mojpes.net

o psih => FCI 9 => Sporočilo, začeto od: Afna , ponedeljek, 13.01.2003 : 08:08:20



Naslov: Kraljevski pudelj
Poslano od: Afna , ponedeljek, 13.01.2003 : 08:08:20
Ojla,

Prijateljici je septembra v 14. letu umrla psička Kaja...  :'(Sedaj se je odločila, da bo vzela novo psičko pasme kraljevski pudelj. Zanima me, če v sloveniji ali pa na hrvaškem kdo vzreja kraljevske pudlje (Avstrija, Yugoslavija)? Včeraj sva v Vrtojbi govorili z gospo, ki je vzrediteljica te pasme, vendar bi imala leglo šele nekje aprila, kužke ima pa menda že vnaprej razprodane.  :-/ Katarina si želi psičko, črne barve, z rodovnikom...rada bi jo tudi razstavljala.

Lp, Eva in Liza


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Sally , sreda, 22.01.2003 : 10:47:13
Kolikor je meni znano se z Ryanairom (razen na destinaciji Anglija - Irska) zal ne da prevazati domacih ljubljenckov :-/
...no, razen ce se je od marca lani kaj spremenilo...

Evo nasla... Navajam text iz Ryanarir FAQ's
Citat
Special Conditions of Carriage for animals.

Animals (Cats & Dogs ONLY) may only be accepted for carriage on UK domestic routes and routes between Ireland and U.K. The carriage of animals is subject to an additional charge of ŁStg15/€22 (or local currency equivalent) per animal per flight. In order for Ryanair to accept the animal for carriage, the passenger must provide their own travel container, with enough space for the animal to turn around. The dimension should not exceed: Height 32 inches x Width 34 inches x Length 48 inches. Only one animal is permitted per container and dimensions may be increased if the height or width is less than quoted above. Passengers must advise that they wish to carry an animal at the point of reservation as only four animals are permitted on any one flight. Ryanair reserves the right to refuse the carriage of animals if the above criteria, has not been met. Passengers wishing to book flights for Crufts are advised to call our reservations centre in Dublin on 0818 30 30 30 to make their booking, as many of our flights have reached the quota of four animals.

From immediate effect Ryanair will no longer accept animals on routes into or out of London Gatwick. Effective from 1st April 2003, (commencement of Summer Schedule) Ryanair will no longer carry animals (dogs//cats) on board any Ireland UK or UK Domestic flights.
However, one Seeing-Eye dog accompanying a blind passenger is permitted on any UK or domestic flight.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Miska , sreda, 22.01.2003 : 11:56:47
Jaz sem tudi hotela pripeljati psa iz Anglije v Slovenijo z Ryan Airom. Pa tudi meni so povedali, da prevazajo zivali samo na destinaciji Anglija - Irska. To je bilo jeseni 2002, dvomim, da se je do danes kaj spremenilo.

Lep pozdrav,
                  Miska


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VZ , sreda, 22.01.2003 : 12:27:03
Do določene teže je bilo včasih možno psa peljati z avionom kot osebno prtljago (ne vem ali je to 3kg ali 5kg), kar pomeni, da je bil lepo s tabo v prostoru za potnike. To sem prakticiral tudi sam. Včasih te sicer kdo od potnikov malce čudno pogleda in se počutiš kot tisti, ki z avtobusom prevažajo kure, ampak greš mimo tega. Stevardese so bile pa zelo prijazne in same od sebe prinesle vodo tudi za psa.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: kaja , sreda, 22.01.2003 : 13:00:53
Mene osebno takšen raztur ne bi nič motil, za tiste s pripombami pa imajo vedno dovolj prostora pri prtljagi.  ;D
Kaj veš, mogoče bi dobili tudi kletko z nalepko Humans only, pa puščico, da ne bi kletke narobe postavili!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: NATI , sreda, 22.01.2003 : 13:01:42
Ojla,

Ja mislim da veljajo pravila IATA, da sta na avionu v potniski kabini istocasno lahko le dve zivali (bodisi 2 psa, 2 macki, pes in macka). Zato je potrebno ze prej letalske prevoznike obvestiti, kdaj nameravas potovati z avionom s psom.
Leta 2000 (junija) je bila maksimalna dovoljena teza za prevoz psa v potniski kabini (v predpisanem boxu s strani IATA ali posebni torbi) 8 kg...placa pa se na mednarodnih linijah po isti tarifi kot placilo za prevoz dodatne prtljage, ki presega dovoljeno tezo.
Na notranjih letih v Skandinaviji pa niso nic zaracunali za prevoz psa v potniski kabini.
So pa stevardese ponavadi zelo priajzne in kuzkom med letom ponudijo svezo vodo, pa tudi v kletki mu ponavadi ni treba biti ves cas.

Seveda pa obstojajo tudi izredni leti, ko z avionom lahko potuje vec psov. Tako je leta 1999 ko je bila svetovna razstava v Mehiki iz Nemcije z avionom potovalo kar 68 psov (manjsi so bili v kabini, vecji pa v prtljaznem prostoru).

Lp,
Nati


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 11.04.2005 : 13:23:55
Hojla!

Sem ponosna lastnica 3.5 mesečnega kraljevega kodra in me zanima, če je na teh straneh pogovor tudi tako živahen kot pri dogicah. Tiste teme malce bolj spremljam, ker ima moj Sai nemško dogo za "bratranca". Upam, da bo tudi ta tema zaživela! Če imate doma kraljevega kodra - pišite, da si malce izmenjamo mnenja o teh kraljevičih in kraljičnah  ;)

Pozdravček, Špela


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 11.04.2005 : 13:29:01
Oooo, Špela, dobrodošla na forumu  ;)

Sicer nimam kraljevega pudlja, je pa tale Sai tisti, ki si ga je moja Bubica tako podredila, da se tudi premaknit ni mogle- bogi revež... Na srečo je kmalu pozabila, kdo je šef in sta zganjala take po dnevni sobi, da nam ni bilo nič jasno. In seveda smo pozabili fotkat  ::)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 11.04.2005 : 13:38:26
Drugič vedno foto s sabo - da ne bomo česa zamudili


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 12.04.2005 : 22:37:58
Ratalo!!! A je dobra fotka? Je ravno skočil proti fotoaparatu, pa sem ga zadnji trenutek umaknila, da ga ni celega oslinil.
A kdo ve, če se kraljevim kodrom z rastjo kaj poravnajo noge? Meni se zdi, da ima moj sprednje na račko, zadnje pa na O. Mogoče zato, ker ima komaj 3.5 mesece in je ravno v "neproporcionalni fazi"?
Vsak nasvet dobrodošel...

Dijo, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , sreda, 13.04.2005 : 07:48:35
Špela, super fotka! Je res pravi Sai - zmaj  ;D

Za vstavljanje fotk ti pa pošlje zasebno sporočilo  ;)

Lp,
Tina


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 15.04.2005 : 08:13:27
Tile kraljevčki so pa res kjutiji! Nekaj me zanima - a majo lahko belo liso na prsih? Mladiček Inn jo ima, pa piše, da je razstaven. A z rastjo te dlake "izpadejo"? Nisem strokovnjak, pa me res zanima. A so bili samo trije v leglu? Moj Sai ima še osem bratcev in sestric! Sama kosmatija na kupu. Še vedno čakam na kakšen nasvet v zvezi z nogami... Pleaseeee........ A je narobe, če pri 3.5 mesecih prehodi po 5 stopnic - večkrat gre po klančku ob njih. Je to še prezgodaj? Ima zato malo krive nogice? Ok, zdej pa že zvenim obupano.

Cmok, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , petek, 15.04.2005 : 08:42:08
Špela,

sicer se ne spoznam na pudljeve nogice, ampak probaj se izogibat klančkom (tisti poleg stopnic so ponavadi zelo strmi in še drsijo) in stopnicam (tudi če jih je samo 5). Sai zaenkrat še ne tehta toliko, da ga ne bi mogla nesti, tako da kar Saija pod roke in akcija  ;) Bubico smo nosili do njenega 10. meseca (za primerjavo). Mislim pa, da krivina nogic ni povezana s tistimi 5 stopnicami. Najboljše, da kontaktiraš vzreditelje, ti bodo znali najbolje povedat...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 15.04.2005 : 13:44:48
Tina, hvala za nasvet - se bomo nosili. Ziher je ziher! Zdej pa probejmo eno slikco prilepit.
(http://extreme.moj-album.com/slike/270242/eB6RirBj3sDADC8N.t.jpg)

Sai ravno od frizerja...

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 15.04.2005 : 13:46:18
Ratalo! Kako jo pa malo povečam - sej vem, totalni računalniški antitalent.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Gringo , sreda, 20.04.2005 : 17:36:44
Sm si ogledala vaš album....ahhhh ja...kašn cukr :-* ;D

LP
Eva


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 21.04.2005 : 21:14:43
Hvala za pohvale - kodri imajo pač v genih, da se znajo "nosit"  ;D Prestali smo prvo striženje, pa danes cepljenje, še vedno grizemo vse po vrsti, menjamo zobe, ... skratka nič drugega kot preživljamo pasje odraščanje. Mogoče mi bo uspelo prilepiti še eno "kjuti" fotko - vsaj meni se zdi taka.

http://www.moj-album.com/slike/270242/Bibyjt3X5nNxuCB2.v.jpg 51.56 KB

Sai s "heart-breaking" pogledom - pa naj mu kdo reče "NE"

PiP, Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Jana]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 21.04.2005 : 21:17:12
Ups, tole je pa mal preveliko! Bom še trenirala, kako jo zmanjšat. Sori, Jana...



Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 21.04.2005 : 21:30:33
Tudi Lilly je cukr. Pa kakšno fino hiško ima. Škoda, ker jih ne delajo še za malo večje kosmatince. Čivavice so res zakon, mogoče bo imel Sai nekoč podobno družbo - ampak ne še kmalu, je že z enim veliko dela.

Pip, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: skar , sreda, 04.05.2005 : 21:39:20
Živjo,

malo pozno, a iz srca.... Bela lisa na prsih ali prstih na nogah je pri mladičih pudljev vseh velikosti zelo pogost pojav. V 98% belina "preraste" v osnovno barvo in sploh ni problem. *****


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 05.05.2005 : 23:18:11
Hoj,
hvala za informacijo. Sem vesela vsake. Ful dobro, da so sli v tujino - to pomeni, da tudi Slovenci znamo vzrejat odlicne kodre. Pohvalno! Upam, da bo tudi moj lahko nekoc kaj prispeval na tem podrocju :-) Drugace pa sva danes zacela z malo pasjo solo na Krimu in mislim, da mu bo tam kar vsec. Instruktorice so ful v redu, tako da uspeh ne more izostat - upajmo. Drzim pesti, da tudi Inn in Isa najdeta skrbne lastnike, ki ju bodo po pudlovsko razvajali! Sporoci, ce bosta ostala v Slo, da se malo povezemo. Jaz obupno iscem se kaksnega lastnika kraljevca, da ga lahko napadem se s kaksnim vprasanjem.

Pozdravcke, S&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , petek, 06.05.2005 : 09:08:02
Jaz imam eno kraljevo pudlico. Tudi midve sva šle v torek že v malo šolo. Je zelo živahna in nima problemov z ostalimi psi.
Lp Maja


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , nedelja, 08.05.2005 : 00:22:47
Hoj, lepo da se še kak lastnik KP oglasi. Si bomo izmenjali kaj nasvetov. Tudi moj nima problemov z ostalimi, prej oni z njim, ker jih ne pusti pri miru. Povsod hoče bit zraven. Pa obnaša se kot doga (je že od malega pogosto skupaj z eno) - ful je grob do manjših psov pri igri, jih kar premetava s taco, pa pohodit jih hoče,... Imam občutek, da bi moral več časa preživet z manjšimi psi, da bi se naučil malo nežnosti. Bomo videli. Kam pa hodiš v šolo? A je črne barve? Jo imaš namen razstavljati? Kako ji je ime? Vse me zanima - ker je končno nekdo tu, ki ima tudi KP. Pa brez zamere...

Pozdravčke od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , nedelja, 08.05.2005 : 07:50:40
Živjo!

Moja pudlica je tudi črne barve z imenom Kana. Z njo nimam namena hoditi na razstave, ker ne maram pretiranega friziranja. Rada bi jo naučila osnovnih veščin, tako da bi se dobro razumele na sprehodih. Hodiva pa v malo šolo pri Vrhniki.
Me je pa začelo malo skrbeti zaradi psičke, ker se ničesar ne boji, da ne bo postala popadljiva ali kaj podobnega.
Kana je stara 2 meseca in pol. Mislim, da bo treba kmalu k frizerju. Kdaj si pa ti prvič obiskala frizerja?

LP


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: skar , ponedeljek, 09.05.2005 : 13:59:58
Živjo,

*****
Kar pa se tiče vprašanja, kdaj naj bi šel pudelj prvič k frizerju: obriti nosek, tačke in rep - to ponavadi naredi že vzreditelj pri 6 tednih. Psički iz ***** so torej bili obriti takrat, vendar bi bil zdaj spet čas. Nekje v starosti treh mesecev je pa že kar prav, da obiščemo pasjega frizerja - spoznavanje okolja, frizerja, naslednje britje gobčka in malo frizure "na riti", repku, tačkah. Potem pa redno vsake 4 tedne. Kopanje in sušenje istočasno s česanjem do suhega z mehko krtačo je več kot protrebno (v povprečju) enkrat tedensko. V primeru, da je kuža vmes moker od dežja, pa še takrat. Edino tako sedlaka ne zvozla, kajti vozlaste pse vsak pasji frizer enostavno obrije - do konca. In potem vsak pudelj izgleda več kot katastrofalno. REDNA NEGA DLAKE je zakon za vse lastnike pudljev.

Pa srečno z vašimi kosmatinci.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 13.05.2005 : 08:23:30
Hejlo,

Majamaja, mislim, da ti je Skar odgovorila na vprašanja. Mi še vedno pridno hodimo v šolo - rezultati počasi prihajajo... Skar, a ti veš, koliko naj bi 4,5 meseca star koder s skoraj 14 kg pojedel na dan. Jaz mu sedaj dajem 300 g, razdeljeno na 3 obroke - pa ne vem, če je zadosti. Dobi še sadje, pa na sadne jogurte in skuto je nor.Aja, hranim ga s Satisfaction hrano, pa se kar na glavo v skledo postavi. A je res, da stara dlaka pri mladičih črne barve postane rjavo-rdečkasta? Saieva je na soncu taka, pa me s tem tolažijo. A se kodrom z rastjo kaj poravnajo noge - Sai ima sprednje namreč malo navzven, zadnje pa malo na O. Take zgledajo, ko počasi hodi, kadar pa "kasa", je ok. Je pa že pravi mali važič  8)

Hvala za vsakršnjo informacijo,
LP, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: dasa , petek, 13.05.2005 : 11:57:47
extreme:s starjostjo se to ne popravi kerj je dedno.

jaz imam doma 2 pudla srednega in kraljevega


lp dasa


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: skar , ponedeljek, 16.05.2005 : 14:09:11
Živjo,

kar se tiče količine hrane....sorry, ampak jaz nikoli ne vem, koliko je dovolj in koliko ni - merjeno v gramih. Ponavadi pogledam psa, pa če ni presuh ali pa predebel, potem je količina hrane zadostna. Menim, da če v tej starosti tvoj Sai je še trikrat na dan in poje vse in še kaj, mogoče lahko daš malo več ali pa hrana organizmu ne odgovarja pa bi bilo pametno zamenjat. Ne vem, ker ne vem kako "okrogel" je mladiček. Tale odgovor torej najbrž ni najbolj uporaben. Sorry.

Dlaka: pri črnih pudljih je dlaka na konicah lahko rdečkasto rjava, še posebej, če je kuža veliko na soncu. Rdečkasta dlaka je znak oksidacije zaradi vpliva sončnih žarkov, lahko je tudi taka zaradi aditivov v hrani.

In še nogice: v tej starosti (4,5 mesecev) seveda kuža raste hitro in neenakomerno in sploh mladiči večjih pasem izgledajo dostikrat nemogoče. Predlagam, da v tej dobi rasti kuža ni predebel (raje malce presuh) in da ima veliko NARAVNEGA gibanja. Ne ob kolesu, teka na povodcu in podobnega prisiljenega gibanja. Če je le mogoče, naj se zdivja toliko in tako, kot sam hoče.

Pozdrav.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 17.05.2005 : 22:24:58
Hoj,

hvala za nasvete - je pa pri kodrih težko ocenit, koliko so "pri sebi", ker ne veš, kje se dlaka začne in trebuh konča. Mi je težko, ker moj prejšnji koder sploh ni hotel nič jesti in nismo imeli nikoli težav s težo. Se bova že znašla. Sicer pa greva junija na razstavo v Portorož, pa bojo "strokovnjaki" povedali. Skar, a meniš, da bi ga že začela hranit 2x na dan? V šoli lepo napreduje in postaja pravi "podkožnik". Si lahko ogledate fotke v albumu, ko je bil na srečanju z gručo francoskih buldogov.

Pozdravček, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , sreda, 18.05.2005 : 09:35:31
Špela, pri 4 mesecih in pol še nikakor ni primeren čas, da ga začneš hranit samo 2x na dan- počakaj, da ti sam začne zavračat enega od obrokov (če je velik požeruh, to pač odpade). Najbolje pa da se s takimi težavami obrneš na vzreditelja. Mislim pa, da pes ne more biti predebel, če ga normalno hraniš pa da ne dobiva od vsakega v družini non stop kakšnih priboljškov  ;) Če se ti zdi debel, pa zmanjšaj dnevno količino hrane... Čeprav meni se v soboto ni zdel prav nič debel  ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 20.05.2005 : 09:45:23
Od domačih ne dobiva ničesar, razen malo sadnega jogurta ali sadja od očija, pa včasih mu dam Fruchzwerge - ga poliže do čistega  :P Drugače pa obožuje vso sadje - jabolka, banane, jagode, kivi, pomaranče, mandarine, ringlo, pa zeleno solato je tudi jedel. V šoli so nama sicer povedali, da citrusov in grozdja raje ne dajem (vsaj ne prepogosto in preveč), ker jim ne naredijo nič dobrega. Tudi prav. Ja, pa sadnji jogurti in skute so njegova strast. Predvčerajšnjim sem ga peljala cepit proti steklini, pa še čip je dobil. Je kar dobro prenesel, samo malo se je izmotaval, cvilil pa ni. Včeraj je dobil še ampulo Advantixa in sedaj sva pripravljena na boj proti malim pošastim v gozdovih in na travnikih  >:( Mogoče ga bo v soboto prišla pogledat njegova vzrediteljica - me prav zanima, kako bo komentirala njegovo pojavo in obnašanje ???

Majamaja, če želiš, se lahko kdaj dobimo skupaj, da se naši kravželčki spoznajo. Pa lahko rečem še lastnici Saievega bratca, ki je v Škofji Loki, da nas bo več  :D

Skar, ali imaš zdaj še vedno kakšnega kraljevca - da bi še vidva (vi) prišla-i! Bomo vsaj videli, v kakšne lepotce bodo zrasli naši naspidirančki  8)

Se vidimo v Potrorožu? Midva prideva - bo ravno star pet mesecev in tri tedne, tako da bo padel še v skupino mladičev :-*

Pozdravček, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 20.05.2005 : 09:48:19
Aja, pa Daša si tudi vabljena s svojimi - sem skoraj pozabila :-( sorry


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , petek, 20.05.2005 : 11:19:48
Mogoče se bi pa res lahko srečali. V naši mali šoli je bil prejšnji teden tudi  en nov član. Srednja pudlica črne barve. Lastnica je doma v Ljubljani. Moram priznati, da sta se prav lepo igrali, ker sta zdaj enako veliki. Ona je malo starejša.

Kar se pa razstav tiče, je drugo nedeljo v Hrušici in verjetno bom šla malo oči napast. Kane ne bom razstavljala. Me pa zanima, kako zgledajo drugi kužki. Upam, da se bo dalo tam kupit kak fajn šampon in ostale pripomočke za nego.
Aja, včeraj pa smo bili prvič pri frizerju. Je še kar dobro prenesla feniranje. Malo bo treba še povadit doma. Zdaj je šele dobila obliko prave pudlice.

Se še kaj slišimo in upam, da tudi vidimo, čeprav zadnje dni nimam veliko časa (študij).

Lep pozdrav vsem štirinožcem in njihovim lastnikom.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: skar , nedelja, 22.05.2005 : 04:19:06
Dobro jutro,

Extreme, ti me sprašuješ, če imam še kakšnega kraljevega pudlja. Žal nobenega, ker sem se v čisto pasje "delovne" vode vrgla. So sicer veliki pudlji odlični za delat. Ampak moji cilji v kinologiji so zdaj drugačni in pudelj jih nekako ne more doseči. Razstave so mi čisto uničile živce in sem se po dvajsetih letih naveličala te kuhinje. Včasih sicer na kakšno razstavo peljem kakšnega kraljevskega pudlja iz psarne ***** ampak to je pa tudi vse. Jeseni bom z eno prekrasno veliko belo psičko odpirala šampionate tukaj na okrog, ampak to je pa tudi vse. Imam pa enega belega pritlikavega pudlja iz  Nemčije in enega belega toya iz Amerike. V začetki junija pa dobim še črnega toya. Si lahko ogledate slikice in rodovnike na netu. Ko imaš enkrat pudlje, kar ne moreš brez njih. Ne glede na velikost oz. barvo.


Čao.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , nedelja, 22.05.2005 : 23:16:10
Hoj,

Res je, da ti kodri zlezejo pod kožo. Ko je moj Isko lani odšel v pasja nebesa, sem se odločila, da ne bom imela več kodra. Pa sem prelistala vse enciklopedije in nešteto internetnih strani, nekako oklevala med lovskimi pasmami (weimeranec, rodezijec...) in hovavarti, vendar ko sem dala na tehtnico karakterne in "fizične" lstnosti (odpadanje dlake, slinjenje,...) teh ter kodrov, sem spet pristala pri slednjih - tokrat le v večji različici (ker si od nekdaj želim večjega psa). In nisem se zmotila - so pač pravi podkožniki, ki se (brez sledi - beri dlak,..) lahko zmuznejo k tebi v posteljo in neopazno (saj jih tudi ne zavohaš) prespijo celo noč ob tebi, zjutraj ti pa ni nič jasno, ko se obrneš in skoraj padeš s postelje, saj tvoj potuhnjenec prebrisano prevzame oblast nad posteljo  ;D Ni kaj, jih pač razvajamo do onemoglosti  :-* Ste že kaj podobnega doživeli  ;) ::) ::) Zagotovo ne veste, o čem govorim, kodroljubci, a ne  ::) ;D
Midva bova Portorož najbrž izpustila - mogoče prideva samo na ogled (a smeš it z neprijavljenim psom sploh noter?) - ker še nimam rodovnika in številke vpisa v rodovno knjigo. Bova šla pa julija v Maribor - upam.

Skar, kaj pa srečanje - si vseeno za? Da vržeš malce bolj strokovno oko na njih.

Tudi od Majamaje ni nič slišati...

Še nekaj - spet moje bube v glavi  :D Ta vikend sem se srečala s Saievim bratcem - on je pravi suhec napram mojemu Saiu - zdaj res ne vem več, a je debel ali ne  :-[ Ker mi vsi ostali pravijo, da ni - je pa res, da niso videli Elona zraven  ??? ;) Ima cca. 51 cm in 14 kg - please help!!! Kmalu bodo njune slikce na moj-album.com, pa lahko ocenite - samo se ne bo prav dobro videlo  :-\ Sta bila prlena za slikat  ;)

Ok, sem že predolga - se beremo  :) ;) :D ;D 8)

Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , nedelja, 22.05.2005 : 23:18:44
Sori - nič ni slišati od Daše...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 23.05.2005 : 07:24:20
Dobro (?) ponedeljkovo jutro,

Skar, nekaj me še zanima - a nudiš kakšne razstavljalske inštrukcije za kraljevce? Bi prišle zelo prav  8)

Lep in, če ste v službi, čim krajši dan,
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 24.05.2005 : 06:49:36
Hojla!
Vidim, da je bil ta forum za vikend kar obiskan. Mene (naju s Kano) navadno za vikend ni doma, sploh pa če je lepo vreme. Uvajava se v daljše sprehode ter tek.
Odkar je prišla od frizerja, je dobila pravi izgled pudla. Veliko prijateljev jo pride pogledat.

Zdaj pa moram odhiteti na faks.

Vsem skupaj želim en pasji pozdravček.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 24.05.2005 : 21:18:58
Obljubljene slikce Saia z bratcem Elonom  (z rdečo ovratnico) so že v albumu, samo za pisanje komentarjev je pa zmanjkalo časa. Se beremo drugič...

Pozdravček, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: dasa , torek, 31.05.2005 : 12:09:37
extreme:ja neki cas se res nisem oglasla vendar sem bila zelo zaposlena (s psi ker je bil maj mesec zelo naporen glede agility tekmovan in razstav)


ce slucajno skar ne bo imela casa lahko tudi jaz z veseljem pomagam pri razstavljanju saj sem bila 2 leti zaporet pravkinja v JH.


lp dasa


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 06.06.2005 : 14:19:43
Hoj, po dolgem času!

Zanima me, če ste zainteresirani ta vikend za srečanje. Ker ne vem, od kod ste, bi se mogoče lahko dobili na Ljubljanskem gradu npr. v soboto ob 10.00 - da se malce spoznamo med sabo. Se mi zdi, da bi se mogli spoznat, saj nas (lastnikov/ljubiteljev kraljevcev) je tako malo, pa bi si lahko izmenjali izkušnje, zaupali težave,... ali pa se le nasmejali našim kosmatincem  :D

Skar ali Daša - vidve sta bolj podkovani. Ali pri kodrih lahko pride do pomanjkanja kalcija. Slišala sem namreč, da če ima pes razprte šapice, je to posledica pomanjkanja kalcija. Mogoče zvenim ful panično, ampak še nisem imela velikega psa, tako da so mi te njegove majave in malce razprte nogice/šapice zelo skrb zbujajoče.

Vidite, srečanje je nujno potrebno, da si preženemo dvome.  :-\ Če imate drugačen predlog o dnevu in času srečanja, napišite.

Se že veselim srečanja!!!  :D

(http://extreme.moj-album.com/slike/270242/FtNnCRplga5_XB8w.t.jpg)

(http://extreme.moj-album.com/slike/270242/BCJFs4wWD0YSZE5r.t.jpg)

Še dva utrinka z dopusta na morju...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 06.06.2005 : 14:24:09
Še nekaj - kako sam določiš velikost fotografijem za v tekst?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: jessy , ponedeljek, 06.06.2005 : 14:27:39
Še nekaj - kako sam določiš velikost fotografijem za v tekst?

Fotografija v tekstu je tolikšna, kakor je v resnici. Ne moraš določati velikosti slike, ki je že objavljena na netu. ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 06.06.2005 : 14:38:49
Ok, hvala!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 06.06.2005 : 14:47:32
Upam, da fotke ne bodo prevelike, ampak drugače ne znam.

http://extreme.moj-album.com/slike/270242/FtNnCRplga5_XB8w.v.jpg 63.5 KB
Glodanje kosti je lahko precej utrujajoče...

http://extreme.moj-album.com/slike/270242/6YuKvrw6Mqwzf6Nr.v.jpg 104.15 KB
Tko pa zgleda , če en drugemu poziramo  ;D

http://extreme.moj-album.com/slike/270242/FiJeRx22N4Z6CR_Y.v.jpg 92.93 KB
Ko se Sai spravi na Zika, zgleda takole...

Pozdravčke, Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Jana]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: skar , torek, 07.06.2005 : 22:46:03
Živjo,

razprte šapice (kot jaz vem) niso posledica pomanjkanja kalcija ampak so v večini primerov igra genetike. Okotenost in ostala anatomija določa način gibanja, kar vpliva na nam nevidno stabilnost psa in tako se  lahko pojavijo razprte šapice. To lahko odlično izboljšaš z veliko gibanja na terenu, ki ima okrogle kamne - recimo savski prod. Pa seveda - zelo, zelo kratko nohti in nič dlake med prsti.

Daša pa obvlada razstavljanje, torej se kar zmenita. Mene pa - če želiš - uporabi za standard pasme in majhne trike. Pozdrav.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 08.06.2005 : 14:27:47
Zakaj ta tema spet umira  :'( ? Komaj smo jo malce rezživeli, pa spet konec  ??? . A res ni nobenega ljubitelja kraljevcev na forumu? Občasno spremljam še temi francoskih buldogov in dogic - tam so čisto divji. Še malo, pa bodo imeli svoj forum, ker na tem ne bo več prostora  ;) Vidim, da za kakšno srečanje ni interesa - se bomo pa le naključno srečevali na sprehodih ali razstavah. Jaz bom končno Saia prijavila na njegovo prvo razstavo - v Maribor. Bomo videli, kako mu bo všeč. Danes grem v nakup kletke za v avto, saj je postal preživahen za na zadnji sedež. Zadnjič je padel dol in se z glavo zagozdil pod moj sedež   :o - še dobro, da sem lahko takoj ustavila in ga izvlekla ven. Tako je padla odločitev za kletko in prtljažnik. Upam, da bom izbrala pravo velikost, saj bo tak nakup zame prvič. Nekako poskušam "ubiti dve muhi na en mah" - kletka za v avto, pa še pomožnosti mizica (z dodano plato) za na razstave. Najbolj mi je bila všeč ena črna v City-ju (ne vem, če smem reklamo delat  :P), ker ima moj kuža tako vso opremo v črno-rumeni kombinaciji. Od povodca, ovratnice, torbice za priboljške,..., sedaj pa iščem še blazino za ležat v rumeni barvi. Kakšen predlog, kje bi se jo dalo dobit?
Saj vem, malo me je zaneslo pri vsem tem, ampak - ni kaj, to delajo podkožniki iz nas  ;D

Pozdravčke vsem  :-* in preživljajte čudovite urice s svojimi kosmatinci,
Š&S

PS. Pa ne bi se branila še kakšne fotke vaših kraljevčkov, da se malo spoznamo vsaj preko foruma  :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: dasa , četrtek, 09.06.2005 : 09:22:42
extreme:bom probala bolj pogosto biti na internetu. ;)

glede srecanja sem jaz bila do slej vsak vikend na agility-ih tekmah tako da ni bilo casa ta vikend bo 1 vikend po dolgem casu da bom lahko bila doma.tako da ce hoces se lahko dobimo in kako zmenimo.ce ste za se lahko zmenimo.

glede nabave kletke mislem da v pasjih trgovinah so zelo prijazni in ti dovolijo da porbas velikost kletke v avtu in za psa.tako da ni problema.

glede primankovanja kalcija pa tudi jaz prvic slisem da bi to vplivalo na sape.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 09.06.2005 : 10:03:23
Saj vem, da so vikendi kočljiv čas za srečanja, ker si vsak posamezno načrtuje ta dva dneva, ki jih vsi tako zelo čakamo. Saj ni panike. Sedaj tudi jaz nisem povsem prepričana, če bom doma - v petek bom vedela - ampak, kdor želi, jaz in Sai bova (če bom doma) ob 10.30 na lj. gradu na jasi, kjer je križ, pa pridite. Držim pesti za tekme, Daša - kar tako naprej!

Kletko sem včeraj kupila - v bistvu mi jo je oče, ker je bila rojstnodnevno darilo - in je že v sobi, pripravljena za spoznavanje s Saiem. Nekaj časa jo je gledal kot bavbava, potem pa sem mu noter vrgla igračko in jo je šel brez problema iskat. To sva še nekajkrat ponovila, potem pa jo je odnesel stran  :-\ . Upam, da jo bo sprejel in da, ko bo treba prvič v avto v prtljažnik, ne bo delal prevelikih problemov. Boste obveščeni  :) Sedaj bo nekaj dni v sobi, da se jo navadi, potem pa bova šla na poskusne vožnje.

A pride kdo v nedeljo 19. v Portorož? Midva prideva firbcat, da spoznava cel đumbus okrog razstav. Sicer sem jaz kar nekaj let nazaj že razstavljala svojega prejšnjega kodra, ampak je bilo to zelooooooooo amatersko  ;D V glavnem, če kdo pride, naju ne bo težko zgrešit - svetli lasje, očala in totalno pobluzen črn koder, ki bosta begala med ringi. Kar pocukajte me za rokav  ;) - bova vesela.

Pozdravčke in malo sončka od
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , ponedeljek, 13.06.2005 : 11:28:56
 :)Špela lep pozdrav.Upam da mi je tokrat uspelo da sem se vključil v forum o kralevih pudlih. ;)
Najprej naj se ti zahvalim za pobudo  da bi se srečali lastniki teh čudovitih  kužkov. Žal smo bili sami . Pa nič zato, nas bo pa naslednjič več !!! Sai in Elon sta se pa pošteno utrudila v tisti dveh urah na jasi in spustom  ko smo se vračali domov.
Ideja da se nekoč le zbermo skupaj pa naj le ostane živa.
Če bomo imeli kakšen problem ali vprašanje se bom pa spet oglasil.
Lep pozdrav od Elona in Julijane


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 13.06.2005 : 22:50:40
 :D ;D USPELO! ;D :D  Pa bo še en kodroljubec več na forumu  ;)
Sem vesela, da vam je bilo všeč v soboto. Tudi Sai je padel kot klada popoldan. Pa ni trajalo dolgo, da je napolnil baterije. Zvečer smo že noreli na sprehodu  :D Tudi jaz upam, da se nam naslednjič pridruži še kdo - bo še bolj živahno  :P V mojem albumu je nekaj fotk bratcev na jasi, pa jih lahko pokukate. Pa še en nedolžen pogled mojega cukra  :-* Kako se mu lahko uprete  ::)

http://www.moj-album.com/slike/270242/vZ03n6ViGQ8Fjj_u.jpg

Še nekaj kjuti fotk od današnjega izležavanja na moji postelji je tudi v albumu.
Lepo začnite preostali del delovnega tedna in "se beremo".

Pozdravčke, Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 13.06.2005 : 22:53:43
... pa dajte že kakšno fotko svojih podkožnikov gor, da jih vidim vsaj na monitorju, če jih že v živo ne morem! Me firbec goni... ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 16.06.2005 : 13:28:26
Hojla, a je kdo domaaaa? Ste vsi kodroljubci že na dopustu? A pride kdo v nedeljo v Portorož na razstavo?

Pozdravček, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , četrtek, 16.06.2005 : 22:35:12
http://www.moj-album.com/slike/245500/aQUmkJfwwoqjKGHv.v.jpg

Jest sm doma!!!

HA HA - tole pa ni nudelj pudelj! Je pa kraljevsko velik in kodroljubec!  ;D

Lahko noč,
Irena in dogček Zikson ;)

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]




Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 17.06.2005 : 06:55:11
HUUUDOOOOOO DOBRA FOTKA!!!  8) Sodniki pojma nimajo!!!  :P
Lepo, da si se oglasila tudi na naši strani  :) Midva sva včeraj kar dol padla po šoli. Sai je že v avtu dihal na škrge, kljub klimi, jaz pa tudi nisem bila nič boljša. Obupno soparen dan je bil včeraj  :o
Aja, za tiste, ki ne veste. Zik je moj bratranec - imam dober "back up", če kdaj komu kaj zatežim, a ne  ;D ;) :P
Irena, avtorske pravice gor ali dol, tale fotka gre v album  8)

Pozdravčke od Saia za Zika, pa od mene tudi - se vidimo danes!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , ponedeljek, 20.06.2005 : 11:03:04
Živjo :) :)
Tudi od mene pozdrav Ziku  in  seveda od Elona. Kako je bilo v Portorožu? Me prav zanima kakšne vtise  si dobila na prvi uradni predstavitvi Saia.Mi nismo mogli priti ker smo bili čisto na drugem koncu slovenije -v Laškem. Naslednjič pa  bomo verjetno tudi mi prišli malo "pofirbcat" kaj se na takih razstavah dogaja. Ali je mogoče nastala kakšna  fotografija ? ;) ::)
Ozdrav od Julijane !


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 27.06.2005 : 11:13:17
Hojla,

V Portorožu smo bili, vendar se Sai tam še ni uradno predstavil. To bo v Mariboru julija. Šli smo le pofirbcat, kako zgleda ves ta đumbus  :D . Smo srečali vzrediteljico in je bila kar malo razočarana, ko ga je videla. Je rekla, da je ful preveč postrižen. Da bo trajalo eno leto, da bo dobil "razstavno dlako". Ampak nič zato, mu vsaj vroče ni - sedaj, ko so se že začeli "pasji dnevi"  ;) Bo pač naredil revolucijo med razstavnimi kodri s klasično frizurco  ;D . Mogoče bo pa kateremu sodniku všeč. Zdaj se že zelo močno ogrevava za začetek učenja agilityja, pa če ne bo najlepši na razstavi, bo pa vsaj med agilitaši  ;D ;) ;D Jeseni bo pa mogoče že dovolj star, da bo šel v Avstrijo na pripravljalni tečaj za terapevta - to bo njegovo glavno poslanstvo  ::) . Že komaj čakam!

Fotk iz Portoroža nimam nič, ker sem (nimam pojma, kako se mi je to lahko zgodilo  :o >:() pozabila vzeti s sabo fotoaparat. Smo pa srečali Saievega očka Morrisa - kako je lep!!!  8) ::) , pa čeprav je imel tisto ta hecno frizuro  ;) Upam, da bo kaj genov po njem v Saiu, ko bo tako velik. Res je slika - pa ga je lastnica dala ven iz kletke, da ga je prišel pozdravit, sta se malo ponoskala in Sai ga je hotel kar malo s tačko po glavi, se mu je kar mešalo,... Ampak smo morali paziti na frizuro, ker je čakal na "finale". Skratka - lepotec!

Bojo fotke iz Maribora - brez skrbi, to bo podvig  ;D (zame in za Saia).

Pozdravček, Špela&Sai


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 28.06.2005 : 13:24:40
V tovarni KRKA so se odločili za oddajo manjšega stevila psov pasme Beagle,
ki živijo na Krkinem posestvu v Hudenjah
pri Šentjerneju.
Prosimo vse, ki bi želeli posvojiti enega od teh revežev, da poklicejo v
Krko, g. Staneta Zalarja na telefon (07) 33 13 720.

 http://www.drustvo-zascita-zivali.si/AktualnoPokazi.php?AktualnoID=150


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 06.07.2005 : 13:46:12
Hojla,

po dolgem času. Se nisem uspela spravit k računalniku. Pa vidim, da ste tudi ostali čisto dopustniško razpoloženi. To pomeni, da bo ogromno fotk z morja in jih boste lahko na veliko objavljali, a ne a ne  8) No, midva s Saiem greva končno na najino prvo razstavo - to nedeljo v Maribor  ::). Vem, da sodniku ne bo všeč Saieva frizura  :-\, ampak kaj morem, ko mu je pa drugače tako vroče  :-[.  Če bo kdo od vas, ki berete tole, gor, bom zelo vesela, če me pocukate za rokav, da se še v živo spoznamo  ;). Naju ne bo težko spoznati - naspidiran črn koder in totalno zmedena jaz  :P!

Aja, tista Krkina zadeva je pa baje bila že zdavnaj aktualna. Ampak jaz sem jo šele pred kratkim dobila po mailu in ker je nisem poznala, sem jo posredovala naprej. Bolje ena objava preveč kot premalo!

Lepo se imejte, uživajte s svojimi podkožniki, pa pazite na vročinski udar  :o - baje je letos vzel že nekaj pasjih življenj  :'(. Če sumite nanj, psa hitro v senco, pa počasi in postopoma hladiti z vodo (najprej po tačkah, potem po telesu in na zadnje še po glavi - vse naj traja vsaj 30 min.; lahko mu kasneje date tudi vrečko z ledom na tilnik in glavo; če je kuža še vedno sumljiv, ga takoj peljite k veterinarju!). No, mogoče bo komu prišel nasvet prav, upam pa, da ga nikomur ne bo potrebno upoštevati  ???!

Pozdravčke, Š&S   :-*


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 06.07.2005 : 14:14:33
Pa še nekaj!!!

Saj vem, da se po vsej verjetnosti spet samo pogovarjam sama s sabo, ampak to moram povedati. Kako se je moj Sai srečal-konkretno! z vodo. Že kadar dežuje, se izogne lužam na kilometer in je čisto nesrečen, ker ima pomečkano frizuro,...  8) ;D. Zadnjič pa sem bila na sprehodu s prijateljico, ki ima dva whippeta, ki pa obožujeta vodo. Tako so vsi skupaj pridrveli do vode in whippetka sta zabredla vanjo, Sai pa je popolnoma spregledal, da je tam voda. Tako je pridirjal za njima in čof čof - v vodo. Po dveh skokih se ustavi in obstoji KOT VKOPAN, ZMRZNJEN, OKAMENEL,...   :o:-[ :o - skratka totalno šokiran, kje se je znašel. In potem se je začelo prepričevanje, naj pride ven in ta moj zlati pesek se ni upal niti prestopiti, kaj šele, da bi zakorakal ven iz vode. Tako sem ga skoraj 5 minut vabila ven, tekla stran, mu ponujala priboljške,..., ampak se ni dal. Le gledal me je s tako nesrečnimi očkami, ki so mi govorile: "Prosim, pomagaj mi iz te groze  :-[!!!" Ko je ugotovil, da me ne more prepričati, da bi ga prišla iskat (aja, od "kopnega" je bil oddaljen cca 1.5 m  ;D), je počasi dvignil tačko iz vode in nato poskušal stopiti NA vodo. Seveda se je tačka vsakič potopila in tako je potem še nekaj časa stal le na treh. Najbrž ni potrebno omeniti, da je vse skupaj spremljalo obilo smeha...  ;D :D ;D Po dolgem prepričevanju se je le odločil, da poskuša zakorakati in vmes je celo ugotovil, da se da to vodo celo piti  :P. Ko je prišel ven, pa se mu je scufalo in je dirkal kot nor. Upam, da iz tega ne bo odnesel slabe izkušnje in da bo še kdaj upal stopiti v vodo - silila ga pa ne bom, je tako manj dela zame  ;). Seveda nisem imela s sabo fotoaparata, je pa prijateljičin fant nekaj poslikal s telefonom in ko dobim fotke, jih takoj nalimam sem gor, da boste videli to komedijo  :D.

LP, Š&S ("potoški pes")


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 15.07.2005 : 13:36:15
Če koga zanima, kako se je Sai odrezal v Mariboru, je nekaj fotk prilepljenih v moj album. Opremil jih je tudi s komentarji  ;) . Zdaj gremo pa za dva tedna na morje  8) in ko pridemo nazaj, vam o vsem poročava. Pa ne čisto pozabit na tale naš forum, prosim. Že tako imam občutek, da se non stop sama s sabo pogovarjam  :(.

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , petek, 15.07.2005 : 13:48:15
EXTREME: Mi smo se pa videli v Mariboru :)
Jaz sem bila tista z zlatim prinašalcem v kletki blizu vaše :)
Me pa zanima: kdaj je Sai poležen in kdo sta mama in oče?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 15.07.2005 : 14:06:26
Hoj,

mojega Saia je lani prinesel Božiček  ::), ker je poležen 25.12.2004. Njegova starša sta pa Risdan's Breathtaking Blonde (mama) in Scarpebox Nordic Magic (oče). Upam, da je prav napisano, ker pišem iz glave.

Kako sta se odrezali - vem, da sta bili kar velikokrat v ringu  8)? Pa JH?

Pip; Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , petek, 15.07.2005 : 14:12:21
Ooo, to je bilo pa res lepo božično darilo :)

Res, tolikokrat nevem če sem že bila v BIS ringu z enim psom na en dan... V JH je Iva zmagala v mlajši skupini s čivavekom, midve s Piko (irsko seterko) sva bili drugi v starejši skupini, z Aaronom in njegovo sestrico Abo smo stali na drugi stopnički :)
Bila sva pa z Aaronom notri še v mladih in grupi :)

Se razstavlja še kateri od Saijevih bratcev ali sestric?
Kaj pa vidva, prideta pogledat kaj v Trbovlje ali pa Lendavo na pasjo razstavo?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moon , petek, 15.07.2005 : 19:51:12
Lana, s katerim civavekom pa je zmagala Iva ?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , petek, 15.07.2005 : 19:53:03
Moon: Če se prav spomnim mu je ime Vuk. Drugače pa je v mojpes.net galeriji pod 'cac Maribor 2005' tudi fotka s stopničk ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , ponedeljek, 18.07.2005 : 06:27:30
Extreme, čestitam Vama za uspeh v Mb-ju!  :D  :D Sai je krasen koderček! Prava faca, res!!  :D  Moram pa priznati, da mi je klasična frizurica veliiiko bolj všeč kakor striženje "na levčka", čeprav -kolikor vem!??- je bolj uspešna razstavna frizura ravno na levčka! Pa nič ne de!
Aja, pa še to: pišeš, da imaš monologe... Nič ne de!  ;) Jaz silno rada spremljam in berem tole temo, tako da: kar tako naprej!  ;)  ;) Lp!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , sreda, 20.07.2005 : 11:08:46
Hojla Špela in Sai !!
Tudi mi z Elonom vama čestitamo za lep uspeh v MB. :) :D ;D Mogoče bi se tudi tudi Elon kdaj pokazal skupaj z bratom ? Bomo videli. Se pa tudi jaz strinjam z Jenny. Tvoji komentarji so zelo duhoviti  ;D ;D :Din vidi se, da si vzgojo svojega Saia vzela zelo resno.
Mi smo bili prejšnji teden za par dni na morju ,seveda z Elonom. In tako je za nami tudi prvo kopanje. Najprej je šel v vodo samo do trebuščka, na prigovarjanje, ker ni kazal nobenega strahu pa je šel kar za mano v globoko vodo. Ko mu je zmanjkalo tal pod nogami je pa kar zaplaval S prednjimi tačkami je tako hitel mahati da je špricalo daleč naokoli. Podveh-treh metrih se je pa utrudil in začel toniti Seveda sem mu pomagal priti v plitvo vodo, me je pa kar dobro opraskal .Šla sva se stuširat in tako kot tvoj Sai je tudi Elon dobil "turbo pogon" in ni ga bilo za ustavit Isto se je dogodilo tudi drugi dan. Zdi se mi, da ne bo imel strahu pred vodo in se bo rad kopal .
Dlako je pa imel po kopanju zelo mehko in svetlečo. Ni bilo nikakršnjih sprememb ali alergije na morsko vodo in zdi se mi ,da se je dobro počutil. Me prav zanima kako bosta vidva prestala prvo kopanje. Vročino je tudi kar dobro prenašal, samo jedel je pa zelo malo pa še to pozno zvečer.Mislim pa da poletna vročina ni najlepši del pasjega življenja.
Slike iz Maribora so odlične ,še bolj pa komentarji .Tudi nam je  klasična frizura bolj všeč in mislim da naš Elon ne bo nikdar tak levček.
Želimo vam lepe počitnice in lepih doživetji. ;) ;) ;) :D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , ponedeljek, 01.08.2005 : 10:45:34
Dobro "jutro"!

Baje da se je prisrčni mali ultra naspidirani črni kosmatinec, ki se je prelevil v velikega kraljevskega nič manj naspidiranega lepotca, nedavno vrnil iz morja.  8) Čakamo in hočmo slike!!!!  ;) Oz. to hoče njegov bratranec Zik!  ;D ;D

LP, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , sreda, 03.08.2005 : 08:49:14
Zdravo!
Slike želi videti  tudi bratec  Elon ! Komentarj so pa obvezni!! ;D :D :) :) :D
LP od Julijane


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 03.08.2005 : 20:39:48
Hojla, dopustnika  8) sta tu!

Vidim, da ste bili kar pridni, ko me ni bilo na forumu  :). Pa lepo po vrsti:

LIZA: ČEEESTITKEEEE za vse dosežke v Mb - je moralo biti kar naporno. Zelo bi ti bila hvaležna, če boš kaj v kontaktu z Ivo, da se ji še enkrat opravičiš v mojem imenu  :-[ - bo ona vedela zakaj. Sem šele kasneje spoznala, da sem naredila res veliko in neumno napako. Ampak, pravijo, da se na napakah učimo - upam, da res  :-\. Glede Saievih bratov/sester ne vem ničesar, da bi jih kdo razstavljal. Baje so šli vsi, razen enega - Elona, v tujino. Kam, ne vem. Z Elonom in lastniki pa smo v kontaktu in Sai neznansko uživa  :D, kadar sta skupaj, pa jaz tudi  ;).

JENNYK: Hvala za čestitke v Saivem imenu! Upam, da se bo vsaj tako dobro odrezal tudi na naslednji razstavi. Kar se pa monologov tiče - pač, rada delim svoje čudovite pasje izkušnje z drugimi. Mogoče se bi komu zdelo, da ga ves čas samo hvalim,... ampak - HALOOO!!, saj je moj in dobro veste, da naši so pa vedno naj, naj, a ne  ::) ? Upam, da boš ostala še naprej zvesta bralka  :)!

JULIJANA: Tudi za nami je prva morska preizkušnja. Ko smo "pogoreli" pri prvem poskusu spoznavanja z morsko vodo - beri: varnostnik nas je nagnal ven, ker je kužkom kopanje v kempu pač prepovedano, še nismo obupali. Z mojim Goranom sva se trdno odločila, da Sai postane pravi morski pes  >:(  ;D, pa dlaka in frizura gor ali dol  :P. Naš Sai bo plaval, da ne bo zatajil svojega izvora  ;). Tako sva ga "švercala" na naši mali "zasebni" plažici, vendar pa je tam problem ta, da je dostop v vodo le po kovinskih stopnicah. Na prvo je še upal stopiti, potem pa se je vse ustavilo. Tako ga je Goran kar prijel v naročje ter ga namočil v vodo. Saia, da ne bo pomote  ;D :D ;D . In Sai je splaval!!! Vsa zadeva mu je postala tako všeč, da me je dvakrat potegnil čez celo plažo, ko je stekel za Goranom, ki je skočil v vodo. Enkrat sva šla tudi oba hkrati plavat, pa sva ga dala v vodo, če nama bo sledil. In nama je - le pojavil se je isti problem kot pri Elonu. Ko je prišel do katerega od naju, je hotel splezati na naju in posledica: oba totalno popraskana  :-\. Si morate mislit, kako je to zgledalo, ko se potem sprehajaš po nudističnem kempu, ves popraskan,... - le kaj si ljudje mislijo? Zagotovo ne pomislijo najprej na psa  ;) !

V Trbolje in Lendavo naju ne bo, ker je Sai v fazi "oblikovanja frizure" - beri: je skoraj nudist  ;D - ok, malo pretiravam  :P, ampak res je čisto poleten, da bo "prostor" za ta lepo dlako  ::). Mogoče vas prideva pogledat v Ljubljano.

Ok, zdaj pa res že pišem roman in ne v forumu  :-\ . Skratka, fotke z morja bojo nalimane v Saievem albumu - je pa iz vode samo ena, ker ni bilo možno hkrati slikati in paziti na kosmatinca.

Lep dopust vsem, ki ga še niste preživeli  8), ostalim pa obilo novih zmag na vseh področjih - saj ste si že napolnili baterije  ;).

Pozdravčke od mene in mojega morskega psa  ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 04.08.2005 : 09:20:14
Aja, Ziksi!

Sori, ker sem te izpustila - saj veš, familija je vse prevečkrat samoumevna  :P. Fotke, kot vidiš, so že nalimane, ampak te moram okregat - kaj pa vaš album??? Kar nekaj sameva  :-[, čeprav jaz vem, da obstaja nešteto Zikovih fotk, na katerih razkazuje svojo lepoto  ::). Kar lepo tipkovnico in miško v roke, pa "limat" v album. Ne met Zika sam zase  ;). A si brala na dogaškem forumu, da delajo psom tudi umetne zobe?!   ??? hmm, za razmislit. Ima še kaj travm od bližnjega srečanja z avtom? Upam, da ne!

Pozdravčke Ziku od bratranca  :-*

PiP, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , četrtek, 04.08.2005 : 12:12:50
Ja, ja!!

V starosti se pojavlja pozabljivost, kaj čmo!  ;D Kakšne fotke - nič ne vem!!  :D

Kar se pa tiče srečanja sm pa še vedno 300% usmerjena na njegove gibe in sam čakam.  ??? Pomoje sva bila midva s Samom bolj šokirana in v strahu kot on sam. Kar me je pa še bolj presenetlo, da je šel domov pa čeprav se po tisti cesti in koncu še nikoli nismo sprehajal :o. Pol pa na telefon, pa klicat vse mogoče ljudi in klinike - sej veš, si bla ti tut žrtev poznega klica! Hvala za nasvete in telefonske!! :-* No čez 10 min k se je mal pomiril (predvsem pa midva) se je pa že igral in skakal po celi dnevni sobi - tako da se je vse srečno končal.
Druga stvar ki sva jo naredila je bila zategnitev ovratnice kolikor se je le dal - bogi, sej bo še izdihnil če bo mal povleku  :D :D


LP, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 04.08.2005 : 12:17:26
Ok, Ziksi - tole si lepo zakamuflirala - ampak jaz hočem FOTKEEEE  :D 8) ::)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moon , četrtek, 04.08.2005 : 15:12:03
Moon: Če se prav spomnim mu je ime Vuk. Drugače pa je v mojpes.net galeriji pod 'cac Maribor 2005' tudi fotka s stopničk ;)
Super, ocka mojega Miskota ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , četrtek, 04.08.2005 : 22:33:12
Čer!

Na hitro! Slikice (tistih par - ni bilo časa :P) so v albumu. Je gospod extreme sedaj zadovoljen!  :D ;D
Ja, če Sai zalaja, potem Zik pleše. Ni kaj!  ;D ;D

Lahko noč vsem,  Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , petek, 05.08.2005 : 13:08:09
Hojla!

A Avstralija je kar še v igri!?? Super! Pa ne zato, da bi hotla koga spodit iz Slovenije  :D, še celo nasprotno, potem bo Zik ves žalosten ker bo zgubil tako dobro varuško in prijatelja, ki ga lahko celega posline, ker ima tak fino dolgo dlako ob katero se super obriše tiste mokre slinaste zrezke! ;D ;D

Saj bi jaz tudi šla!!!! :'(

Ampak nekateri pač nismo tok izobraženi in nas velika podjetja nočjo. Eni so pa tam visoko zgoraj in imajo inteligentne terapevtske pse, ki so tudi visoko izobraženi!!   :) :)Ja, eni so bili pač pridni in preživeli veliko za mizo in nočni lučki z knjigo v roki.  ;D ;D



Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , ponedeljek, 08.08.2005 : 09:37:47
Ampak nekateri pač nismo tok izobraženi in nas velika podjetja nočjo. Eni so pa tam visoko zgoraj in imajo inteligentne terapevtske pse, ki so tudi visoko izobraženi!!   :) :)Ja, eni so bili pač pridni in preživeli veliko za mizo in nočni lučki z knjigo v roki.  ;D ;D
Ja, vem da je off topic, ampak še kako drži, hehehe! 

Sicer pa, Extreme, slikice so SUPER!! Sai oz. morski pes,  je pravi srček!!  Pa, seveda - ostanem zvesta bralka odiseade! ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 08.08.2005 : 09:54:28
Ja, Avstralija je spet - vedno bolj - aktualna, ker, če ne greva drugo leto, ne bova šla nikoli  :-\. Tako že vneto iščeva kakršnekoli povezave za službo, transport psa (absolutno gre z nama - le karantena me malo skrbi!!!  :-[), stanovanje,... Kar veliko stvari, ko enkrat začneš resno razmišljati o tem  ???. Bomo videli - sicer boste pa o vsem podrobno obveščeni  ;). Seveda pa je kakršnakoli izkušnja s selitvijo "tam dol" zelo dobrodošla. Ampak za kaj takega ne potrebuješ znanja, pa sedenja pred knjigo, pametnega ( ???) psa,..., pomembna je VELIIIKA želja in odločitev: "Ja, gremo!", pa nič drugega. Če nam ne bo zneslo, pa prijokamo nazaj  :'( :P ;D.

Trenutno pa me bolj skrbi  :-[ ena čudna "bulica"  pod Saievim vratom, iz katere mu je že tekla kri, pa čeprav prav rane ni bilo videti - le kot odrgnina. Zdaj mu je še malo zrasla, tako da bova najbrž SPET  :-\ obiskala veterinarja. Mislim, da sem bila s Saiem tam večkrat kot s prejšnjim psom v celem njegovem življenju  :-\ (pa je doživel častitljivih 17 let in 3 mesece!). Upam, da bo to "bonus" za naprej, da mu kasneje ne bo treba tolikokrat tja  :P. Frizerka mi je rekla, da bi lahko bilo tudi od tiste ta čudne trave. Ima kdo že izkušnje s tem? Kako to zgleda?

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , ponedeljek, 08.08.2005 : 12:04:48
EXTREME: Fotke so fenomenalne!
Sai je pa že precej zrasel od Maribora !

Koliko časa pa ima Sai to bulico in kako hitro se je povečala ?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 08.08.2005 : 13:23:48
 Ima jo že en teden. Opazila sem krvave madeže na tleh, kjer je ležal in ga celega pretipala. Skoraj sem že obupala, ker nisem ničesar našla, pa slučajno primem za "gubico" pod vratom in najdem. Težko je bilo karkoli videt zaradi dlake, ampak prav rane nisem našla. Vse skupaj je bolj zgledalo kot odrgnina na koži (vendar je spodaj še bulica), ker se je po tem očitno popraskal. Malo sem mu očistila s peroksidom in je bil nekaj dni mir. Potem pa sem opazila, da je malce večja kot na začetku in spet mu je malo krvavela, tako da ...veterinar, he we come!... Bomo videli, kaj je. Hvala za skrb...

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , ponedeljek, 08.08.2005 : 18:41:15
Pa je možno, da je od klopa?
Poročaj, kaj je povedal veterinar (mi pa stiskamo pesti in tačke, da ni nič hudega...)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 09.08.2005 : 06:56:28
Nikjer nisem zasledila "luknjice" od glave, tako da ne vem. V glavnem jutri k veterinarju, pa bo on povedal.

Lp, Š.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , torek, 09.08.2005 : 19:40:27
Evo še tukaj prilepim - tule se vidi Zik skozi Sai-jeve oči!!!  :D ;D ;D ;D

http://www.moj-album.com/slike/245500/hIuoKep_DZfr6Bdj.v.jpg

LP, Irena

P.S.: Zik drži tačke (seveda tudi midva s Samom) za Saijev podbradno bulico, ki niti ni tako majhna :( :'(.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 10.08.2005 : 08:35:57
Tale "od spodaj" je pa čisto adijo  :D fotka - še dobro, da te ni pokril s svojimi zrezki  :D ;D. Ja, danes grem k veterinarju, ker tisto "tam spodaj" prav nič dobro ne izgleda  :-\. Kaj čemo...

A od vas pudljeljubcev kdo ve, če je bila že kdaj kakšna specialka za pudlje (možnost ogleda fotk?) ali če bo kje v kratkem - lahko tudi v tujini. Zelo bi namreč rada videla kdaj malo več "standardov" na kupu.

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , sreda, 10.08.2005 : 08:39:13
Trenutno nisem nič brskala za kakšne specialke, se mi pa zdi, da zna biti kakšna objavljena na www.planetpoodle.de
Tu so tudi rezultati z razstav in še nekaj fotk :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 12.08.2005 : 06:53:21
Super, hvala za link - ja ker veliko zanimivih informacij gor. Celo rezultati z mariborske razstave - tudi Sai je napisan (uaaaaaauuuuuuuuu)!

Pozdravček in lep vikend, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 18.08.2005 : 14:13:36
Hojla - vidim, da je spet zatišje na tej strani  :-\. Spet čas za moje monologe...  ;). Mi pridno rastemo, nagajamo, se tudi kaj naučimo, kakšno ušpičimo (Sai je pri svojih 7,5 mesecih uspel demolirati svojo prvo plišasto igračo - čestitamo  ;D) in seveda redno obiskujemo veterinarja. Človek bi pomislil, da so tako fejst  ;), da sem tako pogosto tam - ko bi bilo res. Tista ranica pod vratom se je izkazala za neznani vzrok. Veterinar je kar odtrgal/odstrigel  :o kepo dlake, hraste, krvi,..., tako da je spodaj zazijala kar konkretna rana (sicer hvala bogu ne globoka). Rekel je, da je lahko od klopa, trave, zamašene lojnice,... karkoli  :-\. Navodila: naj pustim odprto, 2x na dan čistim s Plivaseptom in če se poslabša, naj pridem nazaj. Tudi prav. Sedaj ubogamo navodila, rana se še kar v redu celi in upamo na najboljše. Ampak da slučajno ne bi bilo enkrat vsaj kakšen teden ali dva miru, se mu je na trebuščku naredila še ena bulica. Le da je ta čisto mehka in ga ne boli, če se jo dotaknem. Prijateljica mi je rekla, da je to ena mala kila  ???. In kaj zdaj? Spet pot pod noge (oz. stopalo na pedalo za plin) in k veterinarju  :-\ >:( ???. Običajen postopek za nas v zadnjih nekaj mesecih  :-\. Ima kdo od vas še kakšno idejo, kaj bi lahko to bilo? Pa od česa pride do kile - če je res kila?

Pozdravček od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , petek, 19.08.2005 : 11:47:56
Hojla - smo že nazaj!!

Ti Š&S, nič ne bo z monologi!! Midva z velikanom se pridružujeva pri pogovorih, ha ha!!  ;)

Kaki sorodniki smo - se moramo pogovarjat preko foruma - ko pa živimo takooooo daaaaleeeeč stran!  ;D ;D

Držim pesti za čimprejšnjo okrevanje - saj veš kako sem rekla - slab začetek dober konec!! ;) ;) Boš vidla, ko bo star eno leto bo najmanj do dvajsetega leta skakal naokoli brez problemov. No, ali pa po otrocih  ;D ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , ponedeljek, 22.08.2005 : 18:31:17
Spet jest!

Evo dokaz kok Zik joka ker ga Sai nič ne pride obiskat:
http://www.moj-album.com/slike/245500/TzKOzM077ZgGwN1x.v.jpg

Saj bi Zik prišel na obisk, a kaj ko imate strašno dvigalo, povrhu še majhno in na obisku se mora lepo obnašat, ker če bi se s Saiem igrala bi bil "dedi" zelooo jezen in "babi" bi ostala brez vseh rož oz. bolj natančno vaz in še "teta" Špela bi imela na koncu velikooo dela s pospravljanjem in pomivanjem  ;D ;D ;D!!

LP, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , ponedeljek, 22.08.2005 : 20:53:41
Hihihi, dobivam občutek, da pudljeljubci zelo radi uporabljate monologe :P Pa se vam pridružujem ;)
Extreme, se kaj vidimo v Trbovljah?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 23.08.2005 : 09:14:39
Kdaj pa bo v Trbovljah - pridem mogoče le kot obiskovalec, ker je Sai še preveč poleten, pa tista ranica na vratu,...?

Ziksi, meni je prav žal, ker ne morete priti vsi na obisk, ampak če želiš kdaj kasneje koristiti "babi-dedi servis", se jima ne bi bilo dobro zamerit  ;D Bosta pa na stajerskem koncu bolj norela, a ne  ;)? Sicer se pa tako danes vidimo...  :P

Nisem še nič Saia slikala, odkar ima "novo" frizurco  ::) - obljubim, da ko pridem domov, pofotkam in nalimam v album. Zdaj ima že malo "zametkov" ta pudlaste frizurce  8), ampak ne take orto.

Elon, še vedno čakamo kakšno tvojo fotko.........

Pozdravček in  :-* od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , torek, 23.08.2005 : 10:39:28
EXTREME: Razstava v Trbovljah bo to nedeljo na nogometnem stadionu.
Kdaj bo pa Sai dovolj star za v mlade (torej 9 mesecev)?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 23.08.2005 : 11:01:21
Sai je "božični mladiček", tako da bo 9 mesecev dopolnil 25. 09. Če je razstava to nedeljo, potem pridem le v primeru slabega vremena  ;D, ker gremo drugače na morje  8). Če nas ne bo, pa bom držala pesti za čim več naslovov in pozitivnih izkušenj  ::).

Po vsej verjetnosti bo Saieva naslednja razstava v Ljubljani (kdaj že?) - a misliš, da ga bi bilo pametno prijavit?

Lp, Š.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , torek, 23.08.2005 : 20:49:08
Extreme: najprej opozorilce, da je razstava iz Ljubljane prestavljena v Vrtojbo, ter bo 20. Novembra.
Jaz bi ga na tvojem mestu kar prijavila in poskusila odpreti mladinski šampionat.

Hvala za držanje in stiskanje pesti, upam, da se bo dobro obneslo :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 24.08.2005 : 09:56:27
MLADINSKI ŠAMPIONAT  ??? :o ???? Prosim, obrazložitev "po domače"...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , sreda, 24.08.2005 : 10:05:32
Špela, nekje na forumu je točno napisano, za kaj gre pri razstavnih ocenah, samo ne najdem te teme. Za lažje razumevanje si preberi pravilnik, ki je objavljen na strani KZS.
Našla sem samo tole od Sally:
s PRM-ji (prvak mladih) se da doseci naslov "Mladinski Prvak Slovenije v lepoti". Navodila lahko preberes tudi v razstavnem katalogu. Gre pa tako...
- 3 kandidature PRM SLO (prvak mladih Slovenije) na mednarodnih ali drzavnih razstavah v Sloveniji
- vsaj ena od treh kandidatur mora biti osvojena na mednarodni razstavi
- vsaka kandidatura mora biti dosezena pri drugem sodniku
- namesto enega naslova velja tudi CAC SLO, vendar le, ce ga je pes osvojil do 24 meseca starosti.
Upam, da si kartoncek PRM na razstavi potrdila... Te nato posljes na KZS, kjer ti potrdijo "prvastvo" in dobis (no, tvoj kuza ) diplomo...


Od razreda Junior naprej namreč kužki ne dobivajo samo ocen perspektivno, ampak ocene oz. nazive, s katerimi tekmujejo za naslov prvaka (mladinskega, ...). Da bosta torej odprla mladinski šampionat, potrebujeta prvi PRM (prvak mladih oz. kanidaturo za prvaka mladih)  ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: GregorF , sreda, 24.08.2005 : 11:37:07
Ja tole iz Ljubljane v Vrtojbo mi je pa nekako uslo...
Kaj pa ce bo dezevalo v Trbovljah a bo tudi na stadionu ce kdo kaj ve?

Tina...Guma me je unicila se 2x se nam je pokakala+polulala posebej na preprogo!!! JA to ni moja DeeDee ki je fina mestna damica ampak Guma-terierka uffffff....  :-X :-X


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , sreda, 24.08.2005 : 13:18:34
GregorF, običajno je bila razstava na stadionu tudi če je lilo. Tam je ena tribuna pod streho in se da fino skrit pred dežjem, če nisi ravno v ringu. Je pa za nedeljo menda napovedano izboljšanje, čeprav se lahko do takrat še marsikaj spremeni.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , sreda, 24.08.2005 : 20:55:07
Čer!

Špela, če boš začela tukaj boš morala tudi dokončat šampionat do odhoda, zato kar pohiti in ga čimprej prijavi!! Potem pa nadaljuješ čez lužo! In zaključiš s terapevtom! Pa saj bo Sai en "hud" pesek. Glej da prideš nazaj in pripelješ "profesorja" v Slovenijo da nadaljuje poslanstvo tudi tukaj!!   :D;) :)

Lahko noč,
Irena (, lahko noč, da spala mirno bom!! ;D ;D)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 30.08.2005 : 18:20:56
Hoj

LIZA, vidim, da je držanje pesti še kako pomagalo  ;). Saj si vse pobrala  :o! Ampak tudi tista bela pudlica je bila lepa, a ne (njej je kar pasala ta pobrita frizurca, ampak fantom pa ne paše  :P). Mi je že kar malo brezveze prijavljat Saia, ker on ne bo nikoli tako postrižen, pa pol tudi nikoli ne bo zlezel na tisto najvišjo stopničko  :-[, čeprav bi si mogoče zaslužil. No, ja. Bomo videli - po vsej verjetnosti ga bom vseeno prijavila v Vrtojbo, pa naj sodniki povejo svoje. Meni pač taka frizura ne potegne - pa še strišt bi se potem mogla naučit, ker ko je enkrat tako postrižen, moraš najbrž cel čas vzdrževat dolžino (?) dlake, saj v nasprotnem primeru zgleda kot en "penovrt"  ;D. Jaz pa nimam ne časa ne prostora (beri - živim še pri starših v NOVEM stanovanju, kamor dlake ne sodijo  ;)), da bi se s tem ukvarjala, čeprav bi se bilo pomoje kar pametno naučit. Morda v prihodnje...

Ziksi - Sai bo moral živeti vsaj 50 let, da bom jaz lahko počela z njim vse, kar si želim  :D! Ampak bo že dovolj, če opravi še kakšen tečaj lepega obnašanja - za začetek  ;D ;). Aja, septembra greva spet v šolo, pa še z agilityjem bova probala - je treba odvečno energijo pokurit! Ful je bila lepa torta za Zikov 1. rojstni dan  :-* - tudi Sai se priporoča za eno 25. decembra  ::). Sicer bi pa bilo pri njemu dovolj, če bi samo brikete vrgla v skuto ali sadni jogurt, pa malo premešala  ;D :D ::).

Še vedno nisem uspela poslikat Saia s "poletnomalonarazstavnopodobno" frizurco. Obljubim, da bom kmalu. Zdaj bo revček prvič pet dni brez mene, ker grem na jadranje (ker bom samo gost, tokrat ne sme z mano - ampak naslednjič bo pa šel  :P). Upam, da bom preživela (on bo lažje, ker je prodana duša - za crkljanje in hrano gre z vsakim). No ja, a ne, da bo tut on mene malo pogrešal  :-[ ?

Oh, spet romani, bom še za drugič kaj pustila...  ;)

Pozdravček, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: LIZA , torek, 30.08.2005 : 20:28:47
EXTREME, Res je, držanje pesti se je še kako obneslo (in hvala za tako močno stiskanje pesti :D ).
Tista kraljeva pudlica mi je bila blazno všeč in mislim, da je zasluženo pobrala grupo. Čeprav se mi zdi, da njeno gibanje ni prišlo do izraza tako ,kot bi lahko ,ker je bilo toliko blata.
Meni so pa te  'levje' frizurice zelo simpatične. Verjamem pa, da je res ogromno dela, da se to vzdržuje in psa pravilno uredi pred vsako razstavo. Samo izgleda pa (vsaj meni) fenomenalno!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 08.09.2005 : 09:18:08
Kaj je zdaj to - noben nič ne piše  :( :-\ :'( Jaz sem se vrnila z jadranja - NORO lepo  8), pa še vreme smo imeli odlično. Sai je malce žaloval (je prišla moja naj naj teta k nam, da ga je čuvala) - baje me je iskal, pa ležal je pred vrati, en dan je imela malce težav z njim, ker mu je spredaj in zadaj hkrati ven udarilo - je bila cela štala v stanovanju,..., dugače pa sta se kar lepo ujela. Seveda se mu je pa čisto odpeljalo, ko sva z Goranom prišla domov, meni pa tudi. Ampak sem se ga kar malo ustrašila, ker se mi zdi, da mu je v teh 5 dneh tako dlaka zrasla - je bil čisto razmetan  :P. Ta vikend mu ne uide tuš kabina  ;), danes pa krtača  8). Pa k frizerju bo tut treba...  V ponedeljek greva pa spet v šolo, da se naš Janezek še česa nauči  ;D, mogoče se lotiva tudi agilityja - samo imajo tako čudne termine (petek in nedelja), saj smo takrat ponavadi kje na vikendu, morju, izletu,... Bova videla - sicer pa bo to zgolj najina zabava, mislim, da se kakšnih tekem ravno ne bova udeleževala (edino, če bo pokazal neznanski talent  ;D).

Pišite kaj, povejte, kaj ste počeli med poletjem, limajte fotke, kakšne imate plane za naprej, se kaj vidimo,...

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 12.09.2005 : 09:44:13
Tudi prav - noben se noče pogovarjat z mano  :-[ :( :'( . Se bom pa sama malo hvalila  ::) .Tukaj je moj ponos  8)

http://extreme.moj-album.com/slike/270242/0hXfjhjoT9E0z0lG.v.jpg

Vendar pa je slikanje takega hiperaktivca velik podvig, če si sam. Ni niti sekunde pri miru, kaj šele, da bi mi poziral  ;). Par slikic je še dodano v album.

A se da limat slikce še kako drugače kot iz neta? Jaz jih znam prilepiti samo z mojalbum.com. Pa kako je z določanjem velikosti - da sam določiš? Tole mojo fotko bo namreč spet treba spremenit v link, ker bo pa vsej verjetnosti prevelika. A kje na forumu pišejo kakšna "navodila" glede limanja fotk?

Midva greva pa danes spet v šolo  :D. Me prav zanima, kako se bo obnašal. Včeraj sem v oddaji Cell dogs gledala, kako sta dva kraljeva kodra (bel bratec in črna sestrica) že pri 8 mesecih obvladala kar nekaj stvari, o katerih moj Sai (in jaz) še razmišlja ne  ;D. Zapornice so ju namreč pripravljale za psa pomočnika invalidnim osebam. Nisem pa mogla verjet, kako podobne kretnje in obnašanje imajo vsi kraljevci - isti Sai! Gibanje, opletanje s tačkami, tek, crkljanje,.....  :-* - človek bi jih kar pojedel. Jaz sem se čisto stopila na kavču. Mislim pa, da je definitivno padla odločitev, da bom imela še enega kraljevca - mogoče belo psičko  ::). S Saiem bi bila odličen par - si me predstavljate na ulici sredi mesta? Bila bi najbolj ponosna lastnica - mi sploh ne bi bilo treba nositi visokih pet, ker bi me kar po zraku nosilo. Sicer sem pa že sedaj zelo ponosna, ker vidim, da se ljudje obračajo za Saiem. Sicer se najbrž v večini primerov obrnejo zaradi dvoma, a je to res koder - jih pa večina tudi pogumno vpraša, če je in jim potem razložim, da so to največji med kodri. Potem so vsi navdušeni in se topijo ob njem, jaz pa še bolj  ::)
No, tako spet malo mojih monologov. Mogoče vas pa uspem malo prebuditi...

Pa pa, Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 12.09.2005 : 09:50:16
Špela, s tole krasno fotko si zbudila še mene, ki sem bolj na francosko stran mahnjena  ;) Ful je lep Sai, pozira kot pravi profi  ;D Kako je pa z agilityjem, sta šla potem vsaj v nedeljo'


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 12.09.2005 : 14:28:09
Ne, nedeljo smo dobesedno preležali. Sposodila sva si namreč 5 DVDjev in sva ležala cel dan kot krave in buljila v TV. Vmes je bil le en sprehod s Saiem in to do bližnjega lokalčka, kamor greva ponavadi na kavico. Potem pa spet pred TV  ;D. Greva pa danes prvič v šolo po počitnicah in se bom pozanimala, pa ti povem.

Se bereva...

Aja, Sai ni noben pozer, ker sem se prav namučila, da sem ga ujela pri miru. To je cel podvig  :D Kadar pa leži, se je pa že naučil gledat v objektiv  8) - a si videla še ostale fotke v albumu  ;)

Lp, Š.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 12.09.2005 : 17:05:31
Videla, videla  ;D  ;D Tudi ot, da zgleda redno prakticirate jogo, samo ne vem kaj naj si mislim, kaj na tisti fotki pocneta tvoja dva deckota    :-\ :D ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 13.09.2005 : 08:03:57
No, ja - pri fotografiji naj dela domišljija  ;).

Včeraj sva preživela prvo šolsko urico. Ima simpatične sošolke in sošolce  ;D. Ful bo v redu, ker nas bo samo po 5 v skupini, da se bo dalo bolj individualno delat. Bomo videli, če bo kaj napredka od male šole  :-\ ;)

Tina, še dobro, da ti bereš tudi našo temo, drugače bi se spet sama s sabo pogovarjala. A misliš, da so drugi kaj jezni name  :-[ :-\ :'(?

 Lp, Š.  :(


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , torek, 13.09.2005 : 19:12:03
Hojla!

Da se še jaz malo oglasim - nič nismo jezni, samo časa je bolj malo! Saj veš, nekateri se pač selimo na deželo da poskrbimo za pasja in človeška pljuča drugi pa ostanete v mestu in poskrbite za odganjanje hiperaktivnosti!  ;D ;D

Meni je prav žal, da ne gremo v šolo ampak nažalost resnično ne bi zneslo - pa saj veš Irena mora bit vedno prisotna (za prisebnost ne odgovarjam) in če enkrat manjka je tako kot da sploh hodila nebi!  ::) ;D Drugače je problem tudi ta da Zik še ni naredil izpita za avto  >:( in ga sploh ne morem prepričat, da bi ga šel delat!!! GROZA!! A ima kdo kakšno idejo??  :D ;D

Pozdravček, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , torek, 20.09.2005 : 14:01:37
Extreme, po enotedenskem dopustu brez dostopa do net-a in foruma sem seveda pokukala "med kraljeve pudlje". In zares: občudujem Sai-a! Pravi frajer je!  :-*
Toliko, za vspodbudo, ker res ni nekega feedbacka na poste. Ampak vsaj jaz zase mirne duše napišem, da zelooo rada berem in spremljam to temo redno! Tako da... veselo na delo/pisanje!  ;) Kaj je kej novega.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , torek, 20.09.2005 : 14:59:26
Ja, Jenny, Sai je pravi lepotec ratal (saj je bil tudi ko je bil še "majhen") in v živo je še bolj. Tolko kot je lep je pa tudi pravi hudiček! ;) ;D

Špela, daj malo poročaj (na dolgo in široko) kako preživljata vajine agilitaške podvige!! A je po šoli kaj bolj miren ali se tam šele ogreje? ;D ;D

Zikec je pravi "revček", ker se mi zdi da mu ni preveč jasno zakaj je zadnje čase toliko premikov iz ene sobe v drugo in stvari kar zginjajo in se pojavljajo velike škatle  ???  ;D Zdaj pa še eni čudni strici cel dan vrtajo in razbijajo  :o  ;D ;D Za nameček pa še slabo vreme in dolgi sprehodi odpadejo - čist depresivno!!

LP, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 20.09.2005 : 20:52:15
Jenny, me veseli, da vsaj nekdo spremlja to temo poleg mene in Ziksi (ona jo mora že zato, ker je familija  ;) :P). Ziksi, tebi pa nič drugega kot - zdrži/ta/te še malo, pa bo kasneje toliko bolj lušno, ko ne bo več delavcev, pa hrupa, pa škatel, pa umazanije, pa pa pa... le mir in travica, dokler ti oko seže, pa številne nove sobe za raziskat in jih malo poslinit, pa prekopat vrt in zelenico,... ;D :D ;).

Ha - Sai ter šola in agility! Moram reči, da je v šoli presenetljivo priden, če odštejem mravlje v riti, ko je treba pri miru sedet, kadar lastnica posluša pametne napotke. Glede na to, da (priznam  :-[) zelo malo ponavljava doma, me pri urah kar malo "ven vleče" s svojo pudlovsko inteligenco. Problem je edino v tem, da tisto, kar v šoli vzorno pokaže, potem doma takoj pozabi - kot da tega še nikoli ni slišal ali moral narediti  >:( ;D. No ja, ko bom jaz postala doslednejša, mislim, da bo tudi on drugačen, pa še puberteta nas je začela dajati. Sedaj pričenja ugotavljati, kaj imajo punčke tam zadaj, pa da to neznansko dobro diši, pa da je ta vonj tudi vsepovsod, kjer se sprehajamo,... ajaaaj  :o boga jaz. Zdaj je malo nerodno, ker imajo vzporedno z nami na poligonu trening tudi "obedience-i" in njihov trening traja dlje od našega, zato kužonov ne moremo spustit na koncu ure, da bi se znoreli. Peljemo jih sicer do avtomobilov, ampak tam se morajo igrati na vrvici  :( . Tako o kakšnem kurjenju energije ni duha, je pa to odlična priprava na norenje doma  >:(.

Kar se agilityja tiče, me je pa kar presenetil. V petek sva bila prvič in je skočil čez par nizkih ovir, potem pa sva ga z inštruktorico skušali prepričat, da gre skozi tisti harmonikast tunel. Dvakrat si je premislil in prišel do mene po zunanji strani, potem pa je korajžno zakorakal vanj in to še dvakrat ponovil brez problema - hudo  :D. Potem sva ga peljali še do mosta, da preveriva, če se boji višine. Ampak, če sem jaz zraven, je očitno varno, pa čeprav je treba malo navzgor. Brez problema se je sprehodil čez lesen most, problem bo edino pri dotiku rdečega polja, ker že pri stopnicah komaj dosežem, da stopi na zadnjo, ne da jo kar preskoči. Sicer pa - vaja dela mojstra in za prvič je bilo, po moji laični oceni, odlično  :) ::). Mislim, da bo to kar prava disciplina zanj.

Danes sva imela pa frizerski salon: najprej pol ure česanja s krtačo in razčesavanja z glavnikom, potem kopanje (nastaja velik problem, ker je Sai zdaj že tako velik, da ga moram kar malo "zložit" v tuš kabino - imamo sedež v njej in tako ni prav dosti prostora, pa ga malo ukrivim, da ga stlačim noter  ;D ;D ;D) - največji problem ga je zmočit, ker je ta njegova dlaka očitno odporna na vodovodno vodo  :-\ (na deževnico pa ne, ker jo vpije kot spužva na vsakem sprehodu  >:(), za tem sledi še dobra ura (in pol) sušenja s fenom in vmes razčesavanje. Dragi moji, če vas to ne veseli, si nikoli ne omislite kodra, kajti to pride z njim GRATIS  ;D :D. V glavnem - zdaj je že tako velik, da ga ne morem več sušiti na nekem pomožnem pultu, ampak to delam kar na kuhinjski mizi - z dovoljenjem moje mame (ona je to celo predlagala)  ;D, seveda. Sedaj že kar lepo podaljšujeva prag potrpežljivosti med fenanjem, ampak po eni uri mi pa že da vedet, da naj hitro zaključim, ker ne bo več dolgo zdržal  ;). Jutri pa striženje!!! Hvala bogu, ker je res že čisto zaraščen - sploh nič ne vidi, ker mu frizura na oči pade, čopka pa ne zdrži na glavi dlje kot 10 sekund  ;). Ga bom poslikala, ko pride domov - zdaj bo že malo nakazana razstavna frizurca, ker greva novembra v Vrtojbo. A še kdo pride?

Ok, tole je bil pa že totalen izliv informacij  :o ;D. Moram kar zaključit, da bo še kaj za drugič ostalo.

Kdo je bil v Lendavi? Poročilo... Liza? Še kdo?

PiP, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , torek, 20.09.2005 : 20:59:39
Vedno se tok nasmejim ko berem tele tvoje poste in sem prepričana da nisem edina!!   ;D ;D ;)

Eno vmesno - "prekopat vrt" - da niti v sanjah nebi pomislil na kaj takega, ker ga bom čez rit da se bo kresal in naslednji dan bo ves črn, še bolj kot je že zdaj!!!!!!  >:( ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 20.09.2005 : 21:25:07
Mogoče bi bilo pa bolj koristno, da bi Zik naredil izpit za kosilnico in ne za avto  ;D, ker, če me spomin ne vara, bo "te robe" zdaj kar dosti pri vas. Saj ne bi bilo tako težko  ;) Pa še za ritje po travi tako ne bi bilo časa...  Šala  :D ;D ;)

Lahko noč, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , sreda, 21.09.2005 : 06:27:08
Extreme, tudi jaz se zmeraj nasmejim vajinim dogodivščinam!
Me pa zanima ali Sai da popolnoma mir, ko ga razčesavaš in češeš? Kako se tega lotiš po trebuščku in notranjih straneh šap? Namreč Jenny je sicer precej pridna pri česanju; ampak po zgoraj omenjenih predelih pa imam/va kar probleme. Saj noče ležati na hrbtu. Kljub temu, da veščino česanja vadiva že od rane mladosti...  :(  >:(


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , četrtek, 22.09.2005 : 10:59:30
Špela in Sai pozdravljena !
Po dolgem času se spet oglašam in pozdravljam vse lastnike naših najlepših "kraljevcev".
Tudi pri nas smo imeli frizerski salon .V ponedeljek smo  imeli kljub dežju šolanje in lahko si misliš kakšni so bili kužki po eni uri treninga in naslednje pol ure "prostega programa" po razmočenem travniku. Doma je sledilo pol-urno kopanje. Moram pa pohvaliti našega Elona! V banji je stal pri miru kot "polit cucek" in se prepustil ženini roki da ga je očedila vsega mogočega. Tudi s fenanjem nimamo težav. Najprej malo pogrize po fenu , potem ga pa ne zanima več in ga lahko obračamo in češemo in sušimo brez večjih nasprotovanj.Vendar po dveh urah lepotičenja ima pa vsega zadosti in nam uide ven iz kopalnice .
Spoznali smo pa tudi no vo KP. Lastniki so v Stražišču pri Kranju . Ime ji je Klea . Je mesec dni mlajša os Saia in Elona . Zelo lepa psička.
Kaj je še novega ? Aha ! Pri lulanju že dviga tačko in išče kak grm , vogal ali kak kandelaber da pusti svoj  podpis.
Bi ponovili poizkus da se srečamo lastniki KP ?

Lep pozdrav od Julijane in Elona !
                                                                                                                                                                                                                                         


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: D.L.T. , nedelja, 25.09.2005 : 10:36:11
OJ!

Jaz sem se pa glih včeraj registrerala in zdaj malo brskam po forumu. Seveda sem šla najprej pogledat, če je kaj govora o KP.

Sama imam doma kraljevskega pudla bele barve. Star je 3 leta in je pravi cuker. Z njim sem naredila malo šolo in malo sem trenirala agillity. 
Zelo je priden in veliko se ga da naučiti. Rad gre z mano na ranč in tam peganja koze :) :)
Doma pa mu družbo dela še psička mešana s terierjem.

V kratkem mi bodo mogoče starši kupili brivnik, da ga bom lahko doma strigla :) Zdaj ga strižem s škarjami in je kar naporno. Drugače pa ga strižemo tam,kjer smo ga kupili. :)

JULIJANA: A ste meli že kdaj srečanje KP? Jaz bi zelo rada prišla z Donijem. ;) Poročaj! ;)

LP


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 28.09.2005 : 08:09:51
POZDRAVLJENA in dobrodošla na naših straneh, D.L.T.!!! Sem ful vesela, da si se oglasila, da bomo spoznali še kakšnega "bratranca" naših KP  ;). Upam, da boš kaj bolj "zgovorna", da ne bom imela samo jaz monologov na teh straneh  ;D. Danes nimam veliko časa, ker sem leteča v službi, se pa oglasim od doma, kjer vam povem, kaj se dogaja pri nas.

Elon - še vedno čakamo slikice  ::)!!! Pa tudi D.L.T. naj kakšno prilima, da ju bolje spoznamo  :)

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , sreda, 28.09.2005 : 09:51:03
Pozdravljeni kodroljubci!

Tudi jaz velikokrat pregledujem pogovore in tudi "samogovore" aktivnih članov v tej rubriki. Zelo sem vesela, da ima Extreme toliko navdušenja nad podrobnim opisovanjem svojih dogodivščin. Meni se pač ne da na dolgo in široko pisati, zelo rada pa berem. Zato kar tako naprej.
Tudi mi rastemo in se igramo.

Lepo se imejte še naprej.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 29.09.2005 : 21:40:18
No, pa sem za računalnikom  ;). Vidim, da se pridno frizirate in potrpežljivo prenašate muhe lastnikov,...  ;D. Tudi moj Sai se pridno pusti česat  ::). Sicer vidim, da mu sprednje tace in glava ravno ne "ugajata" najbolj  >:(, ampak je že obupal nad upiranjem. Med česanjem (če imam dosti časa) največkrat kar leži na enem in potem še na drugem boku. Vmes celo drema z zaprtimi očmi  ;D. Tako je tudi s kopanjem. Problem imam le s tlačenjem v tuš kabino  ;D, pa potem tudi traja, da ga celega zmočim. Je kar vzoren pudelj in mirno prenaša vse muhe lastnice  ;).

Sedaj pa agility. Sai je totalno ubrisan na ovire  :D :D :D, s katerimi se je do sedaj spoznal. Skozi tunel dirka za zabavo  ;D, tudi ohlapni tunel počasi postaja zabaven - sploh, če skozenj leti žogica, most že pretečemo (problemi bodo le z dotikanjem rdečih con - jih bomo malo na večje pobarvali  ;D), pa tudi gugalnica nama najbrž ne bo delala posebnih težav (razen con). S slalomom se še ni spoznal, pa palisada tudi pride šele, ko bo še malo odrastel (zaradi sklepov), potem pa že skoraj vse damo skozi. Resnično se mi zdi, da sem našla pravo zaposlitev zanj, pa še jaz uživam zraven  ::). Sedaj je problem v tem, da se on hitreje nauči, kaj mora narest, kot jaz dojamem, kako ga na to napeljat. Tako z inštruktorica obvlada zadevo, ko ga pa jaz v roke primem, se stvar malce ustavi. Ampak, glede na to, da sva bila komaj trikrat tam, je to že neznanski uspeh - vsaj zame.

DLT, a še vedno trenirata z Donijem? Tole s srečanjem že kar kriči po uresničitvi!!! Jaz sem totalno ZA, le dogovorit se je treba, kje in kdaj. Zdaj nas bi lahko prišlo že kar nekaj z našimi KP-ji, a ne?

Elon, moraš povabiti tudi Kleo, če ste kaj v stiku, da naš korenjak končno spozna še kakšno "pudel-bejbo"  ::). Aha, še dvigovanje tace... Sai se je, na moje veliko presenečenje, odločil to poskusiti to nedeljo ponoči, ko sva šla ob 2h zjutraj ven. Najprej je po punčkasto počepnil in spustil prvo rundo, potem pa ponosno odkorakal do svetilkinega droga in, meni nič tebi nič, dvignil taco, kot da to počne že celo življenje ter spustil še drugo rundo. Sicer ga je na koncu malo zakrivilo, ampak se ni dal. In jaz poleg, stojim in vriskam od navdušenja  :D ;D :D, kot starši, ko jim shodi otrok, in če me je kdo takrat videl, si o meni zagotovo ni mislil nič dobrega  ;D. Taco je potem dvigoval še dva dni (vedno ob drugi rundi  ;D), nato pa kar zaključil svoje obdobje "odraslosti" in se zopet spustil trdno na tla z vsemi štirimi tacami. Očitno so trdna tla premagala občutek ponosa ob čim višjem puščanju svojih novic. Vas obvestim, ko bo zopet na treh tacah  ;) ;D.

Pa smo spet pri mojem popisanju skoraj cele strani  ;). Upam, da vas to ne moti, ampak se mi ful da pisat in opisovat najine dogodivščine, ker se mi vsak dan z njim zdi nekaj posebnega. Pa vsako jutro, ko me pride pošnofat k postelji, se na novo zaljubim vanj. Kaj moram, če je pa tak cuker  :-* :-* :-*. Saj me razumete, ker imate ravno takšne cukre doma, kjer vas vsak dan z nečim presenetijo, navdušijo,...

Dosti za danes, le še slikica za lahko noč

http://www.moj-album.com/slike/270242/zYnJLi5frXit0UJl.v.jpg

Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , petek, 30.09.2005 : 07:29:42
Wau, kako luštna slikica!!!  :-*  :-*
Ja, tile naši štirinožci nam res popestrijo življenje; bodisi s porednostmi, bodisi z neznaaaansko pridnostjo (no, vsaj pri nas je to bolj poredko, zato sem pa takrat toliko bolj navdušena ;) ) Si res ne znam prestavljati življenje brez moje koštrunke!  :D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 30.09.2005 : 07:53:34
Moj pes zna brat! Res! ;D Včeraj zvečer sem napisala, da je nehal taco dvigovat, potem greva pa zvečer ven in kot nalašč že pri prvi rundi (in potem tudi pri drugi) dvigne taco in se odloči, da je vseeno moški ponos več kot pa trdna tla  ;). Adijo pamet. Sicer se je danes zjutraj ponovila zgodba - prva runda na vseh štirih, druga na treh, ampak sem pa danes doživela še tretjo rundo (sicer na štirih), kar do sedaj še ni počel. No, počasi tudi mi odraščamo...  ::).

Zdaj pa letim spet na teren, na Koroško! Popoldan pa spet na agility...

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , petek, 30.09.2005 : 09:26:26
A veš kako imam potem šele jaz pametnega psa!  ;D  ;) No, Jenny itak ponavadi dviguje tačko in lula na treh; ampak  mnogokrat se pa zgodi celo tako, da se ob npr. ob kandalaber dvigne "v stojo", torej na prvi dve in lula... Sicer najbrž bolj teče po trebuhu :P, ampak izgleda pa smešno...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , sobota, 01.10.2005 : 19:25:00
Tako. Danes je tudi meni uspela v lasten profil vstaviti sliko mojega štirinožca.
Sedaj poskušam tudi s kakšno drugo sliko, vendar mi ne gre.
(http://)

Upam, da mi je uspelo.
LP

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 03.10.2005 : 07:54:22
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, končno fotke vaših KP!!!  :D :D :D Kakšni corti, kjutiji, srčki, cmočki, nudeljčki,...  :-* Zdaj pa vidim, da se moramo nujno dobiti ne enem skupnem srečanju KP, ker je skrajni čas, da se "royal family" na štirih tacah spozna, a ne?! Bo ful fino, ko bo Doni (mislim, da bo edini bel med našimi črnuhi) totalno seval v množici črnine  ;D ;). A ste za meeting? Povejte, s katerih koncev Slovenije sta, da vidimo, kje bi se bilo najbolj priročno dobit - pa kdaj imate čas (mislim, da bodo predvsem vikendi aktualni). Mi imamo vikend  na Stari Oselici nad Trebijo (Elon že ve, kje je to  ;)), pa se lahko tudi tam dobimo. Predlagajte...

Pozdravčke in en sončni žarek v tako turoben dan, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 03.10.2005 : 07:56:19
OK, sej vem, da boste rekli - saj je samo ena prilimala fotke, ampak moje navdušenje naj velja kot vzpodbuda še za ostale...

PiP vsem!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 03.10.2005 : 07:57:29
Aja, pa Jenny bo morala demonstrirat svoj patent lulanja na srečanju, ker si resnično ne predstavljam, kako to izvede...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , ponedeljek, 03.10.2005 : 11:42:29
Hehe, hja - upam, da bo prilika!  ;)
Sai je pa res cuuuker... Aja, a te lahko povprašam, kam se hodite striči? (Sorry, morda si to že napisala v kakšnem prejšnjem postu, pa je moja lenoba prehuda in se mi res ne ljubi brskat za nazaj  :-[ ) Namreč odločila sem se, da bi Jenny peljala k frizerju toliko, da ji skrajša dlako. Prej sem bila že pri Zvestinovi, pa je sedaj odsotna do decembra. Bi pa rada Jenny sedaj navadila na "nov image", da se malce aklimatizira, da ne bi bil zaradi malček krajše dlake vseeno šok prevelik.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , ponedeljek, 03.10.2005 : 19:13:05
Res bi se lahko enkrat dobili, vendar je bolj malo lepih in toplih vikendov na sporedu.
Že če sta dva KP-ja skupaj, je to prav velika atrakcija. Sploh pa v tako majhnem kraju kot sem jaz (Cerknica).
Res je to ena prisrčna pasma, ki me je popolnoma prevzela in prav rada bi videla še ostale skravžlance. Če ima kdo stike s psičko in okolice Kranja, naj ji prosim soporoči, da bi se dobili. Zanima me, kako raste in kakšna je na sploh.

Pa še ena slikca posneta v soboto.
(http://)


LP Hov-hov



[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 04.10.2005 : 07:52:41
Kul!
Če se zdaj ne motim, nas je že pet plus psička iz Kranja, ki se bo, upam, tudi kmalu oglasila tukaj - se pravi šest KP!!! Dajte me popravit, če kaj spodaj napisanega ne bo prav:
majamaja + Kana (? - prepisujem s fotke) iz Cerknice
Julijana in Igor + Elon iz Škofje Loke
JennyK + Jenny iz Ljubljane
Tjaša + Doni iz Kočevja
Špela + Sai iz Ljubljane
????? + psička iz Kranja - oglasi se, prosim!

Zdaj smo pa že kar lepa druščina, a ne  ::)? Moram spremljat vremensko napoved za vikende in ko bo prvi lep, se dobimo. Zdaj pa moram spet šibat na teren. Obup, ko je tako vreme!

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 04.10.2005 : 08:09:58
Ups, JennyK oprosti, ampak tvojo lubico sem pripisala kar med kraljevce. No, ja - saj je kraljevsko cortkana, da je malo manjša od ostalih pa tako ne bo noben opazil, a ne :)?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , torek, 04.10.2005 : 12:45:41
Pozdrav od Julijne in Elona !
Za Kleo iz Stražišča bomo mi poskrbeli da bo pokukala na našo spletno stran in se oglasila. Sigurno se nam bo pridružila na srečanju !!! Upam , da nam bo uspelo dočakati kako lepo soboto ali pa nedeljo in se spoznati . Se že veselim !!!!

J&E


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , torek, 04.10.2005 : 14:01:18
Ups, JennyK oprosti, ampak tvojo lubico sem pripisala kar med kraljevce. No, ja - saj je kraljevsko cortkana, da je malo manjša od ostalih pa tako ne bo noben opazil, a ne :)?

Hehehe, ja, ta je dobra!
No, je majhen psiček, ampak z veliiiikim srčkom! In ravno tako prijetno "kravžljasta" kot vaši Kp-ji! Ampak vseeno bi se zelo radi pridružili srečanju! :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 04.10.2005 : 18:54:58
Aspolutno se morata pridružiti srečanju  :D, ko bo, seveda. Bo sevala skupaj z Donijem  ;D. Super, da bo Elon poskrbel, da se nam tudi Klea oglasi, pa kakšno fotko naj nalima zraven  8). Za vzpodbudo naj bo tale fotka Saia z "novo" frizuro, skozi katero skoraj nič ne vidi  8) :D ;D:

http://www.moj-album.com/slike/270242/Dd7jAlLc8ZHjrApS.v.jpg

KU-KU

Lepo se crkljajte v teh hladnih in mokrih dnevih,
Š&S

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 04.10.2005 : 19:31:28
Ups, spet ogromna fotka. Pozabila sem, da je prevelika za sem. Bo kmalu spremenjena v povezavo (hvala, Jana), jaz pa bom v bodoče raje limala fotke v album, pa tja pokukajte.
Dijo...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , ponedeljek, 10.10.2005 : 07:49:07
Živjo!

Mislim, da bo prihajajoči vikend, kar se vremena tiče, lep. Zato bi se lahko dobili na zmenku.
Pošlite predloge za lokacijo in čas. Dobro bi bilo, da so kosmatinci nekje ograjeni ali pa vsaj bolj na samem, da se bodo lahko igrali.

Živeli KP-ji


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 10.10.2005 : 08:01:16
Hoj,
jaz sem za! Še najbolj bi mi odgovarjala nedelja popoldan (do 12h imava še agility), če lahko zbiram in seveda kakšna ljubljanska lokacija - mogoče Zajčja Dobrava? Tam je pasji raj, nobene ceste zraven, veliko trave, prostora za dirkat, če bomo omagali, je pa bife tudi blizu  ;D ;).

Še kakšen predlog?

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , četrtek, 13.10.2005 : 19:30:27
HOJLA,
tu smo, končno, tudi s Kleo, ki je tudi za srečanje KP - jev, morda kje med Kranjem in Ljubljano, če bo, seveda možno, drugače pa se prilagajamo (kje je Zajčja Dobrava). Pozdav: Klea, Vita, Alenka, Damjan



Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 14.10.2005 : 07:14:38
Kako lepo  :D !!! Dobrodošli med forumskimi KPji  :-*! Zdaj pa hitro digitalca v roke, pa fotke nalimat v album, da vidimo to lepotičko  8) ::). Pa vse napisat o njej, kaj počne, je že kakšno ušpičila, kaj zgrizla, kje spi (mislim, da na to ni potrebno pisat odgovora  ;D),... Vse napisat.

Zajčja Dobrava je v smeri Broda - če prideš iz Mednega, v 1. križišču v Lj pri semaforju zaviješ levo (smer Brod) in potem pelješ pod nadvozom in greš 1. ulico desno, potem pa že čez par 100m zagledaš bife, kjer pustiš avto in odpešačiš še nekaj 100m do travnikov. Upam, da sem prav napisala (za tisto z nadvozom nisem čisto sigurna, a greš levo ali desno, ampak tam nekje je to - vsaj del Lj je pravi  :-\ ;)). Že dolgo nisem bila tam in mi je malo ušlo iz glave.

Glede srečanja ta vikend bolj slabo kaže, saj se nihče ni oglasil in se prijavil zraven. Edino Jenny se mi je ravnokar oglasila z ZS, da ne utegneta ta vikend. Bo treba pač počakati naslednji lep vikend in se takrat vidimo. Do takrat pa se kraljevo mečkajte in crkljajte s svojimi podkožniki!!!

Pozdravček, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , petek, 14.10.2005 : 09:53:21
Ja, nama je žal, da se ta vikend ne moreva udeležiti srečanja! Žal imamo druge plane, pa še naša dama se je včeraj goniti začela. Tako da bomo imeli 3 tedne "veselice"... No ja, se tolažim, da bo hitro minil tudi ta, ne preveč prijeten čas.
Bi te pa popravila, Extreme, glede Zajčje dobrave. Ne vem - ali sem jaz kaj zabrkljala, ampak kolikor je meni znano, je Zajčja dobrava v Zadobrovi . Torej  če greš po Lj. obvoznici  v smeri MB; na izvoz Zadobrova (malce sem pozabila, tako da prosim, če me kdo popravi, če sem zašuštrala kaj) , po eni cestici, mislim da proti Polju?!? In nekje pri podvozu (pod železnico) zaviješ levo...
Uf, upam da nisem res kaj zabluzila!  :-\


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , petek, 14.10.2005 : 13:01:42
Uau,
bojim se, da bo teba najt čist levo lokacijo. Ja, naša Klejči je stara dobrih sedem mesecev iz legla v Laškem (rodovniško je Ida). Dama imajo še samčka Inna (vsaj imeli so ga še tri tedne nazaj). Kar se tiče fotk, jih je malo morje samo treba jih je gor spravit. Drugač pa zgeda, da ma Jenny težave, no pri nas teh problemov ne bo nikol več, mladičkov ne bo. Pa še drugič kej o Klei. Čao.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 14.10.2005 : 13:23:13
Glede Zajčje... Ravno sem govorila z Igorjem (od Elona) in sva nekako ugotovila, da bo lokacija kar prava, le da sta opisani poti vsaka s svoje strani  ;D. Skratka, predlagam tako kot Vitaaldam, da najdemo kaj vsem poznanega in se čim prej srečamo, ker mene že razganja od radovednosti  :o. Že tako si želim še enega KPja, da jih bo pa pet na kupu, se mi bo pa kar zmešalo  :D.

Skratka, Klea fotke (pa drugi tudiiii), predloge na dan, pa da se čim prej srečamo!!!

 :-* od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , petek, 14.10.2005 : 13:44:38
Živ po dolgem času!

Špela te pa res ni bilo dolgo v Zajčji - le kaj se z Igorjem pogovarjata, da sta čisto zmedena?!  ;D ;D  Vidva sta na "gorenjsko-ljubljanskem koncu", Zajčja je pa na "štajersko-ljubljanskem koncu"!!  :D

Moram pogledat kje je Urša zelo lepo in na dolgo in široko opisala pot do Zajčje! Mislim da celo v temi srečanja - Ljubljana.

No ko pa se boste dobili, bom pa jaz še Zika pripeljala, tako da bodo vaši lepi manekeni odšli domov umazani in slinasti, da se bo vedelo da ste imeli pasje srečanje in ne modno revijo!!  ;D ;D ;D ;D
SEJ SE HECAM!! Uživajte!!

LP, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 18.10.2005 : 10:47:16
Res bi srečanje KPjev izgledalo kot modna revija in to kraljevska  ::), a ne? Kar se Zajčje tiče - tista pot, ki sem jo opisala, pelje do prostora, kjer bi bilo ful lepo, pa če je to Zajčja ali ne  ;D :D. Ko bomo tako daleč, da se bomo uskladili glede datuma, bo lokacijo še najlažje določiti  ;).

Ta vikend smo bili mi trije na našem vikendu na Gorenjskem. Tam ima Sai pri sosedih lubico Megi (jo lahko vidite v albumu). Srčkana kratkonoga psička, črno-bele barve. Oba dneva sta se neumorno podila, Sai ji je kradel igračke in hotel, da teče potem za njim, damica pa se je raje usedla, pomežikala z lepimi očki in naš se je takoj stopil ter ji prinesel igračko. Ampak ni pa še osvojil osnov gentlemanstva, saj jo je takoj, ko je bil že čisto pri njej, zopet pocvirnal pred njenim nosom  ;D ;D ;D. Kaj morem, mladost-ludost  :D. Taka igra je trajala čez cel dan in kar predstavljate si lahko, kakšen je bil zvečer. Aja, pozabila sem napisat, da je bila trava sveže pokošena na dvorišču in je ni nihče pograbil. Tako sem imela zvečer napol črnega in pol zelenega pudlja, pa še malce blatnih in slinastih dodatkov zraven... Groza  :o! Preden smo v nedeljo odšli domov, sem ga uro in četrt česala, da sem spravila vsaj približno pol dvorišča z njega. Tako je to, če imaš pudlja  ;).
Koliko pa vi porabite za svoje kosmatince, da jih počešete, ali pa za kopanje? Se radi kopajo? Pa fen?

Zdaj grem pa prijavnico za Vrtojbo izpolnit, da jo plačam še po ta poceni tarifi - ja, proračun je bolj švoh, se bližajo prazniki, pa rojstni dnevi, pa garderobo bo treba obnovit,...  ;) ;D

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , petek, 21.10.2005 : 21:12:22
HOJ,

modna revija gor al dol, KP- so naši, še zmeri ni to luksus raztava (natupirana), mamo  jih zato, da jih občudujemo (tud v njihovi trmi).
No, da povemo kaj o  Klei.Pred  njo smo imeli   samčka, potem pa samičko. Betka (beli pritlikavi koder) je bila naj, naj, naj pes na svetu - pridna, ubogljiva - nikoli v svojih 13 letih ni bila na povodcu -
skratka, takih psov ne delajo več. Ko smo se odločili za KP, smo prav zaradi tega hoteli psičko, da bo bolj pridna, ampak smo se krepko zmotili. Klea je pravi razbojnik. Zgrizla je 2 para Vitinih copat, igrače, moji čevlji imajo nov luknjičast vzorec, skratka obnaša se kot en podivjan mulc. S spanjem imamo probleme zaradi scrkljanosti Vite (to je naša 3,5 letna hči) in Klee. Vita namreč noče hodit spat brez Klee in obratno. Ko pa sta skupaj v postelji pa počneta vse drugo, samo spita ne, če pa vzameš Kleo iz spalnice,  potem ena tuli v postelji, ena pa pred vrati. Za zmešat !!! Spati pa Klea noče v postelji, ampak na tleh, ker ji je takoj vroče, tudi na svoji deki ne.
Imamo pa še 6 letno muco Mimi, ki pa je še vedno glavna v hiši. Klea bi se rada z njo igrala, ampak Mimi ni za to, tako, da včasih dobi tudi kakšno okli ušes, vendar nikoli s kremplji. Najlepše pa ju je videti zjutraj,  ko se Mimi še pusti Klei pocrkljat. Takrat jo pa lahko Klea celo malo umiva.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , nedelja, 23.10.2005 : 18:40:00
Vidim, da imate s Klejo kar nekaj težav. Moja Kana je tudi zelo živahna, vendar smo jo že kar umirili. Jaz ji včasih rečem kar hudoba.

Tu pa prilagam še eno slikco od včeraj. Sta najboljša prijatelja (Kana in Gusi).


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 25.10.2005 : 08:17:49
Tudi meni je bilo rečeno, da so KPji bolj mirni in da jih v stanovanju sploh ne opaziš  :P. Naš je popolno nasprotje tega, saj ga je celo stanovanje polno  :D, če pa njega ni doma, za njim ostanejo vse zdemolirane stvari - pogrizene zaključne letvice (predvsem vogali niso več na V, ampak so lepo zaobljeni - seveda naš Sai skrbi, da se ne bi kdo poškodoval  :P), pa ostružene noge in prečne letvice stola v predsobi, pa stoječi obešalnik mu tudi ni ušel,... in še in še...  :D. Seveda so letvice prišle na vrsto, ko smo mu vse ostalo že umaknili s predsobe, kjer preživlja dopoldneve. Prišlo je tako daleč, da se spravi stvari glodat, tudi če smo doma - poskrbi edino za to, da je nekdo v kuhinji, drugi v sobi ali kopalnici, potem pa gremo frezat stol  >:(. Žal je prišlo tako daleč, da razmišljam, da bi dopoldneve začel preživljat v boksu/kletki, saj bova drugače oba letela skozi okno z 18. nadstropja  :-\ :-[, mojemu očetu se namreč že sprehajava po koncu živčnih končičev  ;). Ampak sedaj vidim, da ni moj edini tak primerek (hvala Klea  ;)). Zato pa se moramo čim prej dobit, da si izmenjamo te uničevalsko-podkupljivo-crkljivo-srčkane zgodbice, a ne? Glede imena, ki se ga je prijelo, ko kaj ušpiči, pa je pri našem najpogosteje Sajon ali pa krastača (slednje uporabljam tudi kot ljubkovalno  ;)). Dostikrat pa mu rečem tudi pondelk (mišljeno ponedeljek - ker so pač ti dnevi najdaljši), ker se ves čas, ko leži, razteguje z zadnjimi tacami nazaj, sprednje tudi že skoraj iz ram vrže, rep pa spravi pokonci, da je kot en periskop iz podmornice  :D ;D.

Tele spalne dogodivščine z Vito in Kleo morajo biti pa kar naporne, ampak zelo zabavne, a ne? Lepo, da sta tako navezani ena na drugo! Tudi Sai ne mara spati na postelji ali dekci - mu je tudi prevroče. Najraje se stisne ob vrata in steno - seveda obvezno na hrbtu s tacami v zrak oz. jih nasloni na steno  :D.
Je pa res, da tale pasma zleze pod kožo - tudi mi smo imeli prej pritlikavega kodra. Bil je čokoladne barve in je doživel 17 let in 3 mesece - legenda  8). Ni kaj, pravi podkožniki!

A je tale Gusi mogoče Gustav od gospe Hobič? Ju poznam le iz enega članka, ki je bil v Jani (se mi zdi)? No, saj se je zdaj že kar nekaj KPjev nabralo - definitivno potrebujemo "meeting"!!!

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 25.10.2005 : 10:40:20
Res je sivi koder od Branke. Bil je namenjen za vodiča slepih, vendar je zaradi takih in drugačnih razlogov ostal pri njej. Hvala bogu, saj sem se zaradi njega ter njegovega temperamenta odločila za KP-ja. Res so ena prečudovita pasma. Ne vem, zakaj jih je tako malo.

Tale Gusi ima pa drugače zelo veliko imen (Gustav je original.): Gugi, Gu, Gugl in tako naprej.

Z mojo Kano sta veliko skupaj in sta res navezana drug na drugega. Po glavi jima roji samo preganjanje ter norenje.

Kar se pa tiče pasjega glodanja pohištva ter ostale opreme, imam pa jaz mir. V času, ko smo menjali zobe, so šle moje čisto nove Tevice ter nekaj zadrg na jopah. Stvar sem rešila z nadomestki. Vedno, ko je Kana sama, ji dam tisto kost za glodanje iz posušenih kož. Tako imam mir kar nekaj ur. S tem se zamoti, pa še rada jih ima. Kosti so cenejše kot pa obleke in čevlji. Res pa je tudi, da zdaj bolj pospravljamo za sabo.

Mene pri tej njeni živahnosti bolj moti, ker je po mestu težko hoditi z njo. Zmoti jo vsaka stvar (otroci, hitro premikajoči se ljudje, listje na tleh, kakšen drug pes,...). Tako da me stalno vleče in me včasih kar roka boli od neprestanega cukanja. Vendar se stvari zboljšujejo.

Spodaj pa prilagam še eno sliko (že malo starejšega tipa) male Hudobe v trenutku, preden kaj ušpiči.

Lep pozdrav Hov-hov


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 25.10.2005 : 14:16:28
Kar se mesta tiče - kot bi brala opis Saia  ;D ;D ;D. Prav nič mu ne uide!!! Vlečenje pa smo rešili  z eno oprsnico proti vlečenju, naročeno preko interneta. Ni halti in ne neka easy walk, ampak izgleda kot skoraj navadna oprsnica. Ampak dela pa čudeže!!!Saia sem samo "oblekla" vanjo, ga pripela in je bil totalno 100% drug pes - neverjetno. Če ne bi sprobala na lastne roke  ;), ne bi verjela. Pri nas se jih še ne dobi, se pa v našem klubu Krim, kamor hodiva v šolo, že nekaj menijo, da jih bo ena gospa delala in se jih bo dalo naročit. Moja je bila pa kar draga (7.000 sit), ampak je vredna vsakega tolarja. Res neverjetna stvarčica. Ko se vidimo, jo bosta lahko sprobali. Zdaj se je s Saiem užitek sprehajati (beri - ne srfam več za njim  :D).

Je pa na fotki tak mali vražiček - se ji kar bere z obraza, da bo zdaj zdaj nekaj ušpičila  :D - pravi cuker!

Jaz se bom pa danes spravila kopat našega. Že predprejšnji vikend se je podil z malo Megi, po čemer je bil umazan do trebuha, včeraj pa sva šla še na sprehod s kolegico, ki ima dve dogi in ga je eden od njiju celega ljubkovalno preslinil in povaljal v makedamu,... tako je na koncu izgledal kot kak paniran pudelj, ki ga samo še v fritezo vržem, pa bo  ;D :D ;D. Danes mu tuš ne uide, meni pa bodo šle tri ure - najmanj  :-\. Ampak nič zato - ni ga lepšega kot to, da vidiš svojega cukra, kako uživa v družbi drugih kosmatincev.

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 02.11.2005 : 15:25:48
Vidim, da se že pripravljate na zimsko spanje  :-\, saj ni nobenega glasu od vas. Bom pa jaz spet malo pisala. Vam moram povedat, da sem ta vikend ugotovila, da je Saiu blazno "anoying" hodit po suhem listju. Na vikendu sva se sprehajala po poteh, ki so bile polne listja in je kar poskakoval ter brcal z zadnjimi nogami kot en majhen razposajen žrebiček. Sploh mu ni bilo všeč, da se mu je listje prilepilo na dlako - totalno pudlovsko  ;D. Drugače pa je v ponedeljek končno spoznal svojo leto dni starejšo polsestrico Naomi. Zakaj končno - ker živi par sto metrov stran v bloku za nami, ampak se še nismo uspeli srečati na sprehodu  ???. Saiu se je kar mešalo  :D, kot bi vedel, da sta iste vrste, pa še v žlahti. Ona je bila sicer bolj zadržana, ker je naš tak gavnar, ampak se bosta kar "povohala" med sabo. Je bil z njo gospod na sprehodu in je kar rekel, da naj počakam, da ga bo še žena videla. Pa je pogledala čez balkon, zacvilila od navdušenja in rekla, da pride takoj dol. Potem smo seveda še dolgo čvekali, Naomi se je že malo omehčala, Sai je bil pa čisto divji. Skratka, bilo je lepo videti dva KPja na kupu. Kako lepo bo, ko jih bo enih pet ali več  ::).

Kakšen predlog za datum in kraj srečanja???

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , četrtek, 03.11.2005 : 08:06:26
Pozdravljeni vsi kodroljubci.

Mi smo se pa te dni malo potepali. Med drugim sva s Kano obiskali njeno rodno hišo. Tam imajo zdaj kar štiri črne kraljevce. Si lahko predstavljate pet kodrov na enem kupu. Poleg mame so obdržali še eno psičko. Za oddat pa imajo še enega res velikega samčka ter še eno samičko. Tako lepi so.
Ker delujejo skupaj kot trop, jih lastnik ni hotel vseh na enkrat spustiti h Kani. Z eno psičko sta se prav lepo igrali. Če bi imele psičke enake frizure, bi jih težko ločila med seboj (iste kretnje, iste barve, isti karakter,..). Je bilo videti, da so v žlahti.
Žal so slike vse nekam motne, ker ti kosmatinci ne znajo biti sekundo pri miru. Res so bili enkratni vsi skupaj.

V ponedeljek pa sva bile na Snežniku. Tam je bilo tako lepo. Na vrhu je bilo sonce, cela Slovenija pa je bila spodaj v oblakih (razen Triglava). Kana je seveda naredila 3 vzpone (če seštejemo njene pretečene kilometre). Na vrhu pa si je privoščila malico, ki jo je ukradla nekemu gospodu. Si predstavljate mojo zadrego in opravičevanje. K sreči je imel kar posluh za nevzgojenega štirinožca. Med vožnjo proti domu pa je zaspala kot ubita.

Se še kaj slišimo.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 03.11.2005 : 08:26:17
Hojla,

to je pa mogla bit veselica  :D, a ne? Ti kar prilimaj kakšno "in the move" fotko. Res, še dobro, da so tudi ljudje, ki se jim zdi, da zaradi kraje malice še ni konec sveta  ;). Pa če te slučajno poskače ali pa malo požveči roko,....  ???. Jih pač ne sledimo, ker si vsako sekundo izmislijo kakšno novo potegavščino.

Včeraj sem pa izvedela, da je naš Sai najbrž staknil nek virusni kašelj. Ni sicer ful hudo, samo vsake toliko precej grdo zakašlja, kot bi se mu ena sluz zataknila v grlu. Baje mine v 2-3 tednih, ublažiš lahko zadevo le z nekaj kapljicami sirupa Panathus ali Sinecod. Bomo videli - upam, da bo hitro minilo.

Pozdravčke in čuvajte svoje zakladke,
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , ponedeljek, 07.11.2005 : 18:09:33
Opažam, da ste res že skoraj vsi v pripravah na zimski spanec. Vreme je res nemogoče. Če grem s svojim štirinožcem na sprehod (težko je ujeti dan, ker je hitro tema), potrebujem potem še kar nekaj časa za fenanje in krtačenje. Res je to vreme prav zoprno.

V spomin na živahnješe dneve pa prilagam še eno dokaj čisto fotografijo pri Kaninih vzrediteljih.
Lep se imejte in veliko se smejte.


[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , ponedeljek, 14.11.2005 : 13:57:34
Hoj,

smo se pa le malo zbudili. Po sliki z Laškega sem pa že skoraj čist prepričan, da sta Kana in naša Klejči sestrici (popravi me, če se motim - a je mati Ališa). Mi smo bili v Laškem pred, približno, dvema mesecema, a je moral gospod mamo Ališo in ''bratca'' zapreti, z sestrico pa sta totalno strapali - kot si omenila, enake frizure pa jih ne ločiš.
Vreme je res nikakvo, kamor kol se obrneš, sama mokrota, ''problem'' je pa v tem, da Klea čist potrapa, ko je mokro, tako, da se res dobro zleta, kljub takšnemu vremenu je kar zadovoljna - samo da jo šiba.

Še kakšen lep, suh in sončen videkend in ne samo brat foruma, kot smo mi nekaj časa, napište kej, pa da vidmo kdaj se lahko dobimo, seveda v čim večji cifri.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 14.11.2005 : 15:03:58
'br dan!

Res je tale tema postala čisto zimsko zaspana. Saj vem, da nimate časa se ukvarjati z računalnikom, ko imate pa doma take hiperaktivce  :D Je mogla bit pa akcija na obisku, a ne majamaja? Si sploh ne predstavljam toliko KPjev na kupu, čeprav bi jih zelo rada videla. Tudi midva se ubadava z vremenom, še posebej zdaj, ko se že pripravljava na razstavo in tale dež in megla prav nič ne pripomoreta k temu. Jutri gre v salon v BTC, da ga skopajo, ker gre zvečer še k frizerju - prvič v življenju mi bo nekdo drug skopal psa  :o, si sploh ne predstavljam. Ampak baje tam že vejo, kaj delajo, saj sta mi lastnika že na "predstavitvi" povedala, kaj vse delajo razstavnim psom. Pa sem jaz mislila, da veliko šampona in balzama porabim zanj. Tam grejo celi karnistri tega  :o :D Bomo videli. Ga bom slikala, ko pride z obdelave, pa boste sami ocenili  ;) V nedeljo pa stiskajte pesti za naju, saj bo oba precej strah, ker v bistvu sploh ne vem, kaj bova počela tam med vsemi profiji. Ampak greva pokazat, da so tudi navadni hišni razcrkljanci lahko kos prvakom, ki so v tem že od prvega dne, ko pridejo na svet  ;) A ne?

Res bi bilo lepo, če bi se že končno malo organizirali, pa se dogovorili za srečanje. Jaz predlagam vikend, ker med tednom nas že vse tema prehiti.

Pa še nekaj slikic iz pred par dni:
http://www.moj-album.com/slike/270242/aXZEVcLwV9rj33yJ.jpg
Moja najljubša fanta med crkljanjem

http://www.moj-album.com/slike/270242/LVgpx92m3viNC70u.jpg
Po "krtačni" obdelavi...

http://www.moj-album.com/slike/270242/ggwh9tbFLSGMM0cm.jpg
Ko pridem iz kopalnice...

Lepo se imejte, pa ne spat - zunaj je zimaaaaaaa  ;D :D ;D :D ;D

Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 15.11.2005 : 13:34:53
Seveda sta Klea in Kana sestrici. Tudi pri meni je moral lastnik samčka zapreti, ker je zelo dominanten, ampak ženske so se med seboj pa dobro ujele.

Extreme, srečno na razstavi, saj morda pridem pogledat. Moram nabavit šampon in podobne reči.

Lep pozrdav


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 15.11.2005 : 15:35:25
Potem me pa kar za rokav pocukaj - saj naju ne bo težko zgrešiti...

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , sreda, 16.11.2005 : 07:00:24
Tudi od brata Elona najboljše želje za čimboljšo uvrstitev. Sicer pa so kraljevci itak najlepši tako da bo to le potrditev na papirju !!!!
Veliko užitkov vama želi Julijana in knalu nasvidenje !


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 18.11.2005 : 14:36:54
Mi že mirimo črvičke v želodcu...  :-[ - imam kar malo treme  :-\ (za Saia ne vem  ;)). So ga pa zelo lepo zrihtali v BTCju in bomo še prišli. Drugi teden dobite foto-poročilo z razstave v Saievem albumu. Upam samo, da ga ne bo spet preveč biksal v ringu. Sicer sva malo trenirala hojo brez skakanja v naročje, samo po dveh nogah, vmesnega poskakovanja kot kobilica,...  ;D :D, ampak tam doli bo čisto drugačna pesem.

Če kdo utegne, naj pride stiskat šapice in pesti za Saia, da bo vsaj priden, če že ne bo ustrezal visokim zahtevam sodnikov ;) ;D

Pozdravčke vsem od obeh, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Spelina , nedelja, 20.11.2005 : 18:38:31
kako je pa kej s pritlikavimi (toy) pudlji v slo? kje se lahko zve za kako leglo, obstaja kaka web stran?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 22.11.2005 : 09:31:04
Po nedeljskem srečanju Kane in Saia je bilo ugotovljeno, da se moramo nujno srečati. To so pač hiperaktivni igrivci.

Kar se lokacije tiče, predlagam sledeče: Mi imamo en vikend v gozdu ter okrog vikenda res ogromno parcelo (4ha). To so štiri velike jase ločene z drevesi in grmovjem. Parcela seveda ni ograjena, vendar dvomim, da bi si kateri kužek zmislil pobegniti. Včasih pride tam mimo le kakšen naključen sprehajalec, avtomobilskega prometa pa ni. Sama lokacija se sicer nahaja v okolici Cerknice (50km južno od Ljubljane). Če ni komu predaleč, se res lahko dobimo. Problem je le v tem, da so zdaj že mrzli dnevi, naš vikend pa nima ogrevanja, ker je to le manjša lesena baraka z zunanjim odprtim ognjiščem. Poleti so tu krasni pikniki.

Vsi zainteresirani se lahko o tem zmenimo tu na forumu (pa ni nujno, da je kraljevi koder).

Lep pozdrav


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 22.11.2005 : 15:43:41
Samo na hitro - slikce z razstave so že v albumu. Le nekaj za predstavo...

http://www.moj-album.com/slike/270242/VjTxjTbO1q_EQWZZ.v.jpg
Saiev komentar - kaj si misli o razstavljanju...

Drugič več, zdaj nimam časa.

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , torek, 22.11.2005 : 17:24:19
Špela, luštne fotke in še enkrat čestitke! Za "naspidirano hišno mazo" pa enega velikega  :-* Pa Buba se priporoča za metanje po temle Saijevem kožuhu (zadnji dnevi so res mrzli in tale natupiran kožuh je res mamljiv, he he)  ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , četrtek, 24.11.2005 : 11:51:39
Bogi Sai - drugač pa kapo dol, odlično, tudi fotke so super, za zmagovalko pa nimam komentarja. Majamaja - odlična ideja, le da bo verjetno potrebno počakati malo toplejše čase
Kaj pa zdaj tale sneg? Klea v snegu ponori totalno in imamo za nekaj časa belega KP - ja, da ne govorim o našem vrhunskem lovcu na padajoče snežinke.
Delam na tem, da bi videl tudi Kleine slikice. Lp, D,A,V&K.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , ponedeljek, 05.12.2005 : 17:33:05
Extreme, kako je kej z vami? Spite zimsko spanje?  ;D :P
Pogrešam(o) vaše prigode...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , petek, 09.12.2005 : 09:22:48
Očitno je Extreme res padla v globok zimski spanec. Res že prav pogrešam zgodbice o Sajevih pripetljajih.
Pri nas ni trenutno nič posebnega, vsakodnevne vragolije pač. Hvala bogu, da ni več snega. Kana ga sicer obožuje, vendar je problem s snežnimi kepami, ki se naberejo na tačkah. Žal to ni zimski pes. Sem že razmišljala o pasjih hlačah, vendar ne maram oblečenih in našemljenih psov.

Danes se bomo skopali in bo šlo za to celo popoldne. Bo pa potem Kana prav lepo dišala.

Lep pozdrav vsem kodroljubcem in ostalim ljubiteljem kosmatincev
 ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , petek, 09.12.2005 : 11:04:40
Kana ga sicer obožuje, vendar je problem s snežnimi kepami, ki se naberejo na tačkah. Žal to ni zimski pes.

Ja, žal mislim da je to problem pri vseh psih takega oz. podobnega tipa dlake! Tudi jaz jamram zaradi teh kep pri Jenny. Sicer je sedaj postrižena, pa ni nič kaj bolje!

Želim vam prijetno kopanje, urejanje - in pa čimdalj časa lepo vreme. Da ne bo popoldanski trud prehitro zaman... ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , petek, 09.12.2005 : 12:33:46
Pozdrav od Elona in Julijane ! ;)   
 Tudi pri nas smo imeli težave z snegom na prednjih tačkah . Bilo ga je toliko, da revež ni mogel narediti niti koraka. ;D ;D Bilo ga je res smešno videti kako si z gobčkom puli sneg iz tačk.
 V sredo smo tudi pri nas imeli kopalni in frizerski dan. Bil je že pravi medo od tac do glave -je že tudi slabo videl od vse te dlake. Pa ga je gospa Zupanova  iz Stražišča spravila v red . Včeraj , ko je bilo malo bolj mraz je pa šel na jutrani sprehod s plaščkomin nič ni imel proti .Ga nič ne moti in tudi grize ga ne.Kakšne so pa vaše izkušnje glede striženja pozimi ? Elon je imel že tako dolgo dlako, da ga je bilo že težko razčesat.
Sicer pa ima sneg tako rad kot vaši kužki in mislim da kar uživa na teh sprehodih.
Lep pozdrav od  Elona in julijane


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 09.12.2005 : 12:34:32
Hojla po dolgem času!
Ne, nimamo še zimskega spanj, bolje rečeno, imam zimsko norišnico  :D. V službi je gužva, inventura je bila vmes, pa še in še,... No, pa lepo po vrsti. Kako smo se imeli v Vrtojbi? Ha ha ha ha .....  ;D ;D ;D Sai + razstava + jaz = nerešljiva enačba s preveč neznankami. Odločitev - definitivno zaključimo lepotno kariero in začnemo z delovno. Moji živci in Saiev karakter definitivno ne sodimo tja  :D. Je pa res, da sodnik zagotovo še ni videl takšne predstave v ringu. Sai je pokazal vse, kar zna: od teka, do skakanja, hoje po dveh nogah, kamelanja, sedenja, lupčkanja,  :D ;D :D... Skratka, pomoje smo zgrešili stavbo, cirkus je bil drugje  :D ;D ;) Ampak, očitno je bil sodniku všeč, saj mu je prisodil PRM in BOB. Osebno sicer menim, da si po sodniških in pasemskih standardih tega ni zaslužil, saj že jaz kot laik na njem opazim veliko razstavnih pomanjkljivosti, kaj šele on. Sicer zaradi tega Sai ni nič slabši ali manj moj in oh in sploh je najboljši in najlepši zame, a vendar - razstave imajo pravila, pasme standarde in jaz ne vem, kaj je on gledal. Midva sva bila seveda navdušena in zadovoljna, a sem se odločila, da naju ne bom več silila v to. Bom pa zagotovo redna obiskovalka razstav kot gledalka in zagreta navijačica (brez pompomov  ;)).

Včeraj pa sem ga končno dala postrišt na čisto kratko športno frizurco in ko sem ga zagledala, sem rakla frizerki, naj mi da mojega Saia nazaj, da to ni on  ;). Še najbolj je bil podoben črni glisti z zobotrebčastimi nogami in irokezo na glavi  ???. Sem pa prvič videla njegove velike očke v vsej svoji lepoti, saj jih je do sedaj prekrivala dlaka  ::). No, danes je že bolje. Spal je pa celo noč ob meni na postelji, kar ni še nikoli. Mogoče ga je zeblo, saj je dal s sebe kar zajeten kos krzna (če bi ga stlačil v črno vrečo za smeti, bi bila do vrha polna  :o). Slikice pridejo, ko dobim fotoaparat.

Zdaj pa moram it, ker imam še veliko dela. Potem grem pa na službeno novoletno zabavo - jupiiii  :D

Lupčke vsem,
Špela&Sai


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , petek, 09.12.2005 : 13:57:20
Oj,

tudi naša Klejka je imela v torek kopalno - frizersko popoldne in je prava KP manekenka. Glede sprehodov pa ni problema - se je že aklimatizirala. V sredo je hodila na zelo, zelo kratke sprehodke, danes je paže bolje.
Ja, na snegu je pa res supeer noro.

No, OK, se bomo še kaj prebral.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: deteljica , petek, 09.12.2005 : 14:29:33
Manj se prijema sneg, če namžeš dlako med prsi z oljem ali vazelino.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , nedelja, 25.12.2005 : 13:35:26
Vsem kodroljubcem in obiskovalcem tega foruma želim vesele božične praznike ter srečno v novem letu 2006.

Vida in Kana

[attachment deleted by admin]


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 28.12.2005 : 08:49:01
Kana, upam, da Božiček ni bil za večerjo  ;). Hojla, me že kar nekaj časa ni bilo tukaj gor. Pa na žalost vidim, da nič kaj ne zamujam. Vidim, da vaši KPji uživajo na snegu 100 na uro  :D :D :D! Tudi naš Sai je zdaj, ko je ugotovil, da se da po snegu hoditi, čisto nor. Pa tudi predpraznično kopanje, striženje in krtačenje je že v polnem teku. Jaz moram priznat, da je Sai na las (ups, dlako  ;D) podoben Kani, sedaj ko je postrižen. Ravno tako so ga same noge in predvsem nega dlake je precej bolj prijazna lastniku  ::). Upam, da pridem kmalu do fotoaparata, da vam ga poslikam in boste sami ocenili, če se da ločiti med Kano in Saiem. Aja, pa še Božičkovo kapico moram najti, da bo slika identična  ;). Malce težje bo z lepim tranikom v ozadju, ke se mi ga ne bo dalo skidat, se bo pa zato bolj videl na beli podlagi  ;D. No, tole z dlako in oljem/vazelinom bomo pa sprobali, ker je kar zoprno praskati tiste kepe med blazinicami. Hvala za nasvet, Deteljica.

Ajaaaaaaaaa, čisto sem pozabila!!! Elon, vse najboljše za 1. rojstni dan!!!  :D :-* :-* :-* :D

Lepo praznujte, pazite se petard in SREČNO NOVO LETO!!!

Lupčke od mene in Saia!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , sreda, 28.12.2005 : 09:23:42
Tudi Saiu vse dobro za isti  - prvi rojstni dan,!!!!!!!! :D ;D ;) :) Sedaj sta že prava "dedca"  - razigrana in polna energije. Tudi mi vračamo lepe želje za Novo leto !!!

Tudi pri nas se pazimo petard .V našem naselju kar dobro poka , vendar precej manj kot prejšnja leta , toda kljub temu  se čez dan ne sprehajamo po naselju, rajši gremo kar za vodo in v hrib - na Križno goro !

Upam da se vsi lastniki KP-jev srčamo  na pasji razstavi v Ljubljani 14. in 15. januarja ????

Lep pozdrav od  Julijane in Elona . :D ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 28.12.2005 : 12:53:45
Ja, res bi se lahko dobili tisti vikend, ko bo razstava v Ljubljani. Na koncu ulice, kjer bo razstava (Vilharjeva) je en manjši travnik, pa bi jih lahko malo spustili, da se znorijo. To bi bilo enkratno!!!  :D ;D ;) :D Midva prideva - definitivno! Kdo še?

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , sreda, 28.12.2005 : 15:45:12
Jaz imam tud namen prit, vendar se moramo točno zmenit za čas in kraj (razstava traja dva dni).

Kar se pa tiče kepic zmrznjenega snega, sem dobila pa dobro priporočilo. Kužka speremo s hladno vodo (ne toplo ali vročo). Kepe takoj izginejo. Nato ga dobro zbrišemo in posušimo. To sicer ne reši težav, ki nastanejo med samim sprehodom, vendar jih ni treba na silo smukati dlake. Problem nastane pri mokrem snegu, ker so kepe tako velike, da Kana sploh ni mogla normalno hoditi.

Aja: Extreme! Če bi rada prav tako fotografijo Saia kot je Kanina, ti želim veliko sreče. Za fotografiranje sem porabila več kot eno uro, ker pač naš kuža ne more biti pri miru več kot sekundo. Kapa je pa sedaj popolnoma uničena.

Lep pozdrav in uživajte v zimski idili.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 03.01.2006 : 15:08:12
LEP POZDRAVČEK V NOVEM LETU! Upam, da ste lepo preživeli praznike, s čim manj pokanja petard (naš Sai jih, na srečo, sploh ni registriral) in čim bolj obloženimi mizami ter pasjimi sklečkami  ::)
 Midva s fantom in seveda Sai smo se v četrtek 29.12. preselili v naše novo stanovanje, tako da so bili prazniki kar naporni. Sreča je toliko, da nismo precej daleč stran od najinega prejšnjega domeka, tako da ni bilo tako hudo. Sai se sicer še ni čisto navadil, tudi poti za sprehajat je v okolici bolj malo, a se bomo že navadili. Smo pa na svojem in nam bo ravno tako lepo. Imam pa občutek, da mojedva bolj pogrešata Saia, kot pa mene  ;)

Za fotografiranje se bomo pa zmenili in organizirali skupinski "foto-sešn", da bomo en drugemu pse držali, še preden pobegnejo s kadra (mission impossible  ;D)  :D. Kdo vse bi prišel v soboto ali pa v nedeljo, ko bo razstava v Lj?

Pozdravčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , sreda, 04.01.2006 : 17:06:16
Meni (nama) bolj odgovarja sobota.
Nimam pa več razpisa za razstavo: A je v soboto na gospodarskem razstavišču?

Lahko se dobimo po 12. uri nekje tam, da se pokažemo konkurenci in nato odpujsamo v "izolacijo", da ne bo preveč zavidanja ostalih ;D.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , četrtek, 05.01.2006 : 06:19:02
Tudi nama odgovarja sobota. Da se nebi preveč iskali se lahko srečamo pri paviljonu Jurček -saj ga poznate , tisti okrogel razstavni prostor. Tudi ura je primerna.
Se že veselimo !
                   

POzdrav od Julijane in Elona.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 06.01.2006 : 08:40:24
Sprejeto tudi z najine strani - sobota ob 12h pri Jurčku na Gospodarskem razstavišču.

Jupiiiiiiiiiiiiiiii, že komaj čakam  :D!!!!!!!!!! Pa ne pozabit fotoaparatov  ;)

Lp, Špela&Sai


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 06.01.2006 : 08:43:38
Mogoče bodo pa po našem srečanju organizatorji začeli razmišljati o novi razstavni skupini kodrov - kodri "hišne maze" z normalnimi frizurami  ;D Definitivno premagamo vse na specialki  8)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , ponedeljek, 09.01.2006 : 14:21:14
Se vidimo.

Jupiiii


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , torek, 10.01.2006 : 13:37:08
Hojla!

Končno smo se pri nas tudi zbudili, kot vidim še do cajta. Dobra ideja, tale rastava, čeprav nam ustreza ura po 14h (al pa kar predlagam uro 14h). Skoraj sigurno pa lahko rečem, da se pojavimo tam. V premislek - paviljon Jurček ob 14h.

Lp, Damjan. Alenka, Vita & Klea


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 13.01.2006 : 14:59:40
V bistvu tudi meni ustreza malo kasneje - ob 14h, ker so me prosili, če bi delala kot zapisnikar na specialki popoldan. Tako moram biti tam ob 16h, dopoldan pa bi si rada v miru ogledala preostalo razstavo - to s Saiem poleg bi bilo nemogoče, saj bi se on z vsakim igral, potem pa večino časa skače po zadnjih nogah, jaz pa srfam za njim  ;D :D. Na kakšno ogledovanje lahko ob tem pozabim  ;) Mene edino skrbi, če nas bodo z neprijavljenimi kužki pustili skozi vhod. Poleg je najbrž dobro imeti cepno knjižico, da vidijo, da je bil pes cepljen proti steklini (just in case). Upam, da mi bo zneslo iti vmes po psa in ga potem še domov peljat - živim sicer dokaj blizu - drugače pa pridem definitivno pogledat preostale kužone.

Upam, da bo tole uspelo...  :)

Lp, Špela


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 18.01.2006 : 14:41:49
Hojla,

V soboto je bilo ful dobro, samo škoda, ker se nismo imeli kam dat, da bi naši kužoni lahko malo divjali. No, sedaj ste videli, kaj pomeni imeti odpuljenega pudlja  :D. V nedeljo sem imela kar malo "muskelfibra" v rokah  ???. Sem bila ful vesela, da sem končno v živo videla še Kleo z lastniki. Ja, ni kaj - sklep: KP so daleč najlepši psi na naši obli, pa naj drugi rečejo, kar hočejo  8). Tako lepega pogleda, srčkanega obraza, čudovitih uhljev in prekrasnega karakterja nima nobena druga pasma, a ne?

Upam, da se kmalu srečamo na kakšnem travniku, da si bodo dali še psi lahko duška!  :D :D :D

 :-* od mene in Saia


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , sreda, 25.01.2006 : 11:54:02
HOJ,

Klea in Elon sta imela praktično celo nedeljo popoldan po razstavi čisto zase. Najprej dobro uro po zasneženem travniku, potem pa še dobro uro ''kao'' sušenja, neumorna akcija - to pa je kondicija. Zanimivo ju je bilo vided v stanovanju - nobenga dar marja ni bilo, edino Elona je mal zbegala muca, ki je natančno spremljala potek ''aktivnega sušenja'' kosmatincev s stopnic v kuhinji.
Ja, drugače bi bilo dobro videt jih na kup v akciji.

Lp, Damjan. Alenka, Vita & Klea.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , ponedeljek, 27.03.2006 : 18:39:16
Dobro jutro vsem skupaj. Upam, da ste se naspali to dolgo zimo.
Ali je še sploh kdo na tem forumu?

Ponudba za srečanje pri nešem vikendu še vedno velja. Naj se oglasi, kdor je za. Predlagam pa vikend okrog 20. aprila. Preden se bomo zmenili bo ta datum en dva tri.

Pa oglasite se kaj.

Vida


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , četrtek, 30.03.2006 : 14:50:40
No poglej, poglej,
 
nekdo se je pa le zbudil. Že dva meseca pregledujem Forum in mi ni bilo čisto jasno kaj in s kom je nekaj narobe, tako, kar na naenkrat. Datum ustreza, ker bo šlo za 1. maj verjetno bolj na tesno, pri nas že. Se pravi 15. ali 23. aprila. Mi smo v glavnem za, le še dogovoriti je treba točen datum (da se bolj točno splanira) in lokacijo (radarske slike, satelitski posnetki, ipd). Možnost pa je tudi, da se (poskusno) dobimo v Bitnjah pri Kranju (vprašajte Elona - on ve), kjer je možnost tudi za krajši čas, recimo popoldan (sedaj, ko je daljši dan).

Pozdrav, Damjan in ostali v pričakovanju odgovora.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , četrtek, 30.03.2006 : 17:36:02
Meni trenutno najbolj usteza sobota 22. aprila. Upam da bo vreme uredu. Lahko naredimo pravi piknik z jedačo in pijačo.

Naj se še kdo javi in pove svoje mnenje.

Hov-hov-hov
Kana in Vida


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 11.04.2006 : 14:30:12
Hojla,

Tudi jaz se po dolgem času oglašam. Meni žal sobota 22. ne ustreza, ker sva s Saiem začela obiskovati tečaj za terapevtske pse v Gradcu in imam ravno ta dan tečaj. Sem pa vsekakor za kakšen drug dan - mogoče v nedeljo 23.? Ja, pa satelitske slike lokacije bi bile zaželjene  ;) Moj Sai je še vedno tako naspidiran kot je bil in tudi v Gradcu so ugotovili, da je bolje, če se nehava ukvarjati z agilytijem, ker ga to le še bolj vzpodbuja k njegovim norčijam. Priznam, da je včasih že zelo naporno in da mi že zmanjkuje idej, kako izbiti iz njega te kengurujevo-mungovske gene  ??? Očitno se vsake osebe ali živali tako razveseli, da se mu kar pobluzi in potem skače po zadnjih nogah in se ga sploh ne da umiriti - adijo pamet! No, upam, da nam bo uspelo to izbiti iz njegovih tac - se učimo, da imajo psi štiri tace zato, da hodijo po njih  :D

Skratka - sva živa in zdrava in se veseliva, da se bomo kmalu uspeli srečati.

 :-* :-* :-* od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 11.04.2006 : 19:55:48
Lepo, da se je oglasil še en zaspanec. Kar se pa tiče satelitskih slik, jih nimam - imam pa letalske posnetke terena. Slike sem nalžila na internetni album. majamaja.moj-album.com. Nahaja se v mapi naš vikend.

Območje se nahaja 3 km iz Ceknice v gozdu. V Cerknico pridemo po primorski cesti iz Ljubljane (50km) izvoz Unec in nadljujemo še 7 km.

Kar se pa tiče samega prostora, ni ograjen, vendar mislim, da je dovolj velik kar se tiče pasjih pobegov. Tu so štiri jase in grmovje z drevesi. Dostop je možen z avtomobilom po gozdni cesti. Terenski avto ni potreben. Prometa tu ni, mimo pride le kakšen naključen sprehajalec.

Lahko se pa zmenimo tudi za v nedeljo. :D

Vabljeni


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 14.04.2006 : 10:36:30
Tisto s satelitskimi posnetki nisem resno mislila - ampak sta pa huda posnetka. Kdo je pa avtor? A Kana pilotira, ti pa slikaš  ;) :D

No, midva sva za nedeljo...

Lepe praznike, pa veliko pirhov, šunke, hrena, potic,... - ampak le za vas, peseki naj ostanejo pri briketih. Moj Sai je že skoraj dva meseca na dietnih briketih, ker so ugotovili, da je alergičen na mlečne beljakovine. Zaradi tega je imel kar hudo vnetje ušes, ki smo ga sedaj zrihtali, ampak na briketih bo pa še ene dva ali tri tedne.

'dijo,  :-*Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 18.04.2006 : 19:24:59
Naj se javi, kdor lahko pride v nedeljo.

S Kano vas že komaj čakava.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 19.04.2006 : 08:57:45
Za to nedeljo prijavljam najinih šest nog in pripadajoče kocine  :D

Lp, Š&S

Bi pa prosila za malce natančnejši opis poti, kako se pride do tja.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , sreda, 19.04.2006 : 16:25:57
Javite se prosim še ostali lastniki štirinožcev.

Plan poti:
Zapeljete na primorsko avtocesto v smeri iz Ljubljane proti Kopru. Na izvozu Unec greste dol. (Najprej je izvoz Vrhnika, Logatec ter Unec.) Z Unca se peljete skozi Rakek (približno 3km) in še naprej po glavni cesti skozi majhno naselje Podskrajnik. Sledi dolga ravnina in že vidite Cerknico. Velika oranžna stavba na levi je telovadnica. Če boste peljali naprej, pridete v center, vendar pred Cerknico (na sredini ravnine) zavijete levo z glavne ceste (smerokaz za Begunje). Med hišami se peljete kakšnih 300m (cesta malo zavija) in na desni strani se nahaja MM bar. Predlagam da se dobimo tam. Bar je v bližini telovadnice.

Kar se pa ure tiče, je meni vseeno. Počakala vas bom pred barom.

Se vidimo


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , četrtek, 20.04.2006 : 07:28:13
Pozdrav tudi od Elona in Julijane !

Tudi mi se bomo pridružili Saju in sporočamo, da se že veselimo srečanja.
Seveda je vse odvisno od vremena, vendar kaže da bo lepo. Mogoče bi bil čas po kosilu okoli druge ure primeren ?
Pot si lepo opisala tako da nebi smelo biti težav z iskanjem. Lahko se pa dogovorimo  z Sajem in Kleo - ( upam da se nam bo tudi pridružila ) da se dobimo na koncu avtoceste in se skupaj pripeljemo do bara.
 
Pozdrav od Julijane in Elona !


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 21.04.2006 : 11:24:46
Ob 14h nama ustreza  :), da ne bo treba prezgodaj vstati  ;). A je že pred izvozom za Unec ena črpalka, ali ne? Če je, bi se lahko tam dobili cca. ob 13.30, pa se potem po konvojsko pripeljemo do MM bara. Se še slišimo po telefonu. A bo imel kdo možnost fotoaparat vzeti s sabo??? Jaz ga nimam - še nisem v tej moderni dobi digitalcev  :(

Že komaj čakam, da se vidimo!!!  :D

Lp, Š&S   :-*


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , petek, 21.04.2006 : 13:37:14
Takoj po izvoz Logatec je ogromna bencinska črpalka in restavracija.
Je pa tudi kmalu po izvozu Unec (pred naseljem Unec) postajališče. Je sicer makedamsko (za parkiranje tovornjakov), vendar tudi primerno.

Vas čakam ob 14.00 v MM baru.

Kana že komaj čaka.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , torek, 25.04.2006 : 17:22:56
Na strani http://majamaja.moj-album.com je nekaj fotografij z nedeljskega srečanja kraljevcev. Tistim, ki so manjkali, je lahko žal. Za vtis pa naj si pogleda slike. Toliko kodrov malokdaj vidiš na kupu.
Se vidimo nasljednjič.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , sreda, 26.04.2006 : 07:10:05
Na strani http://majamaja.moj-album.com je nekaj fotografij z nedeljskega srečanja kraljevcev. Tistim, ki so manjkali, je lahko žal. Za vtis pa naj si pogleda slike. Toliko kodrov malokdaj vidiš na kupu.
Se vidimo nasljednjič.

Super fotke, so mi tile kraljevi pudli všeč, imela sem srednjega, samo tile so res carji...lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , sreda, 26.04.2006 : 18:26:19
Živjo. Oglašam se prvič. Sem ponosna novopečena lastnica 11 tedenskega črnega kraljevskega pudla Fly-ja. Je moj drugi pudel, prej sem imela srednjega srebrnega.
Fly je ful luškan, crtek, nagajivček ... pa kaj vam govorim, saj poznate svoje. Moj je prav tak. Sedaj je še majhen, takorekoč dojenček, pa se že repenči in važi pred ostalimi psi, ne glede na velikost. Najbolj obožuje majhne otroke, ki pa večinoma ne razumejo njegove razposajenosti in se ga v glavnem ustrašijo. Kolikor je zbujen, je hiperaktiven, na srečo pa še veliko spi. 
Super se mi zdi, da ste se tako povezali med seboj in se srečali skupaj s kužki. Se bomo lahko tudi mi kdaj pridružili, ko bomo večji? Še eno vprašanje - koliko tehtajo vaši kužki? Moj Fly ima pri 11 tednih že 8 kg. 
Pozdrav vsem od Nataše in Flyja.  ::)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , sreda, 26.04.2006 : 19:40:11
Pozdravljena Moony!

Kje pa si kupila kužka?
Dobrodošle so kakšne fotke. Upam, da boš kaj večkrat čvekala na forumu pod to temo. :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , sreda, 26.04.2006 : 20:32:29
Fly je od Danijele Gajić. Imel je še dve beli in dve črni sestrici, poležani pa so bili 9.2. Fotk imam sicer že na kupe, vendar bi mi prišlo prav kako navodilo, kako jih dodam k sporočilu.
Zaenkrat je priden (pri nas je 12. dan), nekaj težav imamo z lulanjem po stanovanju, pa glede na njegovo starost niti ni prehudo. Je izjemno radoveden in radoživ, nosi pa se že prav po kraljevsko. Očitno imajo to v genih.
Bom sproti poročala o razvoju, dobrodošle pa mi bodo tudi vaše izkušnje.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 28.04.2006 : 07:18:14
Hojla in pozdravljena Moony ter Fly!

Ful lepo, da je v našo druščino prikobacal še en kraljevček  :-*. Seveda ti bomo vedno na voljo s kakšnimi nasveti, seveda če bomo vedeli, kar te bo zanimalo. Drugače pa je na teh forumih toliko ljudi, da ni vrag, da ti nekdo ne bi znal odgovoriti na tvoja vprašanja. Res bomo ful veseli, če boš objavila kakšno fotko  8) - mi smo že malo pozabili iz kakšnih srčkanih kepic so zrasli naši kosmatinci. Saj so še vedno srčkani, ampak zdaj že niso več kepice, ampak ogromne kepe  :D ;) , ki pa se še vedno pridejo rade pocrkljat v naročje  ;D Mislim, da je nekje na forumu navodilo, kako prilepiš linke od fotk - malo pobrskaj. Ja v nedeljo je bilo v Cerknici res zabavno - se bomo morali večkrat dobit. Sedaj pa sploh, ko se že malo množimo.

O radovednosti in radoživosti ti bom lahko jaz kaj več povedala, saj mislim, da je moj Sai najbolj naspidiran od vseh  :D ;D :D Drugače pa ima sedaj 23,5 kg, ne vem pa, koliko jih je imel pri 11 tednih. Samo pazi, da ga preveč ne poredeiš sedaj, ko še raste. Bo imel kasneje preveč problemov. Saj vem, da se je težko upreti prosečim učkom, ampak ti bo kasneje kuža zelo hvaležen, ker ne bo imel problemov s kolki, sladkorno,...

Od kod pa si? Se lahko kdaj dobimo na kakšnem sprehodu, da se spoznajo.

Majamaja ful dobre fotke - še dobro, da si jih sploh uspela ujeti v objektiv  :D Ko sva prišla domov, je Sai spal kot ubit. Pa še vedno mi ne gre iz glave jabolčna pita od tvoje mame - njammmmm  :P

Se beremo...
PiP, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , petek, 28.04.2006 : 22:17:40
Živjo! Hvala za pozdrave, tudi od Flyja.
Midva sva z goriškega konca, tako da dvomim, da bo prav veliko možnosti za bežna srečanja in sprehode. Ker, če sem prav razumela, ste ostali bolj iz osrednje Slovenije, tako da bova midva provincialca malo prikrajšana za vašo družbo. ;D ;D ;D   
Kako se prilepi kako fotko bom še malo naštudirala, tako da vas spomnim, kako izgledajo navihančki v rosni mladosti.
Sicer pa - iz mirnega dojenčka se je v dveh tednih Fly razvil v pravo malo zverinico. Kamor koli greva, je vse njegovo, vsi ostali kužki so na svetu izključno zato, da se lahko igra z njimi (razen dveh ali treh, ki se jih iz meni neznanega vzroka boji), prav tako otroci, mimoidoči, golobi in vsake vrste odvrženih odpadkov. Predvsem obožuje uporabljene papirnate robčke, tako da vsak najin sprehod zgleda kot en sam fuj in pusti to in podobne grožnje. Včasih se mi zazdi, da pobira smeti samo zato, da me jezi in da se potem dajeva, kateri bo zmagal. En sam fuj in au in to se ne sme je nato tudi doma, saj so čisto vse stvari, vključno z našimi okončinami, narejene ravno prave velikosti za njegov mali gobček. Čez ostalo (razen kake lužice v stanovanju) se ne morem pritoževati, ker zna tudi ubogati in tako nesrečno pogledati, da so mu v trenutku odpuščeni vsi grehi.  Naivno upam, da bomo vse grde razvade odpravili in se razvili v lepo vzgojenega kužka, kakor bi se za kraljeviča tudi spodobilo.  ;) ::) :o


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: minas , nedelja, 30.04.2006 : 10:37:35
Živjo Moony!
Jaz pa vaju poznam! :D Nimam pa sreče, da bi vaju kaj več videla. Verjetno imata drugačne smeri. Upam, da se bomo videli kaj več!
Lp, Nastja in Dick


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , nedelja, 30.04.2006 : 15:27:55
Minas, ali imaš tudi ti kraljevega kodra?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , nedelja, 30.04.2006 : 19:50:20
Čau Nastja! Za naju pa se res ni za bat, da se ne bi kmalu srečale!
Majamaja, Minas ima pritlikavega kodra.
LP


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 04.05.2006 : 12:16:28
Hojla  :)

Nekaj vas moram vprašati. Bi bili lastniki kraljevčkov pripravljeni priti eno od prihajajočih sobot priti v Ljubljano pred trgovino Mr. Pet v BTC-ju? Prosili so me namreč, če bi se prišli pokazat, saj bodo ob sobotah zopet začeli s predstavitvami različnih pasem. In ker veliko ljudi sploh ne ve, da obstajajo tudi "ta veliki" pudlji, bi bilo lepo, če jim pridemo pokazat naš kosmati ponos. Stvar se odvija dopoldan, najbrž kakšno urico ali dve, odvisno od zanimanja. V bistvu bi morali samo biti tam, pokazati naše kosmatince in odgovoriti na kakšno od vprašanj mimoidočih. Za ostalo bodo poskrbeli oni. Kdor je zainteresiran, naj mi sporoči. Zraven razmislite še, katero od sobot bi najlažje žrtvovali za to, da se bomo lažje uskladili. Sporočite še ostalim lastnikom KPjev, če jih poznate.

Pozdravček,
Š&S  :-*


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , petek, 05.05.2006 : 16:54:23
Midve s Kano sva za. Datum pa naj določi kdo drug.
Pa lep in sončen vikend želim.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , petek, 05.05.2006 : 17:40:30
majamaja ful imaš lepo ime za tvojo pesjanko, moj bivši sr.pudelj je bil njen soimenkak (Kan mu je bilo pač ime). Opažam, da glede na to, da včasih je bilo ogromno pudlov, sedaj jih je tako toy, malih, srednjih zmeraj manj, Velikih pa včasih sploh ni bilo oz so bili še bolj redki. Že moj srednji je bil en živko, bi pa ful mela rajši takega velikega pudla (so mi pač večji psi bolj všeč). Večkrat vidim enega tega krasotca v Savskem naselju v Lj, res lepotec..no vsem lastnikom še naprej mnogo veselje s vašimi pesjani oz. pesjankami...lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , ponedeljek, 08.05.2006 : 10:38:21
Pozdrav od Elona in Julijane !

Smo že trije ZA !! :D ;) :) Glede datuma se bo pa treba res uskladiti , saj prihajajo počitnice. Mogoče čim prej ?
Majamaja, tebi pa še enkrat hvala za posnetke našega srečanja !


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , ponedeljek, 08.05.2006 : 18:41:02
Fly bi tudi prišel, seveda če so dobrodošli tudi malčki (jutri bo dopolnil 3 mesece).   


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 11.05.2006 : 14:16:35
Hoj,

Super, vidim, da se bomo uspeli skupaj naklanfat  ;) Valda, da so mladički zaželjeni, Fly. Bodo vsaj ostali mimoidoči videli, kako neznansko srčkani so, ko so mali  ::) Saj ne, da kot odrasli ne bi bili več, ampak saj veste, kakšni so mladički. Jaz moram priznat, da imam prosto soboto šele 10.06., tako da če ostalim tudi ustreza, povejte. Lahko pa se dogovorite tudi za kakšen datum prej, bova pa s Saiem le slikice gledala  ???

Aska2005, mislim da si v Savskem naselju videla mojega Saia - hvala za kompliment  ::) (če veš, da je zagotovo samček) ali pa njegovo polsestrico Naomi (leto dni starejšo). Dokler se nisem preselila v Moste, smo bili sosedi. Je pa res, da je pudljev vedno manj na spregled. Sploh ne vem, zakaj, ko so pa tako hvaležna pasma, sploh za v stanovanje. Mogoče bodoče lastnike odvrne to, da jih morajo vozit strišt, ampak saj veliko pasem strižejo. Bomo mi naredili malce več reklame za njih, a ne?! Upam, da se nam boš pridružila pred Mr. Petom.

Majamaja, res hvala za fotke!

Lepo se imejte!!!
Š&S  :-* :-* :-*


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , četrtek, 11.05.2006 : 18:26:52
Aska2005, mislim da si v Savskem naselju videla mojega Saia - hvala za kompliment ::) (če veš, da je zagotovo samček) ali pa njegovo polsestrico Naomi (leto dni starejšo). Dokler se nisem preselila v Moste, smo bili sosedi. Je pa res, da je pudljev vedno manj na spregled. Sploh ne vem, zakaj, ko so pa tako hvaležna pasma, sploh za v stanovanje. Mogoče bodoče lastnike odvrne to, da jih morajo vozit strišt, ampak saj veliko pasem strižejo. Bomo mi naredili malce več reklame za njih, a ne?! Upam, da se nam boš pridružila pred Mr. Petom.
Š&S :-* :-* :-*
Tvojega lepotca vidim  večkrat, ko se iz šihta tam mimo peljem, v živo pa sem srečala pred kratkim polsestrico Naomi, za katero sem prvo mislila , da je to tisti , ki ga videvam, pa so mi povedali, da je še eden iz savksega.  Bo treba res več raklame narediti za njih...Pred Mr. Peta pa pridem. Se že ve katero soboto bo to?
lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , petek, 12.05.2006 : 23:46:49
Kar se nas tiče, je OK katera koli sobota. Upam, da se bomo uspeli zbrati še pred poletjem, ker po dosedanjih (sicer skromnih) izkušnjah Fly nad soncem in vročino ni preveč navdušen. Vsi pa že komaj čakamo, da se vidimo.

Pozdrav vsem.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 17.05.2006 : 06:55:01
A se pol probam zmenit kar za soboto 10.06.? Mogoče se nam bodo pridružili še novopečeni lastniki (v nedeljo ga grejo iskat na Češko) še enega črnega lepotca, tako da Fly sploh ne bo najmlajši  ;) Kdo vse bi lahko prišel tisto soboto, da jim povem okvirno številko? A ima kdo kakšno idejo, kaj bi počeli za popestritev - čeprav mislim, da bodo že naši štirinožci sami znali poskrbeti za to  :D (sploh v Saia ne dvomim  ;D)?

Se kmalu vidimo...

 :-* od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , četrtek, 18.05.2006 : 06:43:03
Meni je prav. Upam, da ne bo prevroče. Ali je tam morda kakšna senca?

LP


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 18.05.2006 : 07:53:51
Mislim, da senčke ni nič, lahko se pa zmenim, da nam namontirajo bazenček, ki se je prejšnjo soboto odlično obnesel, ko so imeli predstavitev prinašalčki  :D. Sploh niso hoteli ven. Mogoče si bo pa trgovina do takrat že omislila kakšno tendo ali kaj podobnega. Jim bom predlagala.
Ali ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko tam počeli? Bi si kdo vzel čas za pripravo kakšnega krajšega materiala o pasmi (poudarek na velikih pudljih), pa ga nakopiramo. Ali pa kakšen plakat... Mogoče se bom jaz kaj spravila početi, če mi bo čas dopuščal. Ideje dobrodošle...

Oglasite se še drugi, da vem zaradi števila.

PiP,
Š&S  :-*


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , četrtek, 18.05.2006 : 08:31:31
Nam je tudi prav. Bazenček in senčka bi bili pa prav zares dobrodošli.

Pozdrav vsem.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 18.05.2006 : 13:30:40
Ravnokar sem govorila z Nino (lastnica Elonovega in Saievega dedka) in je rekla, da tudi ona pride z Atilo. S seboj bo prinesla tudi razstavno mizo, pa vse pripomočke za striženje in negovanje,... skratka bo ful dobroooo  :) :D

Še nekaj....  poznate koga, ki bi imel belo KP - samička je iz zadnjega legla Danijele Gajič in še čaka novega lastnika.

Se beremo....

Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 30.05.2006 : 09:42:12
Hoj hoj, kje pa ste vsi  :-\ ? Pa ne, da vas je dež pregnal pod kovtre in še do računalnika ne morete  :)

Komaj že čakam soboto 10.  8) :D ::) ! A pride kdo na piknik od mojpes neta, ki bo naslednji dan 11.? Se je potrebno prej prijaviti in to le še do 1.6.! Midva s Saiem prideva in upam, da še kdo od vas tudi.

Aska2005, srečanje je bilo bolj kratko, tako da upam, da se vidimo v soboto in malce več poklepetamo.

Nasmeh na usta in iskrice v učke, pa bo prišel tudi sonček  ;) ::)

PiP, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , sreda, 31.05.2006 : 16:07:15
A je 10.6. dokončno potrjen? Ob kateri uri naj bi se zbrali in predvidoma koliko nas bo?
Mi že komaj čakamo.

Se vidimo prihodnjo soboto, do takrat pa prav lep pozdrav.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , sreda, 31.05.2006 : 19:07:54
EXTREME res srečanje je bilo bolj kratko, a me vseeno veseli, da sem videla tvojega lepotca. Res je ful lep.
Tudi mene zanima ob približno kateri uri boste pred Mr. Petom?

lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 01.06.2006 : 18:05:19
Hojla,

Predlagam, da se dobimo pred trgovino ob 9h (če kdo ne more tako hitro, ni panike), da se še malce naklepetamo in zmenimo, kaj bomo sploh počeli. Pa tudi zaradi vremena bo najbrž bolj, da ne bo prevroče. Sicer slabo kaže, da bi lahko bilo tako, ampak bodimo optimisti. Če ima pa kdo veze na sončni upravi, pa kar naj naroči nekaj ur sončka  ;) 8) Jaz se bom še pri prijateljici pozanimala, kaj drugi ponavadi počnejo, ko so tam, pa vam sporočim na forumu.

Lepo se imejte, že komaj čakam, da se spet srečamo!!!

PiP, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 07.06.2006 : 10:30:59
Hoj hoj  :)

Še vedno nič predlogov? Mogoče se nam pridruži še ena KP po imenu Reja, skupaj z lastnico, seveda. Koliko KPjev bi bilo potem tam? Če prav štejem 7 oz. 8 (če pride še Gustav), a ne?

Lupčke, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , sreda, 07.06.2006 : 11:44:14
Fly pride definitivno.
Se vidimo.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , sreda, 07.06.2006 : 19:46:27
EXTREME super, da vas bo tolko s  KP-ji tam. Brez fotiča ne pridem ;) ;D. .lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 08.06.2006 : 08:35:37
Hejlo,

Ker ne napovedujejo ravno najlepšega vremena za soboto, vseeno sporočam, da v primeru dežja lahko "vedrimo" pod streho pred trgovino. Zato bi tudi stvar prestavili na malce kasnejšo uro, če ste za to. Povejte, če bi vam ustrezalo ob 11h?

PS. Fotoaparati zaželjeni!!! Jaz si ga grem kupit šele 15., ko bo plača  ;)

 :-* :-* :-* od S&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , petek, 09.06.2006 : 07:20:56
Uau,

To je pa noro, tukej se pa dogaja. Par dni me ni na forumu, moram pa pol ure brat forum.

Klea definitivmo bo tam in ura okrog 11h nam super ustreza (bomo pač jutri ustavili gradnjo - ki je tudi vzrok za naš mrk), razen, seveda, če ne bi bilo česar nepredvidenega.

Superca za novince, se vidimo jutri,
Klea, Vita, Alenka in Damjan.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , petek, 09.06.2006 : 07:43:42
Nam je 11 tudi super. Velja za potrjeno?
Se vidimo.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 09.06.2006 : 09:01:50
Ja, 11 je definitivno.

Se že veselim...

 :-* od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , petek, 09.06.2006 : 10:10:13
Uf, jaz sem ful želela priti pofirbcat, pa mi žal ne bo zneslo...  :'( Se grem rekreirat na DM-jev tek, kjer je štart glih ob 11h!
Upam da bodo slikice v prihodnjih dneh sledile...
Uspešno predstavitev vam želim in stiskam pesti, da nas vreme le ne bo pustilo na cedilu!!!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , nedelja, 11.06.2006 : 17:36:43
Včeraj je bilo res lepo videti tolko lepotcev in lepotic na kupu. So mi kar nekaj skominov dali, enkrat upam, da bom tudi sama imela tega KP-ja. Aski bi bil idealna družba, ker tako hiperaktivni so. Res niti sekundo ne morejo biti pri miru. Res težko jih je bilo fotkati in pa še vreme je bilo bolj slabo, zato fotke niso tako dobre. Tukajle pa link do fotk: http://aska-zivali.moj-album.com/album/3634320/

lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , ponedeljek, 12.06.2006 : 10:11:35
Aska2005, hvala za fotoseanso!! :D Res mi je žal, da nisem mogla priti malce počohljati prekrasnih KP-jev...  :'( No, upam da bo še kaka priložnost, jih toliko videti na kupu!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: majamaja , ponedeljek, 12.06.2006 : 15:11:50
Tudi z moje strani hvala za fotografije. Sama nisem namreč nič slikala. Upam, da bo še kdo objavil svoje fotografije.
Lep pozdrav


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 13.06.2006 : 19:36:17
Hoj,

Meni jih je prijatelj prinesel na CDju, pa jih je okrog 100 (se mi zdi). Se bom potrudila dati jih nekaj najboljših v mojalbum.com, pa vam sporočim link naknadno... Drugače je bilo pa itak noro videti toliko kosmate lepote na enem mestu  :D
Vam sporočam, da je novi član KPjev v nedeljo srečno prispel iz Češke in ga bom šla kmalu pogledat in pomečkat še za vse vas  ;) Upam, da do takrat že nabavim fotoaparat, da ga še poslikam  8) - da vas malo spomnim, kako je bilo, ko so bili še naši taki za v naročje  ;D

Lepo se imejte in uživajte v sončnih dneh (saj ne vemo, koliko nam jih bo poletje še namenilo  :-\)

 :-* od Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , torek, 13.06.2006 : 20:41:59
Evo, uspelo mi je spraviti nekaj fotk na net. Spodaj je link do njih

http://extreme.moj-album.com/


Lahko noč,
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , torek, 13.06.2006 : 21:51:35
EXTREME super :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 30.06.2006 : 14:34:06
Kaj je zaspančki  ;) ? Ste že vsi po dopustih in nožice ter tačke namakate v morje? Midva s Saiem na škrge dihava v stanovanju brez klime  :D, ker greva šele konec avgusta na dopust. Bova že. No, če že uživate, nalimajte potem kakšno morsko fotko semle, da bova malce cedila sline  :P

Vroče  :-* vsem,
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 21.07.2006 : 08:24:31
Halooo???


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: TinaZ , petek, 21.07.2006 : 08:55:24
Ok, OK, se bom pa jaz oglasila, ker se tudi pri francozkih nič ne dogaja (zeh zeh). Sem malo gledala po tvojem albumu pa videla fotke z Gradu od lani, ko so se Sai in frenchiji mrcvarili na tisti jasi :-)) Baje je pa Buba zadnje čase veliko bolj prijazna do kužkov, tako da lahko tisto srečanja kaj ponovimo, seveda jeseni, ko bo vročina mimo.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , nedelja, 23.07.2006 : 21:23:13
Da se še jaz malo oglasim - kako kaj pasji bratranec? Špela - nič ne napišeš o vaših dosežkih ;)!!

Naše dva sta pravo nasprotje - ta velik v senco, tamali pa na sonce! Kako pa kaj Sai prenaša tole vročino in ostali KP-ji? Kaj naredite, da jih malo ohladite? Si sploh ne pedstavljam da bi imela psa z dolgo dlako - bi se mi ful smilil, čeprav vem da jih to tudi varuje ... jaz bi ga kar postrigla na 1mm!

Uuu, a je že kdo videl KP-ja postriženega na "balin" po celem telesu?  :D

Ja, je že pozno!!
Lahko noč, Irena


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , ponedeljek, 24.07.2006 : 13:21:50
No, pa še malo glasu od naju s Flyjem!
Sonce in vročina našemu mladeniču nič kaj ne ustrezata, vendar ju nekako premagujemo z daljšimi sprehodi zjutraj in zvečer, čez dan pa gremo samo za 5 minut na WC in še to po senci. Če se slučajno zgodi, da mora na sonce, je pa ves bogi in komaj čaka, da se vrnemo domov. Na srečo  se to zgodi malokrat. V vodo ne mara, tako da se na ta način pač ne hladimo.
Imava pa en problem in sicer vnetja ušes. Do sedaj je imel že 3, baje zaradi izredno dlakavih ušes. Jaz mu sicer ušesa redno čistim in pulim dlako, kolikor je vidim in dosežem, ampak veterinar pravi, da mu raste vse do bobničev in da mu bo verjetno stalno povzročala težave. Ali ima oz. je imel tudi kateri izmed vaših KP podobne težave? In če, kako ste jih odpravili?

Vroč (ta trenutek 37 v senci) in sončen pozdrav s primorske.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , torek, 25.07.2006 : 09:03:22
Tudi  Elon in Julijana se oglašata !
Res ,tale vročina ni najlepši čas naših kužko, je prava  "pasja vroćina". Elon tudi ni ravno ljubitelj vode. V nedeljo smo se kopali v bohinjskem jezeru pa je  med plavanjem kar pozabil brcati s tačkami in je kar malo potonil , se napil tople bohinjske vode tako da smo mu morali pomagati da je prišel v plitvino. Sicer je bilo to njegovo tretje kopanje in plavanje in mogoče bo izboljšal svojo tehniko plavanja.Verjetno pa nebo reševalec iz vode !!!!
Glede vnetja ušes pa pri nas rešujemo situacijo kar z sokom od  "natreska" Rečejo mu tudi "ušesnik". V vsako uho mu stisnemo en listek in videti je , da mu zelo prija. Malo mu še pomasiramo  in do sedaj nismo imeli še nobenih vnetji. Mogoče bi Flyju to pomagalo.  Pri nas smo to dajali tudi otrokom kadar so jih bolela ušesa . Kapljic, ki jih je predpisal veterinr pa Elon ni prenašal .

Pozdrav tudi iz vroče Gorenjske !

Julijana in Elon
 


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , sreda, 26.07.2006 : 10:43:59
Najlepša hvala za nasvet. Bova poskusila.
Kaj netresk uporabljate ob težavah z ušesi ali preventivno? In če preventivno, kako pogosto? Ali ušesa prej očistite?

Vnaprej hvala za odgovor.
Nataša&Fly


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: julijana , četrtek, 27.07.2006 : 12:01:49
Pozdrav!
To smo mu dajali bolj kot preventivo  približno enkrat na dva meseca. Mislim ,da mu to nemore škodovati. Ima pa tudi naš Elon kosmate sluhovode in zelo nerad pusti da bi mu jih očistili oz. populili dlake iz njih.Po vsakem kopanju mu jih pa osušimo z mehko papirnato brisačo in stisnemo sok v vsako uho. Pri nas to deluje in upam da ni ni narobe.

L.P  .  Julijana&Elon


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Moony , četrtek, 27.07.2006 : 14:49:54
Sem vprašala tudi veterinarja, kaj si misli o tem in mi je rekel, da sicer ne ve, ali to kaj koristi ali ne, da pa mu definitivno ne more škoditi in naj zato kar poskusimo. Tako da bomo začeli, potem pa videli, kakšen bo učinek.
Hvala še enkrat za nasvet.

LP Nataša&Fly


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , sreda, 16.08.2006 : 10:30:43
Pozdrav!
To smo mu dajali bolj kot preventivo približno enkrat na dva meseca. Mislim ,da mu to nemore škodovati. Ima pa tudi naš Elon kosmate sluhovode in zelo nerad pusti da bi mu jih očistili oz. populili dlake iz njih.Po vsakem kopanju mu jih pa osušimo z mehko papirnato brisačo in stisnemo sok v vsako uho. Pri nas to deluje in upam da ni ni narobe.

L.P . Julijana&Elon

kakšen sok pa?
tudi naš pudelj ni ravno navdušen nad čiščenjem oz. puljenjem dlak iz ušes
pri kopanju pazim, da mu ne zmočim glave, saj je to lahko nevarno za ušesa
smo bili pa ravno danes pri veterinarki, saj je ima uneto eno uho in mu je med tem, ko je spal zaradi narkoze, populila dlake iz obeh ušes tako, da bo zdaj nekaj časa mir
je pa treba ušesa redno pregledovati in čistiti, saj se pudljem ne zračijo tako dobro, kot pasmam, ki imajo ušesa dvignjena gor
dobili pa smo tudi tekočino za topljenje ušesnega masla in antibiotike za en teden
pomembno je, da če pri psu opaziš in posumiš znake kakeršnega koli vnetja greš z njim k veterinarju čimprej, saj se lahko vnetja razvijejo v kronična obolenja, ki psu otežijo življenje


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ziksi , sreda, 13.09.2006 : 10:36:20
Špela, iz slikic se vse vidi - najraje ima ta velike!! ;D

http://www.mojpes.net/galerija/thumbnails.php?album=767

LP, varuška ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 04.10.2006 : 14:05:19
Hvala  ;)
Se še priporočamo...   Pa ful so dobre fotke :D

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: MARKO HREN , sreda, 18.10.2006 : 17:46:25
Pozdravljeni

Gre namreč za neke vrste Kodra če se ne motim - morda pa bi lahko kdo izmed vas kaj malega prispeval.

Prosim poglejte: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10333.msg232268.html#msg232268

lp

m


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 22.12.2006 : 13:20:10
No, ker se že dolgo ni nihče oglasil na tem forumu, bom jaz prebila led z dvema fotografijama...  8) :P :D

(http://www.moj-album.com/slike/270242/8D5njhSszLrn2Iu4.t.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/270242/vjQJ6NQFLwaWrWLO.t.jpg)

Lepe praznike!!!  :-*

Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , petek, 22.12.2006 : 13:25:26
Aja, komentarje k slikam si pa lahko preberete na http://www.moj-album.com/album/6150893/?os=6150902 in http://www.moj-album.com/album/6150893/?os=6150895

Upam, da se znala scoprat tele povezave...  ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , sreda, 27.12.2006 : 09:37:11
zakaj pa jaz ne morem dodajati slikic? :(


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: nemškadoga , sreda, 27.12.2006 : 09:50:29
zakaj pa jaz ne morem dodajati slikic? :(

Zato, ker nimaš paketa, ki ti to omogoča ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: nemškadoga , sreda, 27.12.2006 : 09:51:26
Več lahko prebereš tule:

http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=6


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , sreda, 27.12.2006 : 13:42:20
pa bi lahko zdaj spremenila in imela paket midi?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ka ty a , sreda, 27.12.2006 : 13:44:13
To lahko spremeniš.Tudi jaz ga bom izlicitirala zdaj,če ga pa ne dobim ga bom pa tako kot vsi kupila.
lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , sreda, 27.12.2006 : 13:49:37
jaz bi ga kupila


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: ka ty a , sreda, 27.12.2006 : 16:07:09
To pa lahko mislim,da narediš kadar želiš ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , ponedeljek, 01.01.2007 : 17:39:07
no sedaj imam midi paket :D
mi prosim pomagate kako lahko tu gor dodam eno slikico svojega pudlja?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 01.01.2007 : 21:57:50
Ancyka si dobila na ZS..lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , sreda, 03.01.2007 : 11:47:41
... čakamo... ;-)

LP


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , sreda, 03.01.2007 : 11:56:48
Ancyka kje sedaj je slikca oz. so slikce??

Lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , nedelja, 07.01.2007 : 21:12:50
ne vem kako naj dodam sliko na forum:(


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , nedelja, 07.01.2007 : 23:38:43
Ancyka to narediš tako, da greš na http://moj-album.com/   in si tam odpreš svoj album in daš potem tja slikce. Nato pa sem na forum dodaš link do tvojega albuma.

Lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , ponedeljek, 15.01.2007 : 16:19:39
aska2005, lahko pa celo damo fotko tudi v mojpesGalerijo ali pa jo celo pripopamo kot priponko na tem forumu.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , ponedeljek, 15.01.2007 : 23:55:00
aska2005, lahko pa celo damo fotko tudi v mojpesGalerijo ali pa jo celo pripopamo kot priponko na tem forumu.
O to pa le :D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , torek, 29.05.2007 : 19:23:28
(http://www4.slikomat.com/07/0529/5205202rsb.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/1204688.htm)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Ancyka , torek, 29.05.2007 : 19:25:13
(http://www4.slikomat.com/07/0529/190520eix6.jpg) (http://www.Slikomat.com/slika/1204707.htm)

Tole je pa naš Cani. Je zelo priden, ima izpit A ( v jeseni začneva z BBH ;)) , včasih je malo nagajiv ampak z veseljem se mu vsi nasmejemo.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D



Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Spelina , torek, 29.05.2007 : 19:30:40
kako je srčkan! obožujem apriko barvo!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: love0puppy , četrtek, 02.08.2007 : 19:19:23
cukerček mali!!!! :D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: little star , petek, 03.08.2007 : 13:31:52
Naša soseda ima kodra.Je že kar star..ima že nekaj sive dlake.Cani je res pravi cukerček  ;D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , nedelja, 12.08.2007 : 22:02:42
Cani je res pravi cukerček :D


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: amelie , torek, 21.08.2007 : 12:40:13
Pozdravljeni!

Midve z Neli (2,5 meseca KP) sva pa novi ::).
Ze kar takoj imam eno vprasanje. Doma sem v okolici ljubljane in pocasi bova morali k frizerju. Mi lahko prosim kdo svetuje kam? Predvsem bi bila jaz rada zraven!
Hvala!
Amelie in Neli


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , torek, 21.08.2007 : 12:49:07
Dobrodosli amelie in Neli :)

Za frizerja poskusi tule http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1017.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: amelie , sobota, 25.08.2007 : 11:20:56
Mi lahko prosim kdo pomaga? Zelo toplo so mi priporocili nekoga ki strize za rastave v Skofji loki, mislim da gre za zensko. samo ta problem imam da ne vem kdo je bil tisti ki mi jo je omenil, njeno ime mi je uslo iz glave.
Spela in Sai kje se vidva strizeta?
Hvala in LP, Amelie


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , sobota, 25.08.2007 : 11:51:32
amelie, nobenega frizerja iz Skofje Loke ni med clani mojpes.neta, zato tega imena tukaj javno ne bos mogla dobiti.
Ce se ne motim, Spela vozi Saia v salon, ki ga imas na zgornjem linku.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: amelie , sobota, 25.08.2007 : 19:19:32
Hvala.
Imam pa takoj ze naslednje vprasanje. Nelie ima zvecer vedno rdece belocnice, je to slucajno zaskrbljujoce? mislim da nimamo presuhega zraka v stanovanju.
Lp, Amelie


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: mojjj , nedelja, 26.08.2007 : 18:55:41
Zdravo!
Malo me je zmedel tisti aprikojček, na slikci....
A niso kraljevski kodri samo bele in črne barve ali se motim?!
Hvala za odgovor.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , sreda, 29.08.2007 : 12:23:24
Če se ne motim so dovoljene barve: bela, črna, apricot, rjava in siva.
Poleg tega obstajata 2 ali 3 različni tipi dlake. Vem da kodrasta in vrvnata. Ostalega se ne spomnim.  :-[
Lp, K.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: mojjj , sobota, 01.09.2007 : 16:01:58
Ancyka, a je tvoj Cani tudi kraljevski koder ali je srednji? Fuuuuuul mi je všeč! za celga "premuckat in prečohat"!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: mojjj , sobota, 01.09.2007 : 16:03:22
Pa še eno vprašanje imam - za vse. je življenjska doba kraljevca ista kot pri ostalih kodrih ali je krajša glede na to da so večji?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 04.10.2007 : 08:14:19
Hojla,

Po dolgem času se vama spet malo oglašava. Kolikor sem jaz seznanjena iz literature, naj bi bila življenjska doba KP okrog 15 let, kar je mogoče nekaj let manj kot manjše "izvedbe"  ;) Pač nekaj minusa let na velikost... Ampak če so ta leta kvalitetna, je vseeno ali jih je 5 ali 15, ker jih je vedno itak premalo, a ne.

Tudi mene zanima, če je Cani KP - na sliki ni videt, razen, če je še mladič. Bi bilo pa zelo lepo videt enega aprikojčka KP-ja, ker je pri nas že prava poplava črnuharčkov (pa brez zamere...  saj je vsak itak najlepši  8)). Če ne bi imel moj Sai energije za tri, bi se absolutno odločila za naslednjega KP v apriko barvi ali pa čokoladni (take barve je bil moj prejšnji Isko, ki je odraščal z mano 17 let).

Ko se spravim dat v album še nakaj slikic, jih bom tudi prilimala sem, da boste videli, kako pridno rastemo in še vedno razgrajamo in kravžljamo živčke Špeli  :D :P

Pozdravček in  :-* vsem KP-jem in njihovim dvonožnikom od naju s Saiem

PS. Amelie - jaz Saia vozim strišt v Studio nege (ti je že Jana napisala). Res so odlični in Saiu ni panike preživet tiste 3 urce, da ga skopajo in ostrižejo. Priporočam...


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 04.10.2007 : 08:35:33
Evo, ne vem, če bo tole uspelo, ampak lahko si pogletate 4 slikce mojega Saia sedaj, ko je že malo "zrelejši"  :D ;) ;D
http://www.moj-album.com/album/9631930/ - na tem linku je album (upam  ;))

Drugače se pa lahko malo pohvaliva, da bova to nedeljo na TV SLO 1 v oddaji NLP gosta skupaj še s prijateljico Katarino in njenim Jako. Tako boste videli, če bo Sai ušpičil kaj "live" (na vrsti bomo ob 17.45  ::)).

Lep dan,
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , četrtek, 04.10.2007 : 12:05:17
Extreme - Sai je zares fascinanten!! Lepotec pravi!!  :-* Fotke so pa tudi taprave!  :D Ampak Sai-ju hudički prav gledajo iz učk.  ;)
V nedeljo upam, da bom popoldne doma in si vaju oz. vas ogledala na televiziji!!
Lp, Katja
PS: Aja, še to: bosta tudi to soboto s Sai-jem tekla na teku v Tivoliju?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , četrtek, 04.10.2007 : 12:32:32
Hvala za kompliment JennyK  ::) Mislim, da je Saiu kar malo nerodno ratalo...  ;) Imaš pa prav glede hudičkov v učkih.... jih imam že toliko po stanovanju, ker skos ven skačejo  ;D :D ;D

V soboto pridem-o okrog 12h v Tivoli. Bomo malce delali reklamo za naše društvo. Tečt pa ne greva, ker se meni, po pravici povedano, ne da  :-[ (saj drugače non-stop letava okrog  ;)). Če naju vidiš, me kar pocukaj za rokav...  :o

Lp, Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: JennyK , četrtek, 04.10.2007 : 13:18:06
Haha, luštna je tale, glede hudičkov!!  ;D Mah, ampak sej veš, bolj je kužon navihan, je sicer naporno, ampak tudi neprimerno bolj zabavno, kajne?
Glede vikenda pa velja. Če se bom odločila iti tečt in potem malce še z Jenny harat' po Tivoliju in iskati sovrstnike za igranje, te sigurno pocukam za rokav!
Lp, Katja


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: jasnarene , ponedeljek, 08.10.2007 : 13:13:57
Res je luškan tale Sai. Jaz imam doma srednjega čokoladno rjavega kodra, starega 5 mesecev in bo moral počasi na striženje. Do zdaj se je strigel enkrat. Domov so mi ga prišlo ostičt vzreditelji. Zdaj sva pa naročena v kozmetičnem centru, pa me je kar malo strah, ker ga bom morala pustit samega. Povej mi prosim Špela, kako zgleda, ko odpelješ psa k frizerju in ostane sam med neznanci?
Hvala in lp, Jasna


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: EXTREME , ponedeljek, 08.10.2007 : 14:42:55
Hvala za kompliment, jasnarene  8)  Joj, čokoladkota imaš. Tudi moj prejšnji je bil tak... Je slovenske vzreje, od Petanove?

V Studiu nege, kamor jaz vozim Saia, je ful dobro vzdušje. Jaz sem imela tam prvič Saia pri cca. slabem letu in je že prebil z Mojco in Simonom 4 ure tretmaja (kopanje+striženje). Ker je bil še bolj živahen, sta potrebovala toliko časa, sedaj sta fertik že v 3 urcah. Je bilo pa vedno tako, da je prav dirkal v salon, saj je vedel, da ga tam čakata še vsaj dva psa od njiju, ki ju imata vedno zraven. Tako je čas med kopanjem, sušenjem in striženjem namenjen tudi nekaj dirkanju po salonu, da se sprosti odvečna energija  :D ;D ;) Zdaj ima mogoče edino malce "strahu" pred salonom, ker je imel dolgo časa probleme z ušesi in sta mu jih seveda tudi onadva čistila, česar pa ni ravno maral. Ampak nekaj lepih besed in že pozabi na vse in odkoraka v salon, kot da mene sploh ne pozna. Je pa res, da je Sai zelo ekstrovertiran kuža in je prava "mala" prodana duša  ;)
Mislim pa, da če se zmeniš z Mojco, da bi vsaj prvič bila rada zraven, ne bo problema. Vse se da zmenit... Aja, ti ga imaš naročenega v kozmetičnem centru (kje pa je to?). No, mislim, da bi se lahko tudi tam vse dogovorila...

Upam, da bo frizerski poskus uspel, potem pa hitro digitalca v roke in slikce na net, da po dolgem času spet vidim enega čokoladkota...

 :-*
Š&S


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: jasnarene , ponedeljek, 08.10.2007 : 15:14:16
Ja, moj čokoladko je slovenske vzreje iz Limbuša pri MB. Rekli so mi celo, da je trenutno edini čokoladno rjavi samček v Sloveniji. Od Petanove je očka od Taia.
Naš Tai je zelo navezan na nas in tudi pravi nagajivc je , tako, da me je malo strah kako bo pri frizerju. Smo pa iz Slov. Konjic, tako, da Ljubljana ne pride v upoštev, ker mu je rado slabo v avtu.  Vozimo ga tudi v šolo in že po štirih kilometrih je zadni čas, da se ustavimo.
Kozmetični studio Kosmati princ je iz Celja. Upam, da se bom lahko dogovorila, da bom pri prvem striženju zraven.
Tudi mi imamo težave z ušesi. Ko je bil še čisto majhen je imel vnetje, tako, da se zelo boji za njih. Ko ga češemo, nam vse dovoli, samo, ko pridemo do ušes je pa joj....
Prve fotke bodo takoj, ko se jih naučim vsavit na net.

lp,j



Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: jasnarene , ponedeljek, 15.10.2007 : 09:27:55
Ancyka, mislim, da tvoj lep Cani, ni kraljevi, ampak je srednji pudelj. Jaz imam doma 6 mesecev starega čokoladkota (srednji pudelj). Naslednji teden ga peljemo "prvič" k frizerju in ga bomo tako ostigli kot je tvoj Cani.
Lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: anja.p , petek, 19.10.2007 : 20:19:57
Pozdravljeni, ljubitelji kraljevskih pudljev!

Imam vprašanje za vas. Zanima me če kdo ve kje in kdo vzreja kraljeve pudlje, barva ni pomembna.
Bila bi vam zelo hvaležna za odgovor, ker si ga resnično želim.

Hvala že vnaprej.
Lep pozdrav,
Anja


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: PilotGirl , petek, 02.11.2007 : 13:12:28
Mene pa zanima, če so v slo al pa okolici naše meje, da dobiti kako telefonsko oz. kontakt za kraljevega pudlcka črne barve :) Doma smo se vsi v en glas odločili za kraljevega pudlčka!

Hvala za pomoč!


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Drejči , petek, 02.11.2007 : 18:26:36
Trenutno na mojpes.net-u ni vzrditelja za to pasmo. Lahko pa poklicete na Kinolosko zvezo Slovenije in povprasate kje v Sloveniji bi lahko nasli rodovnisko leglo.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: VITAALDAM , četrtek, 05.06.2008 : 14:18:36
Halo, halo,

tudi mi s Klejo še nismo izginili - malo daljša pavza to je vse, forum pa od cajta do cajta mal beremo. Je pa pa res, da so se kosmatinci kar mal, ampak res mal skulirali.

Upam, da se bol pogosto navežemo, čavči.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: PIDU , četrtek, 30.10.2008 : 18:34:19
Pozdravljeni KP-moj sine si je zaželel KP bele barve in zdaj bo 2 leti fant šparal da nabere potreben denar za nakup tega lepotca,vzrediteljev pa zdaj trenutno ni -bo pa čez 2 leti v Kopru-in takrat ga bomo kupili :D ;)
Jaz sem si sicer ful želela čina -samo sine in mož sta me preglasila in je zmagal KP -zdaj ko nam je umrla naša mopsovka -mi je tako doooooooooooooooooooolgi čas -ful jo pogrešam in upam da bosta ti 2 leti hitro minili :-\


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: PIDU , četrtek, 30.10.2008 : 18:38:25
EXTREME-sem gledala tvoje slikce Saija-ma pravi lepotec in tudi slike srečanja KP-sami lepei psi-povej kje ste kaj nobena več nič ne piše -javite ste lastnice teh elegantnih lepotcev ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , četrtek, 11.12.2008 : 21:26:54
Pogoje za uporabo mojpes.neta in pravila na mojpesForumu vsi poznate in se z njimi strinjate, kaj ne? Sicer ga ne smete uporabljati.

- pogoji uporabe mojpes.neta (http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=21)
- pravila na forumu (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html)

Zbrisana so vsa sporocila, kjer si vzreditelje in legla podajate sem in tja.

Na mojpes.netu med clani z ustreznimi paketi ni vzreditelja nobene variacije kodra, zato lahko prekinete s svojim pocetjem.
Hvala.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: PIDU , četrtek, 11.12.2008 : 21:33:15
hvala za ne prijaznost


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , četrtek, 11.12.2008 : 21:39:36
PIDU, v jok in na drevo.

Od mene se pricakuje prijaznost, ko se po mojem predhodnem brisanju komaj dohajate, kdo bo napisal, kje so mladici, pa svoje in tuje podatke objavljate, pa ... A od vas pa ni treba nicesar pricakovat? Vsaj to, da bi prebrali pravila. Pa morda se malo kulturnega odnosa, da pravila upostevate.

Ce komu kaj ne ustreza, so pravila vec kot jasna.
Internet ima neizmerno sirino.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: mat xxl , petek, 12.12.2008 : 22:58:12
Jana žal se boš morala tudi sama kdaj pred ogledalo postaviti in se vprašati, ali ti ne bi bolj slikica kakega Pitbula pripadala?  Skratka sodeloval sem na začetku na tem forumu in na forumu Pesjanar.si (ja napaka tale citat nisi si prebral navodil brišem???) Skratka Jana ugotavljam, da ta forum umira, po moji oceni pred vsem zato, ker ima nekega prehudega miličnika (ne policista) za administratorja, ki deluje kot KGB v sovjetskih časih vse videla brišem ......ja uporabniki pa pohlevni, ki so še ostali se ti skoraj opravičujejo, Ja Jana KGB se oproščam, ali si lahko vsaj življenje izprosim, da ostanem na forumu, da me ne banaš do konca, ko sem po pomoti kaj preveč v nasprotju z strogimi navodili napisal-a ??????

Skratka forum umira postavi se pred ogledalo in če ti je res, kaj do tega foruma, kot tudi do nevtralnih mnenj naredi anketo, kako KGB jevsko miličniško strog forum si uporabniki sploh želijo !

No sicer ne dvomim, da to tudi ta post pobrisan, sam bom pa banan samo zavedaj se, da je demokracija v Sloveniji že kar nekaj časa in nismo več v času Milice !!!!  Tako se naprimer za primerjavo vidi razlika med dvema forumoma, morda je starejšim, ki so navajeni tiranije države in pravil bolj všeč ta forum z vsemi miličniškimi pravili ostalim mladim in razgledanim pa konkurenčen forum, ker tu prav zaprav nikoli ne veš, kdaj kaj preveč napišeš in te milica potem preganja ?

Skratka g.Jana malo se zamislite !!!!

S spoštovanjem ! 


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , petek, 12.12.2008 : 23:16:05
mat xxl, kaj hodis jokat sem gor. Pojdi, od koder te je prineslo, ce je tule tako mrtvo, slabo in brez demokracije.
Kje le si staknil/a demokracijo, da se za moj denar lahko prepucavas z menoj tukaj gor. Od kod vlacis idejo, da je tukaj zastonj vse dovoljeno. Tukaj ti je dovoljeno izkljucno samo to, kar ti dovoljujejo pravila, kaj se dogaja z mojpes.netom, te pa prav popolnoma nic ne briga. Ce crkne danes, jutri ali pa ce je crknil vceraj. Nic na njem ni tvojega, nisi v nikakrsnem upravnem odboru ali v kakrsnemkoli drugem upravljalskem organu. Ce delam poslovni samomor - od kod ti pravica, da se oglasas?

Zamislila se bom v tistem trenutku, ko me bo prijelo, da takimle pridem tezit na vrata.
V pravilih jasno pise - ce komu kaj ne pase, NE SME UPORABLJATI MOJPES.NETA, zato predlagam, da se po hitrem postopku odstranis sam/a, ker se ocitno pocutis tukaj slabo in ti obisk mojpes.neta skodi. Torej si tukaj proti pravilom.

Ne zelim nikakrsnega tvojega odgovora, kot tudi ne ponovnega tvojega oglasanja. Tole in vse ostalo, kar ne bo povezano z VASIMI psi katere od variacij pasme koder, bo izbrisano brez zadrzkov.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , petek, 12.12.2008 : 23:31:11
Se tole imam pripomniti na to in na marsikatero drugo pasemsko temo.

Ocitno nimate nicesar povedati o svojih psih ali o pasmi, izjemno radi pa potem, ko ste nekaj popoldnevov lastniki mladica, ze vestno javno prodajate, ponujate, reklamirate ... tuje mladice brez kancka slabe vesti in ste se pripravljeni javno skregati z menoj, ker ena redkih v tem slovenskem kinoloskem sranju tega ne dopuscam, kot tudi z vsakim, ki bi vam nasprotoval. Ze pred leti preziveto in nikoli vec ne bomo sli nazaj v case, ko se je lahko vsak, ki se mu o pasmi sanjalo ni, se manj o vzrediteljih, leglih ali cemerkoli drugem, tukaj prepucaval in javno kregal z vsemi, kako ima on in edino on prav, da je ta vzreditelj za en klinc, un pa taprav in taboljsi.

Ko boste razcistili pri sebi, kaj s tem pocnete, se lahko pogovarjamo o vzrediteljih in leglih dalje. Ce vzreditelj nima interesa na mojpes.netu oglasevati svoje vzreje in prodaje mladicev, ste vi zadnji, ki lahko v njegovem imenu tukaj to pocnete. Kdorkoli med vami. Tudi jaz ne prodajam vasega avta.

In ker ste tako super in oh in sploh seznanjeni s pasmo in z vsem, kar je povezano z njo, da se cutite usposobljeni javno ponujati tuje mladice, pricakujem, da boste sposobni napisati tudi kaj o pasmi in o svojih psih. Ce ne znate pisati, ce nimate o svojem psu kaj povedati, potem mojpes.net res ni za vas. Ce kupujete psa, je vsepovsod napisano, kaksen nakup psa in kaksne postopke pri nakupu zagovarjam, pa tudi to, kam se je treba obrniti, ce vzrediteljev na mojpes.netu ni. Znanost? Ja, ocitno za vse tiste, ki menite, da ste poklicani za resit vse kupce, ki pozijajo na mojpes.net, sami pa so preleni za dvig telefona in klic na domaco kinolosko zvezo ali katero od sosednjih. Le kako za hudica lahko potem skrbijo za psa? To pa je znanost.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: mat xxl , petek, 12.12.2008 : 23:50:52
S tem derugim postom se popolnoma strinjam vezano na preprodajalce in reklamiranje s prvim se pa pač nikakor ne, zato se umikam popolnoma iz tega foruma, bom pač le občasni bralec, kot si napisala naj gre vsak tja, kjer mu paše, nisem pa točno razumel lastništva tega foruma in me konec koncev niti ne zanima, ker sem res samo 1 x nekaj napisal, ker sem bil pač v bojazni, da ne bo kaj narobe, sem vam želel le malo namigniti, da vam kaka anketa med vašimi forumaši ne bi škodila, torej uspešen pregon in čim manj neposlušnih, kot sem sam, ki ne upoštevajo stroge diktature v naprej !

S spoštovanjem !


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , sobota, 13.12.2008 : 00:42:17
mat xxl, ok, se bova se malo prepucavala, ker se mi ravno da, ker cakam, da lahko ob polnoci razdelim nagrade za sestavljanje puzzel in uganjevanje pasem, ki so jih dva meseca resevali uporabniki tega sranja, na katerem zdaj visis in ker si pokazal, da si me pripravljen opljuvati, imenovati s KGBjem in podobnim, pa sploh ne ves ne tega, kdo sem, ne poznas mojpes.neta in ne ves, cigavo maslo je, da sploh obstaja. Dejansko to ni vazno, se imam pa sama, v kolikor imam komu kaj cez cast za napisati (magari samo nestrinjanje z nekim pisanjem na forumu), navado pozanimati o njegovem predhodnem delu, pisanju ... Torej, tvoja domaca naloga je cisti podn. Pljunit iz naslonjaca res ni tezko, kajne?

Lej, ne govorim o preprodajalcih. Ti nimajo tukaj nobenega prostora za dihanje ze vsaj 6 let. Govorim o vzrediteljih, o vzrejnih pravilih, o leglih "kar tako" (tudi rodovniskih), o ljudeh in psih, ki v vzrejo ne spadajo. Razumes? Me zelis prepricati, da so vsi vzreditelji ok? Me zelis prepricati, da je nek vzreditelj iz Hrvaske super samo zato, ker si pri njem kupil psa? Daj, lepo te prosim, saj nismo otroci. Ce ti na drugih forumih dovolijo tako pocetje, potem pac reklamiraj in pisi tam. Jaz tega ne dovolim. Poznas morda primer, ko so vsi vzhiceni reklamirali hrvasko vzrediteljico neke druge pasme, pa so ostali vsi lahkoverni kupci na podlagi takih reklam brez rodovnikov, celo nekaj legel psov je bilo. Pa za primere sem pripeljanih psov z "dvomljivimi" rodovniki? Pa za primere, ko psi in/ali mladici zivijo v nemogocih razmerah? Pa ... Daj, vsa vzreja, legla, psi in vzreditelji niso pravljice za lahko noc. Pa poznas primere, ko so taksni, kot si ti, v drek porivali res krasne vzreditelje samo zato, ker kot kupci niso bili "tapravi" in jim vzreditelj ni hotel prodati psa? Ti se nastevam, zakaj tukaj ni dovoljeno pisati o vzrediteljih, ki jih ni med clanstvom mojpes.neta? Pa ne clanov kar tako, temvec se za vzreditelja izkaze z vsemi svojimi podatki, sicer nas njegova vzreja ne zanima. Razumes? Za nas ne obstajajo. Ce jim ni vredno dati nekaj evrov za to, da so vidni 24/7/365 nad 4000 obiskovalcem dnevno, je njihova stvar. Nas ne zanimajo. Seveda, ce so na "crni listi", potem pac tudi denar ne pomaga.
Nikoli in nikdar pa nisem podpirala iskanja psa za nakup po forumih. To bi vedel, ce bi pogledal kaj vec od mojega zadnjega sporocila. Tako se psa ne kupuje. Zato ne dopuscam, da hitite ponujat tisto, kar ni vase, vsem lenobam, ki ne preberejo niti tega, da se psa tako ne kupuje. Tisti vzreditelji, ki zelijo biti "vidni", so vidni, vsi pa so v seznamih kinoloskih zvez v svoji drzavi. Tisti kupci, ki zelijo psa kupiti in se zavedajo, da je potrebno dvignit za to rit iz fotelja, bodo tudi na internetu nasli vecino podatkov ali pa dvignili telefon in poklicali na KZS. Ce ne, jim nisem jaz kriva in najmanj si ti upravicen, da zato lajas nad menoj.

Se o mojpes.netu, za katerega pravis, da umira, pa sem prepricana, da se ti niti sanja ne, kaj mojpes.net sploh je. Te imam na sumu, da si uspel prilesti na forum in tukaj se zate kinoloski svet zakljucuje. Tale forum je le majhen delcek mojpes.neta in ce sem odkrita (sem pa velikokrat to ze tudi napisala), imam raje povsem prazne in osamele pasemske forumske teme, ce v njih ljudje nimajo kaj povedati, pa izjemno zivahne tiste, v katerih je dnevno nekaj strani sporocil o psih in pasmi in se tako vzreditelji kot lastniki in ljubitelji zmenijo vse. Takih forumovcev, ki menijo, da sem si izmislila pravila zato, da jih zezam in da unicujem forum, ne rabim. Unicujete forum taki, kot si ti in tisti, ki sem gor pisete podatke, s katerimi v resnici nimate kaj opletati. A ves, kaj je funkcija foruma? Komunikacija. Kaj mi nuca komunikacija, ce si samo izmenjate emaile in linke na druge forume, potem pa greste blebetat drugam? Ne rabim ne blebetanja, se manj vase podatke, nikakor pa nisem tukaj telefonska ali email centrala, kjer bi podatke lahko dobivali. Kaj mislis, kateri debil bi za svoj denar sedel po 12 ali vec ur ze 8 let tukaj in vas prenasal. Verjetno jih je malo. Jaz sem ena med njimi in v vseh teh letih mi lahko verjames, da mi je vzreja in obnasanje vzrediteljev, prav tako forum in obnasanje uporabnikov v nulo jasno. In me res prav popolnoma nic ne zanima, koliko jih gre dol zaradi mojega pisanja. Zacuda jih vsak dan pride nekaj deset vec kot prejsnji dan. Le kako, ko sem tako cudaska? Morda pa le nekateri razumejo, kaj jim pisem. Za razliko od tebe in podobnih. In taki so pomembni, pa ce ti je prav ali ne. Pa ce nas ostane samo 100, ostali pa greste, kjer vam bo lepse in kjer ne bo nikogar, ki bi vam povedal, da mislite in delate narobe in da zaradi takih, kot ste vi ne bo pasji svet v Sloveniji nikoli in nikdar boljsi, kot se tudi vzreja ne bo premaknila nikamor, ampak bo vseeno, ali nek xy pred nos kupcu prinese podatke o steparju, o preprodajalcui, o izkoriscevalcu psov, o prevarantu ali krasnem vzreditelju, ki ima v glavi in kotilnici vse v nulo postimano. Ne samo iz vzrejnega vidika, temvec iz vseh vidikov, ki se ticejo vzreje in ne samo iz tistega, ko denar zamenja lastnika.

Zdaj pa se ti v jok in na drevo, jaz pa delat naprej.
Hja, je bilo med pisanjem mali milijon stvari, tudi psice ven za peljat, pa je polnoc ze mimo :P
Moji forumovci bodo ze preziveli ob cakanju na rezultate puzzel, ti pa itak najbrz ze spis. Lahko noc.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: mat xxl , sobota, 13.12.2008 : 14:47:56
No moram objektivno in pošteno priznati, da sem se morda malo motil o tebi in tem forumu, samo zame, kot uporabnika so forum pred vsem ljudje, ki ga obiskujejo, administratorji pa naj bi le najhujše špice krega in podobnega urejali, a pri vas je pač stališče, da se informacije zelo filtrirajo, morda je to za neuke dobre a menim, da se vsi, ki tovrstne informacije iščejo na netu zavedajo vprašljive verodostojnosti le teh.  No so kaki nerodovniški ali rodovniški, ki če so vzgojeni z ljubeznijo in ne po prekupčevalskih vodah, ki so lahko solidni za lastnike, ki iščejo samo ljubljence, jasno pa sam tudi izredno obsojam take tipa Ara - Matoz, tudi sam sem bolj za hec navezal kontakt z njim in bil najbolj šokiran nad tem, da pse prodaja, kot klobase, zrihta kar koli, če bi se zmislil pasmo bi on že našel, cene pa sploh ne ugodne, celo višje, kot pri vzrediteljih, no take pa sam tudi silno obsojam, saj so i psi iz pasjih farm katastrofa in me samo čudi, kako ga država ne ustavi. Skratka za poje pojme je tak, kot on osebek, ki si ne zasluži naziva človek.

Kar se tiče moje psičke, pa ni tako enostavno. V družini smo imeli kar nekaj kodrov, po poginu zadnje pudljice, ki je sicer, kot vsi ostali imela rodovnik vendar ni imela zasnov, sem se odločil najti res vrhunsko kužko od res preverjenega vzreditelja, jasno samo direkten nakup z vsemi preverbami referenc. No iskal sem belo ali rjavo pritlikavo ali toy velikost vin hitro ugotovil, da v Sloveniji ne bo tega, kar iščem (bili bi črni ali srebrni) zato sem pogledal na ustreznih forumih za pasmo v Eu. in našel variante Srbija, Hrvaška, Francija, Češka.   Zadnje dve sta odpadle zaradi težke preverbe vsega, za sicer priznano vzrediteljico iz Srbije se mi je zdelo, da vse preveč masovno izvaja.  Ker Zagreb ni predaleč sem vse preveril v tej smeri bil tudi pred nakupom večkrat na ogledu in se pozanimal v kinološki zvezi Hrvaške, kot tudi pri eni zelo znani sodnici za to pasmo iz Kopra in predsednici vzrejne komisije za to pasmo. Vsi so vzrediteljico poznali in prav nihče ni imel kaj slabega o njej za povedati, ob tem pa mi je prej omenjena sodnica sama zelo korektno prav njo priporočila za nakup, če res iščem le belo barvo, obenem pa njeno psi mednarodno poberejo veliko nagrad.

Toliko o vsem, cenim pa pri vas vseeno že dejstvo, da mojih postov niste enostavno pobrisali, vseeno se pa z določenimi vašimi prijemi cenzure pač ne strinjam !

Predlagam, da končava debato v miru vsekakor se že z prisotnostjo trudite za ta forum ! 



Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , sobota, 13.12.2008 : 16:36:47
Hehe, sem se morala nasmejat, ko pravis, da si se malo motil ... ;D. Motiti se, je clovesko ;).
Bojno sekiro bova zakopala, ko vzames tisti KGB nazaj.

Tole bom sicer napisala sem, vendar bo kasneje z vsemi sporocili, ki se nanasajo na najino debato prestavljeno v ustreznejso temo. Javim, v katero.

Zdaj pa h komentiranju tvojega pisanja. Za zacetek, popolnoma nepomembno je, kje si ti (mimogrede, tukaj se tikamo, zato bom vesela, ce bos tikal tudi ti) kupil tvojo psico, pomembno je, da si uporabil razlicne pristope pri iskanju psice zase. Zal vse premalo ljudi sploh ve, da nakup psa ni enak nakupu spodnjih gat in presenecen bos, ce ti povem, da ljudje mnozicno kupujejo pse za 500, 600, 700 evrov kar na parkiriscih, od neznanih ljudi, in to pse, ki smrkajo, kasljajo, so evidentno premladi, podhranjeni in z napetimi trebuscki od obilice notranjih zajedalcev, pogosto s kugo, parvovirozo, kuznim kasljem ... Ja, ko pa imajo tako mil pogled, tako zalostne ucke, tako so nebogljeni ... in od tega zivi tudi oseba, ki jo omenjas, pa tudi kaksnih 20 drugih ljudi v Sloveniji. Mimogrede - na tem forumu obstaja rubrika, posvecena preprodajalcem, ki se imenuje Preprodaja in preprodajalci - kako se NE kupuje psa! (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,107.0.html) in v kateri je omenjeni osebi (ki se imenuje Matoša in ne Matoz) posvecenih kar nekaj tem, tudi tista, v kateri smo pred leti "pripravljali" prijavo inspekcijam in oddajo Preverjeno, ki se je po zaslugi novinarjev sprevrgla v propagando doticne stacune z zivim blagom. Zato tukaj o tej osebi in o tej stacuni ne bova govorila. Namrec, rubrika in (informacije v njej) je namenjena tistim clanom mojpes.neta, ki cenijo prave informacije in ne vsakomur, ki prebere samo ime osebe in naslov stacune, ter leti tja kupit psa, vsa opozorila pa spregleda. Zato, ker je bilo veliko vec takih, ki so to poceli kot tistih, ki so prebrali napisano, je celotna rubrika umaknjena z oci javnosti ze od zacetka leta 2005. Torej, toliko o preprodaji in preprodajalcih, ki so sicer ogromen trn v peti slovenske kinologije, pa vendar ne edini. Zakoni so, dobri ali slabi, zal pa se se tisto, kar v njih pise, ne izvaja. Predvsem zaradi izjemno slabega dela slovenske veterinarske uprave. Zal je tako in dokler se ne bo zamenjala ekipa, ni pricakovati izboljsanja. Razen, ce nam bo uspelo po drugih kanalih prepreciti oglasevanje mesancev kot pasemske pse. Ogromna krivda, da se sploh dogaja preprodaja, oz. bi lahko rekla, da je kar glavna krivda v kupcih. Ce ni povprasevanja, ni ponudbe. Ne bom polemizirala o moralnosti pocetja preprodajalcev, jih pa vsekakor povsem razumem z ekonomskega stalisca. Krasna trzna nisa in bedak bi bil vsak, ki mu morala dopusca, da je ne bi izkoristil.

Dragi moj mat xxl, vidim, da potrebujes tecaj iz terminologije, saj navajas: "so kaki nerodovniški ali rodovniški, ki če so vzgojeni z ljubeznijo in ne po prekupčevalskih vodah, ki so lahko solidni za lastnike, ki iščejo samo ljubljence..." Ce govoris o mesancih, kot jih vsi poznamo ("zmesan iz razlicnih pasem"), potem ni s tvojo navedbo popolnoma nic narobe, le dodati bi ji moral, da se taki psi ne prodajajo, saj z njimi ljudje ne morejo sluziti, vendar ... Po gmajnah in v zavetiscih, pa po ketnah tudi, je vse polno takih "zmesancev", ki so plod neodgovornega skrbnistva in opuscanja kastracij/sterilizacij oz. kontrole nad psi in psicami. Poglej si Kajin koticek na tem forumu. Se vec je pa takih, ki koncajo, se preden ziveti zacnejo. Govoris o teh mesancih? Dvomim. Nagibam se k temu, da ti rojijo po glavi tisti mesanci, ki jim ti sicer pravis "nerodovniski cistokrvni". Je tako? No, da ti pojasnim. To so mesanci, nic drugacni kot tisti, o katerih pisem v prejsnjem stavku, le v tem je razlika, da so nekateri silno podobni kateri od pasem. Ne bom se spet razpisala o tej tematiki, raje si preberi Zakaj rodovniški psi niso zastonj ... (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1265), pa ti bo jasno vse, kar jaz zagovarjam ali cemur nasprotujem, kot tudi termin "cistokrvni brez rodovnika" ali po tvoje "nerodovniski".

Pa, lepo prosim, zapomni si za vecno, da ljubezen pri odgovorni oskrbi psov ne pomeni nic. Psi od ljubezni ne morejo ziveti. Prav tako "v ljubezni vzgojeni psi" se ne pomeni, da je za njih odgovorno poskrbljeno. Pomisli na kretena, ki je paril dva rodovniska psa z dednimi napakami, zaradi katerih ni mogel pridobiti vzrejnih dovoljenj - sproduciral je "cistokrvne brez rodovnika" - koliko je v njegovem pocetju ljubezni, pa ceprav mladici spijo v njegovi postelji? Pa ti bo za psa zaracunal 400, 500, 600 evrov. Koliko je mislil na prenasanje bolezni na potomce? Koliko mu je dol viselo za lastnike, ki se bodo s takimi mladici morali leta vlacit okrog veterinarjev, puscat tam kupe denarja in trpet, ker bo njihov pes kljub vlozenemu trudu in denarju predcasno moral zapustiti ta svet?

Glede brisanja - vcasih se mi da prepucavati s tistimi, za katere vidim, da niso nicesar prebrali, vcasih ne. V marsikaterih primerih brisem, v tem primeru nisem. Vidim, da imas tipicno forumsko bolezen, ki pa zal tukaj ne pali. Namrec, tole ni "se en forum", temvec je tole forum, iz katerega izhajajo vsi ostali slovenski kinoloski forumi, razen mojpes.com, s katerim smo "skupaj gor rastli". Ker ne sledim mnozicam kot ovca, ker mislim s svojo glavo in mi je pred popularnostjo, pred pomembnostjo, pred obiskanostjo, pred zasluzkom in podobnimi zadevami na prvem mestu prava informacija, osvescanje in boljsi jutri vseh psov, jih je veliko od tukaj odslo delat svoje forume. Za vse je prostor. Ni pa tukaj prostora za take, ki menijo, da so najprej oni, potem sele vsi ostali, sele dalec zadaj pa psi. Lastniki foruma, ki si ga tako opeval, so producirali mesance, obenem tukaj zagovarjali stepanje v 150 in vec sporocilih, potem pa vse izbrisali (se je se dalo) in naredili kopijo tam, kjer pravis, da je fajn. Me ne zanima, kaj tam propagirajo. Niti malo. Imam svojo vizijo, ki se je v osmih letih pokazala kot edina pravilna. Zame. In za mnozico uporabnikov, ki so informacije premleli, ostali tukaj, pomagali graditi tole skupnost ... Ostali ste lahko, kjerkoli zelite, kjer najdete informacije zase. Nikogar nikoli ne silim, da mora pisati tukaj. Nikoli ne prosim, naj kdo pise, nikoli pa tudi ne objavim materialov, ki jih prepisujejo iz knjig oz. takih, ki jih ni napisala verodostojna oseba, poznavalec pasme ali strokovnjak za predstavljeni problem. Pa jih imam veliko, vendar so skrbno spravljeni pred javnostjo na mojem mailu. Torej, za informacije na mojpes.netu se ti ni treba bati, da te bodo poneumile. Tudi informacije na tem forumu ne. Morda tiste, iz let 2001, 2002, kasnejse zagotovo ne.

Verjetno se nisi opazil, vendar tukaj ni mogoce napisati oglasa za nakup psa, pa tudi za posvojitev ne. Izkljucno zaradi zascite tistih, ki bi na tak nacin iskali psa. Raznih maherjev, ki komaj cakajo, da bodo lahko uturili prvemu mimoidocemu vse, kar jim "ostaja" (magari v psarni), je malo morje. Preko mene jim ne bo uspelo. Prav tako je mogoce (za denar) oglasevati izkljucno samo pse z rodovniki in vsemi relevantnimi podatki o leglu, ki so v vsakem trenutku preverljivi na vec nacinov. Tega ne pocnemo na forumu, temvec je oglasevanju legel namenjena rubrika na portalu. Jo lahko poisces in si jo ogledas, kot si lahko ogledas seznam vzrediteljev, ki so nasi clani. Se ukvarjam z neumnostmi, ko administriram forum vsak dan toliko in toliko ur? Pravis, da bi morali biti forumi odprti za vse neumnosti, ki jih folk pogrunta, cetudi informacije skodijo psom in ljudem? Jaz trdim, da nikakor. Trdim celo, da je odgovornost vsakega lastnika foruma, da onemogoci pisanje neumnosti in skodljivih informacij. Najprej so me pred leti moderatorji in uporabniki drugih forumov osirali vsepovsod, celo tukaj napadali, kaj se grem. Kratek cas za tem je bil na vse kinoloske forume uveden enak red, da se ne sme oglasevati prodaje nerodovniskih psov, pa preprodajalce so zaceli preganjati in podobno. Hm ..., kako se je lahko to zgodilo, ko pa je mojpes.net z menoj na celu taksno sranje in ko sem jaz tak nacist in kgb-jevec? Imas kaksno razlago?

Vsekakor res tole ni forum, kot jih najbrz poznas in tako bo ostalo, s teboj ali brez tebe.
Zelim pa tebi in tvoji psicki krasno sobivanje in cim vec srecnih skupnih dozivetij.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Vixen , sobota, 14.03.2009 : 09:48:14
Vsem ljubiteljem kraljevih kodrov samo povem, da je v Slovenijo pred kratkim iz Stockholma pripotovala zdaj 9 tedenska črna scrkljanka. :) Ker smo z lastniki v sorodu, sem jo že čohala in tudi Timiju je zelo všeč. :) Znate jo srečat vsi, ki se sprehajate po gradu in stari Ljubljani. :)
Naslednjič jo bom probala slikat, je pa hecna - velika že skoraj kot srednji pudelj, s pobritim gobčkom; sploh ne zgleda kot mladička.  :-*

Lp, 5ra


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: aska2005 , sobota, 14.03.2009 : 18:22:04
Ker smo z lastniki v sorodu, sem jo že čohala in tudi Timiju je zelo všeč. :) Znate jo srečat vsi, ki se sprehajate po gradu in stari Ljubljani. :)
Iiiiiiiii super :D Potem jo pa mogoče kdaj na gradu srečam :D :D. Ti pa res kakšne slikce prilepi :)

lp


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: king-roy , petek, 08.05.2009 : 10:54:24
Vixen, a boš zrihtala ob priliki kakšne slikice?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Vixen , petek, 08.05.2009 : 11:02:48
Bom. :) Zadnjič sem jo spet srečala, ampak nisem imela niti telefona s sabo, kaj šele fotkiča. Lastniki pa moji mami obljubljajo slikce že kar nekaj časa; ko jih bojo poslali, bom vprašala za dovoljenje, da jih nalepim tukaj.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: king-roy , petek, 08.05.2009 : 12:03:42
Hvala :)

Meni so blazno všeč, definitivno spadajo med moje favorite glede pasem. Sem pa še čisto "bosa" glede poznavanja pasme, se bom morala malo bolj poglobiti.

Me pa "matrajo" dvobarvne različice, vendar če se ne motim,jih FCI še ne priznava.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: nezzek , četrtek, 09.07.2009 : 18:59:37
Imamo kakšnega kraljevskega kodra, ki se bo razstavljal na svetovni razstavi psov letos??
Iščem namreč psa za Junior Handling, kar pomeni, da mora biti pes vajen drugih handlerjev in pustiti pokazati zobke nekomu drugemu. Seveda mora tudi teči tako kot teče v ringu. Z drugimi besedami mora biti "uhendlan"/vajen razstavljanja.   :)

Kakršen koli kontakt bi bil dobrodošel. Lahko mi pišete tudi na mail, ki ga najdete na moji spletni strani (v podpisu) ;)

Najlepša hvala!  :)

LP Neža


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Lilly Barney , sreda, 01.12.2010 : 22:02:42
Ker v kratkem postanemo novi lastniki velikega pudlja, bi prosil za kakšen salon na Gorenjskem. Hvala.


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Jana , sreda, 01.12.2010 : 22:14:52
Za salone je clanom namenjena rubrika Frizerji in pripomočki za nego (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,72.0.html).
Skoraj zagotovo pa tudi vzreditelj ve za kaksnega frizerja na Gorenjskem, zato bi ga bilo smiselno vprasati. :)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Lilly Barney , sreda, 01.12.2010 : 22:23:11
Hvala za nasvet, za vzreditelja pa bo težko, kajti pudeljček prihaja od precej daleč..........


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: king-roy , četrtek, 02.12.2010 : 02:11:16
Hvala za nasvet, za vzreditelja pa bo težko, kajti pudeljček prihaja od precej daleč..........

A mi lahko prosim napišeš rodovniško ime psa?


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Lilly Barney , četrtek, 02.12.2010 : 08:31:21
Ko bo prišel domov, napišem več podatkov ( so trije med katerimi lahko izberemo )........in se bolj aktivno vključim v debato. Je pa jasno rodovniški s precej zanimivimi predniki in tudi starša sta v izvrstni kondiciji in formi...........


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: king-roy , četrtek, 02.12.2010 : 09:47:26
Ko bo prišel domov, napišem več podatkov ( so trije med katerimi lahko izberemo )........in se bolj aktivno vključim v debato. Je pa jasno rodovniški s precej zanimivimi predniki in tudi starša sta v izvrstni kondiciji in formi...........

Super


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: natis , sobota, 05.03.2011 : 19:51:17
Ko bo prišel domov, napišem več podatkov ( so trije med katerimi lahko izberemo )........in se bolj aktivno vključim v debato. Je pa jasno rodovniški s precej zanimivimi predniki in tudi starša sta v izvrstni kondiciji in formi...........

zdaj ste pa verjetno že doma??  ;) ;)


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: Lilly Barney , sreda, 16.03.2011 : 15:28:45
Doma, že od petega februarja. Dve luštni rjavi kosmatinki. Ena pri družinskih kolegih, ljubitelih, ki imajo po dve pudljici doma že več kot 20 let, ena pri nas. Ravno danes gremo na pasje urice..........


Naslov: Re: Kraljevski pudelj
Poslano od: airedale10 , torek, 05.03.2013 : 21:32:56
Bom še tu vprašala - bi mi kdo posodil kraljevega pudla za junior handling (starejša skupina) na CAC Barje?  :D Če bi kdo lahko drugače pa ga na Barje ne bo naj se vseeno javi, tudi za kdaj drugič ni problema! :)Si želim iti že nekaj časa s kraljevim pudlom, pa mi ni še uspelo...
Hvala že vnaprej!
Rebeka