mojpes.net

aktualno => Odgovorno skrbništvo ... => Sporočilo, začeto od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 13:11:47



Naslov: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 13:11:47
Res nisem vedela kam naj dam tole :-\ Takšne probleme imam z VSEMI mojimi sovrstniki. Vglavnem začelo se je tako, da sem eni sošolki preko Facebooka svetovala, da naj ima mačke pod nadzorom, zato, ker ji je avto povozil mačko. In kaj dobim od tega? NAPAD TREH LJUDI. Oz. otrok. Vsi so se spravili na mene. Tako dolgo je potekalo, da smo na koncu prišli do tega, da ti niti psov ne cepijo! In na koncu sem jaz fukjena in prizadeta in otročja pa ne vem kaj še vse. In enako sem svetovala na enem forumu o skupini glasbeni, VSI napad na mene. Zato ker sem svetovala za rodovniške pse ter da naj imajo živali pod nadzorom :'( :'( :'(  In zdaj jaz nimam pojma o živalih. Vzela sem dve uspavalni tableti pa še vedno nisem mogla zaspati, zdaj pa se cela obupana jočem za računalnikom. Vglavnem vsi, ki so mi nekaj pomenili me zdaj imajo za fukjeno.... eh...


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 13:18:51
Jaz sem se odločila, da prekinem! Nikoli več, res nikoli več be mislim otrokom svetovati, ker je potem živo s**** niti odraslim ljudem. Ne mislim si potem glave razbijati. In na koncu JAZ mučim živali, ker imam mačko v stanovanju! GROZA. In jaz sem mučitelj živali, ker imam Samojeda v bloku :-[ :'( :'( :'( Ne zdržim več. Preveč se ubadam z temi živalmi, vsega mi je dovolj.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Pepsi , sobota, 28.08.2010 : 13:19:38
Samoyed lover, nikar se ne sekiraj, prosim. Ti si za svoja leta izredno zrela in pametna punca, ostali vrstniki ti pač ne sežejo niti do kolen. Zavedaj se tega, čeprav je v takih trenutkih mogoče težko in te kakšna izjava tudi prizadane. Ampak, ali se sploh želiš družiti z ljudmi, ki tako nazadnjaško razmišljajo in uporabljajo čisto neprimerne izraze?
Vem, da gre tebi v prvi vrsti za živali, ki jim želiš samo najboljše. Ampak proces ozaveščanja ljudi je žal zelo dolgotrajen in na poti je veliko ovir. To sama dostikrat vidiš tudi na tem forumu, ker pa smo vsi navdušeni nad tabo.

Nikar ne bodi žalostna. Počasi se daleč pride - pa čeprav so to zdajle, ko to bereš, samo besede - verjemi, da je res!


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Pepsi , sobota, 28.08.2010 : 13:21:03
ker pa smo vsi navdušeni nad tabo.

ker = kjer


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 13:26:18
Hvala :-[

Ampak zdaj bo v šoli živo s**** zdaj se bodo vsi spravli na mene, ko bodo te tri punce povedale, kar sem jim rekla. Mogli bi videti njihove komentarje :'(  Zdaj bodo vsem rekle, da mučim živali in da sem jim rekla, da boljše, da mačko navadi na povodec, kot  pa, da jo avto povozi. Eh sploh ne upam v šolo.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Pepsi , sobota, 28.08.2010 : 13:32:20
Ne se pustit. Veš, da imaš prav, zato vztrajaj pri svojem in ne pokaži, da te je prizadelo. Mogoče lahko prosiš za pomoč katero od učiteljic, ki ima prav tako rada živali, pa se pri kakšni uri o tem pogovarjate? Lahko jim poveš za mojpes.net, jim pošlješ kakšen link - npr. tegale "Ko kamni jočejo":

http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=193

- pa še kaj boš zagotovo našla. Kaj bodo rekle sošolke, ko bodo to prebrale?


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Froša , sobota, 28.08.2010 : 13:33:43
Hm veš živalovarvarstveniki morajo biti ljudje z kilometer debelo kožo in si karnaprej ponavljat, da je to kar delajo prav in da drugi nimajo glasu pri tem kaj delajo oni z svojim življenjem. Bodi vztrajna in ne obupaj, nasvete pa deli tistim, ki si le tega želijo. Pomojem so vsi člani tega foruma že kdaj slišali kaj v smislu ja kašna budala mučiteljska pa si ti da maš mačka v stanovanju oz da bi imela mačka v stanovanju.
Res NE SEKIRAJ SE KER NI VREDNO SE OBREMENJEVAT S TAKIMI LJUDMI!!
Mi te mamo radi :D


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 13:35:43
Joj, glavo pokonci punca! Ti si pokazala, da razmišljaš s svojo glavo, da veš, kaj je prav.
Une tablete kar stran zabriši, jih ne rabiš.
Zlomimo/jo se pa včasih vsi in ja, včasih je zelo težko.
Kar tako naprej. Tebe nima bit kaj sram.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Speedy , sobota, 28.08.2010 : 13:39:34
Samoyed lover, verjamem, da ti je hudo, ob takih dogodkih je vsem. Ampak ti se pa res nimaš za kaj sekirat. Sama veš, da si super punca in da veš o živalih mnogo, mnogo več kot marskdo od precej starejših od tebe, da o otrocih sploh ne govorim. Bodi samozavestna in vztrajaj, ko si prepričana, da delaš prav. Ne oziraj se na grde besede 'prijateljev'. Jaz mislim, da sploh še ne vedo, kako dragoceno kolegico bodo izgubili s takim odnosom. Res, ne se sekirat, tega bo v življenju še precej. Svoje mnenje in svoj pogled si jim predstavila in verjetno tudi utemeljila, kaj več pa niti ne vem, če lahko narediš (morda kaj takega kot pravi Pepsi). Ne pusti se jim in ne oziraj se na njihove žaljivke - čez eno uho notri, čez drugega takoj ven. Zdajle sem se spomnila ene misli (avtorja se žal ne spomnim), približno takole gre: ''Pusti ljudi, naj govorijo, kar hočejo in hodi po svoji poti.''. Skrbno ohranjaj prijateljstvo s tistimi, ki te sprejemajo takšno, kot si.
(p.s.: nikoli nisem uporabljala uspavalnih tablet in niti ne poznam njihovega delovanja, bi se jim pa sama izogibala - se strinjam z Yo, ne potrebuješ jih)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: marjeta888 , sobota, 28.08.2010 : 13:51:49
Le ponosno korakaj po šoli, saj so tvoja dejanja in besede plemenite. Pri svoji rani starosti se že lahko pohavliš s svojimi aktivnostmi za dobrobit živali in spoštovanje zakonodaje, kaj pa oni?  ;)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Patapižu , sobota, 28.08.2010 : 14:10:20
Samoyed lover, nič nisi naredila narobe. Ko boš naslednjič šla v mb zavetišče sprehajati pse, lahko rečeš na recepciji, da bi imela nekaj tistih modrih knjižic z naslovom O odgovornem lastništvu psa (izdal jih je Vurs). Pa jih malo razdeli, da si bodo lahko prebrali, iz uradnega vira, kaj je to mučenje živali. ;)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: alexx , sobota, 28.08.2010 : 14:18:33
So ti že vse že punce pred mano napisale!  ;)

Tudi jaz sem ena od tistih "ta čudnih", ki ima mačke ('boge revčke  ;)) zaprte v stanovanju, pa psa na povodcu. Ne sekiraj se! Vsaj probaj...  :)
(in še vedno se - po ne-vem-koliko-letih - zaradi tega "kregam" s svojimi starši!)  :-X

Ti pa moram tole napisat: uspavalne tablete v smeti! Tako mlada nimaš z njimi nič za početi!


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: takoda , sobota, 28.08.2010 : 15:46:22
Ej, veš kaj punca, napadajo te, ker niti približno niso tako odgovorni kot si ti! Odgovornost pa je ena od lastnosti odraslih (vsaj naj bi bila  :-\) torej samo dokazujejo kako prekleto so nedorasli in neumni.
Ne se pustit, ne se prilagoditi njihovi volji. Kaj boš potem? Gledala kako njihove mačke končajo pod kolesi avtomobilov, psi zbolevajo ker niso cepljeni? Boš lahko to prenesla? Boš lahko tiho? Morda zdaj sama še dvomiš v odgovor, pa ti jaz povem kakšen je ;NE! Ker nisi taka, ker je v tebi ljubezen do živali.
Naj te potolažim, tudi ko boš odrasla ne bo dosti lažje. Ja, zmešana baba ki teži, boš in še kaj drugega. Vendar boš točno vedela, da je to edino pravilno in tudi to, da nisi edina, nisi sama.
To zadnje si ponavljaj - nisem sama!
Bodi še naprej taka kot si, edino taka si lahko zadovoljna s seboj in posledično srečna.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 16:31:07
Najlepša za vse vaše vspodbudne poste in lepe besede (in pohvale), moram reči, da ste mi dali nekaj upanja, čeprav sem še zmerom slabe volje, ampak se še naprej trudim tem ljudem vbiti v glavo ( otrokom iz foruma) kaj je prav in kaj ne, pa mi ne verjamejo in še naprej trdijo svoje... Bi bila vesela če bi bil iz tistega foruma vsaj en, ki bi držal z menoj >:(


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: sanco1a , sobota, 28.08.2010 : 16:47:21
Se ne bi res mogla obrniti na kakšno učiteljico, biologinjo ali kakšno drugo, dovolj izobraženo in skrbno  ljubiteljico živali na šoli, če se  biologinja  z njimi ukvarja samo teoretično in jih gleda od daleč, se  pogovoriti o tej problematiki in ji predlagati tematsko izobraževanje (debate, govorni nastopi s temo Kako skrbim za svojo domačo žival, predstavitev lastne živali,  seminarske naloge, obiski bližnjega zavetišča, predavanje  kakšnega člana iz bližnjega društva za zaščito žival)? Z odraslim/i bi skupaj dosegla bistveno več in hitreje. Morda bi na koncu še dojeli pomembnost tvoje odgovornosti, čeprav ti  tega takoj ne bi hoteli pokazati. Če trije začnejo razmišljati drugače, je veliko.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 16:51:23
Vi ne poznate mojih sošolk in sošolcev, otročji, da jim ni para. Noben na naši šoli nima rad živali, skoraj nobeden. Živali imajo doma a z njimi se ne ukvarjajo. Njim je vseeno kaj se dogaja, njihov svet se vrti okrog oblačil, zvezdnikov in fantov (deklet) njim je vseeno za povožene živali.  Tudi na naši šoli nimamo učiteljev, ki se tako zavzemajo za živali, pse hranijo z pedigreejem in kaj jaz vem kaj še vse. No učiteljica iz bologogije mogoče. Ampak kaj, zdi se mi nesmiselno, saj njih ne zanima.  So preotročji, da bi kar koli razumeli.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: sanco1a , sobota, 28.08.2010 : 16:58:42
Nekdo mora začeti. Mi je pa res čudno, da imate še tako zaplankane učitelje, ki mislijo, da je človek središče vesolja. Okolje in življenje okoli nas je še kdo drug.
Ne skrbi, tudi ti boš spremenila okolje in našla sebi podobne. Si jih dejansko že, kmalu boš tudi take svoje starosti.  Tam boš lahko  tudi carica.  Če se boš po šolanju vrnila v domači kraj, pa pričakuj, da boš  tam čudakinja še dalje. Ampak s tem boš morala živeti.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 17:03:37
Tudi jaz se čudim, to glede učiteljev >:( In sem jezna. Problem je v tem, kje lahko najdem sebi enake? Počasi začenjam verjeti, da takšnih ljudi ni, razen na tem forumu seveda.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: sanco1a , sobota, 28.08.2010 : 17:12:43
O, so, so, tudi najstniki tvojih let so, verjemi. Sem učiteljica že 13 let in imam take govorne nastope/predstavitve, opise domačih živali že vrsto let. Pogovarjamo se, osveščam. Nihče se mi ne smeji, ko mu povem, da pedigre in whiskas res  nista ok, ko opozarjam, da mačke niso za na cesto in da psov tudi ne moraš pustiti svobodno begati  okoli. Seveda so problem ponekod njihovi starši, ampak dejstvo je, da to temo jemljejo resno in jo imajo celo zelo radi. Veliko raje kot slovnico, verjemi.  O0 Pa so čisto običajni  13-, 14- in 15-letniki, s podobnimi zanimanji kot tvoji sošolci. Muzika, motorji, nogomet, obleke, ljubezen ipd.
No, ne vem, verjetno sem sama s svojim zverinjakom  še najboljša reklama.  ^-^ ;b


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 17:17:56
Gospa vi bi morali priti na našo šolo tabor 1.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 17:20:15
Poskusi se pogovorit s to učiteljico biologije res o kakšnih tematskih urah, morda celo predstavi Nalo, če se bo strinjala (včasih čudež naredi že to, ko so ljudje navdušeni, kaj vse se da psa naučit, pa se jim niti sanjalo ni npr.).
Ne smeš pa imet pretanke kože, ker potem te prizadane vse po vrsti. Moja hči je imela v šoli predstavitev domače mačke. Naštudirala vse od zgodovine mačke, do zakonodaje, nege, vzgoje, prehrane, zdravstvene nege (cepljenja, testiranja, odpravljanje zajedavcev, s/k) itd., posebej je imela še en del o oskrbi osirotelih mladičev.
Na koncu je sledila 4 z obrazložitvijo, da ni posebej poudarila, da ima mačka 4 noge in dlako. Je učiteljici zabrusila, da vse mačke nimajo ne 4-ih nog, nekatere pa tudi dlake ne, pa ni kaj dosti pomagalo.
No, takle imamo. Ti kar pogumno naprej. Nikoli ti ne bodo vsi kimali ali potrdili, pomembno je, da ti živiš in delaš v skladu s tem, kar je prav.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: sanco1a , sobota, 28.08.2010 : 17:22:25
Ej, si bom zapomnila, ko bom iskala novo službo, samo da ne bova potem skupaj obe pobegnili z najinimi štirinožci v kake bolj prevetrene prostore naše dežele. Dve norici in nekaj mrcin  ;b


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Froša , sobota, 28.08.2010 : 17:32:14
Naj te drži pokonci to da imaš do konca oš samo še par let potem greš pa sigurno na veterino(ugibam) tam pa bodo vsi oz vsaj večina enakega mišljenja kot ti :)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 17:40:24
Yo res bom rekla učiteljici za biologijo, ampak bi bilo še bolj fajn, če bi imeli vsi razredi 9. skupno uro. Ker samo enemu razredu govorit.... boljše vsem povedati.

V bistvu nimam še par let do konca šole, temveč samo eno samo leto, sem prav vesela. In ja, resno razmišljam o veterinarskemu tehniku, ampak je šola zeelo težka, kolikor sem brala, kot gimnazija. Meni pa fizika in matematika ne greta najboljše. Tako, da bo malček problem... Sem želela odpreti temo o tej šoli ( biotehniški), pa nisem našla, kje bi jo lahko odprla.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Speedy , sobota, 28.08.2010 : 17:43:32
Ti kar pogumno naprej. Nikoli ti ne bodo vsi kimali ali potrdili, pomembno je, da ti živiš in delaš v skladu s tem, kar je prav.
Točno tako!


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 17:44:39
Kjer je želja, je tudi pot  ;)
Jaz imam nekaj zate glih na to temo, samo rabim tvoj naslov, da ti pošljem.
Sej imaš moj mail, ne?


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Speedy , sobota, 28.08.2010 : 17:46:04
In ja, resno razmišljam o veterinarskemu tehniku, ampak je šola zeelo težka, kolikor sem brala, kot gimnazija. Meni pa fizika in matematika ne greta najboljše. Tako, da bo malček problem...
Veš kako je, kjer je volja... marsikaj se da, sploh če veš, zakaj nekaj počneš. Sploh pa nimaš česa izgubiti. Če ti res nikakor ne bi šlo (pa verjamem, da bo šlo, če se boš odločila za to šolo), se lahko še vedno prepišeš drugam.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Houdini , sobota, 28.08.2010 : 17:50:37
SL tole je še osnovna šola? Tam na žalost res ne moreš nič, še izbrati je večinoma ne moreš in pač si tam z ljudmi iz okolja. Kot itak sama veš, je večina ljudi glede živali še vedno v srednjem veku. Ti pač nisi, meni se to zdi dobra stvar. Kasneje boš imela vedno več možnosti pri izbiri.

"Sposodi" si mogoče letake od kranjčank, primork pa nenazadnje vursa, o odgovornem lastništvu. Ni treba v papirni obliki, so vsi na netu -  če tvoj glas ni dovolj. Za vsak komentar  o "svobodni" mački se najde slika povoženega, za vsak bedast komentar dejansko dejstvo ... Nikar ne obupaj, se pridružujem Yo v njenem komentarju :)  tablete pa v koš, nimajo kaj v tvojem organizmu počet.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 17:54:51
Yo mail mi ne dela, imam samo messenger a**, lahko tudi preko facebooka če ga imate? Moje ime na facebooku  je**.

Speedy hvala za vspodbudne besede.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 18:03:22
Sem te našla na FB  ;)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 18:06:44
Super ;)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: neko , sobota, 28.08.2010 : 18:19:10
Samoyed lover, ponudila ti bom nekaj, za kar upam, da te bo ohranilo na pravi poti. Izključno zaradi tega, ker si tako srčen človek kot le malokdo - in ne želim da se ta gorečnost zaduši v najstniških strahovih. Če te le matematika in fizika odvračata od srčne želje priti tja, kjer si tudi sama želim videti prav take ljudi kot si ti... prosim, prosim, naj te nikar... Zakaj?
Četudi sem sklenila, da najstnikov nikoli več ne bom inštruirala  ::)  bom z največjim veseljem prelomila to zaobljubo- in ti ponujam brezplačne inštrukcije omenjenih predmetov, torej matematike in fizike. Ako bom tako dolgo stanovala v Mariboru, te bom inštruirala vse tja do mature (v kolikor boš ostala vsaj tako dober človek kot si- in še naprej goreče pomagala živalim. Malo bo pa treba seveda tudi vaditi, drugače bom zaobljubo obnovila  :P).


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: sanco1a , sobota, 28.08.2010 : 18:20:16
SL, če misliš kaj spodbuditi na šoli, nikar ne začni z veliko skupino. Nikakor ne z vsemi 9. razredi hkrati, sploh ne pri takih kočljivih temah, kjer boš/si že naletela sprva na velik upor. Začni v majhnem krogu, z nujno podporo vsaj enega odraslega, nato izbiraj med tistimi, ki so ti vsaj približno podobni v mišljenju, nato počasi širi kroge. Ne izpostavljaj se množici, čredi. Nikar na začetku in nikar pred najstniki. Bi se slabo končalo.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 18:24:21
ksantipa  <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:] <:]


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , sobota, 28.08.2010 : 18:53:20
Do sedaj nisem bila sposobna odpisati, ne vem kaj naj rečem. Od sreče se jočem. Zelo sem vesela, da se še najdejo takšni ljudje kot ste vi, res sem pozitivno presenečena, kar jočem se. Sem pokazala staršema vaš post.

Odločili smo se nasljednje. Meni ogromno pomaga mama pri fiziki in matematiki in je rekla, da če nama v srednji šoli ne bo šlo, bova vas prosili za pomoč. Res najlepša hvala za ponudbo, res sem vam hvaležna. Če nama ne bo šlo, bova vas lepo prosili za pomoč. Res ne vem kako se vam naj zahvalim? Se je sploh možno kako zahvaliti na takšno ponudbo?


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 19:03:38
Najlepša zahvala bo, če uresničiš svoje cilje in nadaljuješ tako, kot si začela  :)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: neko , sobota, 28.08.2010 : 19:40:53
Sploh se ti ni treba zahvaliti, ker si si sama prislužila priložnosti. Verjemi.  O0
Yo je brezhibno povzela vso moje pametovanje, ki bi utegnilo slediti, zato se enostavno podpišem pod njene besede.   :D
Za pomoč me pa nič ne oklevaj povprašati. Še celo lažje nama bo, če boš to storila čim prej, da nadoknadiva obstoječe luknje... No, glede ostalega se mi oglasi na ksantipa na 'hotmejlu'. Bova še malo podebatirali o tem, prav?

Anja, zdaj pa pojdi malo uživat, da se spočiješ od preteklih izkušenj. Pa raje popij kakav. Tablete so namreč za zelo bolne ljudi. S tem ko jih ješ, žališ tako prave bolnike- kot tudi dobroto v sebi. Ta je namreč presneto zdrava in je ni dobro na silo evtanazirati.  ;) Tista solza, ki zaradi nje priteče, se pa tudi prav vedno sama od sebe posuši, kajne?  ['*

(Oprosti, brskalnik mi je malce zaspal, zato odgovarjam z zamudo  ...)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Yo , sobota, 28.08.2010 : 19:46:01
Nič kakava, pol zaradi cukra spet ne bo spala.
Kozarec toplega mleka al pa kamilice, pa Nalo v naročje  :)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: alexy , sobota, 28.08.2010 : 19:52:18
Pa Nalo v posteljo pa bo ;)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: jst , sobota, 28.08.2010 : 20:45:50
Samoyed lover, nič nisi naredila narobe. Ko boš naslednjič šla v mb zavetišče sprehajati pse, lahko rečeš na recepciji, da bi imela nekaj tistih modrih knjižic z naslovom O odgovornem lastništvu psa (izdal jih je Vurs). Pa jih malo razdeli, da si bodo lahko prebrali, iz uradnega vira, kaj je to mučenje živali. ;)

Zelo dobra ideja. Ni potrebe po tem, da bi se branila, ker imaš argumente jasno zapisane, pa naj si preberejo, če tebi ne verjamejo.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Froša , sobota, 28.08.2010 : 22:44:44
Res Anja prosim te ne jemli kašnih uspavalnih tablet, če že jemleš jemli Persen-e, ker so čist iz naravnih snovi narjeni pa so bolj zato da te pomirijo.
Se opravičujem ker sem te malo pomlajšala :-$
Kar se srednje šole tiče pa prosim prosim izberi tisto ki ti najbolj leži, jaz se še danes mlatim po buči ker sem šla na gimnazijo ki je en kurji drekec če se mene praša :)
Keep your head up!


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: mamaF , nedelja, 29.08.2010 : 18:15:06
Berem tole temo in od začetka mi je šlo na jok zaradi tega, ker je bila naša zlata "Samoyedka" tako porta - zdaj pa sem solzna od veselja! Kako lepo je bilo prebrati ponudbo od Ksantipe in čutiti spet sonček v Anjinih postih  :D

Anja, ponavljam za vsemi ostalimi: kar pogumno korakaj po svoji poti, ne oziraj se preveč, na otročje ihtave pripombe po "mladostniških" forumih. Sledi svojim sanjam in si izberi srednjo šolo, ki te veseli.
 V šoli pa bi mogoče lahko poskušala z debatami o zaščiti in odgovornem lastništvu živali pri etiki (če vaš učitelj take zadeve vsaj malo spodbuja). Tam se mi zdi, da je kar dosti "maneverskega prostora" za take teme, ko se pogovarjate o morali, odnosu do sveta okoli sebe itd. Mogoče bi ti uspelo!

PS: Za lepe sanje pa ... saj veš, kdo ti pričara najslajši spanec, torej, tvojo krasno belo "kepo" pod kovter, pa bo!  :-* :)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Penny , nedelja, 29.08.2010 : 18:50:02
Ojoj res se ne sekiraj zaradi takih puhoglavih tepk. Kaj ti pa more frocad neumna?
Glede gimnazije pa - jaz ti svetujem, da greš točno tja kot si želiš. Če zmorejo drugi, boš zmogla tudi ti in
če te veseli poklic veterinarski tehnik, sledi svojim željam in ne boj se zaradi matematike. Itak bo, kamorkoli boš šla, vsa učna snov spredavana od začetka in boš lahko tudi matematiko bolj sistematično preštudirala. Ponavadi je tako, da so za strah pred nekim predmetom zelo krivi predvsem učitelji, ki ne znajo snovi podat na pravilen način. Zato obstaja na internetu veliko skript in učnih pripomočkov za matematiko, tudi v angleščini so razne video razlage ipd. Stokrat bolje se boš počutila in bolje ti bo šlo na tisti šoli, ki te veseli kot pa nekje kjer se ne vidiš. Če bi jaz izbirala še enkrat, sigurno ne bi šla na gimnazijo, ampak na kakšno poklicno. Če jaz kaj vem, itak potem še vedno lahko narediš maturo in greš naprej na fakulteto, če te bo to veselilo.  :)


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: missysb , nedelja, 29.08.2010 : 18:56:40
ksantipa,  :-*...


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: čaja , nedelja, 29.08.2010 : 19:22:20
Draga zlata punca, že velikokrat sem bila ob branju tvojih zapisov presenečena in navdušena nad tvojimi razmišljanji in zrelostjo. Žal je takih otrok tvoje starosti premalo, a nikakor ne smeš dovoliti, da te nerazumevanje odvrne od tega kar te veseli in osrečuje. Je že tako v življenju, nekateri te ne bodo nikoli razumeli, sigurno se pa bodo našli kateri, ki bodo čez čas razumeli, kaj si hotela povedati in jim bo žal, da so imeli slabo mnenje o tebi. Le želim si lahko, da bi jaz v tvojih letih imela takšno prijateljico kot si ti. Tisti, ki grdo ravnajo s tabo, vsekakor niso vredni tvojega prijateljstva. Kar pogumno naprej, dosežeš lahko karkoli samo če si to dovolj želiš!  :-*


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: bvovk , ponedeljek, 30.08.2010 : 10:23:34
samoyedka, veš kaj se je pa meni zgodilo v začetku meseca. tudi jaz imam tri muce in jih imam samo notri. če so bolne, se odpeljemo v ljubljano na dobro kliniko. v začetku avgusta pa smo se šli cepit in smo šli k lokalnemu veterinarju. no in me je šla veterinarka prepričevat, da so mačke za ven in da naj jih obvezno začnem spuščat ven. prijazno sem ji povedala, da moje mačke že ne bojo zunaj brez nadzora skakale pod avto in razkopavale sosedin zelenjavni vrt, ona je pa zavijala z očmi zraven. samo upam, da tako zagreto kot proste izhode zagovarja tudi sterilizacijo/kastracijo.   ::)

se pravi res ni nič nenavadnega, da tako razmišljajo otroci, če pa še nekateri veterinarji takole streljajo kozle. ostani ponosna, širi svoje znanje in osveščaj še naprej. tudi če se bo 10 sošolcev norčevalo iz tebe, en sam bo pa zaradi tvojih informacij začel boljše skrbeti za svojo žival, boš s tem dosegla ogromno!  -*;


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , torek, 31.08.2010 : 16:15:08
Hvala lepa vsem, ki ste mi pomagali, zdaj je moja samozavest že spet na " vrhuncu"  ;D Ste mi dali upanje :) Tudi sekiram se nič več ne :) Hvala vsem! :D


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Pepsi , torek, 31.08.2010 : 21:12:56
Bravo. Le tako naprej! <:] O0


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: BeLePu , sreda, 01.09.2010 : 14:04:46
Sama se strinjam z vsemi odgovori tukaj..

Tudi sama sem v najstniških letih opozarjala prijateljice, sošolke glede ravnanja z živalmi.. Od vseh dobila hladen tuš, mogoče od 2-4 punc ne.. Na začetku sem se oh in sploh sekirala, potem sem se pa nehala..
Kako? Rekla sem si, dokler sem na svetu bom opozarjala na to, pa če ostanem brez prijateljev. Le tako sem videla kdo so resnično moji prijatelji in kdo ne!
Zdaj si v teh letih, ko si kolegice menjavate, si nekaj zaupate, pa sčvekate naprej, itd... ampak ko bo čas, boš spoznala prave prijatelje, katerim boš lahko rekla : "ne ravnaj tako z živaljo" in oni te bodo upoštevali in te poslušali..

Vidim, da imaš do 14 let tu nekje.. Punca, kaj ti počneš z uspavalnimi tabletami? Proč z njimi!

No.. kot si rekla neodgovornost pada že na otroke.. Tukaj je en link, prosim zavedajte se da je ogled na lastno odgovornost!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/okrutnost-u-hrvatskoj-ili-bih-prepoznajete-li-djevojku-kojoj-je-smijesno-zive-psice-bacati-u-rijeku/509829.aspx

Linka ne znam skrajšati, tako da se opravičujem.

Kaj pa pravite na to temo? Mene je ta punca tako razžalostila, razjezila.. Nimam besed.. v glavi imam miljon psovk za njo, miljon možnih scenarijev... :( :'( :'(


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Speedy , sreda, 01.09.2010 : 15:20:44
http://www.index.hr/vijesti/clanak/okrutnost-u-hrvatskoj-ili-bih-prepoznajete-li-djevojku-kojoj-je-smijesno-zive-psice-bacati-u-rijeku/509829.aspx

Linka ne znam skrajšati, tako da se opravičujem.

Kaj pa pravite na to temo? Mene je ta punca tako razžalostila, razjezila.. Nimam besed.. v glavi imam miljon psovk za njo, miljon možnih scenarijev... :( :'( :'(
Ah, grozno, nedopustno, ... so (po moje) veliko preblagi izrazi za posneto dogajanje... Ob vsem tem (in še čem, kar se dandanes dogaja) pa se sprašujem, kakšna 'gnila' družba smo postali (ali pa ostali?), da se kaj takega sploh dogaja... Nimam pravih besed, res ne.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: Samoyed lover , ponedeljek, 20.09.2010 : 17:00:28
Enkrat sem gledala posnetek, ko je mlad fant vrgel psa iz mostu >:( Pes si je seveda polomil kosti in na žalost poginil :( Takšne stvari me zares razjezijo!


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: missysb , ponedeljek, 20.09.2010 : 19:56:18
Najbolj žalostno je, da je emocionalnih kripljev svet poln...  :'(


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: airedale10 , sobota, 22.01.2011 : 16:06:17
Jaz se tudi med mlajšimi (11 let) in se trudim pomagati živalim. Tudi jaz sem zaradi ljubezni do živali izgubila prijateljice. Eni nisem več dobra, ker pametujem, skrbim za brezdomne muce in mislim, da ne skrbi dobro za hrčka in zajčka. Dobila ju je za presenečenje, saj si je želela psa, ki ji ga niso hoteli kupiti. Povedala sem ji, da menim, da bi morala malo bolj paziti na svojo hrčico, saj se ji je že skoraj utopila, večkrat se ji je zgubila, že dvakrat so ji zlomili nogo, stopili nanjo, padla jim je v barvo... Pa s tem nisem milila nič slabega.
Drugi nisem dobra, ker ne verjamem, da obstajajo čistokrvni brez rodovnika, ker se ne vdam kar tako in pomagam vsaki bogi živali, tudi če mi mogoče ne bo uspelo in ker pazim na svoje muce, namesto da bi jih vzgajala (raje nismo postavili smrečice, zamrežili smo balkon...seveda pa jih vzgajam, saj jih vedno okaram, ko gresta na prepovedan kraj). Ona je na začetku z mano skrbela za brezdomne muce, nato pa je nehala, ker misli, da bo zbolela in bodo itak vse pomrle.
Je pa še veliko takih prijateljic.
Se pa ne čupim, da so otroci taki, če jih učitelji tako vzgajajo. Če učitelji utapljajo svoje mačke, se z učenci pogovarjajo, kako je najbolje da mačko navadiš na hranjenje z ostanki, jim delijo piščančke in zajčke za domov...se sploh ne čudim, da raje dajo prav učiteljici, kot eni nori punčki, ki pretirava z živalmi.



Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: blanci , sreda, 02.02.2011 : 17:26:03
airedale bodi to kar si in ne spreminjaj mišlenja zaradi drugih. V teh letih sem opazila, da smo tudi mlajši včasih bolj spoštljivi kot so odrasli. Ko sem bila jaz toliko stara kot ti, se tudi sama nisem upala nobenmu nič reči, posebi ne učiteljem, sedaj pa, če me kaj zmoti kar povem.


Naslov: Re: Neodgovornost pada že na otroke
Poslano od: airedale10 , četrtek, 31.03.2011 : 13:53:17
Saj tudi jaz sem tej učiteljici vse povedala kar si mislim. Na koncu sem počakala da so vsi šli in ji rekla, da če se ji ne zdi zelo neodgovorno dajati piščance kar tako otrokom čeprav lahko le rečejo da jim starši pustijo in na koncu so cele dni zaprti v majhni ˝kištici˝...rekla je da imam prav ter da bo letos naredila soglasja. Tudi pri veterinarjih naletiš na takšen odpor, če si mlajši. Jaz sem našla 2 bolni muci (tresli sta se, imeli čisto zlepljene oči, slinili sta se, sploh nista nič mogli, res sta bili bolni) sem klicala dežurnega veterinarja (pravega). Rekel je da je na terenu ter pride ko bo lahko. Klicali smo še nekajkrat in končno je vsa razburjen prišel. Nataknil si je debeli rokavici in ju ni niti poskušal prijeti. Rekel je, naj ju ignoriramo, saj so itak brez lastnika in bodo umrle ter naj se ne brigamo zanje. Mene je to tako šokiralo. Tudi v zavetišče Horjul sem klicala ko sem našla 4 dudarje. Prijateljica jih je našla za hišo in jih je vzela noter. Imela jih je noter čez dan in čez noč. Mamo jim je povozilo, njen oče pa jih ni hotel več videti. Dale so jih na ulico in šle. Potem sem jih vzela jaz in klicala horjul, kjer so potrebovali potrditev odrasle osebe. Ko so to dobili so po precej časa (prostovoljka se je zmotila pot) prišli in odpeljali dudarje. Sicer ni ˝ne duha ne sluha˝ o njih a upam da so v redu. Jaz pa sem pač taka in se ne mislim spremenit.