mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 04.05.2024 : 17:08:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Cockta in Šnops
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 133   Dol
Natisni
Avtor Tema: Cockta in Šnops  (Prebrano 306389 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #975 : nedelja, 02.03.2014 : 05:56:49 »

Kilo govejega repa stane nekaj čez 7 € pri nas. Kilo govejih prsi s kostmi (rebra) pribl. 4,5€.

Meni se zdi vse skupaj, če uporabljaš 1x tedensko kot "zobno ščetko" in še kosilo hkrati, ceneje kot marsikatere "žvake" iz zoo trgovin.

Tudi če vidiš v mesnici cel goveji rep, lahko mesarju rečeš, da ti ga razseka na kose, pa je Smiley


Čist zares pa: piščanec in svinjina buh-ne-dej. Se kosti lomijo v špičke in zna bit cela štala.
Pri večini kuhanih zadev je tudi to največji problem.
Ovce nisem probala. Za bruhače in driskače je namreč najbolj simpl, da se držiš preverjenega recepta.

Roko težav z raznimi vrstami mesa nima (zaradi kake preobčutljivosti itd.), tule pa bo govora zgolj o surovih zadeva, ki so fajn za čiščenje zob itd Wink
Pri nas gre v promet tudi surov piščanec in prašičji parklji (teh na žalost že fuuul cajta niso imeli). Parkelj ima še kožo, ki jo je treba fajn žvakat, kost in hrustanec, super zadeva. Če je cel prevelik (v glavnem je, za ne prav velike pse), ti ga mesar lepo podolgem razseka.
Kaj drugega od svinjine surovega pa mu v bistvu še nisem dala, rebra so kar premasna, morda bi bil kul kak kos hrbtenice, ne vem.

Od piščanca je za lakoto je čisto OK file, ma je malo brezveze, se bolj splača vzeti cela prsa s "kostjo" (v resnici hrustanec) in kožo vred. Pa razsekaš doma z malo močnejšim nožem, noben problem.
Sicer pa: piščančje perutnice, vratovi, hrbti.
Vratovi so po pribl. 2,5€ za kilo, za minihunduse je to super, prav tako perutnice, ki koštajo med 3 in 4 €, odvisno, kupiš malo več, ko je v akciji in imaš v zamrzovalniku.
Surove piščančje kosti, te drobne, pes zmelje, cepijo se dolge - tiste na bedrih, sploh kuhane ali pečene.

Ovca je posladek, ko jo AtaF kupi celo za človeško prehrano. Roko dobi pljuča in ledvice kar tako, od kosti pa kak kos hrbta, reber, kaj takega. Vendar te kosti niso nevemkaj in hitro mine sladkanje Wink

Najboljša žvaka pa so še surovi neočiščeni goveji vampi. Jaz jih še nisem dobila, ker tega v mesnicah ne dobiš, tam so že očišeni (čisto beli, prepran), kot žvaka sicer OK, manjka pa jih tisto, zaradi česa so jim nekoč rekli "domači veterinar". Neočiščen goveji vamp je še namreč poln encimov in take posebne "umazanije", ki dobro dene pasji prebavi.
Če želimo dobiti take vampe, se moramo za to dogovoriti direkt v klavnici, tako dela naš "nemški profesor", meni pa se do klavnice nekako "utraga" .. mi ni glih, no Undecided

Za miniminihuhduse so kar vredu žvaka že kurji "mlinčki" (želodčki), ker so take zelo "zategle" mišice. Tudi goveje srce ali jezik, svinjski ali goveji, cene ne vem na pamet.

Punce, jaz tudi ne jem mesa že 20+ let in razen tega, da sem kot otrok morala pomagat na kolinah in v kuhinji, in kar pač "na pamet" kuham in pečem za moje človeške mesojedce, nekih hudih mesnih izkušenj nimam.
A še vse sem se načila tule od mesarjev Wink Saj ni problem, malo blont pogledaš, vzameš recimo celega piščanca, prosiš mesarja, če ti ga lahko razkosa, lepo počasi, da se naučiš, vmes še hvališ, kako fajn oster nož ma pa take reči (moški so itak tolk smotani, da takoj padejo na finto ... rezilo, pa Freud, ane Grin ... pa ti vse lepo razloži, pokaže in tako naprej.
Ni jim treba glih povedat vsega po pravici (da je kakšen drag kos mesa za kuŠke, ker nekateri pač začnejo takoj razmišljati o "lačnih otrokih v Afriki" pa te zadeve in te očitajoče gledat) Wink Pač kupiš kao "govedino za juho" ali "piščančje hrbte in želodčke za obaro", svinjske parklje za "štajersko kislo juho", rep za "juho" - za moža, seveda Tongue Grin
Se je treba znajt, pa vse dobiš Smiley

Valjda se ne splača jemati za kuŠke neke pljučne pečenke, pa fine mlade teletine, ker je to dejansko brezveze. Pes ima več od cenejšega, bolj žilavega kosa.
Mesnate goveje "kosti za župo" so res dobra izbira, sploh sklepi. Tisti kratki že narezani kosi (votle) stegnenice so zaradi mozga dobri za domačo župo, za kuŠke pa so lahko nevarni, ker se kot cev nataknejo na gobček - če seveda ima pes toliko drobno čeljust, da bi se lahko zataknila v notranji del cevaste kosti.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #976 : nedelja, 02.03.2014 : 10:47:30 »

Za miniminihuhduse so kar vredu žvaka že kurji "mlinčki" (želodčki), ker so take zelo "zategle" mišice.

Lexi to posesa, sploh ne žveči   Roll Eyes.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #977 : nedelja, 02.03.2014 : 11:45:08 »

mama F, ful sem se narežala ob navodilih za osvajanje mesarja  Afro   - obvladaš v nulo!

Jutranja ekspedicija v Špar čez cesto se je končala tako, da imam zdaj doma tri "mlade goveje kosti" in dva mini "junečja repka". Sem mislila z repki postrežt danes popoldne, ampak najprej počakam še mnenje kakšne bolj izkušene mesarice....saj bo to tudi v redu, a ne?

Goveje kosti bom pa jutri nesla v pasji vrtec,  da bo še horjulka Čopi kaj dobila. Moram honorarno še zanjo mal skrbet, da me kdo ne prijavi na hribček slučajno....  Cool

- Aja, teli junečji repki imajo še kar neki surovega mesa okrog za poglodat. Mal me skrbi, ker je Cockta kljub temu, da je en podivjan terier, želodčno ena precej občutljiva princeska in ga ne smemo preveč srat  (ker drugač ga bo potem ona  Tongue  - pa se bom lahko pridružila ravi in njenim zanimivim zgodbam). No ja, poskusili bomo - če bo pa mehko blato in kakšen bruhec, potem pač veselja s kostmi ne bo več. Bo samo zobna pasta. Evil

Napisala: Eksperimentalna Mesarica TaStara od Cockte  Roll Eyes
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #978 : nedelja, 02.03.2014 : 16:50:37 »

jaooo, mamaF, tole pa je ekspertiza! Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin
ja, boh ne dej razlagat, da gre za pesjana!  Grin Grin goveje ledvičke naprimer... ni mogel verjet, da tako drago jemljem za p s a...Sicer pa je definitivno opazil moj izraz na obrazu, ko so me vonjave skoraj izstrelile nazaj ven iz mesnice. Ampak, prijazno sva sodelovala, saj večjo količino govejih ledvičk moraš vnaprej naročiti... Wink
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #979 : nedelja, 02.03.2014 : 16:56:39 »

Uf, tole pa so nasveti!  Cheesy
Jaz jem meso, ampak v mesnici tudi slučajno ne vem, kaj gledam  sram.
Nikoli ne povem, da je kaj mesnega za žvalce, čeprav me včasih mesar mal sumljivo gleda: a TOLE bote jedli? Pa samo 10 dek???  Grin
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #980 : nedelja, 02.03.2014 : 17:03:47 »

mama F, ful sem se narežala ob navodilih za osvajanje mesarja  Afro   - obvladaš v nulo!

...
 No ja, poskusili bomo - če bo pa mehko blato in kakšen bruhec, potem pač veselja s kostmi ne bo več. Bo samo zobna pasta. Evil

Napisala: Eksperimentalna Mesarica TaStara od Cockte  Roll Eyes
Me veseli, da so uporabna Tongue

Sicer pa je pravilo št.1 takole: ko prideš pred mesarjev pult, ga globoko (pogled srnice) pogledaš v oči in rečeš: "Dober dan! Vi mi boste ziher znal pomagati. Rada bi ..."
VSE boš dobila Wink
...
Kar pa se surovega mesa na repu tiče. Jah, glih v mesu na kosti je tudi point drgnjenja zob, ker ja mora pes trgati s kosti, če ga hoče dobit in tukaj delajo sprednji zobki. Če opazuješ psa pri žvakanju, boš videla, da kosti in cele že odtrgane grižljajo vedno melje samo z zadnjimi, meljaki.

In če Cockta sicer ni prav alergik, ni nobene panike, tudi če bo imela ta dan pač malo drugačno blato. Eno je prav preobčutljivostna reakcija, ko se psu dobesedno "uliva" s tazadnje, driska, čisto nekaj drugega je pač drugačna struktura sicer normalnega blata. Ni za delat panike, je pač čisto normalno, da pes drugačno vrsto hrane tudi malo drugače predela v končni produkt.
Tiste, ki smo imele dojenčke vemo, kako je izgledalo vsakič, ko smo začele dodajati nove vrste hrane. Popolnoma normalno je bilo, da je bila plenica ob vsaki novosti malo drugače "opremljena".
saj je tudi pri nas odraslih podobno, a ne Wink Kadar si upaš splezat na češnjo in se češenj napokat je na WCju malo drugače kot takrat, ko ješ običajne obroke, pa zaradi tega še niso bolan in si ne boš prepovedal češenj, recimo Smiley

Vsekakor tole zgoraj velja za ljudi in živali, kjer sprememba prehrane prinese samo spremembe v normalnem razponu - skratka, da počutje ostane enako dobro, le "končni produkti" so pač drugačni kot ostalih 6 dni v tednu, ko je na sporedu ena in ista "običajna" hrana.

Tisti, ki imate živali z burnimi reakcijami na vsake spremembe, pa to itak poznate, tam je pa res brezveze eksperimentirat, če veš, da te v najboljšem primeru čaka večkrat dnevno brisanje bruhanja ali drisk, v najslabšem pa dolgotrajno sr*** še s kakšnimi dodatnimi zapleti.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #981 : nedelja, 02.03.2014 : 17:05:33 »

Uuu Pepsi, bravo! Daj poročaj potem, meni še ni uspelo it. sram

Za našega, ki ne sme preveč mesa, bi torej raje vzela goveji sklep kajne? Da je res bolj za zobke in ne za večerjo. Zarjica pa lahko repek. Smiley

Vsega ostalega mi hvala bogu ni treba, ker kupim pakirane mini piščančje fileje ali noge. Tongue Večinoma jemo samo to, z malo skute npr. Sem in tja pa kaj drugega pride iz juhe.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #982 : ponedeljek, 03.03.2014 : 02:25:56 »

In če Cockta sicer ni prav alergik, ni nobene panike, tudi če bo imela ta dan pač malo drugačno blato. Eno je prav preobčutljivostna reakcija, ko se psu dobesedno "uliva" s tazadnje, driska, čisto nekaj drugega je pač drugačna struktura sicer normalnega blata. Ni za delat panike, je pač čisto normalno, da pes drugačno vrsto hrane tudi malo drugače predela v končni produkt.
Tiste, ki smo imele dojenčke vemo, kako je izgledalo vsakič, ko smo začele dodajati nove vrste hrane. Popolnoma normalno je bilo, da je bila plenica ob vsaki novosti malo drugače "opremljena".
saj je tudi pri nas odraslih podobno, a ne Wink Kadar si upaš splezat na češnjo in se češenj napokat je na WCju malo drugače kot takrat, ko ješ običajne obroke, pa zaradi tega še niso bolan in si ne boš prepovedal češenj, recimo Smiley

Vsekakor tole zgoraj velja za ljudi in živali, kjer sprememba prehrane prinese samo spremembe v normalnem razponu - skratka, da počutje ostane enako dobro, le "končni produkti" so pač drugačni kot ostalih 6 dni v tednu, ko je na sporedu ena in ista "običajna" hrana.

Tisti, ki imate živali z burnimi reakcijami na vsake spremembe, pa to itak poznate, tam je pa res brezveze eksperimentirat, če veš, da te v najboljšem primeru čaka večkrat dnevno brisanje bruhanja ali drisk, v najslabšem pa dolgotrajno sr*** še s kakšnimi dodatnimi zapleti.
Točno tako!  Afro Afro Pa še zelo lepe plastične primere si nam podala, grem stavit, da bomo zdaj redno v wc gledale, kaj je not padlo.  Grin
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #983 : ponedeljek, 03.03.2014 : 08:31:03 »

mamaF, kapo dol.  Afro
Jest priznam, da se najraje držim preizkušenih receptov.
Priznam, da se zadeve nisem lotila tako raziskovalno kot ti...  sram
Krasno. Bom za kakšne spešl praznike na jedilnik uvrstila kakšno mesnato kračo.

Koki & Co. vam pa želim dober tek.  Kiss Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #984 : ponedeljek, 03.03.2014 : 16:58:58 »

Eh, saj  (razen osvajanja mesarjev Tongue Grin ) se nisem nič kaj poglobljeno s tem ukvarjala. Pač dala sem kuŠku vsakič kaj za probat, pa mal po kmečki logiki, kar se oblike in lomljivosti kosti tiče. Na srečo on očitno ni preobčutljiv na nič posebnega, zato mi ni treba kaj posebej razmišljati o vrsti mesa in druge hrane.
Opazila pa sem, da mu pretirano mastne reči pač ne ležijo najbolj, dobi drisko, nič hujšega sicer. Enkrat mu je mož dal dva kosa pečene kože od svinjskih reber ali krače za žvakat, seveda je bil pes čisto navdušen, samo po tistem sem opazila, da se mu je strašno mudilo kakat, je driskal, potem jedel travo, pa še ponoči me je žical za ven, ker ga je še tiščalo. Ker tisti dan ni dobil nič "nenavadnega" razen te mastne kože, sem sklepala, da je bilo to krivo.

Vsako nedeljo pa tudi tašča prinese kuhane goveje kosti od juhe in izberem tisto, kar se mi zdi uporabno, v glavnem samo sklepe. Malo sem ga opazovala, kako gloda, pa sem videla, da on s svojo močjo sklepa itak ne more zdrobit, samo "brusi" s kosti tisti hrustanec oz. se s kostjo igra, ma glih prav, da kost lepo drsa po zobeh. Potem pa jo vržem proč.
Rebra recimo, so surova OK, ker so to polne, goste kosti, relativno mehke in jih dobesedno zmelje. Kuhana ratajo pa trda in se lomijo na različno velike kose, zato mu kuhanih ne dam, ker bi se znalo zgoditi, da bi kak cel kos požrl, pa ne bi rada imela morebitnih težav s tem.

Skratka če že, so lahko problematične kosti, ko so toplotno obdelane, ker se pač čisto drugače lomijo.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #985 : ponedeljek, 03.03.2014 : 17:46:27 »

Hja, če imaš pritlično stanovanje, je preizkušanje bolj prijetno kot, če moraš večkrat ponoči pet štukov +/- opravit in zraven upat, da se ne bo zgodilo na hodniku. Potem pa še v tisti tišini noči med bloki zaslišiš najprej zvok rite (in driske) in potem še zvok olajšanja lastnika taiste rite. To zna Boni naredit tako zelo glasno, da mi je kar nerodno, ko tako zagode pri opravljeni potrebi.

Pri nas vemo, da je menjava že sprobane in poznane vrste mesa že rezultat mehek drekec nekaj dni, Potem pa se unese. Pa tudi trava in podobno paše zraven.   Wink Samo se ne damo prevel motit. Ok, ponoči pač gremo ven, da vidimo, če kdo v avte vdira....  Roll Eyes Tongue Wink
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #986 : torek, 04.03.2014 : 01:46:42 »

Ja, itak! Saj pravim, eno je panika na kratke intervale, ko vse teče, drugo pa samo malo bolj zoprna oblika drekca za pobiranje, ki pa je sicer doziran v čisto normalnem tajmingu.

Sigurno si pa tisti, ki že vnaprej ve, da je vsaka sprememba lahko vzrok za dežuranje na vsake par ur in neprespane noči, ne bo "špogal" probavat vsega po vrsti, itak. Toliko pa imamo radi sami sebe tudi Šefi in Šefice, ane Wink

Jaz imam itak srečo, da imam do taprve trave (saj si videla) reci in piši par korakov, kar bi v primeru hude nuje tudi sredi zime pomenilo, da mi praktično še iz hiše ne bi bilo potrebno stopiti. Ampak - moj gospod kuŠek je toliko fin, da ni šans, da bi karkoli opravil v radiju 50 m okoli hiše, pa tudi, če mu je skoraj špricalo ven iz tazadnje. Tako da seveda zadev, ki bi me trikrat na noč metale iz hiše zaradi pasjih potreb, tudi pri nas ne bo več okusil. Svinjske pečene krače že ne Evil

Glede na njegove "tajminge" sem pogruntala, da je najbolj pametno, da mu dam kaj še nepreizkušenega že dopoldan, tako da je vsaj še cel dan časa za morebitno sračkanje naokoli Wink Pa moram 3x potrkat, kakšno srečo imam, da so mi na hribčku zaupali enega najmanj "delikatnih" psov, kar se prebave etc. tiče Wink

Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #987 : torek, 04.03.2014 : 01:57:27 »

Zdaj pa zadost tega sr****!
Koki, tale Moja je čist preteravala iz tem DR****. Meni nepusti niti enga na dan pojest tle pa Tvojo temo smeti iz samimi slikUvitimi opisi in še Mene opraulja kako ga serjem!
Mislim, tu mač!
In tose je začela usesplošna manija iz DR**** takrat koje Ma Čko Veliki zapel "heja bumbarasa heja ho, sredi morja plava školka, sredi školke velik Drek"
In ot takrat Use babe samo še nato mislijo! butnglavc

Magari pa Nobena ne pomisli nato ot česa DReki sploh ratajo. Ot hrane!

Če hočejo še naprej pisat onaših klobasah zahtevamo Klobaso za Jest Usak dan!!!

Klobaso ne samo u Soboto, Klobaso hoooočemo usak dan, sredi morja plava barka, tam na barki par Klobas, hejabumbarasa, heja bumbarasa!

Lepo te Pozdraula Roko Louc in ti čistita kersi dobila Rep! Te potpiram u borbi za Soboto Usak Dan in Klobaso usak Dan!  Afro Cool
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #988 : torek, 04.03.2014 : 14:35:54 »

Dragi moji Perjatli in PerJatelce!
 
Danes poročam, da je Ukročena Trmoglavka (- beri: moja TaStara) - dva Krat prebrala use vaše napotnice   napotke za kupovanje Kosti pr Mesarju. Seveda Gdor je malo neUmen mora pač dvaKrat prebrat.  In potem je šla čez cesto u naš Tavelik Špar kamor Jast nesmem, in je imela najbolši naMen, da bo uporabila pogled Srnice po nasvetu mameF.  Cool
 
Sam kaj, ko je pa na oTdelku Mesnin, Kosti in Salam delala ena Guspa Mesarica, ne pa Možki Mesar!  Lips Sealed Kar pr Srčku me je stiskal, ko mi je to  pravla in sem si mislila no, spet ne bo nič iz mojo kostko.   Ampak me je preseNetila! Prišla je domov iz dvemi junečjimi repki, pa karkol že to je (ona tega še nikol ni vidla še manj pa kuPila)   butnglavc  in potem - trara! -sem dobila En Repek v Testiranje!  veselje
 
Lahko rečem, da sem bila Zilo Zadovoljna. Celega sem zmazala, dok si reku Keks. Edino tega ne vem, zakaj si ga nisem smela odnest Napostlo?  Roll Eyes  Temveč sem ga morala glodat Nabrisači, ki jo je pogrnila Posebej U Ta Namen. Ma ji ne bi blo Treba, saj imam Napostli tud prav Fletn Mehko.  Cool
 
Do tuki Use lepo in Prou. Ampak potem sem bila pa Ceu Lubi Dan Na OpazoVanju, ker sem baje ena navadna OpčuTljivka in ob Usaki spremembi dobim Mehko Blato. Kar mene sicer prav dost Nemot, tastara pa potem ni najbolj zaDovolna.  No tokrat se ji ne bi blo treba sikirat  n-č, ker nisem nit bruhala nit čudno kakala.  Afro
 
In zdej - pazte to; zdej mije oblubila Za Prmej, da bom dobila en takle repek Usako Nedelo. Jupiiiii!  Se prav, da tud najbolj Trdobučne Šefice sa da prepričat, da je Hrana za KuŠke samo ob Sobotah čist premal. Priporočam, da tud vi uporabite kašn pogled Srnice in mogoče se Usmilijo tudi vas!
 
Usem sotrpinom in sotrpinkam pošiljam velik Klobasne Energie! plesalec plesalec
 
Cockta Cocktasta

pa naj se nas pazijo - we shall overcome press  Evil
 
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #989 : torek, 04.03.2014 : 14:42:53 »

Koki, ful vesela za repek, še bolj pa za "uno" klobaso!
 Afro
Evo, zdej bo pa nedelja r-e-s praznični dan.  bravo veselje
Šefici pa  Kiss in  objem za "mesarski pogum".
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 133   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Cockta in Šnops
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines