mojpes.net

Kajin kotiček => Razne akcije => Sporočilo, začeto od: MARKO HREN , ponedeljek, 08.10.2007 : 21:30:06



Naslov: V VRTCU
Poslano od: MARKO HREN , ponedeljek, 08.10.2007 : 21:30:06
 Danes smo bili v vrtcu Mojca (Dravlje - Koseze) in smo se predstavili otrokom. India namreč je pokazala kaj zna - torej nekaj trikcev, mal sva razložila o negi kužka, pa o šolanju in seveda o igri z njim  ;) Seveda so otroci Indio lahko tudi malo počesali, ... najbolj pomembno pa je to, da so njihovi starši in tudi vrtec prispevali kar dve polni vrečki za zavetišče Horjul.

Torej Polona spet pridem na obisk.

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: MARKO HREN , torek, 09.10.2007 : 17:37:38
Joj kako brezvezna tema  :( ampak mogoče bi vseeno lahko kdaj naredili takšen spoznavni dan še kje po Sloveniji in to tako, da bi otroke obisklai ravno v času ko čakajo na starše. Tako bi društva za zaščito živali lahko osveščala o pravilnem odnosu do živali, predstavili bi kakšnega kužka, muco, ... ki čaka na posvojitev itd. Morda sem prevelik idealist - ampak iščem poti kako osveščati in pomagati ...  ;)

Mogoče pa je kje kaj takšnega že bilo ...  :-\

lp

MARKO  :)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: _Donna_ , torek, 09.10.2007 : 17:47:04
Ni brezvezna tema, zakaj bi bila? Pozitiven in normalen odnos do živali je treba učiti in spodbujati že v otroštvu, le tako bodo ti otroci kot odrasli lepo ravnali z živalmi in morda se bo v prihodnosti kaj spremenilo na tem področju. Je pa sicer res, da je veeelik del tega odvisen od staršev ... moja psička recimo obožuje otroke in otroci se je ponavadi bojijo, zato jaz sama vprašam, če jo želi pobožati, seveda pokažem kako je "pravilno", itd. (če seveda starši ne naredijo tega sami) Ne vem, meni je to najmanjši problem ... se pa seveda najdejo kakšni starši, ki se jih že na daleč sliši kako dopovedujejo otrokom "pusti psa na miru, ugriznil te bo, umazan je, bolhe ima .. itd."  ... TO me veliko bolj moti ...  >:(


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: MARKO HREN , torek, 09.10.2007 : 18:58:43
 :( ... ja takole je bilo: ob prihodu v vrtec je prva deklica takoj pobrala kamen in ga zalučala v Indio. Seveda sem (za otorka) kar dobro merjen kamen prestregel. Otrok ni kriv - krivi so starši, ki jih naučijo veliko napačnih stvari. Ampak za starši so spet starši, ... in zgodba gre v nedogled nazaj - če pa bo šla tudi v nedogled naprej je odvisno tudi od nas. Vabljeni torej tudi v vrtce, da otrokom in staršem predstavimo pravi odnos do živali in to tudi s svojim zgledom.

 :)



Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: cac , torek, 09.10.2007 : 19:14:04
Jst bi ful rada šla v kak vrtec ali šolo s svojim kužkom, da jih naučimo odnosa :)
Imam borderčka, ki ima rad otroke, zna veliko stvari in pomoje bi bili otroci navdušeni  :)
Marko če boš kdaj rabil in si želel družbe, se priporočava :D


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: liza-asta , sreda, 10.10.2007 : 00:16:06
Marko..zakaj brezvezna tema ? Dobra ideja  ;)
Saj na mladih svet stoji, a ne ?  :D Pa vzgajati je tudi treba začet od malega  8) in to velja tudi za odnos do živali  8)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: guju , sreda, 10.10.2007 : 00:29:38
Ja tudi jaz grem z veselejm kam, če boš potreboval ;)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: luna7 , sreda, 10.10.2007 : 07:56:53
Tole se mi pa zdi super ideja!  :D Sem za sodelovanje! Dobro za vse, sploh, če se zraven zbira za Horjul! :)

Lp vsem!



Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , sreda, 10.10.2007 : 09:21:55
Marko, niti najmanj ni tole brezvezna tema!
Lani so otroci v Vrtcu Vrhovci imeli celoletni program PES MOJ PRIJATELJ in so se učili kako se ravna z živaljo, kako postopaš, če srečaš na cesti psa, ki ni pod nadzorom..... Otroci so se naučili ogromno. Med njimi jih je bilo kar nekaj, ki so se izredno bali psov, a na koncu so vsi strah premagali.
A ni to uspeh !?!


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: _Donna_ , sreda, 10.10.2007 : 09:32:54
Marko če boš kdaj rabil in si želel družbe, se priporočava :D

evo, midve z mojo tamalo tud :D


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , sreda, 10.10.2007 : 09:36:50
Vsi prosotovljci, a bi vas lahko kdaj uporabili tudi mi iz Komisije otrok in pes?


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: _Donna_ , sreda, 10.10.2007 : 09:37:57
komot   :)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: TinkaraC , sreda, 10.10.2007 : 09:43:13
Jaz se prav tako javljam z mojima azilatkama. Ne znamo sicer kakšnih trikov, smo pa zgodba o tem, zakaj imamo zavetišča na svetu :)

Sine ima RD na dan proti mučenju živali - njegova želja je bila, da povabiva v razred Smetko ali Xeno ali pa vsaj da pripeljemo naši dve punci, da povemo kaj več o azilih in odnosu do živali. Pa nama niso pustili v šoli :( je bilo dete razočarano, ker si je to res želel.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , sreda, 10.10.2007 : 09:48:48
Vstop v šolo ali vrtec je odvisen od tega ali ravnatelj dovoli ali ne. Očitno Tina imate enega čudaka.
Pogoj za vstop pa je, da je pes redno cepljen, veterinarsko pregledan in pravilno socializiran.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: chanel5 , sreda, 10.10.2007 : 09:52:06
podoben primer imamo tudi mi z našimi reševalci in njihovimi (zelo vzgojenimi logično)reševalnimi psmi,ki hodijo po vrtcih in nižjih razredih osnovnih šol,se predstavit,prikazat pravilen odnos do psa..pa jih kar v veliko šol in vrtcov ne pustijo,ker "kao psi ne sodijo tja"..dlaka..umazanija..nevarni so lahko(!-za iskanje v ruševinah,gozdu,gorah so pa dobri)..nevem še kaj vse.. :(


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: TinkaraC , sreda, 10.10.2007 : 09:52:39
ravnateljica je čisto ok, o učiteljici bi se dalo pogovarjati - zaključek namreč bil, da nimajo časa, ker je preveč šolskega dela. Mislim  :-X se bodo pa o odnosu do živali učili iz knjig.  >:(


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , sreda, 10.10.2007 : 09:54:47
Ko se meni malo umirijo stvari okoli gradnje, bomo v komisiji načrtno delali na tem, da bi obiskali čim več šol in vrtcov. Se takrat obrnem na vse vas, ki se boste javili tu kot prostovoljci. A velja?


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: dog_lover , sreda, 10.10.2007 : 10:20:45
O, super. Kaj takega bi Velenje krvavo potrebovalo.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: fortuna , sreda, 10.10.2007 : 10:51:42
Joj kako brezvezna tema

Marko, tole pa sploh ni brezvezna tema, ampak še kako aktualna.

Vse pohvale tebi in tvoji psički, kot tudi vodilnim vrtca, da so vama obisk dovolili.

Tudi sama sem že imela priložnost obiskati vrtec s svojima dvema psicama in sicer smo se na obisk napotili kar trije - predsednica našega kluba, Cvetka, s svojo psico, ter jaz in moja druga polovica z najinimi dvemi kokljami.

Midve z mlajšo psico sva bili dobrodošli na čohanje celo med tistimi, najbolj mičkenimi otročki, ki so še v jaslih, pri tistih, ki rečejo "vou vou" namesto kuža :D ;D (simpatki mali, hehe).

Obisk je bil v prvi vrsti namenjen osveščanju rosno mladih o pravilnem odnosu do psa, da je potrebno najprej vprašati lastnika, če se psa lahko poboža, kako se pravilno približa psu, kako se ga pravilno poboža, kako reagirati, če otrok sam kje sreča psa brez lastnika... pokazali smo nekaj vaj iz poslušnosti, nekaj trikcev, demonstrirali iskanje pogrešanih (Cvetkina psica je reševalka :)) itd itd...

Na koncu je sledilo množično čohanje, seveda pod strogim nadzorom, otroci so dobili priložnost dati našim kokljam tudi kakšno nagradico... skratka, bilo je res super. Vsa pohvala organizatorjem.

Pa še par utrinkov (slikalo se je iz naše strani bore malo, smo bili bolj pozorni na dogajanje okoli nas - s povodcem v roki, trumo otrok okoli nas, je bilo bolj težko fotkat ???):

(http://www.moj-album.com/slike/58837/pfl7fwlvzrJYeUez.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/58837/PMKNXyn5eQMaZ35G.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/58837/ipvEUJFI1WfX7z8r.jpg)

Lp, Fortuna.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Xena , sreda, 10.10.2007 : 10:59:39
Sine ima RD na dan proti mučenju živali - njegova želja je bila, da povabiva v razred Smetko ali Xeno ali pa vsaj da pripeljemo naši dve punci, da povemo kaj več o azilih in odnosu do živali. Pa nama niso pustili v šoli :( je bilo dete razočarano, ker si je to res želel.

Aha, sem prav pomislila, da najbrž zadeva ni šla skozi.... Samo če je rekel, da pride Xena, se je njegova tršica morda ustrašla, s kako bojevnico se bo zdaj morala kosati, he he. ;D

lp, Katarina


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: guju , sreda, 10.10.2007 : 11:07:19
Vsi prosotovljci, a bi vas lahko kdaj uporabili tudi mi iz Komisije otrok in pes?

Ja, jasno. Samo pri meni je tako, da Lum ni preveč za božat, je pa za pokazat kakšne trikce, za igro ... Božati se sicer pusti brez problema, samo dolgčas mu hitro postane ;).


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: _Donna_ , sreda, 10.10.2007 : 11:13:13
No sej, moja tud ni višek poslušnosti (  :-X ) ... ampak ima pa zeloo rada otroke in je zelo potrpežljiva za vsakršno mečkanje po rokah  ;) ;D


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: saska , sreda, 10.10.2007 : 12:15:34
A to rabite samo ljudi, ki imajo pse?  :) No, če bi kdo rabil še kakšno bolj exotično žival za ozaveščanje malih otrok se javiva jaz in moja Kali - kraljeva pitonka. Z njo sem bila res že povsod... Je popolnoma udomačena, nič je ne spravi iz tira, navajena je hendlanja in ni nobenih problemov. Z mano je bila večkrat v gimnaziji, zadnjič pa sva šli tudi v 2. razred devetletke k sestričninemu sinu. Otroci so bili zelo navdušeni in prav zanimivo je to, da se niti en ni bal kače.. Jim starši še niso tega strahu vcepili v glavo  ;) V glavnem tukaj je še slikica:

http://i205.photobucket.com/albums/bb241/PitbullkaBrina/IMG_3797.jpg

Ta teden se bomo pa probali zmeniti tudi z vrtcem v katerem je sestričnina hči. Bomo videli, upam da bodo privolili  :) No tako, če bi kdo rad otrokom približal tudi exotične živali se javim  :)

LP


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: skogkatt , sreda, 10.10.2007 : 13:01:44
Sam res, kakšne razlike so od vrtca do vrtca in od šole do šole  :-X
Tega bi moralo biti polno v vsaki šoli/ vsakem vrtcu!

Se spomnim, da sem kot otrok v vrtcu nahecala teto, da so dovolile da mi je en fantek iz skupine naslednji dan prinesel svojega morskega prašička pokazat. Tudi v šoli ni bilo problemov, za en dan smo lahko celo svoje domače živali pripeljali v razred in so bili zraven pri pouku, tako zajci, podgane, mačke in psi. Itak, da je šel moj maček ta dan zraven v šolo. Čudovito je bilo ;)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , sreda, 10.10.2007 : 14:42:30
Saska, sicer je glavni cilj Komisije otrok in pes osveščanje otrok kako se postopa s psom.
Bi pa bila zelo vesela, če mi posreduješ svojo telefonsko na zs ali pa na email seenmaxi@email.si ker bi se dogovorila pri nas v šoli in vrtcu za obisk.
Jaz se sicer noro bojim kač ;D, a se blazno delam frajerko pred otroci. Tako da moji otroci so jo imeli že za vratom. Da jo daš meni, bi me kap  :-[ ;D


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: saska , sreda, 10.10.2007 : 15:24:56
Bi pa bila zelo vesela, èe mi posreduješ svojo telefonsko na zs ali pa na email seenmaxi@email.si ker bi se dogovorila pri nas v šoli in vrtcu za obisk.
Dobiš na mail :) Samo povej mi kje je to "pri vas", ker jaz lastnega prevoza žal nimam in bi se morali tudi glede tega zmeniti. Aja pa brez skrbi, Kali je že marsikomu pomagala premagati strah pred kačami ;)

LP


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: cac , sreda, 10.10.2007 : 15:53:03
Pmaxi, jst sm za :D Jst bi z veseljem sodelovala :D ;)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Smetka , sreda, 10.10.2007 : 19:25:30
Marko, že vrsto let hodimo po vrtcih, osnovnih in srednjih šolah z našimi živalmi. Nazadnje smo bili pred dvema tednoma v OŠ v Postojni, potem so nam otroci vrnili obisk. Prej smo hodili kot društvo, zdaj kot društvo in še kot zavetišče. Tu in tam se najde čas še za kakšno okroglo mizo na temo živali v kateri od naših občin, namenjena pa je odraslim. Se trudimo  ;). Če se še kdo, toliko bolje!


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: kaja , sreda, 10.10.2007 : 20:38:57
Ta tema me je spomnila na mojo prijateljico. :-* Dela namrec v dnevnem centru zdruzenja za dusevno zdravje. In poleg ostalega s cemer ona in sodelavke zabavajo in kratkocasijo svoje varovance, je tudi predstavitev zivali. Zacela je s svojo cincilo, nadaljevali smo z mojo pujsko Dzuli, naslednji teden pa jim grem popestrit dan z mojim Lukcem (nimfo). Dogovarjamo se tudi, da bi prisli en dan pogledat kaj delamo v kinoloskem drustvu.  :) Naj povem, da so bili varovanci zelo navduseni nad Dzuli, imeli so kopico vprasanj in z zanimanjem so poslusali kar sva imeli za povedat. Na koncu sva pravzaprav govorili precej na splosno o pravilnem ravnanju z razlicnimi zivalmi, o sterilizaciji in kastraciji in o odgovornem lastnistvu.  Tudi jaz sem bila na koncu zelo zadovoljna saj so resnicno vsi nekaj odnesli od te nase urice.  :) :)

Zal moji psi niso primerni za obiske v vrtcih. Ce pa boste kdaj organizirali kaksen obisk v mojem koncu, pa z veseljem pripeljem vsaj Lukca, mogoce pa tudi Dzuli.  :) ;) lp

 


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: luna7 , četrtek, 11.10.2007 : 08:03:09
Sem za, vendar nimam pa tukaj prav nobenih izkušenj. Luna je že devet let stara, tako, da je že umirjena gospa in obvlada osnovne sedi, prostor in sem. Zaradi sosedovih otrok je postala navdušena nad njimi, pred tem pa so ji bili dolgočasni (božanje in bit pri miru je bilo za nekaj minut, potem pa je postala nemirna).
Vsem lp polonak


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Tecka , četrtek, 11.10.2007 : 09:34:29
Moja bejba vidi v vsakem otroku potencialnega kolega, ki ga je treba kompletno preslinit, kar zna biti tudi precej zoprno... Veliko otrok se je namreč ustraši in zato jo rajši držim stran. Da ne govorim o grozi, ki jo doživljajo mame, ko gre tako velik gobec proti njihovemu otroku... Razumem vse to in zato ima moja punca stik samo z otroci, ki jo poznajo in se je ne bojijo (pa mame ne znorijo, če kakšnega ta slinastega kasirajo ;)) oziroma tistimi, ki sami (v spremstvu staršev še rajši) vprašajo, če jo lahko pobožajo...
Sem pa zelo skeptična kako bi se obnašala v takšni skupini otrok kot je vrtec. Eno so majhne skupinice otrok na sprehodu ali tako, drugo je pa cela grupa v zaprtem prostoru. Ne vem, lahko da pretiravam, vendar še vedno je pes in ker ne vem kako bi reagirala je v takšno situacijo ne bi/ne bom postavljala.
lp
T.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: TinkaraC , četrtek, 11.10.2007 : 11:50:55
Tecka, ne rabiš zaprt prostor, po moje bi še raje videli, če je kuža na obisku na igrišču.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Tecka , četrtek, 11.10.2007 : 16:41:23
He, he na to pa nisem pomislila, blonda ane ;) :D. Še vedno pa ne vem kako bi Theba odreagirala v taki situaciji in verjetno z njo tega ne bom poskušala. Nič ne rečem, je prijazna, otroke ima rada, pa vendar ji toliko ne zaupam. Sicer ji verjetno delam krivico, pa vseeno. Jaz se lahko javim za delovno silo, če rabite koga za pomagat kakšnega psiča prijet, kaj nosit,... moje babnice si v vrtec med toliko otrok naenkrat ne upam peljat. Sicer pa mislim, da me razumete ;).
lp
T.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: MARKO HREN , petek, 12.10.2007 : 01:24:29
Pišuka ste se pa razpisal  :o no  vidim da že pridno obiskujete vrtce, šole in da jih je še nekaj, ki se bodo radi pridružili. Vse ki pa ste že obiskovali skupine otrok pa le še kaj napišite, pa slikca ali dve je tud vedno lepo za pogledat.

 :)


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: ema , petek, 19.10.2007 : 15:31:42
Da se jaz pristavim svoj piskercek :P
Niso vedno krivi le starsi...krivi so tudi ucitelji. Dobro se spomnim ko smo bili v 4. razredu v soli v naravi. Zraven hotela je bil gozdicek.  Med gozdickom in hotelom pa je bila cesta (sicer je vodila le do hotela, plaze in sportnega centra in ni bil pretirano prometna...pa vendar..). In en dan smo ob cesti nasli povozenega jeza :( No drugi dan pa smo srecali zivega jeza, ki je se je ravno odpravljal cez cesto proti gozdicku. In ker sem se spomnila na jeza, ki je se vedno lezal povozen kaksnih 20m stran me je spreletel srh. Uciteljica je vpila naj se ne pribilzujemo jezu, da ne bomo staknili kaksne bolezni, da nas nebo poskodoval in blablabla...No v tem casu sem jaz jeza ze prenesla na drugo stran. In potem je bilo itak vse narobe. Cudno, da me ni uciteljica odvlekla na urgenco, ko pa je imela toliko za povedat o bacilih, ki se nahajajo na jezih :o in pod strogim nadzorom uciteljice sem si verjetno morala umivati roke najmanj minuto in pol...

Otroci hodimo v solo skoraj vsak dan. In ce nas v soli ucijo kako so vse zivali okuzene z raznimi boleznimi...kako se jih nesmemo dotikati...se je potem sploh se vredno cuditi, ko nekdo noce pomagati mucku, kuzku ali kateri koli drugi zivali? ???


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: TinkaraC , nedelja, 21.10.2007 : 09:39:53
ema, včeraj sem po naključju gleda oddajo na kanalu A o tem "ali smo res varni?" in so govorili tako paranoično o tem, kakšne bakterije, bolezni, nevarnosti se skrivajo v naravi, da človeka, ki nima razčiščenih pojmov ali pa je nagnjen k paranoji, po moje čisto dotolčejo. In takih ni malo.
Jaz sicer ne dovolim, da pesjanki ližeta sina po obrazu, spita pa kjer jima paše, tudi na povštru, ampak po moje sta, glede na to, da sta redno pregledovalni in razglisteni, 100krat manj "umazani" in "nevarni" kot povprečno stranišče v šoli ....


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: lyzika , torek, 23.10.2007 : 17:06:03
...in sigurno bolj čisti kot vsaki peti človek!


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: arabrab , torek, 23.10.2007 : 18:27:37
zanimivo branje...spomnim se, kako sem kot otrok s svojo takratno psičko, koker španjelko skupaj lizala sladoled. dva liza jaz, enega ona... pa mi nikoli ni bilo nič. mami, če bi naju videla, bi verjetno ustavila tako skupno sladkanje... tudi ko je bila moja hči majhna, nisem kaj preveč komplicirala ali zganjala panike, ko je mala pokasirala kakšen moker poljubček. je pa res, da je verjetno drugače če je pes tvoj ali pa čisto tuj. enako kot pri otroku- za svojim lahko do konca poješ kakšno razmočeno napol pojedeno žemljico, lih za vsakim jo pa človek nebi, a ne.... :).


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Ronja , sreda, 24.10.2007 : 20:15:17
Jaz sem vzgojiteljica v vrtcu in imam letos projekt z naslovom Živali in mi. Z veseljem bi povabila živali v naš vrtec (Vrhnika). Zaenkrat smo imeli zajce, hrčka, morskega prašička in papagaja na obisku, celo leto (pa verjetno tudi še naslednja leta) pa imamo ribice in paličnjake v naši skupini. Ko bom povprašala vodstvo za dovoljenje, se spet oglasim - verjetno najbolje, da kontaktiram kar posameznike, kajne?


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 25.10.2007 : 09:43:02
Ronja, z veseljem vam bomo pomagali!
KOliko so stari otroci? Na spletni strani kluba kraških ovčarjev je zelo dobro pripravljen učni načrt za prestavitev kraševca. Za obisk kraševca ne bo problem imamo par super skuliranih psov, ki obožujejo otroke in bi se prodali za en čoh.
Na Vrhovcih v vrtcu je Sara iz Zavetišča Horjul predstavila svojega najdenčka, katerega je pobrala na cesti. Naredila je noro noro lepo predstavitev (imam posneto, tako da se lahko pokaže tudi ravnateljici). Povedala je kako skrbimo za psa, kaj pes potrebuje, česa ne mara,.... skratka osnovna vzgoja kako skrbeti za žival!


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: dog_lover , četrtek, 25.10.2007 : 10:07:59
Pmaxi, tudi jaz imam nekaj idej... te bom pa po mailu kontaktirala, če lahko?


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 25.10.2007 : 12:37:02
super, kar javi se!


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Ronja , četrtek, 25.10.2007 : 15:47:19
Pmaxi, otroci iz moje skupine so stari 3-4 leta. Ampak verjetno ne bi bilo slabo, če bi tudi ostali prišli  pogledat - v vrtcu je 7 oddelkov, imamo okoli 110 otrok, pa itak ni vedno vseh v vrtcu. Kaj praviš? Jutri bom govorila z ravnateljico, danes ni bilo časa, ker je ves čas letala okrog. Aja, lahko bi v dveh delih naredili predstavitev, božanje pa potem še po oddelkih. Ali kako imate to navado. Saj se da vse dogovorit.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 25.10.2007 : 17:49:15
110 otrok je absolutno preveč. Najlažje je tako en do dva oddelka skupaj (eventuelno trije če so večji otroci). Problem je v tem, ker ne pes ne otroci niso sposobni toliko časa zdržati  ;)
Predstavitev je vedno v dveh delih. Najprej se nekaj na kratko pove max. 10 min. potem pa se čoha. Ampak čohanje ni tako, da bi otroci navalili na otroka, temveč otroci sedijo na svojih mestih in pes pride do njih. Mogoče (če vodnik dovoli) se psu da tudi kakšne priboljške, pes naredi kakšno stvar (sedi, tačko, glas, prosi...)...



Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Ronja , četrtek, 25.10.2007 : 19:47:43
No, saj se da tudi tako zmenit. Mojih je 19 (3-4 leta). V dveh skupinah naprej jih je v vsaki po 24 (4-5 in 5-6 let) - ampak itak nikoli niso vsi v vrtcu, v spodnjih skupinah jih je pa po 14 v vsaki (1-2 leti, potem imamo dve skupini 2-3 leta in eno skupino, kjer so otroci vseh starosti). Lahko pa predstavitev naredimo samo za zgornje skupine, tamali jih pa lahko potem samo čohajo, če bodo psi zdržali. Vse je verjetno stvar dogovora. Mi (jaz) smo (sem) prilagodljivi/a.


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 25.10.2007 : 19:51:17
ok, daj piši mi na otrokinpes@gmail.com pa se bomo dogovorili naprej


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: cac , četrtek, 25.10.2007 : 19:58:40
Jst sm še vedno pripravljena pridet pokazat svojo "mrcino" in najino znanje ;) (da se malo popestri dogajanje)
Če me rabite lahko pišete na manca.mikec@siol.net

lp


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Pmaxi , četrtek, 25.10.2007 : 20:48:50
cac sem že pozabila od kod si?


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Agnes , četrtek, 25.10.2007 : 20:51:25
Midva z Minijem tudi rada prideva, če marate klovnastega mladega setrca in njegovo podobno smotano guvernanto :). Lp Neža


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Ronja , četrtek, 25.10.2007 : 21:10:54
 :D Absolutno smo za!


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: Agnes , četrtek, 25.10.2007 : 21:27:23
:D Absolutno smo za!

Juhuhu. Z veseljem bom za akcijo, kar porocajte, kaj, kam, kako, kdaj ..., pa prideva. Lp Neza


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: cac , petek, 26.10.2007 : 11:32:18
Pmaxi, jst sm iz Ljubljane :)

Me veseli, da se bo dogajalo ;)
Zdej je treba samo še dobro vreme naročiti pa bo :D


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: cac , torek, 30.10.2007 : 10:41:58
Kdaj bo akcija? :D
Da naročim lepo vreme in da se pripraviva midva malo ;D :D


Naslov: Re: V VRTCU
Poslano od: MARKO HREN , petek, 02.11.2007 : 08:34:47
Živjo Polona prihajam na obisk imam nekaj dobrot, ki so jiu zbrali otroci iz vrtca Mojca v Dravljah.

M