mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 19.05.2024 : 19:01:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 636253 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2235 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:49:21 »

Pod katerim prispevkom pa je bil komentar? Ne morem verjet, da brišejo.
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #2236 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:52:26 »

Komentarje itak brišejo kot za šalo.
Logiran
peroflero
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #2237 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:53:46 »

Gospa/gospodična Jana,

V zadnjih nekaj dnevih je bilo v slovenskih medijih in predvsem po številnih forumih na to temo izrečeno na tisoče besed, ugotovitev, dejstev in predvidevanj... Načeloma sem proti podobnemu "debatiranju", saj tehnologija (beri "internet") proizvaja nenormalno število strokovnjakov, ekspertov, sodnikov in tožnikov (oba vema, da varno skritih za nicki). Zato je bilo prebiranje vašega članka še toliko bolj sveže, žal zaradi narave teme ne morem reči prijetno, a vsekakor realno.

Hvala, da ste ta osebna razmišljanja delili z nami...

Peter
Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #2238 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:54:48 »

Pod tem: http://24ur.com/novice/slovenija/tozilec-in-preiskovalni-sodnik-nista-bila-na-kraju-dogodka.html

In tale odstavek, je bil zjutraj še drugačen:
Podobno so sporočili tudi z Okrožnega sodišča v Ljubljani, kjer so v odgovoru na vprašanje, zakaj na prizorišču ni bilo preiskovalnega sodnika, zapisali, da se ta v soglasju z dežurno tožilko odloči glede na konkretne okoliščine primera, o katerih ga obvesti policija. Pri tem je odločilno, ali preiskovalni sodnik na podlagi obvestil policije presodi, da gre za sum storitve kaznivega dejanja. Podlage za tak sum pa takratno policijsko poročilo ni navajalo.

Ko sem že napisala, je bilo prej eksplicitno navedeno, da preiskovalnega sodnika ni bilo, ker iz poročila policije ni bilo razvidno, da bi obstajal sum kaznivega dejanja..
Sad
Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #2239 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:55:49 »

Alba, ni šlo za brisanje komentarja, temveč za spremembo vsebine članka.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #2240 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:55:49 »

Uradni veterinar odredi usmrtitev psa:

– če je z ugrizom povzročil ali bil soudeležen pri povzročitvi smrti človeka;

– če je iz obvestila iz prvega odstavka prejšnjega člena razvidno, da je pes z ugrizom povzročil ali bil soudeležen pri povzročitvi posebno hude telesne poškodbe.

Usmrtitev iz prejšnjega odstavka se ne sme opraviti pred zaključkom pregledov psa na steklino.



sklepam, da če je ta isti pes nekoga glih kar ubil, ga lahko tudi ustrelijo. enako lahko mene, če z orožjem maham in grozim, sestrelijo do smrti. pa načeloma se ljudi ne sme streljat. bi bilo treba pogledat kak zakon o posebnih policijskih sredstvih ali kaj talega.

sklepam pa, da so dve ustrelili z uspavalom, pa potem evtanazirali, v tem segmentu nekako verjamem uradni verziji.

če s takimi vprašanji iščemo napake v postopkih, to podpiram.
če pa z njimi namigujemo, da kužki bili po krivem umaknjeni s sveta, pa ostro protestiram. eno je, kaj je privedlo do tega, da so bili nevarni (zloraba, tudi če ni bila spolna). drugo pa je dejstvo, da so bili nevarni in da bi morali oditi s sveta že pred časom.

v tem kontekstu bi vprašala:
kaj bi naj naredili namesto takojšnje evtanazije?
jemali kri smrtno nevarnim psom, čakali izvide za steklino in jih ta čas imeli v gmajnicah, s tem ogrožali vse ljudi, ki bi prišli v stik z njimi?
kdo bi odgovarjal, če bi sesuli še kakšnega policista, oskrbnika?
karmen, bi ti prevzela odgovornost za tako voden postopek? jaz, če vodim postopek, skrajno težko.

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #2241 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:56:03 »

Izvedela sem, da so včeraj na različnih lokacijah Slovenije, torej tudi različna veterinarja imela opraviti z dvema bulmastifoma, ki sta bila zastrupljena s podkganjim strupom ... Cry Cry Cry

Prosim, pazite na svoje pse, imejte jih na povodcih, ne puščajte jih same na vrtu vaše hiše, ljudje so očitno zeloooo in preveč kruti.

Prav sram me je, da sem človek. Lips Sealed
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #2242 : ponedeljek, 15.02.2010 : 13:59:58 »

Pri nas se je podpisovanje peticije ze zacelo, link do peticije na mojpes.netu sem objavila tudi na nasi spletni strani. Upam, da bo odziv velik.
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #2243 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:02:02 »

Sarabenji, če bi bila za to pooblaščena, bi prevzela odgovornost za pravilno izpeljan postopek, v skladu z Zakonom in spremljajočimi predpisi!!!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.322


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2244 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:04:21 »

Ne, da smo spregledali, temvec sem ob "iskanju brisanega" teksta spet naletela na tole:

Operativni komunikacijski center jo je namreč o dogodku obvestil ob 22.30, obvestilo pa je obsegalo le opis "konkretnega dogodka ter navedbo, da so psi napadli lastnika, ki je za posledicami ugrizov umrl na kraju dogodka, ter podatke o lastniku in kraju dogodka", so zapisali na vrhovnem državnem tožilstvu. Dežurna državna tožilka je pred tem med 17. in 18. uro s strani preiskovalnega sodnika dobila informacijo o dejstvu, da so psi napadli svojega lastnika, ki je umrl, brez konkretnih podatkov. Iz navedenega ni ugotovila suma storitve kaznivega dejanja, saj ni bila obveščena o kakršnih koli znakih mučenja živali ali drugih podatkih, ki bi kazali na sum kaznivega dejanja.

Je pa kasneje tožilstvo prejelo ovadbo zaradi kaznivega dejanja mučenja živali in bilo seznanjeno s še nekaterimi podatki o sumih mučenja in zlorabe psov. Zaradi tega je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani od PU Ljubljana zahtevalo, da nemudoma izvrši zaseg evtanaziranih psov ter razišče okoliščine in podatke o morebitnem mučenju živali ter v zvezi s tem poskrbijo za dodaten pregled psov s strani Vursa. Tožilstvo je o tem istega dne obvestilo tudi Veterinarsko upravo (Vurs), da bi tako preprečilo morebitno kremiranje psov, kar bi onemogočilo iskanje potrebih dokazov.

Podobno so sporočili tudi z Okrožnega sodišča v Ljubljani, kjer so v odgovoru na vprašanje, zakaj na prizorišču ni bilo preiskovalnega sodnika, zapisali, da se ta v soglasju z dežurno tožilko odloči glede na konkretne okoliščine primera, o katerih ga obvesti policija. Pri tem je odločilno, ali preiskovalni sodnik na podlagi obvestil policije presodi, da gre za sum storitve kaznivega dejanja. Podlage za tak sum pa takratno policijsko poročilo ni navajalo.

vir http://24ur.com/novice/slovenija/tozilec-in-preiskovalni-sodnik-nista-bila-na-kraju-dogodka.html

Hm...,

Na vprašanje, kaj bo z dokazi, če Vurs pse kremira, pa Jevšek odgovarja: "Dokazi so bili zavarovani z ogledom kraja, s sekcijo teh psov, obstajajo fotografije in drugi zbrani dokazi. Tudi pri umorih, ko zavarujemo dokaze, se trupla pokopljejo in jih ne hranimo do glavne obravnave.“
vir http://24ur.com/novice/slovenija/zloraba-psov-ni-bila-predmet-preiskave.html

?
Po varianti tozilstva bi kremacija "onemogočila iskanje potrebih dokazov".
Po varianti policije kremacija ne bi bila problem, saj "so bili dokazi zavarovani z ogledom kraja, s sekcijo teh psov, obstajajo fotografije in drugi zbrani dokazi".
Logiran

sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #2245 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:06:53 »

In predvsem površinski in nezainteresirani.
Povprečni Slovencelj je zgolj in samo seznanjen z dejstvom (psi raztrgali lastnika), s tem se zanj dogodek zaključi in zavije v avro grozljivih podivjanih zveri.  Vzroki in okoliščine jih tudi približno ne zanimajo.
Reakcija povprečnega Ljubljančana, čigar žena se je v soboto ob norenju in razigranem divjanju mojega psa umikala vstran: Ma, nehi, no, saj ta ni bulmastif.
Bljak, saj imamo tako državo, kot si jo zaslužimo.
Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #2246 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:07:27 »

Preklicujem prej napisano!

Odstavek je bil objavljen na žurnalu in ne na 24ur!

Na žurnalu sem ga sedaj tudi našla:
Na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnjujejo: "Dežurni preiskovalni sodnik in dežurni tožilec sta v navedenem primeru na podlagi obvestila policije ugotovila, da v konkretnem primeru niso bili izkazani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje." Zato se tudi nista pojavila na kraju nesreče.

Se iskreno opravičujem za ta izpad!  sram
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #2247 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:10:13 »

Sarabenji, če bi bila za to pooblaščena, bi prevzela odgovornost za pravilno izpeljan postopek, v skladu z Zakonom in spremljajočimi predpisi!!!

ok, v redu. recimo, da ni bilo zakonito, da uspavaš na licu mesta nekoga, ki je nekoga ubil.

torej ga prepelješ v gmajnice uspavanega, tam mu iz tace uspavanemu vzameš kri, pošlješ na analize in osebek se zbudi in čaka v 2 krat 2 m boksu. recimo da ima še izpust skozi na razpolago. čistit mu ne moreš, hrano in vodo mu porivaš v posodi skozi režo.

pol čez en čas (koliko to traja, lahko smetka ali kdo pomaga?) pridejo izvidi od titra in potem ga lahko evtanaziraš. pridejo spet iz ZOO z uspavalno puško, šicnejo s pomirjevalom, osebek zaspi, gre not veterinar in uspava.

pravilno izpeljan postopek. po moji logiki ta hip.

kaj je zdej tu boljše za pse?
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #2248 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:12:43 »

Spoštovanje zakonskih predpisov, do možne bodoče spremembe, kjer bo pislo drugače!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.322


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2249 : ponedeljek, 15.02.2010 : 14:17:17 »

Hm ..., pripomnila bi na tem mestu, da so sele okrog 20h (prispevek je nekje na netu) uspavali zadnjega psa.

Zdaj sprasujem KARMEN in ostale zagovornike:

Kaj naj bi drugega naredili, ce so cakali dve uri in pol, da so lahko policaji sploh zaceli s postopkom glede dogodka?

Ce ima kdo cas, naj se poigra s predpisi v zvezi s tem. Pa ne gledat samo ZZZiv, verjetno o tem pise kaj tudi v Veterinarskih merilih skladnosti in se kje.
Logiran

Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines