mojpes.net

aktualno => Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje => Sporočilo, začeto od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 09:43:35



Naslov: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 09:43:35
Tudi zdaj ko to pišem se mi tresejo roke, srce mi nabija in solze mi tečejo, ko pogledam svojega revčka. In sem tako besna, da… Včeraj je  totalno podivjani bokser in čistega ljubega miru napadel mojega Orija. Vse skupaj je izgledalo več kot grozno napad pa se je zgodil v sekundi. Samo mojemu fantu se imam za zahvalit, da je Ori še živ.
Ko smo se sprehajali je sredi ulice, je mimo ovinka prišla ženska z bokserjem. In v isti sekundi ko sem zagledala psa, sem vedela kaj se bo zgodilo, ko sem videla pozo in pogled psa. Ker pa smo mi ravno zavijali v isti ovinek od koder je prišla ženska s psom smo si bili čisto blizu. Pes je v sekundi, z vso močjo, renčajem in silo planil proti Oriju, lastnico, pijano kot kravo povlekel za sabo in jo vrgel na tla. Ne spomnim se ravno najbolje, kdaj sem imela čas, vendar sem Orija zagrabila v naročje, ga »objela« s svojim telesom da ga branim, ko je pes z vso silo planil tudi name, me od zadaj prijel za lase (imam srečo da imam veliko las drugače bi me za vrat) ter me podrl na tla (kolena imam totalno potolčena, krvava…prsta skoraj premikat ne morem). Orija mi je dobesedno iztrgal iz naročja ter z njega dol povodec. In začela se je borba, ki je trajala vsaj 5 minut, meni se je zdelo da ure. Fant je v isti sekundi z vso močjo planil na psa, ki je že imel v gobcu Orija, ga stresal, metal po tleh…ljudje na ulici so otrpnili, bežali. Močnejše moške, ki so bili v bližini sem prosila, rotila naj pomagajo fantu, pa so mi z grozo v očeh odgovorili da če se mi je zmešalo – da se je psu utrgalo in da se niti blizu ne upajo, kaj šele da pomagajo.
Fantu (in Oriju, saj se je revček z vso svojo malo močjo upiral) je 2x uspelo, da je dobil Orija ven iz bokserjevega gobca. Vendar je ta napadel še z večjo silo in močjo in ponovno planil na Orija. Vmes je enkrat fantu že uspel, da osvobodi Orija iz gobca in je začel psa vlečt proti eni ograji, da ga zaveže, ko je pes planil kot zmešan, ko je videl, da mu je Ori ušel. Kako močno ga je fant držal vam lahko povedo njegove roke, kjer ga je povodec do krvi porezal. Pa ne enkrat.
Vglavnem da skrajšam zgodbo. Ko je pes še zadnjič premetaval Orija in ga stresal, pikiral je na vrat in ga tja z največjim veseljem grabil (jaz sem vmes mislila, da je verjetno to konec za mojega sončka, ker je izgledalo grozno) je fant z vso močjo in pestmi mlatil po gobcu od psa, ki je držal Orija in ta ga je spustil, fant pa z vso svojo močjo bokserja zadržal, da ni planil po Oriju, in ne vem od kje je zbral moč,da ga je tako podivjanega odvlekel po dolgih mukah do ograje, kamor ga je privezal. Moj revček je začel bežat s tako hitrostjo, da ga nisem mogla ujet. Ženska, ki je videla vso zadevo, je ustavila promet na cesti kar sama, ter ulovila Orija. 
Z Orijem sem se skrila v gostilno, bila sem v totalnem šoku in na smrt prestrašena. Vmes klicala dežurnega veterinarja in se najavila. Ko je prišla policija, je ženska še vedno mrtvo pijana ležala na tleh in se tudi pobrat ni mogla. In nekaj je godrnjala, saj govort ni bila sposobna. Fant mi je še povedal, da ko so čakali na policijo (jaz sem bila skrita z Orijem, ker se je pes do zadnjega hotel strgat iz ograje, ko je še videl Orija bežat, čeprav je bil že močno stran od njega) , je šel mimo še en pes, in je bokser skoraj ograjo odlomil – se mu je totalno zmešalo in je bil pripravljen na nov napad.
No policija je naredila zapisnik, meni pa so rekli, da po organ pregona? odločal, ali gre zadeva naprej?! Torej, lastnica ne bo morda niti kaznovana za to ??
Meni se pa srce dobesedno trga, ko gledam Orija zdaj ob sebi, z razmrcvarjenim ušeskom, pogriženega po celem telesu, z bolečinami…ko šepa, se težko premika, vse ga boli…prestrašenega do amena. In le fantu in ne vem še katerim silam se imam za zahvalit, da je še živ.

Sem prepričana, da ga je pes želel ubit. Prepričana. Ker je šel z vso močjo in silo nanj, z zblaznelim pogledom, neobčutljiva na udarce…v njem je videl le še plen.
Najbolj me boli to, da Ori z ničemer!!! ni povzročil napada. Z ničemer. Ta moj mali je tako fejst kuža, nikoli se v nobenega psa ne spusti, ne renči, bevska ali laja v mimoidoče pse, nič. Gre lepo ignorantsko mimo, kot da ga sploh videl ni. In na koncu je tako kruto napaden.
Kje sem bila jaz ves ta čas? Zraven. Tulila, s fleksijem celo parkrat zadela bokserja, ki sploh opazil ni, potem sem s tem prenehala, ker sem se bala, da bom zadela fanta. In potem mi je zmanjkalo sape, in sem samo še padla po tleh in se dobesedno borila za sapo, da lahko zadiham. Noge so mi odpovedale, s tal se sploh nisem mogla več pobrat. Zvlekla sem se šele, ko sem videl Orija bežat, samo nikakor ga nisem mogla ujet, ker je bil prehiter in ker sem še vedno lovila sapo.

Moj 14 let star kuža je pogrižen, pretolčen, z razmesarjenim ušeskom, jaz imam totalno razbita kolena, roka na katero sem padla, ko me je podrl pes in prst me bolita…da o psihičnem počutju, neprespani noči, z nočnimi morami (pa še jih bo), strahu, ki ga imam v sebi ne govorim, fant pa ima poleg tega, da se premikat ne more zaradi hrbetnice in vratu še krvave zareze v rokah…in na vse to, lastnica ne bo dobila NOBENE kazni, ko je tam mrtvo pijana ležala na tleh, ves čas napada, razen če jo jaz civilno ne tožim?!?! KJE ŽIVIMO ??

Policaj mi je rekel, da jih je ženska že pošteno slišala od moža. Sem ga s solzami v očeh pogledala in mu rekla, naj pogleda mojega razmrcvarjenega in nedolžnega psa in mi to še enkrat reče? Je razumel, ampak samo odvrnil: a veste koliko lastnikov tudi krivde ne prizna?
Jaz sem mu samo še rekla, enkrat bo namesto 4kg psa tako napaden otrok.

Me zanima koliko psov s strani tega bokserja je že bilo napadenih, ker je več kot očitno agresiven do ostalih psov? In koliko jih še bo?

In zdaj, se moj Ori niti ven ne bo upal, da ne govorim o strahu pred psi. Mojim in njegovim.

Diana


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: bina , četrtek, 08.06.2006 : 09:53:35
Joj, Mel, kar verjeti ne morem, kaj se vam je dogajalo... :o tole se bere kot tahujšo grozljivko.  upam, da bodo telesne bolečine hitro izginile... Duševne bodo verjetno dalj časa izginjale :'( bi se pa jaz v tem primeru definitivno odločila za tožbo! Pa če je ta ženska še "tolk slišala od moža". Naj odgovarja za svoje posledice!

Drži(te) se!!



Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Babalu , četrtek, 08.06.2006 : 09:54:43
Mel je mozno da ta pes zivi v okolici kjer se je napadal zgodil? Mislis da lahko s kaksnimi povprasevanji pridobis se kaksne zrtve napada in lastnico skupaj civilno tozite?
Jaz tega ne razumem...zakaj psa ne odvzamejo,vsaj za casa da pregledajo ce je bil cepljen proti steklini in konec koncev dokler lastnik ne placa mastne globe in napadenemu povrne vsaj vse materialne stroske? Zakaj ne vrzejo ime tega psa takoj v evidenco in kasneje pregledujejo ce nosi konstantno nagobcnik(tako je namrec zahtevano po zakonu)!
To me je pa res razjezilo....pa ne da je nastradal samo Ori,sirse gledano z vsakim takim primerom nastradamo prav vsi lastniki psov! Kaj bomo morali zacet peticije pisat in v drzavni zbor skocit,da bodo kaksni zakoni koncno ugledali luc sveta.... >:(


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: ARIEB , četrtek, 08.06.2006 : 09:59:47
 :'( :'( :'( joj Mel, grozno,  :'( :'( :'( sem čisto brez besed..............


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: r1ata , četrtek, 08.06.2006 : 09:59:54
Mel, res grozna izkušnja. Kar srh me spreletava ko to berem in v želodcu me stiska. Upam, da bo s tojim sončkom še vse v redu, pozabiti pa tako ali tako ne boste mogli nikdar. Vsem trem vam želim čimprejšnje okrevanje.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Kimi* , četrtek, 08.06.2006 : 10:04:02
Pa saj to ni več res, kmalu si ne bomo več upali na sprehod s psom  >:(

Civilna tožba sigurno, pa na policijo bi jaz tudi še šla težit in spraševat kaj se dogaja, če boš pritiskala na njih se bojo mogoče celo malo zganili (govorim iz lastne izkušnje ko nam je nekdo razbil okno in so ga nato celo našli ko so se naveličali našega teženja - šlo je pa predvsem za princip nič drugega).

Mel stiskamo tačke in pesti da si boste vsi trije čimprej opomogli.

LPK


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: drobtinica , četrtek, 08.06.2006 : 10:15:28
Jaz pa v temu vidim samo eno rešitev. Če sta bila ti in tvoj fant na kakršen koli način poškodovana, takoj k zdravniku ugotavljati, ali je potrebna injekcija proti tetanusu in kakšne so vajine poškodbe.  Saj ni potrebno, da te je poškodoval pes, dovolj je že, da si padla in si poškodovala kolena. NE ODLAŠAJ ker boš v primeru, da nisi obiskala zdravnika, posledice čutila sama. In če nisi bila pri zdravniku, ti nikakršno pisanje ali tožba proti lastnici bokserja ne bosta pomagali.
In pri zdravniku lahko sprožiš postopek, kot sem enkrat že napisala, pri Zavodu za zdravstveno varstvo. Tam boš povedala, kaj se je zgodilo, svojo izjavo boš tudi lastnoročno podpisala, Zavod pa bo nadaljni postopek odredil sam.
Obveščena bo veterinarska inšpekcija, prav tako tudi lastnica psa. Če je bila policija poleg, ime lastnika tako ali tako že imajo. Veterinarski inšpektor bo itak zahteval vse papirje. Ne samo papirje podivjanega psa temveč tudi papirje tvojega psa, če bo potrebno, bo obe udeleženi stranki poklical na razgovor ali bolje rečeno soočenje.
Psa bo lastnica morala voditi na opazovanja glede možnosti okužbe s steklino, tvoja in fantova stvar pa je, ali bosta proti njej vložila tudi civilno tožbo.

Pozdrav!


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 10:29:32
Hvala vsem!!

Sem klicala na VURS da dam prijavo (oni potem ukrepajo naprej, da preverijo če je pes cepljen, ne?)  pa pravijo da ni terenskega inšpektorja. Kaj je samo on pristojen za to, ali kaj? In ali policija ne da naprej prijave na VURS?

Če imate kakšne nasvete, izkušnje, mnenja...kako najbolje postopat v tej zadevi, bi jih z veseljem slišala, saj je vse to za mene prvič in se seveda lovimo. Nočem pa, da bi zaradi napačnega pristopa vse padlo v vodo.

In še - ali ni to tudi napad na človeka? Posreden sicer, ampak vseeno? (drobtinica, tukaj ne mislim samo tako kot si sama napisala, ampak ali se dejasnko lahko obravanav to tudi kot napda na človeka? Kaj tudi za to ni kazni pri nas? Drugače pa bom drobtinica tudi tvoj nasvet upoštevala, hvala).

Balu, to da je ta pes že prej napadal sem skoraj sigurna. Sem tudi sama pomislila, a bi šla po tistem naselju in malo povprašala? Kaj to nič ne stori policija? Nima VURS nič zaveden (če je bila seveda dana prijava?)


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: drobtinica , četrtek, 08.06.2006 : 10:35:06
P.S.
Samo z govorjenjem, brez ustreznih prič in dokazov (zdravniški pregled, izvidi, vrsta poškodbe, zapisnik policije) ne gre.
Tožba pa lahko stane veliko denarja in če ni podkrepljena z ustreznimi dokazi, se lahko zgodi, da vse stroške kriješ sam.

P.S. Nikjer v tvojem članku nisem zasledila, ali si bila s svojim sončkom pri veterinarju in ali je napisal kakšno poročilo. Niti mi iz pisanja ni znano, ali sta s fantom bila pri kakšnem zdravniku (ti poškodoana kolena, tvoj fant bolečo hrbtenico). Ne pozabi, če bosta poškodbe prijavila šele po kakšnem dnevu ali dveh, si lahko kdo misli, da sta bila poškodovana v kakšni prometni nesreči.
In ali je policija ali vidva uradno zahtevala imena kakšnih prič, očividcev ipd. In kaj se je nazadnje zgodilo s podivjanim bokserjem in pijano lastnico, kdo ju je odpeljal.

Vsem tudi jaz želim uspešno okrevanje in čimmanj takšnih dogodkov.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 10:37:08
. NE ODLAŠAJ ker boš v primeru, da nisi obiskala zdravnika, posledice čutila sama. In če nisi bila pri zdravniku, ti nikakršno pisanje ali tožba proti lastnici bokserja ne bosta pomagali.
In pri zdravniku lahko sprožiš postopek, kot sem enkrat že napisala, pri Zavodu za zdravstveno varstvo. Tam boš povedala, kaj se je zgodilo, svojo izjavo boš tudi lastnoročno podpisala, Zavod pa bo nadaljni postopek odredil sam.

Se pravi v vsakem primeru obiskat zdravnika?

Lahko kaj več prosim poveš o tem postopku pri Zavodu za zdravstveno varstvo? Tega namreč ne poznam. Morda kar tja pokličem?


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 10:45:25
drobtnica sva istočasno pisali ;)

Še odgovori na tvoja vprašanja:
P.S.
Samo z govorjenjem, brez ustreznih prič in dokazov (zdravniški pregled, izvidi, vrsta poškodbe, zapisnik policije) ne gre.
Tožba pa lahko stane veliko denarja in če ni podkrepljena z ustreznimi dokazi, se lahko zgodi, da vse stroške kriješ sam.
Priče so. Od ene ženske, tiste, ki je kanseje Orija ujela, imamo telefon in ga ima tudi policija. Čeprav se policija sama ni na to spomnila, ampak je fant vzel od nje, kakor mi je znano. Ta gospa je tudi pripravljena iti za pričo.
Midva s fantom še nisva bila pri zdarvniku, saj smo celo noč mirili in opazovali Orija in bili na veterini...

P.S.
P.S. Nikjer v tvojem članku nisem zasledila, ali si bila s svojim sončkom pri veterinarju in ali je napisal kakšno poročilo. Niti mi iz pisanja ni znano, ali sta s fantom bila pri kakšnem zdravniku (ti poškodoana kolena, tvoj fant bolečo hrbtenico). Ne pozabi, če bosta poškodbe prijavila šele po kakšnem dnevu ali dveh, si lahko kdo misli, da sta bila poškodovana v kakšni prometni nesreči.
In ali je policija ali vidva uradno zahtevala imena kakšnih prič, očividcev ipd. In kaj se je nazadnje zgodilo s podivjanim bokserjem in pijano lastnico, kdo ju je odpeljal.

Ja, jaz sem še od tam, kjer sem se skrila z Orijem klicala dežurnega veterinarja in se najavila. Ko smo končali z policijo, smo šli direkt na veterino. Danes imava kontrolo in sem z veterinarjem že zmenjena da bo napisal poročilo. Moram biti na kaj še posebej pozorna?

Glede prič sem ti že zgoraj odgovorila. So, ampak ne po zaslugi polcistov. Mislim, da bi bili pripravljeni pričati tudi ljudje, ki so vse videli iz neposredene bližine - hiše.

Midva še nisva bila pri zdravniku, ker enostavno tudi nisem mogla. Prvo je bil Ori na vrsti, da ga poštimamo.

Po podivjanega bokserja je prišel mož. In nahrulil ženo. To je vse kar vem. Policija ženkse ni odpeljala. Rekli so mi, da bo organ pregona odločal, ali gre zadeva naprej?

Zdaj grem klicat še enkrat na policijo, ali so sploh oni dali prijvo naprej na VURS.

Hvala!!!


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: drobtinica , četrtek, 08.06.2006 : 10:49:30
Še enkrat moj nasvet. Najprej oba k zdravniku, on vaju bo napotil dalje in precenil, ali je potrebna injekcija proti Tetanusu. Ne pozabita, injekcija je potrebna tudi takrat, ko se napičiš na navadnem zarjavelem žeblju ali nerodno padeš na asfaltu. Za presojo o tem bo poskrbel zdravnik (jaz nisem, sem pa glede na to, da veliko delam s psmi, vso zakonodajo preštudirala).
Drugo, vajin osebni zdravnik bo odločil, kako naprej (še enkrat, tja čimprej). Najverjetne boste šli na Zavod za zdravstveno varstvo (ne na VURS) in tam lastnoročno podpisali izjavo, kaj se je zgodilo. Vse naprej je njihova skrb. Imejta pa s seboj policijski zapisnik oziroma ime in priimek lastnice t.i. podivjanega psa. Če se je le-ta že streznila, jo lahko prosite za potni list njenega psa ali knjižico o cepljenju, pri čemer ji povejta, da bo njeno sodelovanje zmanjšalo stroške.
Potem pa pride zahtevek veterinarske inšpekcije in vsi ukrepi, ki sledijo. 60 ali 30 dnevno opazovanje psa (najverjetneje tudi vajinega), ki sestoji iz občasnih obiskov pri veterinarju (zaradi možnosti okužbe s steklino), s tem povezani določeni stroški, pa poročilo o nastalih poškodba (tako človeka, kot psa).
In potem tudi možnost civilne tožbe, ki pa jo morata vložiti na pristojnem sodišču. Težko pa verjamem (to mislim dobronamerno), da vama bo kakšen odvetnik pri tem šel na roko, če predhodni postopek ni pravilno izpeljan in če nimata dovolj obremenjujočih dokazov.

LP
Drobtinica in moja mrcina rotweilerka Aisha


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 10:52:06
drobtinica, najlepša hvala!

Pa čohec tvoji mrcinici,
Diana


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: ARIEB , četrtek, 08.06.2006 : 10:56:34
Citat
Če imate kakšne nasvete, izkušnje, mnenja...kako najbolje postopat v tej zadevi, bi jih z veseljem slišala, saj je vse to za mene prvič in se seveda lovimo. Nočem pa, da bi zaradi napačnega pristopa vse padlo v vodo.

Glede na vsepogostejše neljube dogodke, bi bilo morda res pametno odpreti temo s ti. "navodili" , kako ukrepati v primeru, z navedbami inštitucij, tel. številk, opisom postopka... ne nezadnje do tožbe... seveda v upanju, da se NIKOLI ne zgodi in da teh nasvetov NIKOLI ne bi potrebovali.
Morda nasvet poznavalca, pravnika...

(Jana, se opravičujem če je morda kje že naveden ta postopek, a v tej jezi ob dogodku Mel&Ori res nisem gledala)


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: drobtinica , četrtek, 08.06.2006 : 11:07:12
Pa še nekaj, če smo ravno pri nasvetih.
Tudi v primeru, da se ne odločiš za tožbo proti lastnici psa, lahko uveljavljaš odškodnino za naslova poškodbe (če sta zavarovanja, seveda) Ne glede na to, ali sta dijaka, ali študenta, ali morda že zaposlena. In tudi tu potrebuješ dodatne papirje, v vsakem primeru pa zdravniški izvid in potek zdravljenja. Od tu dalje pa se ti odpirajo možnosti tudi za tožbo zaradi prizadejanih psihičnih pošdkob.
Če imaš zavarovanega tudi psa (kar je zelo dobro), lahko na enak način uveljavljaš dnevno zavarovalno odškodnino tudi zanj.
Pa nikoli ne pozabi! Morda ima lastnica psa, ki je napadel tvojega ljubljenčka bolje zakonsko znanje in je morda že onaprijavila v smislu, da je tvoj kuža izzival. Zato pohiti. Če ji niso naredili alkotesta (dvomim), sta v tej situaciji popolnoma na istem (razen če imaš seveda priče, ki lahko verodostojno pričajo o celotnem poteku dogodka)

Pa-pa
Aisha: how, how, hvala za čohljanje

Arieb, s številkami, inštitucijami... pa bi lahko postregla le za ustrezne organe na celjskem območju.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 11:10:18
Grem zdaj k zdravniku, samo čakam še, da mama pride domov, da prevzame varstvo nad Orijem. Drobtinica, Ori ni zavarovan (le preko stanovanja je), ker je za zdravstveno zavarovanje prestar.

Še enkrat - pri zdravniku bom dobila zapisnik o poškodobi? Potem oni dajo naprej na Zavod?

Se opravičujem za toliko vprašanj, ma sem še vedno zmedena...


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 11:24:12
Glede na vsepogostejše neljube dogodke, bi bilo morda res pametno odpreti temo s ti. "navodili" , kako ukrepati v primeru, z navedbami inštitucij, tel. številk, opisom postopka... ne nezadnje do tožbe... seveda v upanju, da se NIKOLI ne zgodi in da teh nasvetov NIKOLI ne bi potrebovali.
Morda nasvet poznavalca, pravnika...

Če ne bo nobenega kandidata, lahko jaz, ko bom dala vse skozi kaj napišem. Zato pa rabim nasvete.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: drobtinica , četrtek, 08.06.2006 : 11:34:53
Zdaj ti bom odgovorila na mojem primeru, ki samo podkrepljuje dejstvo, da so drugi lahko pametnejši od tebe, če se jim pustiš. Opisala bom praktično.
Kot že rečeno, imam rotweilerko, ki nadvse obožuje otroke in žoge. Imam jo v stanovanju, kamor je veliko zahajal tudi sinov prijatelj, vedno brez problema. Potem smo na nekem nogometnem igrišču praznovali sinov rojstni dan. Moja Aisha je bila pripeta k mizi, kamor se je z žogo približal ravno ta fant. Pravočasno sem ga opozorila, naj žogo odloži, pa ne, kakor kot "bik skozi vrata", direktno do psice. Ta pa skok, žoga je moja, pri tem pa minimalna poškodba fantove leve dlani s krempljem.
Malo krvi, prva pomoč, obvestila njegovo mamo, ta pogledala, nič hudega. Naslednji dan telefon: Vse se gnoji, ven brizga kri, moram k zdravniku, daj potni list za žival. O.K. Dam, fanta odpelje k zdravniku, od tam pa naravnost na infekcijski oddelek Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Potem spet ponoven papir, naj pošljem fotokopijo potnega lista in dokazila o cepljenju proti steklini.
Potem obvestilo veterinarskega inšepktorja o zakonsko predpisanem opazovanju psa (kljub temu, da je bila ustrezno cepljena proti vsem boleznim) ter ŠOK : obvestilo o tem, da je moj pes na javnem prostoru, brez povodca napadel otroka. Si predstavljaš kakšna je kazen za takšen prekršek. Pa da ima poškodovani fant najmanj odtrgano polovico dlani. Očitno je v vnemi za denar, fantova mati namenoma podpisala lažno izjavo (moja psica ni nikoli brez povodca) ter napačno opisala posledice poškodbe.
In kako smo rešili. Jaz sem oddala vse papirje, od zdravnika zahtevala dokumentacijo o tem, kako resnične so bile fantove poškodbe, materi otroka pa povedala, da jo bom tožila zaradi lažnih obtožb in obrekovanj, predvsem pa zaradi podpisa lažne izjave.

No, danes nisva več prijateljici. Jaz nimam slabe vesti, ona jo ima. Aishi pa kremplje strižemo.

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Lepo zrihtajte.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Teski , četrtek, 08.06.2006 : 11:44:15
Mel,

pridobi si čim več papirjev, kjer piše, kdaj, kje so se zgodile itd. poškodbe - jaz bi se osredotočila na poškodbe predvsem ljudi (vaju s fantom), kajti na tem temelju je civilna tožba po mojem bolj trdna - vseeno ne pozabit na mnenje veterinarja - ga pa vsaj zaprosi, shrani vse račune (morajo biti vidni tudi datumi) - ker bi skupaj z odškodnino za vaše poškodbe zahtevala seveda tudi odškodnino ali vsaj plačilo stroškov tudi poškodb psa in morebitne opreme - napisano mora biti tudi vzrok poškodbe (ugriz psa - ugriznina) - in to pri vseh. Vse kar je posledica tega napada - vse bolečine in vidne pa tudi nevidne poškodbe dokumentirajte (pri zdravniku, veterinarju, če gre za kakšen predmet tudi v popravilu,...), slikajte, zabeležite tudi uro in datum dogodka, vse dokumente, ki ne gredo vam v roke si prefotokopirajte (žal sem imela eno slabo izkušnjo, ko so se določene slike in dokumenti shranjeni pri enih naših uradnih osebah čudežno izgubile) - ne pozabite tudi na policijski zapisnik in zapisnike drugih služb. Mogoče bi se bilo fajn pozanimat kako in kaj je z odškodnino v tem primeru pri kakšnih pravnih službah (sedaj jih je kar nekaj, ki se s tem ukvarjajo in marsikatere nudijo tudi prvi posvetovalni pogovor zastonj - mogoče tudi kakše firme, ki se ukvarjajo s poravnavami, itd. - to bi mogoče kak pravnik, če je na forumu bolje povedal), pozanimajte se tudi kako je ne le z vašim nezgodnim zavarovanjem ampak tudi z zavarovanjem, ki ga ima narejenega gospa - če se ne motim, se škoda, ki je povzročena s strani psa lahko izplača tudi iz njenega zavarovanja hiše/stanovanja....
Načeloma bi se jaz tega vsekakor poslužila, v primerih, kjer gre za tako malomarnost lastnika psa (okrepljeno s pijanostjo!!!???), če ne za drugo že za to, da bo na nek način s tem "kaznovana" - ljudje se morajo navadit prevzemat odgovornost za svoja dejanja!

Upam, da nisem preveč zmedeno napisala...

Srečno!

T


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 12:17:15
Ravnokar od zdravnice, dobila napotnico zaradi kolena za na urgenco. Kamor bom šla, samo imam prej še kontrolni veterinarski pregled za mojga sončka (ki ni še nič jedel  :( ).



Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Žiži , četrtek, 08.06.2006 : 12:26:20
Mel

pa kako se je moralo to zgodilo ravno tebi in tvojem Oriju, še včeraj sva samo opozarjali na to možnost, sedaj pa sta jo skupila ravno vidva, res mi je hudo zaradi vaju in tvojega fanta, vsem želim čimprejšnje okrevanje in upam, da ne bo večjih trajnih posledic.
Po mojem mnenju, bi tega podivjanega psa morali takoj odvzeti lastnici, njo pa dobro oglobiti, da bi si zapomnila za vedno.
Sedaj sem še bolj prepričana, da rabimo res mnogo strožji zakon kot je sedanji.

LP in čimprejšnje okrevanje želim.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 13:18:17
Ja Žiži, sem sama isto pomislila. Trenutno sem le srečna, ker imam Orčka živega ob sebi. Čeprav se mi vsakič solze ulijejo, ko samo pomislim, kako je pes napadal Orija, ga tresel, metal...jaz pa nisem mogla nič.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: bina , četrtek, 08.06.2006 : 13:23:05
Mel, kaj pa če bi zgodbo spravili v medije? Pa ne samo na forume, ampak v časopise. Naj se ljudje začnejo zavedati, da nevarni psi niso samo rottiji in tipa bull, ampak tudi druge pasme! In da imeti psa pomeni veliko odgovornost. Mogoče bi pa s tem preprečili še kakšen podoben napad :-\


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 13:30:29
Meni ni problem javno spregovort.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: draga , četrtek, 08.06.2006 : 16:33:46
Lep pozdrav
Totalno sem zgrožena in žalostna zaradi nespametnih Lastnikov že spet trpijo nedolžni ljudje in psi.Do  kdaj????.Vsem skupaj želim hitro okrevanje ter če se da poskusiti vsaj vso grenkobo psihičnih,ter fizičnih bolečin vrniti takšnim lastnikom.Čim bolj jih udariti po žepu, da pride na videlo to,da pes ni igrača,da potrebuje skrb in vzgojo,kiso mu jo lastnikki dolžni zagotoviti.
   iz dna srca  želim vsem, da čimprej prebolite in pozabite ta krut dogodek.
Lep pozdrav od cartike in pupe


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: drobtinica , četrtek, 08.06.2006 : 16:47:39

LP, Mel, upam, da si upoštevala vse moje nasvete.

Aisha in drobtinica


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: nadja , četrtek, 08.06.2006 : 18:25:23
Grozno kaj se je zgodilo Mel, res mi je žal  :-\ Ne morem verjeti, da se kaj takega res lahko zgodi  >:(

Držim pesti za Orija in vse vas.


Naslov: Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
Poslano od: Ozzy , četrtek, 08.06.2006 : 19:43:22
Grozno...upam, da si bo mali hitro opomogel, vama s fantom pa cim manj preprek in cim hitrejso resitev situacije.
Ko sem brala sem imela solze v oceh, se sedaj sem v soku in mi je najbolj hudo, ker ne vem kaj bi lahko pametnega rekla... vse kar mi zdaj hodi po glavi je filmcek, kako bi to baburino parkrat posteno....


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Stellka , četrtek, 08.06.2006 : 20:35:10
Ma sej ne morš verjet. Takim bi blo treba pse odvzet. Taki si ne zaslužijo imet pasje družbe. Pa ne mosrš mrtvo pijan pelat psa ven, še trezen ga včasih težko človk kontrolira....

Ma dejta jih stožit do zadnga, k ...........  Ma bom raj tih, k bi kr znorela najraj.

Držim pesti da bo vse kul.....


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 08.06.2006 : 21:33:36
Hvala res še enkrat vsem za vse nasvete in lepe besede! Jaz sem se ravnokar vrnila iz urgence in policije. Jutri imam še en tlf pogovor s policijo (pravzaprav policistom, ki ima čez moj primer, saj danes ne dela), tako da stvari ne bom pustila na miru. Potem, ko bom imela vse zbrano bom klicala lastnike, da vidim, kaj imajo za povedat.

Pri vetu sva z Orijem bila danes spet, in se je revežu zagnojilo.Zdaj imam problem, ker moram rano čistiti, kar mi on ne pusti. Če ne bom čistila, mora na opercijo, česar pa NOČEM! Ker mu bodo vstavili drenažno cevko...Čisto sem fuč, res. Ker pa ga boli in se seveda z vso močjo upira, so čiščenje izvedli s strokovnim prijemom asistenta in nagobčnikom. In zdaj moram jaz to doma sama spirat in čistit in mi ni jasno kako, ker mi Ori ne pusti. Rano je pa ovezno treba čistit, ker ima tak žepek, ki se zapre ko se mu anredi hrasta, in se vse začne gnojit. Če ne bom čistila je vet rekel, da bodo morali operirati, da poglobijo luknjo in vstavijo drenažno cevko.
Zdaj sem pa čisto preč, ker Ori ne pusti čiščenja, ker ga boli in se upira. Drenažna cevka + narkoza pa se meni zdi še hujša kombinacija!! Edino da kupim naagobčnik (kje sploh prodajajo tako majhne?) in ga probam na silo umirit. Samo to je katastrofa.

Še to, dobila antibiotike Synolux, kar pošteno dozo, spirala naj bi pa z žajbljevim čajem  :o Jaz sem vseeno kupila fiziološko, se mi zdi bolj pametno, kaj mislite? Pa mogoče s Spitadermom pošpricat? Če mi bo sploh kej uspelo... :( . Dobila sem tudi veterinarsko poročilo.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Rincy , četrtek, 08.06.2006 : 22:13:21
Da ne boš kupovala nagobčnika.Čez gobček mu zaveži eno cunjo in (če nima poškodovanega) še za vrat,da si ga s tačko ne mora dat dol.Zaveži bol na rahlo,ampak spet ne preveč,da ne bo takoj padlo dol.Drugače pa nagobčnike prodajajo v skoraj vseh pasjih trgovinah,za Orija boš verjetno rabila št. 1 oz najmanjšega.
Želim vam čimprejšne okrevanje in res ne moram verjet,kaj se dan danes lahko vse zgodi  :-X Sem imela tak neprijeten občutek,ko sem brala tole zgodbo,res groza!! In se mi zdi pravilno,da pride v medije! Ampak nebi bilo slabo,če bi zraven povedali še to,da so krivi LASTNIKI in ne psi,ker potem ga nastradamo vsi povrsti,ki imamo pse,višje od kolen.

Hitro okrevaje vam želim!

Nina


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: oliver , četrtek, 08.06.2006 : 22:15:34
Mel, čiščenje rane je res zelo boleče. Mogoče bi z veterinarjem vseeno razmisila o neki blagi narkozi, pa da se vseeno rano očisti in vstavi drenažo. Bo hitreje in z manj bolečin prišlo do celjenja rane. Če je žep, dvomim, da bo šlo samo s čiščenjem.
Drugače pa je za čiščenje najboljše fiziološka in potem še jod.
Nagobčnik, tudi majhne, bi morali imeti petshopi ali veterinarske ambulante.
S Spitadermom pa RAJE NE! Peče, pa še samo površino razkužiš, jod je absolutno bolje. Kje je rana?
Drži se!
LP Katja


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Tecka , četrtek, 08.06.2006 : 23:07:46
Šele zdaj sem prebrala vseskupaj  :o .  Nažalost imam izkušnje s pijanimi lastniki in popadljivimi psi. Tak par živi v sosednjem bloku. On ves čas "pod dozo" pes pa ... no ja tak kot gospodar - agresiven. Imam samo to srečo, da moja peska ni majhna in mi jo je uspelo ubranit, ko je pes skočil proti njej in seveda pijanega lastnika prekucnil (ona se je umaknila jaz pa sem stegnila nogo, pa mi je hudo, ker se mi smili pes, samo rajši on kot Theba...).
Svetujem ti lahko samo na podlagi prijateljičine izkušnje. Če boš šla v civilno tožbo, se obrni na eno izmed teh novih pravnih svetovalnic (nova odškodnina in podobne), ker so plačani samo 10% od tistega kar ti "pritožijo" in se zato res maximalno potrudijo, da je tega čimveč (kolegica je imela prometno in "navaden" odvetnik ni hotel tožit, tam so bili pa zelo uspešni). Je pa res, čimveč dokumentov, bolje preveč kot da kakšen manjka.
Upam, da se boste vsi trije čimprej fizično in psihično pozdravili. Držimo pesti in tačke
lp
T.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 07:35:54
Nagobčnik ti lahko (tistega iz blaga) začasno posodi tudi veterinar, zato ga nikar ne kupuj. Če imaš v bližini kakšno zavetišče za izgubljene živali, ti ga bodo rade volje do saniranja poškodbe posodili tudi oni.
Sicer pa me, glede na to, da sem se v to rubriko vključila šele pred dnevom zanima, katere pasme in kakšen je tvoj "gentleman v malo starejših letih".
In ali je zdravnica, ko si bila na pregledu, kaj omenila cepljenje proti tetanusu. Moja soseda je nekaj tednov nazaj zaradi močnejšega potega njene nemške doge, padla po asfaltu, si malo prebila spodnjo usnico (nič drugega), pa je takoj "fasala" tisto gromozansko iglo v zadnjo plat.

LP
Drobtinica in Aisha


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ARIEB , petek, 09.06.2006 : 09:00:38
Citat
spirala naj bi pa z žajbljevim čajem
Ja, Mel, priporočam! Pri nas je žajbelj "zakon", imam izkušnje in je čudovito sredstvo (beri: čaj) za izpiranje (deluje tudi pri ljudeh ;))

Držimo pesti, da ti bo uspelo izpirati, da ne bo potrebna drenažna cevka, da se boste pozdravili... in da bo to šlo naprej...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 09:29:25

Se strinjam z Ariebom. Pa še jod poleg. Če imaš težave pri čišenju rane zaradi nemirnosti psa, lahko jod dobiš v razršilu. Ne peče. 100%-no preverjeno iz lastnih izkušenj. Pri dokaj globoki rani na tački moje psice, mi je pri prevezih pomagala višja medicinska sestra in vedno uporabljala jod.
Danes poškodba razen tega, da tam ni dlake in podlanke, sploh ni vidna in ne povzroča nobenih težav.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lilit , petek, 09.06.2006 : 09:37:13
Citat
pa je takoj "fasala" tisto gromozansko iglo v zadnjo plat.

 ??? jaz sem bila lani cepljena proti tetanusu zaradi ugriza psa, pa je bila cisto obicajna majhna igla v roko... ali si to mislila metaforicno ???

Mel, zal mi je, da morata to dozivljat... upam, da se bo srecno resilo za oba...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 10:15:38

Ja mislila sem metaforično, predvsem pa v smislu, da tudi Mel in njen fant poskrbita za svoje zdravje. Iz njenega prispevka sem namreč prebrala, da ima Mel poškodovana kolena, prst in načeto psihično stanje, njen fant pa bolečo hrbtenico in odrgnine. Če bosta imela kakšne posledice, kdo bo pa potem Orija vodil na sprehod.
In ne razumite me napak, nisem nesramna, pri odločitvi za nakup ali posvojitev kakršnekoli živali je potrebno predhodno znanje. Kot sem enkrat že napisala, najprej se mora karakter človeka ujemati s karakterjem živali, drugič moraš vedeti, ali si za žival  tako fizično kot psihično sposoben skrbeti (ne moreš imeti pitona, če stanuješ v pritličju, piton se prosto sprehaja po stanovanju, vrata pa pustiš odprta), tretje, kar je mogoče najpomembnejše, pa moraš poznati zakonodajo in odgovornosti, ki jih le-ta predpisuje.  Na žalost je tako, da te nepoznavanje zakonodaje ne reši krivde pri storjenem prekršku.

Pa-pa

Jaz pa bom rekla srečno za vse tri.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: bloody_mary , petek, 09.06.2006 : 10:16:38
Joj kar groza in srh me oblivata. Kar ne morem verjet, da se vam je kaj takega zgodilo. Pa tega je skoz več. Od neke gospe sem izvedela, da ji je en pes višavskega terierčka pred očmi ubil. Jst bi umrla, da bi se moji psički kaj takega zgodilo.

Želim vam čimprejšnje okrevanje. Pa upam, da mu boste uspeli pregnat strah iz kosti in ga pripravili do tega, da bo upal še kdaj ven iz stanovanja.

Lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 11:14:01
Takole...Ori mi ne pusti niti da se dptaknem ušeska, ker tuli že, ko vidi svojo roko pri glavici ::) In mi ni jasno, kako naj jaz to izpiram. Tako da punce izgleda da mi res samo nagobčnik preostane ali kaj? Tulil bo kot da ga iz kože dajem, in potem se sevda jaz ne upam naprej nič, ker mislim da kaj ni vredu :-\ Danes grem še v Mestni Log da ga pregledajo, pa morda bi hodila na čiščenje rane? Izpiranje z jodom in žajbljem bi torej šlo, če bi Ori sodeloval zraven, tako pa  ::)
Drobtinca upoštevala sem nasvete, včeraj bila na urgenci, policiji...zavod za zdr. varstvo mojega primera ne obravnava ker ni šlo za ugriz psa na človeka ampak samo na psa. Danes moram spet z vursom govorti, vem le, da je pes star 5 let. Ori je pa Maltežanček, ki bo julija dopolnil 14 let. Mislim, da je k temu, da se tako pobira po napadu in da ni mrtev zaradi udarcev in šoka botrovalo tudi, da je v dobri kondiciji, hodi brez problema na Rožnik, vsak dan ima norišnice po stanovanju, res, kot da je star 5 let. Čeprav zdaj ne vem kako bo.
Drug problem je, da sem jaz postala izredno prestrašena, ker sem dobila izjemen strah. Prav bojim se, ker sem videla kako iznenada se je vse zgodila in kako nemočna sem bila.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 11:28:52

Ljubica draga, VURS mora ukrepat, če ne druga že zaradi možnosti okužbe s steklino. Kaj pa če je bil podivjani bokser okužen, če je lastnica raje dajala za pijačo kot pa za cepljenje proti steklini.
Joda ni potrebno izpirat, razgradi se sam. Zato v najbližjo lekarno, tam ti bodo povedali, kakšen % raztopine je primeren za psa. Pa jod v razpršilcu vzemi. In nikar se ne boj, pes te ne bo ugriznil. Tudi on čuti, da mu želiš vse dobro.

LP
Drobtinica z veliko mrcino Aisho (ki je zdravljenje z jodom že dala skozi)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 11:48:17
Ne, na vUrsu so rekli, da je pes redno cepljen proti steklini. Zavod za zdr. varstvo (ne vurs ;)) pa ne bo nič ukrepal, ker oni ukrepajo le ob ugrizu psa na človeka.
Za Orija se niti toliko ne bojim, da me ugrizne, ampak sem jaz malo premehka z njim, poleg tega se mi pa noro izvija, res noro. Še veterinar je rekel, da je pravi mali akrobat.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , petek, 09.06.2006 : 11:53:39
Mel

ubogi Ori, veš kako se je revček moral prestrašiti, da ne pusti niti tebe zraven svojega ušeska, in najbrž ga res zelo boli, ja morda bi bilo res najbolje , da ga voiziš na čiščenje rane k veterinarju, kajti če ga boš ti strašila še z nagopčnikom, katerega ni vajan se lahko njegov strah samo še poglobi.
Kar se pa tvojega strahu tiče, boš pa tudi ti rabila kar nekaj časa, da boš prišla k sebi in morda ne boš nikoli več sproščeno sprehajala svojega psička in ti bo za vedno ostal strah pred nepoznanimi psi, upam , da ne, bo pokazal čas.

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Teski , petek, 09.06.2006 : 12:01:27
Kaj pa policija pravi? Saj ste se ob napadu tega bokserja tudi vi poškodovali - saj ni treba, da je ugriz! Kljub vsemu, če tako obrnemo gre tudi za poškodbe ljudi! Tukaj lahko komot potegnemo paralelo s tem, kako bi policija ukrepala, če bi mimo vas prišel nek človek, ki bi vas porinil, da bi padli in bi se poškodovali. Ali ne?

LP, T


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: bauci , petek, 09.06.2006 : 12:03:01
sicer pozno, ampak tudi jaz upam, da bo vse vredu in boste vsi trije v najkrajšem času znova zdravi in veseli!  

mi je šlo prav na jok, ko sem brala... če bi bila sama v sobi, bi se sigurno zjokala.  :'( grozno! res vam želim vse dobro!

varja in annie



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 12:09:29
Teski ja, končno sem dosegla da bo VURS ukrepal! Ravno končala tel. pogovor! Na policijo grem danes še enkrat, da govorim z "svojim" policistom. Pa da jim zakon še enkrat pokažem!!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: draga , petek, 09.06.2006 : 12:31:04
Lep pozdrav
Prosim vztrajajte in ne popuščajte,s tem boste tudi drugim odprli oči.
cartika&Pupa.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kimi* , petek, 09.06.2006 : 12:34:57
Bravo Mel, tako je treba.

Glede strahu pred psi pa ti na žalost ne morem povedati nič kaj spodbudnega. Mene je napadel in ugriznil pes pred 22 leti (ko sem bila še v osnovni šoli) in še danes imam strah pred velikimi neznanimi psi in se jim izogibam na daleč, seveda ko pa psa enkrat spoznam sva pa lahko 'komerata' tudi če ima 50 kg. Upam in držim pesti da bo šlo tebi kaj bolje v tej smeri, mogoče sem jaz extremen primer.

LPK


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , petek, 09.06.2006 : 13:00:02
Tudi jaz imam občutek, da se bo kmalu tudi meni zgodilo kaj takega. Sosedje imajo berenca, ki je mojega napadel že trikrat. Vsakič sicer brez poškodb. Nazadnje je tudi mene podrl na tla, da je lahko zagrabil mojega. Lastniki, ga vozijo na sprehod brez povodca. Ko se je napad zgodil že tretjič sem dan po napadu odšla do njih in jih hotela opozoriti, da naj  imajo psa na povodcu in naj zapirajo ograjo na dvorišču. Začeli so se dret name, naj zginem iz njihovega dvorišča, drugače bodo poklicali policijo :o.

Verjetno vama bo obema ostal strah pred velikimi psi. Midva se oba bojiva tega berenca, pa nisva doživela takega napada. Počasi bo verjetno bolje. oriju pa enega :-* za pogum.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 13:46:48
lejca, obvezno prijavi!! Sploh, ker je znan pes (se pravi, da veš kdo so lastniki). Že ko je tebe podrl na tla, bi morala takoj ukrepati. Ne čakat, ne veš kako nemočen si, ko gre "zares".

Drugače sem pa izredno vesela, ker smo se končno z VURSOM dogovorili, da bo ukrepal. Seveda bom poročala.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 14:05:50

Mel, kljub temu, da je pes baje cepljen proti steklini, to ni zakonsko dovolj, da ne bi VURS od lastnice zahtevala najmanj 30 dnevnega opazovanja psa.
Tak je zakon, tu ni nikakršnega šiš-miša ne glede na to, kako ima kdo urihtane papirje. Psa je potrebno vozit na opazovanja (točno določen potek opazovanj) in pika. Na račun povzročitelja napada seveda.
Če ne boš zahtevala in sprožila uradnega postopka, se lahko za svojo tožbo proti lastnici enostavno "obrišeš pod nosom". Brez dokazov pa ti tudi noben medij ne bo verjel.

In zdi se mi, da čakaš že predolgo (ali pa morda nisem dovolj pozorno prebrala vseh tvojih odgovorov).


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 14:15:18
Čakaj, kako čakam predolgo, če sem pa od dneva napada na vezi z VURSOM in Policijo? Ne vem no. VURS je danes potrdil, da bo ukrepal, oddati moram uradno poročilo (to smo se zmenili cca 1 uro nazaj), navedene bodo priče moje in tiste, ki so pripravljene pričat, da je bil pes agresiven že prej. To, da se bo vurs vmešal, sem dosegla šele danes, ker imam potrdilo iz urgence da sem bila napadena in da sem poškodovana, poleg tega sem prvo zdravila psa.
Uradni postopek torej bo sprožen. Seveda, če imaš kaj drugega v mislih, ali če sem kaj spregledala mi prosim sporoči, ker priznam da mi je vse novo in se lovim.
Aja, tudi na policijo grem danes ponovno, ker moram govoriti s policistom, ki obravnava moj primer (včeraj ga ni bilo), da tudi njemu pokažem in odnesem kopijo zakona, potrdilo iz urgence, veterinarsko potrdilo...

Milsim, da sem storila vse, če je še kaj, mi prosim sporoči(te)...

Hvala in lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 14:15:36
Aja, na VURSU so povedali, da bodo odšli do lastnika...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ory , petek, 09.06.2006 : 14:17:13
Tole je pa ena najbolj stvari kar sem jih v zadnjem času prebrala..... kar kocine so mi šle pokonci!! Od groze in od jeze!  >:( Kar se mene tiče ni tole nič drugega kot "oborožen" napad, in kot tak bi moral ta incident tudi biti tretiran!!

lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 14:32:38
Ponovno:
Če imaš poročilo o poškodbah tvojega sončka, O.K.
Če imaš poročilo oziroma zdravstveni izvid v zvezi s tvojo poškodbo, O.K.
Ne vem, zakaj bi morala šele danes govoriti s policistom, ki je obravnaval primer. Saj menda zapisnika ni odnesel domov in ga hrani nekje na omari. Zapisnik ti mora biti na voljo in v pregled vsak trenutek na policijski postaji. Gre za uraden postopek!!!! Čudno, da zapisnika, če je bil seveda sestavljen, nisi v enem izvodu takoj dobila tudi sama.
Priče, ja, vsi so na kraju samem pogumni, ko pa je treba na sodišče, se umaknejo na "drevo in čakajo, da napad mine".
Če imaš ime lastnice "hudobnega" psa zahtevaj, da psa nemudoma odpeljejo na opazovanje. Morda je vzrok nasilja ravno v kakšnem skritem virusu stekline. Papirji, tudi če so urejeni, ne zadjavascript:void(0);
Huhoščajo.

Upam da imaš ime inšpektorja veterine, ki bo prevzel tvoj primer.

Če si na vsaj tri vprašanja odgovoriljavascript:void(0);
Crya negativno, boš lahko stroške zdravljenja tvojega maltežana in sebe ter tvojega fanta poravnala kar sama. Brez medijev!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , petek, 09.06.2006 : 15:55:59

Pa še nekaj, Mel. Predvidevam, da si kar nekaj generacij mlajša, pri delu s psmi pa morda celo nekoliko starejša (tvoj sonček ime več let kot vse moje izkušnje s psmi - imela sem dobermana 4 leta, zdaj rotija skoraj 2 leti) zato morda ni pošteno, da ti delim pasje nasvete, kakšen človeški pa menda ne bo odveč - danes sem jih napisala že kar nekaj.
Izogibaj se, pa čeprav samo v našem forumu,  izrazov, da je bila lastnica PIJANA, da jo je pes vlekel po tleh... Dokler človeku krivda ni dokazana (v tvojem primeru najverjetneje policist ni opravil alkotesta ali kakšnega drugega preizkusa uporabe opiatov) JE NEDOLŽEN. In potem se ti lahko zgodi, da ti bo jutri poštar pozvonil na vrata in oddal priporočeno pošiljko, v kateri te bo sodišče vabilo na obravnavo glede "suma neutemeljenega obrekovanja osebe".
Zdaj grem pa z Aisho na sprehod. Lastniki manjših psov, ne bojte se, midve sva prijazni, če pa misliva, da srečanje z drugim psom ali človekom ne bo ravno cool, se pravočasno umakneva. Meni (imam 62 kg) svoje mrcine (43 kg) ni problem obdržati in umiriti na varni razdalji. Temu se reče korekten odnos do drugih ljubiteljev živali (a, se kar nekaj hvalim).

Lep vikend vsem!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 16:48:18
drobtinica, cenim tvoje nasvete in nasvete vseh, ki sodelujejo v tej debati in hvaležna sem vsem, za vse lepe misli in želje (verjamem v pozitivni energijo ;)). Zato seveda z veseljem sprejmem tvoje nasvete! Koliko sem mlajša pa ne vem ;)
Drugače pa tako: včeraj nisem dobila zapisnika - zakaj ne? Bolje da ne povem. Zato grem danes še enkrat. Čeprav dela policist šele zvečer, grem jaz prej tja. Priče mislim da so "prave", saj sem že govorila z njimi, in so rekli, da ni problema! Jaz kar verjamem v njih.
Ime inšpektorja iz Vursa imam tudi.
Glede alkoholiziranosti lastnice pa no comment, saj je ležala na tleh, niti pobrat se ni mogla...

Vseeno hvala za nasvete in sem seveda odprta za nove :)

Pa uživajta v sprehodu! ;)

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , petek, 09.06.2006 : 16:53:01
lejca, obvezno prijavi!! Sploh, ker je znan pes (se pravi, da veš kdo so lastniki). Že ko je tebe podrl na tla, bi morala takoj ukrepati. Ne čakat, ne veš kako nemočen si, ko gre "zares".

Drugače sem pa izredno vesela, ker smo se končno z VURSOM dogovorili, da bo ukrepal. Seveda bom poročala.
Mislim, da ne bi nič dosegla, ker pes ni ugriznil mene, dokazov pa tudi nimam nobenih. Če se bo pa še enkrat zgodilo, bom pa naredila vse kar je možno.



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ARIEB , petek, 09.06.2006 : 19:40:42
Citat
Izpiranje z jodom in žajbljem bi torej šlo, če bi Ori sodeloval zraven, tako pa 

Poskusi (saj morda si, a ....) ga lepo pomiriti, pri nas neverjetno uspe; torej božaj ga z roko po celi (celi!) dolžini telesa, daj mu nekaj, kar ima rad... Pa spet poskusi z izpiranjem, pa spet pomiri (božaj počasi po celi dolžini telesa. Morda bo šlo ???


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , petek, 09.06.2006 : 19:59:49
ARIEB smo bili danes v mestnem logu, kjer so še enkrat oskrbeli rano (pobrili malo bolje, ker je bilo premalo in so dlake silile v rano) ter očistili rano. Jaz se niti slučajno nisem mogla približat rani doma, ker je takooo tulil, da je bilo groza. Namesto žajblja pa sem dobila Skinsept, s katerim mu lahko očistim rano tako, da mu od deleč pošpricam/polijem po ušesku in bo zadostovalo. Kaneje, ko bo manj boleče in se bo že bolje celilo, pa lahko še z jodom poskusim. Ima pa rano ravno na pregibu ušeska, pa je zato še bolj boleče.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , sobota, 10.06.2006 : 07:53:38
Mel

kako ste kaj,je Oriju že kaj bolje?

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: draga , sobota, 10.06.2006 : 11:17:20
preberite zadnjo stran današnjh novic končno ena zelooo lepa stran o psu.Mislim da bi bili vsi osi takšni ,čebi imeli pravo vzgojo in ljubezen.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 13:03:51
Žiži zdravimo ušesek, malega kar precej boli, samo mislim da bo bolje. Včeraj zvečer smo odkrili tudi veliko velikih ugriznih ran po telesu, ki jih prej nismo videli, saj je Orija tako bolelo celo telo, da se ni pustil dati na hrbet. Včeraj mi je pa kar sam pokazal, je prišel do mene, pa se vlegel pa s smrčkom šel na rane. Zdaj se celijo, in mislim, da bo ok.
Sva pa včeraj bila pred fantovim blokom, od tam smo začeli tisti prekleti sprehod in se je Ori začel tako trest, pokazal je ogromen strah, pa sem ga samo nesla iz avta do stanovanja...
Meni je trenutno pomembno samo to, da je živ...

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , sobota, 10.06.2006 : 13:31:22
A je tiste nove rane že pregledal veterinar? Velikokrat se zgodi, da gredo dlake noter v rano in začne pes gniti od znotraj. Oriju pa želim čimhitrejše okrevanje.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: rem , sobota, 10.06.2006 : 13:35:27
Kaj pa lastnica psa, je vzpostavila kontakt s teboj - vprašanje o zdravstvenem stanju, tvojega psa, tebe, fanta, pa njeno opravičilo ???


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 13:36:55
rem, nič od tega. Iskreno povedano, sem čakala na to, pa nič...ne bev ne mev.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , sobota, 10.06.2006 : 13:38:55
Tipično. Tako ali tako je zanjo kriv tvoj pes ne pa njena zverina :-\.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: rem , sobota, 10.06.2006 : 13:42:03
Sem brez besed, kako nečloveška je človekova brezbrižnost.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , sobota, 10.06.2006 : 13:46:12
Na žalost je veliko takih.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 13:46:27
Še to naj povem, da je šlo za ogromnega bokserja! Res, jaz tako velikega in nabitega še nisem videla, pa mislim, da jih kar dobro poznam, ker mi je pasma izredno všeč, in sem z zanimanjem prebirala kaj o njej.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ka ty a , sobota, 10.06.2006 : 13:56:46
joj bogi ori...upam,da se bo pozdravil tako psihično kot tudi fizično.
Sem mi pa tudi bokser smili,ker ima tako lastnico,ki ga ni vzgojila tako kot je treba in je neodgovorna-pijana pa pelje takega psa >:( :-\


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sobota, 10.06.2006 : 14:04:41

Živjo, vsi!

Mate pa tam v vašem okolišu nekam čudno vse skupaj. Pse sprehajajo ..... lastniki, policisti ne sestavijo uradnega zapisnika ali pa ga odnesejo domov, veterinar ob pregledu psa (ki si ga najverjetneje plačala) ne ugotovi vseh ran in jih sanira.
No, mi na našem celjskem koncu tega ne poznamo. Ko gre za uraden postopek, je tako in pika. Sploh pa kar se veterinarjev tiče. Sama imam z veterinarjem, ki dela v zavetišču, kjer sem prevzela Aisho tako dobre izkušnje, da ga lahko resnično samo VIKAM.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 14:10:08
drobtinica ja...Drugače pa smo včeraj s policisti našli skupni jezik, zadeva gre naprej, saj je šlo za napad na človeka (in kasneje psa). Po novi zakonodaji, mi vpogled v zapisnik ne pripada kot pravica - do tega lahko pridem le preko odvetnika. Vsega tudi ne morem na forum pisat, čeprav bi z veseljem.
Veterinar je bil pač dežurni (in ne moj izbrani) zato sem Orija včeraj še enkrat peljala na pregled...tako da sem zdaj veliko bolj pomirjena.
Mislim in upam pa, da se bodo zadeve zdaj speljale tako kot je treba, čeprav je bilo potrebno ogromno mojega posredovanja, ki je bilo uspešno, zahvljujoče seveda vašim izkušnjam in nasvetom. :)


P.S Če bi Jana dovolila, in če se seveda strinjaš, bi ti z veseljem zaupala svojo tel.št. oz prosila za tvojo, ker bi ti rada marsikaj povedala, tudi glede tvojih nasvetov ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sobota, 10.06.2006 : 14:22:17
Konec koncev, pomembno je, da vsi ozdravite.

Strinjam pa se, da bi lahko bila lastnica tega bokserja toliko uvidevna, da bi te poiskala (ali ima tvoje podatke), lepo bi se lahko zmenili, kar bi vsem (tebi, tvojemu fantu, sončku Oriju in seveda tudi bokserju ter lastnici) prihranilo odvečne stroške in skrbi. In človeški ter pasji svet bi bil veliko lepši.

Tisto glede tel. št. pa ni problem, če bo Jana dovolila. Sem pa besedilo tvojega P.S-ja razumela kot napoved, da me boš kaj kregala.

Drobtinica


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 14:23:13
noup, ps je bil namenjen zahvali ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sobota, 10.06.2006 : 14:30:25

Saj sem se hecala.

Je pa moje mnenje (bom popolnoma iskrena) takole. Ti in tvoj Ori sta dve eni takšni nežni duši, ki se nikomur ne znata po "moško" postaviti po robu. Zato tudi predvidevam, da si veliko mlajša od mene, prav tako pa najverjetneje tudi nisi nikoli bila zaposlena v Slovenski vojski, tako kot jaz.

Ne smeš se pustit. Ne v primerih, ko gre zate niti takrat, ko gre za ljubljenca.  Kam pa pridemo, če bodo tisti, ki imajo v rokah "škarje in platno"  ter moč, vedno skakali po tistih, ki so manjši.

Lep dan in veselje z Orijem.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 14:37:19
hehe, ne vem če sem tako nežna duša, kot je videti..no sem, ampak za Orija bi se pa postavila komurkoli po robu, brez razmišljanja. V tem napadu sem zmrznila, padla sem v šok, noge sem imela odrezane, nisem prišla do sape, nisem zadihala..grozno res, nisem verjela, da je kaj takega možno. Še danes si očitam, da nisem tudi jaz skočila na psa, ampak se je fant sam spopadal z njim.
Drugače pa sem že povedala, da ne morem vsega na forum napisat...je pa Ori tisti, ki je pa res ena taka nežna dušica...da mi je zato še huje, ker ga je to doletelo :'(

Lep dan tudi vama z Aisho.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , sobota, 10.06.2006 : 14:52:20
kolikor poznam Mel ,seveda samo iz foruma in njenih postov, mislim, da zna kar dobro poskrbeti zase in za svojega Orija, čeprav je bil ta napad seveda zelo stresen za oba, zato verjamem, da ko pride malo k sebi, opravi z vsemi birokrati tako kot je treba.

Mel upam, da Ori premaga strah.

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: gina1 , sobota, 10.06.2006 : 14:59:45
Mel - a mogoče veš, če je bil bokser rodovniški ? :-\
Ti pa verjamem, da je sila težko psu oskrbovati in izpirati rane, sploh zdaj, ko se mu je verjetno razbolelo ko hudič. Kaj pa pri veterinarju, uporabijo "posebni" prijem...
Pri naši frajli je tudi zelo težko kakšno stvar "zdraviti", kot npr. zdaj ko ima med prsti na tačkah bulice iz katerih teče gnojna tekočina ( verjetno vraščene dlake ) in ji moram večkrat na dan posprejati, očistiti...ampak mi to rešimo, ko afna zadrema, takrat namreč ji lahko počneš vse, sicer se na začetku malo zbuni, potem je pa ok.
Želim, da bi vsi trije kmalu okrevali, sploh pa mali, ki mora na "stara leta" preživljati takšne travme, namesto da bi brezbrižno užival.
Čedalje več je neodgovornih lastnikov, ki precenjujejo svoje sposobnosti in ven vodijo psa, katerega na noben način ne obvladajo, najhuje pa je, da svojih napak sploh ne priznajo in so vedno krivi vsi drugi. Kot vedno pa kratko potegnejo psi, ki so krivi le toliko, da pristanejo v napačnih rokah in zato postanejo napadalni, nevzgojeni, nesocializirani.... :o
Na tvojem mestu bi šla vsekakor do konca, pa dobi si enega dobrega zastopnika, ki je bolj domač pri teh stvareh.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ka ty a , sobota, 10.06.2006 : 15:09:26
gina1 ali je to kaj vazno,če je bokser rodovniški? :-[


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sobota, 10.06.2006 : 15:53:45
gina1 nimam pojma ali je rodovniški ali ne...  :-\ in ja žal nastradajo psi, ki pristanejo v napačnih rokah..Pri veterinarju so ga prijeli in oskrbeli rano, ampak ko mu popusti toleranca (faktor strahu je pa na veterinin pri njemu non stop prisoten in to že kar panično)..Sem dobila domov tekočino Skinsept s katero mu lahko z brizgo pošpricam v ušesek (to seveda naredim, ko ne gleda, ker drugače zbeži), da ga ne rabim dnevno vozit na veterino, ki je za njega izjemno, izjemno stresna že od prej, da ne govorim zdaj, ko je še bolj prestrašen, in se boji psov. Če se bo rana ponovno začela gnojit, bomo seveda morali nazaj (jaz močno upam da ne).
Žiži, tudi jaz upam da Ori premaga strah, pa tudi jaz. Ko Orija peljem ven, mi začne srce razbijat, zvok listja me prestraši, ker se mi zdi, da kakšen pes teče proti njemu - tudi ta napad je bil iznenada, pes je prišel izza ovinka, nepričakovano...zato je mene zdaj še bolj strah, ker mislim, da se lahko pojavi od koderkoli, izza mojega hrbta... :-\. Pa ko tega vsega sploh ne bi bilo treba...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , sobota, 10.06.2006 : 16:03:38
Imam občutek, da taki psi napadajo prav take, ki se ne znajo boriti. Moj je ležal na tleh medtem, ko ga je oni grizel. Ori pa proti takemu velikanu ni imel nobene možnosti. Ko se bodo rane zacelile, ga bo verjetno ponovno navajati na pse. Potrebno bo pa veliko časa in truda. Ali obstaja kakšna možnost, da tisti ženski odvzamejo bokserja?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sobota, 10.06.2006 : 19:32:58

Imam občutek, da se na tem forumu v glavnem pogovarjate le lastniki manjših pasem. Lepo. Če sem jaz s svojo rotweilerko Aisho  izjema (glede velikosti in teže psa mislim), bom dodala naslednje, nanaša pa se predvsem na lastnico neobvladljivega bokserja (ali morda na bokserja, ki ni mogel obvladati lastnice). Ne se smejat, tudi to je možno, Nekatere pasme ne prenašajo lastnikov, ki so odvisni od alkohola ali drugih opiatov, še posebej hudo pa je v primeru, da je lastnik ob jemanju le-teh še nasilen povrh.
Drugo pa to: Velja pravilo, da si težak cestni motor privoščiš v letih, ko nisi več "nor" zaradi dirkaštva, ko začneš razmišljati s trezno glavo, ko se zavedaš, da s svojo modrostjo ne boš nepotrebno ogrožal sebe ali drugih. In v mojem primeru velja enako za mojo Aisho: Rotweilerja ali podobno pasmo si privošči takrat, ko imaš za pasmo čas, ko ti ni do tega, da bi si z njim dvigoval le svoj ego, ko si razsoden v svojem početju in dejanjih in ko za psa sprejemaš popolno odgovornost.
In potem bo srečanj, v katerih nastradajo tako živali ali ljudje vedno manj. In svet bo lepši.

Big Aisha says how-how to Ori.

Drobtinica pa LP tebi Mel in vsem na tem forumu (morda nama še enkrat rata, da se osebno spoznava)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sobota, 10.06.2006 : 20:23:50

Mojo Aisho pa lahko spoznaš na dveh slikcah v podforumu Rotweilerji - čvek ali pa  rotweilerja iščeta nov dom.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , nedelja, 11.06.2006 : 08:16:55
drobtinica

ne, tu so zastopane vse pasme, tudi zejo velike ali po mnjenju nekaterih nevarne.Poglej si samo to temo, v kateri so se oglasili, Bina, Balu, Arieb, Teski in še nekateri.
Kar se pa tiče alkohola, pa veš, da sem jaz to tudi obazila pri moji maltežanki Žiži, ko se nama včasih približuje kakšen človek, začne lajati kot nora in se stiskati k moji nogi, tako da jo steška pomirim, ko pa pride bljižje pa tudi jaz zavoham alkohol. Jaz sm sicer to njeno vedenje povezovala z mogočo slabo izkušnjo z vinjenim človekom v preteklosti, saj tudi Žiži prihaja iz zavetišča in njenih prvih dveh let življenja ne poznam.Sedaj pa, ko si ti napisala, da nekateri psi ne prenesejo vinjenega človeka, pa je ćisto možno ,da je Žiži med njimi.
Kar se pa drugega dela tiče, se pa popolnoma strinjam, dodala bi samo še, da naj ta zrelost velja za vse vrste psov.

LepDan


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nasty99 , nedelja, 11.06.2006 : 08:59:16
Tudi mojega maltežana je lansko leto napadel podivjan sosedov nemški ovčar..
Bilo je takole:
Z Donijem sva bila na NAŠI terasi in Doni je bil spuščen..Doni je nemškega ovčarja, čez ograjo samo gledal kako se klati po NAŠEM dvorišču. Potem je nemški ovčar prišel na NAŠO teraso(takrat je bil Doni že privezan) in zagrabi Donija in ga je v gobcu nesel do ceste, kjer ga je začel stresati in metati ob tla. Jaz sem zraven kričala, nato sta prišla ven tudi mami in ati, in ati je šel do nemškega ovčarja in ga s palico udarjal, da bi spustil Donija iz gobca..Napad je trajal nejveč 10 minut. Potem smo se usedli v avto in smo Donija odpeljali takoj k veterinarju..Imel je poškodovano glavo, vse rebre je imel polomljene in cel trebuh razparan. Veterinar je rekel, da če bo preživel noč bo ostal živ.Tisto noč noben od nas ni mogel spati, vsi smo sedeli okrog Donija in ga opazovali..Smo šli k lastnikom od nemškega ovčarja in povedali, kaj je njigov pes povzrožil našemu in to na NAŠEM dvorišču.Pa so lastniki rekli, da vejo, da je njihov pes elergičen na mačke(da vsako mačko zgrabi za vrat), da je pa tudi elergičen na majhne pse pa ne vejo. >:(...Jim je mami rekla, naj ga ne spuščajo več ven brez nadzora, oni pa rečejo, da ga z povodcem ne morejo obvadati in ga raje spustijo >:( >:( ...
In, kaj je bil rezultat tega napada na Donija: Doni se zelo boji psov, ki so večji od njega, celo našega leonberžana se zelo boji :'( .


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: damayanti , nedelja, 11.06.2006 : 09:16:38
Imam občutek, da se na tem forumu v glavnem pogovarjate le lastniki manjših pasem. Lepo. Če sem jaz s svojo rotweilerko Aisho izjema (glede velikosti in teže psa mislim), bom dodala naslednje, nanaša pa se predvsem na lastnico neobvladljivega bokserja (ali morda na bokserja, ki ni mogel obvladati lastnice).
Drugo pa to: Velja pravilo, da si težak cestni motor privoščiš v letih, ko nisi več "nor" zaradi dirkaštva, ko začneš razmišljati s trezno glavo, ko se zavedaš, da s svojo modrostjo ne boš nepotrebno ogrožal sebe ali drugih. In v mojem primeru velja enako za mojo Aisho: Rotweilerja ali podobno pasmo si privošči takrat, ko imaš za pasmo čas, ko ti ni do tega, da bi si z njim dvigoval le svoj ego, ko si razsoden v svojem početju in dejanjih in ko za psa sprejemaš popolno odgovornost.
In potem bo srečanj, v katerih nastradajo tako živali ali ljudje vedno manj. In svet bo lepši.


Sploh ni važno  kako velik je pes, važno je predvsem  ali ga  lastnik- vodnik lahko  obvlada ;)
npr.  V  sandalčkih  na  štrikce z  10  cm  petko  te  tudi en  majhen " pufi " lahko  zvleče(  glede  na moje  izkušnje  se  ravno taki  najbolj zaganjajo  v druge  pse in  provocirajo, ker  jim po  mnenju  njihovih  lastnikov ni  treba  v šolo , ker so  majhni in  neškodljivi :))

Glede  zrelosti  in pasme  je  pa  moje  mnenje  tako...  zaradi mene je  lahko en  človek  še bolj otročji, važno je  samo  , da  ob  ključnem trenutku  zna  obvladati svojega psa.
Se mi je  zazdelo iz tvojega posta(  mogoče se motim)  da  si nekako opredelila pasme  ...  za moje  pojme  rottiji  , piti  bordojci  itd  sploh niso   potencialni  napadalci.... nasprotno  enkrat sem že  omenila  da ob  srečanju  z  dvema  dobermanoma  brez  problema  odpnem  svoja  psa  da se  igrajo....  ob  srečanju  z  nekim malim  terierčkom jih pa  vsi  panično  pripenjamo...
In to  samo  zaradi   terierkinega  lastnika , ker je  toliko  zrel(  drugače  "  zrel " človek ;)) , da je  ni naučil  osnov poslušnosti.
Glede  alko-pilotov  in razno  raznih  drugih  tičev, pa moja  psa  sploh ne  reagirata.
V  skrajnem  primeru  , da  se  jima približa  nek tak primerek  je za  pse     fuj  in  tišina.... lastnica pa  potem  tasvoje  pove-  ali  pa  samo  nameni  kakšen  bolj preteč  pogled  in  se  speljejo  stran :)

Sem pa  opazila pri  večih lastnikih,  ki  si  so  srfali  za psom(  predvsem  velike pasme)  v  čem je  bil  problem.
prvič  ni  šlivil  lastnika  v  5 %
In  drugič je imel  neko  fency- šmency  ovratnico,  fajn  široko  okrog  vratu....  tako da  je  še  lažje lastnika  zvlekel. ::) ::)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ka ty a , nedelja, 11.06.2006 : 09:20:26
Tudi mojega maltežana je lansko leto napadel podivjan sosedov nemški ovčar..
Bilo je takole:
Z Donijem sva bila na NAŠI terasi in Doni je bil spuščen..Doni je nemškega ovčarja, čez ograjo samo gledal kako se klati po NAŠEM dvorišču. Potem je nemški ovčar prišel na NAŠO teraso(takrat je bil Doni že privezan) in zagrabi Donija in ga je v gobcu nesel do ceste, kjer ga je začel stresati in metati ob tla. Jaz sem zraven kričala, nato sta prišla ven tudi mami in ati, in ati je šel do nemškega ovčarja in ga s palico udarjal, da bi spustil Donija iz gobca..Napad je trajal nejveč 10 minut. Potem smo se usedli v avto in smo Donija odpeljali takoj k veterinarju..Imel je poškodovano glavo, vse rebre je imel polomljene in cel trebuh razparan. Veterinar je rekel, da če bo preživel noč bo ostal živ.Tisto noč noben od nas ni mogel spati, vsi smo sedeli okrog Donija in ga opazovali..Smo šli k lastnikom od nemškega ovčarja in povedali, kaj je njigov pes povzrožil našemu in to na NAŠEM dvorišču.Pa so lastniki rekli, da vejo, da je njihov pes elergičen na mačke(da vsako mačko zgrabi za vrat), da je pa tudi elergičen na majhne pse pa ne vejo. >:(...Jim je mami rekla, naj ga ne spuščajo več ven brez nadzora, oni pa rečejo, da ga z povodcem ne morejo obvadati in ga raje spustijo >:( >:( ...
In, kaj je bil rezultat tega napada na Donija: Doni se zelo boji psov, ki so večji od njega, celo našega leonberžana se zelo boji :'( .
ali ste šli na policijo?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Byron , nedelja, 11.06.2006 : 10:49:18
Velikokrat na različnih temah naletim na razmišljanje predvsem lastnikov velikih psov, da ni razlike med velikimi in malimi psi, so le različno vzgojeni.
Res je, obstajajo odgovorni lastniki tako velikih, kot tudi malih psov. Vendar pa obstajajo tudi neodgovorni lastniki tako velikih, kot tudi malih psov.
Obstaja pa res ogromna razlika med malimi in velikimi psi predvsem pri posledicah različnih incidentov.
Za lažje razumevanje mojega razmišljanja bom napisala nekaj naslovov tem, ki jih na tem forumu najbrž ne bomo našli:
- napad pinčev v Ljubljani,
-jazbečar odnesel bullmastifa v gozd in ga pokončal,
-14 letni maltežan poškodoval bokserja,
- beagle ubil 23 mesečnega otroka itd.....
Razlika med majhnimi in velikimi psi je očitna.
Odgovornost lastnikov velikih in majhnih psov pa je, da preprečijo take dogodke.

lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ozzy , nedelja, 11.06.2006 : 10:59:18
katya je vazno ja ce ima rodovnik, ker ce ga nima, ne moremo govoriti o napadalnem bokserju, ampak o psu, ki ima izgled bokserja!

drobtinica tudi jaz sem zastopnik velike pasme, ki sicer zaradi izgleda ne velja glih za napadalno med nepoznavalci (v tem se vidi kako ljudje gledajo samo na zunanjost), drugace pa je to zelo dominanten in svojeglav kuza. Se pa strinjam s tabo ja... Zalostno, da si vecinoma ljudje s problemi ne bodo omislili malega psa ampak za dvigovanje egota, ki je itak na tleh, si zamislijo nekaj velikega in mocnega, potem pa nastanejo tragedije kot je ta. Mislim, da vzreditelji, saj tisti ta dobri zelo gledajo kam bodo sli mladicki, zato mislim, da mnogo tragedij ne bi bilo, ce ne bi pri nas bilo crnega trga z mladicki in namerno prodajanje nerodovniskih psov. 1. taksni kuzki imajo vecinoma poleg zunanjih hib tudi karakterne, ki so na zalost tudi agresija, proti kateri se vzreja full bori. 2. ti psi gredo nenadzorovano v roke komurkoli ki ponudi denar in kot je ze zgoraj napisano - veliko takih ljudi rabi velikega psa za resevanje psihicnih problemov!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Byron , nedelja, 11.06.2006 : 13:34:27
Rodovnik ni nobena garancija, da pes ne bo napadalen.
Bokser je lahko tudi pes brez rodovnika. Lahko se zgodi, da se vzreditelj ne potrudi skozi vse postopke kinologov.
Odnosi med psi so pač drugačni kot med ljudmi.
Med samci vedno poteka dokazovanje, kdo je višji na njihovi hierarhični lestvici. Ljudje premalo razumemo njihovo govorico. Vidimo pa lahko njihove reakcije.
Naša dolžnost, ne glede nato, ali imamo majhnega ali velikega psa, pa je, da preprečimo tragedije.

lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ozzy , nedelja, 11.06.2006 : 13:56:24
nihce ni rekel, da je garancija, se pa kinologija trudi, da osebki, ki kazejo znake agresije ne dobijo vzrejnega dovoljenja in da je skotenih cim manj mladicev, ki bi imeli ze v sebi neke osnove za kasnejse agresivne izpade
bokser ne more biti pes brez rodovnika...npr. lahko ima mamo bokserko in oceta mesanca, pa bo pobral gene po mami in imel izgled bokserja...ampak to ni bokser, ampak mesanec.
Vzreditelj, ki se mu ne da dati nekaj jurjev za vzrejni in prijaviti leglo, ni vzreditelj, ampak rejec!
Za govorico se strinjam s tabo, ampak kot je v tem primeru - neodgovorna lastnica se ni brigala niti zase, kaj se bo za reakcije in znake svojega psa - takih ljudi pa je na zalost prevec in potem marsikdo nedolzen nasrka


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , nedelja, 11.06.2006 : 15:58:45
V mojem primeru je nesmiselno govoriti o kakršnikoli govorici telesa, ker je pes napadel sunkovito (prvo mene!) brez obotavljanja, z vso silo. Moj pes ni imel niti časa, da bi dal povod ali vzrok za napad. Obenem, je pes prišel izza ovinka, se pravi nepričakovano in kot že povedano "naenkrat".

nasty99 ali ste napad prijavili?

drobtinica, slikice tvoje kocinice sem si že ogledala včeraj. Izredno simpatična in mila mi deluje na njih ;) Z veseljem pa bi se tudi osebno spoznala :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , nedelja, 11.06.2006 : 17:07:49

Tudi jaz Mel. Upam, da ste O.K., da sonček skače tako kot je treba, da sta poškodbe sanirala tudi vidva s fantom.

Se opravičujem če je bilo moje mnenje, da na tem podforumu v glavnem sodelujete le lastniki manjših psov, napačno in da nisem koga užalila.
Zame je pes pes, ne delam nobene razlike o tem, kako velik ali "NEVAREN" je, dejstvo pa je, da je, pa čeprav neodgovornemu lastniku, veliko lažje zadržati malega pesjančka kot pa veliko mrcino. Seveda, če ni pod vplivom opiatov, pri katerih pa sploh ne ve, da ima na povodcu žival.

Če dovolite, vam bom na kratko opisala, kakšen trening poslušnosti sva opravile midve z Aisho. Leto dni je od tega, ko sem se vrnila s službene poti in Aisho peljala na "nujen" sprehod. Ampak za blokom je bila družina, imeli so srednje velikega kužka (izgledal je prav simpatično, ne vem pa ali je bil pes ali psica), ki ga je na povodcu držal okoli 9 let star fant. Vse O.K. Kuža radoveden kot je bil, začne fanta vleči proti Aishi, jaz pa v nasprotno smer (kadar koga ne poznam se rajši umaknem, bil je konec koncev Aishin teritorij) Njegov oče roke v žepih, mama pa kot da živi v nekem drugem svetu. Posledice: spolzka trava, čisto nedolžen padec (mene), urgenca, 1 dcl vode v kolenu, 6 tednov longeta, 40 dni fiziopterapije. In nauk: Aisha je v času moje poškodbe opravila izvrsten trening poslušnosti. Nobenega vlečenja na sprehodih, hoja počasi in tik ob meni v 3. nadstropje, nobenih nenadnih gibov. Nisem sicer sigurna, ali ji bo ta poslušnost ostala do konca življenja (kljub temu, da ima opravljeno tudi šolanje iz poslušnosti), ampak v času moje poškodbe se je resnično izkazala.

Aisha pravi BRRRRRBRRRR (smrčanje)Oriju in vsem ostalim, ki se nahajate na tem forumu.

Glede odnosa mojih psov do tistih, ki prekomerno uživajo ........ pa naslednje. Ne govorim o tem, da pes ne mara človeka, ki si tu in tam privošči pivo ali kaj podobnega. Saj si ga tudi jaz. Govorim o tem, da sta oba moja dosedanja psa (prej sem imela dobermana) pokazala negativen odnos do tistih, ki so bili opijatom podvrženi do te mere, da so v okolici nasilni.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nasty99 , nedelja, 11.06.2006 : 18:23:07
Mel napada nismo prijavili in še danes ne vem zakaj ne. V torek bo eno leto odkar je Dony tako hudo trpel. :'(


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , nedelja, 11.06.2006 : 18:29:55
nasty99 zelo mi je žal za malega. Napad pa bi morali prijaviti! Se ta NO še vedno nenadzorovano klati naokoli??


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Byron , nedelja, 11.06.2006 : 19:39:31
Mel
Nikakor ne mislim, da ste bili premalo previdni.
Posledice takšnega napada bosta vi in vaš kužek še dolgo čutila. K pisanju me je vzpodbudila lastna huda izkušnja pred leti in pisanje mnogih lastnikov velikih psov, ki se ne zavedajo kaj lahko takšen velikan stori majhnemu kužku in kako hitro se to zgodi.
Ravnali ste pravilno s prijavo, predlagam pa vam tudi odškodninsko tožbo ( tudi za nematerialno škodo-duševene bolečine).



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Teski , nedelja, 11.06.2006 : 19:56:54
bokser ne more biti pes brez rodovnika...

Potem moj ni bokser...   :'( :'(


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , nedelja, 11.06.2006 : 21:03:34
Teski

pa moja tudi, ne maltežanka, ampak jo imam vseeno zelo rada.
Da ne bo pomote, ne podpiram štepanja psov,(v žargonu)nevestnih vzrediteljev ali celo preprodajanja psov. Ampak za to že obstajajo druge teme.
Je pa zelo res, da je za okolje veliko večja grožnja nevzgojeni vodnik velikega psa, kot pa malega.

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: scythe , nedelja, 11.06.2006 : 22:32:53
Do sedaj me je ugriznil samo 1 pes (pa sem že celo življenje med njimi). In ta pes je imel 3 kilograme. Kaj to pove? Kakor komu.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , nedelja, 11.06.2006 : 22:34:14
Do sedaj me je ugriznil samo 1 pes (pa sem že celo življenje med njimi). In ta pes je imel 3 kilograme. Kaj to pove? Kakor komu.

Pa v čemu je zdaj problem?? Da je napadal večji pes, ali kaj? Ma...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Teski , nedelja, 11.06.2006 : 23:10:59
Ni malo nesmiselno, da se "koljete" med sabo v smislu veliki : malim pasmam, ali bokserji : čemerkoli, ali rotweilerji : xy,... ???
Vsak lastnik naj ima svojega psa pod kontrolo, ker ugriz ni prijeten ne glede na to od kakšne velikosti in pasme psa pride! Pa mislim, da je brez veze se spraševat kakšne "krvavitve" povzroči ugriz katere pasme, velikosti , barve, oznake, modela,... psa! Kontrola pa je pomembna tudi za varnost lastnih psov - kajti mislim, da nobenemu ni fajn obiskovati veterinarje za oskrbo ran lastnega psa.
Pomembno je, da se prepreči take dogodke kot je ta od Mel in še ostale povezane s kakršnimikoli ugrizi drugih psov in ljudi, ne glede na to ali ima pes rodovnik ali ne, ali je rotweiler, ali bokser ali kokeršpanjel ali karkoli, in ne glede na to ali je bel, rjav vijola ali zelen, velik, srednji ali mikro...
Če bo tu kreg o statistiki npr. koliko ugrizov je v npr. letu 2005 "napravil" kakšen pes, ne bo nič boljše - le med sabo bo vse skregano. Brez veze, se vam ne zdi??

Mel, kako je sedaj z Orijem? Kaj pa tvoje koleno? In hrbet tvojega fanta?
Počohajte Orija!

Naj vas grizejo le komarji, pa še tisti čim manj! (in seveda zdravi)  ;)

T


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , nedelja, 11.06.2006 : 23:27:00
Hehe Teski, se podpišem ;)

Drugače pa se moj Orčka pobira :) Jaz sem samo presrečna da je živ. Počasi mislim, da ga vedno manj boli telo. Seveda ga še vedno ne morem vzeti v naročje ali ga dvigniti kakor mi zapaše, ampak moram na določene dotike paziti, ker ful zajoka. Buške in ugrize, ter podpludbe ima še vedno, ampak pomembno je, da se celijo. Ušesek mislim in upam, da se je neahal gnojit, samo je tako težko za ziher rečt, ker je rana ravno na pregibu ušeska in je še vseno krvavo in tako...ma mislim no, da bo bolje.
Občutek imam, kakor da je Ori v zadnjih dveh dneh šele res prišel ven iz šoka. Ven sicer gre, ampak le pred blok in okolico bloka, kjer se počuti varnega. Zunaj sva samo 1x srečala psa, ki ga Ori sicer pozna, in se ga nikoli ni bal, zdaj je pa v šusu pobegnil nazaj v blok :'( Jaz ga nič ne silim, delam bolj tako, da je on pomirjen, nič ga ne silim. Če ne srečava nobenega psa, je v okolici bloka rad, ampak je noro pozoren na vse šume..listje, avtomobili, rolete, trobljenje...na vse izjemno trzne in se prepriča če je vse ok, če je varno. Danes je v daljavi slišal lajanje 2 psov (mislim, da ni bilo ravno prijateljsko lajanje, oz. vsaj slišati ni bilo tako) in je želel nazaj v stanovanje, čerpav je še pred tem z veseljem vohljal. No ja, potrebno bo veliko potrpljenja in truda, da se bo upal na drug teritorij.
Glavno da je živ in da se rane zacelijo! Me pa vseeno srce zaboli, ko ga pobožam in začutim ugrize in buške...ali pa ko me pogleda in vidim polovico pobrite glavice in ušeska in rano...in ko zajoka ko ga dvignem :'( In se vprašam, kaj mu/nam je bilo tega treba??
Jaz sem psihično še vedno na koncu, ker se ponoči zbujam, vsak večer ena in ista nočna mora - odvrti se mi celotni film napada, trganje in metanje Orija po tleh, strsanje in grizenje. Napad je v bistvu identičen tistemu, ki se je zgodil. Zunaj sem tudi kar malo v strahu, ker ne vem, kako zaščititi Orija, ko sem sama, če bi se slučajno spet kaj zgodilo? Saj bomo že...Koleno boli, boli...upam, da ne bo potrebno punktiranje, kakor so mi napovedali :-X
Fant je tudi kar ok, čeprav dvomim, koliko bi po pravici povedal, če bi ga kaj matralo ;)

Grem jaz Oriju ponovno ušesek namazt, pa razkušit, pa očistit...

Čohec vašim mrcinicam nazaj in mirno noč!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 12.06.2006 : 08:16:29
Mel, vsem trem želim čimprejšnje okrevanje!

Tako kot pravi Teski, brezveze se je zdaj tukaj klat o velikih in majhnih psih. Pri tem napadu je bilo ključno nekaj drugega: pijana lastnica!

Ne samo zato, ker psa ni mogla nadzorovati. Psi ne prenesejo pijanosti in njen bokser je bil razdražen in napadalen prav zaradi njene pijanosti. Po eni strani je bil nervozen zaradi nje, po drugi pa je verjetno čutil, da jo mora braniti. Ta mešanica je pa hudo eksplozivna...

Ne zagovarjam bokserja in njegove lastnice, še zdaleč ne. Hočem samo povedati, da ne posplušujte. Vsak primer ima svoje razloge.

Pijanost lastnika je za psa zelo hudo stresna, obremeniln situacija. Sigurno ste že opazili, da vaši psi ne marajo pijanih ljudi, da včasih tudi znorijo in jih hočejo pregnat, če gre kakšen pijanec mimo hiše. Če je pijan lastnik, je pa to za psa popolnoma skicofrena situacija. Na žalost se je temu bokserju strgalo in na žalost bo verjetno to še kdaj ponovil.

Upam, da se nikomur to ne bo zgodilo.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 12.06.2006 : 08:19:57
Kalsang, mislim, da ne gre le za pijanost ampak je ta pes agresiven nasploh - smo ugotovili na sosednjem forumu, ko se je javila punca, od katere mama je že videla, kako je lastnica zavezala psa za ulično svetilko, ko je zagledala druge pse in se drla, naj se umaknejo, ker pes ne prenese drugih psov. Zato mislim, da problem ni samo v alkoholiziranosti.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 12.06.2006 : 08:22:56
Treba se je vprašati, zakaj je pes agresiven. Se je res že rodil agresiven? Močno dvomim. Takih je zelo malo. Če živi s pijanci, je že od majhnega pod hudim stresom, zraven pa se ni bil deležen prave vzgoje. In rezultat - zelo nevarna, tempirana bomba.

Benti, bi bilo res treba uvesti animal cops in par ljudi v čuzo spravit...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 12.06.2006 : 08:32:31
Tudi jaz se strinjam s Kalsang, vsak primer ima svoje razloge in značilnost. Enkrat gre za nesrečo, drugič za protinapad, tretjič zato ker brani lastnika, pa svoj teritorij. Le da je v tem primeru sodu izbilo še to, da ga .... lastnica ni mogla obvladat. Mogoče bi bilo v primeru, da bi bilo srečanje kdaj drugič, vse čisto normalno.

Glede lajanja na pijane ljudi pa še moja izkušnja (enkrat sem že napisala). Aisha ponavadi ni alergična na kakšnega pijančka, ki se majavo premika okoli bloka. Ne, z balkona laja na ljudi, ki so lahko v tistem trenutku popolnoma trezni, jih pa osebno poznam in vem, da v primerih, ko prestopijo določen alkoholni prag postanejo izredno nasilni - predvsem doma.
Ne vem, Aisha je prišla v zavetišče pri dveh mesecih, morda je imela kakšno slabo izkušnjo. Ampak interesnatno, tudi moj doberman Arh, ki pa je k nam prišel naravnost iz legla, ni reagiral do takšnih ljudi popolnoma nič drugače.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 12.06.2006 : 08:47:52

Da ne bomo samo razpravljali o napadih, slučajno soupada s to temo, ker govorimo o bokserju. V sosesko se je nedavno preselil mlajši par, ki si je privoščil bokserja belina. Aisha ga je takoj sprejela za svojega prijatelja, sta približno enake velikosti le da je on za "par kil" lažji. Pa popolna razlika v barvi seveda, kot da bi gledal zaščitni znak wiskija Black and White.
Je pa najbolj simpatičen takrat, ko pokaže spodnje zobe in dvigne spodnjo čeljust zraven pa Aishi nameni neopisljiv pogled s tistimi rdeče obrobljenimi očmi.
Sicer pa oba lastnika zelo lepo skrbita zanj, mislim da je opravil že malo šolo, da o pobiranju njegovih iztrebkov in dosledni uporabi povodca sploh ne govorim.

Da pa lahko ima pes, ki je daljčasa živel v družini z nasiljem, težke posledice, verjamem. Konec koncev, če nasilneži  pretepajo ženo in otroke, je bil kakšne brce najverjetneje deležen tudi pasji član.

Vsem LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: sarabenji , ponedeljek, 12.06.2006 : 17:26:15
berem in sem zgrožena... upam, da boste kmalu vsi okrevali in ''predelali'' travme.

strašno lepo se mi zdi, da je tvoj fant tako odreagiral. še dobro, da ste bili v tistem trenutku skupaj...

stoprocentno podpiram stališče, da je v takih primerih treba pritisniti na pristojne, da ukrepajo. sicer ti še vedno ostenjo mediji. na tvojem mestu bi šla do konca, kajti s tem se zavzemaš tudi za vse tiste pse, ki bodo nekega dne šele prišli pred nos tega bokserja. in pred nos vseh ostalih psov, ki si jih bodo ti neodgovorneži morebiti omislili v prihodnosti.

imam pa vprašanje, čisto praktične narave: kje je prišlo do tega napada? oz. bolje: v katerem naselju ali soseski stanuje ta bokser? (morda ste že kje napisali, pa sem spregledala.)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: saska , ponedeljek, 12.06.2006 : 17:40:15
Sara to se je zgodilo pri nas v Kosezah. moja mama (Zdenka) je ta gospa, ki se je javila na sosednjem forumu, ker se je že srečala s tem psom... še dobro, da je bila takrat lastnica tega psa dokaj trezna, da ga je še pravočasno privezala na ulično svetilko, ker drugače bi bili mi brez naših dveh kosmatincev  :-\ 


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 12.06.2006 : 18:01:26
V kolikor kdorkoli od vas pozna ali ve za primernega odvetnika, vas prosim, da mi to sporočite. Hvala.

sarabenji, ja se strinjam, gre se tudi za vse ostale kužke...da se jim ne zgodi isto, kot mojemu Oriju.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: gina1 , ponedeljek, 12.06.2006 : 20:04:49
Citat
gina1 ali je to kaj vazno,če je bokser rodovniški?
V kolikor je bokser rodovniški, bi obvestila vzreditelja v kakšnih rokah je "njegov" pes, saj zgleda, da to ni bil osamljen primer in da je lastnica totalno neprimerna, neodgovorna in svojim početjem škoduje okolici in nenazadnje psu samemu.
Mel - ti na ZS javim kontakt odvetnika, ki je v svoji praksi že obravnaval podobne "konflikte", samo da pridem do kolegice. ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 12.06.2006 : 20:56:57
strašno lepo se mi zdi, da je tvoj fant tako odreagiral. še dobro, da ste bili v tistem trenutku skupaj...

Se strinjam. Do konca življenja mu bom hvaležna. Če ne bi bili takrat skupaj, moj Orči ziher ne bi bil več ob meni.

gina1 super, samo nimam ZS -ja :-\ Po moje lahko kar tu napišeš ???


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 12.06.2006 : 21:03:42
gina1 hvala ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: gina1 , ponedeljek, 12.06.2006 : 21:05:29
Ni problema, samo, da stopim v kontakt s kolegico, pa ti javim. ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Tecka , torek, 13.06.2006 : 08:53:22
Moja kolegica je imela najboljše izkušnje z temi nova odškodnina ali nekaj podobnega. Za primer, ko so ji odvetniki odsvetovali tožbo, so ji pritožili 3 milijone. Ker so plačani 10% od iztoženega, se zelo potrudijo. Če ne najdeš odvetnika, se obrni na jih. Glede na te izkušnje se splača.
lp
T.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , torek, 13.06.2006 : 09:38:01
Tudi meni se zdi to dobra rešitev, ker oni vzamejo vse v svoje roke. Vzamejo samo primere, za katere mislijo, da lahko zmagajo. 


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nasty99 , torek, 13.06.2006 : 18:48:04
Mel seveda se ta NO še kdaj klati sam okoli >:( >:(..V nedeljo je bil spet sam zunaj >:( tako,da je moral biti Dony cel dan v stanovanju in Lony v pesjaku, ker se je cel dan klatil okrog naše hiše >:( .


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , torek, 13.06.2006 : 20:26:07
Prijavite policiji! Pes se nima kaj spuščen okoli potikati, brez nadzora lastnika in brez povodca! Ukrepajte, predno bo prepozno!

Pa čohec malemu,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , torek, 13.06.2006 : 20:32:45
Še to. Odvetnika že imam, sem mu predala vse papirje in zadeva gre naprej. Seveda bom obveščala kako se vse odvija.

In še enkrat - iskrena hvala vsem, za vse nasvete. Brez vas se zadeva ne bi tako razpletla, saj bi verjetno zamudila vse roke, in bi se prepozno obračala na odgovorne. Hvala vsem, ki ste se javili javno in zasebno!

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sreda, 14.06.2006 : 08:27:56

Z Janinim posredovanjem dobila tvojo številko, pokličem te takoj, ko v red spravim svojo baterijo na mobilcu. Počohaj svojo mrcinico, odpelji jo na sprehod, potem pa pogumno v boju z birokracijo naprej.

P.S. Včeraj doživela "napad človeka na človeka s psom - to sem bila jaz. Po označeni pešpoti se mi od zadaj pripeljeta dva kolesarja, nekje 17 - 19 let. Aisha seveda z menoj. Prvi kolesar lepo mimo, drugi se mi zaleti v komolec. Vsa sreča da je bila Aishina pozornost namenjena pasjemu prijatelju, ki se je približeval, sicer ne vem, kaj bi bilo. Kolesarja sta zavila v bližnjo trgovino, tam sem ju počakala, nato sta se mi opravičila zaradi svojega divjanja na kolesih. O.K. Opravičilo sprejela, kaj pa bi bilo, če bi se moj kosmatinec v koga od njiju zagnal. Bi tudi takrat enostavno sprejeli moje opravičilo.

Aisha: Hooooooooooooooooow hoooooooooooooooooow obema.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 14.06.2006 : 20:33:22
Hvala Jana :) Ko boš imela čas se slišiva in lepo, da se je z vajinim "trčenjem" vse ok končalo.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 19.06.2006 : 07:38:50

Mel, kako kaj vi trije. Jaz nisem pozabila na vas, je zdravljenje sončka uspešno?
Pokličem te pa tudi, le čas me zadnje dni nekaj prehiteva.

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 19.06.2006 : 22:15:09
Drobtinice, ni problema, ko boš pri času pokliči.

Mi se pa zdravimo...

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , torek, 20.06.2006 : 11:36:34
Kaj pa je zdaj z useskom? Se še tako umika, ali ga ne boli vec tako?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , torek, 20.06.2006 : 17:43:41
Zdravimo še vedno...umika se še vedno, ampak verjetno bo še kar nekaj časa tako.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: lejca , torek, 20.06.2006 : 20:31:42
Ubožec mali. Lepo napredujta še naprej.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: majča , sreda, 21.06.2006 : 20:25:13
Mel, ob branju tvojega posta me je pa kar stisnilo :'(
In res se tudi jaz že dolgo sprašujem, kdaj se bo v Sloveniji kaj premaknilo - da bi naredili en konkreten načrt, zakon, ki bi predvidel take in drugačne neprijetne dogodke ter da bi bile tudi sankcije veliko veliko strožje.

Ni izgovora, ki bi odtehtal. Najhuje pri vsem tem pa je to, da se ponavadi taki lastniki niti preveč ne sekirajo, jim je vseeno (kar je itak razvidno iz tega, kakšnega psa so "vzgojili" :-\).

Hudo mi je za tvojega kužka in za vse podobne primere, hkrati pa imam tudi sama vse večji strah pred raznimi takimi "izbranci", ki jih njihov okoliš ponavadi dobro pozna, vendar se glede tega očitno ne da nič narediti :-[

Upam da bo tvoj kuža lepo okreval.

p.s.: od sedaj naprej bom tudi jaz preventivno nosila en velik kamen v svoji pasji torbici, za vsak slučaj. Če bi se slučajno kdo kdaj spravil na mojo pikico!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 21.06.2006 : 22:12:25
In res se tudi jaz že dolgo sprašujem, kdaj se bo v Sloveniji kaj premaknilo - da bi naredili en konkreten načrt, zakon, ki bi predvidel take in drugačne neprijetne dogodke ter da bi bile tudi sankcije veliko veliko strožje.

Problem je še večji - namreč že obstoječi zakon se ne izvaja, zato sem prepričana da se tudi nov, strožji ne bi. Začeti je treba v jedru problema - odgovornih inštitucijah in uradnih osebah - le ti so namreč zgubljeni ob takih dogodkih...Tudi če bi bil nov zakon, bi bili - zdajšnji je namreč tudi med novejšimi, pa osnovne zadeve niso jasnem tistim, ki bi morale biti.

Ni izgovora, ki bi odtehtal. Najhuje pri vsem tem pa je to, da se ponavadi taki lastniki niti preveč ne sekirajo, jim je vseeno (kar je itak razvidno iz tega, kakšnega psa so "vzgojili" :-\).

Hudo mi je za tvojega kužka in za vse podobne primere, hkrati pa imam tudi sama vse večji strah pred raznimi takimi "izbranci", ki jih njihov okoliš ponavadi dobro pozna, vendar se glede tega očitno ne da nič narediti :-[


Ne ni izgovora, res ga ni. In strah je tudi mene - včasih sem se z veseljem sprehaja z Orijem, komaj sem čakala lepe dni, da greva lahko na dooolge sprehode. Zdaj mi je osnoven kratek sprehod, ki služi samo opravljanju potrebe - katastrofa. Nobenega užitka nimam ob tem...


p.s.: od sedaj naprej bom tudi jaz preventivno nosila en velik kamen v svoji pasji torbici, za vsak slučaj. Če bi se slučajno kdo kdaj spravil na mojo pikico!

Nočem te še bolj staršit ali kaj podobnega, samo če ti iskreno povem, ti v takem napadu, kot je bil na Orija noben kamen ne bi pomagal. Sem že videla pasji pretep in vse, vedela sem, da take situacije grozno izgledajo, čeprav na koncu psa, ki sta se stepla pokasirata le kakšne površinske ugrize...ampak to, to je bilo pa katastrofa. Prvič sem videla, kaj pomeni plenski nagon, kaj pomeni ko pes napade psa in ne popušča in gre samo na to, da ga ubije. Prvič sem videla, kako je, ko je pes v takem afektu, da je tudi na udarce neobčutljiv...in žal je bil na drugi strani moj pes.

Jaz razmišljam in razmišljam, kaj naj vzamem s sabo, da se bom upala z Orijem na sprehod. Kamen in palica, vem, da mi ne bi pomagala.

Pazite na svoje kocinice,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: tjashybosty , ponedeljek, 17.07.2006 : 22:18:47
Diana, kako je zdaj z vami? Je ušesek dobro? Kako je s postopkom?

Lp.

Čohec malemu in en pasji cmok od moje.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 17.07.2006 : 22:40:47
Ojla bejbi,

ušesek je že zelo vredu! Mali zdaj dovoli, da ga pregledamo, in ga lahko tudi že čohamo po ušseku, če pa se njemu slučajno zazdi, da mu želiš ušesek kaj pregledat se pa itak razburi ::) No, pri čohanju seveda popusti ;)

Postopek je v teku, čakam še par zadevic...

lp in čohec tvoji mali,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: tjashybosty , ponedeljek, 17.07.2006 : 22:48:57
Itak, da se razpištoli ;D Hvala bogu, lepo je slišati, da se stanje izboljšuje ;) Kako pa sta s sprehodi? Upata iti na kakega daljšega?

Držim pesti, da se bo vse izteklo v vajino dobro... Boš zadevo kaj v medije dala?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 17.07.2006 : 22:53:32
Hej tukaj ti pa ponosno objavljam, da sva si z Orijem v soboto privoščila prvi sprehod po napadu. Sej sva že prej poskušala nekaj lomastiti okoli bloka, pa se je vse precej hitro in klavrno končalo :-\ V soboto pa sva bila korajžna 8) No ja, nisva bila sama, ampak je bil še moj zraven, tako da čisto sama se na to še nisva podala  :( Ampak bomo že...počasi se daleč pride. Je bil pa to "le" sprehod po našem - "znanem" teritoriju - našem naselju...
Kdo bi si mislil, kako te taka zadeva zdela do amena. In to mene :o

Ja, glede medijev sem že bila v stikih, dogovarjam se, da dam zadevo ven...bomo videli. Odvisno od dosti zadev.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 26.07.2006 : 23:21:12
Mene pa res nekaj zelo zelo zanima.Kdo hudica ti mora dati kazen ce psa nimas na vrvici?Moja mama je delala na policiji pa pravi da se ne spomne da bi kadarkoli kaksen policaj ovadil kaksnega lastnika zaradi neuporabe povodce.Mislim da je v policiji bila cca 40 let?!Cist nic mi ni vec jasno.Ker jaz imam ze tega poln kufer raznih grebenarjev ki hodijo za svojimi lastniki 30 metrov razdalje lastnik se ne ozre dan poprej pa mi napade grebenar psa.Mah to je kapla cez rob.Naj omenim vec kot desetkrat napad nekega psa na mojega?! ne mores verjet.Nekako mi je pa tesko klicati policijo vsakemu za vrat,ker ponavadi piz.... in gre stvar ze mimo.Ampak se nekako to ponavlja.In tega je v naseljih toliko da je groza.Naj omenim neko babico,ki je resnicno dusa od cloveka.Zenska ko gre na sprehod  se izogiba psom,a ko hoce domov priti ma take tezave da kar verjeti ne mores.Ima ga vedno na vrvici,je pa ena izmed redkih,kar je pa druga zgodba.Jezi me to da zenska ne more priti do doma normalno saj cim zagleda spuscenega psa naredi krog se obrne v drugo smer in hodi naprej.In tako v nedogled ker so vsi spusceni.To je konc.Mislim da smo ljudje tako brezbrizni eden do drugega,da dejansko sprehajamo ubogo babico,ki bi ce bi bila zlobna komot sla lepo mimo psov in bi lastniki laufali do svojih psov in jih vezali na strike saj ima dekla preklemansko mocnega psa.Pa da ne bo pomote ga ima cisto pod kontrolo,ne pa kot neka zenska ki sem jo parkrat srecal , ki ima res lepega bokserja ampak je vsakic strik motala ogrog drevesa ali kaksne ograje da ne pride do pizd......saj bi se ji drugace iztrgal.Jaz cisto razumem mel,naj omenim zlom repa mojega prvega psa ko mi ga je nek rotti sesul,ko je bil moj na striku,rotti pa free,potem me je pa se lastnik hotel polepsat(omara,mu je rotti kar pasal) ko sem brcal njegovega orjaka.Nosil sem ga domov v narocju pes pa se je drl ves cas kot da bi klal svinje.Pot je trajala cca pol ure ali vec.Pes rottijev od takrat ni mogel videt razen samic :) rep pa je drzal ob telesu vec kot mesec.Veselje je izrazal z gibom ritke,kar mi je bilo zelo hudo saj je imel res lep rep in sem ga rad videl veselega.Fizicne poskodbe so se popravile,psihicne pa nikoli.Pac tako je treba se je sprijaznit bota ze.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: saska , četrtek, 27.07.2006 : 02:08:47
ne pa kot neka zenska ki sem jo parkrat srecal , ki ima res lepega bokserja ampak je vsakic strik motala ogrog drevesa ali kaksne ograje da ne pride do pizd......saj bi se ji drugace iztrgal.
mislim, da si srečal istega psa, ki je napadel maltežana od uporabnice Mel. o tem boxerju teče cela debata v tej temi... napad se je zgodil v Kosezah (blizu Kresničke) in tam nekje ta ženska tudi živi. če se ne motim si iz Dravelj, zato predvidevam, da je šlo za istega boxerja... je imela pa tudi moja mama bližnje srečanje s tem psom. zraven je imela naša dva mešančka (oba na vrvici, seveda) in je ta ženska takoj, ko je videla mojo mamo s psi, privezala svojega boxerja za drevo in se začela dret naj gre hitro mimo, ker njen pes kao ne mara majhnih psov...  :-\  ko je pa ta pes napadel uporabnico Mel in njenega psa je bila pa lastnica mrtvo pijana in ni bila sposobna zadržati tako močnega psa (no v takem stanju, kot je bila, nebi zadržala niti čivave). toliko o odgovornih lastnikih...  :-X


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 27.07.2006 : 02:16:10
No sej meni se bolj zdi da dejansko ta vodnica ni v stanju zadrzati psa niti ko je trezna.Sem jo pa res ene parkrat srecal enkrat ga je zavezala okrog drevesa,drugic okrog luci,tretjic okrog ograje.Ne mores verjet kaj se dogaja na tem svetu.Dejansko se je za mel in njenega psa , ter tudi fanta zelo dobro koncalo,saj bokser po izgledu zgleda kar mocan.Kar se odgovornosti tice ti dam cisto prav ,ni mi pa jasno kako se ga dejansko upa peljati na sprehod.Jaz dam svojemu malemu kar halti gor ko se mi ne da vec natezati s strikom in imava mir,ko pa si naberem voljo in moci pa halti dol in vzgoja naprej :) Kaksnega kuzka pa mel dejansko ima?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: saska , četrtek, 27.07.2006 : 02:21:56
maltežana... majhen kužek, ki bi ga tako velik pes že z enim ugrizom pokončal. se strinjam, da so imeli v bistvu res srečo v nesreči... kolikor sem slišala o tem boxerju je res ogromen, do psov pa zelo napadalen..  :-\


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 27.07.2006 : 02:28:42
Cisto mozno da smo se z mel in njenim fantom srecali enkrat pri bajarju in celo mimogrede nahitro imenjali dve besedi,ker je ta par imel maltezana.Sta se mi zdela odgovorna ,ker ko sem jaz sel nasproti,sta psa dala k sebi,ne spomnim se prav dobro mozno da je celo v narocju pristal ampak nobenih problemov ni bilo.Upam da pri meni ne bo prislo do take situacije pri meni ker grem velikokrat rad na sprehod na bajar in pst,ne bi pa rad da moj pes dozivi kaksno grdo iskusnjo,ker mas pol lahko cel hudic.Komaj sem ga odvadil da mu labodi na bajarju niso vec zanimivi :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 08:34:27
SamSvojMojster, ja verjetno smo se res srečali, ker sva se midva okoli bajerja sprehajala...pa tudi Orija dam vedno na kratko vrvico. Kakšnega psa imaš?
In tudi bokser je izgleda isti, saj je tako kot praviš - po konstrukciji izredno močan. Zanimivo pa, da si tako kot od saske mama tudi ti že doživel privezovanje tega bokserja za ograjo, svetilke...Noro, res noro.

Lahko se mi javiš na mail, oz bi te kar prosila, če se mi lahko: pomoczazivali@gmail.com

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ARIEB , četrtek, 27.07.2006 : 09:13:58
A tisto ste prebrali, ko je nemški ovčar prejšnji teden v (ali na) Škofijah pri Kopru do smrti pokončal malega hišnega maltežančka :'(


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Agnes , četrtek, 27.07.2006 : 09:19:08
A tisto ste prebrali, ko je nemški ovčar prejšnji teden v (ali na) Škofijah pri Kopru do smrti pokončal malega hišnega maltežančka :'(

Dva maltežana sta pa Darku naredila orenk luknje v riti, meni pa čivava luknjo v prst. Lp Neža


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 09:20:57
Dva maltežana sta pa Darku naredila orenk luknje v riti, meni pa čivava luknjo v prst. Lp Neža

ok Neža, saj razumemo point. ::) Je treba pa res v vsako temo privlečt ne...

A tisto ste prebrali, ko je nemški ovčar prejšnji teden v (ali na) Škofijah pri Kopru do smrti pokončal malega hišnega maltežančka :'(

Ne. Prvič slišim...Pa ga je zunaj napadel, ali kaj?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Uma , četrtek, 27.07.2006 : 09:54:19
Samsvojmojster...kazen za neprivezanega psa so pristojni dati občinski redarji. Sklep da morajo biti vsi psi privezani so namreč izdale občine in veljajo za območje Občine, preverjeno za Ljubljano in Maribor za ostale ne vem. Tudi pa nimam podatka ali je policija pristojna napisati kazen, vem pa da občinski redarji (in pazniki) definitivno so.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kaja , četrtek, 27.07.2006 : 09:55:36
Tudi policisti lahko napisejo kazen. Preverjeno en teden nazaj. lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ory , četrtek, 27.07.2006 : 10:02:52
Citat
Dva maltežana sta pa Darku naredila orenk luknje v riti, meni pa čivava luknjo v prst. Lp Neža
Luknje v riti ali pa smrt psa sta pa dve dokaj različni stvari, a ne? Pri obeh situacijah si lastnika zaslužita kazen, ampak mislim da je sarkazem v tem primeru res odveč.  ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: tanja040 , četrtek, 27.07.2006 : 12:58:43
Kaja, to se pravi, pokličeš policijo in jim poveš, da je napadalen pes spuščen in potem pride policija popiše lastnika in mu napiše kazen.
To me zanima predvsem zato, ker pri nas ima en fant, ki nima sebe pod kontrolo kaj šele psa (pittbul) vedno odvezanega in jaz se moram skrivati po drugih blokih da gre on mimo.Zagrozila sem mu tudi, da ga bom prijavila, ampak njega to ne briga.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 13:04:39
Kaja, to se pravi, pokličeš policijo in jim poveš, da je napadalen pes spuščen in potem pride policija popiše lastnika in mu napiše kazen.

Ne samo napadalnega psa...vidiš spuščenega psa, pokličeš policijo, oni MORAJO priti (se zna zgodit, da se bodo kaj hoteli izvit, ampak ti moraš kar vztrajat). Obenem jim poveš, da upaš, da bodo prišli dovolj hitro, ker se pes ne bo zunaj sprehajal pač cel dan ::) In ko pridejo, napišejo kazen. Če boste imeli res težavo s psom in lastnik tudi po prvi kazni ne bo psa privezoval, policija pa bo prepočasna, bi jaz vsakič spuščenega psa slikala in poklicla policijo. Ko bodo začele deževati položnice na naslov lastnika...no potem ga bo mogoče malo bolj brigalo, vse skupaj.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kaja , četrtek, 27.07.2006 : 13:13:09
No, meni so se res izgovarjali, da kaj naj zdaj storijo, ce pa je pes ze doma. Lastnica je namrec oba psa odpeljala domov. Ona bi namrec lahko rekla, da psa nista bila zunaj sama - moja beseda proti njeni. Zmenjeni smo, da jih naslednjic spet poklicem in pridejo lastnici napisat kazen. Bom pa tudi jaz nosila seboj digitalca, da dokazem, da se dva usekana psa sprehajata sama in nadlegujeta mimoidoce. lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: tanja040 , četrtek, 27.07.2006 : 13:29:17
Ja super, zdaj bom pa z digitalcem hodila okrog. :D ;D
Si bom še večje probleme nakopala in to z lastniki odvezanih dlakavcev, že tako me ne marajo, ker vedno vpijem po naselju " prvež svojga psa al pa pokličem policijo"


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 27.07.2006 : 15:24:48
SamSvojMojster, ja verjetno smo se res sreèali, ker sva se midva okoli bajerja sprehajala...pa tudi Orija dam vedno na kratko vrvico. Kakšnega psa imaš?
In tudi bokser je izgleda isti, saj je tako kot praviš - po konstrukciji izredno moèan. Zanimivo pa, da si tako kot od saske mama tudi ti že doživel privezovanje tega bokserja za ograjo, svetilke...Noro, res noro.

Lahko se mi javiš na mail, oz bi te kar prosila, èe se mi lahko: pomoczazivali@gmail.com

lp,
Diana

Aja mail te ze caka sem ga ravnokar ustvaril s prijetnim imenom :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , četrtek, 27.07.2006 : 15:37:53
ja, moje mišljenje glede policije in redarjev je pa tako, mislim namreč, da policaj verjetno sploh ne bo prišel na kraj, kjer se potika spuščeni pes, dokler ta ne bo koga napadel, če pogledamo samo park Tivoli , kjer je ogromno spuščenih psov in  seveda tudi  nekaj redarjev in pa videla sem tudi že policaje na konju, ki so popolnoma mirno jahali mimo spuščenih psov ali pa redar, ki sedi na klopci in opazuje pse, kako prosto tekajo po parku, pa še nisem zasledila, da bi kakemu lastniku psa, napisal kazen, še bolj me je čudilo, da niso reagirali niti lastniki svojih štirinošcev ter bi jih vsaj v prisotnosti mož postave pripeli.
Verjetno jim je to zadnja skrb na njihovem seznamu. Čudi pa me, da se s svojo malomarnostjo, če se lahko tako izrazim,odpovedujejo kar precejšnemu znesku, ki bi lahko bogatil Ljubljanski proračun.

Hja, če pogledam samo moj kraj , kjer živim, bi lahko na dan klicala najmanj desetkrat, pa mislim da s tem ne bi prav nič dosegla, edino na policiji bi me imeli polno kapo, če bi pa prišli je pa tudi vprašanje še večje vprašanje je če bi sploh vedeli kdo je lastnik, saj se psi popolnoma prosto gibajo tudi brez bližine lastnika, če ga pa vprašaš ali se ne boji za psa, pa ti odgovori, da točno ve kje je doma in se je še vedno vrnil, pa še zelo zelo prijazen je in popolnoma nenevaren in kako naj jaz vem ali je pes nevaren ali ne.

Tudi občinski odlok, prepoveduje spuščanje psov v urbanem naselju in so zato predpisane kazni, pa nihče prav nič ne ukrene, seveda dokler se ne bo zgodio.

Res smešno, zakon je,odloki so, vajeti imajo v rokah, denarne kazni so predpisane a psi brez lastikov in z njimi še vedno prosto tekajo naokoli. Res ne vem ali mora res vedno priti, do tragedije, da se odgovorni zganejo in premaknejo svoje riti.

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Agnes , četrtek, 27.07.2006 : 16:03:26
ok Neža, saj razumemo point. ::) Je treba pa res v vsako temo privlečt ne...

Ja, na žalost je še vedno treba. Lp Neža


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Agnes , četrtek, 27.07.2006 : 16:07:28
Luknje v riti ali pa smrt psa sta pa dve dokaj različni stvari, a ne? Pri obeh situacijah si lastnika zaslužita kazen, ampak mislim da je sarkazem v tem primeru res odveč. ;)

Nočem biti sarkastična, samo če ne bi imela Darka vsaj približno pod tako kontrolo, kot ga imam, bi lahko nek drug maltežan končal v črni vreči zaradi lukenj v riti, ki sta jih povzročila omenjena nadobudna osebka. Lp N.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 18:22:13
Nočem biti sarkastična, samo če ne bi imela Darka vsaj približno pod tako kontrolo, kot ga imam, bi lahko nek drug maltežan končal v črni vreči zaradi lukenj v riti, ki sta jih povzročila omenjena nadobudna osebka. Lp N.

Jaz mislim da je rešitev v tem, da prglasimo Maltežane za nevarno PASMO! Pa upam, da si zadevo prijavila na policiji, ne...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Agnes , četrtek, 27.07.2006 : 18:28:31
Jaz mislim da je rešitev v tem, da prglasimo Maltežane za nevarno PASMO!

Seveda, pa ne pozabi prosim še na čivave.

Pa upam, da si zadevo prijavila na policiji, ne...

Seveda, kot še toliko drugih. Pa tudi predlagala davek na neumnost za njihove lastnike. Lp Neža


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 18:31:05
No super. Sporoči kako se bo zadeva odvila, bom z zanimanjem poslušala :)

Davek na neumnost vseh lastnikov ali samo lastnikov Maltežanov in Čivav? Kako si to želela opredelit? :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 18:34:04
Žiži, na žalost se moram strinjati z vsem napisanim :-\ Tudi mene vedno čudi v Tivoliju, kako policaji nemo opazujejo polzenje denarja skozi prste ::)

Drugače pa, če po tel. fino zatežiš, da se pes spuščen sprehaja naokoli, da veš kdo je lastnik itd. in jim obenem še obrazložiš, da je njihova dolžnost, da se odzovejo in reagirajo v skladu s predpisi, potem jim skorajda ne preostne drugega, kot da pridejo.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Žiži , četrtek, 27.07.2006 : 19:31:28
Agnes

sedaj me pa res zanima tvoja zgodba, in kje si bila ti v času maltežanovega ugriza, kako je sploh do tega prišlo.

LP


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 27.07.2006 : 19:37:07
Zakaj se vedno take debate razvijejo v kreg o pasmah,ki so nevarne in obratno.Nekako vsi dajemo vtis da je krivda samo lastnika,potem se pa masirate kateri pes je hud in kateri ni.Civava me je v roko ugriznila najmanj stokrat.Moj oce jo ima in sem jo na koncu navadil da ko je hotla savsnit,sem ji nastavil prstan in je savsnila v prstan.je kar debelo pogledala ko je zaslisala kovinski zvok med svojimi zobmi :) .Od takrat  sem ji vedno ponudil prstan na prstu in je od takrat naprej nakazala da me bo ugriznila a je le nezno probala ce je prstan se zmeraj na svojem mestu.Fasal sem veckratni ugriz na roki od kokerspanjela,tako da me je dejansko oskrbel veterinar :) , ki je bil v blizini in ugriznil me je velik pes velikosti tistega ze prej omenjenega boksarja.Pristal sem na klinicnem. Pa kaj naj jaz zacnem masirat vse pasme po vrsti?Samo sprasujem upam da nisem slisat tecen :)
PS:v zivljenju me se ni ugriznil pes ki ga marsikdo oznacuje za nevarnega hmm....se clovek kar zamisli


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 21:14:49
SamSvojMojster se strinjam z napisanim.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 27.07.2006 : 21:21:13
Aja mel tebi se na eno vprasanje nisem odgovoril.Vprasala si me kaksnega psa sem imel pri bajarju,imel sem dva,enega sem jaz vodil enega pa druga oseba,vendar tvoj tip je vprasal za mojega terrierja,ki sem ga jaz vodil,seveda ce gre to za vaju dva. :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 27.07.2006 : 23:17:38
Aja mail te ze caka sem ga ravnokar ustvaril s prijetnim imenom :)

Hvala, dobila, odgovorila. ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , torek, 01.08.2006 : 19:54:04
Sele sedaj ko pisem in ko pocasi zbiram misli za nazaj, ugotaljam kako neznansko sreco sem imela danes...zvecer sva sla z Ganyem na sprehod ob vodi in srecava starejsega gospoda z nemskim boxerjem, ki se namaka v vodi (pes namrec)... jaz pripnem Ganya in greva naprej, brez vohanja, ustavljanja, kot da ni nic...cca 100 m naprej srecava gospo z zlatim prinasalcem in nastane "small talk" kako lusten kuza itd itn...in naslednji trenutek se nama z gospo zacne priblizevat v hitrem kasu taisti boxer, gospa vsa panicna zacne vlect svojega psa v bližnje grmovje, ces, da ji je zadnjic ta pes ze napadel njenega...jaz sem Ganya iz ne vem kaksnega instinkta prijela v naracje (danes prvic odkar ga imam, drugace pustim, da se psi zmenijo sami), saj sem videla, da za psom tece gospodar, ga klice, se dere, pes pa ga tudi pogleda ne... pes je pritekel do mene, direktno name in na sreco, sem imela okrog pau z vsemi mogocimi stvarmi polno ledvicko (majhen rukzak), ki je prestregla ugriz, drugace bi pokasirala ugriz direktno v trebuh....no naslednjega ugriza na sreco ni bilo, ker je gospodar ze zagrabil psa za vrat in ga zacel mlatit...

Bila sem toliko sokirana, da sprva niti nisem vedela kaj me je doletelo...rekla nisem nic, samo v hitrem koraku sem odsla naprej...

Kaj ce bi Gany ostal na tleh? Glede na to, da nima dlake in je samo koza? Koliko sivov, bi imel sedaj, ce bi bil sploh se ziv? In se mnogo takih vprasanj, mi trenutno roji po glavi...

Sedaj ko razmislam za nazaj, mi je sele jasno, da bi to bila lahko se ena zgodba s tragicnim koncem...in da bi se morala obrniti na policijo in prijaviti dogodek, ampak v tistem trenutku ???...

Nina


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Teski , torek, 01.08.2006 : 19:57:41
in da bi se morala obrniti na policijo in prijaviti dogodek, ampak v tistem trenutku ???...

Nina

Po mojem se še vedno da.
Če se ne motim, so nekaj časa oglaševali tudi številko za anonimne klice (če se kdo noče izpostavljati).  ???  Mogoče pa kdo ve, ali pa je napisana kje na kaki spletni strani... Lahko bodo potem vseeno kaj bolj pozorni na tega gospoda z bokserjem.

LP, T


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Rincy , torek, 01.08.2006 : 22:06:12
Tega bokserja srečujemo kar pogosto.NA SREČO je vedno privezan,se pa vedno zaganja proti psom z glasnim renčanjem-tudi v Rino,ki je psica.
Danes smo imeli tudi mi eno slabo prigodo.Ni ravno nevem kakšen napad na psa.Srečali smo starejšo zlato prinašalko,ki je najprej začela igrat z Rino,nato je Rina prekinila igro in se je šla valjat na tla ter se igrat z chayo.V trenutku ko se je chaya umaknila stran,je psica skočila na rino,se ji vlegla na trebuh,jo ovohavala okoli riti in pri tem glasno renčala.Rino sem prijela za glavo,čče bi slučajno reagirala,a je le vstala.Psica je skočila proti Rini,ampak ker sem jo potegnila stran,sem fasala jaz.Sicer malenkost-se mi pozna samo odtis zoba-,ampak če nebi umaknila Rine bi verjetno ta ugriz končal na Rininem vratu :-\ .

lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , torek, 01.08.2006 : 22:38:42
Midva sva ocitno danes imela smolo, kajti pes je bil odvezan...o kaki poslusnosti psa, pa ni bilo ne duha ne sluha... >:(


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , torek, 01.08.2006 : 22:51:14
Ninca10 kje je to bilo?! Pa prijavi tole no, še vedno se da!

Rincy, kaj srečujete tistega bokserja ki je mene napadel?

Če ne bomo začeli prijavljat takšnih napadov, se ne rabimo/rabite čudit da nikoli nobena kazen ne doleti neodgovornih lastnikov. Niti se ne čudite, da se izposatvlja le nevarne pasme. Vsaj tu, od forumašev bi bilo pričakovati odgovoren nastop ;)

Meni se zdi dolžnost in odgovornost prijavit napad psa. Vsaj moje noči ne bi bile mirne, če bi kasneje slišala kako je ta in ta pes napadel nekega drugega in da se je spopad končal tragično. Ali pa vsaj z hudimi poškodbami. Spraševala bi se, kaj sem naredila sama, da bi to zaustavila, ko sem imela možnost...itd.

Še enkrat pa: v kolikor je tu na forumu še kdo, ki ima izkušnje, bližnja srečanja...z psom, ki je napadel mene in mojega psa, bi lepo prosila, da se mi javi na mail pomoczazivali@gmail.com. Nekaj se vas je že javilo, imam pa občutek, da to ni vse ;)

Ninca10, ti pa le prijavi na policijo. Ni še preporzno, zagotovo ne.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , torek, 01.08.2006 : 23:07:26
Midva sva ocitno danes imela smolo, kajti pes je bil odvezan...o kaki poslusnosti psa, pa ni bilo ne duha ne sluha... >:(

Še en razlog več, da podaš prijavo. Ne samo, da imajo napadalnega psa, ampak imajo pri vsem tem še odvezanega.

no naslednjega ugriza na sreco ni bilo, ker je gospodar ze zagrabil psa za vrat in ga zacel mlatit...

Tega raje ne komentiram...obup. Se ne čudim, da je pes napadalen ::)

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , sreda, 02.08.2006 : 08:50:04
Ninca10, ti pa le prijavi na policijo. Ni še preporzno, zagotovo ne.

Samo, niti ne vem, kdo je lastnik, od kje je...nic na kratko ne vem...samo to, da je pes nemski boxer... :(
Po drugi strani pa na VELIKO SRECO nisva pokasirala nobene poskodbe niti pes niti jaz...na ledvicki, pa se tudi nic ne pozna, ker je ni (raz)strgal, bila je samo vsa slinasta...se pravi nimam nic, nobenega dokaza, da je karkoli bilo, razen besede...

To se je dogodilo v Domzalah...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 02.08.2006 : 08:52:18
Vseeno prijavi. Nima veze, če se nič ne pozna...povej jim vse kar veš. Opiši psa, lastnika kje in kako se je zgodilo.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ozzy , sreda, 02.08.2006 : 09:00:19
Jaz bi prosila za en nasvet...
Na poti kjer se sprehajamo imajo dva psa - nemskega ovcarja in jazbecarja. Psa nista napadalna do ljudi ampak sta cuvaja in pac ne razumeta, da cesta ni vec njun teritorij, zato ga branita. Ta hisa nima ograje na eni strani in psa sta spuscena. Ze dvakrat sta skocila na mojega, ko smo sli mimo s kolesom in ga tudi ugriznila. Sicer ima moj na sreco tolko dlake, da ni bilo nic, je pa zacvilil. Sla sem do ljudi in jim rekla da razumem, da psa nista zlobna, ampak da prosim, da ce jih ni zraven in ce jih nihce ne pazi, naj bosta privezana, saj na cesti nimata kaj strasiti. Gospa je rekla, da bodo bolj pazili...hm ne vem kaj je za njo paziti, ker sta vceraj bila spet spuscena in gospa je videla mojega moza in psa ter ni odreagirala, tako, da sta se morala obrniti.
Zanima pa me kaj mi je narediti, kam se lahko obrnem

lp
Barbara


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Nanook , sreda, 02.08.2006 : 09:45:05
Ozzy/Barbara, a se morda sprehajas po Sentvidu oz. tam po poljih? Ker tam je en tak par, jazbecar in NO.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Rincy , sreda, 02.08.2006 : 12:01:51
Ninca10,a lahko opišeš tega bokserja in lastnika? Ker sem malo razmišljala pa sem prišla do tega,da imamo 3(rjave) bokserje,enega s kupiranimi ušesi in z 'navadnimi' ušesi,sta pa z odrezanim repom. En bokser je naš sosed,do samcev ni prijazen in imajo ga skoraj vedno spuščenga.Lastnik je tak bol suh,starejši,ima čisto kratke lase..
Drug bokser je malo bol nabit,ves čas se zaganja,ponavadi je spuščen,ampak do sedaj sem imela srečo,da ga je ujel in pripel,lastnik pa se mi zdi da je bol močne postave..
Če je tisti prvi,ki sem ga opisovala,ti lahko pomagam,ker ga imamo za soseda.

lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 02.08.2006 : 12:08:55
Tega bokserja srečujemo kar pogosto.NA SREČO je vedno privezan,se pa vedno zaganja proti psom z glasnim renčanjem-tudi v Rino,ki je psica.

Rincy o katerem bokserju si ti govorila?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ozzy , sreda, 02.08.2006 : 12:27:09
Nanook ja..hehe zivim tam in tista pot mimo te bajte je nasa uradna pot s kolesom :). A si ti tudi is Sentvida? Imas kaksen nasvet?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Rincy , sreda, 02.08.2006 : 12:28:11
Mel:O tistem,kateri je skočil v Ninco10.Pomojem mislim pravega.

Zdaj smo dobili v ulico še enega rotta(samca),v roke pa ga je dobil en 'frajer',in se takoj ve kakšen bo pes ko bo odrastel  :( In starši od tega fanta pravijo(že zdaj ko je pes star 10tednov),da bo to napadalen pes,ker je to taka pasma  >:( :-X No comment


lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 02.08.2006 : 12:34:24
Nanook ja..hehe zivim tam in tista pot mimo te bajte je nasa uradna pot s kolesom :). A si ti tudi is Sentvida? Imas kaksen nasvet?

Pokliči Policijo in Vurs. Policiji povej, da je njihova dolžnost da ukrepajo v skladu s predpisi - žal jih je še vedno treba opominjat, da gre za zakon o javni varnosti! Obenem so psi spuščeni in napadalni. Ko bo lastnik dobil par položnic se bo mogoče premislil in reagiral in se obnašal bolj odgovorno.



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , sreda, 02.08.2006 : 13:08:29
Rincy, pes je bil rjave barve, zdi se mi, da je bil belo liso na prsih, ni imel kupiranih uses (vsaj zdi se mi....pisuka, sedaj se to nisem sigurna), kupiran rep, zelo nabite postave, kovinsko zatezno ovratnico okrog vratu...
Lastnik je bil starejsi gospod, sivih las, bolj suhe postave, velik  cca 180 in se malo...

Srecala sem ga za Bistrico, na poti proti cistilni napravi, zgodilo pa se je pri mostu, kjer gre cez avtocesta.... oz 100 metrov naprej...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Rincy , sreda, 02.08.2006 : 13:27:21
Vem kje ste se srečali ja.Bom ti na mail poslala sliko od sosedovega psa,drugače pa poiščemo tistega lastnika.Saj ga sigurno vsak dan sprehaja.

lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Nanook , sreda, 02.08.2006 : 16:46:12
Nanook ja..hehe zivim tam in tista pot mimo te bajte je nasa uradna pot s kolesom :). A si ti tudi is Sentvida? Imas kaksen nasvet?

Ja, v bistvu sem. Tudi moja sprehajalna pot je bila 10 let tam mimo. Mislim da je "NO"-ju ime Reks, za tamalega ne vem. Reks je, vsaj po mojih izkusnjah, ena reva. Ponavadi grem cez cesto na tistem delu, ki ga on cuva, in ni probemov.  Tamali je mojemu zadnje case simpaticen in se celo povohata. Od Reksa kaj hujsega kot kazanje zob in umikanje mislim da se nisem dozivela. Ce se kaj prevec repenci, ga odzenem ze s kakim "bejz stran".

Zadnja leta je v Sentvidu vedno boljse kar se tice psov, predvsem je veliko manj spuscenih in lastniki so vedno bolj odgovorni. Seveda se najdejo cvetke, tako med malimi kot velikimi. Enkup jih je tudi povozil vlak ali avto. Eno tecno majhno psico vem, da je zbil "grozni voznik" na Prusnikovi, rotta in belgijca pa vlak.

Ce zelis priti na un makadam, ki gre v bistvu od te Reksove bajte do IMP-ja, gres lahko tudi v kontra smeri. Edino problem zna bit, ko/ce se lastniki spravijo kosit travnik in vzamejo oba psa zraven.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ozzy , sreda, 02.08.2006 : 17:51:03
Hm ja...sej na zacetku je tudi na nas samo od dalec lajal in si ni upal na cesto... Zdaj pa ko smo s kolesom pa pritece za nami in od odzadaj napade ter ugrizne mojega psa. Sej ce sem peske ze poracunam s kriljenjem in kricanjem s taksnimi in drugacnimi cucki, na kolesu pa sem na zalost nemocna.
Nanook hvala za razlago... :) a pol poznas tudi tibetanske spanjele iz prisnikove?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Nanook , sreda, 02.08.2006 : 18:09:36
Kaj pa ce gres dol s kolesa in tisti del prehodis? Ne vem no, upam da zrihtate. Zna bit pesjan kar nadlezen, ampak (do mene in malcka) cisto neskodljiv.

Ja, poznam tibetanska spanjela, en je crn z ozigi, drugi pa svetel. Saj mislis tedva? Vecinoma je ignoriranje obojestransko.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , torek, 05.09.2006 : 20:47:29
Mel kako se sedaj zgodba nadaljuje pri tebi?

Kako pa je z vama? Počasi celita rane, tako fizične kot psihične?



Pozdravcek

Nina


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , torek, 05.09.2006 : 22:16:55
Pa, kaj naj rečem...Zadeve se premikajo, čeprav počasi ::) Ampak, jaz pravim glavno da se.

Sama še vedno zdravim poškodbe, z Orijem nama pa sprehodi niso nekaj lepega. Žal. Psihično se težje pobiram. Pa tudi Ori se še vedno na veliko izogiba psom. Sprehodi ga ne mikajo več, sploh. Mene pa tudi ne.

Upam, da bom lahko kmalu napisala, da je zadeva že na Sosišču.

Lastnica psa je seznanjena zdaj že res z vsem. Nikoli ni vprašala po počutju, stanju, poškodbah...prejela nisem nobenega opravičila, ničesar.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , sreda, 06.09.2006 : 09:12:14
Drži, se Mel! Počasi, a sigurno bosta tudi vidva postala bolj sproščena.

Me pa nič ne preseneča, da se lastnica tistega psa ni opravičila. Verjetno se dogodka sploh ne spomni, glede na njeno stanje...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 09:17:06
Mel, pa menda nisi pričakovala poleg vsega še opravičila.
Lep ozdrav tebi, tvojemu fantu in seveda en velik Aishin hoooouuuuw hoooooooooooouuuw tvojemu sončku.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 06.09.2006 : 09:29:25
Saj vem, da sem optimist, ampak jaz sem res pričakovala vsaj opravičilo. ??? Zgleda, da nisem za na ta svet ;) Jaz pač nisem tak človek in ne bi mogla živet z mislijo, da sem nekomu storila nekaj slabega (če to stori moj pes, je enako kot da sem storila jaz). Mene bi to "požrlo".

Trenuno imam občutek, da so meni spehodi za vedno zapisani...upam, da se močno motim.

Drugače pa hvala vam punce! :)

LP, Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , sreda, 06.09.2006 : 09:57:02
 :D  :D  :D Ne bit tak pesimistična.

Poglej raje, kakšen sonček se dela zunaj, vsaj pri nas v Laškem je tako.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , sreda, 06.09.2006 : 14:45:46
Saj ves kako pravijo...čas celi rane!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: BELA Tisa , sreda, 13.09.2006 : 11:17:00
Tudi mi smo včeraj doživeli napad podivjane lastnice dveh psov.
S kolegico sva se sprehajali s tremi kosmatinci (rotijka, tibetanska terierka in nemški ovčar), vsi trijje na fleksijih, skratka pod nadzorom, kot že ničkolikokrat sva srečali dekle z dvema spuščenima psičkama (staford ali nekaj takega) Lastnica najman 50 m za spuščenimi psičkami. Kolegica ji ponovno tuli naj pripne pse, ker se z najinima psičkama ne razumejo. Ker so psice že čisto blizu, spustim NO ja v ospredje (zanimivo, da se se z tema dvema damama razume, če je sam, drugače pa brani svoje kardelo) in so skočili drug v drugega. Saj je bilo grdo, vendar ne nevem kako krvavo, sama sem kontrolirala No, da ni katere preveč zagrabil, a sem mu dala možnost, da se oz. da nas brani. Lestnica se približa, jaz odvlečem No, rotijka se razburja, TT debelo gleda kaj se dogaja. Lastnica pa namesto, da bi prijela svoje pse, začne pobirati kamenje po tleh in zaluča najprej proti kolegici, nato še proti meni, gre proti kolegici , stresa psovke, nama grozi, tuli,...opazi, da ima kolegica prosto roko zato navali name ( v vsaki roki sem imela enega psa. Se zakadi vame, bum tresk po glavi, mi strga očala z glave. Pa spet in spet. Sploh se nisem imela časa in možnosti branit. Samo za mojo TT me je skrbelo, ker je bila pod mojimi nogami živa kopica renčečih psov in se je ena od psic že zaganjala vanjo in jo držala za dlako: Hvala NO, da je bil zraven in je posredoval, kolikor sama nisem mogla odriniti  nadležnih psic, po meni je pa padalo. Kolikor sem lahko sem branila TTjko. Ko sem zavpila kolegici naj pokliče policijo, je čarovnica med vreščanjem odivjala in se na poti domov znesla še nad kolegičinim avtom (razbita zadnja šipa - seveda je pa nisva videli, ker sva imeli avte parkirane za vogalom.  Policija prišla, danes damo ovadbo, včeraj sem bila pri zdravniku, ..., skrbi me za NO, ki je doma (ni moj,a  skrbim zanj) v bljižini te trape, da se ne maščuje njemu, ker očitno je sposobna vsega. Mislim pa folk je na splošno odtrgan. NO ima le eno ranico na glavi - smrčku, jaz imam buško, rano na obrazu,vrat in rama, ter glava , ker imam zasilna očala z slabšo dioptrijo, me bolijo . Sploh pa je razljuknjana naša psiha. Upam, da drži Nincin10 nasvet in čas celi vse rane.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , sreda, 13.09.2006 : 11:23:06
Bela Tisa do konca! Takoj odvetnika nabavit, rane pofotografirat, vse dokumentirat, dobit uradno zdravniško poročilo o poškodbah.

Ljudje so res podivjani. Treba bo tisti solzilec nabavit!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 13.09.2006 : 11:47:59
BELA Tisa obvezno pojdi do konca!!

1. Pridobi poškodbeni list (če prav razumem, ga že imaš?) in seveda tudi tvoja kolegica!
2. Podajta obe prijavo na Policijo
3. Slikajte vse!! (poškodbe vas in psov, vozila...)
4. Pridobite poročilo veterinarja za pošjkodbe NO-ja
5. SAMI podajte prijavo tudi na VURS

Predvsem pa - ne dopustite, da gre zadeva mimo. Ta napad se bo zagotovo ponovil, saj so lastniki več kot očitno neodgovorni! Vendar so v naslednjem napadu lahko žrtve mrtvi psi in hudo poškodovani lastniki. Predstavljaj si, da bi bile ve brez NO-ja, samo s TT-jem?!

Zelo mi je žal, da ste morali to doživet. Bogi kosmatinci! Želim vam čimprejšnje okrevanje, če rabite kakršnokoli pomoč, nasvet...pa povejte.

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: BELA Tisa , sreda, 13.09.2006 : 11:51:37
Še nekaj, dan pred tem je kolega sporočil, da sta se psički zaganjali v njegovo družino, najprej v ženo z malim otrokom v naročju, in nato renčali še vanj ker je držal svojo psičko, do kontakta ni prišlo. Lastnica je psa končno ujela, privezala se le opravičila in šla naprej. Včeraj pa spet!. Ampak kakšna reakcija. Svojih psov tudi pregledala ni, če sta poškodovana. Ne pomaga nama pa veliko, da sva oba s kolegom pravnika, saj je dama študentka brez dohodkov z očetom samohranilcem. Pa vzemi tam kjer ni, če lahko. Bova pa oba podala ovadbo, prič imava dovolj, ko me le nebi skrbelo, da se ne bi znesla nad NO, njegov lastnik pa ne vidi nevarnosti, idiot in psa noče spraviti kam na varno (sedaj je na prostem za ograjo in je lahka tarča!  


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 13.09.2006 : 12:21:06
Pes bo šel vsaj v register nevarnih psov. In se ga bo ob ponovnem napadu obravnavalo resneje.

Naj podata pisno izjavo tudi kolega in njegova žena!

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: BELA Tisa , sreda, 13.09.2006 : 12:28:17
Kolega, bo podal ovadbo, žena pa izjavo.
Hvala Mel, počutim se zelo slabo, pa v mojem primeru še ni tako hudo, kot je bilo pri tebi, tako da si ne predstavljam, kako si se morala šele ti počutiti.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Zivc , sreda, 13.09.2006 : 12:37:53
Mogoče pa vama uspe doseči, da tej punci odvzamejo te psičke, ker čitno nima zadev pod kontrolo. >:(

In ker gre za pasmo, ki lahko povzroči resne poškodbe zna biti, da vama bo sodnik glede tega bolj naklonjen. Tudi to bi bilo nekaj.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 13.09.2006 : 12:46:13
Pravilno ste se odločili.

Naj te že vnaprej pripravim, da bo potrebno veeeliiikooo klicarjenja Policije in preverjanja. Morate jih dodatno opozorit, da gre za napad na človeka in da tako tudi obravnavajo ta primer.  Kršen je bil tako zakon o javni varnosti, kot o domačih živalih. Morda ne bi bilo slabo, da celotno zadevo predate še odvetniku.
Meni so pobrali ogromno, res ogromno energije. Veliko sem sama naredila, napisala izjavo, potem so določene zadeve začeli napačno obravnavati, pa sem spet začela vse jovo na novo...izjave, klicanje, zahtevki itd. Veliko so mi pomagali tudi forumaši. Če ne bi bila vztrajna, bi zadevo že oni sami zaključili (Policija namreč, kot 1. stopenjski organ, in jaz bi se lahko obrisala pod nosom). Zdaj so končno zadeve predane naprej, na tožilstvo.

To vse ti sporočam le zato, da če boš šla do konca, ne obupat. Tudi, če se ti bo zdelo, da se vrtiš v začaranem krogu, da se zadeve ne premaknejo...če si vztrajna boš vse izpeljala tako, kot je treba. Vsakokrat, ko je meni zmanjkovalo moči, sem samo pomislila, kako bi se počutila, če ne bi šla v moji zadevi do konca in bi čez npr 1 mesec slišala, da je nek pes umrl zaradi napada taistega psa...samo pomislila sem, kako je moj Ori trpel, kako strah ga je bilo in kako grozno je bilo meni...pa sem dobila energijo in voljo nazaj. In zdaj, po 3 mesecih je zadeva končno na tožilstvu. Tam, kjer mora bit!

Tako da, drži se, če kaj rabiš pa sporoči!

lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kaja , sreda, 13.09.2006 : 19:23:35
Joj, bela tisa kako mi je zal, da se vam je to pripetilo! Kdo pa je ta carovnica? >:( >:( Upam, da se ne sprehaja kje po mojih poteh. :o lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: sarabenji , sreda, 13.09.2006 : 19:47:36
tudi jaz upam, da se najini poti ne bosta križali... in tudi jaz mislim, da pojdi s postopki do konca... da se bi končno kaj spremenilo v tej državi...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Ninca10 , sreda, 13.09.2006 : 21:39:14
Bolj, kot berem to temo, bolj se mi zdi, da na tem svetu zivi vse vec (prevec) ljudi, ki so postali prave POŠASTI, posledicno pa v to spremenili se svoje zivali...katastroofa na kratko...

Ocitno bomo kmalu poleg denarnice in telefona v žepu nosili se solzilec (kot je omenil SamSvojMoster, ze v eni drugi temi) (res odlično  :-X)

Bela Tisa...resnicno upam, da bo rek pri tebi deloval, da cas celi rane...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 13.09.2006 : 21:48:08
Bela Tisa saj res...kje se je to dogajalo?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: BELA Tisa , četrtek, 14.09.2006 : 06:58:14
Trbovlje, Nasipi, Lakonca - domačini vemo kje je to, drugim je kar težko razložiti.
Saj psi sploh niso bili največji problem. NO in njene psičke se poznajo in običajno dobro razumejo (tako kot običajno samci in samice), zato sem tudi spusila NO v "prvo vrsto", da bi se psičke pač ustavile pri njem in se z njim zamotile dokler ne pride ponju lastnica. Rotijka je sicer do psic "glasna", a ni pretepač, ni že po defoltu napadalna,čeprav laja in se ponavadi zaganja  proti konkurenci, zato se kljub velikosti nebi znala branit dveh psičk. Zato je vedno na fleksiju.Na mojo TT pa sta že renčali, a takrat sva se umaknili v avto, zato sem vedela, da se ravno ne obožujejo. Tudi rotijka in NO sta si že skočila v lase oz. dlako, si pokazala vse čekane, zaradi kakšne skupne igrače, pa sta se čez 10 minut spet igrala. Psi se skregajo, kot se skregajo ljudje. In prepričana sem, da bi bilo tudi v tej situaciji tako. Dvomim, da je/bi NO resneje poškodoval katero od znanih psičk. Pa še dve sta bili, bolj je bilo videti, da se jih le otepa, bil je na povodcu in če bi se umaknili nebi mogel za njima, one pa so tiščale vanj, kljub temu, da je odskočil. Sicer se pa lastnica ni niti potrudila in pogledala kaj je s psičkama, ali sta poškodovani ali ne ampak je kar znorela. In med njenim norenjem sta psički še vedno divjali okrog, nobena ni obležala, nikjer ni bilo videti kakšne krvi. Saj me je bilo strah tudi, da bi me psičke napadle, vendar jima nisem bila tako zanimiva kot TT in NO. Saj psički nista vedno do vseh napadalni, nekaterih pa ne marata kot je to običajno pri psih (nas že ne) in tega bi se morala lastnica zavedati in ju imeti pod kontrolo.
Psički bosta dobili oznako napadalni le zato, ker je njuna lastnica neodgovorna in ne zna poskrbeti za njuno varnost.
Ovadba je podana, zapisnik napisan. Karavana gre dalje. Ja, gremo do konca.

Ne Kaja po tvojih koncih menda ne hodi, hodi pa po Romanovih.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 14.09.2006 : 14:20:22
Jaz imam enega viska,ker sem dva nabavil.Mogoce kaksen interesent :) Se zapakiran :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , četrtek, 14.09.2006 : 14:25:19
Ja, jst, absolutno! Si iz LJ? Jaz stanujem pri Križankah.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 14.09.2006 : 14:50:15
Jaz imam enega viska,ker sem dva nabavil.Mogoce kaksen interesent :) Se zapakiran :)

Viška česa? ???


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 14.09.2006 : 14:50:57
Jaz sem iz siske :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: SamSvojMojster , četrtek, 14.09.2006 : 15:00:05
Viška èesa? ???
Visek sredstva za doseganje varnosti za svojega psa in sebe.Teoreticno govorim: v tvojem primeru bi prav prisla cela piksna solzivca v tistega bokserja,v primeru Bela tisa, pa cela piksna solzivca v agresivno lastnico.Sedaj se sprasujete ali je to sploh lahko mogoce,da za sprehod potrebujemo solzivec.Mislim da se narobe sprasujete.Raje se vprasajte,kaj bo potrebno cez pet let.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: skogkatt , sreda, 20.09.2006 : 15:28:54
Solzilec imam v avtu, na sprehod ga res ne nosim.
Zaenkrat ga še nisem potrebovala ne v enem ali drugem primeru, so mi pa domači, predvsem fant, tudi že svetovali, da še solzilec peljem na sprehod  :-\
Ne vem no, škodit mi seveda ne more...

Vseeno upam, da mi ga nikoli ne bo treba.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 21.05.2007 : 08:26:54
Glede na vso pomoč in podporo, ki sem jo dobila iz vaše strani, ko je bil Ori napaden (navsezadnje mi brez vaših nasvetov sploh ne bi zneslo celotne zadeve speljat tako daleč  ;)), se mi zdi prav, da vam povem, da imam(o) jutri sodišče. :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: takoda , ponedeljek, 21.05.2007 : 08:31:01
Tooo! Držimo pesti za poučen razplet.
lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 21.05.2007 : 09:46:41
Ja, tudi jaz.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nutella , ponedeljek, 21.05.2007 : 09:53:20
Mel, vso srečo jutri.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: drobtinica , ponedeljek, 21.05.2007 : 10:01:25
Ti nič ne zavidam, ker vem, kako izgleda sodišče.

However, držte ste, naj bo pravica na vaši strani, pa čohca Oriju (ki bo najverjetneje nestrpno čakal doma). Tvoj uspeh bo uspeh marsikoga, ki se spopada s podobnimi ali enakimi težavami.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 21.05.2007 : 11:09:10
Mel, veliko sreče jutri!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 21.05.2007 : 12:01:23
Tudi z našega konca!  (http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a070.gif)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , ponedeljek, 21.05.2007 : 12:51:58
Hvala punce  :-*


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: takoda , sreda, 23.05.2007 : 10:36:39
Mel, kako je šlo?
lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 24.05.2007 : 19:09:31
Šlo je ok.  :) No, tokrat je bil to "le" sodnik za prekrške, ampak menim, da bo kazen ta prava. Bomo videli. Za ostalo pa bom seveda tudi poročala.

Hvala vsem...lp,
Diana


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: takoda , četrtek, 24.05.2007 : 19:11:02
 ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: AngSeter , petek, 25.05.2007 : 07:10:24
Super!!!!!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Sleepy , ponedeljek, 28.05.2007 : 13:09:03
 :D Super! Mic po mic pomicanje so mene včasih učili  :D


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: zamaro , sobota, 13.09.2008 : 14:20:20
ojoj.
To je pa žalostno prvi post.
Zdaj me je pa še bolj groza hodit po naselju kjer je par agresivnežev.
Drugače pa tudi  mi držimo pesti da jih bo lastnica krepko dobila po .........
In vašemu Oriju veliko sreče ter nobenega napada več :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: everlast , sobota, 01.11.2008 : 17:24:42
Pa se je zgodilo tudi nam oz. našemu Taju :(
Mož in sine sta šla v bližnjo trgovinico po rdečo peso in seboj peljala Taja.
Ko so se približevali trgovini, se je pred trgovino privezan doberman strgan s svoje ovratnice in napadel našega Taja.
Našemu Taju je odgriznil pol ušesa :'(
Seveda je lastnik dobermana takoj pritekel iz trgovine in so jih spravili narazen.
Taja smo takoj peljali k dežurnemu veterinarju in smo tam prebili štiri ure ampak so ga porihtali.Morali so mu operirati ušeska, da so ga poravnali in zašili.Dobil je tudi lučko za 14 dni, jutri imamo kontrolo, da vidijo kako kaže, ker mu je pregriznil žilo na ušesu :'(
Lastnik dobermana je bil vidno pretresen in bo tudi poravnal stroške veterinarja ampak po obrokih, ker se finančno bolj slabo drži.
Bi ga pa moralo izučiti že prejšnič, saj že ima zabeležen v registru ugriz človeka in mislim, da bi mu moral vseeno dat gor nagobčnik.
To je obljubil, da bo sedaj tudi storil na vsakem sprehodu.Upam, da res.Ne vem kaj bi bilo, če bi bil namesto Taja kakšen majhen kužek.
Dežurna veterinarka bo podala tudi prijavo naprej.
Jaz sem se ful vstrašila, vse sem videla čez okno in takoj letela ven, brez nogavic v natikačih, da sem odpeljala sina in Taja domov,še zdaj vsa tresem.Kok je bilo to krvi, še sama ne morem verjeti.Samo, da so ga porihtali.
Taji zdaj spi, Štefan (mucek) pa zraven njega in ga greje. Je ful bogi.
Zdaj mi je kar malo lažje, ko sem vse to napisala tukaj.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: oaza88 , sobota, 01.11.2008 : 18:13:07
o groza...še dobro, da se je takle končalo - konec koncev kar dobro, ane. Taj - fajn se pocajtaj, Štefan, ti pa pomagaj pri okrevanju, tko kot že zdaj. Srečno vsem skupaj!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: skogkatt , sobota, 01.11.2008 : 18:48:07
Držite te se, mene je takšnih situacij grozno strah. Taj-želim ti hitro okrevanje, fizično predvsem pa psihično! Naj ti to ne pusti posledic na duši. Štefan in tvoji bodo že poskrbeli za to :*


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: majas , sobota, 01.11.2008 : 19:00:24
joj, ubogi ušesek - nam se je zgodilo pred nekaj časa skoraj isto (ravno tako ušesek) in od takrat naprej moj ne prenaša bokserjev. se grozno bojim takšnih situacij - pa še mojadva sta oba majhna in se ne moreta dobro branit, tako da sem vedno v pripravljenosti :( Revčku želim čimhitrejše okravanje, pa da bi ga ta ugriz čuval pred ostalimi :-*.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: alexy , sobota, 01.11.2008 : 19:03:06
Everlast, ce je pes ze ugriznil cloveka je sigurno vpisan kot "nevaren" pes in taki morajo na sprehodih skos nosit nagobcnik. Tako da lahko dobis vse stroske veterinarja nazaj pa se kaj..
Ce se motim naj me pa kdo popravi..


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: everlast , sobota, 01.11.2008 : 19:10:51
Saj je vpisan oz. ima označbo v registru, da je vgriznil.
Stroške mi bo gospod povrnil ampak v obrokih, ker drugače ne more, je res finančno čist na koncu, se vidi.
Tako, da ga za kaj drugega ne bom terjala, ne morem, nisem tak človek :-\
Se je pa tamal tok ustrašu, da je joku še pri veterinarju.Še dobro da ni njega zagrabu, ker je bil čisto zraven.Mah kaj vse bi lahko bilo.
Grozno je to res, upam, da se nikoli ne zgodi več kaj takega.Naš se sploh ni znal branit, čeprav je isto velik kot on.
Evo ga, kot je bogi, revček moj :'(

](http://www.moj-album.com/slike/12859774/BWnIAZ8v1ywJ7I6Z.v.jpg) (http://www.moj-album.com/slike/12859774/BWnIAZ8v1ywJ7I6Z.v.jpg[/img)

Moral bi imeti tudi lampo gor, samo smo mu jo morali dati dol, ker smo ga komaj v avto spravili.Saj zdaj itak samo spi.Mu jo bom potem dala spet gor.Mora pa jo imet 14 dni, šele potem bodo šli šivi ven.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: alexy , sobota, 01.11.2008 : 19:12:50
Sej ce ste zraven ni treba da ima lucko gor.

Se majhen nasvet..jaz moji pri raznih poskodbah dodajam vitamin C in se ji vse ful hitreje pozdravi ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: everlast , sobota, 01.11.2008 : 19:16:15
Hvala za nasvet :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: majas , sobota, 01.11.2008 : 19:28:21
res pomaga - tisti v prahu ;)



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: alexy , sobota, 01.11.2008 : 19:29:28
Ali pa tabletke ester C..odvisno od psa..kaksni nocejo jesti tistega v prahu, ker jim je prekisel. Pri moji ni tega problema..lahko ji ga dam v vodo ali pa posujem po briketih, pa bo vse pojedla ;D


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Uma , sobota, 01.11.2008 : 19:34:55
No tudi mi smo ravnokar doživeli napad vaške dvojice - nemški ovčar (no nekaj podobnega vsaj) in srednje velik mešanec sta se zagnala v nas sredi vasi ko smo se vračali s pokopališča. K sreči smo jih uspeli odgnat in pobegnit, prijava je pa takoj šla na 113, upam da bo vsaj kaj od tega, obljubili so mi, da takoj pošljejo patruljo vendar po pravici povedano nisem imela jajc da bi šla nazaj gledat kaj se dogaja.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Klavdija , sobota, 01.11.2008 : 19:52:30
..jaz bi samo pripomnila; kateri butl ima privezanega brez nadzora dobermana pred trgovino??? >:( >:( >:(
Neodgovornost do amena!!!! :-X


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: urmil , sobota, 01.11.2008 : 19:55:28
Pa to ni res! Jaz bom enkrat doživela živčni zlom zaradi takih idiotov! Kdaj se bo to nehalo(to je retorično vprašanje >:()???

Pred leti je čisto zblazneli nemški ovčar napadel mojo(zdaj že pokojno) psičko, niti povohal je ni, da bi videl da je punčka, ampak je kar skočil nanjo in jo začel grabiti za vrat. Jaz sem čisto v afektu planila na psa in ga prijela za vrat ter ga zvlekla z nje, pri tem pa je pes kot zblaznel hlastal okrog in skušal doseči moje roke(na srečo jih ni). Ko sem ga spravila dol sem ga tako močno brcnila v gobec, da ga je kar odneslo. Bilo mi je čisto vseeno, pa če bi mu polomila vse zobe. Na srečo je brca zalegla in je odskočil ter naju pustil, a je že v naslednji sekundi želel napasti mojo prijateljico in njenega dalmatinca, ki sta ostala nekaj metrov strani in se pričela umikati, saj je tudi dalmatinec postal vznemirjen in agresiven, ko je videl kaj se dogaja. V tem času so v hiši čisto blizu opazili, da se nekaj dogaja in začeli kričati kje je pes. Izkazalo se je, da je bil pes njihov, a je odšetal iz dvorišča(ograja je bila seveda odprta). Psa so poklicali nazaj, nihče pa ni prišel niti pogledat kaj šele vprašat ali je vse ok. Idioti! Če bi se to zdaj zgodilo, bi jim šla osebno zvonit in bi jih tako nahrulila, da bi si moj bes zapomnili do konca življenja. Takrat sem bila še otrok in sem čist preplašena in tresoča se odšla.

Prejšnji teden pa se mi je skoraj zgodilo nekaj podobnega. Z Bucijem sva šla tečt na bližnji grič, kjer so vinogradi in gozd in niti slučajno nisem pričakovala, da se bo tam znašel pes brez lastnika. Naenkrat pa na vrhu hriba zagledam ogromnega črnega psa, ki se nama je začel približevat. Hitro sem poklicala Bucija in ga vzela v naročje, nato pa sva se začela počasi oddaljevat. Na srečo je bil pes bolj star in ni začel tečt za nama. Jaz sem se že pripravila na najhujše, ampak na srečo se je dobro izteklo. Ker skoraj vsak dan hodiva na te griče, imam zdaj vedno čuden občutek in nisem več sproščena. Takrat sem bila tako besna, ker nama je pes pokvaril sprehod, da sem samo gledala, če bom kje zagledala lastnika, ker bi ga tak nadrla, da bi mu minilo do življenja.
Ljudje so res totalno brezbrižni. Si kar predstavljam idiota, ki zgoraj omenjenega psa vsak dan spusti, da gre na sprehod(sam seveda), brez da bi sploh pomislil kaj se lahko zgodi!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: rem , sobota, 01.11.2008 : 21:42:28
.
Ljudje so res totalno brezbrižni. Si kar predstavljam idiota, ki zgoraj omenjenega psa vsak dan spusti, da gre na sprehod(sam seveda), brez da bi sploh pomislil kaj se lahko zgodi!


Imaš popolnoma prav.

Le da je ta griček lastnina nekoga, ki mu mogoče ni všeč, da kdo teka po njem, pa spusti psa.
Če je prijava, lastnik  plača kazen, v okolici se hitro razve, da ima popadljivega psa, pa tam ni več nadležnih trimčkarjev.
To so seveda samo moja predvidevanja.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: urmil , nedelja, 02.11.2008 : 21:44:57
Ti griči niso nikogaršnja last. Vinogradi, ki so tam pa so last Vinaga oz. države. Na drugi strani so pa lastniške parcele, ki pa so vse ograjene. Predvidevam, da je nekdo izmed teh, ki imajo ograje "pozabil" ograjo odprto in je pes šel malo na šetnjo. Je pa tudi res, da si folk vse živo in neživo lasti. Če bom psa še kdaj opazila, se bom potrudila ugotovit kdo je lastnik(je vsekakor nekdo blizu mojega doma) in bom svojo jezo nad njim sprostila.

Niti na kraj pameti mi ne pride, da bi šla s psom tekat po lastniških vinogradih, ker vem kako alergični so ljudje na to.



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Nataša47 , petek, 07.11.2008 : 08:29:45
Realnost: Prav povsod lahko naletiš na kakšnega psa, ki nima poleg lastnika, ali pa ga ima, pa ga ne uboga. Sklicevanje na neodgovorne lastike prav nič ne pomaga, ko imaš svojega cucka razmesarjenega pri veterinarju.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Kalsang , petek, 07.11.2008 : 08:50:32
In kaj torej predlagaš?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: takoda , petek, 07.11.2008 : 09:04:17
Totalno oborožitev za vsak sprehod? Ne, resno, jaz razmišljam da bom s seboj začela nositi spray ker nikoli ne vem, od kje bo pridirjal kakšen pes. Saj ni problema, če ne rine v naju s Čipom, ampak običajno se taki psi nalimajo direkt na rit in težijo. Ali pa napadejo, žal sva tudi to že doživela. Trikrat; najprej NO za Savo, potem psica iz našega bloka in kraški ovčar, ki je imel na srečo nagobčnik. Ja, tudi mene je včasih na sprehodu kar strah, pa skušam pozabiti.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: urmil , petek, 07.11.2008 : 09:18:13
Očitno pomaga sklicevanje na psa al kak ??? Pes ni kriv, kriv je tisti, ki ga ne zna vzgojit tako kot je treba oz. poskrbet zanj tako kot je treba in to je vsekakor lastnik- vsaj za moje pojme.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Desobediencia , petek, 07.11.2008 : 11:17:41
..jaz bi samo pripomnila; kateri butl ima privezanega brez nadzora dobermana pred trgovino??? >:( >:( >:(
Neodgovornost do amena!!!! :-X
No, poznam lastnika ki svojega D.A. samca tako pusti pred trgovino s komando "čuvaj"..ni kaj, problem je če ti manjka samozavesti. Al pa drugo lastnico, ki svojo psico prav tako pušča spuščeno pred trgovino, češ da se mora navadit čakat tudi spuščena..nevem, jaz nimam tolk jajc. Konec koncev lahko tako kot D.A. mnogokrat posluša nos, ne pa oči in gas pred avto, pa tudi če ni D.A., je pes le pes.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , petek, 07.11.2008 : 12:02:14
Če nekomu uspe psa tako dobro izšolati, da ga res 100% počaka, potem vsaka mu čast. Jaz sem imela nekoč davno eno tako. Ki sem jo enkrat pred trgovino celo pozabila in sem se šele doma spomnila kje sem jo pustila. Seveda je bila še vedno tam. In ko ji je en mulc enkrat ko je bila na prostoru vrgel petardo (zaradi moje reakcije na to nesramnost njegovi starši še zdaj ne govorijo z nami) se je premaknila točno za en meter, drugega nič.

No od zdajšnjih si nobene ne upam pustiti neprivezane, ker bi se prav lahko zgodilo, da bi se naveličala in prišla za mano v trgovino ali pa bi se lepo odpravila sama domov. Tiste, ki zna v določenih situacijah tudi ugrizniti, če je izzivalec diovolj nesramen ali pijan, pa pred trgovino raje sploh ne puščam.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nyssa , petek, 07.11.2008 : 12:18:24
Kaj pa, če bi kdo želel odpeljat vašega psa, ko vas čaka pred trgovino - kako bi reagiral pes?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , petek, 07.11.2008 : 12:27:07
So poskušali. Dvakrat. Ena je šla lepo pridno z njim do konca parkirišča, potem je pa nenadoma potegnila glavo nazaj - dobro vedo kako se sname ovratnico, kadar je to nujno - in se odpravila sama domov, drugo je pa hotel odpeljati tipček s kolesom, je šla do prvega vogala, uporabila isto finto in prišla nazaj pred trgovino.
Tiste, ki je bila neprivezana pa itak ni bilo mogoče spraviti s prostora.

No, če bi bil tat kakšen izkušen profi, bi vsekakor lahko ukradel katerokoli, ampak tak bi mi jo lahko ukradel tudi iz vrta ali iz hiše, če bi mu bilo dovolj do tega.

Pa še nekaj. V obeh primerih so bili očividci zelo prijazni in so me obvestili, da se pred trgovino nekaj dogaja - enkrat celo varnostnik po zvočniku.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: frigga , petek, 07.11.2008 : 12:27:33
Jst sem Sisi samo enkrat vzela sabo in pomoje je bil to najhitrejši nakup, kar sem jih kdaj opravila, poleg tega, da sem pol stvari pozabila kupit, ker sem tko hitela, sem nonstop hodila čekirat, pred vrata, če je še zunaj.  :P In ravno zaradi tega ne vzamem več Sisi s sabo v trgovino, ker bi me bilo preveč strah, da je ne bi bilo več zunaj parkirane. Mogoče paničarim, ampak raje vidim, da počaka doma, ker vem, da bi šla ona veselo z vsakim, ki bi jo mal lepš pogledal.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Moon , petek, 07.11.2008 : 12:28:07
Jaz imam Staffordko, pa jo tudi lahko pustim brez problema (tok tok) privezano pred trgovino. Zdej pa, ce bo en ji psa prisel porinit pod nos to ni moj problem. Ona je pripeta in tisti 1m ji nikakor ne da priloznosti da bi kaksnega zagrabila. Tudi Chucka recimo (DA) sem lahko vedno pustila pripetega pred Napredkom v Domzalah, pa ni blo nikol problema.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Klavdija , petek, 07.11.2008 : 12:37:05
No, poznam lastnika ki svojega D.A. samca tako pusti pred trgovino s komando "čuvaj"..ni kaj, problem je če ti manjka samozavesti. Al pa drugo lastnico, ki svojo psico prav tako pušča spuščeno pred trgovino, češ da se mora navadit čakat tudi spuščena..nevem, jaz nimam tolk jajc. Konec koncev lahko tako kot D.A. mnogokrat posluša nos, ne pa oči in gas pred avto, pa tudi če ni D.A., je pes le pes.

Jaz pač nisem za puščanje psov kjerkoli....in kadarkoli..pa ne glede ali pred trgovino, zdravstvenim domov....vseeno. In ja..vseeno za kakšno pasmo gre.
Pa če bi bila v psa še ne vem kako sigurna...

Lahko se zgodi čisto kaj nepredvidljivega...in pes odreagira...ne vem..čist ena skrajnost...gre kakšen komaj hodeč otrok..in ga povleče..kaj vem... če drugega ne...pride do negativnih izkušenj.
In če je v "igri" celo doberman....potem vemo kje smo...zato sem tukaj še posebej občutljiva...
Dovolj je, da se samo premakne..in otroka podere....In že pišejo Novice. ;)

Jaz celo vidim, da eni starši pustijo otroka v vozičku pred trgovino...tako, da me v bistvu nič več ne čudi.

Jaz pa na to gledam čisto enako.





Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Jana , petek, 07.11.2008 : 12:40:39
Moon in vsi ostali, motite se, ce menite, da je dovolj privez psa na 1m strik pred trgovino, ne glede na to, koliko zaupate svojim psom.

Zgodba, ki nosi nauk: Pred leti se je zgodilo sredi Velenja, pred bivso Namo. Mlad rottweilc je lepo cakal na lastnika, pripet na striku za ograjo. Priblizal se mu je cepec, stopil dovolj blizu (kaj mu je delal, ne vemo) in pes ga je zagrabil za speh na trebuhu. Seveda cez oblacila.
Izid: Lastnik je placal oblacila in vse ostalo.

Hm, glede na to, da hodi okrog vse sorte narod, se sama ne upam pustiti pred kaksno stacuno nobene od psic, ceprav je Bali med tistimi psi, ki se jih vsi bojijo in hodijo okrog na dalec, Luna bi skocila vsakemu na vrh glave, ce bi le lahko, Lara pa bi rencala ko zmesana ze na mimoidoce, ce bi bila sama, kaj sele na koga, ki bi stopil blize.
Vedno vec je ubrisanih, ki menijo, da je pes (tudi, ce je lastnik zraven, kaj sele ce ga ni) za meckat in slatat. Sama raje ne raskiram in ne izpostavljam psic takim cepcem.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nyssa , petek, 07.11.2008 : 13:20:25
No, jaz svojih načeloma ne puščam pred trgovino - Paxxa bi pač lahko vsak odpeljal ali pa bi se mu strgalo, če bi zagledal kako mačko, Gaja pa bi verjetno pogrizla vsakega otroka, ki bi se spravil božat ''malega kužka''.
Enkrat sem pustila Paxxa pred trgovino, ker se mi je mudilo in nisem imela časa peljat njega domov pa nazaj v trgovino, sem ga privezala na kandelaber pred vhodom in šibnila po mleko. Zunaj sem bila v cca. petih minutah in kaj sem zagledala? Enega psa,  spuščenega, kako hodi pred Paxxom cel nasršen in v sklonjenem položaju. Paxx je sedel in gledal proti vratom ter se oblizoval. Lastnika nisem zagledala, sem pa spodila psa stran in po hitrem postopku odkurila s Paxxom domov.  :-\
Bojim se tudi, kako bi reagirali moji psi na pjance in tečne pse...zato jih raje ne puščam samih, če ni res nujno in le, če vem, da bom zelo hitro opravila.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: zalarjeva , petek, 07.11.2008 : 13:31:35
Jaz pa svojega že odkar ga imam puščam pred trgovino. Ni bilo do sedaj še nobenega problema. Moram pa ga privezati tako, da lahko gleda skozi okno v trgovino, da me vidi. Se tudi premakne ne, okolica ga takrat ne zanima. Otroci, ki se mu približajo ga božajo (nevem kje so takrat starši-hvala bogu je pes prijazen), vendar ga ne zanimajo, on gleda proti vratom kdaj bom prišla ven. Kot kip je takrat :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: skogkatt , petek, 07.11.2008 : 13:33:36
Ni šans, da pustim svojega samega pred trgovino. Čist preveč me je strah, da se kaj zgodi. Pa en k*** kaj bi nabavila, ker bi bila v mislih skoz pri tem, kaj se zunaj dogaja ;D  Bi me kap, da pridem ven, pa ga ni več :o Si splo ne predstavljam! Ne ne, pes počaka doma ali v avtu. Tam se tudi on najbolje počuti :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: branka , petek, 07.11.2008 : 13:35:06
Imaš pa srečo, zalarjeva, da imaš takega psa. Moj tuli in zavija vse do takrat, dokler ne pridem ven. Če ga vzamem s sabo v trgovino, grem lahko kvečjem po cigarete  :P drugače pa ga tudi jaz raje pustim v avtu, tam je pa kar miren. Še kar, no... ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: zalarjeva , petek, 07.11.2008 : 13:51:02
Ga tudi jaz vidim ves čas (ponavadi hodim v bližnji mercator in ga lahko vidim, on pa mene) in on ves čas noter gleda kje sem :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Moon , petek, 07.11.2008 : 13:51:25
Jaz pa svojega že odkar ga imam puščam pred trgovino. Ni bilo do sedaj še nobenega problema. Moram pa ga privezati tako, da lahko gleda skozi okno v trgovino, da me vidi. Se tudi premakne ne, okolica ga takrat ne zanima. Otroci, ki se mu približajo ga božajo (nevem kje so takrat starši-hvala bogu je pes prijazen), vendar ga ne zanimajo, on gleda proti vratom kdaj bom prišla ven. Kot kip je takrat :)
No saj, ravno zaradi tega ker je tudi pri nama s psico tako, jo lahko vzamem sabo. Ker isto ona caka name kot kip, pa ce je kdo z njo zunaj al pa je sama..
Verjamem da lahko mimogrede pride do problema, ampak je takrat sploh nic ne zanima in lepo sedi in gleda cez vrata v stacuno. Tamalih dveh pa ne puscam, ker se vtakneta v vsakega psa, pa se lazje bi ju kdo odpeljal. Jolly glede takih stvari precej bolj zaupam kot malim dvema.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Vixen , petek, 07.11.2008 : 13:53:34
Hihi, moj se pa uleže in zaspi in mu je čisto vseeno, ali me ni pet minut ali pol ure. Ko pridem ven, ga zbudim, pa greva.  ;D


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Tecka , petek, 07.11.2008 : 16:56:43
Jaz moje ne pustim več pred trgovino, razen če jo res čuva odrasla oseba, ki jo pozna. Se bom kar citirala:
No imeli smo krasno popoldne, ki pa se ni ravno najlepše zaključilo. Po pasjem tekanju sem Thebo pustila s otrokoma pred trgovino (privezano). Stojim na blagajni, ko zaslišim kako me Tomaž kliče. Šibam ven in vidim kako nek star alkoholiziran moški izziva psa. Rečem 3x naj pusti mojega psa pri miru, če pa se ji še enkrat približa je na lastno odgovornost. Seveda se umakne. Ravno plačujem spet kliče Tomaž. Spet isti moški proti Thebi pa zraven še nadira mojega otroka, naj gre stran od psa s palicami (ki jih je "nabral" na sprehodu). V tistem zagledam prijateljico s njeno pesjanko, odpnem Thebo in ji pomignem naj mi jo prime. Theba seveda veselo proti njima mimo njega, v tistem pa jo ta moški udari po boku >:( :o. Hvalabogu ni reagirala, prijateljica jo je prijela, takoj sem jo pripela nazaj na povodec in poklicala policijo. Nek fant se je javil za pričo (še enkrat hvala, če slučajno bereš). Res pohvale policajem, prišli so v petih minutah. Tip je bil tako alkoholiziran, da jo je seveda veselo pričakal.
Policija pride in ker je bilo to prvič, lahko le napišejo zapisnik in ga opozorijo  >:(. Žalostno, morda bi mu bila boljša lekcija, če bi Theba na njegovo izzivanje dejansko reagirala.
lp
T.
P.S.: To mi je lekcija, da tudi po cigarete ne smem v trgovino in psa pustiti zunaj, pa čeprav s spremstvom :P


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: everlast , petek, 07.11.2008 : 19:45:13
No tale doberman, ki je napadel našega Taja je bil privezan pred trgovino za kandelaber.
Vendar je zlomil karabin na vrvici in se je enostavno snel z vrvice ter napadel našega psa.
tako, da res ni važno kako psa pripneš, se še vedno lahko strga.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: majas , petek, 07.11.2008 : 19:54:35
privezanega psa nikoli ne bi pustila samega nikjer - niti na domačem vrtu! če je privezan, se ne more branit; če je sam - pomeni, da je brez nadzora, kar pa tudi ne gre.
moji čakajo sami doma ali pa pred trgovino v družbi vsaj enega od nas ;) (pa v trgovine kjer so kosmatinci dobrodošli zahajamo pogosteje, kot v tiste, kjer niso)

lp, maja


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: pudelj , petek, 07.11.2008 : 20:02:55
Tudi jaz Kaje nikoli ne pustim pred trgovino same.Se preveč bojim zanjo. Gre pa z mano večkrat po trgovinah, kjer ima pes dovoljen vstop.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: TalQec , petek, 07.11.2008 : 21:47:50
Tudi jaz Kaje nikoli ne pustim pred trgovino same.Se preveč bojim zanjo.ž

podpis. smo, da spremenim ime , v mojem primeru je to Charlie.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kaja , petek, 07.11.2008 : 21:59:14
Jaz sem pred leti Kajo veckrat puscala pred trgovino,seveda privezano. Bi bilo pa cisto vseeno, ce bi bila odvezana, ker brez mene ne bi sla nikamor.  :) Ponavadi me je cakala pred trgovinami kjer sem jo lahko videla skozi izlozbo. Odkar pa opazam, da naokrog hodi usekan folk psov ne puscam nikjer vec samih. Sem ze dozivela, da je en mulo zacel odvezovati psa, ki je cakal lastnico. K sreci sem vedela, da pes ni njegov in sem mulota spodila. Pa se mu je zdelo ful smesno. :-\

Upam, da se Taju usesek hitro pozdravi, kretenski lastnik pa naj svojemu psu kupi mocnejsi strik in nagobcnik, ce ga ze pusca zunaj brez nadzora. lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Sasenka , petek, 07.11.2008 : 22:07:07
Uf, za Gala pa Luxa ni variante, da ju pustim kjerkoli privezana. Se preveč bojim, da bi jih kdo ukradel. Biba pa tudi še ni bila privezana pred trgovino ker počaka v avtu pa še to samo na vsake kvatre.

Sem jo pa enkrat pustila privezano pred Zdravstvenim domom na Metelkovi - je bilo nujno - pa pridem ven in jo hočen odpet, da greva pa me dva narkomana resno napadeta, da naj pustim psa pri miru, ker ni moj. In dejansko smo se kregali ene 5 minut ali je moj pes ali ne na koncu sem izvedela, da sta misilila, da pes ni moj, ker baje "babe" nimamo takih psov. Ne vem sicer kakšnih ampak sta bila prepričana, da hočem Bibo ukrasti. Tudi ne vem zakaj bi potem kradla takega psa, če babe nimamo takih psov ampak se mi ni dalo več prerekati z narkomani, ker mi niso glih zabavni.

Si pa raje ne predstavljam kaj bi bilo, če bi tale napad doživel Gal ali pa Lux. Groza.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: luna83 , petek, 07.11.2008 : 22:23:18
uff, jaz mojega Neona pustim raje v boxu v avtu, pa še tam me je strah da ga bo kdo ukradel,kaj šele pred trgovino ::). O ne ne sem preveč paničen človek, da bi ga privezala za kandelaber in šla v trgovino ? Ne ne ne jaz si tega ne upam naredit, sploh dan danes, ki je ta folk vsak dan bolj čuden.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Vixen , petek, 07.11.2008 : 22:30:53
Zanimivo. Jaz pa Timija že vseh 11 let puščam vsaj 1x na dan privezanega pred trgovino, pa prej sem 14 let našega pudeljčka Fona tudi, pa nimam niti ene slabe izkušnje. :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: zalarjeva , petek, 07.11.2008 : 22:51:02
Tudi jaz Nika puščam pred trgovino že vseh 10 let. Prav tako moji starši. Mami gre celo v Mercator center z njim in ga tam priveže pa ima potem še precej do trgovine, ven ga pa seveda ne vidi. In nikoli še ni bilo problemov. Ukrast ga pa tudi ne more kar vsak, saj ni šans, da bi šel z njim. Takoj ovratnico sname dol, prej se pa upira na vse kriplje (so ga probali prijatelji, ker so bili prepričani, da bo šel z njimi,ker jih ima rad , pa so se fajn ušteli :P ).


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: TalQec , sobota, 08.11.2008 : 22:35:37
ma ja.. saj samo Charlie je zelo majhen in bi ga lahko kdo tudi pod roko dal in ga odnesel... pa lajat tudi ne zna ravno-laja samo, če smo doma in mu kaj res ni všeč..vse ostalo pa je bolj cviljenje :P ..


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ika , nedelja, 09.11.2008 : 15:05:02
jaz sem z mojim Skyjem šla enkrat,ko je bil še čisto mlad tako v trgovino. in ko sem bila notr, sem čez okno videla, kako ga en spuščen mešanček na vsak način hoče naskočit. sem letela ven in potem sem se ga še na potu domov komaj znebila.
sdrugače imamo pa tukaj čisto blizu pekarno, ampak je dejansko tako majhna, da samo vrata odpreš in si že pri pultu, tako da sem zraven psa. drugače pa se v kakšne večje trgovine tako z avtom vozimo, in takrat po večini doma ostane, če pa že ne pa v avtu.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: rem , nedelja, 09.11.2008 : 20:14:16
Zanimivo. Jaz pa Timija že vseh 11 let puščam vsaj 1x na dan privezanega pred trgovino, pa prej sem 14 let našega pudeljčka Fona tudi, pa nimam niti ene slabe izkušnje. :)

Dobro ime za vašega pudeljčka :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 09.11.2008 : 20:30:13
Mojih psov nikjer ne pustim samih, niti za sekundo. Prevečkrat sem že brala ali slišala kako privezan pes ugrizne neznanca, ki ga draži ali otroka, ki ne ve, da nepoznan pes v strahu ali zaradi presenečenja lahko ugrizne. Vedno pa je kriv skrbnik. Pse, sploh manjše pasemske tudi kradejo, kot dobro vemo. In potem se skrbniki vsi zgroženi čudijo kako je to mogoče., da jim je pes izginil.
Edino na domačem vrtu, sedaj ko imamo ograjeno z vseh strani in so starši sosedovega mulca trdo opozorjeni, ker so nam zadaj za hišo podrli en delček ograje in zaklenjena vrata na dovozu jih mirno lahko pustim same, vendar samo takrat ko je nekdo od naju doma. Ko smo zdoma so pa v hiši.
Človek ni nikoli preveč previden.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: TalQec , ponedeljek, 10.11.2008 : 21:02:22
enkrat sem Charlija pustila pred knjižnico, ker me je zanimal njegov odziv. sem šla noter in se skrila za police tako, da sem ga jaz lahko videla on pa mene ni mogel. pa je prišla mimo neka ženska z otroki in jim pokazala Charlija. sem hitro tekla ven in jih vpašala, zakaj kar božajo mojega psa, brez dovoljenja????? pa je odgovorila, da zato ker je tako lep in prijazen... :o

kaj pa če ne bi bil??! in bi koga ugriznil, ker bi se počutil ogroženega  ??? ?! potem bi bila pa seveda kriva jaz..imam kar alergijo na take ljudi.  >:(  >:(.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , torek, 11.11.2008 : 13:16:39
Psa, ki ne prenese božanja neznancev in nesramnosti od otrok, pač ne smeš pustiti samega pred trgovino. Še posebej ne, če ni videti nevaren. Tisti, ki ne prenese, da njegovega psa šlatajo, futrajo ali mogoče celo dražijo mimoidoči, naj ga pač ne pušča zunaj brez nadzora.
Tudi ni vseeno, ali te pes čaka pred kakšno vaško štacuno ali pa pred nakupovalnim centrom. Ni vseeno, ali ga pustiš čakati v znanem okolju, kjer zna recimo sam priti domov, če se zgodi kaj nepredvidenega, ali v neznanem kraju...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Alba , sreda, 12.11.2008 : 13:38:00
Jaz Albo pustim le pred Mercatorjem v rzinu, kjer jo vidim ven. Če sploh zaidem v to trgovino, grem itak zaradi kakšne male nujne stvari, tako da sem hitro ven. Alba lepo gleda v trgovino in me spremlja. Pustim jo tudi pred pošto v Trzinu, če tečeva do tja po kakšno priporočeno zadevo. Drugače pa je ne maram puščati privezane. Če grem v Mercator center v domžale, mora iti še nekdo z mano, da z njo počaka zunaj.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: čenča , sreda, 19.11.2008 : 16:12:30
Jaz psic ne puščam samih privezanih nikjer. Pred leti sem našo pudljico občasno privezala pred lokalno trgovino, pa jo je enkrat brat odvezal in peljal domov. Me je skoraj infarkt, ko je ni bilo ''na placu''.  :o  ;D

Drugače pa se je napad na mojo mlajšo psico zgodil včeraj zvečer sredi naselja. ''Tamala'' (šar pejka) na fleksiju. Vanjo se je zagnala (in zaganjala) neprivezana višavska terierka. Lastnica se je na opozorilo, da so kazni za neprivezane pse visoke izgovarjala, da ob tem času zunaj itak ni otrok  :P in da drugi psi so pa njeni terierki všeč  :-X. Aja, pa da zakaj midva nimava spuščenih psic, da bi lahko ušle.  ;D Me prav ima, da bi enkrat v takem primeru spustila obe psici.  8)  >:( Pol bi pa po naselju krožile zgodbice o ''podivjanih pitbulih''. Eh...
No, ''tamala'' je k sreči brez praske.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: TalQec , sreda, 19.11.2008 : 22:38:38
 >:(  >:( nekateri lastniki so pa res preveč zagledani sami vase in v svojega psa/psičko....


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: majas , četrtek, 20.11.2008 : 12:13:49
Me prav ima, da bi enkrat v takem primeru spustila obe psici.

mene tudi včasih prime, da bi Skokiju pustila koga rahlo zbutat. je vedno na fleksiju in samo odblokirat bi morala mašinco, pa bi komot kakega zaganjalca iz gat stresel >:(
tako moram pa fantu govorit, da ne sme bit hud medtem ko se nekdo vanj zaganja >:( >:( pa če so zaganjalci mini še gre, ker jih z lahkoto odrinem stran, ko pa kak ogromen pes teži sem pa čisto penasta! (mi gredo pa na živce vsi neprivezani zaganjalci ne glede na velikost, samo tamali manj škode naredijo v našem primeru)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: MallA* , sobota, 07.03.2009 : 15:02:45
kaj naredit ko ti nor, spuščen, pes-brez lastnika napade psa?
:s


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: TalQec , sreda, 11.03.2009 : 21:22:34
Prijavit policiji.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , sreda, 11.03.2009 : 21:25:53
Ja, obvezno.


Naslov: Kaj storiti ko večji pes napade manjšega psa..
Poslano od: Lumpa , nedelja, 22.03.2009 : 22:07:23
Malo sem preletela rubriko o psih in teme s podobno tematiko nisem zasledila, če že obstaja, me prosim popravite.  ::)

Naj najprej poudarim, da nisem lastnica psa, tako da se teh stvari nisem naučila v pasji šoli ali pa na kašnem tečaju, sem na tem področju kar precejšen laik.

Sem pa bila na žalost priča izkušnji, ko je sestrinega psa, višavskega terierja, napadel mešanec z volčjakom. :-X
Pes je bil nevaren in odvezan, menili smo da smo, da smo na nevtralnem ozemlju, saj smo bili na travniku ob gozdu, precej stran od hiš in smo tam našega psa tudi spustili.
Vendar je pes napadalec pritekel nekje od hiš, ker je bil spuščen in napadel našega psa. Imel je srečo, da je preživel.  :)

Zanima me, kako ravnati pravilno v takih situacijah ali kako sem jim sploh izogniti?

Ali bi bilo bolje, da bi bil pes v tem primeru privezan, kako sploh omiliti nevarno situacijo, če do nje
res pride?

Zanima me tudi na splošno, kako pravilno odreagirati v primeru, da srečaš potencialno nevarnega psa, tudi če si lastnik večjega psa, na katere naj bi se praviloma manj spravljali?

Vem, da pes, ki je nevaren tako ali drugače, ne bi smel biti spuščen, ampak vsi vemo, da je resnica daleč od tega, kakršna bi morala biti.

V bistvu me je kar groza, ker bi tudi jaz rada nekoč postala lastnica psa in se ne bi rada znašla v situaciji, ko ne bi mogla zaščitit svojega psa, konec koncev pa tudi sebe, saj ne veš v kakšnih primerih, bi se pes lahko spravil tudi nate?   :-\

Hvala vam za vse odgovore, čeprav je tema malce neprijetna!  :(
 


Naslov: Re: Kaj storiti ko večji pes napade manjšega psa..
Poslano od: zalarjeva , nedelja, 22.03.2009 : 23:00:24
Nekje je že nekaj podobnega.
Drugače pa pokličeš policijo.


Naslov: Re: Kaj storiti ko večji pes napade manjšega psa..
Poslano od: ika , ponedeljek, 23.03.2009 : 07:40:07
Mi smo imeli prejšnji vikend res srečo.Sprehajali smo se popločniku, ko je izza hiše pritekel velik mešanec z ovčarjem in se zakadil proti našemu papillonu. Jaz v bistvu psa sploh nisem videla. Ga je pa na srečo moj partner. In je hitro pograbil nekaj kamenjev in jih vrgel v psa. Sej nam je psa hudo, ampak svoje krdelo moraš branit. Se je pa na srečo potem pes ustavil in zbežal.Na drugi strani hiše pa je posedal lastnik in ko smo ga nadrli nam je zatrjeval, da ta pes ne bo nič naredil. Dogajanja za hišo pa sploh ni opazil. Si sploh nočem predstavljati kaj bi bilo, če bi zagrabil našega. Ker smo že imeli tak pripetljaj ko pes ni odnehal kljub toči udarcev, se ga je še lastnik bal prijeti. Res ne vem kaj v takem primeru narediti. Upaš na najbolše in poskusiš psa nekako prepoditi. Jaz se ponavadi vedno najprej zaderem: Bejži domov! Pri nekaterih psih, ki so le firbčni to zaleže.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lumpa , ponedeljek, 23.03.2009 : 20:30:45
Tudi meni se je včeraj to zgodilo, pa sem odprla novo temo, ker nisem vedela za to, da že obstaja.

Isti primer majhne pasme, ki jo je napadel volčjaku podoben pes, precej večji.
Isto se je obnašal do njega kot do plena.
Jaz, ki doslej nisem imela psa /sem si ga pa želela/ in sploh nisem vedela, da je kaj takega mogoče!, sem še zdaj čisto v šoku in pretresena.

Imeli smo veliko srečo, ker če bi ga zagrabil višje ali nižje /vrat ali pljuča/, bi bilo možno, da bi se končalo bolj usodno, tako pa je k veliki sreči preživel.

Mene je čista groza še vedno in vem, da bom močno razmislila preden bom imela psa, če sploh.

Najbolj me je namreč pretreslo spoznanje, da si v takem primeru, /če naletiš na podivjanega psa/, praktično nemočen,
druga stvar pa je da tudi po prestani torturi, če jo preživiš in seveda s tem tudi tvoj pes, imaš zelo malo pravice na svoji strani, ali pa se moraš zanjo prekleto izborit.
Z drugimi besedami, zelo malo moči imaš, da bi vplival na spremebo te konkretne situacije. :-[


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , torek, 24.03.2009 : 12:09:03
Pravzaprav so taki plenski napadi edini, ki so res nevarni. Pes prileti s polno hitrostjo, ponavadi od zadaj in samo zgrabi. Brez opozorila. Ker drugega psa ne jemlje kot grožnjo ali tekmeca ampak kot plen. S plenom pa ne komuniciraš, ga ne opozarjaš, ampak ga ubiješ. Takih napadov sploh ni tako malo, ogroženi pa so samo mladiči (nekje do tretjega meseca) in majhni psi - še posebej, če niso samozavestni. Resnici na ljubo je treba povedati, da je večina takih plenskih napadov zaigranih (in se napadalec zadovolji s tem, da "plen" ujame in podre na tla) - ampak  takrat ko teče proti žrtvi prav po ničemer ne moreš soditi, da se res samo "igra". (sploh je pa taka "igra" skrajno neprimerna in nobene škode ni, če jo "napadalec" skupi. Naj se nauči iz svojih izkušenj, če ga lastnik ni naučil pravil).

Kaj storiti? Psa je treba onesposobiti. Je povsem skoncentriran na plen in lastnika psa sploh ne gleda. Zato ga lahko tisti, ki si upa, z obema rokama prime za vratno gubo (ovratnico- pozor, se lahko izmuzne, ušesa...) in ga dvigne tako, da ima v zraku vsaj sprednje noge. Če se ga dovolj trdo drži, ne more nič, plen mora spustiti. Je pa hudič, če v bližini ni lastnika, ki bi svojega razgrajača pripel (ali kakšnega mimoidočega, ki ima za kaj takega dovolj "jajc").
Če ga namreč spustiš, skoraj zagotovo skupiš ugriz.
Če se napadalca lotiš s silo, se ti pa ne sme smiliti, sila mora biti dovolj velika, da psa takoj mine lovsko veselje. Če imaš pri roki količek ga lahko počiš čez gobec (enako lahko narediš s karabinom od povodca). Lahko ga pošpricaš s kisom po očeh (ki ga pa seveda takrat, ko bi ga rabil nimaš), lahko nanj vržeš deko (ki je tudi verjetno nimaš, mogoče pa imaš dovolj veliko bundo )

Ampak Lumpa - ni te treba biti preveč strah. Takih patoloških pasjih primerkov ni prav veliko. In skoraj nikoli to ni pes, ki bi se sprehajal z lastnikom ampak so to psi, s katerimi se nihče ni kaj dosti ukvarjal in načeloma priletijo s kakšnega dvorišča - pobegnejo ali pa jih lastniki spuščajo iz pesjakov ali keten da se sami zmigajo.
Vzemi si čas in opazuj pse, ki niso privezani. opazuj načine, kako se približujejo drug drugemu in pozdravne rituale, da boš znala ločiti normalne od patoloških.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Desobediencia , torek, 24.03.2009 : 12:14:39
Ali pa Poper sprej vedno sabo, za boljši občutek.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: zalarjeva , torek, 24.03.2009 : 12:29:42
Meni velikokrat pomaga dretje, naj gre domov in da z vrvico od psa po tleh pokam proti psu (tako da jo v zraku zavrtim in potem močno udarim po tleh z njo). To sputi precej glasen pok in se pes ustavi in obrne ali pa vsaj upočasni in se nato obrne.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , torek, 24.03.2009 : 12:47:32
Pri normalnih psih zadostuje že beseda ali pa grožnja. Plenski napad psa na psa je patologija. Tu nobeno opozorilo ne zaleže. Treba je ločiti normalne pse, ki samo težijo, se postavljajo, se bojijo ali pa so samo preprosto vsiljivi od sociopatov.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: branka , torek, 24.03.2009 : 13:26:22
Jaz enako zavpijem: "Bejž domu, bejž...!!!" pa pri večini kar pomaga do sedaj. Če pa ne, se pa Buči postavi za mene, ampak takrat jo pa drug pes ponavadi sam ucvre stran. Imam dokaj velikega psa, tako da je ponavadi večji od vseh "napadalcev".


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , torek, 24.03.2009 : 14:01:05
Velika večina psov jo pocedi že, če se skloniš, kot da pobiraš kamen in se delaš, da ga boš vrgel vanj. Skoraj noben pes ne zdrži, če vanj odpreš dežnik.
Lahko pa napišem tole: v vseh dolgih letih se niti enkrat ni zgodilo, da bi mene napadel pes, kadar sem imela s seboj svoje pse. Niti poskusil ni noben (so me pa večkrat, ko sem bila na kolesu brez psov). Ko sem imela ob kolesu privezane pse, je bilo nekaj poskusov napadov nanje, vendar nič resnega. Se zakadi, mogoče uščipne, malo še teče zraven in bevska, potem pa izgine. Ni omembe vredno. Odvezani psi dozdaj niso še nič pokasirali in nobenega naluknjali.

So pa bili na moje mladiče v vsem tem času trije plenski napadi, od tega en zelo resen (sicer se psom  ni nič hujšega zgodilo, a če ne bi posredovala, bi se zelo slabo končalo).
In še en tak čuden napad je bil, ki ga ne moram vtakniti v noben drug predalček kot pod Patologija. Povsem neznan tuj samec je na njenem lastnem dvorišču napadel odraslo psico. Jo podrl na tla in trgal. Ostale psice so jo šle branit in so ga spravile dol (jaz pa sem se potem pošteno namučila, da sem jih spravila narazen). napadena psica je imela razmesarjeno stegno, razparano kožo na  trebuhu (na srečo samo kožo) in nekaj ugrizov po tacah. Vsi ostali, vključno z napadalcem (ki jo je potem pogumno ucvrl v neznano) so ostali celi.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Vixen , torek, 24.03.2009 : 14:09:53
Lahko pa napišem tole: v vseh dolgih letih se niti enkrat ni zgodilo, da bi mene napadel pes, kadar sem imela s seboj svoje pse. Niti poskusil ni noben.
Enako.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: branka , torek, 24.03.2009 : 14:19:31
No, tudi mene ne, niti s psi, niti brez njih.  Je pa nekaj dni nazaj na Bučka "uletel" NO. Najprej je samo renčal (Bučko nič), nato se je na hitro zakadil vanj (se mi sploh ni zdelo, da se bo). Sem začela vpit, pa me je slišal njegov lastnik, in pritekel, ter pomagal dat narazen.  :-\ Saj ni bilo nič, ampak nočem, da s strahom hodim na sprehode.  :-\ Ne vem kaj bi bilo, da bi se kakšen pes spustil vame, po moje bi me Bučko tako branil...v glavnem, že kadar me Pika samo malo močneje grize (še vedno rada grize prste  ::) ), Bučko včasih na rahlo zarenči, da kao prekine napad na mene.  ;D ;)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lumpa , torek, 24.03.2009 : 21:37:09
Ja tale naša izkušnja bi spadala pod patologijo!

To vsekakor ni bila običajna situacija!

Potem smo malo raziskali in ugotovili, da je pes ves čas spuščen, nobenega pesjaka ni bilo videti, niti pasje ute z verigo! Res je, da nismo šli v podrobnosti, ravno zato ker je bil pes spučen in nismo upali preveč hoditi naokrog.

Torej predvidevam, ker je pes spuščen, je tudi travnik, kjer smo bili, imel za svoj teritorij.

Je bil pa zelo nenavaden pes, imel je čuden pogled, bil je ogromen in zelo pri močeh, v meni je zbujal grozo, sploh pa nezaupanje, kajti ni se običajno obnašal.

Kasneje, smo v bližini našli še enega NO. Ampak on se je na nas odzval z laježem in se nasploh obnašal precej običajno, kot smo navajeni od psov.


Ta naš napadalec, pa ni dal od sebe nobenega zvoka, samo motril nas je, tako da nisi vedel kaj bo storil.
Edini zvok, ki ga je storil je bilo srhljivo golčanje, med ovohavanjem, preden je napadel našega psa.

Še danes mi gredo vse kocine po konci, imam občutek kot bi se srečali z mitološko zverjo, čeprav verjamem, da je v osnovi čisto v redu kuža, samo v čudnih okoliščinah živi.

Naj poudarim, da naš kuža ni z ničemer izival situacije, čeprav ni ravno plašen, je kar samozavesten kuža.




Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lumpa , torek, 24.03.2009 : 22:19:03
No tole, ko sem pisala o pesjaku ali uti z verigo, nisem mislila, da bi bilo to normalno za psa, daleč od tega, ampak tako žal živi večina psov, če se samo malo sprehodiš izven Ljubljane.

Ta pa še tega ni imel, mislim, da ni imel gor niti ovratnice!



Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , sreda, 25.03.2009 : 10:54:52
Tak pes prav zagotovo ni v osnovi v redu ampak je prav v osnovi nekaj hudo narobe z njim. Ne glede na morebitno vzgojo ali nevzgojo. Tudi odgovoren lastnik iz takega psa ne bi mogel narediti prijaznega kužka. Lahko bi ga samo na tak ali drugačen način zavaroval, da ne bi mogel delati škode.
Ob takih nenavadnih napadih pa ni odveč tudi pomisliti na steklino - čeprav je primerov malo, pa se je nikoli ne sme kar tako mimogrede izključiti. Še zlasti, če je poškodovan necepljen pes ali pa lastnik psa.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: delavec@amis.net , sobota, 28.03.2009 : 20:44:32
Lanabela, jaz bi pa prosila za nasvet glede našega Dona, ki nikoli ne rine v nobenega drugega psa in je vedno na povodcu. Ker pa ostali niso vedno na povodcih se našemu včasih kdo poskuša približat in ga povohat. Naš naredi greben in mu zagrozi. V šoli je imel veliko stikov z drugimi psi, vendar pa brez tesnega približevanja. Ker to ni bilo dovoljeno.
Ali obstaja način, da ne bi imel takega odpora ( najbrž strah ali občutek ogroženosti) do psa, ki ga  želi samo pozdravit? Res, da sta bila z možem že nekajkrat napadena in obgrižena s strani psov neodgovornih skrbnikov, sem kljub temu upala, da bo na napade sčasoma pozabil.
Nasvet?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , nedelja, 29.03.2009 : 15:51:11
Očitno vas je strah bližnjih srečanj z neznanimi psi, kar se prenaša na psa.  pes zazna vašo napetost pa vas ( in tudi  sebe) hoče zaščiti. Napade, ki jih je doživel bi že davno pozabil, če bi tisti, ki je psa takrat vodil ostal povsem miren in se delal, kot da se ni zgodilo nič. Sama sem svoje psice celo kaznovala, če so bile napadene kadar niso bile na povodcu (ker so povsem sposbne blokirati napad ali pa se izogniti, pa tega niso naredile) - Kar je bilo očitno silno učinkovito, saj že nekaj let ni bilo nobenega napada.
Kadar so na povodcu pa napada ne morejo preprečiti. Ponavadi so napadalci kakšni cucki, ki pritečejo iz dvorišča na pločnik ali tečejo za kolesom in ščipajo. Za kar se ne zmenim in psice se tudi ne smejo. Če je treba psa spoditi, ga spodim jaz in ne psice, a skoraj vedno cucek zelo hitro sam odneha, ko ni pričkovane reakcije s strani napadenega.

Za vas to seveda ne pride v poštev. Vaš pes ni navajen na bližnja strečanja in se ne zna primerno vesti . lahko psa samo naučite, kako naj se vede ob srečanju. Recimo da se takrat, kadar se neznan pes približuje usede (=nevtralen položaj) in je pozoren na vas (=gleda stran od prihajajočega, kar deluje pomirjujoče ). Ob srečanjih pa svojega psa ne vodite naravnost proti prihajajočemu (v pasjem jeziku je tak način približevanja izzivanje) ampak greste v loku (kar velja po pasjem bontonu za vljudno). Ne dovolite svojemu psu, da bulji v prihajajočega psa (=direktna grožnja) ampak naj bo pozoren na vas (=pomiritveni signal). Če sumljiv neznan pes teče proti vam, se postavite tako, da bo vaš pes obrnjen pravokotno na prihajajočega psa (=pomiritveni signal), če vaš pes še gleda stran, potem tak položaj skoraj zagotovo blokira napad, prihajajoči pes zmanjša hitrost in ali gre okoli ali pa se normalno peribliža.

Vendar je to samo bergla, pes se še vedno ne bo znal sam brez vaše pomoči sporazumeti z neznanimi rahlo sumljivimi psi. Da bi se naučil tega, kar bi moral osvojiti že kot mladič, pa ni mogel, ker je bil preveč privezan., bi bilo treba psa spustiti s povodca v družbo z drugimi psi. V kontroliranih pogojih in s takimi psi, za katere točno vemo, kako reagirajo. Najprej z ignorantskimi, potem z igrivimi in vsiljivimi in nazadnje tudi z malo bolj hudimi. Ponavadi najprej samo z enim psom, kasneje s skupino. Nekateri psi pa se lažje najprej vključijo v skupino in šele potem navezujejo stike s posamezniki. S čimmanj vmešavanja s strani vodnikov. Ker je dandanes take pse (in predvsem vodnike, ki bi se jih upali spustiti) težko najti, mora pa jih biti veliko različnih in tudi mesta srečanj morajo biti različna (tudi primernih mest ni prav lahko najti, saj lahko nek tretji pes, ki nenadoma vleti, povsem pokvari lekcijo) zna biti taka rehabilitacija silno zahteven podvig.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: delavec@amis.net , nedelja, 29.03.2009 : 18:24:49
Res me je strah bližnjih srečanj s tujimi psi. Skoraj me prevzame panika. Moža ne, zato na daljše sprehode hodita onadva. Sem slutila, da je problem v meni, vendar nisem bila prepričana, saj je Don pameten pes :P  :-[ .

Hvala lepa za nasvete Lanabela  :).


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 30.03.2009 : 10:52:21
Skoraj vedno je problem v vodniku. Samo da velika večina tega ne bi priznala za vse na svetu in raje krivi druge. Ko enkrat vidiš kje je bistvo problema, si naredil že pol poti k rešitvi.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 30.03.2009 : 11:10:10
Skoraj vedno je problem v vodniku. Samo da velika večina tega ne bi priznala za vse na svetu in raje krivi druge. Ko enkrat vidiš kje je bistvo problema, si naredil že pol poti k rešitvi.
se popolnoma strinjam! Meni se je zgodilo (ene vaje, res preproste, z mojo pesjanko nisva pa nisva spravli skoz) - pa sem ugotovila, da sem čisto samo sama štorasta in ck, potem je pa šlo. :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , nedelja, 24.05.2009 : 14:06:11
Rada bi povedala, da se je meni zgodilo podobno z mojim kavalirjem Bonijem. Mel, jaz sem imela pred dvemi leti podobno grozo kot ti s svojim kužkom, zato sem tudi potem kupila še samojeda, pa še zdaj se bojim za svojega Bonija. Mojega Bonija je pred dvemi leti napadel nek mešanec (podoben terierju), ki naj bi ušel lastniku. Bil je kakšnih deset centimetrov večji pd Bonija, pa vendar mi ga je iz naročja potegnil na tla in ga začel gristi po celem telesu. Jaz sem ga brcala, kričala naj mi kdo pomaga in na srečo je mimo prišel nek gospod in gospa, tako, da ga je psa potegnil za rep, da sem z na smrt prestrašenim Bonijem zbežala v nek blok in tam počakala nekaj časa, da sem se prepričala da mi tisti podivjani pes ne sledi. Potem sem z Bonijem v naročju tekla en kilometer do doma in ga takoj odpeljala k veterinarju. Na srečo je imel samo površinske rane, ampak od takrat naprej imam strah če vidim spuščenega psa, da nas ne bi napadel.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: TalQec , nedelja, 24.05.2009 : 15:47:20
Lynn se čisto strinjam. Tudi Charlija je enkrat napadel spuščen pes in imam od takrat neprijeten občutek, če se bliža spuščen pes.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: luka , četrtek, 28.05.2009 : 12:27:12
Kot je že pred časom napisala Nanook: obuj bulerje in imej pri sebi poper spray..


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , četrtek, 28.05.2009 : 16:33:19
Ja, sej, poper sprej imam sabo, ampak ko pes enkrat napade, ne vem koliko poper sprej pomaga. Najlažje je tistim ki imajo velike, močne psem. Onim ni treba nič skrbet. Zdaj ko imam še samojeda je sicer bolje, če pride kak mali blizu, ga odžene, ampak če pride kak večji od njega, pol bo pa spet problem.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 28.05.2009 : 17:22:48
Kot je že pred časom napisala Nanook: obuj bulerje in imej pri sebi poper spray..

Mah, takrat ti noben buler ne pomaga, še manj sprej. Če gre zares in če se spravi na majhnega psa, ki ga niti prijet ne moreš, ko ga ima v gobcu,  napad pa je bliskovit in močan .... potem to žal ne pomaga. Tudi meni nastane kepa v želodcu, če zagledam, da se nama približuje velik pes brez nadzora.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kaja , četrtek, 28.05.2009 : 18:52:11
Mel, kako kaj tvoj cuker? Koliko je zdaj star? :) :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , četrtek, 28.05.2009 : 19:31:44
Mah, takrat ti noben buler ne pomaga, še manj sprej. Če gre zares in če se spravi na majhnega psa, ki ga niti prijet ne moreš, ko ga ima v gobcu, napad pa je bliskovit in močan .... potem to žal ne pomaga. Tudi meni nastane kepa v želodcu, če zagledam, da se nama približuje velik pes brez nadzora.

Ja se čist strinjam, ko imaš enkrat izkušnjo, da je tvoj mali kuža napaden, imaš skozi strah, je pa nekaterim čisto mar, če njihov pes napade. Velikokrat greva na sprehod pa pride mimo gospa z labradorcem, pa vedno rine v mojga, ona pa - saj ne bo nič naredil. Ja, dokler ga ne bo enkrat neki pičlo. Z mojim samojedom sta bila prijatelja ko je bil mladič, zdaj pa ko greva mimo se mu vidi v očeh, da bi ga raztrgal. Moj samojedek je pa tudi tak nežen, da se še branit ne zna..





Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , četrtek, 28.05.2009 : 20:15:01
Mel, kako kaj tvoj cuker? Koliko je zdaj star? :) :)

Ej, ti moram rečt, da super (trkam!). :) Čez slab mesec in pol (8. julija) bo star 17 let :), vendar se odlično drži - nimamo v resnici nobenih težav (spet trkam!). ;) Naj bo še dolgo tako!

Glede okrevanja po napadu pa lahko rečem, da je fizično povsem okreval, ostal pa je strah pred psi - predvsem večjimi, ampak nekako sem ga umirila, da ni več panično prestrašen, po drugi strani se pa izogibam situacij, kjer bi se srečal z večjimi psi kolikor se le da.

Kako pa tvoja damica? :)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , četrtek, 28.05.2009 : 20:22:27
Ej, ti moram rečt, da super (trkam!). :) Čez slab mesec in pol (8. julija) bo star 17 let :), vendar se odlično drži - nimamo v resnici nobenih težav (spet trkam!). ;) Naj bo še dolgo tako!

17 let je star kuža? Vau, to pa je veliko.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , četrtek, 28.05.2009 : 20:24:23
K bi vsaj moj Boni tak dolgo živel..  :-\


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kaja , sobota, 30.05.2009 : 14:35:43
Super, da sta dobro. Se velikokrat spomnim nanj.  :D
Moja damica bo pa 5. junija dopolnila 16 let.  :-* Se ji pa ze ful pozna starost: veliko spi, tezko hodi, ampak se vedno rada je, pa obcasno tudi malo z repom pomiga.  :) Ful pazim nanjo, se trudim, da ni veliko sama, pa fajne stvari ji dajem za papcat. Z zdravjem pa nima tezav. Ena zdravila sem ji kar ukinila, ker ne vidim smisla, da jih jemlje. Ji rajsi kaksne zdrave dodatke dajem in upam, da bo se kaj casa z menoj.  :) lp


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Mel , nedelja, 31.05.2009 : 10:44:15
Super, naj bodo še dolgo z nami  :-*

Moj sicer s hojo, vstajanjem in podobno nima težav, je pa res, da mu dajem glukozamin, kondroitin in MSM že vsaj kakšno leto in pol.

Fajn jo počohej, damico lepo  :-*


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: pičika , nedelja, 31.05.2009 : 11:25:44
hej hej !

mogoče ravno ni prava tema, ampak vseeno ... kam bi se lahko pritožila, če sredi mesta zvečer naletim na spuščenega psa? ???

namreč, s svojim goldijem greva velikokrat pozno zvečer ven (recimo ob devetih, desetih, enajstih) in sigurno se enkrat na teden zgodi, da naletiva na spuščenega psa (do sedaj sem jih srečala cca. 5 različnih, večkrat) .

Grozno me prestraši, ker gredo psi kar za nama. Bojim se, da bi napadli mene ali Luckyja. do danes (k sreči) so se še vsi dali odgnati z glasnim " bejž domov!", ampak vseeno se bojim, da se bo enkrat našel pes, ki ne bo prav nič boječ.  :(

kaj lahko storim? ??? lastnikov ne poznam, psov pa čez dan tudi nikoli ne srečam na sprehodu, da bi lastnika lahko pošteno nadrla. >:(

še bolj me zaskrbi, ko berem kakšne izkušnje ste imeli.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kocka , nedelja, 31.05.2009 : 20:49:38
Mi smo imeli v ulici eno mlado psičko, ki sicer ni bila nevarna, je pa našo Missy prav moteče ˝obdelovala˝, ko sva šli na sprehod. Igrala se je z njo, vendar tako, da jo je grizla vsepovsod, skakala po njej, jo podirala na tla in podobno. Prav nisi se je mogel znebit. Vedno je bila spuščena.
Sem jo odganjala z besedami, se drla nanjo, z nogami topotala po tleh in podobne stvari, pa ni kaj dosti pomagalo. Udarit je pač nisem hotela.
Potem mi je pa enkrat dojadilo, ker se je tudi po 10 minut in več nisva mogli znebit (je šla kar z nama in skakala po moji in jo grizla v igri) pa sem fuuul začela renčat nanjo. Ker je bila psica še mlada, jaz pa sem s celim telelsom rinila vanjo in renčala, se je točno videlo, da je ful cviknila. In ker nisem odnehala, in nato to na naslednjih sprehodih še ponavljala, je počasi odnehala, ker je očitno dojela, da če se jo Missy ne zna znebit, ji pa jaz ne bom popustila. In sedaj imava več ali manj mir.
Seveda to ni bil pravi napad in pri nevarnem psu si tega ne bi nikoli privoščila, pri kakem takem tečnem cverglnu pa očitno pali. Ampak izgledat moraš, kot da resno misliš in ne smeš se obremenjevat, kaj si mimoidoči ob tem mislijo....


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 01.06.2009 : 05:59:40
uf, dragi moji... a se je komu od vas že zgodilo kaj podobnega? Bi me po svoje "potolažilo", da je to "normalno"...
Skratka, pred dobrim mesecem dni je mojo pesjanko Piko napadla spuščena staffordka. Odnesli sva jo ma da ne rečem fenomenalno. Šok  :o je bil pa neprimerljiv z vsem, kar sem doživela dosedaj.
Včeraj navsezgodaj zjutraj na sprehodu pa greva mimo travnika, na katerem je ena gospa imela privezanega dobermana + še enga spuščenga nevemkva - večjega mešanca al kaj, pa saj ni važno. On naju je že, ko sem ga jaz opazila, nepremično spremljal z očmi, potem pa zašibal do naju. Na srečo sem imela toliko fore, da sem Piko prec dvignila v naročje. Pesjan je renčal,  bevskal in se šopiril dol na tleh, jaz sem ga odganjala, lastnica ga je klicala - no in potem se je odločil in odšel.
Piko sem nesla še ene 20m naprej, tolko, da sva izginili iz njihovega videnga polja, potem se je pa začelo: začela sem se trest ko šiba na vodi in lovit zrak - hropsti, kot bi dobila astmatičen napad, v tem stilu. Pokleknila sem na tla, sicer bi dol padla - bila sem popolnoma brez moči, utrujena, kot bi 24/7 kopala jarke in lovila zrak. Moja zlata Pika mi je skočila v naročje in me lizala po obrazu in me tolažila - sončece moje malo... :-* :-* :-*
Trajalo je kaki dve minuti, da sem se tolko spravila k sebi, da sem lahko vstala in sva šli domov. Kaj takega se mi še ni zgodilo. Post-travmatski sindrom al kaj? Nobene astme nimam evidentirane, niti alergije na karkoli....
Šit, česa tacga pa res ne bi rada več doživela! ???


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Cats , ponedeljek, 01.06.2009 : 06:38:40
Ojoj, oaza, to pa ni prijetno  :o To, kar se je tebi zgodilo, mi zgleda kot napad panike (oz. anxiety attack, ne vem, če sem prav prevedla v slovenščino). Nekaj podobnega je doživljala sošolka na faksu, ki je imela probleme s ščitnico in so jo taki napadi lovili dokaj pogosto, če ni jemala zdravil. Pravijo, da pomaga globoko dihanje (v filmih vidiš, da ljudem dajo papirnato vrečko, v katero naj diha).

Pika reševalka :-*


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Zoia , ponedeljek, 01.06.2009 : 07:39:20
Pri napadu panike pomaga plitvo dihanje s trebuhom. Globoko samo še poslabša vso stvar


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: pičika , ponedeljek, 01.06.2009 : 12:30:36
ja, se mi je že zgodilo. ravno v takih trenutkih, ko srečam spuščenega psa, ki hodi za mano in mojim psom, sploh če je ta pes velik in izgleda "zlobno", pa še zvečer ob 11ih ko ni nikjer nikogar  :-\

še večji problem pa je, da moj goldi zadnje leto (ne vem ali je to malo od starosti ali kar tako) ne mara več večjih psov. ne spusti se takoj vanj, vendar začne vlečt k psu, kateremukoli. In zadnjič sem naju komaj zvlekla stran od enega mešanca, ki je hodil za nama. Bilo je prav grozljivo,   :-[ ker je tisti pes prav potuljeno hodil za nama, kot bi zaseldoval plen. Bil je pa nekakšen mešanec med NO in mastifom,... v glavnem zgledal je grozljiv.  :o

jaz sem se tako "usrala", da sem se tresla do doma. srčni utrpi sem imela pomoje nekje na 200. Lucky pa kar ni hotel stran, bumbar!  :D

no, kaj v takem primeru storiti, ker milo rečeno, mi bo nekega večera prekipelo od teh souščenih psov sredi mesta!  >:(


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 01.06.2009 : 20:40:56
Hiperventilacija!
Počasno dihanje, vdih mora biti krajši kot izdih in med enim in drugim sekundo zadržat zrak. To je po moje boljše kot plitko dihanje.

V filmih ali risankah to pokažejo s tem, da si dajo papirnato vrečko na usta in tako dihajo ;)


Naslov: napad na psa :(
Poslano od: mimi89bu , ponedeljek, 10.08.2009 : 23:35:22
Zivjo! Jaz imam pa en problem. V nasem mestu ze dlje casa pohaja samojed,zelo nevaren. V nasih blokih so bli ze vsi psi napadeni. Danes nisem peljala Pika od 1 popoldne nic ven,ker me je strah  :'( In sem tako zalostna,ker vem da ga tisci,sem mu dala cajtn papir,pa noce tam lulat ker je navajen zunaj. Kako naj zberem pogum in ga peljem ven,ce vsakega napade. Se avta nimamo,da bi ga kam dlje peljala pa tam sla na sprehod :(

Prosim pomagajte,Pik je bogi,ga lulat, js pa zalostna ker mu ne omogocam to,kar si zasluzi  :'(


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: frigga , ponedeljek, 10.08.2009 : 23:37:19
Zakaj pa nihče ne pokliče pristojnega zavetišča, če pes pohaja že dlje časa? Na kaj čakate?


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: ticka , ponedeljek, 10.08.2009 : 23:38:08
Pokliči pristojno zavetišče, povej, da je pes napadalen. Drugih idej nimam.


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: Lanabela , torek, 11.08.2009 : 09:53:24
Vzemi malo večjo flašo, daj vanjo kis, ki ga lahko razredčiš z vodo in pojdi lepo na sprehod. Če bo kakšen cucek silil v tvojega, ga krepko polij s kisom po glavi. Če mu bo šlo v nos in oči, ga bo zanesljivo minilo veselje do teženja. Škodilo mu ne bo nič. Priporočam ti malo več samozavesti. Resnično nevarni psi so zelo redki, večinoma so samo zoprni.


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: mimi89bu , torek, 11.08.2009 : 13:29:09
poklicejo ne zato,ker pes zbezi od doma,in se potem vrne. So mu pa ze vse nardil,tut pastirje okol hise,pa je spet zbezal  :-[

Jaz sem itak povedala da takoj ko vidim psa se enkrat,grem na policijo. Tezko je dati psa usmrtit,ampak druga ne bo vec mogoce,saj jim na vsak nacin pobegne.

Danes sem zbrala pogum,pa sla ven,za par minutk,le da se je populal in pokakal. In srecam ze drugega,ta sicer ni napadel,je vohal mojega,ampak vseeno me je strah.

Ja in kaj naj bi tale kis naredil??? Da ne bi slucajno potlej se bolj znorel,ko bi ga razdrazla.
Sem pa slucajno nekje prebrala za poprov sprej. Ga je mogoce kdo od vas ze uporabljal?


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: ticka , torek, 11.08.2009 : 13:40:00
Ja, iz zavetišča po psa morajo prit, če lastnikom pobegne, je to njihov problem, ne tvoj. Če je pes čipiran, bo lastnik itak moral plačati kazen in morda ga bo to streznilo, da bo poskrbel, da pes ne bo več uhajal.


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: Kalsang , torek, 11.08.2009 : 13:46:08
Kis ima podoben učinek kot poprov sprej.


Naslov: Re: napad na psa :(
Poslano od: Jana , torek, 11.08.2009 : 13:47:25
Tezko je dati psa usmrtit,ampak druga ne bo vec mogoce,saj jim na vsak nacin pobegne.

Kaksno vezo pa imata evtanazija in nemarnost lastnika? Zdravega psa, ki uhaja od doma zato, ker je lastnik neodgovoren, se po zakonu ne sme evtanazirati, temvec mora lastnik psu onemogociti uhajanje, oz. ga sploh kakorkoli imeti pod nadzorom. Dogajalo se bo tocno tako dolgo, dokler ne bo nihce ukrepal - poklical policije ali zavetisca (kadarkoli bo pes brez nadzora in na javnih povrsinah brez vrvice in lastnika. Ce pustite vsi na miru psa in lastnika, bo pac ostalo tako, kot je.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: branka , torek, 11.08.2009 : 13:56:50
Ja, to je tudi mene zmotilo...kar takoj usmrtitev  >:( dej no, pa saj nismo nacisti v II. sv. vojni, da bi se šli na tak način. Od kje ti to, da bi bilo potrebno zdravega, mladega psa usmrtit samo zato, da ne bo mogel več pobegniti ? A si ti iz lune padla ? A ti bi ga kar, da ne bi več težil tvojemu psu ? A veš da je zdravega mladega psa kaznivo evtanizirati ? Bi se ti dobro počutila, če bi usmrtili tvojega ?  :-\ A se ti ne zdi, da je za pobeg psa kriv lastnik ? Al kdo je za tebe tukaj kriv ? Malo manj paranoje, pa malo več pameti v roke, pa bo.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , torek, 11.08.2009 : 14:06:45
Kis je psu ravno prav zoprn, da ga mine veselje do pretepa. Deluje po istem principu kot citronela, ki jo dajejo v ovratnice proti lajanju, samo da je bistveno cenejši. Psa rahlo peče, predvsem pa mu zelo smrdi. poprovega spreja ti ne priporočam, če si ne upaš uporabiti kisa, si tudi tistega ne boš + če slučajno pošpricaš svojega psa bo huje kot bi bil pasji "napad".
Za samojeda bi bilo najbolje, da ga sedanjemu lastniku odvzamejo in mu najdejo primernejšega. Ne bo nehal uhajti, ne glede na to, kaj bo storil sedanji lastnik. In pes zanesljivo ni tako agresiven, da ga sposoben vodnik ne bi mogel pošlihtat v par dneh (če je res samojed in ne nekaj xy z belo dlako).
Vendar se tvoj problem s tem ne bo rešil - res rabiš nekaj samozavesti in otresti se moraš strahu pred psi. Potem ti ne bo hodilo po glavi, kako bi bilo treba usmrtiti pse, ki so ti napoti.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kocka , torek, 11.08.2009 : 14:31:54
Jaz pa ne morem verjet, da pes ni mogel ven opraviti potrebe, pa čeprav je izgledalo, da ga tišči, če sem prav razumela :-\.
Kar se pa steklenice tiče, če boš začela s seboj jemati kis - vzemi tisto, ki ima gor tisti patent, ko samo potegneš, pa se odpre (je npr. na na steklenicah z vodo), pa samo fejst stisneš in nastane tak krasen curek, da lahko še dobro naciljaš, kam zaliješ.
Da ti v paniki in strahu ne bo potrebno še zamaška odvijati, pa psa držati...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , torek, 11.08.2009 : 15:06:38
Jaz imam vedno sabo poprov sprej, ker je bil moj kuža tudi napaden, nisem ga pa do sedaj še uporabila, se pa tudi pri nas prosto sprehajajo trije psi, sem že šla dat prijavo na policijo, ker je en mešanec podoben nemškemu ovčarju že večkrat silil v naju, pa policija ni naredila čisto nič. Šla sem tudi do lastnika ker vem čigav je pes in mi je rekel da on lahko spušča psa kakor mu paše..


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ticka , torek, 11.08.2009 : 15:09:13
Zavetišče! Zakaj v takih primerih ne pokličite zavetišče? In vztrajat pri policiji.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , torek, 11.08.2009 : 15:14:41
Hm, v bistvu sploh nisem vedela, da so za to pristojna zavetišča. Sej bi res lahko poklicala, glede na to, da je pes tudi izredno suh, ga očitno zanemarjajo in jim ni mar zanj.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Jana , torek, 11.08.2009 : 15:27:05
Lynn, lepo prosim, malo sirine.
Zavetisce se ne klice samo, ko je pes zanemarjen, temvec takrat, ko je pes brez lastnika, oz. ko lastnika ni blizu. Gre za tako ali drugace zapuscenega / izgubljenega / tavajocega ali samo sprehajajocega se psa. Ce pes ogroza nas, druge ljudi ali zivali, je treba klicati Policijo in vztrajati na resitvi problema. Ce ne reagirajo na prvi klic, morajo na drugega. V vsakem primeru so na 113 dolzni reagirati, ti pa povedati svoje podatke in okoliscine, zaradi katerih je potrebno takojsnje njihovo posredovanje. Posebej takrat, ko ogrozajo promet, kar pa je vedno, ko se setajo okrog.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , torek, 11.08.2009 : 18:01:43
OMGGGGGGG  :'( :'( >:( prav jokala sem se zraven,ko sem brala tvoj prvi post,Mel.  :'(

Ne morem verjeti. Jaz bi umrla. In zdaj me je se bolj strah ven,ker po nasem mestu tava samojed,in napade vse pse,ki jih vidi. Kriza,zdaj uciraj sma sla samo 1x ven,danes pa ze 2x. P mi srce 900 na uro bije,skos gledam okoli.

Najraje mam svojga kuzka,ampak ce bi se se enkrat odlocala,bi pocakala da imam svojo hiso in TERASO!!! ,kjer bi se moj Pik znorel. Po mestu me je ZELO strah hodit  :'(

Mel,upam da bo hitro boljse.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , torek, 11.08.2009 : 18:06:15
joj sele zdej sm vidla da je tema prestavljena in da je mel o tem pisala ze pred tremi leti.

Mel,in kako je zdaj z vami? Se psicek se boji ?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , torek, 11.08.2009 : 18:10:34
ja glej,sej jaz ga ne bi dala usmrtit. Ampak da je pa tako zelo nevaren?????
In ja,nic,popolnoma nic ne pomaga. Ketno si je reso,usel. So mu dal pastirje na ograjo,se je 2x zagnal,ga je streslo,zdaj je pa spet usel. Ko so ga meli zaprtega v hisi,jim je vrata dol utrgal.

Se obstaja kaka opcija,da to resijo. Ja,jaz sem danes mislila takoj na policijo,pa ga se nisem videla. Mogoce so le prisli ponj.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: branka , sreda, 12.08.2009 : 08:16:28
OMGGGGGGG  :'( :'( >:( prav jokala sem se zraven,ko sem brala tvoj prvi post,Mel.  :'(

Ne morem verjeti. Jaz bi umrla. In zdaj me je se bolj strah ven,ker po nasem mestu tava samojed,in napade vse pse,ki jih vidi. Kriza,zdaj uciraj sma sla samo 1x ven,danes pa ze 2x. P mi srce 900 na uro bije,skos gledam okoli.

Najraje mam svojga kuzka,ampak ce bi se se enkrat odlocala,bi pocakala da imam svojo hiso in TERASO!!! ,kjer bi se moj Pik znorel. Po mestu me je ZELO strah hodit  :'(

Mel,upam da bo hitro boljse.

Pol pa najboljš, da doma ostajaš, pa gre na sprehod kdo drug, če si res taka boječka, sorry  ::)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , sreda, 12.08.2009 : 09:54:54
Pravzaprav bi se morali tisti, ki se bojijo psov svojega strahu najprej temeljito znebiti, preden si omislijo lastnega psa. Le kako naj se pes normalno vede ob  histeričnem vodniku? pes ne more normlno živeti, če njegovemu lastniku, ki naj bi bil tudi vodnik in zaščitnik, pade srce v hlače že, če njegovega psa nekdo prijazno povoha. Zgodi se lahko dvoje: pes postane enako prestrašen in histeričen kot vodnik, ali pa se postavi ubogemu lastniku v bran. Oboje je enako slabo.

Mimi, dvomim da si v resnici že videla nevarnega psa. Mislim res nevarnega. Samojed, ki se trga iz ketne in uhaja je vsekakor zoprn in hudo nadležen in bi ga bilo treba lastniku odvzeti. Vendar pa  daj, malo pomisli, pes ima kakšnih 25kg max. In je en sam. Predvidevam, da se spušča v pse, ne v ljudi.  Oprosti,  ampak pri takih psih običajno zaleže že beseda, če ga dovolj ostro spodiš. Se pretvarjaš da pobiraš kamen ali pa mu zažugaš s palico. Če to ne zaleže, pa kis v glavo ali pa eno po buči recimo s karabinom od povodca. In namesto da se ti zapiraš v hišo in trepetaš od groze, bi se zoprnež hitro naučil, da se je bolje izogniti tabi.
Kot zakleto imajo psi, tudi tisti, ki sicer niti niso hudi,  strašansko veselje s strašenjem tistih, ki se jih že tako in tako bojijo.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Teja , sreda, 12.08.2009 : 10:18:48
 ;D
Lanabela, vedno rada prebiram tvoje poste. Resnični in poučni ;)
Ja, malo ljudi je videlo resnično nevarnega psa, se strinjam. Sama ga v dobrih 16 letih še nisem, pa sem tudi kaj že riskirala, pa se je izkazalo da sem bolj nevarna jaz kot oni ;)

mimi, a starši ga pa ne morejo ven peljat, če se ti bojiš?
 kuža mora lulat/kakat in ni dobro, da zadržuje!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Houdini , sreda, 12.08.2009 : 10:22:31
Glede njenega strahu pred samojedom mislim, da je verjetno kriva tudi histerija drugih lastnikov psov iz blokov (pravi da so že vsi psi tam pogriženi), ki lahko da so se s samojedom stepli, kazali zobe, mogoče tudi res bili obglodani.

Mimi priporočam, da se s svojim psom vpiše v kako pasjo šolo, da bo videla kako poteka socializacija med psi, njihovi medsebojni odnosi in da ni vedno vse tako grozno kot mogoče izgleda...  Ravno sedajle septembra se bodo zopet začele.

Si mogoče kdaj videla dva mlada psa (ali pa pravzaprav tdudi ne mlada) kako se igrata (ne trdim, da se samojed le igra, dajem samo primer)? Velikokrat izgleda, kot da bosta na koncu eden brez glave, drugi pa brez vsaj noge in repa. Zraven lahko brundajo, renčijo (drugače kot takrat, ko je grozeče), zobje se bliskajo na vse konce in kraje ...

Poskrbi tudi, da ne bo tvoj pes tisti, ki bo sprožil pretep. Ne vem če kje piše a zdi se mi da je manjše rasti? Ne pusti mu, da oblaja vsakega, ki je večji od njega, samo zato ker je majhen. In kot so že napisali, če boš ti vsa prestrašena in boš skakala u luft pri vsaki senci, bo takšen tudi tvoj pes. Pojdi lepo na sprehod imej ga sicer blizu sebe za vsak slučaj ampak ne pričakuj napadalnegga psa v vsakem grmovju. Če te je močno strah izberi pot, kjer imaš najboljši razgled.
In pomisli kako se počuti tvoj kuža, ko ga tišči ven, pa zaradi tvojega strahu ne sme?  




Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 11:15:23
branka teb je lahko rect ko mas taga velikana. Isto ko da bi ti svojga pred medveda postavla,tak je pa men !!!!!!!!!

lanabela: js se psov ne bojim. Razen tega. Vsaki dan scota najmanj 2 psa,kk naj bi se ne bala?? wtf  Ce hoces psa zascitit se tebi grozi z rencanjem. Pol pa sm js bojecka,glede na to,da ze pol mesta s sabo nosi noz,ko gre na sprehod- IZKLJUCNO ZARADI TEGA SAMOJEDA!!!

houdini: vsaki dan vidim kk je pes igra z drugim psom,ker jih srecama velik na tedn,in se prijazno igrata!!
Kot pravim,me ni strah psov,obozujem jih,tudi samojeda bi,ce neb mela Pika.

Moj pes nikol ni sprozil pretepa,je prijazn,zarencat niti ne zna. Neki godrna ko mu kako igracko uzamem,da bi pa prav zarencal pa ga se enkrat nisem slisala. Ja mini pekinezer je ...

Pa ne skacem u luft ... js svoj strah ne kazem navzven...

ja sma sla vn,zdej grema,ampk pac sma mal vzuni. Prej sma bla pa po cele dneve zuni. Zdej pa sam za 10 min najvec ko gre vn. Raj potrpi tole da odstranijo tizga psa,ko pa da ga mrttvega dumu prpelam!!
Ze ena se je na enem drugem forumu neki jaco delala... ko sm jo pa povabla nej se sooci z tem samojed,ker ona to kao zna in ve,je pa utihnila pa je na spregled ni vec. Jao... in ja pomoje JE to nevarn pes,da se zazene,zgrize,pa gre. In to v VSAKEGA psa k ga vidi!!!
Mislim da vam vse pove to,da je ljudje ze tak strah,da s sabo nosijo noz,ter jih je zelo malo videti zunaj. Prej smo se nonstop srecevali,zdaj ko gledam v park cez okno,jih je tako malo kot nikdar prej.

Razumem psa,ki bi rad mir,pa zacne rencat,ces umakni se. Ne razumem pa psa,da ti brez cesarkoli napade!
In ja,ko se bomo tega znebili,bo spet en nov. Upam da repkomigajocek :) Vceraj se je pojavil se en crn,velik. Ne vem,ce je nevaren.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Jana , sreda, 12.08.2009 : 11:19:06
mimi89bu, zgornje je tvoj zadnji objavljen post v stilu gostilniskega pisanja. Pisi slovensko.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: frigga , sreda, 12.08.2009 : 11:24:32
mimi89bu, igra je lahko tudi tole:

(http://www.moj-album.com/slike/14804817/kW14KKnMmE39rA4X.jpg)

in tole  :P:

(http://www.moj-album.com/slike/14804817/JhWM5jo6wIjXbsRu.jpg)

P.s. Obe psici sta še vedno živi.

P.s.2 Da ne kažem slik, kako se igrata Sisi in Ronja. Ker bi kdo mislil, da organiziram pasje boje. 8)

Če pa ste presodili, da je pes RES nevaren za okolico, potem mi pa res ni jasno, zakaj še niste poklicali policije.




Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , sreda, 12.08.2009 : 11:32:15
No, jaz sem nekaj resnično nevarnih psov že srečala in enega takega, ki je spravil več ljudi v bolnico, tudi podedovala in imela več let.
In ne, samojed, ki uhaja z dvorišča se prav gotovo "ne želi samo igrati".  Psi, ki se trgajo s keten in skačejo čez ograje so zoprni in prav pogosto koga tudi rahlo naluknjajo. Ravno nevarni pa niso in tako načeloma jih sploh ni težko odgnati.
Mimi, bolje da se nehaš zmišljevati. če bi bil pes res tako nevaren in bi pol mesta zaradi tega hodilo okrog z noži, potem bi bil tvoj problem že davno rešen.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Teja , sreda, 12.08.2009 : 11:44:40
 ;D
kakšnimi noži, kaj pa boš z nožem :P solzilec ali kis kot je bilo že rečeno ::)
če je pes nevaren se pokliče policijo, ne vem koliko nas bo to moralo še napisat?
Lanabela, me pa res zanima; si že kdaj kaj skasirala? ::)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: branka , sreda, 12.08.2009 : 11:52:15
mimi89bu, jaz nimam velikana, moj ima samo 25 kg. A te spominja kaj na samojeda ?  :P

Saj verjamem, da zna bit samojed, ki nima nobene komande, nobenega nadzora in ni zlaufan zelo tečen in nadležen. Nekaj mi povej, kaj ti narediš, ko ga na sprehodu srečaš ? A vzameš svojega psička v naročje ? Ker potem se mu zna tole še bolj zanimivo zdeti...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lanabela , sreda, 12.08.2009 : 12:07:57
U Teja, sem jih skasirala, pa ne malo. Samo ne na sprehodih s psi, ampak na kolesu ali na mopedu od psov, ki so uletavali iz dvorišč. Nič resnega, različno globoke luknje pač. Mi je pa šlo trikrat resno za nohte in bi se lahko slabo končalo. V zadnjih letih se je uletavanje psov izredno zmanjšalo, vsaj za 10x.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Houdini , sreda, 12.08.2009 : 12:11:28
Kje pa se sprehaja tale samojed ubistvu?


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 13:16:59
mimi89bu, igra je lahko tudi tole:

(http://www.moj-album.com/slike/14804817/kW14KKnMmE39rA4X.jpg)

in tole  :P:

(http://www.moj-album.com/slike/14804817/JhWM5jo6wIjXbsRu.jpg)

P.s. Obe psici sta še vedno živi.

P.s.2 Da ne kažem slik, kako se igrata Sisi in Ronja. Ker bi kdo mislil, da organiziram pasje boje. 8)

Če pa ste presodili, da je pes RES nevaren za okolico, potem mi pa res ni jasno, zakaj še niste poklicali policije.




frigga to sem ze vse videla. Od kolega pitbull se tak igra z Pikom,ga razjezi,potem se Pik razjezi,Mike ima pa se vecje veselje hehehehehe res sta smesna,izgleda pa res,kot da se bosta scotala. Poznam take igre dobro. Locim jaz med igro in napadom,brez skrbi,moj Pik je biu ze napaden od 2 psov,prvic nisem mogla nic. Se je izvlekel iz ovcarjevga gobca,in zbezal. Ujela sem ga,od tedaj naprej vedno ko vidi tisto ovcarko jo nalaja. Drugic ga je pa resil omenjeni pitbull,s katerim se imata ful rada. En orjak se je spravil nad Pika,ko je Mike to videl,je skocil vmes,resil Pika.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 13:19:06
No, jaz sem nekaj resnično nevarnih psov že srečala in enega takega, ki je spravil več ljudi v bolnico, tudi podedovala in imela več let.
In ne, samojed, ki uhaja z dvorišča se prav gotovo "ne želi samo igrati".  Psi, ki se trgajo s keten in skačejo čez ograje so zoprni in prav pogosto koga tudi rahlo naluknjajo. Ravno nevarni pa niso in tako načeloma jih sploh ni težko odgnati.
Mimi, bolje da se nehaš zmišljevati. če bi bil pes res tako nevaren in bi pol mesta zaradi tega hodilo okrog z noži, potem bi bil tvoj problem že davno rešen.


aha zdaj si pa zmisljujem,ker povem da je ljudi strah in nosijo s sabo noz.
Je to drugace nenavadno? Ni. Tudi jaz bi ga nesla s sabo,ce bi vedela,da imam srce,da ubijem zival.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 13:20:11
;D
kakšnimi noži, kaj pa boš z nožem :P solzilec ali kis kot je bilo že rečeno ::)
če je pes nevaren se pokliče policijo, ne vem koliko nas bo to moralo še napisat?
Lanabela, me pa res zanima; si že kdaj kaj skasirala? ::)

policija nic ne ukrene. Soseda,ki je imela napadenega psa ze drugic od samojeda,je sla na policijo,pa so rekli naj se obrnemo na lastnike.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 13:22:28
mimi89bu, jaz nimam velikana, moj ima samo 25 kg. A te spominja kaj na samojeda ?  :P

Saj verjamem, da zna bit samojed, ki nima nobene komande, nobenega nadzora in ni zlaufan zelo tečen in nadležen. Nekaj mi povej, kaj ti narediš, ko ga na sprehodu srečaš ? A vzameš svojega psička v naročje ? Ker potem se mu zna tole še bolj zanimivo zdeti...

ne,jaz sem ga enkrat videla ko sem bila s Pikom zunaj,drugace ko sem sama ga veckrat vidim. Ko sma ga pa s Pikom srecala,pa sva se skrila v grmovje  ::)


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 13:24:05
Kje pa se sprehaja tale samojed ubistvu?

po mestu. V Slo.Konjicah.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Lynn , sreda, 12.08.2009 : 15:18:24
Samo to da pa je policija rekla, naj se obrnejo na sosede, potem ko je samojed psa dejansko napadel, pa težko verjamem, ker moj pes je bil tudi napaden in poškodovan in ko sem to prijavila na policiji so šli psa iskat in so ga tudi ujeli in lastnik mi je plačal 'škodo' ki jo je naredil mojemu psu.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: nasty99 , sreda, 12.08.2009 : 16:19:03
To da je policija rekla da naj se obrnete(jo) na sosede, tudi jaz težko verjamem. Mi je samo enkrat v 4 letih iz dvorišča pobegnil leonberger in je en sosed klical policijo. Pri nam so bili v 15 min. In tudi kazen smo plačali. Tako da policija ukrepa. Verjemi.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: ticka , sreda, 12.08.2009 : 16:34:43
Vztrajaj, če policaji nočejo ukrepat! Pač, pokličeš 10x na dan.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: taii , sreda, 12.08.2009 : 20:34:55
Me pa res zanima s kirega kraja ste,tisti ki pravite,da je policija ukrepala takoj.? Mene je sosedov pes,če se mu sploh lahko tako reče,napadel na lastnem dvorišču. Ko sem poklical policijo,mi je policaj na tel.zatrdil da oni niso tu,da bi pse okoli lovili!!!!


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: mimi89bu , sreda, 12.08.2009 : 20:49:52
zakaj meni ne citira vec??
taii,smo na istem.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Yo , četrtek, 13.08.2009 : 02:51:13
Lovili jih res ne bodo, lahko pa napišejo kazen. Če je bil vaš privezan, tisti drugi pa ne...


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: kastelecu , četrtek, 13.08.2009 : 06:19:44
Samo to da pa je policija rekla, naj se obrnejo na sosede, potem ko je samojed psa dejansko napadel, pa težko verjamem, ker moj pes je bil tudi napaden in poškodovan in ko sem to prijavila na policiji so šli psa iskat in so ga tudi ujeli in lastnik mi je plačal 'škodo' ki jo je naredil mojemu psu.
To da je policija rekla da naj se obrnete(jo) na sosede, tudi jaz težko verjamem. Mi je samo enkrat v 4 letih iz dvorišča pobegnil leonberger in je en sosed klical policijo. Pri nam so bili v 15 min. In tudi kazen smo plačali. Tako da policija ukrepa. Verjemi.

emmm..

Policija NI rekla, naj se obrnejo na sosede, ampak na lastnike... ::) Še enkrat preberita:

policija nic ne ukrene. Soseda,ki je imela napadenega psa ze drugic od samojeda,je sla na policijo,pa so rekli naj se obrnemo na lastnike.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Houdini , četrtek, 13.08.2009 : 07:11:38
Policisti včasih potrebujejo nekaj usmeritve. Če dajete vsaj občutek, da veste o čem govorite, in da veste kako morajo oni ukrepati je včasih velik plus (ne vedno, ampak pogosto). Poleg tega   se pa splača bit tečen, pokličeš enkrat te odpravijo, pokličeš še enkrat pa še enkrat ... na koncu nekdo reagira


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: taii , ponedeljek, 17.08.2009 : 14:21:58
Hmm ja..Tečnarit?? Ja verjetno pomaga. Sam malo se bojim,da ti ne v zameno še zaračunajo intervencijo. Žalostno je,da mora človek policiji tečnarit,da ukrepa. Še lepše pa zgleda,če ti rečejo,da se obrni na lastnika živali.... Verjamem,da se jim ne da oz.da niso ne pripravljeni,ne poučeni za lovljenje psov,ampak zakaj treba vedno čakat dokler ni prepozno. Ljudje mnogo opozarjajo na spuščene nevarne pse,pa nihče ne ukrepa dokler ni kakšnega hudega napada."Po toči zvoniti je prepozno" Če je ze tako naj uredijo odelek ali službo,ki bo skrbela za take zadeve..in seveda naj bojo poučeni za delo z živalimi.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: Jana , ponedeljek, 17.08.2009 : 16:03:20
Ah, taii in ostali, samo z jambranjem se pa res ne bo nic premaknilo na bolje. Kaj mislis?

Stevilka 113 je, recimo, za intervencije. Tam ti sicer ne bodo poslali policaja, ce ne bos vmes rekla, da lezi pes sredi ceste in direktno ogroza promet, ti bodo pa dali telefonsko stevilko pristojnega zavetisca in tja je treba potem poklicati. Ker policaji res ne lovijo psov po cestah (razen, ce ogrozajo promet, potem posredujejo), jih pa lovijo pristojni iz zavetisc, oz. v vecini zavetisc ti bodo rekli, da poskusi psa zadrzati, privezati, zapreti ..., oni pa so dolzni priti po neposkodovanega psa v 24 urah, po poskodovanega pa v 4 urah. Ce psa ni mogoce zadrzati, je pac treba klicati 10x, ce 10x v enem kratkem obdobju istega psa videvas. Kaj menis? Noben pes ne bo umaknjen s ceste, ce bos tukaj napisala, da policaji ne opravljajo svojega dela.

Ce ves, kdo je lastnik, je itak najlazje sprintat nekaj clenov zakonodaje in vreci v njegov kaslc. Ponavadi pomaga, da so psi "obvescenih" lastnikov vsaj nekaj casa pod nadzorom.

Je pa mogoca tudi prijava na obmocni VURS. Vsakokrat, ko vidis istega psa, da se seta brez lastnika, naredi fotko tako, da se vidi, kje se je nahajal (cesta in kaksen objekt) in ko imas nekaj take dokumentacije skupaj z datumi, urami in lokacijami zbrane, se poslje prijava in zahteva odgovor, kaj so resili. Pomaga, ce ves, cigav je pes.

Dokler bomo pa samo bluzili, kako nihce nic ne naredi, se ne bo nic zgodilo.

Glede zaracunavanja intervencije bi pa rekla, da je podobno, kot pri vseh drugih stvareh - brez pretiravanja, pametovanja in histerije. Nasteje se dejstva in ce ne gre drugace, naslednji dan spet in spet. Je pa pri tem treba poznat nekaj zakonodaje in svojih pravic in dolznosti.


Naslov: Re: Napad na mojega psa
Poslano od: taii , četrtek, 20.08.2009 : 15:37:35
Zal ga ne lovijo tudi,če ogroza ljudi. Govoril sem o napadu psa.Če Te pes napade mislim,da bi vsekakor morali ukrepat. No sej,ko si na šivanju,bodo že prišli za zapisnik..