mojpes.net

o psih => šolanje => Sporočilo, začeto od: SARA , torek, 13.02.2007 : 12:01:20



Naslov: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 13.02.2007 : 12:01:20
živjo
doma imam psa nemškega ovčarja,zelo zelo močnega.jaz pač nimam toliko moči da ga obvaldujem.ko se odpraviva na sprehod in da vidi psa začne ko nor vlečt in divjat,in če se mu pes postavi naproti ga tudi napade.in seveda jaz se psom izgibam v velikem krogu.jaz sem zaradi tega že imela zvito roko in pretegnjeno kolensko vez.tako da lepoo vas prosim pomagajte mi z nasveti :-\.psa NIKAKOR NOČEM ODDAT >:(.vztrajala bom kolker bom lahko.zanima me v kolikšnem času opravimo pasjo šolo in katera je tle v kopru še razen tiste pri sparju?in pa cena šolanja?ter če bi se dalo šolanje opravit v enem mesecu od junija do julija?'če kdo ve naj mi prosim napiše ker res ne vem več kaj nareditt... :'( :'( :-[

lp,sara in taj



Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: guju , torek, 13.02.2007 : 12:06:51
Glede vlečenja ti lahko predlagam samo halti (tisto, kar daš psu okoli gobca in potem gor pripneš povodec), ampak to bo samo malo ublažilo stvar in je samo TRENUTNA rešitev, da ne ostaneš brez roke. Navadno jim je vsaj nekoliko neprijetno, če že drugo ne. Samo ne vem,kako se to obnese pri zelo močnem psu ...
Sicer pa nujno šolanje, če mene vprašaš, mogoče bi bilo še najbolje, če individualno ... Ampak o tem pa ne vem dovolj, ti bo moral odgovoriti kdo drug.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 13.02.2007 : 12:08:21
guju hvala za odgovor.halti že imam.nič sprememb....ja saj najbolj sem razmišljala o individualnem šolanju.a poznaste koga ki uči tuki v kopru ali  v okolici individualno?

lp,sara taj


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: svrk , torek, 13.02.2007 : 12:10:50
Obstaja šola Gali v Ljubljani. Če se lahko pripelješ v LJ 1krat na teden. Poglej si njihovo ponudbo na forumu. LP


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Uma , torek, 13.02.2007 : 12:12:42
Sara en nasvet solanje ne more trajat en mesec, solanje mora trajat vseskozi, vsak dan, na vsakem spregodu, itd. Koliko pa je ta pes star in zakaj se z njim niste prej odlocili za solanje?? Tvoj pes izgleda da nima problema samo z vlecenjem ampak tudi in predvsem z osnovno socializacijo. Predlagam da se obrnete na kaksnega res kvalitetnega instruktorja oziroma pasjega psihologa, predlagam Metodo Mikuz, da problem zajamete korenito in ne zgolj resujete en simptom, torej vlecenje.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , torek, 13.02.2007 : 12:24:39
Ali pa oprsnica SENSE-ible (narociti sem jo pa morala zal iz ZDA), ki res noro dobro deluje. Sicer jo jaz uporabljam bolj preventivno, ce mrcina kaj zanimivega vidi in pozabi, da mora lepo hoditi, ampak deluje pa 100% - to pa seveda ne pomeni, da ne bi letela za njo po zraku, ce bi jo dala nazaj na ovratnico.

Glede solanja pa - jaz ne bi postavljala nobene casovne omejitve. Xena je nekje napisala (vsaj mislim, da je bila ona), da pes potrebuje dvakrat toliko casa, da se necesa odvadi, kolikor casa se je na to navajal (oziroma mu je vodnik dovolil nekaj poceti). Vztrajnost in potrpljenje, pa bo :)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 13.02.2007 : 12:31:01
psa smo že učili in vse.zna dat prostor,uboga na odpoklic in lepo sede.ampak jaz bi rada da bi lepo hodil tudi brez povodca da bi hodil brez mojega strahu da napade kakšnega psa.pes je star 1 leto. sej glej meni ni problem čas.mislim to 1 mesec.imam jaz veliko časa.švrk ljubše bi mi bilo da bi bilo v kopru oz okolici. amm kdo pa je to metod mekuž??ne poznam ga..iz kje pa je?a ima mogoče kdo njegov email ali pa številko?

lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Uma , torek, 13.02.2007 : 12:45:25
Metoda Mikuz je, zelo priporocam sicer nimam njene stevilke - mogoce bi lahko Kalsang pomagala.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: AngSeter , torek, 13.02.2007 : 13:15:21
Sara, šola je veliko več kot pa sedi in prostor in poleg. Očitno nič od tega ne zna dobro, ker te ne uboga takrat kot bi moral.
In na hitro v enem mesecu ne doš dosegla čisto nič. kot prvo bi ti jaz predlagala nagobčnik, glede na to, da napada druge pse inb če nočeš plačat kazni zaradi ugriza.
Na obali je več šol. V Portoruožu in še ena v občini Koper, ki se imenuje Elit. Pri vsakem vetu visi list z njihovimi podatki, kot tudi za KD Obala, ki je ob Šparu.
Jaz hodim tja in sem zelo zadovoljna.

Sicer pa je bolje, da do takrat psa pelje ven močnejša oseba.

Ne vem zakaj mora vedno prit do takih problemov preden človek ugotovi, da sam ne zmore in gre v šolo. Šola bi morala biti obvezna, sploh za večje pse.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Mel , torek, 13.02.2007 : 14:42:10
Se strinjam z AngSeter!

Žal ne poznam situacije na primorskem, zato ti žal ne morem svetovat, na koga se obrni, razen, če si se pripravljena vozit v Ljubljano. Psu daj OBVEZNO še DANES nagobčnik! Če bi zagrabil mojega psa, ti tožba zagotovo ne bi ušla.

Škoda res, da se tako pozno odločate za šolo...upam, da se javi še kdo, ki ima konkreten nasvet ali celo izkušno. Morda Xena pozna situacijo na obali, pa bi lažje svetovala koga.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 13.02.2007 : 14:50:20
ang seter: on zelo dobro obvlada odpoklic,sedi prostor ...wem da to ni vse.jaz sem rekla da meni čas ni pomemben sem hotela dat samo približno eno obdobje da vem.nagobčnik ima že od malega.mislim pa da je bolje da sem vas tukaj vprašala za nasvete in vaša mnenja kot pa da bi psa enostavno oddala in tako rešila vse težave (kot naredijo nekateri brezsrčneži)

mel:ne živim v mestu ampak živim bolj na vasi tako da je tam kar malo psov.v celi vasi so 4 veliki mešanco nonstop spuščeni brez nadzora brez nagobčnikov in se jih sama bolj bojim jaz kot pa pes.

aja ang seter a mi lahko zaupaš na kakšen tečaj hodiš (mala šola,al kaj več) in pa koliko te približno stane?

lp in hvala za vaša mnenja


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Mel , torek, 13.02.2007 : 15:22:28
Ne, vsekakor je prav, da si se javila in prosila za nasvet/pomoč. Samo se mi zdi, da si že malo (pre)pozna. No, zdaj je, kar je. Žal za obalo res ne vem, kam se lahko obrneš. Upam, da ti bodo forumovci znali svetovat.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: zalarjeva , torek, 13.02.2007 : 15:42:29
Zadnič sem po televiziji gledala eno oddajo, ko je ena punca imela enako težavo (pes sicer ni napadal drugih, vendar je nonstop vlekel). Šla je do strokovnjaka za vedenjske težave in ji je pokazal kako psa odvaditi vlečenja. Pes ponavadi vleče ker se mu mudi sto na uro vse prevohat, vse polulat (pač čimprej vse videti), mi na dveh nogah pa smo zanj občutno prepočasni:). Skratka: ta strokovnjak je prijel psa za vrvico, z njim naredil kakih 100 metrov in se obrnil za 180 stopinj in naredil zopet nazaj kakih 100 metrov. to vajo je parkrat ponovil in pes je počasi ugotovil, da z vlečenjem ne bosta nič dalj prišla. Potem je ta punca to vajo ponavljala par dni (pač je sprehod vsak dan obsegal teh 100 metrov v obe smeri), vendar je pes dojel, da ko ne vleče, več vidi, saj ko je nehal vleči, sta šla zopet lahko na daljši sprehod. Svojemu moraš dati pa nagobčnik in probaj to vajo vsak dan, parkrat na dan ponavljati. Pa sporoči kakšen je rezultat. Pri onem psu je pomagalo, nevem kako bo pri tvojem. Jaz teh problemov z mojim nimam tako da ne govorim iz izkušenj, samo povem kar sem videla na televiziji in se mi zdi dobra pogruntavščina. :)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: kaja , torek, 13.02.2007 : 16:58:16
Citat
mislim pa da je bolje da sem vas tukaj vprašala za nasvete in vaša mnenja kot pa da bi psa enostavno oddala in tako rešila vse težave (kot naredijo nekateri brezsrčneži)

Ce se prav spomnim si psa ze oddajala. ::)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 13.02.2007 : 17:23:07
ja ampak so me nekateri spametovali in sem ugotovila da sm skoraj naredila napako..tema se lahko da v arhiv.probala bom s tem kar mi je svetovala zalarjeva.

lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: alessa06 , torek, 13.02.2007 : 17:34:16
Mislim, da imate v Kopru vsaj dve če ne tri pasje šole (Kinološko društvo ELIT, Bobi4ever...) Izberi eno in poskusi.

Pri nas je bila nazadnje cena tečaja pasji vrtec 25.000 sit. Za drugje ne vem.

Veliko uspeha, pa ne odnehati in obupati...


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 13.02.2007 : 17:50:08
hvala alessa06.vsaj en ki mi ne očita tolko.

lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: takoda , torek, 13.02.2007 : 17:58:27
SARA, poskusi vse, preden spet pomisliš na oddajo. Sama imam podobno izkušnjo z velikim šnavcerjem, je postal napadalen in posesiven, pa smo ga vsega tega odvadili (garali z njim) in je dočakal svojih 14 let.
Srečno!


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Mel , torek, 13.02.2007 : 20:26:11
Ce se prav spomnim si psa ze oddajala. ::)

Zakaj pa si ga oddajala Sara?


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Xena , torek, 13.02.2007 : 22:41:18
Jaz žal ne poznam pasjih šol na obali. Poleg nekaj že naštetih stvari bi jaz svetovala še kastracijo. Pa vsaj nekaj mesecev poštenega dela, pa še potem stalen nadzor psa.
Glede odvajanja neželjenega vedenja, pa NAJ bi veljalo, da odpravljanje le-tega traja vsaj toliko časa, kolikor se je to vedenje pojavljalo in utrjevalo. Vendar to verjetno ne drži vedno in povsod.

LP, Katarina


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , sreda, 14.02.2007 : 09:08:36
mel: imeli smo eno kritično obdobje in tudi mi smo bili veliko časa zdoma in pes je bil kar dosti časa sam.meni se je ful smilu in sm ga hotela oddat.ampak sem videla da sm naredila napako.rajši sem jaz prej domov prihajala.

xena:jaz sem tudi že pomislila na kastracijo.za pasjo šolo sm se že zmenla.mi je gospa metoda nekoga predlagala in se slišimo danes.

lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: AngSeter , sreda, 14.02.2007 : 17:09:26
Sara, midve z mojo kozo sva nardili malo šolo, BBh in zdaj delava dalje v reševalski enoti.

Z oddajo se pa čisto nič ne reši... Žal... Pes težave odnese s sabo. 

V šoli je dobro, če ne zaradi drugega, ker mora ubogat tudi ko so psi zraven. To doma sama težko narediš, ker nimaš koga psorit ponavadi.
Delat je pa treba celo življenje in ponavljat že naučeno. Pes sicer lahko misi, da mu ni treba ;)

In če ma kdo voljo se lahko zmeniš tudi za kako individualno uro.

Problem pa nastane ponavadi zato, ker sami ne znamo pravilno odreagirat.

Tudi jaz svetujem kastracijo.
Kar se vlečenja tiče pa je 100m občutno preveč. Ustavimo ali zamenjamo smer takoj, ko pes povleče, če hočemo na tak način odvajat od tega.

Upam, da boste rešli zadevo.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: liza-asta , ponedeljek, 19.02.2007 : 16:03:12
Sara
Sem prebrala tvojo prošnjo za pomoč. Saj veliko hodiš v Azil v Kopru, ane ? se prav spomnim ?
Zakaj pa se ne obrneš na Sleepy ? Ona ti bo prav gotovo znala pravilno svetovati, pa še blizu tebe je...se lahko kar v primorskem Azilu pozanimaš kdaj pride, pa pridi takrat, ali pa jo pokliči... ;)
za kastracijo se boš pa itak odločila, ne ?  :-\ in res ne vem, zakaj se še nisi  :D
Pa lp Mojca


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 19.02.2007 : 17:30:37
LA HVALA! ;)

Sara, redko kateri vikend mine, da ne pridem v azil, pa tudi med tednom se me da tam najt, samo da res bolj proti večeru. Zdajle sicer nimam časa cele teme brat, sem jo samo preletela, sorr če trapasto sprašujem, ampak a je kuža azilaš?.
Če omeniš puncam v azilu kašen problem imaš, te bojo prav gotovo tako ali drugače spravile v stik z mano. Lahko mi tudi v azilu pustiš listek s svojo telefonsko, lahko pa prideš recimo v soboto  v azil, pa da vidimo kaj in kako se lahko zmenimo. Bom sicer gor tudi med tednom, samo se včasih stvari nepredvidljivo odvijajo. Morala bi bit recimo danes ob 18ih gor, pa moram drugam...
V našo šolo (če bi hotela obiskovat prav šolo skupaj z drugimi "učenci") bi se morala vozit v Portorož, kot je bilo že napisano pa sta vsaj še 2 v Kopru. Pogovori se najprej doma, in če se odločite za pasjo šolo v Kopru bo tudi tako prav, da le začneš končno ukrepat. Če se odločiš poiskat mene, pa veš kje me najdeš ;)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: liza-asta , torek, 20.02.2007 : 09:48:42
Sleepy - ni kaj..je treba punci pomagat, oz njenemu pesjanu, ane  ;) ti si pa blizu  ;)
LP Mojca


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Sleepy , torek, 20.02.2007 : 10:45:19
 Res je!  (http://cosgan.de/images/smilie/froehlich/a020.gif)  Se pa sprašujem kaj in zakaj hudiča ljudje tako dolgo čakajo, predno prosijo za pomoč  ??? Vse kar je treba nardit, je vprašat!  :-\


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , ponedeljek, 26.02.2007 : 22:00:35
punce kar neki cajta me ni blo...dopust....sleepy moj kužon ni azilaš in ga mislim kastrirat.lej jaz se bom oglasla v azilu mogoče ta vikend..ti še javim..zdaj ko me ni blo 1 teden se je stanje malo spremenilo..ne vem kako ampak ful več uboga in tudi baje je dedi nekaj "vadil" z njim...maybe pa ga njega bolj posluša ne vem res


lp , sara


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 26.02.2007 : 23:36:15
Mogoče je bla luna ;)

:) Ni problema! Ko se odločiš veš kje me najdeš ;)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: SARA , torek, 27.02.2007 : 22:07:12
jp;)
hehe
lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , sreda, 21.03.2007 : 19:58:54
Ali pa oprsnica SENSE-ible (narociti sem jo pa morala zal iz ZDA), ki res noro dobro deluje. Sicer jo jaz uporabljam bolj preventivno, ce mrcina kaj zanimivega vidi in pozabi, da mora lepo hoditi, ampak deluje pa 100% - to pa seveda ne pomeni, da ne bi letela za njo po zraku, ce bi jo dala nazaj na ovratnico.

Glede solanja pa - jaz ne bi postavljala nobene casovne omejitve. Xena je nekje napisala (vsaj mislim, da je bila ona), da pes potrebuje dvakrat toliko casa, da se necesa odvadi, kolikor casa se je na to navajal (oziroma mu je vodnik dovolil nekaj poceti). Vztrajnost in potrpljenje, pa bo :)


ojla luncica, kako pa deluje ta oprsnica ki si jo omenila?
lp t


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , sreda, 21.03.2007 : 23:05:25
'čer!

Težko opišem, slikica je tule: http://www.dogandcat.org/dogsupplies.html
deluje pa tako, da je mrcina pripeta nanjo spredaj, pri prsnem kosu, in ko ima kaksne prebliske, da je vlecni pes, se ji menda zazdi, da se bo prevrnila naprej ali nekaj podobnega, pa raje takoj odneha :P Je pa cisto pozitivna zadeva, nic ne zategne, da bi kaj bolelo (sem ze imela neko cudno oprsnico, pa je odromala v kos, ko mi je Lunca prvic zacvilila, ko je prevec potegnila). Zal se pa te zadeve ne dobi pri nas (pri zgornjem linku jo posljejo tudi v Slovenijo, ce malo poklikas ;) ), je pa treba pesjana res natancno premeriti, ker se mora lepo prilegati zadeva.

lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: takoda , četrtek, 22.03.2007 : 10:03:40
jaz sem jo uporabljala s prejšnjo psico na obrambi in tudi dicer. Je fina zadevca, psa dosti lažje umiriš, vsaj jaz imam take izkušnje. Če se je hotela kaj zaganjat, sem jo prijela za oprtnico in rahlo dvignila prednji konec. To je bila zanjo igra in je takoj pozabila na neumnosti. Pa še fino je, ker psa ne davi, obenem pa mu preprečuje da bi se vlekel. Ja, baje imajo res občutek, da se bodo zvrnili na nos ;D.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , četrtek, 22.03.2007 : 13:44:46
ejla
najlepša hvala za odgovore. Razmišljam da bi si jo omislila za mojega NO, ker na sprehodih je obupen ko vidi drugega psa. pa se nekaj, a vidve sta jo naročile po tem linku? Meni niso jasni tisti Ib, a to morem zmeriti obseg prsnega koša?
hvala in lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , četrtek, 22.03.2007 : 13:50:05
lb = teza (2,2 lb oz. pounds = 1 kg), pa se inci: 1 inch (in) = 2,54 cm

Ja, jaz sem jo tukaj narocila, obseg je pa treba izmeriti okoli telesa mrcine - hrbet na tistem delu, kjer so sprednje tacke... Uf, tole je tezko razloziti, vtipkaj SENSE-ible v google, bo sigurno kaksna slikica pa navodila, kako meriti.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: takoda , četrtek, 22.03.2007 : 14:26:49
Ne, jaz sem jo kar v trgovini kupila. Je bila psička z menoj, tako da sva kar pomerili. In potem je izbrala svojo barvo :D kot vsaka prava dama.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: AngSeter , petek, 23.03.2007 : 12:43:12
Tudi pri nas narejene se dobi...


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , nedelja, 25.03.2007 : 13:04:53
kje je to pri nas? :)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 26.03.2007 : 09:07:19
Joj, ne vem če lahko napišem... Malo še poglej po netu. sigurno boš našla.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: takoda , torek, 27.03.2007 : 09:44:10
Jaz sem jo kupila v trgovini za male živali, mislim da jih prodajajo kar vse po vrsti. Tudi naše, se pravi domačih proizvajalcev. Malo se sprehodi po trgovinah in jo boš sigurno našla.
lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , torek, 27.03.2007 : 20:55:09
najlepsa hvala za odgovore vsem. bom pogedala po trgovinah,ce je pa slucajno ne bom nikjer nasla... a mi boste lahko na mail povedali kje ste jo kupili? Sicer imamo tri trgovine za male zivali, v eni jo bodo ze imeli :)
hvala se enkrat


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: dhrovat , torek, 27.03.2007 : 22:24:55
Jaz imam boljši predlog, pojdi na *****se tam pozanmaj za oprsnico proti vleki.
Je od proizvajalca hunter.
Naši člani so zadevo testirali in so rekli da jo samo hočejo, ker full pomaga proti vleki.Zadeva si lahko ogledate na http://dhrovat.moj-album.com/   vratnica proti vleki.

Je res dobra zadeva, lahko pa kontaktirate mene pa jo vam jaz priskrbim dobute me pa na ****




Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Jana , torek, 27.03.2007 : 22:53:19
dhrovat, pravila najdes na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html.
Za prodajo ali posredovanje pri prodaji izdelkov ustreza paket mega.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , sreda, 28.03.2007 : 13:12:20
ma kako corttkan kuza :)
hvala za informacije, ma slikic ovratnice ni not, je album prazen :(
jana bomo upostevali tvoja navodila, hvala
lp


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: dhrovat , sreda, 28.03.2007 : 20:57:06
evo sedaj pa bi moralo bit noter.
Se opravičujem ampak me je nekaj tehnika zaj...


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: dhrovat , sreda, 28.03.2007 : 21:00:30
JUHUHU USOEKO JE.
sLIKA JE SIGURNO NOTER.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , petek, 30.03.2007 : 11:24:54
ola, sem videla slikice, ampak ta je drgačna, kot tista od luncice. tista se zapinka od spredaj. ce prav razumem mu tale stisne prednje tace?


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , petek, 30.03.2007 : 12:17:27
Tale kar zelo stisne in tocno ta je tista, ki je sla pri nas po hitrem postopku v smeti. Zdajle se mi mudi z mrcinama ven, potem pa na en izpit, bom pa po prihodu nazaj fotkala Luno z oprsnico in pripopala link.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , petek, 30.03.2007 : 14:17:10
No, takole je tole videti:

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/quatorze_tournesols/detail?.dir=c193re2&.dnm=cd41re2.jpg&.src=ph

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/quatorze_tournesols/detail?.dir=c193re2&.dnm=c0b5re2.jpg&.src=ph

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/quatorze_tournesols/detail?.dir=c193re2&.dnm=ea42re2.jpg&.src=ph

Upam, da so mi povezave uspele :P


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: dhrovat , petek, 30.03.2007 : 15:26:38
Povezava ti je uspela. Sam za moje pojme je to mal nerodno, ker je pes privezan spodaj. Je ja boljše, če je privezan na vrhu, no stvar posameznika.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , petek, 30.03.2007 : 15:47:48
Ja, saj je fora ravno v tem, da psu deluje na ravnotezje, ne pa na zateg! Tako se mu zdi, da se bo prevrnil, in niti ne poskusa vleci.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: dhrovat , petek, 30.03.2007 : 21:17:30
Sej pri oni oprsnici je podobno, samo da ga zategne, samo ne tako kot kovinska vratnica, končni cilj je pa enak. Pes ne vleče.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: luncica , petek, 30.03.2007 : 21:44:17
Sem imela tisto, pa mi jo je enkrat tako zategnilo (mrcino), da je kar zacvilila. To pa zame pac ni pozitivna metoda korekcije...


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: dhrovat , sobota, 31.03.2007 : 07:08:38
Ja vem da se je to dogajalo, ker je naša članica imela podobno, problem v tisti je ta da ta del, ki pride pod pazduho ni bil oblazinjen, ta pa je.
Če smo pa glih pri pozitivnih korekcijah, pa ni nobena korekcija, ki jo uporabimo pri psu pozitivna, vse so negativne.


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: twety , sreda, 04.04.2007 : 16:16:57
ojla
sem se odločila za to oprsnico, ki mi jo je svetovala luncica, dobim pa jo konec meseca, ko pride od prijateljice fant iz amerike in mi o prinese :)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: Kattyka , petek, 04.05.2007 : 19:55:37
No fino! Kje je pa zdaj SARA? ??? Zakaj se ne oglasi? :-X


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: nikči8686 , ponedeljek, 26.09.2011 : 19:31:44
Tudi mene nekaj zanima..
Imam 3 leta staro maltežanko, ki ne zna biti sama. Ko grem od doma se ji dobesedno strga..začne lajati praskati, jokati...zato ji moram vedno priskrbeti varstvo..ali kdo ve kako naj jo naučim da mora biti sama...ali obstaja kakšna metoda ki deluje? :)


Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: čarka , ponedeljek, 26.09.2011 : 20:02:09
To z ločitveno tesnobo gre vedno zelo, zelo, počasi, pa pri vseh psih tudi ne rata, žal.
Probaj na drugi temi, kjer je govora o tem, prebrati kaj, kar bo uporabno za vaju in bodi vztrajna.
Pomoč je lahko bivalna kletka (zelo počasno navajanje nanjo), pa tvoja vztrajnost, lahko tudi trenirata
tako, da vztopaš in iztopaš iz stanovanja, v začetku tudi do 50x/dan, seveda pa morajo biti odhodi in
prihodi nenajavljeni, kar v copatih, različno dolgi (v začetku nekaj minut), da bo psička ugotovila, da
se vedno vrneš, potem pa počasi podaljšuj.  Pogoj pa je tudi, da drugih stanovalcev ni/ni doma.



Naslov: Re: nujno pomagajte!!
Poslano od: nikči8686 , ponedeljek, 26.09.2011 : 20:36:40
Jaa to tudi delam, ampak ko pa res nekam grem začne pa lajati kot da je zmešana...nevem ali me čuti da sem pred vrati ali kaj..sploh je ne razumem...imam kletko pa ni uspelo..bom probala še enkrat..hvalaa:):)