mojpes.net

o psih => prehrana => Sporočilo, začeto od: Meda , sreda, 21.07.2004 : 13:46:53



Naslov: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Meda , sreda, 21.07.2004 : 13:46:53
Pozdravljeni!

Sem nova na tem forumu. Malo sem pregledovala, pa podobne teme nisem srečala....zato postavljam vprašanje tule. Doma imamo 4 mesece staro labradorko Medo. Je naš mali srček. K hiši je prinesla veliko novo obveznost pa tudi veliko veselja.
Seveda jo spremljamo na vsakem koraku....kako se razvija, kako se obnaša,... No in....ta naša mala zver si rada privošči kakšen kakec...pa naj bo mačji ali kokošji ali pa zajčji briketek. Zanima me, če je to normalno ali ji morda primanjkuje kakšnih vitaminov oz. mineralov, ki jih morda te smrdljive stvari vsebujejo. Hvala in lep pozdrav, S.


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: linchaich , sreda, 21.07.2004 : 13:55:17
Baje pomaga!

Das dobro/lepo goveje (!!!) meso za kak dan ali dva na balkon (ali na okno) na sonce, da se osmradi - pa ne prevec!
Meso dobi baje encime, ki jih pes potrebuje, in mu jih ne bo potrebno iskati v drekcih!
Das mu za pojest in naj bi pomagalo - nisem pa sama preizkusila!

Lp, Ursa


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: bina , sreda, 21.07.2004 : 13:59:10
hehe to so pa naši požrešni psi  ::) ::)

Tudi moja psica je bila taka-ko je bila mlada. Pobrala je vse, kar je našla (užitnega ali neužitnega :o) na tleh. In sem ji vedno rekla "NE" in "NE SMEŠ" ter, če mi je uspelo, sem jo odvlekla od tam in ji iz gobca vlekla smrdljive stvari.

Počasi (ampak res počasi) je s starostjo ugotovila, da ni vse užitno, kar najde na tleh. Sedaj pasji kakec samo še povoha in gre stran (včasih ga je požla  >:(. Še vedno pa se ne more upreti mačjemu ali pa človeškemu :-X. Lahko pa se upre kravjemu ali konjskemu :P.
Čeprav zadnjič sva se prav skregali, ali ji bom pustila pojesti crknjeno miš ali ne :-X :-X. Ampak sem bila jaz bolj vztrajna in je na koncu ni dobila.  

Sva pa sklenili kompromis: ona pusti pri miru kakce, zato pa lahko pobira sadje  :P

No, želela sem ti povedati, da verjetno s psom ni nič narobe. Samo preveč je požrešna. Se bo pa ta njena "navada" (pobiranje svinjarije) verjetno s starostjo malo omilila, čeprav verjetno nikoli ne povsem odpravila.

Ti ji samo vedno reči "NE" ali pa kakšen drug ukaz in če ne bo pobrala, jo pohvali in ji daj npr. briketek ali pa nagrado. Tako se bo naučila, da če ne pobere, potem od tebe dobi nagrado, drugače ga pa ne dobi.  Pa seveda vztrajaj na tem!

Lp Jana


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nanook , sreda, 21.07.2004 : 14:24:22
Jao jao jao, teorijo o spontani generaciji je v prejsnjem stoletju lepo utisal Pasteur.  ;D ;D ;D ;)

Meso ne dobi nobenih encimov, samo razkrajati se zacne zaradi delovanja razlicnih vplivov (temp., svetloba, porast bakterij).  ::)

Tudi meso samo nima encimov, ki bi prebavili to lastno meso, v BARFarskem smislu, da je samo surovo prebavljivo, kuhano pa ne, ces da nima teh takozelopomembnih encimov. Ce bi jih imelo, bi se prebavilo samo od sebe in to v trenutku.  ;D ;D ;D

Tudi zretje drekov in svinjarije ni nujno povezano s pomanjkanjem cesa. Menda pes ne rece "hm, meni pa manjka malce vitamina X in minerala Y, bom pa dreke zrl, saj tam je tega dovolj". ;D ;D

Moje mnenje-psi so smetarji, vedno so bili smetiscarji in zretje odpadkov je cisto normalno vedenje-za pse. Nam se seveda gnusi, zato jim pac to skusamo prepreciti. In prav je tako.


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: linchaich , sreda, 21.07.2004 : 14:31:29
Nanook!

Ok, mogoce je bilo narobe napisano glede encimov, ampak nisem strucko v tem!  :-X

Kaj potem pomeni, da to (moj predlog) ne pomaga ???  - ker enim baje je pomagalo!  ;D
... ali samo ni dokazano, da bi pomagalo ali kaj ...  ???

Lp, Ursa


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nanook , sreda, 21.07.2004 : 14:36:25
Ej linchaich, nic se ne sekiraj, tole z encimi klamfajo tudi struckoti.  ;) Ampak samo do stopnje omenjanja da encimi manjkajo. Kateri encimi manjkajo in kako manjkajo in zakaj manjkajo in kako bi jih telo uporabilo, tam se pa zgodbica konca. ::)

Bohve kaj je enim pomagalo. Moj recimo ne zre cloveskih, pasjih in macjih drekcov, je pa pobiral kakce od morskega prasicka. Jasno sem tuhtala in premlevala kako in zakaj, vse mozne variante-od pomanjkanja tega do onega. Se danes ne vem cisto, zakaj jih je jedel. Morda so mu bili preprosto vsec, tako kot meni cokolada. ;D

Bi pa jaz psa rajsi odvadila zretja kot pa ponudila usmrajeno surovo meso. Itak nisem pristas futranja s surovo hrano oz. hranjenja "nazaj k naravi" varianto, z usmrajenim pa se manj. :-X
Niti mi ni jasno, zakaj bi pomagalo to meso?



Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: linchaich , sreda, 21.07.2004 : 14:47:49
Meni je to svetovala ena gospa, ki ima psarno in ko je potrebno, to tudi naredi in pomaga  ;D - sicer mi pa ni tocno povedalo kako in kaj bi tole pomagalo!

Pa to osmrajeno meso je rekla, da se da najvec 4x na leto - cim manj, ampak niti 4x ni potrebno, ker baje pomaga, no!!!

Sicer sem tudi jaz zato, da se psa odvadi, vendar imam tudi jaz probleme, predvsem s cloveskimi, ki so tako dobro skriti za drevesom na PST-ju!!! Pa se robcki so zraven!!!  ;D
Lahko preberete tukaj:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=26474&t=26474

Moji dve sta jih pa jedli predvsem, ko sta imeli navidezno brejost in sem jima dozo hrane zmanjsala na polovico. Jih pa jesta tudi kar tako - mimo cokoladice pa res ne mormo!

Na 10 m strik, pa bo!  ;D  Pa da ne boste mislili, da mi tega ne delamo vec - samo nismo na striku, potem je pa tako  ;D  ;D  ;D ... pa se lahko kregam sama s sabo  ;D  ;D  ;D

Lp, Ursa



Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nanook , sreda, 21.07.2004 : 14:52:55
Hehe, enak problem je imel prijatelj s svojim psom-bokserjem ;D. Pozrl cloveske dreke pa se robcke zraven, pa tudi pasje... Kokerspanjelka-isto, labradorec-isto.
 ;D ;D ;D

Mojemu se dreki (pasji in cloveski) gnusijo, sploh noce mimo oz. naredi tak krog. Edino ko je bil micken je ene robcke vlacil naokrog, ampak jih je hitro tudi spustil, ko je zavohal, da so kakasti. :-X :-X ::)



Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: biscuit , četrtek, 29.07.2004 : 20:19:18
vsi pravite da so vaše mrcine ;D odnehale jesti kakce!! Ampak naš Bis čim ga nimamo pod kontrolo zapiči glavo v najbljižji kakec :D,problem pa je da bolj ko ga umivam bolj smrdi ;D!!! Še rajši pa se kar povalja po njem!!!! Upam da se bo kmalu tega odvadil!!!


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: kaja , petek, 30.07.2004 : 08:19:00
Eh, ja! Ti dreki so me vcasih spravljali  v obup. Najprej jih je jedla Kaja (vse razen pasjih), potem smo dobili Bagi, ki je zrla vse! :P  Kaja mi se vedno kje naskrivaj kaj polize, ceprav jo ponavadi ze po njenem obnasanju preberem in jo poklicem stran. Bagi je s casom prenehala jesti vse kar je nasla (zvecilne, palice, liste) se vedno pa muli travo in poskusa pozreti kaksen drek. Se mi pa zdi, da pocasi zacenja ugotavljati, da zadeve le niso tako uzitne. Meni je precej pomagalo, da sem jo naucila spustiti karkoli je ze pobrala za kar je vedno dobila slasten priboljsek. Mimo pasjih drekcev gre zdaj ze povsem sprosceno! ;D Na mojo veliko sreco pa se se ni naucila valjati po mrhovini, kar redno prakticira Kaja.
In kot zanimivost: ne Vini ne Don nikoli nista pobirala svinjarije po tleh in se nikoli nista valjala po mrhovini. Si ne predstavljam kako bi vlekla kaksno mrtvo vrano iz Donovega slinastega gobca. Bljak! :o lp


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: biscuit , petek, 30.07.2004 : 08:23:19
Saj tudi Bis gre (včasih) že kar mimo kakcev,a ko ga poje ali se povalja se za prav!!! ;D


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Kati , ponedeljek, 02.08.2004 : 14:04:49
Mislim, da je za mladičke to čisto normalno, naša ajka je tudi kot mladiček požrla vsak kakec, sedaj pa pri starosti 10 mesecev, pasje mačje kakce pusti pri miru le povoha jih to je vse še vedno pa z veseljemposkusi kakšen konjski kakec, seveda ker jih vidi samo vsake 14 dni ali tri tedne, ko gremo ba vikend. V Lj jih ne srečamo a te tudi hitro spusti ko sliši fuj.
Skoraj vsako stvar spusti ko sliši fuj, le mrtve krte je ne pripraviš da ga spusti, pa tudi če imaš najboljše meso.


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: ariela , sobota, 27.11.2004 : 18:11:35
Nekaj bi rada vprašala oz. me zanima vaše mneneje.Tudi moj kužek kokeršpanjelček :D star tri mesece je pravi pacon .Vse kar najde na tleh požre oz. vsaj poskuša :-X ,ker če ga zalotim mu poskušam preprečit.Malo ste me potolažili ,ko sem prebrala ,da tudi drugi kužki to počnejo. :-\Me pa skrbi ,da bi našel kaj takega kar bi mu škodovalo in bi se zastrupil. :'(Kar panika me je zgrabila ,ko je danes bruhal  in sem najprej pomislila kaj je pojedel. :-[Zanima me iz tega gledišča PACKARIJA-ZDRAVJE-GLISTE in podobne težave. :-*
Lep dan in imejte radi svoje kužke. ;D


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Desobediencia , nedelja, 28.11.2004 : 16:24:40
arčibald, je že bil drugič cepljen?
Jaz sem zdaj manj "usrana" če ji že uspe kaj pojesti, spusti pa na besedo itak samo, če je povodcu.
Če je spuščena pa ne šmirgla. Pa crknjene miši, to je veselje :-X


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: ariela , sreda, 01.12.2004 : 06:43:41
drugič bo cepljen v decembru.Pa če sem čisto odkrita sem že razmišljala če bi ga sploh cepila ??? ,ker se mi zdi cepivo zelo drago  >:(,koliko stane drugo cepljenje?Samo pač svojemu kužku pa tudi želim najbolje za njega.Bomo videli. ;)


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Yo , sreda, 01.12.2004 : 10:46:55
drugič bo cepljen v decembru.Pa če sem čisto odkrita sem že razmišljala če bi ga sploh cepila ??? ,ker se mi zdi cepivo zelo drago  >:(,koliko stane drugo cepljenje?

Oprosti, ampak zakaj za vraga si si omislila psa, če ti je že samo osnovno cepljenje predrago? Odločitev za nakup/ posvojitev psa mora biti premišljena, kar pomeni, da se zavedamo, da je pes med drugim tudi dodatna finančna obremenitev. Kaj bo šele, če bo (upam, da ne) pes zbolel ali se poškodoval?

Yo


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: deteljica , sreda, 01.12.2004 : 13:41:36
Kaj pomeni , če pes je drek?
Pomeni ,da občasno gabno smrdi >:( in da moraš prekleto pazit , če hočeš to preprečit ;D.
Sicer pa drugih škodljivih učinkov še nisem opazila :). Mogoče so kake skrite koristi, a ker ni signifikatnega števila testnih psov za primerjavo, to ne bo nikoli dokazano.


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Yo , sreda, 01.12.2004 : 13:44:53
Mogoče so kake skrite koristi, a ker ni signifikatnega števila testnih psov za primerjavo, to ne bo nikoli dokazano.

Si ti hecna  ;D Že forumaši imamo toliko drekožerov, da bi lahko teste tudi ponavljali  ;D ;D ;D ;D


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: ariela , sreda, 01.12.2004 : 17:22:18
No dobro ,sem pač napisala kar sem imela zjutraj ob pol sedmih v mislih. ::)Seveda želim svojemu kužku najboljše ,če ne si ga ne bi omislila. :DKar je res je pa tudi res ,da je cepivo drago in mislim ,da je veliko lastnikov psiov ,ki svojega psa še enkrat ne cepijo. :'(
Seveda bom svojega kužka cepila še drugič ,da si ne bom potem kdaj očitala. :-[
Se pa zahvaljujem tisti gospej ,ki mi je pisala na mejl ,in mi je malo razjasnila nekatere pojme glede cepljenja. ;)


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Yo , četrtek, 02.12.2004 : 08:35:47
arčibald, če psa cepiš ali cepijo nevestni lastniki samo 1x, je to še večje stran metanje denarja, saj cepivo brez revakcinacije (2. ali celo 3. cepljenja) sploh "ne prime".

Lp, Yo


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: deteljica , četrtek, 02.12.2004 : 13:07:11
Citat: Yo link=board=8;threadid=1915;start=15#msg72097 date=1101 Grin ;D905093
Si ti hecna  ;D Že forumaši imamo toliko drekožerov, da bi lahko teste tudi ponavljali  ;D ;D ;D ;D

mišljeno je bilo , da manjka psov , ki tega ne počnejo ;D ;D ;D


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Manca1 , petek, 03.12.2004 : 11:33:23
Živijo!

Moj 4 mesečni Dim tudi poje vsak drek, ki ga opazi prej kot jaz. Razen z zelooo glasnim FUUJ ni variante, da ga ustavim. In seveda mu po takšnem "obroku" neznansko smrdi iz gobca. Sem pa ugotovila, da pomaga MED. Dam mu polizat eno ali dve žlici medu in le-ta nevtralizira vonj.

Kako odvadit... pojma nimam.


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nanook , petek, 03.12.2004 : 18:56:56
Hehe, moj pa drekcev ne papca. ;D

Glede cepljenj-http://www.kerryblues.org/index.html?http%3A//www.kerryblues.org/HEALTH/DODDS2004.HTML (http://www.kerryblues.org/index.html?http%3A//www.kerryblues.org/HEALTH/DODDS2004.HTML) by teta Dodds.


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: mary , sreda, 15.12.2004 : 11:56:48
Sem se kar malo potolažila, ko sem prebrala, da je vaše pse s časom to minilo. Moja 9 mesečna psička je včasih po tleh pobirala čisto vse kar ji je prišlo pod gobec. Sedaj sem jo to odvadila, nikakor pa mi je ne uspe odvaditi jesti človeške kakce. Za pasje sva se že nekako zmenili, ampak da bi pustila človeškega-ni šans. Sploh ne vem več kaj naj poskusim. Lahko vpijem kolikor hočem, se mečem po tleh ali pa jo kaznujem, ko bo naslednjič videla drek bo spet ista pesem. Močno upam, da jo bo minilo, kot pravite da je vaše. Ampak vseeno mogoče kakšen nasvet, kako odvaditi? ???


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: MISSA , sreda, 15.12.2004 : 15:48:12
LP!
Sem včasih naivno upala, da vsi forumaši uporabljajo tisti zgornji gumbek v katerem piše "išči". ??? ??? ??? No, sem se pač zmotila. Na našem forumu v temi :http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=2404;start=msg66227#msg66227 (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=2404;start=msg66227#msg66227)
 si lahko preberete kaj več o vaših drekožderih! ;D
LP, Miša


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Busy Bee , sreda, 05.01.2005 : 21:13:40
Ja tile drekci so huda nadloga za nas, pa veliko veselje za pesote. Mene moti to, ker bi nas pojedel vsako svinjarijo, ki jo vidi. Se huje pa je, ker ima soseda eno anoreksicno crno macko, kateri da zajest cisto vse kar pade od mize. Potem pa ta muca hodi kakat k nam in bruhat k nam. Bertel bi pa to rad vse pojedel in moramo ves cas gledat kaj dela.Predvem me je strah, da ni s tisto macko kaj narobe in bi on se zbolel.

Drugace paga mi na sprehodu premamimo z vrecko piskotov, za katero se pa obcasno tudi drekici odpove.

LP, Barbara


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Ovca , nedelja, 09.01.2005 : 13:42:51
Moja Aba tud use kakce je..no glede njenih nekak jo hit stran pelem pol je vredu. Sam mam pa problem ker majo tukaj zravn susedi konje :-\ in pol ma ves veselje jest in se valjat po konskem dreku!! Konja pa sploh ne opaz in me je kr mal strah d jo nov kdaj brcnila!
Drugač pa kakšn drug kakec še (na srečo) nisva srečale. Kje pa najdete človeške kakce??


Naslov: Re:Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Busy Bee , nedelja, 09.01.2005 : 14:32:39
Tuki na tem hribu najdes svako jake stvari. Ja sem pa na clov... kakice naletela tud v Kranjski Gori.
Sam se mi zdi, da je zdaj v zimi malo bolje. Ocitno zmrznejo in nimajo vec takega vonja.

Ali mu pa ne sedejo vec. :D

LP Barbara


Naslov: Narf in njegove "navade"
Poslano od: Slunko , sobota, 09.04.2005 : 22:33:58
Amn,... no moj dragi Narf, ima zoprno navado... če ima le priložnost poje svoje blato... vem kako ogabno se sliši, ampak je na žalost res :-[

Če ima kdo kakšenkoli predlog, kako ga česa takega hitro odvadim, je toooplo dobrodošel...
(nar je star komaj 8 tednov)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Slunko , sobota, 09.04.2005 : 23:05:14
amn,... tale odgovor je malo s teme, ker je bil sem prestavljen :P no, kakorkoli, kot kaže nimamo pri nas ednini takih problemov...


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Ozzy , sreda, 13.04.2005 : 20:11:26
Sem prav vceraj razmisljala, ker se te dneve zelo borim z mojim drekozderom in je celo v svojem odbobju, ko mu se kuhana jagnjetina in piscanec nista disala brskal vsepovsod za drekci, da bi bila dobra ideja naredit kaksno hrano z vonjem macjega ali cloveskega dreka hehehe. To bi vsi jedli :) :) :) Joke joke, ampak res, mogoce bom to idejo patentirala :) :) :)
(malo sale)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Uma , sreda, 13.04.2005 : 21:31:49
Tudi mi imamo drekožera doma!!! Naša je bolj izbirčna in preferira predvsem mačje drekce starejšega datuma, ki jih mora izkopati iz najglobjih mačjih jamic pod našo smreko v Mariboru...k sreči v smo v Lj v bloku, k sreči sicer samo kar se tega tiče...tukaj je vsaj bolj pod kontrolo. Pasji drekci ji k sreči še niso zadišali...ji pačloveški blazno, vsaj sodeč po tem kako rada se zadržuje v kopalnici/wcju po tistih opravkih.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: mal1 , četrtek, 21.07.2005 : 09:26:56
Stari ata so rekli,da pri tem pomagajo,slabo očiščeni vampi,kateri so se pol dneva "pajcali" na soncu v pol.vrečki.
Mall


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LiXo , sobota, 13.08.2005 : 18:03:02
Živjo :)

Moj je nekje od tretjega do sedmega/osmega meseca pojedel vsak "drekec", ki ga je našel. Ščasoma se je potem to umirilo. Menim, da je bilo to povezano zgolj z radovednostjo mladega kužka ter z zelo zelo požrešnimi očmi(prinašalec pač.... :D)...
Sedaj že dobre pol leta drekcov niti ne povoha več. Zgleda, da se jih je prenajedel ;D

LP, Aljoša in Tai


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 15.08.2005 : 16:27:42
Meni se zdi, da se da cucke razdeliti v dve veliki skupini. V eni so mrhovinarji, ki poleg druge svinjarije žrejo tudi dreke, in pa lovci, ki se po drekih samo valjajo.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: n3wfka , ponedeljek, 15.08.2005 : 16:36:08
Meni se zdi, da se da cucke razdeliti v dve veliki skupini. V eni so mrhovinarji, ki poleg druge svinjarije žrejo tudi dreke, in pa lovci, ki se po drekih samo valjajo.

Potem je (bil) moj oboje!  8)

Zdaj pa že dolgo ni nič, ker ga je očitno minilo.

Lp


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Busy Bee , ponedeljek, 15.08.2005 : 17:55:38
Moj jih je tudi nehal jest, sam v kaksnega prav svetovno nagravznega se pa se vedno kdaj pa kdaj rad povalja.

LP, Barbara


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Schiwa , ponedeljek, 15.08.2005 : 21:04:39
Tudi naši bokserji to delajo. Amapk je to samo obdobje odraščanja. Lahko pa tudi, da jim že preseda kreganje in šinhanje ter umivanje. Med starostjo 5-8 mesecev pa je bil vsak drekec dober, pasji, mačji, srnin, zajčji, kurji,... Sedaj ko je ta mlada stara leto dni še tudi nos potisne k kurjim, pa je že bolj nežni ton besedice fuj dovolj da da svoj gobec vstran. Nisem pa prepričana, da če ne bi bila pod nadzorom, da ga ne bi požderala.
Pfuj, blek, joj, kakšna jeza me ima,...


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: popo , četrtek, 01.09.2005 : 18:29:16
Hm... jaz mam malo drugacen problem z mojo "pozresnico".
Zadnje dva dni ko sem se zjutraj zbudil in jo sel pogledat nisem nasel tako kot obicajno kakec - dva, ampak je blo tak kot da bi nekdo kakec pobral pa bi samo obris ostal. Vceraj se niem skapiral kaj bi to lahko blo in sem si mislo : fajn mogoce pa vec nebo notri kakala pa ji je samo vslo. Danes ko sem pa vido kakec in da ga polovica manjka pa sem vse skupaj povezal. Torej moja mala labradorka ponoci poje svoj kakec al dva. ;)
Tudi na sprehodih se je pojavlo vecje zanimanje za kakce. Danes sem ji dal posusene vampe - to bi naj pomagalo.
Je mel kdo mogoce podoben ali enak problem, bi rabo kak nasvet kaj naj ;)

Lp, Marko


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Afi , torek, 01.11.2005 : 14:09:36
Moja pesa vsakič ko zagleda "slasten"priboljšek ga seveda nemudoma požre, včasih se tudi povlja v njem... ne vem, če jo bom sploh kdaj odvadila...mislim, da sem se že kar sprijaznila s tem. Me pa plaši dejstvo, da bo enkrat požrla tudi kaj strupenega...upam, da ne, samo ljudje so zelo hudobni in nikoli ne veš....


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: n4stja+ind1 , torek, 01.11.2005 : 19:32:43
jah ... da povem še nekaj o našemu drekožercu in seveda ROBČKOŽERCU!!!!!

Vsak dan na sprehodu najdemo kak robček ... najdemo kak kakec .. najdemo kako vrečko od bonbonov pa še kaj drugega!!

 >:( :'( :-\

seveda potem jaz nastradam pri vlečenju ven ... robčke ponavadu vzamem iz ust, sam ko naš robčkožerec drži usta tako tesno skupaj, da je cel hudič >:( :( :o

če najde kakšen kakec, ponavadi iz žepa privlečem choko dropse in to je edina stvar zaradi katere bo Indi odvrgel kakec ali karkoli!!

je pa že velikokrat pojedel kak robček, zato dvomim da lahko pes zaradi tega umre ... ali da bi prišlo do kakšnih težav ... mogoče do težav s prebavo oz. pri izločanju .......  ;)

sicer pa je Indi že velikokrat pojedel oblačilo od onih punčk barbik in še česa ... samo je pa nekaj čudno ... PES NIKOLI NE POJE SVOJEGA KAKCA, le druge :( >:( :o

KAKŠNA JE RAZLIKA?????? :-[

no v glavnem, svetujem vsem lastnikom psov, kateri jedo kakce itd. naj se ne sekirajo saj s psom ne bo nič narobe, samo ogabno pa zgleda, priznam ... le nekaj ne pustit, da bi pes pojedel kakšno plastično vrečko, ker se lahko zaduši, ali papirčkov od bonbona ... to zmeraj vzamem iz ust, če slučajno naletimo na kaj takega!!

robčki pomoje ne morejo škoditi ... prav tako pa ne kakci ...


P.S. pa veliko sreče pri trganju robčkov iz ust ter ostalega shita!!! ;) :D :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: tina&Lia , sobota, 03.12.2005 : 14:59:22
Moja požeruhinja Lia poje čisto vsako vrečko, kamen, drek, ovitke od bonbonov... Kakci še grejo ampak vrečke in podobno pa ne!!! Kadar ni na vrvici z drekcom(ali kar koli že poje) beži pred mano!!! Kako naj jo odvadim tega??? :'(


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: beti , sobota, 03.12.2005 : 15:34:45
Zdravo vsem!

Prvič sodelujem v forumu in to, da sem se registrirala na strani "moj pes" me je navedlo prav to, da sem našo Kiaro zalotila, kako iz mačjega stranišča žre mačje kakce. Grows...... Pojma nimam, kako jo bomo tega odvadili. Zaenkrat podstavljamo vrata, in puščamo samo ozko režo, skozi katero mucek lahko gre, kuža pa ne.

Tisto o mesu dvomim, da pri kakcih kaj pomaga. Najbrž bo kar res, da so psi mrhovinarji in smetarji, kot pravi Nanook.

Vseeno upam, da bo Kiaro sčasoma minilo.

Kaja, kar pa zadeva travo, je pa še prav koristno, da jo pes je, saj mu pomaga pri prebavi. Tudi mačke jo jedo.

Lep pozdrav!

Beti


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: TerraM , sreda, 07.12.2005 : 08:12:35
Moja požeruhinja Lia poje čisto vsako vrečko, kamen, drek, ovitke od bonbonov... Kakci še grejo ampak vrečke in podobno pa ne!!! Kadar ni na vrvici z drekcom(ali kar koli že poje) beži pred mano!!! Kako naj jo odvadim tega??? :'(

...za začetek je ne spuščaj z vrvice (imej kako daljšo) in vsakič ko da kaj v gobec, kar naj ne bi jo opozori. Metodo izberi sama...mora pa vedet, da ni prav. Hitro te nagrunta in ve , da ti lahko zbeži ko ni na povodcu - ko ni več majhna je ne uloviš več. Potem v miru požre in pride nazaj.  Moja Terra je bila ista, vse je hotela pojest...od organskih snovi, do sponkic za papir. Se odvadijo, brez skrbi ;na začetku pač moraš pazit.

lp
t*


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Majchy , sreda, 07.12.2005 : 10:03:34
pri nas pa živa vedno požre vsak mačji drekec, drugih ne.zajčji, srnini, pasji jo ne zanimajo, jih samo povoha in gre naprej...  ::)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LuncaPunca , sreda, 07.12.2005 : 15:36:02
Nasega se zaenkrat niso drekci zamikali tako fejst, da bi jih jedu. Je treba pa obvezno vsakega povohat in preucit od koga je. Nas edino kar takega bolj ogabnega dela je to, da lize po tleh. Sicer ne vem kaj tocno, ampak pomoje za kaksno goneco psico. Se zacne abnormalno slinit in lize ko zmesan. Ko gre stran, je spet vse ok.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Vivien , sobota, 10.12.2005 : 14:52:04
Razlogi zakaj pes je blato so lahko različni. Nekateri psi jedo drek zaradi pomanjkanja vitamina B, tiamina ali enzimov. Ni pa nujno. Pri nekaterih psih pomaga dodajanje teh sestavin v prehrano, drugim ne.
V tujini se dobijo tudi nekakšni tableti, ki odvračajo psa od tega, da bi jedel drekce. Tabletki so baje zelo učinkoviti pri nekaterih psih, pri drugih zopet ne.

Mislim da je največji problem najti pravi vzrok zakaj pes to počne.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: popo , ponedeljek, 06.02.2006 : 17:34:28
A ve kdo kje se da narocit te tablete?


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: pea , ponedeljek, 06.02.2006 : 18:51:41
Po moje je to nekaj takega kot s travo. Nekateri jo jedo, ker naj bi pomagala pri bruhanju (če jim kaj ni v želodčku OK), drugi pa preprosto zato, ker jim paše. Kar se pa kakcev tiče, mojega je pri petih mesecih minilo.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: aska2005 , petek, 10.02.2006 : 22:05:45
Berem malce vaše prejšnje poste, pa vidm, da je kar veliko drekožercev. Danes se jim je tudi moja Aska pridružila>:( Si je privoščila pravi človeški drekec, pa še robček je polizala >:(  No na srečo pasje pusti pri miru, edino kravji in konjski ji še dišijo, sam daleč ne tako kot človeški. Hm težko jo bo tega odvadit,  mogoče ko odraste jo bo pamet srečala ;D


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Tara04 , torek, 14.02.2006 : 11:43:31
Ma jaz poznam primer, ko je psička jedla kakce in pol je lastnica od veta  dobila nekaj, ne vem za kako zadevo je šlo in jih ni jedla več. Šlo je za pomanjkanje nevem česa. Pes z svojim zelo dobrim vonjem in čutili ve, da  v kakcu je nekaj kar mu manjka, meni se recimo zgodi, da čutim  ponjkanje sladkorja in grem pojest čokolado :D
Seveda pa se strinjam da je pes smetar in mrhovinar in se bi tudi najdu kakšen,  ki je kakce iz tega razloga. :P


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: aska2005 , torek, 14.02.2006 : 11:52:19
Tara0 bi blo fajn vedet ime teh tablet. :D No sej moja je ta se prej ni dotikala človeških kupčkov, je tokrat privič in upam, da ji ne pride to v navado. Pred tem je probala samo konjske, pri kravjih pa preprečila sem ji. Ne vem, kaj naj bi ji manjkalo ::)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Tara04 , torek, 14.02.2006 : 17:21:23
če mi bo zneslo zvedet ti sporočim. ;)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: bauci , torek, 14.02.2006 : 17:31:18
annie pa z veliiiikiiim užitkom je mačje kakce, pa tudi zajčje, posebaj tisti mehke, ki jih tudi zajčki pojejo. mnjam....  >:(


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: aska2005 , torek, 14.02.2006 : 19:50:50
ok važi Tara04, upam,da ti uspe zvedet :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Tara04 , sreda, 15.02.2006 : 12:11:37
aska2005: sem dobila...... ta gospa je rekla, da ji je dajala Panaze, ki se dobi v lekarnah in je nehala jest kakce. To je pomanjkanje neke sestavine v telesu. Za več informacij povprašaj farmacevta, povej zakaj rabiš in ti bojo povedali. :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: aska2005 , sreda, 15.02.2006 : 19:23:55
Ja hvala Tara za tvoj trud, bom povprašala pri farmacevtih glede teh tablet še. Sej ne vem kaj bi moji manjkalo, da se tako slastno je lotila človeškega kupčka, pasjih mrbit sam poduha in gre proč. Hrano ima pa tud kakovsotno.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: 55 , sobota, 18.02.2006 : 20:26:51
Če je pes na briketih baje dobi preveč prečiščeno hrano. Zato mu dajte vampe ali pa lahko kupite že posušene za pse ali ostalo posušeno, delajo Slovenci, prodajajo pa po zoo trgovinah, vsak dan mu dajte kaj od tega in bo nehal jesti svinjarijo.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Mel , torek, 07.03.2006 : 20:18:44
Nisem brala tele teme sploh, ker moj peso ne je kakcev, sem pa dobila na maiiling listi tale recept, ki naj bi baje pomagal proti žretju kakcev :)

      Egg Wafer Cookies

2/3 Cup flour
1/2  Cup less 1 teaspoon brown sugar
1   egg
2   Tablespoons butter
1 1/4 Tablespoon water
1 1/2 teaspoon amonium bicarbonate    (www.lorannoils.com)

All ingredients should be at room temperature.

Mix together but don’t beat too much.  Drop from a spoon onto a greased baking sheet.  These cookies spread a lot, give them room.

Bake at 450 degrees for 6 minutes – check for burning on the edges.

Remove from sheet and cool on rack.


I give a small biscuit sized piece to each of our dogs every day – it really does work!




LP,
Diana


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: aska2005 , torek, 07.03.2006 : 20:36:12
55 tole z vampi je baje res učinkovito. Dajem sedaj vsak dan en manjši konček posušenega vampa.  Baje je kaka enotedenska taka terapija dobra, potem naj ne bi je več zanimalo vsa packarija vzunaj ;) ;D..Čeprav je mi je do sedaj samo enkrat popapcala en človeški kupček, pasje pa tak pusti lepo pri miru. ..lp


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LULIKA , sreda, 08.03.2006 : 15:33:59
glede kakcev v reviji MOj pes piše da je to čisto narvano in normalno. Ni pa lepo za videt. vem. tudi moja Tisa poje vse kar leži naokrog (če jo ne vidim)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nikolina , sreda, 25.10.2006 : 13:21:50
Ja tudi jaz imam podobne težave.Na sprehodih je mačje,zajčje kakce.Najbrž se bo to naučila z leti.Problem je samo da se lahko nalezi ali kaj podobnega(gliste,...)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LULIKA , sreda, 25.10.2006 : 13:54:21
No ja moja tisika je zdaj stara več kot 1 leto in je prerasla jest kakce! Že zelo dolgo ni nič pojedla, tudi če je ne vidim! Misli, da jih to mine! ups, sem se točno zdaj spomnila, da je glih prejšnji teden pojedla mačji kakec!  :D  Ti so očitno najbolj slastni! vzamem prve stavke nazaj!  ;)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 25.10.2006 : 14:34:03
Menda to pocnejo psi zaradi pomanjkanja dolocenih snovi,te snovi pa menda dobijo v iztrebkih.Moja dva jih ne jeta.
lp


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LULIKA , sreda, 25.10.2006 : 14:52:06
Ja res je! Ali pa delajo to, da nas živcirajo! Moja naprimer voha kakec in vidi mene, da jo gledam! Pol pa tako zelo, zelo počasi gre proti kakcu! Rečem fuj! še vedno se približuje! Imam dovolj in jo zelo grdo pogledam pol pa začne skakat naokrok, kot da bi jo kaj pičlo v rit!
Vem, da moja psička to dela iz zabave, da me živcira! V končni fazi je pa kuža in tudi ti imajo napake, kot mi ljudje!


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nikolina , sreda, 25.10.2006 : 15:56:05
Točno enak primer si opisala kot ga imam jaz ;D.Tudi moja Daša me nenehoma živcira in po travnikih išče samo kakce,da mi jih potem kaže in teče kot nora. :D


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 25.10.2006 : 16:04:45
Blagor vam punce. :) Se vsaj zabavate. :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nikolina , sreda, 25.10.2006 : 17:39:47
A se ti ne?Poleg tega te to zna zelo živcirat.A tebe psa vse ubogata?
Mene moja obsolutno ne,razen ko vidi kak posladek;)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: popo , sreda, 25.10.2006 : 17:50:53
No moja to tudu dela, sicer se je malo odvadila ampak vseeno. Je pa zanimivo da ko je z mano ne gre na kakce, ko pa jo kdo drugi pelje na sprehod, prevsem tisti ki jih ima ovite okoli prsta, pa jih baje kr isce in sili k njim :)
Tezko je rect da psu nekaj manjka, ce je kakce. Mogoce je res, ampak pomoje gre bolj za razvado. Moja je vrhunsko hrano in se trudi da dobi vse kar potrebuje, pa se vedno to dela.
Moje teorija je, da se to dogaja zaradi prvih dni v leglu. Takrat se mladicki kakajo povsod in psicka za njimi polize te drekece in jih cisti. In vcasih ce psicka ni dovolj vestna tudi mladicki pocistijo za sabo. Mogoce bo kdo lahko to potrdila ali pa ovrgel. Naj se javi :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: SamSvojMojster , sreda, 25.10.2006 : 18:20:50
No jaz sem reseval in ce se se kdaj kaj takega zgodi na tak nacin.Njihova zobna krtacka in cloveski kaladont,ki ga res ne marata:)
Je prav zabavno in so po takem tretmanu prav pohlevni.:)
Mene bosta zafrkavala hehehe,bosta ze videla :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LULIKA , četrtek, 26.10.2006 : 06:57:59
Dobro je, da me uboga! Res pa je, če jo kdo drug pelje ven pa kot da nič ne zna!
Moja obvlada tudi odpoklic, tako če vidi kakec vseeno pride! Tudi če jo drug vidi in jo pokliče tudi pride! Včasih pa ima enostavno foljo tečt po travniku in skakat kot zajec naokrog! Saj nikoli ne veš kaj je prav! Pes je kakce iz navade oz. razvade! Lahko jih tudi je če mu kaj manjka! Če ste opazili, psi ne vohajo vsak kakec (vsaj moja ne), so izbirčni! Nekaj mora bit na tem!


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: srčica rubi , četrtek, 16.11.2006 : 15:56:55
tole vprašanje je bilo postavljeno ˝že dolgo je tega˝ a vidim da se še kar odgovarja, pa bom še jaz posredovala eno malo bolj strokovno izjavo, direktno iz ust našega profesorja za prehrano domačih živali na veterinarski fakulteti: Psi jedo blato zato, ker jim primankuje vitaminov B skupine, ker je v prehrani, ki jo jedo sicer preveč maščob ali ogljikovih hidratov in ker je premalo surove vlaknine (težko topni, večinoma ogljikovi hidrati: celuloza, lignin, kutin, hemiceluloza, itd.  kar sicer ni prebavljivo a dobro vpliva na prebavo, deluje kot balast; pes prenese tud 10% surove vlaknine v obroku)

Tak da boste vedl, da niso psi tak trapasti, da neb vedl zakaj jedo kakce oz. jih ne jedo sam zato ker bi bli smetarji. Pa tudi sicer je vsako nenavadno oz. netipično prehranjevanje živali povezano ravno s tem, da jim nekaj manjka, boste rekli, da pa vam ni nikoli kar naenkrat zadišalo nekaj in ste morali prec pojest to?! Samo poglejte nosečnice, ki imajo včas res čudne kombinacije hrane! To ne pomeni, da se zavestno spomne ˝meni pa to in ono manjka, zdej grem pa jest kakce, lizat kamne, grizljat les itd.˝ ampak ga čista fiziologija prehrane vodi.. tam v centru za lakoto se nekaj aktivira in to sproži celo vrsto sledečih si akcij od iskanja primerne hrane pa do zaužitja in prebave vse do izločanja.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: norwich terrier , sreda, 29.11.2006 : 17:38:34
Dajte psom nekaj čim bolj smrdljivega za žvečit. (goveja kita, zajčji uhlji, posušen vamp( ki najbolj smrdi ;) ). Vse se dobi v pasji trgovini. Tako bo verjetno vaš pes jedel manj "kakcev" ker mu ne bo primanjkovalo "smrdljivih" stvari :D oz. kakorkoli se temu reče, kar vsebuje kakec


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nikolina , sreda, 29.11.2006 : 19:01:15
Hm...mislim,da ni finta,če smrdi ali ne. :)Je pa neprijetno in še smrdi ji z gobca.Pred nekaj dnevi je moja psička izkopala jamo pod gugalnico in se nažirala s kakcem,ki ga je tam našla,ter me s tem živcirala. >:(
lp :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: LULIKA , sreda, 29.11.2006 : 21:16:20
Ja to je pa res lepo, če jim smrdi z gobca, pol pa ti še dajo ljubčka tako, da ti poližejo cel obraz! bljek  :o


Naslov: Re: Česa pes ne sme jesti
Poslano od: reni , ponedeljek, 22.12.2008 : 21:05:13
Heeej.
Ne vem, ali je to prava tema.  Imam eno vprašanje. Sem lastnica 7-mesečne bulldoginje Rozi.Sem tudi lastnica pritlikave kunčice Boni.Problem je v tem, da je Rozi NORA na briketeke( kakece), ki jih spušča Boni. Drugače, svojega ali tujega, ko gremo na sprehod, niti ne povoha, kaj šele, da bi ga pojedla. Vbistvu Rozi, non-stop stopica za Boni in jo voha, češ, daj spusti kakeca . Kot že vem, kunci tako morejo jesti svoj akec, da sploh preživijo, zaradi mineralov, ki jih vsebuje. Drugače je Rozi zdrava, ima zelo lepo dlako, apetit, nič bolh( vsaj upam da ne), razigrana,...
Mislite, da ji kaj primanjkuje, ali s tem želi mojo pozornost, s tem ko jo opozarjam, da tega ne sme delat. (fuj to)
Hvala


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Zala_ , nedelja, 11.01.2009 : 17:20:06
Glu ni nikoli jedla drekcev in tega, zadnje par dni sem jo pa večkrat videla, da je z glavo rinila v mačkov pokriti WC (skoz vratca). Oči je rekel, da je zadnjič nekaj hrustala ko je dala glavo ven :-[

Zdej mi ni nič jasno, ker v skoraj letu in pol odkar je tu ni nikoli niti povohala mačjega WCja od blizu, zdaj pa to. Tudi zunaj je v zadnjih dneh nekaj rila po travi in žvečila, ampak mi nikoli ni uspelo dovolj hitro dobit ven ali na tleh videt, kaj je bilo - lahko tudi samo sneg...

Ima kdo idejo kaj bi lahko to bilo?



Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , nedelja, 11.01.2009 : 20:23:06
Rozi očitno rabi snovi, ki so v Boninem kakcu.
Torej rabi tudi ona to, kar papca Boni. Je za razmislit!


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: sanco1a , nedelja, 11.01.2009 : 20:46:34
To ljudsko mnenje je meni veterinarka popolnoma ovrgla. Ko je bil moj mladič, je žrl drek in sem letela k zdravnici. Rekla je, da gre za ostanek nagona - psi do v divjini vohali po gnoju, se valjali in ga tudi žrli. Ona to sedaj pojmuje kot vedenjsko motnjo, ki jo je potrebno čim prej odpraviti, tudi zaradi nevarnosti zajedalcev. Če pes ima ustrezno hrano, nima primanjkljaja hranilnih snovi. Jim pa taka svinjarija včasih zadiši. Pri nas je FUJ in pika.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , nedelja, 11.01.2009 : 22:06:39
Če pes ima ustrezno hrano, nima primanjkljaja hranilnih snovi. Jim pa taka svinjarija včasih zadiši.

Kaj pa je zate ustrezna hrana?


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: sanco1a , nedelja, 11.01.2009 : 22:18:10
Vsi skrbni lastniki psov vedo, katera hrana je kvalitetna in katera ne, o tem lahko marsikaj prebereš tudi na tem forumu - pristajam na dodatke psi psih  s povečano fizično aktivnostjo. In se seveda pred vsako spremembo posvetujem z veterinarjem. Ga pri tem ne serjem in zaenkrat nam zdravje pri osmih več kot odlično služi.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , nedelja, 11.01.2009 : 22:24:03
O kako agresiven odgovor!

A je kuža tudi tak?


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , nedelja, 11.01.2009 : 22:28:46
Čeprav se z agresivci ne pogovarjam, bom vseeno napisala - ne, vsi skrbni lastniki ne vedo kaj je edina zdrava in primerna hrana, ker vsi skrbni lastniki ne priznavajo enoumja in razmišljajo celo s svojo glavo!
In vsakdo, ki trdi da je tu vse jasno je tisti, ki mora še dosti brati, se učiti, po možnosti se tudi kaj naučiti  in predvsem razmišljati.

Potem je tudi manj agresivnosti!


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: sanco1a , nedelja, 11.01.2009 : 22:31:51
Je najbolj benigno bitje pod soncem, za lastnico pa pravijo, da je nasmejana in prijazna, kadar nima občutka, da jo provocirajo. Takrat špika.
Je pa v življenju zelo dolgo gulila šolske klopi in zato še vedno najbolj zaupa stroki. Na vseh področjih. Jana, prosim, briši.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 12.01.2009 : 14:16:38
anu, dobila si odgovor, ki si ga potrebovala - psica je kakce, ker so se psi večino svoje zgodovine prehranjevali z odpadki - človeškimi in živalskimi

debata o primerni, neprimerni hrani je odveč, pa tudi o enoumju in podobnih neumnostih

psico imej pod kontrolo, nauči jo, da se to ne počne


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Zala_ , ponedeljek, 12.01.2009 : 14:18:23
anu, kako pa potem razlagaš da je moja psička na lepem začela po mačjem WCju brskat? Iz hrane ji nisem ničesar vzela, torej ji nič ne manjka če prej nikoli ni tega počela...


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: oaza88 , ponedeljek, 12.01.2009 : 20:19:57
anu, kako pa potem razlagaš da je moja psička na lepem začela po mačjem WCju brskat? Iz hrane ji nisem ničesar vzela, torej ji nič ne manjka če prej nikoli ni tega počela...
a si mogoče mačji hrani kaj slastnega ali "slastnega" dodala? Ne vem, razmišljam na glas - če na pasji strani ni nič drugače, ne kar se hrane ne kar se ostalega tiče, je pa mogoče na mačji in ima kakica zdaj drugačen vonj in je Glujčki zdaj šele mačji drekec zapasal?
Moja Pika se ga ni nikoli branila, tko da tozadevno pri nas ni nobene spremembe :( (na bolje, kar se mene tiče...)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , ponedeljek, 12.01.2009 : 23:03:23
anu, dobila si odgovor, ki si ga potrebovala - psica je kakce, ker so se psi večino svoje zgodovine prehranjevali z odpadki - človeškimi in živalskimi

debata o primerni, neprimerni hrani je odveč, pa tudi o enoumju in podobnih neumnostih

psico imej pod kontrolo, nauči jo, da se to ne počne



Tukaj pa nekateri res ne znate brati ali pa imate probleme z razumevanjem! A sem kje napisala, da to delata moja kužka!  Beri še enkrat in ob tem poskusi razmišljati! Prav smešno!
Moja kužka tega ne počneta!


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , ponedeljek, 12.01.2009 : 23:09:53
anu, kako pa potem razlagaš da je moja psička na lepem začela po mačjem WCju brskat? Iz hrane ji nisem ničesar vzela, torej ji nič ne manjka če prej nikoli ni tega počela...

Oprosti Zala, nič ti ne bom razlagala, saj imaš tukaj strokovnjake, ki so dolgo gulili šolske klopi in vedo vse!

Jaz še zdaleč ne vem vsega, zato se učim, raziskujem, razmišljam in to bom počela do smrti
in umrla žalostna, ker ne vem vsega, kar bi želela vedeti.

No, tukaj pa nekateri " benigni "vedo že vse, pa ti bodo povedali.
Na tebi pa je, ali boš brala in razmišljala ali pa brala in "gulila šolske klopi"


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , ponedeljek, 12.01.2009 : 23:14:29
anu, dobila si odgovor

Spet nerazumevanje! A sem kaj vprašala?!  Ma ste res neki vase zaverovani agresivčki!



Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 12.01.2009 : 23:39:05
Ej, punca, sem se pač zmotila, kaj zdaj? Mi boš zaradi tega glavo odgriznila, al' kaj?

Agresija pa seva od nekod drugod, ne iz naših postov. Če kdo napiše nekaj, kar se ne ujema s tvojim mnenjem, to še ni agresija.

In by the way, kar si napisala, res ne drži. Sorry. Life sucks.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: anu , ponedeljek, 12.01.2009 : 23:48:13
Še zadnjič na tem forumu:

A se tukaj deli na naše in druge?! To sem šele sedaj opazila - res je nekaj takega!

Kaj drugega dodati pa res nima smisla!

Bodite lepo "naši"!


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Kalsang , torek, 13.01.2009 : 00:10:17
Kot ti ustreza, draga moja.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Zala_ , torek, 13.01.2009 : 11:55:45
Hm... Kar je drugače je le to, da smo Zlatkotu naštimali tegelc z mačjo travo, ki jo včasih malce grizlja...

Je pa včeraj Glu še to ven zruvala s tisto smrdečo zadevo spodaj, ki je pomojem eno posušeno gnojilo in smrdi kot kuga, pa si naštimala pred gobec, samo sem ji vzela preden sem videla, kaj je nameravala (pojest al kaj drugega). Trave kot take ne mara.

Ne vem, res sem zbegana  ???



Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: alexy , torek, 13.01.2009 : 12:41:46
Eni psi se valjajo po drekih, drugi jih zrejo, spet tretji pa jih pustijo cisto pri miru.
Moja labradorka se hvala bogu ne valja po dreku/gnoju itd., vendar pa z veseljem poje kaksno svinjarijo. Zakaj? Nimam pojma. Prehrano ima uravnotezeno, enkrat sva celo naredili 14 dnevno kuro z enimi kapsulami, ce bi ji slucajno primanjkovalo prebavnih encimov, pa ni bilo nic boljse.
Fuj pomaga ce sem dovolj blizu, drugace pozre vso svinjarijo. Tujih kakcev sicer ne je, zato pa zelo rada pospravi svoje.
Jo pac razglistim na vsake 3-4 mesece pa je.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Nanook , torek, 13.01.2009 : 18:05:25
Reni, tudi moj pesjan je (bil) nor na kakce od morskih prasickov in zajcev. Nor! Pasji, macji, cloveski-bljak, kar kremzil se je. Zajcji in pujsasti pa mmm, dwobr. So (bili) njegova cokolada. ::)

Zala_, ce se bos ubadala s tem kaj ji mogoce manjka, te bo se frslog!  :P ;) ;D Eni psi zrejo kakce, eni jih ne. Eni lastniki dajo probiotike/homeopatske kuglce/zelisca/krneki, drugi presaltajo na kaj surovarskega, tretji menjajo brikete itd.. Pri enih deluje, pri drugih ne. Tako kot 100% odpoklic: pridi sem-al pa ne. Pa pride-al pa ne.

anu ustrezna hrana je tista hrana, ki psu ne povzroca tezav oz. morebitnih ze prisotnih tezav vsaj ne poslabsa, morda jih celo izboljsa. Ker se psi skozi zivljenjsko obdobje spreminjajo, se spreminja tudi njihova hrana-beri, se jim prilagaja. Ker so psi med seboj razlicni (tako pasme kot posamezniki) je torej logicno, da ima vsak pes svojo ustrezno hrano. Lahko imata dva enako, ni pa to pravilo.


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: branka , sreda, 14.01.2009 : 14:41:35
Moj Bučko še nikoli ni pojedel niti svojega niti drugega dreka, jih pa obvezno ovohava. Pri vsakem se ustavi, ter ga prevoha. Tudi scalino (scalino - urin bi včasih še polizal, po moje samo od psičk).  ::) Samo žre ga pa hvala Bogu ne, mu tudi ne bi dovolila. Enim pa zgleda da ugaja nekaj, kar je v dreku. Le kako bi jih včasih razumeli ?  ::) ;)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Pimpa , torek, 14.04.2009 : 14:27:13
Moja pa je požrla človeški drek! >:(  Feej! Pasje je do zdaj pustila pri miru, a mogoče je odkrila novo 'specialiteto'.  :o


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: trma , torek, 14.04.2009 : 18:54:37
Bodi srečna,da se ni povaljala v njem.Moj prvi kuža je to storil,potem pa prišel prav ponosno se pokazati kako je lep.To je šele obup. >:(








Naslov: Zakaj pes je blato (kakec)?
Poslano od: Bor in Tisa , sobota, 18.07.2009 : 09:16:32
Alo!

Imam 5 letnega labradorca Bora in dozdaj nismo mel takšnega problema.  Pred parimi dnevi smo bili pri vet., ker ima črevesni kolitis in smo dobili antibiotiki in probiotike. Danes pa je na jutranjem sprehodu poledel kakec. Tega še nikoli ni naredil. Zanima me zakaj?


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 20.07.2009 : 21:39:33
Zato, ker je pes in ker je to v njihovi naravi. Prvi psi so jedli človeške in druge odpadke, ki so se nabirali na robovih prvih naselbin. Nobenega drugega razloga za to ni. Pač mu je zadišalo, prebudil se je primarni nagon in pojedel je drek. Seveda to ne pomeni, da je OK, saj lahko stakne črevesne parazite. Posvetuj se z veterinarjem, ali ga lahko razglistiš glede na njegovo zdravstveno stanje.

lp


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: Lynn , torek, 21.07.2009 : 13:44:02
Joj, kaj sem jaz vidla kot otrok! Sosedov pes je lasten drek pojedel in sem mislila da bom kar bruhala. Ne vem, moja dva se ful izogibata drekov. Predvsem Boni je bil enkrat prav smešen ko je vohal po tleh, pred njim pa en pasji drekec. Prav smešno je blo vidit, ko ga je zelo od daleč povohal, ampak je zgledalo tko "moram pazit da se ga kej ne dotaknem", prav hecen je res..


Naslov: Pasji mladiček poskuša pojesti svoje iztrebke
Poslano od: Nesh , sreda, 22.07.2009 : 14:37:37
Pozdravljeni!
Podobne tematike nisem zasledila pri pregledovanju starih postov foruma, zato sem odprla novo temo.
En teden smo lastniki dvomesečnega borderja. Pred prihodom mladička smo prebrali nekaj knjig o vzgoji pasjih malčkov,  a navedenega problema nismo zasledili nikjer. Gre za sledeče: Če se kuža pokaka zunaj na travi, ga lasten kakec niti ne zanima, ali pa smo prehitri pri pospravljanju, ker ga opazujemo. Do zdaj se je dvakrat pokakal v stanovanju in, ker je to opravil "na tiho", nismo takoj pospravili kupčka. Obakrat je pojedel skoraj polovico svojega iztrebka, ko smo ga pri dejanju zalotili. Zdaj nas skrbi, zakaj to počne (morebitna bolezen) in kako tako vedenje odpraviti, saj tako početje zagotovo ni zdravo za našega Nesha. Če kdo pozna takšne težave in ima kak nasvet, prosim za pomoč.
Sicer je kuža živahen, ješč, rad se igra, je učljiv, obvlada že povelje "sedi"; ne kaže znakov bolanega psička.
Nekoliko težav je sicer pri hoji na sprehod s povodcem, kjer nikakor noče v smeri "od hiše". Ko ga nafintiramo z raznimi igračkami in priboljški pa gre zelo rad in veselo nazaj v smeri "proti hiši". Mislim, da se bo glede na starost tega že še privadil, načrtujemo tudi pasjo malo šolo in nadalje pasjo šolo, resnično pa nas skrbi to, da mu teknejo lastni (bojim se, da bi mu tudi tuji'') iztrebki.



Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: branka , sobota, 30.10.2010 : 17:28:19
Pika se je povaljala in tudi lizala medvedji drek  :o :o seveda smo jo takoj odstranili, ter odšli stran od tam. Še vedno se izogibamo tistemu mestu. V naših gozdovih je očito veliko medvdov. In samo medvedjega se je lotila  ???


Naslov: PES POJE SKORAJ VSAK SVOJ IZTREBEK(KAKEC)
Poslano od: ghotica , petek, 21.01.2011 : 18:51:22
S partnerjem sva pred dobrima dvema mesecema nabavila am.stafforda.Star je 8 mesecev in imava problem,ki ga ne znava rešiti.Namreč pes poje vsak svoj kakec,če naju ni poleg,če sva ga nikakor ne poje.Zakaj to počne konstantno mi ni jasno,saj iztrebkov tujih psov ne je nikoli,le povoha in gre dalje.Je morda težava v tem,da je pri prvem lastniku,kjer sva ga midva dobila za golo preživetje bil primoran jesti zgolj svoje kakce?Hrana mu je bila tam total tuja stvar očitno,še vode ni imel,razen deževnice,ko je pač bila...Ne znam si drugače tega razlagati.
Lepo bi prosila vas,če kdo pozna rešitev za ta problemček...kako psa odvadit,da ne bi več jedel svojih kakcev?!


Naslov: Re: PES POJE SKORAJ VSAK SVOJ IZTREBEK(KAKEC)
Poslano od: miskica , petek, 21.01.2011 : 19:06:09
Za enega od pomurskih začasnikov mladičev je vet rekel, da je žretje kakcev znak za pomanjkanje vitaminov. Predpisal je neko vitaminsko pasto Calo-Pet (proizvajalec Vetoqinol) in po mojem spominu je zadeva dejansko delovala in je mladič v nekaj dneh nehal z žretjem svojih kakcev. Pozanimajta se pri vetu.


Naslov: Re: PES POJE SKORAJ VSAK SVOJ IZTREBEK(KAKEC)
Poslano od: Desobediencia , sobota, 22.01.2011 : 01:13:37
Kolikor je meni znano gre lahko tudi za neke vrste vedenjsko motnjo, kadar so psi npr. premalo zaposleni.


Naslov: Re: PES POJE SKORAJ VSAK SVOJ IZTREBEK(KAKEC)
Poslano od: Itlam , sobota, 22.01.2011 : 09:54:50
Lahko gre za oboje, ali vedenjsko motnjo ali pa res pomanjkanje virtaminpv. Jaz bi vsekakor najprej vprašala veta, da se ne bi kar takoj lotila prevzgoje, ki bi morda bila neuspešna, ker v bistvu gre za pomanjkanje vitaminov. Ste z vetom že govorili?


Naslov: Re: PES POJE SKORAJ VSAK SVOJ IZTREBEK(KAKEC)
Poslano od: ghotica , sobota, 22.01.2011 : 13:44:43
No...najprej hvala vsem za odgovore :)
Očitno bo res najbolje da se posvetujemo z veterinarjem...sicer pa bi s hrano ki jo dobiva moral imeti dovolj vseh vitaminov...kaj pa vem...sledimo dost natančno doziranje tako briketov kot konzerv...tudi rast in kg ma temu primerno...glede na to v kakšnem stanju sva ga dobila :)


Naslov: Re: Kaj pomeni, če hoče psička pojesti vsak kakec, ki ga zvoha?
Poslano od: banAncy , ponedeljek, 02.12.2013 : 14:34:05
Zivjo

Moj 9 mesecni boksi tud papa drekce, ni vazn od katere zivali je. Pojedel mi je pa tudi ze cloveskega :/  slisala sem, da pomaga ce psu dajes banano. Je morda kdo ze to preizkusil?