mojpes.net

aktualno => Odgovorno skrbništvo ... => Sporočilo, začeto od: pzorko , nedelja, 14.01.2007 : 17:48:08



Naslov: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , nedelja, 14.01.2007 : 17:48:08
Ste imeli kdaj občutek, da hodite v hrib in vam med potjo nekdo ves čas spodtika noge, da padate? Kot najbrž že veste, se to imenuje Sizifovo delo. Tako se počutim jaz. Zakaj?

Aik, ki se nevzdržno približuje 7. rojstnemu dnevu, je bil še pred dvema tednoma zelo bolan. Ker gre za dobesedno vsejedo žival, ki golta cele kose, se mu je zaštopalo črevesce. Vzrok: Kosi kosti se niso mogli prebavit in so naredil pravi beton, ki ni in ni hotel iti ven. Pesek je bil čisto fuč in sem mislil, da bo po njem. Veterinar mu je z nekimi kleščami kar v budnem stanju vlekel cele kose hrane iz anusa, dokler ni moj oče fasal čez kavbojke ornk ugriz in potem sta ga uspavala. Pesi je imel težko okrevanje. Potrebno je bilo odstranit vse kosti z dvorišča, lešnike, orehe (imamo velik vrt in je polno dreves in tega sranja), moral je piti laneno olje, imel je posebno dieto itd. Štos pa je v tem, da so okoli nas ljudje, ki nam kar po domače lepo fotrajo psa. Ko je krača v nedeljo obrana do kosti, se sprehodijo čez cesto in lepo vržejo čez ograjo. Mislim halo?? Pridem domov s sprehoda, vesel, ker se je Aiku prebava tako lepo uredila, da se tudi po trikrat pokaka na sprehodu in pes prvo leti za hišo pogledat, če je kaj kosti. Pospravim povodec in že ga vidim gospoda, kako se lepo masti s tistimi piščančjimi kolbicami. Samo žalostno ga lahko gledam in pritisk se mi dviga v nebo. Da sem moral cel dan pucat avto, ker je smrdel po dreku in krvi, da je bil cel pesjak pokakan, celo dvorišče, da je pesek skoraj poginil, ker se 2 dni ni mogel pokakat in ko je končno vse normalno, puf, spet ti vse poruši. Pa smo že govorili tem sosedom, da se psa normalno hrani in da ne rabimo tega, oni to povsem ravno kot fijakarski konji ignorirajo. Res ne vem, kaj narediti. Če bi bilo po moje, bi jim tiste kosti vrgel s kuverto v nabiralnik, a ipak smo celo življenje sosedi in v dobrih (pikniki ipd scene) odnosih. To je zdej eno tako pitijsko vprašanje. Bomo videl. Kaj mi vi predlagate?


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , nedelja, 14.01.2007 : 17:48:27
PS: naslov je bolj kot ne metaforičen  ;)


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: 5rca , nedelja, 14.01.2007 : 17:57:20
Mi smo imeli iste probleme s prejšnjim fantovim psom, ki je bil zunaj ves čas. In sem jim začela sedaj, ko imam mojo, kosti lepo nazaj na njihov vrt metat. In se je nehalo.  :) Jaz bi najprej rekla sosedom, da naj nehajo in da naj ne uporabljajo tvojega dvorišča za svoje osebno malo smetišče. Če pa ne bi pomagalo, bi jim pa začela nazaj metat, najprej kosti. Če pa to ne bi pomagalo, pa še vse ostale smeti.  ;D ;D ;D


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: ka ty a , nedelja, 14.01.2007 : 18:01:03
to je kar resen primer.Še enkrat sosedu jasno povej,da ne sme hranit tuje pse.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: 5rca , nedelja, 14.01.2007 : 18:14:27
to je kar resen primer.Še enkrat sosedu jasno povej,da ne sme hranit tuje pse.

Jaz tega ne vzamem kot hranjenje, ampak kot smetenje tvojega vrta.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Zoia , nedelja, 14.01.2007 : 18:15:00
Razlozi jim, da bodo naslednjic oni placali racun za veterinarja


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Tecka , nedelja, 14.01.2007 : 18:17:38
Ideja sicer ni moja, mi jo je posredovala znanka, ki je imela podobne težave... Povej jim, da je vaš pes staknil resno alergijo in če že želijo kaj prinesti za psa, naj dajo v vrečko in tebi, ker s tem ko mu dajejo hrano ogrožajo njegovo življenje.
lp
T.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , nedelja, 14.01.2007 : 18:23:37
Če imate s sosedi piknike in podobne scene, potem to ne more in ne sme biti problem.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: aussie , nedelja, 14.01.2007 : 19:35:05
Podobno je bilo pri nas, le da je vse sorte letelo čez ograjo (kruh, kurji kremplji,...) od samo enega človeka in hvalabogu ne od "celega sela". Najprej sploh nismo opazili, kaj se dogaja, dokler ga nekega jutra nisem "zasačila na delu"  ;), ko je šel ravno mimo naše hiše na delo. Seveda je spet nekaj letelo čez in takrat smo mu tudi lepo povedali, da ne želimo, da kdorkoli hrani naše pse.
Možakar ni zameril, eden od psov pa zdaj vsako jutro gleda, ko gremo mimo tovarne na sprehod, kjer on dela, kdaj ga bo prihitel pobožat. In če ga ni, se uleže na tla in čaka. Če pa možakar slučajno kaj dela na dvorišču tovarne, ga pes toliko časa "kliče", da mora obvezno k njemu in se pocrkljat.  :)


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: ka ty a , nedelja, 14.01.2007 : 19:37:23
Jaz tega ne vzamem kot hranjenje, ampak kot smetenje tvojega vrta.
Vem.Ampak sosed zgleda,da misli,da je to hrana...


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: 5rca , nedelja, 14.01.2007 : 19:38:33
Vem.Ampak sosed zgleda,da misli,da je to hrana...

No, pri nas je imel ta sosed tudi psa, ampak je zgleda ocenil, da kosti niso dovolj dobre za njegovega...

Drugače moj predlog je seveda že po tistem, ko se pomeniš s človekom pa ni nič boljš. ;)


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 14.01.2007 : 20:56:22
Mi smo pa imeli problem, da so po našem sadovnjaku kar naprej ležale mrtve ribe, različnih velikosti.
Vsak dan sproti sem jih metala v bližnji potok, ki teče zadaj za hišo. Takrat še nismo imeli psov, naše mačke pa ne jedo rib, sploh pa ne surovih. Čudno je bilo edino to, da niso bile čisto nič poškodovane, samo mrtve. Sigurna sem bila, da jih k nam nosi sosed, ki je ribič. Ker jih je bilo vsak dan več in so bile nekatere večje od desetih centimetrov sem sklenila, da sosedu prijazno povem, da naj nam ne nosi več rib, ker jih naše mačke ne marajo. Kakšen dan preden sem uresničila svojo namero, da grem k sosedu pa dobim pravega ribiča na delu. Ena od naših mačk je ribe lovila v potoku in jih, nimam pojma kako je bila tako močna, privlekla v sadovnjak ali na prag pokazat, kot naprimer miško. Bila je mokra do polovice telesa. Še danes se smejim ko se spomnim naše Bučice-ribiča, ki je žal ni več med nami. :'(
Pa prosim, nikomur ne povejte, da nas ne obtožijo krivolova. :D
Se opravičujem, ker tole ni čisto v povezavi s temo, ker v našem primeru ni bil kriv sosed, vendar sem se ob tem branju spomnila . Če takrat ne bi ;ujela; naše Buči pri krivolovu, me najbrž sosed ne bi mogel prepričati, da ni kriv.
Pa lep pozdrav, in upam, da se s prijaznim pogovorom uspe rešit problem.
Janad


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Tetameta , nedelja, 14.01.2007 : 21:34:05
Pri nas pse hrani celo naselje...ne samo mojega ampak vse, ki hodijo pod bloki...Dejansko pod bloki najdeš celo kosilo (kruh, šnicle, da kosti sploh ne omenjam)... Verjetno rečejo "sej bo kakšen pes to pojedel"...pa še res je... >:(


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: lovethor , nedelja, 14.01.2007 : 23:12:18
Ja, pri nas se tudi najdejo pred blokom ostanki kosila, ribe, mast... Smo meli kar nekaj neprespanih noči zaradi driskanja in bruhanja, ko je Thor zgrabil s tal, še preden sem vidla. Ampak tukaj nimam kaj, samo pazim lahko.

pzorko, jaz tega ne bi dovolila. nikakor. pa mi je popolnoma vseeno, kakšna sredstva bi morala uporabiti zato. če so prijatelji, bodo razumeli, če ne bodo, niso prijatelji. vem, da je nekaterim težko dopovedat (še moja mama je bla v šoku, ko je hotla Thoru pire krompir dat, pa sem ji zobe pokazala >:( ) - češ, včasih so psi jedli vse, pa saj je pes, se bo že zlizal, pa mora jest kosti itd.

ampak dejstvo je, da če te za psa skrbi, boš to uredil.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Tecka , nedelja, 14.01.2007 : 23:23:58
Pri nas pse hrani celo naselje...ne samo mojega ampak vse, ki hodijo pod bloki...Dejansko pod bloki najdeš celo kosilo (kruh, šnicle, da kosti sploh ne omenjam)... Verjetno reèejo "sej bo kakšen pes to pojedel"...pa še res je... >:(
Res je... Najbolj žalostne so pa posledice, ki se jih redki zavedamo. Namreč okoli blokov je ponoči kar precej podgan. Zadnjič je Theba preveč pila (centralna dela svoje) in jo je ponoči prijelo. Seveda sem jo peljala in v temi zagledam precej velikega mačka. "Pametno" kličem muci, muci misleč, da mi ga bo uspelo mogoče na toplo spravit, pa se postavi na zadnje tace, pogleda in zašiba proti luči  :o  :o  :o. Zagledam rep, obliko... in sva šibali hitro v drugo smer proti svojem vhodu  :-X. To ni bilo prvič (samo ponavadi videvam precej manjše primerke) in tudi drugi lastniki psov so mi potrdili, da so že kakšno videli  :-X
lp
T.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: ModraPanda , nedelja, 14.01.2007 : 23:43:46
Joj, to gre tud men tok na živce, ne vem zakaj ljudje mislijo, da morjo hrant tuje živali, a  mislijo, da jaz nimam dovol denarja al kaj, pa moj pes niti suh ni, pa kamorkoli pridem mu nekaj ponujajo in se moram borit, da ne dobi, al pa jemljem pa pol stran mečem. Tega se jaz full bojim, da če bi mela vrt, da bi mi kdo kaj gor metal, zato nebi mela psa nikoli vzuni samega, brez nadzora, ampak itak ne moreš vedno preden psa spustiš letat po vrtu, pregledat celega vrta, če ni slučajno kje kakšna malica. Groza. tvoja ideja o kosteh v kuverti sploh ni slaba, ampak zavoljo dobrega odnosa s sosedi se res probaj pogovort z njimi, mogoče ti celo uspe, če ne gre z lepa, bo pa res moglo it z grda, če ti je kaj do tvojega psa.

Zadnjič sem ravno tako videla, pri nas ima nek človek zasebni mini živalski vrt z nekakšnimi mini jeleni (nima smisla razlagat kakšno je moje mnenje o tem) Ampak vsen, te živali imajo lastnika in so videti čisto v redu hranjene, ampak zadnjič, ko sem šla mimo je bilo pri ograji cel kup suhega kruha. Ljudje očitno res menijo, da morajo kar naprej hranit "uboge " živalce, noben pa niti ne pomisli, da jim s tem lahko veliko bol škodi ot koristi. Obup!


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 15.01.2007 : 08:21:32
Dodajam svoje mnenje, čisto na splošno
Če  sosedje mečejo hrano, ki je povečini neprimerna za vašo žival v vrt, in če veste, kdo je krivec, se je potrebno z njim pogovorit, tako, na človeku kulturen način in omenit posledice, ki bodo v prvi vrsti prizadele zdravje živali in pa vašo denarnico. Ali pa njegovo.
Če pred blokom najdete večje količine živilskih ostankov, je potrebno o tem obvestiti upravljalca bloka ali komunalo. Konec koncev, sami moramo poskrbeti za to, da okolica bivalnega prostora ne postane smetišče, ki ni nevarno samo za žival temveč predvsem za človeka (saj so menda tam tudi kakšni otroci, ki lahko kaj neužitnega vtaknejo v usta). Ni nujno, da je vsak vržen obrok tudi dobronameren.
Če imate vse goltajočega psa in morate na sprehod mimo "dodatnih obrokov" pred blokom, mu za ta čas nataknite nagobčnik ali psa ga držite na kratko. Nikoli se ne ve, v katerem priboljšku se nahaja še kakšen strup za podgane. In nobenemu ne privoščim, da bi doživel, kako izgleda zastrupljen pes ali mačka.
Če vam obiski dobronamerno hranijo psa z dodatnimi priboljški pod mizo, jih na to opozorite. In kje piše, da lahko pes vzame posladek čisto od vsakega človeka. Jaz sem morala na veliko opozarjati moje starše, pa je nazadnje zaleglo. Lastniški pes mora točno vedeti, kdaj in od koga lahko vzame, sicer se bomo kmalu vsi znašli v temi, ki se nanaša na "fehtanje".

Pzorko, na tvoj začetni post, ki dramatično opisuje situacijo s tvojim Aikom, pa ne bom dodajala dodatnih mnenj, ker ponavadi (v sosednjih temah na tem forumu) ne prideva skupaj  ;) Ampak vseeno se vprašaj, koliko si za situacijo, v kateri se je znašel in se očitno še vedno nahaja tvoj pesek, kriv sam.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: kaja , ponedeljek, 15.01.2007 : 09:35:07
Citat
Ja, pri nas se tudi najdejo pred blokom ostanki kosila, ribe, mast...

Jaz sem pred leti zaradi podobne situacije na oglasno desko v bloku obesila list na katerem je pisalo, da okoliske zelenice niso pokopalisce, prav tako niso menza za pse, macke in podgane in vkolikor ne bodo s pocetjem prenehali bom ugotovila kdo to nastavlja in mu na vrata poslala policijo in inspekcijo. Poleti so namrec kosti in ostanki tako zaudarjali, da nisi mogel mimo. Od takrat naprej res ne nastavljajo vec. Najde se se kaksen koscek mesa ali kost, ampak nikoli vec v vecjem obsegu. lp


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Rossy , ponedeljek, 15.01.2007 : 11:29:44
Čisto preveč ljudi še vedno misli kako so kosti fajn za psa. Mi imamo super soseda, ki je na začetku, prvi teden, ko sma dobila Pio, hodil med malico domov in vsakič šel pogledat še Pio, midva sma predaleč v službi, da bi hodila domov in naju je pač skrbelo kako je ko je sama. En dan pa sosed veselo oznani, da je pogledal k Pii in ji dal kost od krače  :o, lepo sem mu razložila, da naj tega več ne počne, da ni dobro za psa, da jo matra ko gre kakat  itd., malo me je čudno gledal in si verjetno mislil svoje. Naslednjič, ko je prišel na obisk k nam je s seboj prinesel celo vrečko kosti ampak ne tistih od kosila ampak male kostike - priboljške  ;). Karkoli si pač misli o tem ali so kosti dobre za psa ali ne, važno je da je upošteval kar sem mu povedala in smo še naprej prijatelji. Upam, da se bodo tudi z vašimi sosedi, znanci....stvari uredile tako kot je treba. LP


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , torek, 16.01.2007 : 08:25:44
Se strinjam s predhodnicama. Mi smo tisti, ki moramo opozoriti na tisto, kar nas moti (pa tudi zagroziti z organi pregona, če je potrebno). Če bomo čakali na to, da tisti, ki meče (ali daje)  tako ali drugače moteče elemente po naši okolici, ne bomo prišli niti korak stran od jeze.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Stella , torek, 16.01.2007 : 19:14:25
Pri nas se je dogajalo popolnoma enako! Sosedom sem prijazno razložila, da imam rada nadzor nad tem kaj in koliko je moj pes. Tako zdaj dajejo stvari meni v roke oz mi obesijo na vrata. Jaz pa enostavno vržem stran. Včasih se pa od kakšne tetice tudi kaj koristnega najde. Na ta način ni nobena stran prizadeta, sosedje mislijo da so ful prijazni (no, saj so), jaz pa točno vem kaj moj kuža poje.
Z organi pregona si po mojem nakoplješ še hujše težave, stvari se dajo rešit na elegantnejši način. Ljudi je treba včasih malo okrog prinesti, da mislijo, da so zmagali, čeprav v resnici ni tako.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: branka , petek, 19.01.2007 : 10:26:36
Ja, to zna biti problem. Mi smo s sosedi dogovorjeni, da ne gre k psu nič takega, kar ne bi mi poprej videli in nam sedaj nosijo v vrečki. Mi lepo pregledamo, nekaj gre k psu, nekaj pa k mucu. Pogovor je rešil vse in ostali smo prijatelji, in vse je lepo in prav. Ne sme vas biti sram reči sosedu, kaj sme in kaj ne sme, saj vse to delate zaradi psa, za katerega vas skrbi za zdravje. Tako jim povejte in ni vrag, da vas ne bi razumeli.  :)

LP vsem skupaj  :)


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Tetameta , petek, 19.01.2007 : 12:11:20
Pogovor je rešil vse in ostali smo prijatelji, in vse je lepo in prav. Ne sme vas biti sram reči sosedu, kaj sme in kaj ne sme, saj vse to delate zaradi psa, za katerega vas skrbi za zdravje. Tako jim povejte in ni vrag, da vas ne bi razumeli.  :)

Imaš srečo, ker imaš normalne sosede.  :D Drugače pa...to je Slovenija...kreganje s sosedi je nacionalni šport >:(...pa še fovšija gre zraven...Vem, kako je bilo pri moji stari mami (ki je živela v hiši) in kako smo se uspešno s sosedi zmenili glede naših psov (tudi glede hranjenja)...skoraj bi šli na sodišče... :o


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Christjan , nedelja, 21.01.2007 : 20:41:48

Drugače pa...to je Slovenija...kreganje s sosedi je nacionalni šport >:(...pa še fovšija gre zraven...

Se popolnoma strinjam. Pred kratkim sem dobil mešančka med belgijskim in nemškim ovčarjem... Ko je sosed zvedo, da nameravamo kupiti psa je čist znorel, začel se je dret, da če on nima psa ga mi tudi nebomo meli in podobne, kasneje nam je tako kao v hecu grozil, da si bo nabavno volka in ga spusto da bo našega psa zgrizu :-( in sedaj je prišlo tako daleč da se več ne menimo med sabo, zadnič sem ga vido ko je našemu pesu ograjo odprl in mu reko naj pobegne in take fore. Ko sta prišla starša domov sem jima vse povedal, za soseda se več ne menimo, saj je ocitno po tem kaj dela da ni cel v glavi, pa še za novo leto je metal petarde točno pred naša vrata, saj je vedel da imamo psa v hiši, ker se zelo boji (ni upal niti lulat in kakat), no in še sedaj nekaj kar se ujema z temo. zadnje čase vidim okoli hiše dosti kosti in podobnega (kurjih-majhnih, ki se lahko pesu zataknejo v grlu), sosedi so ga vidli ko je tepel mojega psa čez ograjo z palico...
 
Želim vam čim več prijateljstva z sosedi






Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: roberd , ponedeljek, 22.01.2007 : 07:57:55
za soseda se veè ne menimo

Ne razumem. Sosed vas nadira, vam grozi, odpira vaša vrata, smeti vaš vrt in pretepa vašega psa.

Tole vaše ignorirarnje, mislim. A je to kakšna vaja iz zen budizma?


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 22.01.2007 : 08:26:10
Izven teme: Christjan, če so sosedi videli, da je sosed tepel tvojega psa, potem naj bodo še toliko fer, da so zate pripravljeni pričat tudi pri kakšnem organu pregona. Pri meni si lahko prepričan, da bi se to naredilo prvič, zadnjič in nikoli več.

Glede hranjena pa takole: Lepa beseda lepo mesto najde. Živim sicer v okolici, ki ni navajena metati ostankov kosila skozi okno, torej teh problemov ni. In tudi, ko so se tu in tam pred blok zatekli kakšni izgubljeni psički, so jim sosedje nosili hrano, ampak ta je bila v posodicah. Če pa se že kaj najde na tleh, psici enostavno ne pustim požreti.
Imam pa enega soseda, ki se mu moja Aisha kljub okrogli postavi očitno smili. Ta se je lepo navadil. Vrečko s hrano obesi na zunanjo kljuko svojih vhodnih vrat.
Je pa res, da imate večje težave tisti, ki imate ograjen vrt ali sadovnjak, kjer se lahko kuža giblje brez nadzora. Ampak, če je "storilec" znan, potem se z njim pač pomenite.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Christjan , ponedeljek, 22.01.2007 : 14:41:36
Zdravo!

V soboto bomo se zmenili, da se dobimo in pomenimo, če se le da na lepi način. Glede policije pa smo itak sosedi in smo bili v lepih odnosih in se bomo poskušali izogniti tej možnosti če se le da in če bo sosed poslušal. Zdi se mi pa kruto, da ko gremo kdaj kam, da nebi mogli met psa zunaj v sadovnjaku, na vrtu brez da bi bili v skrbeh kako se mu godi-z sosedo sem se zmenil da  mi ona pazi psa če gremo kam za par ur, če pa gremo za kako uro se pa z kakšnim sosedom zmenimo da ga pazi kaj dela, mu da vodo itd...  Glede metanja hrane našemu psu sem pa se danes zmenil z sosedi da mu ne davajo saj je alergičen in se pol grize-vsi sosedi so se strinjali in ni prišlo do nobenih zamer. Upam na najboljše


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: lovethor , ponedeljek, 22.01.2007 : 15:19:25
Če je to res, da je sosed tepel tvojega psa, potem te res ne razumem... Kar se mene tiče, bi mi bili v tem primeru lepi odnosi zadnja skrb!


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Khyim , ponedeljek, 22.01.2007 : 18:13:01
Metanje in nastavljanje hrane je se mi zdi, da je že od nekdaj problem. Vedno se je našla kaka tetka, ki je mislila, da mora malo nahraniti uboge mucke in kužke in je metala od piščančjih kosti do ostankov od kosila. Mi smo se vedno izogibali sprehodov pod bloki, čeprav so (in še vedno) psi tja najraje vlekli. Tudi meni se je pred kratkim zgodilo, da je moj pes pograbil neko mastno zadevo in preden sem uspela odreagirat, je že šla po goltancu. Kriva sem bila jaz, ker ga tisti trenutek nisem gledala.  Zdaj vedno pazim, ker Kimi je "smetar" in pobira vse od čigumija dalje.

Da ne zaidem s teme, tudi jaz predlagam odkrit pogovor s sosedi, če ste prijatelji ali vsaj kolegi, bi to morali razumeti! Pa srečno!!  ;)


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Christjan , ponedeljek, 22.01.2007 : 21:26:19
Khyim: glede hrane, ne da bi se pritoževal ker pač ravno on dava hrano, skrbi me da se nebi psu zataknila kakšna kost v grlu ali bi pa dobil kako alergijo in kdo bo potem plačeval veterinarja za kremice...seveda da jaz... Pes je star 4 mesece in poje oz grize vse kar vidi pred sabo, še celo vrtnice mami grize, ki jih mamo nasajene na poti do vhoda, tako, da je nemogoče, da bi pes ''ignoriral'' te priboljše oz kosti...
lovethor: ne misli, da sem celi navdušen ker mi en idiot tepe psa (oprostite izrazu), samo nimam dokazov... Danes na sprehodu sem imel psa spuščenega in glih sta šla sosed in soseda na sprehod. Sosed se je nekaj dobrikal in klical psa, pes pa me je pogledal in njega in se nato skril za moje noge, tako, da verjamem da ni vsa stvar tako nedolžna kot se on pretvarja. Nevem zakaj draži psa skozi ograji in mu žvižga tja v 3 krasne, te pa naj pride na dvorišče pa mu te to dela pa pred nami če je taki frajer, ne pa da se zvečer v temi skrije in žvižga ko neka ptica zahojena...


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Tecka , torek, 23.01.2007 : 09:16:20
Christjan: Vrtnice bodo najbrž aktualne tudi ko bo odrasel. Naš prvi "dogič" je namreč moji pokojni babici požrl vse vrtnice, ki so rasle v koritu na balkonu. Končalo se je, ko jih je odstranila in posadila nekaj manj slastnega  :D ;D.
lp
T.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Christjan , torek, 23.01.2007 : 19:38:56
Oila,

rabim en nujen nasvet... psu na tački odpada dlaka (zgleda kot da ga je kdo pošteno udaril) in se mu tudi koža spreminja nekako na črno. Kot sem že prej napisal je star 4 mesece in popolnoma zdrav. Bojim se da je to od onega ''norega soseda''. Mi lahko kdo kaj svetuje kako naj negujem ali bi bilo najboljše da ga peljem jutri k veterinarju. Vsi do zdaj, ki so to videli pravijo da zgleda kot da ga je kdo vdaro po tački. Če je to bil ta sosed mu grem pa ga kastriram, ***** mu *****... Jana ali kdorkoli kako mu lahko kako pomagam, kremice...


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , torek, 23.01.2007 : 20:11:06
Moj odgovor bo sicer izven teme o nezaželen hranjenju psa in Jana, lahko me brišeš, ker bom malo nesramna.
Ampak vseeno:
Christjan (lepo ime mimogrede): Nekaj postov nazaj si omenil, da sumiš, da ti je psa sosed udaril. V vmesnem  času si očitno tega komaj 4-mesečnega mladička postavil na polico in danes (končno) ugotovil, da mu izpada dlaka in da nogica postaja črna. Čakaj malo, ali živiš v Ničneznaminničnevemlandiji? In kakšne kremice, por........ in kakšni nasveti od članov foruma, ki bi radi pomagali z resnimi nasveti, sam pa  se v odnosu do psa obnašaš na ravni petletnega otroka.
Psa, če je res kot pišeš, je potrebno peljati k veterinarju, in to takoj, ta trenutek.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: lovethor , torek, 23.01.2007 : 20:26:18
Christjan, meni se zdi, kot da se ti malo norčuješ iz nas. Drugega si v tem trenutku ne morem misliti.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: roberd , torek, 23.01.2007 : 22:07:55
še celo vrtnice mami grize, ki jih mamo nasajene na poti do vhoda
Vpiši ga v šolo za vrtnarje. Zgleda, da je talentiran.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Christjan , sreda, 24.01.2007 : 14:18:59
roberd: šola za vrtnarje pa ja, že zdaj mu dosti teče kri z gobčka, ko oskubi kako vejo, kaj bi bilo šele takrat


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: roberd , sreda, 24.01.2007 : 15:39:49
Oprosti, hotel sem reči, da ima čut za estetsko. Mi pač niso všeč vrtnice. Kaj?


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Khyim , sreda, 24.01.2007 : 20:26:32
Citat
Christjan, meni se zdi, kot da se ti malo norčuješ iz nas. Drugega si v tem trenutku ne morem misliti.

Glede na poste, ki jih pišeš, tudi jaz ne morem misliti drugače.



Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , sreda, 24.01.2007 : 20:35:35
Se pridružujem še enkrat mojim predhodnikom. Začeli smo pri tem, da nekdo soseda,s katerim ponavadi fešta ne more odvadit metanja hrane v njegov vrt, nadaljevali s sosedi, ki so videli, kako se nekomu drugemu menda tepe komaj štirimesečnega psa, pa s črno tačko in odpadanjem dlake zaradi poškodb, ki naj bi bile posledice tepeža, no vmes so bile še kremice, pristali pa smo pri psičku, ki mu že dosti teče kri iz gobčka, ker oskubi preveč grmičevja in poje preveč vrtnic.

Nimam komentarja, upam pa, da ga imata akter začetne zgodbe in Christjan.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , četrtek, 25.01.2007 : 19:27:32
Na tvoje provokacije se ne obregnem. Upam, da se tudi Christijan ne bo.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , četrtek, 25.01.2007 : 19:30:04
drobtinica, nekaj me zanima:

A svoje pse učiš tudi brati in pisati? Ups, psljudi.  ???


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: arončka , četrtek, 25.01.2007 : 19:33:32
pzorko, si mogoče hotel kaj konkretnega povedati? ??? Ali ti je le dolgčas?


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: lovethor , četrtek, 25.01.2007 : 20:04:17
pzorko, zakaj si sploh odprl to temo? Reševati si situacije očitno ne želiš. Kakšen odziv si sploh pričakoval?


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , petek, 26.01.2007 : 06:16:32
Na tvoje provokacije se ne obregnem. Upam, da se tudi Christijan ne bo.

... ja, in potem sploh ni čudno, da ne moreš rešiti problema, s katerim si začel to temo. In ne bi bilo slabo, če bi se zahvalil vsem tistim, ki so skušali z resnimi (ne s provokativnimi) nasveti pomagati pri reševanju le-tega, v smislu, da veterinarju ne bi bilo potrebno z nekakšnimi kleščami vleči celih kosov hrane iz anusa tvojega psa ter da bi tvoj avtomobil ostal čist. No, pa nič ne de, morda si prebral samo moj, zadnji post in si na vse prejšnje pozabil.

Ja, če zna moj pes brati? Trudim se v tej smeri in sicer na način, da bi razumela, kaj ji želim povedati in kaj zahtevam od nje.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , petek, 26.01.2007 : 18:35:16
lovethor & arončka

Namen te teme je bil ugotoviti, če ima še kdo podobne probleme kot jaz in kako jih rešujete oz. zgražanje nad tem, kaj lahko človeška neumnost povzroči.

drobtinica:
Jaz nisem imel pojma, da lahko kosti psu tako škodujejo oz. da je naš Aik tako občutljiv. Ravno zato bomo zdaj bolj previdni. In prosim te, če se malce ustaviš in se ne zaletavaš vame kot šakal. Sploh pa ne vem, kako si me drzneš nekaj vzgajat. Ostani v temi ali pa ne piši nevmestnih komentarjev.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , petek, 26.01.2007 : 20:13:41
Hopla, pzorko, nisem noben šakal in moj najmanjši namen je, da bi te vzgajala. In da ti bo jasno, ti si tisti, ki s svojimi posti in odpiranjem tem najprej večino ljudi na tem forumu vzpodbudiš k temu, da ti pomagajo z nasveti, nazadnje pa se vse sprevrže v navadno zaj........

In brez zamere, ampak jaz si glede na to, kaj si vse napisal v dosedanjih postih, in če so vsaj 20 procentov resnični, nikakor  ne bi želela biti v koži tvojega Aika.

Jana, lahko me brišeš če sem bila z zadnjim odstavkom nesramna


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 29.01.2007 : 07:57:32
Me veseli, da si povedala svoje mnenje. No, v koži Aika ne boš nikoli, zato si tudi ne boš mogla predstavljati, kako mu je.

Zdaj mi pa povej nekaj koristnega:
Si že vidla kakšnega starejšega beaucerona? Kakšni so najpogostejši problemi v starosti? Zdi se mi, da mu bo zadnji konec odpovedal (tako kot pri no), ker ima čisto koščenega.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 29.01.2007 : 08:21:18
Tašnega psa, torej rdeče nogavičke, še nisem videla v živo, kaj šele starejšega. Vem, da je bil vzrejen za pastirskega psa, da pa je tudi dober reševalni pes in vodnik za slepe.
Sicer pa ne najdem povezave med odpovedjo zadnjega dela in koščenim zadnjim delom. Moj nasvet: veterinar, slikanje kolkov in hrbtenice.
Sicer pa si imel, kot si napisal v začetnem postu, kar nekaj opravkov z veterinarji, zakaj pa nisi vprašal.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 29.01.2007 : 22:00:15
Čedalje bolj se dokazuje, da ni dobro, če se meša kri s krvjo in da so mešančki daleč najbolj odporni psički.  :-\

Skratka vidi se, da se konstrukcijsko spreminja. Zobe ima še močne, kondicijo tudi, čeprav ga kakšni poletni sprehodi že znajo zelo utrudit. Ne morem verjeti, da čas tako hitro mineva. Kam izginja naše "detece", naš "fantek"? Pa zdi se mi kot včeraj, ko sem se prijavil na tale forum (pa je že sedem let nazaj). Groza.


Naslov: Re: Ko ti celo selo hrani psa ...
Poslano od: Jana , ponedeljek, 29.01.2007 : 22:57:33
Daj, pzorko, ni ti potrebno pretiravati. Pred sedmimi leti mojpes.neta se nikjer ni bilo. Kar precej tukaj nas je, ki "te poznamo" in vsake toliko uletis s kaksno katastrofalno krizo. Upam, da v vsakdanjem zivljenju nisi tak panik in se ti ne stemni ob vsaki najmanjsi sapici.

Zdaj pa se drzi teme ali pa si poisci tisto, kjer govorimo o staranju psov.