mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 16.05.2024 : 17:00:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija  (Prebrano 65858 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #150 : petek, 30.07.2010 : 16:58:41 »

In res ne vem, kako ste zdaj vsi po vrsti znoreli s tem arhivom?
Pisem v sifrah?

oaza88, kot razumem, si lastnica teh mack ti? Torej oddajas lastniske macke? In kaj je s tem narobe?
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #151 : petek, 30.07.2010 : 17:14:06 »

Vsi smo lastniki mačk, ki jih imamo na skrbi, razen tistih, ki se oddajajo v dogovoru z zavetiščem. Sem imela že več soočenj tudi z Vursom, ker so nam očitali dejavnost zavetišča in odgovor zdrži. Torej so to naše mačke. Moje so tiste, ki so pri meni, tako je tudi pri ostalih.
Številk ne bo nobenih, ker trenutno, v tej situaciji in nonstop zdraham, ne zaupam nikomur, razen tistim nekaj okrog mene. Poslušamo le še to, kako smo grozni, kako ne naredimo nič za živali v globalu in smo rešitelji in ne vem še kaj.  Imela sem inšpekcijski pregled (nenapovedan) na domu že dvakrat, nič nisem skrivala, pa je bilo ok. Torej ne delam v nasprotju z zakonom, če te to skrbi. Mačkam pa tudi ni nič slabega, pravzaprav jim gre zelo dobro in so večinoma zdrave.
In resnično je šlo vse skupaj čez meje dobrega okusa, da ne govorimo še o čem drugem. Ampak je brezveze, ker bo spet napad in tupljenje v glavo in elegantno zmerjanje in namigovanje.
Mi je resnično zelo, zelo žal, da je tako.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #152 : petek, 30.07.2010 : 17:18:37 »

Ok, pravis, da je bil pri tebi vurs in je ugotovil, da imas samo dovoljeno stevilo mack?
Potem je itak vse v redu. In glede na to, da so macke lastniske, se pac kot lastniske oddajajo, s tem da bo jasno, kdo oddaja in kje. Tako ni prav nikakrsne potrebe po arhiviranju na vrat na nos in ko eno oddas, posvojis drugo ... Recimo, ce govorimo o resevanju macje problematike.
Pri pasji namrec to ze dolgo ne gre.
Logiran

helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #153 : petek, 30.07.2010 : 17:27:06 »

Za to je verjetno prepozno. Smo si povedali, kar smo si imeli povedat in s tako nizko stopnjo zaupanja je težko sodelovat. Tle je žal očitno prostor za eno zavetišče in za eno društvo. A še niste opazili, da sploh nikogar, ki kaj dela, več ni?? Tudi takih, ki nimajo nobene veze s švercanjem psov, izkoriščanjem zavetišč, nezakonitostjo in še čem od očitanega.
Si zadnjič napisala, da ti je kristalno jasno kam kdo spada in za kaj se komu gre. A veš, da je meni tudi.
Škoda.
Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #154 : petek, 30.07.2010 : 18:11:42 »

Ampak zdaj se ta nova-stara pozicija pravil objavljanja vedno bolj zapleta: če oddajam lastniško (torej svojo) mačko, ki sem jo posvojila iz zavetišča (ker npr. oni oddajajo pod drugimi kriteriji, kot bi jo oddala sama), je to ok, če pa to naredim s psom, pa to ni ok?

In vprašanje, če mar oddajamo prostoživeče mačke: kako se torej smatra mačka, ki ji zavetišče odreče sprejem, jo tretira kot prostoživečo v svoji statistiki, jaz pa jo vzamem k sebi in oddajam. Zato ker, če prav razumem, je za nekatere ta stvar ok:
... Moja Ineke je gmajniška (ima odrezano konico ušesa). Ujeta mladička prostoživečke, v decembru, stara 10 tednov, zdrava, sterilizirana, testirana, vrnjena na lokacijo. Zakonsko nič spornega, razen, da 10 tednov starega mladiča nekomu ni bilo za vrnit v sneg, sploh ne takoj po sterilizaciji. V Gmajnicah so rekli, da je ne mislijo namestit in so nam dali opcijo, da jo vzamemo mi. Torej - stvar je za njih zaključena, maček je naš/moj, še vedno pa v dogovoru z zavetiščem. Samo to sem želela prikazat.

Zato sprašujem.

Mi pa (še vedno) ni jasno, kako se lahko tekom debate spremenijo pravila, admin pa trdi, kako je bil "nategnjen" in so ga okrog prenesli (čeprav so na začetku situacije veljala ena pravila, na koncu debate pa druga)

Ma, saj ne vem, če je sploh še potrebna razlaga. Saj je jasno, da na tem forumu za Jupitra veljajo druge pravice, kot za govedo.

In frigga, ti nisi spraševala v Midijevi temi, kot trdiš. Niti nisi spraševala v nobeni temi MH, ampak v temi Muce iščejo dom. Nekako bi sklepala (glede na to, da si bila zraven pri odlovu), da naj bi vedela vsaj koga in kam vprašati.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #155 : petek, 30.07.2010 : 18:40:19 »

šogunka, nova pravila še niso objavljena, tako da če prav razumem, so v tem momentu enaka kot včeraj ali v ponedeljek.
helena, mogoče streljam mimo, ampak jaz to
Tle je žal očitno prostor za eno zavetišče in za eno društvo. A še niste opazili, da sploh nikogar, ki kaj dela, več ni?? Tudi takih, ki nimajo nobene veze s švercanjem psov, izkoriščanjem zavetišč, nezakonitostjo in še čem od očitanega.
razumem tudi drugače, pa bom povedala primer, ki nima veze ne z ZH, ne s MH, ima pa veze z nekim drugim zavetiščem. No, meni se je zdelo, da to (ta drugo) zavetišče je ah in oh in način oskrbe, oddajanja, sprejemanja je ah in oh. Pa sem kasneje začela na to ta drugo zavetišče gledati malo bolj kritično, ker sem vmes izvedela goro, pravzaprav celo pogorje novih podatkov, ki so mi sprožili neustavljivo verigo mozganja, razmišljanja, iskanja drugih odgovorov, iskanja drugih poti do odgovorov. In prišla nekako do zaključka, da se vedno da biti še boljši in da je potrebno zahtevati še več in nergati, kritizirati kot je potrebno in pohvaliti seveda tudi, ko je potrebno. Mene je na začetku ful motilo, da se tukaj izpostavlja eno in isto zavetišče in sem velikokrat pomislila, da kako so druga po krivici zanemarjena. Pa so res Huh? Ali so samo njihova pravila igre v navzkrižju s pravili igre tega foruma? Ker pravila tule so jasna (tudi tista nenapisana pravila, čisto zares), standardi tudi in če jih nekdo v praksi ne spoštuje, se mi zdi da ima lastnica foruma vso pravico uvesti spremembe oziroma opozoriti, da se vsi akterji držijo pravil (napisanih in nenapisanih).
Dejstvo, da se zahteva spoštovanje točno določenih (ponavljam, napisanih in nenapisanih) pravil objavljanja, pisanja, česarkoli, v mojih očeh še ne pomeni dajati prostor enemu samemu zavetišču, pač pa mogoče pomeni vztrajati pri določenem načinu, ker si prepričan, da je res najboljši za dobrobit živali, kateri je (deloma) ta forum namenjen.

Še nekaj Smiley Ko sem na začetku tega posta omenjala "ta drugo zavetišče", nisem mislila niti v sanjah delati kakršnihkoli vzporednic z MH, ampak sem navedla zgolj kot primer, kako ti lahko nove informacije, dejstva in dokazi pokažejo kakšno stvar v malce drugačni luči in te pripravijo do tega, da se ti lastni kriteriji postopoma spremenijo (to velja za vse, da ne bom preveč enosmerna Wink).

Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #156 : petek, 30.07.2010 : 19:28:35 »

Poznam dokaj dobro vso sceno, tudi to o kateri si ti mislila da je oh in sploh. Je treba težiti, nergati do neke meje, kjer jo prestopiš in začneš neupravičeno sumničiti, obsojati in dajati v nič delo in trud drugih. In tisti drugi to lahko prenašajo ali pa ne več.
Kovat v zvezde ene in edine in samo kritizirat in se norčevat iz drugih, tudi iz tistih, ki se trudijo/mo vsak dan?
Si kdo upa trditi, da ima edini in absolutni prav??
No, jaz si ne, sem že večkrat povedala. Ima pa lastnica foruma vso pravico postavljat svoja pravila, spremembe in tudi vztrajati pri njih, v bistvu lahko počne, kar če.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #157 : petek, 30.07.2010 : 19:41:58 »

Pri objavi oddajanja svoje živali naj bi javno pisali ime, priimek in kraj? Da se znajde vsak dan novih pet, deset zavrženih živali na mojem pragu, ker saj tale jih objavlja na forumu, kjer je veliko članov in jih bo že oddala, pa še matra naj se z oddajo ona, zakaj bi se jaz. Po podatkih, ki jih zahtevaš res ni težko najti tudi ulice in hišne številke. In pristojno zavetišče je polno, kaj zdaj? In Vurs ne ukrene ničesar, mačke pa naj gledam kako sestradani prosijo hrane. In, če jih nahraniš so po vursovih načelih itak že kar tvoji lastniški. Ja saj vem, to bi bil itak samo moj problem.
Jana tele spremembe bi pozdravila, če bi veljale v naprej, vendar v arhiv pospravit toliko živali...žalostno. Manj jih bo objavljenih na netu preko skrbnikov , več oddaj bo iz zavetišč, tudi takole je mogoče brat vse tole, vendar imajo vse enako pravico do življenja. Menda imam pravico razmišljati s svojo glavo in le ta mi pravi, da se strinjam s Heleno.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #158 : petek, 30.07.2010 : 20:15:56 »

 Škoda, da nisi bila tako odločna s pravili v manj kritičnem obdobju.Tako kaznovat kar naenkrat s spremenjenimi pravili za nazaj požrtvovalne začasnike, ki so naredili glede na to, da nimajo zavetišč precej več za uboge živali, kot zavetišča. In posredno bo zaradi tega na cesti ostajalo še več revežev. Zares žalostno.
Na ta način odganjate podpornike. In zato kljub polnemu arhivu zavetiščem ne bo nič lažje, žal, res žal.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #159 : petek, 30.07.2010 : 20:30:22 »

Se bo dvignila pač pozitivna statistika zavetišč. Tiste živali, ki so pa iz kakršnegakoli razloga že od prej pri začasnih skrbnikih, bodo pa ostale. Iz zavetišč se bo pač oddajalo, ker se bo za te vedelo malo bolj, saj bodo lahko oglaševane, ostalih se pač oglaševalo ne bo. Fajn. In bomo imeli krasno sliko mačje problematike, predvsem pa uiber realno.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #160 : petek, 30.07.2010 : 20:33:15 »

p.s. Torej lahko vse "moje" razen Ti-ja premakneš v arhiv. Jest bodo pa mogli še naprej, samo pač ne obstajajo več. No, Ti obstaja. Vsaj še par teh dni do zakonsko pretečenega roka. In če ne bo evtaniziran? A pol gre tudi v arhiv ali kam gre pol?
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #161 : petek, 30.07.2010 : 20:52:00 »

Meni ni jasno, čemu vsa ta arhivna mrzlica že zdaj? A sem kaj zamudila? Bom počakala na dejansko uvedbo in predvsem na podrobnejše pojasnjevanje, pa potem ravnala po njih ali pa tudi ne, pač od postavljenega datuma dalje.
Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #162 : petek, 30.07.2010 : 21:16:30 »

Meni pa res ni jasno, kje je Jana napisala, da je treba kogarkoli v arhiv spravljat. Napisala je, da se bodo lahko oddajale zivali, ki s ebodo oddajale v skladu z zakonom. Torej ... najdes/ulovis/... zival, jo odpeljes v pristojno zavetisce, ki nja poskrbi vsaj za S/K in ce to pac zelis, se z njimi dogovoris za zacasno namestitev. Jaz imam izkusnje z dvema, oz. tremi zavetisci, pa z nobenim do sedaj (res pa je, da nisem prav frekventen namestitelj) nisem imela tezav pri dogovorih.
Ce gre za lastniske zivali, pa itak ni tezav, ne.

Kakor jaz berem Janin vcerajsnji post, nisem razumela, da bo treba pisat imena, priimke in naslove. Bi nekako sklepala (lahko se motim), da bo dovolj, ce pod svojim nickom napises, da je zival pri tebi, oz. ce se oglasuje kot drustvo, da se napise, da je pri enem od clanov drustva, seveda pa se v oglas da kontaktne podatke in pac, da tisti, ki oglas prilima, poskrbi, da se ga, ko ni vec aktualen, arhivira.

Neka huda uzaljenost in panika vnaprej se mi ne zdi potrebna, vsekakor je pa res zanimivo, da se ne morete/nocete dogovorit niti za sodelovanje z zavetisci, ki so na to pripravljena ...
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #163 : petek, 30.07.2010 : 21:24:34 »

Saj sem hotela biti tiho, ker se me stvar ne tiče, ampak če se je že maja01 oglasila:
Point Janinega pisanja sem razumela tako, da reševanje živali ni in ne more biti več na plečih posameznikov in da je treba začeti brcat v institucije, ki so za to uradno zadolžene.  Pa morda svojih del ne opravljajo tako, kot bi si želeli. Če naj se zadeva na dolgi rok kaj premakne.
In če sem prav razumela, niti ene živali ni Jana sama spravila v arhiv. Pač je samo napisala, da se bi bilo  treba od primera do primera posvetovat.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #164 : petek, 30.07.2010 : 21:29:33 »

Se opravicujem za vse tipkarske napake v zgornjem postui  sram - ne pisem s svojega racunalnika in me malo heca tipkovnica.  Undecided
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines