mojpes.net

o psih => nega => Sporočilo, začeto od: Pia , petek, 14.11.2003 : 21:18:15



Naslov: striženje krempljev
Poslano od: Pia , petek, 14.11.2003 : 21:18:15
Jaz pa bi prosila, če mi lahko pomagate s kakimi nasveti, ker nameravam prvič sama porezat kremplje. Na kaj moram pazit? Kakšne škarje uporabljate? Kako se sploh spravite k temu? No v glavnem vsak nasvet bo dobrodošel.
Lp, Pia


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Jana , petek, 14.11.2003 : 21:38:04
Tanja je zelo lepo in nazorno opisala strizenje krempeljcev v temi Pregled šapic in krajšanje krempljev (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=13).
Osebno predlagam, da zacnes cisto po malem in veckrat. Ko se bos navadila, bos tocno vedela, koliko odrezati, da ne bo prevec. Pri nas so se najbolj izkazale skarjice = giljotina :D. Izgledajo tako kot majhna giljotina in brez tezav odrezejo krempeljcek, ne da bi ga raztrgale ali kako drugace poskodovale. Ravnanje z njimi je povsem preprosto.
No, pri nas so bile vedno tezave pripraviti pse na strizenje. Najprej veliko prigovarjanja in moledovanja, pa malo pasjega cviljenja (kot da gresta res na obglavljenje)... Ko smo koncno sedeli vsi na kupu na tleh, ni bilo vec problemov.

Veliko smeha in nic jeze ;) vama zelim,


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: pia_in_co. , petek, 14.11.2003 : 22:12:26
Pia:Krempeljcek se odreze s posebnimi skarjami,ki so izdelane posebno za strizenje pasjih krempljev,kupi pa se jih v vseh specializiranih trgovinah za male zivali.Skarje imajo ze nastavek koliko lahko najvec odrezes.Pazi,da ko rezes ne zadanes zivca,ce ima kuza bele nohte lahko vidis zivc,ki je rdece barve.Del ki je rdece barve ne smes odrezati.Drugace je tezko razloziti prek neta,predlagam ti da obisces veterinarja da ti pokaze kako se to dela in naslednjic lahko to nardis ze sama...

lp,pia


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: S , sobota, 15.11.2003 : 18:35:02
Hojla
Pri nas si strižemo kremplje enkrat na mesec oz po potrebi. Uporabljamo posebne škarje ki se jih dobi v pasjih trgovinah.
Če imajo tvoji psički svetle krempeljce potem boš videla do kje sega živ del. Svetujem ti da si pri prvem striženju zelo previdna da ne pride do poškodbe saj si bo pes to zapomnil potem bo pa naslednjič še težje.
Pri nas ni problema s tem saj je naša whippetka navajena že od malega na striženje tako da je kar pri miru.
   lp in veliko sreče


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Pia , sobota, 15.11.2003 : 21:57:03
No škarjice že imamo, mislim da mislimo iste, pa tudi psa sta že držala kremplje za striženje  ;D samo jima jih nisem jaz strigla. Do zdaj nismo pri nobenem psu rabli strič zdaj se mi pa zdi da bo potrebno. Mam pa eno vprašanje: Kak moram obrnit škarje? Proti psu? Tak da sma z obrazoma skupaj? :-[
Glede tega da bo težko ju pripravit pa že vem, ker me je prejšnja lastnica opozorila.
Zaenkrat hvala vsem, bom javila kak nam je uspelo.
Pia


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: jagoda_ , petek, 12.03.2004 : 17:48:41
zanima me na koliko časa je potrebno psu striči nohte?


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Agnes , petek, 12.03.2004 : 18:09:50
Jaz imam morda malo hecno metodo: ko slisim, da 'skreblja', ko hodi doma po pluti, mu jih ostrizem. To je pa morda 2x na leto, saj se jima dosti obrabijo na sprehodih. Lp Neza


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Miska , petek, 12.03.2004 : 19:00:48
Mojemu strizem tam nekje na 3  tedne. Na sprehodih si jih sam ne obrusi dovolj, saj vecinoma hodimo na en ful velik travnik.

LP, Miska


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: jessy , petek, 12.03.2004 : 21:20:03
Jaz za striženje uporabljam klešče. Kremplje pa mu strižem 1× mesečno.


LP, jessy  ;)


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Majchy , nedelja, 11.04.2004 : 13:43:48
:) evo, tudi jaz moram ta tedn prikrajšati krempeljčke od moje psičke :) Živa je stara že 3,5 leta in ji do sedaj sploh še nisem strigla krempljev... vedno si jih je zbrusila sama, saj sva dosti tekale po gozdnih potkah... :)

wish me luck, to bo moje prvo striženje krempeljčkov! ::)


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Teja , sobota, 24.04.2004 : 18:06:00
LP!
Če svojim pesjanom krempeljčke ne strižete redno, ker si jih sami ''obrusijo'' priporočam vsake toliko časa striženje krempljev na slednikih, če jih kuža ima ;)


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: VZ , sobota, 08.05.2004 : 21:01:03
Takole, obstajata dve vrsti škarij za kremplje. Eno je t.im. giljotina, drugo so klešče. Glede na lastne izkušnje raje uporabljam klešče, ker se je z giljotino krempeljček raje scefral. Vsekakor pa je potrebno pri striženju paziti na živec. Če si pes sam ne brusi krempljev oz. se mu jih ne krajša redno, se tudi ta prične daljšati in vedno manj nohta lahko odstrižemo, ne da bi krvavelo. Pri svetlih nohtih je živec lepo viden, pri črnih pa je potrebno delati kar malo po občutku. Velikokrat se zgodi, da po nesreči odščipnemo tudi del živčka in takrat lahko noht kar precej krvavi. Načeloma zadeva niti ni tako huda kot neprijetna. Zato priporočam, da si kupite tudi kakšno sredstvo za ustavljanje krvi. Ponavadi je to v obliki praška, ki se ga posuje na rano in krvavenje se zelo hitro ustavi. Ne vem sicae, če se to v naših trgovinah dobi, je pa za vprašati. Vsekakor pa to dobite na razstavah v tujini.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: mark:) , sreda, 12.05.2004 : 02:18:07
Pri nas ne bo nikoli možno postriči krempljev, smo ga mogli trije držat :o ;D. Resnično kot, da bi ga rezali. Se mi zdi, da to spada že pod mučenje :-X.

Od malega ga nismo navajali, ker ni bilo potrebno. Zdaj pa je najbrž že prepozno. Saj smo delali po korakih... a kremplja se vseeno nesmemo dotakniti, naredi tako faco ;D ;D.

Upam, da ne bo potrebno kake narkoze, ima kdo kak predlog?

Lp


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Gringo , sreda, 12.05.2004 : 08:11:53
Živjo!

Pri naši je bilo tudi nekaj problemov pri striženju...no do striženja ni hotelo priti ;D!
Sedaj nama to še kar gre.
Navadila pa sem jo tako,da sem se najprej samo dotikala tačk in jih dvigovala ,kot da jih želim postriči in vsakokrat ko sem taco dvignila sem ji dala posladek!Potem ko ji je bilo to navadno,sem ji na hitro odščipnila malo kremplja in jo zelo pohvalila(posladek,cviljenje bravo,bravo,pridna...v glavnem veliko veselje ;D)
V naslednjem koraku ;D pa sem ji za vsak odsteižen krempelj dala posladek in sem bila ful vesela :)
To je kar dolgotrajno,ampak če si v enem dnevu vzameš čas in vztrajno hvališ,tako da pes dojame ,da za vsak odstrižen noht dobi nekaj,si na pravi poti ;D

LP in veliko sreče!


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , torek, 18.05.2004 : 15:28:18
MARK :-) kaj so nohti postriženi? Kako je ratalo ???

Jaz bom znorela  :o!!! »Tastari« kužki ni nobenega problema ostrič nohtkov, »tamalemu« do sedaj tudi ne, saj je bil od malega navajen in ni bilo problemov, tudi slabe izkušnje nima; … od zadnejega tedna pa…. ej, obnašanje da ni podobno nobeni stvari  :o. Doma smo že trikrat poizkusili, s hrano in brez, z dvema rokama in štirimi, stoje in sede – in vedno je ostal on ZMAGOVALEC  ;D, mi vsi popraskani, on pa ful zadovoljen…. In to zverina od 5 kg, pa si ne morem mislit, da zmaga on.

Včeraj sem bila tako jezna, da sem mislila eksplodirat, a nisem smela pokazat. Ta pokvarjenec mali… pa tako dolge kremplje ima spredaj, da jih MORAM nekako ostrič! Pa mi ni jasno, kako  :o


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: biscuit , torek, 18.05.2004 : 19:39:25
Naš Bis je zelo priden kadar strizemo krempeljcke ;D!
Najbolj jih lepo postrize moja mami :D! Bisa da v svoje narocje in potem krempeljcek po krempeljcek :),in nikoli ne pride do zivca saj
Bis svojo tacko prej odmakne! Strizemo pa 1x mesecno.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: mark:) , četrtek, 20.05.2004 : 02:52:00
Citat
MARK :-) kaj so nohti postriženi? Kako je ratalo

Ja tole striženje krempljev je pri neketerih hud problem ???. No mi je nekako ratalo. Seveda sem rabil pomoč, saj naš ni niti sekundo pri miru ;D.

Pomagali smo si na tak način kot je Eva napisala (hvala :D). Priboljšek za priboljškom, pa večkrat dotikanje nohtov, pa pohvale... Čeprav smo se vsi zelo namučili :-[, ampak je ratalo ;D. Najbolj je smešen, ko naredi tako faco, ga moram naslednič obvezno slikat ;D. Drugače pa bomo zdaj večkrat trenirali navidezno striženje, da bo naslednič lažje :).

Arieb upam, da bo tudi vama čimprej uspelo. Pa sporoči, ko opravita :).

Lp


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , četrtek, 20.05.2004 : 13:08:52
Evo Mark :), že cel teden se trudimo in nam NE uspe – zaenkart še zelo zlepa... (čeprav me prime, da bi ekspodirala). Ne pomagajo tudi priboljški (to tako miga v rokah »pomočnika«, da ni šans, ves je popraskan), tudi ko je urujen (če sploh je kdaj ???) ni nič bolje, ne sede, ne stoje… Bomo poizkusili v troje.  :-X
Jaz upam, da se bo zadeva normalizirala, saj je bil do sedaj priden in sem to lahko sama naredila z malo več potrpežljivosti. Si nisem mislila, da bo taka »tempirana bomba« :o


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: kaja , četrtek, 20.05.2004 : 13:34:12
Arieb, upam, da ti bo uspelo ukrotiti svojo zverino! ;D Po opisu sodec imas siperko? ;) No, mi imamo to sreco, da je scene le uzaljeno, ce pocnemo z njo kaj "cudnega"!  :D lp


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: zigzig , četrtek, 01.07.2004 : 13:03:31

Moj pes se giblje pretežno po travnatih površinah, zato je bilo tudi njemu potrebno krajšati krempeljčke.
 Po uporabi trojnih različnih škarij smo z mučenjem prenehali. Našli smo nov način...ko so krempeljci predolgi greva  nekajkrat na trimček ob kolesu po asfaltu....jasno, ko je asfalt primerne temperature.

Priporočam...


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: pia_in_co. , četrtek, 01.07.2004 : 13:23:44
ARIEB: Jaz predlagam,da ga vzames v narocje in obrnes tako,da bo s trebusckom gledal proti tebi. Ko je pes v tem polozaju je podrejen in bo mogoce malo bolj umirjen. Pomocnik naj psa drzi(in tudi ti z eno roko,ce ti bo uspelo) ti pa mu strizi krempeljcek po krempeljcek.

Ko enkrat zacnes in si v "popolnem zagonu ;D " strizenja ti predlagam,da nadaljujes dokler ne postrizes vseh nohtkov. Ker ce psa  vmes pohvalis se bo po vsej verjetnosti uspel izmuzniti iz tvojega narocja ;D ::) :P

Ce pa to ne uspe pa predlagam,da ga okregas ce ne bo pri miru,vendar ga na koncu,ce bo priden(verjetno ne bo pa vseeno ;D)mocno pohvalis ;)

lp


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Tosa , torek, 20.07.2004 : 16:17:51
Jaz sem ravno danes najini starejši dami postrigla kremplje. Z njo nismo nikoli imeli težav, ker je res priden kuža - podrejena in vdana in se je pač pustila, da "nekaj" počnemo z njo. Zdaj sva se že navadili - jaz se usedem k njej, jo vmes malce počoham in ji sproti strižem krempeljčke. Če sem preveč "zagnana" in želim odstriči preveč, pa me sama opozori na to in mi odmakne tačko. Tudi jaz uporabljam "metodo škrebljanja", kot je napisala Agnes :) . Uporabljam pa škarjice z zaporo. Če je treba odstrižem večkrat. Mlajšo psičko pa navajam zraven, ko strižem starejši psički...Tudi, če njej še ni potrebno postriči krempljev, ji malce odstrižem, ker mora biti obvezno zraven, ko strižem starejši! Po mojem jo skrbi, kaj počnem z njeno "lubico"  ;D! Tako, da sem tudi njo že kar navadila, da ji lahko otipavam in šarim po nohtih! Sicer pa, ko je bila NO mlajša, ji zelo dolgo sploh nismo strigli krempljev, ker se je več gibala in norela, pa si jih je sama obrusila. Zdaj, ko je starejša, pa je striženje kar pogosto, saj ima težave z nogami in ne more več toliko noreti! Po mojem je kar fino, če pes striženje poveže z nečim prijetnim ali vsaj ne neprijetnim, saj mu je kremplje slej ko prej treba postriči! LP


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , sreda, 21.07.2004 : 15:49:17
"Moj kuža si pusti skrajšati kremeljce vedno ... samo vedno moraš poskusiti najmanj 10-krat ..."

Ob tem sem ugotovila, da imam električnega psa ;D, da ravno takrat ko ima najdaljše, lepo opraska :'(, da ni važno ali je lačen ali ne, ali je utrujen ali spočit  :P..... No, zaenktar rabimo res kopico potrpljenja, predvsem pa večkratne poizkuse - in potem rata. Samo ne me vprašat, zakaj enkrat ja in drugič ne  :-X; še nismo uspeli pogruntat  ;)


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: MyMy , petek, 23.07.2004 : 21:05:17
Moj tudi ni prav nič navdušen nad tem da mu moram postriči krempeljce..A mi vseeno uspe..Ory vtakne glavo med blazine jaz pa strižem in zraven poslušam celo simfonijo cviljenja....mu pa je zelo lahko odstrižt ker ima svetel noht in se mu živec vidi.. ;D


Naslov: Rottweiler in higiena
Poslano od: ZUPY , torek, 12.10.2004 : 12:50:03
Najprej lep pozdrav!
Imam dva rottija stara 12 let in 4 mesece.
Prijatelj ki pa se tudi veliko ukvarja s psi mi je zadnjič rekel da je potrebno rottweilerju čistiti ušesa in strižti nohte na tačkah.
Kako je to pri drugih pasmah?
Sam tega nisem nikoli počel in me zanima kaj mislite vi? ???
Naj povem še da moj starejši pes ni imel nikoli postriženih nohtov in očiščenih ušes pa tudi sedaj prav dobro sliši(če seveda hoče :-*).



Naslov: Re:Rottweiler in higiena
Poslano od: pia15 , torek, 12.10.2004 : 12:51:28
Vsem psov je treba čisti ušesa in rezat kremlje na tačkah


Naslov: Re:Rottweiler in higiena
Poslano od: linchaich , torek, 12.10.2004 : 13:01:18
Zupy!

Preden odpres novo temo, preglej, ce je o tem, katerem zelis sprasevati ze bila odprta tema:

Tukaj imas teme o:
negi (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=19), kjer se najde tudi teli dve temi:
Nega pasjih uses (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=19;action=display;threadid=938)
Strizenje krempljev (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=19;action=display;threadid=884)

Imas pa tudi ze odprto temo o rottweilerjih (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=116)!


Naslov: Re:Rottweiler in higiena
Poslano od: Yorki , torek, 12.10.2004 : 13:12:25
Kremplje je res treba striči krempeljčke, če nima dovolj gibanja po naravnih površinah. Ampak tudi njim je treba kdaj pa kdaj postriči. Ušesa pa je potrebno pomivati, ampak moraš biti previden pa pazi kako se bo pes pri tem obnašal. Naš ne mara če ga kdo žgečka po ušeskih, ampak yorky ti nič ne more. rottweiler pa bi že lahko kaj storil. res bodi previdna pri tem, tudi zaradi ušes samih


Naslov: Re:Rottweiler in higiena
Poslano od: andi , torek, 12.10.2004 : 16:56:19
Kremplje je res treba striči krempeljčke, če nima dovolj gibanja po naravnih površinah. Ampak tudi njim je treba kdaj pa kdaj postriči. Ušesa pa je potrebno pomivati, ampak moraš biti previden pa pazi kako se bo pes pri tem obnašal. Naš ne mara če ga kdo žgečka po ušeskih, ampak yorky ti nič ne more. rottweiler pa bi že lahko kaj storil. res bodi previdna pri tem, tudi zaradi ušes samih

Ravno na naravnih površinah se kremplji ne brusijo. Brusijo se najbolje na asfaltu. Mojim nisem še nikoli postrigla krempljev pa nobeden nima predolgih.
Ušesa pa se strinjam, da je potrebno čistiti.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: rem , petek, 29.10.2004 : 20:55:08
 :DMi strizemo krempeljce in čistimo ušesa, niti pri prvem niti pri drugem psu ni bilo problemov,  :)strizemo po potrebi, ko škreblja po stanovanju. Strizem vedno na mestu kjer pes najraje lezi ,dam ga na prostor in se vsedem zraven, primem tačko in lepo postrizem, res pa to delam  od malega, ko še ni bilo potrebno smo kar tako malo šarili s kleščicami okrog nohtov, da se je navadil, seveda ga je treba vmes pohvaliti ;D,klešče imajo zaporo, tako da zivca skoraj ni mogoče poškodovati, delat je treba z občutkom, vaja dela mojstra  ;D


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: frigga , petek, 29.10.2004 : 21:18:56
Jaz sem o striženju krempljev vprašala veterinarja in mi je rekel, da ni potrebno, ker si jih psi itak brusijo sami - na asfaltu itd. Pa imamo našo Friggo v stanovanju pa se nikjer nič ne pozna od krempljev (tud na nas ne).


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , torek, 02.11.2004 : 17:23:11
O, ja, Frigga, kako bi bilo lepo (vsaj meni in mojemu Bonu), da bi ne bilo potrebno striženje... Pri nas moramo! In "zrak" zajamemo že 14 dni prej...
Je pa res, da naš prijatelj iste pasme še ni imel ostriženih krempeljcev pa nima predolgih. Potem je tudi res, da Beira zelo lepo pusti ostriči. Bon pa je rekel, da bo zaenkrat delal "kažin". In tako se gremo vedno nove trike in nikoli ne vemo, kateri bo užgal ;D
Do 20.11. jih moramo postriči, čez par dni začnemo s heci.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Yorki , četrtek, 04.11.2004 : 18:22:22
Naš Tori ima na ovratnici zvonček in včeraj se mu je že drugič zataknil v majhno luknjico (ko se je praskal). Prvič so bili krivi predolgi krempeljčki (ki so sedaj že zdavnaj postriženi), včeraj pa nerodnost in bolhe, ki se jih ne moremo znebiti ::) Ima ovratnico proti bolham, ki sploh ne pomaga. grem poiskat kakšno temo od zajedalcev.
 ;D
toliko o naših "prevelikih" krempeljčkih :))


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: eagle , četrtek, 04.11.2004 : 20:51:07
Naš Tori ima na ovratnici zvonček in včeraj se mu je že drugič zataknil v majhno luknjico (ko se je praskal). Prvič so bili krivi predolgi krempeljčki (ki so sedaj že zdavnaj postriženi), včeraj pa nerodnost in bolhe, ki se jih ne moremo znebiti ::) Ima ovratnico proti bolham, ki sploh ne pomaga. grem poiskat kakšno temo od zajedalcev.
 ;D
toliko o naših "prevelikih" krempeljčkih :))

Mi naši psički dajemo ampule in ti lahko povem, da so stoodstotno najboljše za bolhe in klope. :)Dobiš jih lahko pri veterinarju.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: frigga , petek, 05.11.2004 : 17:41:51
Arieb: želim uspešno striženje. Jaz si sploh ne predstavljam, kako bi jih moji pesjanki postrigla, ker jo je nemogoče pripravit že ne pucanje ušes (morata 2 držat, eden pucat), da o kopanju ne govorimo (pred kopalnico se začne bremzanje in ne gre ne naprej ne nazaj več - jo je treba odnest).
Drgač pa, itak je od psa odvisno, kakšni krempeljčki mu zrastejo. verjetno pa, ko jih enkrat začneš stričt, rastejo hitreje??? Ali ne?


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , petek, 05.11.2004 : 18:52:15
FRIGGA
Citat
verjetno pa, ko jih enkrat začneš stričt, rastejo hitreje??? Ali ne?
Dobro vprašanje >:( To tudi mene zanima ???

Prebrala sem, da moraš kremplje striči po potrebi in če so dolgi, da ne smeš naenkrat skrajšat na želeno dolžino (kot je to primer nohta pri človeku), ampak počasi in večkrat, da se tako potem "stržen" nohta potem počasi tudi krajša. Zato bi skoraj rekla, da hitrost rasti krempeljca ni odvisna od tega,ali se mu striže, in da bi zaradi tega hitreje rastel


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Yorki , petek, 05.11.2004 : 20:31:22
Mi pa Toriju krempeljčkov ne čistimo doma. :-[ Sicer mu ne rastejo tako hitro. "Klešče" ;D sicer imamo, ampak nobeden ne upa, ker je enkrat še veterinarka nekaj narobe naredila in je kri veselo lila :-\. Upam, da nismo edini, ki krempljev ne strižemo doma :-[  :-X Ampak saj se splača tu in tam oditi v Ljubljano pogledat kakšni psi so kaj tam in kaj se dogaja z bolnimi kužiji.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: spiky , petek, 05.11.2004 : 23:02:16
Kalu pa jaz strižem kremplje kar sama (izkušnje z m.prašičkom in zajčkom ;D ), nimam problemov tudi z ušesi, imam jih pa malce več pri čiščenju zob :) LP


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Matic K. , sobota, 06.11.2004 : 00:29:54
Jaz pa svojima dvema dogicama kremplje brusim najmanj enkrat na mesec :). Hodita skoraj samo po travi in se jima nimajo kje zbrusiti sami.

Lp
Matic, Era in Dona


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , sobota, 06.11.2004 : 11:44:18
Joj, danes sem jaz ponovno skušala ostriči 2 (samo dva) krempeljčke, pa sploh ni šlo, še sedaj me Bon malo postrani gleda (pa tako sem hotela biti nežna in potrpežljiva....).

Maticc, hvl za idejo. Še to bom pri Bonu poizkusila (Sandra, izberi mi pravo "pilo" za divjaka ;)), ker pri Beiri gre vse brez problema na to nisem niti pomislila.


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Matic K. , sobota, 06.11.2004 : 15:10:51
ARIEB

Krempljev ne brusim z pilo ampak z majhno "bormašino"........v bistvu je to nekakšna naprava za graviranje na katero namesto brusilnega kamna pritrdim tulec oblečen v "šmergl papir" (spada zraven v komplet). Pri meni se to zelo obnese, ker imata moji kuži tako močne kremplje, da je striženje s škarjami zelo težko!!!

Res pa se moram pohvalit, da sta moji dve zelo lepo vzgojeni in ZELO!!! potrpežljivi!!! Prakticiramo pa to metodo že od malega, tako, da sta navajeni.

Jaz porabim za striženje obeh psic max. 10min.

Lp
Matic, Era in Dona


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: kaja , sobota, 06.11.2004 : 16:28:24
Matic tale tvoja bormasina (po nase purmasina  ;D) je pa dobra ideja. Tudi jaz imam enega velikana, ki mu zelo tezko postrizem kremplje. Bo treba malo po garazi pobrskat, ce imamo kaj podobnega.

Arieb, jaz sem Bagi isto kot Kajo naucila, da je bolje se vdati v usodo in potrpeti par sekund kot pa brcati in migati sto na uro.  ;) Ker jaz ne odneham: ce so kremplji predolgi jih bom odstrigla!
Saj bo tudi tebi uspelo. Najprej mu le pregleduj tacke in dajaj priboljske, sele potem ko bo pustil pregledati tacko, mu pokazi klesce. Naj ti zaupa! Zdaj je verjetno ze ugotovil, da ce malo pobrca, ti odnehas!
Kajo sem toliko casa podkupovala s priboljski, da mi zdaj pusti cisto vse (razen zobe umivat  ;D). Enkrat sem ji celo s pinceto odstranjevala tujek iz ocesa, ker nismo nasli veterinarja. Pa Dona mi je tudi uspelo navadit na ciscenje uhljev, pri treh letih! Tako, da verjamem, da bo nekoc tudi Bon sam dal tacko in pustil strici kremplje. lp


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Matic K. , sobota, 06.11.2004 : 17:36:54
Kaja

Ta metoda se obnese če je pes zelo potrpežljiv! Naprava ima zelo zoprn zvok (je glasna) in zraven spada še smrad po smodeči se roževini :-\, ki je "bljak"....in to že meni....kaj šele psu :-\.

Drugače pa se to "mašinco" dobi za 6.000 SIT v Ljubljani v Bauhaus-u.

Lp
Matic, Era in Dona


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Yorki , sobota, 06.11.2004 : 22:42:04
Kar tako vprašam: kako velika je ta mašina? ;D
Da vidim kdo je večji-mašinca al Toro :P


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Matic K. , sobota, 06.11.2004 : 22:47:19
Yorkshire terrier

Ta mašina je velika približno toliko kot palični mešalnik...je tudi zelo podobna, samo da se vrti veliko hitreje ;D ;D ;D!!!

Lp
Matic, Era in Dona


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: Chris , nedelja, 07.11.2004 : 02:43:12
Matic tale tvoja bormasina (po nase purmasina  ;D) je pa dobra ideja. Tudi jaz imam enega velikana, ki mu zelo tezko postrizem kremplje. Bo treba malo po garazi pobrskat, ce imamo kaj podobnega.

Kaja...... s fleksarco .....  ;D


Naslov: Re:striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , nedelja, 07.11.2004 : 11:59:42
Hi, hi  ;D.. Kaj je že tu tema? Rezanje nog ali striženje krempeljcev, ha, ha ;D

Oooooj, Maticc, pri nas "nau šlo" po tvojem sistemu. Bom pa vseeno za začetek kupila pilo pri Sandri ;)

Veš Kaja, jaz sem že sama sebi komična s postopkom, ki je zelo podoben tvojemu nasvetu... vendar, on ne pobrca MALO, on tako brca in praska, da ni šans. In potem, mali gospodič, me še tako gleda, da mu moram cel dan dopovedovi, da mu nisem nič hudega hotela. Upam, da se je odločil biti v mladosti nagajivček (saj je prav) in da se bo z leti "unesel".

Vedno se spomnim znanke Shirley iz ZDA, ki me je gledala vna CACIB ZG kako sem Iri strigla krempeljce (je pač povedala, da ima predolge, in sem kar takoj rešila) ker da pri njih če ostrižejo enega na dan je že super (in imeli so 6 šiperk...).


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jasminaj , petek, 01.04.2005 : 10:39:44
zdravo!
tudi jaz se full mučim, če želim johnyju ostrict kremplje oz.mu na koncu ostrizem samo enega, ker vec ne pusti :(
pa me zanima če je že kdo peljal psa k veterinarju na striženje in koliko to stane, pa kak mu on to uspe ostričt?z narkozo??
al je možno še kam drugam it na pasjo pedikuro/manikuro? ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jessy , petek, 01.04.2005 : 13:39:36
Oj!

Najbolje bo, da ga navadiš da mu sama strižeš kremplje. ;)

Poleg veterinarja dela to tudi frizer-za okoli 1000, 1500 SIT.


LP


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jasminaj , petek, 01.04.2005 : 14:31:57
ne vem ce bi se navadil..ker cim mu primem tacke pa nato nohte, zacne cvilit pa se umikat, ko da bi ga hotela ubit!!..ne pretiravam!..pa sprobavam vse metode..da lezi, sedi, je v narocju,.. pa prijemam ga tudi vsake tolko za nohte pa se kar hitro umakne!..tak da ne pomaga nic :(
sem ze od cisto malega probavala..pa takrat je slo malo lazje si ga podkupil s cokolado(pasjo seveda), pa si mu na hitro dva nohta ostrigel,..vglavnem vcasih je slo, samo pocasi,.. zdaj pa sploh vec ne gre :( se za en noht se prevec utrudim...
pozna kdo kakega pasjega frizerja v mariboru, ki strize pasje nohte?:)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: babyjazz , petek, 01.04.2005 : 17:36:48
si pa poskusila med spanjem. pr našmu to deluje. res ga prej fajn zmatram. in pol mu porežem tiste njegove šmentane kremplje brez problemov.  ;D
vmes tud trzne ne.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jasminaj , sobota, 02.04.2005 : 15:34:09
babyjazz hehe dobra ideja ja:)..saj sem ze razmisljala po tem, pa potem vedno pozabim.. pa enkrat sem mu htela ko je spal, pa je potem moj rekel, ne mores na kavcu, bodo nohti potem vsepovsod...bom pa zdaj gledla, da mojega ni doma, pa da johny trdno spi ;)potem pa hitro na delo :)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: babyjazz , sobota, 02.04.2005 : 16:15:02
s čim mu pa strižeš krempljčke?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Tosa , ponedeljek, 04.04.2005 : 11:09:11
Midva pa najini dami nekje do 1,5 leta nisva še strigla krempljev, ker ji niso tako zrasli... Razen, ko je bila živa še starejša psička in sva njej delala manikuro :) pa je mogla mlajša vedno zraven gledat kaj se dogaja. Takrat sem ji mimogrede kakšnega odstrigla, da je videla, da ni nič hudega. Zdaj pa, ko smo začeli s tem (striženjem nohtov), porabimo en kup priboljškov (no, vsaj prvič smo jih), da je dama ugotovila, da je striženje krmpljev lahko prav prijetno (...recimo... :) ). Sicer pa sem tudi jaz brala, da če psu redno strižeš kremplje, da se tisti del nohta, ki ima živec skrajša. Torej lahko sklepamo, da je ravno obratno - če si s striženjem priden, potem so nohti oz. tisti "občutljivi del" vedno krajši. Je pa res, da ko je pes mlajši in če veliko teka po asfaltu, da se kremplji obrusijo. Ko pa se pes postara in giba počasneje in mirneje, se kremplji kaj hitro "razrastejo" (vsaj iz naših izkušenj)!


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jasminaj , ponedeljek, 04.04.2005 : 11:55:43
babyjazz.. strizem mu jih z onimi skarjami ,ki bi naj bli prav za pse...saj ne vem kak jih naj opisem  ::).. das noht v taki krogec,,pa stisnes, pa mu jih odreze  :)
drugace pa se mojemu zaradi asfalta lepo obrusijo samo nohti na zadnji tacki


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jessy , ponedeljek, 04.04.2005 : 13:50:00
Za striženje lahko uporabljmo različne ščipalce:

Nail Clipper 1 (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.venusworldwide.com/images/pet%2520nail%2520clipper%25201%2520g.jpg%2520s.jpg&imgrefurl=http://www.venusworldwide.com/pet_grooming_10.htm&h=450&w=600&sz=30&tbnid=aSbJV4Pjxa0J:&tbnh=99&tbnw=132&start=2&prev=/images%3Fq%3DNail%2BClipper%2Bdog%26hl%3Dsl%26lr%3D%26sa%3DG)

Nail Clipper 2 (http://www.venusworldwide.com/images/pet%20nail%20clipper%20p%202.jpg%20s.jpg)

Tako odstrižemo (http://www.bamboopet.com/media/assets/products/nailquickdiagram.jpg)


pri psih z belimi krempeljčki je lažje, saj se bolj vidi živi del.



lp, jessy

Lp


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , ponedeljek, 04.04.2005 : 14:32:11
Citat
pri psih z belimi krempeljčki je lažje, saj se bolj vidi živi del.
jessy, res je pri temnih kar zoprno - tj. edino kar mi ni všeč pri "moji" pasmi... črni, črni, črni nohtki

A se moram pohvalit: ravno včeraj smo obema na vseh tačkah pridno ostrigli  ;D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: biscuit , ponedeljek, 04.04.2005 : 15:21:22
No,nam pa črni krempeljčki ne delajo preglavic,ker Bis sam "pove" do kje ;D!!
Je pa zelo priden ko mu oče striže kremplje...ga moram pohvaliti :D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jessy , ponedeljek, 04.04.2005 : 19:11:39
Jaz jih Bingotu strižem kar redno ;)- enkrat tedensko.  8) :P

Do sedaj nisem pazila na 'kot' ;D , sedaj pa bom pazila tudi na to. Mi je pa kar grozno striči ker se vedno bojim da bom preveč odstrigla. Zato jaz pustim kar dosti prostora med vidnim živcem in odstriženim... :P


lp


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: biscuit , torek, 05.04.2005 : 06:17:49
Jessy,kako pa to da strižeš enkrat tedensko? Tudi če bi jaz hotela strič Bisu enkrat tedensko mu ne bi imela kaj,ker mu krempeljčki kar počasi rastejo :D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: deteljica , torek, 05.04.2005 : 09:39:38
Veliko je odvisno od nastavitve nohta in kvalitete  ali kaj vem česa. Mojemu samcu ni bilo treba nikoli v življenju strič, psicia pa na 14 dni ali teden, drugače jih samo še z rdečim lahko namažem, pa je barska pjevačica...sprehajata se enako in sta iste pasme , s tem da psica leta 10 x več....


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Chris , torek, 05.04.2005 : 13:47:23
Ja če se živec ne vidi je kar problem. Mojemu se tudi ne vidijo živci. Sicer nima predolgih nohtov, ker si jih redno brusi, ampak lepše bi pa bilo, če bi imel malo krajše, ker potem ko se dlaka okrog tac postriže, kremplji ven gledajo....

Kaj a tele škarje, ki si jih Jessy prilepila,  se z zastonj poštnino po svetu pošiljajo? ??? Zanimivo....


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Chris , torek, 05.04.2005 : 13:47:43
Kolko so pa kej pri nas cene?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: jessy , torek, 05.04.2005 : 16:58:14
Jessy,kako pa to da strižeš enkrat tedensko? Tudi če bi jaz hotela strič Bisu enkrat tedensko mu ne bi imela kaj,ker mu krempeljčki kar počasi rastejo :D

No, saj tudi jaz nimam kaj dosti. Enkrat na teden strižem-če je kaj za ostriči. ;D Včasih malce, včasih več.


Lp


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: biscuit , torek, 05.04.2005 : 19:30:44
Aaa,sem mislila da imaš vsak teden kaj za odstrič :D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Alix , torek, 10.05.2005 : 10:32:08
Chris: jaz sem kupila Trixie skarje za nohte za okoli 4000sit - pa so kar skulirane  :P :P :P :) ... nama ustrezajo pa lepo rezejo - ceprav mu ne rabim ravno nohtov strict vsaki teden - ampak pred razstavo, ko se dlaka med prstki postrize in vse skupaj mnogo lepse zgleda, ce so nohti tudi lepo pristrizeni...
Lp
Nina ;D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Ozzy , torek, 10.05.2005 : 10:45:12
moj pa se strasno boji strizenja krempljev. Prva izkurnja je bila grozna zanj, ker mu je punca malo prevec ostrigla kremplje in zdaj se vedno trese ko imam skarje v rokah. Ima pa res ze gromozanske kremplje, pa ne vem do kje odrezat ker so crni in mu nocem se povecat strahu. Tak da mu vedno premalo odrezem...
Sem upala, da mu bodo ob operaciji krempeljcke odrezali, pa niso nic naredili :( skoda


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Busy Bee , torek, 10.05.2005 : 11:09:00
Midva sva obupala nad tem, da bi mu jih sma rezala, ker ne gre. Se cisto prevec boji. Zdaj mu jih je dvakrat veterinar - prvic s pomirjevali - bilo o.k.; drugic - brez - cela stala, tako da nem je ostala prva leva, ker je bil Bertel ze cist na konc z zivci.

Se psihicno zdaj pripravljam, da ga bom s cokolado podkupovala, pa mu strigla enega na dan!

LP, Barbara


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: ARIEB , torek, 10.05.2005 : 14:29:04
Citat
pa mu strigla enega na dan!
... to je veliko bolje kot pod pomirjevalom :( Saj bo že videl Bertel, da se mu nič ne zgodi, pa boš potem ostrigla dva, pa tri .... mi smo sedaj na eni tački, pa drugič na drugi (če je priden - beri: če mu diši priboljšek ravno prav, če je preveč ni dobro, če je premalo tudi en; pusti tudi obe tački, če pa ni, smo veseli že ob enem ostriženem nohtku ;D
Načeloma pa - ima vedno predolge ;)

Ozzy, te razumem, mi imamo tudi črne... in tudi divjaka...


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Ozzy , torek, 10.05.2005 : 17:44:52
sej moj na sreco pusti odrezat vse...no najprej se malo preganjava po stanovanju, ker ocitno ne steka, da je malo preveli, da bi se lahko kam zavlekel, brez da ga jaz nebi vidla :) Potem pa se vda in mu porezem vse kar naenkrat, sam tak mi je hudo, ko se trese, pa ko javka se preden mu odrezem al pa tak trzne ko mu uscipnem, pa na koncu vidim, da mu skoro nic nisem... Upam, da ga bo kdaj minil ta strah in da bo kdaj priloznost, da se mu dobro postrizejo vsi nohti, ker ima tako ogromne, da so vsi ljudje na katere skoci crni po nogah kot piskava jabolka;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Uma , sreda, 11.05.2005 : 19:37:46
Tudi mi imamo črne krempeljčke, pa jih moramo kar redno strič. Znak za to je, ko naju zjutraj pokrampa(nehote seveda) ko naju pride zbudit za lulanje. Tisti, ki vas je strah kjer je živec, poskusite s piljenjem. Drugače pa je recimo dobra varianta, da gledaš ravno linijo s podlago in režeš čisto po malo stran. Jaz sem počasi že dobila občuek, tak da si že malo bolj upam, zankrat nesreče še ni blo!


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Alix , četrtek, 12.05.2005 : 11:13:33
Vidim, da imamo prav sreco, da se nam vidi zivec, vsaj tako priblizno:) - pa imam tele Trixie klesce, ki imajo nastavek priblizno koliko odstrict - in ker se redno strizemo - mislim, da nam tale dolzina priblizno pol cm prav pase...


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Łyra , četrtek, 26.05.2005 : 06:21:51
Hojla!
:-[ Jaz Lyri še nikoli nisem sama strigla krempljev! :-[ Samo 1× jih je ostrigel veterinar, pa še to samo peti prst (ali kako se že reče...) Res pa je, da pri nas striženje ni niti najmanj potrebno, ker je Lyra mestni pes (sicer živimo v hiši) in veliko hodimo po asvaltu. Težava nastane pri petem prstu, kjer je krempelj že TAKO dolg, da se več ne moremo normalno igrati z njo, ker smo vsi opraskani... :( Morda bi piljenje pomagalo??
Lep pozdrav, Lyra & Ana :-*


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Ozzy , četrtek, 26.05.2005 : 07:39:17
Lyra, ce ima bele kremplje se takoj vidi kje je zila (tista roza stvarca na sredini) in ostrizes malo pred tistim (za vsak slucaj). ce pa ima crne, pa vsaj tisti spicast del lahko odrezes, ker tam sigurno ni zile. Skarje so poceni in za rezanje dveh krempljev na mesec ne rabis nekih super finih, tak, da jih ze za 1000sit dobis.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: deteljica , četrtek, 26.05.2005 : 09:05:11
Hojla!
:-[ Jaz Lyri še nikoli nisem sama strigla krempljev! :-[ Samo 1× jih je ostrigel veterinar, pa še to samo peti prst (ali kako se že reče...) Res pa je, da pri nas striženje ni niti najmanj potrebno, ker je Lyra mestni pes (sicer živimo v hiši) in veliko hodimo po asvaltu. Težava nastane pri petem prstu, kjer je krempelj že TAKO dolg, da se več ne moremo normalno igrati z njo, ker smo vsi opraskani... :( Morda bi piljenje pomagalo??
Lep pozdrav, Lyra & Ana :-*

Za striženje petega kremplja n erabiš nobenih posebnih škarij. Človeške ščipalke ali pa tiste klešče za nohte na nogah so čisto dovolj dobre.
Poleg tega mnogo psov v tem petem kremplju sploh nima živca- taki kremplji so vso dolžino enako debeli oz bolj rečeno tanki.V vsakem pimeru pa je ta višje in manj občutljiv. Popiliš lahko potem malo, da  ne praska,
tudi mnogom manjšim pasmam in vsem mladičem, se da zelo uspešno strič kremplje z dobrimi človeškimi ščipalkami za nohte- po lastnih izkušnjah zagotavljam. Celo mnogim večjim odraslim psom s svetlimi kremplji.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Busy Bee , četrtek, 26.05.2005 : 09:49:16
2 kremplja smo odstrigli - s pomo
jo lahkega posli - enega celo malo prevec - pa se ni nic pritozeval.

Tako, da sva se odlocila, da bova sedaj to delala sama, pa naj bo kar bo.

5 kremplja pa spoh se nisva provbala, ker sem mislila, da je tam najbolj obcutljiv. Bomo pa se tega probali danes.

LP,
Barbara


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: deteljica , četrtek, 26.05.2005 : 11:25:43
Pametna odločitev.
Kliker in salamco v roke pa dotik kremplja in nagrada .
čez nekaj tednov ti bo sam škarje prinesel ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Franka , nedelja, 24.07.2005 : 08:33:07
Jaz imam za svojega kužka kot neko ščipalko in mu s tem postrižem nohte. No ponavadi mu moram pristriči le en noht, tisti ki ni na tleh in ga zato ne more brusiti po asvaltu. Ampak nekaj mi je zelo čudno. Vsakič ko mu postrižem noht se mu ta scefra na konici... Zakaj? Ali jaz narobe strižem? Je ščipalka zanič?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nemškadoga , nedelja, 30.10.2005 : 19:32:43
Mi včasih psom po asfaltu mečemo žogico in po 5 min. so nohti spet kul. Problem je le pri enemu psu, ki ima črne nohte in ne vemo do kam mu jih lahko odstrižemo. Pa tudi asfalt mu ne nuca nič.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: rem , nedelja, 30.10.2005 : 20:36:54
Mi včasih psom po asfaltu mečemo žogico in po 5 min. so nohti spet kul. Problem je le pri enemu psu, ki ima črne nohte in ne vemo do kam mu jih lahko odstrižemo. Pa tudi asfalt mu ne nuca nič.

Tudi naš ima črne in bele nohte, na škarjicah, ki jih kupiš v trgovini za male živali, je zapora ki določa do kje odstrižeš noht, pri nas jih strižem že drugemu boksiju, pa še nikoli nisem zarezala preveč. Škarjice so stale cca 2000 tolarjev.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: LuncaPunca , nedelja, 30.10.2005 : 20:55:05
Mi smo tudi zadnjic imeli pasjo manikuro ;D Sem pa prvic strigla nohte in sem bila blazno previdna, ker me je bilo strah, da bom odrezala prevec. Ima tudi crne nohte, razen na zadnji taci ima enega belega. Na koncu so se tudi njemu nohti scefrali. Pa sem sla po eno malo vecjo pilo, v upanju da bom lahko kej naredila, pa mu je po moje slo na zivce piljenje, tako da sva sla enkrat za spremembo na sprehod po asfaltu, pa je blo vse spiljeno, kar je bilo treba :P


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nemškadoga , torek, 01.11.2005 : 12:01:19
Mi smo tudi zadnjic imeli pasjo manikuro ;D Sem pa prvic strigla nohte in sem bila blazno previdna, ker me je bilo strah, da bom odrezala prevec. Ima tudi crne nohte, razen na zadnji taci ima enega belega. Na koncu so se tudi njemu nohti scefrali. Pa sem sla po eno malo vecjo pilo, v upanju da bom lahko kej naredila, pa mu je po moje slo na zivce piljenje, tako da sva sla enkrat za spremembo na sprehod po asfaltu, pa je blo vse spiljeno, kar je bilo treba :P
V takih primerih je asfalt zakon


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 12:04:33
ja sam moraš psa kar ''terat'' po asfaltu, da se mu kremplji obrusijo. Sama vem da so se ji predvsem takrat, ko sva šli s kolesom al pa z rolerji... ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nemškadoga , torek, 01.11.2005 : 12:07:21
ja sej pes se mora zdivjat :)
jaz ji v takih primerih kar žogico mecem po cesti. Sam ful pazim, da se ni bi poškodovala.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Alba , torek, 01.11.2005 : 12:12:27
Jaz jo en del vsakdanje poti s kolesom namerno peljem po asfaltu in morem rečt, da ima Alba zelo lepo popiljene kremplje. ;D ;D.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 12:13:57
Ja pazljivost pa ni odveč. Moja psička si je enkrat noht zlomila, ker nism bila dovolj pazljiva z žogico.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nemškadoga , torek, 01.11.2005 : 12:16:37
moja pikica si pa poškoduje tačko ali pa si kej druzga odrgne,  ker je preveč zaletava.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 12:21:21
Zadnjič sem neki psički poskušala strižt nohte, sam je zelo težko, ker ima črne in se ne vidi živca, pri svoji vidim, ker ima bele tačke in s tem tudi nohte.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: rem , torek, 01.11.2005 : 13:04:24
Zadnjič sem neki psički poskušala strižt nohte, sam je zelo težko, ker ima črne in se ne vidi živca, pri svoji vidim, ker ima bele tačke in s tem tudi nohte.

Zato pa moraš imeti škarjice, ki imajo zaporo in so posebej prirejene za živali, pa tudi nič bistveno dražje od navadnih. :), nikakor ne moreš zarezat  v živec, ker ti to zapora onemogoča in ni nobenega strahu pri črnih krempeljcih.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 13:10:25
sej mam take škarjice z zaporo, samo strah je še vedno prisoten, da  da ne bi slučajno zarezala pregloboko...pa še bokserji so zelo živahni, še predvsem takrat, ko jim režeš nohte


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: rem , torek, 01.11.2005 : 13:16:04
Pri nas imamo enega takšnega zelooo živahnega ;D, nohte mu režem vedno na njegovem ležišču že od malega in je takrat čisto pri miru, ko končam vedno dobi nagrado, če je pa tebe strah pa peso to čuti in je še sam nemiren.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 13:21:53
Problem je v tem, da sem strigla drugo psičko, bokserko, ki ni moja.  Je še zelo mlada in ni navajena striženja nohtov, zato me je lizala, grizla se zvijala...mojo bubo sem že kot majhno navadila, na striženje, čeprav je zelo občutljiva če jo primem za nogice, mogoče jo žgečka, ne vem....


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Geri , torek, 01.11.2005 : 14:20:43
Jaz sem zadnjič Geri strigla nohte- ima črne pa sem preveč odstrigla in se je kri takooo ulila da kar ni bilo konca. Sem kar lep čas držala gazo čes. Me je bilo kar groza...
Žan ima svetle nohte in tudi pridno pusti da mu jih strižem, tako da pri njemu ni problem. Maša in Kaja pa- nikoli ju nismo navajali na striženje, čeprav kar pustita, ampak do sedaj sem samo 1x strigla ker si jih sami pobrusita ko ju okopam namreč gremo ven na ulico in ju zdivjam. Medtem se posušita pa še krempeljčke pobrusita ;)

Lp, Mojca


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 14:44:19
A je možno, če preveč odstrižeš, da noht ne zraste več?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Nikomah , torek, 01.11.2005 : 14:45:55
A je možno, če rep odrežeš, da ne zraste več?  ;) :) 8)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 14:47:31
hehe :D ;D ;D
ja ne vem, povej.....


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Nikomah , torek, 01.11.2005 : 14:51:03
Afi, vse je možno na tem svet... ::)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Nanook , torek, 01.11.2005 : 15:01:07
Moj si je noht enkrat iztrgal in dvakrat zlomil in se vedno mu je zrasel nazaj.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 15:03:36
To me je zanimalo...eni pravijo, da potem ne zraste več...


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Alba , torek, 01.11.2005 : 15:08:56
Pa saj je isto roževina kot pri nas ljudeh  ??? - meni so dva dali stran, pa niti slučajno nisem brez  ;) :).


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Majchy , torek, 01.11.2005 : 15:37:39
jst sm pa zdj kupla nove škarje za striženje krempeljčkov in sva v soboto z živo strigle kremplje.vendar je bila živa tako neučakana kdaj bo konec da sva uspele postriči samo prednje dve tačke, zadnje pa bove danes :) tudi priboljški niso pomagali, živi ni in ni bilo všeč... drugače pa sm ji vse lepo skrajšala, edino pri temnih dveh nisem videla živca, tako da sem ga skrajšala malo manj. :)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: LuncaPunca , sreda, 02.11.2005 : 08:37:20
A je možno, če preveč odstrižeš, da noht ne zraste več?
Hja, nasemu raste nov :P Sem mu enkrat po pomoti tacko med vrata priprla in mu zdrobila noht. Je bilo kar hudo. Hvala bogu da je bil sam noht na najhujsem udaru. Cez kaksna 2 dni mu je noht potem stran padel, zdaj pa mu pooocaaasi raste nov.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nemškadoga , petek, 04.11.2005 : 19:39:51
Mene je pri psih ful strah, da se jim ne bi kakšna ranica ob nohtu kaj zakomplicirala. Baje je en pes zaradi neke zastrupitve celo poginil. Pa je to res možno?
Jaz ponavadi to delo zaupam veterinarju samo zaradi teh govoric.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: abnormalen , ponedeljek, 19.12.2005 : 22:33:01
ja mene pa zanima a se husky-jem tud kremple striže al ne 8-)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: flatka , ponedeljek, 19.12.2005 : 22:55:26
ja mene pa zanima a se husky-jem tud kremple striže al ne 8-)
Ja, če ima predolge tudi.  ;) Saj se ne gleda glede na določene pasme. Če so kremplji predolgi, pri večini živali, se postriže.

Lp


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: flatka , ponedeljek, 19.12.2005 : 23:03:20
Mene je pri psih ful strah, da se jim ne bi kakšna ranica ob nohtu kaj zakomplicirala. Baje je en pes zaradi neke zastrupitve celo poginil. Pa je to res možno?
Jaz ponavadi to delo zaupam veterinarju samo zaradi teh govoric.
Za pogin je res možno in to se lahko zgodi tudi človeku, ne samo psom.
Zaradi vsake rane se lahko okuži. Pri krempljih je malo večji problem, ker je večji stik s tlemi in s tem več umazanije,... Raje ne pretiravaj pri striženju in ne zareži preveč, če pa res nisi sigurna, je pa res fino, da to naredi kar veterinar.
Če pa slučajno nastane kakšna ranica, jo zaščiti pred udorom bacilov,...



Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Alba , torek, 20.12.2005 : 09:00:05
Če husky občasno teče po asfaltu, mu tega ni potrebno delati :).


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Majchy , torek, 20.12.2005 : 11:51:38
ja mene pa zanima a se husky-jem tud kremple striže al ne 8-)

odvisno kje ga sprehajaš in vodiš na sprehode.če je to asfalt in če husky veliko teče po njem si tako že sam zbrusi svoje kremplje. sama le poleti veliko prerolam po asfaltu z živo, drugače pa vedno hodim po gozdu ali makadamskih poteh.živi sem tako kremplje prvič postrigla pri 4,5letih.prej ni bilo potrebe. moja prijateljica ki živi v ljubljani pa ima huskyja ki mu v petih letih sploh še ni postrigla krempljev, ker ji ni bilo treba.pes si sam zbrusi kremplje na asfaltu ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Franka , torek, 20.12.2005 : 12:00:54
Jaz pri svojem kužku postrižem le tisti kremplj, ki ne doseže tal, ki je bolj gor na tački.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nemškadoga , sobota, 24.12.2005 : 23:14:35
Za pogin je res možno in to se lahko zgodi tudi človeku, ne samo psom.
Zaradi vsake rane se lahko okuži. Pri krempljih je malo večji problem, ker je večji stik s tlemi in s tem več umazanije,... Raje ne pretiravaj pri striženju in ne zareži preveč, če pa res nisi sigurna, je pa res fino, da to naredi kar veterinar.
Če pa slučajno nastane kakšna ranica, jo zaščiti pred udorom bacilov,...


najlepša hvala za pomoč. Srečen Božič vsem!!!


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Suzana , ponedeljek, 24.07.2006 : 15:43:58
Do sedaj svoji psici nisem rabila striči krempljev, so se ji sami brusili. Sedaj po operaciji pa so ji kar naenkrat preveč zrasli. Ker nimam izkušenj oz. sploh ne upam sama odrezat, me zanima, če kje to delajo. Veterinarji, saloni....
Zanima me območje MB.
Tudi ne vem, če bi mi pustila.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: tanja040 , ponedeljek, 24.07.2006 : 16:50:10
Seveda, vsak veterinar ji bo skrajšal kremplje in tudi v pasjih salonih to delajo.Ko jo boš peljala pa opazuj, sprašuj in tako se boš tudi sama kaj naučila.Tako sem se tudi jaz. ;) Moraš pa biti pozorna da ji malo skrajšaš in da jo ne raniš.Bolje večkrat pa po malo , moje mnenje. :)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: tjasav , ponedeljek, 24.07.2006 : 17:29:58
Treba je s posebnimi škarjicami odrezati prozornejši del, ki pa ni pri vseh kužkih očiten. Mi smo prejšnjega psa vozili k Bonesu (Mb), sedanjega pa strižem sama.

lp


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Suzana , ponedeljek, 24.07.2006 : 18:23:00
O super, da pri Bonesu to delajo, ker tudi drugače hodim tja k veterinarju.
Ja bom gledala in se učila zraven. Vsaj prvič bolje da to naredi veterinar, da jaz slučajno kaj ne poškudujem.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Ancyka , četrtek, 17.08.2006 : 15:55:26
sprednje kremplje moraš striči bolj pogosto kot zadnje, saj se zadnji bolj obrabijo


Naslov: nega krempljov
Poslano od: luani80 , četrtek, 22.11.2007 : 12:30:42
kako sploh brusimo oz strižemo kremplje?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Jana , četrtek, 22.11.2007 : 12:37:48
luani80, cemu je pa potrebna nova tema?
Kot je videti odgovori ne bodo prebrani, ce pred odpiranjem nove teme se tistega ne preberes, kar smo o zadevi ze spisali.

Hm, ce je brati in potem vprasati ob kaksnih nejasnostih tezko, predlagam obisk salona za nego zivali, kjer bodo psu postrigli kremplje.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: pzorko , sreda, 02.01.2008 : 18:27:00
Mene pa zanima, kako bi pristopil do striženja šestega volčjega krempeljca pri odraslemu zrelemu beauceronu, ki se ne pusti ravno rad, da se na njemu izvajajo kakšne zadeve? Že pred leti sem prebral, da lahko ta krempeljc postane velik in psa pika. No, ravno to se je zgodilo našemu. Tist oster krempeljc se mu zajeda direkt v tačko in mu dela rano. Iz izkušenj vem, da je občutljiv na take posege, ker ga nikoli nismo mučili s takimi stvarmi. A se da to narediti pri veterinarju s kakim pomirjevalom?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: AngSeter , sreda, 02.01.2008 : 18:35:49
K vetu pa bodo vidli. Nagobčnik pa s sabo vzet.

Pol pa doma psa naučit, da če šef reče da se reže kremplje, pes nima kaj praskat...  ::)
Ne morete za vsak poseg, ki ni boleč, psa sedirat. Sedacija je lahko zelo škodljiva in z leti bo treba verjetno še kak krempelj postrič in to bo vedno bolj pogosteje.

A vsaj ušesa pusti pregledat in po potrebi očistit ali kako svinjarijo ven pobrat?

vsak pes mora bit navajen, da take tečne zadeve sprejema.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: lejca , sreda, 02.01.2008 : 18:52:24
Če ni navajen, mu lahko doma daste gor nagobčnik, eden naj ga drži za tačko, drugi naj mu pa odstriže krempelj. Se mi zdi nesmiselno hodit k veterinarju krajšat kremplje (jaz svojemu vse postrižem v 5. minutah). Mogoče pojdite za prvič, da vam pokaže kako se to dela in pogleda ranice.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: pzorko , sreda, 02.01.2008 : 22:51:39
AngSeter,
pri 8 letih boš psa s takšnim karakterjem težko še kaj naučil. Ni pa rečeno, da ne. Če bi se mu dalo kako dopovedati, da ne bo nič hudega in da bi začel zadevo sprejemati kot normalno, bi bilo super.

Tudi ušes in zobov ne mara, da se preveč prčkajo.   ;) Je pač tak pes, nimaš kaj, kot mlad pes je bil izjemno previden do vsake nove stvari in tudi sedaj na podlagi izkušenj vedno tako reagira. Res, še če mu hočem izmerit plečno višino, se vedno umika in grizka meter. Po moje se še krtačit ne bi pustil, če mu ne bi tako pasalo.  :D Po drugi strani pa tak cartljivec ...

lejca,
nima nagobčnika. Vem, neodgovorno, a do sedaj res nekako ni bilo potrebno. Do sedaj še v vsakem primeru, če je koga šavsnil (pa je bilo mogoče 1x, 2x), je bil za to kriv nekdo od nas. In sedaj smo spet na istem ... Kako bi ga zdaj navadil na nagobčnik, če je imel pa vedno prost gobček??

Najbolje bi bilo, da bi se ga nekako pretentalo, je pa to pri takem posegu dokaj težko. 


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: lejca , sreda, 02.01.2008 : 23:37:52
Jaz bi ti svetovala, da čimprej kupiš nagobčnik, tak najlonski in mu ga daš na gobček kadar je treba opraviti tak poseg, ki ga ne prenese. Se mi zdi najbolj varno. Če stvar ni nujna, ga lahko na nagobčnik privajaš počasi, s priboljški. Tudi pri veterinarju bo dobil nagobčnik, ker veterianr ne bo tvegal, da ga pes ugrizne.
Jaz sem svojega psa navadila na nagobčnik počasi, ker smo se to učili v pasji šoli. Sedaj ga sicer ne uporabljam prav pogosto, pri veterianrju pa vedno prosim, če mi dajo nagobčnik, ker se tam počuti zelo nesigurno.
Tu se gre za njegovo zdravje in je treba nekaj narediti, zto naj se vam pes ne smili, če bo moral imeti nekaj minut gor nagobčnik.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: pzorko , četrtek, 03.01.2008 : 10:15:46
Se povsem strinjam! Na nagobčnik se bo moral navaditi, pa če mu je prav ali ne. Sigurno bo potrebno opraviti še kak poseg, pes pa bo z leti še manj dovzeten za te stvari.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: lejca , četrtek, 03.01.2008 : 13:03:59
No super  :).
Ste že odstranili kremplja?


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: NellyPija , sreda, 12.11.2008 : 13:54:19
Danes sem malo brskala po e-bayu in našla tole zanimivo zdevco...  8)
http://www.quickfinderclipper.com/

Kaj pravite na to? Ali to sploh deluje? Ker jst bi res potrebovala kaj takega za našo Nelly, ki ima tako črne krempljčke, da me je vedno groza, ko se spravljava strič....   :-[ .. Bi mi kaj takega prišlo več kot prav....  :-*


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: skogkatt , sreda, 12.11.2008 : 14:53:26
Če res deluje, se mi zdi super!

Drugače se da čist fajn videt, kje je meja, če postopoma režeš. Malo po malo, dokler se vidi malo belega v črnem nohtu, to pomeni, da si blizu živca ;) Btw. si moj dolgo ni pustil nohte strižt, sta bili potrebni 2 osebi: ena mu je dala nekaj slastnega za lizat, da je druga lahko ščipala  ::) Zdaj je pa čist ok in mu za vsak "klik" - zvok od škarji je podoben klikerju ;D - dam en mali priboljšek. In zdaj gleda zraven in je čist pri miru, ker komaj čaka "klik" :P Je pa zanimivo, da mu je spredaj redno treba krajšati, zadaj pa še niti enkrat ne do sedaj ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nezzek , sreda, 12.11.2008 : 16:03:47
Jaz Belli sama strižem.. po občutku..

Ja skogkatt se strinjam zadaj jih res ni potrebno strižt.. spredaj pa sploh tisti "volčji krempelj" (nevem kako se drugače reče..) :-[


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: TalQec , sreda, 12.11.2008 : 21:18:26
mi je uspelo postrižt "volčje kremplje" ! :D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: liza-asta , sreda, 12.11.2008 : 21:22:05
Tudi moja raste samo v kremplje  ;D (čisto po žensko )  :D
So ji pa prvič strigli na veterini....in "zastrigli", ker so črnočrni. Je res težko. Vendar ji zdaj sama strižem na 2 - 3 tedne, in veterinarji pravijo, da se živc počasi tako umika nazaj.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: nezzek , sreda, 12.11.2008 : 21:23:34
Ja pri Charlieju že ko pa ime bele pa se lepo vidi.. :)

Ja živc se res premika nazaj. ;) Je pa treba počasi.. saj ni tako težko. Mene je bilo porvič strah, potem pa dobiš občutek pa je! ;D


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: liza-asta , sreda, 12.11.2008 : 21:25:11
Jst sem že tako navajena, da to nardim v parih minutah  ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: KUŽEK , sreda, 05.08.2009 : 12:18:41
naš yorki ima črne kremplje zato je striženje zelo težavno. mi ga kadar gre k pasjemu frizerju naročimo še na striženje krempeljčkov ker frizerka ki ji zelo zaupamo najbolj ve kaj je prav in kaj ne.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Dada73 , ponedeljek, 22.03.2010 : 21:42:39
Kaj je kdo že imel možnost kaj takega preizkusit, zgleda kar dobra stvar http://www.youtube.com/watch?v=QTrv7mkhtyc


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Froša , nedelja, 22.08.2010 : 13:27:14
Pol ure nazaj sva mela z Ototom manjšo nesrečo. Oto si je pogrizel noht "na pasjem palcu" tistem, nohtu, ki se ne dotika tal. Z ščipalko za pasje nohte sem poskusila odščipniti tik do tam do kjer je bil noht scufan in sem zadela živo, kri se je precej ulila z nohta Oto je grozno zatulil, kri se je po 10 minutah čisto ustavila in zdaj nimam pojma kaj naj naredim pustim na miru? letim h vetu? povijem ?
prosim prosim za kašn nasvet ker me grabi panika ker nimam pojma kaj naj


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: takoda , nedelja, 22.08.2010 : 15:23:34
Razkuži z jodom, po potrebi zavij in mu ne pusti, da se liže. Običajno so te zadeve videti dosti grše, kot so v resnici. Kri kar fajn teče, podobno kot pri ljudeh, ranica je pa lahko kljub temu zelo majhna.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Froša , nedelja, 22.08.2010 : 15:30:04
Joda nimam, kakšna alternativa?
vbistvu potem ko je zatulil sem se tako ustrašla da nohta niti nisem do konca odstrigla ampak mu še vedno stoji gor in se nič ne maje ali kaj takega.
Liže sicer se ampak ga opozorim da naj neha vsakič ko ga vidim da se liže


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Patapižu , nedelja, 22.08.2010 : 16:01:02
Kako mu še gor stoji krempelj?

Moja prejšnja psica si je enkrat tudi poškodovala zgornji krempelj - se ji je ful čudno obrnil navzven. Sva šli do veterinarji in ji ga je odrezal čisto pri koži (ne počnite tega doma!), povil taco in to je bilo to. Krempelj je pa zrastel nazaj.


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Froša , nedelja, 22.08.2010 : 16:36:46
samo zarezala sem v noht in ko je zatulil sm spustila ščipalko


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: Patapižu , nedelja, 22.08.2010 : 16:51:48
Aha, potem pa mu ne bo hudega. Se bo zarastlo. ;)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: _lori , sobota, 07.01.2012 : 22:38:14
Zanima me če obstaja nekakšna pilica za kremplje? S kleščami sem ga malo "posrala", nekaj časa mi je šlo dobro, potem pa sem po nesreči odščipnila malo preveč  :-[ in mi zdaj ne pusti sploh več do krempljev s tistim. Lahko bi vztrajala, ampak nekako nimam več zaupanja niti vase, ker si ne morem predstavljat kako to boli tisti trenutek, in sem zato pri tem ratala zelo štorasta. Tisti električni brusilniki verjetno ne pridejo v poštev, ker se mi zdijo preveč... hitri in grobi?  ::)
Če ne drugače bova pač šle nekam postričt tiste kremplje, ampak ker res nima zelo (pre)dolgih bi po mojem to rešila hitro in učinkovito z eno navadno pilo. Ki pa mora bit seveda malo trša od navadne človeške pilice.  :)


Naslov: Re: striženje krempljev
Poslano od: takoda , nedelja, 08.01.2012 : 08:07:17
Jaz jih čipu spilim kar s svojo, ki je ne uporabljam. Taka klasična kovinska pilica.