mojpes.net

o psih => Napadalnost => Sporočilo, začeto od: hipo , nedelja, 07.11.2004 : 16:08:03



Naslov: napadalnost do otrok
Poslano od: hipo , nedelja, 07.11.2004 : 16:08:03
živjo
imam en problem,in sicer moj pes je zelo nezaupljiv do otrok.to zna biti zelo moteče,saj ga marsikdo hoče pobožat pes pa začne renčat nanj.pri odraslih s tem nimam problemov-samo pri otrocih.
ne vem zakaj je tak.ko je bil star približno 2 meseca se je nek otrok zapodil vanj in ga zelo prestrašil.ali je mogoče da je to posledica tega in si je pes zapomnil?
ne vem kako ga naj to odvadim,vem da ne bo nikoli vzljubil otrok ampak rada bi dosegla le to da ne bi bil jezen nanje!
res bom vesela vsakega nasveta!

LP!


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Agnes , nedelja, 07.11.2004 : 16:16:38
Samo pocasi pa po pameti  :). Cimvec kontroliranih pozitivnih izkusenj z otroki, ki naj v kuzka ne rinejo (skratka naj ga pustijo cisto pri miru). Predlagam ti, da s psom zacnes delati pozornost nate in kadarkoli gres mimo otroka, pozornost preusmeris s priboljskom ali igracko nase. Ko bo sel mimo otroka brez rencanja in lajanja, naj dobi nagrado. Ampak kot receno pocasi in potrpezljivo. Verjetno si je res zapomnil 'napad' otroka in jih zato ne mara, verjetno kaksen velik ljubitelj nikoli ne bo, ampak lahko pa postane spet vsaj toleranten.

Srecno, Neza


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: n3wfka , nedelja, 07.11.2004 : 17:42:32
Hipo!
Kakšnega psa pa imaš? Predvidevam, da večjega. Ali imate psa zunaj? Če ga imate zunaj in da živite v kakšni bolj prometni ulici, bi ti priporočila, da najprej poskrbi, da nihče od mimoidočih tujcev ne bo imel kakršnegakoli dostopa do psa. Saj veš, taki in podobni pobalini radi dražijo psa in če se to pogosto dogaja, pes počasi zasovraži otroke.

Mi smo imeli podoben primer z našo nemško ovčarko (zdaj že pokojno). In sicer jo je pogosto dražil sosedov mulc. Dokler je bila ovčarka zaprta je bilo to za mulca kar zabavno, potem pa sta se enkrat srečala na prostem iz oči v oči. Kljub temu, da jo je oče imela na vrvici, je totalno podivjala in fanta skorajda ugriznila v trebuh. Na srečo jo je odnesel le s strgano majico in dvema praskama.
Za razliko od tvojega psa, je bila naša Ajka do drugih otrok prijazna. Očitno ni zmetala vseh v isti koš, še sreča.

Lp



Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: hipo , nedelja, 07.11.2004 : 18:33:33
imam dalmatinca,in me v bistvu preseneča ta njegov odnos,ker naj bi imel po naravi zelo rad otroke. ???
pes živi v stanovanju,ko pa je zunaj, ga imamo vedno na očeh,tako da ga sigurno ni nihče dražil.jaz res ne vidim druge razlage,kot to da je enostvavno zameril otrokom.saj dojenčkom nič noče,samo na 5-10-letnike je hud.
zdaj je star 8 mesecev in mislim da je še čas da ga odvadim tega.samo pravo taktiko moram najti.ne vem kako mu naj pokažem da mu otroci nič nočejo!

hvala za odgovore,LP


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Chris , torek, 09.11.2004 : 14:56:10
zdaj je star 8 mesecev in mislim da je še čas da ga odvadim tega.samo pravo taktiko moram najti.ne vem kako mu naj pokažem da mu otroci nič nočejo!

Ja nekako tako kot je opisala Agnes, s preusmerjanjem pozornosti in pohvalami ter nagradami. Mislim, da je tam v temi Kliker nekaj o podobni zadevi napisano in sicer o plašnosti do ljudi. Prekontroliraj temo.



Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: P5ra , četrtek, 11.11.2004 : 01:22:31
Našo psico je en otrok brcnil ko je bila še mladič in je od takrat začela renčati če si se jo kako dotaknil z nogo, dostikrat ko je ležala pa si se jo malo bolj dotaknil ponesreči je zarenčala in se po možnosti kar užaljeno pobrala od tam. Potem mi je pa uspelo sčasoma pogruntat da bi ji mogoče vseeno lahko tisto nogico prikazali v malo drugačni luči pa sem ji včasih glavico kar položila nanjo čeprav jo je hitro umaknila, kasneje sem še kaj pomigala z njo pred njenim noskom pa probala vse skupaj na hec obrnit, pa tko počasi lepo naprej se je navajala da je ne bo nihče brcnil z njo. Na koncu sem jo lahko že malo pod ušeskom čohala pa ni več renčala ali se umikala, je samo potrpežljivo čakala da sem nehala. Vbistvu se je navadila da ji nič ne bo naredila čeprav ravno full rada pa je vseeno ni nikoli imela :)

Uglavnem se pridružujem mnenju drugih, no pa po mojem mnenju še bi mogla psičku prikazat da niso vsi otroci škodoželjni, saj se da zbit nezaupljivost samo primerno se jo je treba lotit in s potrpljenjem, sem prepričana da se da. Verjetno je tudi odvisno v kolikšni meri postane pes razdražen ko vidi otroka ampak če bi mu pustila da sam ugotovi da znajo bit prijazni...bi se jih tudi navadil tako da bi ga lahko božali. Mislim pa da bi mogla to interakcijo med svojim kužkom in otrokom vzpostavit predvsem tako da otrok nebi rinil v psa če se ga ta že tako boji, prej da bi pustila kužku da bi sam prišel do njega, mogoče bi nekaj kar pri kužku vzbuja pozitivne občutke dali otroku da bi ga razbremenilo grdih pomislekov o tem kar bi mu lahko otrok naredil pa seveda da bi kasneje za vsak napreden korak dobil nagrado (kak briketek).
Zadnjič sem gledala tudi eno oddajo o divjih konjih, ki so jih dresirali. Njihov način je zelo podoben, dolgotrajen ampak učinkovit. Konja z raznimi priboljški vzpodbujajo da zaupa dreserju in opremi ampak mu medtem vseeno pustijo da se na koncu koncev sam približa človeku in da sam odkrije da mu ta noče nič žalega.

Glede na to da svojega kužka poznaš že koliko, malo več kot pol leta verjetno veš do katere mere mu lahko zaupaš in verjetno že veš kako reagira v določenih situacijah. Samo sama lahko preceniš koliko in na kak način se lahko spustiš v to "navajanje" da mu otrok ne bo nič naredil.

To je vsaj moje mnenje po mojih izkušnjah, nikoli pač nisem hotela verjet da so stvari na katere se nebi dalo hišne ljubljenčke z dobrim pa predvsem njim prijaznim pristopom navadit ;D
Mogoče ima še kdo prav isto izkušnjo s katero ti lahko pomaga.

LP


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Primavera , četrtek, 11.11.2004 : 02:19:46
Ko je v mojo štirimesečno  psico pred leti otrok vrgel kamen velikosti jajca in psica od takrat ni marala otrok, se mi je zdelo odkrito rečeno brezveze ukvarjati se z "navajanjem na otroke", saj je imela očiten odpor do njih. Nikoli ni nobenega napadla, vedno se je odmaknila in jih opazovala z razdalje. Komu na čast pa bi jo silila k otrokom? Njim sem pa tudi prepovedala, da rinejo v njo. Se je kar obneslo.

Sedanja psica pa ima zelo rada otroke, najraje tiste z velikostjo kot je sama, da se jim s smrčkom dotakne čela. Ima dobre izkušnje z vzrediteljevim vnukom. Tako, da z otroci nimamo več problemov. Je pa res zlata vredno, da mladega psa obvaruješ pred slabimi izkušnjami, saj plačuješ zanje še leta in leta....


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: hipo , četrtek, 11.11.2004 : 10:51:23
najprej res hvala za izčrpne odgovore!
tudi meni se zdi najboljša rešitev da bi mu otrok sam pokazal da je lahko tudi prijazen do njega.naprimer s tem da mu bi ponudil njegovo najljubšo igračko...saj ko sem bila poleti na morju je bila z nami tudi 7 let stara punčka.ko sem ji povedala kakšen je pes do otrok ga je enostavno pustila pri miru in mu sem ter tja dala kakšen priboljšek.ko smo po enem tednu šli domov ji je pes že dokaj zaupal in se ji pustil božat...
potem sem mislila da bo tudi do drugih otrok bolj prijazen...pa ni bilo čisto tako!
saj če po pravici povem se tudi meni že zdi brez veze ukvarjat s tem,potem pa pomislim kolikokrat bo še prišel v stik z otroci in kakšne probleme vse si lahko nakopljem na glavo!bom pa raje še malo vztrajala.
v bistvu najbolje da zmeraj ko bom srečala kakega otroka se ustavim in ga pomirim,potem pa mu dam priboljšek ko bo šel mirno naprej...
upam da mi bo s časoma uspelo!!!!

LP,petra


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: LiXo , četrtek, 11.11.2004 : 23:21:19
Tukaj v naši okolici imamo enega Stafforda, ki tudi ne prebavlja otrok oz. čisto ponori !

Zakaj?

Ker ga je pač en neuzgojen mulc dobesedno maltretiral, dražil tudi udaril itd...

Zdej ne prebavlja ntit enega otroka več.

Drugače pa: res še mali otroci znajo bit zelo zelo (hote ali pa ne-hote) neprijazni do psov. Kle pri nas v okolici bloka so dost te mejhne punčke in fantki navdušeni nad mojim. Je pa res da sem moral kar ene parkrat to njihovo igro ustavit. Dokler so se še lovili levo desno, oni Taia potem je Tai lovil njih je bilo zabavno. Ko se je pa ena punčka začela dobesedno metat nanga, ga vlečt za ušesa rep itd, potem mi je pa prekipelo.
Eni otroci res nimajo občutka, ma nič :-\


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: n3wfka , petek, 12.11.2004 : 17:15:55
Kolkor sem jaz zdaj prebrala te vaše poste, sem izcimla to, da so vaši psi po ENI slabi izkušnji z ENIM otrokom zasovražli vse otroke. Kako je to mogoče?! ???
Naša nekdanja NO je bla agresivna do izključno enega in edinega mulca, s katerim je imela slabe izkušnje. Zdaj ne vem, al je bla pač posebna al kaj?

Lp


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: hipo , petek, 12.11.2004 : 17:30:04
saj pravim da je samo možno da zaradi te slabe izkušnje ne mara otrok.
kaj pa vem,mogoče je pa že po naravi tak...to je čisto možno!
je pa tudi res da je od psa do psa različno,eni so bolj zamerljivi drugi manj!
to mi gre najbolj na živce, da ko vidijo majhnega luštkanega psa ni več ovir zanje,kot je že LiXo napisal:vlečenje za rep,ušesa...ja,tudi jaz imam take izkušnje!!!

LP


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Yorki , petek, 12.11.2004 : 18:30:49
Za nekatere pasme je značilno, da ne marajo živali - ne velja pa za vsakega psa te določene pasme. Yorkiji naj ne bi marali otrok, čeprav ima Toro znane sosednje otroke rad.
Strinjam se, da je verjetno posledica slabih izkušenj z otroci ali pa mu pač ni všeč.


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Desobediencia , petek, 12.11.2004 : 21:34:28
Ko je bil Timi še mladič ga je maltretiral takrat še zelo majhen sin moje sestrične. Zdaj se, ko pridejo na obisk sam umakne, če pa bi Matej rinil vanjga tega nebi dolgo toleriral.


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: irenchy , petek, 12.11.2004 : 21:55:59
joj..... te otroci, samo nagajajo(ne vsi) našim kosmatincem.

že kar veliko let nazaj, ko sem bila jaz še zelo majhna smo imeli rotta, ki je bil nor na otroke(jih je imel rad). mi živimo v hiši in imamo vse okoli ograjeno, da se je naš rott lahko sprehajal, drugače je bil pa večina časa notri.
no uglavnem, saj veste jaz v drugem razredu.....seveda smo se punce pa fantje kar naprej kregali in kaj so pametnjakoviči fantje naredili..........šli k meni, ker so vedeli da imamo psa in da ga imam radain ,.... no  in začeli izivai psa(metati kamne,...), še dobro da je bila ograja zaprta, ker verjetno nebi ravno dobro odnesli in da jih je oči opazil!!! no od takrat je naš kuža(zdaj pokojni) sovražil otroke, ampak na srečo samo tistih 6, ki so ga obmetavali. nekaj let po tem, ko je šla mami z njim na sprehod in sta srečala enega od teh otrok je pesjan začel lajati renčati in lahko si predstavljate otroka, šprintal je domov, ko raketa!!

no sedaj je pa moj rondek (ZP), ko zagleda otroke se kr stopi vrže se jim pod noge jih liže,.......obseden je z njimi.

pa-pa in držimo tačke da vam uspe!! :-* :-*


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: n3wfka , petek, 12.11.2004 : 22:03:36
No pa le ni bla izjema ta naša NO.

Z mojim sedanjim psom pa ni nobenih težav. Otroke po mojem obožuje 3 krat tolko, kot tvoj Rondo, irenchy, poleg tega pa je navdušen ljubitelj vsega ostalga, kar je pač živo. Zadnjič je sklepal nova prijateljstva s kravami  ;D hehe...bučman pasji.

Lp


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Desobediencia , petek, 12.11.2004 : 22:12:57
ko zagleda otroke se kr stopi vrže se jim pod noge jih liže,.......obseden je z njimi.

Imam eno tako doma, ja ;D


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: shait , sobota, 13.11.2004 : 09:19:48
Hipo
Tudi naša dalmatinka je nezaupljiva do otrok. Ni napadalna, vendar se jih izogiba na par metrov. Ni pozabila nekega dogodka, ko se je srečala z majhno punčko na hodniku bloka. Prišli sta si nasproti cca. na en meter, se obe ustavili, nato pa je punčka začela na ves glas jokati. To je Shait čisto prestrašilo. Zdaj je prepričana da so otroci zelo čudni in nepredvidljivi. Mislim da bo bolje ko bo spoznala kakšnega. Do sedaj na žalost še ni bilo priložnosti.
Podobno je bilo s starejšimi ljudmi. Zdeli so se ji čudni ker se počasi gibajo. Potem pa je spoznala nekaj naših starejših sosedov ki so jo vztrajno "pozdravljali" in jo ogovarjali. Zdaj se pride k njim pobožat in opažam da je do njih bolj potrpežljiva in mirna pri pozdravljanju. Drugače je klovnovski divjak, ki se sploh nima časa božati, crkljati,...

Ker imaš dalmatinca se ti bo pogosto dogajalo da bo kakšen otrok tekel proti tvojemu psu in vpil  "Mami lej dalmatinca!" Potem bo pa mami zavpila "Ne, pusti kuža!" in se bo otrok prestrašen ustavil nekaj metrov pred psom. Psu pa ne bo nič jasno. To se  nam kar naprej dogaja. Pri drugih pasmah se nam ni toliko.
Jaz imam na sprehodu  vedno priboljšek za situacije z otroki. Ko greva mimo kakšnega in vidim da jo grabi panika ji preusmerim misli na briket.
Na žalost pa ne poznam niti enega otroka da bi "popravila" psa. Bo treba kar na lastne počakat.

LP


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: hipo , sobota, 13.11.2004 : 12:28:12
ja,poznam toz otroci ko proti tebi letijo...nekaj podobnega je bilo na morju,ko je neka punčka tekla proti njemu,edina razlika je bila da je mami ni ustavila!!!
pa tudi pes je ni videl ker je bil preveč zaposlen z mano,tamala pa seveda razvajena kot je bila direkt na psa in ga zagrabit za gobec!pa jo je ta malo oprasknil ker se je pač ustrail,no potem pa je prilaufala mami,pa mene nadrla zakaj nisem prej povedala da ne mara otrok!
drugače pa pri nas tu okoli nimamo preveč otrok,tako da bom tudi jaz morala na lastne počakat:D
ko pa že katerega srečam raje psa odvlečem 2 metra mimo,pa jim je potem nekako jasno da ni ljubitelj otrok.
drugače pa naj povem da od začetka tele teme še nisem nobenega otroka srečala...bom pa ziher napisala kako nama gre ;)

n3wfka,irenchy, ob tehle kravah sem se pa pošteno nasmejala ;D ;D

LP,petra


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: mary , sobota, 13.11.2004 : 12:56:02
Pri nas je bilo pa tako (na srečo se je dobro končalo).
Smo šle na sprehod jaz, moja soseda in najini psički. Pa nas na poti dohitijo 3 otroci (stari okoli 11 let) in začnejo zafrkavati. Midve jih ignorirava in greva naprej, psičke pa jih tudi nista opazili in sta hodili lepo poleg. Nakar začnejo tisti trije fantje metati kamnčke v velikost oreha v psice. Zara igriva kot je začela skakati v njih saj je mislila, da se hočejo igrat. Ko so videli, da oba psa norita za kami pa so jih začeli metati v en prepad tam zraven. Psa sta norela za kamni, da sva ju s prijateljico komaj zadržali. Meni je čisto prekipelo, stopila sem do prvega fanta in mu prisolila eno klofuto ter mu zagrozila, da bom šla povedat njegovim staršem (živi blizu nas) če vrže še kakšen kamen v mojega psa ali zraven njega. To je zadoščevalo in prenehali so. Čeprav še zmeraj pa vedno ko se srečamo zafrkavajo. Kamnov pa na srečo ne upajo več metati.
Imam srečo, da je Zara tako igriva in da kamni niso bili veliki, da bi se zaradi tega začela bati otrok. Prijateljičina psica pa je postala malo bolj nezaupliva do teh treh otrok.


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: Rincy , sobota, 13.11.2004 : 13:31:46
Rina pa prav čuri kdaj se jo kdo boji(otrok) in se ravno v tega zapiši (laja skače....) tako da jo moramo potem zapret..ni pa napadalna da bi ugriznila samo skače okrog in laja kot da bi vedela "kaj se me bojiš jaz se tebe ne ;D"....pol pa še otroci tečejo stran mami mami in ona pa bi se igrala....joj kakšni so! >:(....mogoče sem bila jaz tudi taka kdo bi vedel ???..ne ne ;)

lp


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: P5ra , nedelja, 14.11.2004 : 03:05:19
Pri nas imamo nekaj otrok ki vidijo psa pa začnejo kričat in cepetat na mestu, starši če so zraven pa nikoli nič ne naredijo, celo en tak primer obstaja kjer starša svojedva razvajenčka če lahko kar naravnost povem prav zaščitniško za sebe skrijeta ko onedva začneta histerično kričat da ne moreš drugega kot da bi se smejal! Če bi bil od teh dveh otrok mogoče samo eden ki bi se bal bi še rekla ampak da kar oba začneta histerirat kot da bi ju navili na Duracelke, čista komedija ;D ::)
Se mi je pa tudi zgodilo da je en fantek za katerega sem mislila da se psice boji ker se je zmeraj skrival pred njo šel v čisto drugo skrajnost. Namreč ko sem se enkrat vračala iz sprehoda mimo njega pa nisem bila niti tolko pozorna je najprej zbežal stran od psice potem pa kar naenkrat za njo pritekel s pestmi polnimi takega večjega peska iz igrišča in ga prav z užitkom vrgel v psico. Zraven je bila mama ki se je sicer rahlo "začudila" ampak si kar nisem mogla pomagat da nebi stopila ene dva koraka proti njemu in mu jezno zabrusla mulc, a si ti čist normaln?! Ampak potem sem bila pa jst "the bad guy".
To da so se pa trije malo starejši otroci zbrali pa se hinavsko gledali in potem skoraj kot 1,2,3 v napad začeli metati kamenčke v psico smo pa tudi že doživel ampak je bla res potrpežljiva al pa no mogoče prej ignorantska.

Kljub vsemu pa tistim otrokom ki so jo imeli res radi in teh je bilo še več kot malih nagajivcev, nebi nikoli zaradi takih mulcev prikrajšala veselja čohanja in sploh posredno s tem učenja da je pes ena zelo lepa žival! Taki bodo kasneje mogoče zrasli v dog loverje ali pa no animal loverje in take rabimo ane ;D ;)

LP


Naslov: Re:napadalnost do otrok
Poslano od: hipo , nedelja, 14.11.2004 : 15:33:35
no,ravno sem se vrnila iz ljubljanske razstave,kjer je kar mrgolelo otrok.
takih ki so pse razstavljali in pa takih ki so jih starši pripeljali kužke božat ;)
v bistvu mond ni nobenemu nič hotel, je pa prišel eden zraven in spet rinil vanj.pa sem monda stran zvlekla,pa je še kar silil tamali v psa.potem je pa mond malo zarenčal in je šele potem rekla mama da naj gre stran(v paniki seveda :D)
jaz res ne vem,a ne zna noben več vprašat če ga lahko poboža?kot da je to tako težko naredit...
drugače pa so prve izkušnje iz razstave zelo pozitivne ;D

LP,petra


Naslov: agresivnost do otrok
Poslano od: SaraG , torek, 28.12.2004 : 12:08:53
Živjo!
tega problema še nisem zasledila (upam, da nisem bila preveč površna) in me zelo zanima, če ima kdo tak problem kot jaz in kako ga je odpravil. moj sedemmesečni višavski terier ne prenese otrok. do odraslih je prijazen, nekaterih se celo boji, lahko ga celo pobožajo, ko pa pride v našo hišo otrok, postane agresiven, tudi če se ga sploh ne dotaknejo. do sedaj je dva tudi ugriznil oz. uščipnil in to s pravo jezo. ne razumem zakaj je tak do otrok in zakaj samo do otrok. kako naj ga tega odvadim, ker je zelo neprijetno, če majhnega otroka ugrizne pa tudi če ga samo uščipne. kako ga naj kaznujem ko to naredi?


Naslov: Re:agresivnost do otrok
Poslano od: Rincy , torek, 28.12.2004 : 12:14:18
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=6;action=display;threadid=2418;start=15  tema je že oprta!

lp,
NIna


Naslov: Re:agresivnost do otrok
Poslano od: Yo , torek, 28.12.2004 : 12:19:38
Pasemsko pogojeno, žal, problem pa se še zaostri, če ima pes slabe izkušnje.
Ko prihaja v stik z otroci pazite, nikar naj ne silijo vanj, nikoli jih ne puščajte samih s psom!

Lp, Yo


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: TanPe , sobota, 14.05.2005 : 18:58:22
imam mesanca, najdencka, do sedaj je kazalo, da brez posebnih tezav in "prtljage" iz "prejsnjega" zivljenja. ze na zacetku pa sem opazila, da laja le na majhne otroke, se kasneje pa tudi na vse nenavadno in cudno premikajoce se osebe (z dezniki, invalidi, s palico,...).
danes pa se je zelo agresivno zagnal in zalajal na majhno pucko, ki se ga, hvalabogu, ni ustrasila, in kasneje se enkrat zelo ocitno rencal nanjo (sicer nikoli ne renci), imela sem ga na povodcu, tako da sem preprecila, da bi skocil ali celo ugriznil. torej je moja slutnja glede antipatije do otrok kar umestna. mislim, da mu "tezave" dela njihova velikost in zivahnost.
do odraslih ljudi in do vseh psov je sicer zelo prijazen in igriv, star pribl. 10 mesecev in upam, da mi boste dali kaksen nasvet, kako ga navaditi na majhne otroke. svojih prijateljev namrec ne upam prositi, naj mi posodijo svoje malcke za vzgojo nasega prenapeteza. :( :-\
lp
tanja


Naslov: agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , torek, 18.10.2005 : 19:39:58
ima kdo izkušnje z agresivnostjo do otrok? problem se je pojavil povsem iznenada in ni posledica slabih izkušenj z mularijo.

[spremenjen naslov teme; Jana]


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Lanabela , sreda, 19.10.2005 : 11:39:54
napiši več, ali gre za domače ali tuje otroke, koliko naj bi bili stari, kakšne odnose je imel z otroki prej, ob kakšni priložnosti se je agresija pokazala, kaj je delal otrok, kaj je naredil pes.
Psi, ki na otroke niso navajeni od malega, včasih ne marajo manjših otrok, ker so nepredvidljivi, ne držijo se pravil pasjega bontona. iz istega razloga nekateri psi ne marajo pasjih mladičkov.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , sreda, 19.10.2005 : 19:20:18
agresiven je do tujih otrok. Pri meni slabih izkušenj 100% ni dobil, ker svojih otrok nimam, pri vzreditelju pa baje tudi ni bil v stiku z njimi. Najprej se jih je bal, čez noč pa je postal agresiven do njih
Probleme povzroča je v trgovini kjer delam. Najbolj so na udaru otroci 3,4,5 let. Čim so starejši jih pusti na miru. 
Ves cirkus gre nekako takole:mirno leži na svojem prostoru, ko vstopi starš z otrokom. Na otroka postane pozoren že ko ga zagleda skozi šipo vrat. Običajno se že takrat dvigne v nizko prežo, z vso pozornostjo na otroku. Valda ga naženem nazaj na prostor. uboga vendar je še vedno "našpičen" do otroka. Čim otrok se otrok malo zgane ali pa tudi če stoji popolnoma na miru se na lepem zažene vanj.
Pa ne da bi ga ugriznil, samo zapodi se vanj in zraven še prav grdo zarjuje, da vsak otrok doživi šok....
Posledice si lahko predstavljaš.

Poskusila sem že vse živo. Od lepih prijemov do sile. Pomaga pa nič....  Vedno je isto
Res bom zgleda rabila strokovno pomoč. Imela sem že kr nekaj psov vendar je tole tudi zame pretrd oreh. Ne vem več na koga naj se obrnem, preden bojo posledice hujše kot je otroški jok in straševski grdi pogledi. Res me je včasih kr groza.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Sammy , sreda, 19.10.2005 : 19:25:30
ne vem, samo ugibam - morda zato, ker ni bil na majhne otroke navajen, ni imel prej z njimi stikov.
morda bo na koncu edina rešitev pes na povodcu, ali pa da ga boš enostavno morala pustiti doma :-\.
sammy se tudi precej boji majhnih otrok, zato upam, da kdaj ne bo prišlo do istega problema ...


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , sreda, 19.10.2005 : 19:30:57
Je pa čez cesto otroški vrtec. Kadar hodijo ti otroci na sprehod mimo naše hiše je vedno vse v redu. Pa so ravno toliko stari.
nisem več pametna.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: spacewalk , četrtek, 20.10.2005 : 07:34:37
babyjazz
pred našo hišo je običajno od 5 do 10 otrok in seveda brcajo žogo, kričijo, skačejo čez špago in ko nas vidijo na vratih se jih vsaj 5 zadere :"keviiiiiinn" in že tečejo proti nam z itegnjeno roko. Kevinu se vrjetno tisti trenutek zazdi, da ga napada najmanj kardelo volkov in se prestrašeno stisne k meni. Ker se je to ponavljalo je začel čez čas takoj ko je zagledal "naše ulične otroke" bevskat.
Otroke je seveda nemogoče in nepravično prepričat v to, da bodo stali mirno, ko greva midva mimo zato sem se z njimi dogovorila, da ga podkupijo s priboljški. Tako jim zdaj najprej razdelim priboljške, potem pa peljem kevina na sprehod in on seveda z velikim veseljem gleda otroke in čaka kateri mu bo dal priboljšek.
Mogoče poskusi s podobno tehniko, pokaži mu, da so otroci prijazni, da so njegovi prijatelji in da se izplača bit z njimi prijazen.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: sana , četrtek, 20.10.2005 : 08:09:10
Verjetno je problem prav to, da nikoli ni imel izkusenj z otroci-ne slabih pa seveda potem tudi ne dobrih. Ce nikoli ni bil v stiku z njimi potem niti ne ve kako naj se vede do teh majhnih bitij, ki znajo biti precej vsiljivi po drugi strani pa znajo prav fino kricati, ce se zapodi v njih. Po mojem mnenju je treba ukrepati ze takrat, ko se pes otrok boji-ze to je dovolj hudo. Tisto s priboljski se mi zdi kar dobra ideja, otroci pa morajo biti cimbolj mirni in sprosceni, saj vem da jim je to kar tezko dopovedati, ampak z nekaj truda bo slo. Naj postopoma ugtovi, da mu otroci ne pomenijo nikakrsne groznje, prej nasprotno, da od njih fino pridobiva "zastonj" posladke, kasneje pa se lahko z njimi tudi igra.
Sama na sreco nimam teh tezav. Moj mlajsi kuza je hitro ugotovil, da se lahko z otroci super zabava. In cim vec jih je okrog njega, da se z njim igrajo ga bozajo in obcudujejo vecja zurka je to zanj :) Je pa res da tudi ni bil vedno tak do njih. Ko je bil mlajsi je v otrocih videl plen, ki ga je potrebno uloviti in spraviti na tla. Tudi to je kar precejsenj problem. To sem mu kar hitro izbila iz glave in sicer takole: na nasem vrtu so bili otroci in sem jim rekla naj se igrajo po svoje, vendar brez kaksnih hitrih gibov. Nerota pa sem zamotila tako da sem se igrala z njim cisto blizu otrok, pozornost pa sem preusmerila v zogico, tako je lovil njo in ne otrok. Ko je to slo, so se otroci lahko ze lovili, kricali, itd,... Pocasi je ugotovil, da se otrok ne lovi in tako so se mu lahko priblizali in ga bozali-spet brez naglih gibov in vpitja. Zdaj je do njih popolnoma prijazen in se tudi igra z njimi. Se vedno pa je pozoren name, ceprav so v blizini otroci. Ce se igram z njim jaz je lahko v blizini kup otrok pa ga to ne bo zmotilo-vsaj zaenkrat je tako ;) Ne morem pa biti 100% da ga enkrat ne bo, saj niso roboti, ki bi se odzivali cedno enako, ane :) Zdaj sem se precej razpisala, ampak mogoce lahko poskusis na ta nacin kot sem jaz. Da ga toliko zamotis, da vidi samo tebe in nicesar drugega. In ko je tako ze popolnoma sproscen sele vkjucis otroke in jim razdelis priboljske. Po moje mora delovati-je pa precej dolgotrajno in ti vzame kar nekaj zivcev :D Ker na zacetku bos morala porabiti vse moci, da bo pozoren nate in ne na otroke.

lp pa uspesno prevzgojo zelim   


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 08:21:52
Hvala za nasvete. Samo kateri starš mi bo posodil otroka za poskusnega zajca?  ???
Ne morem kar reči:"dajte mi malce posodit otroka za šolanje psa. Veste,moj pes je agresiven do otrok, pa ga moram prevzgojit."


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: WildAngel , četrtek, 20.10.2005 : 08:36:36
Pojdi na sprehod z njim in s sabo vzemi nekaj otrok (kje jih boš dobila nevem)....



Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: sana , četrtek, 20.10.2005 : 09:34:56
Verjetno imas kaksno prijateljico, ki ima otroke, ti otroci pa imajo spet prijatelje,... Saj otroci ne bojo "poskusni zajcki", to ne smes vzeti tako. Pa tudi starsem ne smes reci, da bos njihove otroke malo peljala k agresivnemu psu ;) Se strinjam, da ti potem ne bo nihce pomagal, hehe. Ne starsi naj bodo seveda ves cas zraven, otroci pa ti samo pomagajo pri prevzgoji. Ko enkrat slisijo, da morajo nekje pomagati, dobijo obcutek pomembnosti in odgovornosti in z veseljem ter radi sodelujejo, Tudi ze cisto majhni otroci, bos videla. Res pa je, da moras imeti psa ves cas pod nadzorom, kot sem ze prej nekako tako napisala, pes in otrok sprva nimata nobenega neposrednega kontakta. In zato taka prevzgoja ni cisto nic nevarna in je prijazna do vseh, tudi do kuza, na katerega nic ne vpijes ali ga tolazis, samo igras se z njim. Tako so zadovoljni vsi, otroci ker pomagajo in kuza, ki se s tabo igra in se zabava. Ti pa bos zadovoljna cez nekaj casa, ko bos videla prve rezultate :)

lp


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 09:43:26
Saj to je problem ker je agresiven samo v trgovini. Na ulici, na cesti je v njim vse v redu. Zunaj sva poskusila z priboljški iz otroških rok in je bilo vse ok. Je pa ta isti otrok prišel po določenem času v trgovino in je bil spet cirkus.
starši pa največkrat nočejo pomagat.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: marička , četrtek, 20.10.2005 : 10:26:39
Verjetno čuti, da je otrok na njegovem teritoriju, če je to samo v trgovini. Če pa si ti še prijazna z otrokom, pa je mogoče malo ljubosumen nanj. Pa še iste velikosti je, ne! Ali pa se otrok zelo boji, pa čuti pes ta strah. Ne vem, čudno, da je to samo v trgovini!


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: TinaZ , četrtek, 20.10.2005 : 10:29:13
Zdi se mi, da je kuža vzel trgovino za absolutno svoj teritorij in da skupaj s tem, da nima kakšnih izkušenj z otroki, brani ta teritorij (kaj pa vem, mogoče se mu zdi, da ga taka mala bitja ogrožajo). A do drugih kupcev, odraslih? Kaj pa doma, se isto obnaša (da brani teritorij pred otroci)?


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Geri , četrtek, 20.10.2005 : 10:56:44
Saj to je problem ker je agresiven samo v trgovini. Na ulici, na cesti je v njim vse v redu.

Hmm.. kot se spomnem se je zagnal tudi za deklico na kolesu ko je šla po ulici mimo njega. A se spomneš da se je to zgodilo v Danah? Mogoče ni problem samo trgovina... problem moraš globinsko pogledat. Napiši absolutno VSE trenutke ko je pes pokazal agresijo. Ok, sedaj imamo trgovino in mogoče ga moti kolo?... kaj še? Saj na forumu je veliko ljudi in kakšen bo že dal kak pameten nasvet, ampak razmisli res o vseh varjantah ko je pes pokazal agresijo, saj se le tako lahko reši problem.

Upam da ga bosta čimprej rešila.

Lp, Mojca


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 11:08:12
otroci nad 5 let in odrasli niso problem. problem so samo tisti pikolini do petih let.
doma je sicer poskušal biti oster do otrok vendar sem ga nagnala prostor in potem je bilo v redu. bil je sicer pozoren ni pa upal ponovno vstati.
V trgovini ima svojo košaro in če ni otrok je lepo priden celo popoldne. celo preveč priden, ker se za odrasle sploh ne meni.
Agresija je samo v trgovini. Razen tistega v Danah potem do otrok na ulici ni nikoli kazal agresije. 
Ti Geri veš kako se odvija njegov vzorec obnašanja  ker si ga videla, drugače pa je to težko razložit. Mogoče določeni otroci prav oddajajo tak vonj, da se mu zmeša. Lahko ga moti oblika gibanja, ki je ne more povezati skupaj:otrok+kolo oz hitri gibi otroka kot je bilo to v Danah....

v glavnem ne vem. čakam nasvete. preden bo kaj resno narobe.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Geri , četrtek, 20.10.2005 : 11:14:19
Hmmm.. kaj pa če bi obiskala Stariho-Pipan? Meni je zelo pomagala ko je Geri napadel mops, pa se je potem bala vseh psov. V nekaj mesecih smo skuapj stanje zelo izboljšali, sedaj pa komaj čaka da vidi kužeka. Sicer je do taogromnih zadržana, vendar ne preplašena. Mislim pa da je tudi eni drugi forumašici svetovala glede agresije njenega psa, kako se stvar odvija pa ne vem...
Ne vem, poskusi!

Lp, Mojca


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 11:16:20
začela bom od začetka. Imaš ZS


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Noli , četrtek, 20.10.2005 : 11:49:22
Preden bo kaj resno narobe..... moraš ti storiti vse, da ne pride do tega  ::), predvsem pa to, da mu preprečiš v trgovini nekontroliran stik z otrokom, takrat si samo utrjuje vedenje, vsakič ko otroka prežene je njegovo vedenje nagrajeno (to je pa ponavadi vedno, ker če ne drugače ga pa starši umaknejo).

.........

LP Noli


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Lanabela , četrtek, 20.10.2005 : 12:02:49
Jaz bi psa v trgovini zaprla v boks. Na začetku naj bi bil boks čim dlje od vhoda in otrok.Po možnosti tako, da otrok na ulici sploh ne bi videl. Otroke oz njihove starše bi prosila, da psa popolnoma ignorirajo, otroci ga ne smejo niti pogledati. Če bi pes pokazal kakršno koli vznemirjenost, naj se obrnejo stran, vendar naj se ne umikajo. Morebitno renčanje...bi ignorirala, mirnost oz umiritev pa nagrajevala (pri tem bi mi zaradi timinga prav prišel kliker) Če bi zadeva delovala, bi stike ZELO počasi povečevala, če ne bi delovalo, bi se obrnila po strokovno pomoč ali pa pustila psa doma.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 12:06:15
sj ga vsi ignorirajo. Sploh se ne menijo za njega
Renči tudi ne. napade kar na lepem.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: deteljica , četrtek, 20.10.2005 : 12:52:27
veš kaj ,jaz bom začela malo navidez neprijazno  :-[-pa ne vzet to osebno  ::)...
Tvoj pes je ena navadna histerična ,prestrašena rit (to je diagnoza psa ,ne obtožba lastnika). Napada samo majhne otroke, zato ker se jih upa in sicer na terenu,kjer je petelin na gnoju. :(
Treniranje z majhnimi otroki ni priporočljivo- ker je preveč riskantno  :o.

Jaz bi  psa privezala, da bi s tem zavarovala otroke (najbrž celo na halti oz halti sočasno za korekcijsko odvračanje pogleda). Takoj, ko pogleda v smeri otroka, mu odločno povej- fuj to delat, in zahtevaj ,da se neha afnat in bulit  v otroka. Potem nagradi in preusmeri v kaj drugega- igro npr. Če ne bo smel gledat tja, tudi napadel ne bo.
red in disciplina,naša so vrlina- to naj bo tvoj moto  8).
V prostem času na nevtralnem območju lahko treniraš tudi mimohod mimo majhnih otrok- ne sme jih pogledat. Kasneje treniraj dotik-klkiker z malce večjimi otroci- počasi z vedno mlajšimi. Psu primi glavo oz ga drži za halti in z otrokovo roko v svoji pobožaj psa- klikn ,če je sproščen in nagradi. Stopnjuj kontakt in sčasoma brez svoje roke- a ne brez nadzora psa.
Z večjimi otroki treniraš lahko tudi tako ,d aoni vodijopsa, od njega zahtevajo preproste vaj e,ki jih zna in nagrajujejo. Lahko tudi mečejo žogice, č eim ato rad- to bo psu pomagalopremagato strah,ki jevzroknapada,ker bo spoznal,da so tudi majhni otroci ljudje.
Obenem se sprijazni,da nekateri psi VEDNO potrebujeo strog nadzor ob stiku z majhnimi otroci. Napaka je v vzreji ,ne v tebi.  Se pa da ogroma narediti ,a ne v kratkem času..
P.S.
S kletko sicer zaščitimo otroke, ne moremo pa izvajati korekcij na psu in ne moremo učinkovito nagraditi. Mnogo psov kletk asamo spodbudi k neprimernemu vedenju, saj se počutijo po eni strani zaščiteni, po drugi omejeni.Imej kletko, a pokrito,tako da pe sn evidi dogajanj a, da g azapreš,ko se nimaš časa ukvarjati z vzgojo. in za počitek-ker na začetku  bi pes rabil več korekcij,kot jih lahko prenese , če bi bil izpostavljen ves dan.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 13:07:02
Citat
Napada samo majhne otroke, zato ker se jih upa in sicer na terenu,kjer je petelin na gnoju. 


točno. Samo kako naj pa mu zbijem "greben",in mu dopovem, da v trgovini ni takoj za mano? ne pomaga ne sila ne lep način. Otrok ne morem prepričat, da bi mu dali priboljške. sem poskusila pa ne gre.

Citat
V prostem času na nevtralnem območju lahko treniraš tudi mimohod mimo majhnih otrok- ne sme jih pogledat.

mimohod otrok imamo vsak dan, ko jih "tršice" peljejo na sprehod. lahko grejo mimo njega,pa jih niti pogledal ne bo. Zadnjič je ravno vohal vogal hiše, ko so šli mimo triletniki, pa se je obnašal kot, da jih ni.

kletke ne bom uporabila, ker se mu zmeša čim ga probam zapret notr. ne pride v poštev.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Lanabela , četrtek, 20.10.2005 : 13:18:40
Potem ti ne ostane drugega, kot da ga nehaš voditi v trgovino. Čim prej, tem bolje.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Bradačka , četrtek, 20.10.2005 : 13:36:32
babyjazz, kaj pa, če bi najprej poskusila enostavno s tem, da mu prestaviš ležišče? Da ga daš "v kot", se pravi, na tako mesto, da ne bo imel pregleda in oblasti nad vso trgovino.  Po tvojem opisu se mi zdi, da otrokom že skozi šipo "pripoveduje", da je tu on glavni, zažene se pa potem, ko ga ne upoštevajo - mogoče bi vsaj nekoliko pomagalo, če bi bil na takem mestu, da bi bila vedno ti med njim in prišlekom.
Lp, Breda


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: sana , četrtek, 20.10.2005 : 13:56:26
Tisto, da ga puscas doma, zapiras v boks in prestavljas lezisce po moje ni ne vem kaksna resitev. Samo kuza bo prikrajsan za urice s tabo in po moje ne bo prav vesel, lahko da zaradi tega razvije se kaksno nezazeleno vedenje. Zdaj je s tabo, ce prav razumem povsod, potem pa bo kar naenkrat ostal sam doma.
Zato se strinjam z Deteljico in njeno metodo, ki je precej podobna moji ;) Le da sem jaz malo poenostavila, ker moj do otrok pravzaprav ni bil agresiven in ne bi nikoli ugriznil. Pozabila pa sem dodati, da najprej vadis na krajsi vrvici, ko to obvlada in je sproscen pa lahko uporabis dolgo. Tisto, da ga puscaj doma res ne bo resilo problema. Strinjam pa se tudi, da morajo biti majhni otroci in psi vedno pod nadzorstvom. Ker otrok se ne ve kako se mora vesti do kuza, kuza pa lahko narobe razume vse znake, ki mu jih posilja otrok(recimo, ce krili z rokami kuza to razume kot groznjo in se temu primerno odzove). Tako zelo hitro pride do konflikta med otrokom in sicer zelo mirnim in znacajsko trdnim psom.

lp   


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: deteljica , četrtek, 20.10.2005 : 15:02:47


kletke ne bom uporabila, ker se mu zmeša čim ga probam zapret notr. ne pride v poštev.

Tvoj pesek je nasplošno zelo razvajen, posledično tudi še bolj nevrotičen  :-X, kakor ga je naredila mati narava.
Kaj se ma cucku za zmešat, če mora v kletko  ::)? Pa ne se pustit zajebavat, prosim no  >:(.
Poštimaj zadevo ,ki se ji reče pes v celoti, pa bodo tudi problemi z otroci izginili  :)al pa vsaj postali minimalni  ;).


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , četrtek, 20.10.2005 : 19:17:28
Citat
Tvoj pesek je nasplošno zelo razvajen, posledično tudi še bolj nevrotičen  , kakor ga je naredila mati narava.
Kaj se ma cucku za zmešat, če mora v kletko  ? Pa ne se pustit z*****vat, prosim no  .
Poštimaj zadevo ,ki se ji reče pes v celoti, pa bodo tudi problemi z otroci izginili  :)al pa vsaj postali minimalni  .

kaj tak folk dela tukaj?
Pa naj ga dam še na ketno, pa pred bajto, a ne? >:( potem zihr ne bo razvajen in se mu  reklo bo pes v celoti. In potem res ne bo nobenih problemov z otroci.
Take vrste nasvetov ne rabim, hvala. Če bi hotela imeti "psa" s "pasjim življenjem" bi kupila plišasto lutko ne živega psa. Če se mu meša, ker je zaprt v majhne prostor ga pač ne bo silila. Pes je živo bitje z občutki in čustvi.
Hrta sploh whippeta pa še nisi videla, kaj Deteljica? Bi potem vedela kakšne neumnosti trosiš.

Kakšen boljši nasvet?


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Geri , četrtek, 20.10.2005 : 19:25:16
Če ga boš postopoma navajala na kletko se bo privadil. Nikakor pa ne tega tako narediti da ga zapreš in pustiš. Jaz sem Žana na kletko postopoma navajala, ker nikoli se ne ve kdaj jo bo treba uporabiti, pa je bolje če je vajen. Sicer ne skače od veselja- kot to počne Geri- je pač kot v hotelu v kletki za whippeta ;D...
Jaz bi ti svetovala da ga nekaj časa ne voziš v trgovino in več delaš na tem da gre zunaj med otroke, pa čeprav tam ni negativne reakcije, poskušaj tako da ga pobožajo (seveda postopoma!!) itd. Pa ga potem čez čas spet pelji v trgovino in opazuj če bo sprememba. To da je še vedno v trgovini mu pomoje v tem trenutku bolj škoduje kot koristi :(... emm.. eno vprašanje, kako pa je če domov pridejo otroci na obisk? Će še niso prišli imaš tu odlično izhodišče za ga naučiti, ker tu štartaš od nule. Potem pa to počasi preneseš v trgovino.

Lp, Mojca


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Ory , petek, 21.10.2005 : 08:53:04
Jaz sem zagovornica tega, da se psa navadi na vse mogoče situacije že od prvega dne, ko pride v hišo. Vsi moji psi so bili od majhnega navajeni na razne potovalne bokse in kletke. Z Billijem itak ni bilo problemov, ker je že prvo noč brez kakršnega koli upiranja preživel zaprt v svojem boksu..... sedaj je že tako navajen, da zvečer sam odide vanj in zaspi........ z Ory so bili večji problemi. Dala sem jo notri in se je drla kot, da jo dajejo s kože. Počakala sem na trenutek, ko se je nehala dreti in jo potem vzela ven. Zadevo sem ponavljala, dokler ji ni potegnilo, da z norenjem in tuljenjem ne pride nikamor. Sedaj ima boks prav rada in je nekakšno zatočišče.
Skratka, navajaj ga na boks in potem pač nosi ta boks zaenkrat s sabo v trgovino. Otroke prosi, naj mu skozi ograjo (tako da ne bo nihče ogrožen) dajejo pribolške. Ni vrag, da ne bi ugotovil, da mu otroci nič nočejo.......

lp


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: deteljica , petek, 21.10.2005 : 09:08:23
Hrta sploh whippeta pa še nisi videla, kaj Deteljica? Bi potem vedela kakšne neumnosti trosiš.

Kakšen boljši nasvet?


Hrta ,celo whipeta sem ne samo videla, pač pa tako osebno poznala in celo šolala (oz bil atrener lastniku),da je skoraj kot bi bl moj.
Zlo podrobno sem poleg tega enega -poznala še tri primerke dokaj od blizu.
Tako ,da če imaš ti samo enega edineg ain prvega whipeta imam o njih celo več osebnih izkušenj kakor ti.
Tvojemu pristopu pa se reče po domače "opičja ljubezen" če veš, kaj to pomeni.
Dejstvo je,da te pes navija okoli prsta insi posledično privošči vse,kar mu slučajno pade na pamet.
Pojdi k Sabini,ali pa ga ne vodi v trgovino.
Seveda obstaja tudi možnost, da si kupiš plišastega naslednjič-tega boš zagotovo obvladala.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: deteljica , petek, 21.10.2005 : 09:30:14

 To da je še vedno v trgovini mu pomoje v tem trenutku bolj škoduje kot koristi :(... .

Lp, Mojca
S temle se pa popolnoma strinjam-
zato je bil tudi tisti moj predlog o pokriti kleti- z istim namenom.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , petek, 21.10.2005 : 10:46:35
Citat
Seveda obstaja tudi možnost, da si kupiš plišastega naslednjič-tega boš zagotovo obvladala.

Nisem spraševala za pomoč, da mi bo potem nekdo metal take nizke udarce. Kapis?
Če misliš, nadaljevat z takimi potem ne potrebujem tvojih nasvetov.

p.s.
Pišuka jasna! sem povedala ,da ga v kletko ne bom tlačila.
če si ti zagovornik prisile jaz nisem.





Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Igor- , petek, 21.10.2005 : 11:39:07
jaz sem tudi proti kakršni koli prisili. Kletke so samo za totalno nevzgojene, agresivne pse in ruknjene lastnike.

Predlagam ti da uporabiš:
a) nagobčnik v kombinaciji z el. ovratnico, ketno in 2m visoko ograjo
b) psa ne vodiš v službo

Kapis :D

LP
Igor


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Lanabela , petek, 21.10.2005 : 11:59:05
Kletko sem ti predlagala zato, ker se mi dozdeva, da si v trgovini zaradi strank in ne zato, da bi se ves božji dan ukvarjala s psom. Deteljica ti je dala najboljši možni nasvet in kakšna je tvoja reakcija? Vsakemu psu se zmeša, če ga rukneš v kletko in zapreš vrata. Kako se psa navadi na kletko, se lastniki naučijo že v mali šoli. Prav bedno je poslušat lastnike, ki tožijo, kako njihov cucek pa ne mara biti zaprt v kletki (ne prenese nagobčnika, se mu strga če mu daš ovratnik proti praskanju...) saj ne veš kdo je bolj razvajen, lasnik ali pes. Najprej discipliniraj sebe, potem pa še psa, ali pa ga pusti doma. Potencialno  agresiven pes v trgovino ne sodi.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Ory , petek, 21.10.2005 : 12:51:28
Citat
jaz sem tudi proti kakršni koli prisili. Kletke so samo za totalno nevzgojene, agresivne pse in ruknjene lastnike.
Kaj ima pa navajanje na boks veze z izvejanjem agresije nad psi? Še nikoli nisem imela občutka, da je kateri od mojih psov trpel, ko je bil zaprt. Pes se navadi vsega, tako kot človek..... treba je biti dosleden in prevzeti povelje v kardelu. Če se to ne zgodi, potem prevzame to vlogo pes. Naravna reakcija, ki pa jo žal vse prevečkrat okateriziramo kot agresivnost brez razloga  :( .....

lp


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: deteljica , petek, 21.10.2005 : 12:53:24
Kaj ima pa navajanje na boks veze z izvejanjem agresije nad psi? Še nikoli nisem imela občutka, da je kateri od mojih psov trpel, ko je bil zaprt. Pes se navadi vsega, tako kot človek..... treba je biti dosleden in prevzeti povelje v kardelu. Če se to ne zgodi, potem prevzame to vlogo pes. Naravna reakcija, ki pa jo žal vse prevečkrat okateriziramo kot agresivnost brez razloga :( .....

lp

Ory ,a ti ne dojemaš črnega humorja????? ;D ;D ;D ;D


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , petek, 21.10.2005 : 12:59:23
Pa dobro no. Zakaj morate malodane vsako temo izkoristiti, da napadate koga? zgledate prav bedno.
Če nekdo odpre novo temo jo verjetno zato ker potrebuje nasvet ne vašega soljenja pameti na tak način.
In bi bilo lepo če to upoštevate.

Če bi hotela imeti psa zaprtega v kletki bi to enostavno storila in sploh ne bi odpirala nove teme. Tako pa sem se obrnila na forum, ker se mi je zdelo, da ima kdo boljšo idejo.  
Ker pa sem jaz odprla temo mislim, da imam med nasveti pravico presodit na kakšen način si bom pomagala pri vzgoji.  
Če pa se nekaterim povesi nos ker nekdo noče upoštevati njihovih nasvetov pač ni moja skrb. Svoje volje mi vsiljeval nihče ne bo.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Ory , petek, 21.10.2005 : 13:05:59
Vsak ima pravico izraziti svoje mnenje in to je vse kar delamo   :). Mi samo pišemo iz svojih izkušenj, če pa kdo upošteva je pa seveda njegova stvar. Nikogar ne bomo prisilili upoštevati nasvetov  ;).... sama svojega psa najbolje poznaš in verjamem, da boš poiskala tudi njemu primerno strokovno pomoč. Kar ti pa vseeno toplo priporočam..... ker neprimerno vedenje v bližini otrok ni hec.
Citat
Ory ,a ti ne dojemaš črnega humorja??   
:-[ oprosti  :-[


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: deteljica , petek, 21.10.2005 : 13:20:02
Pa dobro no. Zakaj morate malodane vsako temo izkoristiti, da napadate koga? zgledate prav bedno.
Če nekdo odpre novo temo jo verjetno zato ker potrebuje nasvet ne vašega soljenja pameti na tak način.
In bi bilo lepo če to upoštevate.

Če bi hotela imeti psa zaprtega v kletki bi to enostavno storila in sploh ne bi odpirala nove teme. Tako pa sem se obrnila na forum, ker se mi je zdelo, da ima kdo boljšo idejo.   
Ker pa sem jaz odprla temo mislim, da imam med nasveti pravico presodit na kakšen način si bom pomagala pri vzgoji. 
Če pa se nekaterim povesi nos ker nekdo noče upoštevati njihovih nasvetov pač ni moja skrb. Svoje volje mi vsiljeval nihče ne bo.

najprej vprašaš, dobiš strokoven odgovor,ki ga nočeš upoštevat  :(,
poleg tega napizdiš vse ,ki so ti svetovali  >:(...
potem dobiš odgovore v stilu tvoje reakcije  ;)....in seveda ne moreš bit zadovoljna  ::)...
izkaže pa se ,da se je pes po gospodarju vrgel  ;D

zato si pomagaj sama, saj si itak najpametnejša  >:(.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , petek, 21.10.2005 : 15:06:27
bom si pomagala sama. zaradi takih kot si ti.
dobila sem precej uporabnih nasvetov o vzgoji-tudi brez uporabe kletke. In nikogar nisem napizdila.

Tale forum se bojim bo propadel. Ker boste nekateri z takim napadanjem odgnali vse, ki si bodo upali  še kaj vprašati. Sama imam toliko že znanja in izkušenj z psi, da se ne pustim sprovocirat. Se je pa marsikdo že obrnil na druge forume, ker ste mu z takole vrste "kanonjado" vzeli vso voljo, do nadaljnjega spraševanja in iskanja pomoči.

Na koncu bodo ostali tukaj samo pametnjakoviči.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: puppy ares , petek, 21.10.2005 : 19:27:24
ej, ne se kregat.... :-\

jst bi sam vprašala nekaj kar ne vem če paše v to temo samo...moj pes ful naskakuje ljudi okoli noge pa ne vem kaj naj, no saj zdaj se je že malo odvadil, ker mu ne dovolim samo, a ni to malo nenavadno? :-\ ::) ::)


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: galy , petek, 21.10.2005 : 19:32:11
jst bi sam vprašala nekaj kar ne vem če paše v to temo samo...moj pes ful naskakuje ljudi okoli noge pa ne vem kaj naj, no saj zdaj se je že malo odvadil, ker mu ne dovolim samo, a ni to malo nenavadno? :-\ ::) ::)

ne paše ;)
naskakovanje igrač, človeških nog... (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2810.0.html)


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Drejči , sobota, 22.10.2005 : 09:55:56
babyjazz,
najprej ugotovi, zakaj je reakcija psa taksna. Slabe izkusnje? Si napisala, da ne. Kompleks? Morda. Mu je fino, ker ve, da se bodo prestrasili in "podredili"?
A ne glede na vzrok, to ni sprejemljivo, kar si seveda ugotovila ze sama.
Relativno nenavadno vedenje za whippeta, moram priznati.
Si mu postavila meje, do kje mu je dolocena stvar dovoljena? Pri tej zadevi okoli otrok, meje ocitno niso postavljene. Zato zacni delati na tem. Jasno mu pokazi kaj je dovoljeno in do kje. Pises, da ni nobenega rezultata, ko si hotela zadevo urediti s kontaktom z otroci kriticne starosti. He, mali je resnicno razvajena...  ;) Verjetno ti res ne bo preostalo nic drugega, kot "bika zgrabiti za roge" in na ostro, ce bos hotela sploh kaj doseci. Tik pred kriticnim momentom, psa na sedi in zahtevati od njega, da gleda samo tebe. Vsako odstopanje, takoj popravis in ne popustis niti za milimeter. Je mukotrpna zadeva, predvsem za cloveka, ker je psu treba dopovedati, da nekaj NI VEC dovoljeno.
Jaz sem enega psa zrihtala na ta nacin, ker se mu je kar utrgalo, ko je zagledal macka. Rezultat je bil sledec. Pes je sicer se vedno gledal z belim, ko se je s kje prikazal macek, a o kaksnem trganju s povodca in norenju ni bilo vec ne duha ne sluha. Nisem se trudila, da bi vzljubil macke, ampak le zahtevala doloceno vedenje, kljub vabljivemu plenu v blizini. In to tudi dosegla. V koncni fazi je slo le za to, kdo je bolj trmast in vztrajen, pes ali jaz.
Tega nisem napisala, da bi morala ti narediti tocno tako, le pojasniti, da moras vztrajati do konca pri svoji zahtevi. Predvidevam, da prehitro dvignes roke, ker si prepricana, da temu nisi kos. Pes pa to se kako dobro ve in veselo vztraja pri svojem, ker ve, da lahko.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Lanabela , sobota, 22.10.2005 : 19:01:39
Je že tako, da so učinkovita zdravila ponavadi grenka.
In bedno je, če se zaradi tega potem držiš na tistega, ki ti zdravilo predpiše.
Brez skrbi, meni se nos redkokdaj povesi, čisto brez problema priznam, da je dala recimo Deteljica bistveno boljši nasvet od mene. Še dobro, agresija pri psih je vedno resen problem, še posebej kadar gre za agresijo do otrok. Zahteva resno strokovno obravnavo. Zelo si pogumna. Če bi meni katera od psic zarenčala na tujega otroka - zlasti na majhnega otroka - (kaj šele da bi se pognala vanj in ga prestrašila) bi bilo njenih izletov v trgovino in na druge javne kraje v hipu konec. Dokler ne bi prišla stvari do dna, ugotovila vzrok in vedenje odpravila, bi bila psica na povodcu IN z nagobčnikom. Ali pa na varnem za ograjo.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Princ , nedelja, 23.10.2005 : 11:58:49
Samo za intermezzo:
babyjazz, toplo ti priporočam, da prebereš Silvijin članek v 10. številki revije Moj pes. Saj ne, da bi se morala z njim strinjat - morda pa ti bo v pomoč... Srčno upam. Naj ti bo navajanje na kletko izziv, igra. Tudi meni se zdi, da je kletka najboljša rešitev, če želiš imeti psa pri sebi v službi in brez posledic.

Lp, Mateja


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Busy Bee , torek, 25.10.2005 : 08:52:43
Ne vem kam bi to dala, bom kar tu vprašala.

Naš baset je imel danes sila nenavaden izpad. Vsako jutro pride nečak na zajtrk k nam in tako tudi danes.  S psom sta se vedno odlično razumela - sploh ni bilo nobenega problema. Danes pa je bil naš kužek pravi pesjan - saj je vsakič, ko ga je nečak hotel pobožati zarenčal nanj, na koncu pa je še skočil vanj - ni ga ugriznil samo malo močneje prijel za roko.

Zanima me ali je mogoče, da je to povezano s hrano. Nečak in jaz sva pozajtrkovala, medtem ko je cuci moral čakati, kljub temu, da je že videl, da sem njegovo posodo že pripravila (je na dieti - riž in piščanec - pa riž še ni bil razkuhan). V nečaka je skočil, ko ga je on hotel pobožati, riž pa se je ravno odcejal v cedilu in je nečak stal zraven kužkove posode. Bil je pa baset že zelo lačen - ker včeraj zvečer ni dobil obroka. Čez cel dan je dobil slabih 400g riža in pol piščančjega fileja. Ta dieta traja 1 teden.

Sploh ne vem kaj naj naredim - saj živimo skupaj in sta nečaka vsak dan tu.

Lp, Barbara


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: lunca , torek, 25.10.2005 : 12:49:49
Barbara navadi se,da takrat ko je občasno daš roko v skledo,ga božaš in "šaraš" okoli njegove posode s hrano.Vsekakor naj se navadi,da je tisto sicer njegovo,vendar pa se za hrano ne rabi bati.Jaz to pri naših vedno delam.Če ne drugače, jima z vilico hrano v posodi pomikam na sredino.Tako sta navajena, da je hrana sicer za njiju, vendar pa ni nobene nevarnosti,če še jaz roko vtikam kam zraven.Pa to začni delat čim prej,če dosedaj še nisi.
LP Tjaša


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: čara , torek, 25.10.2005 : 14:01:57
Pri nas je bil še večji problem, ker se mu sploh nisi smel približat, kadar je jedel al pa je mel igračo, je začel renčat, potem je zalajal in se probal zakadit v tebe.

Pa sma začela tako:

Vzela sem košček sira,ga poklicala, pomolila pred nos in rekla PUSTI, skrila in kasnej dala. Pčasi je ugotovil kaj hočem. In sem stopnjevala zadevo, držala sem priboljšek na razprti dlani, pred njegovim nosi in zahtevala da vzame na povelje IZVOLI. Isto sem naredla pri igračah in od tega ne odstopam več. Potem mu v posodo nisem naenkrat nadevala hrane ampak po žlicah. Da je ugotovil, da mu hrane ne mislim vzet. Zdaj ni problem če hodim mimo...


papa


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Stella , petek, 16.12.2005 : 23:47:35
ne bi smel biti problem niti če vzameš, ne samo če hodiš mimo 8)


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: tina.g , sobota, 17.12.2005 : 22:57:10
Pes ne sme renčati na lastnika! Poznam primer, ko španjela hranijo samo na balkonu, ker ko je ne sme nihče mimo, poznam psa, ki se vleže na posteljo in renči na lastnike, ki  čakajo, kdaj bodo lahko šli spat, poznam psa težkega 10 kg, ki ga morajo kljub nagobčniku 4 držat na cepljenju itd. itd. Potem pa se čudimo, da toliko psov pristane po zavetiščih, ker se jih "ne da vzgojit"!


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: puppy ares , sobota, 17.12.2005 : 23:07:22
ja okej pes res ne sme renčat na lastnika, samo, Čara ga pa je odvadila in res dobro, da ji je uspelo. :)
pomoje, da je vsak pes kdaj zarenčal na lastnika, ker ne vem, mogoče brani svoj plen ali pa kaj drugega.
lp :)


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: tina.g , sobota, 17.12.2005 : 23:35:23
Ja, verjetno vsak pes kdaj zareči na lastnika, zato pa je zelo pomebno, da lastnik ve, da je to narobe in da to tudi pokaže  psu. Moje besede so bile mišljene na splošno, ker se mi zdi, da mnogi še vedno dopuščajo svojim psom, da so šefi v družini.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: čara , nedelja, 18.12.2005 : 11:11:45
ne bi smel biti problem niti če vzameš, ne samo če hodiš mimo 8)

Se strinjam! Ampak glede na to, da sem jaz stara 17 let, pes pa bo kmalu 11 sem pravzaprav kar dosti dosegla. Ostalim se s tem ni dalo ubadat, ker se jim zdi normalno da pes zarenči, če se dotikaš njegove hrane. js vem kje vse so bli kiksi pri njegovi nevzgoji in neukvarjanjem. Pa bom pri drugem psu vedla kako ga vzgajat, kaj ne smem naredit....

Je pa ena stvar ki je nikakor ne morem odpravit agresivnost do tujcev, vedno ga moremo odvče v drug prostor in privezat.

Če ga spodim iz postelje mi nima kaj renčat, pa če mu vzamem hrčkovo hrano tudi ne, se naredim zelo hudo in odločno pa je OK. Prvič je zarenčal, kosemmu vzela hrčkovo palčko ampak se nisem ozirala na to, pa je zdaj mir.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: shagadellic , sreda, 28.12.2005 : 11:59:27
Pozdravljeni!

Jaz sem sicer o svoji težavi že spraševala na drugem forumu, pa so me napotili sem.
Imam psa (oz. sem ga imela), ki zdaj živi pri moji mami že 4 leta, ker sem se jaz odselila od doma. Pes je med tem časom razvil čudno obnašanje do otrok, in sicer skoraj čez noč in brez znanega razloga. Parkrat je menda skočil v manjše otroke, enkrat v žensko, ki je imela v naročju dojenčka in enkrat v nasproti hodečega fantka, ki mu nič ni hotel. Kot je meni znano ni ugriznil še nobenega oz. je kvečjemu koga malo uščipnil.

Ker ne živim z mamo, in še nekaj časa ne bom morala imeti psa pri sebi, verjetno tudi ne bom mogla uspešno reševati problema s postopnim privajanjem na otroke.

Moja mam je bolj za pristop "ne pustimo ga k otrokom in pika" in tudi drugače ni preveč naklonjena "pretiravanju" glede crkljanja in človečenja psov. Na žalost se tudi ne ukvarja prav veliko z njim, ampak je večino časa pač sam na vrtu za hišo. Mislim, sej ga pocrklja ene dvakrat na dan in tako, samo ni pa pač tiste vrste človeka, ki bi se bolj poglabljal v žival.
Sama upam, da bom v roku treh let prilezla do svoje hiše in sem se že pogovarjala z njo, da bi ga takrat vzela k sebi, ker še vedno mislim, da mu je bolje pri meni, saj sem jaz tista, ki jo dojema kot gospodarja.

Vprašanje, ki ga postavljam pa je: Ali mislite, da je pri 10 letih starosti prepozno psa začeti ponovno navajati na otroke?

Trenutno je pes star 7 let in če računam, da ga bi čez tri leta ponovno prevzela, ali je smiselno z njim delati ali naj pač sprejmem to, da ni zaupljiv do otrok in ga ne spuščam v njihovo bližino. Računam namreč, da bi lahko živel cca. 15 let, ker je srednje rasti in malo mešanec med škotom ali avstralskim ovčarjem (kar je malo možno, ker jih v slo ni ali ni veliko) in še eno pasmo. Karakter ima podoben avstralskem ovčarju in škotu. Je zelo prijazen in drugače ubogljiv kuža, čeprav ni bil nikoli v šoli, pa živahen tudi.

Lp, Ajda


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Stella , sreda, 28.12.2005 : 23:36:01
menim, da ni nikoli prepozno.

ne pustimo ga k otrokom pristop se mi zdi pa popolnoma zgrešen. nasprotno, čimveč časa naj preživi med otroci, seveda pa mora bit ves čas nekdo zraven in ne prehitevati stvari, to pomeni, da naj bodo otroci sprva le nekje v okolici, kasneje pa vedo bližje. pes bo hitro spoznal, da mu nič nočejo in jih sprejel, prav velik ljubitelj pa najbrž ne bo nikoli. seveda je pa treba potem zelo pazit  da ne greste predaleč oz da ne pustite da bi ga otroci kakorkoli dražili ali počeli kaj kar bi bilo zanj neprijetno ker lahko dosežete nasprotni učinek.


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: shagadellic , četrtek, 29.12.2005 : 07:16:21
Ja sej to sem tudi jaz razmišljala. Bom probala že zdaj kaj delat na tem, ko bom na obisku pri mami...tam so namreč vaški otroci,ki pridejo na obisk k mlajšemu bratcu, zato bi lahko probala z njimi.
 Ubistvu so itak vsi navdušeni nad njim in kot sem opazila tudi on njim nič noče, samo mami je pač nezaupljiva do njega in raje ne prakticira tega, da so skupaj, tako da jaz probavam malo urejat zadeve vsaj kadar pridem (enkrat na teden).
Še posebej lepa priložnost je spomladi in poleti, ko smo vedno zunaj za kosilo in ga jaz spustim, da je ves čas ob nas in ne za ograjo.

Hvala, lp

Ajda


Naslov: Re: abnormalna agresivnost do otrok
Poslano od: Stella , četrtek, 29.12.2005 : 11:26:25
poskusi, potem pa le poročaj!

in pazi, da boš res VEDNO zraven!!


Naslov: nenadna agresija do otroka - NASVET PROSIM
Poslano od: gad , petek, 06.01.2006 : 15:08:44
Celo
življenje imam pse, imel jih je moj oče in ded. Glede na to, da sem veliiko bližje smrti kot rojstvu, se je  ob meni izmenjalo tudi kar precej pasem in praktično vsi psi katere sem vzgoji in zdresiral, so bili izredni družinski in neproblematični psi.

As
naš Bearded Colly, je umrl pred tremi leti in na njegovo mesto je stopil mešanček iz Dolenjske - Piki. Večino genov (in tudi izgled popolnoma) je povzel po očetu English Pointer-ju, ki veljajo za izredno prijazne pse, kar je Piki tudi bil do nedavna.

Ko
je bil star eno leto, mi je ob gonjavi pobegnil in po enem tednu sem ga našel na Gmajnicah. To je bil velik šok za celo družino, posebej pa za takrat 6-letno hčerko. Ker sam ne tečem več tako hitro, da bi lovil pobegle cucke po soseski, in ker nisem v bodoče hotel imeti tovrstnih težav smo se odločili za kastracijo. Vse lepo in prav. Piki se je kamlu po operaciji zelo umiril in postal idealen kuža, ki pa je kljub "pomanjkljivosti" še vedno zelo dobro čuval hišo pred tujci, se ni ustrašil še tako velikega psa, z domačimi in otroci nasploh se je pa idealno razumel.

Pred
tremi meseci (sedaj je star 3 leta) pa sem začel opažati nenavaden porast agresije pri psu - najprej do povsem benignih kužkov, katere sva že leta srečevala na sprehodih. Temu nisem posvečal posebne pozornosti, dokler ni postalo res moteče.

Pred
kakimi 14 dnevi pa je prvič, popolnoma brez vzroka, šavsnil po moji hčerki. Tudi zaradi tega nismo počeli cirkusa. Malce ga je okregala žena .. in to je bilo to.

Sedaj
je tega 4 dni kar je pa hčerko resno napadel. Otrok se je sklonih h njemu, da bi ga pobožal. Pes je zarenčal in ji skočil direktno v obraz. Na srečo ima mala dobr reflekse, pes je bil pa v taki pozi, da ni mogel skočiti daleč (ležal je na boku), vendar ravno dovolj, da je hčerko, ki se je umaknila z nosom zadel v ustnico tako močno, da se ji je še celo popoldne poznalo. Skočil sem k psu, ga zgrabil za ovratnico in poslal na vrt.

Psa
imamo vsi zelo radi, vendar se zavedamo, da je hčerki nevaren. Hčerka je hudo jokala, ko sem rekel, da bo moral Piki od hiše. Zaenkrat ima hčerka prepoved igranja s psom in sploh kakršnegakoli približevanja psu brez spremstva mene ali žene.

Z
ženo sva si edina, da bo moral Piki stran.

Kaj
pa vi mislite .. ali je kaka druga rešitev, saj je Piki drugače v vseh pogledih idealen kuža ... tako neproblematičen in nezahteven kot je on, ni bil še noben od "rasnih", kar sem jih imel sam ali so jih imeli moji prijatelji.

Nikakor
si pa ne upam nositi odgovornosti za napačno odločitev, ki bi kasneje lahko stala iznakaženosti obraza mojega otroka, saj vsi vemo (in na lastne oči sem to večkrat videl) da pes otroka najraje zagrabi ravno v obraz.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , nedelja, 08.01.2006 : 10:18:33
preden spljuvaš forum bi lahko bi najprej poiskal vzroke tudi pri hčerki. Lahko ima pes tudi kakšno poškodbo, je kje doživel slabo izkušnjo ali pa je samo odrastel in je postal dominanten.
prav gotovo ni razloga ,da bi moral iti stran. 


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Lanabela , nedelja, 08.01.2006 : 10:29:37
Takšen pes ne sodi v družino. Edina rešitev, ki jo vidim, je, da ubogaš Artijev nasvet. Tvoj problem je preveč resen, da bi se zanesel na nasvete nestrokovnjakov.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , nedelja, 08.01.2006 : 10:34:23
Gad, tudi jaz mislim, da bi se moral posvetovati s strokovnjakom, na tem področju...še vseeno se morda lahko najde vzrok in odpravi težave.

Pes ne postane agresiven iz nič in čez noč...nekje je nek vzrok...


LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , nedelja, 08.01.2006 : 13:25:25
gad:  Tudi  moje mnenje  je  , da bi se  moral  obrniti na  strokovnjake , kateri  so   specializirani za   pasje vedenje.
To  , da je pes nenadoma  razvil  takšno vedenje  ni ravno normalno. Lahko, da  ima pes resne zdravstvene teževe.
Če pa  se   bo odkrilo , da je motnja  zgolj psihična, ti svetujem, da  psu piščeš novega lastnika  kateri bo   sposoben takšnega psa kontrolirati.

Pri meni so  psi  zelo visoko na lestvici, ampak so še vedno  samo psi.  In  če bi prišla  v  tako situacijo kot ti,  verjemi mi , da bi verjetno  gledala  kaj  dobro za mojega otroka( čeprav  otrok še nimam).  Ne  predstavljam si , da bi morala biti  kot  čuvaj , ki vedno pazi  tako na otroka  in  na psa , da se eden drugemu ne bi približala.   
V  kolikor  niso  sposobni  živeti  skupaj  v  miru in toleranci  , takšne skupnosti  ne bi  bilo  več.
Vem , da se sliši kruto.....  ampak  tako  je  pač moje mnenje.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , nedelja, 08.01.2006 : 14:14:31
Se opravičujem, če sem prej ostro reagiral na menje
"babykajtijsvemkaj"
 >:(
vsekakor moj post ne zadeva forumašev, ki normalno gledajo na odnos pes in človek.
 ::)  ;D 8) 8) ??? ::) ;) :-\

Vsekakor
sem bil že nekajkrat v situaciji (saj ta planet tlačim več kot 5 desetletij), ko sem moral psu poiskati drug dom - to sem storil vedno zelo skrbno in z vso odgovornostjo in psa nikoli nisem dal prvemu ciganu, ki bi prišel fehtat h hiši. Nove lastnike sem pa tudi po oddaji svojega psa večkrat obiskal in preveril kako se počutijo v novem sožitju - moj pes in novi gospodar, kateremu sem nemalokrat tudi pomagal z nasvetom.

In
tudi sedaj se bom potrudil, da bo tako.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , nedelja, 08.01.2006 : 15:04:36
Gad,

sporoči nam, kako boste rešili situacijo...

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , nedelja, 08.01.2006 : 15:13:27
Citat
sem pa več pričakoval od tega foruma


..gadek, gadek. ti si začel. važi?

dala sem ti eno od možnosti kaj je z psom narobe. Ni nujno na zunaj lahko so zadeve notranje.
Poznam zgodbo psa, ki je sredi belega dne brez vzroka napadel gospodarico. Na veterini so pozneje ugotovili, da mu je zaradi vročine počila kapilara v možganih in je pes bolečino povezal z gospodarico, ki je bila takrat slučajno z njim.  Eto!

In nekateri psi psihično dozorijo šele pri dveh do treh letih.

Če se ne motim sem temo odprla jaz, ker sem s imela podobne probleme glede tega.  Težavo smo potem rešili z dosledno prevzgojo in vodenjem psa med otroke . Sicer otrok nikoli ne bo maral
napada jih pa ne več.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Tara04 , nedelja, 08.01.2006 : 15:34:24
Moja psička, samo da sliši po TV da otrok joče, pa že laja. Ful jih ne prenese in tudi ona brez razloga. Božanja ne mara ker otroci takoj začnejo pri glavi in tudi zato ker imajo take nepredvidljive gibe.
Jaz se s tem ne obremenjujem, pač gledam da otroci ne pridejo blizu.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: mojčica , nedelja, 08.01.2006 : 15:42:55
Citat
Se opravičujem, če sem prej ostro reagiral na menje
"babykajtijsvemkaj"

vsekakor moj post ne zadeva forumašev, ki normalno gledajo na odnos pes in človek.
       

Vsekakor
sem bil že nekajkrat v situaciji (saj ta planet tlačim več kot 5 desetletij), ko sem moral psu poiskati drug dom - to sem storil vedno zelo skrbno in z vso odgovornostjo in psa nikoli nisem dal prvemu ciganu, ki bi prišel fehtat h hiši.

[izbris; jana]

Zakaj ste morali že večkrat poiskati psu drug dom?




Kakšne pasme pa je vaš kuža? Mogoče je agresivnost dedno pogojena, je kuža z rodovnikom?

Večkrat gledam animal planet (Miami police) in tam dajo takšne pse brez pomisleka uspavat, ker je le vprašanje časa kdaj bodo koga poškodovali. Jaz sicer ne pravim, da ga daj uspavat ampak mislim, da bi pes vsekakor moral najti novega lastnika, ki bi imel čas za psa, za šolanje in bi vedel v kaj se spušča.




Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Uma , nedelja, 08.01.2006 : 17:32:54
gad jaz predlagam da se obrnes na katerega izmed strokovnjakov za "motnje" psov, to sta po mojih informacijah Metoda Mikuž in Sabina Pipan (upam da za drugo ne dajem napacnih informacij) - mislim da je vsekakor vredno, da se najprej posvetujes s katero izmed njih (Metodo osebno poznam), poskusis s njihovim programom, ki ti gi pripravijo posebej za potrebe vase druzine in psa in sele potem, v kolikor bos 100%, da si res naredil vse kar je v tvoji moci in da se s kuzkom res ne da, razmislis o tem, da gre od hise.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: ARTI , nedelja, 08.01.2006 : 18:40:17
Pozdravljeni .Moj prejšnji odgovor  gad-u je bil izbrisan ,ker sem verjetno nehote reklamiral  ,me pa kot mojči zanima ,zakaj ste dali od doma,kot je razumeti , že več psov ??? >:(


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , nedelja, 08.01.2006 : 19:53:38
no
ne ravno "več" - pravzaprav sem oddal le 2:
- D-boxer, 2 leti, ker sem moral na služenje v JNA, ga je vzel prijatelj in mi ga kasneje ni hotel vrniti, ys sem imel pa težave (žena se je ločila od mene) in se nisem mogel ukvarjati še s prijateljem - D-boxerja sem pa že takrat vrhunsko zdresiral .. no ja saj mu ni bilo hudega - pri prijatelju se je imel res fino
- bullterier, 2,5 let, zelo lepo vzgojen in dresiran - izelitev iz YU v tujino - spet ga je z navdušenjem prevzel znanec  in ob obiskih doma smo se doolgo časa tudi videvali

Ostali psi so ali umrli v prometnih nesrečah ali od kake bolezni - enega mi je pa nekdo zastrupil

življenjska doba od 4 do 12 let

zadovoljni?
 ???


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , nedelja, 08.01.2006 : 20:13:41


1 ..gadek, gadek. ti si začel. važi?

2 Težavo smo potem rešili z dosledno prevzgojo in vodenjem psa med otroke . Sicer otrok nikoli ne bo maral
napada jih pa ne več.

1 mislim, veeeš kaaaj - to je pa milo rečeno otročje
2 ne kliči hudiča - pes bo še dooolgo živel in zanima me kaj boš rekla staršem, če kakemu otroku raztrga obraz ... ali boš na sodišču , ko ti bodo zaračunavali odšodnino, krivila psihologinjo za pse ? Halooo!!

torej,
glede na vaša mnenja, za katera se vam iz srca zahvaljujem, lahko rečem le:
ys tega ne bom reskiral in tisti, ki imaste otroke me razumete.

BTW:
isto vprašanje sem postavil med pasjeljubci-motoristi, kjer je bil odziv veliko večji in seveda se večina strinja, da bi bil rizik za otroka prevelik v primeru, da ostane pes pri hiši ..


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , nedelja, 08.01.2006 : 20:24:55
definitivno moj ni pasma, ki bi skakala otrokom v obraz.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , nedelja, 08.01.2006 : 21:06:54
Gad,

kaj potem sprašuješ nas za nasvet, če si se že pred tem tako ali tako določil, da gre pes od hiše? Torej niti do strokovnjaka ne boš stopil?

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , nedelja, 08.01.2006 : 21:13:47
To samo v primeru, da je tako majhen, da tega enostavno ne more .. vsekakor pa ti iz srca želim, da te Bog usliši, in da nikoli ne doživiš kaj takega.

:::::::::::::::::::::::::::

S tem se gad poslavlja od vas
in izkorišča priliko, da vsem vam in vašim kužkom zaželi
sreeeečno novo leto 2006

gad

ps:
naše se je hudo slabo začelo
 :-[

::::::::::::::::::::::::::::::
@ Mel
nisem bil čisto odločen in po forumih sem vprašal zelo veliko ljudi - vi tukaj ste samo "eni izmed" .. menda ti je jasno, da me je glodal dvom, saj take odločitve niso lahke in bal sem se, da sem se odločil narobe ... kar je se mi zdi ob teh odločitvah čisto človeško in kar sem samo navaden človek in ne kot večina Slovencev vsevedni polbog iz Olimpa sem izbral to pot. menda ja niste užaljeni??


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Uma , nedelja, 08.01.2006 : 21:22:55
Gad sicer ti je zanasa mnenja najbrz vseeno, ampak izbral si najlazjo pot zase, upam da se bo izkazala tudi za najboljso za kuzka. Vseeno pa mislim, da ce bi bila odlocitev res tako tezka bi se namesto tega potrudil in prosil za pomoc strokovnjaka, nisi pa niti poskusil, pa pri tem ne mislim "strokovnjake" na forumih, niti veterinarje, ker jih polovica o psihi psa nima pojma, ampak strokovnjaka za vedenjske motnje - te kontakte bi lahko dobil tukaj!

Je pa dejstvo, da pri slovenskem zavedanju o psih, ce das na internet anketo, kaj naj nardis v tvojem primeru, bos dobil pomoke 80% odgovorov da se naj psa znebis, ker slovenci so pac se vedno prepricani, da je pes petorazredno bitje za na verigo - ti pa se odloci ali bos raje poslisal taksne ali pa mogoce manjsino, ki misli drugace -- oziroma saj si se ze odlocil koga bos poslusal!

Zalostno!


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: babyjazz , nedelja, 08.01.2006 : 21:28:46
ne vem če je ravno majhna pasma. Plečno višino ima 55 cm.   


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , nedelja, 08.01.2006 : 21:54:59

Je pa dejstvo, da pri slovenskem zavedanju o psih, ce das na internet anketo, kaj naj nardis v tvojem primeru, bos dobil pomoke 80% odgovorov da se naj psa znebis, ker slovenci so pac se vedno prepricani, da je pes petorazredno bitje za na verigo - ti pa se odloci ali bos raje poslisal taksne ali pa mogoce manjsino, ki misli drugace -- oziroma saj si se ze odlocil koga bos poslusal!

Zalostno!

Amen!

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: ARTI , ponedeljek, 09.01.2006 : 17:12:17
gad

Nimam navade pljuvat,vendar me take stvari jezijo .
Svoje pse ste vrhunsko zdresirali  !!
Ne vem kako vi to počnete ,naj vas opozorim le ,da se dresira konje ,
pse pa se šola .
Dva psa sta morala od hiše ,ostali pa so umrli v prometnih nesrečah ,ali od bolezni ?????  Za prva dva ste navedel  razloge ,ki se mi zdijo malce iz trte izviti .
A pri vas psi umirajo v prometnih nesrečah ???
Pa tudi razne bolezni razsajajo pri vas ,kot je prebrati iz vašega članka .
Kako pa sploh vi skrbite za vaše pse ? A se vaši psi sprehajajo naokrog brez nadzora ? A niso vrhunsko zdresirani ??
Pa tudi veterinarja verjetno nimate ,da psi kar umrejo,če so bolni !!
Za tistega ki so vam ga zastrupili se pa verjetno čudite in ugibate zakaj .

NO COMENT

Kaj menite ostali pasji prijatelji ?
Pozdrav ARTI


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 09.01.2006 : 17:27:01

Kaj menite ostali pasji prijatelji ?
Pozdrav ARTI


Menim , da sta moja  dva psa lahko srečna  , da imata mene za lastnika. 8)
Res sem na čase zoprna in jima težim, ne dovolim početi  vsega  po njuni volji, pa še  na čase morata delat in takrat, ko se jima najbolj nori po stanovanju skakat, morata  na  prostor.
Ampak  vseeno sta lahko  srečna, da imata  mene.Če bi imela koga  "drugega"  bi  že  davno  spokala od bajte ::)
 ;D ;)


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 09:45:20
ARTI
** gad (odgovarja)

Nimam navade pljuvat,vendar me take stvari jezijo .
*****

Svoje pse ste vrhunsko zdresirali !!
*****

Ne vem kako vi to počnete ,naj vas opozorim le ,da se dresira konje ,
pse pa se šola .
*****

Dva psa sta morala od hiše ,ostali pa so umrli v prometnih nesrečah ,ali od bolezni ????? Za prva dva ste navedel razloge ,ki se mi zdijo malce iz trte izviti .
******

A pri vas psi umirajo v prometnih nesrečah ???
** ja - prvič slišiš za kaj takega? *****

Pa tudi razne bolezni razsajajo pri vas ,kot je prebrati iz vašega članka .
** tudi - recimo pruh danke, katerega se ne da pozdraviti .. ali pa neoperativni tumor .. *****

Kako pa sploh vi skrbite za vaše pse ?
******, samo BTW, ogrevano poploščeno spalnico z 10m2 velikim oknom do tal - *****

A se vaši psi sprehajajo naokrog brez nadzora ?
** včasih tudi - posebej, ko je gonjava in gredo iskat ženko ..

A niso vrhunsko zdresirani ??
*****

Pa tudi veterinarja verjetno nimate ,da psi kar umrejo,če so bolni !!
******
 
Za tistega ki so vam ga zastrupili se pa verjetno čudite in ugibate zakaj .
*****Do danes sem mislil, da je bil sosed, ki je za to moral plačati na sodišču, saj sem mu dokazal - posredno sicer .. ampak le

NO COMENT

Kaj menite ostali pasji prijatelji ?
*****

[izbrisane nesramnosti; Jana]


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , torek, 10.01.2006 : 09:56:34
** tudi - recimo pruh danke, katerega se ne da pozdraviti ..

Alo govorimo o paranalni hernii ali čem drugem??

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: mojčica , torek, 10.01.2006 : 10:03:16
Citat
A se vaši psi sprehajajo naokrog brez nadzora ?
** včasih tudi - posebej, ko je gonjava in gredo iskat ženko ..

Kaj???  :o >:(No to me pa najbolj jezi. Naša psička se sedaj goni in imamo okrog hiš polno psov, ker imajo vsi neodgovorni lastniki psa spuščenega ali pa so ga spustili namerno ravno sedaj z namenom, da bi mogoče dobil žensko. Potem se pa sprašujemo zakaj je preveč nezaželjenih mladičkov!

Posebej,ko je gonjava ga spustite!? In kaj, če naredi kje pri kakšni "ženski"  mladičke!? Boste rekli, da niso vaši in vam bo vseeno kaj se zgodi z njimi? Boste mogoče celo potrapljali svojega psa, češ kakšen "dec" je?

Kaj pa, če se bo vaš pes stepel z drugim psom zaradi ene psičke in pri tem dobil hude rane? Še huje, kaj če bo vašega psa povozil avto, ko bo slepo iskal pot do psičke? No sedaj se pa ne čudim, da so tudi v preteklosti vaši psi obležali pod avtom.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 10:08:59
Alo govorimo o paranalni hernii ali čem drugem??

LP,
Diana
ne vem - tega je že 6 let - pruh danke je nastal po tem, ko je sosed ******naščuval svoja dva voljčjaka (par) na mojega psa, ko sem se vračal s sprehoda in moj emu psu, sta ona2 hudo poškodovala mojega pod repom. Veterinar je poškodbo zašil, do pruha je pa prišlo kake 3 mesece po tem - dvakratna operacija ni pomagala in pes ni mogel (ker je bil pretgan živec) več kontrolirati izločanja blata - pa tudi leta so bila že tukaj. Druga operacija je bila po vrnitvi v SLO izvedena (neuspešno) na **** prva pa (prav tako neuspešno) v A.

Upam, da ne bo tisti ***** sedaj ugotovil, da sem sam kriv poškodbe psa in tega, da veterinarji niso znali operativno pomagati mojemu psu.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , torek, 10.01.2006 : 10:23:22
ne vem - tega je že 6 let - pruh danke je nastal po tem, ko je sosed nacist (živel sem v A v nekem naci-dorfu) naščuval svoja dva voljčjaka (par) na mojega psa, ko sem se vračal s sprehoda in moj emu psu, sta ona2 hudo poškodovala mojega pod repom. Veterinar je poškodbo zašil, do pruha je pa prišlo kake 3 mesece po tem - dvakratna operacija ni pomagala in pes ni mogel (ker je bil pretgan živec) več kontrolirati izločanja blata - pa tudi leta so bila že tukaj. Druga operacija je bila po vrnitvi v SLO izvedena (neuspešno) na veterinarski kliniki v Ljubljani prva pa (prav tako neuspešno) v A.Upam, da ne bo tisti psiho sedaj ugotovil, da sem sam kriv poškodbe psa in tega, da veterinarji niso znali operativno pomagati mojemu psu.

Gad, mislim da govoriva o paranalani hernii, ja.

Je pa tako, da se paranalno herni da operirati oz. je operacija nujna, saj del črevesja, lahko pa tudi mehurja zaide "ven iz svojega položaja"...stanje je zelo resno in v kolikor se ne operira lahko pes umre...Tako da, paranalna hernia velja za ozdravljivo, le hitro je potrebno operirati. Drugo pa so komplikacije po operaciji. Pri PH je žal možnost, da se med opercijo poškoduje živc in pes kasneje ne more kontrolirati izločanja blata. Verjetnost tega je izredno majhna. Vem, ker sem imela tudi sama operiranega svojega psa ravno zaradi PH, vendar je hvala bogu vse ok. Morda pa so tvojemu pretrgali živc psi, ki so ga napadli in temu ni bila kriva operacija?

Se opravičujem za tale off topic, želela sem le pojasniti, da se paranlano hernio da pozdraviti.

LP,
Diana



Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , torek, 10.01.2006 : 10:26:25


A se vaši psi sprehajajo naokrog brez nadzora ?
** včasih tudi - posebej, ko je gonjava in gredo iskat ženko ..



 :o Tole gre za provokacijo ne?

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 10:30:53
mojčica
** gad (odgovarja)
Kaj??? :o >:(No to me pa najbolj jezi. Naša psička se sedaj goni in imamo okrog hiš polno psov, ker imajo vsi neodgovorni lastniki psa spuščenega ali pa so ga spustili namerno ravno sedaj z namenom, da bi mogoče dobil žensko. Potem se pa sprašujemo zakaj je preveč nezaželjenih mladičkov!
** ****- nič ga ne izpustim, kozanora .. ali si že kdaj slišala, da pes uide? Ne?****

Posebej,ko je gonjava ga spustite!?
** NE .. ampak ne morem ga pa zato, ker je pes in se TI čutiš ogroženo, imeti 1 mesec na ketni

In kaj, če naredi kje pri kakšni "ženski" mladičke!?
** *****

Boste rekli, da niso vaši in vam bo vseeno kaj se zgodi z njimi?
** ***
Boste mogoče celo potrapljali svojega psa, češ kakšen "dec" je?
** ***

Kaj pa, če se bo vaš pes stepel z drugim psom zaradi ene psičke in pri tem dobil hude rane?
** ja se je že zgodilo - to so pač psi .. ****

Še huje, kaj če bo vašega psa povozil avto, ko bo slepo iskal pot do psičke?
** Saj ga je .. in? Nisem žaloval 1 leto, nisem mu postavil spomenika, ampak sem kupil drugega & life goes on

 No sedaj se pa ne čudim, da so tudi v preteklosti vaši psi obležali pod avtom.
** ***

Yesss
to je tak planet - Planet Opic enih malo bolj, drugih malo manj "prtegnenih"

[izbrisane nesramnosti; Jana]


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Lilit , torek, 10.01.2006 : 10:32:17
 :o ???
Uau, kultura pogovarjanja pa taka.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , torek, 10.01.2006 : 10:34:39
Daj preberi si pravila mojpes.neta, ker tale pogovor pa že ni več pogovor...

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 10:35:28

 :o Tole gre za provokacijo ne?

LP,
Diana
To ni provokacija, ampak realnost .. pes ima ob gonjavi svoj cilj, kateremu se posveti 100%no in izkoristil bo vsako najmanjšo možnost za beg  in še tako oster nadzor ne more biti stoprocenten, da psu včasih le uspe. Ljudje imamo pač druge obveze - tudi na sprehodih: z nami je otrok, prijatelj .. mislim, pa kaj pišem ... ali tule nihče ne ve tega??


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 10:39:30
Daj preberi si pravila mojpes.neta, ker tale pogovor pa že ni več pogovor...

LP,
Diana
To tudi jaz mislim .. *****


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: WildAngel , torek, 10.01.2006 : 10:42:18
mi imamo senega soseda-fantka starega ene 4 ali 5 let. je zeloooo siten, ves čas tuli, se ganja mimo hiše z ropotajočimi vozili, vpije, cvili. Fabiji gre že od malega na živce, saj ji tudi nagajal. Če bi se v trenutku, ko ta mulc zganja svoje norčije, utrgala iz povodca, bi letala nasravnost k njemu in skočila vanj. Ali bi ga ugriznila ne vem. Sigurno pa za otroka to ne bi bila prijetna izkušnja. Ta mulc večkrat pride k nam na obisk - k sestrici. S Fabijo ni nobenega problema, je zraven, ko se igrajo, komot jo boža. Tudi cvili kdaj po hiši, kar Fabijo sicer naredi malo živčno, ampak se pač umakne na svoj prostor. Se pravi-v naši hiši - vse ok, če bi ga pa zunaj med akcijo ujela, pa....


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 10:43:26
Gad, mislim da govoriva o paranalani hernii, ja.

Je pa tako, da se paranalno herni da operirati oz. je operacija nujna, saj del črevesja, lahko pa tudi mehurja zaide "ven iz svojega položaja"...stanje je zelo resno in v kolikor se ne operira lahko pes umre...Tako da, paranalna hernia velja za ozdravljivo, le hitro je potrebno operirati. Drugo pa so komplikacije po operaciji. Pri PH je žal možnost, da se med opercijo poškoduje živc in pes kasneje ne more kontrolirati izločanja blata. Verjetnost tega je izredno majhna. Vem, ker sem imela tudi sama operiranega svojega psa ravno zaradi PH, vendar je hvala bogu vse ok. Morda pa so tvojemu pretrgali živc psi, ki so ga napadli in temu ni bila kriva operacija?

Se opravičujem za tale off topic, želela sem le pojasniti, da se paranlano hernio da pozdraviti.

LP,
Diana


zelo verjetno res .. hvala za razlago, sedaj je vsaj nekdo verjel, to kar sem napisal in je malo manjša možnost za napade ****


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: mojčica , torek, 10.01.2006 : 10:54:16
Gad, na tvoj nivo se ne nameravam spuščati. V primeru, da nisi sposoben človeškega pogovora se ne trudi s pisanjem.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 10:55:44
NOVO vprašanje

Ker zelo verjetno ne bomo dolgo brez kosmatinke (pes je že na Gorenjskem pri novem lastniku) me zanima, ali je kdo že kdaj slišal, da bi

domača psica napadla otroka družine v kateri biva.

Jaz tega še nisem slišal in tudi nekako nelogično je, da bi zdrava psica grizla mladiče "svojega tropa" (otroke družine v kateri biva), saj je pri psicah čustvena intiligenca veliko močnejša in se po moje na otroke veliiko bolj navežejo kot pes.

Ker
sem celo življenje imel pse (ne psic) se za to podrobnost nisem zanimal in ne vem kako je s tem.

Preprosti
odgovori na vprašanje bodo dovolj, saj si tudi jaz ne želim prejšnjega načina komunikacije; zato predlagam, da se izogibamo raznim detektivskim vprašanjem in sklepanjem na podlagi podatkov "privlečenih iz zraka" po sistemu :
"..yspa mislm, čerpow nimam sčem ..".


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Jana , torek, 10.01.2006 : 11:26:36
gad, naslednje tvoje sporocilo bo izbrisano, tebi pa onemogocena prijava, v kolikor bos nadaljeval v svojem stilu pisanja.
Svoj vrtec si poisci drugje, ce rabis mnenje ostalih, se obnasaj kot je normalno za odrasle ljudi.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , torek, 10.01.2006 : 16:12:32
Sem prebrala  celotno debato in se ne mislim vtikati  in  kregati,  pač  gad ima svoje mnenje, kakršno koli pač je njegovo je.
 100 ljudi -100 čudi.
In ker  zemljo tlačim že  nekaj okroglih let, ne bom nikogar obtoževala kaj počne s svojimi psi. Obstajajo namreč tudi  še hujši,  kot  le taki  kateri svojih psov ne  pazijo pretirano... npr.  določeni  katerim je pes  le orodje   in  v primeru nesreče potrošni material-> ( nekateri zahojeni  stari lovci... pa pustimo to)

gad:  Glede  primerjave  pes  psica.
Sama imam  dva psa .  Gordon - samec (  hudok***en  , da  bolj ne more biti, če bi lahko bi spedenal  celo vas)
In psičko Nemško žimavko.
Nekaj je  že  razlike  pes psica  in  JA  psica  ( vsaj kolikor jaz opažam) je veliko bolj mila in nežna  tudi do otrok.  Pa  ne zaradi tega  ker je psička in bi imela  kakšne  posebne nagone do  mlajših  , temveč  že zaradi tega ker je bolj mila po karakterju.
Pes je pa divjak,  in ga je  potrebno  stalno   imeti pod  sokoljim očesom , da se  slučajno  ne bi  v svoji igri  spozabil in  otroka nehote  podru.

Drugače pa  bistvo pes  otrok je  v socializaciji psa.  Jaz sem svoja psa  že od malega navajala na otroke..  majhne  velike  srednje.  In  vseh ne marata-  to je dejstvo.  Po kakšnem kopitu  jih  izbirata  mi ni jasno,  tisti kateri  jima  niso  všeč  se preprosto odmakneta od njih.  In takrat je tudi pravilo za otroke  , če se pes  odmakne ga  morajo pustiti pri miru.
Nikakor pa ne smeta  lajati ali  bog ne daj se  zaganjati  v katerega  neglede  če  jih  tudi  draži.
To se, da  naučiti  vsakega  psa  potreben je le  čas  lastnika  in interes(  če sem jih jaz začetnik ,  jih lahko vsak).
Jaz sem ga morala imeti ker  ograje  okrog hiše nimamo  ,  in po cesti  gre  ob vsakem lepem  vremenu  mimo  otroški vrtec. Psa sta   oba še   mlada in igriva , ampak  ni  nikaršnih problemov.  Ponavadi  se  vrtec  še celo  ustavi,  in jih otroci eden po eden  hodijo  božati(  seveda pod nadzorom  vzgojiteljic  in  vseeno   z  mano  na povodcu-  ker  vsi  otroci   ne znajo ravno  z  psi  in nekateri se jih še celo bojijo...  kar pa  seveda  vsak pravi pes  izkoristi za  svoj nastop  ::).

Tako , da  neglede  za  kar koli  se boš odločil psa ali psico... navaj  mladiča  od vsega  začetka  na  otroke   ki cvilijo , se derejo  krilijo z marelami,   skratka  na vse mogoče moteče  dejavnike ......
In hkrati  tudi  dopovej  otrokom  ,   v  primeru , da se pes  odmakne  naj ga pustijo  na miru, ali  bodo  pa  ušesa navita.  Pa mislim , da  boš na tak način največ  dosegel.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sedaj pa  še  en komentar,  ki se ravno ne  nanaša na  gadovo  mnenje  ampak   kar na splošno:
Tudi moj pes  je  že  dvignil  ušesa  in rep  in jo  veselo zašpanciral  za  gonečko,  in je bil  slep in gluh  za  moje  klice.  Ampak se  šla  za njim    in  ga  zvlekla  nazaj  pa  še kaznovan je bil-  sedaj ne  upa več.
Je pa  sedaj  druga  varianta  -  ta gonečka(  ravno    sedaj  zopet) je  lansko leto  aprila  vneto , vsak dan hodila  na naš  vrt  in se psu nastavljla.  In jaz  butara  sem  se še  celo sekirala in jo imela  čez  noč  v garaži  in  iskala  njenega lastnika >:(.  In, ko sem ga našla mi je rekel  "  jah  je pač  šla  -  psi  so pač taki"  in, ko sem ga  napizdila , da ,če  že ne more  paziti na psico naj jo  da  vsaj  sterilizirat , mi je zabrusil  , naj dam  sebe  strerilizirat  , da ne bom  svoje histereije na  otroke  prenesla....... ???
    OOOOOOWWWRAjti  then.....  Sedaj je pa takole :  jaz imam  psa!  moj pes  se goni  365  dni v leti  24/7.... če  psica  pride  k nam  na  vrt,  če jo bo  nabrisal-  Briga  me! :P      Meni se pes  goni  celo  leto   njemu pa  psica  tistih  bednih  14 dni  in še takrat je ne more paziti.
Jaz  bom na svojo  psico  že pazila ko se bo gonila... za  druge  mi pa  dol  visi,  imam  s  svojimi  psi  dovolj dela.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: gad , torek, 10.01.2006 : 17:41:04
@Damajanti - hvala za mnenje .. vendar je moj pes bil točno tako vzgojen, kot ti predlagaš .. k nam je prišel, ko je imel tri ali štiri mesece, hčerka je bila pa stara malo več kot štiri leta .. da ne govorim o vseh otroških obiskih, igri na ulici .. s psom jasno .. kaj naj rečem - niti malo ni kazalo, da bo kdajkoli kaj narobe. Nasprotno - pes je bil tudi v igri relativno pazljiv in ko je tekel za žogo in naletel na otroka, se je umaknil, če se je le mogel. Če so bili otroci tečni, se je mirno umaknil.Hrano iz otroških rok je jemal pazljivo in se z zobmi NIKOLI ni dotaknil človeka ne glede na starost ali velikost. Kot rečeno - ta zadnja sprememba je bila šok za vse nas in ne misli, da ne jokamo za njim. Ampak, recite kar hočete, otroka ne bom dal na oltar ljubezni do psa. To si mogoče lahko kdo od vas privošči - jaz pa definitivno ne, pa če sem še tak hudič v vaših očeh.

@ Jana - ti me kar zbanaj, če hočeš .. ****


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , torek, 10.01.2006 : 17:50:42
@Damajanti - hvala za mnenje .. vendar je moj pes bil točno tako vzgojen, kot ti predlagaš .. k nam je prišel, ko je imel tri ali štiri mesece, hčerka je bila pa stara malo več kot štiri leta .. da ne govorim o vseh otroških obiskih, igri na ulici .. s psom jasno .. kaj naj rečem - niti malo ni kazalo, da bo kdajkoli kaj narobe. Nasprotno - pes je bil tudi v igri relativno pazljiv in ko je tekel za žogo in naletel na otroka, se je umaknil, če se je le mogel. Če so bili otroci tečni, se je mirno umaknil.Hrano iz otroških rok je jemal pazljivo in se z zobmi NIKOLI ni dotaknil človeka ne glede na starost ali velikost. Kot rečeno - ta zadnja sprememba je bila šok za vse nas in ne misli, da ne jokamo za njim. Ampak, recite kar hočete, otroka ne bom dal na oltar ljubezni do psa. To si mogoče lahko kdo od vas privošči - jaz pa definitivno ne, pa če sem še tak hudič v vaših očeh.


Si pomislil, mogoče  , da ima pes lahko zdravstvene težave?(  govorim  čisto  dobronamerno)
Kakšno  notranjo poškodbo( nevidno prostemu  očesu),  tumor?.. ali  kakršno koli  bolečino?
Psi  včasih bolečino izražajo tudi z  agresijo, še posebno  z agresijo do šibkejših.

Ker za nenadno popadljivost  mora  nekje biti vzrok :-\. 
Po mojem mnenju  psihičen  vzrok  pride  s časom...  fizičen pa  nenadoma.( sicer laično mnenje.....)
Ali ste ga peljali kaj k veterinarju?


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , torek, 10.01.2006 : 18:16:05
Si pomislil, mogoče  , da ima pes lahko zdravstvene težave?(  govorim  čisto  dobronamerno)
Kakšno  notranjo poškodbo( nevidno prostemu  očesu),  tumor?.. ali  kakršno koli  bolečino?
Psi  včasih bolečino izražajo tudi z  agresijo, še posebno  z agresijo do šibkejših.

Popolnoma to sem tudi jaz zdaj želela napisati!! Resnično gre lahko pri neneadni agresiji tudi za zdravstven vzrok!

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Jana , torek, 10.01.2006 : 19:08:05
gad vam ne bo vec odgovarjal.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: WildAngel , četrtek, 12.01.2006 : 09:47:29
ahem-zaradi tega je letel iz foruma??

dajte no.. nihče ni popoln, vsak naredi kakšno napako pri vzgoji. Gad je vsaj prišel na forum po nasvet. Če bi mu bilo vseeno, bi enostavno psa odpeljal pod injekcijo.

Potemtakem najbolje, da se foruma lahko udeležujejo le tisti popolneži, ki 100% dobro skrbijo za psa, brez napak, z doseldnostjo.

Ne vem no... Gad je najbrž naredil nekaj napak, kaj točno je bilo s prejšnjimi psi ne ve nihče... Pa tudi, če je bil malomaren tega ne moremo spremeniti. ALhko mu zgolj povemo svoje mnenje glede sedanje situacije. jaz samo upam, da ne bom imela kdaj takšnih problemov glede otroka in psa. Verjamem pa, da se kdaj zgodi kaj nepričakovanega tudi brez razloga (v redkih primerih).

Jaz vem, da če bi pri nas Fabija koga napadla, bi bil cel hudič v hiši, ker je le skupni pes. Vsi pa nimajo takšnih pogledal na psa kot jaz (oziroma nihče). Najbrž bi jo oči zelo hitro dal stran, če bi naprimer resno napadla sestrico.
Vsi jo imajo radi, lepo skrbijo zanj, jo crkljajo, ampak še vedno je žival s katero sigurno ne bi hoteli ogroziti zdravja ali življenja koga izmed otrok. Da bi jim pa omenila pasjega psihologa - me pošljejo nekam...

Večina jih razmišlja o psu drugače kot forumaši, pa to še en pomeni, da ga zanemarjajo...



Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , četrtek, 12.01.2006 : 09:54:29
WildAngel, gad je letel s foruma zaradi njegovega načina komuniciranja, če se ne motim. Ni tako Jana?

Ne zaradi problematike, po kateri je povpraševal ;)

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 09:56:45
ahem-zaradi tega je letel iz foruma??

dajte no.. nihče ni popoln, vsak naredi kakšno napako pri vzgoji. Gad je vsaj prišel na forum po nasvet. Če bi mu bilo vseeno, bi enostavno psa odpeljal pod injekcijo.


No  ne  ravno zaradi tega ;)...  gada  je premamilo  kreganje  in je  precej na nesramen način  izrazil mnenje o nekaterih forumaših :)
Škoda , da  ga je tako zaneslo,  mogoče bi  skupaj lahko še celo odkrili  v  čem je problem pri njegovem  pesjanu.

Glede  splošnega  mnenja  kaj je pes, in  pretirano pasjeljubskega  mnenja  o  psu....  bi se pa tudi  dalo  razglabljati.
Nekje  je  vendar  črta  pes/ človek.
Tudi jaz  upam , da nikoli ne bom prišla v situacijo  ko bom morala  vlečti  črto.  V primeru , da bi se pa to že  zgodilo(  nikoli ne veš :-[ kaj  prinese  življenska pot)  bi pa sigurno  pregnjavila  vse  veterinarje, specialiste, psihologe...  in če  že res  ne  bi bilo  duge možnosti  bi tudi jaz( sicer  z  težkim srcem)  oddala psa  nekomu   , ki bi  bil  sposoben  takega psa  kontrolirati in kjer  pes ne bi imel  šanse ogrožati  nikogar.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Jana , četrtek, 12.01.2006 : 10:00:17
WildAngel, to, kar lahko gadovega zdaj preberes, je precisceno, oz. izbrisane so njegove nesramnosti, ki so bile take stopnje, kot jih na tem forumu se nismo brali. Kaj vse je napisal forumovcem, vedo prizadeti sami in tisti, ki so temo brali pred ciscenjem gadovih nesramnosti. Za zakljucek je povedal, da so forumovci zbor degenerirancev, ki dajejo bebave provokativne izjave, kar je bilo se najbolj kulturno med njegovim pisanjem.

Ce si zelis takega branja, ga bos tule tezko nasla, ne glede na to, kaksen problme s psom imajo pisci.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: WildAngel , četrtek, 12.01.2006 : 10:01:30
ja jaz tudi dayamanti-ampak večina ljudi pa ne. le peščica vseh lastnikov živali je takšnih, ki bi za psa/mačka itd naredila vse oz. vsaj poskusila.

jaz sem zdajle gledala za nazaj, pa ni nič takšnega pisalo...je najbrž jana zbrisala.

Jaz pa res ne znam vedno potegniti črte človek/pes! In vem, da to ni prav.




Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: WildAngel , četrtek, 12.01.2006 : 10:07:30
Citat
Ce si zelis takega branja, ga bos tule tezko nasla.

In iz kje Jana ti sklepaš, da si želim takšnega branja? Jaz sem poste brala danes in prav nič se mi ni zdelo delikatnega z Gadove strani, kar je pa pisal prej, pa ne vem.

Rekla bi samo, da bi bilo mogoče z naše strani res večkrat potrebne več strpnosti in razumevanja drugače razmišljujočih. Ne pa varianta - prav je tako, kot rečemo mi, ostalo pa ne...ostalo je pa že na meji slabega lastnika. In seveda mnogokaterega to potem odbije, čeprav je prišel po pomoč, ker mu takoj damo občutek nevrednosti (v veliko primerih). Večina ljudi ima čisto drugačne poglede na odnos pes/lastnik in zao težko dojame našo perspektivo in se počuti napadenega. Vem, ker sem bila sama toliko in toliko časa nazaj v podobnem položaju. Sicer se nisem spustila na Gadov nivo, ampak vseeno...

Ok to je čisto offtopic.

Upam, da bo rešil situacijo.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Mel , četrtek, 12.01.2006 : 10:09:02
WildAngel, kot je Jana rekla, je zdaj tema ŽE prečiščena ;) Bilo je kar nekaj precej krepkih, veš...

LP,
Diana


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Noli , četrtek, 12.01.2006 : 10:16:04
Upam, da bo rešil situacijo.

tipček je rešil situacijo (v kolikor je situacija resnična) tako da se je psa pred nekaj dnevi znebil ->
Ker zelo verjetno ne bomo dolgo brez kosmatinke (pes je že na Gorenjskem pri novem lastniku)

o njegovih žaljivkah pa  :-X

LP Noli


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 10:17:22
Evo  vse  obrazloženo glede  gada ;D ;)  Sicer  pa,  saj  smo mu dajali  nasvete  in  smo bili strpni..... kot sem že rekla  ....  ga je pač zaneslo... lahko  bi  tudi  ignoriral obtožbe ;)

Glede  vlečenja  črte je pa tako:  Nisi edina ;)  kot še marsi kdo ne.
Tako situacijo  popolnoma lahko razume  samo nekdo , ki ima lastne otroke.
Mi ostali,  ki  jih pa še  nimamo/ jo, pa  pač gledamo na psa  drugače.( nekaterim  pasjeljubcem je  pes še celo nadomestek za otroka ;)... kar se meni zdi malo  mimo  .. ampak  pustimo  to ::))
Si  pa  predstavljajte  situacijo: psa in otroka imaš  skupaj od malega  vlagaš  trud  v  vzgojo  obeh....  nakar  naenkrat  otrok  in pes ne moreta  več funkcionirati skupaj,  ker  bodisi zaradi nekega razloga  pes  postane  popadljiv  do otroka.  ....    Me zanima  če je na svetu  kakšen  starš  ki  bi dal  proč  otroka  namesto psa ;D....  ponavadi    gre pes  od  hiše...  tako pač je.  Človek/ žival- sistem.
Pa se mogoče  grdo sliši, ampak  še vedno je  boljša  ta  varianta  ,  da  se  psu vsaj poišče  primernega  lastnika  -  njegovim hibam  sposobnega  kot pa  da se  "  šutne"  psa  v pesjak  in  vsa    naklonjenost  je  tista  skleda  briketov  in  vode  na dan...  in čakanje , da  bo star  in,  da se  bo  " stegnil"....  pa  to sploh  ni kakšna  redkost.  Tako je  ponavadi  v večini  primerov.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: WildAngel , četrtek, 12.01.2006 : 10:21:47
damayanti se popolnoma strinjam s tabo. dokler nimaš otrok ti je pes vse, prioriteta, najvišja skrb... Ja in veliko jih ima kot nadomestek za otroka (Sem bila v Ameriki in tam je ta varianta sploh popularana - hodijo v pasje vrtce, pa srečanja, družabne igre...). Ko pa pride otrok, pa najbrž moraš narediti to razliko in seveda bo prvo otrok. Mislim, da nihče ne bi hotel ogroziti otroka zaradi psa. Pač poiščeš najboljšo varianto za vse in v najslabšem primeru psa oddaš drugam, če je res takšna nevarnost za otroka...


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: mojčica , četrtek, 12.01.2006 : 11:01:15
Citat
Ja in veliko jih ima kot nadomestek za otroka (Sem bila v Ameriki in tam je ta varianta sploh popularana - hodijo v pasje vrtce, pa srečanja, družabne igre...).


To se men zdi bolan. Kaj pa ostali mislite?


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Maja. , četrtek, 12.01.2006 : 11:06:55
Zakaj? Pes zagotovo uživa v druženju z lastnikom in ostalimi psi. Potem so tudi tisti, ki hodijo na agiliti bolani?


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 11:16:14
Zakaj? Pes zagotovo uživa v druženju z lastnikom in ostalimi psi. Potem so tudi tisti, ki hodijo na agiliti bolani?
  Nisi razumela prav.  Vrli...  "  v višave opevani amerikanci :P"  ponavadi že  v  naravi pretiravajo v vsem  (  iz ene skrajnosti v drugo- če mene vprašaš)  Ni samo to  ,da  vozijo pse v vrtce,  in na druženja  ...  to je še najmanj  in  ne  šteje  pod  bolano .  Poneumljajo  jih še celo  z drugimi  rečmi.    sSrižejo na frizure (  vključno barvanje  na  blon- peroksid  ipd. brijejo,  delajo trajne  ) , da so  čim bolj podobni lastnikom  oblačijo  v  bedasta  oblačila,  .....  mislim , da je  celo sedaj  še  en trend , da jih vozijo v  diskoteke  in na  bučne  zabave  s seboj ->  kot  nekakšen modni dodatek  in take finte.....  Ala  stil  "bolane"  Paris Hilton,  ki  je  " kao" neka težka ljubiteljica  psov ,  dokler so majhni  ... čeprav jih baje  malo pozablja  okrog ::)  itd. , itd......  Ostali  pa kot  ovce  sledijo svojim modnim  ikonam.
  In ja....  To je  pa BOLANO!!!


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Maja. , četrtek, 12.01.2006 : 11:20:09
Ja v redu-to je bolano. Če gredo v take skrajnosti. Drugače pa kar je napisala Wild-če je tako kot je, precej v redu.


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: damayanti , četrtek, 12.01.2006 : 11:31:39
V nekaterih pasjih vrtcih mora biti  pes  celo oblečen->  spolu primerno ::)
Srečanja->    najbolj debel pes,  najbolj  neumen pes,  najgrši pes.......  in bog si ga vedi kaj  vse  še imajo
za družabne igre imajo pa nekje  še celo  pasje borbe  in  to na črno->  poleg tega  je še celo  zelo donosna stavnica... in take variante.  ena  skrajnost->  druga  pa da jih  po  NY  furajo okrog  v vozičkih  oblečene  v dojenčke  in take  fore ::) ;D
Tako sem jaz razumela  pomen  od  WildAngel ;) 
Ker sem v opevani  deželici  že bila  in to  službeno,  pa sem videla  tudi stvari, ki jih ponavadi ljudje  iz  turističnega vidika ne ;) ;D
Skratka  ubrisani  so("  nekateri" )8)


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: mojčica , četrtek, 12.01.2006 : 17:04:07
Citat
Zakaj? Pes zagotovo uživa v druženju z lastnikom in ostalimi psi. Potem so tudi tisti, ki hodijo na agiliti bolani?
Jaz samo, da slišm Amerika že vidm kužke v jopčkah, čevljčkih...in se mi to zdi že kr mučenje...nevem, če to psu ravno paše. Agiliti mi je pa zelo uredu, tu ne vidim nikakršnega pretiravanja.

Nekateri v Ameriki imajo celo garderobo za svoje ljubljenčke in pol se še grejo kero znamko ima oblečeno.  :DMen se zdi to že prov "preseravanje", če imajo preveč denarja naj ga pa dajo komu, ki ga res rabi.

Citat
sSrižejo na frizure (  vključno barvanje  na  blon- peroksid  ipd. brijejo,  delajo trajne  ) , da so  čim bolj podobni lastnikom  oblačijo  v  bedasta  oblačila,  .....  mislim , da je  celo sedaj  še  en trend , da jih vozijo v  diskoteke  in na  bučne  zabave  s seboj ->  kot  nekakšen modni dodatek  in take finte..... 

 :oNo to je pa zame že pravo mučenje živali. Taki lastniki bi se mogl jet zdravt. Za dlako je pa res škodljiv peroksid,trajne, mislm kaj jim pade na pamet. Sploh imajo pa psi zelo razvit sluh in so za njih bučne zabave še toliko bolj škodljive.

Zgleda jim je pes res kot modni dodatek in za hvaljenje kakšnega luštnga cucka imajo. :(
Citat
Skratka  ubrisani  so("  nekateri" ) 8)

Se strinjam. 8)


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: mojčica , četrtek, 12.01.2006 : 17:05:11
Uf, sedaj smo pa že čist iz teme zašli....bi blo dobr da bi bla taka tema ali je mogoče že?


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Pehta , četrtek, 02.03.2006 : 18:29:57
 Ve mogoče kdo ali bi lahko sterilizacija posledično vplivala na agresivnost psa do tujcev?


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: Noli , petek, 03.03.2006 : 13:24:59
Moje osebno mnenje je da ne  ;), tudi izkušnje s psicami, ki jih imam ne govorijo v prid tej tezi. Nakako bolj logično se mi zdi, da sterilizacija/kastracija prej omilita morebitno agresivnost. Seveda od primera do primera različno, odvisno tudi zaradi česa je pes agresiven, zaradi strahu, dominance, ......

LP Noli


Naslov: Re: agresivnost do otrok
Poslano od: čara , ponedeljek, 06.03.2006 : 15:04:42
Mogoče dokler jo boli, da je "tečna" in slabe volje in moraš biti previden, da ji pomotoma ne povečaš bolečine. Potem, o jje pa rana zaceljena, pa mislim da sterelizacija nima veze z agresivnostjo.


Naslov: rabim pomoc!!!!!!
Poslano od: annta , torek, 06.03.2007 : 13:40:40
ojla.imam eno veliko tezavo imam psico staro 3 leta in je zelo napadalna na otroke,seveda ima vse svoj razlog namrec ko je bila se mladic jo je nek otrok izven moje prisotnosti spikal z neko palco skozi mrezo pesjaka.od takrat naprej otrok ne more videti.upam da kaksen ve kako bi se lahko dalo psa spremenit.gre za pasmo nemski bokser,kar pa agresivnost za njih ni znacilna.hvala za odgovore,vasa pomoc mi bo prisla prav..... :)


Naslov: Re: rabim pomoc!!!!!!
Poslano od: alessa06 , torek, 06.03.2007 : 13:52:02
Daj opiši to napadalnost. Kako izgleda? Laja ,se zaganja, hlasta, ali je to potuhnjeno in kar naenkrat samo skoči?

Verjetno rabi kakšno zelooo prijetno izkušnjo z otroci, da bo pozabila tisti neljubi dogodek.

Mi smo imeli ravno tako psico (pred 11 leti) , ki ji je sosedov fant metal kamne v mrežo, pa ni bila napadalna do otrok, samo njega ni marala, grozno je lajala in se zaganjala, ko je šel mimo, ostale otroke pa ja imela rada. In nič ni pomagalo, nikoli ga ni sprejela, pa naj smo se še tako trudili.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Kalsang , torek, 06.03.2007 : 14:14:09
Kot je napisala alessa, mora kuza otroke zaceti povezovati s prijetnimi izkusnjami. To je mogoce doseci. Vec o tem ti lahko napisem preko elektronske poste. Ce zelis mi lahko posljes sporocilo na moj elektronski naslov.

lp


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Dani , torek, 06.03.2007 : 15:55:32
Pri kakrsnikoli agresivnosti ali napadalnosti ni odgovorno dajati nasvetov na pamet, samo na podlagi povrsnega opisa vedenja. Analizirati je potrebno veliko dejavnikov, psa (psico) je treba videti, potrebno je veliko podatkov o okolju, nacinu zivljenja, izkusnjah, odzivanjih na druge drazljaje in se kaj. Predvsem pa mora biti v resevanje problema vkljucen strokovnjak, ki ima z vedenjem psov in vedenjskimi tezavami poleg teoreticnega znanja tudi zelo veliko prakticnih izkusenj.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Kalsang , torek, 06.03.2007 : 16:23:57
Res je, Dani, se strinjam. Prav takega strokovnjaka imam v mislih...

lp


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: AngSeter , torek, 06.03.2007 : 17:34:00
Zakaj ste pa v bistvu čakali 3 leta, da ste v tem videli problem?
A se je kaj zgodilo?  :-\


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: annta , sreda, 07.03.2007 : 09:41:53
Ojla.Jaz se pridruzujem tej temi,kajti tudi jaz imam problem na temo sovrastvo psa na otroke.Moja psica je stara 3 leta,pasme nemska boksarka in ko je bila stara pol leta jo je otrok,izven moje prisotnosti maltretiral s palico skozi mrezo pesjaka.Od takrat naprej imamo pa probleme,ker moja kuzika sploh ne sme videt nobenega otroka.Problem nastaja,ker je moj kuzika v stanovanju skupaj z mano in fantom,s katerim sedaj pricakujeva otroka.Zelo se bojim kaj bo.Upam da mi zna kdo svetovati in vsak nasvet mi bo prisel prav.HVALA


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Tisa in Loa , sreda, 22.04.2009 : 09:50:13
Ojla!
Vidim da je tema že malo zastarela vendar upam da se bo vseeno kdo oglasil in mi odgovoril.
Imam 15 mesecev staro psičko, ki je zelo nezaupljiva do otrok. Če je spuščena in so otroci v bližini, ni problema, gre zraven, jih pogleda, mogoče povoha in se umakne, če jo hoče kdo pobožat gre stran. problem se pojavi, če smo v stanovanu, da je na vrvici ali pa recimo v naročju. takrat če jo želijo otroci pobožat začne renčati in če to otroka ne odžene je pripravljena tudi šavsniti (ne ugrizne zares, le dotakne se z gobcem roke ki jo boža-to se je zgodilo le enkrat, ko mene ni bilo zraven). probali smo že, da sem bila zraven nje, sem jo mirila, medtem ko je po mojih navodilih prišel otrok zraven, ji dal roko za povohat in potem jo nežno pobožal, vendar ni pomagalo, ona še vedno brni. najbolj pa je huda če jo želijo pobožati po glavi. ima kdo kakšen nasvet?? LP


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Uma , sreda, 22.04.2009 : 09:58:52
Pomoje si s tem ko si jo mirila naredila ravno narobe, saj si s tem potrjevala njeno vedenje. Jaz bi tukaj najprej posredovala pri otrocih, enostavno jim je potrebno dopovedat, da naj psičke ne božajo!!! to je za začetek najpomembnejše na varnost vseh. Potem naslednji korak pa je, da se psičko počasi, postopoma navaja na prisotnost otrok, najprej z njimi v istem prostoru, z veliko potrpljenja boste mogoče prišli do tega, da bodo otroci lahko neposredno zraven nje, brez da bi se počutila ogroženo in se umikala, šele nato sledi naslednji korak, privajanje na dotikanje, božanje, itn.

Hkrati pa je moje osebno mnenje, da se psov, ki otrok ne marajo z njimi pač ne posiljuje. Če pa gre za domače otroke potem pa pač postopno navajanje, kot sem okvirno napisala zgoraj. Definitivno pa potrebujete strokovno pomoč, ker mislim da sami zadevi niste kos. Prav tako pa ni drugih podatkov, ali se psica šola, ali je bila v šoli, ali je takšna od nekdaj, ali le v zadnjem času, za kakšne otroke gre, itd.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Oxer , sreda, 22.04.2009 : 10:27:15
Psički je potrebno pri vsakem nezaželjenem vedenju jasno povedati, da se to ne sme. To najlažje narediš tako, da ji zmočnim tonom glasu rečeš NE.
Se pa popolnoma strinjam z zgornjim postom od McKruster.  ;)


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Tisa in Loa , sreda, 22.04.2009 : 11:55:14
Hvala obema za odgovor!
Psica drugače ni bila v šoli. "šolam" jo sama.
največji problem je po moje v tem, ker kot mlajša ni imela dovolj stikov z otroki, saj v bližini in družini nimamo mlajših otrok. "problematični" so ji otroci starosti tam cca. 4 do 10let. to da sem jo mirila je bilo drugače le enkrat. kakšno strokovno pomoč nama priporočate?


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Uma , sreda, 22.04.2009 : 12:00:15
Dober inštruktor v pasji šoli ali pa strokovnjak za vedenje živali.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: sessa , sreda, 22.04.2009 : 12:01:13
Jaz psa ne bi nekaj ''gnjavila'' z otroki, če mu ne odgovarjajo.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Kalsang , sreda, 22.04.2009 : 15:18:23
Priporočam strokovnjaka za vedenje živali (Metoda Mikuž Bračkovič).


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: AngSeter , sreda, 22.04.2009 : 19:44:57
Stikov z otroki, po tvojem opisu je imela še preveč. Točno toliko, da je ugotovila, da jim je komot šefica.

Se strinjam, da je prva zadeva, ki jo morajo otroci naredit, da nehajo silit vanjo in jo božat. Sploh ne po glavi. Edini stik z otroci naj bo, ko in če bodo z njo in tabo kaj počeli. Se igrali, delali vaje poslušnosti ali trike. Preko uboganja in za nagrado igre in hrance se veliko reši, če nebi hotela sodelovat pa se jo seveda ne sili...
Sem imela primer doma, kjer ni bila samo dominanca, ampak predvsem izjemna nezaupljivost in skoraj strah. Verjetno zaradi pomanjkljivega dela pred tem in tudi pasja nagnjenost k takemu obnašanju.

V glavnem, tudi jaz sem mnenja, da je strokovna pomoč skoraj nujna. Vsaj dober pogovor in program, če ne drugega.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Uma , četrtek, 23.04.2009 : 09:17:56
Po opisu (ki sicer mogoče lahko zavaja), gre po moje bolj za strah kot dominanco, sklepam po tem, da se umika od njih če le ima možnost. Iz tega jaz razberem nelagodje, neprijetnost in posledično če možnosti umika ni agresivno obrambo. Reakcija se mi zdi popolnoma normalna v tem oziru, ker pač psička drugače ne zna.

Res je potreben posvet s strokovnjakom.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Tisa in Loa , četrtek, 23.04.2009 : 12:57:39
Hvala vsem za mnenja!
Po moje gre tudi za strah oz. nelagodje, saj včasih če otroci rinejo vanjo se začne skrivati za mano in iskati pri meni zavetje (v takem primeru povem otrokom da ne bo nič z božanjem). in kadar renči na otroka daje ušesa nazaj (kolikor jaz vem je to znak ob renčanju, ki pove da je renčanje posladica strahu)
Pred kratkim smo imeli na obisku majhno punčko, ki je čisto navdušena nad psički...a naša je pokazala nelagodje takoj ko je mala stopila čez vrata. punčki nismo pustili da jo boža, rekli smo samo naj se obnaša normalno in pusti psičko da se ji sama približa. ko se je punčka igrala sama na tleh je psička previdno prišla do nje, jo opazovala, povohala, tudi roko ji je polizala...punčka ji je ponudila svojo igračo, naša jo je povohala... poten sta se igrali z palico, tako da sta jo vlekli....ampak pobožati pa se še vedno ni pustila... po moje jo je res strah oz. otrokom ne zaupa, ker so nepredvidljivi. z odraslimi in najstniki nima težav.
se bomo posvetovali  ;)


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Rozinca , sreda, 14.07.2010 : 14:59:53
Jaz pa sem 14 dni nazaj posvojila mešančka. Totalni cuker, star je 10 mesecev. Tudi otroci ga ne motijo- načeloma. Težava pride, ko kje čaka privezan na povodec.. Recimo: sem šla na obisk k sestri in ga privezala, ker ima sestra maltežanko z mladičkom trenutno... On je legel in me čakal, vse lepo in prav, dokler nista pritekla nečaka: 'Brik...' Nista do njega nesramna, imata ga zelo rada... On pa skoči, začne kazati zobe in agresivno renčati/lajati. Samo na otroke in samo privezan... Ko je prost, ni nikomur nevaren, ali pa ko se ga vozi okoli na povodcu. Ga je tudi malo prej nalajan nečak vodil brez težav... Seveda zdaj ne dovolim nobenemu otroku blizu, le nečak mi malo 'pomaga', da bi ga odvadila...

Any ideas?

Je pa psiček iz zavetišča in ne vem, kaj se je prej dogajalo z njim...

Včasih ga, poleg sebe peljem skozi park z otroki, da bi počasi videl, da mu nič ne bo... Prav/narobe?

Hvala za odgovore:)


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Xena , sreda, 14.07.2010 : 15:09:49
Iz katerega zavetišča pa je?



Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Pepsi , sreda, 14.07.2010 : 15:10:01
vse lepo in prav, dokler nista pritekla nečakaodvadila...
Hvala za odgovore:)

V tem primeru je bilo skoraj zagotovo narobe to, da sta pritekla nečaka. Na hitro, okoli vogala, zraven sta mogoče še prav na glas vriskala ali kakorkoli že - in pes se je verjetno ustrašil in je reagiral samoobrambno, saj ni vedel, kaj ga čaka (tudi, če ju je že prej poznal).

Bodite potrpežljivi. Otroci naj nikoli ne bodo s psičkom skupaj brez nadzora in samo po sebi se razume, da ga ne smejo vleči npr. za rep ali kaj podobnega. Ker ga tudi "nalajan nečak" lahko vodi na povodcu brez težav, je šlo verjetno res za strah ob nepričakovanem dogodku. Otrokom - tudi drugim, ne samo domačim - je treba povedati, kako naj se psu približajo, predvsem pa naj ga v nič ne silijo.
Saj bo šlo!


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Rozinca , sreda, 14.07.2010 : 15:51:08
Pes je iz Zonzanija.
Ja, pritekla sta enkrat, lajal je pa tudi, ko sta ga lepo poklicala in prišla počasi bližje...

No, seveda sta otroka, pa mu nobeden od njiju vsaj v mojiprisotnosti ni nič naredil, sta zelo dosledna in navajena, da je s psom potrebno lepo ravnati.

LP :)


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Pepsi , sreda, 14.07.2010 : 15:57:41
Uf, šele zdaj sem videla tale moj zgornji zblojen citat - se opravičujem. Sem mislila samo tole citirati:

vse lepo in prav, dokler nista pritekla nečaka

Upam, da je iz teksta spodaj razvidno, kaj sem hotela povedati. Se posipam s pepelom :*[


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: skogkatt , sreda, 14.07.2010 : 16:00:15
Privezan pes se nima kam umaknit/zbežati in ga je lahko že zaradi tega bolj strah, še posebej če njegove osebe ni zraven. Potem mu preostaja samo nekaj možnosti "obrambe", ena od teh je pač napad.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Rozinca , sreda, 14.07.2010 : 16:05:41
Privezan pes se nima kam umaknit/zbežati in ga je lahko že zaradi tega bolj strah, še posebej če njegove osebe ni zraven. Potem mu preostaja samo nekaj možnosti "obrambe", ena od teh je pač napad.
Privezan pes se nima kam umaknit/zbežati in ga je lahko že zaradi tega bolj strah, še posebej če njegove osebe ni zraven. Potem mu preostaja samo nekaj možnosti "obrambe", ena od teh je pač napad.

Tudi, če sem ga držala/božala/mirila/bila kakorkoli zraven. Ko sem nečaka nesla, nič, samo lizanje po njegovih nogah :D
Če sta šla mimo samostojno, bohnedaj...
 
Pepsi, videla, hvala :)

Vsekakor bo treba veliko pozornosti v to vnesti in popaziti, da ne bo kakšnega ugriza...


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: enaNika , sreda, 14.07.2010 : 18:06:35
Jaz bi to obnašanje pripisala slabi izkušnji z otroki - da se mu je karkoli zgodilo, ko je bil privezan in so bili otroci v bližini. Pri tem sploh ni nujno, da so mu prav otroci kaj naredili; psi včasih čudno povežejo tudi čisto slučajne dogodke.

Sama tu ne vidim drugega recepta kot res strog nadzor. Pred trgovino puščat ali kaj podobnega itak bog ne daj, ker so ljudje neverjetni čudaki. V odnosu do domačih otrok pa zelo počasi izgrajevati zaupanje. Tu bi lahko kaj svetovali ljudje z več izkušnjami, uspeh bo pa vseeno delno odvisen tudi od samega psa.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: AngSeter , sreda, 14.07.2010 : 20:16:01
Ne ga vezat, razen če ni to v učne namene in se prej ne pogovoriš z enim otrokom. To je strah! Točno ve, da se ne more umaknit (kot je že zgoraj napisano), otroci se pa tudi napačno obnašajo v njegovi bližini. Če mora kje počakat naj bo zaprt ali pa ga doma pustiš.

Če se bo rešlo, se bo samo tako, da se bo zgradilo zaupanje z otroci. Torej ugotovit mora, da niso nič strašnega. Nič takanja, nič siljenja vanj, niti enega pogleda ne sme biti iz strani otroka. Samo totalno ignoriranje iz njegove strani, ko je pes na štriku. Vi pa ga nimate niti kaj mirit. Raje se postavite med otroka in psa, če se še kdaj kaj podobnega zgodi in se ukvarjajte z njim. Bliže ne sme it ali z obnašanjem slabšat situacijo. Počakajta da se pes umiri in se skupaj oddaljita.

Ko ni privezan pa naj ima čim več lepi trenutkov z njimi absoluto pod totalnim nadzorom. Predvsem umirjenih in v povezavi s hrano. Naj izpolnjuje kakšne lahke nalogice - trikce... Igračke so tudi v redu, ampak če se preveč razburi je lahko dvorezen meč in lahko hitreje pride do napake.



Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Rozinca , sreda, 14.07.2010 : 20:26:55
Ne ga vezat, razen če ni to v učne namene in se prej ne pogovoriš z enim otrokom. To je strah! Točno ve, da se ne more umaknit (kot je že zgoraj napisano), otroci se pa tudi napačno obnašajo v njegovi bližini. Če mora kje počakat naj bo zaprt ali pa ga doma pustiš.

Če se bo rešlo, se bo samo tako, da se bo zgradilo zaupanje z otroci. Torej ugotovit mora, da niso nič strašnega. Nič takanja, nič siljenja vanj, niti enega pogleda ne sme biti iz strani otroka. Samo totalno ignoriranje iz njegove strani, ko je pes na štriku. Vi pa ga nimate niti kaj mirit. Raje se postavite med otroka in psa, če se še kdaj kaj podobnega zgodi in se ukvarjajte z njim. Bliže ne sme it ali z obnašanjem slabšat situacijo. Počakajta da se pes umiri in se skupaj oddaljita.

Ko ni privezan pa naj ima čim več lepi trenutkov z njimi absoluto pod totalnim nadzorom. Predvsem umirjenih in v povezavi s hrano. Naj izpolnjuje kakšne lahke nalogice - trikce... Igračke so tudi v redu, ampak če se preveč razburi je lahko dvorezen meč in lahko hitreje pride do napake.



Sem šla tisti dan (petek zjutraj), ko sem ga vzela iz zavetišča domov in bila tam cel vikend- ta strah smo našli šele v soboto zvečer... Pa ni bil nihče od otrok sam z njim, da bi lahko kakšno 'ušpičil'. Drugače je imel čisto normalne reakcije, kakorkoli je že bilo, samo privez- to pa ne...
S ta-pogumnim nečakom sva tisti vikend nato poskusila, da ga je lepo pomirjeno poklical in mu od daleč ponudil briket. Brik ga je spoštljivo vzel in nečaku nato dovolil čisto zraven, dokler spet nisva šla proč.
Vsekakor bomo pa poskusili tole z ignoriranjem. Res hvala za nasvete . :)


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: skogkatt , sreda, 14.07.2010 : 20:29:58
Da navežem na AngSeter:
Odlično bi bilo, da bi šli otroci z res razkošne varnostne razdalje samo mirno mimo njega, brez da ga pogledajo in mu ob tem vržejo nekaj slastnega brez vsakršnega zaustavljanja. Varnostna razdalja bi se potem pooočaaaasi, ampak res počasi postopoma zmanjšala. Cilj na dolgi rok je, da otroke poveže z nečim dobrim in da bo njihovega prihoda vedno vesel.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: AngSeter , sreda, 14.07.2010 : 20:36:30
Take in podobne zadeve se lahko pojavijo tudi v roku nekaj mesecev po posvojitvi. Odvisno od psa do psa. Ali pa nič več. Sej sploh ni nujno, da se je karkoli zgodilo. Lahko celo, da bo minilo, ko se bo navadil na vas in vam vsem zaupal.
Vspostavit se mora vez, kar pa ni čez noč. Isto z vsakim psom. Ali je mladič ali star eno leto ali 10. Nič takega ;) Je pa dobro vedet za to in bit pozoren in opazovat njegove odzive v različnih situacijah in mu pustiti njegov osebni prostor, da razmisli v miru kje se je znašel :P

Če vidite, da se sprosti lahko tudi kaj hrance pade. Se morate še spoznat. Samo počasi in vstrajno pa bo.

Pa ko boste šli na sprehod naj gredo z vami. Tam je pes na povodcu, ampak se vsi premikate in skupaj spoznavate okolje...


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: Lanabela , četrtek, 15.07.2010 : 09:04:22
Eno od najbolj osnovnih pravil, ki jih pa noben več ne upošteva je: ne hodi k psu, ki je privezan, še posebej če lastnika ni zraven. Ne glede na to, ali ga poznaš ali ne. Prav tako se do privezanih psov ne spušča drugih psov. Enako se ne vtika prstov v pesjak in ne skozi okno v avto, če je v njem pes. Prosto ko pasulj. Psi so teritorialni in branijo tisti svoj meter ali dva. Do česar ima vso pravico. Če se pri ketnarjih na to občasno celo še kdo spomni, pa se pri psu na privezu na to obvezno pozabi.
Obstaja več rešitev - da psa na privezu ne puščaš brez nadzora, da vzgojiš otroke in jim dopoveš, da pustijo privezanega psa pri miru. Lahko sicer  poskusiš vzgojiti psa tako da bo privezan ignoriral otroke, a povsem se na tako vzgojo sama ne bi zanesla. Ker nikoli ne veš, kaj se bojo otroci spomnili - sem že našla svojo privezano psico pred trgovino - en mulc je sedel na njej, drug pa ji je dajal sladoled po sistemu eno meni eno tebi..
Zakaj ga najbolj motijo otroci? (ko ga boste imeli dlje časa boste verjetno našli še kakšno kategorijo, ki je v določenih situacijah ne prenese, najpogosteje so to pijanci)
Povsem verjetno je, da je bil v "prejšnjem življenju" privezan in so ga otroci dražili.


Naslov: Re: napadalnost do otrok
Poslano od: ajčka , četrtek, 22.07.2010 : 17:03:42
No, pa se bom še jaz oglasila. Naša pekinezerka je tudi precej napadalna in nepridvidljiva. Nima še 1 leta, malo šolo je naredila.
Pisala sem že v eni temi, da teka, renči, poskuša ugriznit naše otroke - sploh ko so tekali okrog. Po nasvetu inštruktorice v šoli smo ta problem odpravili in je sedaj super. Sploh nima zamar tekanja, oz. teka zraven in je vse ok. 
Sedaj pa problem. Velikokrat se zgodi, da nekoga sprejme - otroka ali odraslega, ga povoha, pomaha z repom, ... je zadovoljna. Nato pa, ko se ta oseba obrne se zalaufa ( hitro) za njim, laja, kriči, godrnja in se podi v noge. Zaenkrat še ni ugriznila, vendar prestraši vse. Ljudi in nas.
To se dogaja ko je spuščena ali pa zavezana.
Če človek gre naprej mirno, takoj odneha in se vrne nazaj k meni. Če se pa ustavijo še kar laja in ne uboga na moj klic. Če je na vrvici to ignoriram, oz. rečem s strogim glasom NE in grem naprej.
Drugače pa, kadar jo pokličem (npr. na sprehodu) me uboga in upošteva navodila.

Tko, da ne vem, ali spet poskuša z neko novo foro kako me spravit iz tira, ali misli to stopnjevat al kaj??!!
Kakšen predlog?? Se že vnaprej zahvaljujem. :(