mojpes.net

o psih => Pes v družini in gospodinjstvu => Sporočilo, začeto od: fortuna , petek, 11.06.2004 : 10:41:38



Naslov: Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 11.06.2004 : 10:41:38
Lep pozdrav vsem ljubiteljem kožuharjev.

Imam en problem oz ga bom imela v kratkem, ko se preselimo v prenovljen del stanovanja. In sicer:

po celem stanovanju bo po tleh položen laminat (ali parket), razen seveda v kopalnici, wc-ju in predprostoru. Vsi prostori, ki imajo po tleh keramiko, so z vrati ločeni od ostalih prostorov.

Sedaj pa vprašanje: kam postaviti posodo za vodo za pesjanarko, ki ko pije, ji potem iz gobca teče še pol toliko vode, kolikor je je spravila vase.  :o ;D ::) Bojim se, da se bo zaradi tega "dvignil" parket ali laminat od tal. Sobno je čista, s tem nimam problemov, edino s tem kam postaviti posodo za vodo. (psici bo itak celo življenje kapljalo iz gobca. ;D)

Psica bo, kadar bo sama doma, v dnevnem prostoru, ki je povezan z jedilnico in kuhinjo, vsepovsod je laminat. Do prve keramike pa so dvoje vrata, katerih verjetno ne bomo puščali odprtih. Ali pa predlagate ravno to?
Kako vi rešujete tak problem?

Najlepša hvala za odgovore in morebitne nasvete.

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: LIZA , petek, 11.06.2004 : 10:53:23

Psica bo, kadar bo sama doma, v dnevnem prostoru, ki je povezan z jedilnico in kuhinjo, vsepovsod je laminat. Do prve keramike pa so dvoje vrata, katerih verjetno ne bomo puščali odprtih. Ali pa predlagate ravno to?
Kako vi rešujete tak problem?


Pri nas ima Liza,ki ji tudi veliko vode iz gobca kaplja,ko se po pitju sprehaja okoli,svojo skledo za vodo zunaj,pri babici pa na balkonu,vrata pa so priprta in se jih je sama naučila odpirat,da tako pride do vode.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 11.06.2004 : 11:07:10
Liza, a vrata se je naučila odpirati priprte ali zaprte? ::)

Ker če bi moja psica poskušala odpreti vrata zaprta s kljuko, potem je bolje da jih snamem. ;D

Kaj pa kakšen PVC širooook podstavek? Vizuelno verjetno ne bi bilo lepo...

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: ninci , petek, 11.06.2004 : 11:30:04
No pri nas je takole. Imamo balkon, kjer ima Smart vodo in tam pije ampak.... vso precedi iz gobca v dneni sobi ;D na parket. Tam je cela poplava, pa se do sedaj v 2 letih še ni dvignil parket ;)

Lahko kupiš take "prtičke" plastične, kot jih prodajajo za nas za na mize, jih majo tudi za pse. Da gor postaviš posode, pa se bo voda tam zadržala in te ne bo skrbelo za parket.  ;)

LP nina


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: bona , petek, 11.06.2004 : 11:38:14
Pri nas ima psička posodo za vodo in tudi za hrano kar v kuhinji, kjer je po tleh plastificirana pluta. Pod posodama pa ima tudi PVC »pogrinjek« in ni moteče, vzameš takega, ki je v stilu z ostalo opremo. Kadar smo doma je vedno nekdo na preži in če slišimo da pije, ji takoj z brisačko obrišemo gobček, ker drugače je poplava po celem stanovanju. Se mi pa zdi, da pije bolj malo če nas ni, se je že navadila, da večji del prespi. Kar se škode na laminatu tiče ne vem točno, plastificirana pluta pa je še ista, kot je bila.

lp, N.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: maja01 , petek, 11.06.2004 : 11:39:30
fortuna, mislim, da se ti ne laminat, ne parket ne bosta dvignila zaradi vode. Predvsem laminat je taka zelo odporna zadeva, kajti lesa je, po pravici povedano, tam notri bolj malo. Spela ima svoj pisker z vodo sicer postavljen na krpi, ki "odvecno" vodo vpije, ampak ne zaradi tal, temvec zaradi tega, da se voda ne razlije pod njen prostor, ki ga ima 10 cm od sklede z vodo. Kar se tice poplave iz gobca, mislim, da smo mi pri hujsih packih. pac, enostavno vzames krpo in pobrises...
druga moznost je seveda, da skledo z vodo postavis v kopalnico ali predsobo - ce  sem prav razumela, boste imeli tam ploscice.
lp, m.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 11.06.2004 : 11:49:49
Hehe, sedaj se že bolj nagibam k odprtim vratom v kopalnico. Samo malo me moti to, da ko se pes navadi na svoj prostor s posodo za vodo, potem vedno hodi pit tja. Kaj pa ko bom za kakšno uro zaprta v kopalnici? ::)

Bona, saj jaz tudi sedaj poslušam kdaj pije (tega pač enostavno ne moreš preslišati ;D) in takoj letim s krpo brisati, pa sedaj ni panike da se nam kaj "dvigne". Enostavno ne maram da se tista lužica potem prenaša še po stanovanju, če stopi notri s tistimi velikimi šapami, ali pa se v lužo spotakne kateri izmed mačkonov. ;D

Maja, tudi jaz se tolažim da je laminat bolj umeten, toda slišala sem, da se tudi to "dvigne", če dlje časa polivaš po enem in istem mestu.

Bom videla najprej če bom našla kakšen ogroooomen prtiček... Aja, koliko pa so veliki tej prtički? S tem nimam nobenih izkušenj.

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: TinaZ , petek, 11.06.2004 : 12:03:59
Živjo!

Brez skrbi, parket oz. laminat se ne dvigne zaradi takih "malih" poplav  ;) , razen če bi pustila tisto vodo stat kakšen dan ali dva.

Za rešitev ti lahko povem nekaj, kar mi je omenil en gospod, ki ima 60 kilskega bordojca, ki s slino in vodo pri pitju ustvarja skoraj naravno katastrofo. On mu je pod skledo podložil pladenj. Glavnino vode in sline ujame takle podstavek, potem pa to enostavno odliješ. Sporoči, kako se obnese, če boš poizkusila.

Lp,
Tina


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 11.06.2004 : 12:06:13
Tina tnx za idejo. Sam  jaz bi verjetno potrebovala tak velik pladenj, ker moja psica takoj odkoraka, ko spije kolikor je nameravala. Se zna zgodit da se pride obrisati tudi k meni v hlače ipd, saj je že navajena, če sem poleg, da ji kar sama obrišem spodnji del gobčka. ;D

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: bona , petek, 11.06.2004 : 12:24:16
Tole s pladnom bi rekla, da je zelo dobra ideja. Če te pladenj moti, ji ga daš samo takrat, ko vas ni doma.

Mi imamo malo večji pogrinjek, tak da stojita na njemu dve velike posode, pa še je prostora. Je pa tako, da ko svoj obrok poje, ji posodo s hrano vedno umaknem in je na pogrinjku le ena. Je pa treba večkrat pobrisati pod njim. Sem pa že omenila, da naša ko je sama ne pije veliko.

lp, N.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: laika , petek, 11.06.2004 : 13:39:49
Tudi pri nas imamo podobne težave, čeprav gre Laika večinoma kar v kopalnico iin se postavi pred bide in potem cmevka. Tako vsi vemo, da je žejna, luža gre pa potem od kopalnice pa po vseh prostorih, kjer se ona sprehaja.

Kadar pa pije iz posode, pa tudi mi uporabljamo plastičen prtiček (za ljudi za na mizo). Pač brišemo za njo, dvignilo se ni pa še nič (če odštejem tisti del parketa, ki ga je sama ven skopala iz dolgčasa).

Lp


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: pia_in_co. , petek, 11.06.2004 : 14:04:46
Kaj pa,ce bi dala psicki posodo za vodo v kopalnico?Vrata od kopalnice pusti odprta(podlozi jih s cim,da se ne zapirajo)in problem je resen ;) Seveda ji lahko vodo nalijes tudi,kar v bide ;)


Sicer pa moja dva tudi ne znata kultiurno piti,Lina nam pomije cela tlako pije,Kaj pa v vodo namoci brdo in potem je mokra dobesedno cela kuhinja  ::)

lp,pia


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 11.06.2004 : 14:12:02
Pia, če dam psici vodo v kopalnico, moram pustiti odprta dvoje vrata. Kopalnična in še od hodnika, ki loči to tretjino stanovanja od drugih prostorov.

Plus če sestejem, da bo samo nekaj kapljic ostalo v kopalnici, ostalo pa bo padalo izpod "žnabljev" še po hodniku po laminatu, potem je res boljša varianta kak podstavek ali pladenj. Ma, najbolje bo, da bom kar vse preizkusila.

Ahjoj, na koliko stvari je treba misliti.... ::) ;D

Lp, Fortuna.

P.S.: Pia, si kar predstavljam Kaja in njegovo mokro bradico. ;D


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: pia_in_co. , petek, 11.06.2004 : 14:23:11
fortuna:Potem je pa isto,ce imas pladenj ali ce ga nimas,ker bo psicki tekla voda izpod "znabljev"v vsakem primeru ....

Joj,ko Kaj pije res tece na vse strani ::) No vsaj tla imamo redno cista  ;D ::)

lp


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: Tosa , sreda, 16.06.2004 : 17:12:08
Tudi najini dami (če jima sploh lahko tako rečem, glede na pitje vode  ;D ), imata na tleh podstavek in čez še krpo! In še en ukrep sva izvedla-vodo imata v 3-litrskih vedrčkih. In potem, ko pijeta ne kaplja toliko okrog in mogoče celo po stanovanju ne neseta toliko. Je pa res-vsaj obrišem, ko nakapljata "cesto" po stanovanju in je po tleh vsaj čisto!  ;D ;) ;D LP


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: bina , sreda, 16.06.2004 : 17:39:45
Pri nas ima Bero svojo posodo za vodo v bideju v stranišču. In na srečo je zelo čist (pravi salonski pes 8)) in ne pušča nobenih kapljic. Se sploh ne opazi, da kdaj pije.

Bina pa se je tudi navadila hoditi pit k Berotu (kadar je v hiši) in ko jaz slišim znani glas (pač tega pri Bini ni mogoče zgrešiti), tečem v stranišče in počakam, da se napije in jo potem obrišem, ker drugače bi nam naredila pravo poplavo (to pa mojim staršem ni všeč). Če pa jo pustim samo v sobi, ji pa ne dam nič vode. Pije preden jaz grem in pije potem, ko jaz pridem. Saj ni nikoli več kot 6 ur sama v sobi. Saj v pesjaku (kadar je tam) tudi ne pije vode (vidim po čisti vodi v posodi), ampak pije vedno, ko jo spustim iz pesjaka.

LP jana


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: kaja , sreda, 16.06.2004 : 21:19:49
Ne vem kaj je slabse parket ali laminati?!!! Mi imamo oboje, parket v stanovanju, laminate v hisi, psom pa pod sklede podstavljam brisace, ker drugace zna biti vse mokro. No, saj mokro je vseeno, vendar brisace vsaj malo "popijejo" vodo.

Citat
Lahko kupiš take "prtičke" plastične, kot jih prodajajo za nas za na mize, jih majo tudi za pse. Da gor postaviš posode, pa se bo voda tam zadržala in te ne bo skrbelo za parket

Nikoli vec! Bagi je bila v nedeljo celih 5 ur sama (ubogo bitje >:() in je od dolgocasja pozrla eno taksno podlogo. Jasno, da ne cele, ampak njene dreke in bruhce pobiram se danes. Zdaj izgleda, da se je zadeva pomirila, saj kolicina izlocenega ze skoraj presega pojedeno. Opica mala! lp


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: sallys , petek, 18.06.2004 : 18:06:02
Boga Baget... upam, da je imela vsaj še kaj vode za poplaknit tisto zadevšno.:)

BTW meni se tudi sline po parketu cedijo- za sladoledom- Kaja!!!! :P

Sally žlampa vodo v kopalnici in to tako veselo, da pljuska vse do vrat.  :D
Potem, ko neha s "pomivanjem" se s cedečim gobcem sprehodi po parketastem stanovanju! No kaj?!!! Packe seveda! ???
In? Brišemo pa zraven smo veseli, ker imamo psa!
Včasih pije tudi z bideja, najraje pa iz kakšnih starih blatnih luž.
Pa na zdravje!


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 18.06.2004 : 18:20:15
No, jaz sem šla danes na pogovore v trgovine z laminati in parketi, pa so me potolažili da od par kapljic vode (očitno še ne vejo kako je to, če imaš doma psa z "žnablji" ;D) iz pasjega gobca se pa ja ne more parket/laminat dvigniti.

Ok, jaz sem čisto zadovoljna s tem. ;D Če bi me še malo prepričeval, bi mu rekla da mi naj to v garancijo napiše. ;D

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: maja01 , petek, 18.06.2004 : 22:17:48
Pomoje te morajo bolj kot voda iz pasjega gobca, skrbeti pasji kremplji. Na parketu je Spela na drugem obisku pri mojih starsih pustila kar lep podpis. Sicer se pozna bolj na premazu (vosek in mogoce malo na laku), ampak malo je manjkalo pa bi naju mama ven vrgla...  ::) Hja, ce ji je pa sestra terarij s skakaci pred nos postavila.
Mi imamo laminat - po pol letnem trpljenju (kar ni prakticno nic) smo kar se trpeznosti tice zadovoljni, pa tudi vzdrzevanje ni zahtevno. Bolj tecno je, ker Speli na njem ful drsi in vcasih, ko za (pred) Kuno preibremza izza kaksnega vogala, samo cakam kdaj bo slisati kaksen bum, tresk, au... :P
m.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , sobota, 19.06.2004 : 08:19:17
Maja, ravno zaradi krempljev kolebam med laminatom in parketom. Verjetno se bom odločila za laminat, ker bi se mi srce trgalo, ko bi Shiva delala praske po "draaaagem" novem parketu. ::) Laminat lahko pa tudi čez nekaj let zamenjam - je le bolj ugodna varianta. ;D

Hm, tudi mene skrbi tole drsenje po laminatu... Midve sva Shivino ravnotežje sprobali že na kar nekaj laminatih in vse je ok, če psica lepo hodi sama od sebe - brez, da bi jo morala jaz prijeti za ovratnico recimo, če ne se samo drsa s kremplji ;D ali brez da jo piči tažlehna in se spravi loviti mačke ::)...

Sicer pa predvidevam, da se je Špela že navadila laminata, moja pa bo morala ene parkrat treskniti ob steno, pasti po tleh, potem bo pa tudi ona bolj previdna. Upam. ;D ::)

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: kaja , sobota, 19.06.2004 : 10:16:38
Citat
Boga Baget... upam, da je imela vsaj še kaj vode za poplaknit tisto zadevšno.:)

Imela, brez skrbi. Zdaj je ze prerasla nore ideje o polivanju vode po 5 minutah samote! ;D

Citat
BTW meni se tudi sline po parketu cedijo- za sladoledom- Kaja!!!!

Ja, ja, saj ga dobis. Jutri v Portorozu, ce se velja! lp


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: biscuit , sobota, 19.06.2004 : 12:33:01
Tudi naš Bis ko pije naredi celo poplavo ;D,tako da je mokro v kuhinji na ploscicah,v dnevni na parket :D!!!! A se nam zaradi tega se ni vzdignil parket ;),in se najverjetnje tudi ne bo :P


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: maja01 , sobota, 19.06.2004 : 14:21:23
Laminat lahko pa tudi čez nekaj let zamenjam - je le bolj ugodna varianta. ;D
...
Hm, tudi mene skrbi tole drsenje po laminatu...
...
Sicer pa predvidevam, da se je Špela že navadila laminata
Laminat je cenovno sigurno ugodnejsa varianta, je pa parket (ali ladijski pod) veliko lepsi na pogled. Kar se vzdrzevanja tice je laminat spet v prednosti - ga ni, ciscenje pa povsem nezahtevno (cunja, voda, cistilo, sesalec...) - ne rabi nobenega dodatnega mazanja. Kar se prask tice je prakticno neobcutljiv.
Bo pa Shiva na zacetku hodila bolj po krempljih  ;D ker dokler se ne navadijo, je obcutek vseeno malo cuden (zgleda).
Ja, Spela nima problemov, zabavo imamo le, ko se zverini lovita, pa se to bolj zaradi pomanjkanja prostora. Tisti zdrsi se vcasih (za zunanje opazovalce) koncajo precej smesno. Zaradi guzve imava zlozljivo mizo, ki ima na nogi sicer varnostni zatic, ampak pri umiku "iz boja" jo je Speli le uspelo dvakrat sesuti... Jasno, da nikoli ni prazna (no, k sreci gor ni bilo kozarcev ali kroznikov). Ali pa vcasih, ko sredi spanja kaj zaslisi in potem naredi prehiter start, takrat imamo malo drsanja, drugace je ok.
Drugace pa, ko bova nekoc renovirala zgornje nadstropje, bova dala po tleh plastificirano pluto (dnevna, spalnica, sobe...), klinker (kuhinja, predsoba) in keramicne ploscice (kopalnica)...
lp, m.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , sobota, 19.06.2004 : 15:32:00
Maja01:
Citat
Laminat je cenovno sigurno ugodnejsa varianta, je pa parket (ali ladijski pod) veliko lepsi na pogled.

Maja, vem da je parket veliko lepši ;D in sem bila že zelo blizu da ga položim, toda en obisk pri sestri in parket oz lak je pod Shivinimi kremplji zelo trpel. ;D :o ::) pa z malo zverino sploh nismo bili dolgo notri... ::) Če si zamislim: cel "štuk" v novem stanovanju lepega, novega parketa, potem pa narišem gor še dva mačka in Shivo.... ki btw niti približno niso neki best frendi (so lahko skupaj, lahko ležijo skupaj, le eye contact-a ne sme bit ;D) potem se na hitro odločim za laminat. ;D

Malo se sicer bojim zaradi zdrsov psice, saj je bila operirana na kolkih in upam da ji laminat ne bo samo še bolj škodil. ??? Saj se bo menda navadila normalno hoditi. Pa ko bo videla da ne potegne "norenje", upam da bo bolj počasi hodila. Oče me je zafrkaval, je rekel naj Shivi obujem copatke s plastičnim podplatom, pa ji ne bo nič drselo. ;D ::) Ideja sicer sama po sebi ni slaba, le ni mi jasno če bi se moja psica premaknila za milimeter, ko bi imela na sebi copatke. ;D

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , sobota, 19.06.2004 : 15:44:27
Maja01, še tole ;D:

Citat
Drugace pa, ko bova nekoc renovirala zgornje nadstropje, bova dala po tleh plastificirano pluto (dnevna, spalnica, sobe...),

Maja, a si/sta se že kaj pozanimala kako se obnese pluta pod 40, 50 in več kilogramskim psom? Meni se zdi pluta mehka, kljub temu da je plastificirana. :o ::) Se ne zna zgodit, da bi Špela ali v mojem primeru Shiva odnesla z vsakim krempljem delček plute? (Se že vnaprej skjuzmiram, ker o tem bolj malo vem, ampak vsak dan se učimo, a ne? ;D)

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: maja01 , sobota, 19.06.2004 : 18:30:46
jah, saj ta najina pluta se ne bo polozena tako kamlu... (upam - zaenkrat je namrec Lukatov dedek v zgornjem stanovanju). Je pa po taki pluti svojih 10+ let skakala Lukatova setrka, in so tla kot nova... Tako da najbrz zdrzi.
m.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , torek, 22.06.2004 : 08:30:19
Maja01, si me zelo "ogrela" za pluto ;D, toda po več dneh skakanja po trgovinah, visenja na telefonu, mi noben prodajalec le-te ni znal oz ni mogel garantirati, da bi pluta pod našo mrcino in dvemi z-vsemi-žavbami-namazanimi mačkami zdržala.

Laminat sem tudi črtala iz nabave, skupna odločitev je - parket. ;D Tolažba? Minimalno 2x brušenje v prihodnosti. Upam da ne tako bližnji. ::)

(Samo veliko bomo morali mižati, še posebno takrat, ko bo moje tri zverce pičila tažlehtna. ;D)

Lp, Fortuna.

P.S.: Še ena manjša prednost - vsaj pri kapljicah vode se ne bom toliko sekirala, da se mi bo vse dvignilo. Parket je za razliko od laminata lepljen + lakiran, pri laminatu pa baje če pride voda v spoje, se takoj "razcveti".


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: maj- , sreda, 23.06.2004 : 12:34:21
Mi imamo laminat in zaenkrat se trdno stoji-lezi. Je pa moja zverina Gala (veliki švicarski planšarski pes) imela v začetku probleme, ker ji je drselo. Se vedno pa ne maramo lesenih lakiranih stopnic. Tu tudi klobase izgubijo svoj šarm  ;D ;D. Vsak vecer me caka brisanje tal, ker pri nas ima voda najboljši okus v hiši...zunaj je menda ..bljak..


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: bina , sreda, 23.06.2004 : 12:39:41
Fortuna, še naše izkušnje glede parketa in laminata:
- Bero ima skoraj 50 kg, ampak tako eksplozivno vstane, da na parketu in lesenem podu pušča zelo velike in globoke raze :-X :-\
- Bina pa je bolj počasna pri vstajanju, nima take eksplozivnosti, zato tudi ne povzroča večje škode na parketu in lesu, čeprav ima 10 kg več kot Bero.

Vidiš, koliko škode ti bo psica naredila, je vse odvisno od nje.

Smo pa v stari hiši imeli pluto na tleh in moram reči, da se kremplji niso preveč poznali. Je pa možno tudi to, da je bila pluta stara že 15 let, ko smo psa šele dobili  :P.

Na laminatu psu bolj drsi kot na parketu in še slišijo se kremplji kar precej. Mi bomo leseni pod dali zbrusit šele takrat, ko ne bomo imeli več Berota. Ker prej se ga ne splača, ker bodo v enem dnevu spet črte od njegovih krempljev.

Lp jana


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , sreda, 23.06.2004 : 13:27:17
Citat
Vidiš, koliko škode ti bo psica naredila, je vse odvisno od nje.

Hm....upam, da bo mala bolj na easy, čeprav..... ::) ;D ;D

Lp, Fortuna.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: deteljica , petek, 02.07.2004 : 11:15:54
Drsi tudi na parketu, čeprav malo manj.
laminat je zelo zvočen, kar ti zna iti na živce.Idealna podlaga ne obstaja.
Psi so bili menda najbolj srečni na tapisonu, ta pa ima druge pomanjkljivosti.Glavna j ečiščenje , a ni tako grozno. rabiš še strojček za pranje in to je potem to.
 Topli pod je zelo poceni in ni zvočen in skoraj ne drsi, je poceni, lahko ga menjaš pogosto, kar je resnici na ljubo tudi treba, a je na videz"cenena " rešitev.
No mi smo se odločili za laminat. Dvignil se še ni, sicer pa se dobi nekaj za premazat reže in vzeti maraš najboljšega. V bistvu me moti ropotanje krempljev , ki je res grozno na glas. Na drsenje se pa psi navadijo, pazit moraš le mladičke. Kjer se največ igrajo, imamo še tepih in igrače mečem po stanovanju tako , da vedno padejo na tepih- sicer pa sploh čim manj.


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: branka , sreda, 07.07.2004 : 08:58:50
...tudi naš pije iz sklede, ki je na laminatu, pa se zaenkrat še ni dvignil  :P ;), in upam, da se tudi ne bo... ;D 8)


Naslov: Re:Parket, laminat in pes
Poslano od: maja01 , sreda, 07.07.2004 : 09:29:03
dva (vsaj meni vsecna) prticka za pod skledo - www.ikea.at (http://www.ikea.at) - fur Haustiere

http://www.ikea.at/PIAimages/34719_PE124877_S3.jpg

http://www.ikea.at/PIAimages/34718_PE124876_S3.jpg
m.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Franka , četrtek, 29.09.2005 : 20:35:17
Mi imamo tudi v stanovanju laminat. Da ne bi bilo vse po tleh mokro smo rešili tako da ima pod posodico za vodo malo preprogico. Tako da se zmoči ona in jo lahko menjavamo.
Če pa mu med hojo pocurlja na tla pa preprosto s krpico obrišemo.
Res pa je da je imel tepihe veliko raje, kajti po laminatu mu drsi, toda se je že privadil in lepo teka po njem.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: EBRANKA , ponedeljek, 12.12.2005 : 10:49:56
Mene pa zanima, če ima kdo kakšne negativne izkušnje z laminatom... bi kdo znal povedati, če je velika nevarnost za displazijo zaradi drsenja?


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Primavera , ponedeljek, 12.12.2005 : 12:04:19

Izkušenj z laminatom sama nimam, ker mi je to poleg toplega poda najgrša možna oblika talne obloge. Po izkušnjah znancev, ki imajo laminat, psom zelo drsi in kar naprej se sliši tisto topotanje (kljub visoki ceni in tisti foliji alikajježe). Za mlade pse gotovo ni najboljše, če jim non stop spodrsava po nogami. Poleg tega je laminat še umetna zadeva, prepojena z umetnimi masami in zelo hladna. Bolje je investirati v parket ali ladijski pod, na katerem psi zelo radi poležujejo, ker gre za 100 natur les. Pa še relativno poceni je, da izgleda niti ne omenjam. Sem velik sovražnik laminata.

 :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: mefisto , ponedeljek, 12.12.2005 : 14:20:17
Citat
negativne izkušnje z laminatom

Vse kar je povedala Primavera, razen to, da je meni laminat vizuelno všeč ;)

Imamo ga v nadstropju inropota, vidijo se vsi odtisi pasjih šap, pomivanje samo z vlažno krpo, voda al inezaželjena pasja lužica je smrt za laminat!

parket: slej kot prej ga bodo močni pasji kremplji opraskali, ne glede na kakovostno lakirano zaščito.

ploščice: pri nas odlična rešitev v pritličju, pod ploščicami je talno gretje, nad njimi pa na obremenjenih "pasjih poteh" :) umetna trava. Odlično za pse, ne spodrsava po ploščicah, ker so spodaj gumijasti čepki, lahko jo opereš, posesaš,... Mislim, da bi ti prišla v poštev tudi kot zaščita nad laminatom, da psu ne bo drselo.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: WildAngel , ponedeljek, 12.12.2005 : 14:41:11
Mi imamo pa ploščice povsod tam kjer se giblje Fabija ( no pa kakšen tepih čez), ampak smo jih imeli že veliko prej preden smo nabavili psa. Ja ji tudi drsi, če se zaženo z vso ihto k vratom terse, kjer vidi šetati mačka :o, ampak ni panike. zaenkrat ni biklo še nič narobe s kostmi, kolki itd.. je pa najbolj enostavno čistit, čeprav se dlake ful poznajo (imamo svetlega). Na ploščice se redkokdaj uleže (čeprav je spodaj ogrevano).

Sem pa tudi že ramišljala o tem problemu... itak, da je parket lepši, samo je tudi precej drajžji. mi imamo stopnice iz sp. v zg. nadstropje iz masivnega lesa - Fabija se tam ne sme gibati in je ene parkrat, ko se je prešvercala gor in smo jo mi napodili dol seveda, ful velike praske naredila! se pozna od krempljev ful, pa jih redno strižemo.

Jaz bi se odločila za laminat (kaj je pa razlika s toplim podom??), ker je poceni in se ne sekiraš tako zelo, če ti pes takoj naredi gor prasko.

v sobi, kjer imam mačke, imam pa itison. Meni je ful všeč, ker je prijetno, toplo, domače, tudi mačka ga mata ful rada, samo je pa to LEGLO SVINJARIJE. Rajši ne pomislim kaj vse je lahko notri. Pa imaš pomoje lahko še boljši sesalce, pa ti ne pomaga kaj dosti - sploh če imaš živali na njem - je pa res, da se svinjarijo ful manj vidid ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: WildAngel , ponedeljek, 12.12.2005 : 14:42:37
Citat
Bolje je investirati v parket ali ladijski pod, na katerem psi zelo radi poležujejo, ker gre za 100 natur les. Pa še relativno poceni je

pomoje je pa daleč od tega, da je poceni...sploh, če ti ga v 1. tednu pes opraska...


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 12.12.2005 : 16:38:42
Tepihe, tapisone, itisone pri nas cistimo s posebnim strojem. Zelo fajn spuca vse skup.
Sicer sem pa popolnoma za laminat in/ali topli pod oz. ploscice s talnim gretjem spodaj. Parket SPLOH ne pride v postev, je z njim samo sr*nje.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 12.12.2005 : 16:49:14
Aja, se to, meni je vizualno parket vsec, samo ko sem se malo zanimala o zadevi, vidla slikce, material in tako naprej,... delajo laminat (al je pa topli pod, saj ne vem), ki izgleda cisto kot parket, minus vsa tista preseravanja z lakiranjem, posebno plato al kaj je ze itd.. Tak da ce bi jaz izbirala, kaj bi imela po tleh, bi bil to laminat ali pa ploscice s talnim gretjem. Vendar mi je skor bolj simpaticen laminat.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Lilit , torek, 13.12.2005 : 10:59:37
Jaz sem se ful bala, da bo pes opraskal parket doma... pa zaenkrat, moram trkat, ni od pasjih krempljev niti ene praskice.
Je pa res, da dosti divja zunaj in si kremplje obrusi.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: LuncaPunca , torek, 13.12.2005 : 11:22:27
Mi imamo parket, ki so ga pred dobrim letom na novo polozili, pa so taksne praske gor, da to ni za govorit.  :-X Zdaj, ko pocasi opremljamo drugo, novo stanovanje, smo se odločili za laminat. tudi, ce bo opraskan, se ne bom tolk sekirala. Ga je tudi precej lazje zamenjat ipd. V hodniku pa bomo imeli ploscice s talnim gretjem.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Nanook , torek, 13.12.2005 : 11:25:15
Ja, pri kolegici so se nevemkako dolgo zaj.... s parketom, potem ga je pa pes v parih dneh spraskal. Obup no.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Franka , torek, 13.12.2005 : 21:36:56
mi smo nedavno dali laminat po tleh. prej smo imeli tepihe. laminat kužata nič ne moti, res da mu malo drsi in da prav smešno začne kopat ko huče hitro zalaufat... to da je pa laminat mrzu pa čisto drži, mi smo težavo odpravili s tem da ma v vsaki sobi preproge kjer se lahko uleže če hoče... Itak pa večino časa preživi na posteljeh, sedežni in njegovem fotelju.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: damayanti , torek, 13.12.2005 : 22:28:37
Kako se že  imenuje tist lak za parket  , ki naj bi bil    bolj odporen na razno razne incidente?


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: rem , sreda, 14.12.2005 : 09:49:08
Mi smo pred štirimi leti brusili parket in ga polakirali z enim lakom domače proizvodnje , bela škatla z modrimi črkami, Ideal ali nekaj podobnega, srednji cenovni razred, se dobro drži, bistvo ni v laku ampak v kvaliteti parketa, trši je les manj bo prask- nohte pesjanom je pa tudi treba strižit :), če jih slišiš, kako praska, ko hodi po parketu


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: damayanti , sreda, 14.12.2005 : 11:30:36
pri nas  že čaka.  Hrastov parket(  domača proizvodnja)....  bomo ga pa verjetno polagali  tam nekje  januarja/ februarja(  če nas  parket majster  spet ne bo nat***il).  Mi pa  vsi  govorijo  , da  je  poanta  v laku....  naj bi imel neka  posebna  vlakna :-\... zato pa  sprašujem  .
Krempli  so pa pri nas  kar  znucani 8),  jih ni  treba  kaj  dodatno  ščipat(  mogoče malo  pozimi).
  je pa Damč  naredil masaker  na  ladijskem podu(  v pisarni)... čeprav  niti ni  toliko  njegova  krivda....  ker  je  pod  bil položen  z namenom , da  gre še    talna  obloga  čez...  pa  še  smrekov je :P... ko je  prigonil  notri  za  žogico   je  kar  zakopal.....  res  je  čisto  fertik  zadeva  in to  v  dobrem letu in pol. :-X


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: rem , sreda, 14.12.2005 : 12:24:36
Hrast je med najtršimi parketi,če je pa še domača proizvodnja, veš kaj imaš, mislim,da ne bo panike,da se bo kar dobro obnesel :),kakšna praska pa sigurno bo, to smo pa s peseki v zakup vzeli ;). Ko pridejo na obisk kolegice,ki nimajo psa se vedno najprej v parket zapičijo, ker mislijo,da bodo zagledale eno spedway stezo čist razrito, :o potem pa kar malo bolj pozitivno gledajo na psa, pa tud na obisk nas povabijo ;D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Bela01 , četrtek, 15.12.2005 : 13:58:37
Zgleda da imamo mi s tem praskanjem kar precej sreče. Imamo tako laminat kot parket  ;) in ni na nobenem gor prask. Pa Bela kar dosti po njem nori, res pa je da ima kremplje čisto znucane  :).
S fantom pa si tut delava stanovenje v katerem bo hrastov parket (tudi domače proizvodnje). Jaz mislim, da ne bo sile. Ker tudi pri njegovih starših je leseni pod po tleh pa še ni videt prask od Bele. Pa ni ravno balerinca :)

Ko pa že govorite o pitju vode - ko jaz svojo slišim tankat vodo mi je že vse jasno kak bo zgledal hodnik od kopalnice do kuhinje in potem še pol kuhne. Pa ima v kopalnici pod podoso coto pa nič ne pomaga. Če bi hotla da bi pomagalo, bi se mogal bela "odcedit" tam - torej malo tam počakat in prežvekat tisto vodo v goflji. Ne pa kot rešilec, da ja ne bo kaj zamudila hitro nazaj v sobo, vmes pa žveka in curlja  ;D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: smrcek , sobota, 28.01.2006 : 10:37:09
Tole z žvekanjem in curljanjem je tudi nam zelo dobro znano.  :D ;D
Bog ne daj, da bi kaj zamudu. ::)
Na našemu laminatu ni nobenih poškodb od peseka,
je mrzel kar rešujemo s tepihi, kužatu res drsi
in zakoplje ko hoče koga pozdravit, je pa enostaven za čiščenje.

Mene pa zanima kakšne stene maste tisti, ki imate samce.
Izcedek iz prepucija našega kužija namreč krasi skoraj vse stene
in pohištvo kjer se lohka nemoteno otrese  :-[


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: rem , sobota, 04.02.2006 : 18:21:27
Mene pa zanima kakšne stene maste tisti, ki imate samce.
Izcedek iz prepucija našega kužija namreč krasi skoraj vse stene
in pohištvo kjer se lohka nemoteno otrese :-[


Pri nas imamo že drugega samca, prvi je sicer imel malo težav,vendar jih je vet odpravil,  oba smo pa po sprehodu obrisali po tačkah in lulčku, tako,da po stenah ni nič opaziti. :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: rožica , sobota, 04.02.2006 : 18:45:12
Doma imamo po celem stanovanju laminat. Na njem se pozna čisto vsaka Atosova stopinja- mene sicer to ne moti, ker sem pripravljena vsak dan pomiti, mami pa tečnari, da je grozno umazano zaradi psa. No, sej je bolj svinjsko kot prej, samo toliko pa spet ne. A obstajajo kaki copatki za psa? :-[ Sem mu poskusila dat gor moje nogavice (tiste termo, ki imajo na stopalih bunkice proti drsenju), in jih je pustil gor, samo se mi zdi, da mu je še bolj vroče, glede na to, da ima na blazinicah znojnice. Vsaka ideja bo dobrodošla. ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Pehta , sobota, 04.02.2006 : 18:49:35
Jaz sem pred parimi mesci kupila pri svojem dobavitelju hrane rokavico iz mikrofibre. Ima 6 prstov, da jo lahko poljubno obrneš kadar je umazana. je tudi primerna za pranje. Takšne probleme sem imela tudi jaz. Ji pač vedno obrišem tace. Prej sem jih z krpo, zdaj pa s to super rokavico. Ima tudi taki haklček, da jo lahko obesiš kamorkoli.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Ory , sobota, 04.02.2006 : 18:57:17
Mi imamo po celi hiši parket in moram reči, da so psi pustili kar veliko škode za sabo. Ory je prelulala celo stanovanje kot mladiček in na veliko delih je lak razjedlo, tako da bomo letos morali vse pobrusiti in ponovno polakirati. Tule se te "razjede" krasno vidijo:
http://christina.moj-album.com/slike/116429/6JgmKfEAdBsMqsTy.jpg
Povsod se pozna tudi veliko prask od krempljev še od prejšnje Labradorke, tako da parket res ni nekaj kar bi priporočala pasjim lastnikom. Je veliko dražji od laminata, pa še dosti bolj občutljiv...... je pa res, da je lepši  ;).

lp


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Franka , sobota, 04.02.2006 : 20:31:18
Mi pa ga umijemo v banji in z njegovo brisačo obrišemo, tako da nobenih stopinj ne pušča za sabo.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: rožica , sobota, 04.02.2006 : 20:42:08
To tudi mi naredimo, pa je na laminatu polno njegovih cap. To se najbolj vidi, ko svetloba tako pada. npr. najbolj se vidi pod oknom ali pa kon sije sonce.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Ninca10 , sobota, 04.02.2006 : 23:03:58
Jah tale parket je zoprna stvar ja...pri nas je treba pazit na parket (neka tropska varianta) in na vrata...drugace se ti slabo pise pri moji mami... :-X glede na to, da je trenutno mladic pri hisi...katastrofa...sej ne vem ali naj se veselim ali zgrazam, da kadar se se noter polula je to obvezno na tepihu... :-X

Ory, ce se bo pri nas zgodilo s parketom, to kar se je pri vas, bomo vsi trije (jaz,Oli in Gany) spali na balkonu (malo za salo, malo zares)...  :P

Drugace pa, ko pridemo s sprehoda, najprej Gany v banjo, Oli pa tacas pocaka v umivalniku...potem pa se Oli v banjo na tusiranje tac (no glede na to, da je tako majhen, je samo tace umit prava umetnost) ce pa je zunaj dezevno, pa tudi po lulanju zunaj brisemo oz tusiramo tacke...

No na sreco so doma VZLJUBILI Ganya, tak da mu je kaka praska tudi oproscena...glede na to, kako leta po hisi, je se pravi cudez, da je samo par prask...

Aja, brisanje je pa del vsakdana pac...amapk to je bilo vzeto v zakup, se preden je prisel pes (vsaj zdi se mi ??? ;D)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Loni , sobota, 03.06.2006 : 17:48:55
Najprej to- super tema!! :D
S fantom se odločava za laminat...oz sva se že odločila in po tej temi sodeč sva se kar prav odločila...dokaj poceni, lepo, pa očitno tudi dokaj vzdržljivo...Sedaj imava parket (vendar v najemniški garsonjeri), pa moram rečt da niti ni take krize s praskami...Je pa tudi res da je v garsonjeri res malo placa za noret oz hitro zadirkat do vrat ker je premalo zavorne poti... ::)
Pod posodo za vodo ima naša kuža tak podstavek za pod pribor in se malo odcedi nanj, je pa vseeno povsod mokro ko pije, sam kaj češ...Ima pa še tak grdo navado da ko začne jest brikete, najprej dva al tri malo preliže, na tla vrže, poje vse iz sklede in nazadnje še tiste na tleh ki so že vsi lepljivi in sluzasti..ne vem od kje ji to..  ??? ...no tam pa fajn pride v poštev tisti podstavek, ki ga pol sam pobrišem z viledo!  ;)
Veliko užitka, ne preveč hitrega vstajanja in čohanja!
P&U&C


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Ninca10 , sobota, 03.06.2006 : 22:01:41
Ja pri nas je tudi pod skledo podstavek, ki je sicer uradno namenjen za pod kroznik, vendar se super obnese...

Jaz sem zelo kmalu sklede iz parketa prestavila v kopalnico na ploscice..super za pospravit, potem, ko je vse "pocmakano"...2x potegnes in je vse "shiny"...


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , nedelja, 11.06.2006 : 20:14:41
No, pa da se še jaz malo oglasim v to temo po dolgem času - naš parket še "stoji"  ;D, je pa res, da je veliko bolj spraskan sedaj, ko imamo dve koklji pri hiši. Prask je veliko, vendar ni lak nikjer poškodovan zaradi tega.



Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Ovcka , sreda, 09.08.2006 : 11:51:08
hej

Jaz bom kar tole temo izkoristila se za moja vprasanja. Planiram nakup zlatega prinasalca, ker pa imamo doma v vezi, dnevni sobi in kuhinji polozen laminat (v spalnici in moji sobi pa je itison), mojo mami skrbi, da bi se prevec poskodoval zaradi pasjih krempljev (polozen je sele ene tri mesece). Sicer imamo doma ze macka, ampak do sedaj risov se ni naredil, tako da mislim, da jih tudi kuza nebi. S psickom bi se igrala vecinoma v moji sobi (vem da laminat ni fajn zaradi kolkov, zato ga po dnevni sobi nebi pustila prevec noreti) in pa zunaj.. Zanimajo me vase izkusnje, kako bo s tem laminatom cez leto/dve/tri? Se bojo risi vseeno pojavili, in ce ja, v kaksni kolicini (bo potrebna menjava??)? Pa se to, a se lahko laminat cisti s kisovo vodo? Sprasujem zaradi pasjih luzic.. 

Hvala za odgovore in lp..


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: maj , sreda, 09.08.2006 : 12:08:05
Ovčka,
pri nas je laminat v uporabi pasjih tačk skoraj 3 leta. Pozna se, da ni na novo položen, kaj več pa ne (po moji oceni)  ;) ;) Sicer je pesjanka rabila nekaj časa, da se je navadila hoditi po njem, ampak zdaj ji gre. Res pa je, da smo kupili tistega najbolj trdega.

Lužic pa pri nas v dnevni sobi nismo delali. Nikoli.

Sicer pa moraš vzeti v zakup nekaj prask, pa dlak, pa ....

LP


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: bina , sreda, 09.08.2006 : 12:33:22
pri nas je laminat v pisarni, ki je najbolj "oblegan" prostor v hisi. Imamo pa 2 psa (eden skoraj 50 kg, druga skoraj 70 kg). Na laminatu se nic ne pozna (ceprav ima pes zelo hiter in eksploziven start, ko kaj zaslisi). Druga zgodba pa je les v dnevni :-\ raze, raze in raze ::)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Nanook , sreda, 09.08.2006 : 12:41:37
Bina, kaksen les pa mate v dnevni?


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: bina , sreda, 09.08.2006 : 12:56:19
macesnove dile. Nekaj novega, ker je ena dila sestavljena iz 3 plasti, da ne poka in da se ne razteza.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: honki , sreda, 09.08.2006 : 15:17:05

Laminat je odporen na praske, udarce, vodo bolj kot katerikoli parket. :D Je pa res da se pa izredno "lepo" vidijo na njem dlake in unazanija - tako da cisit, cisti, cisti. :-\
Poleg tega majo kuzki prve dni malo problemov hodit po njem. ;)

Parket- se bodo poznale praske na vsakemu ki ga boste dali. ker je lakiran in tud ce je trdota samega lesa najvecja, se bo spraskal lak. se huje pa bo ce boste imeli parket mehkega lesa, bojo praske v samem parketu kot tudi laku. seveda je pa vse odvisno od peseka ki ga mate. moj na parketu dosti skode ne naredi- ima malo premalo kilogramov, kaksen 40-70 kilski pesjanar bo pa po vsej verjetnosti parket dobro skraspal.  :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Nanook , sreda, 09.08.2006 : 17:25:12
Hehe, ja, moj se drsa po laminatu, da je "veselje" gledat, ampak pocasi se ze uci hodit. :D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: honki , sreda, 09.08.2006 : 17:33:15
da vidis kk je sele lepo blo mojga videt- ko mu neki casa nisem porezala dlake na tackah in je imel blazinice prekrite z dlako. mu je drselo, tako da ko je tekel ovinka ni mogu vzet...al kk se to rece  :-\ :D :D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Ovcka , sreda, 09.08.2006 : 19:29:55
Verjetno jih je res zabavno gledat.. :) Sicer pa, mladicek se bo verjetno hitro navadil na to, da bo bolj pazljivo hodil, in ne prevec divjal okoli ovinkov (sej pravim, najbolj me skrbi za kolke, posebej zato ker gre za prinasalca).
Glede dlak na laminatu pa ni skrbi. Ze sedaj se mora pometati oz. brisati 1-2x na dan zaradi macjih dlak, potem pa tudi ne bo dosti velike razlike..  ;)  Aja, se kaksna ideja glede kisove vode in brisanja? Ker luzice so seveda pricakovane, ker iz legla verjetno ne bom dobila ze sobno cistega kuzka  :D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: maja01 , sreda, 09.08.2006 : 19:46:36
ja, lahko se cisti s kisom.
malo tecno pri laminatu je edino to, da ropota.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , sreda, 09.08.2006 : 22:35:31
Ne vem kako je z laminatom - cenejši, dražji - vem samo to, da je sigurno boljši od parketa. No ja, ne vem edino tega, kako je, če pes poliva vodo po laminatu - baje se veliko hitreje dvigne kot parket.

Mi imamo doma parket - položen je cca 2 leti (še ne), ampak je na njem polno risov od krempljev. 200% več odkar imam dve mrcini v hiši.

V nobenem primeru pa mi ni žal da sem se odločila za parket. Je vseeno naraven, ne ropota itd...

Aja, imamo pa hrastov parket - kao najtrši. ::)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Nanook , četrtek, 10.08.2006 : 07:29:06
Meni nihce ni verjel in mi se zdaj ne verjame, da lahko pes naredi rise tudi v hrastov parket, tako da fortuna, sem prav vesela. Sicer ne zate, ker imas spraskan parket, ampak da koncno poznam (pa ceprav preko neta :D) nekoga, ki ima hrast in praske. Ce bi bila zleht, bi kolegu, ki je pravkar polozil hrastov parket, pripeljala malo hordo psov, da vidimo, ce je res tako trd. ;) Pa ne bom (se).


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Lilit , četrtek, 10.08.2006 : 07:49:32
Ma, meni se sicer ne sanja, kaksne vrste parket imamo - in res, da je star ze 17 let - ampak se prakticno ne pozna, da je pes v hisi (tudi obcasno luzice je dobro prenesel).


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: honki , četrtek, 10.08.2006 : 14:31:19
od hrasta se trdejsa sta med evropskimi javor in bukev, drugace pa so najtrsi azijski in afriski (in pa evropska- oljka) ampak v vsakem primeru bodo pri 50 kilskemu psu notri sledi krempeljckov.  >:(
luzice je pa potrbno sproti brisat in se nikjer ne pozna nic. :P


Citat
Ne vem kako je z laminatom - cenejši, dražji - vem samo to, da je sigurno boljši od parketa. No ja, ne vem edino tega, kako je, če pes poliva vodo po laminatu - baje se veliko hitreje dvigne kot parket.

laminat je dosti cenejsi od parketa zaradi umetne proizvodnje- ni dosti lesa- pravzaprav ga skoraj nic ni in zaradi tega je tudi bolj odporen na vodo.
parket se bo dvignil hitreje zaradi naravne povrsine.
in laminat res ropota- prav se cujejo krempeljcki ko hodi, prav hecno. :-\


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , četrtek, 10.08.2006 : 20:04:45
Meni nihce ni verjel in mi se zdaj ne verjame, da lahko pes naredi rise tudi v hrastov parket, tako da fortuna, sem prav vesela. Sicer ne zate, ker imas spraskan parket, ampak da koncno poznam (pa ceprav preko neta :D) nekoga, ki ima hrast in praske. Ce bi bila zleht, bi kolegu, ki je pravkar polozil hrastov parket, pripeljala malo hordo psov, da vidimo, ce je res tako trd. ;) Pa ne bom (se).

Nanook, z veseljem povabim nejeverne Tomaže k meni domov na ogled.  :D

V jeseni bo dve leti, odkar je parket položen. Aja, pa še slavonski je, baje, da eden izmed najboljših? No, whatever - spraskan je prav lepo. ;D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: tasi , četrtek, 26.10.2006 : 10:03:31
Tudi jaz se selim v novo hiso in planiram nakup mladega psa, ko sem govorila z parketarjem in ga vprasala kateri parket je najbolj odporen na pasje praske, mi je odgovoril da NOBEN (tudi sam ima v svojem stanovaju psa)!  :-\ Vseeno smo se odlocili za jesenov gotov parket, ki se ni polozen predvidevam pa da posledice psa vsekakor bodo, saj nam je ze shih-tzu v prejsnem stanovanju na hrastovem parketu pustil praske, zdaj pa se odlocamo za nakup vecjega psa.  ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: honki , četrtek, 26.10.2006 : 10:30:15
vecji pes- vecje praske. hehe ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Kalsang , četrtek, 26.10.2006 : 10:41:30
Imam dva psa, shih tzuja, zelo živahna, veliko se igrata in lovita, po celem stanovanju parket, pa nikjer nobene praske od krempljev. Parket ni ne eksotičen, ne kvaliteten, stanovanje je občinsko in ziher niso polagali ne hrasta, ne eksotičnega lesa. Domnevam, da parketu nič ne manjka zato, ker redno strižemo kremplje.

Splača se poskusiti!  ;)

Ne bo pa pomagalo ohraniti samo parketa, temveč to spada v osnovno nego psa. Zaradi predolgih krempljev se lahko pes pri praskanju rani do krvi, sčasoma pa tudi pride do deformacij tačk.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: luncica , četrtek, 26.10.2006 : 10:44:36
Hm, pri nas imamo laminat in parket, pa nobenih prask, čeprav veliko divjata po stanovanju. Kaj pa striženje krempeljcev?


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: scythe , četrtek, 26.10.2006 : 10:59:54
Pri nas sam parket ni popraskan, je pa lak, s katerim je polakiran parket. Torej v sam les zaenkrat še niso nastale praske. Sem bila pa šokirana, ker je pes na tem delu, kjer je parket, zgolj 2x - na teden. Pa še to se samo sprehodi čez ta del.  ???
Očitno imamo orng predolge krempljce....  :-X Čeprav se mi do sedaj ni zdelo, da so sploh predolgi....  :-\


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Kalsang , četrtek, 26.10.2006 : 11:01:32
Hmm, pa tudi nekvalitetno polakiran parket...


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: tasi , četrtek, 26.10.2006 : 11:03:03
Kremple psu redno strizemo, praske pa so nastale pri igranju (najbolj po moji zaslugi), ko sem psu metala zogico ji je veckrat spodrsnilo in ko je skusala prepreciti "spodrs" je seveda mocnjeje pritisnila z krempeljci v tla. Praske niso ne vem kako vidne ampak vseeno so... Hotela sem povedati le to, da se je praskam v parketu skoraj nemogoce izogniti, se posebej ce je pes vecji in bolj zivahne sorte.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Kalsang , četrtek, 26.10.2006 : 11:33:47
Verjetno je pri težjem psu to res tako.

Moji psički sta sicer manjši, ampak vsak dan norita po parketu in prav tako "zakopljeta" na ovinkih, pa ni nobenih prask.

Vsekakor pa velja pravilo, da če slišiš krempeljce po parketu, ko pes hodi, je čas, da jih postrižeš.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: luncica , četrtek, 26.10.2006 : 13:38:39
Hmmm, Luna je tezka 30 kil... Pa ni pogojev, da (predvsem) ona ne bi norela po stanovanju.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Uma , četrtek, 26.10.2006 : 14:36:58
No, pa da se nase izkusnje napisem - v Mb pri starsih, najdrazji parket, posebej za "obremenjene" prostore, je popolnoma pocohan od psov, poceni parket v Ljubljanskem najemniskem stanovanju pa je vzdrzal brez poskodb.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: honki , četrtek, 26.10.2006 : 15:57:06
Vsekakor pa velja pravilo, da če slišiš krempeljce po parketu, ko pes hodi, je čas, da jih postrižeš.

ja , a isto velja za keramiko, ce slisim krempeljce da udarjajo po keramiki - so predolgi?
ker men je veterinarka rekla da ko pes stopi pa ce mu pritisnes tacko s prstom dol - ja mi mamo male tacke - da ce se dotakne tal  s krempeljcki so za porezat. :-\ ???


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Kalsang , četrtek, 26.10.2006 : 16:48:12
Ja, isto. Če ropota, postrič!


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Botticelli , petek, 27.10.2006 : 19:46:56
A je kdo poskusil že z kakšno zadevo ki je namenjena za pošpricati blazinice da kužku na parketu ne drsi? Baje da ful pomaga, ker če psu ne drsi potm tudi krempljev nebo pritiskal da bi se obdržal na nogah... mogoče je vredno probati


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: fortuna , petek, 27.10.2006 : 19:50:17
Po mojih izkušnjah kuža še vedno "bremza" s kremplji, pa četudi ima blazinice namazane ne-vem-s-čim. ???


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Lynn , ponedeljek, 25.05.2009 : 21:14:31
Pri nas imamo tudi dva psa in moram reči, da je po parketu nekaj prask in črt predvsem od našega samojeda, ampak se ne sekiramo preveč. Bolj se mi zdi moteče ko naš samojedek pije tako, da za njim vse curlja  ;D,
pa tudi to se da pobrisati. Lahko rečem, da moje pse nikoli ne bi imela zunaj, ker imaš s psi čisto drugačen in veliko lepši odnos, če živijo s svojim človekom.  :-*


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , četrtek, 28.05.2009 : 12:36:39
Jaz se jeseni selim iz stanovanja v hišo, ki bo kar precej prilagojena dejstvu, da bivam s psom in mačkom.
Ljudje se križajo in imajo veliko za povedati, ampak glede na moje izkušnje iz stanovanja sem se odločila, da položim keramiko po vseh bivalnih površinah, samo v spalnicah in zgornjih sobah bo parket.
Mogoče bo res delovalo bolj hladno, ampak moj ZOO bo lahko divjal po dnevni sobi brez grdih pogledov mojega sostanovalca :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , četrtek, 28.05.2009 : 12:50:27
PikaPoka, pri naši žlahti imajo tudi tako. Pritličje keramika, 1. nadstropje parket.
Priročno za živali, malo manj za male otroke, sploh kadar je hladno ;)
Pazi edino, da bo keramika po tleh take neobčutljive barve. Oni imajo opečnato rdečo in gor se pozna VAK flekec. Z leti sicer podn dobi patino in ni več tako občutljiv, pa vseeno.

Mi smo se selili v novo stanovanje, ki imelo že 30 let star hrastov parket in ga nismo šli brusit in lakirat ravno zato, ker je imel že tako lepo patino :P (in krasne praske tudi). Bi me preveč srce bolelo, če bi potem videla vsako praskico, ki bi jo naredili otroci in pes.
Tako pa parket ne predstavlja nobene travme. Je itak že star in ga kao ˝ni škoda˝.
Esteti v jok, praktiki pa mozak na pašo ::) ::) 8)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , četrtek, 28.05.2009 : 12:50:58
VAK = VSAK :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , četrtek, 28.05.2009 : 12:59:46
O kocka, hvala za nasvet.
Iz vsakega vogala dobim drugačnega. Eni pravijo, naj vzamem temnejše ploščice, da se manj pozna vsak flekec, drugi spet, da svetle, ker je lepše videt in bolj praktično za čistit.

Itak sem še čisto na začetku in me te odločitve čakajo enkrat konec poletja. Do takrat pa upam, da najdem eno vmesno varianto :)
Vem, da so ploščice bolj tko-tko za otroke :-\  Zaenkrat imam samo 4-nožce, tako da se bom prilagodila njima, potem pa, ko bo treba, tuhtamo dalje ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , četrtek, 28.05.2009 : 13:11:37
Pravzaprav se bolj nagibam k srednjesvetlozapacanimsivkastimzelenkastimrjavkastim tonom ::), ker ponavadi se mokre tačke/čevlji posušijo v svetle fleke, če takoj ne pobrišeš. In na temnih ali močnih barvah se to res pozna.
Imamo dvoje različnih ploščic. v kopalnici se ne pozna praktično NIČ, v kuhinji pa vsak flek.
Sem nekaj časa imela eno gospo, ki je občasno prišla čistit. V kopalnici je enostavno spregledala packarijo, čeprav se je videlo, da je brisala z mokro cunjo po tleh, ker so ploščice tako kamuflažne.
In nato je od užaljenosti odpovedala sodelovanje, ko sem jo zelo lepo prosila, če je lahko naslednjič bolj pozorna ;D ;D ::) :o.
Jaz sedaj večinoma kar sesam kopalnico in le občasno pomivam po tleh.
Je pa kuhinja cel ˝skret˝. Lahko bi pomivala vsak dan, pa bi bilo še vedno umazano.

Kar hočem povedat je, da je fino če prodajalca poznaš in ti dobro svetuje, ali pa iz vprašaš koga za kakšne izkušnje iz prakse. Čeprav lahko povem, da sem v tem primeru poznala prodajalca obeh ploščic :(.
In bilo bi mi zelo hudo, če bi imela kuhinjske ploščice položene po celem štuku, ker bi bilo to nemogoče za gledat. Tiste iz kopalnice bi bile pa balzam za dušo ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , četrtek, 28.05.2009 : 13:33:04
Citat
srednjesvetlozapacanimsivkastimzelenkastimrjavkastim tonom
;D

Ok, komaj sem tole prebrala :)

Sama imam namen dati nekaj v sivo-rjavih odtenkih....ne gladke površine, to sigurno....
Imam pa predvideno tudi mačje-pasjo sobo (ne se smejat :)), kjer bodo ploščice v bež barvi.

Laminat so mi takoj vsi odsvetovali, tako da bo v zgornjih prostorih (kjer se seveda ne bo divjalo ::)) parket.

Pravi moj, da delava hišo prilagojeno živalim 8)  Prva stvar, ki sem jo "zahtevala", je bila mačja soba in ograjena parcela, hehe.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , četrtek, 28.05.2009 : 13:39:23
Pri nas se ravno tiste s popolnoma gladko površino (ne svetlečo) odlično obnesejo, tiste s hrapavo pa ne, čeprav imajo neko kao super duper glazuro gor.
Je pa res, da Missy na tagladkih precej drsi, na tistih hrapavih pa malo manj. Če imaš bolj ˝leteče˝ živali, je treba ful pazit, da si ne polomijo tac na drseči podlagi. Jih rado iz ovinka odnese, sploh če imajo več prostora za noret.
A zdaj sem se spomnila, tisti ki sem jih prej omenjala imajo natur rdeč klinker gor. Tega jaz ne bi dala nikoli.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , četrtek, 28.05.2009 : 13:42:00
Leteče živali? Hm.....maček je leteč samo, kadar beži pred psom, pes pa, ko ganja mačka ;D
Načeloma sta pa umirjeni, kadar sem jaz doma :)

No svetlečo sem mislila, seveda, ne gladka....čeprav vseeno premišljujem malo tudi v taki bolj rebrasti varianti.
Imam cca 150m2 ploščic za nabavit....to bo še veselje :)


Ok, zdaj sem pa čist sfalila forum in umazala temo :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , četrtek, 28.05.2009 : 13:46:25
Ne nisi, ker delaš hišo prilagojeno živalim :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Cats , četrtek, 28.05.2009 : 14:22:43
Če pod ploščice daš talno gretje, ne bo mrzlo ne mulcem ne živalcam ;) Glede parketa je menda dobra varianta tudi bambus, ker naj bi bil bistveno manj občutljiv na živalske učinke. Ne vem iz lastnih izkušenj, le slišala sem, da naj bi bilo tako.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Alba , petek, 26.06.2009 : 07:18:14
Hm glede bambusa sploh ne drži. Imam ga doma v dnevni in pozna se vsaka mala zadeva. Ne samo od Albe, ampak celo od sesalca črte.

Ploščice so edina rešitev. Pa sploh niso bolj hladne od parketa, samo delujejo tako. Jih imam v kuhinji in jedilnici.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , petek, 26.06.2009 : 07:21:50
Meni pa se zdijo precej bolj hladne od celo npr. hrastovega parketa.
Za talno gretje pa nisem preveč navdušena.
Kvaliteten (iz trdega lesa) in dobro položen parket je meni zakon  ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Lynn , petek, 26.06.2009 : 10:45:08
Imam pa predvideno tudi mačje-pasjo sobo (ne se smejat :)), kjer bodo ploščice v bež barvi.

Jaz imam tudi pasjo sobo! ;D In moram povedat da je res čist pasja ;D - parket je v slabem stanju, vrata mal pokraspana, tako da mi je žal da nismo dali ploščic (čeprav tle bi jih pa zeblo najbrž). Drgač mi je pa kul, da imam eno sobo za pse, ker vem da kadar me ni doma skačeta po postlji, po kavču, sploh imata super zabavo.. :D


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Cats , petek, 26.06.2009 : 21:46:28
Hm glede bambusa sploh ne drži. Imam ga doma v dnevni in pozna se vsaka mala zadeva. Ne samo od Albe, ampak celo od sesalca črte.
A daj no  :o Mene pa tip na zadnjem sejmu prepričeval, da lastniki velikih psov prav bambus postavljajo po tleh, ker da je tako trpežen - jaz kokoš pa res vsakomur verjamem  ::)  :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 29.06.2009 : 08:42:55
A daj no  :o Mene pa tip na zadnjem sejmu prepričeval, da lastniki velikih psov prav bambus postavljajo po tleh, ker da je tako trpežen - jaz kokoš pa res vsakomur verjamem  ::)  :P

Tudi meni vsi priporočajo bambusov parket prav zaradi živalc....zdaj pa res ne vem več, kaj naj dam po tleh. Bo kar navaden hrastov parket očitno prišel v ožji izbor. :-\


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: miskica , ponedeljek, 29.06.2009 : 08:53:27
:) :) :) Vsekakor vzem najtrši parket, kar se jih dobi. Midva imava takega, ki je bil že po enem tednu monterjev kuhinje zribsan, po letu in pol Pege pa je .....  :-X

Ploščice imam v opečnati barvi v stopnišču in se črne dlake sicer poznajo, ampak jih vsaj vidim in posesam. V pisarni jih imam v pepelnati barvi in tam se jih sploh ne vidi. Torej, kar se barve tiče, izbiraj po barvi živali, če hočeš/nočeš, da je dlake videt :) Kar se tiče umazanije pa sploh ni odvisno od barve, ampak od kvalitete ploščic. Jaz imam same take mat, kot kamnite, malo bolj grobe in nič svetleče. In so mi čisto OK za moje potrebe - lepo se pobrišejo, praha ni videt toliko, ker so mat.

Kdorkoli ti trdi, da to ali ono je super in umazanija/živali proof, nalaga  ::) Ker razen golega betona, na vsem ostalem se ti bo od tega ali onega poznalo  :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 29.06.2009 : 08:59:17
Jaz bom (ko bom velika in bogata in bom kupila hišo) definitivno najstrožje prepovedala parket v vseh prostorih,ki so dostopni mačkam in psom.

Mi imamo doma tik,ki je živi obup in je bil v tednu dni po končanih obnovitvenih delih (brušenje in lakiranje) že dodobra spraskam od mačk in psa.

Moja izbira za dnevni prostor bi bila definitivno ploščice imitacija lesa s talnim ogrevanjem.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:00:41
Parket bova imela samo v mansardi, tj. v spalnih prostorih, zato me, kar se tiče živali, to niti ne skrbi toliko, saj bodo, ko naju ne bo doma, sobe zaprte.

Ploščice bom vzela svetle mat, razen v ZOO sobi, kjer bodo v oranžni barvi.

Že zdaj se mi meša, kaj šele bo, ko bomo mogli izbrati ::) :P




Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:02:06
Citat
Moja izbira za dnevni prostor bi bila definitivno ploščice imitacija lesa s talnim ogrevanjem.

Sem jih zadnjič gledala v enem pasej dragem salonu v Mostah. Super lepe, me precej mikajo, samo cena ubija :)
Sem jih pa mislila pokombinirat z navadnimi ploščicami v dnevni sobi....
Zdaj čakam en izris, da vidim, če je sploh prebavljivo ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: miskica , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:03:46
Pika, jaz sem ploščice, imitacija lesenih desk, kupila za v klet - jih imam kot obrobo drugim ploščicam. Sploh niso bile drage, ti javim, kje sem jih kupila. Greš lahko pogledat. :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: bina , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:05:23
Midva sva dala v kuhinjo laminat v vzorcu ploscic. Na hodnik laminat v vzorcu fuuul znucanih in spraskanih desk  ;D
V dnevno parket (hrast). V spalnico parket. V drugo sobo laminat. Psa in macek imajo povsod dostop. Sva pa vzela v zakup, da bo kje tudi kaksna raza in praska  :P zaradi tega psu ne bom preprecevala vstopa v sobe.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:07:33
Ja, saj tako sem mislila. Dnevna soba je/bo precej velika in zato, da razbijemo monotonost, si je najin arhitekt zamislil cca 2.5 x 2.5 m velik kvadrat sredi dnevne sobe, kjer bi bil parket, okoli pa ploščice. Ker parket ne pride v poštev, sem razmišljala o ploščicah v imitaciji lesa, pa sem videla res lepe ploščice, ampak skoraj 90 eur je kvadrat. Ker imava že tako precejšnje površine, morava vseeno malo gledati na budget!

Tjaša, sem vesela vseh namigov, pošlji ;)
P.S. Zakaj si jih dala v klet? Ti niso ok za bivalne prostore ali je kak drug razlog? Lahko tudi na mail ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: moonbeam , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:08:16
Pika, ti kr fajn izberi, ker ko bo čas za naš izbor, jaz samo k tebi pokličem in preverim, kako stojijo stvari  :P ;)

Drugače sem tudi sama za ploščice in parket. Tu kjer sva v najemu, so v kopalnici bele, svetleče ploščice  :o :-X. Jaz vsakokrat, ko stopim noter, v luft pogledam.  ::)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:09:46
Midva sva dala v kuhinjo laminat v vzorcu ploscic. Na hodnik laminat v vzorcu fuuul znucanih in spraskanih desk  ;D
V dnevno parket (hrast). V spalnico parket. V drugo sobo laminat. Psa in macek imajo povsod dostop. Sva pa vzela v zakup, da bo kje tudi kaksna raza in praska  :P zaradi tega psu ne bom preprecevala vstopa v sobe.

Jaz žal bom zaprla mansardo, ker, čeprav mene ne bi motilo, je moj fant malo manj toleranten za take stvari.
Bosta imeli dostop do ostalih 200 kvadratov v bajti, vključno z največjo sobo, ki sem si ju priborila zanju in je samo njuna :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: PikaPoka , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:11:40
Pika, ti kr fajn izberi, ker ko bo čas za naš izbor, jaz samo k tebi pokličem in preverim, kako stojijo stvari  :P ;)

Drugače sem tudi sama za ploščice in parket. Tu kjer sva v najemu, so v kopalnici bele, svetleče ploščice  :o :-X. Jaz vsakokrat, ko stopim noter, v luft pogledam.  ::)

Joj moon, doktorirala bom iz tega sr***. In z veseljem delila moje izkušnje, ko boš potrebovala :)
Sicer pa itak vabljeni, ko bo končano :)

Ploščice iščem samo v mat izvedbi, toliko sem se naučila iz lastnih napak :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: deteljica , ponedeljek, 29.06.2009 : 09:33:05
Jaz imam povsod laminat in kar se izgleda in obrabe tiče nimam pripomb. Po 11 letih, tonah peska  in 4 psih se ne pozna niti praska samo v kuhinji je čisto majhna vdolbinica, ker je kladivo padlo  z vrhnje omare ob enem renoviranju ::)
Me pa moti ker psom drsi in ker se vse sliši  >:(.
Pri starših smo imeli dva prostora v ploščicah - in se je vrhnja plast lepo poškodovala od krempljev, prav nič manj od parketa, drsijo kot laminat in kljub taknemu gretju niso moj tip podlage  :-X.

Priznam,da lkub cenenosti bi jaz imela po večini prostorov kar topli pod (zdaj je v otroških sobah in sem z njim zelo zadovoljna), če je le pohištvo tako,da ga ni problem odmikat za občasno menjavo novega (recimo na 10 let je dovolj). Nekoč sem videla tudi en drug material v tipu plastike,ki pa je bil bistveno bolj kvaliteten v raznih vzorcih zelo dobro imitiranih,samo tudi cenovno tudi enak zadevam,ki jih je imitiral  ;D. Žal ne vem kako se mu reče.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , ponedeljek, 06.07.2009 : 20:32:20
Ja, se strinjam, laminat je ful glasen in nekateri so elektrostaticni. Pri nas je OK dober hrastov parket in dobre ploscice / od tega ne bi nikoli odstopila :) Naravni materiali so yakon.
Kar se pa tice tiste plasticne imitacije ki jo omenja deteljica, pa sem tudi jaz ze slisala marsikaj dobrega - v sluybi smo imeli to yadevo v cajnih kuhinjah in je bilo kul -, samo cena je res ranga dobrih ploscic ali parketa. Sicer pa odlicno prenasa obremenitve in ga polagajo v zelo obremenjene prostore. Zal tudi jaz ne vem, kako se imenuje :(.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: gina1 , nedelja, 19.07.2009 : 12:11:38
Citat
Nekoč sem videla tudi en drug material v tipu plastike,ki pa je bil bistveno bolj kvaliteten v raznih vzorcih zelo dobro imitiranih,samo tudi cenovno tudi enak zadevam,ki jih je imitiral  . Žal ne vem kako se mu reče
... verjetno misliš PVC tlak oz. PVC talne obloge  :-\ , sem tudi sama že gledala ravno iz razloga ker imam parket , ki je že čist fuč ... no , sicer pravijo da bi se dal še enkrat zbrusit in polakirat , ampak se za to ne bom odločila.
Meni so te PVC talne obloge zelo všečne, prvič sem to videla v enem frizerskem salonu ( imitacija starega lesenega poda in če ornk ne pogledaš , sploh ne vidiš da ni pravi ), ko pa sem spraševala pri dobavitelju mi je pa tudi zagotovil , da ima doma 70 kg mastifa in da se nikjer nič ne pozna.
Imajo pa več variant - razne debeline ( po namenu in vzdržljivosti ) in nešteto imitacij .... je pa res da so cene nekoliko višje, ampak če je res tako vzdržljiv, potem se,  vsaj moje mnenje, splača dat malo več .
nekaj takega : http://www.incom-talne-obloge.com/talne-obloge-pvc/


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , ponedeljek, 20.07.2009 : 07:00:03
PikaPoka, danes imaš v Financah nekaj malega o PVC in ostalih talnih oblogah (nisem pa šla prav v detajle brat).
Veselo izbiranje ti želim :P :P
Je hecno, kako se veseliš nove hiše/stanovanja in boš lahko opremil vse po svojem okusu, pa za pse, pa za otroke, pa malo še zase ;D
Potem pa včasih zadeva preraste lahko kar v stres, ko se zaveš, da boš zadevo, ki jo boš izbral, gledal naslednjih nekaj desetletij ::) (sploh ker nič ni poceni in še zamenjava ponavadi prinaša en kup packarije in novih stroškov) :o


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: moksa , ponedeljek, 20.07.2009 : 11:04:52
Obstajajo kar fejst talne obloge v imitaciji lesa in so tudi trpežne. Sicer pa, na dolgo pot se po mojem krempeljci poznajo bolj ali manj povsod - jaz imam parket zastonj oplemeniten z raznoraznimi grafiti  ;D in sem to že vzela v zakup, pa stanovanje brez preprog tudi!


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: miskica , ponedeljek, 20.07.2009 : 16:48:34
Ne vem, kam naj dam to vprašanje, pa postavim kar sem  :-[
Kako odstraniš smrad po pasji driski iz sobe? Drisko sem spucala s tal, vrat od omar, radiatorja, stene.... Ampak vonja pa ne uspem odstranit. Tepih je šel v smeti, kletka je zunaj, ležišče je v kanti, tako da ne vem več, kaj naj še naredim. Vse sem zbrisala z vodo s čistilom (ajaks varjanta, tisti za razredčit v vodi), dala sem dišavnik v sobo, prižgala ventilator. Zdi se mi, da se je driska od celega dne, ko se je pajcala na parketu, kar vanj vžrla  :( :-X
Ima kdo kak trik? (zadnje dni je definitivno nekaj v zraku  :( )


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 20.07.2009 : 16:51:42
Evo mene, sem ravno spucala drisko iz kletke  :-X

Sem že dobro zverzirana v tem. Jaz kletko na koncu prešpricam s spitadermom, vse fajn prebrišem, zračim ko blesava in zraven še ful spreja za hišo porabim.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: miskica , ponedeljek, 20.07.2009 : 17:00:23
Ja, kjetko spucat je bila cela štala, tisti pleh je en jajc za spucat. In ugotavljam, da sem preveč ekološka, ker nimam doma nobenega "poštenega" čistila, takega hudega, ki bi vse razžrlo oz. fajn razkužilo. Same rožice so me.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Yo , ponedeljek, 20.07.2009 : 17:20:50
Poskusi s kisom.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 20.07.2009 : 18:03:09
Jaz zdaj ko imam mladiče doma, tudi ko kakce poberem, kar z Urine off-om še očistim. Pa se mi zdi, da kar pomaga.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: miskica , ponedeljek, 20.07.2009 : 18:14:11
Šla še tretjič čez s čistilom, ventilator je ob odprtih vratih v atrij prižgan že 2 uri. Upam, da se je nekako razkadilo.
Grem zdaj čez še z Urine off, parket je itak šel u maloro  :o
Si bom šla res nabavit eno razkužilo, bo definitivno še kdaj prav prišlo.  :P


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Yo , ponedeljek, 20.07.2009 : 18:40:55
Pazi samo, da ne bo na bazi amoniaka  :P
Jaz kar z alkoholnim kisom drgnem in se mi še najbolj obnese.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: banAncy , petek, 16.01.2015 : 11:42:13
Zivjo ima kdo izkusnje z talno oblogo vinil. Izbiram med laminatom in vinilom in me zanima, koliko se kaj poznajo sledi krempljev?


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: SunnyDay , petek, 16.01.2015 : 11:52:31
Za laminat, vsaj ta, ki ga imamo pri nas, lahko rečem, da se ne pozna NIČ. Se pa drsi :-\. In nekateri laminati so precej glasni (ko pes hodi, ko da ima kopita ::)), to bi mene recimo motilo.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Walden , petek, 16.01.2015 : 13:36:35
Laminat je zakon.   :dance:
Krasno se pomije, dlake ne lezejo v špranje, po 15 letih otrok in 3 letih pasjega tacanja je še vedno tip-top.
Imamo pa res kvalitetno opcijo, položeno tako kot je treba, tako da se tudi sliši ne. Po mojem se za laminat splača v začetku plačati malo več na m2, ker se vsak dodaten evro definitivni obrestuje.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Roro , torek, 12.05.2015 : 15:01:43
Ker sem skrajno naivna in neumna, sem svoje stanovanje oddala nekomu, ki je v njem redil pse. Izraz redil je uporabljen namerno, ker vzrejo si predstavljam drugače. Vsaj tako no, da so zagotovljeni neki znosni higienski pogoji za pse in za ljudi. V tem primeru ni bilo tako, vsaj z mojega vidika ne. Pa imam sama 4 pse in imam pasjim sostanovalcem prilagojene standarde čistoče. Smo pa ljudje različni.... (bljak) Moja največja težava pa je tale...ker se jim je kljub temu, da je več kot pol stanovanja v ploščicah očitno zdelo strašno fensi, če kužki tako veliki kot majhni pač lulajo in kakajo po parketu in po enem mesecu še vedno nisem uspela odstranit čudovitega vonja po pasjih kakcih in lulanci. Ali morda kdo ve za kakšno čudežno tekočino, ki odstrani ta krasen vonj?  Urine off in še nekaj podobnega smo sprobali pa še vedno smrdi.  :( Obstaja še kaj? Razmišljam sicer, da bi dala parket kar pobrusit samo ti novodobni parketi se lahko menda pobrusijo 1x. Naš je star 4 leta pa bi mogoče še malo počakali.... skratka če ima kdo kakšno idejo bom zeeelooo hvaležna. Mogoče sedaj malo bolj razumem zakaj težko najameš stanovanje če imaš psa.... zaradi takih .... :')


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: AngSeter , sreda, 13.05.2015 : 08:42:13
Ajoj  :(
Nisem sicer nikoli poskusla za lulanje, ker ni bilo potrebe, ampak na splošno pasji vonj krasno pobira kis.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Cats , sreda, 13.05.2015 : 10:14:20
Mogoče soda bikarbona? Posut na debelo, pustit dan-dva in posesat.


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: SunnyDay , sreda, 13.05.2015 : 10:43:43
Jaz sem po ciganski mulariji, ki je scala po parketu (presušenem, tako da je se je lepo vpilo in je šlo med špranje itd.), pucala s kisom pa z varekino. Ne vem, kako vpliva na lak, ker naš parket je bil že dost zdelan in me niti ni brigalo, vonj pa je ful pobralo. Mogoče bo treba večkrat ponovit ... prvič sta bili dve legli, torej je trajalo scanje par tednov, drugič je to že zastarano ...  :-X Upam, da ti uspe!!! :-*


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: kocka , sreda, 13.05.2015 : 10:57:42
Soda bikarbona in alkoholni kis, oboje. Če se je urin vpijal v parket bi bilo dobro, da močno koncentrirano sodo bikarbono (raztopina z vodo) posprejaš s pršilko po parketu (ali na debelo naneseš s krpo) in pustiš, da se ˝vpije˝, da deluje globinsko, če so špranje, pa tudi direkt v špranjo. Seveda ne zaliješ na debelo, da ti parketa ne dvigne. Ponoviš ene 2x, nato pa isto še s kisom. Če to ne dela, pol ne vem kaj bo...


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: No Jinx , sreda, 13.05.2015 : 11:06:44
Se dobro, da so bila legla malostevilcna ... Kar se tice parketa pa sem se jaz posluzevala predvsem klora, s katerim nisem sparala. Sicer ni bilo zasuseno lulanje, ampak sveze, in klor je ful pomagal. Je pa seveda potem treba zluftat, ker je tudi vonj po kloru neprijeten, ampak gre z luftanjem stran. Alkoholni kis bi tudi znal pomagat, potem pa cez se mokra tla posut soda bikarbono, pocakat, da se vse posusi (magari cez noc), potem pa posesat. Drzim pesti, da bo sel vonj stran in bo parket ostal ok.  :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: No Jinx , sreda, 13.05.2015 : 11:09:13
No, evo, kocka bi ravno obratno naredila, najprej sodo in potem kis. Probaj, nekaj bo ze delovalo. Pa jaz se ne bi bala, da se bo parket dvignil, ce bos gor sesula prevec cesarkoli, ce je bil ves poscan in se je vse vpilo vanj, tudi ti s ciscenjem ne bos naredila kaksne pretirane skode, ce ga orng polijes s cimerkoli.  ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Binas , sreda, 13.05.2015 : 11:12:25
ufff. Urine Off, ti rabiš konkretno dozo tega. Drugo pa, če imaš možnost izposoje, najema, demonstracije, termičnega sesalca. Ni tako moker kot parni, je pa zelo učinkovit! Pobere marsikaj. Pa kako šmirglanje/plesanje sten, premaz fug. Vglavnem, stošek in delo. Nekaterih ljudi ni za razumet.

Bi rekla da se je vonj zarž v vse kar je v stanovanju, spleh stene, les. Če imaš koga v bolnišnici, tam imajo precej močna čistila/razkužila, mogoče lahko kaj dobiš za generalko?


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Roro , sreda, 13.05.2015 : 15:09:29
Hvala vsem za nasvete. Alkoholni kis uporabim vsak dan, ali pa vsak drugi, no ko sem tam. Sem pa čisto pozabila na sodo bikarbono. Poskusim še to!  O0 Tudi jaz sem razmišljala o bolnišničnih razkužilih. Ta bo naslednja. Ma se pa tudi jaz bojim, da je problem v tem, da se je sam vonj zavlekel v vse pohištvo, ki je notri. Kavč verjetno, pa ugotavljam, da mogoče tudi fuge, se mi zdi da niso tiste epoksi ampak navadne. Bom jutri s krtačko poribala še posebej po vseh fugah. Najbolje kar z varikino a ne? V stenah menda ni več, je komplet prebeljeno. Ali ostane tudi v stenah???  Koliko številčna legla so bila ne vem se mi pa zdi, da odrasli niso nič zaostajali za mladički v scanju in sranju notri. No, sam nekam pa morjo it lulat a ne? Kar se pa tiče človekov je pa jasno, da če še za sabo skret ne opereš kakšno leto, da tistih par pasjih scalnic komot spregledaš!  &nohtki; :e Držite pesti!!! Javim kako bo!


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Binas , sreda, 13.05.2015 : 17:54:56
Ja, to mi je pa čisto ušlo iz radarja. Za oblazinjeno pohištvo. Vodni sesalec, z močnejšo koncentracijo čistila. Maš doma ali pa pri sorodnikih, prijateljih?
Stanodajalec ima pravico 2x letno prit pokukat, kako je v stanovanju, sicer najavljen...Ampak četudi je pol leta bilo scanje, se kar dosti zažre.



Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Roro , sreda, 13.05.2015 : 20:28:43
Nimam vodnega sesalca  :-\ samo globinsko krtačo in nek prašek za čiščenje jogijev. Samo kavč je usnjen pa ne vem če bo to šlo. Sem poskusila s tistimi čistili za usnje. Barvo sem sicer našla in tudi se mi ni zdelo več da smrdi. Bom videla kako bo jutri ko se vse posuši... Menda naj bi čudeže na usnjenih kavčih delali tisti baby robčki. Je to že katera sprobala?
Ja Binas sej mi bi prišli pokukat, sam kaj ko so ble skoz ene bolezni, pa odsotnosti, pa bolnice, pa carski rezi, pa mladički.... ko smo hotli čist resno pridet je bila pa vlaga in odpoved pogodbe.... Skratka ful enih naključij  ;) 


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: mamaF , četrtek, 14.05.2015 : 16:46:19
Uf, tole se grozno bere  :-\
Se mi prav smiliš  :(

Roro, če ti vsa domača sredstva ne delujejo, kot je treba, bi jaz na tvojem mestu vsekakor še preverila pri profesionalnih čistilnih servisih. Povprašala, kakšne izkušnje imajo in probala najti takega, kjer dejansko imajo izkušnje s privat stanovanji ali posebnimi primeri, ne zgolj s sterilnmi javnimi prostori brez posebnih vonjav. Vseeno imajo stroje in čistila, ki morajo biti bolj učinkovita - recimo, če samo pomislim na kakšno pasjo razstavo, pa vonjave, ki za njo ostanejo, bi rekla, da nekaj sigurno mora obstajat, da se smradov znebijo.

Za baby robčke na usnju pa sem videla na netu, da jih rabijo za splošno nego usnja ali pa za odstranjevanje površinske umazanije, ker so namočeni z raznimi olji in losioni, pa delujejo podobno kot na koži ... Samo če se je urin prav vpil v usnje, verjetno površinska nega ne bo dovolj :-X

Upam, da ti bo uspelo tole štalo v red spravit.
hu:g


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: No Jinx , četrtek, 14.05.2015 : 16:48:55
Jaz sem se ravnokar spomnila, da imamo vendar eno profesionalko med nami - bom poslala Silbi Mia en sms in jo prosila naj se oglasi v tej temi, ona je profic in ti bo ziher znala pametno svetovat kako zadevo zrihtat, morda pa se lahko celo zmeta, da najames njen servis, ce bo pri casu.  :)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: SILBA MIA , četrtek, 14.05.2015 : 19:54:08
Evo mene.
Žal se mi velikokrat dogaja, da srečujem razočarane najemodajalce.
Kar se tiče parketa, poizkusi še s sodo bikarbono, poceni jo dobiš večjo količino v Eu****pinu, ne boj se to na vlažna tla posuti kar močno, drugi dan pa speri z mlačno vodo. Ne vem, v kakšnem stanju je tvoj parket, ali so kakšne fugice in špranje, če so, kar z zobno krtačko sodo vdrgni vanje.
Pri onesnaženju z urinom je zoprno to, da so v njem beljakovine, ki se jih ne smeš lotevat z vročo ali mrzlo vodo.

Čistilna sredstva z razkužilom so na tržišču, ogromno tega boš našla v B*nt exce**** iz Dragomera, vendar so v bolnicah PVC talne obloge, ki prenesejo čisto drugo obravnavo, kot leseni parketi. Sredstev imajo veliko različnih in znajo zelo dobro svetovat. Če se je urin dobro vpil v les, ga bo bolj težko ven spravit. Včasih sčasoma neha smrdet, včasih pa ne.
Ali so ostali tudi fleki, ali samo vonj? Če so fleki, tudi brušenje včasih ne pomaga, vsaj kar se izgleda tiče, vonj pa novi lak zagotovo uniči.

Z usnjenimi garniturami je pa zgodba podobna. Če so pustili, da se je urin vanje dodobra vpil, je lahko edino Urin off v pomoč, ker razgraja beljakovine. Po tem pa spereš, pustiš, da se popolnoma posuši in uporabiš eno od negovalnih sredstev za usnje.

Upam, da ti uspe brez prevelikih stroškov in upam, da si obdržala varščino :)






Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Roro , četrtek, 14.05.2015 : 20:44:11
SILBA MIA hvala za tole. Sej sploh ne vem kje naj začnem. :'( Danes se je slučajno tako izšlo, da sem lahko res cel dan drgnila, ker je najinega mladiča prevzel očka. Pa mi je vmes že skoraj malo posijalo sonce, ker se mi je zdelo, da zmagujem! No dokler ni prišla soseda in mimogrede omenila: sam veš se pa voha da so bli psi  :') ok  :wtf: , ma bi skočila čez okno tisti hip pa nimam kam ker je pritličje! Pa sej smo meli mi tud pse pa mi nikoli ni noben rekel da smrdi v stanovanju! Niti mama ne! Ona bi ziher! V čem je fora??? Sploh ne vem če je to scanje. Vse je nkrat pomito,vse pobeljeno. Kavč mislim da je bil samo umazan. Sem ga res kar dobro očedila najprej malo s sodo in potem z robčki. Res fino očistijo. Vse fuge sem navarikinala in pomila. Bom jutri še namočila v sodo bikarbono, danes mi jo je zmanjkalo. Če bom še nabrala za sodo bikarbono. Sva potegnila skupaj številke in je ostalo za dobrih 1000 eur računov. O ostalih stroških ne bom sploh... aja zamenjat morava še steklo na drsnih balkonskih vratih, ki so ga prijazno razbili in ker sem se posvečala notranjemu delu sem šele danes opazila in zavohala da so ploščice na terasi popolnoma prescane torej si moram it v ba***aus sposodit še tlačni čistilec.  :-X SILBA MIA iz varščine so si poračunali neporavnane najemnine beri tri mesece stanovali zastonj ....baje se to tako dela in menda naj bi mi ostalo še za stroške, razliko mi pa kar pustijo bodo preboleli....  :'[


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: SILBA MIA , četrtek, 14.05.2015 : 21:54:41
Ojojoj.

Itak, da si zelo v živo predstavljam.  Zunaj pa tlačne pravzaprav ne rabiš. Fejst varikino, pa tisto krtačo na štilu, kot ena metla,  pa bo. Pa verjemi, da se bo s časom zluftal tudi notri. Soda je V spinu res poceni.



Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: fritz221067 , četrtek, 08.11.2018 : 21:57:38
Ali ima kdo probleme da psički drsi po vinil PVC talni oblogi.
Ali obstaja kakšen balzam ali krema ki bi to preprečevala

 ;) ;)


Naslov: Re: Parket, laminat in pes
Poslano od: Binas , petek, 09.11.2018 : 07:22:31
copatki za psa (morda tudi dojenčke) z bremzicami. Pa postričt dlako na šapah in kremplje. Preproge na tla (in nabavit kvaliteten sesalec za preproge). Pa ko umivate tla-jih ne loščit in pretiravat s čistili, premazi etc.