mojpes.net

Kajin kotiček => Arhiv Zavetišča Horjul => Sporočilo, začeto od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 12:15:42Naslov: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 12:15:42
Še trije iz občine Polhov Gradec - Dobrova, nazaj jih ne morem spustit, torej evtanazija.

(http://shrani.si/f/3g/2w/1iPhTEaS/picture-904.jpg)


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Teja , sreda, 30.07.2008 : 12:26:59
bemti, pa kolk bo še teh mačk >:( :( :-[


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 12:58:32
bemti, pa kolk bo še teh mačk >:( :( :-[

Mački niso popolnoma nič krivi.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Teja , sreda, 30.07.2008 : 13:49:21
ja kdo je pa rekel da so?
se mi pa zdi situacija porazna, povsod mačke, vsi začasni skrbniki so že polni do streh ::)
malo prej sem imela debato s stranko o živalcah, med drugim tudi o poplavi mačk, oziroma neodgovornih ljudeh, besna sem kot vrag na neodgovorneže zaradi katerih stradajo nedolžne muce.
si se že odločila kaj bo z njimi?


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Oxer , sreda, 30.07.2008 : 13:57:43
Zelo žalostno je pa še to, da se mačke ponovno gonijo ...  :( V velenju na parkirnem prostoru pred Müllerjem sem jih sinoči videla 5 na kupu. Zvečer, ko se tam vse skupaj umiri imajo mačke veselico.
Ali lahko katera preveri situacijo. Če rabite pomoč pri lovljenju mucik, mi lahko sporočite na zs.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: skogkatt , sreda, 30.07.2008 : 14:01:25
Ti prvo pri vas doma tiste polovi ;D :P
Bom povedla naprej za Muellerja ;)

Smet, ah...  :-[


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Oxer , sreda, 30.07.2008 : 14:03:22
Tiste vejo, da se šetam z mrcino naokrog in se me v loku izogibajo. Ko hodim jst po ulici ni nikjer nobene.  :P


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: pridna , sreda, 30.07.2008 : 14:27:01
Za male je ze odloceno (ocitno). Ce se nihce ne javi, da jih vzame v zacasno oskrbo, bo evtanazija. Koliko casa ima tist "nekdo" ki se misli javit, pa ne vem - uro, dve, dan, dva... V bistvu je vseeno.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: skogkatt , sreda, 30.07.2008 : 14:35:29
Predvidevam, da so drugače zdravi in ni potrebna posebna nega, torej če se slučajno kdo odloča:

Vse kar rabite je en varni prostor (spalnica/kopalnica/garaža-pač brez možnosti pobega ali da bi se kje poškodovali, zastrupili,...) mačji wc s peskom, hrano, vodo, nekaj igračk in dobre volje. To je vse, ni težko, vam pa polepša dneve! Še najmanjša kopalnica je boljša kot... saj veste kaj :-\


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: pinkpanter , sreda, 30.07.2008 : 14:45:24
Se opravičujem, če sem kaj spregledala, sam zakaj se ne morejo nazaj spustit? Po sterilizaciji, kastraciji seveda...  ???


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 14:45:51
Ker okolje ni primerno.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: pridna , sreda, 30.07.2008 : 15:00:47
Pa še tole - ne bo se odločila Smet za evtanazijo, ampak mi vsi. Jst, ker jih ne bom vzela, ti, vi, oni... Vsi, ki so videli tole temo, prebrali in si mislili "matr, imam prepolno hiso" ali "ah, so prevec navadni, tile ne bodo sli nikamor, jih ne vzamem" ali "skoda, ker mi doma ne pustijo namescat" ali "trenutna zivljenska situacija mi ne dopusca" ali "saj bi, pa se mi ne da s posvojitelji ukvarjat" ali tri pikice.

Ravno toliko kot se bo Smetka odlocila kaj bo z njimi, toliko smo se tudi ostali. Verjetno pa bo ona tista, ki jih bo dvignila s pulta v svoji hiši (ce so tam), jih posadila v avto, vzgala avto, se zapeljala do klinike in rekla "tri sem pripeljala na evtanazijo". In ona bo stala zraven in gledala, kako se koncuje mlado zivljenje, ki ni krivo, da je odvec ocitno celemu svetu.

Ce so na kliniki, je mogoce lazje v toliko, da ti jih ni treba gledat, kako stegujejo tacke prosti tebi in predejo, medtem ko ti razmisljas celo pot od zavetisca do klinike, kako naj reces "evtanazija" v istem stavku kot "zdravi, razigrani, polni zivljenja".


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: vis in nox , sreda, 30.07.2008 : 15:02:37
Jih lahko kar z mojimi združim?


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: bonny , sreda, 30.07.2008 : 15:25:44
Pozdravljeni.Prihajam iz Maribora in imam sama doma že mačaka ter psico. Sicer živim v hiši, do začetka avgusta delam vsak dan do štirih, tako da jim ne morem nuditi celodnevne pozornosti, , prav tako bi potrebovala kašno finančno pomoč ali hrano ampak doma imam prosto garažo, kjer bodo imeli svoj mir. Pravzaprav so vsa okna ograjena z zaščitno mrežo, tako da ne morejo pobegnit in pozornosti jim kadar bom doma zagotovo ne bo manjkalo, tako da sem tukaj, če mislite, da jim lahko nudim začasen dom.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 15:30:10
Vem, da je večina tistih, ki berete, v istem dreku.

So iz občine, ki pogodbeno sploh ni moja. Dostavili so jih policistki, ki v tej občini živi v strnjenem naselju hiš tik ob glavni cesti. Ima sosede, ki šizijo. Imam na drugi strani občino, s katero smo se skupaj trudili dve leti najti skupni jezik in ga našli: danes, ko sem razlagala občinarki, da sem samo človek (kljub temu, da imam zavetišče  ::) ::)), da mi je težko mačke sprejeti in jih vračati in vedeti, da bodo povoženi ali zastrupljeni, evtanazirati pa še težje in da bom izpeljala le tisto z zakonom predvideno... je bila nekaj časa tiho, potem pa rekla, da njej tudi ni vseeno. Kljub temu, da sem grozila z astronomskimi računi...

Ok, imate jih veliko. Jaz jih imam čez 50 in VEM, da sem v tem trenutku le in zgolj in samo prostovoljec. Ti trije so bili ob sprejemu cepljeni, odpravili smo parazite, so nameščeni, jutri jih peljem na test in S/K, ker so zdravi kot dren. Stari so 5 mesecev in navadni bolj, kot bi sploh lahko bili. Lepo, lepo prosim... pomagajte mi jih spravit v nov dom. Te in ostalih 50, ker sem samo prostovoljec.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: vis in nox , sreda, 30.07.2008 : 15:37:46
Bonny, daj, prosim, pokliči Polono in se pomenita, jaz sem za rezervo, če res ne bi šlo. Glede hrane in ostalega ni problem, bomo že nabrali!


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: bonny , sreda, 30.07.2008 : 15:45:07
kličem že ves čas pa je zasedeno, zato sem poslala mail.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: m.Sara , sreda, 30.07.2008 : 15:59:25
Bonny glede hrane in finančne pomoči, bomo pomagali.

Smetka vedi, da pomagamo najti domove za vse.... Včeraj sem bila v Tukanotu in vidim 4 plakate od naših živali, danes na Pet vetu 3 barvne, v Bežigradu sem jih zasledila čb...

Poskušam ozveščat ljudi, kaj je prav in kaj ni...o k/s..., skratka vse kar do sedaj znam in lahko naredim.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: helena , sreda, 30.07.2008 : 16:29:35
Celo dopoldne že študiram,kam jih bi lahko vtaknila.

In sem kapitulirala.Res nimam kam.Edino,če jih v avtu s sabo okrog vozim.

A je kje kdo drug?Tudi čisto navadne mucke se da oddati v dobre domove.Mogoče je trenutno oddaja res slabša,ampak saj gre,če je le volja.
No,dajte no. :'(
Naj se še kdo svež javi,tisti,ki stalno nameščamo,jih lahko le še v nadstropja zlagamo.Sama jih imam le malo manj kot Polona.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: bonny , sreda, 30.07.2008 : 18:08:53
Evo mene nazaj po razmisleku. Polona sem te klicala sicer pa lahko kar tukaj povem. Vse tri bolj težko vzamem, glede na čas in dejstvo, da imam doma že kosmatince, ki znajo bit ljubosumni, vendar pa vzamem samičko, če lahko, tako kot sva se dogovorili. Ena manj torej za vas in eno veselje več zame.  ;)
Sporoči mi Polona kdaj in kako se bomo dogovorili prosim.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: vis in nox , sreda, 30.07.2008 : 20:55:42
Torej bonny vzame samo eno. Bonny ali jo vzameš morda za stalno?

Druga dva sta torej samčka. Katera dva?

Se je še kdo javil za začasno?


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Royalty , sreda, 30.07.2008 : 21:08:12
Jaz jih tudi nimam kam več dat, ne da bi ogrozila zdravje necepljenih (ker so še premladi) obstoječih začasnikov, ki jih imam doma.

Kdaj veš, da jih je dovolj? Da jih res nimaš več kam dat? Kdaj je dost in moraš rečt evtanazija?

Hudo mi je, ker jih je preveč, zavetišča so prepolna, začasni namestitelji smo prepolni.

Poznam ljudi, ki imajo vse materialne možnosti (torej čas, prostor...) za nameščanje, pa se tega nočejo it, ker jim ni do tega/nimajo časa - si ga nočejo vzet/niso sposobni se ne navezat, oziroma sebičnost, da jim bo preveč hudo ob oddaji, postavijo pred evtanazijo. Silit nekoga v nekaj kar noče, se mi zdi nesmiselno.

Upam in želim pa, da se nekdo ki ima zgoraj napisane razloge odloči za začasno nameščanje. Pa po možnosti čimprej.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 21:24:24
Črno bela je samička. Zaenkrat so sprejeti in ne gredo nikamor, dokler jih ne uspem testirat, S/K in videt, kaj je z mikrosporijo. Upam, da mi bo večino stvari uspelo naredit še ta teden.

(http://shrani.si/f/1H/LA/2gtgWox5/picture-906.jpg)

(http://shrani.si/f/1c/C2/35AtZAWS/picture-907.jpg)

(http://shrani.si/f/3R/zj/8FbJOhd/picture-908.jpg)


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: mabu , sreda, 30.07.2008 : 22:08:05
Pozdravljeni
Sem nova na forumu. Če začasne nastanitve še niste našli, bi morda jaz lahko ponudila pomoč, vendar šele v torek, ker sem od petka do ponedeljka na kratkem dopustu. Javljam se šele zdaj, ker vem, da je treba stvar rešiti prej, ne šele v torek, torej moja "ponudba" ni ravno vzpodbudna.
Sem iz Ljubljane, živim sicer v bloku še z dvema mačkonoma, od katerih je en enoleten prijazen najstnik, druga je triletna na ves svet jezna in arogantna dama. Ta nad družbo (tudi človeško ne, razen ko njej paše, kar je redko) ni preveč navdušena, malega je sicer bila prisiljena sprejeti, tako da bi najbrž trajalo, da se novih navadi.
Če bi jih bilo treba imeti nekaj časa ločene, bi jih pač imela v kopalnici (majhna, kot v bloku, pač) ali v kuhinji ... Moja dva imata na razpolago celo stanovanje (samo enosobno, pa vendar), kar bi slej ko prej najbrž imeli na razpolago vsi.
Ponujam pomoč, kolikor je v danem trenutku in možnostih pač lahko ...


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , sreda, 30.07.2008 : 22:09:52
Super - prej jih itak ne dam, ker jih moram porihtat, preden jih dam od sebe. Se preseliva na maile? Hvala.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: bonny , sreda, 30.07.2008 : 22:15:11
Za stalno ne morem. Mogoče kdaj katerega, zdaj ne. Ampak tako kot sem razširila novico po Mariboru mislim, da  tako ne bo dolgo rabila začasnega doma.  ;) Upam seveda na najboljše.  Super smetka, meni bi tudi odgovarjalo v začetku naslednjega tedna, ker samo do konca naslednjega tedna še delam pol pa sem skoraj cele dneve prosta.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: mabu , sreda, 30.07.2008 : 22:16:31
Hmm, malce sem nerodna s tole tehniko ... priznam. Nisem navajena na pisanje po forumih ... oz. kako pridem do tvojega mejla?


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: alexy , sreda, 30.07.2008 : 22:19:36
Pod Smetkinim avatarjem (to je una slikica na levi strani) je ena kuvertica iz katere gleda listek. Klikni nanjo in voila ;)


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: mabu , sreda, 30.07.2008 : 22:22:14
Hvala!


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Teski , sreda, 30.07.2008 : 23:56:31
Pa še tole - ne bo se odločila Smet za evtanazijo, ampak mi vsi. Jst, ker jih ne bom vzela, ti, vi, oni... Vsi, ki so videli tole temo, prebrali in si mislili "matr, imam prepolno hiso" ali "ah, so prevec navadni, tile ne bodo sli nikamor, jih ne vzamem" ali "skoda, ker mi doma ne pustijo namescat" ali "trenutna zivljenska situacija mi ne dopusca" ali "saj bi, pa se mi ne da s posvojitelji ukvarjat" ali tri pikice.

Ravno toliko kot se bo Smetka odlocila kaj bo z njimi, toliko smo se tudi ostali. Verjetno pa bo ona tista, ki jih bo dvignila s pulta v svoji hiši (ce so tam), jih posadila v avto, vzgala avto, se zapeljala do klinike in rekla "tri sem pripeljala na evtanazijo". In ona bo stala zraven in gledala, kako se koncuje mlado zivljenje, ki ni krivo, da je odvec ocitno celemu svetu.

Ce so na kliniki, je mogoce lazje v toliko, da ti jih ni treba gledat, kako stegujejo tacke prosti tebi in predejo, medtem ko ti razmisljas celo pot od zavetisca do klinike, kako naj reces "evtanazija" v istem stavku kot "zdravi, razigrani, polni zivljenja".

V bistvu ja...
V prvi fazi pa se je za "evtanazijo" odločil tisti, ki jim ni preprečil prihoda na svet...


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: vis in nox , četrtek, 31.07.2008 : 08:50:55
Smetka, je torej to rešeno?


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: bonny , petek, 01.08.2008 : 13:26:49
Sem samo radovedna Smetka če smo dogovorjeni za samičko ali se je kje našel še kak drug prostor zanjo? 


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Gargamel , nedelja, 03.08.2008 : 01:55:09
Smetka, mene pa zanima kolk so stari?  :)


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: vis in nox , nedelja, 03.08.2008 : 07:37:24
Smetka, mene pa zanima kolk so stari? :)
Stari so 5 mesecev ...


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: vis in nox , nedelja, 03.08.2008 : 07:43:13
Iz lastnih izkušenj! Komot jih vzamete začasno k svojim v stanovanje (ne garažo, ker tam se ne naučijo sobivanja z živalmi in ljudmi). Pri nas z malimi ni nobenega problema, za hrano veliko bolj potrpežljivo čakajo kot veliki (danes čez noč je zmanjkalo celo briketov, jaz sem pa zjutraj malo potegnila). Posebej zato, ker bo Smetka poskrbela, da bodo zdravi, cepljeni, negativni na vse in še več.....Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: bonny , nedelja, 03.08.2008 : 18:25:31
Predvčerajšnjem in včeraj sem dobila mala zavrženčka, ki jih trenutno rešujem bolhic, glistic, prehlada, vnetij,... Tako, da če je možnost Smetka bi te prosila, če lahko malo mucico vzame  kdo drug. Trenutno imam namreč full house...


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 04.08.2008 : 14:01:37
Vsi trije negativni na Felv in FIV, pod lučko ne svetijo, samica sterilizirana, samčka kastrirana.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , nedelja, 10.08.2008 : 20:07:07
Siv tigrček gre jutri k Amaji v začasno oskrbo, druga dva ostajata v zavetišču, vsi trije iščejo dom.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Amaja , ponedeljek, 11.08.2008 : 12:59:20
Mali te pusti pozdravt. Sicer bi izredno rad to sam natipk45al (kot vidiš)  ;D, ampak bo najbrž bolj razumljivo, če kar sama to naredim. Skratka res izredno prijazno87 bitje. Takoj se je vklopil. Non stop bi se igral, prede pa itak samo da ga pogledaš. Aja no, pa ker ima trenutno več pozornosti tipkovnica, že pleše po njej.  ::) Boljše tolažbe si ne bi mogla izmislit. Hvala za ta zakladek, Smetka!
(http://www.moj-album.com/slike/9585831/RbPNtXxkD1G6kqga.v.jpg)


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Tecka , torek, 12.08.2008 : 10:03:22
Včeraj sem na kratko spoznala tegale malega žabca. V avtu je zelo zgovoren. Želel me je prepričat, da bi bilo boljše it peš ali pa je imel samo opombe, ker ga je moral deliti s psom in mi je dopovedoval naj ga vendar vržem ven (psa namreč), pa ga jaz kot blondinka pač nisem razumela ;) ;D. No kljub debatiranju je ob vsaki moji besedi in čohcu čez vratca transporterja na veliko vklopil mašino in preeeedeeel. Cukr za požret.
lp
T.
p.s.: Mulo uporablja veliko črnega eyelinerja, tako da bodoči posvojitelj hitro po nakupih ;) ;D


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Royalty , petek, 22.08.2008 : 19:14:00
Ostala dva mulčka sta danes prišla k nam v začasni dom :). Sta že jedla kuhanega piščančka, zobala briketke in pila kozje mleko. Psov se nič ne bojita, igrata se tudi že :D. Pa oba sta seveda ful prijazna in scrkljana :-* :-* :-*. Fantek me prav pride fehtat, da ga vzamem v naročje, punčka se je pa tudi prej stiskala k meni na kavču :-*. Tigrici se sicer nekaj delata da hočeta pihat na njiju, amapak je prej Helga že umivala fantka po glavi ;D. Moram jima čimprej dat ime, da ne bosta skoz fantek in punčka :P. Fotke bojo takoj, ko usposobimo digitalca.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 25.08.2008 : 12:16:13
Smetka, jaz bi za moja dva odprla temo kar v mucah v Kajinem kotičku, pa naj bo kontaktna številka moja, če se strinjaš? Tebi telefon tako zvoni že non-stop...

Ta tema gre lahko potem v arhiv...

Kaj pa za Amajinega tigrčka? Boš ti odprla novo temo?


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 25.08.2008 : 19:29:39
Jo bo Amaja. Itak se strinjam, lp.


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Royalty , ponedeljek, 25.08.2008 : 19:32:18
Super :).


Naslov: Re: No, tkole - dost je
Poslano od: Giga , ponedeljek, 25.08.2008 : 20:05:23
Lepo da je rešeno.  :)
V prvi fazi pa se je za "evtanazijo" odločil tisti, ki jim ni preprečil prihoda na svet...

Njim je tako vseeno,al ga sam ubije al ga pa potem drugi evtanazirajo.  :-\

ZA ZJOKAT!  :'(

Pa ko berem take teme, nevem kam bi se dala od jeze in grozote. Kar na jok mi gre. Pa kje sploh živimo?  :'(

Lp