mojpes.net

o psih => Vzgoja pasjega mladička => Sporočilo, začeto od: Keziah , četrtek, 18.11.2004 : 10:15:15



Naslov: Mladič in sprehodi
Poslano od: Keziah , četrtek, 18.11.2004 : 10:15:15
Imam štiri mesece staro psičko, ki se sicer pridno iztreblja zunaj, vendar zelo nerada hodi na sprehode. Kadar jo hočem peljati ven, trmasto stoji, vleče nazaj in cvili. Verjetno jo je strah, saj drži rep med nogami. Drugače pa je igriva in polna energije in tudi rada teče po travnikih, samo do travnika jo je težko spraviti. Kaj naj storim?  


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: winny , četrtek, 18.11.2004 : 10:24:08
Naša Vini je, ko je bila stara do 6 mesecev počela to vsakič, ko sva šli na sprehod. Ampak zanimivo je bilo, da sem jo morala vleči stran od hiše (včasih celo nesti), medtem, ko je proti domu veselo skakljala. Očitno se je bala, da jo bomo dali stran. :o

Potem jo je minilo samo od sebe.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: linchaich , četrtek, 18.11.2004 : 10:25:08
Tema, ki si jo lahko preberete:
Kako navaditi na povodec (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=6;action=display;threadid=294)

Psicki bodite zanimivi, vzpodbudite jo z igracko, piskotki, ...
Je kaj drugace, ce ni na povodcu?


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: RANA , četrtek, 18.11.2004 : 10:27:10
hojla!
ja tale tvoj problemcek mi je pa znano slisat. tudi moja psicka vcasih ni bila ravno navdusena nad sprehodi oz. odhodom iz hise... tudi ona se je kar ustavila in ni hotela naprej. ampak ni pa nikdar cvilila zraven. je pa imela ona v takih primerih velikokrat ugledano pac drugo pot. npr. v smer, kjer je travnik ni hotela, sla pa je z veseljem proti parku med bloki. tako da sem kar nekaj casa gruntala kaj je to. pa sem potem le ugotovila, da se boji vlaka (da prideva do travnika je namrec treba cez streko). tako da sem jo nekaj casa vozila pac med bloke, sem pa tja pa na travnik. postopoma je ugotovila da ji tista posast (beri vlak) ne bo storila nic hudega, ce se ji le ne bo prevec priblizala...
no pa da se malo ustavim.
kako pa tvoja psicka? ali tudi ona noce le v doloceno smer ali ne mara nikamor? kaj pa ce se odpeljete kam z avtom? je potem bolje??


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Keziah , četrtek, 18.11.2004 : 12:10:52
Ja res je tako, da od hiše noče iti, potem jo kar malo nesem, ko pa se vračava je čisto navdušena in hoče čimprej domov. Mogoče se boji, da jo bomo kam odpeljali in jo tam pustili. Če jo spustim s povodca, še nekaj časa stoji na istem mestu, ker pa se jaz oddaljim, potem priteče za mano. Če ni na povodcu pravzaprav kar pridno hodi za mano. Ampak včeraj sem jo peljala v mesto, pa je čisto normalno hodila z mano, na povodcu.
   V avtu se kar rada vozi in tudi potem ni problem, ko jo kam pripeljemo, se rada sprehaja. Samo dokler vidi hišo je nemirna in trmasto vleče nazaj.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Veronika , nedelja, 21.11.2004 : 15:17:32
Tudi naša psička počne to..Ponavadi jo spravim kam če mam s seboj kake priboljške al pa kaj..Probaj na ta način :) Naša psička pa noče in noče it na sprehod če je dež.. Prav gabi se ji mokra trava  :D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Yorki , nedelja, 21.11.2004 : 16:45:14
Toro je star 6 let in se kdaj pa kdaj sploh ne premakne 8) Takrat ga pač deset metrov nesem potem pa gre sam. V tvojem primeru je nekoliko drugače. Res jo vzpodbujaj. Pri našem terierju pomagajo pesede:"Daj ga, ugrizni ga!" In renči in leti kot raketa. Ali pa:"Poglej ga, tukaj je!" Ali pa:"Glej kako prikupna yorkica. Glej jo!" Pač je treba pritegniti njegovo pozornost. :D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Keziah , ponedeljek, 29.11.2004 : 10:46:51
Najlepša hvala za odgovore. Psička se je medtem že navadila na nov dom in lastnike, tako da gre zdaj prav rada ven. Pravzaprav je zdaj večji problem, kako jo po sprehodu spraviti domov. Na dvorišče gre rada, potem pa kar stoji pred hišo in opazuje okolico. No, ampak problem je očitno rešen. Hvala.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: JennyK , torek, 30.11.2004 : 15:25:54
Da, da - tudi sama imam včasih iste probleme s svojo, 7.mesečno psičko. Sicer polna energije, prijazna....  ima -ne spomnim se drugačnega izraza - "slab" ali "svoj" dan. Sploh ko greva v po določenih stezicah v bližini svojega doma - se vsede in se ne gane. Dokler me ne izgubi izpred oči. Nato pridirja do mene, se vsede - in se spet ponovi ista zgodba. Ne morem je motivirati niti z žogo in še celo z briketki ne. Veliko sem se ukvarjala z vprašanjem, čemu je tako, pa odgovora še nisem našla. Sem pa izključila bolezen ali slabo počutje. Ker po določenem času - pa kakor bi odrezal - šiba pred menoj, kot da bi imela mravlje v ritki in jo je prav veselje gledati. Mislim, da si ji par dni zapored ista pota dolgočasna. Teh težav nisem imela nikdar, kadar se kam odpeljemo (PST, tivoli...) Vseeno mislim,  da so to le njene muhe, ki bodo ščasoma minile.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Olly , sobota, 18.12.2004 : 20:45:16
Naša se je tudi 1 mesec ko je bila pri nas malce upirala. Poskušaj jo zvabiti s priboljški ali pa jo nesi, med potjo (do travnika)se "pogovarjaj" z njo, se igraj jo pohvaljaj in psička bo čez nekaj časa že z repom, ki bo veselo migal odšla na potep ;)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: frigga , sobota, 18.12.2004 : 20:51:50
Mimogrede - danes je bilo v oddaji O živalih in ljudeh o tem, kako pes, če ga zebe, noče na sprehod. In, da ga je pozimi treba peljat manjkrat (na daljši sprehod) kot v ostalih letnih časih.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: ursek , nedelja, 19.12.2004 : 14:17:20
Moja Lana je bila vceraj zvecer prvic zunaj; vsa se je tresla, in se mi motala pod nogami ter dvigovala tacke, naj jo vzamem k sebi... zelim jo navaditi, da bi lulala zunaj na travi, pa se vedno tako trese, da se hitro pobereva domov... Kako naj to resim? ???


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: frigga , nedelja, 19.12.2004 : 15:54:10
Koliko je pa stara? Mogoče jo je pa zeblo.
Pri nas je bilo tako: ko je bila Frigga stara pribl. 5 mesecev, je začela sama prosit ven za lulat in kakat (čist avtomatsko), prej smo jo pa pelal parkrat na dan ven (npr. zjutraj, po kosilu, enkrat popoldne pa preden smo šli spat). Včasih (na začetku kar pogosto) se je pa tud notri še polulala ali pokakala.  :-[
Mogoče se pa tvoji psički ni mudilo lulat??? Ne vem, no.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: ursek , nedelja, 19.12.2004 : 21:44:17
vem, da sem neucakana in zacetnisko zaskrbljena za vsak gib, ki ga naredi... stara je pa 7 tednov :) imam jo sele 2 dni :D
sicer se mi pa zdi, da ko smo sli 3x ven, je ze zacela uzivat


lp,

ursa in lana


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: JennyK , torek, 21.12.2004 : 15:27:06
Hja, najbrž ji prav toplo definitivno ni; ampak vseeno jo MORAŠ navajati na opravljanje potrebe zunaj. Mraz gor ali dol. Ker sicer se lahko zgodi, da se kasneje ne bo hotela iztrebljati zunaj, kar je pa zopet veliki problem. Srečno!


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Keziah , sreda, 26.01.2005 : 09:59:02
Ja, tvojo psičko verjetno zebe. Ampak mislim, da je pri malih psičkih bolj problem strah. Saj tudi naša Kali najprej sploh ni hotela na sprehod. Ko pa se je navadila na novo družino, je ni bilo več strah in zdaj obožuje sprehode. Pa tudi zebe jo ne preveč, čeprav ima kratko dlako.
   Glede lulanja in kakanja pa je najboljše, da je na začetku, zdaj ko ste jo šele dobili, vedno nekdo doma. Vsaj tri tedne. Tako jo lahko opazuješ in učiš, da mora lulati zunaj. Mi smo Kali peljali ven vsaki dve uri, vedno po jedi in če se je igrala. In se je samo enkrat polulala in pokakala v hiši. Pa vedno, ko se zunaj plula, jo je treba zelo pohvaliti. Če se pa slučajno notri, pa jo mogoče malo pokarati, drugače pa le počistiti lužico ali kupček. Najbolje je, da se potem tisti del polije z mešanico kisa in vode, saj s tem zakriješ vonj. Naša Kali se je hitro naučila in zdaj cvili, če jo lulat in se vsede pred vrata.
   Upam, da se bo kužika hitro naučila in navadila na vas.  :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: TINA22 , sreda, 26.01.2005 : 21:06:39
Če psička noče na sprehod je pač ne siliš. Kje pa piše, da mora pes vsak dan na sprehod. Doma naj se zlaufa, pa je!


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: spelchy , ponedeljek, 10.10.2005 : 14:42:15
Živijo! ;) Moje ime je Špela in imam 5-mesečno psičko Lily. Problem nastane ko je čas za sprehod.  ???Ko smo jo dobili kot dvomesečno psičko je na sprehode rada hodila :P, zdaj pa jih preprosto ne prenese :-\. Ko jo imam na vrvici se zelo vleče in jo pri tem davi in spušča grozljive glasove a vseeno ne popusti. Strah me je da bi si poškodovala požiralnik. Nikakor ne razumem zakaj to dela in se bojim, da se mi zadavi. Je problem v napačni vzgoji ali je problem  psička??? :(

Prosim, svetujte kaj naj naredim saj tako ne gre več naprej!!! :'( :'( :'(

Lp, Špela


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Sammy , ponedeljek, 10.10.2005 : 15:00:15
Predvidevam, da se je v tem času na sprehodu nekaj zgodilo, ker se težava kar sama od sebe ne more pojaviti. Poskusi se spomniti kakšnega neljubega dogodka, ki se je zgodil pred časom (verjetno prav na sprehodu)... Mogoče je vzrok vedenjska težava, strah, morda bi bilo dobro obiskati veterinarja, morda gre za psihološke zadeve ...
Na pamet je težko govoriti, najbolje bo, če začneta s psičko obiskovati kakšno pasjo šolo, ki šola pse na psom prijazen način.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: DoY-ca , ponedeljek, 10.10.2005 : 15:25:49
Tudi moj njufi nima preveč rad sprehode...vzrok;Enkrat smo mu dali vratnico gor preden je šel v avto(mimogrede-avto sovraži-delam na tem)in zdaj vsakokrat ko grema na sprehod misli da ga bomo peljali z avtom+očitno tudi ne rad hodi od doma. :-\
Poskušaj s sprehodom samo okoli hiše,po vrtu,bližni poti...(to trenutno delam tudi jaz)ali tako kot je že Sammy napisala-pojdi v kakšno pasjo šolo.
Vso srečo,Urška


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: spelchy , torek, 11.10.2005 : 19:35:09
čakam na odgovor oz. nasvet :-\


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Lanabela , sreda, 12.10.2005 : 10:46:42
Najprej lepo pojasni, kaj se na sprehodih dogaja. zakaj jo vlečeš da se davi ? (oz pustiš da ona vleče da se davi, saj je isto.) Kaj dela, kadar ni na povodcu'?Imam močan občutek, da si ji uspela z nepotrpežljivostjo priskutiti povodec.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: LuncaPunca , sreda, 12.10.2005 : 10:58:19
Na zacetku, ko smo ga dobili (2.5 mes.) tudi nas pesjan ni maral povodca. V trenutku, ko si ga pripel, ga nisi premaknil niti za milimeter. Ko si pa dal povodec stran, je spet veselo skakal okoli. Ker druge resitve takrat ni blo, smo ga nosili po rokah. Enkrat, ko sem bila v mestu, je celo en gospod prisel do mene in me vprasal, ce nas kuza ne zna hodit ;D
Zdaj, ko je star eno leto, bi dal vse na svetu, ko zagleda povodec. Takrat sem delala tako, da ko sva sla na sprehod, sem ga prijela in nesla do travnika, kjer sem ga potem pripela. Ampak ker je bila travica in sneg in vse drugo toliko bolj zanimivo kot vlecenje povodca... ga takrat tudi opazil ni vec. Poskusi ga z necim zamotit in mu pokazat, da povodec ni nic hudega. Veliko uspeha!  ;)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , ponedeljek, 26.12.2005 : 13:43:58
hehe, ko sem prvič videla naslov teme sem si mislila, ja kakšen pes pa noče na sprehod  ;D. pa jo imam doma zdaj.
problem ni v povodcu, ampak dejansko noče na sprehod! rada je na dvorišču pred blokom, tudi na povodcu, čim pa greva stran, pa je joj! je pa na dvorišču trava, drugače pa po pločniku hodiva. takrat joče, cvili, se mi po nogah meče, se po tleh meče, groza... ljudje pa gledajo, se zgražajp. so že meni rekli, da psa mučim, pa prijatelju, ko je šel z njo. pa saj to mi je vseeno, kaj si mislijo! ampak ona res sovraži sprehode! tudi igranje ne pomaga, metanje palice, vlečenje vrvi, nič! rada je le na dvorišču!  ???   morda jo zebe? trese se kar dosti, ima pa plašček!

drugače pa uživa, če se vozi z avtom, kot jaz!  ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Sammy , ponedeljek, 26.12.2005 : 19:55:41
varja, potem pa jo pelji naprej z avtom enih 5 km, pa nadaljujta sprehod od tam ;). morda pa je takšno stanje samo sedaj, ko povsod poka ... :-\ ???


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Drejči , ponedeljek, 26.12.2005 : 23:08:42
varja,
koliko je star tvoj pes in koliko casa ga imas?


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , torek, 27.12.2005 : 10:04:14
DREJČI, 7 januarja bo 4. mesece, imam jo od 12. novembra, torej dober mesec in pol!

SAMMY, od vsga začetka ni hotela hoditi, ko še ni bilo petard. če pa kaka poči, pa se je niti ne utraši.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: rapgirl , torek, 27.12.2005 : 10:33:02
Seveda ji sprehod ni tako všeč kot tekanje, saj je spuščena! Poskusi jo motivirati na sprehodu z njeno najljubšo igračko.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , torek, 27.12.2005 : 10:35:09
na dvorišču je tudi na vrvici, pa ji je ok! igračke pa ne pomagajo...sem napisala na začetku  :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Drejči , torek, 27.12.2005 : 10:35:45
Smo o tem ze debatirali v eni drugi temi, pa se zdaj ne spomnim kateri.  :-[
Bom zato napisala se enkrat.
3 mesecni pes = mladic
Mladic se nagonsko drzi svojega brloga (beri: doma), ker to pomeni varnost, toploto, hrano. Torej, vse kar potrebuje za normalen razvoj in ker se ni sposoben samostojnosti. Vec zaenkrat ne potrebuje in ne obvlada.
Pri tej starosti se ni sposoben fizicno in psihicno obvladovati ozje in sirse okolice - razdalja, ostali psi, ljudje in predmeti.
Tvoj pes je povsem normalen mladic in ne sili ga na sprehode, ki so pri tej starosti vse drugo, samo primerni ne. Najprej mora osvojiti SVOJ teritorij, sele potem bo pripravljen na spoznavanje ozje okolice in ko malo odraste tudi sirse okolice.
Pusti ga, da koraca po dvoriscu, kar je zanj cisto dovolj.
Njegovo igrisce naj bo zaenkrat vase stanovanje, ven naj gre le toliko, da opravi potrebo in mogoce se kaj posnoflja okoli sebe.
Pa se nekaj govori proti dolgim sprehodom. Mladic se ni povsem vzpostavil imunskega sistema in je mnogo bolj dovzeten za bolezni kot odrasel pes. Na sprehajaliscih je ponavadi ogromno psov, ki so lahko potencialni prenasalci bolezni in ima mladic toliko vec moznosti za okuzbo.
Preberi kaksno literaturo o obnasanju mladicev, mnogo stvari ti bo kar naenkrat postalo jasno in bos ugotovila, da problem pravzaprav sploh ni problem, ampak normalno obnasanje v dolocenem starostnem obdobju.
Pa se nekaj malega o socializaciji. Z ljudmi je itak v kontaktu v stanovanju (druzina, obiski). Kar se pa psov tice, mu najdite druzbo njegove starosti. Ce ni nobenega mladicka v blizini, obstaja resitev pri kaksnem drustvu v mali soli.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , torek, 27.12.2005 : 10:40:26
pa to sploh niso dolgi sprehodi, to je 5-10 minut okrog bloka!!!! na dolge sprehode je pa res ne silim še...  :)  malih šol pa ravno ni zdaj, tako da to ne bo šlo... ljudi pa obožuje, tudi, če jih prvič in zadnjič vidi....

prebrala sem res dosti literature, se pogovarjala z lastniki in noben psiček ni delal problemov, če je moral 5 minut okrog bloka... tako da ne vem.... aja, družina sem samo jaz, obiskov pa tudi ravno nimam  ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , torek, 27.12.2005 : 10:50:37
mogoče pa jo zebe? saj silim je ne, zdaj pač greva le na dvorišče, pa mogoče, če je res dobrre volje, čisto malo po ulici.... pa počakam na pomlad?  ???


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Drejči , torek, 27.12.2005 : 10:58:30
Sem tudi sama imela enega taksnega "kerlca", ki mu je bil sprehod totalna muka. Zanj je bilo dovolj, da je opravil potrebo, potem pa takoj nazaj v stanovanje. O.K., sem si rekla, in mu to dovolila. Sem pa postopoma podaljsevala cas, ko sva bila zunaj in ko je bil star ene 5 mesecev, zacela tudi z oddaljevanjem od njegovega "zapika".  ;D Lahko recem, da sem delala pravilno, ker je pes danes se prevec samozavesten in misli, da je glavni petelin na vasi  ;D  ;D  ;D
Ce mislis, da jo zebe, potem ji nabavi plascek.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Sammy , torek, 27.12.2005 : 11:06:20
varja, glede socializacije z ljudmi in psi, sem prepričana, da bi se na forumu našlo nekaj prostovoljcev (;)), ki bi z veseljem prišli na obisk ....


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Uma , torek, 27.12.2005 : 11:07:44
Sammy saj ze hodimo...hehehehe ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , torek, 27.12.2005 : 12:04:04
hehe, ja, hvala Tini in Umi, da socializirata zverino  ;D  ;D ! bom pa še kakšnih prostovoljcev vesela  :).  Drejči, plašček pa že ima, hehe... pa ji celo prav lepo paše in niti moti je ne! mala pa ima že zdaj taki ego, da je hudo. pri drugih psih, ne pri ljudeh  :D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Lanabela , torek, 27.12.2005 : 14:23:37
Mogoče te bo malo pojezilo, ampak opazila sem, da psi nočejo na sprehod z osebo, ki ji ne zaupajo povsem. kot da bi se bali, da jih bo nekam odpeljal, nazaj pa ne. Moje psice naprimer obožujejo sprehode, vendar nočejo nikamor niti s sinom, ki ga imajo sicer zelo rade, kaj šele s kakšnim drugim znancem. (z izjemo ene psice, ki se je odločila, da je sin pri 24 letih dovolj odrasel, da se z njim lahko ven) Mogoče kuža samo rabi nekaj več časa, da se bo v družini počutil povsem varnega.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Drejči , torek, 27.12.2005 : 23:09:41
Res je, zaupanje je srz dobrega odnosa.
A vse ob svojem casu, pac glede na starost psa, karakter psa in lastnika, okolice iz katere pes izhaja in v katero je prisel in se mnogo je dejavnikov, ki jih je treba upostevati (tudi to, da pes ne mara dezja, recimo  ;)), da bo ta odnos res tak kot mora biti.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , sreda, 28.12.2005 : 11:18:50
možno, da mi res še ne zaupa. saj je šele dober mesec pri meni, pa ne pričakujem čudežev.  :-\  morda pa ji ni samo za hodit, ker če pa greva tako, da jo nosim, pa gre prav rada. na sprehodu pa skače po mojih nogah, ali pa me prehiteva in se vseda predme, da bi jo dvignila. samo, če ji popustim, je verjetno konec?  ::)

hehe, zdaj, ko pa je sneg, pa niti na dvorišču noče bit.... saj revico ja skoraj čisto pokrije.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Lanabela , sreda, 28.12.2005 : 13:57:19
En moj mladiček je ostal pri meni do četrtega meseca, zelo rad je hodil na sprehode, tudi precej dolge, nobeno vreme, ne sonce ne dež ga ni motilo, pa še ubogal je za povrh. ko je prišel k novim lastnikom, je ugotovil, da jih lahko ovija okrog krempeljcev, ubogal je samo še ko se je njemu zdelo, ko je bilo vroče se je pustil nositi, ko je bil dež, so morali držati dežnik nad njim ali pa se ni ganil izpod strehe - nekateri se malce bojijo, drugi pa izrabljajo dobroto svojih lastnikov.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , sreda, 28.12.2005 : 14:02:23
hehe, izrabljat se še ne pustim, četudi me včasih zamika. samo, ko bo enkrat odkrila mojo šibko točko, sem verjetno pečena, tako da ne nasedam njenim lepim, velikim, žalostnim očem !  ;D

nosim pa jo takrat, ko greva npr k staršem peš, ti pa so precej daleč doma. takrat pa jo nekaj časa nosim, potem pa, ko sva na bolj domačem teritoriju, pa mora sama hoditi. pa to je redko, da greva peš tja!

snega pa verjetno ne mara, ker ima ovratnnik, saj je bila operirana. in fino vse not pobaše, pa še šive ima na trebuščku. tako da ne vem, če bi počakala, da gre ovratnik dol?


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: aska2005 , četrtek, 29.12.2005 : 11:09:21
tudi moja ko je bila stara okol dvsa meseca, sem imela kar velik probelm jo peljat kam ven, bala se je tako drugih psov kot kot kakršnbegakoli hrupa, no potem kmalu je bilo drugače in je sama že z veseljem ven  šla...lp


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: robby , nedelja, 12.02.2006 : 10:03:29
kaj naj naredim ko peljem zlato prinašalko na sprehod na povodcu  se mi kar vsede in noče naprej ko pa je brez pa gre in kolikrat na dan naj jo hranim je stara 2 meseca ali pred sprehodom ali po sprehodu pa kako naj jo kaznujem ko kaj naredi večinoma pobira vse povprek zunaj pa hvala za odgovore ;)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: aska2005 , nedelja, 12.02.2006 : 10:56:31
robby...hraniš jo sedaj ko je še tako mlada 4 krat na dan pri štirih mesecih oz prej ko vidiš da kak obrok opušča ji daš trikrat na dan, po šestih pa 2 krat na dan. Kar se pa sprehoda tiče, mogoče bi ti kaka igrača pomagala, pomahej z njo pred njo in ko gre naprej jo zelo pohvali, daj priboljšek. Moja tud pri dveh mesecih taka bila, po enem tednu je že bolje bilo. Tud pri tvoji bo tako, sej domnevam, ko ima 2 meseca šele, da je komaj prišla v nov dom, tud to je velik šok zanjo in se še privaja na novo okolico.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Katy , nedelja, 12.02.2006 : 11:25:18
robby, pravis da psicka noce na sprehod samo takrat, ko je na vrvici. ko pa je spuscena, pa veselo skace naokrog. to se pravi, da ji pac ni vsec ideja, da bi bila privezana, ker ni tako zabavno kot biti spuscen. predlagam, da ji pokazes, da je tudi hoja na vrvici lahko zabavna. z njo se poigraj, naredi nekaj vaj, jo nagradi ipd. vrvica ne sme biti nekaj, kar psu ni vsec, ker se slej ko prej ne bo vec pustil privezati.
ko sta na sprehodu, jo kdaj pa kdaj poklici in privezi za minuto ali dve in se takrat poigraj in pocni stvari, ki jo motivirajo. dojeti mora, da samo zato, ker je privezana, se ni konec zabavnega sprehoda.
v glavnem, ce ji pokazes, da vrvica ni nekaj slabega, se bo pocasi navadila.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: andi , nedelja, 12.02.2006 : 11:25:46
robby, če psička noče hoditi daleč se ji zdaj prilagajaj. Moj pobalinček pri 2. mesecih ni šel niti 50 m, se je kar usedel in hotel nazaj, pa je bil zelo samozavesten mladiček. Ko je imel dovolj, sva se obrnila in šla domov. Pri 3. mesecih pa je že lahko prehodil kar nekaj. Pazi le, da to ne bo postala navada, mladiček potebuje tudi gibanje, saj si tako krepi mišice, posledično tudi kosti.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Julie , petek, 07.04.2006 : 12:32:20
S PRIBOLJŠKI IN IGRAČAMI. :) NAŠA PSIČKA JER TUDI TO DELALA KO JE BILA STARA 3 MESECE ;) ;) ;)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Nikolina , sobota, 29.07.2006 : 10:41:00
Živjo!
Doma imam 11 tednov staro psičko škotsko ovčarko in psička nikakor noče na sprehod.Ko vidi da greva na povodcu proti izhodu začne vleči,skakati,...Eno 2-krat pa sva bile na sprehodu pod vplivom priboljškov in moje sestre,ki je ves čas hodila pred psičko,zdaj pa še to ne zaleže.
A ima kdo izkušnje s tem,podobne težave....Vsak nasvet pride prav.
Hvala že v naprej


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: AngSeter , sobota, 29.07.2006 : 11:25:43
Jaz bi šla čimvečkrat po malo, jo magari odnesla na travico in se z njo tam malo igrala.

Pač življenje zunaj bi ji poskusila narediti zabavnejše, h krati pa ji nebi pustila časa, da bi se upirala.

In če bi vsak dan bili 10x zunaj po 10 minut in bi se ta čas vedno igrali ali božali ali talali nagradice, bi pes hitro pogruntal, da mogoče pa ni tako napačno pokukat v širni svet  ;)

Ampak, noter greste takrat, ko se najbolj zabava, ne pa ko je totalno naveličana in ne je na kak sprehod vleč.
Zunaj samo zabava, nagradice in po možnosti lulanje in kakanje, če rata. Nič drugega. In ko pride domov pa kakih 10 minut nič ukvarjanja z njo.

Samo tako vam bo mogoče ratalo, da boste dobili psa, ki ne bo hotel domov ha ha ha ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: SamSvojMojster , sobota, 29.07.2006 : 23:40:57
Naredi ji potko iz kosckov salame :) tako kot v janko in metka pravljici hehehe mogoce bi pa uzgalo .


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: AngSeter , nedelja, 30.07.2006 : 13:37:33
ha ha... na koncu pa še skledo vode  ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Nikolina , nedelja, 30.07.2006 : 18:51:24
HeHe....tnx bom probala ampak s koščki salame pa bom še počakala,ker še ni bila drugič cepljena in me je malo strah,če vse na cesti gor pobere in bo kaj narobe :-\.....Danes sva šli ven in je šla brez problemov :o,ampak je šla samo če je nekdo tekel pred njo ;D ;D ;D(v tem primeru moja sestrična).Upam da bo tako tudi vnaprej :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: popo , nedelja, 30.07.2006 : 23:14:15
Se bo ze navadla, ne skrbi :) se vsak se je!
Moja je tudi to delala. Reseval sem tak da zmeraj ko se je dala na rit sem spustil povodec in brez da sem jo pogledal sel naprej. Pa je pomagalo. Je kr hitro zacela zivahno skakat zraven :) Bos ze ugotovila kaj jo motivira :)

Lp in velikom srece, Marko


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: najkica , sreda, 02.08.2006 : 13:26:23
Moja na začetku tudi ni hotla it na sprehod. Sem jo mogla vlečt ceeeeeeelo pot. :D Potem pa sva nekajkrat šli zelo na počasi na en kratek sprehod, medtem je vse prevohala, jaz sem ji to zanalašč pustila in se je naučila. Ker nekje sem prebrala da psa zelo zanima okolica zaradi različnih vonjav. Zdej vedno ko vzamem vrvico in rečem ˝Meli, gremo pohajat!˝ steče h ograji kot da je zmešana.  ::)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Nikolina , četrtek, 03.08.2006 : 08:48:03
Moja psička se je tudi že malce privadila ;) ampak ne kot tvoja najkica. :)
Ker pa še ni bila drugič cepljena jo moram cel čas paziti da nebi vzela kaj v gobček. :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: I_love_dogs , nedelja, 01.10.2006 : 18:08:46
Imam psička starega 1 mesec in 1 teden in še nekaj dni zanima me, če ga že lahko peljem ven čeprav še ni bil drugič cepljen, ker me skrbi, da ne bi zunaj "fasal" kakšnih bacilov ali imate s tem kakšne izkušnje ???? Hvala za vnaprej.

P.S. Oprosti Jana, samo nisem vedela kam naj uvrstim to temo  :-\


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: I_love_dogs , nedelja, 01.10.2006 : 18:17:36
oprostite zmotila sem se imam psička starega 2 meseca in 1 teden in še nekaj dni


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: zally3 , nedelja, 01.10.2006 : 18:21:23
1krat je že mogel biti cepljen-samo ne proti steklini(proti steklini se cepi pri 12 tednih). Mislim da pes mora hoditi na sprehode, samo ne predolge, pa malo se izogibaj drugih psov...naj me kdo popravi če je kaj narobe ;D
lp, Zala&Winny


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: drobtinica , nedelja, 01.10.2006 : 18:33:04
Pa stopnic se čuvaj, še toliko bolj odvisno od pasme. To si nam pozabila zaupati, kajne?
Glede cepljenj pa ti bodo glede na starost, velikost in težo psa najbolje svetovali na Veterinarski postaji, kjer boš kužka prijavila.
pa veliko sreče in veselja z njim tudi na prvih sprehodih!


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: I_love_dogs , nedelja, 01.10.2006 : 18:38:42
hvala za odgovore ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: zally3 , nedelja, 01.10.2006 : 18:47:52
ni za kaj!bolje vprašati, kot pa nič vedeti ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: drobtinica , nedelja, 01.10.2006 : 18:48:42
Sem prebrala na sosedjem podforumu. Maltežan je tvoj novi družinski član, kajne.
Lepo!
Ti bo pa pri nasvetih sigurno pomagala tudi Mel, ona je ekspert za maltežane, samo ne vem, kam se je izgubila.
LP


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: mrcinica , sreda, 01.11.2006 : 18:38:54
zanima me kolikokrat na dan moram ven peljati zlatega prinašalca


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: mrcinica , sreda, 01.11.2006 : 18:39:41
joj neki sm pozabila napisati. je še mladič


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: popo , sreda, 01.11.2006 : 18:53:17
kolikokrat lahko!!!Sprehodov naj bo cim vec, nerabijo pa bit predolgi in prenaporni za psa. Torej naj ne teka po prevelikih naklonih ali pa skace z "visin". V tem casu ga je treba kr popazit zaradi kolkov.

lp, marko


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: drobtinica , sreda, 01.11.2006 : 18:55:48
Odvisno od tega, koliko je star in proti čem vse bo že cepljen. Moje mnenje, ven ga pelji toliko, da zna opraviti zunaj potrebo. Po stopnicah ga nosi, obvezno. Navajaj ga na zunanje lulanje in kakanje panekaj raziskovanja in štefnarjenja po okolici.

Izven teme:
Kdaj pa dobiš psa, ali ga imaš že izbranega. Sprašujem zato, ker je v horjulskem zavetišču ena prav simpatična prinašalska punčka, ki bi bila zadovoljna z novim, odgovornim lastnikom


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Nikolina , sreda, 01.11.2006 : 19:36:06
Hehe..tudi jaz n imam več problemov s sprehodi in kar z veseljem gre na sprehod,včasih vleče,včasih pa gre počasi poleg mene :).Aha...mrcinica,ti moram povedat da sem se tudi jaz odločala za zlatega prinašalčka a sem na koncu le izbrala škota.Hm...nazaj k temi!V bistvu upoštevaj vse kar sta ti napisala drobtinica in popo :).Koliko je pa star tvoj mali pobalinček/ika?


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: *NiKiCa* , sreda, 01.11.2006 : 20:59:25
tudi jaz imam problem s sprehodi. :-\ ko psički pokažem povodec se zelo veseli in se zelo rada sprehaja po naši ulici, ko pa zavijeva iz ulice pa rata prestrašena,ko jo pokličem se ne odzove in ko ugotovi da odhajava domov postane spet vesela in razigrana (seveda šele na naši ulici). kako jo naj navdušim za sprehod?  poskusila sem že z igračami in priboljški pa ne pomaga.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: AngSeter , sreda, 01.11.2006 : 22:16:58
Čim večkrat na čim več različnih krajev in navajat nanje. Lepe izkušnje, mirno sprehajanje, če ji ni do igranja in pazi da ne potrjuješ negativnega vedenja...
Če klikaš, klikaj za zaželjene zadeve, če ne jo pač pohvali, ne je pa tolažit. Seveda pa ni treba bit tam eno uro ;)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Tejka , četrtek, 02.11.2006 : 07:54:16
NiKiCa - koliko je pa stara in koliko časa jo imate? Če je še zelo mlada in je komaj prišla k hiši je to dokaj normalno, da se boji iti predaleč, ampak to hitro prerase in hmali je ne boš mogla več prepričati, da bi šli s sprehoda že nazaj domov  ;D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: *NiKiCa* , četrtek, 02.11.2006 : 10:40:17
psička je stara 10 mescev imamo jo pa prbližno 1 mesec.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Tejka , četrtek, 02.11.2006 : 13:42:58
Potem gre pa tole malo bolj počasi kot je šlo pri nas  ;). Ampak tudi 1 mesec je še relativno malo časa, se bo že sčasoma navadila. Praviš, da priboljški in igrače ne pomagajo - po moje poskušaj še z njimi, pa veliko jo hvali in vzpodbujaj čim zavijete z vaše ulice. Če se ustavi ali vsede, je ne vleči na silo naprej, ampak jo samo vabi in vzpodbujaj, da sama naredi naslednji korak. Morda ji bo pa lažje, če greste cela družina na sprehod in se bo med "več domačimi" počutila bolj varno.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: AngSeter , četrtek, 02.11.2006 : 17:48:54
Če dajete priboljške, je pa pač treba tudi vedet, da neješč pes, ki je jedel pred eno uro, ne bo preveč zavzet za nagrade v obliki hrane ;)

sej bo. Samo vstrajnost. Moja je bila tudi taka na začetku. Prišla k meni pri šestih mesecih. Je po karakterju bolj sumničava. Pa smo se takoj vrgli v vodo in smo morali plavat in je šlo. Najprej bolj počasi, pol pa neverjetno hitro.
Zdaj, nobenih problemov...


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , nedelja, 05.11.2006 : 15:42:05
moja pa še zdaj ne hodi rada na sprehode (take klasične), obožuje pa gozd, pa travnik-ampak le, če ji mečem žogico. drugače pa zelo "trpi" na sprehodu, cvili in se smili sama sebi.  ;D   aja, stara je 14 mesecev, sem pa pred enim leto ravno v to temo pisala, kako ne mara sprehodov.  :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: smajli , sreda, 22.11.2006 : 19:18:53
Js imam pa mladičko staro 6 mesecev in na sprehodih vedno ful vleče, pa nevem kako naj jo odvadim. Sem že probala tako, da sem jo vsakič potegnila nazaj in ji rekla zraven, ampak še vedno vleče, in jo zelo težko peljem na sprehod, še posebno ko dežuje.
Prosim za nasvete.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Nikolina , sreda, 22.11.2006 : 21:11:33
Živjo!
Tudi jaz sem imela podobno težavo in sem hodila ter že končala pasjo šolo in jo mislim nadaljevati.Ker smo tam imeli vsi takšne težave smo se težave lotili na tak način:
Kadar te psička vleče se obrni totalno v drugo stran(nasprotno)in normalno hodi(tudi če bo za tvojim hrbtom delala ceremonije).Govori ji ne nič in to večkrat ponovi in se bo že navadila,da te mora ubogati in bo enkrat popustila.Včasih se pes znajde tako,da naredi velik ovinek in spet vleče,potem še ponovi in če se ti bo zdelo dolgočasno vztrajaj!,kajti tudi psička vztraja pri svojem.Ko pa bo že šla ob tvoji nogi ali zraven jo zelooooo pohvali ter ji daj nek priboljšek ali se z njo poigraj. :)
lp :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: ulpi , sreda, 22.11.2006 : 22:15:03
Smajli, en nasvet ki sem ga tu na forumu prebrala je ta, da vedno ko vlece, ti spustis vrvico in gres v kontra smer. Seveda delaj to na primernem kraju. Pri nas se je po tej vaji stanje ful popravilo. In odkar pa ima oprsnico (upam da se tak rece), pa je cist nehal vlect. Je pa v zacetku vlekel tak da se je dusil poleg, kar me je prisililo da sem laufala z njim, ce sem ga hotela peljat ven.
Good luck!


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Uma , četrtek, 23.11.2006 : 10:29:41
smajli najbolje ti bodo pomagali v kaksni dobri pasji soli, pa brez cukanja raje, s tem nebos nic dosegla.

Drug nasvet zraven tega opisanega zgoraj je da se enostavno ustavis in ne gres naprej dokler ne popusti. Vaja je sicer dolgotrajna in na zacetku se pocutis blazno glupo, ko po vsakem koraku 5 minut stojis preden pes obupa vlect, ampak deluje.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: bauci , četrtek, 23.11.2006 : 14:22:42
hm, pri meni ni delovalo... ali pa je, pa je pač bilo skoraj eno leto potrebno, da je nehala vleči.  ;D četudi na začetku sprehoda jo še vedno "zanese" pa rada malo povleče.  :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: smajli , sobota, 25.11.2006 : 13:14:52
o ful hvala za te nasvete :) bom poskusla, pa bomo vidl kako se bo obneslo.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: smajli , sobota, 25.11.2006 : 13:20:08
aja še to sm pozabla. Ponavadi ko vleče, pa ji ne popustim se vsede al pa vleže in se noče premakniti. A naj potem vseeno hodim v nasprotno smer, čeprav jo bom vlekla za sabo ???
drgač sm pa tut haltija že probala, pa ni deloval, ker si ga je nonstop vlekla dol


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Nikolina , sobota, 25.11.2006 : 13:52:27
V mojem primeru ja,samo pač ne s silo,bolj počasi hodi v drugo smer.Se bo že sama dvignila,če ji ne bo všeč.
lp :)


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Drejči , sobota, 25.11.2006 : 22:38:38
smajli,
najprej naj ti zazelim dobodoslico na forumu  ;)

prosim, da pises v pravilni slovenscini.

Kako psa navaditi na poleg in odvaditi vlecenja pa je opisano v tej TEMI (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8304.0.html)




Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: smajli , nedelja, 26.11.2006 : 12:01:02

Hvala za to, ker sploh nisem opazila te teme ;D


Naslov: Kako dolg naj bo sprehod
Poslano od: alessa06 , ponedeljek, 05.02.2007 : 19:04:06
Ker ne najdem teme bom vprašala kar tukaj. Kako dolg naj bo sprehod 8 mesecv starega psa??

Pri nas to izgleda takole: zjutraj ob 6h sva zunaj 20 minut
                                        ob 10.30 greva na sprehod ki traja 1 uro
                                        ob 14h greva na krajši sprehodek za 15 minut
                                        ob 16.30 pa zopet na sprehod ki traja 1 uro.
                                        ob 22h greva nazadnje ven za 5 minut, toliko da gre lulat in potem spat

Zanima me če je to dovolj ali za mladega psa preveč??


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: lovethor , ponedeljek, 05.02.2007 : 21:03:01
Verjetno je odvisno od psa. Meni se itak zdi, da kuža nakaže, ko mu ne paše več. Upam, da se ne motim. Thor bo zdaj star osem mesecev, pa vsak dan vsaj eno uro nori na polno, ker se mi zdi, da mu samo sprehod nič ne koristi. Med vikendi pa gremo obvezno kam v hrib ali pa sprehod podaljšamo na dve do tri ure, ampak takrat pa se mu že vidi, da je utrujen.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: alessa06 , ponedeljek, 05.02.2007 : 21:27:08
Ja sej med dolgim sprehodom nori za žogico   :D, ker jo na travniku vedno spustim ,pa malo vaj narediva vmes   :), tako da ima jezik do tal    :P ampak ona bi kar še norela.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: alessa06 , ponedeljek, 05.02.2007 : 21:29:51
Aha pa si rekel da bo star 8 mesecev , toliko kot moja Alessa , a kaj spi čez dan?  :) :) Moja ne ker nima časa, mora vse videt in slišat. :D :D


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: lovethor , ponedeljek, 05.02.2007 : 21:56:56
Rekla :)

Spi samo, če ga prej fejst zgonimo :) V soboto je npr. dopoldan norel eni dve uri po travniku, ampak to je bilo res divjanje v pravem pomenu besede, potem pa je cel dan spal. Jaz pa sem se počutla kot da sem na dopustu, ker sem imela malo miru ;D



Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: alessa06 , torek, 06.02.2007 : 12:18:42
Oprosti za pomoto    :) ampak tukaj včasih res malo razmišljam kdo je ona in kdo on    ;D ;D  ne zameri. Spraševala sem zato o sprehodu, ker so nam rekli  v sekciji, da mladički ne smejo na predolge sprehode zaradi kolkov in ne smejo hoditi po stopnicah.... :)  No saj naša do 6 meseca ni, ampak sedaj gre pa že povsot sama, tudi po stopnicah gor in dol , ker je  29 kg preveč za nosit.  :D :D ;D ;D

lep pozdrav


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: lovethor , torek, 06.02.2007 : 13:57:53
Ni zamere, itak :)

No, jaz sem tudi brala veliko o teh sprehodih, ampak naš je taka energijska bombica, da ga imam po celem stanovanju, če se zunaj ne naleta. Sploh pa je imel skoraj do šestega meseca zaradi zdravstvenih težav zelo okrnjene sprehode in smo vsi prav srečni, ko ga vidimo divjat zunaj. Je pa res, da ima moj samo dobrih 8 kg.


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: s|mon , nedelja, 13.05.2007 : 23:59:57
živjo! Sem lastnik mladega pitbullčka (skoraj 5 mesecev), pa me zanima, če mu lahko škoduje preveč rekreacije, npr. 2-3 krat na teden 12 km teka, ali pa dokaj naporni sprehodi... sicer gre rad zraven, ampak me skrbi, da je še malo mlad za takšne napore. Po drugi strani  pa ne vem, kako mu naj drugače skurim vso to energijo. Prosim za kak nasvet
lp, simon


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: popo , ponedeljek, 14.05.2007 : 00:08:03
Po mojem menju je to prevec - tisti tek mislim. Iskreno povedano ne poznam pasme tako dobro, da bi vedel kaksne tezave imajo s sklepi, ampak mislim, da preforisranje psa ni dobro. On ja se vedno mladicek in v polnem razvoju, tako da se se ni utrdil.
Energijo pa najlaje skuris tako, da skuris mozgane. Kar pomeni, da se gresta igre pri katerih more pes uporabljat svoje mozgane. Tudi solanje skuri ogromno energije. Ce pes dela "aktivno" - to mislim da je z glavo pri stvari - poleg, mu to pobere kr nekaj enrgije.
To je moje mnenje, ti bo pa kak poznavalec pasme morda bolj natancno svetoval. ;)

Lp


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: tinta , sreda, 23.05.2007 : 11:50:34
A je dobro uporabljati zatezno ovratnico za pasjega maldiča?


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Kalsang , sreda, 23.05.2007 : 11:55:00
Ne, pa tudi za odraslega ni preveč dobro. Psa najprej dajte lepo vzgojit, zatezna pa naj bo zgolj zadnji izhod v sili.


Naslov: psiček in sprehod
Poslano od: šeli , četrtek, 01.04.2010 : 13:04:20
Živijo!
Že sem postavljala vprašanja na ta forum.
Sedaj bi pa vprašala kako je s psičkom in sprehodom (stara je dobra 2 meseca) ... ima kar veliko energije :)
odločili smo se,da ji kupimo ovratnico, doma pa že imamo povodec (vrvico) ki je dolga kar več metrou. Zdaj me pa zanim če bi psička na sprehod ali je bolje da ga kar takoj imam bolj na kratkem ali naj mu pustim malo več gibanja??
sicer najverjetneje bova hodila po cest , kjer pa ni veliko prometa. 


Naslov: Re: Mladič in sprehodi
Poslano od: Yo , četrtek, 01.04.2010 : 13:45:56
Najprej bi lepo prosila, če lahko pišeš vsaj približno slovensko, ker te je težko razumeti. Hvala.
Dolgo vrvico lahko uporabiš na kakšnem travniku ipd., nikakor pa ne za letanje po cestah. Psičko začni navajati na običajen povodec, saj ga boš uporabljala ves čas.