mojpes.net

o psih => Koža in dlaka => Sporočilo, začeto od: kaja , sreda, 21.08.2002 : 16:12:24



Naslov: Izpadanje dlake
Poslano od: kaja , sreda, 21.08.2002 : 16:12:24
Zdi se mi, da moja Kaja letos izgublja ogromno dlake. Več kot prejšnja leta. Izgleda kot oskubljena kura. Tisto malo dlake kar pa je ostalo na njej pa je brez leska in trdo na otip. Že 14 dni pa se tudi  trudiva iztrebit bolhe, vendar trenutno brez uspeha. Njeno praskanje je stvar le poslabšalo. Prej bleščeč kožušček zdaj izgleda obupno. Nad bolhe grem danes spet z desektinom, kaj pa naj storim z dlako? Nekje ste omenjali neke tablete, vendar se ne spomnim imena. Bi pomagale v mojem primeru? lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: VZ , sreda, 21.08.2002 : 20:08:29
Koliko je psička stara in ali je sterilizirana ter kakšne pasme?


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Alien , sreda, 21.08.2002 : 20:44:11
Ja Dermatin tablete bi sigurno pomagale, samo je treba odpravit vzrok tega oz. ugotoviti kaj je vzrok.... ???
Dermatin že preprečuje izpadanje dlake ampak ne popolnoma, pripomore pa k lepši in seveda k manjšemu izpadanju...

LP


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , četrtek, 22.08.2002 : 10:03:53
Kaja je stara devet let, ni sterilizirana in je mešanka s koker španjelom. Dlako ima podobno kot kokri. lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: VZ , četrtek, 22.08.2002 : 10:33:45
Pri psičkah je velikokrat vzrok za izpadanje dlake hormonskega značaja. Moji starejši psički je dlaka vedno začela izpadati kakšen mesec ali dva po vsaki gonitvi in to zelo nahitro, se je pa do naslednje gonitve stvar vedno lepo popravila. V takem primeru ne pomaga čisto nobena stvar. Se je pa to izpadanje nehalo po prvem leglu. Vendar, glede na to, da je tvoja stara devet let, je vprašanje, če je vzrok to, ker bi se verjetno pojavilo že prej. Možno pa kljub temu je.

Druga stvar, ki jo pri mojih opažam pa je, da na dlaki izgubljajo in pridobivajo po obdobjih in zgleda kot da bi jo komplet zamenjali na vsaka tri ali štiri leta.

Če ne opaziš tudi kakšnih sprememb na koži oz., da bi dlaka izpadala v šopih, lahko poskusiš s kakšnimi Dermatin tabletami ali, morda še bolje, z Biotinom (je pa ta postal zelo drag in ga je zato včasih tudi težko dobiti) ali s kakšnimi olji, ki so bogati z omega 3 in omega 6 mašč. kislinami (dermanorm, lososovo, tudi kalčkovo), vendar ne garantiram uspeha. Kaj pa hrana? Si jo kaj menjala zadnje čase?


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , četrtek, 22.08.2002 : 13:50:00
Psička se bliža svoji naslednji gonitvi (čez približno dva meseca), prejšnjič se je gonila konec februarja. Je pa imela   letos prvič navidezno brejost. Toliko o hormonskih spremembah. Drugače pa ji dlaka izpada enakomerno, ne v šopih, kot vsako leto poleti, vendar letos intenzivneje. S tem mislim, da ji izpada že skoraj dva meseca, ponavadi pa se sleče v dveh tednih. Pa še veliko več je izpadle dlake kot ponavadi. Najbolj se to vidi po vratu in po zadnjih nogah, kjer ima zelo bujne "hlačke". Zdaj tam štrlijo posamezne dlake, trde kot pri terierju, da je prav smešna za pogledat.
Hrane nisem menjala, že več kot dve leti je technical, vmes pa malo nutro. Kadar pa ji kuham pa vedno dobi  zraven tudi olivno olje, kvas ali jajce po priporočilu veterinarja.

Kot sem že rekla se je stvar poslabšala zaradi bolh. Danes sem spet našla eno, čeprav ima psička Frontline, stanovanje pa je razkuženo z desektinom. Včeraj sem jo še skopala, pa ni nič bolje. Verjetno bom kupila še Program, saj sem ga včasih uporabljala in se mi je zdel kar učinkovit. Ker pa še ni minil niti  en mesec odkar sem ji dala frontline, pa ne vem ali ga lahko kombiniram s Programom. lp in hvala


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Tara , petek, 23.08.2002 : 09:29:08
Jaz sem tudi danes opazila na moji eno bolhico (najbrž ni edina) čeprav ji dajem Frontline vsak mesec (zaradi klopov). Od zadnje ampule pa ni minil niti mesec...  ::) :-/
Psička živi v pesjaku. Kakšen nasvet?  ???


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Peibie , petek, 23.08.2002 : 09:39:17
Hojla, Kaja!
Ekola, se moje izkusnje: Ce se prav spomnim, je imela Kaja kar mocno navidezno brejost po zadnji pojatvi, a ne? To v povezavi z rednim menjanjem dlake pri moji dami pripelje do katastrofalnega odpadanja dlake. Po navidezni brejosti sicer vedno odvrze nekaj dlake, ce pa to sovpada z menjanjem dlake, je grozljiva.
Razlog pa je lahko tudi to, da Kaja ni vec rosno mlada in regeneracija dlake poteka pocasneje.
V obeg primerih ji lahko pomagas, da dlako hitreje obnovi, z raznimi prehrambenimi dodatki, ki so ti jih ze napisali. Lahko pa poskusis tudi z The Missing Link, ki ga nekateri blazno hvalijo in se ga da zdaj dobiti tudi pri nas. Tako kot ostali dodatki je tudi ta bogat z omega 3 in omega 6 mascobnimi kislinami. Jaz sem nad njegovimi ucinki naravnost navdusena.
Kar se pa bolh tice, jaz se vedno prisegam na sampon proti bolham in precesavanje z gostim glavnikom, ko se ze pojavijo. Za okolje, to je stanovanje, se je pri nas po vsem eksperimentiranju najbolje obnesel Bolfo za okolico. Psicke imajo trenutno verminex in stronghold, ki ju lahko mirno kombiniras.
Ce je pa tudi dlaka, ki jo Kaja ima, utrujena, bi ji mogoce dobro del kaksen balzam za dlako.
Pocohaj obe malcici se v mojem imenu,
Mojca


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: simi , petek, 23.08.2002 : 09:50:39
Ko ze odpravljas bolhe, je pametno, da ji das tudi Pratel, da odpravis vso golazen. Bolhice oz. licinke se lahko naselijo tudi v anusu ali njegovi okolici (je fino toplo in vlazno).


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: brin , petek, 23.08.2002 : 10:24:23
Tara,
ali sploh lahko dajes psu Frontline vsak mesec? Frontline drzi namrec 1 mesec proti klopom in 3 mesece proti bolham. Jaz sem vedno pocakala vse dokler nisem nasla prve bolhe na psu, nato sele sem mu dala novo dozo. Ali ni premocno, ce dajes psu to vsak mesec?


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , petek, 23.08.2002 : 15:54:49
Hej Peibie!
Preden se zahvalim za odgovor naj te poučim, da je moja Kaja še vedno rosno mlada! Jasno?  ;D
Kaj je The Missing Link? Hrana ali dodatek h hrani? Bomo nabavili.
Bolhe tudi jaz iztrebljam z glavnikom, vendar enostavno ne moreš najti vseh, pa še poskačejo dol. Čeprav se mi zdi, da so bile zadnjič malo zadete od Frontlina.  ;D So se bolj plazile kot skakale. Ponavadi tudi jaz uporabljam Bolfo za okolico, vendar mi ga je zmanjkalo in ga nisem nikjer našla, pa sem kupila Desektin. Sicer sem pa res že blizu bankrota, se mi zdi, da sploh ne kupujem drugega kot Frontline, Pratel in podobne poceni zadevice. Potem pa še tista 45 kilska pasja zadeva pri fantu potrebuje dve dozi, pa še eno mrcino ima pri starih starših. Če hočem, da Kaja nima bolh, kupujem za celo žlahto, pasjo seveda.
Obe zverinici se trenutno pretegujeta po postelji, ena utrujena od prenažrtosti, druga pa od kopanja ogromnih lukenj.  Jih šibam počohat. lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Tara , petek, 23.08.2002 : 20:41:25
Brin, jaz sem se pred tem pozanimala pri veterinarki in je rekla da v sezoni klopov lahko dajem Frontline vsak mesec, proti bolham je tako ali tako zaščitena (očitno ne več  ::) ). Torej naj to psu ne bi škodilo. Kako pa naj drugače, če se klopi začnejo pojavljat po enem mesecu jaz pa naj bi čakala še mesec do dva?! Ne, hvala!
Kaj pa ti uporabljaš pri svojem psu?
Lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Peibie , sobota, 24.08.2002 : 08:57:20
Sorry, sorry, sorry, Kaja!  :-[
Saj sem ful razmisljala, kako naj to na pisem. Kaja je seveda se mladicek. To je vendar jasno. Nas Fik je bil pri 15 se cisto rosno mlad.
The Missing Link je dodatek prehrani v obliki prahu.
Mojca


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: brin , ponedeljek, 26.08.2002 : 06:46:18
Tara, jaz uporabljam Frontline, ampak vsake 3 mesece dam 1 pilulo - nisem vedela, da lahko pogosteje dajem pilulo.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Tara , ponedeljek, 26.08.2002 : 20:49:56
Brin, meni je bilo rečeno, da s tem ni nič narobe in zato to prakticiram, ker so se po enem mesecu začeli pojavljat klopi. No, zdaj jih je že nekaj manj in bom ampule dajala na 2-3 mesece predvsem zaradi bolh.
Kakšno pasmo pa imaš?
Lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: brin , torek, 27.08.2002 : 07:00:28
Tara, imam zlatega prinasalca.
Res nisem to vedela. Je pa to res zoprno s temi klopi, jaz ga  non stop pregledujem za klopi in jih odstranjujem  kar z pincetami. Se dobro, da je zelo svetle barve,da jih takoj zagledam  ;D
LP.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: DeeDee , nedelja, 09.03.2003 : 18:57:08
Hoj!

Večkrat sem že slišala, da začne psičkam izpadati dlaka po gonitvi in se sprašujem, če bo isto tudi pri Luni. To pa zato, ker je ogromno dlake izgubila približno dva meseca pred gonitvijo (goni se pa ravno te dni). 14 dni smo se "bojevali" s celimi kupi dlake, dnevno jo je s krtačenjem šlo stran za eno vrečo in ko je odvrgla še zgornjo tršo se je zadeva popolnoma zaustavila. Nikjer nobenih dlak, jupi!  ;D
Sedaj ima zelo lepo svetlečo dlako, oskubljeni deli so se zarastli in si prav nič ne želim, da bi jo po gonitvi še enkrat izgubila v takih količinah... :-/


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: KARMEN , ponedeljek, 10.03.2003 : 09:22:45
Za izboljšanje kakovosti dlake so dobre Dermatin tablete, še boljši pa je Mirra coat sirup. S Frontline ampulami pa imam težave, ker kljub temu, da jih dajem psom vsak mesec že nosijo klope domov, danes sem celo našla enega debelega na tleh(je že odpadel, ker se je napil). Bom šla v Trst in kupila šprico, da bom psa dobro našpricala, ker se pri mojih psih ampule ne obnesejo dovolj dobro. Mogoče so učinkovite bolj na mestnih psih, za tiste na deželi blizu gozda je potrebna močnejša zaščita po celem kožuhu.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: muca , četrtek, 24.04.2003 : 12:17:13
Kje se dobi The Missing Link?

LP


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Kapitan_Nemo , četrtek, 24.04.2003 : 15:33:34
http://www.mitax.si
...na Parmovi 53 v Ljubljani (nad VURSOM) tel:: 014363185 8)


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Dani , petek, 25.04.2003 : 06:40:02
The Missing link se dobi tudi v trgovini za zivali na Linhartovi 66 v Ljubljani, telefon 01 437 77 88. Dobijo se 3 variante: vegetarijanska (za pse in macke), za pse in za pse z dodatkom za sklepe in kosti.


Naslov: Izpadanje dlake-na pomoc!!
Poslano od: retrieverka , petek, 09.01.2004 : 14:04:10
Moji psicki je zacela izpadati dlaka-spet! Lani poletni smo imeli grozen problem. Sredi poletja ji je zacela izpadati dlaka, simetricno po obeh zadnji nogah, nato po trebuhu, vratu...v bistvu je ratala skoraj gola. Pri veterinarju so ji pregledali mikroskopsko dlake oz. nekej takega pa so rekli da ni nic zunanjega (najbrz) in da je mozno napacna hrana ali navidezna brejost kriva. Dobila je dietno hrano eukanuba. No in zdaj se je stvar ponovila-zdajle sredi zime psica pa zivi zunaj :-\ :'( Trenutno ni nobene nav.brejosti, gonitve v blizini, je pa eukanubo s katero ni imela problemov nikoli. Kaj naj naredim???? Je imel kdo podobne probleme. Zdajle bom skocila kupit ampule za bolhe za vsak slucaj in dietno hrano ker bi rada preprecila vecji obseg vsega skupaj ker imava zdajle kar nekaj razstav pred sabo, prav zato se obracam na vse vas...PROSIM??? :'( :'(


Naslov: Re:Izpadanje dlake-na pomoc!!
Poslano od: kaja , petek, 09.01.2004 : 14:46:24
Nam je pri prhljaju in odpadanju dlake pomagal missing link, predvsem pa sprememba prehrane. Ko sta psa zacela dobivati vsaj nekajkrat na teden svezo hrano se je stanje dlake popravilo. Da imam prav se je pokazalo tudi zdaj ko je eden od psov ze 14 dni na dietnih briketih in je dlaka spet postala nesvetleca in trda (bolj kot ponavadi). Jutri zacnemo ponovno privajanje na meseka! :D lp


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: retrieverka , petek, 09.01.2004 : 17:26:53
Katero dietno hrano pa imas? Nam je prejsnjic pomagala, sej bi ostala na tej hrani pa je ful draga-pa ze tko on navadni eukanubi bankrotiram vsak mesec :-\ Tale the missing link vsi omenjate-res tako pomaga? Koliko pa stane (+za koliko casa)? Problem je ker sploh ne vem vzroka, ne zgleda alergija (oz. vsaj ne vem na kaj bi lahko bila ker se je zdaj pojavilo sele drugic), pa tudi praska se ne, pa se tako sumljivo simetricno je-in to izpada kar v sopih! ??? Primem in mi ostane v rokah pol psa! :'( Se kaksen nasvet???


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Jana , petek, 09.01.2004 : 17:40:22
O missing linku imas podatke na http://www.mitax.si/missing.html (http://www.mitax.si/missing.html).


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Talija , petek, 09.01.2004 : 20:31:20
Retrieverka, je veterinar morda pomislil na hormonske motnje pri psički? Namreč, pred leti smo imeli veliko šnaucerko, ki se ji je dogajalo ravno to, kar ti opisuješ in to na zimo, ne glede na gonitev, tako, da je bila včasih ob straneh že čisto gola, brez izpuščajev in srbenja. Veterinarji dolgo niso mogli ugotoviti, kaj ji je, dokler niso šele čez čas, ko se je pojavila še debelost in prekomerno pitje vode, ugotovili, da ima sladkorno bolezen, ki se je razvila iz hormonskih motenj.
lp


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , petek, 09.01.2004 : 21:16:01
Don je Hillsove brikete, tiste za obcutljiv zelodec (se ne spomnim oznake). Ja, so kar dragi, mislim, da sem dala priblizno 6000 za 5 kg. Pes pa ima skoraj 50 kg, potem ves koliko poje! Missing link stane okrog 6000 SIT, pakirano 1/2kg. Dozira se glede na tezo, jaz sem dajala kavno zlicko na 10 kg. Ko enkrat odpres vrecko ima rok uporabe tri mesece. Don je ze po eni porabljeni vrecki imel lepso dlako, prav tako starejsa psica. Mislim, da bi moral veterinar poiskati vzrok (ne samo predpisati drugih briketov), ti pa lahko vseeno vmes poskusis z missing linkom saj skoditi ne more. lp


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: retrieverka , petek, 09.01.2004 : 22:08:43
Talija: Ojoj..upam da ne bomo prisli do tega :'( Pred tem pa niso nic ugotovili??

Kaja: Ja ves saj si razbijam glavo da bi ugotovila vzrok..sem pomislila ze na vse..in zdaj primerjam vse tisto kar mi je bilo sumljivo od prejsnjic z tokratnim pojavom. Torej morska sol odpade, odpade tisto za komarje (pozabila kako se rece tale moment), odpade navidezna brejost, hrano smo zamenjal..VDAM SE :'(

Bom videla ce bo tale dietna hrana kaj pomagala, tudi frontline sem ji dala gor za vsak slucaj (upam da ne bom kaj poslabsala), pa se missing link bom sla kupit, potem pa bom verjetno probala se ovcko-riz...ce pa nic od tega ne bo pomagalo pa bomo res vztrajali na veterini tolko casa dokler mi ne ugotovijo nekaj "otipljivega"! :-\

Jana: sem pregledala tudi tale link, a prodajajo ta missing link tudi tu na parmovi?


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: mata , petek, 30.04.2004 : 16:24:08
no jaz imam tudi podoben problem, vsaj kar se izpadanja dlake tiče. danes smo že bili drugič na veterini, ker pesjanu izpada dlaka. prvič smo šli, ker je imel čisto oguljen smrček, brez dlake pa tak luskasto je zgledlo vse to...no vglavnem garje oz. glivična bolezen ni, sedaj pa mu je dlaka začela izpadat še po uhljih in kot kaže se vse skupaj širi jaz bi pa rada to preprečila. danes je dobil neke vitaminske tablete za jesti tak da upam, da bo pomagala. če ma kdo kakšen nasvet kaj bi to bilo naj prosim piše in mi pomaga. hvala


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: jetty , torek, 04.05.2004 : 13:20:31
Tudi mojemu malamutu je na hrbtu izpadel kar lep pas dlake. Panično sem ga odvlekla k veterinarju. Tam so mu pregledali vzorce kože in dlake pod mikroskopom, vendar ni bilo nič nevarnega. Za vsak slučaj je dobil jodovo tinkturo in kremo kuterid. Za nekaj dni sem ga dala na vegeterijansko dieto (kuhala sem mu riž z zelenjavo, kupila sem mu pasje žitarice). Ko se je pojavilo izpadanje dlake, je pred tem približno dva tedna jedel brikete Hill's za občutljiva prebavila, saj nisem vedela, da je lahko nanje elergičen. Sedaj se je izpadanje dlake ustavilo, tako da bo ponovno dobil normalno pasjo hrano (seveda ne Hill's, čeprav tej hrani še vedno zaupam).
Tudi, ko so ga videli v pasji šoli, so vsi pritrdili, da je tak zaradi  hrane, saj so že imeli podobne izkušnje, zlasti je bilo rečeno, da pes ne sme jesti preveč mesa, tega naj bi bilo v njegovi prehrani le eno tretjino.


Lep pozdrav!




Naslov: Re:psički odpada dlaka
Poslano od: mary , sobota, 12.06.2004 : 15:35:34
Lahko, da ima psička alergijo ali pa kakšno bolezen. Mislim, da bi bio dobro, da bi šla k veterinarju ::)

Sploh pa bi bilo bolje, da bi temo uvrstila med rubriko zdravje ;)

Tu je tema o izpadanju dlake že odprta:
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=394;start=0


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , četrtek, 24.06.2004 : 08:14:27
tejcca, retriverka, kako ste resili problem z izpadanjem dlake in kaj je bil vzrok.
Kaja, po koliko casa uporabe Missing linka se je dlaka tvoji kuzici izboljsala?
lp, m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , torek, 06.07.2004 : 14:02:34
Uf, nisem si mislila, da bo tudi Bina imela kdaj probleme z dlako... :-X :-\

Torej, njen problem je sledeč:

Bini se pojavljajo mesta, kjer je brez dlake. Vet. je naredil preiskus z lučko (za mikrosporijo) in je bilo neg., pogledal je vzorček kože pod mikroskopom in je bilo vse OK. Se pa ta mesta brez dlake pojavljajo večinoma okoli in po vratu, tako da sumimo, da je zaradi ovratnice. Sedaj bo brez in bomo videli, če bo kaj bolje. Dlake okoli vratu nima lepe bele, ampak rjavo, kot da bi bila umazana. In na mestih, kjer je brez dlake, se pojavljajo majhne hrastice.

Kakšno uro nazaj sem si vzela malo več časa in Bino dobro pregledala. In ugotovila, da se gola mesta pojavljajo tudi drugje po telesu. Tam, kjer je golo mesto, je koža rjava (kot da bi bila umazana) in tam ji dlaka odpada v šopkih. Ta gola mesta so velika kot kakšem kovanec za 5 sit.

Sem pa danes opazila bolhe na psici. Tako da jo bom najprej skopala, potem bo dobila ovratnico proti bolham, pa še hrano ji bom zamenjala.

Sem jo že peljala k vet., pa je rekel, da bi rad še malo počakal, preden ji da antibiotike.

Ali ima kdo kakšno idejo, nasvet?

Imela je tudi Missing link (3 mesece ga je jemala, nazadnje 3 mesece nazaj). Upam, da se ji bo kmalu popravilo, ker me že skrbi, kaj bi bilo lahko narobe.

Jo pa nič ne srbi.

Lp jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , torek, 06.07.2004 : 14:14:53
glede na to, da si opazila bolhe, gre mogoce za alergijo nanje oz. njihovo slino (ce se temu tako rece...).
Drugace pa ima Spela podobne simptome, samo v parkrat in zmeraj hujsi obliki...
 :-\ Pri nas se je tudi zacelo z malimi plesami, zdaj dobi pa rdece spuscaje, ki postanejo gnojni (izgleda kot neki mozoljcki), iz njih pa potem nastanejo hraste/prhljaj. Tudi njej dlaka izpada v sopih in na teh "bolnih" mestih izgleda kot da je mastna. To ima zdaj ze po desnem boku in zgornjem delu hrbta. Zadnjih 14 dni dobiva normaderm kapsule, missing link in kopala sem jo s protialergijskim samponom (Allercalm), s cimer pa smo nehali, saj se mi zdi, da ji se bolj susi kozo.
Mi gremo ta teden se na pregled k dr. Tini Kotnik (dermatologinja) na kliniko v Mestni log.
Jo pa najverjetneje srbi, ker se precej grize, pa tudi praska. Bolh nima. Trenutno menjamo tudi hrano, ceprav mislim, da ni hrana kriva (prej kaksna trava).
cisto smo ze depresivni...  :'(


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , torek, 06.07.2004 : 14:19:06
ah, ja, sem vedela, da sem nekaj pozabila - mikrosporija ni - smo opravili test z woodovo svetilko in laboratorijske teste.
m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , torek, 06.07.2004 : 14:21:10
Maja, ali mi lahko napišeš tlf. od dr. Tine Kotnik? Če ne bolje drugi teden, jo peljem tja na pregled. Ali se je potrebno naročiti pri njej?

LP jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , torek, 06.07.2004 : 14:35:37
01 477 92 77 - ampak mislim, da je to "centrala".
Ambulanta dela od 8h do 14h, ob petkih do 12h. Je pa tukaj samo se do 15. potem gre na dopust. Trenutno se ne da narocit, ker ima vse polno, meni je rekla, naj kar pridemo enkrat v tem delovniku in da bomo pac pocakali, ce jih bo vec cakalo.
m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , torek, 06.07.2004 : 14:48:00
Maja, oprosti sem sele zdaj videla, da si me nekaj vprasala.... :-[
Mi smo prve spremembe na obeh psih opazili se preden smo pojedli celo vrecko. Don je vrecko pospravil v kaksnem mesecu, Kaja pa v dveh (ne vem tocno, ker je ML jedla tudi Vini obcasno).
Kaj pa Spela in Bina jesta?


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , torek, 06.07.2004 : 14:51:39
Spela je bila do sedaj na Boschu + mojih kuharskih umetnijah, zdaj pa menjamo brikete na Canidae + kuharijo. Ceprav se mi zdi, da pri Speli ne gre za alergijo na hrano, da je prej v igri kaksna trava, frontline ali pa kaksna Savska bakterija. Ne vem...


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , torek, 06.07.2004 : 14:54:46
Kaj pa Spela in Bina jesta?
Bina pa je sedaj 5 mesecev imela ProPlan (lososa), težave pa ima približno mesec dni? ali bi lahko bila kriva hrana ??? Danes bom malo primerjala hrano in se verjetno odločila za Nutro (ovčetina in riž).

Je pa vsaj to dobro, da je nič ne srbi, ampak vseeno se ji mesta brez dlake kar širijo :-X :-\

Lp jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Desobediencia , torek, 06.07.2004 : 16:08:13
Cisto neumestno: Sojino olje je dobro za dlako in kozuh..Tako da  zlica na dan v hrano..


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , torek, 06.07.2004 : 17:55:42
jaz ji dam vsaj 3x na teden zlico olivnega...


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bajki , torek, 06.07.2004 : 17:58:44
Naša psa sta imela po trebuščku in ikrog lulčka čisto majčkene krastice in tam je začela potem odpadat dlaka. Prvič, ko sem to opazila, sem ju začela mazat z Plivaseptom (roza milo) in je izginilo. Milo sem dobila, ko je bil Whisky mladiček in je imel po trebuščku male gnojne mehurčke. Je pa to neka reakcija na košeno travo, saj se težave pojavijo vedno, ko se valjata po njej!
Je pa to res le na trebuščku in na majhnih površinah. In psa nič ne moti.
Bina, a si ji mogoče dala kakšne nove ampule?
lp


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , torek, 06.07.2004 : 18:05:08
Bina, a si ji mogoče dala kakšne nove ampule?
Razmišljam danes že cel dan, kaj se je v njenem življenju spremenilo, da ima sedaj tako reakcijo. Ne, dobila ni nobenih ampul. V bistvu sem ji danes prvič kupila ovratnico proti bolham, pa ji je premajhna (tudi tista, ki je dolga 65 cm). Tako da mi ostane samo še špricanje s sprejem proti bolham. Ampul ji raje ne dajem (pri Berotu niso bile uspešne-je dobil bolhe).

Od danes naprej sem ji ukinila vse dodatke v hrani (npr. mleko, skuta, jajca....). Samo še briketi. In bom videla, če bo kaj bolje :-\ Jo pa peljem ta teden nazaj k vetu. Me zanima, kaj bo rekel.

Hvala vsem za nasvete. Upam, da bom kmalu našla vzrok za težave, ker drugače bom postala še siva  :-\ od skrbi!

LP jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , torek, 06.07.2004 : 18:56:36
Bina, ne vem, ce je od hrane, bo treba res veterinarja vprasat. Lahko pa ti povem, da ti bodo v vsakem primeru pac ponudili druge brikete. :-\
Osebno bi raje za dolocen cas ukinila brikete in poskusila samo z doma pripravljeno hrano (ce jo je seveda navajena). Moji dve dami izgledata super, pocutita pa se se bolje.  :D

Mimogrede, nas vecni driskac Don je tudi sedaj na proplanu (losos) in ga zaenkrat dobro prenasa. Mu pa vseeno se vedno kuhamo, dobiva pa tudi surovo meso. lp


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Nanook , torek, 06.07.2004 : 20:29:57
Naša psa sta imela po trebuščku in ikrog lulčka čisto majčkene krastice in tam je začela potem odpadat dlaka. Prvič, ko sem to opazila, sem ju začela mazat z Plivaseptom (roza milo) in je izginilo. Milo sem dobila, ko je bil Whisky mladiček in je imel po trebuščku male gnojne mehurčke. Je pa to neka reakcija na košeno travo, saj se težave pojavijo vedno, ko se valjata po njej!
Je pa to res le na trebuščku in na majhnih površinah. In psa nič ne moti.
Bina, a si ji mogoče dala kakšne nove ampule?
lp

Nekaj podobnega je imel tudi moj, ko je bil se micken. Pri dohtarju smo dobili kortikosteroidno kremo, ki sem jo nanesla natanko enkrat in nikoli vec. Bulice smo pozdravili z olupljenimi svezimi listi hermelike in pa sentjanzevim oljem.

Bina, kaj ko bi namesto teh 1001 ovratnice in sprejev, ampul, proti bolham raje uporabila kako etericno olje? Glede na to, da ji ocitno nekaj ne pase, je pomoje bolj smiselno zmanjsati kolicino kemikalij. :-\


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: jessy , torek, 06.07.2004 : 21:02:51

Bina, kaj ko bi namesto teh 1001 ovratnice in sprejev, ampul, proti bolham raje uporabila kako etericno olje? Glede na to, da ji ocitno nekaj ne pase, je pomoje bolj smiselno zmanjsati kolicino kemikalij. :-\


Jst sm že nekje drugje vprašla, pa mi ni noben odgovoril. Zato bom še tukaj:
Kje se dobi ta eterična olja??


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Nanook , torek, 06.07.2004 : 21:14:18
Hehe, se mi zdi, da sem jih nasla celo v Bauhausu oz. Baumaxu (nikoli ne locim ;D). Drugace pa hm, v BTC-ju recmo tam, kjer imajo "vse azijsko", pa malo naprej so imeli eno trgovinico, ki je prodajala izkljucno etericna olja in soli ter neke disece svece in palcke. Emm, aja, pa v mestu tista ulica, ki je vzporedna z Ljubljanico, ampak ni direktno ob Ljubljanici (je vmes se ena cesta), gre pa od Tromostovja proti Zmajskemu mostu in je na isti strani kot Presernov trg. Tam je tudi ena trgovinica, na desni strani (ce gres od Preserca do Zmajskega mosta), zal pa sem pozabila kako se rece (nekaj na k?).


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: ninci , torek, 06.07.2004 : 21:20:42
Dobiš jih skoraj povsod.  ;D
V Mercator centru v Šiški, je ena mala trgovinica kjer se jih tudi dobi, pa v Nature shopu v BTC-ju Hala A, pa v kakšni lekarni, mislim, da jih imajo tudi v Cityparku v Sanolaborju in v Cityparku v tisti dišeči trgovini Loccitane ali nekaj takega. Torej možnosti je polno. Drugače pa obstaja tudi spletna trgovina, kjer jih lahko narocis in ti jih lepo dostavijo na dom, je pa www.kalcek.com .
 
LP nina


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Nanook , torek, 06.07.2004 : 21:24:42
Jaaaa, Kalceeeek, to je ta stacuna. ;D


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: ninci , torek, 06.07.2004 : 21:31:13
Jaaaa, Kalceeeek, to je ta stacuna. ;D
A to je tam ob Ljubljanici, ko si tako opisovala?  ;D Nisem še bila, no ja vem za drugič, da zavijem malo pogledat, če imajo kaj finega :P

Aja Bina, vsekakor bi jaz zamenjala prehrano, in niti slučjno ne bi uporabljala kakšnih kemikalij, ker izgleda da ima tvoja psica občutljivo kožo. Uporabi kakšno eterično olje, da prežene bolhe in klope, uporaba Frontlina in ovratnic je itak brez pomena, samo stran vržen denar.

LP nina


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Nanook , torek, 06.07.2004 : 21:41:34
A to je tam ob Ljubljanici, ko si tako opisovala?  ;D Nisem še bila, no ja vem za drugič, da zavijem malo pogledat, če imajo kaj finega :P

Ja ja, to je ta. Na enem drugem forumu me je tja napotila Peibie in ko sem pribiciklirala do tja, sem ugotovila, da to pa ze od nekje poznam, le da sem pozabila ime. ;D Jaz imam vedno take deja-vuje ::).Prav za na X Factor.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: jessy , torek, 06.07.2004 : 22:14:11
Hvala vsem za informacije!  :D :-*


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: retrieverka , sreda, 07.07.2004 : 16:56:08
Maja01: sem sele zdajle opazila da si me nekaj vprasala...no v bistvu me je bina spomnila :-* ;) nekako sem spustila malo to temo glede na to da se je nase stanje uredilo...no ja...takole je bilo...

Roni je izpadala dlaka simetricno, kar v sopih ce si potegnil, nekje do golega. Ampak koza je bila popolnoma zdrava, niti se ni praskala, imela bolh ali kaj podobnega. Seveda sem glede na dolocene nasvete nekaterih zapanicarla in odletela k veterinarju ko je bila stegnih ze kar gola. Kot vsi smo najprej zamenjali hrano in kaka dva meseca papali eukanubo dermatosis. Super zadevca. Dlaka je zacela poganjat nazaj. Bilo je ok do naslednje gonitve. 2-3 mesece po gonitvi pa spet (ne v tako hudi obliki sicer). No pa smo sli spet na posvet k veterinarki in najverjetneje je vzrok to-hormonska nihanja. Nic panike. Zdaj ko imam nastudiran njen ritem ni vec problemov. Poleg tega ves cas dobiva spirulino, ki res super pomaga k novi rasti. Zdajle recimo je ravno v obdobju ko se spet noro 'slači'. Dlako ji kar pulim ven, da bo čimprej zamenjala in rasla nova. Tudi odmerek spiruline sem povecala. Prav tako sem se posvetovala z ostalimi lastniki flatk in imajo VSI iste probleme...tako da sem si jaz v mojem primeru oddahnila. Takrat pač spustiva razstave in vse iz urnika, pa še manj vroče nam je ;) aja...pa od takrat jemo eukanubo lamb and rice...

Tako da bi jaz svetovala mogoce res za kak mesec/dva eukanubo dermatosis ki super uravna in spodbudi rast nove dlake. Obenem pa izlocila vse zunanje dejavnike (spreji, frontline, ovratnice...), potem ko se uredi pa postopoma spet vkljucevati in opazovati (seveda ce veterinar ni postavil kake diagnoze).


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , četrtek, 08.07.2004 : 17:00:18
No, da sporočim, kaj se dogaja z Bino.

Danes sva bile spet pri vetu, jo je pogledal in ji predpisal Amoksiklav (antibiotik) za 5 dni po 1 in 1/4 tabletke na 12 ur. Drug teden pa mu sporočim po tel., kaj se dogaja z Bino.

Je pa rekel, da gre verjetno za vnetje dlačnih mešičkov. Da to nasane zaradi slabše odpornosti, zimske dlake, ovratnice (tudi mokre)...

Skratka, sedaj čakam na drug teden, kako se bo obneslo zdravljenje. Ampul ali ovratnice proti bolham ji nisem dala. Ovratnice zato, ker ji nobena ni dosti velika  >:(, ampulam pa ne zaupam, ker je Bero po njih dobil bolhe  :o.

Bom pa še poročala, kaj se dogaja z njeno kožo in dlako. Aja, zamenjala sem ji hrano, sedaj ima ovčetino in riž. Vzreditelj je rekel, da je verjetno preobčutljiva na hrano, vet. pa je danes to izključil. Prav tako erlihijo in borelijo, ker ji dlaka ne izpada po celotnem telesu, ampak samo okoli vratu in na enem mestu na stegnu (pa še to samo na beli barvi dlake >:().

LP jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: simi , četrtek, 08.07.2004 : 17:58:17
Prav tako erlihijo in borelijo, ker ji dlaka ne izpada po celotnem telesu, ampak samo okoli vratu in na enem mestu na stegnu (pa še to samo na beli barvi dlake >:().

LP jana


Ok tale je pa po dolgem času spet ena zalo pametna od naših vetov. Po taki diagnozi kot si jo dobila ti, in po takšnih simptomih  kot jih imaš ti, smo mi pri Ajši, ko smo že skoraj obupali nad vse le ugotovili, da ima erlihijo, ki se jo niti pod razno ne da na" uč" oceniti ali je ali ni. ;). Če se zadeva ne popravi zahtevaj test. :-\


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , četrtek, 08.07.2004 : 18:07:46
Simi, veterinar je rekel, da nima erlihije, ker je drugače stanje psice zelo dobro-ima apetit, je živahna, ni prehlajena, nič je ne boli, nič je ne srbi, grdo dlako in kožo ima pa samo okoli vratu, razen enega "fleka" na stegnu.

Če antibiotiki ne bodo pomagali... :-\ potem ne vem, kaj bo drug teden naredil. Bom pa imela v mislih tudi pregled krvi za erlihijo.

LP Jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Nanook , četrtek, 08.07.2004 : 21:02:50
Simi, veterinar je rekel, da nima erlihije, ker je drugače stanje psice zelo dobro-ima apetit, je živahna, ni prehlajena, nil je ne boli, nič je ne srbi, grdo dlako in kožo ima pa samo okoli vratu, razen enega "fleka" na stegnu.

Jana, tudi bernc v nasi okolici je bil v zelo dobrem stanju-apetit, zivahnost, ni bilo prehlada, bolecin, srbenja (razen fleka-si je lizal), dlaka za dol past (beri: lepa),...edino na stegnu se mu je naredil flek. Diagnoza-erlihija. Tako da kar vztrajaj, saj v bistvu ti placas.

Aja, pa bernc je se vedno super, ker so jo zgodaj odkrili. Se vedno je pravi cmokec. ;D :-*


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: simi , četrtek, 08.07.2004 : 21:49:26
Bina točno tako, kot je napisala Nuki za Bernca je bilo tudi pri nas.
Osebno ti svetujem, da predno začneš z amoksiklavim opraviš test za erlihijo, ker če si boš prebrala temo o erlihiji, boš videla, da sem pisala o tem, da antibiotiji, če niso pravi (kar amoksiklav ni) zadrvo še poslapšajo.
Pojdi jutri nazaj in naj ti za začetek naredijo biokemijo (ker na izvide erlihije malo čakaš) in če bodo vrednosti čudne, torej ene stvari ful visoke, ene ful niske, je to to.
Nimam sedaj časa iskat po temi o erlihiji, ampak če me sponim ne vara, sem opisala katere vrednosti so bile visoke in katere niske, ali pa vsaj kaj je bil pokazatelj, da je lahko erlihja (mislim, da so bili trombociti obupno nizki).
Se opravičujem za površen odgovor, a se pripravljam na operacijo na katero grem jutri zjutraj in res nimam časa za iskanje.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 12.07.2004 : 12:40:22
No, mi smo ravno nazaj od veterinarja. Nazalost diagnoza ni zgolj menjava dlake...  :-[
Zaenkrat se nic tocnega, najverjetneje gre (na oko) za alergijo. Demodex naj ne bi bil, dobim jutri 100% rezultate. Testirali bomo se erlihijo - rezultati cez priblizno 14 dni. In biokemijske preiskave krvi in krvno sliko (tudi glukozo) - ravnokar me je dr. Kotnikova poklicala, vse je v mejah normale, oz. celo super.
Zaenkrat sva dobili dieto. Lahko je le stvari, ki jih do sedaj se ni. Jaz se nisem odlocila za dietne brikete, ampak ji bom raje kuhala. Od mesa pride v postev divjacina, kozlicek, konjsko meso, kunec, naceloma ovcetina in ribe, ampak rajsi ne, ker jih je ze jedla... Kot OH viri pa ovseni kosmici, jesprenj, ajda, pira, rz... Zraven pa dermanorm kapsule ali mesanica soncnicnega in ribjega olja. Zelenjave, sadja, mlecnih izdelkov raje ne. Odpadejo tudi vsi priboljski, zvecilne kosti, ...
No, danes se zakopljem v kuharske knjige. BTW, ce kdo pozna kaksen "dober vir" (rejca) zgoraj omenjenih zivali (najrajsi bi kunce ali kozlicke), se priporocam. Lahko na privat.
lp, m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: ninci , ponedeljek, 12.07.2004 : 13:08:57
Oj!
No pa imamo tudi mi problem z odpadanjem dlake. Sem prebrala celo temo in videla da večinoma pišete lastniki psičk, pri katerih gre za hormonske težave itd. Ja vse lepo in prav, jaz pa imam samca, torej navidezna brejost itd. ne pride v poštev ;D upam ;) Dlaka ne odpada v šopih, niti še nismo prišli do tega da bi se videla koža, vendar je dlake ogromno. Lani se je "slekel" v približno 3 tednih, letos traja zadeva že mesec in pol, in še vedno odpada v nenormalnih količinah. Vmes nismo spreminjali hrane, skatka nič posebnega.
Je morda krivo to spreminjajoče vreme? Saj če pogledam sebe se tudi jaz en dan slačim in drug dan oblačim kot nora. Če ima on enake težave potem nič čudnega da je dlake toliko kot je je.
No vsak nasvet ali podobna izkušnja dobrodošla :)

LP nina


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 12.07.2004 : 13:12:42
emmm, mi nimamo nobenih hormonskih tezav, niti ne problemov z navidezno brejostjo. Spela je namrec sterilizirana. pri njej je bolj s**t to, da ne poznam njene zgodovine.
m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: simi , ponedeljek, 12.07.2004 : 13:15:09
Maja pa si prepričana, da boš lahko s kuhanjem ulovila pravo razmerje. Jaz bi šla na briketke in potem šele na kuhano hrano.

Upam, da bo Špela čimprej spet zdrava


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: ninci , ponedeljek, 12.07.2004 : 13:20:07
emmm, mi nimamo nobenih hormonskih tezav, niti ne problemov z navidezno brejostjo. Spela je namrec sterilizirana. pri njej je bolj s**t to, da ne poznam njene zgodovine.
m.

Ok večina omenjenih na prvi in drugi strani je imela probleme tudi z navidezno brejostjo in s tem pogojene težave z izpadanjem dlake.  :-\
Nekaj je bilo takih ki so zamenjali hrano in je bilo potem ok.Večinoma pa so bile vse samičke. ;)
Tako da... enostavno nimam idej za kaj bi pri njemu šlo. Da bi bila občutljivost na kakšno hrano težko verjamem ker 2 leti ni bilo težav, dobiva kuhano hrano in brikete, vsake toliko časa konzervo ali ribe, ampak vse to samo kot prilogo briketom, ker sami briketi so JUK in jih niti povoha ne.
Sem brala o Dermatin tabletah in razmišljala če bi poskusila, a kaj ko imava z tableti take probleme. Če mu ga skrijem v hrano, ne poje hrane, ker zavoha tablet, pa se lahko šetako truim, in dam v še tako slasten košček mesa, sira, salamice... Da bi mu pa vsak dan dajala tablete in mu jih z silo spravljala po grlu me pa ne veseli najbolj.  :-\

LP nina




Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 13:37:25

Sem brala o Dermatin tabletah in razmišljala če bi poskusila, a kaj ko imava z tableti take probleme. Če mu ga skrijem v hrano, ne poje hrane, ker zavoha tablet, pa se lahko šetako truim, in dam v še tako slasten košček mesa, sira, salamice... Da bi mu pa vsak dan dajala tablete in mu jih z silo spravljala po grlu me pa ne veseli najbolj.  :-\
Bina je dobila Dermatin tablete in na škatlici piše, da mora pes tablete jemati najmanj 6-8 tednov, da se vidi nek rezultat.

Uf, še dobro da jaz nimam problemov pri Bini, kar se tiče jemanja tablet. Pratel kar same poje, tudi Dermatin ima zelo rada, antibiotik ji skrijem med 5 briketov, pa vse skupaj poje...hehe včasih pa je dobro imeti požrešnega psa  ;D ;)

meni je vet. rekel, da letos psi full počasi izgubljajo dlako in da je bilo včasih opazno izgubljanje dlake (spomladi in jeseni), da letos se je pa ta čas razpotegnil in da psi dalj časa izgubljajo dlako. No, tudi pri Bini je tako, ker jo še vedno po malem izgublja.

Lp Jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 12.07.2004 : 13:40:27
Simi. ja, sem ziher. Imam v pomoc strica strombecka, danes popoldan pa me caka se en kup srfanja, branja in printanja.
Glede na brikete, ki so mi jih priporicili (hill's d/d, hill's z/d, eukanuba dermatosis ali pedigree canine selected protein diet) in njihovo sestavo - recimo v hill's duck&rice je notri se svinjina  :o , v konzervah, ki so ravno tako dietne je notri (vsaj) se koruza in soja (ki sta ful problematicni pri psih z alergijo), v vseh pa so umetni konzervansi, bi lahko tudi povsem mirno jedla canidae brikete.
Ce bo po enem mesecu cisto nove hrane boljse (oziroma vse ok), bom pocasi zacela dodajat se druge stvari, ki jih je tudi zdaj.
m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: ninci , ponedeljek, 12.07.2004 : 14:41:56
Uf, še dobro da jaz nimam problemov pri Bini, kar se tiče jemanja tablet. Pratel kar same poje, tudi Dermatin ima zelo rada, antibiotik ji skrijem med 5 briketov, pa vse skupaj poje...hehe včasih pa je dobro imeti požrešnega psa  ;D ;)
Lp Jana

Joj ko bi ti vedela kaj bi jaz dala, da bi moj bil požrešen vsaj kakšen mesec, toliko da ga poredim in spravim na normalno težo. Ok sicer ima 33kg, pri 59cm plečne višine, Prinašalci pa naj bi imeli nekako do 35kg, ampak izgleda prav bogo z temi svojimi 33 kg, vsak dan se kregava, kaj bo pojedel in česa ne, ne glede na to ali dobi konzervo, ribe skuto itd. Malo bolje je od kar mu kuhano hrano dodajam k briketom pa še vseeno ne dovolj da bi se poredil :-\

No ja vsekakor hvala za info da dlje časa izgubljajo dlako. Moj itak dlako izgublja skoz po malem, ker živi v stanovanju, sedaj pa jo zgublja na veliko toliko časa, samo to me moti.  :-\
Če ne bo bolje bomo pač jedli Dermatin. Daj če se slučajno spomniš koliko stane ena škatlica teh tablet? Če prav vem jih je noter 50 a ne?

LP nina



Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 15:02:08
Če ne bo bolje bomo pač jedli Dermatin. Daj če se slučajno spomniš koliko stane ena škatlica teh tablet? Če prav vem jih je noter 50 a ne?
Ja, v škatlici je 50 tablet. In doziranje je sledeče:
mačke, mali psi, mladiči: 1 tabl/dan
srednje veliki psi: 2 tabl/dan
veliki psi: 3-4 tab/dan

Jaz sem za Dermatin tablete in Kuterid mazilo dala okoli 4 tisočake, zato ne vem, koliko pride samo Dermatin.

Lp jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Simon_in_Bay , ponedeljek, 12.07.2004 : 15:27:43
Za 2 škatlici Dermatina sem plačal 6000 SIT (nekaj tolarjev manj) na veterinarski postaji v Kopru, s tem da so mi zaračunali še 600 SIT za izdajanje zdravil brez recepta >:(.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Lilit , ponedeljek, 12.07.2004 : 15:34:33
bina, kaj parazite ste pregledali (kozne)? Mi smo sli danes na pregled, ker smo sumili Demodexa (ki pa to ni bil), in je rekla, da Demodex naj ne bi srbel?

Drugace je nam veterinarka v Kp pokazala nek preparat z aminokislinami (se mi zdi?) - Dermanorm - precej drag, okoli 10.000, ampak kao naj bi ful pomagal kozi in zmanjsal alergije celo na tretjino.

ps. Simon, ste bili danes pri vetu? Ker sem vidla skozi okno enega BC, ko se je smukal okoli mojega avta, medtem ko sem cakala na rezultate okruska ;) In da ne bos placeval izdaje zdravila >:( mislim, da imajo Dermatin tudi v Zooticu v Supernovi.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 15:42:56
bina, kaj parazite ste pregledali (kozne)? Mi smo sli danes na pregled, ker smo sumili Demodexa (ki pa to ni bil), in je rekla, da Demodex naj ne bi srbel?
Veterinar je pregledal košček kože pod mikroskopom in je rekel, da je vse OK. Kako pa izgleda pregled za kožne parazite?

Lp jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Simon_in_Bay , ponedeljek, 12.07.2004 : 15:46:11
Ja danes sem bil :).
Sem iskal Biotin forte od Canine pa ga nisem našel ne v Trstu ne v Miljah. Za drugič pa bom pogledal še Zooticu, kjer sem pa pred mesecem gledal, pa so mi dajali samo neke morske alge.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Lilit , ponedeljek, 12.07.2004 : 16:41:52
Veterinar je pregledal košček kože pod mikroskopom in je rekel, da je vse OK. Kako pa izgleda pregled za kožne parazite?
Lp jana

Ne vem, verjetno je to to... s tako majhno "zlicko" postrga okoli hrastice - del hraste in se kaksno kapljico krvi zraven, in potem to pogleda pod mikroskopom.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 17:04:48
Ne vem, verjetno je to to... s tako majhno "zlicko" postrga okoli hrastice - del hraste in se kaksno kapljico krvi zraven, in potem to pogleda pod mikroskopom.

ja ja, pri Bini je isto naredil. Pa je rekel, da je vse OK. Ampak ji je naredil kar veliko rano in kasneje se je naredila velika hrasta >:(

LP jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 12.07.2004 : 20:33:21
Drugace je nam veterinarka v Kp pokazala nek preparat z aminokislinami (se mi zdi?) - Dermanorm - precej drag, okoli 10.000, ampak kao naj bi ful pomagal kozi in zmanjsal alergije celo na tretjino.
to mi jemo. Zaenkrat imava mesecno dozo (menda okrog 100 kapsul, glede na tezo, Spela dobi 3 na dan), ce bo ok, bomo sli po se.
http://www.vetoquinol.de/default.htm?http://www.vetoquinol.de/produkte/dermanormoel.htm (http://www.vetoquinol.de/default.htm?http://www.vetoquinol.de/produkte/dermanormoel.htm)


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , sreda, 14.07.2004 : 10:31:12
Jupi!!!  :D :D Z Bino je danes že bolje ;D ;D ;D

Sicer se ji kar fejst opazi, da je nekaj narobe z njeno dlako okoli vratu, ampak ta dlaka, ki ji je ostala, postala spet bele barve (prej je bila rdečkasta-kot da bi bila umazana), koža pa spet postaja lepa, rožasta (prej kot da bi bila umazana).

V ponedeljek je dobila zadnjo dozo antibiotika, vceraj sem klicala veta, da ni nič bolje in sva najavljeni za danes popoldne. Sedaj pa vidim njeno izboljšanje. Samo upam, da ni to samo v moji glavi, da si jaz tega ne zamišljam  :-\

Še vedno pa me zelo zanima vzrok za njene težave. Bom malo positnarila za erlihijo. In upam, da ni kriva hrana  :-X :-\ Sedaj je Nutro (lamb) in poje na obrok za 70 g več kot prej ProPlana. Pa se mi zdi prav suhcana in občutek imam, da je stalno lačna :P

Maja, kako je kaj s Špelo?

LP jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , sreda, 14.07.2004 : 11:19:30
Tudi boljse. Nima vec tistih mozoljckov. Je sicer se vedno prhljajasta, ampak manj. Pa vidi se, da se rec susi in pod tem je koza ok. Vceraj, ko sem jo cesala, je koncno sla ven samo podlanka in ne vec tudi zgornja dlaka. Pa tudi sicer je dlaka lepsa - ni vec tako rjava ampak crna in spet ratuje nazaj svetleca. Kozuh ima sicer na nekaterih mestih se vedno "prestreljen", se pa rec zarasca. Npr. ene plese na vihru smo se ze cisto znebili.
m.


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , sreda, 14.07.2004 : 11:39:20
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  :D :D :D :D

Super!!!

En velik  :-* za Špelo in Bino!!!

Upam, da bo šlo tako naprej...

Lp jana


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maj , četrtek, 09.09.2004 : 07:44:43
Nisem našla bolj primerne teme  :-\

Gali se pri levem očesu naredil "madež" brez dlake, oz. s še čisto malo. Izgleda, da je ne srbi, se pa povečuje.. Zdaj je velik približno za cm2.

Ima kdo izkušnje, oz. kaj bi to lahko bilo?


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Bonie , četrtek, 09.09.2004 : 07:59:50
Koliko pa je pes star? Če je še mladič bi lahko bil demodex... Preveri pri veterinarju. Ampak če je to samo ena takšna pika, potem ne dovoli veterinarju, da ti da kakšne antibiotike. Ampak raje počakaj, da stvar sama izgine... Sama sem pred časom mislila, da ima moja psica demodex, in sem prebrala ogromno člankov na internetu o tej bolezni ...


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maj , četrtek, 09.09.2004 : 10:15:08
Bonie, Gala je stara 14,5 mesecev. Ne bi rada prehitro zagnala panike, spet pa ne bi bila prepozna.... :-\


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: Bonie , četrtek, 09.09.2004 : 11:30:48
Maj,
najboljše je, da jo pelješ k veterinarju. Boš vsaj vedela pri čem si... Res je, da je brezdlakasta pika na obrazu, še posebej nad očesom, največkrat prav znak lokalnega demodexa (tako sem prebrala), pa tvoja psica je še tudi mlada, ampak obstaja še cel kup raznih kožnih težav in alergij, ki jih tudi sama ne poznam, pa se podobno kažejo kot opisuješ... Če se neodlakani madež veča, bi jaz psa sigurno čimprej peljala k veterinarju. Ampak jaz mogoče celo prevečkrat letim k veterinarju... Bodi pa vseeno pozorna pri predpisovanju antibiotikov za vsako malenkost in injekcij proti alergijam... Sama imam precej slabe izkušnje s tem. Raje bodi malo bolj tečna in gnjavi veterinarja... To sem se tudi sama že naučila, pa čeprav me zdaj že grdo gledajo, ko se samo pojavim pri vratih...


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: kaja , nedelja, 07.11.2004 : 21:17:22
Maja, malo visje si omenila, da si speli dajala dermanorm kapsule. Kako se je obneslo? Se jih dobi samo pri veterinarju ali se kje? Mogoce poznas tudi olje? lp


Naslov: Re:Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , nedelja, 07.11.2004 : 22:58:20
Ojla.
Spelino stanje je super. Sicer problemi z dlako in kozo niso minili ravno v treh dneh, ampak konec dober, vse dobro, ali kao ze recejo. Spelo sem takrat dobesedno nafilala z vsemi moznimi dodatki, ki naj bi pripomogli k odpravljanju tezav s kozo in dlako. Poleg omenjenih dermanorm kapsul - mislim, da se res dobijo samo pri vetu (nisem pa 100%) smo zamenjali brikete, v hrano (kuhano) sem (in ji se) ji dodajala zajbelj in rozmarin, pa pivski kvas, spirulino, laneno seme, missing link ... Kaksen mesec je bila tudi na precej strogi dieti, se vedno ne dobiva nobenih psenicnih zadev (makaroni, zdrob, ...), omejene pa smo imeli tudi vrste mesa. Tako da, tezko recem kaj je najbolj pomagalo...  :-\ Ji pa zdaj teh kapsul ne dajem vec.
No, eno (od) alergij smo le definirali in sicer na cvetaco  ::)
lp, m.

p.s. so pa tele "kuglice" kar drage. Mislim, da je Spela glede na kilazo morala pojesti 3 dnevno, 100 kapsul pa se mi zdi, da stane okrog 10kSIT.


Naslov: Prekomerno izpadanje dlake
Poslano od: Łyra , nedelja, 19.06.2005 : 18:05:49
Pozdravljeni!
Imam težavo. Zanima me zakaj moji psici kar naprej izpada dlaka! Ob vsakem letnem času, vedno in povsod pušča dlake! :'( Poskusili smo že vse brikete, tudi za občutljivo kožo in vse mogoče. Ne pomaga nobeno česanje, noben šampon in nič! Mi lahko kdo svetuje kaj lahko še poskusim? :( Aja, pa še to: krtačim jo 2× do 3× na dan.
Lep pozdrav, Ana & Lyra... :-*


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: oliver , nedelja, 19.06.2005 : 20:52:32
Łyra, nič nisi napisala kje biva psička. Če je v stanovanju je to dokaj normalno. Če seveda ni kakršnih koli sprememb na koži in če dlaka ne izpada v šopih, tako da bi bila prav gola mesta. Kar se tiče kopanja psa, preveč tudi ni dobro. Razen če je pes res umazan (ali se povalja po čem) ni potrebno več kot 2-3x na leto. Seveda pa je pomembno redno krtačenje.
Mojemu psu prav v tem času dlaka spet obilno izpada (živi v stanovanju). Pa je bilo že kak mesec boljše. Ampak je zopet bolj toplo vreme.
Jaz mojemu v času obilnega izpadanja dajem vitamine Dermatin (mislim da se ne dobijo več) ali pa Dermanorm kapsule (o katerih je pisala Maja01). Pa seveda krtačim.
Torej če je to le puščanje dlake, ki ni vezano na srbečico, spremebe na koži, gola mesta, preveč prhljaja je normalno.
Lp Katja


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , nedelja, 19.06.2005 : 20:53:06
A jo imaš slučajno notri? Ker potem psica nima jesenskega in spomladanskega izgubljanja dlake, ker tudi nima prave zimske dlake. Zato pa dlako izgublja preko celega leta.

Lp jana


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Evč , sobota, 25.06.2005 : 09:58:23
Maj: poznam tvoj problem, samo s to razliko, da moj Dart takšen "flek" dobi na zadnjih stegnih. Ko sem to že uspešno odpravila, pa se je danes zopet pojavil. Na prejšnjem pregledu pri vet se ni pokazalo nič posebnega. Mikrosporije ni, parazitov tudi ne, pregledana je bila tudi kri in vse je bilo bp. Zato sem mu zamenjala hrano na Nutro lamb&rice in en teden dodajala B-kompleks (dobiš v lekarni). Zreducirala pa sva tudi vse mlečne izdelke, čeprav je to pomenilo, da se gospod kar dva dni golih briketov še pritaknil ni in pošteno shujšal  :-\

Kot sem pa rekla se je ta flek danes spet pojavil in bo treba vse skupaj ponoviti. Mesto ga ne srbi le občasno se popraska. Aja še nekaj - zadnjič se je hitro popravilo stanje ko je dobil novo dozo Frontline-a.

Malo nasvetov z moje strani in upam, da bo kaj pomagalo. Pazi na to, če se Gala slučajno praska in če je tako ti svetujem da čimprej k vet, da ne boš sprehajal naokoli "dalmatinčka"  ;)


Naslov: odpadanje dlake
Poslano od: pax , sreda, 12.10.2005 : 12:52:02
Pozdrav vsem ! Jaz in moj mešanec  Pax sva nova na tem forumu in upam, da naju boste sprejeli! ;) ;) :- Pa kar takoj prosim za nasvet- na koncu hrbta se mu je zelo razredčila dlaka. Bolh nimamo, opazim p ::a tudi ful prhljaja. Kaj bi to lahko bilo? Pomanjkanje nečesa? Help in lp od Tine in Paxa :o


Naslov: Re: odpadanje dlake
Poslano od: jasminaj , sreda, 12.10.2005 : 13:21:43
s čim ga hraniš? mogoce mu hrana ne odgovarja?   ??? 


Naslov: Re: odpadanje dlake
Poslano od: pax , sreda, 12.10.2005 : 14:42:32
Hranimo ga pa z "našo" hrano, povečini pa z briketi(trenutno mamo Mercatorjeve- a je možno da so ti  nekvalitetni ???). Kakšen predlog za boljše? :-\lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: maja01 , četrtek, 13.10.2005 : 09:26:49
Ja, ti briketi so med najbolj nekvalitetnimi. Vsebujejo obcutno prevec soli, umetnih ojacevalcev okusa, umetnih barvil in umetnih konzervansov. Tudi sestavine niso najprimernejse (veliko prevec sestavin je rastlinskega izvora).
Za predloge o boljsi hrani pa malo preklikaj forum o prehrani. Mislim, da je tam napisanega dovolj... Tudi to, zakaj nekatere vrste hrane niso primerne, izkusnje nas, ki dolocene hrane uporabljamo, ...
m.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , četrtek, 13.10.2005 : 09:31:42
Kaj pa pomeni "našo" hrano? Ker če to pomeni, da dobi ostanke kosila, tudi ni dobro. Ker je taka hrana preveč začinjena, preveč slana, psi nekaterih stvari ne smejo jesti (npr. fižol, preveč čebule...). Za psa se kuha posebej! Mercatorjeva hrana (kot je ze Maja01 povedala) pa je ena najslabših. Med katere spada tudi vsa hrana, ki jo lahko kupiš pri najboljšem sosedu ali na pumpi. Pojdi v specializirano trgovino in tam kupi kvalitetno hrano (cena 15 kg hrane je od 8 tisoč naprej).


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Kast , četrtek, 13.10.2005 : 10:09:51
Zelo dobra hrana za dlako je Nutro Choice Lamb & Rice, stane pa 15 kg okrog 12.000,00, a če želiš, da bo dlaka boljša, ni druge, kot da malo več vložiš v prehrano psa (lahko tudi kako drugo  kvalitetno hrano).

Svetujem tudi, da eno žlico lanenih semen na dan  zamešaš v obrok (dobiš jih v DM) in žlico dobrega koruznega olja. Daš lahko tudi 1-2 celi kuhani jajci na teden.

lp


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Lanabela , četrtek, 13.10.2005 : 12:45:01
Glede hrane drži kar je bilo napisano, vendar bi bil lahko vzrok tudi kakšen demodex ali kaj podobnega, lahko gre tudi za hormonske motnje,, tako da kot vedno, ne bi bilo slabo pokazati veterinarju. Sploh, če se po spremembi hrane zadeva ne bo začela popravljati.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: charli , torek, 08.11.2005 : 09:54:33
ojla, imam en problemček, in sicer:imam whippeta, izpada mu dlaka, ampak to sploh ni tak problem, čeprav mu nenormalno izpada, samo sem opazila, da mu na zadnjih nogah zadaj pri kolenu oz.pregibu, da mu je čisto izpadla dlaka sicer ne veliko ampak na obeh nogah isto.kaj narediti? mogoče zamenjati hrano?(sedaj ima nutro choice lamb&rice)
samo ne mi prosim takoj veterinarja svetovat, ker se mi zdi da v veliki meri oni samo služijo, potem šele zdravijo, petkrat pregled , učinek pa isti, zato bi prvo sama probala, če je pa pač najboljša rešitev veterinar bova pa pač šla.hvala za odgovore!


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: sebi , torek, 08.11.2005 : 11:18:20
No, pa še jaz. Moja Žiža bo okoli oči vsak čas gola. Dlaka ji izpada od vsepovsod enako - je pa najbolj grozno videti okoli oči... Hrani dodajam Mising Link - zaenkrat ni nobene spremembe... kaj svetujete?


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Lanabela , torek, 08.11.2005 : 11:32:39
Ali ji raste spodaj nova dlaka? Ali uima še kakšne druge, z dlako nepovezane težave - kakršnekoli?


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: sebi , torek, 08.11.2005 : 11:46:27
Ne zgleda, da bi ji spodaj rastla nova dlaka - okoli oči ji dlaka samo izpada. Praska se po ušesih, vendar ni nič videti. Drugega ni. Preden grem do veta bi rada slišala (oz. prebrala) še vaše mnjenje.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Lanabela , torek, 08.11.2005 : 12:44:41
kakšen demodex bi bil prav lahko. Ampak brez pregleda se izak ne da nič reči.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: sebi , torek, 08.11.2005 : 12:54:52
Kje najdem kaj več o demodexu?


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: bina , torek, 08.11.2005 : 12:58:39
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3259.0.html


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: sebi , torek, 08.11.2005 : 12:59:45
Sem prebrala - hvala Bina! Psica je stara 17 mesecev. Praska se še po ušesih. Naj me skrbi?


Naslov: Izpadanje dlake
Poslano od: Rok16 , sreda, 12.12.2007 : 13:24:45
Imam cca. 6 let staro mešanko, katero sem lani vzel iz zavetišča (je sterilizirana). Dlako ima še najbolj podobno dlaki nemškega ovčarja, le da ni tako močna.

Problem je sledeč: dlaka ji zelo izpada. V tednu dni je tepih (v sobi kjer leži) skoraj popolnoma siv. Češem jo na vsake 2-3 dni, hranimo jo samo z briketi. Prej smo jo eno leto hranili z Eukanubo, sedaj jo že drugi mesec hranim s Hills-om, dlaka izpada enako.

Pes je v stanovanju (prej je bil 10 mesecev v keti + garaži), dlaka izpada enakomerno skozi vse leto (ni vezano na letni čas). Zanimivo je, da psica zaradi izpadanja dlake nima na koži nobenih predelov brez nje, praska se občasno.

Hkrati sem ji zadnji mesec začel dajati k briketom še na vsake nekaj dni rumenjak, vendar tudi ni efekta.

Se moram enostavno sprijazniti, da ji dlaka toliko izpada? Vsekakor jo bom peljal še k veteriranju na strokovno mnenje.


Naslov: Re: Izgubljanje dlake
Poslano od: Eva D. , sreda, 12.12.2007 : 16:32:31
Rok16... tudi mi imamo doma mešanko med nemškim ovčarjem in dalmaticem. Ima malo daljšo dlako kot jo imajo dalmatinci in malo krajšo kot jo imajo ovčarji. Drugače pa je bolj dalmatincu podobna. Je tudi sterelizirana.
Imamo enak problem, kot ga imate vi...  mi našo češemo do 3-krat NA DAN (že skoraj 11 let), pa nič ne pomaga :-\. Dlaka ji izpada čez vso leto enako... ko se strese se z nje kar usuje... Mi imamo našo v hiši, no v bistvu ima zase celo predsobo (hodnik), tako da imamo velik problem, ker ima Kara takšno trdo, špičasti dlako, ki se zapiči v blago (recimo na hlače, copate) in se zato posledično prenaša njena dlaka po celi hiši! Pač treba se je na to navadit in spremeniti delovne navade, kar se sesanja tiče... mi sesamo (zaradi nje) vsaki drug dan... pa še njo posesamo, ji zelo paše, je čisto "nora" zasliši zvok sesalca :D  :D...
Edino, kar me čudi je to, od kod ji toliko dlake :o, ker tudi naša nima kakšnega predela na telesu brez dlake... prav nasprotno, ima zelo gosto dlako!!!
Po mojem je pač to tako in nima veze, če se boš posvetoval z kakšnim strokovnjakom, ker če ni "bolezenskega" odzadja... ji bo dlaka tako izpadala do konca njenih srečnih dni!
Lp,
Eva


Naslov: izpadanje dlake
Poslano od: cvirk , sobota, 24.10.2009 : 08:14:48
najprej bi se rad opravičil, če je kje že ta tema odprta,jaz pa je nisem videl.
Torej s punco imava 8 mesecev staro psičko, kateri nenormalno izpada dlaka.Zanima naju ali obstaja kakšen način, da bi se to preprečlo, ker kolikor nama je znano zdaj v tem času naj nebi dlaka izpadala v takih "količinah" kot njej.

hvala za odgovor :)


Naslov: Re: izpadanje dlake
Poslano od: Penny , sobota, 24.10.2009 : 09:15:45
Malo opiši za kakšnen način izpadanja dlake gre - v šopih, ali ima mesta brez dlake na koži... ali kako?
Jo redno češeta? Je notranja ali zunanja psička? Se je to pojavilo nenadoma?


Naslov: izpadanje dlake, lizanje
Poslano od: micmac , ponedeljek, 11.01.2010 : 20:23:52
13 letni nemški ovčar se je nenadoma začel lizati in grizljati po trebuhu, izpadla mu je dlaka koža se je vnela, po umivanju, mazanju z kremo se je prenehal lizati, koža pa je postala črna, dlaka pa noče in noče zrasti nazaj. Kak mesec je bil brez problemov sedaj pa se je podobna stvar začela pojavljati na vratu in pod gobcem. Zadnje čase je postal tudi zelo živčen, zdi pa se mi tudi da ima nekakšne podočnjake-koža pod očmi otekla?
Jutri kličem veterinarja, zanima pa me če je že kdo imel izkušnje s čim podobnim?


Naslov: Re: Izpadanje dlake
Poslano od: TjasaG , sreda, 15.09.2010 : 21:54:50
Pozdravljeni,

imamo 10 mesecev staro labradorko, ki ji zadnji mesec ali dva nenormalno izpada dlaka,
kljub česanju (in ob tem "naberemo" enormne količine dlake) in sesanju na 2 dni je takoj naslednji dan po česanju+sesanju spet isto,
dlaka povsod, kosmiči dlake...
Ker je to naš prvi labradorec, ne vemo ali naj bi bilo to normalno? Drugi lastniki labradorcev pravijo da je...ampak
količina izpadle dlake je res ogromna.

Je morda za izpadanje dlake lahko kriva hrana ali kaj drugega?
lp, tjaša


Naslov: Re: Izpadanje dlake
Poslano od: alexy , četrtek, 16.09.2010 : 06:03:04
Je normalno - zdajle je obdobje menjavanja dlake.. Drugače pa itak labijem bolj ali manj celo leto odpada dlaka..


Naslov: Re: Izpadanje dlake
Poslano od: TjasaG , četrtek, 16.09.2010 : 16:38:05
alexy, hvala za odgovor,
no, potem se to zdravi s sesalnikom... :)


Naslov: Re: Izpadanje dlake
Poslano od: alexy , četrtek, 16.09.2010 : 17:00:14
Jap, sesalec je v tem obdobju tudi moj najboljši prijatelj ;D


Naslov: Re: Izpadanje dlake
Poslano od: banAncy , sobota, 19.10.2013 : 22:20:00
Zivjo mi zna kdo pomagat. Imam mladica starega 8 mesecev, ki se mu vecinoma po prsih in tudi drugot po telesu delajo mazolcki. Nato pa iz mazoljcka nastane hrastica. Imel je ovratnico proti klopom, ampak ko sem opazila mazoljcke ovratnico odstranila.