mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 20:43:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: irski terier
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: irski terier  (Prebrano 52603 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #105 : nedelja, 13.07.2008 : 11:55:15 »

http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=931&pos=36
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #106 : nedelja, 13.07.2008 : 22:28:58 »

Živjo,  ja pridem domov z dopusta in berem same dobre novice. Bea, se ti opravičujem, da ti nism prej odpisala, zdj pa le poglej na majl. Wink Veseli me, da je na razstavah nova "kri". Wds je bil tud uspešen...vsaj po slikah sodeč.  Grin Grin Grin Se pa morm pohvalit, da sm bla v kampu ki je tud za pse in tk d je blo pol kr veselo. Srečala sm eno zelo zanimivo gospo, ki ima že od svojega 4 leta pse, vedno o dva, tri. Veliko je tud razstavljala in  je res fajn blo poslušat nasvete in si izmenjevat mnenja... se je treba skos učit  Wink Bea, tamale so zlate, 7 je res ena taka milina, vsaj na "videz zgleda tako", ampak vsi vemo, kakšni dobri igralci so... Ko je kej narobe, so jih same učke in ne da se drgač rečt kokr "puppy face". Cheesy
Sanja, na morju sm vidla enga softija, ampak so bli predaleč da b se šla pogovarjat, pa bil je tko športno postrižen. Si bla na WDs, reportaža, fotoshooting?
Sm pa opazla d je "trend" med pasmami postal mops in jorky. Nimam res nč proti njim, ampak človek ne more vrjet da je lohk tolk psov iste pasme v istem kampu. Sm na začetku misnla d vidim dvojno.  Shocked   
Ana, lepo d si se javla. Ja upam d se bomo lahk končno enkrat uspele dobit... Wink
Lepo se mejte vsi skupi!
P.s. ful me veseli, da nas je tolk na tej temi...  Wink
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #107 : ponedeljek, 14.07.2008 : 15:32:59 »

Mi smo bili pa prvič potrimani Cheesy
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #108 : petek, 18.07.2008 : 15:09:42 »

Jutri je dan D Cheesy. S sabo imam manjšo potovalko stvari za psa, varnostno oprsnico in izposojen transporter, za vsak slučaj Roll Eyes Upam, da smo pripravljeni Wink.

LP
B.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #109 : petek, 18.07.2008 : 21:43:28 »

Bea super! Pa si le dočakala ta dan!  Grin
Srečno vožnjo pa da bo tud psička lepo prenesla te kilometre.  Smiley
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #110 : nedelja, 20.07.2008 : 10:21:05 »

No, mi smo doma. Bil je zelo naporen dan.
Sicer malo presenečenja, ker Rori ni št. 7 ampak 9 (druga družina je tako izbrala). Ampak sem ravno tako vesela, se že navajamo drug na drugega Cheesy

Veliko smo jokali, še posebej, ko smo se odpeljali, kar ene par kilometrov. Potem pa naenkrat - tišina. Sem pogledala, pa je spala, božica. Zbudila sva jo štirikrat, pa je šla samo enkrat lulat, tako je bila živčna. Kadarkoli smo se ustavili, je cvilila in iskala znane ljudi. Drugače pa je spala, ko smo se vozili, nobenega problema. Doma je najprej pregledala stanovanje, sama šla v kletko, ki sem jo zaprla, ko sem se vlegla na posteljo. Ene par minutk je še jokala, jaz pa sem ji prigovarjala, naj gre spat in ji pomolila roko. Nato se je vlegla zraven in je spala do jutra.

Zjutraj sva šli najprej lulat, ampak je bilo kakanje bolj nujno Wink. Po moje jo prepogosto vlačim ven za lulanje, ker me samo čukasto gleda. Bi se igrala ali pa cvili. Sicer je živahna, se igra z igračami, z nami, zdajle pa trenutno dremucka Kiss.

Moje slike še bodo. Tukaj pa so od vzrediteljice:
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/07_13__013.jpg.html
http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/07_16__136.jpg.html


Toliko zaenkrat.

LP
B.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #111 : nedelja, 20.07.2008 : 13:25:59 »

Čestitke!!!  Cheesy Grin
Sem zelo vesela za vas!  Smiley

Rabila bo mogoče par dni, da se privadi na novo okolje, potem pa bo pokazala malo bolj pravi karakter.  Smiley

Komaj čakam slike.  Smiley
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #112 : nedelja, 20.07.2008 : 20:47:22 »

Joj tele dolge nogice in vlka ušesa!!! Za pojest  Cheesy Cheesy Cheesy !
 Dobrodošla med nami Rori!!! (zdaj pa zares)  Grin
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #113 : ponedeljek, 21.07.2008 : 11:54:43 »

Jokcamo, veliko jokcamo - prilepljena ušeska ful srbijo Undecided. Mene se je že navadila in kar naprej šiba za mano, če pa ne more, pa spet jokcamo Roll Eyes. V kletki je, če sem zraven, da se potem kmalu umiri in zaspi. Drugače pa morava začeti trenirati mojo odsotnost. Danes sva bili kljub dežju (vsaj vem, da ne bom srečala nikogar) prvič na sprehodu po travniku in gozdu. Hodila skozi za mano, ampak vem, da je to samo na začetku, ko se bo navadla, pa bo žur naokoli. Noče pa jesti Eukanuba briketov, oz. zelo malo, s katerimi je bila hranjena pri vzrediteljici. Če ji dajem z roke, še gre. Ko pa je včeraj zavohala pico v mojih rokah, pa je skoraj ponorela, ona bi jedla to Wink Bomo videli, kako bo. Drugače pa ima že tiste prebliske, ko bi norela, skakala, kot da bi se ji utrgalo. Pa grizemo na veliko, kar nam pride pod gobček (igrače niso več tako zanimive). Ponoči pa je kar pridna, vstanemo okrog šestih zjutraj.

Se še oglasim.
LP
B.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #114 : sreda, 23.07.2008 : 14:15:49 »

Sori, slikice so še kar v fotoaparatu sram. Je pa tukaj še ena, slikana preden smo se odpeljali proti Sloveniji http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/Ms__Connemara-Slovenia.jpg.html

Sedaj že malo manj jokcamo, oz. se hitreje umirimo, če moramo malo sami počakat. Srečala se je z nekaj sosedovimi kuži, povečini majhnimi. Sprva je ful nezaupljiva, potem pa počasi pride. Poj pa skače okrog in bi se igrala, ful je hecna.

Tudi glede avtomobilov se še ni odločila, ali so nevarni ali ne, če peljejo mimo???. Počasi se navajava na cesto. Tudi vlak je že parkrat videla (stanujemo zelo blizu proge) in zaenkrat ni bilo kakšne večje panike.

Pokazat sva se šli že k veterinarju. Nobenega problema. Prešnofala ordinacijo, se šla sama stehtat (4.45 kg btw), na koncu pa se udobno namestila na mizi in jo začela demolirat Cheesy. Sicer je tega okolja že navajena od vzrediteljice, samo mi je pa všeč, da pri raziskovanju novega okolja ni preveč plašna. Ful mi je tud dobr, ko doma vidi ali zasliši kar jo zanima, pa se postavi v pozo (sprednja tačka gor, rep čez hrbet), slišala pa sem jo že tudi lajati.

Učiva se tudi lepo hodit na vrvici, je pa težko, ker je toooliko zanimivih stvari na poti Wink. Posebno fino je, ko pridejo drugi ljudje, ki krilijo z rokami in vzklikajo: "Ooooo..." Po moje imam težave, kot vsi lastniki mladičev, ko je drugim težko dopovedat, da se psa boža, ko ima vse štiri tačke na tleh. Bomo morali kar s hrenovkami začet, pasji priboljški takrat niso dovolj.

LP
B.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #115 : četrtek, 24.07.2008 : 17:55:02 »

Evo, še moje slikice:
http://irski-terier.moj-album.com/

Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #116 : četrtek, 21.08.2008 : 14:49:28 »

Dodala sem nove slike v moj album. Ta vikend smo bili v Prekmurju pri sorodnikih. Bila je pridna, šla "do kolen" v jezero, se sprehajala po gozdu in goricah, spoznavala nove zvoke (klopotec, traktor) in nove živali (kokoši, race). Z avtomobili si je sedaj dobra, ne boji se jih več tako, če peljejo mimo nje, psom pa se še podreja (rep dol ali se vrže na hrbet), večinoma tistim večjim od nje. Ja, pa rase že - same noge so jo. Ko sva jo pripeljala, se je komaj stegnila na posteljo, zdaj skoči gor že z mesta Huh. V glavnem se imamo fino. Mojim se sicer zdi, da se preveč z njo ukvarjam, samo jaz se veselim, ker že vidim napredek. Danes je recimo, ko je pojedla, šla sama k vratom in čakala, da sem ji odprla, potem pa hitro na travo lulat. Sicer že tako ali tako ni veliko lužic notri naredila, ker sem jo redno vodila ven, ampak sedaj vidim, da že malo dalj časa zdrži in ji ne težim skoz s tem. Vidim pa, kako pokaže svojo voljo, ko recimo skoči na palmo in jo grize, čeprav ve, da ne sme. Je ful jezna name, ko jo umaknem, me potem grize in se zvija ter hoče po vsej sili nazaj (težko jo preusmerim na kaj drugega, kot da jo odnesem stran). Potem pa me spet divje napad in grize za hlačnico, ko hodim. Imam sicer cunjo pri sebi, da ji pomolim to, samo včasih pa jo nimam. Toliko na kratko, če se sprašujete, kako se imamo  Cheesy. Je tudi že bila nekaj časa sama, ko sem bila v službi (med tem časom je bila dvakrat spuščena ven za lulanje), pa je bilo v redu. Sicer ji ni všeč, ampak je preživela brez kakšnih večjih travm. Sedaj imava še malo uživancije do konca avgusta, potem pa spet delovna rutina Sad.

Lepo se imejte tudi vi.
LP
B.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #117 : sreda, 27.08.2008 : 12:49:48 »

Včeraj sva šle v živalski vrt in tamala je bila prestrašena od novih zvokov. Predvsem se mi zdi, da je največ strahu pred zvoki, ker sva šli gledat slona čisto od blizu, ko je bil še zaprt notri, pa ni bilo take panike, kot takrat, ko se je oglasil papagaj. Bi mi sigurno brezglavo zbezljala, če je ne bi imela na vrvici. Najbolj zanimivo je bilo zgoraj v gozdu, pri ogradi z divjadjo. Pa še jelen naju je prišel pogledat čisto od blizu. Je kar vlekla vase njihov vonj, ker ga je očitno navajena, saj prihaja iz lovske družine Wink. Največji problem je bil potem se vrniti nazaj dol, ker se je v določenem trenutku kar vsedla in nikamor več. Nekako sva se potem le zmenili, da greva naprej, da sva pogledali še ostale ograde in zaključili obisk. Bo treba iti čimprej spet, da bo videla, da ta kraj ni nič hudega. Je bila pa pri nekaterih otrocih večja zanimivost kot ostale živali Cheesy.
Slike od pesjanarskega piknika pa si lahko ogledate na naslednjih linkih:
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284993
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284895
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284664
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284661
http://nutella.moj-album.com/album/13284570/?os=13284658
******

LP
B.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #118 : sobota, 30.08.2008 : 10:05:23 »

Danes pa sva se peljali z vlakom. Prejšnje dni sva se malo navajali na halti, ki sem ga imela še od kokeršpanjela. Seveda ji je bil prevelik in si ga je lahko hitro spravila dol, ampak ga je imela nekaj časa gor, pa tudi dalo se jo je zamotit z sirčkom Wink. Šle sva samo do naslednje postaje, to je bilo nekaj min. vožnje, samo dovolj, da je dobila občutek, kaj to je. Najprej sva malo počakali na postaji, da je videla še en vlak prihajati in odhajati, vse OK. Plačati mi ni bilo treba vozovnico zanjo. Na vlak sem jo dvignila, ni pa kazala kakšnega strahu, da greva na to rdečo pošast Cheesy. Notri je seveda morala vse prevohati. Če bi bilo po njeno, bi prehodile cel vlak, ona pa bi raziskovala. Je bila pa zelo sugestivna na sirček, ker je to bilo zjutraj in še ni jedla. Tudi sprevodnik ni rekel nič. Torej še ena dobra izkušnja. Sem mislila, da bo več strahu, pa je vse skupaj sprejela razposajeno. Pomoje zato, ker se je ukvarjala s haltijem, he he.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #119 : sobota, 30.08.2008 : 17:41:38 »

Po vsej verjetnosti se bom jutri z Rori in še z enim človekom Wink potikala po trboveljski razstavi. Če me kje vidite, me kar pocukajte za rokav.

LP
Barbara
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: irski terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines