mojpes.net

o psih => FCI 4 => Sporočilo, začeto od: njoko , torek, 25.06.2002 : 19:13:37



Naslov: jazbečar - čvek
Poslano od: njoko , torek, 25.06.2002 : 19:13:37
a mi lahko kdo pove čisto vse ali link na katerem piše vse o jazbečarjhih?

PS: je kakšna razlika med navadnim jazb. in dolgodlakim jazb.?
Jaz imam navadnega.


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: KATJAK , četrtek, 27.06.2002 : 19:13:13
Obstaja 9 pasem jazbečarjev:
- RESASTI JAZBEČAR
- PRITLIKAVI RESASTI JAZBEČAR
- KUNČJI RESASTI JAZBEČAR
- KRATKODLAKI JAZBEČAR
- PRITLIKAVI KRATKODLAKI JAZBEČAR
- KUNČJI KRATKODLAKI JAZBEČER
- DOLGODLAKI JAZBEČAR
- PRITLIKAVI DOLGODLAKI JAZBEČAR
- KUNČJI DOLGODLAKI JAZBEČAR

Vse pasme se med seboj razlikujejo, glavna delitev pa je na resaste, dolgodlake in kratkodlake. V osnovi so to lovski psi, predvsem v Nemčiji in Avstriji pa jih imajo kot hišne ljubljenčke. Jaz bi ti največ lahko povedala o resastih jazbečarjih, ker imamo doma dve psici in vsako leto tudi leglo.
Če te kaj zanima vprašaj.

LP!


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ajka , torek, 16.07.2002 : 10:58:57
Pri nas imamo dva meseca starega brak jazbečarja. Prosim vse, ki jim je ta pasma poznana, da mi napišejo kar koli o vedenju teh psov.
Hvala!


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: pia_in_co. , torek, 29.04.2003 : 08:37:55
Oj!
Jazbečarje delimo na tri tipe:dolgodlake,resaste in kratkodlake.
Kratkodlake so v lovu uporabljali zato,da so se plazili po rovih in podobno.Dolgodlake so uporabljali za prinašanje iz vode in resaste,zato da so se zaradi svoje resaste dlakje lahko prebijali čez zelo visoko travo.
Jazbečar je postal pčrijeten družabnik in hišni pes,vendar ima še vedno lovski nagon,zato potrebuje vsaj en dolg sprehod na dan.
Lp,PIa


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: pia15 , četrtek, 15.05.2003 : 12:41:29
Hojla!
Moj fant ima brak jezbecarko in to so zamene najbolj lusni jazbecarji. Tak zalosten pogled imajo..sedaj pred kratkim je skotila enega mladicka pa je tak cortkan da bi kar domov vzela. Pa na zalostn ni vec prostora za nove kuzke  :(

LP

Pia


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: Agnes , torek, 03.06.2003 : 09:29:02
Hojla,

ali kdo morda ve, ali v Sloveniji obstajajo kaki pritlikavi kratkodlaki jazbecarji? Pozna morda kdo kake vzreditelje v tujini? Sprasujem za eno gospo, ki je imela 14 let 'normalnega' kratkodlakega jazbecarcka, pa bi zdaj rada imela pritlikavo razlicico. Hvala za odgovor in lp Neza


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: lunca , torek, 03.06.2003 : 12:15:19
Ajka živjo,
če te zanima kaj o brak jazbečarjih, si kupi zadnjo številko revije Moj Pes, kjer je predstavljena prav ta pasma.Načeloma pa so tej psi največ v rokah lovcev, saj so odlični delovni psi,z izredno močnim lovskim nagonom, kar je ponavadi tudi razlog zakaj jih ljudje nimajo za ljubljenčke.Je pa res, da imamo Slovenci izredno dobro vzrejo te pasme, saj psi iz naših vzrej dosegajo najvišja priznanja v lepoti ne samo pri nas temveč tudi v tujini.
LP Tjaša


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: S , ponedeljek, 28.07.2003 : 12:58:31
Pomagajmo najti dva jazbečarja iz Ljutomera


V okolici Ljutomera se je zgubil pes jazbečar z resasto svinjsko sivo dlako in v levo uho tetoviran z številko Jr-001777.Sliši pa na ime Ago.Če bi ga slučajno kdo kje videl naj pokliče na tel.02/5801012 ali 041680828
simon <simon19@volja.net>
- July 27, 2003


Iz okolice Ljutomera je izginil črni kratkodlaki jazbečar z imenom Boro. V ušesu ima tetovirano številko 1119. Če ga je kdo videl, naj to prosim sporoči na številko (02) 580 10 33 ali (041) 767 984. Najditelja čaka lepa nagrada! Email  tadeja.gaube@siol.net.


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: macos19 , četrtek, 27.11.2003 : 12:01:55
Mi imamo doma brak jazbecarko staro 4 leta.Psicka je zelo mirna ubogljiva in nima rada grobe vzgoje, ce bi nad njo povzdignil glas se nebi odzvala, ce pa ji reces lepo te uboga vse.Ker imamo doma lovca je izsolana za lovljenje in sledenje vendar v kratkem pricakujemo legla tako, da je sluzbene obveznosti za nekaj casa postavila na stranski tir:-).Tako da vse, ki vam je ta pasma vsec in bi jo radi imeli jo lahko brez problema kupite vendar moram pa povdariti, da so psicke bolj pridne in ubogljive kakor psi.


Naslov: dolgodlaki jazbečar
Poslano od: Kajab , ponedeljek, 08.12.2003 : 09:44:12
Pozdravljeni ljubitelji jazbečarjev!

Pred kratkim sem izgubila svojega dolgodlakega jazbečarja, sedaj pa me zanima če so pri nas še kakšni rejci dolgodlakih jazbečarjev, kje so in ali so predvidena kakšna legla.
Hvala za vse odgovore.


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Brina , torek, 09.12.2003 : 10:34:27
Prav veliko ne bom pomagala, ampak vsaj nekaj.
Sama imam sicer kratkodlako jazbečarko, ki smo jo kupili v Mariboru, srečala pa sem tudi že nekega gospoda, ki sprehaja lepega rjavega dolgodlakega jazbečarja, ki tudi pravi, da ga je pripeljal iz Maribora.
No, vse poti vodijo v MB - očitno...  ;)

Drugače pa priporočam telefonski klic na KLUB LJUBITELJEV PSOV JAMARJEV,  s sedežem na Zupančičevi 9, v Ljubljani. Vem, da je ta klub tudi predstavljen na spletnih straneh MOJPES.NET, kjer je objavljena tudi kontaktna oseba.

Lp, Barbara


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Kajab , torek, 09.12.2003 : 14:16:28
Brina hvala!

Za rejce iz Maribora sem tudi jaz že slišala, vendar ne vem točnega naslova ali imena. Se bom še pozanimala.

Jazbečarski pozdrav Kajab


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Sally , torek, 09.12.2003 : 14:54:13
Kajab,
morda bi lahko za vec informacij povprasala g. Janeza Zeksa iz Murske Sobote, ki sicer vzreja nemske ovcarje (psarna od Zeksa), ima pa (preprosto ne morem mimo te besede ;D) legendarnega dolgodlakega jazbecarja Falka... ;)

Glede kratkodlakih (ce se ne motim v vseh 3 velikostih) vem, da ima izredno kvalitetne g. Marcze Janos, tudi priznani kinoloski sodnik, psarna Vom Golf iz Budimpeste (Madzarska)

Uspesne ostrodlake - standard velikost vzreja Buday Napsugar, psarna Topszli Dakszli iz Budimpeste (Madzarska)


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Kajab , sreda, 10.12.2003 : 11:53:44
Hvala tudi tebi Sally.
Nekaj telefonov že imam :), tudi g. Žekša bom probala poklicati. Pa bomo videli kaj bo.

Hvala Kajab


Naslov: Mlad jazbečar
Poslano od: Quenyi , nedelja, 25.04.2004 : 13:31:01
Danes sem dobila jezbečerko staro deset tednov. Je brez rodovnika, a smo jo dobili od naših dobrih prijateljev, in je že enkrat cepljena. zanima pa me, kaj vse potrebujem. Imam 2 skodelici za hrano on vodo, hrano Techni-cal za mini puppy-je, podovec in ovratnco. Zanima pa me, kaj ji naj kupim glede igračk. Je še mala in se mi ne zdi, da bi se ravno znašla z velikim kostmi. Kaj pa glede galvnikov in drugih stvari, kaj  še nujno potrebujem?


LP Quenyi

Pa hvala za odgovore! ;)


Naslov: Re:Mlad jazbečar
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 25.04.2004 : 13:52:10
Za mladicka rabis se kosaro v kateri bo lezal/a,boks ali kletko ter cimvec stvari za grizenje in igrack.Svinjska usesa so najboljsa stvar za grizenje(tudi jaz jih uporabljam za Lino).
Ce imas kratkodlakega jazbecarja potem je dovolj,da kupis gumijasto rokavico in ga/jo vsake toliko poceses,ce pa imas dolgodlakega pa je potreben se glavnik in krtaca.Mislim,da se resaste za trima nisem pa 100%.
Kaj drugega niti ne rabis,oz. ce bos kaj rabila lahko to se naknadno dokupis  ;)

lp,pia


Naslov: Re:Mlad jazbečar
Poslano od: Quenyi , nedelja, 25.04.2004 : 14:00:54
No hvala, ker imamo stanovanje ji bom kupila eno lepo ležišče. No v bistvu ga že ima. Vzela sem eno veliko škatlo, jo razrezala, vanjo dala rjuho in tako dobila prelepo ležišče. Če ne mislite 6.000sit ali več dajati za ležišče je to pravi način. ;) Glede igrač, ja zeloo veliko jih bo imela. Nekaj glavnikov ji bom že kupila. Hvala za odgovor. ;D


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Gringo , torek, 18.05.2004 : 18:26:11
Živjo!

Vidim da je ta tema že nekoliko zastarela,pa bom vseeno poskusila ;)

Če se bodo dosedanji lastniki tako odločili, bom posvojila 3 letno resasto jazbečarko(lastniki so se je naveličali >:()

Zanima me kaj tak kuža potrebuje...vem da je to vzdržljiv lovski pes,pa vseeno-kaj mi priporočate(nega,prehrana,vzgoja)?

Tačas bom pa še malo brskala po netu ;)..najbolje pa je nasvet sliša(prebrati) od izkušenega lastnika!


LP!

Eva


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Brina , četrtek, 20.05.2004 : 12:50:14
Hojla!

Doma imam jazbečarko (sicer kratkodlako) staro skoraj leto.
Lahko napišem, da je izredno simpatična, prijazna, zaenkrat kar ubogljiva (trenutno hodiva v malo šolo), rada ima ljudi, zlasti otroke... Čeprav je majhna ima ogromno energije. Njen lovski nagon jo sili k temu, da rada vohlja za mišmi in koplje (kar ji poskušam preprečiti in zaenkrat še kar uspešno).
Do drugih psov je prijazna, vendar kljub svoji majhnosti neustrašna.
Glede nege velja kot za ostale kužke: krtačenje, kopanje, striženje nohtov, čiščenje ušeš...
Kar se tiče prehrane je prava mala "kanta za smeti"  ;), pojedla bi vse, kar vidi. Mi jo hranimo s briketi (mogoče je bolje, da se pozanimaš pri dosedanjih lastnikih, katera hrana ji najbolj odgovarja...).
Imajo pa jazbečarji radi topla ležišča (košarica, blazina...) - še najraje se skrijejo pod oddejo na posteljo ali na kakšen prostor pod soncem.

Jazbečarčki so res prikupni!

Gringo, kar ne morem verjeti, da so se lastniki lahko naveličali takšnega prijetnega kužka  :'( :(!

LP, Barbara









Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Kajab , četrtek, 20.05.2004 : 15:38:45
Hojla Gringo

Sama sem imela Dolgodlakega jazbečarja, ki je dočakal zavidljivih 13 let. Nažalost pa ga sedaj ni več z mano.

Po naravi so jazbečarji zelo trmasti psi-vsaj kolikor imam jaz izkušnje. Treba je biti vztrajen. Včasih so malo tečni do drugih psov, ki so večji od njih saj se automatično počutijo zapostavljene.
Glede hrane je najbolje da se pozanimaš kaj je sedaj, drugače pa je moj jedel brikete ali pa kuhano hrano, ki jo je imel seveda rajši.
Zaradi njihove konstitucije moraš paziti, da ne hodi veliko navzdol po stopnicah in ne skače na visoke kavče, saj se v starosti pokažejo problemi s hrbtenico!!
Seveda najraje spijo na kavču, kjer imajo z višine vse pod kontrolo.
Imajo lovski nagon, kar se je pri mojem kazalo z vnetim kopanjem lukenj.
Po izkušnjah z dolgodlakim jazbečarjem ne puščajo veliko dlake, če jih redno krtačiš. Za resaste pa ne vem.

Upam da ti bo to kaj pomagalo, če pa imaš še kakšno vprašanje pa vpraš.

Upam da ti bodo lastniki dali psičko, če jo sami več nočejo ?!? :-\



Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: SIMONA , torek, 06.07.2004 : 20:05:31
Zivjo ljubitelji jazbečarjev.
Upam, da vas ne bom razjezila. Vendar je pred parimi dnevi
soseda izgubila 11 let starega kratkodlakega jazbečarja (rjavo črne barve). Sedaj bi zelo rada najdla nekoga, ki ima to
pasmo, da bi ji ga podarila, ker je zelo zelo žalostna.
Zelo se trudim iskati po internetu pa po oglasih vendar neuspešno.
Če morda ima kdo od vas tako pasmo in pričakuje
kakšno leglo bi bila zelo vesela če mi sporoči.

Lep pozdravček vsem skupaj.

simona ;)


Naslov: iščem dolgodlakega jazbečarja
Poslano od: alenkadeutsch , torek, 31.08.2004 : 22:05:04
Halo!
Imam že škotskega terierja in koker španjela.Rada bi kupila dolgodlakega jazbečarja.Prosim za informacijo o leglu v Sloveniji.Hvala in lep pozdrav, Alenka


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Kajab , sreda, 01.09.2004 : 07:40:01
Hojla

Alenkadeutsch: Ker sem sama tudi imela dolgodlakega jazbečarja in so ga lani prehitela leta, ti lahko povem da jih je v Sloveniji zelo malo.
Tudi sama sem iskala spomladi leglo in mislim da je bil v aprilskem ali majskem Kinologu naslov-poglej nazaj(rejci iz maribora). Pa tudi klub jamarjev bi lahko kaj vedel.
Drugače pa jih pri nas nisem zasledila, razen pri preprodajalcih, ki pa ti tako ali tako ponujajo vse, vendar ti jih ne priporočam.
Raje se pozanimaj v Avstriji, Češki ali Slovaški tam slovijo po dobrih rejcih dolgodlakih jazbečarjev.
Drugače pa so te male zverinice zelo trmaste in rade so glavne.

Upam da boš našla kakšnega, saj so to zame eni najboljših psov! No razen še nemške doge ;D


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: bubika , sobota, 20.11.2004 : 19:04:45
NUJNO!!!!!!
Vem, da sicer tole bolj spada med oglase, ampak na vas se obracam, ker vem, da ste tu RES sami ljubitelji jazbecarjev!!! Upam, da bo sporočilo ostalo tukaj, ker si res zelim, da bi ga res prebrali VSI!!!!!

Torej, ODDAM MLADO JAZBEČARKO (verjetno stara okrog 4-5mesecev). Najdena je bila v Beli krajini ob cesti, potem jo je k sebi vzela neka OGABNA družina, ki jo je SPET vrgla na cesto, in nato jo je punca, ki jo je našla prvič in drugič, pripeljala k meni. Jaz že imam enega pasjega najdenčka - posvojenčka, pa tudi dve prav taki mucki in še zajčka ter morskega prašička. Zelooo si želim, da bi jo lahko obdržala, vendar še nisem na svojem, pa tudi za to gre, da bi rada svojim živalcam naklonila maksimalno veliko časa in če ga ne morem, potem živalce raje nimam.
Gre pa za to, da bi rada zanjo našla NAJBOLJŠEGA MOŽNEGA LASTNIKA!!!NOČEM, DA SLUČAJNO SPET PRISTANE NA CESTI!!! Rada bi našla nekoga, ki bi se veliko ukvarjal z njo, jo vozil na sprehode, se igral z njo...

Je najbolj prijazna psička na svetu. Kar naprej se pogovarja z nami, gleda televizijo, obožuje otroke, odrasle, druge kužke, mucke in sploh vse! Najraje pa dirka po travnikih, grizlja razne igračke in spi na moji postelji.

Vem, da si zasluži najboljše in to bi ji rada ponudila z vašo pomočjo.
Če vam je mar za majhno izgubljeno in zavrženo psičko, ki pa ima vseeno neverjetno uravnotežen značaj in ki si ne pusti ukrasti dobre volje kljub slabemu ravnanju, ki ga je doživljala v tej kratki preteklosti in če veste, da bi jo lahko imeli radi ter seveda tudi dobro skrbeli zanjo, mi pišite na mail ali kličite na telefon: *****.

Se opravičujem za tako dolgovezno sporočilo; želela sem pač povedati čimveč.   :)


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Yorki , nedelja, 21.11.2004 : 16:28:48
Bubika, delaš preveliko paniko. Sama sicer nimam izkušenj s prašički in zajčki, imam pa zato z mačko IN psom. Mačke so tako ali tako samosvoje in ne potrebujejo "stalne" pozornosti. Pes že malo več, ampak ni tako hudo. Zajčki in morski prašički pa po mojem lahko nekaj časa preživijo sami. Nikar ne delaj takšne panike. Naredi si nekakšen "urnik" in uskladi si čas pa bo šlo. Pa bodi strpna. Nikoli ni tako hudo, da ne bi mogel zdržati. Sploh pa ne če je psička res takšna srčica. Poskusi najti kakšen klub ali društvo za jazbečarje. Oglas daj tudi v kajin kotiček --> psi. Tam jih dosti pokuka. Če boš natančneje pogledala je tam tudi hm, nekakšno "sodelovanje" med mojpes.net in med.over.net! Oglas daj še na med.over.net, tudi tam so ljudje, ki bi ti z veseljem pomagali. Poskusi še na mojpes.com. Pa  :-* za psičko! Uživajta!


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: bubika , ponedeljek, 22.11.2004 : 14:40:27
Ojla!

Sporočam veselo novico, da je naša srčica Tajči že oddana eni super družinici!!!
 ;D

Zahvaljujem se vsem, ki ste me klicali in poskušali pomagati.

Se slišmo še kaj!  :D

papa


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Yorki , ponedeljek, 22.11.2004 : 16:38:42
Kam pa so jo odpeljali?
 :-* za Tajčiko ;D


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: JACK , ponedeljek, 22.11.2004 : 17:10:15
js sm pa meu resastega jazbečarja. to je biu najbl luškan kuža  na celem svetu. biu je ful prjazn pa navezan nn družino. sam se mu je učasih poznou louski nagon k mi je enkrat u gozdu pobegnu pol sm ga pa mogu iskat. pa dr je priče loviu pa če smo bli na kšnm polju je use krtine prekopu. pa bil je učasih zlo trmast pa svojeglau. k je biu star 10 let pa je dobil probleme s hrbtenico in smo ga letos poleti mogli dat uspavat.


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: Yorki , ponedeljek, 22.11.2004 : 17:11:33
JACK
Samo tako, za informacijo:

Opozorilo: Na tem forumu pišemo slovensko! Ko vam tehnika dela težave, uporabite gumb "pomoč"!


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: bubika , torek, 23.11.2004 : 12:37:15
V Ljubljano!
Danes jo odpelje družinica, ki ji je že dvakrat rešola živjlenje in jo je potem pripeljala k meni - poglavar družine ni bil za to, da jo obdržijo. Sedaj pa so po temeljitem premisleku in dogovoru o delitvi nalog, odgovornosti in skrbi sklenili, da jo bodo obdržali!   :D ;)


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: TinaZ , torek, 23.11.2004 : 13:04:43
Bubika,

da ni to tista "OGABNA družina, ki jo je SPET vrgla na cesto", o kateri si že pisala  ???  ???  ???


Naslov: Re:jazbečar
Poslano od: bubika , torek, 23.11.2004 : 13:50:40
NEEEEEEEE!!!!!!!! Tisti ogabni družini so jo dali oni (družina, ki jo bo vzela), ker so Ogabneži nakladali o tem, kako lepo bo vse. Tudi ko je Petra (punca ki jo je našla) trikrat zapored poklicala k nijm, če je z malo vse uredu, so ji vsakič rekli, da je vse super... in par dni zatem jo je spet našla.  :)
Se opravičujem, če em se narobe izrazila.


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: Eva3 , torek, 21.06.2005 : 14:29:07
Tukaj se pa ze dolgo ni nihce oglasil. No prav.  :o :D

Prilagam link fotke z jazbecarjem (saj je ne?), ki je na CACIB Portoroz zmagal v 4. FCI skupini.
Cestitke njemu in hendlerki Pii.  8)

Vidi pa se nekako slabo.  :-\

http://uriel.moj-album.com/album/582713/?os=582782

Lp, Eva in Uriel


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ostrodlaka , sobota, 13.08.2005 : 14:42:35
Ojla.

Spet malo jazbecarjenja... :) ..me zanima, ce kdo pozna kakega vzreditelja ostrodlakih jazbecarjev...smo doma ugotovili, da je praznina za nasim srckom prevelika in da nujno potrebujemo trmasto zivalco, ki bo luknjala trenirke in na skrivaj lulala po steni... :)

PP.


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: didy , ponedeljek, 15.08.2005 : 16:24:14
pozdrav vsem :)
zadnje čase se malo zanimam za jazbečarje in imam eno vprašanje:
če bi se slučajno gdaj odločila da bi kupili jazbečarja me zanima če bi se navadil na psa ki ga že imam doma(ta pes je lepo vzgojen in socializiran ter navajen na ljudi in živali :))?
že vnaprej hvala za odgovor ;)
fajn se mejte :-*


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: Barbka , sreda, 17.08.2005 : 06:55:55
ostrodlaka,
tole je en web naslov, sicer s Finske. Imajo dobre pse (gospa govori angleško). **** Sama sem ravno iz Finske, kjer sem sodila jazbečarje (90 psov), od tega polovica resavčkov v vseh velikostih. Mmmmmmmm - je bilo tako lepo. Ti psi so res enkratni. In - upam, da je slikica uspela (Če je, jo boste videli), na Finskem celo tekmujejo v agilityu  ;).


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ostrodlaka , četrtek, 18.08.2005 : 21:03:24
Barbka,  najlepsa hvala....se jutri podam v akcijo...verjamem pa, da si bila v enem takem pravem "resastem" raju....jaz bi tuuuudiiii!!!! :)

Lp.


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ¤ŁoU¤ , nedelja, 21.08.2005 : 09:49:57
hey! vidim da je ta tema že malo zastarela pa vseeno. meni so zelo všeč resasti jazbečarji in me zelo zanima če mogoče ve kdo kje bi se ga dalo kupiti?


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ¤ŁoU¤ , nedelja, 21.08.2005 : 09:50:57
pa ker o tej pasmi vem dokaj malo so vse informacije dobrodošle....


lp, KaJa


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ¤ŁoU¤ , nedelja, 21.08.2005 : 09:55:30
ups....o tistem da je tema zastarela sem se zmotila  :-[ se opravičujem  :'( :-[ :'( no vseeno pa me zanima vse o resastih jazbečarjih in kje bi se ga dalo kupit. še enkrat se opravičujem!


lp, KaJa  :D :o :D


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: Eva3 , sreda, 24.08.2005 : 14:33:50
Tukaj je sicer opis dolgodlakega jazbecarja, vendar lahko si tudi to preberes.  ;)

http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=42

Lp, Eva in Uriel


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: ¤ŁoU¤ , sreda, 24.08.2005 : 17:34:08
hvala eva! zanima pa me tudi če veš mogoče za kakšno leglo ali pa vzreditelje resastih jazbečarjev??


ciao, KaJa


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: Eva3 , nedelja, 28.08.2005 : 15:02:56
Lou, poglej si se ta link, pa lahko koga poklices. Oni bodo znali kar dobro ti povedat, glede teh stvari.  :)

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=395

Lp, Eva in Uriel


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: tadeja_n , sobota, 03.09.2005 : 19:33:32
Čau!Mene pa zanima če ima kdo tukaj doma dolgodlakea jazbečarja da bi nam pokazal kakšno luštno slikco ;D


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: kaja , nedelja, 04.09.2005 : 09:59:02
Lustne slike? Tukaj so!

Mama Venice, nekaj dni pred porodom:
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1016495

Mala Klara stara 1 dan:
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1016498

Klara (na levi) z bratcema Kilianom in Kostantinom, stari so en teden:
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1016501

Kuzki bodo v kratkem dopolnili en mesec. Ce ne prej, vas z novimi slikami zalozim, ko pride Klara v svoj novi dom. lp


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: tadeja_n , nedelja, 04.09.2005 : 11:30:29
Lepi kuzki...če bi lahko bi enega kar odnesla ;D


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: florijan , petek, 23.09.2005 : 17:28:02
Je Klara že odšla od doma????


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: kaja , petek, 23.09.2005 : 17:33:32
Ne. Pride enkrat v zacetku oktobra.  :D


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: kaja , ponedeljek, 17.10.2005 : 13:42:24
Mala Klara zdaj preimenovana v Lumpo je koncno v svojem novem domu. Danes smo jo lahko prvic obiskali:

http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1272477
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1272474
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1272480
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1272470
http://baguette.moj-album.com/album/585384/?os=1272464



Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: florijan , torek, 31.01.2006 : 17:42:12
Kdaj bo katera od deklic (dolgodlakih jazbečark) imela mladičke ????????


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: kaja , petek, 03.02.2006 : 15:50:23
Lumpa je stara pol leta, tako, da bo preteklo se kar nekaj casa preden bo pripravljena na leglo. lp


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: florijan , petek, 03.02.2006 : 17:36:40
Se morda ve, če je kje pri znancih kakšna bolj "odrasla"? Rad bi kupil mladičko, ker je naša (14 letna) žal preminula.


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: kaja , sobota, 04.02.2006 : 14:04:25
Poklici na KZS, mogoce ti bodo oni lahko pomagali, jaz ne pozam nobene druge psicke.  Katero velikost pa zelis? Lumpa je pritlikava. lp


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: florijan , sobota, 04.02.2006 : 16:02:26
Naša je bila standardna, črne barve z rjavimi ožigi. Je pa v bistvu vseeno, tudi če je pritlikava.
Na ljubitelje jamarjev sem se že obrnil, so mi dali tri naslove možnih vzrediteljev, dva sem dobil, eden bo verjetno imel leglo čez leto dni, drugi ne bo imel več. Tretjega ne najdem, ker se je preselil.

Že nekaj časa iščemo. Izgleda, da je v Sloveniji ne bom dobil.


Naslov: Re: jazbečar
Poslano od: JennyK , sobota, 04.02.2006 : 16:11:38
Florijan, v januarskem Kinologu sta objavljeni dve legli kratkodlakih jazbecarjev; ena je kotila 25.12.2005 *****
Ne vem če smem takole pisati naslove in tel. številke vzrediteljev!? Če bo brisano, me kontaktiraj na ZS in ti jih pošljem na ta način!
Lp in veliko sreče pri iskanju!


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: benđi , sobota, 03.06.2006 : 12:11:33
Pozdravljeni....

Naši družini je 14 let delal družbo mali mešanček; podoben dolgodlakemu jazbečarju....

Bil nam je kot družinski član; pred 1 tednom je zaradi starosti šel v pasja nebesa. Bolehal je kako slabo leto, redno smo ga vozili k veterinarju, mu dajali tablete za srce, a žal, usodi ni mogel uiti.

Začel je težko dihat, mami ga je vzela v naročje, vsi smo ga božali, in pesek je mirno zaspal v maminem naročju.

Še vedno jokamo za njim....izgubili smo družinskega člana...hudo nam je. Vem pa, da bi si pesek benđi želel, da bi bili srečni. Verjetno še je prezgodaj..ne vem, a vseeno bom poskusila ... najti...ne nadomestek, najti psa, ki bo nam olajšal sprejeti bolečino ob izugubi psa...in nam povrnil novo veselje.

Če kdo pozna koga, ki bi oddajal/prodajal take pse..naj mi prosim NUJNO javi!

Naj bo čim bolj podoben Benđiju....
http://benji.moj-album.com/


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: hektor , četrtek, 08.06.2006 : 08:04:10
Imam kratkodlako jazbečarko staro 3 mesece. Išče primerno družbo  iz Ljubljane za igro in socializacijo.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: regaa , torek, 27.06.2006 : 12:56:02
Mi imamo 1 leto starega Saia, mešanca z brak jazbečarjem in kokeršpanjelom, ampak je čist jazbečarski. Ima zelo svetlečo in mehko dlako, tak, da bi ga najraje uporabljala za blazino.
Ful je luštn ko se igra z delčki kosti (stisnjene čreve). Meče jih v zrak, se valja, jo zanalašč vrže dol s postelje, da se potem lahko dere.  :D Na vikendu ga imamo ves čas spuščenega, ker smo na samem, pa še ni nikamor pobegnil, kljub temu, da rad gre za sledmi srn in drugih živali. Najbolj hudo je ko najde kakšno mrtvo žival ali kar koli drugega, kar smrdi in se potem hoče valjat po tistem.  :-[ Vendar moramo zelo pazit, če gre slučajno kdo mimo peš ali z motorjem, ker je res zelo čuvajski.  :-\ Vsi smo zelo navezani nanj in on na nas. Najbolj je vesel ko pride kdo domov. Čisto ga poskače in preliže. Najraje liže in grizlja ušesa (naša).  ;D Zakaj, ne vemo. Rad tudi sedi na naslonjalu kavča in gleda skozi okno, sedaj pa veliko prosi, da bi gledal s poličke na balkonu. 
Imamo samo problem, ker je zelo boječ, ko ga hoče kdo pobožat, če pa ga gdo ignorira gre kar za njim in ga hoče povohat.  otroke pa OBOŽUJE. Ko vidi majhnega otroka se postavi na zadnej tace in hoče k njemu. Seveda mu ne pustimo, da nebi ubogega otroka prestrašil. ??? Odkar hodiva v malo šolo se je njegovo vedenje ZELO izboljšalo, vendar še ne čisto. Tudi pri psih, ki jih ne pozna ni vedno siguren, še posebej pri večjih od njega.
Jazbečarji so res nekaj ZELO posebnega.  :D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: katyb , sobota, 21.10.2006 : 14:37:08
zivijo
rada bi izvedela ce slucajno veste iz kje izvira jazbecar?
prosim za odgovor
katyb


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: tadeja_n , sobota, 21.10.2006 : 21:40:09
Nemčija?


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Tatjanaa , četrtek, 08.02.2007 : 22:10:05
Pozdrav svim forumašima, naročito ljubiteljima jazavičara! :)
ja imam 5 dugodlakih jazavičara i jednog patuljastog šnaucera.predstavljam vam Astora "Little Dranatanja".

****


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Amalka , petek, 28.09.2007 : 07:17:17
Pozdrav svima!
Ja sam nova na Vasem forumu i zelim VAm predstaviti moje pse

To je medjunarodna ekipa standardnih ostrodlakih jazavcara i patuljuasta kratkodlaka jazavcarka Luce.

Vise njihovih slika pogledajte na ovo stranici

*****


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: aruba , sreda, 22.10.2008 : 12:47:51
*****

 tata Vatrek
[url]http://img372.imageshack.us/img372/3921/vatt2kn3.jpg (http://imageshack.us)[/url]

[url]http://img525.imageshack.us/img525/5875/vattstav5kb9.jpg (http://imageshack.us)[/url]

mama Donna

[url]http://img401.imageshack.us/img401/8708/donnanova1go1.jpg (http://imageshack.us)[/url]
By najda

*****
slike ostalih pasa poslije



Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Jana , sreda, 22.10.2008 : 13:02:05
aruba, tukaj veljajo pravila o objavljanju paritev, legel in mladicev.
Prosim, da preberes pravila na mojpesForumu (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html) in jih upostevas.
Vzrediteljem je za promocijo psarne, vzreje, legel in prodaje mladicev na voljo uporabniski paket maksi (http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=3). Velja za vse.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 22.04.2009 : 18:15:38
Mali Cazador med velikimi..je šel z nami lovit.

http://www.moj-album.com/slike/10470420/xcIzeXdPuhycciui.jpg

http://www.moj-album.com/slike/10470420/n1kmdM2oyMckkdcj.jpg

Resasti jazbečarji so zakon :) :-*

http://www.moj-album.com/slike/10470420/ZPSINSgFHa3ccOKy.jpg


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 16.06.2009 : 11:50:38
Mala princeska Choco

(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs098.snc1/4731_91168896939_839136939_1858900_6559031_n.jpg)

Moja zlata lubica, karakter in pol :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Pimpa , četrtek, 25.06.2009 : 00:20:26
Citat
Resasti jazbečarji so zakon :) :-*

Se popolnoma strinjam! :D Še kakšne slikce bi...;)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: mopsika , petek, 14.08.2009 : 10:30:22
Tale Choco je zelo lepa!


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: zverinica , četrtek, 26.11.2009 : 22:26:11
Imam eno vprašanje, in sicer- ali Choco živi v Sloveniji??


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 21.12.2009 : 14:07:09
Živjo, se opravičujem za pozen odgovor.
Choco živi v Argentini. Ima fantastičen karakter, obožujem jo :)

Tukaj pa je ena slika po mojem mišljenju enega najlepših Res. jazbečarjev, očeta vseh naših psov

Multi Ch Black Money Free Edition

(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs119.snc3/16659_1310535244559_1265966707_30932054_2606907_n.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 21.12.2009 : 14:34:52
Pa še mal cukra :)

(http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs111.snc3/15867_217040416939_839136939_3046397_7233485_n.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 06.01.2010 : 01:04:08
Na voljo sta dva mladiča uvožena iz Brazilije, črna z ožigi, ameriških krvnih linij (Tres Pinheros in Black Money), oče je Multi CH Black Money Free Edition, CH, GrCh Brazilije, CH Uruguaja, latinoameriški CH. Mladiča sta večkrat cepljena, odraščata v družinskem krogu in z drugimi psi.

Informacije na mejl maja.desobediencia@gmail.com



Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: zverinica , nedelja, 10.01.2010 : 18:08:57
A je to lovska vzreja?


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 15.05.2010 : 16:50:57
Sausage clan

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs633.snc3/31776_399326701939_839136939_4032795_1619733_n.jpg)

Tukaj se predvsem dobro izkažejo v lovu na Vizcache, eno samičko smo podarili prijatelju in je ne more prehvalit.

Če bo vse po sreči bomo čez 2 meseca zibali, Choco je parjena z Lanudom, Schika pa z Rafaelom..predvsem zadnja dva imata ful karakterja.

Kakšne konkretne slike pa ko jih uspem poslikat.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 31.05.2010 : 16:43:01
Trebuščki rastejo in apetit tudi :D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 21.06.2010 : 17:44:49
Pri nas sta punci ze posteno okrogli, Choco se bliza datumu :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Ory , ponedeljek, 21.06.2010 : 20:16:53
Lusni kuzki, nor karakter  :P ....mene pa zanima ali je kaksna bistvena razlika med resastim, dolgodlakim in kratkodlakim jazbecarjem (razen kvalitete dlake seveda)?

lp


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 01.07.2010 : 19:36:55
Samo na kratko..pri Choco se zacenja. Moram bit pa zraven ves cas, cene panicari. Prvic mamica :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Vixen , četrtek, 01.07.2010 : 19:49:30
Oooo, držim pesti, da bo vse OK. Pa slikce hočemo, to je jasno, ne?  >:D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , petek, 02.07.2010 : 14:30:59
Imamo enega fantka :-* Choco je super mama.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , petek, 02.07.2010 : 17:43:36
Ena slikica :-*

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs131.snc4/36906_414707511939_839136939_4413241_1090214_n.jpg)

Zdaj pa cakamo Xico :) .


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 07.07.2010 : 01:43:33
Star sem 5 dni :)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs093.snc4/36004_416198391939_839136939_4452663_1819214_n.jpg)

Za  p o j e s t  :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , sobota, 10.07.2010 : 19:57:34
Puncka in fantek

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs070.ash2/36864_417420551939_839136939_4478740_7589559_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs150.snc4/36864_417420556939_839136939_4478741_1932248_n.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Cats , sobota, 10.07.2010 : 21:40:09
Ijej ijej kako smo luštni :D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 13.07.2010 : 16:58:18
Pod Saviolinim budnim ocesom :)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs032.ash2/34956_418442991939_839136939_4503596_6364297_n.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: kocka , sreda, 14.07.2010 : 07:28:37
 :-* :-* :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , sreda, 14.07.2010 : 16:08:21
Najstarejsi debelinko ze par dni gleda..za pojest je hud..cel debeluskast, obozujem ga :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , sobota, 17.07.2010 : 16:40:53
Deso, kako se resasti jazbečarji obnesejo kot samo družni, spremljevalni psi, taki, za življenje v bloku, seveda z vsakodnevnimi aktivnostmi?
Gledam pri nas enega, pa se mi zdi tako flegmatičen, umirjen simpatikus. Čisto drugačen kot drugi tipi jazbečarjev, lajati ga v 10. letih še nisem slišala.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 18.07.2010 : 15:08:26
Super so. Mi smo prijatelju sosedu dali enega nasega, ki zivi v hisi in ga spremlja povsod, celo v sluzbo. Po mojih izkusnjah so barabe cim jih je vec skupaj, cim pa enega vzames "ven" je cel pridkan in nasploh super spremljevalec.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , nedelja, 18.07.2010 : 15:13:46
Kako je pa z dlako glede na to, da sem nekje brala, da jih je potrebno trimati? Verjetno jo je manj (po tleh) kot pri kratkodlakih?


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , petek, 30.07.2010 : 23:09:40
Jih je potrebno trimati, ja. Po mojih izkusnjah ne puscajo veliko dlake, nimam pa izkusenj s kratkodlakimi.
Sicer je pa za tamale velik naval in so vsi rezervirani, naju je mikala samicka, pa ocitno gre. Ostajajo v Argentini in grejo v vzrediteljske roke, tako da sem zelo vesela.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , četrtek, 23.09.2010 : 00:37:49
Nina nana ;)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs344.ash2/62486_444472696939_839136939_5120003_3954725_n.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: kocka , četrtek, 23.09.2010 : 06:44:56
Dej no, sladka kava, pa še sladke slikce za zajtrk :-* :-* :-* :-*
Kako sta krasna :) :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , četrtek, 23.09.2010 : 14:28:43
Mi lahko nekdo, ki se spozna ali ima izkušnje, pove, kako je z jazbečarjem v bloku brez dvigala do npr. 3. nadstropja? Glede hrbtenice mislim, sem slišala, da so izjemno občutljivi ...


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Larsy , petek, 29.10.2010 : 09:53:44
Mi lahko nekdo, ki se spozna ali ima izkušnje, pove, kako je z jazbečarjem v bloku brez dvigala do npr. 3. nadstropja? Glede hrbtenice mislim, sem slišala, da so izjemno občutljivi ...
Ojla, za jazbečarje se priporoča, da NE tečejo/skačejo/hodijo po stopnicah. Še posebej, ko so še mladički. Kakšnega pa misliš imet (katera velikost)?


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Larsy , petek, 29.10.2010 : 09:58:47
Naš Brak jazbečar...

(http://img153.imageshack.us/img153/4373/n67631726010353393699.th.jpg) (http://img153.imageshack.us/i/n67631726010353393699.jpg/)




Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , petek, 29.10.2010 : 12:18:39
Tisto za mladiče velja itak za vse pasme, to vem, bolj me je zanimalo, ali ga je potem celo življenje potrebno nositi gor in dol. Moj  11-letnik že od svojega tretjega leta hodi sam po stopnicah parkrat na dan, pa nima nikakršnih težav s hrbtenico, ampak ne sodi med pasme, ki so temu podvržene.
Ah, všeč so mi resasti, tista običajna velikost ...


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Larsy , sobota, 30.10.2010 : 22:16:39
Jaz nameravam imet kaninchen (do max 3,5 kg so težki odrasli) kratkodlakega jazbečarja. Za njih je priporočljivo, da sploh ne hodilo sami po stopnicah...

Ne vem, jaz bi jazbečarčka pač nosila po stopnicah dol... Ne bi tvegala, da se poškoduje...


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: zverinica , ponedeljek, 08.11.2010 : 10:40:06
Jazbečarji so enostavno predolgi in jim vmes manjka še en par tačk.
Jaz svojega jazbečarja nosim po stopnicah, če jih je veliko. Nekaj stopnic ni problem.
Priporočljivo ni niti, da se veliko vzpenjajo, saj je to lahko problem za zadnje tačke.
Sama imam pritlikavega resastega jazbečarja, ampak sem se dobesendo zaljubila v eno psičko, ki je kunčji(kaninchen) jazbečar.
Njen lastnik je vzreditelj mojega jazbečarja in je vsakič ko se vidimo v nevarnosti da mu psičko kar odnesem, ker je največji cukerček  ::)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 23.11.2010 : 16:26:16
Pri nas so vsi psi aktivni, sploh Rafael dejansko pociva samo ponoci, ko muhe spijo :) Sicer pa jih cel dan lovi po dvoriscu..prijateljev samcek se brez problema vzpenja po par ur v goro, ko ga vzame lovit..kadar je hoja res dolga in naporna se ga eventuelno za nazaj malo nosi da si spocije, da bi mu taka gibanja skodila pa nikakor ni videt.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 23.11.2010 : 16:28:12
Pa se nekaj, dvomim da kak Jazbecar cele dneve tece gor in dol po stopnicah v bloku, da bi mu dejansko tako naskodilo..predvidevam da gre za parkrat na dan, tako krhki pa niso.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 23.11.2010 : 21:34:21
Nasi deklici :)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1221.snc4/155386_474537016939_839136939_5603706_2797695_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1201.snc4/155386_474537011939_839136939_5603705_3885325_n.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , torek, 23.11.2010 : 21:49:13
Ma saj ne rečem, da morda kdaj psa tudi ne bi nosila, samo čisto vsakič pa ne, če si npr. oblečen za službo, ga pelješ lulat, zunaj blato, pa ajd v naročje ... Če sem v pasjih cunjah, mi dol visi ... Koliko že  tehta povprečen?
Deso, všeč so mi ti vaši, čisto po mojem okusu. :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Desobediencia , torek, 23.11.2010 : 21:54:12
A nesfrizirani ;D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: kocka , torek, 23.11.2010 : 21:55:14
No, glede na to, da je naša Missy tudi bolj dolge jazbečarskolike konstitucije in da sem tole temo brala večkrat, hvala Deso za tele besede, ker sem že videla kakšna škoda na hrbtenici se ji dela, ko že od začetka pri nas sama leta gor in dol po stopnicah. Sicer samo eno nadstropje, pa vseeno. Je pa res nekoliko večja od jazbečarjev in ima daljše noge.

Lepi punci :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , torek, 23.11.2010 : 21:56:04
Čak da ga dobim jest v roke, bodo sami čopki >:D ;D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , četrtek, 25.11.2010 : 23:06:03
Ej, kocka, a ti to resno misliš? A ima že težave s hrbtenico ali kako? Če so posledice, se pokažejo precej kasneje.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: kocka , sobota, 27.11.2010 : 13:09:25
Ne, samo MENI se po tem branju prikazujejo morebitne posledice :-X


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: sanco1a , sobota, 27.11.2010 : 13:17:57
Missy še ne more biti nič, pa vprašanje tudi, koliko je jazbečarja notri, res pa je, da vsa opozorila vzrediteljev in lastnikov  niso čisto brez veze. Se pa ponavadi težave s hrbtenico pojavijo okoli 10. leta. Kolikšen je odstotek tistih, ki živijo povsem brez stopnic ali pa jih striktno nosijo, me pa tudi zanima.


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , petek, 24.02.2012 : 19:32:08
Sicer ni neka aktivna tema ampak mogoče pa bo kdo vseeno odpisal....  ;) Kaj točno je potrebno da kratkodlakega standardnega jazbečarja na razstavi prijaviš pod delavni razred? Je dovolj jamarski PNZ (pa redno delo, ampak to se ne šteje >:()?


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , sobota, 11.05.2013 : 19:36:19
Kako je z delitvijo pritlikavi - standardni jazbečar? Vem da se meri prsni obseg - ampak kje se to izmeri? Je v redu izmerjeno tik za prednjimi tacami? Je to res, da je za pritlikave obseg 30 - 35 cm, standardni so pa vsi nad 35 cm? Se mi zdi da povsod piše drugače, ampak danes sem merila Dinota in ima 52 obseg ??? in 29 plečne (ne ravno natančno izmerjeno), pa bi po nekaterih podatkih sklepala, da je nekam zelo premajhen z ogromnim prsnim košem, pa se mi ravno ne zdi. ::) :P Saj ne da je tako pomembno, a bi se vseeno rada prepričala...
lp.
Rebeka & Dino :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , nedelja, 03.11.2013 : 19:23:58
Ni bilo tukaj že dolgo nič govora, pa vseeno lahko kaj povem o Dinotu, glede na to da je resasti standardni jazbečar in ga nisem tu še nič kaj omenjala.  :) Najprej nekaj fotografij s tega poletja in jeseni:
(http://shrani.si/f/1v/sX/1pfaEBlS/img0004.jpg)

(http://shrani.si/f/26/J1/350hym70/2/img0006.jpg)

(http://shrani.si/f/3p/eH/3v7yY9KO/2/img0005.jpg)

(http://shrani.si/f/2A/IO/2cjRuTh6/3/img0020.jpg)

(http://shrani.si/f/1w/SQ/4FOfjSUg/2/img0027.jpg)

(http://shrani.si/f/2L/CW/4UrU13Pm/1/img0011.jpg)

(http://shrani.si/f/2S/b/2rgcbQ1e/3/img0006.jpg)

(http://shrani.si/f/2U/QP/4xLWOg3F/4/img0040.jpg)

(http://shrani.si/f/2W/Kr/3wqRTRYh/4/img0035.jpg)

Midva skupaj  :-*
(http://shrani.si/f/i/HL/4ljHUVPW/5/img0020.jpg)

Njegov novi, jesenski video: https://vimeo.com/78456896
Poletje, rojstnodnevni video: https://vimeo.com/71631462
Njegov prvi video, ki ga je naredila prijateljica prejšnje poletje: http://www.youtube.com/watch?v=BhcMeaQQzMk

Drugače pa je Dino res tipičen predstavnik pasme po karakterju (če pustimo videz ob strani --> krive prve tačke, premalo dlake), obožuje lajanje, vohanje, igro, lov, dolge sprehode v naravo in tekanje, najbolj od vsega pa uživava ko vzamem v roke kliker in se učiva vse mogoče trikce. Zdaj ga po DVDju učim tudi poslušnost čisto na novo, sredi novembra pa začneva z online tečajem trikcev.  :) Nekaj trikcev ki jih zna (niti približno vseh) pa lahko vidite tudi v teh posnetkih.  :) V soboto pa gre na CACIB Šempeter prvič z mano tekmovat v junior handling. Opravljen ima tudi PNZ, načrtujem pa še RO, ampak imava še veliko za narediti pred tem.  :)
Tako, nekaj malega o Dinotu.  :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: kocka , nedelja, 03.11.2013 : 20:25:24
Lepotec  :D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: luna7 , nedelja, 03.11.2013 : 20:33:43
Oooo, kakšen lep louc!  ;) Super sta!  :D :D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 03.11.2013 : 23:11:27
O zelo lepe slikce, Dino je krasen! :D :-*


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: branka , ponedeljek, 04.11.2013 : 10:05:02
Čudovit je  :-*  >3, lepe slikice in filmčki.   :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: vesoljka , ponedeljek, 04.11.2013 : 10:26:16
Krasen je..  >3 tak, mali veliki pes..  :)  (mali vizualno, veliki po karakterju)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , ponedeljek, 04.11.2013 : 14:36:37
Hvala vsem za pohvale, Dino se zahvaljuje!  :-*

Citat
tak, mali veliki pes..  :) (mali vizualno, veliki po karakterju)
To pa vsekakor.  8)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , torek, 24.12.2013 : 14:50:39
Z Dinotom želiva vsem vesel božič in srečno novo leto (ter mirno praznovanje).  :)

(http://shrani.si/f/1F/Wg/1rgx43K3/1/img0007.jpg)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , nedelja, 27.04.2014 : 17:44:16
Malo novih Dinotovih:
(http://shrani.si/f/7/zX/2BiGNokk/2/img0042.jpg)

(http://shrani.si/f/2p/x1/EQUxxp2/2/img0030.jpg)

(http://shrani.si/f/17/OO/YLBHXWi/2/img0103.jpg)

(http://shrani.si/f/3p/XM/1wUdhusf/3/img0011.jpg)

(http://shrani.si/f/3/Ss/1IJ6wDSJ/3/img0025.jpg)

(http://shrani.si/f/2Q/Qz/7BNFnmu/4/img0034.jpg)

(http://shrani.si/f/1u/6Z/4MNe77Lc/3/img0025.jpg)

(http://shrani.si/f/29/12Q/3dDLytfW/img0017.jpg)

Tega meseca sva začela trenirati agility in zaenkrat gre kar v redu.  :D Sicer ima še kak problem z motivacijo, a se izboljšuje. Februarja se je končal tudi online tečaj trikcev in naučila sva se kar precej novega.  :)
Danes pa me je na CAC Snežnik (sva šla pogledat) čisto presenetil - imeli so prikaz dela jamarjev (izvlačenje lisice iz umetnega rova) in sva šla probat, čisto za zabavo, me je zanimalo kaj bo naredil. Pa je pokazal ogromno nagona, čisto se mu je trgalo, prvič mu sicer ni uspelo (ni šel čez polovico rova), a je čisto padel noter, je grizel rov, lajal, kopal, komaj sem ga odnesla proč. Potem je komaj pričakal da so šli še drugi psi, ves čas je lajal in vlekel, nisem ga še videla tako vznemirjenega, ko sva šla potem še probat pa mu je dvakrat uspelo (samo tisto lisico sem mu komaj vzela iz gobca  ::) ). Potem pa sem ga mogla čimprej odpeljati proč, da se mu ne bi še bolj utrgalo. Tako da sem res zadovoljna da ima toliko nagona, da ni kot nekateri ki sploh niso pokazali zanimanja  :-\ . Upam da bova lahko še kdaj kaj podobnega probala, če ne prej pa drugo leto na Snežniku!

P.s.: če je bil kdo tam in je gledal - ni naju bilo težko prepoznati, Dino je bil daleč najbolj glasen in navdušen jazbečar od vseh  ;D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: kocka , nedelja, 27.04.2014 : 18:03:09
Lep  :D


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: Lynn , nedelja, 27.04.2014 : 23:55:27
Lepotec Dino. Luštne slikce  :-* :)


Naslov: Re: jazbečar - čvek
Poslano od: airedale10 , ponedeljek, 28.04.2014 : 09:23:24
Hvala!
Eko ga, en kratek video:  :P
https://www.youtube.com/watch?v=c86JpZCOzqo&feature=youtu.be