mojpes.net

Kajin kotiček => Horjulčki se javljajo iz novih domov => Sporočilo, začeto od: fivera , nedelja, 21.09.2008 : 09:48:33Naslov: Halo, Moni tu!
Poslano od: fivera , nedelja, 21.09.2008 : 09:48:33
Ojla!

Po dooolgi poti domov (Ne vem, če vse mačke to čaka :() sem prispela v hiško, ki sta ji moja dva rekla dom. Prav luštno je tu - najbolj sem navdušena nad dolgimi zavesami, rožicami na oknu in nad komot sedežno...A kaj, ko sta moja dva rekla, da bosta že danes zadeve premaknila, tako da bom jaz malce prikrajšana...Sicer pa sem ju slišala, da mi bosta nabavila neko mačje drevo, ki bo samo moje...Komaj čakam :D :D :D

In ko sem že kraljevala v svojem domeku, glej ga zlomka...V hiši opazim še gromozanskega psa! Mene ne moti, sem že vajena, samo povohala sem ga in šla mimo, raziskovat še kopalnico...Kasneje sem ugotovila, da je Gala zelo otročja psička...Kar naprej bi me vohala, pa igrala bi se z mano! Halo???Prvi dan?? Zato sem jo kar s tačko poprasknila...Red je red, moram si postaviti pravila tu, še posebej ker skupaj živimo štirije cimri - 2 človeška in 2 živalska (pasji in mačji).

Drugače sem bila tako zmatrana od vsega tega novega in sem komaj čakala, kako bo s spanjem...Hura spalnica!!! Kje naj bom??' Pod posteljo je super - pa še dekica je spodaj...Sicer sta mi moja dva nastavila  blazinico za spanje, a jaz bom kar tu... :)

Zjutraj pa sem se le pokazala izpod postelje in ker sem videla, da se Gala crklja na postelji sem se še jaz pridružila..In še urica spanja na ta veliki postelji!!!

Trenutno norim po hiši in skušam nagajat Gali, ko mi bo dovolj, pa prask...In bo... :)

Kako mojo fotko pa pošljem Poloni, ko se malo umirim, da bom pripravljena za poziranje. :)

Aja, moji trije se sprašujejo, če vse mačke non stop predejo...Ker jaz imam vedno motorčke vžgane, razen ko spim...Takrat res spim :) :) :)

Pozdrav iz Prekmurja,

Moni :)


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: Smetka , nedelja, 21.09.2008 : 10:36:10
Pozdrav nazaj  :).
Presti sem se pa v Horjulu naučila na ves glas, je namreč nalezljivo  ;).


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: alexx , nedelja, 21.09.2008 : 10:56:41
O, Gorenjka v Prekmurju! Krasno!  :)
Ko bom "velika", pridem tudi jaz v vaš LEP konec!

Srečno, pa pridna bodi, Moni!  ;)


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: Gargamel , ponedeljek, 22.09.2008 : 20:15:31
Monči, očitno se imaš lepo  :) Ostani pridna, pa pusti zavese pri miru  ;)


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: fivera , torek, 23.09.2008 : 08:22:53
Spet sem tu!!!

Včeraj smo dobili obiske, ki bodo pri nas cel teden...Vse lepo in prav, če ne bi s sabo pripeljali malega kužka po imenu Ajka...Tako da je pri nas gužva ;)

Sicer pa - z Ajko se super razumeva, ker je tako majhna kot jaz in zelo igriva. Skupaj se podiva po hiši in nobena od naju ne sme ven iz hiše, samo Gala ima ta privilegij. Ajka celo spi ob meni, ko jaz počivam :) :) :) Pravzaprav sem presenečena, da so kužki tako fajne živali :) :) :) Edino eno pomanjkljivost imajo - ne zmorejo skočiti na police ali okenske police. Jaz pa uživam, ko se trudita gor priplezat, pa nikakor ne gre.. :) :)

Danes ponoči sem imela igralne urice, tako da se človeška cimra malce toži, da je slabo spala...A kaj morem, če pa se mi je zahotlo ravno ko smo šli spat malo poigrat s tepihom in mojimi igračkami. Psi pa so zaspana bitja, nič nista reagirala na moje izzivanje. Gala si je celo tačko čez oči povlekla...

No, po neprespani noči bom cel dan počivala ;)

Danes bom pa zares naročila, da naj kako fotko od nas pošljejo, da boste videli, kako fajna družba smo :) :)


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: Alba , torek, 23.09.2008 : 08:28:36
Lepo vas je brati  :D ;D. Slikice pasje mačje bande!!


Naslov: voščilo
Poslano od: fivera , sreda, 31.12.2008 : 13:30:32
Pozdravljeni vsi skupaj!

Po dolgem času se oglašamo iz Monijevega doma.   :)

No, mi se imamo z njo (in verjetno tudi ona z nami) krasno. Z našo labradorko Galo sta postali veliki prijateljici, najraje spita skupaj, prosita za hrano ob obedih (tega se je Moni priučila od Gale), umivata drug drugo in se nežno igrata. Moni je budno na preži za migajočim se Galinim repom. Postala je prava hišna gospa, dela kar hoče (le na kuhinjski pult ne sme, čeprav je to še vedno uspeva, ko naju ni v bližini...), spi kjer hoče, igra se s čimerkoli kar ji pride pod tačke, obožuje škatle ali torbe, rada se igra s tekočo vodo iz bideja in spi v njem. Obožuje tudi talno gretje v kopalnici :)

Naj se pohvalimo, da je v nasprotju z našimi pričakovanji, vse v hiši na svojem mestu. Kot da bi Moni vedela, kaj  sme in kaj se ne sme početi...Še zavese je ne mikajo več...Pametna muca, ni kaj...Najraje se nahaja tam, kjer sva midva ali pa okoli Gale, če smo doma je obvezno naša senca... Ko nas ni, pa mislim, da večino časa spi :) :)

Tu pa tam nam uide skozi vrata na dvorišče, a le za kako minutko, kajti Gala v trenutku leti za njo, laja in je v prostoru dokler midva ne prideva ponjo. Včasih se Moni kar sama obrne in steče nazaj, še posebej, če je zunaj mrzlo ali  mokro. Pa ne zato, da bi bila Gala tako "skrbna sestrica", kje pa, to dela zato, ker želi dvorišče samo zase...V hiši sta lahko obe, dvorišče pa je samo Galino...

Moni rada ure in ure presedi in preleži na okenskih policah, kjer opazuje zunanji svet in Galine norčije zunaj.. . :) :)

Kmalu po prihodu Moni smo ugotovili, da pričakujemo novega družinskega člana. Ker sem negativna na toksoplazmozo, smo Moni peljali na krvni test in na olajšanje vseh je POPOLNOMA ZDRAVA MUCA in vsi smo vsi brez skrbi...(Glede na to, da je MONI povsem HIŠNA MUCA, ki ne hodi ven, ne lovi mišk, je le RC brikete in kuhano meso, ki ga jemo tudi mi, ni nobenega strahu, da bi kje staknila tokso...). Pa še Moninega WCja mi ni potrebno čistit...Aja, pa brez problemov so ji lahko vzeli kri, ni kaj, prijazna mucka...

Tako da sva midva, skupaj z Moni in Galo, v pričakovanju še enega družinskega člana, pri nas bo zelooo pestro...

VELIKO ZDRAVJA, ZADOVOLJSTVA in OSEBNE SREČE V 2009 želimo vsem vam,  vsem HORJULČKOM PA VELIKO DOBRIH POSVOJITELJEV


Oba lastnika, Moni in Gala

P.S. Fotografij žal ne morem dajati gor..


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: Gargamel , petek, 02.01.2009 : 17:05:33
fotografije lahko posljes na maja.kos.email@gmail.com, pa jih bom objavila. Lahko pa jih sama nalozis v spletni album in objavis link tukaj.


Dajte ful, ful, ful pazit glede uhajanja na vrt.

Srecno 2009 tudi vam.

Lp, Maja


Naslov: Re: Halo, Moni tu!
Poslano od: Gargamel , sobota, 03.01.2009 : 02:19:52
Evo fotke (klikni za vecjo sliko):

(http://www.shrani.si/t/6/R3/wgAmZOo/p1010498.jpg) (http://www.shrani.si/?6/R3/wgAmZOo/p1010498.jpg)

[url]http://www.shrani.si/t/3q/yT/2wpF1Q8A/p1010503.jpg (http://www.shrani.si/?3q/yT/2wpF1Q8A/p1010503.jpg)[/url]

[url]http://www.shrani.si/t/1w/i1/3Bbkrh4q/p1010612.jpg (http://www.shrani.si/?1w/i1/3Bbkrh4q/p1010612.jpg)[/url]

[url]http://www.shrani.si/t/1L/sx/4eNksdvR/p1010621.jpg (http://www.shrani.si/?1L/sx/4eNksdvR/p1010621.jpg)[/url]

[url]http://www.shrani.si/t/0/12n/axAymBZ/p1010624.jpg (http://www.shrani.si/?0/12n/axAymBZ/p1010624.jpg)[/url]

[url]http://www.shrani.si/t/3n/x4/7BppVlZ/p1010628.jpg (http://www.shrani.si/?3n/x4/7BppVlZ/p1010628.jpg)[/url]

[url]http://www.shrani.si/t/3H/4n/3zSRvKT/p1010647.jpg (http://www.shrani.si/?3H/4n/3zSRvKT/p1010647.jpg)[/url]