzetju.

V kolikor zlicitirani znesek ne bo vplačan na račun društva v roku 3. dni od zaključka licitacije, postane lastnik predmeta drugi najboljši ponudnik, ki bo o takem izidu licitacije tudi pravočasno obveščen.

Najlepša zahvala vsem, ki ste darovali predmete in vsem, ki ste pripravljeni pomagati tudi v denarju. Smiley

In na koncu zaključimo z besedami... Hvala, ker vam ni vseeno. ♥

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1027 : torek, 01.12.2015 : 19:37:16 »

Nekina zgodba



Kako naj opišem Nekino zgodbo? Zgodbo španske hrtice, katere naša in njena skupna pot se je začela v Španiji, pred vrati zavetišča Arca de Noe v Albacetu, kjer je stala prestrašena, žejna, lačna ter predvsem čisto sama, zapuščena in zmedena. Za tisto zgodbo, ki vsebuje pot Neke kot mladička, kot eno- ali dveletno psičko, zgodbo, ki se je začela že mnogo prej in je bila verjetno vse prej kot vesela in srečna, ne bomo nikoli izvedeli. To zgodbo nosi Neka sama v srcu in vemo, da se je nikoli več ne bo hotela spomniti, to je mogoče videti po brazgotinah na njenem telesu ter po brazgotinah, ki so se zasidrale v njeno dušo in srce. Da, ta del njene zgodbe bo za vedno ostal prikrit našim očem, čeprav ga lahko prepoznamo v njenem obnašanju, njenih reakcijah, njenem pogledu …

Naša skupna zgodba z Neko se je iz Španije nadaljevala s transportom do Modene in nato do Ljubljane.V naš dom je tako nekega hladnega nedeljskega dopoldneva prišla Neka, suhcena in prestrašena psička, ki nas je sprva samo opazovala in se je prestrašila vsakega najmanjšega oddaljenega šuma. Njen kožušček ni bil videti zdrav, dlaka ji je odpadala in videlo se je, da ni nihče nikoli skrbel zanjo tako, kot bi moral in kot si zasluži vsak kuža. Čutiti je bilo, da je ni nihče nikoli stisnil k sebi, da je niso božali niti ji izkazovali ljubezni, da je ni nikoli nihče obravnaval kot enakovrednega člana družine, prav tako pa se je iz njenih reakcij videlo, da je bila tudi večkrat tepena.

Neka se je namreč zelo bala (in se še zdaj boji) starejših moških, ki so imeli v rokah palico ali dežnik, in če je takšna oseba slučajno tak ali podoben predmet dvignila, je Neka otrpnila in se prestrašena, če ne že kar panična, skrila v naše varno zavetje.

Ja, za njo je verjetno hudo življenje in končno je prišla k nam, ki ji kažemo (in ji vedno bomo), kaj je pravo “pasje” življenje, kaj je prava ljubezen, kaj so dolgi sprehodi in potepanja v naravi, kaj so božanja do konca in nazaj ter nazadnje tudi to, kar Neka najbolj obožuje, kaj je dobra hrana. Neka je v tem pogledu prava pasja gurmanka in z veseljem pospravi prav vsak obrok, ki ga s srcem vsak dan pripravimo posebej zanjo. Prav s ponosom lahko danes povemo, da se je Neka spremenila v pravo damo galgolino, ki nam dan za dnem vrača ljubezen in vdanost ter nam podarja najlepše trenutke, ki jih lahko človek preživi s svojim pasjim prijateljem.

In danes si nihče iz naše družine ne more več predstavljati življenja brez nje, saj nas s svojo osebnostjo in z značajem navdušuje iz dneva v dan.

Neka, radi te imamo.
Larisa in Neka

Društvo Hrtji svet
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1028 : sreda, 02.12.2015 : 10:05:06 »

Hrtji svet je bil povabljen na praznovanje rojstnega dne trgovine za male živai Premiuim Pet v Mercator centru na Taboru.
Tudi tokrat smo se z veseljem odzvali povabilu in bomo tam to soboto, 5.12.2015, od 10. do 12. ure.



Pridite nas pozdravit, počohat naše hrtke - z nami bo posvojenček Wally in še kdo Smiley, lahko boste vprašali, če vas zanima karkoli v zvezi s posvojitvijo hrtov ali pa zgolj malo poklepetali. In seveda nakupili kaj dobrega za vaše kosmatinčke, če jih imate. Smiley
Tokrat vabljeni s posvojenci (ki pa se naj lepo obnašajo, seveda, ker bomo še vedno gostje Smiley ).

Za vse zainteresirane za voščilnice in nalepke - dvignili jih boste lahko tam, vendar jih morate naročiti, tako da pišite na naročila@hrtjisvet.org. Smiley

Se vidimo? Smiley

Ekipa društva Hrtji svet
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1029 : četrtek, 03.12.2015 : 10:50:51 »

POSVOJITEV GREYHOUNDOV IN HRTJI MIKLAVŽEV ŽUR

Ker so bili naši hrti, podenci in lurcherji vse leto izredno pridni (ne, ne - to, da so vam nekajkrat ukradli sendvič, ste vi krivi), smo se odločili, da Miklavževo nedeljo obarvamo po hrtje. Vljudno vas vabimo na hrtji Miklavžev žur. Seveda pripeljite s seboj tudi svoje posvojitelje Smiley.

Dobre stvari sta navadno vsaj dve, je Miklavž prinesel tudi lep dom čudovitima greyhoundoma Jetu in Turbu, ki v Slovenijo k svojim posvojiteljem prihajata v nedeljo.

Torej ... Naročili smo lepo vreme, dobre volje ne bo manjkalo in vabimo vas, da se nam pridružite v Ložnici, na poligonu KD Pluton od 11. ure dalje. Poligon je v neposredni bližini avtoceste in ga ni težko najti (http://www.kd-pluton.si/). ;

Malo se bomo podružili, veliko cartali hrte, podence in lurcherje, se naklepetali, hrti pa si bodo lahko na poligonu pretegnili svoje dolge tačke. Pridne Miklavževe "pomočnice" bodo poskrbele tudi za sladke dobrote s katerimi vas bomo pogostili in seveda tudi poskrbeli, da vas ne bo zeblo. Smiley
Ob 13. uri je predviden prihod naše ekipe ter "Ircev" in bo uradna posvojitev greyhounda Jeta in Turba.

Poleg posvojiteljev in njihovih hrtov toplo vabimo tudi naše podpornike, simpatizerje, ter tiste, ki se mogoče šele odločate za posvojitev hrta ali podenca. Spoznali boste naše posvojence, z veseljem pa vam bomo odgovorili na vaša vprašanja glede posvojitve.

Z nami bodo Galgina, Jake's sweaters in MAJAZ s svojimi čudovitimi in kvalitetnimi izdelki. Seveda pa boste lahko v zameno za donacije našemu društvu nabavili tudi naše prelepe izdelke: voščilnice, hrtje nalepke, knjige Hrtje trilogije ...

Če pa se vreme poslabša ... Hrtji Miklavžev žur bo v vsakem vremenu. Če bo močno snežilo, bomo naše hrte spravili na toplo v kočo, ki stoji na poligonu, mi pa bomo ... Hm, uživali v sneženju in pili kuhano vino? Smiley

Vabljeni!

Ekipa društva Hrtji svet

www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1030 : četrtek, 03.12.2015 : 21:40:34 »

Današnje življenje postaja vse bolj virtualno in vedno manj ljudi ob praznikih, rojstnih dnevih ali kar tako, pošlje voščilnico.
Z željo, da malce obudimo to krasno navado je Hrtji svet letos izdal prve hrtje voščilnice. Smiley

Navihane, simpatične, z dobrimi željami in dolgimi hrtjimi smrčki opremljene voščilnice bodo poskrbele, da se bo obdarovanec prisrčno nasmehnil še preden bo prebral vaše voščilo.

Posvojiteljica Eva, ki je ilustrirala voščilnice, je vsekakor kakšen navdih našla prav doma, pri svoji hrtici. Smiley

Na voljo so trije kompleti po šest voščilnic in kuvert.
V kompletu 1 in 2 je šest mešanih voščilnic: rojstnodnevnih, božično - novoletnih in takšnih za vsak dan.

Komplet 1:


Komplet 2:


V božičnem kompletu pa je šest voščilnic z božično-novoletnim motivom.



Komplet šestih voščilnic dobite v zameno za donacijo 10 EUR.

Za naročila pišite na narocila@hrtjisvet.org.

Ilustratorka: Eva Novak
Oblikovalka: Ingrid Požvek

Resnično iz srca HVALA Evi in Ingrid, brez vaju teh voščilnic ne bi bilo! Prav tako hvala Simoni Strle za fotografije kompletov.

Društvo Hrtji svet
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1031 : sobota, 05.12.2015 : 21:43:11 »

Sobotni dopoldan smo preživeli v trgovini Premium Pet na Taboru, v Mariboru.
Ob praznovanju rosjtnega dneva so povabili društvo Hrtji svet, naše posvojenčke in podpornike. Smiley

Malce smo se podružili, mimoidočim, ki so jih hrti očarali, predstavili problematiko hrtov. Potem so se naši posvojenčki zelo razveselili pasje torte, vsak je dobil en kos (ali dva, bodimo iskreni), ki je izginil v hipu. Ah ja, naši vedno lačni psi. Smiley

Bilo nas je kar precej, posvojenčke so zastopali galgi Maya, Lui, Lumo, Nevada ter Vega, greyhounde pa Missy in Wally. Pa še mladička whippet in borzoj sta nas prišla pozdravit. Smiley

Skratka - še en dopoldan, preživet v dobro družbi.

Naj z vami delimo še ena simpatično prigodo, ki smo jo doživeli, ko smo že zapuščali trgovino. Za nami je pritekel starejši gospod, nas prosil, če lahko malo poboža hrtke in povedal, da je njegova hčerka imela whippeta ter posvojenega greyhounda, ki ju je on večkrat čuval. Povedal je, da ju kar pogreša, odkar ju ni več. Za konec je še dejal: ''Veste, hrti niso navadni psi. Resnično so posebni, kar malce bližje človeku.''

Mi se z njim strinjamo, kajne?

Hvala vsem, ki ste nas danes prišli pozdravit in najlepša hvala trgovini PREMIUM PET za povabilo in pogostitev.
Sigurno še ponovimo! Smiley

Album s fotografijami je dostopen na FB: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.934942419922142.1073742069.141593622590363&type=3

Društvo Hrtji svet
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1032 : ponedeljek, 07.12.2015 : 18:19:30 »

Letos smo za napovedan datum glede transporta greyhoudov izvedeli že novembra, zraven pa je bil dodan še dopis - v primeru močnega sneženja ali poledenelih cest, bo transport prestavljen na kasnejši čas. Ko smo odštevali dneve do navedenega datuma smo si skupaj s posvojitelji močno želeli, da bi nam bilo vreme naklonjeno in bi novi hrtji srečneži prišli v nove domove. Želja se nam je izpolnila in ko se je naša ekipa v soboto zjutraj odpravljala na Češko nas je sonce že božalo s svojimi žarki in napovedalo lep dan. Dobra volja in kanček vznemirjenja sta vedno prisotna, dodatno pa je za dobro rapoloženje poskrbel še poln prtljažnik pasje hrane in odej za greyhounde na Irskem, ki ste nam jih zanje podarili vi, naši dragi prijatelji. Prisrčna hvala.

Tokrat sta bila na bordo kamiončku dva naša greyhounda: krasen, simpatičen in povsem skuliran črn lepotec Jet in pa čudovit, prisrčen in nadvse ljubek črn lepotec Turbo Smiley. Ja, črna hrtja lepota na kvadrat.

Prva noč v hotelu je minila brez težav, hrtja inšpektorja pa sta ugotovila naslednje pomankljivosti: na zgornjem hodniku je potrebno "nebodigatreba" rahlo drseč laminat zamenjati s tepihom (opomba Turba), kajti dokler to ne bo narejeno, se bo pač pustil nositi tistih par metrov do sobe. Naslednjič naj društvo Hrtji svet rezervira še dodatne postelje za hrte (opomba Jeta), sicer naj se nihče ne pritožuje, da ima zasedeni obe postelji. No, tukaj je nekaj dodal še Turbo - ne le obe, ampak vse tri postelje, kajti Jet se je raztegnil čez zakonski postelji. Turbo je raziskal še mehkobo fotelja v sobi (tudi tu ni bil preveč zadovoljen, naslednjič prosi za masažen fotelj). Pripombo sta imela tudi čez sobno strežbo, večerja naj bo postrežena v sobi, kajti če člana odideta na večerjo v jedilnico, imata malo (oz. nič) možnosti za fehtanje ali ob morebitni nepazljivosti ljudi - krajo hrane. Pa še pripomba obeh: kakšen je to hotel, če nima dvigala in morata hoditi po ozkih, zaokroženih stopnicah do svoje sobe? Sicer so jima stopnice delale težave le na začetku, ko sta se oba istočasno zapodila po njih, ampak v "gosjem redu" in brez prerivanja kdo bo prvi v sobi je tudi to potem brez težav šlo. Pa še zadnja (ampak ne najmanj pomembna) pripomba obeh - omare v sobi so popolnoma odveč oziroma še več, celo močno v napoto so. Kajti vanje se vedno spravi hrana za zjutraj in priboljški, kar seveda ne bi bilo možno, če omar ne bi bilo. Tako bi imeli ubogi, vedno lačni hrti več priložnosti, da si hrano postrežejo sami ob vsakem času in ne trpijo lakote. Z ostalim pa sta bila zadovoljna in nimata pripomb. Hvala vama, Jet in Turbo Smiley

Dva tako lepa hrta sta imela na sebi ves čas občudujoče poglede ljudi, marsikdo se je ob pogledu nanju nasmejal in rekel, kako sta lepa.

V nedeljo zjutraj smo opravili sprehod, pojedli zajtrk in se odpravili na pot proti Sloveniji. Vmes sta bila še dva postanka, kjer sta si hrta na hitro pretegnila tačke, opravila svoje potrebe, spet očarala par ljudi na postajališču in že drnjuhala v prtljažniku avta ob enakomernem zvoku avtomobilskega motorja. In točno ob 13h (oz. 2 minutki prej) smo prispeli v Ložnico na hrtji Miklavžev žur, kjer je bilo res veliko nasmejanih posvojiteljev in njihovih hrtov ter pozitivne energije. Najbolj veseli so bili obrazi novih posvojiteljev in ko so prvič objeli svojega hrta in ga stisnili k sebi ... Ah, tudi če bi bilo zunaj temperatura močno pod nulo ... Naša srca je prevela močna toplota in neizmerna sreča. Srečno Jet in Turbo, ter velika hvala njunim posvojiteljem.

Poročila s hrtjega žura: Smiley
Ob 11. uri smo se pričeli dobivati posvojitelji s hrti in tisti, ki so na svoje hrtke še čakali, vedno pa smo veseli tudi tistih, ki o posvojitvi (potihem) razmišljate. Smiley

Zbrala se je res pestra druščina, tokrat so greyhounde zastopali Frankie, Kiwi, Harvey, Wally, Jake, Classy, Shiver, Roxy, Suzanne, Gary, Nuba in Armani. Od galgov so prišli Maya, Vega, Angola, Flamenco, Faela, Junco, Barimba, Ariya, Naquara, Caracol, Lui, Heidi, Aurora, Fiona Geraldine in Gabi ter lurcherka Enya in podenčici Murica in Sevilla, whippeta Alf in Lottie ter mešanca Keewa in Mailo.

Če je bila drugod po Sloveniji včeraj še megla, je nad poligonom v Ložnici svetilo sonce. Čisto vse nas je napolnilo s pozitivno energijo in čakanje na prihod greyhoundov je minilo v občudovanju teka in igre hrtov - nekateri so resnično polni energije in dirjajo, da jih je veselje opazovati, drugi se prestavljajo iz dekice na dekico ter od enih priboljškov do drugih. Vsakemu svoje. Smiley)

Pridne prostovoljke in prostovoljec Wink smo napekli mnogo dobrot, Nataša je poskrbela za kuhano vino ter čaj in hrtji šparovček ste pridno polnili z dobrodelnimi prispevki ... Zbralo se je skoraj 45 EUR! Smiley

Urška je medtem hodila okrog in skrbela za hrtjo pedikuro, vsi hrti so to čisto stoično prenesli, posvojitelji pa ste za to donirali v še drug hrtji šparovček in .. 19 EUR smo zbrali, ki bodo šli v zdravstveni sklad - v upanju, da ga bo čim manj hrtkov potrebovalo. Smiley

S svojimi izdelki so se tudi tokrat predstavile tri slovenske znamke, ki izdelujejo kvalitetno in čudovito opremo za hrte: Galgina, Jake's sweaters in MAJAZ. Hvala, da ste prišle! Smiley

Potem pa malo pred 13. uro pred poligon pripelje avto ... ''Hitro pse na povodce, odpiramo vrata''. In prišli so. V vsej svoji greyhoundovski eleganci, ki je marsikomu vzela dih, sta iz avta skočila Jet in Turbo. Oba tipična greyhounda, črna z malce beline in reees postavna. Vesela, radovedna, neobremenjena sta se s svojimi posvojitelji podala malo na travo, raziskovat nove vonjave.

Nato še formalnosti, ki se tičejo posvojitve, (še enkrat) napotki za prve skupne dneve in ... podali smo se novim dogodivščinam naproti. Smiley

Obe družini sta se nam že javili in njihovi odzivi so tisto potrdilo, da sta oba lepotca našla točno tisti dom, ki sta ga iskala, nam pa dajo energijo in voljo še za naprej! Da bomo skupaj omogočili še več takšnih dogodkov. Smiley

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste prišli na miklavžev žur in z nami doživeli še eno posvojitev.
Hvala vsem novopečenim posvojiteljem, ki ste jim dali novo priložnost.

Hvala ekipi irski ekipi, ki je do posvojitve skrbela za greyhounde ter seveda ekipi društva HSS za izpeljano posvojitev.

Hvala osebju KD Pluton, ki nam je odstopil poligon, da smo lahko posvojitev izvedli ter Metki Potočnik za donirane pakete hrane Prolife za paketke dobrodošlice.

Hvala Galgini za čudovite fotografije. Album najdete na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.935717226511328.1073742070.141593622590363&type=3&uploaded=74

V upanju, da se kmalu spet vidimo, pa naj bo to na sprehodu, srečanju ali posvojitvi, vas lepo pozdravljamo!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1033 : torek, 08.12.2015 : 19:33:54 »

DRUŠTVU HRTJI SVET SLOVENIJE LAHKO KOT DONACIJO NAMENITE DO 0,5 % VAŠE DOHODNINE!



V kolikor podpirate naše delo in naša prizadevanja, nam lahko namenite del vaše dohodnine! Na voljo imate del osebnega zaslužka oziroma davščin, s katerim lahko prosto razpolagate do višine 0,5% ali pa ga prepustite državi, da ga usmerja po lastni volji. V bistvu že zaslužen denar lahko usmerite po vaših osebnih željah; za vas to ne bo predstavljalo nobenega dodatnega stroška, našemu društvu pa bo omogočilo nadaljevanje dela in razvoj, vse v smeri pomoči trpinčenim in res ničesar krivim hrtom.

Del dohodnine lahko namensko usmerjajo vsi zaposleni državljani RS; žal študentje in upokojenci v teh obdavčitvah niso vključeni in zato te možnosti nimajo.

- Če zahteve za namenitev dela dohodnine še niste podali
To storite na posebnem obrazcu, ki je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne tukaj: http://www.hrtjisvet.org/…/Izjava-dohodnina-HRTJI-SVET-Slov… . Obrazec ustrezno izpolnite ter obvezno lastnoročno podpišite.
Ime oziroma naziv upravičenca | Davčna številka upravičenca | Odstotek (%)
DRUŠTVO HRTJI SVET SLOVENIJE | 2 3 0 4 2 0 3 6 | 0,5%

Podpisan obrazec je nato potrebno oddati na PRISTOJNI DAVČNI URAD oz. njihovo IZPOSTAVO, katerih seznam najdete TUKAJ:
http://www.durs.gov.si/si/o_davcni_upravi/

Obrazec lahko oddate osebno ali po pošti (priporočamo pošiljanje s priporočeno pošiljko).
Zavezanci, ki imate digitalno potrdilo pa lahko zahtevo oddate elektronsko preko portala e-Davki.

- Če ste zahtevo za namenitev dela dohodnine že podali:
V kolikor ste obrazec že podali, pa želite sedaj del dohodnine nameniti tudi društvu Hrtji svet Slovenije (dohodnino lahko namenite več organizacijam s seznama, skupni odstotek pa ne sme presegati 0,5%), enostavno davčnemu organu podate nov obrazec, ki ga NATISNETE TUKAJ:
http://www.hrtjisvet.org/…/Izjava-dohodnina-HRTJI-SVET-Slov…
Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo davčni organ prejel do 31. decembra tekočega leta oziroma bo do tega datuma oddana priporočeno po pošti.

V kolikor vam je lažje, lahko izpolnjen in podpisan obrazec pošljete tudi k nam na sedež društva: Društvo HRTJI SVET Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje ali nam ga izročite na kateri od naših prireditev in sami bomo z veseljem poskrbeli za razpošiljanje na pristojne davčne organe.

HVALA za vso podporo, ki nam jo namenjate. In tokrat HVALA za namenska sredstva, katera bomo v vašem imenu porabili za izboljšanje kakovosti življenja vseh hrtov tega sveta. HVALA, ker vam ni vseeno!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije!
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1034 : četrtek, 10.12.2015 : 15:42:00 »

December je prazničen mesec in tako obarvan je tudi umetniški sejem v Mariboru, Artmar.
Hrtji svet se bo s stojnico predstavil na božični vasici slovenskih unikatov v Mariboru.



Dogodek se odvija na Grajskem trgu to nedeljo, 13.12.2015 od 15. do 19. ure.

Na stojnici boste lahko kupili društvene izdelke ter tako omogočili, da bomo tudi naslednje leto lahko pomagali čim več hrtom najti odgovorne domove.
Prav tako boste lahko spoznali naše posvojenčke in povprašali, kar vas zanima glede posvojitve tudi naše člane in posvojitelje.

Verjamemo, da je pred nami še en čudovit dogodek in vas vabimo, da se nam pridružite.

Se vidimo? Smiley

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines