mojpes.net

o psih => Igre in zaposlitve => Sporočilo, začeto od: Tomster , sreda, 02.10.2002 : 14:58:05



Naslov: Igrače
Poslano od: Tomster , sreda, 02.10.2002 : 14:58:05
Glede na to, da nikjer v arhivu nisem našel podobne teme, jo bom odprl kar tukaj.
Zanima me, koliko različnih igrač je dobro imeti za mladega psa? Večkrat sem slišal, da čimveč, ponekod pa tudi, da se je dobro s časom opredelit in odličit za eno ali dve. Hm... ???
Najin 4-mesečni border kar hitro izgubi interes za določeno stvar, tako da bi mu najraje nabavila več stvari, da bo zaposlen tudi čez dan, ko naju ni. V bistvu je dilema taka: ker Drim hitro izgubi interes do igrače, ga motivirama z briketki (če pa pali samo na hrano ;)). Kar pa bi znal bit problem pol pri agilityju (ali pač... ??? :-/).
Kaj je torej boljše? Met več različnih igrač in riskirat, da se bo s vsako igral 5 minut, al pa sploh ne, al je bolje met 2 igrači in mu prepustit odločitev al dolgcajt al kong/štrik?
Ajde, čitam! ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: ewchy , sreda, 02.10.2002 : 16:01:32
Ja moram reč da je moj prinašalec kar podoben vajinemu Drimu, saj se zelo hitro naveliča ene igrače. Tako da mu moram vsake toliko časa igračo zamenjati, nekaj časa uporabljam tisto in potem lahko spet staro.
Igrače se lahko naveliča tudi če jo ima vedno na razpolago. Tako da je bolje igrače umakniti takrat ko je sam in se poigrati z njim samo takrat, ko si to zasluži. (npr. po dobro opravljenem poslušanju na ukaz...). Malo se poigraš z njim, mu pustiš ga zmaga, igračo malo nese naokoli da se malo považi in potem mu jo zamenjaš za briket. Vsaj tako so nas učili, mogoče bo imel kdo še kakšen boljši predlog. Vendar sem malo premišljevala, kaj potem dati mlademu psu za grizit, da nam ne bo uničeval stanovanja ali drugih stvari neprimernih za njega.

Tile kongi na vrvicah so za moje pojme prav fajn stvar, saj pes dobi na hitrosti ko mu jo vržeš (je bolj eksploziven, kot po tistih igračah v obliki klobas) in tudi se lahko malo pocufaš z njim ker ima vrvico kar se pri navadni žogici ne moreš. Moj je sedaj čisto nor na piskajočega ježa in je to prav fajn motivacija.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: KIN , sreda, 02.10.2002 : 19:45:51
Moj je isti kot tvoj ewchy. Ko je bil star ravno nekje 3-4 mesece je bila glavna igrača piskajoči ježek in vrv. Zdaj je v bistvu nor na to debelo vrv. Ima pa zelo rad, če mu jo kdo vleče iz gobčka in on seveda pokaže da je močnejši. Imam pa tudi konga pa žogice,... Teh igrač se kar naenkrat preveč nabere.  :) lp M.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mm , četrtek, 03.10.2002 : 07:55:31
Mislim, da ni najbolje, če po stanovanju ali pesjaku leži cel kup različnih igrač. Igrače ponavadi psom niso zanimive, dokler samo ležijo na tleh. Z njimi se je potrebno igrat, da jih zanimajo. Zato mislim, da je ena igrača pri psu čisto dovolj. Če je kužata potrebno zaposliti, ko greste od doma, potem so verjetno najboljše tiste kocke, v katere daš brikete, pa jo mora vrtet, da padejo ven, ali pa kong (brez vrvice), v katerega daš npr. stopljen sir ipd. Namesto konga so uporabne tudi tiste votle kosti...  
Sicer pa razen pri majhnih mladičkih velja, da pes pretežno spi, ko nas ni doma, tako da ne potrebuje niti igrač niti hrane.

Obstaja pa še ena negativna stran prevelike množice igrač v stanovanju (ne velja za pse, ki so v pesjakih). Kuža lahko misli, da je vse, kar leži naokoli njegova igrača - torej tudi vsi copati, čevlji, razni papirji ipd.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: brin , četrtek, 03.10.2002 : 08:03:54
Moj kuza ima zogico in Kongo. Se enako hitro navelica igrac, navdusim ga pa tako, da se igrava nogomet z zogico. In ko je ves navdusen, mu skrijem zogico... Na tak nacin ohranjam interes. Kongo pa je fajn, ker mu noter zataknem kaksno kost, potem pa jo ves navdusen poskusa ven dobiti.
Nikoli pa se ne navelica pravih zog. Problem pa je v tem, da vsako predre. Mu moram enkrat kupit eno pravo kosarkarsko , ki bo v akciji  :P :P :P


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Polona , četrtek, 03.10.2002 : 10:39:02
Jaz imam pa ravno obratno izkusnjo z igracami. Imam namrec 5 mesce starga terierja in zaenkrat ni nc varno pred njim. Zato mu vedno ko ostane sam doma vrzemo po tistem prostoru, ki ga ima na razpolago (2 sobi) kar vse njegove igrace + kaksne 2-3 pribolske. In je res razlika full ocitna, zgleda da se s tem zadovolji. Drugace me je pa vedno cakalo kaksno presenecenje.
Je pa res, da se dolocenih igrac ne razveseli tok k drugih. Trenutno je vse kar piska in.

lp, Polona


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Breza , torek, 08.10.2002 : 22:18:35

Tudi pri nas pa majo psi najraje konge al pa une špage za vlečt - je pa res, da špaga zaleže sam, kadar sta v igri 2 (pes + pes ali pes + en od človečkov ;D).

Piskajoče zadeve pa smo absolutno ukinili, ker noro spodbujajo nagon po plenu. Našim psom se čist utrga, ko začnejo stiskat in piskat. Tud izraz na obrazu dobijo prav "plenski".....in ne bi bilo ravno v redu, če bi tako "stiskanje in piskanje" začeli prakticirat tudi na sosedovih mačkah, ki se prav nonšalantno sprehajajo mimo naših psov (neverjetno, kako vejo, kdaj jim pasji gobec nič ne more  :D)

Se pa znajo psi zabavat tudi s kakimi prav "pasje" zanimivimi stvarmi, npr. kako potegnit tapeto s stene ali kako izkopat fikus iz lončka ali kako razstavit po stanovanju celotno vsebino koša za umazano perilo....pa še pa še ;D Zabave jim nikol ne zmanjka!  ::)

Breza


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: erika , sreda, 09.10.2002 : 15:10:11
Ja seveda mora imeti pes nekaj za igrati, ampak vsekakor tista igrača  ???na žalost ne miga sama od sebe, tako , da se moram v glavnem igrati zraven še jaz ali kdo drug od familije he he.
Je pa tko, pri nas igrače ležijo na tleh, ampak niso preveč zanimive, zato jih vsake toliko časa operem in pospravim, pa dam kake druge na voljo. Potem je kak dan spet bolj zanimivo.

                 lp erika


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: altervita , sobota, 12.10.2002 : 23:08:52
naša dva na zelene žogice padata, glede teniških je pa vseeno kakšne barve so. Bark se čisto umiri, ko kakšno vlači po gobcu in potem samo "kibica" ostale, naj mu jo poskusimo vzeti. In seveda "špage" za vlečenje. Te so ZAKON.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: dina , sreda, 16.10.2002 : 11:01:57
Pozdravljeni!

Ker moje psičke skoraj ne zanimajo igrače (najraje ima debelo vrv z vozli, ki jo počasi, vendar vztrajno uničuje), ne vem pa, kakšna igrača je kongo, prosim, če mi jo kdo lahko opiše. Morda ji bo pa ta igrača zanimiva!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tomster , sreda, 16.10.2002 : 12:21:54
  Kong izgleda približno tako, kot da bi več različno velikih žogic prirezal na dveh koncih in jih nato po velikosti zlimal skup ;), na sredini pa je skozi luknja, da lahko skozi napelješ vrvico, al pa daš not kake priboljške, da se pes lahko igra in zaposli 8).
  Samo vprašaj v trgovini, pa tudi na etiketi piše kong, tako da ne moreš zgrešit!


LP, Tomaž!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tomster , sreda, 16.10.2002 : 12:28:51
Aja, pa še to: finta konga je v tem, da se odbija zelo nepredvidljivo (za razliko od žogice), kar naj bi pomagalo psom razvijat motorične sposobnosti in pohitrit (ne vem, če je to sploh beseda :o) reakcije in reflekse!

Mislim, da je to to!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: bolha , četrtek, 17.10.2002 : 11:38:15
Moja Luna pa sploh ne šmergla igrač. Vsaj ne, ko je sama doma. Takrat si da duška in nam demulira ves vrt. Niti kost ne pomaga. Ko smo pa zraven nam veselo prinaša plišastega zajca. Kaj pa na to rečete. Mi smo že popolnoma obupani, besni in se ubadamo s tem, kdaj nam bo zopet zraslo kako drevo!!! Kaj pa na to rečete??? >:( :-X :'(


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mm , četrtek, 17.10.2002 : 13:59:40
Koliko je pa Luna stara? Popolnoma normalno je, da se ne igra z igračami ki "mrtvo" ležijo na tleh. Dosti bolj je zanimivo razkopavati po zemlji, loviti miške in ruvati korenine.
Psa je treba naučiti, da to kar njemu paše ni zaželjeno. In zato je potrebno kar precej časa in potrpljenja, predvsem pa pes ne sme sam letati tam, kjer lahko dela taka nezaželjena dejanja.
Vzemi psa in pojdi z njim na vrt. Čim začne početi kaj kar ne sme, mu daj povelje NE ali FUJ in ga odpelji stran. Če tega ne počne, ko ste skupaj zunaj, se pa skrij notri in ga opazuj, ter isto ukrepaj vsakič, ko se loti kakšne "neumnosti". Če boš dosleden/a in dovolj vstrajen/a,  se bo psička gotovo naučila. Vendar ne pričakuj rezultata čez noč - še posebno sedaj, ko se je kuža že navadil, da lahko razsaja po vrtu brez posledic.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , četrtek, 17.10.2002 : 14:02:38
Moj Toby - veliki šnavcer,star 2 leti in 5 mes. ima samo eno igračo.To je velika plastična pasja žoga, s katero nori po vrtu in hiši.Drugače pa si je sam izbral svojo najljubšo igračo in to so - prazne plastenke različnih pijač.Obvezno morajo imeti še zamašek,ki mora biti močno zatisnjen,tako,da ga lahko z zobmi odšraufa!!To je začel delati sam od sebe že pri treh mesecih in je do danes postal že strokovnjak - ne glede kako močno ga zatisnem(zamašek),ga v nekaj sekundah odpre!!Včasih se nam doma in vrtu nabere pravo smetišče steklenic,ki pa so še zelo zmečkane, saj si po odpiranju zamaškov privošči še "surfanje" - plastenko zmasti,si jo da pod taco in kot nor drsa z njo po terasi ali dvorišču. ;D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: brin , četrtek, 17.10.2002 : 14:06:33
Toby,
kje pa si kupil to veliko plasticno zogo?Jaz sem jo iskala in iskala, a nasla sem samo gumijasto zogo, malo vecjo od teniske zogice.  ???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , četrtek, 17.10.2002 : 14:14:12
V trgovini za živali v Kopru in verjeli ali ne - zdržala je eno leto,sedaj je že kar obdelana.    velika pa je kot rokometna žoga in ima pisane reliefne okraske- kot nalašč za zobovje mojega Tobija!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , četrtek, 17.10.2002 : 14:23:25
Supernova v Kopru ali pa Tukano v Lesnini(tam sem jo tudi dobila), upam,da še imajo,Bile so rumene in rdeče,zelo trd material- ni guma,bolj plastika in predvsem so velike!Cena - se mi zdi okoli 700 sit (pred enim letom).Vsi piskajoči ježki so pri nas doma jemali konec že po nekaj tednih obdelave,ta pa je še v uporabi,samo piščalko je pa pojedel,ko je enkrat preveč stisnil žogo!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , četrtek, 17.10.2002 : 14:34:10
se splača- raje kot kupit košarkaško! mimogrede- toby je dobesedno pojedel že dve usnjeni nogometni žogi.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: brin , četrtek, 17.10.2002 : 14:53:55
Ja, tudi mojemu prinasalcu sem enkrat kupila kosarkarsko zogo. Po 1 tednu jo je unicil ???. Res, skoda denarja.
Ravno zaradi tega sem vsepovsod tako zavzeto iskala pasjo veliko zogo.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: shait , torek, 28.01.2003 : 09:53:09
A kdo ve za kakšno bolj trpežno igračo? Včeraj sem po dolgem času kupila ta velikega plastičnega ježka in ga ponudila Shait. Danes je od njega ostalo kup ostankov. Piščalko smo na srečo odstranili že včeraj.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: KARMEN , torek, 28.01.2003 : 10:53:33
Jaz imam slabe izkušnje z nekaterimi igračami, kupljenimi v trgovini za živali. Psička je eno zgrizla in pojedla, nato jo je več dni po delčkih izbruhala. Ko sem koščke pokazala veterinarju, je rekel, naj jo pazljivo opazujem, če se normalno počuti, v nasprotnem primeru bomo takoj slikali želodec in črevesje, saj so koščki imeli zelo ostre robove (trda guma). V reviji Moj pes je bil opisan primer, ko je doberman zgrizel teniško žogico in je umrl, ker mu je preluknjala črevo. Zaradi tega mojim psom brez moje prisotnosti ne puščam nič več, razen neuničjivega obroča iz gume, vozla iz špage in plastičnega aporta. Najboljši je obroč, ki je do sedaj edina stvar na svetu, ki se je ne more uničiti (verjetno so ga izdelali v NASI!). Obroč je tudi zelo dober za vlečenje in sicer tako, da z njim sprovociram oba psa (vlečemo vsi trije), nato jaz popustim, onadva pa to nadaljujeta v nedogled. Vse te igrače sem kupila v Kopru (Tukano in Zootic).


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: LoneWolf , torek, 28.01.2003 : 11:03:40
Hi!

Saj ne da bi sedaj pljuval po tem krogu ki ga opisujes.. je res zdrzal celih 14 dni pr mojem... ni mi cisto jasno kako je to zgrizel ampak mu je uspelo...hehe

Bye, Tomi

Izgleda je narava NASO premagala.. hehehe....


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Dani , torek, 28.01.2003 : 11:39:12
Najbolj trpezne pasje igrace so kongi razlicnih velikosti. Pri nakupu je potrebno biti pazljiv, da kupimo originalni kong in ne nekih ponaredkov, ki se hitro unicijo. Prav tako moramo velikost konga izbrati glede na velikost psa. Originalni so samo crne in rdece barve ter plavajoci kongi modro-bele. Crni so trsi in primerni za velike unicevalce in pse z zelo mocnim ugrizom, rdeci pa so mehkejsi in primerni za vecino psov. Cena originalnih je precej visja od ponaredkov, vendar je to igraca, ki jo ima pes vse zivljenje. Izjemoma lahko kong na najtanjsem delu poci in se razdeli na dva dela, nikakor pa ga pes ne more scufati in pozreti kosckov.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: shait , torek, 28.01.2003 : 12:13:27
Sem že videla krog in moram reči, da mu ne bi dala kakšne dolge življenske dobe. Se je Shait pregrizla že skozi debelejše in trše stvari. Kako je drugače z igračami za pse? Zakaj ni zraven opozoril, da so lahko v določeni situaciji nevarne? Jaz sem za nevarnost teniške žogice izvedela šele, ko je bila Shait stara že pol leta in se je z njo veselo igrala. Baje se večji pes lahko s teniško žogico tudi zaduši.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tinka , torek, 28.01.2003 : 14:37:46
Živjo,
igrače so res potrošni material ;D ;D. Ali je to kongo - original ali ponaredek, špaga, kost -lesena, plastična, ..., pri nas ne zdrži prav dolgo. Mozart se pregrize skozi.  ::). Je pa res, da pri kongu traja malce dlje, ima pa toliko več volje, ker so prigrizki notri  ;) ;)
Lp, Tina


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Sky , ponedeljek, 03.02.2003 : 22:32:49
Prosim povejte, katera igrača najdlje zdrži. Moj 8 mesečni husky prav vsako igračo "ubije" - jo razstavi na najmanjše možne koščke.  :-[ Ne bi kupoval konga, če ga bo ravno tako kot poceni igrače uničil
Kakšen nasvet?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mare , petek, 02.05.2003 : 17:59:35
Po mojih izkušnjah so najtrpežnejše igrače kongi. Tako kot je pred menoj napisala Dani so praktično neuničljivi. Žal se jih pri nas da dobiti samo v običajni obliki, v tujini pa tudi v obliki žoge in "bounzerja". Odlična in resnično neuničljiva pa je tudi trda plastična žoga "boomer ball", ki se je pri nas dobila, zdaj pa je že nekaj časa nisem videl (verjetno zaradi zelo visoke cene)!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: LIZA , petek, 02.05.2003 : 19:57:13
Ceprav sem imela do zdaj komaj enega psa imam zelo slabe izkusnje z votlimi gumijastimi jezki,zogicami in "kurami",ker jih je zelo lahko uniciti,posebej z vlecenjem...:o :o :o


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: sonja , sobota, 03.05.2003 : 14:32:27
Zivjo!
Najboljsa varianta je :
2 zelo otrocja psa in ena igraca(druge so odvec,ker se vedno podita za isto):):):)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Sammy , sobota, 10.05.2003 : 10:30:46
oj! zanima me, kako se igrati s psom s tako imenovano igračo "osmica"?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: kirka , torek, 13.05.2003 : 09:00:27
Popravek! Igrača kongo NI neuničljiva! Dokaz za to je na pol pregriznjen kongo, za katerega so mi v trgovini, potem ko sem jih opozorila, da je moja 'pošast' do sedaj uspela uničiti še čisto vsako igračo, sveto zatrdili, da konga kuža (no, sedaj že precej velik kuža) zagotovo ne bo mogel uničiti. Hja, očitno ne poznajo mojega Taja  ;D
Sedaj resno razmišljam, da bi ga ponudila kakemu izdelovalcu pasjih igrač in pripomočkov kot 'preiskuševalca' igrač.
Ok, to je bilo malo za šalo, zdaj pa zares. Zanima me, ali obstaja tudi za pasje igrače tako kot za otroške naziv 'varna igrača', s katero bi proizvajalec garantiral, da neka igrača testirana in da zadostuje pogojem za varno igro. Vsi namreč vemo, da so lahko požrti deli igrač smrtno nevarni našim psom. Jaz pa do sedaj še na nobeni pasji igrači nisem zasledila kakega opzorila ali garancije (samo ustnim zagotovilom prodajalca pa, kot dokazuje Tajev kongo, ne gre vedno verjeti).


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tinka , torek, 13.05.2003 : 11:53:15
Kirka,

me veseli, da je tudi tvoj uničil "neuničljiv" kongo  8). Meni so se vsi režali, češ da je to nemogoče. Tako, da jaz tudi potrebujem, kakršnokoli  informacijo o varni in ne hitro uničljivi igrači  ;D.

Lp, Tina


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Dani , torek, 13.05.2003 : 12:31:47
Originalnega konga je mozno z vztrajnim grizenjem na dveh ozjih delih (v vdolbinah) dati na pol, nemogoce pa ga je "razcufati" ali raztrgati na manjse koscke, ki bi jih pes lahko pogoltnil. Zaradi tega mu recemo, da je prakticno "neunicljiv" in ga po svetu oglasujejo kot "varno igraco". Ponaredke kongov pa malo bolj vztrajni psi lahko tudi razkosajo na majhne koscke. V primerjavi z raznimi vinilnimi pajacki in zivalicami, ki so nevarne prav zaradi hitre unicljivosti, je originalni kong idealna igraca. Pri nas imamo vse variante, od najmanjsega do najvecjega, in nasa dva NO sta jih neumorno zvecila vec kot 10 let, pa so se danes "zivi". Le enega sta dala na pol. Edina napaka, ki jo kongi imajo, je, da se radi izgubijo ;D.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Dani , torek, 13.05.2003 : 12:33:44
SAMMY, osmico lahko meces kot zogico in ti jo pes prinasa. Lahko jo navezes na vrvico in vleces po tleh, pes pa jo lovi. Ko jo zgrabi, se z njo lahko vleceta. Vklopi malo domisljije in igra bo za oba zanimiva.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mefisto , torek, 13.05.2003 : 12:35:45
Živjo, Tinka & Kirka!

A sta imeli original KONGA ali ponaredek za nekaj 100 SIT?
Je bil GIANT ČRNE BARVE?  Ta "pošastna" igrača je neuničljiva!

Sama imam izkušnje s kongi že cca 10 let; majhnega normalne velikosti rdeče barve so mastini uničili en, dva, tri, za črnega so potrebovali nekaj mesecev, veliki GIANT ČRNI pa JE NEUNIČLJIV!
Nobena druga igrača se do sedaj ni obnesla tako dobro, je pa res da je tako težak, da ko ga zalučata v steklo....sem samo vesela, da imam steklo zavarovano :), da ne govorim, kako je prijetno, ko ti ga kateri spusti na nogo :) :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tinka , torek, 13.05.2003 : 12:42:12
Ojla, Mefisto,

najprej sem imela rdečega, pol pa črnega. Nikoli pa ne giant varianto. Za Giant se nisem odločila zaradi steklenih vrat v stanovanju ter nekoliko prevelik se mi je zdel za beagla. Prav tako se mi je zdel pretežak in s tem preropotajoč, potem bi pa sosedje verjetno do konca znoreli, zaradi hrupa. Tako, da Giant za mene odpade.

Me pa zanima, če Mozart požre malo nitk od špage, ne celo naenkrat, tako, da špaga počasi zgine, ali je nevarno za psa?

Aja, pa kakšno igračo za beagla priporočate, razen špag, pujsa in jež variant(teh ne mara)

Lp, Tina


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mefisto , torek, 13.05.2003 : 13:28:34
Me pa zanima, če Mozart požre malo nitk od špage, ne celo naenkrat ;D ;D, tako, da špaga počasi zgine ;D ;D, ali je nevarno za psa?

Tudi pri nas se poje postopoma približno ena špaga na leto. Vsake toliko časa pa malo odrežem najbolj nacufane konce, jo operem v pralnem stroju.

Nevarno? Videti ni, pa saj je z bombaža, naravno. No edino kdaj "kuglice drekcov" visijo na nitki ;D ;D



Naslov: Re: Igrače
Poslano od: kirka , torek, 13.05.2003 : 13:28:52
Imela (brezpogojni preteklik ;D) sem oz. je imel Taj rdeč kongo. Ko sem ga kupovala, sem najprej razmišljala o nakupu črnega, pa me je prodajalec prepričeval, da moj weimaranec ne potrebuje črnega (ki je menda namenjen bolj kakim dogam ali rottweilerjem), ampak naj bi  zadostoval rdeči. No, drugič bom raje zaupala svojim izkušnjam glede moči Tajevega zobovja ::)
Glede na to, da se moji zverini med igro običajno do konca utrga, mislim da kakih pretežkih igrač (giant kongo) ne bom kupovala - so šipe predrage ;) Poskusim lahko sicer še s črnim kongom, ampak nekako dvomim, da bo imel prav dolgo življensko dobo :-/
Če pa kdo ve še za kako varno in primerno igračo, pa naj napiše za katero igračo gre in kje se jo da dobiti (mu bova s Tajem neizmerno hvaležna).
Lep pozdravček vsem skupaj


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tosa , torek, 13.05.2003 : 21:46:54
Se sramujem moji nevednosti :-[, ampak ali mi lahko nekdo prosim razloži, opiše, ... kaj je to kongo??? In pove tudi kakšno besedo o ceni originalnega... hvala, LP


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: DeeDee , torek, 13.05.2003 : 22:48:43
Moja Luna je pa totalno nora na kongo in ga kljub skoraj vsakodnevnemu grizenju ne more uničiti. Sem pa izvedela za en super in zelo preprost recept za vroče poletne dni! Najprej kongota zamašiš s sirčkom (mala luknjica), nato pa vanj zliješ jogurt (navaden ali sadni) in daš v zmrzovalnik za par urc ter ponudiš slinasti mrcini (no vsaj Luna je vsa slinasta, ko vidi kongo... ;D).

(http://www.rudducks.com.au/products/kong0.gif)

Kaj je kongo? Kongo je ena super igračka, ki se jo lahko nafila z raznimi priboljški in se kuža potem kar pošteno namatra, da jih dobi ven. Zanimiv je tudi brez hrane, ker se fino odbija in se ga da tako lepo glodat  :) Je pa precej draga zadeva, ampak meni ni žal za nakup, ker vidim kako uživa in še uničiti ga ne more. Seveda se da dobiti tudi ponaredke, ki so ravno tako v rdeči in črni barvi, ampak tisto ne vzdrži niti en dan...
Več si lahko prebereš na njihovi domači strani, kjer je tudi precej zanimivih receptov za filo:

http://www.kongcompany.com/




Naslov: Re: Igrače
Poslano od: kaja , torek, 13.05.2003 : 22:58:13
Povsem verjamem, da je kong super in idealna igrača, ampak moja zmrda se ga je vedno od daleč izogibala, ker grozno smrdi po gumi. Vse sem poskusila, namazala sem ga s sirom, stopljeno čokolado, oprala v pralnem stroju, pustila v vreči z briketi 14 dni. Nič! Čokolado je narahlo polizala, potem pa se je vsedla 1m stran in žalostno gledala. Drugače pa je strastna prinašalka in obožuje igrače, samo kong ji ni bil všeč. Ni mi preostalo drugega kot, da sem ga podarila kužku, ki ga je takoj vzljubil. lp


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Floki , torek, 13.05.2003 : 23:11:47
Joj, vidim, da je moj pes pravi angelček, kar se uničevanja igrač tiče.   :) Po pasmi je sicer nemška doga, pa moram reči, da so do sedaj še vse igrače preživele, razen plišastega medveda, tega je res z veseljem razcefral na prafaktorje. Pa enemu ježu je smrček odgriznil, da ne piska več, to bi bilo pa bolj ali manj vse.  8) Midva imava doma en kup igrač, samo najbolj mu je še vedno všeč navaden štrik, s katerim se vlečeva in ga prinaša. Konga še nisva preizkusila. Uporabljava plastične flaše, s katerih z veseljem odmontira zamašek, ko je pregrižena pa jo preprosto vržeš stran (pa še manj prostora v smetnjaku zavzame, ker je lepo sploščena  :P). A je kdo od vas poskusil s kokosovim orehom?  8) Moj ga je obdeloval več kot 14 dni, da je počil in potem še 14, da ga je razstavil na majhne koščke. Pa se je zelo trudil, da mu je uspelo.  ;D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mare , torek, 13.05.2003 : 23:47:54
;D ;D ;D Floki to s kokosovim orehom pa je res od sile! Sam se nikoli ne bi spomnil, se mi zdi ful simpatično!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mefisto , sreda, 14.05.2003 : 08:17:25
Floki, ja kakšen kokosov oreh pa si imela?
Naša Beyba ga je na mizi ogledovala in ogledovala, prepričana, da je žogica, pa sva ji ga dala. Počil ( ne razbil ) je v nekaj minutah, ko ga je iz gobca vrgla na tla, pa spet postopek ponovila. Bilo je pa zelo simpatično za videt!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Peibie , sreda, 14.05.2003 : 10:06:04

Citat

Me pa zanima, če Mozart požre malo nitk od špage, ne celo naenkrat, tako, da špaga počasi zgine, ali je nevarno za psa?
 

Naceloma sicer ne bi smelo biti kaj hudega, ce se ne zgodi slucajno, da bi se mu nitka navila okoli korena jezika in zategnila. To je pa lahko zelo nevaren hec, ker zacne jezik zatekati, psa po hitrem postopku peljes k veterinarju, kjer so prepricani, da gre za alergicno reakcijo na kaksen pik ali kaj podobnega, ker se nitke ne vidi, dajo kortikosteroid - nic, le slabse, dajo adrenalin - nic, le slabse, pes umre. Resnicna zgodba, zal.

Mojca


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Floki , sreda, 14.05.2003 : 15:07:26
Mefisto, ne vem, mogoče ste imeli pa prezrelega  ??? Moj je tudi preizkusil tehniko metanja, med drugim je nekajkrat zadel tudi mojo nogo  >:( , pa je kar trajalo, da je počil. A je bil vaš mogoče naluknjan?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: DeeDee , sreda, 14.05.2003 : 15:22:29
To s kokosom je pa treba čimprej sprobat, ker se mi zdi res super ideja! Trenutno je Luna totalno navdušena nad prazno plastenko od vode (tista večliterska od Spara), ki ima ročaj. Notri sem ji nasula še nekaj briketov, da fino ropota in včasih tudi kaj ven pade ;D Za vlečenje pa ima "vrv" iz skupaj zavezanih nogavic ali starih cunj.
Aja, nov kong ima res zelo močan vonj po gumi, ampak čez kakšen teden skoraj povsem izgine. Je pa res, da nekaterim kužkom pač ni všeč in konec. Luni je bil na začetku všeč le, če je bila hrana notri, drugače ga še pogledala ni. Zdaj ga pa kar sama prenaša in meče naokoli.
Blazno ji gre na otročje zadnje čase... ;D ::)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tosa , sreda, 14.05.2003 : 15:37:28
DeeDee hvala za informacije o kongu. Sem prečekirala vse kar tam piše in se mi zdi ful zanimiva stvar. Bom šla mal po trgovinah pofirbcat. Se mi pa zdi zelo interesantno, da majo psi tko radi te plastične flaše (večina pove, da so nori nanje). Tudi moji dve sta totalno navdušeni nad tem. Seveda je še bolj zanimivo, ko ropota (meni seveda malo manj, a če tko uživajo, je pa tut zame veselje jih gledat :) ). Je pa plastična flaša napolnjena z briketi podobna fora kot Kongo, a?! sam "mal" manj trpežna... ;D
Moji psički imata pa doma plastično žogo, v katero nafilaš brikete, posladke, ipd. Pa potem ven leti, če se žoga pod nekim kotom zakotali. Moji dve dami sta popolnoma navdušeni nad tem! Starejša, seveda, le kadar notri ropotajo briketi 8) ;D, mlajša pa tudi, če je žoga prazna (je grozno živčna, ker žoge ne more zagrabit z gobcem-je prevelika in pretrda). Je pa pri nas tko kot pri večini-da razno razne gumijaste, piskajoče stvari ODPADEJO (že prvi dan grejo v "večna lovišča"). LP


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , četrtek, 15.05.2003 : 14:48:23
Hej hov!

Nekaj mesecev nazaj sem že pisala o Tobekovih igračah.
Še vedno mu je najljubša prazna plastenka od vode in svojo pasjo žogo ima še vedno - že dve leti!!!Ne vem,če bom še kje našla kaj tako trpežnega.In dovolj velikega za njegov gobec!
Moram pa ga tudi pohvaliti...spet smo mu dali nogometno žogo,kakšen mesec nazaj in je ni uničil!Tako skrbi zanjo,nosi jo po celem vrtu s sabo, v hišo,včasih spi z njo...Malo jo je požulil ampak to ni nič v primerjavi,kaj je včasih naredil s takimi žogami....
Tukaj pa je Tobek s svojo žogo...:http://www.mojpes.net/razno/slike/toby.html


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: brin , petek, 16.05.2003 : 11:13:17
Hoj Toby,ful ma tvoj šnavcer dobro žogo. A mi  jo prodaš?D ;D ;D Midve sva se že pred časom pogovarjale o tej žogi, ki si jo kupila v Kopru. Pa je tam nimajo več. Prav tako pasje žoge take veličine ni nikjer v Sloveniji. Našla sem jo samo na Amazonu, pa v Londonu sem jo enkrat našla - pa je nisem kupila, kar mi je danes ful ful žal. Edino kar najdeš v SLO,so male žogice za pse - malo večje od teniške žogice. Jaz bi pa rada veliko, npr. velikost odbojkarske žoge.
Ima kdo idejo, kako priti do take žoge (razen preko Amazona, kje plačaš 3x večje stroške poštnine kot je sama žoga vredna).


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , petek, 16.05.2003 : 13:59:36
Hej hov!

Brin - na teh slikah je Toby z navadno nogometno žogo,ki sem jo včeraj tako hvalila...pravzaprav njega,kako je v treh mesecih še ni uničil.
No,res je še ni uničil....ampak sem prej prišla domov in je ni več na dvorišču...zgleda,da mu je padla v potok,ki teče mimo dvorišča...in je šla papa.Uf,sem jezna! >:(
Tisto pasjo žogo,o kateri sem ti že pred časom pravila,pa ima res še vedno.Neuničljiva,ravno prav velika - nekje kot rokometna  žoga.Ob priliki grem pogledat,če se jo v Kopru še dobi...


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: brin , petek, 16.05.2003 : 14:16:45
Toby, če jo res kje najdeš, bom prav vesela.....Je ni za dobiti nikjer.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Floki , petek, 16.05.2003 : 15:41:13
Mislim, da sem takšne malo večje videla v Tukanu na Brdu, ampak me že nekaj časa ni bilo tam. Preveri, mogoče pa bo kaj.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: bezi , petek, 16.05.2003 : 18:54:32
Halo!
Moj Karuzo(tudi nemska doga) pa ima najrajsi koserkaske zoge.
Na parceli mu jo moram skozi brcati in metati,da jo prinasa nazaj.Ful je nor na te zoge.
lp


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: toby , petek, 16.05.2003 : 19:50:38
Juhuhu...žogo našli in rešili iz potoka!! :D :D
Tobek že nori z njo po vrtu kot pravi fuzbaler! ;D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Sammy , sreda, 28.05.2003 : 22:01:03
zanima me, katera igrača je bolj trpežna in "praktična"; osmica ali "aportek (iz blaga)"? a obstaja kakšna igrača, ki bi jo lahko imel pes ves čas ob sebi in je ne bi uničil?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: nikar , ponedeljek, 07.07.2003 : 09:15:17
Oj!
Zanima me ali vaši psi, svoje igrače poskušajo razgristi. Moj Bon vseko novo igračo takoj razgrize. Vse žoge, ježke in tako naprej razgrize takoj ko mu jih damo. Ali mu naj igrače damo samo takrat kadar ga lahko vidimo, kajti če mu jih pustimo v hiši, popoldne najdemo le še ostanke.
LP
nikar ???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tinka , ponedeljek, 07.07.2003 : 09:20:09
Nikar, dobrodosla v pasjem svetu razturavanja igrac  ;D ;D. Mozart bo star 15 mesecev pa se vedno vsako novo igraco razturi v dobre pol ure. Jaz mu jih pustim. Ne vem sicer koliko je to vzgojno  ::), ima pa on ful veselja  :D s tem.

Ti pa priporocam, da se v pasji trgovini zmenis za popuste pri kupovanju igrac  ;).

lp, tina



Naslov: Re: Igrače
Poslano od: erika , torek, 08.07.2003 : 09:24:50
Pozdravljena!

Ja, tudi pri nas grejo igrace na prafaktorje, he, he in to v razmeroma hitrem casu. Je pa nekaj, igrace so iz razlicnih materialov. Poskusi kupiti igraco iz lateksa ali pa kaksno debelo vrv, to se pri nas obnese. Aja pa tudi konga imamo se vedno, je kar trpezen.
Ce kuza pusti ostanke igrac pri miru, potem mu jih lahko puscas. Drugace je, ce se loti ostankov igrac in jih zacne jesti, to pa sigurno ni dobro zanj.

                              lp erika


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: maj , četrtek, 10.07.2003 : 11:08:38
Kaksne igrace priporocate za mladicka (velikega psa)? In kdaj lahko zacneva s pohajanjem?

LP


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: LIZA , četrtek, 10.07.2003 : 11:13:25
Jaz imam sicer srednje velikekga psa,ce lahko tako recem,ampak najboljse izkusnje imam z igracami narejenimi iz jute,takimi,ki jih uporabljajo tudi v nekaterih pasjih solah ali pa takimi "cofki" ko je taka pisana vrv zvezana v vozel in pes tisto zelo rad vlece.Potem ko pes zacne menjavati zobke,pa prav pride kaksna igraca narejena iz mocne in kvalitetne gume,ki je pes ne more pregriznit (vsaj nekaj casa drzi  :P ;D)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: nikar , četrtek, 17.07.2003 : 14:13:45
Citat

Pozdravljena!

Ja, tudi pri nas grejo igrace na prafaktorje, he, he in to v razmeroma hitrem casu. Je pa nekaj, igrace so iz razlicnih materialov. Poskusi kupiti igraco iz lateksa ali pa kaksno debelo vrv, to se pri nas obnese. Aja pa tudi konga imamo se vedno, je kar trpezen.
Ce kuza pusti ostanke igrac pri miru, potem mu jih lahko puscas. Drugace je, ce se loti ostankov igrac in jih zacne jesti, to pa sigurno ni dobro zanj.

                              lp erika


A so Kongo igrače bolj obstojne? Pri nas v Trbovljah imajo samo ene Trixi igrače, ki jih moj pes takoj razgrize.  Bi se morda Kongo igrače bolj obnesle? Kje pa se Kongo igrače lahko dobijo?
Kako pripraviti psa do tega, da se bo z igračami dejansko igral?
LP
Nikar ???



Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tomster , četrtek, 17.07.2003 : 14:21:31
Nikar, za take destruktivneze (h katerim stejem tudi Drima  ::)) so najboljse igrace iz trde gume, med katere spada tudi kong, pa razne zogice, ki so polne... So sicer glasnejse in tezje od navadnih, zato pa skoraj neunicljive. Mi imamo konga ze od vsega zacetka in je se kompleten, razen par pocufanih vogalckov, star pa je malo vec kot eno let... Obstojna stvar!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Teja , četrtek, 17.07.2003 : 15:19:30
Ima kdo kaksen predlog za psa, ki ne mara igrac?? :o :o  :'(
Imam ravno obraten problem kot vecina.
Kako namrec psa navdusiti nad ''trganjem'', grizenjem... igrac???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tomster , četrtek, 17.07.2003 : 17:04:49
Teja, podoben problem sva imela z Drimom. Ker (to je mnenje vecih ljudi, predvsem takih, ki vzreditelja poznajo) v leglu in pri vzreditelju ni bil primerno socializiran, se sploh ni znal igrati. Poznal je le druge pse, igrace pa prakticno nobene. Pa se je zacelo, iskanje pravega nacina in prave igrace. Po priblizno 5 mesecih je bil uspeh to, da ni samo 1x tekel za zogo, ampak jo je kar vztrajno prinasal in se z njo in z nama tudi hotel igrat in cufat.
Prva stvar je, kot sem rekel, najt pravo igraco, tako, ki ga sama kar se da zmotivira za igro, oz. ga zanima. Potem mu jo skusaj cimbolj "aktivno" prikazat, torej se ti igraj z njo, ne da bi ga pri tem gledala. Ker bo gledal tebe, ki se ti bo seveda igraca zdela izredno zanimiva, bo se sam postal radoveden... Potem igraco spusti na tla in idi stran, naj jo sam posnofa in pocekira. Ko se bo zacel sam igrati z njo, se vklopi ti. Zacnita se malo cufat (to se da predvsem s kakimi zogicami na vrvici ali vrvmi), ali pa mu jo vrzi in ga cimbolj spodbujaj in hvali in oh in ah, ko se bo igral s tabo.
Pocasi bo pokapiral, da se je zelo fino igrat s tabo in si bo to tudi sam zelel. Drzi pa se vsaj tega pravila: ti si sef, igrajta se, ko ti hoces in predvsem prekini igro, ko je zanimiva, da ne bo prepozno, potem vsa stvar izgubi pomen. Taka metoda je nama uspela...

Veliko uspeha in zabave ti zelim!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Teja , petek, 18.07.2003 : 00:17:40
Hvala za nasvet, Tomster, bom se poskusala...
Najti pravo igraco? Ne zanimajo je zogice, niti piskajoci jezek, niti vrv, niti aport klobasa, pa tudi posebna kupljena kost ne.
Vcasih se ''zanima'' za palice, ki jih poberem na tleh, samo to ne mores uporabljati pri solanju na vadbiscu  :P

Bom sedaj najprej sama se igrala z igraco!!
Mislim, da naredim napako, ko recem ''bravo'' ko zagrabi. Potem pa seveda takoj izpusti.  :-[ :-[
Vcasih se nekako navdusi ob drugih psih, ki so vstrajni ''prinasalci'' vrzenih stvari.
Enkrat sem naredila iz palck priboljskov eno vecjo palico, ki jo je lepo prinasala. Ampak se je seveda tudi po parih metih sesula. ::)
Se se bom trudila in upam, da bo kaj
LP


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Charly , torek, 04.11.2003 : 21:49:36
Moj goldy se tudi hitro naveliča igrač sam me to ne moti, ker mu kupim novo!  8)


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Sarika , sobota, 03.01.2004 : 00:04:17
ŽIVJO! :)
Mojem psičku laniju ,ki je star 2 mesecaje prijela majhna plišasta igračka kužek. Zdaj jo v kotu grize in trga pa podobno.Potem mi je vzel copat, in pravzaparav ima najraje plišaste igrače, "copate",in vze kar je cufasto in mufasto.Ponavadi kakšni robivi mamine jakne ,ki je obešena na stol.kakšnih posebnih pasjih igrač pa nima ker se kar raje druži s temi ki jih že ma, in ponavadi tudi grize mojo odbojkarsko žogo ;) :) ;D

lpSARA


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: kaja , sobota, 03.01.2004 : 12:09:12
Sarika, plisaste igrace niso primerne za pse, ker jih lahko zelo hitro zgrize in pogoltne. Isto velja za copate in oblacila. Ce bo kuza imel sreco bo vse kar je pozrl tudi spravil iz sebe, ce pa se mu kaksen koscek zagozdi v poziralnik ali kasneje v crevo, pa lahko zaradi tega tudi pogine.
Kupi psu igrace iz trde gume! Kadar pa je sam doma pa mu zaradi varnosti umakni tudi te (izjema je kong, ki ga tako mlad kuza ne more uniciti) in mu pusti le kaksno zadevo za zvecenje (prekajen uhelj, bikovke in podobno).
Sicer pa si preberi celotno temo in verjamem, da bos nasla kaksno idejo! lp


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: retrieverka , sobota, 03.01.2004 : 13:34:20
Hmm..moja psicka ima pa ful rada plisaste igracke..mislim da zarad tega ker so mehke-ker trdo polnjenih pa tud ne mara..pa nikol se ni odgriznila nicesar ceprav zdajsnji igracki-kuzku visijo uheljcki in tacke od telesa..ne igra se tako da grize ampak ga mece v zrak, lovi, premetava s tackami... ;D prav lustkana je s plisasto igracko..in z vsemi drugimi seveda..ima jih ogromno in se pri desetih letih se vedno igra kot mali otrok :D

Druga psicka pa unici vse kar j pustimo vec kot pet minut. Zato se igramo samo skupaj-nikoli nima nic sama za igro in mislim da je tako prav. Tako usmeris pozornost nase in ne zgolj na igraco ker potem ve da se bo s tabo igral in tudi ucenje in vse poveze pozitivno.


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Sarika , sobota, 03.01.2004 : 14:02:41
KAJA : Jaz vem ,da se mu lahko kaj zatakne s takšnimi igračami. ::)
Samo LANIima še prešibke zobke , da bi lahko igračko rastrgal . No ja , ko sem vidla rastrgan podplad na copatu sem ga vzela, da se mu ne bi slučajno pripetilo to kar si napisala:
Še vseeno hvala za opozorilo KAJA.

lpSARA ;)


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: kaja , sobota, 03.01.2004 : 14:43:26
Retrieverka, tudi moja starejsa kuzica (10 let) se je v mladosti rada igrala s plisastimi igrackami, vendar jih je le prenasala naokoli in lizala. Ja in metala v zrak in podobno...prav simpaticno!  :) Sarika pa je napisala, da jih njen kuza rad trga, to pa zna biti nevarno.

Sarika, glede na to, da imam doma mladicka bi o kaksnih sibkih pasjih zobkih tezko govorila. Svojo posteljo je mala vrazicka zdemolirala v pol ure! ::) lp


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Sarika , četrtek, 15.01.2004 : 09:10:44
Ja tako je, bog ne daj da kje kaj leži po tleh, igrače torej od otrok (ker smo trije otroci od 4-12 let in je igrač precej)Lan se takoj spravi k uničevanju le teh. Mami pravi , da je Lan hujši otrok kot mi vsi trije skupaj ;D Lan pa je mami ukradel dozirko (tam kjer vliješ tekoč prašek ariel) in sicer ima ta dozirka tako violičasto gumo okoli. No sedaj je pač ne izpusti in mami mu jo je prepustila, to je trenutno edina igrača s katero se hoče igrat. No ja :-\ igral bi se z vsem če bi mu pustili.
Mami mu je kupila dve igrači iz trde gume pa jih nemara ???
hehehe ampak mami pravi da je s psom isto kot z otroci rajši vidi da je igriv in nagajiv kot pa bolan. ;D


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Teja , četrtek, 15.01.2004 : 13:22:42
Hehe, moram se malo pohvaliti, ker sem nekako uspela z Oxo ;)

Očitno sem naredila napako, da se nisem vmešavala med igrače obeh psic. Kar pa je izgledalo takole- kar je Oxa zagrabila ji je Tori vzela in se ona igrala s točno tisto igračo... :-[ Pa tudi, če sem Tori ponudila njeno najljubšo.
Tudi vržene predmete za prinašanje je Tori prinesla, tudi kadar je do igrače prva prišla Oxa :P

P.S. na napakah se učimo! ;D ;)

LP in prijetno igranje s svojimi psi!!!



Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Tosa , četrtek, 15.01.2004 : 18:56:47
nikar, tudi v Trbovljah dobiš kakšno malo bolj obstojno igračo, samo malo pobrskaj po tisti polici v trgovini. midva s fantom sva se skoraj utaborila pred tistimi vsemi, nezorganizirano zloženimi igračami, da sva našla "pravo" ;D. Sicer pa imajo tudi kong, samo ni "originalen" in je zato manj obstojen.
Sarika, poskusi psička ti navdušit za "pasje igrače". Ko mu jo boste kupili, mu jo meči, cufaj se z njim, ipd. Boš videla, da ga bo kmalu "zagrabilo", ko bo videl, da se igraš z njim...
Teja, pri nas je podobno...če pride starejša psica prva do igrače, je njena oz. je njena dokler se za sekundo ne obrne stran. V nasprotnem primeru, če igračo dobi mlajša, starejša sploh ne sitnari vanjo, ker se ji ne da... :) Ponavadi imajo zunaj vsaka svojo palico-nekaj sekund. Ampak takoj, ko mlajša opazi, da ima starejša drugo palico, ji postane le-ta bistveno bolj zanimiva in pozabi na vse svoje "hlode" in ogromne "gorjače" ;D... LP


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Teja , četrtek, 15.01.2004 : 20:10:45
Citat
pozabi na vse svoje "hlode" in ogromne "gorjače"
Joj, te starejše psice!! >:( ;D ;D ;)
Danes sem jima ponidila frizbi (Tori je v prvi sekundi ustvarila luknjo vanj), drugi frizbi pa sem ponudila Oxi, ki se je začuda zelo zanimala zanj. Ko je Tori to videla- joj!! Nisem in nisem je mogla prepričati, da sta frizbija identična in naj že pusti Oxinega... :P

Čimprej moram priti do novih ježkov ali pa ježkastih žogic, ker je danes šel ježek na prafaktorje :o ;D

LP, Teja, Oxa in 12 letna pubertetnica Tori :D


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Tosa , petek, 16.01.2004 : 21:29:35
Teja, mogoče sem "prezapleteno" opisala odnose med najinima damama... Pri nas je mlajša tak "gavner", da hoče starejši vse ukradit. Pa tudi, če je palica od mlajše stokrat večja, bo šla po tisti "zobotrebec" od starejše, če bo le prišla do njega... >:( ;D ;D LP


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: ewchy , ponedeljek, 19.01.2004 : 14:24:53
Tosa, tale primer se predobro poznam! Isto je pri mojih, le da sta psa in ne psice. ;) :P :o


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: francelj , ponedeljek, 09.02.2004 : 00:01:17
moj mali se skoraj nč ne igra z nobeno igračo ima jih pa kr dost ??? ??? ??? ??? ??? ::)(http://)


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: sallys , ponedeljek, 08.03.2004 : 22:34:12
Hojjj!

Francelj... mogoče imata vidva že kakšno igračo preveč.
Poskusi ga najprej navdušit za eno samo: mečeš, se ruvaš, valjaš, jo skrivaš... Naša Sally čist ponori, ko se vsi borimo za eno igračo.  :D

Je pa hit ena taka zblojena hobotnica; čist je florestentna, ma štrike pa še ročko za držat, plus tega, da valda še cvilka.
Teja in Tosa, dobila sem jo v Trbovljah pri "Polc".

Pa, pa in veselo norenje! ;D


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: mm , sreda, 10.03.2004 : 14:42:55
Francelj - pogosta napaka novih lastnikov je, da psu kupijo vse mogoče in nemogoče igrače in pričakujejo, da se bo pes z njimi igral. Saj kakšen celo se, večina pa se z igračami sploh ne igrajo, če jih nima v rokah lastnik.

Je pa igra lastnika s psom najboljši način za izgrajevanje dobrega odnosa. Do določene mere je pomembno tudi kakšna je igrača. Za mlade kužke so najboljše igrače take, ki so mehke in se da vanje fino zagristi. Pogosto so boljše doma narjene mehke klobase, kot pa vse tiste plastične vrvi in žoge iz trgovin.

In strinjam se, da je lahko igrač tudi preveč - kuža rabi samo eno, pa tebe, da se lahko odlično igra.


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Evč , torek, 14.09.2004 : 12:31:26
Zivjo!  

 Že večkrat sem zasledila omembo Kong igrač. Zanima me kje konkretno se jih lahko kupi v Ljubljani. Sama sem namreč obrnila že več trgovin pa brez uspeha >:(. Če jih ni pri nas, ali je možnost Italija ali Avstrija??

lp


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: linchaich , torek, 14.09.2004 : 12:35:08
A to mislis Kongo? Tista igraca ("zoga"), ki skace na vse strani?

Ce je to to, se jo dobi skoraj v vsaki zivalski trgovini!


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Alix , torek, 14.09.2004 : 12:35:44
EvČ: mislim da bi jih lahko zasledila na kakšni raztavi...drugače smo pa mi morali odstraniti vse igrače tako piskajoče kot skakajoče, frizbije in podobne stvari, da se je navadil nositi tudi raco....zdej pač mam eno raco nafilano s stiroporjem pa mu jo mečem...


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Alix , torek, 14.09.2004 : 12:37:09
Urša...če si tako kot jaz iz koroške (kjer prodajajo v trgovini ravno 3pasje igrače) pač čimveč takšnih stvari kupiš na raznih raztavah...na žalost je situacija pač takšna...


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: čebelica maja , sreda, 08.12.2004 : 20:10:50
Moj je isti kot tvoj ewchy. Ko je bil star ravno nekje 3-4 mesece je bila glavna igrača piskajoči ježek in vrv. Zdaj je v bistvu nor na to debelo vrv. Ima pa zelo rad, če mu jo kdo vleče iz gobčka in on seveda pokaže da je močnejši. Imam pa tudi konga pa žogice,... Teh igrač se kar naenkrat preveč nabere.  :) lp M.
Kaj pa je kog? :-[ ??? :-[


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Barbara Rozman , četrtek, 09.12.2004 : 09:19:08
a kong? to je igraca iz gume, vcasih je pritrjena na vrvico, je votla in je hecne oblike, spodaj je sirsa in se proti vrhu oza. zelo dalec leti, ce jo psu meces, v votli del pa lahko das kos hrane, da ga pes potem proba dobit ven. lahko se tudi vleceta. primerna naj bi bila tudi za v vodo. mi se s kongom veliko igramo, ker je xsari zelo vsec, sva jih pa ze kar nekaj izgubili v travi.


Naslov: Re:Igrače
Poslano od: Vixen , četrtek, 09.12.2004 : 09:25:11
Še to v zvezi s kongom - originalni (gor piše Kong) je izjemno trpežen. Mojega izmenoma žvečita zlati prinašalec in pitbulka že leta in leta, pa je kot nov. Ostale igrače ostanejo kakšni dve uri... Pa kong se od trde podlage odbija v nepredvidljive smeri, tako, da je za psa zelo zanimiv za lovit.  :D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: frigga , sobota, 19.03.2005 : 15:47:25
Včeraj popoldne sva bili s Friggo zunaj. Lepo se je igrala s svojo najljubšo žogico, potem pa jo je kar naenkrat spustila iz gobčka, počepnila nad njo in se nanjo polulala. Tega ni dosedaj še nikoli naredila, zato me res zanima, kaj bi to lahko pomenilo.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: rem , sobota, 19.03.2005 : 18:20:49
Friga,

imata pa Bond in Frigga kar enako lastnost, tud on si včasih poznači kakšno igračo,svojo  najljubšo, da je njegova, tako kot pri hiši označi vse meje, do koder ve, da lahko gre :), samo, da mu igračo pol operem.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: big guy , sobota, 19.03.2005 : 23:28:33
Bom jest kr tukaj mal izkoristil...kako pa bi po vašem psa lahko naučil oz. odvadil tega, da označuje vsak vogal hiše, vsak grmiček na vrtu itd. Saj vem, njegov teritorij in to, ampak gotovo obstaja način da se ga tega v domačem okolju odvadi?

LP


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: big guy , nedelja, 20.03.2005 : 14:00:52
Ups, sm že našel pravo temo, tko da se s tem vprašanjem selim tja... ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Geri , četrtek, 24.03.2005 : 21:22:47
Ojla!

Danes sva z Geri kupili Kong, sicer ne originalnega ampak Karlijevega, saj v trgovinah kjer sem bila originalnega niso imeli. No potem sva slučajno šli še v Tukano, kjer pa imajo original. Razlika v ceni je več kot očitna. 500 sit- Karlijev, 2500- original (iste velikosti). No, ne rečem da ni original boljši... no, moja mala tega 100% ne bo pregriznila ;). In za test (namreč gumjastih igrač ne mara), ker pač nisem vedela če ga bo sploh povohala je boljša rešitev. No, nad kongom kot takim ni navdušena, če pa je notri kaj dišečega pa se kar pridno ukvarja z njim.. in to celih 10 minut (tudi če v tem času ne dobi ven hrane se naveliča... huh.. razvajen pes!).

Lp, Mojca


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: biscuit , četrtek, 24.03.2005 : 21:37:28
Geri kaj pa je to Kong :P?! Res nisem še slišala za to le reč....povej kako zgleda in če je slučajno naš Bis(ki smo sprobali že vse igrače kar obstajajo) ne bo pregriznil :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: S , četrtek, 24.03.2005 : 21:48:43
Živjo!

Na 1K Kliniki na Gorkičevi imajo original konge.  Za svojega psa vzemi ta črnega, saj so ti najtrši.

Poglej si tole:
http://www.kongcompany.com/

LP ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: jessy , četrtek, 24.03.2005 : 22:30:39
Kaj pa ponavadi date v Kong?

lp


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Geri , petek, 25.03.2005 : 01:16:14
Jaz sem dala razmočene Puppy piškote od Nutro za mladičke. Geri jih ma rada, pa tako se je mučila da bi jih izvlekla. Ko so razmočeni pa tudi bolj dišijo. Celo lajala je na kong, da kaj si sedaj on misli :D
Lahko daš tudi cele piškote ali brikete in le steno "zacementiraš" z pašteto ali konzervo... idej je veliko.. sama pa ugotovi kaj ima Bingo najraje;)

Lp, Mojca


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: biscuit , petek, 25.03.2005 : 14:46:40
Koliko procentno je to...da naš Bis tega ne bi uničil :-\!!??
Ali se tole igračko dobi na obali?!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Geri , petek, 25.03.2005 : 15:02:06
Bis, ne vem če se da dobit na obali.. ker jaz v Zooticu v Ljubljani nisem dobila. Povedali so le, da imajo edino žogice z luknjo za priboljške, da pada ven. Glede na vse prebrano ti svetujem original kong. Če Bis močno grize potem kupi najtršega (črnega). Imajo pa v Tukanu original, ampak mislim da Tukana (vsaj v Kopru) na obali ni več..?

Lp, Mojca


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: biscuit , petek, 25.03.2005 : 15:45:00
Hvala,za informacije,se mi pa zdi da je še Tukano v Kopru...čeprav nisem bila že dolgo tam!!
Se bom vseeno pozanimala,še enkrat hvala ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Matic K. , nedelja, 27.03.2005 : 10:00:56
Koliko procentno je to...da naš Bis tega ne bi uničil :-\!!??

Biscuit

Konga sigurno ne bo uničil! Moji dve dogi sta ga imeli celo leto izmenično v gobcu, pa ne vem, če se mu je sploh kaj poznalo :) :)! Druge, navadne igrače ne zdržijo niti pol ure!! No na žalost smo ga potem izgubili :( :( :( :(.

Lp
Matic, Era in Dona


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Łyra , torek, 03.05.2005 : 15:23:57
Pozdravljeni!

Res nenavadno, ampak Lyra nikoli ni uničila prav nobene igračke! ;D Res je, da je do konca olupila nogometno žogo in mogoče kdaj kakšna malenkost,...
Lyrina najljubša igračka je rolka. Z njo pa se je začela igrati nekega poletnega dne, ko sem preizkušala novo rolko. Kar naenkrat pa "prileti" Lyra in s sprednjima tacama skoči nanjo, z zadnjima tačkama pa hodi. Zraven pa v igri renči, laja, preobrača rolko in nori. :D Zdaj je ta rolka že pošteno "zdelana". Koleščki so razmajani in snov na njih popolnoma olupljena. Zna mogoče še kateri izmed vaših kosmatincev ta "trik"? ??? Obožuje tudi gumjastega konjička (otroška igrača - na njej lahko skačeš). Konja vleče naokoli in ker je prib. enake velikosti kot ona, ga ima za tistega, ki se je vedno pripravljen "pretepati" z njo. 8) Vse skupaj izgleda zelo smešno in zato sem s kamero posnela kako se rola in "pretepa" s konjem. :P
Lyra ima še polno igrač, ampak te niso več zanimive. :-\

Uživajte! :-*


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: jasminaj , četrtek, 05.05.2005 : 14:50:14
lyra heh, si prav predstavljam psa na rolki..ali pa kako se tepe s konjem:)).. bom mu tudi sama probala dati rolko ( če jo sploh še mam kje, moram poiskat?!) .. me prav zanima kaj bo Johny vse z njo ustvarjal.. mogoče se bo celo znal rolkat, ok no, ovinkat bo malo težje  ;D
drugače pa katero igračo imajo vaši ljubljenčki najraje? moj eno tako malo kravo, ki piska..pa ima isto črne pikice kot on..je čisto nor na njo.. pa bi vse naredil, samo da jo dobi ;D če bi znal, bi se pomoje tudi na glavo postavil  :D ;D ;D ;D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: čara , sobota, 07.05.2005 : 21:32:57
Karo obožuje mehke igrače, ki jih lahko uniči. Zdaj ma enega medvedka. Rad ma tud kocko z luknjo in potem mu dam notri brikete, on pa žogo preobrača. Rad ma majhne žogice, ki se zelooo odbijajo, pa eno antistresno nam je že uničil. Obožuje vse vrste peresnic, zdaj ima snoopya in potem se borima za peresnico (vedno zmagam jaz)

papa


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Łyra , nedelja, 08.05.2005 : 10:07:53
.. mogoče se bo celo znal rolkat, ok no, ovinkat bo malo težje  ;D

:D Lyra se je včeraj naučila celo ovinkat! :P Na rolki se vozi po dveh kolesih! Počasi bomo imeli pravo skejtarko! ;D ;D ;D Aja, pa še en nasvet. Rolko lahko potisnete z nogo, da se odpelje in pes potem teka za njo! To deluje! :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: TjasaK , četrtek, 19.05.2005 : 10:20:35
Moj ma ogromno igrac, kar je tudi moja napaka, ker mu jih pogosto kupujem. Preferira piskajoce jezke, piskajoce zogice in piskajoco zabico  :)GLAVNO, da PISKA  :D Drugace se pa tudi zelo rad igra z "osmico" in frizbijem.
Vse igrace pozna po imenih, ne mara dveh in sicer takih tezkih plasticnih, ki ne piskata oziroma spuscata glasov.
Igrac mu ne vzemam, jih ma v kosarici, pa jih sam zbeza ven, ce hoce. 
Vedno, ko mu prinesem novo igraco, je ene 3 ure ne pusti pri miru. Ker ima res ogromno celjust veliko piskajocih prijateljckov tudi unici ( vcasih se mi zdi, da je to njegov cilj)  ???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: maja01 , nedelja, 22.05.2005 : 00:04:25
TinaZ je v temi o francozkih naredila reklamo za ene fajn igrace  http://www.petstages.com/default2.asp (http://www.petstages.com/default2.asp) in ker sem firbcna sem jih sla pogledat in seveda eno tudi odnesla domov.  ::) Sicer ne za Spelo, ampak eno izmed macjih izpeljank za "tamalo bando" in je  hit leta. V ponedeljek gremo po se  ;D ;D ;D . V naslednji rundi tudi Spela Marela dobi kaj.
m.


Naslov: igracke
Poslano od: dogue de bordeaux , torek, 26.07.2005 : 22:29:20
upam da ne ponavljam teme. mojemu psu sem kupil vsaj 10 igrack. razen umetne kosti nima do nobene intersa za igranje. najljubse so mu rokavice, cevlji, brisace, blazine za sedenje itd. katere igracke mi priporocate oz. ima kdo idejo, kako bi mu sam naredil igracko, ki bi mu bila zanimiva ko mene ni???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: andi , sreda, 27.07.2005 : 09:19:37
Lahko v Konga nabašeš pasto in se bo zamotil z lizanjem le te. Kupijo pa se tudi plastične žogice, ki imajo luknjo, v katero natrosiš brikete. Pes potem to žogo vali po tleh in iz nje padajo briketi. :D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: dogue de bordeaux , sreda, 27.07.2005 : 11:08:29
problem je, ker ga ne najdem. pa sem gledal v vseh bliznjih krajih.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: branka , četrtek, 28.07.2005 : 14:54:40
Moj ima tudi najraje naravne igrače in žogo. Žoga mu je pa vse. Pravi nogometaš je.  :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Olly , sreda, 24.08.2005 : 18:38:06
Včeraj popoldne sva bili s Friggo zunaj. Lepo se je igrala s svojo najljubšo žogico, potem pa jo je kar naenkrat spustila iz gobčka, počepnila nad njo in se nanjo polulala. Tega ni dosedaj še nikoli naredila, zato me res zanima, kaj bi to lahko pomenilo.

Pomoje jo je označila....da je njena!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: dogue de bordeaux , sreda, 24.08.2005 : 18:43:13
Frigga to pa je fora. Tega v svojih 11letih z psom se nisem videl.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Olly , sreda, 24.08.2005 : 18:47:20
Pomoje jo je označila....da je njena!
Frigga to pa je fora. Tega v svojih 11letih z psom se nisem videl.
Jaz tudi ne....samo predvidevam :D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: čara , petek, 09.09.2005 : 09:07:23
Živjo!

Karotu sem kupla mrežasto žogo, ki se prepogne in njega to niti malo ne zanima. Samo prvi dan ga je zanimala, zdaj pa sploh več ne.  Edino če mu dam briketek vmes jo z smrčkom premakne in poje briket, to je pa tudi vse... Ko je bil mali je žoge oboževal, zdaj pa jih nii povoha ne več.

čaw


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: dogue de bordeaux , petek, 09.09.2005 : 17:35:54
Jaz pa sem zdaj odkril kaj mu je vsec. Rece se dog training dummy(verjetno za obrambo) taka mehka blazinica(samo 300sit) in je bolje kot karkoli drugega.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Franka , sobota, 01.10.2005 : 13:50:49
Jaz sem mu danes kupila tisto žogico, ki jo napolniš in jo mora on kotaliti in briketki ali kaj drugega ven pada. In kaj je naš Rufko naredu. Izpulil tisti pokrovček in ven so padli pasji bombončki... Žogico pa uničil  ;D
Joj, jaz sem pa mislila da ga bom s čim zaposlila za daljši čas.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: scythe , nedelja, 02.10.2005 : 14:33:59
Vceraj sem Astorju prvic dala Kong. Najprej ga ni interesiral - potem pa ko sem mu pokazala, da so notri priboljski je cisto ponorel.  ;D Sedaj ostalih igrac niti povoha ne - in mu je tudi cisto vseeno če je kong prazen-  ::) Vse naredi za kong - tudi za nobeno igraco ni tako laufal....  v glavnem, neverjetno. Nisem pričakovala takšnega navdušenja.  :D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tripikice , sreda, 12.10.2005 : 14:25:01
Jaz pa sem zdaj odkril kaj mu je vsec. Rece se dog training dummy(verjetno za obrambo) taka mehka blazinica(samo 300sit) in je bolje kot karkoli drugega.

Kaj pa kuža počne s to blazino? Je ne trga?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: jasminaj , sreda, 12.10.2005 : 14:27:19
ja mene to tudi zanima, pa kak splog zgleda? ???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: scythe , sreda, 12.10.2005 : 15:45:51
Imam eno vprašanje (upam, da spada sem  :P )

Moj Astor obožuje vrvi, ki jih lahko grize, premetava, vleče...etc. In ker je to pri nas kar "potrošni material" sem razmišljala o domači izdelavi takšne vrvi, ki bi se po trpežnosti lahko primerjala s takšno masivno, ki jo kupiš v trgovini za male živali.

Na misel mi je prišlo, da bi kupila kakšen meter tistih planinskih vrvi (debelejših). In potem sama naredila vozle in oblikovala.

Zanima pa me (če kdo ve) ali so te vrvi primerne za grizenje in "glodanje"? Ker ne vem če so narejene iz bombaža (tako kot mislim, da so tiste iz ZOO trgovin)?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Franka , sreda, 12.10.2005 : 19:36:57
ja mene to tudi zanima, pa kak splog zgleda? ???
Mene tudi. Pa kje se to dobi.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: rožica , sreda, 12.10.2005 : 19:51:10
scythe: jaz mislim, da so primerne, ker če se prav spomnim nam je tudi v mali šoli svetovala, da lahko kupimo te vrvi in naredimo par vozlov ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: scythe , sreda, 12.10.2005 : 22:49:04
Rožica: ja vem ;) Ampak potem sem začela razmišljati, da te planinske vrvi niso narejene iz bombaža. Da so v bistvu po svoje malce plastične (to govorim tako na "otip" - dejansko nimam pojma iz česa so).
In v mali šoli je rekla za navadne vrvi (in ne planinske). ;) In pač za "prebavo" (beri: ker ko cufa vrv jo tudi hkrati požre) to ne bi bilo ravno najboljš.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tessy , petek, 18.11.2005 : 18:07:36
ja,ene ''ta-debelejše'' vrvi so plastične al nekaj takega,ker smo mi podobne uporabljali pri prostem plezanju...ampak po moje tega ne more pojest... ???


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: scythe , sobota, 19.11.2005 : 21:34:01
Saj ne poje celo - jo lepo razgrize, trga, cefra...in potem ti mali koščki mimogrede pristanejo v njegovem želodčku. Kar pa definitivno ni dobro.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: rem , sobota, 19.11.2005 : 23:36:02
Mi smo pred leti v Lj v  Vrvarni- upam, da še obstaja kupli štrik s premerom 10cm, tam so ga na konceh tudi zavarili z ognjem,  da se ne cufa, je  iz obične špage, vozlov se ne da delat, ker je predebel in ga imamo le 0,5 m, uporabljamo ga pri vajah namesto klobase, ki je  tako hitro uničljiva  :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: scythe , sreda, 23.11.2005 : 21:59:19
Meni se zdi, da Vrvarna še obstaja. Tako, da super - hvala za nasvet rem! Se mogoče še spomniš koliko je bila cena? Tako, da vsaj približno vem....


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: rem , četrtek, 24.11.2005 : 16:02:59
Cene se ne spomnim niti približno, vrv smo kupili pred štirimi leti kot vstavek pri izdelavi makrameja, takrat psička še nismo imeli, ko je bilo pa doma že pet scufanih klobas, sem se spomnila na to vrv, moram priznati,da se dobro obnese :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: scythe , ponedeljek, 28.11.2005 : 00:00:10
Zaradi tega makrameja pa jaz nisem šla pogledat v Vrvarno.  ::) Ker mi na kraj pameti ni padlo, da bi tam lahko imeli kaj bolj "konkretnega", ki bi preneslo pasje zobe.  ;D Sem pač mislila, da imajo samo tisto "tanko" volno/vrvi za makrame....  :-[


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: katie , nedelja, 18.12.2005 : 21:55:29
Zdravo!
Jst sem po tv vidla eno tako igračo k čisti zobe. Vanjo da briket pol ga pa pes poskuša dosečt pa daja zobe skozi zareze in si jih čisti. Ful dobra igračaj o morem nabavt.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: senca , nedelja, 18.12.2005 : 22:08:12
katie predvidevam da si gledala oddajo sožitja. tam so predstavili igračo kong, ki jo priporoča večina veterinarjev. te igrače so iz takšnega materiala, da jo pes stežka razgrize. obstaja veliko oblik. naprimer za čiščenje zob, z vsemi temi igračami pa si kuža seveda krepi tudi žvekalne mišice. opozorim naj te samo na to, da ne boš kupila "ponaredka" saj psi te igrače ponavadi zlahka razgrizejo. ti ponaredki ponavadi stanejo pod 1000 sit, pravi pa so dražji.

lp


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: rem , četrtek, 22.12.2005 : 00:56:53
Praktična je tudi tale igračka, nazobčana žogica praktično neuničljiva, dobra za masažo dlesni, dobra za metanje ker ima vrvico.

http://rembond.moj-album.com/slike/1433494/dRXNxMqgnUH7TyrJ.v.jpg


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Franka , četrtek, 22.12.2005 : 11:40:42
Ja tale zadevca je res super. Midva imava pisano, pa brez špagce.  :)
Zelo rad jo žveči in meče v zrak nato pa lovi. Je pa tudi ena redkih igrač ki jih ni uničil.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: LuncaPunca , četrtek, 22.12.2005 : 13:19:06
Nas pa nobenih gumijastih in plasticnih igrac ne mara. Prav nobenih! :( Smo mu kupli gumijasto zogico, pa kong... Nic od nic. Nas bi samo grickal plisaste igracke. Ce piskajo, se toliko bolje. In tukaj se vse konca.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Tripikice , četrtek, 22.12.2005 : 15:08:41
Nas pa nobenih gumijastih in plasticnih igrac ne mara. Prav nobenih! :( Smo mu kupli gumijasto zogico, pa kong... Nic od nic. Nas bi samo grickal plisaste igracke. Ce piskajo, se toliko bolje. In tukaj se vse konca.

Da te malo potolažim - pri nas je enako. Kong in ostale igrače so bile zanimive 5 minut, naši psički je veliko bolj zanimiva stara brisača, s katero ji obrišem tačke in mi jo ukrade, nadvse zanimivo je prepovedano grizljanje predpražnika, zelo fajn se je bilo igrati tudi z metlo in tudi lopate za sneg se je že lotila. :o >:( ;D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: bolha2 , četrtek, 22.12.2005 : 16:05:52
Meni je Kana že čisto vse igrače uničila, še eno za katero sem mislila, da je nikoli ne bo, je začela bodice grizt in so potem ven prišle pri kakanju :D. Kupila sem eno žogico s špago na razstavi, kjer je stric reku, da je ne more uničit, jo je pa zato fant  ;D. Špaga se je odtrgala in je ostala le žogca, ki sta jo potem še zgubila. Nazadnje sem kupila žogico, ki cvili in jo zelo pazim, da je ne pregrizne, ker pol ni več zanimiva. Tako, če kdo v Tivoliju vidi oz. sliši rottweilerko z žogico, sva to midve ;D.
Lp


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: mojčica , četrtek, 22.12.2005 : 17:52:50
Citat
Meni je Kana že čisto vse igrače uničila, še eno za katero sem mislila, da je nikoli ne bo, je začela bodice grizt in so potem ven prišle pri kakanju . Kupila sem eno žogico s špago na razstavi, kjer je stric reku, da je ne more uničit, jo je pa zato fant  .


Igračke znajo biti zelo nevarne npr. če jo pes uniči in poje delce in so ti delci dovolj veliki lahko pride do zapore kjerkoli na prebavni poti. V takem primeru bi morali obiskati veterinarja, tam bi opravili rentgensko slikanje s kontrastnim sredstvom in nato bi sledila obsežna laparotomija.

V primeru da je pojeden kos platične igračke bi lahko prišlo tudi do perforacije.


Sedaj obstajajo igračke kongo, ki so zelo kvalitetne in jih pes ne uniči. Obstajajo črne (za pse ki imajo zelo močan ugriz npr. pitbull), rdeča (za srednje močan ugriz) in zelene (za tiste majhne kužke). Te igračke imajo luknje skozi katere lahko v igračko vstaviš pasje piškotke in tako ima pes igračko še rajši (trudi se da bi prišel do piškotkov) ;D Med temi igračkami (kongo) imajo tudi tako igračko ki ima reže,..notri zopetš vstaviš piškotek ali nekakšno peno katero hoče kuža pojest. Ko se trudi pojesti peno gredo zobki med reže in tako se zobje mehansko čistijo (dobro proti zobnemu kamnu) ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: S , četrtek, 22.12.2005 : 19:14:36
Živjo!

Kongi za mladičke so modre barve.

Več o kongih:
http://www.kongcompany.com/


LP


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: hgvkjcvajgvbsgdfb , petek, 02.06.2006 : 10:05:43
Mene zanima kje bi se pri nas dala dobiti ta kong pasta?

LP Anja


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: AngSeter , petek, 02.06.2006 : 13:06:48
V Lj. v BTC-ju v tisti veliki trgovini za živali...
Sem kupila tisto igračko z režami (Kong) in če bi jo imel pes pri sebi 10 minut je nebi več bilo...
Je iz kar mehke gume in če mate doma psa ki rad grize igračke je škoda denarja, raje kaj iz bolj trde gume, bo mel več od tega ;)

Sicer pa lahko uporabiš tisto "navadno" zobno pasto z okusom piščanca...


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Jana , petek, 02.06.2006 : 13:28:32
Tukaj je tema o uporabi igrac, o nakupu igracah in ostali opremi pa je na voljo rubrika oprema (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,11.0.html).


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: evi , nedelja, 06.08.2006 : 19:03:39
    Ojla!

Meni se pa zdi,da je bolje če ima vsaj 2 igrači ampak,da,ko je čas za igro poskušaš s tema dvema igračama izvajati čim več trikov. Potem pa boš ugotovil,kaj ima najraje.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 07.08.2006 : 12:19:58
Citat
Poslal: evi
Dodaj citat
    Ojla!

Meni se pa zdi,da je bolje če ima vsaj 2 igrači ampak,da,ko je čas za igro poskušaš s tema dvema igračama izvajati čim več trikov. Potem pa boš ugotovil,kaj ima najraje.

Igrača, ki jo ima pes ves čas na razpolago, ne sme biti tudi igrača, ki je psu za nagrado. Nagradna igrača je samo za nagrado in nič drugega.
Kar pomeni tudi, da če pes pomaha ne sme dobiti za nagrado njegovo igračo, s katero se igra ali jo grize ves čas, ko se mu zljubi.

Kot bidobil nekdo za nagrado, ker je končal šolo, knjigo, ki jo je že 100x prebral in to celo njegovo knjigo. Še nova nebi bila.
Ali pa da bi ti kdo dal tvoje kolo, s katerim se vsak dan voziš  ::) :P
Nebi bila ne vem kaka nagrada, ne? ;D



Naslov: Re: Igrače
Poslano od: nagajivka , četrtek, 13.09.2007 : 15:36:33
živjo, mene pa zanima če psi, sploh maladiči, lahko grizejo lesene dile, palice...ker je ta les, ki ga segrize tudi špičast in me skrbi da se ne bi kam zapičil. hvala


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: ČRNI PANTER , ponedeljek, 12.05.2008 : 19:08:30
No še moja psička Aika, pa njena igrača:
(http://shrani.si/t/Q/kf/3B3Ua4u/1/aika.jpg) (http://shrani.si/?Q/kf/3B3Ua4u/1/aika.jpg)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Oxer , torek, 13.05.2008 : 08:09:50
živjo, mene pa zanima če psi, sploh maladiči, lahko grizejo lesene dile, palice...ker je ta les, ki ga segrize tudi špičast in me skrbi da se ne bi kam zapičil. hvala

Lesene zadevščine sploh niso v redu. Je že res, da je naraven material, ampak so nevarne! Trske in špičasti delci se lahko psu zapičijo v dlesen, grlo, lahko jo pogoltnejo,..... :-[ Najbolj so primerne igrače iz kvalitetne gume, ki je ne morejo kar tako uničiti npr. kongo.  :)
Veliko užitkov pri igri! ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Oxer , torek, 13.05.2008 : 08:11:00
Še dober, da sem odgovorila na post star eno leto! ;D


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: kocka , ponedeljek, 02.08.2010 : 12:37:39
Eno vprašanje - sem iskala, ker vem, da je bilo že o tem napisano, morda pa kdo ve iz glave...
Zakaj že niso dobre za pse tenis žogice? Vem da niso, jih naši ne dajem, sem pa ravno včeraj videla enega malčka, kako jo je obdeloval na polno, pa sem se butasto počutila, ker nisem znala razložiti zakaj niso OK....
Hvala :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: miskica , ponedeljek, 02.08.2010 : 12:43:28
Omg? Mi smo kar veliki potrošniki tenis žogic  :o


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: bonny , ponedeljek, 02.08.2010 : 12:46:11
Mislim, da se na tenis žogicah obrabljajo zobje, prav tako so delčki žogice, v kolikor jo pes raztrga, lahko nevarni, če jih pes zaužije,...


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Vixen , ponedeljek, 02.08.2010 : 19:29:17
Koščki katerekoli igrače so lahko nevarni. Se je pa pred leti res veliko propagiralo to, da niso OK, ampak moji psi so jih vedno imeli (in jih še vedno imajo). Nisem čisto ziher, če tega ni izumil kakšen proizvajalec pasjih žogic...  8)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 02.08.2010 : 20:22:57
Zato ker je v tisti rumeni "tkanini" nekaj kar "zribsa" zobe. Ampak mislim, da samo, ce je zoga nova, da se pri tenisu tista prevleka obrabi.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: kocka , ponedeljek, 02.08.2010 : 22:09:54
Hvala vsem :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: banAncy , četrtek, 19.09.2013 : 15:24:53
Mi zna kdo svetovat, kako psa navdusiti nad igro. Mojega 7 mesecnega bokserja nic ne zanima. Ali pa je zanimivo samo dve minuti. Ze na sploh se mi zdi bolj miren od ostalih bokserjev.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: airedale10 , četrtek, 19.09.2013 : 17:28:16
Če še nisi tega: poskušaj biti čim bolj živahna. Ne se bati kaj si bodo ljudje mislili o tebi  :P , ampak teci s psom, lahko zavežeš igračo na vrvico in vlečeš po tleh da bo spominjala na plen, ploskaj, spodbujaj psa, ga hvali... In pa poskušaj biti čim bolj iznajdljiv (iznajdljiva?  ::) ). Lahko se sam igraš, čisto navdušeno, potem pa ti ''slučajno'' ko je najbolj živahna igra igrača pade po tleh in poskušaš jo ujeti ampak po vsej verjetnosti bo pes prvi planil nanjo. Ali pa včasih pali da s psom dolgo delaš različne vaje, ponavljaš trike itd., na koncu pes pričakuje nagrado in potem se hitro živahno začneš igrati ko končaš. In ker pes pričakuje nagrado se bo igral.  :) Ali pa če ima neko igračo rad (pa naj bo to karkoli) psa animiraš za tisto, jo enkrat vržeš, drugič pa jo nahitro skriješ v žep in vržeš eno drugo. Pa še veliko takih for je.  :P Predvsem pa kratke seanse igre, lahko je že en sam met oz. cufanje oz. lovljenje ali karkoli dovolj. In na začetku se ne ubadati s spuščanjem, prinašanjem, kulturno igro itd. (seveda ne boš dopuščal renčanja in grizenja, ampak mislim da se razume kaj mislim) - naj bo igra po pasjih merilih, da spozna da je to dobra zabava, za učenje prinašanja in spuščanja bo še časa. In najprej seveda delaš kjer je manj motenj.
Vse sorte tega lahko poskusiš. Če pa še vedno ne gre, potem pa lahko psa še naučiš igre: preprosto, primeš kliker v roke (če ga ne uporabljaš lahko tudi brez in uporabiš pohvalo), si pripraviš priboljške ali pa uporabiš enega od obrokov. Na tla samo položiš igračo (pri meni je bila žogica najboljša za to). Pes se bo verjetno ozrl proti njej - klik, nagrada. Potem pa samo višaš kriterij za klik; najprej samo pogled, potem korak proti igrači, dotik igrače, potem jo malo brcneš ali vržeš in klik če se zapodi za njo, če jo prinese... Nekateri psi, tisti ki že poznajo učenje s klikerjem bodo ugotovili takoj, jaz sem pri mojem ki ni (bil) ravno oboževalec žogic sem delala po tej metodi - v prvi seansi, po par minutkah se je navdušen podil za njo, v drugi seansi še bolj, potem pa niti ni bilo treba več tega delati, samo več kratkih seans intenzivne, živahne in zanimive igre z žogico.  :) Po tej metodi pa bi moglo čisto z vsakim psom uspeti, le da z nekaterimi traja dlje.  :) Potem čez čas pa seveda pes ugotovi da je igra zabavna in počasi ni treba več klikati in nagrajevati s priboljškom vedno - včasih pa še vedno ne bo škodilo če ga dobi za dobro igro.

Pa ne pišem tega iz teorije. Imela sem psa (dolga zgodba, žal že pokojen  :'( ) ki se sploh ni igral, še posebno izven zaklenjene garaže nisi mogel niti sanjati da bi se on igral (bil je čisto brez vzgoje, kot pravim, dolga zgodba). In sem preizkusila cel kup trikov pri njem, tiste ki sem jih napisala v prvem delu in še marsikaterega drugega, saj so me potem sosedje zaradi najine igre še kar nekaj časa čudno gledali. Sem pa s tem dosegla da se je pes tudi pred hišo lepo igral nekaj časa - pa še več bi dosegla če ne bi nekaj poseglo vmes.  :-\ S sedanjim psom (tudi dolga zgodba ampak tukaj ni pomembno  :P ) pa spoznavam klikeraške vode in sem ugotovila da se da z drugo metodo zelo lepo naučiti igre. Sicer sem to uporabila samo pri primeru ker ni maral žogic, ker drugače sem že od malega delala z njim in se rad igra.  :)

Pa začni že zdaj delati z njim, ko je star 7 mesecev bo veliko lažje kot takrat ko je moj imel 7 let. In igra je lahko zelo koristna, zdaj bo sicer treba nekaj dela ampak mislim da se obrestuje. Srečno!


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: banAncy , četrtek, 19.09.2013 : 20:57:42
Hvala za pomoc,(res obsezen opis :) ) ce mi pa po teh nasvetih ne uspe pol pa res ne vem :) Danes sem probala z frizbijem pa je kr deloval :) rada bi, da bi pes ponorel, ko bi videl doloceno igraco.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: airedale10 , petek, 20.09.2013 : 12:42:50
Pri meni najbolj pali krznena cufa zavezana na vrvico (in da bežim okrog z njo in psa vzpodbujam) in zadnje čase cuz (oz. ''guz'' - ni original) ki piska in skače, to tudi obožuje. :Dn


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: banAncy , sobota, 21.09.2013 : 07:55:48
Probala sm tudi z raznimi cufami, pa sem ugotovila, da je najboljsa kaksna cunja:)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Nollie , nedelja, 06.10.2013 : 10:32:07
Zivjo!jaz imam pa malo zleht sosedo..njen kuza mi je pihnu ze dve teniski(od moje kuzike)in jih gospa noce dati nazaj,ces da so od njenega psa..hmm..seveda dokazati ne morem,kregati se vec kot toliko nima smisla..ali lahko tenisko podpisem z alkoholnim flomastrom???ali lahko to skodi moji psicki??tiskat tenisk glih ne bi dala,zna biti drago..
Hvala za pomoc in odgovore :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: čarka , nedelja, 06.10.2013 : 15:52:30
Kako pa je sploh prišla do "tvojih" žogic? Če so pristale na nenem dvorišču, potem lahko upravičeno trdi, da so njene, če jih puščaš zunaj, v upanju, da bodo počakale, potem tudi  ;)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: SILBA MIA , nedelja, 06.10.2013 : 16:00:37
Poskusi teniske zamenjat za lateks žogice....preizkušeno trpežne, nezamenljive in ne nazadnje : manj škodljive pasjim zobem :)


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Nollie , ponedeljek, 07.10.2013 : 08:26:02
Hja kako je prisla do zogic..recimo da si dve hisi delita zemljisce..tako nekako..zogico sem imela na nasi strani,zadnjo na okenski polici..dvomim da je to odnesel kuza..  ??? Sem imela tudi lateks zogice,pa so koncale v stanovanju,ker ji ma travi niso zanimive,ker ne skacejo tok..ocitno se pred lastno hiso tudi igrat ne bova vec mogle..   :'( bolj varno 3km stran na travniku,ampak to pomeni 15m "povodec"...


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: čarka , ponedeljek, 07.10.2013 : 09:33:36
Iz izkušenj ti povem, da je žogica, ki se po igri dosledno pospravi v Šeficin žep vredna največ, pa še rejting ti raste v očeh psa, ker si taka carica, da imaš edina dostop do nje. Seveda pa moraš psa tudi naučiti, da ti ne teži zanjo, ko je 1x v žepu. Takrat je konec igre, ker si se ti tako odločila. Poskusi in ne obupuj prehitro, sploh pa zaradi tega ni vredno načenjati (dobro)sosedskih odnosov  ;).


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: kismet4u , četrtek, 04.02.2016 : 12:23:50
Nekje sem zasledila,da se odsvetujejo igrače,ki ob stisku zapiskajo. Po parih dneh z Aaronom opažam,da ga ta igrača v obliki kosti,ki piska, čisto divjega naredi. Ima jih več.Ampak le ena piska. Po igri z njo, je trajalo kakšne pol ure,da se je umiril. Sem mu jo kar zaplenila.  Po vsej verjetnosti je tudi od pasme odvisno in karakterja, ker pri Barneyu tega nisem opazila.
A ve kdo v čem je fora?


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Binas , petek, 05.02.2016 : 08:10:21
Plen, ki cvili, pes ga pa zlepa ne ubije in to jih frustrira. Zato odsvetujejo te piskajoče igrače. Če ga preveč obsedejo pač pospravi piskajoče igrače oz. jim vzemi piskače ven.


Naslov: Re: Igrače
Poslano od: Žužka , petek, 05.02.2016 : 18:50:44
Mojemu se čisto strga ja. -*: Zato mu takih igrač ne dam doma, mi pa pridejo prav za ekstra motivacijo in ekstra pohvalo. Naprimer kot nagrada po agility tekmi - bolje kot šnicl. ;D