mojpes.net

aktualno => Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje => Sporočilo, začeto od: miskica , ponedeljek, 21.07.2008 : 07:51:40



Naslov: ravs zaradi napada psa
Poslano od: miskica , ponedeljek, 21.07.2008 : 07:51:40
Tole poročilo so spisali gorenjski policisti. Kaj se je v resnici dogajalo, vesta le gospod in pasja lastnica, kljub temu pa vile niso ravno način obnašanja.

PES NAPADEL MOŠKEGA

Radovljica – Dne 20.7.2008 ob 13.00 uri je OKC PU Kranj bil obveščen s strani občanke, da je nasproti njene hiše v bližini železniških tirov prišlo do pretepa med moškim in žensko.
Na kraj so bili napoteni policisti, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da se je 72-letni moški sprehajal po poljski poti mimo vrta 32-letne ženske. Med sprehodom  je moškega napadel neprivezan pes pasme rotvajler last omenjene ženske in skočil nanj. Moški, ki je v roki držal pohodno palico, se je obranil pred psom. Omenjena ženska je v jezi izrekla nekaj groženj moškemu, se mu približala in ga z udarcem podrla na ograjo sosednjega vrta. Z vilami ga je hotela zabosti, vendar je le-ta nastavil roko tako, da ga je zabodla v levo podlakt. V času pretepa ga je v roko ugriznil njen pes. Moški je v samoobrambi udaril tudi njo ji odvzel vile in zapustil kraj.
Moškega so po oskrbi v zdravstvenem domu odpeljali v Splošno bolnico Jesenice, ženska pa je poiskala zdravniško pomoč v zdravstvenem domu.
Policisti bodo zoper omenjeno žensko, podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, ji izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali in napisali poročilo na veterinarsko službo.


Naslov: Re: ravs zaradi napda psa
Poslano od: Ferry , ponedeljek, 21.07.2008 : 08:36:43
Miskica,

žal se mi zdi, da je iz dneva v dan teh primerov več, ljudje so vedno bolj netolerantni, agresivni, nestrpni, ... . Žal pa živali niso nič krive, kriv je lastnik, neprimeren lastnik in rezultat je tak pes.

Primer: ravno sem se včaraj sprehodila mimo parkirišča pred mojim blokom (tako kot vedno) z mojima dvema pesjankotoma , ki sta lepo na vrvici, mirna, lepo hodita ob nogi, nikoli se ne zaganjata v druge pse, ... in sem šla mimo gospe, ki je sedela zunaj na stolčku z pekinezarko, ki se ji zmeša ko vidi drugega psa. In ker jo je komaj zadržala ob sebi, sem nazaj grede slišala komentar, naj svoja dva psa sprehajam drugje, ker drugače se bo kaj zgodilo. Grožnja, pa človek dejansko ni nič naredil, ampak je šel le mimo. Zakaj? Zato, ker se ljudje spreminjamo v take, kot je tista gospa lastnica rotvajlerja. Tukaj bi bilo čisto vseeno, kakšne pasme je kuža, pri takem lastniku bo vsak kužek podivjan, če že lastnik nima pospravljeno v glavi, kako bo imel pa kuža?

LP


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Desobediencia , ponedeljek, 21.07.2008 : 10:53:49
Taki so res cvetke, zadnjič se s štirimi privezanimi argentinci vračamo s sprehoda, ko nam nasproti prihajajo 3 ljudje s spuščenim Beaglom, ki so ga približno 20 m pred nami privezali. Vzporedno z njimi je tekla ena ženska, ko je tekla mimo smo se ji umaknili ob rob poti (to je bilo na nasipu v ZG kjer je večina psov sicer spuščenih), ona pa je komentirala v smislu da to ne gre tako, da s "takimi" psi nebi smeli tam hodit. Psi mirni, lepo utrujeni od hoje in plavanja. Tu sem bila še tiho, čez čas pa se vrača, se pred nami ustavi in komentira, da bi "za začetek morali imeti nagobčnike". Tu mi je pa odneslo pokrov in sem ji rekla da je tu v bistvu ona edina ki laja, pa nima nagobčnika. Na vprašanje zakaj bi ga morali imeti naši psi, ni vedela odgovorit. Taki pač zgledajo, ne.

Onim s spuščenim Beaglom seveda rekla nič, ker je pač majhen pa fleten.

Ko smo kasneje šli skozi park je ena ženska šetala spuščenega mešanca srednje velikosti ki je seveda najpre vso okolico nadebudno pomarkiral, potem pa se nam nalepil na rit, najprej cel naježen moji mladički, potem Luchi in ves čas renčal. Ženski 5x rečemo naj pride po psa, pa ga je samo klicala "Medo tu dodji, tu dodji Medo". Medo je seveda ni jeb*l in se še naprej šopiril, dejansko se ni bal treh velikih psov ki so ga že zelo grdo gledali, še celo prišel je do ene od samic in se od spredaj povzpel nanjo. ne potrebno, on bi malo dominiral ne.  Lastnica ga je še kar klicala iz varne razdalje, ko sem ji rekla naj pride ponj ker je nihče ne bo pojedel se je samo kislo nasmehnila in NI prišla. Po ene 5 minutah teženja se je nam je končno odlepil z riti in nam sledil oddaljen par metrov in lastnica ga je končno prišla privezat. Kdo bi bil tu tagrd če bi napadel, argentinci ali tečnoba? :) Naj še dodam da so bile v parku vsae upokojenske glave obrnjene nazaj in nas očitajoče gledale, češ kake pse pa to imate. Pa ni noben od njih spustil niti glasu, hehe.


Pa da se vrnem na temo, če je šla ženska z vilami nad moškega ki se je BRANIL pred njenim psom, tudi po mojem mnenju ni najbolj gladka v glavi :)


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Ferry , ponedeljek, 21.07.2008 : 11:28:21
Desobediencia,

se strinjam s tabo, in takih zgodb je še 1000 in ena. Pa mislim, da bo vedno težje, ker je na svetu vedno več neuravnovešenih ljudi, in ubogi kužki, ki imajo take lastnike. Najslabše pa je potem, ko se celotno zgražanje prenese le na kužka, včasih celo na določeno pasmo, lastnik pa ni nič kriv.

Zanimivo je, da odkar imam peske (to je sedaj 3 leta), še enkart nisem imela problema z velikimi pasmami oz. s pasmami, ki jih označujejo kot "bojne", "agresivne", ampak vedno z majnimi cufiji. Sicer pa če bi ista oseba, ki vzgaja cufija, vzgajala veliko pasmo, bi bil pomoje enako podivjan. Problem je v lastniku, samo ljudje se pa tega ne zavedajo. Res pa je, da je v nevednih očeh, vedno kriv tisti, tavečji, ki bolj grdo zgleda, itak.

LP


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: T.R.U. , ponedeljek, 21.07.2008 : 12:25:06
..se mi zdi, da bo danes v 24 ur, ker se že "vozijo" okoli..

Kaj se je v resnici dogajalo, vesta le gospod in pasja lastnica

..vendar imajo vedno vsake oči svojega malarja. Edino ugotovljeno dejstvo je, da pes ni bil privezan. Sam vzrok in potek dogodka sta pa?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Ferry , ponedeljek, 21.07.2008 : 12:30:29
T.R.U.,

se strinjam s teboj, vedno obstajata 2 plati zgodbe, vendar definitivno tukaj ni kriv pes, ampak lastnik in žalostno bo spremljati vse skupaj, ker na koncu bo najbolj nastradala žival.

Lp


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 21.07.2008 : 12:32:55
Če bo na 24 ur, bo to zaradi tega, ker je v napadu pes pasme rottwieler. To bodo najbrž še posebej poudarili.  >:(
Če bi bila vpletena kakšna pasma, ki je  kao znana kot družinski pes, ... se sigurno  ne bi obregnili.  :-X
Ubogi Rotti! :-[


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: T.R.U. , ponedeljek, 21.07.2008 : 12:50:56
..normalno, da NI pes kriv (še manj pasma)..


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: fortuna , ponedeljek, 21.07.2008 : 19:03:25
Če je kdo gledal 24 ur, je bilo rečeno, da je psica napadla šele potem, ko ga je že lastnica z vilami. V takem primeru nič čudnega.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 21.07.2008 : 19:12:27
sem gledala svet na kanalu: pres stekel spuščen proti njemu, on prosil da ga prime ali vsaj nadene nagobčnik, pes napade, on se ubrani s palico, ona pa na njega z vilami psu v bran ???

Itak, da če ne bi šlo za rotvajlerja, novica ne bi bila objavljena sploh ::)


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: NusaInKlaj , ponedeljek, 21.07.2008 : 19:13:30
Pes je odreagiral na lastničino vedenje. Nič čudnega...  :-\


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: fortuna , ponedeljek, 21.07.2008 : 19:36:24
sem gledala svet na kanalu: pres stekel spuščen proti njemu, on prosil da ga prime ali vsaj nadene nagobčnik, pes napade, on se ubrani s palico, ona pa na njega z vilami psu v bran ???

Itak, da če ne bi šlo za rotvajlerja, novica ne bi bila objavljena sploh ::)

V 24 ur je bilo bolj na kratko...

A potem je psica napadla preden je ženska uletela z vilami?

Mah, whatever... Zdej se že folku fuzla zgleda...


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: skogkatt , ponedeljek, 21.07.2008 : 19:43:03
ja, folk na povodce ;D


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Oxer , ponedeljek, 21.07.2008 : 20:51:42
ja, folk na povodce ;D

 ;D :D ;D ;D ;D


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: takoda , ponedeljek, 21.07.2008 : 20:59:55
No tkole, pred kratkim je prijateljev pes napadel mimoidočega soseda. Pes je velik, pasma ni važna. Na srečo ni bilo hujšega, ker ga ni hotel zares napasti, samo opozoril ga je. Ha! Tu je keč. Ta bogi, star sosed je ob vsaki priliki dražil psa če je bil v pesjaku, vpil čez ograjo ali ga drugače j... v glavo. Ob prvi priliki, nepozornosti lastnika (njegova krivda je, da dvorišče v celoti ni ograjeno in je bil pes spuščen, stekel je na ulico) je izkoristil moment in se maščeval. Če bi prišlo v časopis, bi pisalo: Pes take in take pasme napadel nič hudega sutečega soseda.
Dve strani zgodbe. Vedno sta.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: miskica , ponedeljek, 21.07.2008 : 21:38:27
No, kot sem rekla na začetku, le vpletena vesta, kaj se je zgodilo. Lahko da je bil tudi gospod eden tistih, ki že iz preventive težijo, vsak izmed nas je že kdaj kakega takega srečal na sprehodu. Jaz imam ob Kamniški Bistrici eno gospo srednjih let, ki že na 100 metrov grdo gleda in skače, kot da ima kačo za vratom, pa če ima pohodne palice v roki, tudi začne mahati še preden se srečamo.
Ampak tiste vile so pa verjetno res malo preveč.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , torek, 22.07.2008 : 07:57:08
Kaj se je v resnici zgodilo, zares lahko samo ugibamo.
Meni se zdi bolj verjetno, da
a) se je pes ustrašil gospoda s palico in napadel, ali
b) se je gospod ustrašil psa, ki se mu je približal in ga je kar lopnil.

Če se je gospod večkrat tam sprehajal, je čisto mogoče, da obstaja zgodovina, ki je ne poznamo. Čisto na pamet bi pa rekla, da pes ni kriv. Običajno ne hodimo naokoli oboroženi s palicami.

Napad z vilam nima opravičila. (Čeprav nisem prepričana, da v primeru, ko bi videla nekoga da z gorjačo mlati po mojem psu, ne bi to storila tudi jaz, če bi bile vile ravno pri roki.)

Ti starci so včasih malo čudni. Mojo hči je eden pred leti udaril po glavi s sprehajalno palico na avtobusni postaji, sredi belega dne. Je res jezikala, ampak ... Je bilo treba na urgenco.

Je pa tale stari kar od sile, če je z eno roko umiril podivjanega psa in še bolj podivjano žensko! :-\


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kimi* , torek, 22.07.2008 : 08:08:05
Pes ni bil privezan! Nima veze kakšne pasme je, dejstvo je da nima kaj šavsati in napadati mimoidočih, tudi če obstja 7 plati zgodbe in tudi če je tale starček res eno zateženo bitje! Pesa je potrebno imeti pod kontrolo in to je to. Očitno pa v tej zgodbi res povodec potrebuje še kdo razen psa.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , torek, 22.07.2008 : 08:46:59
Jaz sem razumela, da s je to zgodilo nekje na samem, kjer "ni, ali ni pričakovati, večjega števila ljudi" in torej tam, kjer ni javni prostor in torej psa ni potrebno imeti na povodcu.

Pa smo spet tam, Nataša47 versus člani Mojpes v zadevi povodec. To smo že obravnavali. Bi mogoče preskočili in se osredotočili na temo?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Yo , torek, 22.07.2008 : 08:52:13
Nimamo kaj preskakovat in kaj debatirat. Pa o vrvicah gor pa dol. Se je samo še enkrat pokazalo, kaj se potem zgodi, ko psu preveč "zaupaš". Tisto z vilami pa sploh nima veze s psom, ampak s samo žensko. Novo poglavje.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: takoda , torek, 22.07.2008 : 09:04:48
Citat
Tisto z vilami pa sploh nima veze s psom, ampak s samo žensko.
Kaj pa če malo zakompliciramo? Marsikater lastnik bi branil svojega psa (če bi mojega nekdo užgal s paico, tudi ne vem kako bi odreagirala) po drugi strani bi marsikateri pes branil skrbnika. Pa smo tam. Kaj je bilo prej: kokoš ali jajce? Ampak s tem se bodo ukvarjali za to poklicani in plačani, nam je lahko le v poduk da ima pes res kosmata ušesa in da moramo biti pasji skrbniki ves čas pripravljeni. Žal tudi na težake okoli nas. Na take in drugačne provokacije. Ker smo tako ubrisani, da imamo pse....


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nanook , torek, 22.07.2008 : 09:09:24
Psa je treba met pod kontrolo.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kimi* , torek, 22.07.2008 : 09:19:32
Normalen lastnik bi psa poskusil obvladati, odstraniti, oz. pes od normalnega lastnika sploh nebi napadel. Se mi zdi da so tukajle malo pomešani pojmi - pes v tej zgodbi ni bil žrtev, ki bi rabila pomoč, ampak napadalec, ki ga je nekdo moral obvladati!

Pa še to tuj pes nima kaj hodit niti vohat mimoidočih, kaj šele skakati vanje ali pa jih napadati - z drugimi besedami tako kot so napisale že predhodnice - psa pod kontrolo!


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: kaja , torek, 22.07.2008 : 09:23:32
Gospod je morda imel palico, ker tezje hodi (sklepam, pri njegovih 72 tih).

Sem prepricana, da sta dve strani zgodbe, dejstvo pa ostaja, da je bil pes brez nadzora. Ce bi bil pes privezan pred hiso ali pa bi ga lastnica imela na povodcu, dedek pa bi ga mlatil, bi se verjela, da je sam kriv, da ga je lastnica napadla. Bi branila svojega psa...jaz bi ga tudi. Ker pa je bil pes odvezan in se je priblizal (ali napadel...ne moremo vedeti, ker nas ni bilo zraven), se je gospod branil. Najprej pred psom, potem pa se pred lastnico. ;) Se dobro, da se je lahko branil, ker drugace bi ga zenska ocitno fentala. ???

Citat
Psa je treba met pod kontrolo.

Tocno tako! Ce so tako ubogljivi, da ne hodijo s svojega vrta ovohavat ljudi, ki hodijo mimo, so zaradi mene tudi lahko spusceni. V nasprotnem primeru pa naj bodo na striku. lp



Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Drejči , torek, 22.07.2008 : 09:46:29
Mislim, da je naslov teme malo zgresen. Ravs se ni zgodil zaradi napada psa, ampak je pes skocil zaradi ravsa dveh dvonozcev.
Glede na vcerajsnji intervju z "ubogim" gospodom imam vedno bolj obcutek, da je tip dobesedno iskal guzvo in jo zal nasel. Zal pa zato, ker bo davek ocitno placal pes.

malce sarkazma...  ::) V tej peripetiji bi morali nekomu drugemu dati nagobcnik, tretjega pa na povodec
Zakaj sta se dvonozca kregala in na koncu zravsala vesta ona dva. Pes je samo sledil reakciji svoje lastnice. Torej, je bil pod kontrolo. A je pes kriv, ce ima lastnico, ki se je pustila sprovocirati do te mere, da je sla v fizicni napad?
Ce pes ne bi bil pod kontrolo jo tale gospod ne bi odnesel le z dvema povitima prstoma.

Kaja,
ko nekdo omeni starost 72 let si vsi predstavljamo onemoglega starca, ki se komaj premika s pomocjo palice. No, tale gospod je zgledal mnogo mlajsi (pac dobro skriva leta) in se zelo pri moceh. Zanimivo pri tem intervjuju pa je bilo tudi to, da je tip dobesedno uzival v medijski pozornosti. hmmm...  ::)

Hja, je pac cas kislih kumaric in so novinarji malo na tesnem s skandali... in to je poanta cele zgodbe.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Pmaxi , torek, 22.07.2008 : 09:52:23
Se močno strinjam z Drejči in ravno to je meni padlo v glavo - da je možakar namerno iskal težave in sedaj bo to pošteno izkoristil s tožbami.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Sasenka , torek, 22.07.2008 : 09:53:45
Se popolnoma strinjam z Drejči. Sem tudi sama malce spremenila mnenje, ko sem videla omenjeni intervju. Tale bogi 72-letni godpod ni tako zelo bogi kot so ga na začetku želeli prikazati mediji. Poleg tega je res tudi to, da če bi ga napadel pobesneli rotvajler brez kontrole gospod ne bi imel povita samo dva prsta.



Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nanook , torek, 22.07.2008 : 10:02:29
Ja, ko tole berem, mam pa obcutek, da je lastnica psu ukazala, naj napade gospoda?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: bina , torek, 22.07.2008 : 10:02:50
no, tudi ce je sam iskal pretep, jaz se na nobenega ne bi spravila z vilami, pa ceprav bi mi psa udaril  ::) bi branila svojega psa, ampak ne bi pa cloveka nabodla z vilami :o :-X v bistvu mi ni jasno, zakaj je zenska tako reagirala.  :-\


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kapitan_Nemo , torek, 22.07.2008 : 10:24:16
Ženska je upokojenca napadla, celo z vilami (kar ke mimogrede poskus umora!). Ženska bi morala (če sploh drži, da jo je iizzival) poklicati policijo, ne pa fizično napasti starejšega občana in celo dopustiti, da ga je pes napadel. V nobenem primeru ni imela psa pod kontrolo in očitno ni sposobna tega psa nadzorovati, da ne bi bil nevaren za okolico. Naknadno je njen brat celo napadel novinarja! Preden kdo daje take sodbe, bi se moral najprej prepričati, kaj se je dogajalo s tem psom in njegovimi lastniki v preteklosti, pogosto gre za kronične nadelogvalce nedolžnih sprehajalcev?  Sem sam v Ljubljani osebno doživel že nekaj podobnih primerov in napadov s strani vrtičakrjev z ugrizom do krvi in strganimi hlačami (še danes mi je žal, da nesramne babnice nisem tožil).
Nezaslišano in povsem nesprejemljivio je, da imajo v skrbništvu psa te pasme (ki je potencialno lahko nevaren za ljudi v določenih okoliščinah) taki posamezniki, ki so dokazano nevarni in napadalni za ljudi! Tega psa bi jim morali po moje nujno odvzeti in jim prepovedati posedovati kakršnokoli žival. In tako neodgovorno nasilniško obnašanje po forumih "ljubitelji psov" zagovarjajo. Pa saj človek tega ne more verjeti. Nevarni so predvsem nekateri "lastniki" psov!


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Sasenka , torek, 22.07.2008 : 10:57:07
Ne vem, če bereva isto debato ampak mislim, da v tej temi ni nihče zagovarjal ali celo odobraval lastničinega neodgovornega in nasilniškega obnašanja. Oziroma smo še celo zelo proti takemu obnašanju. Moraš pa priznati, da vseeno tudi tale gospod ni od muh, če si videl intervju po televiziji. Pri vsej tej zadevi edino pes ni nič kriv bo pa najbrž najbolj nastradal.

Ne vem tudi kaj misliš s tem...imajo v skrbništvu psa te pasme...kaj je tukaj važna pasma, misliš da bi imel povitih manj prstov, če bi ga napadel recimo nemški ovčar ali pa husky?

Se pa strinjam, da obstajajo posamezniki, ki nikakor ne bi smeli imeti v skrbništvu nobenega psa ne samo določenih pasem.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Drejči , torek, 22.07.2008 : 11:01:37
no, no, taksen izpad pa res ni potreben. Nihce ne zagovarja nasilniskega obnasanja.
Nikjer nisem zasledila, da bi kdo potrjeval dejanje zenske. Ravno tako nihce ni napisal, da je ugriz psa nekaj sprejemljivega. Se mi pa zdi logicna posledica, ce gre sam veliki lastnik v napad. In spet nikjer ne vidim teksta, ki bi odobraval katerokoli od znanih dejstev.
Upam pa si trditi, da gospod le ni samo uboga in nemocna zrtev hude zarote proti mimoidocim in ne morem se strinjati s tem, da zelijo mediji tole zgodbo prignati na nivo tragedije Rotar.
In se nekaj mi gre strasno v nos. Ugrizov psov se zgodi precej vec, kot jih je objavljenih v medijih. Jasno, ce bi ta ugriz povzrocil en navaden strasenpotpuri, bi morda pisali o tem, da je pobesnela babnica napadla nemocnega mozicka o psu pa ne bele ne crne, ce bi sploh kaj napisali na to temo. A ker gre za rotija, ki spada med "une tanapadalne pasme", pa so zadevo napihnili do amena.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: kaja , torek, 22.07.2008 : 11:56:04
Drejci, omenjenega intervjuja nisem videla, prebrala sem le kar je pisalo na siolovi strani in iz tistega sklepala, kar pac sem. Mogoce napacno, zdaj ko berem vasa mnenja.  ;) Bomo videli kako se bo tole razpletlo. lp



Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Lanabela , torek, 22.07.2008 : 11:57:52
No, saj obstajajo priče, ki so vse dogajanje dobro videla. Dejstvo pa je, da upokojenec takrat ko se je branil ni namlatil psice ampak lastnico (psica je povsem cela, lastnica pa ima kar nekaj bušk). še eno dejstvo - pes ni bil slučajno spuščen nekje na enem sprehodu, ampak je bila odprta ograja in je psica (po vsem sodeč) prišla ven. Da psi na lastnem ozemlju niso pretirano prijazni do tujcev, je splošno znano. Upokojenec je rekel, da je psica renčala, ne da ga je napadla. Dejstvo je tudi, da bi morala lastnica psico ob opozorilu (tudi če je bilo to opozorilo še tako nesramno) spraviti nazaj za ograjo in se mimoidočemu opravičiti tudi (pa ne glede na to, ali je psica res renčala ali pa se je dedek samo ustrašil) Poškodovani je izjavil, da nikoli v življenju ni dražil ali udaril psa. Ne vem, kar nekako verjamem mu.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Agnes , torek, 22.07.2008 : 12:19:51
Da ne bo samo 'menda' in pravijo, je tukaj nekaj poročil iz medijev.

iz poročil na Pop TV (http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60165839&section_id=201&article_id=3132865)

Dnevnik (http://www.dnevnik.si/novice/kronika/335082)

Delo (http://www.delo.si/clanek/64113)

LP Neža


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Drejči , torek, 22.07.2008 : 12:32:52
hvala Agnes  ;)


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Zala_ , torek, 22.07.2008 : 13:41:42
Sicer nisem brala vsega in ne vem točno, kaj se je zgodilo, ampak če bi se jaz s kom tepla (če bi se bi se samo zato, ker bi me kdo napadel, sama sigurno ne bi skočila, pa naj me še tako provocira) bi Glu definitivno napadla tistega, s katerim sem se tepla. Pa naj bo na povodcu ali ne.

Seveda bi se temu probala izognit, lažje je tudi psa odstranit iz situacije če je na povodcu (ona bi skočila tudi če bi se mi kdo grozeče približeval) ampak ko si z nekom tako blizu da se tepeš, ni važno ali je pes na povodcu ali ne, ker je dovolj blizu, da se ti postavi v bran.

Seveda zagovarjam povodec (pa imam tudi Glu spuščeno ko se sprehajava po polju, ampak vidim da nikogar ni blizu, pa tudi če koga srečava je čisto prijazna, če gremo lepo mimo) in vem, da je na njem psa lažje obvladat, ampak če sta se tadva tepla in nimata toliko v glavi, da se ne bi, v tej situaciji ne bi pomagalo, če bi ona psa imela na povodcu, ker bi ga itak povlekla s sabo v situacijo. Če seveda pes ni skočil prvi.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: T.R.U. , torek, 22.07.2008 : 18:33:54
Tukaj do "resnice" ne bomo, boste prišli. Že naslov same teme "ravs zaradi napada psa" je vprašljiv, ker vse temelji na opise, ki se med seboj razlikujejo.
Važna so le dejstva:
- ženska in neprivezan pes ob neograjenem vrtičku in ograjenem pesjaku, kjer se pogosto nahajata;
- moški in palica sredi vrtičkov (v bližini sta vsporedno dve poti, ki vodita preko tirov do naselja-lahko bi šel tam) na njemu znanem in preglednem okolju;
- če bi bil ta pes agresiven, jih moški nebi tako "poceni" odnesel tako pa se je hkrati ubranil ženske, vil in agresivnega psa.   
Pa še več jih je, vendar...
Skratka šele sodišče bo odločilo na podlagi zbranih dejstev in okoliščin, vse ostalo je larifari. 


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , sreda, 23.07.2008 : 04:48:56
Hvala Neža, za linke. Moja prva izjava je bila dana na podlagi informacije na tem forumu, sedaj pa sem si ogledala vse tri prispevke in razumem situacijo malo drugače.

Glede na prispevek s POP TV bi rekla, da je gospod hodil po parceli od gospe. Gospa trdi, da je hodil tja dražit psa. To se mi zdi čisto verjetno. Ne morem verjeti, da bi nekdo nekoga napadel (celo z vilami) iz čistega mira. To mi ne gre skupaj.

Kaja, glede gospoda, ki je potreboval palico za sprehod - ta je bosa. Nekgo, ki tako težko hodi, da potrebuje palico, se ne bo podal tako daleč. Pa še nekaj. Morda bom zvenela nacionalistično, ampak največji nasprotniki psov so ravno prva generacija priseljencev naših bivših južnih republik. Jaz bi kar verjela izjavi gospe, da je tip prišel izzivat. Prisežem, da bi ga jaz tudi. Ampak bi prej psa privezala.

Samo nekaj mi ni jasno. Ali je pes eden tistih, ki so večno sami, zaprti  v ograjenih vrtičkih, in telefonsko številko?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kapitan_Nemo , sreda, 23.07.2008 : 05:48:07
Hvala Neža, za linke. Moja prva izjava je bila dana na podlagi informacije na tem forumu, sedaj pa sem si ogledala vse tri prispevke in razumem situacijo malo drugače.

Glede na prispevek s POP TV bi rekla, da je gospod hodil po parceli od gospe. Gospa trdi, da je hodil tja dražit psa. To se mi zdi čisto verjetno. Ne morem verjeti, da bi nekdo nekoga napadel (celo z vilami) iz čistega mira. To mi ne gre skupaj.

Kaja, glede gospoda, ki je potreboval palico za sprehod - ta je bosa. Nekgo, ki tako težko hodi, da potrebuje palico, se ne bo podal tako daleč. Pa še nekaj. Morda bom zvenela nacionalistično, ampak največji nasprotniki psov so ravno prva generacija priseljencev naših bivših južnih republik. Jaz bi kar verjela izjavi gospe, da je tip prišel izzivat. Prisežem, da bi ga jaz tudi. Ampak bi prej psa privezala.

Samo nekaj mi ni jasno. Ali je pes eden tistih, ki so večno sami, zaprti  v ograjenih vrtičkih, in telefonsko številko?

Ti bi ga tudi z vilami? To se ti zdi normalno? Drži, da muslimani ne marajo psov, ker se jim zdijo nečisti (pred dnevi so nekje na Škotskem policisti morali umakniti nedolžno reklamo za svojo postajo, na kateri je bil mlad kužek, ker so se pritožili muslimani), vendar se "južnaki" na splošno zelo bojijo psov in jim še na misel ne pride, da bi se šli spopadati s psom. Kot sem že napisal,  če je prišel izzivat, bi lahko ženska poklicala policijo ali ga ignorirala, ne pa da ga je fizičo napadla z vilami. Po tej logiki reševanja konfiktov in nesporazumov bi imeli vsak dan lahko nekaj sto do tisoč mrtvih in ranjenih, ker taki nesporazumi in konfilkti so realno pač zelo prisotni in žal običajni.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: kaja , sreda, 23.07.2008 : 07:20:27
Citat
Kaja, glede gospoda, ki je potreboval palico za sprehod - ta je bosa. Nekgo, ki tako težko hodi, da potrebuje palico, se ne bo podal tako daleč

A res? Poznam cel kup agilnih upokojencev, ki tudi s pomocjo palice (ali dveh palic, ali bergle) vsak dan prehodijo nekaj kilometrov. Med njimi je bil vcasih tudi moj oce, ki bi se tvoji izjavi samo nasmehnil.  :)

Kar pa se tice rasisticnih izjav tu gor, pa mi gre rahlo na bruhanje. Poleg tega je pa to tudi cisto posplosevanje. Poznam kar nekaj "juznjakov", med njimi tudi kaksnega muslimana po veroizpovedi, ki imajo doma pse. In ker je gospod iz nase zgodbe ocitno "juznjak" smo zakljucili, da je sel izzivat psa. ::)

Taksne stvari se pejte za sank pogovarjat, ne na javni forum.  ???


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: deteljica , sreda, 23.07.2008 : 07:34:01
Mislm, kakšne bedastoče  ::). Ženska je imela psa čist pod kontrolo  ;) - saj je celo napadel, ko si je ona tako zamislila  ;D.
Je pa očitno, da  je bila pri povzročanju poškodb in ogrožanju življenja pri napadu z vilami vseeno bolj učinkovita, kakor z uporabo "nevarne pasme"  ;D.
To vsekakor dokazuje, da so vsake kmečke vile bolj nevarne od najnevarnejših pasem. Mislim,da je skrajni čas, da prepovemo posedovanje vil  8).
Najbolj pa je trapasto, da en pretep, kakršnih je po Sloveniji vsak dan na desetine zbudi tolk pozornosti samo zato, ker je bil eden od vpletenih kosmat  >:( .

Pač psi so vedno zanimivi za medije  8). Bolj kot vile  ;)


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Jana , sreda, 23.07.2008 : 07:51:32
hehe, deteljica, ne sam vile, tut kuhalnice, pa valjarji, hm ..., morda celo zvite cajtnge al pa copati, s cimer baje mlatimo bejbe dedce, bodo morali na smetisce ...

Brez heca. Tam je videti neograjeno, torej se je tipson pac sprehajal. Kaj pa ko greste v hribe? Pa hodite po zasebni zemlji? Neograjeni, seveda, kako bi pa izgledalo, da bi vsak lastnik ogradil svoj firklc pobocja.

Dejstvo je, da je treba imet pse POD KONTROLO (na ograjenem, se bolj pa na neograjenem), ker nikol ne ves, kdaj se bo kaksen frajer prisel sprehajat mimo al pa bo samo iskal denar. Zaradi svoje varnosti in zaradi varnosti svojega psa je treba to pocet in ne samo zato, da bodo varni drugi ;D
Saj imate vendar radi svoj denar, kajne? Ce pa mislite, da je ves svet vas, potem pa raje dajte takemu denar, vam po sodnijah ne bo treba letati.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: T.R.U. , sreda, 23.07.2008 : 09:22:51

Dejstvo je, da je treba imet pse POD KONTROLO (na ograjenem, se bolj pa na neograjenem), ker nikol ne ves, kdaj se bo kaksen frajer prisel sprehajat mimo al pa bo samo iskal denar. Zaradi svoje varnosti in zaradi varnosti svojega psa je treba to pocet in ne samo zato, da bodo varni drugi ;D

Saj imate vendar radi svoj denar, kajne? Ce pa mislite, da je ves svet vas, potem pa raje dajte takemu denar, vam po sodnijah ne bo treba letati.

..točno tako!


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , četrtek, 24.07.2008 : 13:14:24
Kaja, žal mi je, da si mojo pripombo vzela za rasistično. Takšno moje mišljenje je skup dolgoletnih izkušenj z določenim segmentom prebivalcev s katerimi delim bivalno okolje.
Enako velja za starejše gospode s palicami.
Nemo, verjetno ne z vilami, če pa bi jih slučajno imela v roki, bi verjetno uporabila drugi konec. Težko, težko bi se zadržala. Dokler nisi dejansko v situaciji, vsak zase težko trdi z gotovostjo, kaj bi storil.
Nekdo je omenil policijo. Spet, z gotovostjo, ki sloni na izkušnjah, lahko trdim, da policija ne bo reagirala na prijavo, da nekdo draži psa. Na žalost je res, da zaradi nemoči policije (ali nezadostne zakonodaje), ljudje jemljejo stvari v svoje roke. To je iz dneva v dan bolj očitno. Na videz nepomembni sosedski spori se končujejo krvavo. 
Ponavljam, kraj dogodka je takšen, kjer je pes lahko spuščen in torej lastnica ni kršila nobenih zakonov.
Ne morem pomagati, ampak glede na podatke, ki so mi znani, sem na strani lastnice psa. Če je g. 72.letnik vedel, da je tam običajno pes, in prav gotovo je to tudi videl, še preden se je približal, bi se lahko ognil tako, da bi se obrnil in se šel sprehajat drugam. Sama sem to storila tisočkrat in se tako izognila neprijetni situaciji. Tip je očitno iskal prepir in ker je kuža rotvailer, je to zlorabil.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kimi* , četrtek, 24.07.2008 : 13:44:46
Posploševati da starejši ljudje s palicami ne marajo psov je...sploh ne najdem prave besede, ker je vse skupaj ena velika bedarija. Jih poznam kar nekaj, med njimi so tudi moji sorodniki in ne boš verjela da nikoli ni nihče udaril psa s palico s katero si pomagajo pri hoji. Prav tako jaz nisem z vilami ali čim drugim napadla neko gospodično, ki je mojo takrat 4 mesečno psičko kar malo 'nabutala' s torbico, ker se ji je zdelo da jo ogroža, ji je šla malo preblizu za njene pojme, pa še z repkom je mahala - opravičila sem se ji ker sem imela psico spuščeno in ji povedala da kljub temu to ni način. Bila sem dva metra za njo in jo takoj odstranila, ko sem videla kaj se je dogajala (no Lina je itak mislila da se je treba s torbico igrati :))

Tudi glede rasističnih izjav :-X

Če je g. 72.letnik vedel, da je tam običajno pes, in prav gotovo je to tudi videl, še preden se je približal, bi se lahko ognil tako, da bi se obrnil in se šel sprehajat drugam. Sama sem to storila tisočkrat in se tako izognila neprijetni situaciji.

Naj se izogibamo neograjenega vrta s psom ki ni pod kontrolo in nadleguje mimoidoče  :o Ta je pa zmagovalna!
Jaz to ponavadi sicer delam, kljub temu da ni moja dolžnost...pa veš zakaj? Zato ker tam ponavadi živijo osebki, ki mislijo da je cel svet njihov in vpijejo moj pes tvojemu ne bo nič naredil, samo malo ga bo pozdravil... :-X ali pa sploh ne vejo da imajo psa, ker jim ga itak cela vas / ulica hrani in včasih pride domov spat, drugič gre pa vasovat......Krasno a ne?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , četrtek, 24.07.2008 : 14:16:36
Nataša47, te lahko vprašam, ali po tvojem mnenju kdaj pes naredi kaj narobe?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , četrtek, 31.07.2008 : 07:01:42
Kalsang, ne. Pes nikoli ne naredi ničesar, kar bi bilo narobe. Ne po pasjih zakonih, ki jih pozna in jim sledi. Zato tudi ni odgovoren za svoja dejanja. Sem mislila, da je bila ta tema že miljonkrat obdelana in da se uradna večina tega foruma s tem strinja.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , četrtek, 31.07.2008 : 12:44:29
Se ti ne zdi, da je poanta vse vzgoje psa prav to, da se doseže nemoteno sožitje med psom in ljudmi?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , petek, 01.08.2008 : 07:15:19
Se strinjam, da je to cilj vzgoje. Na žalost tega ni vedno mogoče doseči, pa ne zato, ker pes ne bi bil voljan. Ljudje so problem. Dosti jih je, ki kategorično odklanjajo kakršnokoli tovrstno sožitje. Mislim, da je tale 72. letnik eden od njih. Vse kar lahko tak človek naredi, je da dela zgago ljudem, ki imajo psa, z namenom, da se bodo naveličali zdrah in se znebili psa.
Sožitje gre v dve smeri, tako kot večina stvari. Po principu: ti pusti mene pri miru, pa bom tudi jaz tebe. Če bi bil gospod miroljuben, bi se šel sprehajat drugam in nebi rinil k pasji družbi. Gospa ima tam vrt in najbolj naravno in praktično je, da vzame s seboj še psa, ki se do tja sprehodi, pa na zraku je, uživa v travi.
Da ima pes kosmata ušesa, je že star pregovor. Še najbolj dresiran pes ga kdaj polomi. Torej je na človeku, ki je bolj pameten in nima "kosmatih ušes" (čeprav jih ima verjetno ta dedo full - hec), da ravna razumno.
Mislim, da je že skrajni čas, da nekdo kaj reče o pravicah lastnikov psov, in ne samo o pravicah tistih, ki jih nimajo. Sem čakala, da se nekaj takega pojavi na tem forumu, pa se še ni.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nanook , petek, 01.08.2008 : 08:23:05
A ti tega cloveka osebno poznas, da ga tako podrobno opisujes?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , petek, 01.08.2008 : 09:03:35
To tudi mene zanima. A res tako dobro in zatrdno veš, kaj se je v resnici zgodilo?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kimi* , petek, 01.08.2008 : 10:27:19
Če bi bil gospod miroljuben, bi se šel sprehajat drugam in nebi rinil k pasji družbi. 

 :o  :o  :o  :o

Smo že tri ki jih zanima isto.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Lanabela , petek, 01.08.2008 : 10:42:12
A veste kaj! Sram vas naj bo. Ko bo pa vas ali vašega cucka kakšna mrcina od blizu povohala ali pa vam bo kakšen kmet pokazal vile bo pa joj prejoj. A so tukaj gor sami otročički ki ne znajo do 5 štet ali kaj.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , petek, 01.08.2008 : 10:57:56
Koga naj bo sram? Komu je tale post namenjen? Nam, ker sprašujemo Natašo, če pozna okoliščine ali govori na pamet?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Lanabela , petek, 01.08.2008 : 11:11:47
Letelo je na Natašo. bi morala popraviti v ednino, pa sem bila prepozna.
Po isti logiki bi lahko jaz zahtevala od sprehajalcev, naj gredo na drugo stran ceste, ko gredo mimo mojega vrta, ker motijo moje pse. Še posebej tisti, ki imajo palice, pa bergle, pa vrečke, pa pamže, pa cucke, pa malo preveč pod kapo...Tisti, ki tega ne bi storili pa po tej logiki niso miroljubni. In če bi se ena od psic razjezila, skočila čez ograjo in ga čopnila, si je čisto sam kriv. Če bi se slučajno predrznil kaj čivkniti ali pa boh ne daj celo udaril psico, potem bi ga pa jaz s škarjami (vile so se mi polomile), bi si bil čisto sam kriv.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , petek, 01.08.2008 : 11:32:23
Se strinjam s tabo. Nataša, kako lahko ožigosaš nekoga, ki ga sploh ne poznaš? Kako daleč boš še šla s svojimi posti?

Pokazala si se že za šovinistko, za popolnoma zaslepljeno "ljubiteljico" psov. Vse ima svoje meje. In nič ni črno belo.

A res misliš, da imaš pravico vzeti zakon v svoje roke in obračunati z nekom, ki je po tvojem mnenju moteč? Temu so včasih rekli linč in hvala bogu je to danes prepovedano.

Daj, zamisli se malo nad svojimi besedami. Preberi še enkrat svoje zgornje poste.

In ja, lahko te je sram, ko takšne kvasiš.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , petek, 01.08.2008 : 18:26:46
Nanook, Kalsang, Kimi.
Ne, tega gospoda hvala bogu ne poznam. Vse moje ocene slonijo na tem kar sem videla (TV posnetki) in prebrala.  Zakaj naj bi ga poznala? Zaradi šale na račun njegovih dlak v ušesih?? Jih nisem videla, ampak glede na njegovo starost, jih ima prav gotovo. Če mi ne verjamete, preverite svoje dedke.
Njegov nastop na TV pove ogromno. Tako kot je on opisal dogodek, se ne dogaja.

Kalsang, ni me sram svojega mnenja. Od kod ti ta žargon? Mi smo se tako pogovarjali pri 10 letih. Pa tako vzvišene smo sepočutili, ko smo rekli: Lahko te je sram .... in pri tem imitirali naše starše.

Če je moje mnenje zate kvašenje, je to pač tvoje mnenje do katerega ti priznavam vso pravico, kar je več, kar ti priznavaš meni. In mimo grede, to je bila žaljivka. 
 
To je forum in na forumih se izražajo različna mnenja. Različnost mnenj je za našo državo novost in marsikdo se tega še ni navadil. Nismo vsi isti in nismo vsi enakega mnenja. Prav uniformiranost mnenja na tem forumu me spodbuja, da se znova in znova oglašam. Vem, da so ljudje tudi drugačnega mnenja kot ste ve, pa čeprav me tukaj preglasujete.

Kaj natančno me uvršča med šoviniste, Kalsang. Katera moja izjava? In zakaj sem po tvoje zaslepljena ljubiteljica psov?

Nikdar nisem trdila, da kdorkoli lahko vzame zakon v svoje roke. Kje si to videla?? Rekla sem le, da razumem, da komu struna poči. To pa se dogaja predvsem zato, ker je policija tako nemočna. Pa ne samo tam, kjer so vmešani psi.
In kaj bi ve storile, če bi nekdo hodil dan za dnem dražit vašega psa, kot to trdi lastnica psa? Zares me zanimajo vaši odgovori. Bi poklicale policijo in resno pričakovale, da bodo prišli in ukrepali. In kako naj sploh ukrepajo, saj draženje psa (kolikor je meni znano) ni kaznivo dejanje?

Kimi, praviš, da si tudi sama že skrenila po drugi poti in se na ta način ognila konfliktu. Bravo. Jaz bi rekla, da te to uvršča med miroljubne ljudi. Tudi meni ni bilo prav, ampak mala žrtev, če sem se s tem ognila neprijetni situaciji. Dobra vaja za življenje.

Razumem, da sem lahko s svojim pisanjem marsikoga razjezila, ampak, držimo se teme. Naslov je Ravs zaradi psa. Menda naj bi tukaj pisali svoja mnenja in ocene o dogodku. Jaz mislim, da se držim pravil. 


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nanook , petek, 01.08.2008 : 18:42:42
Hja, Natasa, glede na tvoja sporocila oz. predvsem to (pred)zadnje, bi sklepala, da tega gospoda, njegove navade in njegov odnos do psov in lastnikov psov, zelo zelo dobro poznas.

Citat
Ljudje so problem. Dosti jih je, ki kategorično odklanjajo kakršnokoli tovrstno sožitje. Mislim, da je tale 72. letnik eden od njih. Vse kar lahko tak človek naredi, je da dela zgago ljudem, ki imajo psa, z namenom, da se bodo naveličali zdrah in se znebili psa.

Če bi bil gospod miroljuben, bi se šel sprehajat drugam in nebi rinil k pasji družbi.

Takole si ga mimogrede oznacila za nemiroljubneza, ki rine k pasji druzbi. Zelo zanimivo kaj clovek potegne ven iz TV prispevka/prispevkov in clankov. ::)

"Tako kot je on opisal dogodek, se ne dogaja. "

Kako pa ves, da se to ne dogaja?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , petek, 01.08.2008 : 21:23:32
Nataša, ne bom te citirala. Kot sem rekla, preberi si tvoje prejšnje poste, če si pozabila. Si imela veliko povedati o pripadnikih južnoslovanskih narodnosti, pa o tem gospodu, kot da ga poznaš že vse življenje, v resnici si pa videla samo to, kar smo vsi videli na televiziji.

Zaslepljena ljubiteljica psov - ker psi so po tvojem popolna bitja, brez napak, nekje visoko na pedestalu, o pasjem značaju pa glede na tvoje dosedanje poste veš bolj malo, kar je tudi imelo že žalostne posledice.

Vzvišena, da sem? Kako si šele vzvišena ti s takšnimi izjavami o drugih narodnostih, pa o ljudeh, ki jih ne poznaš?


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kalsang , petek, 01.08.2008 : 21:25:06
Še nekaj.

Kar izražaj svoje mnenje, ampak če bo še naprej tako žaljivo, naj te ne preseneti, če ti bo še kdo kdaj zabrusil, da te je lahko sram.

Izražati drugačno mnenje in biti žaljiv sta dve različni stvari.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Nataša47 , sobota, 02.08.2008 : 07:42:24
Posploševati da starejši ljudje s palicami ne marajo psov je...

Že odgovorjeno. Me veseli, da imaš ti dobre izkušnje.

Prav tako jaz nisem z vilami ali čim drugim napadla neko gospodično
Tole z vilami je bil res ekstremen primer in je medijem prišel prav, da so lahko popljuvali pse določeno pasmo. Če bila to metla in majhen mešanček, stvar sploh ne bi prišla v medije, pa čeprav bi bile okoliščine popolnoma enake. Nič se ne trepljaj po ramenih, ker nisi uporabila vil, saj jih verjetno sploh nimaš in jih gotovo ne nosiš s seboj na sprehode in je torej možnost, da bi jih uporabila enaka nuli. Tudi gospodična v tvoji zgodbi je uporabila le to, kar je imela pri roki.


.. ji je šla malo preblizu za njene pojme,
Kaj nisi ravno ti ena od največjih zagovornic povodca in kontrole psa itd?

Naj se izogibamo neograjenega vrta s psom
Točno tako. Če ti gre to zares v nos, potem bi bilo bolj pametno, da obiščeš te ljudi in jim v pogovoru, na miren način povedati, da te to moti. Sicer pa sem o tem že pisala. Na kraju kjer ni ali ni pričakovati večjega števila ljudi, povodec ni potreben in smiselno tudi veriga ne. Takšna je zakonodaja. Edino kar bi jaz očitala gospe je to, da bi lahko bila bolj pozorna na tega gospoda, zlasti če je zares redno prihajal tja in dražil psa. Ne zaradi gospoda ampak da zaščiti svojega psa. Bi morala vedeti, da v naši družbi pes vedno zgubi.

Zato ker tam ponavadi živijo osebki, ki mislijo da je cel svet njihov in vpijejo moj pes tvojemu ne bo nič naredil, samo malo ga bo pozdravil... :-X ali pa sploh ne vejo da imajo psa, ker jim ga itak cela vas / ulica hrani in včasih pride domov spat, drugič gre pa vasovat
No, kdo pa sedaj posplošuje? Kaj ne vidiš podobnosti s tvojim incidentom z gospodično s torbico? Pregovor, da vse očijo gledajo samo ven, pa res drži.

Nisem rasist, samo dolgoletne slabe iskušnje imam. Kaj hočeš! Tisti, ki ga je kača pičila, se boji zvite vrvi. Iz izkušenj se učimo.


Naslov: Re: ravs zaradi napada psa
Poslano od: Kimi* , sobota, 02.08.2008 : 13:47:50
Ja sem zagovornica povodcev, sicer ne vem kje smo se rangirali kdo je največji in kdo je najmanjši, ampak ja jaz sem zagovornica povodcev. In res je moja psica takrat ni bila na povodcu, zato sem se gospodični tudi opravičila. Torej še enkrat ponavljam ker moja (takrat ca 2kg mladič) psica ni bila na povodcu sem svojo krivdo priznala in če bi me gospodična prijavila se nebi tožarila in grozila in oh in sploh, pa dajala krivdo nanjo in na vse ki so to gledali, ampak bi plačala kazen in zaključila zgodbo.

Ostalega pa sploh ne bom več komentirala, sem spremljala tvojo temo in tudi tvoje poste in oprosti ampak se mi zdi da je tvoje mnenje edino pravo in na žalost je imelo to že posledice (kot je že pred mano omenila Kalsang). Tako kot jaz imaš tudi ti pravico do mnenja in če misliš da je to to kaj naj ti rečem, očitno je zate to to, zame pa pač ni in kot izgleda (oz. kot si že tudi sama ugotovila) tudi za večino ostali ne.