mojpes.net

o psih => Koža in dlaka => Sporočilo, začeto od: pzorko , četrtek, 11.08.2005 : 17:30:39



Naslov: Rane po hrbtu
Poslano od: pzorko , četrtek, 11.08.2005 : 17:30:39
Dober dan!

Našemu 5 let staremu beauceronu Aiku so se zadnje čase začele pojavljati po hrbtu (pri repu) rane. Te rane hudo napadajo muhe. Dlaka je zato v šopih, mastna in grdo izgleda. Ko smo psa krtačili po tem delu, je dajal znake, da ga boli. Na rane smo nanesli Bivacyn prašek.

Kaj bi to lahko bilo in kako se pomaga? Strah nas je, da niso to že kakšni starostni znaki, ker je imela iste znake tudi naša bivša labradorka, vendar v višji starosti, le te pa je imela do smrti.

Hvala in lep dan!

http://www.moj-album.com/slike/868049/ynqJPqrCSYA73Mnb.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/868049/PZEzq1DVQRVDgbSk.v.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Jana]


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: lejca , četrtek, 11.08.2005 : 17:55:05
Sicer nimam pojma, kaj bi to lahko bilo, vendar jaz bi svojega psa peljala k veterinarju. Enkrat sem pomagala veterinarki in veliko živali je prišlo k veterinarju, ko je bilo stanje že zelo hudo(skoraj prepozno) in to samo zato, ker so lastniki predolgo odlašali z obiskom veterinarja :(


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Lilit , četrtek, 11.08.2005 : 18:03:29
Malo opisi, kako zgledajo rane. Mene spominja na hot-spot.
Je taka "mokra" rana, braz krvi ampak zgleda v bistvu, kot da je samo brez koze in spodaj je tak izcedek?


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Lanabela , četrtek, 11.08.2005 : 18:35:59
 Ja, meni se tudi tako zdi. Mi smo včasih temu rekli kar ekcem, čeprav to ni čisto prav. Lahko sicer daješ gor obkladke z betadinom ali plivaseptom, včasih, če zadevo ujameš dovolj hitro, deluje. Vseeno je bolje, da ga vidi veterinar, saj se  ponavadi kmalu začne gnojiti in je treba zdraviti z antibiotiki, pa mogoče še kaj proti srbenju (po možnosti ne kortikosteroidov). Vzroki so različni, kadar se pojavlja na tem mestu kot pri tvojem so ponavadi krive bolhe, zamašene analne vrečke, mogoče tudi tamale gliste. Dokler ne odpraviš vzroka, se bo zadeva ponavljala, tudi če ti uspe posamezen hot spot zasušiti.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: pzorko , četrtek, 11.08.2005 : 18:58:13
Ja, naj povem, da se zadnje čase veliko praska. Imajo lahko bolhe vmes prste?  ;)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: erika , četrtek, 11.08.2005 : 19:04:05

Ja, lahko imajo bolhe prste vmes.
Veliko psov je alergičnih na bolhe. Moj prvi kuža je imel to smolo, da ni prenesel niti ene same bolhe-takoj je bil ves v krastah.

Dobro ga preglej, mogoče ima bolhe, če nisi odstranjeval redno zunanjih parazitov je čisto možno, da jih ima.




Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Petra , četrtek, 11.08.2005 : 19:20:22
Naš kraški ovčar je imel rano na hrbtu, ki jo je povzročila alergija na sredstvo proti zunanjim zajedalcem.

Ste mu mogoče dali kaj podobnega?


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Lanabela , četrtek, 11.08.2005 : 19:30:37
Če nisi 1000% da nima nobene bolhe, potem so to bolhe. Pa sploh ni nujno da je alergičen nanje.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Babalu , četrtek, 11.08.2005 : 20:26:41
Ojla tukaj je pa en link prav o "hot spots".Je zelo poucen kaj vse lahko taka reakcija pomeni.(ce je potreben prevod kar rect)
Lp


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: bina , četrtek, 11.08.2005 : 22:40:53
Balu, kje je link?

Bina je tudi imela (podkozne) bunkice in hrastice. Pri veterinarju je dobila Plivasept šampon in že po prvi uporabi je bilo 10x bolje. Ker semjo dovolj zgodaj pripeljala, ji ne bo potrebno dati antibiotika. Zato le k veterinarju!



Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: maja01 , petek, 12.08.2005 : 12:17:18
se strinjam, da gre verjetno za bolhe. Imamo skoraj identicne tezave, ki so se pojavile po gostovanju parih "uvozenih" bolh. Spela se praska, rane pa si potem se lize. razkuzujem ji z Betadinom, ko je sama ima "luster", pa seveda je dobila repelent proti bolham.
m.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 15.08.2005 : 11:28:46
Kolega ima s križancem med nemškim ovčarjem in labradorcem identične težave. Očitno so se zaradi čudnega leta bolhe zelo zredile.

Dali smo mu eno modro ampule neke tekočine proti bolham in klopom, ki se zlije za vrat, utre in potem deluje 6 mesecev. Glede ran je veliko boljše in tudi praska se manj kot prej.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: maja01 , torek, 16.08.2005 : 10:16:03
bolhe bos moral odstraniti tudi iz okolja. Na zivali se namrec samo hranijo. Zivijo (in se pridno razmnozujejo) pa se v okolju. Priporocam dezinfekcijo z Desktinom, ki ubije tudi licinke. Verjetno vec na to temo najdes v temi o bolhah (ne dvomim, da je ze odprta ;) ).
lp, m.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: pzorko , nedelja, 28.08.2005 : 19:07:43
V pasji trgovini mi je prodajalka predlagala nekakšen insektocid. Plastenka je rumene barve, deluje pa na brizg. (mislim, da smo isto uporabljali za odstranjevanje mravelj po hiši  :o ) Stvarca smrdi da to kar res ni, bolhe pa so zelo hitro izginile.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Felina , petek, 02.09.2005 : 09:25:31
upam, da mi bo lahko nekdo pomagal najti vzrok. Moj kuza je cez noc dobil okoli 1cm premera velik ekcem nad sprednjimi tackami, na lopatici. Sedaj je na antibiotikih in veterinarka je rekla, da ga je verjetno nekaj ugriznilo in si je s praskanjem okuzil. Po tem pa sem isto opazila na drugi lopatici in sicer na istem mestu kot prva rana.
Noben sedaj ne ve kaj je vzrok...hrana ne more bit, ker je prevec lokalizirano(smo pregledali celo telo in ni nikjer nic vec), pa se menjavali je nismo, bolhe tudi ne, ker jih redno odpravljamo (v poletnih mesecih dobi enkrat na mesec frontline), tudi lezisca se razkuzijo, zleza tudi ni, ker je veterinarka pregledala in je imel normalno stanje.
Ima se kdo kaksno idejo, ker zdravino ze, ampak bi rada nasla vzrok, ne samo da ga šopam z antibiotiki.
Hvala,
Tina


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: maja01 , petek, 02.09.2005 : 10:34:10
Kaj pa kozni ostruzek so pogledali?


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Tia , petek, 02.09.2005 : 21:38:59
Felina, a ima te težave tvoj Shih Tzu? Lahko da ga je kaj pičilo, poznam ogromno St, ki so občutljivi na pike mravelj, mušic, komarjev, da o bolhah sploh ne govorim - nekateri dobijo ogromno hrasto, rano ... če je bil veliko na travi, bi bil mogoče lahko tudi to vzrok. Od prijateljice "fantek" dobi po pikih veliko rano, ki se hitro zagnoji ...
Moja Luna ima tudi občasno te težave (samo praska se, ne dobi ran) - ampak je veliko boljše odkar ji v hrano dajem laneno olje.
Upam, da boste čim prej pozdravili to nadlogo!


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Felina , petek, 02.09.2005 : 21:46:51
Ja, shih-tzujek ima to. Tudi veterinarka mi je rekla, da bi naj bil zelo obcutljiv na pike. Samo mi pa je cudno, da ima na tocno enakem mestu na obeh lopaticah...samo sem malo gledala in je cist mozno, da se je kje pokotal, tak ko se vrzejo na lopatice in da ga je kaj popikalo....je pa dosti od zunaj na dvoriscu, ker se igra s ta drugim psom in ful uziva. Jaz iskreno upam, da je to...da ne bo kaksnih zapletov.Ker rane pa izgledajo prav obupno, no vsaj popravljajo se sedaj, samo me malo skrbi. Kaj ce mu dam se enkrat frontline, pa ceprav je se nekaj dni do poteka meseca, bo kaj narobe?Sploh sedaj, ko ima rani?

Lp, Tina


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Tia , petek, 02.09.2005 : 22:32:07
Jaz ne bi dajala frontlina, dokler rane niso zaceljene. Raje naredi mešanico npr. mandljevega olja in tea tree olja in mu jo vtri v dlako - to blazno odganja ves merčes. Klope pa sploh. Rane bi mu jaz spirala s plivasept šamponom - je zelo učinkovit, pospešuje celjenje kože. Meni ga je pred kakšnim letom priporočil veterinar, ko smo imeli podobne težave, gnojno rano je izpiral z njim ... Od takrat naprej pa ga uporabim vedno, ko dobi Luna bolj občutljivo kožo, predvsem zaradi cvetenja trav ...


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Felina , sobota, 03.09.2005 : 07:07:13
Sedaj mazemo rane s kremo kuretid g..neki antibiotik. Kje pa se dobi ta sampon? Pri veterinarju?

Lp


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Tia , sobota, 03.09.2005 : 12:59:20
Ja, ja ga kupujem pri veterinarju. Mislim, da ga imajo tudi v lekarnah.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Primavera , četrtek, 08.09.2005 : 23:40:35
Sedaj mazemo rane s kremo kuretid g..neki antibiotik. Kje pa se dobi ta sampon? Pri veterinarju?

Lp

S Kuteridom, ki je krtikosterid pa kar previdno, ne ga predolgo ušporabljat in dobro preberi navadilo za uporabo.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: pala , petek, 28.09.2007 : 10:18:49
mi mamo doma 14 let staro zlato prinašalko k se ji tud pojavljajo rane po hrbtu pa pri repu... u eni trgovini za male živali so mi rekli da j lhka to od napačne hrane al pa da dobiva premal vitaminov... tk da sm kupila ene vitamine sicer mal ji je pomagal ampak a obstaja kašno razpršilo za take rane al pa kej tacga če kdo ve


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Kalsang , petek, 28.09.2007 : 12:00:53
Bo treba psičko k veterinarju odpelat in pokazat! Nujno!


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: ayana , četrtek, 04.10.2007 : 11:16:21
Lep pozdrav.
Od tega kar sem prebrala se  mi zdi da ma moja psička še najbolj podobne težave kot jih je imel Felinin psiček. Sem bila pri veterinarju z njo pa je rekel, da gre za hudo vnetje kože. ni povedal nobenga možnega vzroka, čeprav sem mu naštela vse kar bi za moje pojme lahko pov zročilo tako stanje ( hrenovke- v šoli jih je dobivala kot nagrado, bolhe ali pa šampon proti bolham). v glavnem dobila je vitaminsko injekcijo in še neki dve drugi (pojma nimam kateri), naslednji dan spet ti dve injekciji brez vitaminske in 2 tabletki Vetoquinol. Ponovni pregled imamo jutri. Problem pa se mi zdi v tem da niti ne vem če se stanje kaj izboljšuje. rana na boku (premer1 cm) se sicer suši, na notranji strani stegna pa se mi zdi da ni velike spremembe, poleg tega se še zmeraj grize in praska, kljub zdravilom in strogi dieti. Aja naj omenim še da je imela popolnoma zamašeno analno žlezo, po tem tudi sklepam da je za nastanek vsega skupaj kriva prehrana. Zanima pa me s čim naj spiram rano da ne bom povzročila še večje škode, ker žal pri veterinarju je priporočil samo kamilice ki pa zgleda tudi ne zaležejo.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , četrtek, 01.11.2007 : 03:14:28
Če sumite prehrano potem vam svetujem naslednje..24 ur psičko postite, naj ima samo dovolj vode, potem preidite za nekaj casa na preprosto prehrano, 1 vrsta mesa, npr. piscanec in zraven riz, ter jo nekaj casa tako hranite, da se telo precisti, sele potem dodajajte postopoma druge sestavine ali pa preidite na kaksne res kvalitetne brikete.

Glede ran, pa predlagam kaksno blago razkuzilo (dobite v lekarni - nujno povejte da je za psa), v kolikor pa se grize pa ovratnik.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: ayana , četrtek, 08.11.2007 : 16:26:37
Hvala za odgovor. Ne vem sploh kaj naj bi bilo. veterinar ji je dal antibiotike in kremo kurident. Po injekcijah se je stanje izboljšalo, vendar le za kratek čas. zdaj ima ponovno rano na vratu premera 1,5 cm, iz katere teče lepljiva tekočina. hranim pa jo le z briketi Nutro (lamb and rice) in priboljški za psa(dobi občasno). Poleg tega se ji je pojavila neka čudna bula na desni strani prsnega koša, ki je sicer ne boli, niti ne srbi ampak mi je vseeno sumljiva.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , petek, 09.11.2007 : 15:36:44
Pa se en nasvet, pojdite k kaksnemu drugemu veterinarju po mnenje, po moznosti k specialistu!


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: ayana , petek, 09.11.2007 : 19:23:44
Evo danes smo bili pri drugem veterinarju, kjer ji je rano očistil in namazal z jodom. dobila je tudi tablete. gre pa baje za alergijo, rana pa od praskanja... tako da smo zdaj tam ko je treba ugotovit kaj povzroča alergijo. Bulica pa je po veterinarjevem mnenju najverjetneje od injekcij ki jih je dobila pred malo več kot mesecem dni...
Hvala za nasvete, upam da bo zdaj vredu.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: ZabicaKrakica , torek, 01.07.2008 : 09:08:08
Živjo, vsem skupaj!

Moj mešanec (nerodovniški NO) ima med križcem in repom cca. 2 cm veliko rano.
Zadeva je videti površinska in iz nje se cedi motna bela sluz. Dlaka na njej mastna
in psek se na tem mestu neprestano liže.

Bolh ali njihovih iztrebkov na psu nisem našla.
Hranim ga z briketi Nutro (za občutljivo kožo),
včasih pa dobi tudi kak priboljšek.

Danes sva se šla pokazat veterinarju,
ki je brez takoj po moji razlagi rekel,
da gre za vnetje, ki je nastalo zaradi prevelike vročine,
alergije na hrano... da je to autoimunska zadeva...
Diagnoza je bila ECEMA MADID.

Dobil je 2 injekciji Dexanfort in Tavegye (ali nekaj podobnega),
nato pa sva dobila še celo škatlico tablet Vetaraxoid za domov.

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo?
Ima kdo podobne težave?
Je kdo že uporabljal tablete Vetaraxoid?

Hvala za odgovore,

ZabicaKrakica






Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Nanook , torek, 01.07.2008 : 10:12:01
Hotspot?

Jaz bi dlako na tem mestu, pa tudi se malce okrog, postrigla na nulo (ne pobrila)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Kalsang , torek, 01.07.2008 : 11:02:41
Trenutno se pri nas ubadamo s hotspotom. Tako kot pravi Nanook je treba dlako postrič okrog rane. Ponavadi brijejo, samo potem ostra dlaka raste v rano in jo draži. Naš veterinar nam je predpisal drugačno terapijo, in kolikor brskam po internetu in sprašujem, je ta prava, sicer pa tudi v praksi učinkovita. Rane dvakrat na dan umijem s plivasept šamponom, večkrat na dan pa namažem z jodom. Poleg tega imamo antibiotike synulox. K sreči smo zadevo odkrili še bolj na začetku, saj sicer hotspot zelo hitro napreduje. Rane se zdaj lepo sušijo in celijo, tudi ne bolijo več tako hudo.

Če je pes zunaj, moraš paziti, da mu rane ne obletavajo muhe, ker bodo vanjo izlegle jajčeca in se bodo zaredili črvi. Se ne hecam! Res poznam takšne primere.

lp


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: ZabicaKrakica , torek, 01.07.2008 : 12:26:52
Najlepša hvala obema za odgovore.
Bom preizkusila še to terapijo.

Se vam to vsako leto pojavlja ali samo enkrat
in potem nikoli več?

Lp,

ZabicaKrakica


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Nanook , torek, 01.07.2008 : 12:36:18
Pri Tariju se je pojavilo enkrat v 12 letih. Je odvisno od vremena, kaj pes pocne itd.. Zadnje case je zelo vroce in tudi soparno (vsaj pri nas), pa se komarji so tecni da je kaj.
Pri psicki od sestricne se je pojavilo kot reakcija na Advantix, ce se prav spomnim.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Kalsang , torek, 01.07.2008 : 13:04:52
Razlogi so različni. Tudi pri nas je razlog soparno, vroče vreme v kombinaciji z dolgo, težko, gosto dlako (smo se takoj postrigli, ko smo odkrili rane). Poleg tega je pri nas verjetno faktor tudi to, da je psička v pogonitvenem obdobju, ko je imunski sistem nekoliko oslabljen in dovzetnost za različne tegobe nekoliko večja. Hotspot se je pri nas tokrat pojavil prvič in upam, da tudi zadnjič.

Sicer pa, če bo predpisana terapija pri tvojem psu delovala, je ni treba menjat. Je pa dobro da veš, da so še druge opcije. :)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: vesika , sobota, 06.09.2008 : 14:19:48
Pri našem 5 letnem berncu se občasno (najpogosteje poleti) pojavljajo isti znaki, ki z lizanjem in grizenjem postanejo rdeče rane...to je znak, da ima pes zadelane zadnjične žleze in jih je potrebno sčistit...sočasno s tem se pojavlja tudi vnetje ušes...vzrok naj bi bila hrana, je pa res da so bernci zelo podvrženi takim stvarem...zdaj mu nič več ne kuhamo, samo na briketih je (royal Canin losos), dobil je antibiotike, inekcijo proti srbenju, veterinarka mu je ščisitla žleze, pogledala ušesa...rane so mu lepo zacelile in spet je "tapravi" Orf..:) Zdaj ma svojo veterinako, ki se CELO ne boji psov in si je pridobila njegovo zaupanje, čeprav ga je bolelo, za razliko od nekaterih prejšnjih veterinarjev, ki so ga tak od daleč pogledali, niti pobožali ga niso, sam dali inekcijo, škatlo antibiotikov in velik račun.. ???

Važno je, da je zdaj vse ok.

lp, Vesna


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:18:09
Mi imamo pa res smolo z našim uboščkom. Namreč za vse tiste, ki še ne veste; naš pes se praska praktično od dneva, ko je prišel k nam. Na žalost pa nikakor ne moremo ugotoviti, kaj je vzrok njegovega obnašanja.  ???
Meseca aprila je bil pri Matkotu in je ugotovil, da ima vnetje podkožnih mešičkov. O.k. dobili smo antibiotik in pomirjevalo, čez en mesec dobili še polovično dozo antibiotika, pa je blo za nekaj časa. Prešli smo na Eukanubo Dermatosis kazalo je kar dobro. Uporabljati smo začeli olje Dermanorm in šampon Dermilen, po priporočilu Veta. Ampak pes se je začel spet kraspati. Najprej malo, nato vedno bolj. In ker je prejšnji teden postalo zelo nadležno za psa in nas okoli njega, sem ga prejšnji teden spet peljala na ponovno dozo pomirjevala (po mnjenju Matkota antibiotik ni potreben, ker ne kaže kakšnih znakov vnetja). Pa smo tam.

Sedaj pa so se mu pojavile ranice po telesu in jih je kar precej. Ima jih po glavi, vratu in po hrbtu. Iz njih teče gnoj. Jutri ga takoj peljem k vetu in povem kako in kaj.
Prilagam še sličice, da boste videli kako ranice izgledajo.

(http://www.moj-album.com/slike/11813631/s0bF7yCuDRBuJ6EX.v.jpg)

Ps: Jana sori za velikost slike, vendar če bi jo pomanjšala se ne bi nič videlo.  ;)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:23:25
Oxer...razkuži z jodom, pusti da se posuši in namaži s Canestenom, to bo zmanjšalo srbečico in pomirilo kožo, vsaj do jutri.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:29:34
Naj povem, da srbi ga sploh ne. O.k. se povalja po travi ampak se niti ne poskusi čohljati, ker pomirjevalo, ki mu ga ja dal Matko še vedno deluje.
Res je zoprno, ko takole tavamo in ne vemo ne kaj in zakaj.
Z Matkom sva se odločila, da ga dava na testiranje ampak spomladi. Trenutno pelodi ne cvetijo in lahko dobimo napačne rezultate.

Razmišljam, da bi poskusili z hrano Orijen 6 fish.
Miss Teja mi je povedala, da je tudi njihov Oskar imel težave z kožo in se mu je stanje čisto popravilo, ko so prešli na Orijen.

Tina hvala za nasvet.  :)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: alexy , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:31:09
Zakaj pa zdaj ne delate alergijskih testov? Meni jih je Kotnikova delala zdaj. Saj alergene vbrizgajo psu pod kozo in gledajo ce je reakcija ali ne. Ne vem kaj ima tu zraven cvetenje peloda? ???


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:37:10
Za podrobnejše informacije in strokovno razlago bo najbolje, da se obrneš na Matkota.  ;)
Splošno znano je, da ima vsak vet svojo metodo in svoja prepričanja.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:45:44
Jack je imel septembra nekaj takšnih ranic okrog lulčka in smo jih na ta način pozdravili, sploh ni blo potrebe po veterinarju. Res da jih je blo samo enih par, ampak poskusla bi jaz vseeno, pol pa še vedno pač greš zjutraj k veterinarju.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Miss Teja. , ponedeljek, 03.11.2008 : 22:59:40
Oxer, vi imate pa res smolo :(
Prva alergijska reakcija pri nas, se je pokazala na popolnoma enak način, s tem, da v malo hujši obliki. Oskarju so se pod vratom (pri "golši") naredile takšne krastice, ki so se hitro razvile v gnojne bule iz katerih je non stop teklo. Ta prva reakcija je bila resnično najhujša. In stanje od takrat ni bilo nikoli uredu. Gnojne bule pod vratom so izginile po treh škatlah antibiotikov, jemanju Dermanorm olja in po kopanju na vsaka dva dni, s posebnim šamponom (ne vem točno kako se imenuje). Čez dva meseca se je vse skupaj ponovilo na notranji strani stegen in po trebuhu, s tem, da smo še pravi čas opazili, preden bi se začelo gnojiti. Koža tudi ni bila tako mastna, kot pri prvi reakciji, temveč so bile kraste suhe.
In dejansko smo od prve reakcije naprej, bili na vsaka dva meseca pri zdravniku, saj se je vedno znova ponavljalo. Sicer pa koža ni bila nikoli čisto čista.
No, zdaj pa rajši trkam (da se kaj ne ponovi), vendar od kar smo na Orijen 6 fresh fish , ni problema s kožo, sčistila se je, poleg tega pa se je obnovila že skoraj celotna dlaka, ki je bila prej zaradi alergijskih reakcij vsa "štrenasta" in brez leska.

p.s. Drugače pa je tudi nam, tako kot tebi Oxer, Matko predlagal zgodnjo jesen ali pomlad za delanje alergijskih testov.

Upam, da se čimprej pozdravite :)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 03.11.2008 : 23:08:33
Hvala za  lepe želje Miss Teja.  ;)
Naj še povem, da mu na teh mestih odpadajo dlake.
Smo rakužili in namazali, zdaj bomo počakali do jutra, da vidimo kako bo.  :-[


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , ponedeljek, 03.11.2008 : 23:22:44
Drzim pesti da bo vse ok. Ja dlaka je pri nas tudi šla ven, ampak kot sem rekla, mi smo res samo namazali in dva dni pa se je najprej vse zaprlo, pol pa po kakšnem tednu čisto zginlo. Pa nismo čisto nič hrane menjavali in nič. Držim pesti, da vse zrihtate in sporoči kako in kaj.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 03.11.2008 : 23:26:46
Hvala. :)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Mel , torek, 04.11.2008 : 00:07:39
Oxer, pa ima to po celem telesu ali ...? Pa čisto nič ga ne srbi?


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Miss Teja. , torek, 04.11.2008 : 00:13:37
Sedaj pa so se mu pojavile ranice po telesu in jih je kar precej. Ima jih po glavi, vratu in po hrbtu.

Naj povem, da srbi ga sploh ne.

 ;)

Lp,
Teja


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: alexy , torek, 04.11.2008 : 07:23:11
Oxer kako ste?


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , torek, 04.11.2008 : 08:43:29
Ranice so bolj suhe, kot so bile in čiste seveda.  :D
Ker so se pojavile v času zdravljenja peljem psa na kontrolo, da bo vet pregledal nadlogo.  ;)
Pes se ne kraspa, res pa je, da spije veliko več tekočine, kot je je pri prvam zdravljenju. Posledično mora na lulanje bolj pogosto.

Včeraj ni mogel zadržati urina v času, ko sem bila v službi in se je polulal noter. Kako je bil žalosten. Bučko je imel čisto pri tleh in kr v kotu je čepel. :-[ Pol sem ga pa malo potolažila :-*, pa je bilo boljše.  :)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , torek, 04.11.2008 : 10:02:18
Super. :D


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Mel , torek, 04.11.2008 : 11:18:32
Hvala Teja. :)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , torek, 04.11.2008 : 20:16:30
Poročam ...
Ko sem prišla domov sem  ugotovila, da mu spet malo teče iz ranic. Število ranic ostaja isto, le da so se ranice razširile.  :-[
Psa popakiram in ga odpeljem k vetu.
Obrazložitev: zaradi alergije se mu je vnela koža. Veti me hočejo prepričat, da spet začnem psu futrat Hills d/d, tokrat raco. >:( Dieto s to hrano je že imel in je dobesedno gladovno stavkal, ker se mu je ta hrana ustavila po prvem žaklju (14 dneh). >:(
Sem rekla, da bom premislila.  :P
Našega kužka smo po hrbtu pobrili :o, ker ima res kar percejšnjo površino v ranah in bo zdravljenje tako bolj enostavno.
PS: Tina ... izgleda porazno :-\, ampak saj bo zrastlo.   ;)
Dobil je antibiotike Cefa Cure 200 in kremo Diprogenta. Naj bi še uporabljala antibakterijski šampon, ampak sem rekla, da najprej tole pozdravimo potem pa se lahko pogovarjamo naprej.  ::)
Ko sem omenila hrano Orijen, mi je rekel kaj je pa to ...  :o

Svašta! ::)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , torek, 04.11.2008 : 20:37:42
Ne vem, ampak jaz sem ful proti takim dolgotrajnim kuram antibiotikov. Se mi zdi da s tem psu samo sesuješ imunski sistem in je potem ponavadi še slabše. Sicer mogoče poskusi s to kuro, ampak jaz bi na tvojem mestu vse skupaj pustila, mu ranice razkuževala z jodom da se posušijo in mazala s Canestenom, potem pa čimprej na teste za Alergije v Ljubljano.

Držim pesti da se vam dobro izteče. Pa prosim poročaj kako in kaj bo revček bogi.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Miss Teja. , torek, 04.11.2008 : 20:54:23
Obrazložitev: zaradi alergije se mu je vnela koža. Veti me hočejo prepričat, da spet začnem psu futrat Hills d/d, tokrat raco. >:( Dieto s to hrano je že imel in je dobesedno gladovno stavkal, ker se mu je ta hrana ustavila po prvem žaklju (14 dneh). >:(

Hehe, kot bi pisala o nas ;) Naš sicer poje vse, vendar pa je bil problem pri Hillsu, da se mu je vse skupaj ponovilo. Kot pri vseh ostalih, ki smo jih sprobali po nasvetih drugih in po nasvetih veta ::)

P.S Je mama rekla, da ste se srečali pri vetu. Smo tudi mi odšli nazaj z dvema škatlama antibiotikov.

Kakorkoli, upam, da se čimprej porihtate :-*


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , torek, 04.11.2008 : 21:54:08
McKruster tudi jst sem za naravno pot, a kaj ko me je strah, da bi dobil spet kakšno vnetje podkožnih mešičkov. :( Nisem ravno volje, da se spet spopadamo še s to težavo.

Teja ... antibiotike sem videla ja, pa tudi kontrolo imamo na isti datum. A se zmenimo še za uro? :P  ;D

Seveda se bomo porihtali.  :P


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Miss Teja. , torek, 04.11.2008 : 22:24:05
Teja ... antibiotike sem videla ja, pa tudi kontrolo imamo na isti datum. A se zmenimo še za uro? :P  ;D

Hehe, poleg tega pa naslednji torek verjetno delam pri vetu (izbirne vsebine) tako, da se itak vidimo :P

Lp


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , torek, 04.11.2008 : 22:44:52
McKruster tudi jst sem za naravno pot, a kaj ko me je strah, da bi dobil spet kakšno vnetje podkožnih mešičkov. :( Nisem ravno volje, da se spet spopadamo še s to težavo.

Te razumem ja. Zato pa pravim, to šanso še daste veterinarjem da pokažejo, če kaj obvladajo svoje delo. Če pa nebo pomagalo, pa jih pošljete nekam in po zdravi pameti dalje, na teste alergije v Lj, pa stabiliziranje imunskega sistema, menjava hrane, mogoče homeopatija, ne vem, stvar načrta pač kako pol dalje.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , torek, 04.11.2008 : 23:07:13
Se strinjam popolnoma.
Tina malo več bi rada vedela za to testiranje v LJ.

Teja se vidiva! ;)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Uma , torek, 04.11.2008 : 23:15:53
treba je pač nardit teste alergije, da se vidi če sploh in na kaj je alergičen. Mislim da njabolj priporočajo dr. Kotnik na veterinarski fakulteti Mestni log.


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Miss Teja. , četrtek, 06.11.2008 : 14:33:59
Kako ste? So ranice kaj bolje? Antibiotiki delujejo?

Lp,
Teja


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , četrtek, 06.11.2008 : 20:49:13
Ranice se sušijo. Zgleda, da antibiotiki delujejo. Moram pa se potrudit in ga spravit v dobro voljo, ker je čist "down". :-[
Jutri je petek in bo malo več časa, da ga peljem na njegov najljubši teren ... Koželj. Upam, da bo potem boljše.  :P


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , četrtek, 06.11.2008 : 20:50:34
Aja, pa dobila sem kontakte od dr. Kotnikove. Poklicala bom in videla kako se  bomo dogovorili.  ;)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Vixen , četrtek, 06.11.2008 : 21:02:23
Ja, naredi to. Dr. Kotnikova se že zelo dolgo ukvarja izključno s problemi s kožo - mislim, da je edina "specializirana dermatologinja" pri nas. Take težave so žal ponavadi kar dolgotrajne in zoprne, ampak rešitev je treba najti (=postaviti diagnozo) čimprej. :)

Srečno!

5ra


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Oxer , četrtek, 06.11.2008 : 21:25:45
Hvala za napotke.  ;) Upam, da nam bo res lahko pomagala.  ::)


Naslov: Re: Rane po hrbtu
Poslano od: Miss Teja. , četrtek, 06.11.2008 : 21:58:14
Me veseli, da je bolje. Za dobro voljo boste pa tako poskrbeli s Kožljem ;)
Lp