mojpes.net

o psih => FCI 1 => Sporočilo, začeto od: Maja , ponedeljek, 11.11.2002 : 13:26:33



Naslov: Beauceron - čvek
Poslano od: Maja , ponedeljek, 11.11.2002 : 13:26:33
Hojla!

Zanima me kaj več o Bauceronu. Je mogoče med vami tudi kakšen lastnik ali kdo pozna vzreditelje.

lp

Maja


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Buzz , ponedeljek, 11.11.2002 : 13:36:29
Zivjo!

 Ce se prav spomnim, je bil v enem letosnjih Kinologov predstavljen vzreditelj iz Preddvora. Psarna je ***** ali nekaj podobnega. Upam, da nisem cist mimo udaril. ;D

 Bom pa preveril in sporocil ali pa naj kdo drug, ce ima Kinologe pri roki.

LP Dejan


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: furby , ponedeljek, 11.11.2002 : 13:38:42
Zdravo!

Poznam vzreditelje v MB, ki imajo ľe dolgo časa to pasmo. Pasrna ***. Letos spomladi so imeli mladiče, kako pa bo nadalje nevem. Najbolje da pokličeą na ****.

Furby


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: MAD_DOG , torek, 19.11.2002 : 19:48:16
Ja, bo kar držalo. Jaz imam doma 3 leta starega Francoskega Beaucerona. Če te kar koli zanima, kar vprašaj. Jaz osebno sem se že toliko namučil s tem psom, da bi ti verjetno znal odgovoriti. Lp!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sreda, 20.11.2002 : 10:21:33
Če koga zanima, na decembrski razstavi v Ljubljani se bo predstavil/a (ne vem spola) prvi harlekin beauceron v Sloveniji.

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Maja , sreda, 20.11.2002 : 10:46:52
Hojla!

Ja od koga pa je, ta harlekin bauceron?

Hvala za informacijo o tisti psarni, sem našla članek od nje. Sicer pa upam, da bo tudi na razstavi in da se jo bom tokrat udeležila.

Maja


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Sally , sreda, 20.11.2002 : 11:06:06
Harlekin beauceron? ???
A ne obstajajo le bi (crni z rdecimi "nogavickami") in tricolorji (z nekoliko modre barve)?


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sreda, 20.11.2002 : 11:07:15

Citat

Harlekin bauceron? ???
A ne obstajajo le bi in tricolorji?


Ne, Sally, tudi jst sem najprej debelo pogledala. So harlekinčki.

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Sally , sreda, 20.11.2002 : 11:10:32
...mi ni dalo miru, pa sem izbrskala tole iz FCI standarda za beaucerone... Sem ze mislila prav, ocitno se jim rece harlekin, a dejansko ne zgledajo kot harlekin doge (crno beli) ;)
COLOR:
A) Bas Rouge (bicolor), black and fawn Black color is deep. Marking must be bright rust appearing above the eyes, on side of muzzle, fading off on the cheeks and never reaching under the ear, on the chest­where two spots are preferred to solid markings across the chest­on the throat, under the tail, on the feet up to hocks and wrist. On the limbs the marking should become progressively narrower upwards, they should not go higher than a third of the leg on the outside but they will blend higher on inside of the leg. A few white hairs on the chest are permissible.
B) Harlequin (tricolor), grey, black, and fawn. The coat has grey and black patches distributed evenly over the body, more black than grey. The red markings are identical to those on the bicolor.




Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Tjasa , sreda, 20.11.2002 : 11:19:06

No takole pa izgleda na fotki....

http://www.beauceron-dogs.com/pictures-images/gallery/pages/beauc4_jpg.htm

Meni osebno so bolj všeč črno rjavi.


LP Tjaša


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Barbka , sreda, 20.11.2002 : 12:21:14
Pri nas v Kranju se sprehaja taka nemska doga, kot je bauceron na slikici . Je prav zanimiva.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: MAD_DOG , četrtek, 21.11.2002 : 16:36:36
Pa še eno vprašanje: sta si doberman in beauceron podobna psa? Ker meni se zdi da imata zelo podoben značaj. V knjigi o dobermanovem poreklu piše da je bil nemara  :-/ "narejen" tudi iz beauceronov. Kako nemara, če sta si pa psa tako podobna ???


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: ewchy , četrtek, 21.11.2002 : 19:40:32
Sem malo pogledala po knjigah pa nikjer nisem zasledila iz katere pasme so se razvili. Omenjajo samo, da so bili bojni psi in da so jih uporabljali za čuvanje. Drugače me pa ne spominja na dobermana, ok po barvi je res podoben, ampak to je npr. rottweiler tudi. Na kašno podobnost si pa mislil? Karakterno pa ne vem. V bistvu še nisem imela nobenega, vem pa da sta oba kar učjliva in jih ponekod uporabljajo tudi za službene pasme.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: MAD_DOG , četrtek, 21.11.2002 : 20:34:59
Pa ne samo po barvi. Tudi po zunanjosti sta si podobna. Pomoje je doberman z dolgim repom zelo podoben beauceronu. Karakterno pa enako. Eksplozivna, zelo dobra čuvaja, prijazna družinska psa, ... vendar je pa res, da beauceron bolj čuva gospodarja, doberman pa celo posestvo, hišo. Pa še doberman je pinč :)


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , petek, 22.11.2002 : 08:33:21
Doberman in beauceron sta si po moje podobna, če jih gledaš z razdalje nekje 500m.  ???
Beauceron je bistveno bolj posesiven od dobermana in bolj zahteven. Čuva pa ravno tako dobro svoj teritorij kot svojega gospodarja - ne pozabimo, da je to francoski OVČAR.
Glede na okolje, kjer so ga uporabljali, je za beaucerona vsak prišlek na ozemlje moteč dejavnik, ki ga je treba... ubiti.
Seveda mu tega sredi Ljubljane ne bomo dovolili, ampak - od tu njegova posesivnost. Prilasti si tako gospodarja kot prostor. In kar je njegovo je njegovo, tukaj pa ni več heca.

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: MAD_DOG , sobota, 23.11.2002 : 12:47:28
Dobro si to povedal! Bravo! :D


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: MAD_DOG , nedelja, 24.11.2002 : 10:50:31
No, malo smo sfalili temo!  ;D Majo zanima kaj o beauceronu. Dobro!

Beauceron je dosti težki pes. Predvsem zelo trmast in svojeglav. Izredno dominanten in posesiven. Zato si ga je treba podrediti, saj drugače je z njim nemogoče živeti. Preden se pa podredi, pa je potrebno veliko časa. Za učenje je sicer zelo dojemljiv. On točno ve, kaj gospodar zahteva od njega, ve kar ne sme narediti, vendar bo naredil ravno to, kar ne sme, ne pa tistega kar bi moral. (govorim o mladem beauceronu) Vse mora biti po njegovo. Vendar ko se prebrodi začetna kriza in pes spozna kdo je gospodar, postane to zelo prijeten družinski pes, ki brani svojega gospodarja, hišo in družino z življenjem. Če pa se ga ne ukroti, nam lahko hitro zbeži iz rok in postane neznosen.

Beauceron je še vedno prvinski pes. Nikoli ni bil komercialna pasma. Mislim da je nastal tako,da so francoski pastirji rabili močnega, divjega psa, ki bo branil ovce pred volkovi.
Po videzu je krepak, močan pes, s plečno višino od 65 - 75 cm in težo okoli 50 kg. Barve: kot smo že povedali osnovna: črna, z rdečkastimi ožigi ("bas rogue" = rdeča nogavička, tako ga imenujejo Francozi), harlekin - šekasta, mislim da lahko tudi enobarvno rjava. Uhlje navadno kupirajo. Ima močno čeljust s škarjastim zobovjem, ponosen in pokončen stop.

V Franciji je zelo cenjen kot vojaški in policijski pes. (pogosto jim zelo prav pride na nogometnih tegmah, da dela red  ;D ;D)
Po svetu je dokaj neznan.
Lp!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Cat , sreda, 02.04.2003 : 06:02:12
Zivjo bryden!
Jaz poznam psico Tajgo. Psica je res lepa, proporcionalna in mocna, za samico skorajda kar prevec. Zaradi svojih potencialnih zmagovalnih moznosti se je lep cas tudi razstavljala(ne vem ce se se vedno), kjer je tudi prejemala lepe in za samico zavidanja vredne, rezultate. Gospod je nekaj let nazaj tudi uvozil samca Oniksa iz priznane francoske psarne(zal se ne spomnim imena), ki je bil karakterno cisto nasprotje psice. Ta je dominantna in posesivna, pes pa je bil mehak in nezen kar je vodilo v oddajo samca.  Eden izmed razlogov zakaj so oddali samca je bil menda tudi, ker po kvaliteti ni bilo primerjave s psico. Vse kar sem negativnega napisala, je bilo na moj zeljnik prineseno. Jaz tem minusom verjamem, ker sem s to psico imela tudi zelo bliznje srecanje 3 leta('00) nazaj na razstavi v ljubljanskem BTC-ju, kjer je izpod mize na kateri se je grelo gospodarjevo pivo na ohlapnem povodcu skocila v mojega 13.5 kilskega psa, s katerim sem bila vsaj 3 metre stran in psice se opazila nisva. Ce se to ne bi zgodilo, te na njen karakter tudi ne bi opozorila ampak bi "nepreverjeno" zadrzala zase.
Ampak, ni kaj reci, lepa je pa za pojest, cetudi ima glavo precej zmesano(bojda zaradi napada rottija v mladosti).

LP

P.S.
Pa kaj je s temi ljubljanskimi razstavami...povsod se omenja pivo pa agresivni psi, pa preohlapni povodci pa..... ;D


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , sreda, 02.04.2003 : 09:24:53
tista številka **ne bo prava... sem včeraj klical pa se je toti mariborčan samo čudil kake pse rabim  ??? ;D

sem se pa pogovarjal z lastnikom tajge, ki je tudi povedal, da je njegova psica zelo postavna... drugace jo grem pa verjetno ta vikend tudi pogledat...

aja... cene bauceronov so pa od 700 eurov naprej...


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: mefisto , sreda, 02.04.2003 : 09:45:19

Živjo Bryden,
vzreditelj iz Logatca obstaja, prijatelj je pri njem pred 2 leti kupil psičko, vzreditelja pa pohvalil, da se je vse lahko pogovoril z njim. Tudi plemenjak je bil izbran nekje v tujini.

Navedenih ocen ni težko doseči, sploh če ja pasma številčno manj zastopana, še bolj enostavno pa je, če izbiraš manj kvalitetne razstave. Razstavni rezultati niso vedno merilo za kvaliteto!

Da ne bo pomote, ne vem, kakšno kvaliteto psov ima omenjeni gospod, mogoče pa zelo dobro -preveri!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: kirka , sreda, 02.04.2003 : 10:50:17
O pasmi sicer ne vem prav dosti, imajo pa enega beucerona na našem koncu. Kljub temu, da me je ob prvem srečanju precej prestraši, ko je med sprehajanjem mojega psa nenadoma 'prihlačal' proti nama po gozdni cesti popolnoma neznan ogromen pes (ki je sicer po barvi res spominjal na dobermana, po postavi pa na rottweilerja, čeprav je bil precej večji in močnejši, tako da sem najprej pomislila, da gre za mešanca), gospodarja pa ni bilo videti od nikoder. No izkazalo se je, da je pes popolnoma prijazen in miroljuben (če bi bil tako 'divji', kot pravite, da naj bi ta pasma bila, potem zdajle ne bi pisala po tem forumu, pa tudi moj pes verjetno ne bi preživel tistega naključnega srečanja) in da si je samo privoščil sprehod v lastni režiji, ker mu je doma očitno postalo dolgčas.

Zanima pa me, ali je  opletajoča hoja  (moj vtis) značilna za to pasmo in ali imata tista dva slednika na zadnjih nogah, kaj opraviti s tem?


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Cat , četrtek, 03.04.2003 : 04:38:41
Oj  bryden!
Citat
drugace jo grem pa verjetno ta vikend tudi pogledat...

in sporoci vtise...te ze vidim vsega navdusenega in z velikim ;D na obrazu, ker je Tajga res noro lepa predstavnica pasme. Skoda samo zaradi njene netolerance do drugih psov(do ljudi je cuker) ampak saj je glede na slabe pretekle izkusnje(psica je bila res napadena) in njeno mocno osebnost kaj drugega ze tezko pricakovati-pac se ne govori o zasuznjenih cuckih ali pa mehkih hrtkih. Pri takih lahko skodo se nekako popravis ali pa vsaj omilis posledice, pri Beauceronih in tovrstnih pasmah pa je ena izkusnja dovolj, da ti unici ves trud, ki ga vlozis v psa, ta pa postane ob dolocenih situacijah ne ali tezko obvladljiv.
LP


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , četrtek, 03.04.2003 : 08:42:17
v bistvu imam pred bauceroni in podobnimi pasmami se en in prakticno zadnji pomislek... ukvarjam se s tabornistvom, kar pomeni, da so prisotni otroci... veliko otrok... na kupu!

Dvakrat letno imamo taborjenje, kjer smo skupaj po 14 dni in takrat bi rad imel psa ob sebi... me pa malo skrbi, če lahko takemu psu (kljub popolni socializaciji in navajanju na to ze od otrostva) zaupam in ga za pol ure spustim z oci, da je sam med otroci... to pomeni, da ga bojo verjetno bozali s stotih koncev naenkrat, mu bo kdo ponesreci stopil na rep itd. pac da se pes pusti mečkat... ker za kakšnega zlatega prinašalca bi bil to raj na zemlji... vprašanje pa je kaj v glavi dogaja bauceronom in rottijem ob takih "crklanjih"  ???


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , petek, 04.04.2003 : 07:13:51
Citat

v bistvu imam pred bauceroni in podobnimi pasmami se en in prakticno zadnji pomislek... ukvarjam se s tabornistvom, kar pomeni, da so prisotni otroci... veliko otrok... na kupu!

Dvakrat letno imamo taborjenje, kjer smo skupaj po 14 dni in takrat bi rad imel psa ob sebi... me pa malo skrbi, če lahko takemu psu (kljub popolni socializaciji in navajanju na to ze od otrostva) zaupam in ga za pol ure spustim z oci, da je sam med otroci... to pomeni, da ga bojo verjetno bozali s stotih koncev naenkrat, mu bo kdo ponesreci stopil na rep itd. pac da se pes pusti mečkat... ker za kakšnega zlatega prinašalca bi bil to raj na zemlji... vprašanje pa je kaj v glavi dogaja bauceronom in rottijem ob takih "crklanjih"  ???


NOBENEGA !!! psa ne mores pustiti samega z otroci. Sploh pa ne v primeru kot ga navajas ti, ko otroci niti "domaci" ne bodo.
In nehajmo napadalnost in agresivnost ter potencialno nevarnost pripisovati beauceronom, rottom, dobermanom, pittbullom... Zavedajmo se, da je otroku prav tako lahko nevaren pudelj ali zlati prinasalec. Se vam zdi, da 35 kg zlatko ne more ogroziti otroka ???
Razmisliti velja tudi o tem, da so "agresivci" nastali v nasih glavah, tudi pod vplivom medijev. Ce bo nekoga v nogo ugriznil zlatko, bo ugriznjeni sel po 2 siva npr. Ce bo isto rano povzrocil rott, bomo to prebrali na prvi strani Slovenskih novic npr.
In se enkrat ponavljam NOBENEGA psa ne puscamo brez nadzora samega z otroci!!!

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , petek, 04.04.2003 : 11:32:59
no, yo... ne se razburjat... :) samo ne bos me pa prepricala, da so zlati prinasalci potencialno tako nevarni kot rottiji in bauceroni itd.
seveda se lahko zgodi, da ugrizne tudi zlati prinasalec, sej se kokerspanijel lahko ugrizne... samo se pa pomoje strinjava, da imajo te pasme ze po naravi veliko večjo mero potrplenja in večji prag strpnosti kot pa druge pasme, ki so "označene kot agresivne"  ;)

drugače pa urška hvala za nasvet... kot rečeno imam namen med vikendom obiskati taygo, da sploh baucerone v živo vidim... pa bom potem povedal kaj in kako


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , petek, 04.04.2003 : 12:45:24

Citat

no, yo... ne se razburjat... :) samo ne bos me pa prepricala, da so zlati prinasalci potencialno tako nevarni kot rottiji in bauceroni itd.
seveda se lahko zgodi, da ugrizne tudi zlati prinasalec, sej se kokerspanijel lahko ugrizne... samo se pa pomoje strinjava, da imajo te pasme ze po naravi veliko večjo mero potrplenja in večji prag strpnosti kot pa druge pasme, ki so "označene kot agresivne"  ;)


Yo se ne razburja. Samo pozna kup psov. Zlatkota, ki se ga boji celo lastnica npr. (kar ne pomeni, da so vsi zlatkoti taki), poznam pa tudi beauceronko Hero, ki prihaja iz psarne Rdeca nogavicka, ki ne bi skocila na otroka tudi ce bi ji spulil usesa (njen "bratec" iz istega legla, se pravi sinko iste mame, ki je prejel isto vzgojo, bi v istem primeru iz otroka naredil pasteto) . Poznam svojo pudljico, ki je s tujim otrokom ne bi pustila niti za 5 minut in svojega skota, ki mu lahko 99% zaupam otroke.
O agresivnih psih. Psi, ki sta jih z Ursko omenjale zgoraj, niso psi agresivnih pasem ampak psi dominantnejsih pasem. Upam, da poznata razliko. Ceprav se bojim, da ne. Urska kupuje rotta, na razstavi pa je popolnoma sokirana, ker argentinci jamrajo od dolgega casa, nekaj rottov zarenci v ringu in so diskvalificirani, dva psa se grdo pogledata, ker je v blizini psica ipd.  :o :o :o
Upam, da bosta obadva razmislila o svojem poznavanju psov. Pa kaksen leksikon bi tudi prisel prav, da se razjasni razlika med dominantnostjo in agresivnostjo.

Pa brez zamere!

Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: kirka , petek, 04.04.2003 : 12:49:37
Heh! Že spet nekdo, ki meni, da koker španjel, samo zato ker je manjši in ne deluje tako  kot kak pittbull itd.,  ne more biti nevaren. Mi je zelo žal, ampak večina ljudi ima o psih še vedno napačno predstavo, da o stereotipih, ki veljajo za določene pasme, raje sploh ne govorimo. Določena pasma naj bi bila že po naravi napadalna, druga pa ne - le zakaj potem toliko psov 'nenevarnih' pasem žalostno konča, ker  npr. ugriznejo domačega otroka. In zakaj večina veterinarjev sploh ne vpraša lastnika koker španjela, ali pes grize, ampak mu kar takoj nadene nagobčnik? Da bo odgovor lažji: po statistiki ugrizov so španjeli na prvem mestu. In še to: večina španjelov tudi slučajno nima visokega praga strpnosti. Za primerjavo: že pred leti je imela neka gospa na morju, kjer smo počitnikovali, dobermana (potencialno nevarna pasma, mar ne?), ki je mirne duše dovolil, da se je moj takrat še okoli 6 let star brat obešal in plezal po njem, ga vlekel za repek in ušesa. Naša domača koker španjelka mu kaj takega ne bi dovolila niti v sanjah in se niti ne bi  potrudila, da bi nadležneža opozorila z renčanjem, ampak bi samo ugriznila. Toliko o stereotipih.  

Vsekakor nobenega psa, pa naj bo še tako prijazen,  ne moreš pustiti brez nadzora samega z otroki - ker pes morda že ve,  kako daleč lahko gre, marsikateri otrok pa ne. In vsakemu psu lahko na določeni točki 'popustijo živci'. In še tako majhen pes ima dovolj močan ugriz, da lahko zlomi kost.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , petek, 04.04.2003 : 15:46:41
aja, pa da se nismo narobe razumeli... "pol ure nimas na oceh" sem mislil, da nisi pozoren kaj pes pocne non-stop... lahko pojes v miru kosilo, pes pa lezi na desni in ti ni treba skoz nanj gledat in preverjat ce je se tam, kljub temu, da mulci mimo hodijo... pa ko gres plavat, da je lahko pes 10 metrov stran od tebe, pa je se vedno vse v redu... pac, da ga ni treba met 100% na povodcu ali pa 110% na očeh...


sicer bi se pa po moji logiki itaq moral pes (obb normalnem odraščanju) samoiniciativno lastnika držat... ?!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sobota, 05.04.2003 : 09:34:06
Citat
"pol ure nimas na oceh" sem mislil, da nisi pozoren kaj pes pocne non-stop... lahko pojes v miru kosilo, pes pa lezi na desni in ti ni treba skoz nanj gledat in preverjat ce je se tam, kljub temu, da mulci mimo hodijo... pa ko gres plavat, da je lahko pes 10 metrov stran od tebe, pa je se vedno vse v redu... pac, da ga ni treba met 100% na povodcu ali pa 110% na očeh...

Zdaj ti bom spet odgovorila iz lastnih izkusenj z beauceronko Hero, ki je zelo tipicen predstavnik pasme.
Da bi bila pol ure pri miru, je popolnoma nemogoce. OK, da ji dam malo pohvale, ob vsem solanju in ukvarjanju z njo, je moznih 5 minut, seveda, ce jo nekdo cohlja ali pa ce s tabo gleda TV. No, to sem napisala zato, ker je tipicen beauceron totalni hiperaktivec in bo tezko lezal in pocival.

Citat
sicer bi se pa po moji logiki itaq moral pes (obb normalnem odraščanju) samoiniciativno lastnika držat... ?!

No, ja... recimo. Ampak to lahko pricakujes sele po nekaj mesecih ali celo letih, ko si ga ze vzgojil, prej pa ne.

Pa se nekaj. Jaz beaucerona, ce ga mislis jemati na tabore, ne bi kupovala. Pa ne, ker bi bil nevaren otrokom, ker to naceloma ni, bolj zaradi njegove posesivnosti in cuvanja terena. Tudi mislim, da ne bo najbolj zadovoljen, ko se bos ukvarjal z otroci. Kajti po njegovem bi se moral z njim. Itak, vedno in povsod.
Naslednja stvar, ki jo velja omeniti, je spet povezana s posesivnostjo. Ce vzameva primer, da ima svojo zogico. Lahko jo bos vzel ti ali kdo od poznanih, zelo hudo pa zna biti, ce bo isto poskusil otrok, ki ga se ni sprejel.

Svetovala bi ti, da poklices lastnika ***, ker zanj vem, da je pripravljen svetovati in pove tudi vse minuse, pa ceprav na ta nacin "izgubi" vecino (!!!) kupcev. Vprasaj ga za tvoj konkreten primer in naj ti on pove, kako gleda na stvar in kaj lahko pricakujes.

Pa sporoci, kako si se odlocil.

Lp, Yo

p.s. ...pa da ne bi... to ni reklama za **, samo lastnika **ne poznam, zato sem predlagala prvega.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , sobota, 05.04.2003 : 13:33:09
z lastnikom rdece nogavicke sem se vceraj pogovarjal po telefonu... obljubil mi je, da mi po e-mailu poslje slike... trenutno pa na obsik nisem zaželjen, ker so psi še zelo majhni...

danes sem bil  pri lastniku tayge... psica je res zelo prijazna, nisem dobil vtisa, da bi bila tako hiperaktivna kot pravis za hero... sej je hodila gor in dol pa zogico lovila... samo ko se je lastnik pogovarjal z mano se je pa pač ulegla in dala mir... pomoje je veliko odvisno od socializacije in pa tudi kolko je pes star (ker pri 2,3 letih je verjetno drugace kot pri 7,8,9)
lastnik je tudi rekel, da psica ne pelje vsak dan na sprehod, ampak ko mu to cas dopusca, predvsem pa hodi zaradi sebe in svojih uzitkov pri hoji...

tak da, zdaj klicem se v toti MB da zvem kako je s crno perlo  ;)


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sobota, 05.04.2003 : 15:31:50

Citat

...lastnik je tudi rekel, da psica ne pelje vsak dan na sprehod, ampak ko mu to cas dopusca, predvsem pa hodi zaradi sebe in svojih uzitkov pri hoji...


:o :o :-/ :-/ :-X :-X :-/ :-/ :o :o
Mislim, jaz bi se pri vzreditelju tako aktivnih psov zamislila, ce bi mi rekel, da psice ne pelje vsak dan na sprehod. Pravzaprav bi se pri taksni izjavi zamislila nad vsakim lastnikom psa. To so "pasje" potrebe in ce psa imas, jih kot odgovoren skrbnik moras zadovoljiti, ne pa da gres na sprehod samo kadar to tebi pase ???

Aja, pa potem me sploh ne cudi, da psica ni zivahna. Tebe ???

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sobota, 05.04.2003 : 21:36:16
Citat

Šokirana na CACIB Lj. - kje si pa to našla? Osebno me ne poznaš, kako mi laho potem pripišeš nekaj takega?


O agresivnih psih si pisala v temi, ki je bila odprta v zvezi s CACIB Ljubljana.

Sicer pa po vsem razmisljanju se vedno ne vem, od kje taksni vtisi. Ocitno sva bili vsaka na svoji razstavi ???

Lp, Yo

p.s. Mi je pa zal, da se nisva srecali - sem sprasevala po tebi, pa brez uspeha  :(


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: kaja , nedelja, 06.04.2003 : 09:46:06
Harlekin beauceron z ljubljanske razstave

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , nedelja, 11.05.2003 : 12:41:32
;D danes sem domov pripeljal 8 tedensko psicko


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , nedelja, 11.05.2003 : 14:35:14
mala je bauceronka... izbrati moram se ime, ker mi rodovnisko ni vsec (chelsy  ???)... je pa živahno in potrpežljivo bitje! :) po pol ure se je že uspela zaplezat in ujet med dilce v pesjaku in je morala potem ene 15 minut bit ujeta, preden sem uspel dilce odvit in razmaknit... zdaj sem na dile pribil karton, gajbice, gumo itd. samo ne vem kako dolgo bo drzalo... trenutno spi, jst sem pa ze cist zmatran, pa ceprav sem spal danes 9 ur

aja... pa kako naj jo naučim, naj mi prinese palico? kar ji vrzem skoci takoj iskat, potem me pogleda in s plenom stece v drugo smer... ko bi mi vsaj enkrat prinesla, da bi jo lahko konkretno pohvalil... ???


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: nadja , ponedeljek, 12.05.2003 : 10:53:42
Za ime se boš moral sam odločiti lahko ti pa napišem par imen, ki so meni všeč.
Hope (upanje)
Grace (mila)
Zoe
Chloe (izgovori se kloui)
Misty
Megy
Mindy
...
Upam, da sem ti kaj pomagala


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , četrtek, 12.06.2003 : 17:31:25
oj!

da spet malo porocam...
Mali je zdaj ime Cala (kala), stara je 3 mesece...
Pesjaka se je ze kar dobro privadila... Je zelo bojece narave, ampak sem jo po dveh tednih ze naucil, da je drugi psi ne bojo pojedli in da ljudje tudi niso bav-bav... začela sva hodit tudi v malo šolo... zadnjic je ze uspela odgnat dva znanca z dvorišča, ker je renčala nanju (mene ni bilo zraven, ampak kot sklepam je rencala bolj zaradi svoje ogrozenosti kot zaradi cesa drugega)...

Ta mesec je ravno izpitno obdobje, tako da sem zelo zaseden in zanjo skoraj nimam casa... Zahvalit bi se moral ocetu in mami, ker imata VELIKO potrplenja in mi res pomagata... Jaz psicko vsak vecer peljem ven in se kaksno uro sprehajava, tako da je res zmatrana in zaspi v pesjaku brez lajeza. Ob prvem svitu (okoli petih) zacne spet lajat. Takrat jo ma cez mama, da ji da zajtrk. Kar se hrane tice, je psica zbircna kot le kaj! Briketov sploh ne je, kuhamo ji govedino, zraven dobi primešan še kruh, kašo, polento, pač kar pride pod roke in nekaj zelenjave. Uspeli smo jo odvadit, da se po vrtu ne koplje in da krompir ni najboljša senca  ::)
Roke imam do komolcev v praskah. Sicer zna zelo lepo zadrževati ugriz, ampak ko potegne pa praska...

cez dan pa ob tej vrocini hvalabogu spi, tako da imam vsaj malo časa študirat...


Zdaj razmišljam, če bi jo konec meseca vzel s sabo na tabor... če je že dost stara, da ji ni treba cel dan spat, če je dost stara, da se zna umaknit otrokom... no ja.. bom videl!




Trenutno lahko rečem naslednje: mala je pravi cuker! Bolj nežnega, a resnega in obenem živega mladiča še nisem videl... Komaj čakam, da naredim izpite in se ji lahko malo bolj posvetim!

Bom občasno še poročal!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Teja , četrtek, 12.06.2003 : 23:30:29
Citat
Zdaj razmišljam, če bi jo konec meseca vzel s sabo na tabor...

Zakaj pa ne?? V soli je moj razred je cisto navdusen nad mojo 'Oxanko', s sabo pa jo vzamem kamor se le da...
Ce je psicka socializirana, dokaj mirna in prijazna, potem jo le vzami!! Jaz sem ze tako obsedena, da hodim z uzitkom naokrog samo zaradi tega, ker ''vlacim'' mlajso psico vse povsod... (vsemogoci pikniki, vecerne pijacke po mestu, morje...)
Sedaj nacrtujem krajsi obisk morja ( z vlakom za nekaj dni) in seveda to nacrtovanje NE BI bilo sploh zanimivo, ce ne bi vzela Oxe s sabo. Pac, vec ''problemov'' je, vec skrbi glede pakiranja, nastanitve in vsega, bolj mi je zanimivo!! ;D ;D ;) ;)


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , sobota, 14.06.2003 : 11:44:15
Hey, ho, velespoštovani, presvetli forumci!
Končno se vam spet oglaša ponosen lastnik 3,5 letnega beaucerončka Aika. Kot že vsi veste, sem imel sprva z mojim psom ogromno težav. Zato je bilo na forumu tudi dosti kreganja glede Aikija. Bil je neukrotljiv, dominanten, skratka neznosen. A to se je spremenilo!! (tooo!) Resnično! Malo po tretjem rojstnem dnevu, je postal drugačen. Bolj umirjen, prijazen, znosen, ne tako dominanten ... Skratka, srečala ga je pamet. Konec je tistih večnih norčavih igric, plašnega Aikija. Aik je zdaj odrasel pes, echo & derecho. (ali kako se že reče :) ) No, da vam povem še nekaj dogodivščin:
Pridejo eni znanci k nam, jao, kako lep kuža, bla, bla. "A ga lahko pobožamo?" "Ja, lahko, samo pazite, ne po glavi."
"Guci gu, kok si ti lep, kok si priden" ... pa malo so ga trepljali po glavi. Psu je naenkrat prikipelo in hop. Zarenčal je in skočil. Oni so kar odskočili stran. Ni pa nobenem nič naredil.
Potem:
Sosedu so sunili avto radio. Tatovi so šli tudi k nam, samo jih je pes precej odgnal.
Res pa je, da je ta pes še vedno grob pes. Ima grobe kretnje. Pri njem ne smeš izvajati hitrih gibov. Veselje pokaže na zelo grob način ...

Skratka, zadovoljni smo z našo nogavičko.
Lp


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Teja , nedelja, 15.06.2003 : 01:35:46
:-/ :-/ ??? ???
Hmmm.... Po eni strani pravis, da Aik ni vec TAKO DOMINANTEN, po drugi pa, da je konec PLASNEGA AIKA. ??

Citat
pa malo so ga trepljali po glavi. Psu je naenkrat prikipelo in hop. Zarenčal je in skočil. Oni so kar odskočili stran. Ni pa nobenem nič naredil.


Jaz ne bi bila sicer ponosna na psa, ki renci na ljudi...
??? :-X


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 15.06.2003 : 11:20:05
Citat
Hmmm.... Po eni strani pravis, da Aik ni vec TAKO DOMINANTEN, po drugi pa, da je konec PLASNEGA AIKA. ??


Da, tako kot sem napisal. Mladiček beauceronček je dolgo časa nezaupljiv, plašen ... No, pri njem te otroške plahosti več ni. Dominance pa ne izkazuje več. Enostavno nas je sprejel kot gospodarje in konec je večnih borb, kdo bo sedel na klopci.  ;D

Citat
Jaz ne bi bila sicer ponosna na psa, ki renci na ljudi...


Jaz pa sem, ker vem, da so to normalni znaki vseh potencialno nevarnih pasem. Glej, dekle, kako nemško dogo ali dobermana lahko še tako socializiraš. VEDNO obstaja verjetnost, da mu kaj ni prav in da bo reagiral čisto drugače, kot si pričakoval.



Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , nedelja, 15.06.2003 : 14:43:45
isto velja za vse kokeršpanjele, zlate prinašalce itd., ki veljajo za potencialno merne pasme...

psičke do zdaj ni napadel še noben rottie, nemški ovčar, doberman, tudi z pitbulom ima prijateljska srečanja... potem se pa vanjo zažene kokeršpanjel, pol manjši od nje in renči in grize??? ni vse tako kot zgleda!

Pes nima da renči, sploh ne, če je zraven lastnik! Je pa res, da tudi pri svoji zadnje čase opažam, da rada zarenči na koga, če se ji približa ponoči ali pa gre mimo naše ograje oz. vstopi na dvorišče... samo si še nisem prišel na jasno ali renči, ker se boji ali hoče branit svojo posest... kakorkoli, to jo bo treba odvadit!


p.s.
a mi lahko poveš koliko ste Aikota vozili naokrog, ko je bil še mlad in plašen?


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 15.06.2003 : 14:55:48
Veš, psu dosti stvari ni prav. In našem očitno ni bilo prav, da so ga božali po glavi proti dlaki. Saj nekaj časa potrpi, potem pa ga to božkanje že spravi v jezo. Jebiga, so to kar vročekrvni psi. Najbolj smo bili ponosni, ko je tatove odgnal.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 15.06.2003 : 14:58:33
Hopala, šele zdaj sem videl vprašanje o vožnji.

Z avtom nismo imeli skoraj nikoli težav, ker smo ga že od malega vozili. Zato je tudi sam od sebe skočil v avto. Res pa je, da so v mladih letih vsi in tudi potem v odraslosti nekateri zelo občutljivi na vožnje z avtom. Naš nam je ogromnokrat cel avto pobruhal. Ampak na to moraš biti pripravljen.
Lp


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Teja , nedelja, 15.06.2003 : 18:45:38
Pzorko!
Imamo prijazne dobermane, (doga naj bi bila potencialno nevarna pasma??! :o Ta mirni aristokrat?), prijazne RW in NO... Imamo tudi ''zloceste'' RW, NO in D.,...
Potem so tu se prijazni spanjelcki, prinasalci, ter dalmatinci... Najdemo pa tudi nepredvidljive dalmatincke, retriverje...
Ne govorim kar tako, ampak iz izkusenj...

PES JE ZIVAL, ZIVALI PA SO NEPREDVIDLJIVE!!!

Kolikokrat bomo morali se ponoviti, da je vsak pes osebek zase. Priznam, pa da moramo biti pri dominantnih se posebej pazljivi in jih temu primerno tudi vzgajati!!

Imam 2 psici, ki sta po znacaju dejansko kot noc ina dan. In odlocila sem se, da bo nasledji pes...
...vrjetno...   ....   ...   ... :-/ ;)
prijaznega znacaja, ker vidim koliko manj skrbi je s takim psom ::)



Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 16.06.2003 : 06:30:53
Da, vem da ste o tem že veliko debatirali, a vseeno.

To, kar si ti napisala po eni strani drži, po drugi pa tudi ne drži. Zdi se mi absurdno trdit, da je vsak pes osebek zase in da sploh ni nujno, da bo imel lastnosti njegove pasme. Če bi bilo tako, kot ti praviš, pasem sploh ne bi bilo. No, bi bile, samo karakter pa ne bi bil isti. Če bi se držala svoje teorije, bi lahko citirala vsako knjigo z opisi pasem.

Dobro, napisala si, da najdemo takšne in takšne primerke pasme. Ti se od svoje pasme razlikujejo pač po karakterju ali videzu. Ampak tega ne smemo posploševat. Tisti, ki so ustvarili svoje mnenje o določeni pasmi, so jo že morali dosti poznati in preučevati. In o beauceronu jasno piše, da ima nizki prag potrpežljivosti, da lahko ob momentih explodira, da je zelo dominanten in temperamenten.

Lp!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , ponedeljek, 16.06.2003 : 10:46:32
;D ;D ;D ;D ;D bryden, Cala je lustna za crknit. Upam, da se se kdaj srecamo, pa ne tako na hitro, da se bo nas veliki otrok Thor lahko malo poigral z njo.

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Teja , ponedeljek, 16.06.2003 : 14:36:23
pzorko!!
Citat
Zdi se mi absurdno trdit, da je vsak pes osebek zase in
da sploh ni nujno, da bo imel lastnosti njegove pasme.

Oprosti, ampak tega pa nisem rekla!
Vstrajam pri VSAK PES JE OSEBEK ZASE, to, da pa ni nujno, da bo imel lastnosti pasme pa nisem rekla!

Za dokaz pa moj citat:
Citat
Priznam, pa da moramo biti pri dominantnih se posebej pazljivi in jih temu primerno tudi vzgajati!


Vidim, da hoces reci, da je vsak beauce takega znacaja kot tvoj. Ne recem, da je pasma naravno prijazna in zaupljiva. Vendar bi se, vsaj jaz trudila, da bi bil moj pes cim manj dominanten. Ne bi mu branila, da cuva npr. hiso (saj je to njegovo naravno vedenje) , bi pa zelela, da je toleranten do ljudi, ki bi jih sprejela v hiso.

Citat
Če bi se držala svoje teorije, bi lahko citirala vsako knjigo z opisi pasem.


??? ??? ??? ??? ::) ::)

LP
Teja





Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 16.06.2003 : 16:06:25
No, v glavnem, jaz mislim tako:
Psi iste pasme se razlikujejo med sabo individualno in sicer to je posledica različne socializacije in vzgoj. Tako, kot si ti rekla. Se pa med sabo razlikujejo tudi pasme. Za določeno pasmo je določen značaj.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , nedelja, 22.06.2003 : 23:01:25

Citat

;D ;D ;D ;D ;D bryden, Cala je lustna za crknit. Upam, da se se kdaj srecamo, pa ne tako na hitro, da se bo nas veliki otrok Thor lahko malo poigral z njo.

Lp, Yo


jah ves da je lustna... skor tolk kot gospodar  ;D
jah ni problema, se zmenmo enkrat, ker je ziva in se rad igra zdaj tud ze z drugimi psi, ceprav sva mela vceraj (po iskem sva sla se med tabornike) en neljub dogodek, ko jo je napadel en velik peso... ni blo hujsega, samo zarencal je, jo povaljal in potacal... predvsem jo je dobro prestrasil, najbolj me pa jezi, ker je bila med mojimi nogami, pa je oni divjak priletel podrl mene pa potem se njo... lastniku bi najraje odrezal j***

vceraj sva bila tudi prvic cel dan od doma, tko da ni uspela vsakih pet minut spat... popoldne je pa izkusnje nabirala se z otroki in zvecer z ognjem... mislim da se bo kar v redu drzala... me pa malo skrbi, ker je psicka ze zdaj kar velika (no, ja zame so se doge dokaj majhne...  ;)) in se je doloceni osebki ze zdaj mal bojijo... ona pa zelo rada kaksno roko poslini pa tudi ugrizne... sej ugriz zadrzuje zelo lepo, tako da nobenemu nic ne naredi (se popraska ne), razen jaz mam roke vse v praskah, ker ko se igrava ona ugrizne in potege, potem mam pa od komolcev pa do prstov praskice...


aja.. pa naucila se mi je povodec grizt in se z njim igrat  >:(
kaksen nasvet? ker ce ji povodca ne pustim, pa med sprehodom vame skace in mi hlace trga  ::)


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , ponedeljek, 23.06.2003 : 08:28:45
Hja, doslednost. Nikakor ji nikoli ne dovoli, česar ji tudi vnaprej ne boš dovolil. Enkrat NE naj bo vedno NE.

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: u-r-s-h-y , torek, 24.06.2003 : 09:01:06
Elow!!
Jaz imam glede znacaja psa taksno mnenje: pes ima "zapisan"  del znacaja v genih...In tega se zelo tezko spremeni sploh pri dominantnih psih toda drugi del njegovega znacaja se privzgoji!Zato je zelo pomembna vzgoja psa sicer pa pri enih psih manj pri bolj temperamentnih pa bolj. Sama poznam cloveka ki ima aljaskega malamuta toda je tako napadalen da je kar nekaj psov spravil na ono stran... Moj malamut nebi nikomur nic naredil ker se zelo rad igra in crklja!! Tudi doberman (sicer je star sele 5 mesecev) toda vseeno opazam da se za ljudi sploh ne zmeni, z psmi pa komaj caka da se igra!! Tako da mislim da je pri psih odlocilna vzgoja in lastnik kajti tisti "podedovani" temperament lahko le z nepravilno vzgojo in slabim lastnikom pride na dan...Taksno je moje mnenje in govorim  iz izkusenj ki sem jih dozivela in videla...
No glede Beaucerona nasi prijatelji imajo precudovitega kuzka te pasme ki slisi na ime Atos in tudi njihovega psa lahko vsak boza in cloveka pospremi v hiso , vcasih se lastnik heca in rece da bi se roparjem pomagal stvari ven odnasat...heheh
Vse se da doseci z ljubeznijo in potrpljenjem ter vztrajnostjo... pa lep pozdrav ursa & 3 pasji musketirji


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: maj , torek, 01.07.2003 : 11:00:06
Na internetu sem videla oglas, da išče novega lastnika 3 mesečna psička (bauceron)....

Lp


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sreda, 02.07.2003 : 07:54:42
3-mesecna beauceronka bi morala biti nekako taksna kot je Cala, ki jo ima bryden (sem jo videla pri 3 mesecih).

Pa jaz res ne najdem podobnosti, kakorkoli obrnem ekran ali glavo, mi tamala z oglasa ne deluje beauceronka ???

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: simi , sreda, 02.07.2003 : 08:25:35
Tudi meni ne gredo stvari skupaj. A kdo kaj vec ve?


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: maj , sreda, 02.07.2003 : 08:33:21
Jaz sem zjutraj samo videla oglas in stvar se mi je zdela precej cudna... Takoj sem pomislila na najslabso varianto.
Mogoce se pa motim  ??? ???

Lp


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: mefisto , sreda, 02.07.2003 : 09:19:26

Tudi sama sem imela priložnost videvati bauceronko od 2. meseca starosti dalje in to velikokrat.
Tu res ni 1 promila te pasme ;D ??? ::)

Mogoče pa se samo kdo dela norce z vseh nas?


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sreda, 02.07.2003 : 09:27:56
Ah, jaz se nisem mogla zadrzat, pa sem tipu kar pisala. Zdaj cakam na odgovor  :P Vprasala pa sem, ce je on vzreditelj, ce je psica cistokrvna oz. z rodovnikom, kdo so starsi, ali jih lahko vidim in koliko je cena.
Me prav zanima, kaj bo odgovoril ???

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Barbka , sreda, 02.07.2003 : 10:49:42
Samo v vednost,
zadnjic sem zvedela, da je nekdo dal uspavati celo leglo zdravih mladicev. Ker ga je nekdo (beri "strokovnjak") prepriceval, da ne bo dobil rodovnikov...

Drage moje - vsakemu se zgodi ups, in mogoce je ta kuza ups. Lahko pa da ni, in da ima zal premalo izrazito harlekin barvo- ki je seveda pri bauceronih povsem normalna barva, samo bolj redka v Sloveniji - standard FCI 44/b.
Na sliki mi deluje zadovoljno in kdorkoli je skrbnik se trudi, da bo kuza prisel v dobre roke. A to ni nic vredno?

Pa brez zamere.


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: yo , sreda, 02.07.2003 : 10:53:54

Citat

Drage moje - vsakemu se zgodi ups, in mogoce je ta kuza ups. Lahko pa da ni, in da ima zal premalo izrazito harlekin barvo- ki je seveda pri bauceronih povsem normalna barva, samo bolj redka v Sloveniji - standard FCI 44/b.


Barbka, ne gre za harlekin barvo, ki jo mimogrede tudi pri beauceronih prav dobro poznam  ;) Gre za celotno fizionomijo psa - glava, telo, se manj pa sape ustrezajo mlademu beauceronu, staremu 3 mesece (tudi ce je na sliki psicka stara manj, to ne spremeni nicesar). Tudi uhlji "niso pravi" (ne mislim zato, ker niso kupirani).

Citat

Na sliki mi deluje zadovoljno in kdorkoli je skrbnik se trudi, da bo kuza prisel v dobre roke. A to ni nic vredno?


To je vredno veliko, samo ce pa gre dejansko za mesanca (kar po moje je), potem so vprasljivi dobri nameni skrbnika. Cena beauceronov namrec ni nizka.

Sicer pa sem skrbniku pisala in ce bo odgovoril, bomo kmalu vedeli za kaj gre.

Lp, Yo


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Caterpillar , četrtek, 03.07.2003 : 08:35:10
Jaz sem za to ime(**) v slo. kinologiji ze slisala, samo se zal ne spomnim kam bi ga dala.

Morda kdo ve kdo je lastnik psarne "***

LP


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Caterpillar , četrtek, 03.07.2003 : 09:00:11
Se mi je zdelo, da bi moralo to dvoje pasati skupaj samo nisem bila cisto 100%....sem ze malo iz forme, kam kdo pase ;D.
***Yo, hvala za posredovanje odgovora.
Tudi meni je bolj malo jasno...bom prostor raje prepustila bolj izkusenim v tej pasmi. Noja, neglede na vse skupaj...psicka je pa prav ocarljiva :).

LP


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: Barbka , četrtek, 03.07.2003 : 09:00:20
Gospod ***se je svoje baucerone pripeljal iz Francije (samca , ki ga je dal v solastnistvo in samico). Mislim, da je celo lastnik ***".
Moja prijateljica ima samca, ki ga je kupila pri njem. Pes je ogromen, prijazen in lep (da o tipicnosti ne govorim).

In - se enkrat vam povem, nedavno je bilo uspavano celo leglo zdravih mladicev, zaradi mnenja "strokovnjakov".

Dobro, da dezuje, da se bo ozracje shladilo...


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: bryden , torek, 29.07.2003 : 17:28:51
zivjo!

*** pri katerem sem tudi jaz kupil psičko... on je tudi lastnik Rdeče nogavičke... Kala je zdaj stara 4 mesece, je mirna (kolikor je se zdravo za baucerona...), igriva itd.

Omenjeni oglas sem tudi jaz pogledal in si ogledal sliki... meni pes na sliki deluje kot bauceron, čeprav osebno težko rečem iz dveh fotografij, še to slabih... poleg tega vzemite v zakup, da je pes na sliki še zelo mlad (pri taki starosti je pa pasmo tako ali tako težko določit na hitro)...

od kje vam podatki, da je človek uvozil psa? kolikor jaz vem in kolikor mi je on povedal ima dve psici, ena je "normalna", druga harlekin... harlekinke se ni paril...

Kolikor se spomnim je imel v leglu letos tudi eno harlekinko, ki je imela po telesu samo eno belo črto (čez glavo) --> tako da je to verjetno ta psička...

ko sem odpeljal kalo, sem se pozanimal tudi kam so šli drugi psi... za tole psičko je rekel, če me spomin ne vara, da gre v avstrijo, vem pa da jo je oddal...
torej me čudi, kako to, da jo še vedno oddaja...

aja... drugače je prva samica Arabella Hause of happy dogs, katere mati je Remy iz ***druga samica je pa hčer od arabelle


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , sobota, 15.11.2003 : 11:43:09
No, mislim, da je skrajni čas, da vam pokažem našega Aika, ki bo februarja star 4 leta in sem se o njem na veliko hvalil.

Pozno poletne
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P8100008-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P8100007-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P8100006-med.JPG


Spomladanske (je malo umazan zaradi valjanja po travi)
(http://www.mojpes.net/galerija/albums/userpics/10011/AIK2.jpg)
(http://www.mojpes.net/galerija/albums/userpics/10011/AIK3.jpg)

Obljubim, da pridejo tudi zimske!

LP

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 16.11.2003 : 12:31:44
Bi bilo lepo, če bi kdo kakšen komentar napisal.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: maj , ponedeljek, 17.11.2003 : 08:20:44
Ni lepo. da se vazis, ceprav imas razlog za to  :D :D.

LP maj


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: mefisto , ponedeljek, 17.11.2003 : 08:32:49

Halloooo, maj? ::)

Vsak rad pokaže oz. se pohvali s svojim psom, a je pzorko edini, ki je do sedaj pripopal slikce svojega psa?

pzorko: "zverinica" je krasna in vidim, da živi v prijetnem okolju in jo imaš rad, pasme pa ne poznam dovolj dobro, da bi jo lahko komentirala.
Se veliko lepih trenutkov z njim ti želim!



Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: kaja , ponedeljek, 17.11.2003 : 08:41:49
Krasen pesjancek! Vsec mi je, da ste mu pustili uhlje, taksni so mi lepsi! lp


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: maj , ponedeljek, 17.11.2003 : 09:47:35
Mefisto, saj sem tudi jaz tako mislila.... (mogoce sem nerodno napisala)  ;) ;)

V glavnem, Aik je prekrasen in hotela sem povedat, da bi ga raje oz. najraje videla v zivo....

LP, maj


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 17.11.2003 : 14:46:59
Saj bom še kakšno slikico gori pripopal.

Najbolj mi je zanimivo, ko gremo na sprehodt, pa stara dva počasi hodita, jaz pa tečem. Aik pa potem teka od enega do drugega in pazi, da so "ovce v čredi". Pač ovčarski nagon.

Je pa še nekaj resnica: S takšnim psom moramo ravnati resno! Če se jaz preveč otročje obnašam do njega, ga zafrkavam itd, postane neznosen. Če je pa deležen resnosti in je kaznovan za kakršnokoli nadlegovanje, je pa zelo umirjen in prijazen pes. Sicer se pa kot vsi drugi tudi on zeloooooooooo rad carta in je najbolj vesel, če se lahko nasloni na nogo in je deležen čohanja.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , sobota, 29.11.2003 : 13:05:41
Torej, danes je zelo mrk dan. In sem se pač spomnil na moje zveste ljubitelje psov na netu, da jim razveselim dan, z našim lepotcem  ;D

http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P2250008-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P2250009-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P2120004-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P2250007-med.JPG

Mogoče je na kateri sliki njegov izraz malo zmeden. Ampak ne smete bit preveč kritični do njega. V bistvu je izjemno inteligenten pes.

LP

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: bryden , torek, 02.12.2003 : 16:54:50
no še ene par slikic Kale  8)

http://www.poljub.com/albums/uporabniki/aor.sized.jpg
http://www.poljub.com/albums/uporabniki/aos.sized.jpg
http://www.poljub.com/albums/uporabniki/aot.sized.jpg
http://www.poljub.com/albums/uporabniki/aou.sized.jpg
http://www.poljub.com/albums/uporabniki/aow.sized.jpg


[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , četrtek, 04.12.2003 : 06:33:30
Zelo lepa psička!

Zakaj ste ji pa dali kupiratt vuhe? Naš bi bil prav grozen, če bi imel kupirane. Tak orjak, 73 cm plečne, že zdaj se ga mimoedoči bojijo. Drugače je pa taka ovčka. :D :D


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , četrtek, 04.12.2003 : 17:08:59
Živjo!!
Jaz sem odprla novo temo in vidim, da je tema beauceron že odprta zato svoja vprašanja glede beaucerona selim sem :
Citat
Olja!
Jaz sem namreč lastnica mladega 5 mesečnega starega beaucerona.
Rada bi, da se mi vsi lastniki beauceronov in tisti, ki se dobro spoznate na pasmo beauceron oglasite tukaj in mi čim več povete o tej pasmi (prehrana, vzgoja, nega,...itd.)

Hvala!!


Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore!!






Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , petek, 05.12.2003 : 06:39:05
Beauceron ni zahteven pes. Za hrano rabiš brikete, specialno pripravljene v kakšni tekočini, ker če ne, se lahko psu obrne trebuh.Za hego rabiš eno kartačo, saj beauceronu skozi celo leto odpadajo dlake. Drugače se pa nič bati, saj to ni kakšna posebna doga ali mastif, da bi rabila posebna navodila zaradi kakšnih kolčnih bolezni ali kaj takega. Če ga boš lepo na sprehode vodila in vzgajala z ljubeznijo in ne grobostjo (seveda je kdaj in kdaj potrebna tudi trda roka), če si ti mirnega značaja in ne grobjanka, potem lahko pričakuješ odličnega psa. Res pa je, da je to zelo močen pes. In če boš dobila še kakšen "trmast" primerek, se boš morala kar matrati s šolanjem. Mislim predvsem na to, da te bo vlekel s povodcem kot malega otročička.

LP


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: S , petek, 05.12.2003 : 09:07:33
Hoj

Misliš rečt da se mu želodec zasuka. Ta težava se pojavlja predvsem pri večjih pasmah v glavnem zaradi pretiranega divjanja po jedi ali pa zaradi stresa.
Tudi o tem je veliko napisanega.
     lp


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , petek, 05.12.2003 : 19:20:17
Citat
Beauceron ni zahteven pes. Za hrano rabiš brikete, specialno pripravljene v kakšni tekočini, ker če ne, se lahko psu obrne trebuh.Za hego rabiš eno kartačo, saj beauceronu skozi celo leto odpadajo dlake. Drugače se pa nič bati, saj to ni kakšna posebna doga ali mastif, da bi rabila posebna navodila zaradi kakšnih kolčnih bolezni ali kaj takega. Če ga boš lepo na sprehode vodila in vzgajala z ljubeznijo in ne grobostjo (seveda je kdaj in kdaj potrebna tudi trda roka), če si ti mirnega značaja in ne grobjanka, potem lahko pričakuješ odličnega psa. Res pa je, da je to zelo močen pes. In če boš dobila še kakšen "trmast" primerek, se boš morala kar matrati s šolanjem. Mislim predvsem na to, da te bo vlekel s povodcem kot malega otročička.


Živjo!

Pzorko, no glede tega, da beauceron ni zahteven pes se ne strinjam popolnoma, kajti ta pasma je zahtevna kakor za koga. Moraš imeti potrplenje in moraš biti zelo odličen gospodar. Pa odvisno je tudi kakšnega psa dobiš.
Meni se sicer zdi, da ta pasma niti ni toliko zahtevna(vsaj zame), glede tega kaj sem že vse prebrala o tej pasmi, drugače pa še nič ne vem kakšen bo moj Diger, ko odraste, saj zdaj je star komaj  5 mesecev tako, da še nič ne vem!
Moram pa povedati, da so beauceroni krasni psi!!
Zdaj, ko so še mladiči so sprva malo nerodni pa še s takimi velikimi uhlji, ki jih ima moj;D so zelo smešni!!
Zdaj mu rastejo pa mu eno uhlje dol visi eno pa je povešeno gor;D, ker jaz sem mu jaz dala kupirat uhlje.



Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , sobota, 06.12.2003 : 07:56:54
Aja, kupirat si mu jih dala. Mi smo pa imeli našega že v otroštvu zelo radi, zato mu nismo privoščili tega trpljenja in da bi z opornicami hodil po svetu.

To, koliko je ta pes zahteven za vzgojo, pa najbolj vem jaz. Ti kar malo privoščim, da bi dobila takšno trmo, kot je Aik. Da bi ga učila poleg, on pa bi te vlekel na povodcu za hec. Jaz pravim, da bo težko sama punca vzgojila beaucerona, no. Moj oče si je čisto ramo uničil, zaradi nenehnega cukanja, "poleg!, poleg", a psu ni pomagalo. In to, ker smo prvič naredili napako. Tako, da ne bo nikoli dobro hodil poleg. Pa še dominanten je zelo.

Tako da si napak pri takem psu ne moreš privoščit.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , sobota, 06.12.2003 : 07:58:04
Hoj

Misliš rečt da se mu želodec zasuka. Ta težava se pojavlja predvsem pri večjih pasmah v glavnem zaradi pretiranega divjanja po jedi ali pa zaradi stresa.
Tudi o tem je veliko napisanega.
     lp

Ja, no, to.

Ker zelo hitro vrže vse vase.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: andi , sobota, 06.12.2003 : 08:57:46
Pzorko; zakaj pa punca ne bi mogla sama vzgojiti takega psa? Če psa do sedaj niste mogli naučiti poleg pomeni da niste bili dovolj vztrajni ali pa ste nekje kiksnili pri tehniki. Problem še predobro poznam. Jaz sem šele pred kakšnim mesecem odpravila vlečenje, vem kako je težko, vendar pa tudi priznavam da sem bila ko je bil majhen preveč popustljiva. Mislim da sta najina psa kar se tiče trme in dominantnosti kar precej podobna, vendar sem jaz tudi punca, Brin ima le par kil manj od mene, pa mi vseeno uspeva. Ne vem zakaj bi ga Kajči težko vzgojila. Glede na to da je imela že prej pse in ima doma tudi eno trmo, mislim da bo kar lepo uspelo, le če bo vztrajna.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , sobota, 06.12.2003 : 12:47:15
Citat
Aja, kupirat si mu jih dala. Mi smo pa imeli našega že v otroštvu zelo radi, zato mu nismo privoščili tega trpljenja in da bi z opornicami hodil po svetu.

To, koliko je ta pes zahteven za vzgojo, pa najbolj vem jaz. Ti kar malo privoščim, da bi dobila takšno trmo, kot je Aik. Da bi ga učila poleg, on pa bi te vlekel na povodcu za hec. Jaz pravim, da bo težko sama punca vzgojila beaucerona, no. Moj oče si je čisto ramo uničil, zaradi nenehnega cukanja, "poleg!, poleg", a psu ni pomagalo. In to, ker smo prvič naredili napako. Tako, da ne bo nikoli dobro hodil poleg. Pa še dominanten je zelo.

Tako da si napak pri takem psu ne moreš privoščit.

Pzorko: Ja ne vem kaj misliš s tem, da punca ne bi mogla vzgojiti beaucerona?!
Če misliš, da ga nisem zmožna lepo vzgojiti se verjetno motiš.

Sama sem vzgojila svojega haskija in še veliko psov in pri meni ni bilo nobenih problemov, lepo so me ubogali, hodili so poleg brez povodca razen enega.

Sem zmožna vzgojiti beaucerona, ker tudi ni tako zahtevna pasma in to, da me bo pes vlekel po povodcu pa ne bom dovolila, kajti naučila ga bom poleg tako kot jaz to znam!

To, da vaš pes še zdaj ne obvlada poleg se mi zdi čudno, psa moraš začeti vzgajati, ko je še mladič. Ni mi jasno to, da ga še zdaj niste naučili tega verjetno niste bili tako vztrajni kot je rekla andi.
Ne vem, vendar enega beaucerona pa punca lahko vzgoji !! (Vsaj jaz sem tega zmožna!)

Andi, ja s teboj se pa popolnoma strinjam!!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , sobota, 06.12.2003 : 12:53:43
In pa to, da če psu daš kupirat uhlje še ne pomeni, da hodi z opornicami po svetu, tega se pes navadi in ga potem nič več ne ovira!
To, da ima pes kupirana ušesa še ne pomeni, da trpi Digerju so uhlje kupirali, ko je imel 3 mesece in mislim, da se jih je že navadil.
Zdaj, ko je še majhen ga motijo, ker mu rastejo vendar, ko bo zrastel pa ga to ne bo oviralo in tudi tpel ne bo!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: andi , sobota, 06.12.2003 : 17:01:34
Kajči, saj ne da bi pes kasneje trpel ker ima rezane uhlje, gre se da je ta poseg v pasje telo popolnoma nepotreben oz potreben estetskemu videzu, ki ga zahteva lastnik. No o tem je bilo povedano že veliko. Predvsem pa je pomembo da mu uhlje vsak dan večkrat masiraš, če ne se ti zna zgoditi da jih bo imel kjub kupiranju vseeno dol.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Teja , sobota, 06.12.2003 : 19:45:30
Citat
To, koliko je ta pes zahteven za vzgojo, pa najbolj vem jaz. Ti kar malo privoščim, da bi dobila takšno trmo, kot je Aik. Da bi ga učila poleg, on pa bi te vlekel na povodcu za hec. Jaz pravim, da bo težko sama punca vzgojila beaucerona, no. Moj oče si je čisto ramo uničil, zaradi nenehnega cukanja, "poleg!, poleg", a psu ni pomagalo. In to, ker smo prvič naredili napako. Tako, da ne bo nikoli dobro hodil poleg. Pa še dominanten je zelo.

Tako da si napak pri takem psu ne moreš privoščit.
Kako govoris v enem postu, da je pasma nezahtevna, v drugem postu pa dajes ravno obratni obcutek?! :P

Da punca ne bi bila sposobna vzgojiti beauca ali pa katero koli drugo pasmo je  neumnost!!
Napak si pri tem psu res ne smes privosciti; pri Aiku pa ste si jih zal ocitno privoscili!
Skratka, skoda da se kaj naprej komentiram... :-X


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , sobota, 06.12.2003 : 20:19:59
Citat
Kajči, saj ne da bi pes kasneje trpel ker ima rezane uhlje, gre se da je ta poseg v pasje telo popolnoma nepotreben oz potreben estetskemu videzu, ki ga zahteva lastnik. No o tem je bilo povedano že veliko. Predvsem pa je pomembo da mu uhlje vsak dan večkrat masiraš, če ne se ti zna zgoditi da jih bo imel kjub kupiranju vseeno dol.

Andi: Ja, ja seveda delam po navodilih kot so mi rekli, brez skrbi :) !!!
Ti imaš domermana, kajne?  Si mi dala kupirati uhlje??

Pzorko: Je pa res, da si v enemu postu rekel, da pes ni zahteven v drugem pa, da ga niste morali naučiti hoditi poleg!! Poleg je samo osnova, kaj vi psa niste vzgojili?
Mogoče no jaz bom bila ustrajna z mojim Digerjom in tudi morala bom biti ne popustljiva, ker če ne ga ne bom nič naučila.


 ::)





Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 07.12.2003 : 09:06:43
Eem, torej, da še malo odgovorim.

Naš pes ne hodi dobro poleg in nikoli ne bo. To je dejstvo. Pač smo si privoščili napake, čeprav smo jih kasneje poskušali dolgo časa popraviti. Vendar je kljub vsemu odličen kuža.

Mislim pa, da vzgoja traja kar nekaj časa in da bo rabila kar močno roko, ko se ji bo nagajivček (za začetek predlagam psičko) hotel upirati. Ker je velik imun na bolečine tak pes. Če ga bo cukala, se bo tako navadil na cukanje, da na koncu sploh ne bo reagiral. A če ga bo pravilno vzgojila, bo pa dobila največje možno darilo.

Glede kupiranja pa takole:
Mislim, da ne glede na estetski videz lahko prihranimo psu trpljenje v mladost. Kaj ni lepša mala kepica z dooolgimi vuhi kot pa z opornicami? Pa ne mi govorit, da pes ne trpi po kupiranju in da ne nosi opornic, ker sem jih že dosti videz z opornicami.

LP


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 07.12.2003 : 09:09:21
Še nekaj:
bi vas motilo, če bi pripopal še kakšno slikico našega dolgouhca?

Ker res hočem pokazati kakšno zlato imamo, čeprav nas včasih tudi zna presenetit. Ampak bo že minilo.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , nedelja, 07.12.2003 : 10:06:12
Citat
Mislim pa, da vzgoja traja kar nekaj časa in da bo rabila kar močno roko, ko se ji bo nagajivček (za začetek predlagam psičko) hotel upirati. Ker je velik imun na bolečine tak pes. Če ga bo cukala, se bo tako navadil na cukanje, da na koncu sploh ne bo reagiral. A če ga bo pravilno vzgojila, bo pa dobila največje možno darilo.

Ja pzorko glede vzgoje že vse vem, potrudila se bom in vztrajala kot z Sharpom.
Glede ''cukanja'' pa imam že dosti izkušenj in vem kaj se zgodi, če psa ne pravilno vzgojiš!
Kajti vem kako vzogiti takega psa!


Citat
Glede kupiranja pa takole:
Mislim, da ne glede na estetski videz lahko prihranimo psu trpljenje v mladost. Kaj ni lepša mala kepica z dooolgimi vuhi kot pa z opornicami? Pa ne mi govorit, da pes ne trpi po kupiranju in da ne nosi opornic, ker sem jih že dosti videz z opornicami.

Hja, ne bom rekla, da je ravno navdušen po kupiranju, ampak trpi pa tudi ne.....
Meni so pač beauceroni lepši, ko imajo gor uhlje!!


Citat
Še nekaj:
bi vas motilo, če bi pripopal še kakšno slikico našega dolgouhca?


Ja, kar pokaži mislim, da nas ne bi motilo vsaj mene ne!







Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 07.12.2003 : 11:20:25
Hja, ne bom rekla, da je ravno navdušen po kupiranju, ampak trpi pa tudi ne.....
Meni so pač beauceroni lepši, ko imajo gor uhlje!!Ja, kar pokaži mislim, da nas ne bi motilo vsaj mene ne!

Res misliš, da ne trpi???

Ja, saj je lep tudi s kupiranimi ušesi, samo zgleda še bolj agresiven. Čeprav beauceron že kot pojava vzbuja spoštovanje in ne stepe se vsak pes z njim.

Še slikice:
Posnete pred 10 minutami:
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P3050005-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P3050013-med.JPG

Pa še eno vprašanje:
A je to samo naključje, ali res, da pri nekupiranih uhljih se en prepogne, en pa ostane povešen. To se vidi pri našemu na prvi sliki, sem pa videl že pri dosti drugih kužkih druge pasme.

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: andi , nedelja, 07.12.2003 : 12:12:04
Če psa pravilno cukneš v trenutku ki ga je kar težko ujeti se pes ne navadi nanj, ampak se odvadi vlečenja. Cuk mora biti hiter in močen, vsaj pri mojemu je ta metoda zelo delovala. Če ga cukaš kar nekaj v tri krasne je pa jasno da se navadi. Pzorko, da psa naučiš da ne vleče ni nikoli prepozno, ne vem zakaj si obupal. V šolo sta hodila?
Glede kupiranja: moj pes ni nikoli nosil opornic pa ima uhlje gor.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , nedelja, 07.12.2003 : 12:24:09
Citat
Pa še eno vprašanje:
A je to samo naključje, ali res, da pri nekupiranih uhljih se en prepogne, en pa ostane povešen. To se vidi pri našemu na prvi sliki, sem pa videl že pri dosti drugih kužkih druge pasme.

Ja lahko se tudi nekaterim psom, ki imajo nekupirane uhlje to pojavi......  
Moji prijateljici, ki ima bokserja in ima nekupirane uhlje se je psu to pojavilo.
Zdaj ne vem lahko je to le naključje, po pravici bom povedala, da nisem ravno sigurna!


Citat
Res misliš, da ne trpi???

Po kupiranju ga to lahko zelo moti, vendar ne moti ga pa celo življenje!!
Samo to kar si rekel, da hodi z ''opornicami'' po svetu pa, ne vem sem brez besed :-X
Saj kupiranje uhljev ni mučenje, trpljenje ali kaj si že ti misliš.....
Ko psu kupirajo uhlje ga nekaj časa še moti (pa ne trpi), potem, ko se tega privadi in pozabi nič več ne čuti.
In prosim ne govori mi, da hodi z ''opornicami'' po svetu, če bi bilo res tako hudo mu ne bi dala kupirat uhlje, toliko pa sem že pametna, no.
Jaz Digerju mažem in ''masiram'' uhlje s posebno kremo, ki so mi jo dali...
Že veliko psov je bilo kupiranih tudi kar nekaj gospodarjev poznam in še noben ni govoril, da pes celo življene trpi!

Mogoče, če poznaš koga, ki ima psa s kupiranimi uhlji ga malo vprašaj, da ti razloži....




Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: ptica , nedelja, 07.12.2003 : 13:39:12
Kajči, kupiranje uhljev je po zakonu mucenje zivali za kar grozi kazen okoli 100.000 sit (ce se prav spomnim). Torej vsaj zakon smatra to za mucenje in vsak lastnik, ki zavestno izpostavi svojega psa mucenju, je lahko kaznovan.

Nase psicke zavesno nismo poslali na kupiranje, ceprav nam to nebi bil problem. Zeleli smo da ostane taksna kot je in mislim da smo se prav odlocili. Izgled je stvar navade - vcasih si komajda videl dobermana brez kupiranih uhljev, sedaj jih je vedno vec. Isto je z repi. Ce bo vedno vec nekupiranih uhljev, se bo tudi splosno mnenje o tem kaj je lepo in kaj predstavlja neko pasmo.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: kaja , nedelja, 07.12.2003 : 15:59:08
Kajči, lahko vprasam kje si pobrala ta nick? Razmisljam, da bi se prijavila se na kak forum in si nadela nick Terrania! :-\


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , nedelja, 07.12.2003 : 17:56:05
Citat
Saj kupiranje uhljev ni mučenje, trpljenje ali kaj si že ti misliš.....

Kolikor jaz vem JE mučenje, če ti režejo ušesa. Pa še plačaš za takle prekršek, ker je po zakonu uveljavljeno kot mučenje.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , nedelja, 07.12.2003 : 19:23:31
Kajči, lahko vprasam kje si pobrala ta nick? Razmisljam, da bi se prijavila se na kak forum in si nadela nick Terrania! :-\

Ime mi je Kaja in, ko sem prišla na forum ljubiteljev malih živali sem se hotela registrirati pod Kajči, vendar je bil ta nick že uporaben in potem sem se hotela pod Kaja pa je bil tudi že uporaben, zato sem se registrirala pod Terrania.

Tukaj sem si izbrala nick Kaja pa je bil zaseden, pa sem si potem izbrala Kajči, če bi rada imela nick Kajči ga kar imej, si bom jaz izbrala drug nick, če tako želiš! :) Ni problema!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , nedelja, 07.12.2003 : 19:26:50
Hja jaz sem pzorkotu cel čas govorila, da po kupiranju uhljev psa še vedno moti, ampak ne pa celo življenje.
Nisem nič omenjala, da ko psu kupirajo uhlje, da ga to ne boli (čeprav pravijo, da ne) ampak hočem reči, da ga ne moti celo življenje, vsaj upam, da ne......  :-\


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: ptica , nedelja, 07.12.2003 : 22:44:36
V temi o kupiranju uhljev je Dunja objavila spodnji link

http://www.euro-boxer.com/pages/profiles/boxer_ears_tails/ear_cropping_photoreport.html

Kajci, sama svoje psicke nebi izpostavila taksni operaciji - dokler mi vecje stevilo veterinarjev ne dokaze, da je za psickino ZDRAVJE kupiranje koristno in da odtehta bolecine in nelagodje med in po operaciji. Tudi jaz sem navajena, da imajo predstavniki dolocenih pasem kupirane uhlje in tudi meni se zdijo nekupirana usesa pri taksnih kuzkih smesna. To pa zato ker jih nisem navajena. Sama zase se lahko in se imam pravico odlociti za lepotno operacijo, ko pa se gre za naso psicko, bomo odobravali le operacije iz zdravstvenih razlogov.

Kljub temu da sem bila pred nakupom psicke v dvomih ali je kupiranje res slaba stvar, sem danes trdno prepricana da smo se prav odlocili. In ce zanemarim dejstvo da je to v Sloveniji tretirano kot mucenje zivali in da te lahko kdorkoli prijavi na drustvo proti mucenju zivali, policijo pa se kam (priznam da ne vem kam se prijavljajo taksna dejanja), dejstvo da na nekaterih razstavah v tujinah psi s kupiranimi uhlji po dolocenem letu nimajo vstopa (na KZS pravijo da taksnih ukrepov pri nas zaenkrat se ni), dejstvo da lahko taksen poseg v Sloveniji opravljajo le na crno - ce vse to zanemarim sem se vedno odlocno proti kupiranju. Sama ne vidim niti enega razloga ZA kupiranje - estetske predstave lastnika pa zame niso razlog.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , ponedeljek, 08.12.2003 : 07:39:59
Ja ptica, če pogledaš boš skoraj vsakega psa videla s kupiranimi uhlji(doberman, boxer, beauceron,...itd.).
Da ne boš mislila, da je meni kupiranje všeč, da sem za, sploh ne!  Meni to nikakor ne ''diši'' !
Vendar moram pa priznati, da so mi beauceroni lepši, ko imajo kupiranje uhlje. Jaz sem sicer mojega Digija kupila že z kupiranimi uhlji, vem, da je kupiranje uhljev mučenje živali TO VEM !
Saj Digerja ne bi dala kupirat, samo sem ga že kar takega kupila in v bistvu tudi rešila! Ne vem kdo bi ga kupil, ko je imel že kupare uhlje brez dovoljenja......


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: ptica , ponedeljek, 08.12.2003 : 09:10:06
Nasa psicka nima kupiranih uhljev, Aik nima kupiranih uhljev, veliko sorodnikov nase jih nima. Trend nekupiranja je v tujini prisoten ze kar nekaj let. Lepotni standardi so pa itak spremenljivi. Prav z veseljem gledam Taro kak ji preveliki uheljcki mahajo naokoli (se posebej smesna je pri jedi).

Me veseli da to ves - v prejsnjih postih to nikakor ni bilo razvidno.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: kaja , ponedeljek, 08.12.2003 : 09:40:07
Hm, kajci sem ze, kaja tudi, tako, da hvala za ponudbo. Zelela sem le reci, da si jaz ne bi nadela nicka, ki ga nekdo na enem od pasjih forumov ze uporablja!
Pa kaja s tega foruma in kajci z drugega sta proti kupiranju uhljev, da ne bo kdo slucajno mislil, da sem si premislila! ;D Aik po slikah sodec izgleda krasno, tudi Tara mi je bila vsec (samo ptica je gledala naokoli  ;)) z naravnimi uheljci! lp


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: andi , ponedeljek, 08.12.2003 : 09:45:45
Kajči, ne se jezit, sam nekaj me res zanima. Si ti res stara 24 let?


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Kajči , ponedeljek, 08.12.2003 : 14:21:45
Ja res smešno vprašanje.....  :o :)SEM JA!!
Zakaj pa, če smem vprašati?


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Teja , ponedeljek, 08.12.2003 : 17:22:31
Kajči, tudi jaz bi te prosila, da zamenjaš nick; daj karkoli npr. ime svojega psa, nekaj že...
Ker me zelo moti, da je nick skoraj identičen naše odvisnice tega foruma, Kaje!! ;D


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: andi , ponedeljek, 08.12.2003 : 21:11:29
Oprosti tanči oz ex kajči da sem podvomila v tvojo starost. Malo me je zmedlo ker na vsakem forumu napišeš drugače. Se pravi tam nekje od 20 do 30.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 08.12.2003 : 22:15:28
Ajde, jaz postavim resolucijo, vi jo probate zavrzvit:
"Beauceroni znajo biti nevarni".  :D :D (čeprav za našega tega ne mislim)


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Tanči , torek, 09.12.2003 : 15:15:49
Pzorko lahko je vsak pes napadalen, lahko pa noben ne vse je odvisno od gospodarja!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: bryden , torek, 09.12.2003 : 18:50:18
Glede kupiranja uhljev: govorit o nekem mučenju živali je pomoje idiotsko! Koliko vas ima doma kastrirane, sterilizirane pse? Katera operacija je hujša? Obe sta za ugodje gospodarja! Ušesa za videz, kastracija za ugodje in lažje delo s psom.
Poleg tega je beauceron pasma, kateri že stoletja obrezujejo uhlje. In ne vem zakaj in po kakšni logiki lahko "ljubitelji" živali to proglasijo za mučenje  ::)
Pa še toliko o zakonih... Kolikor jaz vem, zakon pravi, da je na območju RS prepovedano obrezovanje uhljev. Veterinar lahko plača kazen... Če pa si lastnik psa z obrezanimi uhlji, ti nihče ne more nič!

Če bi se še enkrat odločal za obrez ali ne, ji verjetno ne bi dal obrezat. Zgolj zaradi strahu, ki ga ljudje občutijo pred psom. Zelo smešno se mi zdi in obenem grozljivo, ko hodim po pločniku s Kalo in jo imam na povodcu, ljudje pa delajo po 10meterske kroge okrog naju in si nihče ne upa it po pločniku naravnost mimo.



Če znajo bit beauceroni nevarni? DA! V igrivosti je nevaren vsak velik pes - dovolj je, da se ti zaleti med noge. Ko je bila Kala še majhna (stara 6 mesecev), se me je na sprehodu zacel napizdevat en mimoidoci... Psica je totalno popizdila, na zadnje noge, renčat lajat... Ne vem kaj bi bilo, če pes ne bi bil na povodcu... si tudi ne predstavljam, da bi bila takrat že tako močna kot je zdaj...
Kot sem prej nekje prebral... NIKOLI pes ne sme videti, da se nekdo spravi nate, te udari, nahruli... Ker bo posredoval in se postavil za gospodarja...

Drugače si pa ne predstavljam kaj bi moral nek mimoidoči naredit, da bi ga napadla.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Teja , torek, 09.12.2003 : 21:13:15
Citat
Zelo smešno se mi zdi in obenem grozljivo, ko hodim po pločniku s Kalo in jo imam na povodcu, ljudje pa delajo po 10meterske kroge okrog naju in si nihče ne upa it po pločniku naravnost mimo.



Js, js!! ;D ;)
Jaz bi šla naravnost v VAJU  ::) , pa bi vprašala, če lahko počoham... ampak ruknit se te pa ne bi upala, niti prijateljsko  ;) ;)


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: nadja , sreda, 10.12.2003 : 19:05:53
Malo sem spremljala tole temo in so me beaucerona kar pritegnili  :)
Zanima pa me nekaj kako se pravzaprav izgovroi beauceron?  :-[ Kar tako kot se napiše ali kako drugače?

Našla sem eno lušno stran z galerijo beauceronov
http://www.aboutbeaucerons.com/gallery/  kamor lahko dodate tudi svoje lepotce  ;)
Na tej strani pa me je najbolj očarala tortue argentée du mont des croisettes  - 12 slikica na tejle strani http://www.aboutbeaucerons.com/gallery/categories.php?cat_id=9&page=2


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , sreda, 10.12.2003 : 21:29:38
bryden: jst dvomim, da bi naš skočil, če bi kdo kaj v nas drezal. Je preveč nežen pomoje.

Enkrat sem se pogovarjal po telefonu z enim gospodom, ki ima tudi beaucerona in je našel moj e-mail na tem forumu. In je dobro povedal, ko se je pritoževal nad svojo beauceronsko ovco. "Kaj, kurca, mi pomaga, če pes napade onga, ko me bo pa že zabodel z nožem??"

nadja:
hmm ... zanimivo vprašanje.
Jaz izgovorim kar po domače - BAUCERON
Kašni bolj nobel bi izgovorili - BOSERON
Kašni Francozi pa verjetno - BAS RUŽ (Bas rogue)  :D :D


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Teja , sreda, 10.12.2003 : 23:32:47
Citat
"Kaj, kurca, mi pomaga, če pes napade onga, ko me bo pa že zabodel z nožem??"

Hja, seveda, kaj pa ima takega nežnega psa??!
Naj si nabavi psa, ki bo skočil v vsakega, ki se mu bo približal na 5m!
Pa naj normalno oz. varno živi  ;D ;D
hahaha!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , četrtek, 11.12.2003 : 16:40:35
Ne, teja, ker on ga tudi ni kupil zaradi tega, da bi mu samo doma ležal na kavču, ampak da bi tudi kaj lajal in branil. In mu ni vseeno, če 3 leta star pes ne mrkne, ko kdo pride k hiši.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: nadja , četrtek, 11.12.2003 : 19:43:07
aha, hvala pzorko, jaz sem se pa mučila pa govorila beauceron :D

Mogoče ve kdo če je kak blue merle beauceron pri nas, meni so strašno všeč.
Pa za kak uporaben link bi se tudi priporočala  ;)


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: bina , četrtek, 11.12.2003 : 20:46:57

Zanima pa me nekaj kako se pravzaprav izgovroi beauceron?  :-[ Kar tako kot se napiše ali kako drugače?


No, kolikor je meni znano, se izgovori: BUSERON. Vsaj tako jaz izgovarjam.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , četrtek, 11.12.2003 : 22:11:23
No, kolikor je meni znano, se izgovori: BUSERON. Vsaj tako jaz izgovarjam.

[buserón] ??? V to pa zelo dvomim!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , četrtek, 11.12.2003 : 22:12:18
Kvečjemu [bouserón]


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: ptica , petek, 12.12.2003 : 08:30:24
http://www.wordreference.com/fr/en/translation.asp?fren=beauceron

Upam da to razjasni vsa vprasanja glede izgovorjave.


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: kaja , petek, 12.12.2003 : 10:21:54
A tega si videla nadja: http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=125;start=45


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: nadja , petek, 12.12.2003 : 16:01:39
A tega si videla nadja: http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=125;start=45

Tega sem videla ja pa se zdaj ne spomnim, ali samo na slikci ali tudi v živo, ful lep  :).

Kako se jim reče pri nas? Na neki strani sem prebrala da so harlekin na neki drugi blue merle oz. samo merle

Ptica, una stran je pa še vse bolj zakomplicirala  :-\, a potem je bousron. Cela znanost bo iz tega nastala  ;D


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Tanči , nedelja, 21.12.2003 : 19:01:16
Ojla!

No, ker noben ni zastavil kakšnega vprašanja glede te pasme, bom pa kar jaz začela.

Kakšna se vam zdi pasma beauceron? (Zahtevna, ne zahtevna, brihtna,....)

S kakšnim naporom ste vzgojili vašega beaucerona? (Je bilo lahko, težko,...)



Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: pzorko , torek, 23.12.2003 : 15:06:28
1. Odvisno, kako gledaš. Drugače pa ni preveč zahteven kar se tiče hrane, nege ... Brihten ... hja, tako, tako. Pomoje je še preveč brihten, samo noče tega pokazat.
2. Težko in naporno


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Tanči , nedelja, 28.12.2003 : 21:40:35
Pomojem je beauceron kar brihten pes ampak tega ne dokaže.

Pzorko praviš, da je vzgoja te pasme težka in naporna, hja

verjetno je odvisno tudi od psa pa od lastnika, res je, da pravijo, da ni lahko ampak meni se ne zdi tako težko. Seveda pa je naporno, se strinjam!


Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: Mashy , nedelja, 28.12.2003 : 23:45:01
Vsem en lep pozdrav!

1. Emm kot pasma beauceron mi je zelo všeč!
Glede zahtevnosti pa, je precej zahtevna pasma (kakor za koga, seveda!).
Brihtna je in pa ni. Skoraj bi prej rekla, da ni.

2. Naporno, zelo! Beauceroni niso ravno ubogljivi psi.
S to pasmo moraš biti strog in ne popustljiv, če ne iz psa ne nasatane noben napredek.
S Timom sem se trudila pri vzgoji in se še zdaj in morem reči, da ga še vedno ne obvladam.
No saj je še čas ima le 2 leti, ampak pri vzgoji sem ''zamočila'', saj ko je bil še mladič nisva začela takoj z vzgojo.

Glede kako se izgovori beauceron, jaz pravim BOSERONzdaj pa ne vem, verjetno vsak izgovori drugače jaz tako!





Naslov: Re:Bauceron
Poslano od: bryden , nedelja, 04.01.2004 : 22:04:14
Zahtevnost?  ::) Pes je tipična delovna pasma. Zadovoljen bi bil, če bi gospodar z njim delal 16 ur na dan, osem ur pa spal, jedel in se crkljal.
Zna pa obcasno potrpet tudi z eno urco na dan... samo potem dobis vrt malo prekopan  ;)

Pamet? em... Vcasih dobim obcutek, da je jaz ne dojamem dovolj hitro. Pove mi prakticno vse. Ko hoce it lulat, kakat, pit, ven iz sobe, v sobo, spat... Prej sem imel 13 let novofundlanca, pa se je tudi on naucil prosit za ven iz sobe... Samo smo imeli vsa vrata spraskana. Zdaj pa psica pride pome in me grize v roko dokler ne ustanem in jih grem odpret vrata.

Ni je stvari, ki bi ji bilo treba rect petkrat, ce sme ali ne sme. Res pa je, da preizkusa in trmoglavi.  >:( Ce ve, da mi na sprehodu ne sme pojest vsega kar lezi ob poti, bo cisto neopazno zaostala, me gledala da bom dost stran, potem pa pozrla.

Dovolj pameten pes, da gospodarja prinasa naokrog  ;D


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 02.05.2005 : 10:09:39
Včeraj sem imel možnost malo bolj podrobno spoznati psa pasme APBT, ki me je povsem očaral, zato sem skočil sem, da preberem kaj o pasmah tipa *.BULL  ;) , zraven pa pokažem še našega pozerčka:  ;D

Lenobica se preklada iz senčke na sončka.  8)

http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P1010329-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P1010333-med.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/20561P1010334-med.JPG


Mislim ... to je tak vrhunski pes, da je res za iskati. V primerjavi s prejšnjo labradorko, ki je šla pohajat, ko je bilo najmanj treba, se ta slepo drži nas in je zvest resnično v piko. Pa tak cartljivček je, kljub svojim 5 letom. On je res edini moški, ki ga ljubim!!!  :D Beaucerona dobro spoznaš šele pri kakšnih 3-4 letih, ko postane prav pes, ko se hormončki umirijo, ko socializacija poteče in ko se več ne razvija. Potem tale sladkiš šele dobro zaživi. Z njim se je bilo treba ukvarjat res ogromno, ampak nam ni žal ene same minute treninga z njim. Kar narediš beauceronu dobrega, ti 100x povrne. Res je zvest, socialen pes, ampak ima svojo osebnost, ki jo je treba spoštovat. Z njim je lahko simbioza med človekom in živaljo popolna, ker se linearno dopolnjujeta.

Za vse tiste, ki nekaj izkušenj le imate in si želite dobrega psa, potem je berger de bauce prava stvar. Prvi dan, ko ga boste dobili, bo postal focal point vašega življenja.  ;)

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: mal1 , nedelja, 15.05.2005 : 22:09:53
A  mogoče kdo ve na kateri razstavi se bo dalo videti čim več nogavic ;)
Lp Mall


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: mal1 , sobota, 21.05.2005 : 20:48:14
Pa kaj res noben od forumcev nima beaucerona


Naslov: LASTNIKI BEAUCERONOV!
Poslano od: Beauceron , sreda, 07.09.2005 : 08:50:40
Sem lastnik čudovitega beaucerona in pozivam vse lastnike beauceronov, da se mi oglasijo. Zelel bi namrec iz prve roke izvedeti cim vec o njihovih izkusnjah, posebnostih in vzgojnih tezavah s pasmo.

(Vec glav vec ve!)

Hvala in LP!
-------------------------------------------------------------------------------------
Beauceron - Berger De Beauce - Bas Rouge - Boseron - Francoski ovcar


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , četrtek, 16.02.2006 : 19:14:11
mal1:
2 odgovora višje sem pripel 3 slike našega Aika, ti pa tarnaš, če res nihče od forumcev nima beaucerona?

Beauceron:
Kaj te zanima?


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: slick , torek, 21.02.2006 : 16:27:02
Čez cca 3 mesece bom tudi sa verjetno postal lastnik psa pasme beauceron (v kolikor se bo skotilo dovolj psov). Zato prosim da pokažete čimveč slik vaših beauceronov, in napišete vaša mnenja, kakšne probleme imate s svojim psom, na kaj moram biti pozoren, pozitivne in negativne strani te pasme ipd.

Kupujem pri vzreditelju ***** (zelo prijazen možakar), ki ima psa Barona in psico Taygo, oba zelo uspešna razstavna psa (vsaj v preteklosti).

Hvala in lep pozdrav, Rok!


Naslov: Re: Bauceron
Poslano od: pzorko , sobota, 04.11.2006 : 10:19:51
Paziti moraš edino pri vzgoji, da je dosledna, stroga, a ne groba. Z leti se ves trud poplača.


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: slick , sobota, 16.06.2007 : 10:43:50
Tukaj lahko sedaj povem, da nisem postal lastnik beaucerona!
Prekosil ga je namreč doberman  :)


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Summer , četrtek, 21.06.2007 : 09:55:45
Pozdravljeni!

Že nekaj časa se odločam za nakup psa. Za enkrat še izbiram med dvema pasmama, med njimi je tudi Bauceron. Moram priznati, da o tej pasmi ne vem prav veliko, samo kar sem prebrala v literaturi.  Poleg tega me zanima, če kdo ve za kakšno rodovniško leglo?? Če ima kdo kakršne koli informacije, ali vsaj kje ste kupili svojega Baucerona...  :-\

Hvala že v naprej!! ;)


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Jana , četrtek, 21.06.2007 : 17:00:02
Summer, predlagam, da si pogledas trenutno aktualno leglo bauceronov http://www.mojpes.net/modules/legla/index.php?storytopic=316, se odpravis k vzreditelju na obisk in ga povprasas o bauceronih vse, kar ti pade na pamet. Tako bos dobila najvec informacij iz prve roke in precenila, ali je bauceron pasma zate.


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: beauce , četrtek, 21.06.2007 : 21:59:32
Summer, ravno gledam objavo našega legla in vidim, da te zanimajo Beauceroni. Ravno pravi čas sprašuješ po tej pasmi, saj so mladiči tik pred oddajo in se jih da videti. So stari osem tednov in bi bilo res najbolje, če se oglasiš in sama preceniš ali je to pes, ki si ga želiš ob sebi. Poleg mladičev boš lahko videla tudi odraslega samca in samico. :)


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Nera__ , nedelja, 24.06.2007 : 08:39:03
Živjo!

Lahko prideš pogledat kako izgleda dobro vzgojen in socializiran samec, star 15 mesecev s spuščenimi ušesi. Z veseljem ti pomagam pri odločitvi, lahko ti pa povem, da so to naravnost čudoviti psi. Vendar le za nekoga, ki zna ceniti njihov karakter in jih preprosto ljubi. Beauceron bo naredil vse zate, samo da ti bo ugodil, vendar le če je vez med vodnikom in pasom prava. Kakršna koli oblika prisile tu absolutno odpade. Vse lahko dosežeš na lep način.

Če imaš čas se oglasi,lahko greš z njim mirne duše na sprehod, se z njim igraš. Lahko se mi pridružiš na treningu kjer boš lahko spoznala še približno 3 leta staro psičko.

 Ko izbiraš psa, ni škoda časa  ki ga vložiš. Le tako namreč lahko izbereš psa, s katerem boš živela vsaj 12 let in ki te bo razveseljeval vsak trenutek.


lp


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Drejči , nedelja, 24.06.2007 : 08:54:29
Nera_,
predvidevam, da si prebrala pravila tega foruma, ko si se prijavljala nanj. Pravila veljajo za vse clane, torej, tudi zate.


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: beauce , nedelja, 24.06.2007 : 10:00:54
Živjo,

Se popolnoma strinjam. Beauceron je res čudovit pes, ki je nadvse navezan na svoje najbližje, še posebej pa na vodnika. Vanj se res splača od začetka vložiti veliko dobre vzgoje, saj se ti to obrestuje vsa nadaljna leta -  njegova življenjska doba je cca. 15 let, kar pa ni malo. Mi smo se popolnoma zaljubili v to pasmo in imamo par samca in samičko.

lp


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Nera__ , ponedeljek, 25.06.2007 : 14:03:50
Se opravičujem če sem kej preveč napisala. Je res že neki časa odkar sem zadnjič brala pravila:))

lp


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: slick , ponedeljek, 25.06.2007 : 21:35:40
Živjo,

Se popolnoma strinjam. Beauceron je res čudovit pes, ki je nadvse navezan na svoje najbližje, še posebej pa na vodnika. Vanj se res splača od začetka vložiti veliko dobre vzgoje, saj se ti to obrestuje vsa nadaljna leta -  njegova življenjska doba je cca. 15 let, kar pa ni malo. Mi smo se popolnoma zaljubili v to pasmo in imamo par samca in samičko.

lp

Slišal sem že tudi da se beuaceron predvsem zelo močno naveže na ženski del družine... koliko je to res ne vem... mi je pa celo eden naših vzrediteljev beauceronov to potrdil, ko sem izbiral psa... no, kot sem že rekel je na koncu naneslo tako, da mladičkov ni bilo, jaz pa sem se noro zaljubil v zelo sorodno pasmo.... dobermana...


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Nera__ , torek, 26.06.2007 : 10:33:05
 
Živjo

Kar se tiče mojih izkušenj so takšne. Moj pes je zelo navezan name (ž.)in  na mojo mami. Očeta niti ne uboga, oziroma ga bolj ali manj ignorira kljub temu da ga ima rad, tako oče njega kot pes njega.S fantom je podobna zgodba. Vendar mislim, da vzrok ni v tem, ali si moški ali ženska. Vzrok vidim predvsem v tem koliko se s psom ukvarjaš  in kakšno avtoriteto imaš nad njim. Mojo mami naprimer tudi ni kaj preveč ubogal dokler se ni bolj intenzivno začela z njim ukvarjati in se igrat z njim. Sedaj je to čisto druga zgodba. Po mojem mnenjem je pomembna vsekakor igra in predvsem to, da imaš psa resnično rad. Razlika je če imaš psa samo rad, in če ga imaš rad in ga tudi spoštuješ. Pes dobro ve kdo ga spoštuje in kdo ne. In to tudi pokaže. Se mi zdi da je pri beauceronih ta čut še nekako bolj izrazit ker enostavno ne skrivajo v sebi stvari, ampak ti vrnejo točno to kar daš ti njim. Če ga boš ti spoštoval bo tudi on tebe, če ga boš ignoriral bo tudi on tebe. To je pes, ki je rad v središču pozornosti - dobesedno. Povsod mora biti zraven ko se kaj dogaja in to ne samo kot gledalec ampak tudi kot udeleženec. 

lp


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: pzorko , ponedeljek, 12.11.2007 : 22:04:45
Oj,

ja, res krasen pes. Z leti čedalje bolj občudovanja vreden. Mogočen, z močnim karakterjem in svojo voljo. Pa vseeno tako cartljiv, tako nežen, da je zagotovo eno izmed bitij, ki jih imam najraje.  :-* aiki moj!!  :D


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: Klavdija , ponedeljek, 03.11.2008 : 15:43:38
Sicer se tukaj kaj veliko ne dogaja... ???..pa vendarle tukaj puščam tale odtis ene velike šape :D

Makus išče dom http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,25957.0.html


Naslov: Re: Bauceron - čvek
Poslano od: kittyconcubine , sreda, 11.02.2009 : 00:49:54
ne vem, ce je kdo opazil ampak naslov teme oz ime pasme je narobe napisano...
brez zamere...


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 11.02.2009 : 21:40:20
Smo cakali, da nam pride kdo povedat.
Sicer pa smo v Sloveniji, kjer poznamo tudi bauceron in velike zacetnice 8)
Brez zamere tudi s te strani ;)


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 26.08.2009 : 10:33:09
Vabilo na srecanje bauceronov, 17.10.2009 (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31817.0.html)


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: beauceron-dog , sobota, 03.03.2012 : 10:25:32
Jaz sem z fantom 5 dni nazaj kupila beaucerona. Preprosto zaljubiš se v tega psa. :)


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: Mako , četrtek, 02.08.2012 : 18:23:54
Živijo!
Sem nov tu na forumu in bi mi res zelo pomagalo, če bi kakšen lastnik beaucerona povedal koliko gibanja potrebuje?
Razmišljam namreč o nakupu beaucerona, pa me zanima koliko gibanja potrebuje, ker po internetu vsi strašijo, da potrebujejo XXL mero gibanja...
Hvala vsem za odgovor že vnaprej  :)


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: beauceron-dog , petek, 24.08.2012 : 01:23:21
Veliko. Ti psi potrebujejo ogromno gibanja. Ogromno teka, so pa zelo učljivi. :)  Naša Becky ima zdaj 8 mesecev in že kaže, da je čuvaj dvorišča. :D

Evo jo:
(http://img.petsie.org/petsie021823251_b.jpg)


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: Mako , ponedeljek, 08.10.2012 : 15:10:42
Je pa res lušna....resno....pri komu ste jo pa uzeli?


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: flekica , nedelja, 30.06.2013 : 08:57:48
Nas beauceron je star 1leto...cukercek, da ga ni nikjer drugje. Moram povedati da smo se preprosto zaljubili vanj. Prej smo imelinemskega ovcarja. Bil je res neverjeten pes. Res cedalje bolj verjamem, da ni toliko odvisno od legla, pasme...kaksen je pes ampak od lastnika. Z Flekom (beaceronom) se se ucimo...rad vlece povodec...rad kaksen ukaz preslisi in te potem nedolzno gleda  ??? :o, ces " a si meni kaj rekla"... Ja nas prikupen cukercek. Prijateljica, ki se ukvarja z kuzki, pravi da je razvajen pubertetnik  :D. Ce ugotovim, kako se pripne kaksna slikca prilozim se to.


Naslov: Re: Beauceron - čvek
Poslano od: Miha22 , sobota, 08.08.2015 : 18:18:51
Zdravo!

Ima kdo beaucerona? Mene zelo zanimajo. Veste kako imajo ceno?