mojpes.net

o psih => Prevozi psov => Sporočilo, začeto od: Simon , sreda, 12.06.2002 : 12:07:54



Naslov: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Simon , sreda, 12.06.2002 : 12:07:54
Ali mi kdo lahko svetuje kje bi lahko dobil mrežo oziroma drugačno pregrado za ločitev potniškega dela od prtljažnika za avto (manjši karavan)?
Hvala in lep pozdrav, Simon



Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Sinity , sreda, 12.06.2002 : 17:54:26
kaksen avto pa imas? Ce je kak novejsi model, je po mojem najbolj pametno, da povprasas na pooblasceni servis avtomobila, tam jih majo sigurno. Da se jih pa dobiti tudi v vecjih trgovinah z opremo za male zivali, konkretno v trgovini Aler, v zgornji etazi BTC-ja, hala A, tam kjer imajo v glavnem najvec hrane Nutro, sem jo ze zasledila. Verjetno jih imajo tudi drugod.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Simon , sreda, 12.06.2002 : 20:34:01
Avto je Seat Cordoba Vario, pooblaščeni servis pa mreže nima v programu (res pa je, da sem povprašal samo na enem). Bom šel pogledati v Aler - najlepša hvala.
Znanec mi je ravno danes govoril o nekakšni kovinski pregradi (ni mreža, ampak pregrada iz kovinskih cevi), ki se zadaj teleskopsko raztegne med dno prtljažnika in streho - ali kdo ve kaj več o tem?

Hvala in lep pozdrav, Simon


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , sreda, 12.06.2002 : 21:12:36
To so kovinske, po visini in sirini prilagodljive pregrade, ki se z gumijastim cepom vpnejo v tla in strop avtomobila. Ne bom napisala, kje jo sigurno dobis, ker me bo kdo spet po prstih. Poglej v bolje zalozenih trgovinah za zivali.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Neli , četrtek, 13.06.2002 : 13:24:22
Poglej tudi v trgovini Gali na Linhartovi. Tam imajo kar precej te take opreme.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Jasna , četrtek, 13.06.2002 : 13:25:24
Taksne teleskopske pregrade je tu pri nas prodajal Hobi program. Cena je bila blazno visoka. Se se spomnim, da je taksna pregrada stala tu okrog 6.000 SIT (celo su nam ponujali na razstavi v Kranju pred leti za 100 DEM  ;D). Mi smo taksnu nabavili v Avstriji pri Forstingerju (ali nekak tako) in smo za nju placali 60 Ats (dobro vidis, ni pomota  :o). Potem smo jo zamenjali za kovinsko mrezo, ki smo jo tud tamo nabavili in za njo placali 160 Ats in smo z njo bolj zadovoljni kot s teleskopom. Danes je verjetno cenejsa. Cene so od pre tri leta.

LP Jasna


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Jana , četrtek, 13.06.2002 : 13:58:57
Dani, zakaj bi te pa po prstih?

Saj je ta forum namenjen temu, da se informiramo. Zato je vsaka informacija dobrodošla. Zraven vsekakor spada naslov, sicer je brez vrednosti. Seveda pa naj potem sami kupci ocenijo, a je to tisto, kar so iskali.

Upam, da se tudi ostali strinjajo z mano. Ugotavljam pa, da je po Sloveniji veliko trgovin s pasjo opremo, pa se nič ne oglasijo :-/.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Neli , četrtek, 13.06.2002 : 14:27:45
Jaz se popolnoma strinjam z Jano.

Tudi jaz sem izvedel za obe trgovini, v katerih vglavnem kupujem, na forumu (to sta Gali in Zoo-Aler). Nekaj imata skupnih artiklov, večinoma pa najdem v vsaki trgovini svoje zadeve.

Predvsem pa mi je veliko lažje in hitreje, če izvem kakšno zadevo tako preko neta. mi vsaj ni treba preletati vse štacune naokoli in zato porabiti 2 ure.

Mene osebno nič ne moti, če Dani ob vsakem takem vprašanju sporoči, da ima artikel pri njej in koliko stane. Temu se po eni strani lahko tudi reče brezplačna reklama, ampak če Jana to dovoli, je potem to OK  ;D.  Še bolj pa bi bilo zanimivo, če bi se oglasili tudi iz drugih prodajaln in bi tako promptno izvedeli, kje se kaj dobi in po kakšnin ceni.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Jana , četrtek, 13.06.2002 : 15:15:17
Glede reklamiranja na temle forumu so v glavnem podobne zahteve kot drugje. Ni dopuščeno, da nekdo piše, kaj vse imajo in ponujajo, sicer pa se ne vključuje v razprave. Saj veste, kako izgledajo klasične reklame.

Ko pa nekdo za nekaj sprašuje, je več kot zaželjeno, da se pove, kje lahko to dobi. Koliko je to reklama, mi ni čisto jasno, ker nisem preveč marketinški človek. Saj, če ne bi tega povedala Dani, ki ima trgovino, bi to povedal Neli (kot je tudi storil), ki tam kupuje. Če bi zadevo kupil ali videl nekdo drug nekje drugje, bi pač tam prebrali neko drugo trgovino.

Forum je namenjen izmenjavi mnenj in informacij. Na njem imajo vsi enake možnosti (vsaj trudim se, da je tako). Če ne bi dovolili tudi informacij o trgovinah, vzrediteljih, zdravilih, šolah, veterinarskih postajah in klinikah in še marsičem, kje bi pa potem lahko našli informacije? V imenikih ali na spletnih straneh? Rezultat zainteresiranosti za predstavitev vseh naštetih inštitucij je na tej strani v rubriki Predstavljamo. Pa verjemite, da lahko vsak napiše nekaj informacij, doda logotip in kakšno sliko, posebej, če nič ne stane. Problem nastane, ker se zgleda zdi večini to nesmiselno. Zakaj? Ne vem!


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 13.06.2002 : 15:28:28
OK. Tista moja pripomba je bila zato, ker sem dobila nekaj mailov od ljudi, ki se na forumu se nikoli niso oglasili, so me pa znali pisno nahruliti (anonimno seveda), zakaj se tako reklamiramo. Saj se nam ni treba, je pa lepo, da Jana dopusca tudi take informacije kot pomoc forumovcem. Strinjam se, da bi se morale oglasiti tudi druge trgovine, saj tudi pri nas logicno nimamo vsega. Je premajhen prostor. Sicer pa na forumu v glavnem ne sodelujem kot ta od tam in tam, ampak enostavno kot Dani, ki je slucajno od tam in lahko kaj pove iz prve roke.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 13.06.2002 : 15:32:04
Pa se dodatek, da ne bodo rekli, da reklamiram samo nas. Nylonske mreze in teleskopske kovinske pregrade uvaza Hobby iz Hoc, dobijo se pa v vseh bolje zalozenih trgovinah za zivali.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , torek, 18.06.2002 : 20:39:49
Na jezo nekaterih moram povedati, da prilagodljivo mrezo, ki omogoca delno odprto okno, lahko dobite v nasi trgovini. Trenutno je na zalogi samo se ena.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: altervita , četrtek, 20.06.2002 : 12:35:52
Kake izkušnje imate pa kaj z pa z pletenimi mrežami? Mislim na pluse in minuse.
Sam imam za naju z Barkom starega AX-a in sem popolnoma podrl in odvrgel zadnji naslon. Zdaj razmišljam, da bi vrgel ven še zadnje sedalo in namontiral lesen pod iz kake MDB plošče, za pregrado bi pa pleteno mrežo dal. Pod bi seveda segal do sprednjih sedežev.
Sam imam trenutno na "preizkušnji" pleteno mrežo, ampak pes lahko zleti naprej zaradi "luknje" namenjene nogam  in se poškoduje....ker cel čas "kopilotira" pač, in ni pri miru. Ampak to sem malo s teme zašel. V glavnem: kaj menite o takih mrežah....meni je moram priznat, ta izvedenka čedalje manj všeč kot ločitev med voznikom in zadnjimi sedeži pri tistih, ki psa ne vozijo v prtljažniku, pes je pa živahen. Ampak tu gre bolj za moje zle slutnje kot za kaj drugega, pa bi rad slišal še kakšno drugo mnenje. Mogoče kako izkušnjo z t.i. varnostnim pasom za pse...
V trovratnem Hyundaiu 1.3 LS se pa pripete na zadnji naslon te pletene lepo obnesejo, na primer.


Popravek....hehehe spet se je v besedi  sIutnje znašla angleška beseda ki jo je filter spremenil v "very *fiendly* person" hehehe, Ameriška cenzura nespodobnih besed. In to avtomatska. Jana, se ne da teh filtrov kako zbrisat?


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Thor , četrtek, 20.06.2002 : 14:25:45
Tudi midva sva zdaj kupila Seat Cordobo Vario in nama je seriser pri kateremu sva kupila avto rekel da preko njih lahko prideva do te "teleskopske" zadeve in  da je cena cca 5.000 SIT. Je pa to Servis Nebec pooblascen za SEAT na Lavrici (Sela). Telefon imajo pa 366-6463.  ::)

Pozdravcek,

Tanja + Grega +Thor


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Neli , četrtek, 20.06.2002 : 15:13:02
Thor,  
a ste bili vi pred približno 2 tedni v soboto okoli 11 ure na kliniki Terstenjak-Zajc?


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bernardinec , petek, 21.06.2002 : 06:43:13
Prodam kovinsko pregrado po širini in višini nastavljivo z gumijastimi čepi, enkrat uporabljeno za 5.000 SIT

Lp


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Thor , sobota, 22.06.2002 : 13:21:50
Neli,

midva se nimava Thora, tako da  ;) se nisva bila nikjer razen pri Thoru pa pri njegovi mamici in malih bratcih in sestricah pa v pasji soli za informacije. Hoceva pa vse stvari prej pripravit in se pozanimat, tako da bo cez kak mesec vse pripravljeno za najinega "dojencka". Predvcerajsnjim sem pofotkala kar cel film... k so pa tako cortkani....  ;D

Tanja + Grega + Thor


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Neli , ponedeljek, 24.06.2002 : 10:32:57
Thor,

tisto omenjeno soboto sva pri vet videla nekoga z zeloooo mladim malamutom ali pa huskyjem (sej vem da bi jih lahko ločil med sabo, pa jih na žalost ne). In zunaj Cordobo Vario bordo rdeče barve. In sem hitro vse skupaj povezal (in kot kaže malce prehitro).

Da pa se intenzivno pripravljata na prihod Thora pa je tako samo po sebi jasno. Bosta videla šele, ko bo prišel domov. Midva z ženo sva vsakih 2 dni nekaj potrebovala in sva letela v pasjo "štacuno"....

Se vidimo na pikniku in še kakšno rečemo...

Marko


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Thor , torek, 09.07.2002 : 20:37:38

Ufff... tuki v Ljubljani so mi pokazal tisto mrezo s teleskopskimi zadevami! ZA 13.000 SIt in se malo. Ja... na Eipprovi!  ::) :o :o :o

Za posizit! Pol sem sla p'a v Gorizzio  ;D in je takoj za tunelom ena trgovina z avtodeli pa sem sla za hec vprasat. Jest nic italijansk, on nic druzga kt italijansk... pa sm tko nekak:
cane... auto... net... pa je vedu kaj sprasujem.  :D. 28 Evrov... pa ker nisem mela dost..., sam 24. evrov pa se mal... kartic pa ne jemlejo...  je reku... ma daj... va bene:)

Tko da... priporocam Gorico.

LP.

Tanja + Grega + cez en teden (sitno) Thor


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Afna , petek, 28.03.2003 : 08:46:21
Jaz sem kupila kovinsko pregrado, ki jo samo natakneš na zadnje sedeže (na naslonjalo)..našla sem jo v ZOO Preis v trnovem, cena pa je bila malo več kot 8.000 sit. Všeč mi je zato, ker je zelo praktična..Snameš in natakneš jo v minutki, je pa zelo stabilna. Imeli so tudi teleskopske pregrade. Cena je bila tudi okoli 8.000 sit.

LP, Eva


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: seamus , četrtek, 05.06.2003 : 09:38:43
Mene pa glede te mreže zanima eno in sicer a je potrebno imete kakšne nastavke v avtomobilu da lahko mreže uporabljaš. Mam fiat punto II, pa podrte zadnje sedeže, pa bi iz čiste varnosti dodal še mreže.
lp


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 05.06.2003 : 12:17:54
Pri teleskopskih pregradah, ki imajo spodaj in zgoraj gumijaste cepke, ne potrebujes nobenih dodatnih nastavkov, vijakov ali kaveljckov. Pri nekaterih izvedbah mehkih, pletenih pregradnih mrez pa moras v strop zvrtati luknje za nosilne kaveljcke.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Afna , sobota, 07.06.2003 : 11:38:41
Pri tej mreži ki se samo natekne ne potrebuješ ničesar...nobenih kaveljčkov, lukenj v streho...nič. Natakneš, ko jo potrebuješ in snameš, ko jo ne...z Lizo jo zdaj že nekaj časa uporabljava in moram reči, da je res fantastična.

LP, Eva


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , četrtek, 01.04.2004 : 10:03:06
Ena Afna!
Torej, zanima me, če je tale tvoja mreža kupljena v Trnovem primerna tudi za večje oz. težje pse (cca. 60 kg)-če so dovolj stabilne!

Dani!?Imate v Galiju na zalogi kakršnokoli mrežo in kakšna je cena?
Hvala že v naprej!


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 01.04.2004 : 11:13:53
oks: v Galiju je trenutno na zalogi kovinska teleskopska pregrada, cena je 8.400 SIT. Pletene pregradne mreze uvazata Tukano in Vitan, torej bi se morale dobiti v njihovih trgovinah, kajti mi jih od njih ze dolgo nismo dobili. Cene teleskopskih kovinskih pregrad se od trgovine do trgovine razlikujejo, ker so pregrade razlicnih znamk oz. razlicnih proizvajalcev, pa tudi v sami konstrukciji se nekoliko razlikujejo.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bina , četrtek, 01.04.2004 : 11:28:22
oks: v Galiju je trenutno na zalogi kovinska teleskopska pregrada, cena je 8.400 SIT.

kako se pa to potem v avto namontira? A je potrebno avto peljati na servis in tam namontirajo? Ali se to pregrado s težavo snema dol in pospravlja (zanima me, ali jo lahko podrem vsakič, ko pridem domov in ko vem, da nekaj časa ne bom psa vozila)?

Lp jana


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 01.04.2004 : 11:45:27
Ta pregrada se samo postavi, raztegne po visini toliko, da zgornji del pride do stropa, spodnji do tal, potem se zablokira in drzi. Postavljena in odstranjena je v petih minutah, kasneje, ko smo ze navajeni, se hitreje. Lahko je vedno v avtu, lahko pa jo namestimo samo takrat, ko zelimo peljati psa. Nobenega servisa, nobenega vrtanja, privijanja, vse lahko naredi ena sama oseba. Enostavno in ucinkovito.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bina , četrtek, 01.04.2004 : 12:18:40
Dani,
hvala za odgovor. A pa se ta pregrada postavi za prednja sedeža ali za zadnja sedeža? A bi zdržala, v primeru hudega bremzanja, mojo 60 kilsko tele  ;D ;)?

Lp jana


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , četrtek, 01.04.2004 : 12:39:55
To tudi mene zanima.(če ograda zdrži)..ker imam tudi sama 60 kilsko tele... ???


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: flufi , četrtek, 01.04.2004 : 12:54:58
Jaz imam tako pregrado za karavana že kar nekaj let - ne vem sicer, če je prav enaka, kot pravi Dani - in je ta ograda menjala že 3 najrazličnejše avte: od legendarne katrce, psom neprijaznega Mitshubishija, pa do superca Opel Astre karavan.

Kupila sem jo v Italiji in sem zelo zadovoljna - imam pa 63 kg živalco.

Je pa zelo priporočljivo, da pregrado, potem ko jo "našponamo" med tla in strop avta, še dodatno povežemo z avto-elastikami (tiste s kljukicami) za naslonjala sedežev. Tako preprečimo, da pregrada pri sunkovitem zaviranju ali nesreči ne pade na psa oz. ne frči po avtu.

Pa še ena izkušnja: zadnjič smo šli na izlet z dvema psoma v Astri: 63 kg + 40 kg. Pa smo šli na pijačo in pustili psa v avtu. Medtem, ko nas ni bilo, se je pregrada, ki je nisem privezala z elastiko (ženska tehnika, kaj češ  ::)), zvrnila na pse in situacija ni bila ravno prijetna.

To so moje izkušnje s pregrado - v glavnem je skozi v avtu.

Lp  :)




Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 01.04.2004 : 15:31:38
Ja, lahko se zgodi, da se pregrada premakne oz. podre, vendar v glavnem takrat, ko gre za velike hitrosti in nenadno zaviranje, ki psa (ali pa vecje kose prtljage) dobesedno vrze ob pregrado.  Toda, ce je dobro "nasponana" (ponavadi moski to lazje naredijo), se to pripeti res izjemoma. Kadar pa se premakne pri hudem zaviranju ali sunku, se zgornji del premakne proti prednjemu delu avtomobila (pregrada, ki jo imamo pri nas, se postavi za zadnje sedeze) in ne pade na psa. Pa tudi ce bi padla na psa, ni prevec tezka. Se vedno je bolje to, kot da pes kot izstrelek leti naprej proti vozniku in v prednjo sipo.
Kolikor vem, so imeli v Tukanu dve razlicici teh pregrad. Ena je bila namenjena samo postavitvi za zadnje sedeze, drugo pa si lahko postavil ali za zadnje ali za prednje. Bile so pa precej drazje.
V primeru zaviranja ali nesrece se kovinske teleskopske pregrade veliko bolje obnesejo kot pletene mrezaste, ki se ob vecji tezi in sunku zelo raztegnejo in pretrgajo. Ker nekateri psi radi grizljajo, jih lahko unicijo ze ob prvi namestitvi. Pomanjkljivost mrezastih je tudi v tem, da jih je tezko namestiti brez vrtanja v strop (vsaj te oblike, ki jih jaz poznam).


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Drejči , četrtek, 01.04.2004 : 16:43:50
Mi smo za v našo Yarisko nabavili originalno mrežo od Toyote. Dobili smo jo kar na Toyota servisu. Cene se ne spomnim. V avtu je že vse fiksno pripravljeno  za vpenjanje mreže tako, da se ne more podreti. Je pa res, da je pletena.

Ko smo že pri varnosti v primeru nesreče obstaja še ena varianta in sicer nekakšni pasji varnostni pasovi. Videla jih še nisem, ampak naj bi zgledali kot oprtnice.
Ali ima že kdo izkušnje s tem?


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Dani , četrtek, 01.04.2004 : 20:17:37
Varnostne oprsnice so namenjene tistim, ki psa vozijo na zadnjih sedezih, na katerih imajo varnostne pasove. Varnostna oprsnica je podobna navadnim, le prsni del ima sirsi in podlozen, na zgornjem delu pa je poseben podaljsek, ki ga zapnemo v del za varnostni pas. Ta podaljsek se lahko sname in varnostno oprsnico lahko uporabljamo tudi kot navadno sprehajalno oprsnico. Druga razlicica varnostnih oprsnic pa ima na zgornjem delu zanko, skozi katero napeljemo varnostni pas, ki ga potem normalno zapnemo, kot da bi bil z njim prepasan clovek. Tretja moznost je, da kupimo samo podaljsek za v varnostni pas, ki ga pripnemo na navadno oprsnico, ce jo ze imamo.
Pes lahko na zadnjih sedezih sedi ali lezi, lahko se malo premika levo ali desno, ne more pa skociti na tla. Ob nenadnem zaviranju ali trku bo oprsnica psa zadrzala na sedezu. Pri nakupu moramo paziti, da kupimo pravo velikost. Ce bo prevelika, se psu lahko sname, premajhna pa ga bo tiscala in rezala v kozo.  Najbolje je, da v trgovino pridemo s psom in mu jo pomerimo.
Meni osebno se zdijo varnostne oprsnice se boljsa varianta od pregrad, mrez ali potovalnih boksev. Pri slednjih lahko pes ob hudih trkih zaradi mocnega pritiska in naleta telesa ob oviro utrpi bolecine, podplutbe in celo zlom, pri varnostni oprsnici to ni mozno, razen morda ob direktnem mocnem bocnem trku, ce bi sedel na tisti strani.
Zato je dobro, da pred nakupom kakrsnihkoli varnostnih pripomockov za voznjo v avtu dobro premislite, katera varianta bi bila za vas in vasega psa najbolj primerna.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: andi , petek, 02.04.2004 : 08:34:58
Jaz imam komaj 40 kg dete, pa je to pregrado podrl z enim skokom vanjo. Naštimal jo je prodajalec Tukana. Problem je v tem, da se tisti "čepki" ne oprimejo na strop če ni raven. Moja opel corsa je bolj jajčaste oblike, zato se ni dobro oprijelo. Previdnost pri tem!!!


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , petek, 02.04.2004 : 08:36:42
Aha, to pol definitivno pomeni, da bo moj pes prav tako podr ograjo v cliotu, ki tudi nima ravnega stropa!!! >:(
Zdej pa sploh ne vem kakšno naj kupim, da bo dovoljh stebilna!


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bajki , petek, 02.04.2004 : 10:31:26
Mi imamo takšno pregrado v karavanu Ford Escort in se odlično obnese. Težava je le zato, ker pes vmes rine glavo in jo zamakne. In če s polnim šusom prileti v spodnji del pregrade, jo ravno tako zamakne. Je pa tako, da pri težjih psih, pri večjih hitrostih in nenadnem zaviranju, ti bodo psi skozi pletene pregrade sfrčali čez cel avto. :-\ Tako da so res najbolj varni boksi.
Oks, če misliš takšno kovinsko pregrado montirati v cliota, ti povem, da ne verjamem če bo šlo. Zadnji sedeži namreč niso ravni, tako da med sedežem in ogrado ostane nekaj prostora, kar še dodatno zmanjša prtljažnik. Clio pa ima že tako majhnega.
Jaz moja dva huskija v cliotu vozim tako, da podrem zadnja sedeža. Ni ravno varno, ampak drugače ne gre.Še vedno je bolj varno (vsaj za psa), kot pa če jih stlačim v prtljažnik, kjer zna biti že manjši nalet v prtljažnik zanju usoden. :-\


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , petek, 02.04.2004 : 10:35:33
Bajki!
Tudi sama ne nameravam psa stlačiti v prtljažnik, ker ima še na zadnjem sede4žu premalo prostora. Vozim ga tako, da podrem zadnje sedeže, ampak potem stalno sili z glavo neprej in če nahitro zabrezam ga odnese naprej. Zato bi jst mrežo namontirala za sprednje sedeže pri podrtih zadnji!!! Kaj sem zakomplicirala! :-X


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bajki , petek, 02.04.2004 : 10:49:32
Oks, žal ne verjamem, da boš našla takšno mrežo. Težava je v tem, da podrti sedeži niso stabilni, pa še nagnjeni so. Verjemi mi, da za to kovinsko ni varijante! :(
Vem, tudi moja dva včasih malo vrže, tako da jih s cliotom vozim le na krajše razdalje. Na daljše ture hodimo s karavanom, ki sva ga par tednov  nazaj kupila ravno zaradi prevoza pesjanov! ;)
Če se veliko vozite, tudi tebi svetujem karavana! ;D


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , petek, 02.04.2004 : 10:51:26
Hvala za nasvet...ampak primerna mreža je veliko cenejša od karavana...sem žal še študentka in nakup karavana ni mogoč!
So mi pa v eni trgovini rekli, da se da kovinsko mrežo tudi pri podrtih sedežih namontirati! ???


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bajki , petek, 02.04.2004 : 10:57:56
Kolikor jaz vem, sta kovinski varianti samo dve.Takšna kot jo imava midva in podobna verzija, le na daljših nogah. če si kdaj v Ljubljani, ti lahko pokažem, kako zadeva izgleda. Imajo pa te ograde tudi v trgovini za male živali v BTC-ju pri tržnici.
lp


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: kaja , petek, 02.04.2004 : 11:18:03
Citat
Zato bi jst mrežo namontirala za sprednje sedeže pri podrtih zadnji!!! Kaj sem zakomplicirala!

Jaz sem vozila nemca v Vitari, na podrtih sedezih. Potem sem ugotovila, da je veliko bolje, ce sedeze ne samo podrem, temvec, da jih odmontiram iz avta. Ne vem kako je v cliu (lahko pa pogledam) ampak pri Vitari si jih imel zunaj v nekaj minutah in potem je pes imel ogromno prostora, pa se tla so bila popolnoma ravna. Ce ne bi zamenjala avta bi dokupila mrezo, ki bi bila za sprednjimi sedezi. Zdaj trenutno se vozi v lanosu na podrtih sedezih, vendar je strasno neudobno. :-\  Sem pa ze videla dosti avtomobilov, ki imajo mrezo za sprednjimi sedezi, tako, da ima pes na voljo dosti prostora. Sem prepricana, da bi recimo Malgaj (ker imas ravno renaulta) imel taksno mrezo. lp


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: kaja , petek, 02.04.2004 : 11:24:37
Pa se to... Kajo ze nekaj let vozim pripeto z varnostnim pasom in se super obnese. Enkrat sem prepricana, da jo je ravno pas obvaroval pred poskodbami pri naglem zaviranju. Ce ne bi bila privezana bi jo verjetno jaz dobila v glavo. Vozim jo pripeto na zadnjem sedezu, zraven pa Bagi v plasticnem boksu. Zaradi zgodbe o Gustiju sem se bolj previdna. V prvem res svojem avtomobilu bom montirala tudi mrezo! lp


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: NINA , petek, 02.04.2004 : 11:29:15
Tudi mi smo imeli pri Kangooju originalno mrežo, pa je bil naš Chakan preden smo zaprli zadnja vrata že na sprednjem sedežu. Ob straneh (pri stranskih šipah) je ravno toliko prostora, da se mi je zmuznil tam čez. Zato smo se po tehtnem premisleku odločili za plastičen tranportni boks. In ker smo bili takrat ravno pred nakupom psičke smo si "privoščili" dvojni boks z dvojnimi vratci. Res je stal ta boks približno 56.000,00 SIT, vendar imamo svoje pse zelo radi in jim privoščimo le najboljše. Predvsem, pa nam je pomembna varnost pri vožnji. Smo veliko na poti in zgodilo se je že, da smo morali na hitro zavirati, rajši si ne predstavljamo, kaj vse bi se lahko takrat zgodilo z našima kužkoma.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bajki , petek, 02.04.2004 : 11:44:50
Ja, tudi jaz sem že razmišljala, da bi zadnje sedeže enostavno demontirala. Težava je v tem, da se vozim v službo, včasih še koga vzamem s sabo. Ko pridem domov, se mudi lulat, pa še živim v bloku in nimam kam dat sedežev.. ???
Pač,če ne gre drugače... Na dolge ture pa brez karavana ne.. Sploh zdaj, ko postaja vroče, ker moj clio nima klime! ;)


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Tomster , petek, 02.04.2004 : 21:10:28
Ce koga zanima:

Prodajamo pregradno mrezo za Fiat Punto stari tip, narejeno po meri, montaza brez vrtanja na nosilce zadnjih vzglavnikov.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bina , petek, 02.04.2004 : 21:16:41
Ce koga zanima:

Prodajamo pregradno mrezo za Fiat Punto stari tip, narejeno po meri, montaza brez vrtanja na nosilce zadnjih vzglavnikov.


Kaj pa za kakšen drug avto? Npr. za Fabio?

Lp jana


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Tomster , ponedeljek, 05.04.2004 : 17:47:18
Nimam pojma, pregrada je bila narejena po meri za omenjen avto, ki je zal koncal na odpadu :-\ ...
Namesti pa se na nosilce vzglavnikov, zato je treba vedet mere, torej razdaljo med obema vzglavnikoma in med posameznima nosilcema oz. "palicama" posameznega vzglavnika... Pa se visino in sirino zadnjega dela avta... 100% pase v starega puntota, za ostale avte pa lahko zmerim pa povem, ce je interes...


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 05.04.2004 : 20:37:19
Tomster, kdo ti je pa naredil pregrado?? Kakšen mehanik? Midva namreč pletene ne želiva "montirat" v avto-premajhna, se ne prilagodi dobro. Kovinska pa je manjša preozka, večja pa je preširoka... Originalna pregradna mreža za Balenota pa je 50.000... :-\. Bi nama kar prišlo prav, če bi nama kdo naredil po meri kovinsko. Misliš, da lahko vprašava kar pri kakem mehaniku? LP


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: igor , sreda, 07.04.2004 : 18:32:09
Mi imamo oboje  ;D originalno mrežo za našo Xsaro in oprsnico za zadnji sedež . Mrežo smo kupovali vsepovsod od najlonske do kovinske , pa nismo našli primerne  >:( Zato smo kupili originalno kovinsko , ki je pritrjena z vijaki v strop in stebričke . Res je precej dražja varijanta ( 25000sit ) ampak tudi varnejša . Oprsnico uporabljamo takrat , ko je prtljažnik zaseden . Jimm je takrat najbolj srečen , saj leži na mehkem med otroci in mirno drema  ;D

Mogoče je včasih dražja varijanta boljša in varnejša .  ;) Obe pa se pri nas super obnesejo !

Lp Igor


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: ferdi , ponedeljek, 19.04.2004 : 22:54:12
Imam dva psa in sicer bordojsko dogo in rotweillerja, ali kdo mogoce ve kako bi z ustreno mrezo ali kaj podobnega locil prtljaznik karavana audi A6. Ali je to sploh mogoce kupiti, ali pa se da narediti?


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: igor , sreda, 21.04.2004 : 04:02:30
Ferdi defenitivno predlagam kovinsko pregrado . Originalne so ponavadi dražje , teleskopske pa lahko dobiš tudi v kakšni pasji trgovini . najlonske ne kopujte saj jo bosta psa "pojedla"  ;D ali razcefrala .

Lp I.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: ferdi , četrtek, 22.04.2004 : 13:21:10
Teleskopske?nebi vedu kaj je to.Kje pa se kovinske dobijo?


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Andrej-Sky , ponedeljek, 03.05.2004 : 10:54:19
Povprašaj v Trgoavto.
http://www.info-karta.com/maribor/dejavnosti/avto_deli/trgoavto/trgoavto.html


L.p.Andrej


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: igor , ponedeljek, 10.05.2004 : 04:24:31
Ups !!

Malce pozno ampak vseeno  ::) :-\ teleskopske sem videl v zoo centru BTC in tudi pri nas v Velenju . Cena okoli 10.000 ali malo čez .
Samo tiste ki sem jih imel jaz v roki so bile malo "čudne" za v moj avto .  :-\

Lp I


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: dalija , ponedeljek, 21.06.2004 : 07:27:35
Vidim da ste zlo dejavni, mi mamo pe peugeota 306 karavana pa mladega bernca? A je to tud bolj pametno kovinsko....?


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Tosa , torek, 29.06.2004 : 16:59:23
Naj povem, da sva midva poskusila montirat teleskopsko (nastavljivo) v najin avto, pa nobena ni ustrezala. Nobene nisva mogla naravnat v avto. Oziroma večja je pobrala kar dosti prostora v prtljažniku, ker je zadnji sedež nagnjen, pregrada  pa je do tal... :-\ Manjša je bila pa, se mi zdi, preširoka! Zato DOBRO preizkusite mrežo predno jo kupite! V BTC-ju v Zooticu sva lahko obe mreži odnesla kar ven in ju preizkusila brez prodajalca! Svaka jim čast!! Zaenkrat sva odločena, da kupiva nekaj "zelene mreže" (tako za ograje-tršo) in nama jo bo kolega "zašvasal". Upam, da bo uredu, ker se nama bo drugače zmešalo od plezanja dame po sedežu, če je jezna na koga zunaj ....  :-X >:( :-\ Pa je privezana, da me ne bo kdo okregal! LP


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: bina , torek, 29.06.2004 : 17:19:14
Tosa, kakšen avto imata?

Ali sta poskusila montirati mrežo za prednja sedeža?

Lp jana


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , sreda, 30.06.2004 : 06:57:43
Sama sem se odpravila proti mengešu v Vrplet trgovino, kjer so mi naredili pleteno mrežo po meri za v Cliota. Imam jo za sprednjimi sedeži in je zelo učinkovita! Narejena je iz rahlo elastičnega najlona! Priporočam. Tudi cena je bila smešno nizka : 4.500 sit! ;D ;D


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 05.07.2004 : 09:39:13
Oks, kako se pa ta mreza pritrdi?
m.


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , sreda, 07.07.2004 : 07:12:16
Oče mi je v držalo za roke (pri zadnjih sedežih), čez celo streho (na notranji strani seveda) namontiral dolgo palico iz kovine, na katero sem s kaveljčki obesila mrežo. Na spodnji strani pa sem sedeže podrla in mrežo pripela na njihov naslov! Zadeva je res super! ;D


Naslov: Re:Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: LiXo , sreda, 27.10.2004 : 19:16:24
Zivjo !

Danes pokličem na Porsche Ljubljana in vprašam koliko stane tale mrežica za Golfa, in ko sm to slišu me je skor kr kap!!!

160.000 sit za navadno mrezco z VW znakcom?!?

No, nato sem pa v mali trgovini na Poljanski v Ljubljani našel podobno univerzalno mrežico za nekaj tolarjev več kot 3.000 sit.

Uglavnem, originalnih ne kupovat !


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: lejca , sobota, 02.04.2005 : 17:29:32
Živjo!
Zanima me, kako bi se obnesla teleskopska mreža pri psu,ki na vsak način hoče priti do voznika. Trenutno imam najlonsko mrežo. Pes se resnično porrudi,da z gobcem napravi luknjo za glavo,če mu pa to slučajno ne uspe jo pa strga z zobmi in se zagozdi.
Ima kdo izkušnje z mrežo,kot je ta:
http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/product.asp?dept%5Fid=1185&pf%5Fid=MA412907


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: andi , sobota, 02.04.2005 : 18:38:43
lejca; jaz sem kupila teleskop v Tukanu, princip je isti. Moj pes jo je podrl v cca 20-ih sekundah, je pa res, da streha mojega avtomobila ni ravna ampak malce zaokrožena, zato se na stropu tisti prijemki niso fajn prilegali.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , torek, 17.05.2005 : 06:50:56
Hja, meni tele teleskopske mreže tako neumno izgledajo ::)...če imaš kakšnega majhnega psa že, če pa se na mrežo nasloni teža 20 ali več kg, pa dvomim, da zdrži...
Sama imam narejeno po meri (pleteno iz najlona, kvadratki premeri 3x3 cm) in sem z njo popolnoma zadovoljna, pa še cena je bila čisto nizka!Ni variavnte, da bi pes lahko zlezel naprej...


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: rem , torek, 17.05.2005 : 09:25:56
Mi imamo teleskopske palice, , podre jih nikoli, jih pa zamakne kadar stoji, pa se na ovinku nasloni na njih, se mi pa zdi mreža bolj praktična, Oks kje pa ste naročili mrežo, pa cena? 


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: oks , torek, 17.05.2005 : 10:16:03
Evo kopiram moj post:
Sama sem se odpravila proti mengešu v Vrplet trgovino, kjer so mi naredili pleteno mrežo po meri za v Cliota. Imam jo za sprednjimi sedeži in je zelo učinkovita! Narejena je iz rahlo elastičnega najlona! Priporočam. Tudi cena je bila smešno nizka : 4.500 sit! 

Drugače pa še en uporaben link:http://www.banic-sp.netfirms.com/izdelki.htm

Če je mreža dovolj napeta je super...


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Ozzy , torek, 17.05.2005 : 10:28:26
mi smo pa kar v navadni zoo trgovini kupli mrezo in jo dali za prva sedeza, zadnja pa naprej pomaknili, tako, da ne more kuza med sedeze past in je super. Kuza ima obcutek, da je blizu, midva pa ne reskirava kazni ;)
Imava tudi varnostni pas za pse, pa ga se nisva probala...bo Tulln za to :)


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Klea , sobota, 27.08.2005 : 08:52:07
Mene pa zanima ce mi lahko kdo pove vec o elastičnih pregradah za psaZa kovinsko se ne zanimam.Ce mi kdo lahko pove kaj vec o tem se priporocam ;)


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: gina1 , četrtek, 30.03.2006 : 10:35:44
A ima mogoče kdo izkušnje s pregrado za v Scenica  (stari model ). Ne vem kaj bi se bolj obneslo, teleskopska-kovinska, ali tista mrežnata. Saj ni problem, da bi lahko prišla iz prtljažnega dela naprej, samo nad zadnjimi sedeži je kar dosti prostora in naša frajla vztrajno naslanja glavo naprej, pa seveda slinast gobec.... ::)


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: andi , četrtek, 30.03.2006 : 10:40:36
A ima Scenic ravno streho zgoraj? Če nima potem ti teleskopa ne priporočam.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: samo , četrtek, 30.03.2006 : 11:31:17
mislim, da bi se najbolje obnesel box, avto je manj zamazan kot, če je pes prost v prtljažnem delu, in za psa je bolj varno.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: gina1 , četrtek, 30.03.2006 : 12:37:23
Ma ne, sej nismo drugače tako tečni, itak, da ne more bit avto labaratorijsko čist, če se vozi pes v njem, to sem že zdavnaj vzela s psom v zakup, glede avta in stanovanja. Dlake, slina, blato....
Saj ima zadaj svoj prostor, debelo peno, oblečeno v blago, ki se zlahka očisti., tko da ni panike. Boksa pa nikoli nismo uporabljali in ne vem kako bi ga sprejela. :-\
Verjetno bi bilo res boljše kar mrežo, samo originalne so ful drage, pa sploh ne vem, če k senicu spada. Bo treba nekaj stuhtat....


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: andi , četrtek, 30.03.2006 : 12:51:46
gina, preberi celo temo na *****, tam boš našla podatke gospoda, ki jih izdeluje in sploh niso drage.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: Jana , četrtek, 30.03.2006 : 12:53:48
 :) andi, gini lahko pises na zasebno.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: andi , četrtek, 30.03.2006 : 13:17:52
Ah, spet pozabila na pravila :-[


Naslov: Re: Mreža/pregrada za karavana
Poslano od: rem , četrtek, 30.03.2006 : 13:27:54
Gina, ne vem, če si zadnjič videla,kako ima Bond urejeno svojo sobo v avtu, mi imamo teleskopke, pa se mi je zdelo da je mreža bolj primerna,ker je mehka, odkar si je pa prijateljičina psička napol odtrgala krempelj, ko je na ovinku zapela za mrežo, se mi pa kar dobro zdi,da imamo teleskopke se tudi lepo očistijo,pobrišeš pa je.


Naslov: Pregrada za prtljaznik
Poslano od: Tanjusha , petek, 27.07.2007 : 14:23:01
Zivjo vsem!

Zanima me sledece: je pregrada za prtljaznik obvezna oz. jo doloca zakon?
Zadnje case opazam vse vec ljudi, ki svoje pse (vecje pasme) prevazajo bodisi na prvem sedezu (ali zadnjih) ali pa v prtljazniku brez pregrade. Sama sicer imam teleskopsko, ampak ta presneta rec definitvno ni narejena za moj avto (kot je ze bilo napisano na forumu: v avtih, ki imajo zaobljeno streho, se definitvno ne obnese), saj ves cas pada dol.  Trenutno imam privezano z vrvjo okoli naslonjal za glavo  :) Poleg tega se moja kosmatinka zelo rada nasloni na hrbtisce sedezev, tako da jo tiste tacke od pregrade kar malo motijo. Sicer je resnicno pridna in ves cas lepo sedi pri miru, nikoli ni skakala na sedeze, tako da kaksen boks pri meni ddefinitivno ne pride v posev. Fant je danes spraseval za mrezo pri VW in ga je skoraj kap, 300 eurov za par strikov?!? Ce je pregrada obvezna - je mogoce tudi predpisano, kaksna mora bit? Nekdo je svetoval oz. nalimal link nekega podjetja, kjer pletejo mreze - ampak kako zaedvo zmontiras v avto?
Hvala vsem, ki se boste javili in LP.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: lejca , sobota, 28.07.2007 : 22:59:18
Pes mora imeti pregrado, ali pa mora biti na zadnih sedežih privezan z varnostnim pasom, lahko pa je tudi v boxu...skratka ne sme imeti dostopa do voznika. Ne verjamem, pa da je bil kdo kaznovan zaradi neprimerne namestitve psa v avto.
Jaz sem imela na začetku mrežo iz vrvi, pa se ni obnesla, ker je vedno nekako našel pot in prišel na sopotnikov sesž. Potem sem kupila varnostni pas. Večinoma je pridno ležal na sedežih, se je pa včasih zgodilo, da je se je z nogo ponesreči odpel in spet je bil prost. Potem sem kupila box in sem popolnoma navdušena nad njim. Uporabljam ga že več kot eno leto in je res super stvar. Pes je notri varen poleg tega pa je popolnoma navdušen nad njim.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , nedelja, 29.07.2007 : 00:11:54
lejca če ne poznaš katerega so plicaji kaznovali ga zdaj poznaš, enkrat sredi decembra so me ustavili, Ajko sem imel na zadnjem sedežu pa je padlo takrat še 10 000, sit  >:(  pa me ni spustil dokler nisem poklical prijatelja ki ma avto zamrežan. Ni mi bilo žal plačati kazni, ko samo malo pomisliš s kašno silo prileti pes naprej pri trku z 50km/h. Zdej imam oba avta zščitena in svetujem vsakemu ki ima bilo kakšenega psa da to takoj uredi ni tako drago, drago pa pride potem ko je prepozno (pa to ne mislim na kazen)

l.p.  ;) ;)


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Zivc , nedelja, 29.07.2007 : 11:50:26
@ ajka11831, jaz sem kot sopotnik že pri manj kot 50 na uro dobila odraslega rotta iz zadnjih sedežev v naročje. Vsaj varnostni pas, zaradi psa .


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , nedelja, 29.07.2007 : 20:53:31
Upam da nisi uterpela kakšne poškodbe, kajti zna biti zelo nevarno.

l.p.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Zivc , nedelja, 29.07.2007 : 21:39:02
Ne, se je kar ok izteklo. Psu ni bilo nič jasno, revežu. S fantom pa sva klela kulturo slovenskih voznikov. Od takrat naprej sva iskala rešitev za take situacije in zaenkrat se obnese tale pas. Resno - gre tudi za varnost psa, ne samo ljudi!


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , nedelja, 29.07.2007 : 21:56:33
Tukaj te čisto podpiram jaz imam pač to smolo ker imam 20let star avto pa varnostnih pasov zadej še ni,
zato sem dal mrežo v avto tako da se gospodična mirno in sigurno vozi v prtlažniku.


l.p.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Zivc , ponedeljek, 30.07.2007 : 00:13:33
Vidiš, pri meni se mreža iz tkanine ni obnesla, ker sta oba (družinsko gledano) psa našla "obhod", tista kovinska - pa avti niso pravih oblik. S kletko imam isti dizajnerski problem. Je pa varnostni pas čisto zanesljiv - zaenkrat. Pes ne leti po avtu, ne nadleguje voznika s svojimi željami po vožnji (en je nekako prepričan, da je tega bolj sposoben kot ljudje, drugi pa je mislil, da je naročje voznika najlepši prostor v avtu) in v neljubem primeru ne ovira tujih oseb pri posegih v avto (reševanje, ...). To je tudi glavni razlog, zakaj mora imeti omejeno gibanje (po besedah policista).

Če bi še preprečeval lajanje na policaje ob kontroli prometa, bi bil idealen!


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , ponedeljek, 30.07.2007 : 04:04:40
No vidiš kar se pa lajanja tiče imam pa srečo, ker malamuti ne lajajo.

l.p.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Tanjusha , ponedeljek, 30.07.2007 : 08:20:42
hej,

kaj pa ce se pes vozi v prtljazniku??? razumem, da ce je pes na zadnjih sedezih in ce pride do kaksnega nenadnega zaviranja ali trka, da leti naprej, ampak v prtljazniku su pa 75% visine sedezi... je pa moja psica ful pridna in nikoli ne skace sem in tja, pridno sedi ali lezi v prtljazniku. smo ji pa pregradili prtljaznik in ima zdaj 2/3 zase, tako da je ne premetava prevec. ce je mreza obvezna, se mi poraja se en problem, kam pritrdit pleteno mrezo, ker ima avto 8 airbagov, torej tudi pri glavah na zadnjih sedezih... kaksen predlog?
pa se nekaj: pri nas imamo dva psa, zlato prinasalko, ta se vedno vozi v prtljazniku, in pudla - ta je pa seveda v narocju. mala zverinica ima celi 2, 5 kg (eventuelno 3) - kam z njim? ali sploh obstajajo tako mali varnostni pasovi? ali je bolje nabavit kletko? ceprav se mi zdi, da bi se mu v kletki strenalo, ker ima ze tako ali tako vedno polne baterije... konec meseca se s kolegico odpravljava na morje, ona ima pa eno malo mesanko, ki se je pa navajena vozit na zadnjih sedezih, ampak pes izkljucno lepo lezi ali na sedezu ali pri nogah. je bolje zanjo kupit pas ali kletko?

hvala za info!


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Dani , ponedeljek, 30.07.2007 : 08:42:06
Pri pletenih mrezah je ponavadi treba vrtati v strop, ampak ce se malo znajdes, jo lahko pritrdis na zadnja drzala za roke pod stropom, jo potegnes za zadnje sedeze in jo pritrdis tam ob straneh.
Varnostni pasovi obstajajo v velikostih small, medium, large in extra large. Za psicko pride v postev varnostni pas, ker je navajena mirno lezati. Pudeljcka nikakor ne smete voziti v narocju, odlocite se za prenosni boks ali varnostni pas. Osebno bi izbrala varnostni pas, ki psu ne daje obcutka utesnjenosti. Je pa seveda zelo omejen v gibanju.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Zivc , ponedeljek, 30.07.2007 : 08:49:00
Če imaš prtljažnik fizično ločen ostalega dela avtomobila, potem je ok. S tem mislim, da res nikakor ne more zlesti na zadnje sedeže.

Varnostni pas zgleda takole: en konec zatakneš v tisto plastično zadevo pri sedežih, drug konec pa za pasjo ovratnico/oprsnico. Velikost psa ni pomembna. Mi imamo tako pripetega družinskega 10 kg mešančka, kakor tudi fantovega rotta (55 kg).

Odločitev pas ali kletka - čisto tvoja presoja. Za kletko potrebuješ nekaj več prostora in jo lahko uporabiš tudi še za kaj drugega. Je pa zato občutno dražja.

Mi smo s pasovi čisto zadovoljni.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Tanjusha , ponedeljek, 30.07.2007 : 09:12:01
dani in zivc, najlepsa hvala za odgovore in informacije.
ja, za tamala psa bomo verjetno res kupili pasove, ker kletka nekako ne pride v postev. pudlj je resnicno prevec ziv in skace po narocju gor in dol, edino pri voznji nad 100 se umiri in pade dol :)

btw, kaksen pa je prtljaznik, ki je 100% locen od ostalega avtomibila? vedno je luknja vmes... in ne glede na to, da bi prinasalka lahko brez problema skocila na zadnje sedeze, tega nikoli ni pocela, je cisto srecna, da ima cel prtljaznik zase ::)  predlog, da bi mrezo fiksirali na drzala za roke, sem dala ze sama :) pa so nekako prevec pomaknjena v notranjost avtomobila, da bi potem mreza motila potnike na zadnjih sedezih. ena varianta je, da bi nalimali kaveljcke, ampak bi se lim stopil, tako da bo verjetno res treba vrtat... bomo ze :)

se enkrat hvala!


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: takoda , ponedeljek, 30.07.2007 : 09:44:20
Jaz sem poskusila vse; najprej po meri narejena pregrada za prtljažnik, potem teleskopi za podrtimi prvimi zici (iz malega avta sem naredila karavana), sedaj pa se vozimo na zadnjih sedežih pripeti z varnostnim pasom in moram reči, da je še najboljša varianta. KUža lahko leži, sedi, stoji, gleda skozi okno, obenem pa je zavarovan v primeru trka.
lp


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Zivc , ponedeljek, 30.07.2007 : 10:49:21
Npr. pri nekaterih karavanih imaš že serijsko s kovinsko mrežo ločen prtljažnik od kabine. Tako sem mislila. Da je neka prepreka za zadnjimi sedeži, da pes nikakor ne more v kabino.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , ponedeljek, 30.07.2007 : 21:13:35
Tanjusha drugače imaš v trgovinah za male živali nastavljive pregrade prav za karavane stane cca 50€ ,pregrada se da montirat in demontirat manj kot v minuti brez kakšnega orodaj.

l.p.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: Tanjusha , sreda, 01.08.2007 : 11:36:09
na zalost nimam karavana, ampak navadnega golfa in pa polota. v svojem polotu imam teleskopsko mrezo, ki mi vsake toliko zacne parati zivce, ker popusti in potem ropota in skripa... za golfa pa trenutno se razmisljamo, kaj bi bilo najbolje. hvala za pomoc  ;)


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , sreda, 01.08.2007 : 12:48:49
Potem je pa res boje da daš mrežo,jaz imam golfa II pa imam mrežo in moram povedati da sem zelo zadovoljen.

l.p.


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: lejca , sreda, 01.08.2007 : 22:51:24
lejca če ne poznaš katerega so plicaji kaznovali ga zdaj poznaš, enkrat sredi decembra so me ustavili, Ajko sem imel na zadnjem sedežu pa je padlo takrat še 10 000, sit >:( pa me ni spustil dokler nisem poklical prijatelja ki ma avto zamrežan. Ni mi bilo žal plačati kazni, ko samo malo pomisliš s kašno silo prileti pes naprej pri trku z 50km/h. Zdej imam oba avta zščitena in svetujem vsakemu ki ima bilo kakšenega psa da to takoj uredi ni tako drago, drago pa pride potem ko je prepozno (pa to ne mislim na kazen)

Ups...nisem vedela, da se v to kdo vtakne. Ko je mene ustavil je pregledal dokumente, za psa pa ni nič gledal, če je pripet. Mene je kar groza, ko vidim v avtomobilu pse, ki skačejo po sedežih, malo na zadnjo polico itd. take bi bilo potrebno ustaviti.

l.p. ;) ;)


Naslov: Re: Mreža/pregrada za avto
Poslano od: ajka11831 , četrtek, 02.08.2007 : 21:02:27
sej to ne spada sem ampak na brzino imam sodelavca ki je muho lovil v avtu in izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek. Posledica je ženo ima ne pokretno zardi ene muhe, zdej si pa pretstavljaj kako je pri psih jaz (pa imam mrežo) gledam kar naprej v vzratno ogledalo kaj mrcina dela pa za sekundo že pozabiš na promet, kako pa lahko tsti ljudje vozijo ki jim pes skače naprej pa nazaj. Zato pa pravim kazen kar po eni strani  mora bit, če ne dugega pol mal razmišla (kakor jaz)

l.p.