mojpes.net

o psih => Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni => Sporočilo, začeto od: missysb , petek, 29.04.2011 : 07:15:57



Naslov: Advantix
Poslano od: missysb , petek, 29.04.2011 : 07:15:57
Se vaši po nanosu Advantixa kaj praskajo?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moonbeam , petek, 29.04.2011 : 07:32:31
Advantix je kr precej agresiven. Flip se na zacetku malo, kaksen dan, zato ga pa nikoli ne nanesem samo na eno mesto. Zaradi tega jaz uporabljam po sezoni klopov stronghold. V najvecji sezoni pa advantix. Pri nas samo to pomaga, drugace bi sla ze zdavnaj dol z njega. Upam da v prihodnosti nastudiramo kaksno kombinacijo, ki pomaga.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , petek, 29.04.2011 : 09:31:02
Zaradi tega jaz uporabljam po sezoni klopov stronghold.
Se bojiš bolh ali notranjih zajedalcev ali zakaj?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , petek, 29.04.2011 : 10:18:09
Jaz sem tudi ta mesec prvič uporabila Advantix (ker Frontline C. ni bil dovolj učinkovit proti klopom) in kar se klopov tiče, sem super zadovoljna, niti enega še nisem našla na psu od apliciranja Advantixa (prej pa kakšen dan tudi po tri).
Na praskanje pa ne bi niti pomislila, če ga ne bi zdaj ti omenila.
Ja, mogoče prvi in drugi dan po nanosu se je Roko res poskušal malo bolj praskati po vratu oz. hrbtu, prav možno, da je bilo to od ampule.
Tudi jaz sem ampulo stisnila na tri mesta, ker bi se sicer vsa tekočina na enem mestu verjetno zlila večinoma po dlaki (saj se mi zdi, da tudi v navodilih piše tako).
Tudi veterinar mi je rekel, da stranke iz našega področja trenutno najbolj pohvalijo delovanje Advantixa v teh toplih mesecih, čez zimo pa grem kamot nazaj na Frontline C., da malo menjavam to kemijo ... (ali pa bom poskusila kakšne bolj "bio" kapljice) pri nas se najde klope namreč tudi skoraj skozi vso zimo, ker smo bolj "na toplem", zato bi težko pustila psa brez protiklopne zaščite - proti bolham pa itak nekaj mora bit, za vsak slučaj.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 29.04.2011 : 11:44:16
Mislim, da je pri advantixu vse zelo odvisno od psa. Nekateri se praskajo, drugi lahko dobijo tudi hujšo ali zelo hudo kožno reakcijo (rdečina, tudi izpadanje dlake), nekaterim ni popolnoma nič. Menda so bolj dovzetne nekatere pasme (npr. shih-tzu, kako je s kitajčki, ne vem), mojemu ni nič.
Ne moreš vedeti, dokler ne preizskusiš. Definitivno pa je za številne pse, morda kar večino, frontline c. postal premalo učinkovit pri klopih.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Pepsi , petek, 29.04.2011 : 12:42:29
Moje se niso nič praskale. Deluje pa veliko boljše kot Frontline - nimamo ne klopov ne bolh!  ,^- Upam, da bo trajalo oz. da ne bo čez nekaj časa enostavno neučinkovit, tako kot je bil v našem primeru Frontline Combo.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , petek, 29.04.2011 : 13:15:39
Advantix je kr precej agresiven. Flip se na zacetku malo, kaksen dan, zato ga pa nikoli ne nanesem samo na eno mesto. Zaradi tega jaz uporabljam po sezoni klopov stronghold. V najvecji sezoni pa advantix. Pri nas samo to pomaga, drugace bi sla ze zdavnaj dol z njega. Upam da v prihodnosti nastudiramo kaksno kombinacijo, ki pomaga.

advatix/stronghold???  razumela bi, če bi napisala advantix in advocade/stronghold ... kajti advocade in stronghold sta proti glisti in notranjim zajedalcem (kar advantix ni) in nista proti klopom (kar advantix je).

jaz konkretno uporabljam ... no sem do letos en mesec frontline combo in en mesec advocade (smo veliko v istri) in vedno je zadnji mesec, ko se vrnemo advocade. letos bomo prvič zamenjali frontline combo s advantixom ... poročam kako so moje koke odreagirale nanj  :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Agnesana , petek, 29.04.2011 : 14:21:55
Pri nas je Advantix "persona non grata"... Praskanje do onemoglosti in naprej, dlaka se je posledicno vozljala kot pri pulijih  :(... Psicka je bila videti ocitno utrujena, brez energije. Bilo me je strah, ampak na sreco ni bilo hujsih posledic aplikacije (razen razstavnega pocitka za vsaj pol leta, zaradi strimane dlake  :-[ )

Zdaj ne uporabljam cisto nic, se posebej za starcke ne. Ce pa gremo v Slovenijo jim dam kaj lazjega (Stronghold, frontline...), ceprav jim se tega ne bi dala, ce ne bi sli na razstave...



Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moonbeam , petek, 29.04.2011 : 14:39:06
Stronghold sem napisala za izven sezone klopov. Obcasno gremo na obis nekam, kjer bi znala kaj od te zalege pobrat in domov prinest. Drugace pa v sezoni klopov dobi A.vsak mesec, v zimskih mesecih pa redkeje. Pri nas se tak sistem obnese in zaenkrat nimamo tezave.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 29.04.2011 : 15:02:02
Jaz izven sezone prakticiram izključno naravne, zeliščne zadeve (ampule, ovratnice), pa še nikoli nismo imeli težav z bolhami, hvalanevemkomu že, da so vsaj še te v mejah normale, klopi so agresivni, bolni in odporni čez vse meje. Ne vem, zakaj bi ga celo leto obremenjevala s strupi.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moonbeam , petek, 29.04.2011 : 15:28:22
Ce preracunam na leto, dobi Flip ene 7 ampul. Pri Rokiju sem enkrat z nekimi naravnimi zadevami eksperimentirala, pa smo potem fasali bolhe, alergijo nanj. Ni bilo lepo. Pri Flipu glih zaradi klopov ne upam na kaj manj od advantixa. Cez zimo dobi 2 ampule in nimamo problemov. Frontline pa je porazen pri nas. Sama voda, ker sploh ne ucinkuje.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 29.04.2011 : 15:52:35
Pri nas fronline c. je 8 let super in krasno in sploh  O0 učinkoval, 8. leto takoj po nanosu fasali borelijo in erlihijo hkrati.
Meni se bolhe sploh ne zdijo  problematične, res pa je, da se klope dobi tudi sredi najhujše zime, če hodiš po malo bolj odročnih krajih.  Tako da je za preračunat.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Jinx , petek, 29.04.2011 : 17:58:41
Moji dve v sezoni dobivata Andvantix, ko gremo na morje, pa Stronghold. Nikoli nista imeli nobenih težav z nobenim izdelkom :) Pozimi jima proti bolham kdaj pa kdaj dam na kožo malo Teatree olja in tudi nimam slabih izkušenj.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Jinx , petek, 29.04.2011 : 17:59:17
Ah ja ... Advantix seveda  ;) :-[


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Vesna(DZZŽK) , petek, 29.04.2011 : 18:33:43
Moji dve v sezoni dobivata Andvantix, ko gremo na morje, pa Stronghold.

A ni kao dobro, da naj bi se za na morje uporabljalo Advantix? Ker kot repelent odganja tudi komarje, ki so krivci za srčne gliste?

No moja psica od lani, ko sem prvič probala Advantix, dobiva v sezoni klopov le te ampule, izven sezone pa frontline (1 ampulo F na 3 mesece) zaradi bolh. Se ne praska nič bolj kot ponavadi. Ampula full fajn deluje, nima nobenih klopov, pa je vsak dan v gozdu, po travnikih...


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: missysb , petek, 29.04.2011 : 18:56:54
Kaj pa bolhe? Moj jih je lani kljub Advantixu fasal.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , petek, 29.04.2011 : 20:24:03
Pri nas smo po prvem nanosu Advantixa zganjali celega hudiča (drama queen  :P ), ampak v bistvu ga je verjetno samo srbelo, koža ni bila rdeča ali poškodovana. Kasneje pa nikoli več niti malega nakazovanja na kakšno nelagodje. ???

Je pa po mojih izkušnjah samo A res učinkovit, bolhe in klopi tudi malo niso registrirali Frontline-a in smo kooomaj dočakali, da je minil tisti mesec, ko smo spet lahko nanesli drug strup.  ::) Po A pa je vse super, fino, fajn.

Me pa tudi malo skrbi kaj pomeni taka pogosta uporaba. Čez zimo sicer probamo par mesecev zdržati brez, ampak to je pa to.  :-\


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , petek, 29.04.2011 : 20:31:50
A ni kao dobro, da naj bi se za na morje uporabljalo Advantix? Ker kot repelent odganja tudi komarje, ki so krivci za srène gliste?

No moja psica od lani, ko sem prviè probala Advantix, dobiva v sezoni klopov le te ampule, izven sezone pa frontline (1 ampulo F na 3 mesece) zaradi bolh. Se ne praska niè bolj kot ponavadi. Ampula full fajn deluje, nima nobenih klopov, pa je vsak dan v gozdu, po travnikih...


Proti srcni glisti sta ali stronghold ali advocade.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Houdini , petek, 29.04.2011 : 20:45:21
Mi smo v "sezoni" klopov prav tako na advantixu + scudo + za kak bolj gozdni sprehod še "zeliščni" sprej. od amule nisem opazila povečanega praskanja, ampak to je od psa do psa različno.
V "off" sezoni je dobil mislim da enkrat konec septembra se mi zdi zeliščno ampulo + scudo, potem je imel pa do pred kakim mesecem samo scudota pa občasen špric spreja ali hidrolata sivke, če se je meni po rokah polil :)

A ni pri srčni glisti tako, da je bolje, da daš "anti" sredstvo par tednov potem, ko  prideš nazaj iz morja (nekaj v zvezi z razvojem)  tam pa raje odganjaš komarje?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moonbeam , petek, 29.04.2011 : 21:30:15
Meni so tudi rekli, da das stronghold po prihodu domov. Jaz mu dam v bistvu preden gremo na morje in potem kaksna dva meseca po tem. Sem pa razmisljala o tem scuda obesku, da bi poskusili se dodati, pa mogoce naredim vecji razmak med dajanjem ampul. Mah ti klopi   >:(


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Houdini , petek, 29.04.2011 : 22:17:53
Scud je po mojih izkušnjah tako za zraven super. Samo nanj se pa ne bi zanašala


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: miskica , petek, 29.04.2011 : 22:20:11
Kaj mate to ta scudo?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 29.04.2011 : 22:21:40
Miskica, ti pošljem zs.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , petek, 29.04.2011 : 22:46:19
Tako je. Stronghold ali advocade vedno PO verjetnosti okuzbe. Ampak mi smo v istri kar veliko casa zato doziram en mesec advantix en mesec advocade. Vedno pa dam zadnjo dozo advocade-a tisti mesec, ko vem da v istro ne gremo tisto leto vec.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: miskica , petek, 29.04.2011 : 22:59:35
Sej verjetno to piše levo in desno in povsod v navodilih od Advantixa, ma vseeno kopiram, kar sem našla na eni spletni strani:

Citat
Advantix Spot On is for the treatment of tick and flea infestations on dogs only. This product contains Permethrin which is extremely harmful to cats. Where cats are likely to have close contact with treated dogs, it is best to choose an alternative product that does not contain Permethrin.

vir: http://www.bada-uk.org/petsproblems/prevention/tickpreventionadvantix.php


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 29.04.2011 : 23:24:35
Ma, mislim, da je šit, če se ližejo in torej zaužijejo, ampak saj to je isto, kot če imaš več psov/mačkov, ki jim daješ ampule, ni nujno, da advantix.  Prve dni je potrebno več previdnosti, sam fizični kontakt brez zaužitja ne more bit nevaren.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: aska2005 , sobota, 30.04.2011 : 04:43:13
Sama več kot zadovoljna s temi ampulami in nič se ne praska.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: missysb , sobota, 30.04.2011 : 09:29:05
Sem se pa s sosedo pogovarjala, ki pravi, da svoje kužike, preden se odpravijo v gozd, našprica nežno še z antiklopnim sprejem za otroke...


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , sobota, 30.04.2011 : 10:15:00
Kaj pa bolhe? Moj jih je lani kljub Advantixu fasal.
Jaz je v 15-ih letih zivljenja s psi nisem se videla v kozuhu, tudi takrat ne, ko so prisli zacasni cigani z bolhami (in se to samo 2x mladici). Proti klopom se borimo od marca do oktobra, sicer pa ne dobijo nicesar (vsaaaj malo pavze ::)). Frontline Combo ucinkuje proti klopom (glede na navodila) samo 14 dni, ze zaradi tega ga ne maram, poleg tega je Advantix dalec bolj ucinkovit, pa tudi to popusti proti koncu meseca ...

Na morje poleti ne hodimo ... no, ko/ce smo sli, pa so dobili Stronghold, ampak pri tem je res tako
da je bolje, da daš "anti" sredstvo par tednov potem, ko  prideš nazaj iz morja (nekaj v zvezi z razvojem)  tam pa raje odganjaš komarje?
Tvegano obdobje za razvoj srcne gliste je se 30 dni po potencialnem piku komarja. Zato ampula PO morju - torej po kmecki logiki 30 dni po 1. dnevu morja (ce gres za en teden, po treh tednih :)). Prej lahko, ampak ni tako bistveno, pa tudi je potem treba dve. In ce zelis cim manj sranja na psa ...


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , sobota, 30.04.2011 : 10:45:17
Sej verjetno to piše levo in desno in povsod v navodilih od Advantixa, ma vseeno kopiram, kar sem našla na eni spletni strani:

vir: http://www.bada-uk.org/petsproblems/prevention/tickpreventionadvantix.php

ko sem čipirala mladiče, je ravno pri vetu umrla ena muca, ker so ji dali gor advantix za pse. moram priznat, da nisem niti vedla, da je tako nevarno :o


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , sobota, 30.04.2011 : 11:14:37
Ja, za mačke je permetrin (ki je v Advantixu) res škodljiv. Tudi ampule Ex Spot ga vsebujejo, zato je tudi tam na embalaži opozorilo, da se ga sme dajati samo psom.
Za notranje mačke (ki itak nimajo možnosti stikov s klopi) pa je OK Advocate (tudi Bayer-jev proizvod, tako kot Advantix), ker varuje pred bolhami in notranjimi zajedalci.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Jinx , sobota, 30.04.2011 : 18:57:31
Ja, malo čudno sem napisala - Stronghold dobita po zaključenem dopustu na morju, pred odhodom na morje pa Advantix.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Royalty , sobota, 30.04.2011 : 20:45:00
Jaz mojemu Skipu dajem že par let Advantix, ker mu nič drugega ne prime. Še po Advantixu oberem vsako sezono kakega klopa z njega, brez tega očitno ne gre, tudi če kombiniram kaj naravnega za zraven, kot so Petvitalove kapljice npr. Njega klopi naravnost ljubijo, medtem ko Ave zelo redko dobi kakega. Glede na to, da se z mačkami skupaj valjajo in da je sploh ena njegova osebna negovalka, vedno ampulo nanesem zvečer in jih tisto noč ločim, da mačke nimajo dostopa do njega in ni bilo še nikoli nič narobe.

Čez zimo od novembra do marca tudi jaz ne dajem na pse ničesar, niti proti bolham, pa nismo imeli še nikoli bolh doma, niti jih nisem opazila na psih ali mačkah. Mačkam dajem v sezoni Stronghold, ampak ne vsak mesec, pa tudi niso nikoli še dobile bolh niti nobena ni imela še nobenega klopa (da bi ga npr. dobila od psov). V glavnem tudi jaz zagovarjam čim manj kemije in res samo takrat ko je to nujno potrebno.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , ponedeljek, 02.05.2011 : 09:03:26
Eno neumno vprašanje: Stronghold se da samega, torej takrat Advantix odpade? :-[ Bi rada dala po morju, ampak ne vem, če se upam biti za toliko časa brez Advantixa.  :(


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sonce rumeno , ponedeljek, 02.05.2011 : 10:40:01
Če sprašuješ zaradi srčne gliste, potem lahko daš namesto Strongholda Milbemax - ta je v obliki tablet proti notranjim zajedalcem. Jaz sem zelo zadovoljna (ima širok spekter delovanja na notranje zajedalce), hkrati pa lahko dam potem tudi ampulo proti klopom (v teh mesecih jaz psa ne bi pustila brez zaščite proti klopom - sem imela enkrat bližnje srečanje z erlihiozo in tega ne bi več ponovila :P).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 02.05.2011 : 11:00:57
Za te tablete prvic slisim in mi je "ideja" ravno zaradi socasne ampule proti klopom zelo vsec. Kje se jih pa dobi?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 02.05.2011 : 11:03:37
Eno neumno vprašanje: Stronghold se da samega, torej takrat Advantix odpade? :-[ Bi rada dala po morju, ampak ne vem, če se upam biti za toliko časa brez Advantixa.  :(

Ce bos dala oboje - seveda ne hkrati, potem probaj nastimat tako, da bo vmes cimvec razmaka. Max. je po kmecki logiki 14 dni (po/pred novim Advantixom).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , ponedeljek, 02.05.2011 : 11:19:03
Saj potem mi je ta varianta s tabletami bolj všeč. Če prav razumem, deluje potem za "navadne" notranje zajedalce in proti srčni glisti.  O0 Bi me tudi zanimalo kje se jih dobi. :)

Žal mi v štali pokasiramo vse možno in moram bit res dosledna glede teh strupov.  :( Včasih bi raje odpotovala na antarktiko, tam je ziher manj te golazni. ::)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: king-roy , ponedeljek, 02.05.2011 : 11:38:16
Milbemax se dobi pri vetu.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sonce rumeno , ponedeljek, 02.05.2011 : 12:02:33
Ja, kot je že king-roy napisala: pri veterinarju se dobi te tablete. (Na fakultetni kliniki jih gotovo imajo, ker jih jaz tam kupujem. :P) Delujejo pa tudi proti "navadnim" notranjim zajedalcem, tako da ti potem ni treba dati Zantela, Pratela... Je najbolje, da daš Milbemax že pred odhodom na morje in še potem, ko prideš nazaj (oz. na 1 mesec, če si na morju dlje časa). (Upam, da sem prav napisala - če nisem, naj me kdo popravi. :-[ :P)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , ponedeljek, 02.05.2011 : 12:27:55
Odlično, hvala za nasvet. Mi gremo po navadi poleti (nekje v roku 3 mesecev) raje večkrat po malo na morje in bo nekako smiselno večkrat dat. Pa saj se bomo še pozanimali tam, kjer bomo kupili. :)
Razglistit moram pa itak zelo pogosto, ker v štali konjske drekce papa, če le ne gledam. :P


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moonbeam , ponedeljek, 02.05.2011 : 12:38:31
Milbemax smo mi prejsnje leto tudi prvic probali. Mi bomo kombinirali s strongholdom, enkrat tablete, drugic S., odvisno kolikokrat bomo sli na morje, ker naceloma gremo veckrat v razmaku parih poletnih mesecev.       


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sonce rumeno , ponedeljek, 02.05.2011 : 14:16:40
Jaz delam tako, da nekje od maja/junija do konca poletja dajem Milbemax 1x mesečno. Me potem ne skrbijo niti srčne gliste (v primeru potovanja na morje) niti ostali notranji zajedalci.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: riry , ponedeljek, 02.05.2011 : 14:24:02
Hmmm, pa je dobro tako pogosto dajati te "razgliščevalne" tablete (ni črevesje potem preobremenjeno)?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moksa , ponedeljek, 02.05.2011 : 15:05:11
Milbemax, cardotek in interceptor - najbolj znane tablete proti srčnim glistam (in hkrati ostalim notranjim zajedalcem): pomembno je, da se zadnjo dozo da psu mesec dni po zadnji izpostavljenosti komarjem, ker vse tri delujejo "za nazaj" (30 dni). Mi smo iz obale doma in Mori začnem dajati tablete šele, ko opazim aktivne komarje (letos jih npr še nisem) in končam vsakomesečno doziranje tam nekje oktobra ali novembra - odvisno od komarjev, pač. Če ste iz kontinentalnega dela države, potem je smotrno psu dati tableto šele po povratku z morja, če ste na morju manj kot mesec dni.
Tablete se brez recepta dobijo v vseh lekarnah čez mejo, paziti je potrebno na kilažo psa in na kontraindikacije pri nekaterih pasmah (mislim, da pri colliejih).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , ponedeljek, 02.05.2011 : 15:27:13
Jaz pa sem letos pri veterinarju dobila še nekakšno tekočino za oralno uporabo (mislim, da je Ivarmectin), ki deluje proti srčnim glistam. Dozira se 1ml na 20 kg teže, vsake 4 tedne. Baje je tudi na našem koncu (Goriška in Kras) vedno več okuženih komarjev oz. primerov okužb z dirofilarijo ... bližina morja oz. Italije, zato naš veterinar priporoča kar vsakomesečno kuro v toplih mesecih. Bom pa naslednjič tudi jaz vprašala za Mibemax, pa ne bo treba še Zantela oz. podobnih reči ekstra dajat :)
In prav Ivermectin naj bi pri določenemu procentu raznih "collie" pasem deloval slabo, oz. ga ne prenašajo. ma mislim, da se da več o tem najti že v temi o srčnih glistah, sicer pa je tule ena povezava, če koga posebej zanima:
http://www.marvistavet.com/html/body_ivermectin.html

Komarji pa pri nas že veselo letajo in pikajo (mene sta včeraj v soparnem večeru dva).

Moj pes ima tudi zelo rad razne iztrebke, zato mi je veterinar priporočal razglistenje kar na 6 do 8 tednov - tako priporočajo baje tudi za lovske pse. Po njegoven je pogostejša uporaba teh tabletk vseeno manjše zlo kot stalna izpostavljenost notranjim zajedalcem. Za enkrat kljub uporabi Pratela oz. zantela na 8 tednov ni bilo težav pri nas.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: alexy , ponedeljek, 02.05.2011 : 16:56:19
Milbemax ni glih fajn dajat vsak mesec, ker je kar precej močan.. tako da jaz dam Milbemax po dopustu (in jo hkrati še razglistim), ko pa hodimo na morje za vikende pa dobi Ivomec.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , ponedeljek, 02.05.2011 : 20:42:46
Moj pes ima tudi zelo rad razne iztrebke, zato mi je veterinar priporočal razglistenje kar na 6 do 8 tednov - tako priporočajo baje tudi za lovske pse. Po njegoven je pogostejša uporaba teh tabletk vseeno manjše zlo kot stalna izpostavljenost notranjim zajedalcem. Za enkrat kljub uporabi Pratela oz. zantela na 8 tednov ni bilo težav pri nas.

Meni so na veterini rekli na 4 mesece, ampak glede na izpostavljenost, bi res mogoče morala skrajšat to dobo. :-\
Ne ravno Milbemax (ki bi ga dala samo poleti), ampak recimo Zantel -ne vem zakaj tega najbolj priporočajo. 


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sonce rumeno , torek, 03.05.2011 : 12:37:25
Hmmm, pa je dobro tako pogosto dajati te "razgliščevalne" tablete (ni črevesje potem preobremenjeno)?

Ne vem, koliko je dobro, zagotovo pa bolje, kot nabasati na srčno glisto. :P Jaz dajem 1x mesečno, ker že nekaj časa hodim na morje večkrat za zelo kratek čas in mesečno dajanje ne uide v nobenem primeru. Strongholda ne želim dati zaradi tega, ker ne nudi zaščite proti klopom, za Ivomec še nisem slišala. Se bom zdaj pozanimala tudi o tej možnosti...


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: alexy , torek, 03.05.2011 : 13:00:06
Ivomec je v obliki tekočini in pokriva samo srčno glisto.. Jaz ga dam psici kar v gobec ali pa polijem po briketih..


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , četrtek, 05.05.2011 : 14:34:59
Eno vprašanje za piflarje  :P(morda kakšen veterinar):
Glede na to, da je mamF na prejšnji strani napisala, da je advantix škodljiv  za mačke zaradi permetrina (v ampuli za pse 10-25kg=1250mg), sem bila  slabe volje, ko sem kot dodatno zaščito kupila še Bio-groomov flea&tick spray. Na embalaži spreja sem namreč dodatno prebrala, da vsebuje piretrin (pyrethrins) in permetrin (0,50g/l), kar ne bi bilo dobro za moja mačka, saj sprej ostane na koži, ampule se vsaj absorbirajo. Potem pa sem malo presenečena brala dalje: for dogs, cats, puppies and kittens.
Kako je zdaj s tem permetrinom, je razlika med ampulami in sprejem samo v količini (preračunavanje mi ne gre najboljše). Dvomim, da bi si  ameriška firma privoščila kakšen hud kiks, ker bi že zdavnaj hudičevo mastno plačali in propadli.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , četrtek, 05.05.2011 : 16:30:42
Sanco, jaz sem do sedaj uspela izpiflati na guglu razne članke, ki vsi opozarjajo pred uporabo permetrina pri mačkah, sploh pa se absolutno odsvetuje uporabo pasjih preparatov, ker je tam doza seveda toliko večja. Večinoma pišejo na tak način (upam, da ni narobe, če pripnem linke, sicer pa jih naj Jana odstrani, bom poslala na ZS):
http://www.fleacontrol.net.au/flea-control/flea-control-permethrin-and-cats-dont-mix
http://cats.about.com/cs/healthissues/a/permethrin.htm

Bo pa verjetno maja01 ali kdo drugi z veterinarskim znanjem kaj bolj točno povedal, kako je s tem.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , četrtek, 05.05.2011 : 21:06:13
MamaF, absolutno ti zaupam, tudi če ne bi dala tistih guglovih referenc.
Mi pa vseeno ne gre v glavo, da bi lahko bil na tržišču preparat, namenjen tudi mačkam in  stupen za njih. In to celo tako razširjenega in znanega proizvajalca, kot je Bio-groom. Če ne drugje, so vsaj ameriški potrošniki sposobni sproducirati neznansko absurdne teorije, ko zavohajo $, tudi če dejansko ne gre za nič resnično škodljivega. (Sem zadnjič brala, kako je neka ženska tožila proizvajalca zelo priznane in priljubljene mačje hrane, ker je zaradi nje njena mačka spremenila barvo kožuha in začela izgubljati dlako.)
Je morda v spreju preparat pripravljen/mešan tako, da ni več škodljiv mačkam?
Ma itak se ga bom bala uporabljat. Prekleti šit, kupujem vse mogoče izdelke, 90% jih je za psa neučinkovitih, ostali so za mačke strupeni.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , petek, 06.05.2011 : 00:03:15
Mah ne vem ... lahko da je tudi tako majhna doza v spreju, da naj ne bi škodila. Magari - a misliš, a sem jaz pomislila na možnost nevarnosti, ko bi se moj Mali Miško stiskal k Roku, ko sem psu aplicirala Advantix. Res da sem tisto noč pustila oba ločeno, ker sta dobila vsak svojo dozo proti parazitom ... samo, na Rokovi dlaki je bilo še kaj par dni "mastno" od Advantixa in bi to Miško kamot lahko polizal ali pa dobil na dlako :-[ sploh glede na njune "pretepe" in cartanje ... na srečo ni bilo nič, zdaj pa me skrbi za nazaj ... Samo Roku pa tudi nimam dat kaj bolj pametnega od Avantixa, glede na to, da mi samo ta "prime" proti klopom (trikrat potrka, od 20. aprila nismo dobili niti enega!).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: moksa , petek, 06.05.2011 : 06:02:02
Ampak veste kaj mene najbolj mantra, pa res ne vem, kaj je manjše zlo :-\ To dolgoročno delovanje teh ampul - sprašujem se, kaj za ena zadeva to dejansko je (ok, sestavine bolj ali manj poznamo - mislim predvsem, koliko so morebitni stranski efekti dejansko znani), da deluje toliko časa in kakšne posledice ima lahko na naših psih. Ker, roko na srce, da zadeva deluje nekaj tednov -  :-\ Po drugi strani - klopne bolezni so vse prej kot mačji kašelj, tako da... Jaz imam škatllico advantixa še vedno zaprto in še cincam, kaj narediti in kaj ne (vsa prejšnja leta sem ji dajala front line, letos sem se nekako pustila prepričati in kupila a.), po drugi strani pa mi Mora ni dobila še niti enega samega klopa letos :o , kar je naravnost neverjetno, se še ni zgodilo.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 06.05.2011 : 07:22:46
Joj, moksa, vse je v primerjavi z borelijo mačji kašelj, verjemi. No ja, tudi erlihija je lahko zoprna in nevarna, ampak zdrav pes jo lahko tudi povsem sam preboli. Oboje skupaj pa - moja najhujša izkušnja s psom dosedaj in komot bi se tudi ne izvlekel.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , petek, 06.05.2011 : 07:37:33
Ampak veste kaj mene najbolj mantra, pa res ne vem, kaj je manjše zlo :-\ To dolgoročno delovanje teh ampul - sprašujem se, kaj za ena zadeva to dejansko je (ok, sestavine bolj ali manj poznamo - mislim predvsem, koliko so morebitni stranski efekti dejansko znani), da deluje toliko časa in kakšne posledice ima lahko na naših psih. Ker, roko na srce, da zadeva deluje nekaj tednov -  :-\ Po drugi strani - klopne bolezni so vse prej kot mačji kašelj, tako da... Jaz imam škatllico advantixa še vedno zaprto in še cincam, kaj narediti in kaj ne (vsa prejšnja leta sem ji dajala front line, letos sem se nekako pustila prepričati in kupila a.), po drugi strani pa mi Mora ni dobila še niti enega samega klopa letos :o , kar je naravnost neverjetno, se še ni zgodilo.
Veliiiiko sem razmišljala (in še vedno, seveda) o tem. Ne samo letos, v bistvu kar skoz eno in isto. Starejši, že pokojni pes, je še skoraj kot mladič fasal borelijo, pri Bitu sem se srečala z erlihijo. Takrat sem seveda takoj vedela, kaj je manjše zlo. Potem pa to nekako zvoziš, pa spet bereš, sprašuješ druge, pa tuhtaš, kaj je prav. No, letos sem si res zelo želela priti skozi brez agresivne kemije in navlekla na pse neinsekticidno (Biogance) ampulo, ovratnico in še sprejala pred vsakim sprehodom izven naselja. In to že konec februarja, začetek marca, da "letos jih pa ja prestrežemo pravočasno" (ker so začetki sezone vedno najhujši). Sprva je še šlo vsaj približno, potem pa ... smo jih kar pobirali. Tako kot letos, še ni bilo, vsaj tak občutek imam :-X. In smo šli po Advantix, seveda. Pa še vedno v strahu čakam, če od letošnjih klopov kaj ven pride. :-[ Po smrtih številnih psov zaradi klopnih bolezni se mi to še vedno zdi manjše zlo, ČEPRAV takoj spet pomislim, če npr. tudi pogosta rakava obolenja pri psih niso povezana (tudi) s tem. Potem pa bodimo pametni. Eh ... ::) :-\


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 06.05.2011 : 11:10:33
Veš kako sem si jaz to zamislila s psom in Advantixom, mamaF (za sprej že vem, da ga ne bom uporabila oz. bom prej seveda vprašala veterinarko): dala mu bom ampulo takrat, ko se bova za cel dan spokala od doma, potem bo pa nekaj noči imel vrat ovit v rutko. Če jih ločim, bo cela štala.
Saj ne, da bi se lizali med sabo, se pa Jaka in pes vedno pogosteje stiskata.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Luna95 , petek, 06.05.2011 : 16:32:40
po drugi strani pa mi Mora ni dobila še niti enega samega klopa letos :o , kar je naravnost neverjetno, se še ni zgodilo.

Pri nas smo lansko leto probali resnično vse žive ampule pa mi je psica pri vsaki fasala vsaj 3 klope. Letos sem ji ponovno dala ampulo, še isti dan je dobila klopa (pred tem ni imela nobenega), potem se mi je tista ampula itak sprala in sem se odločila, da ne dobi ničesar in dejansko se mi zaenkrat obnese (trkam). Če pa vem, da greva na sprehod skozi gozd jo po tačkah in trebuhu malo z bio killom pošpricam, pa ji potem dol sperem, samo to ni pogosto in nisva imeli nobenega klopa do zdaj, čeprav se vsak dan sprehajava po travnikih.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: maja01 , petek, 06.05.2011 : 17:28:39
zaščito kupila še Bio-groomov flea&tick spray. Na embalaži spreja sem namreč dodatno prebrala, da vsebuje piretrin (pyrethrins) in permetrin (0,50g/l), kar ne bi bilo dobro za moja mačka, saj sprej ostane na koži, ampule se vsaj absorbirajo. Potem pa sem malo presenečena brala dalje: for dogs, cats, puppies and kittens.

Ne vem sicer tocno kaksne doze so za macke toksicne, ampak jaz s tem svojihmack ne bi spricala. Ne glede na to od kod je proizvajalec in kaj trdi.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 06.05.2011 : 17:37:07
Ne, ne, maja01, mislila sem kot dodatno zaščito za psa, nikakor ne za mačke, jasno. Namreč, skrbi me, koliko časa se sprej obdrži na dlaki, če po špricanju pride do fizičnega kontakta med psom in mačko, se  mačka psa tišči in se nato liže. Je to še lahko nevarno? Nikakor ga nisem nameravala nanašati na mačko.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 09.05.2011 : 09:59:40
Moras pazit, da pes in macek nimata stikov dokler se sprej ne posusi. In boljse kot na dlako ga je spricat po kozi (dlako razmaknes, oz. vtres v kozo). Ima vec efekta tudi za psa.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , ponedeljek, 09.05.2011 : 10:22:42
Hvala, maja01. ;)
Itak sem ga mislila pošpricat samo, ko prideva v gozd, kot dodatno zaščito seveda. Ampak me vedno bolj mineva.  :-X


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: branka , petek, 08.06.2012 : 10:13:23
Pri nas v NM nikjer ne dobim Advantix-a. Do sedaj smo uporabljali kot zaščito proti klopom Frontline Combo, vendar ne pomaga kaj dosti. Ta moj post je v bistvu prošnja, če bi mi lahko katera o uporabnic naredila veliko uslugo, in šla namesto mene kupit Advantix, ter ga poslala meni, še prej seveda jaz nakažem denar, psa pa imata eden 24kg in drug 15kg. Ali pa če ima katera predlog, kje bi ga  lahko najbližje meni kupila. Tudi na spletniih straneh ga nisem opazila (mogoče nisem dovolj iskala).

Hvala že vnaprej  :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , petek, 08.06.2012 : 10:16:01
A bi imela celo škatlo ali samo za vsakega eno ampulo?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: branka , petek, 08.06.2012 : 11:17:16
Če lahko, bi prosila za vsakega po eno ampulo.  :) Da vidim, kako se bo pri nas obneslo.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , petek, 08.06.2012 : 11:21:39
V bistvu rabiš za oba enako ampulo, 10-25 kg. Imam doma za Jagi take, tako da ti lahko pošljem. Sporoči na ZS naslov :).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: branka , petek, 08.06.2012 : 11:27:26
Ja, res je. Hvala že vnaprej, imaš ZS.  :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , petek, 08.06.2012 : 14:26:40
Jaz 24kilskemu ne bi dajala do 25 kil ampak vec.
Po novem se to dobi samo pri vetu.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Fifi1 , petek, 08.06.2012 : 14:32:48
Pri nas v NM nikjer ne dobim Advantix-a. Do sedaj smo uporabljali kot zaščito proti klopom Frontline Combo, vendar ne pomaga kaj dosti. Ta moj post je v bistvu prošnja, če bi mi lahko katera o uporabnic naredila veliko uslugo, in šla namesto mene kupit Advantix, ter ga poslala meni, še prej seveda jaz nakažem denar, psa pa imata eden 24kg in drug 15kg. Ali pa če ima katera predlog, kje bi ga  lahko najbližje meni kupila. Tudi na spletniih straneh ga nisem opazila (mogoče nisem dovolj iskala).

Hvala že vnaprej  :)

Jaz  Advantix ampule kupujem kar v lekarni (za oljudi), kjer kupujem tudi Pratel tablete. Pomoje jih imajo tudi v NM. Jaz sem tudi kar pogledal, ko sem za hec vprašal, če slučajno imajo kakšne izdelke za pse.  :o


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , petek, 08.06.2012 : 14:33:04
Advantix se od vedno dobi samo pri vetu :-\. In raje manjšo kot večjo ampulo, tud za 11 kg raje dajo do 10 kot pa "višjo kategorijo" ...


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , petek, 08.06.2012 : 14:33:55
Advantix se od vedno dobi samo pri vetu :-\.
Mislim, ja, ne sme bit "navadna pet shop", mora bit veterinar/farmacevt zaposlen.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: aska2005 , petek, 08.06.2012 : 15:04:11
Meni za Sparkija, ki ima med 17-18 kg dali so vedno ampulo za do 25 kg. Za Asko pa itak uno nad 25 kg (ima pa v povprečju tam okoli 33 kg no včasih 2 kg več, včasih 1 kg manj). Dobi se jih pa res samo pri vetijih.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 08.06.2012 : 16:19:39
Hm, jaz tudi ne bi dale ampule pod predpisano kilažo, ker je učinkovitost verjetno zelo vprašljiva.  Je pa z Advantixom, kolikor vem, tako: če ga pes prenaša, ni nobenih neželjenih učinkov, tudi če mu daš močnejšo dozo (jaz svojemu 12kg dozo do 25 kg). Če ga ne prenaša, se znajo hudi znaki  zastrupitve (bruhanje, krči, kožni izpuščaji...) pokazat že pri manjši dozi. Mojemu ni bilo nikoli nič.
Če pa že Frontline, pa za klope navadnega, ne Combo, ki je predvsem za bolhe, so meni zadnjič razložili na veterini.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: aska2005 , petek, 08.06.2012 : 16:50:33
Moje dva oba dobro ga prenašata na srečo. Res eni imajo posledice zaradi njega. So le močne ampule. Je pa Sparki prej dobival ta Frontline Combo, pa je dobil klope. Od Advantixa dalje niti enega ne. Aska enako. No že trkam ob les, da tako ostane za vedno!


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 08.06.2012 : 17:19:52
Sigurno je Advantix močnejši, kakorkoli že.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: aska2005 , petek, 08.06.2012 : 17:22:30
Zato pa ne ustreza za vse pse. Res je izredno močan.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , sobota, 09.06.2012 : 05:08:44
jaz nikoli ne dajem manjše ... raje večjo dozo. rdečka ma 4,4kg in mi ne pade na pamet, da bi dajala unega od 1-4kg ampak že skoz 4-10kg. pa (že trkam, že trkam) NIKOLI ni imela nobenega klopa. če daš premalo dozo, ni dovolj zaščite ... vsaj po moje no.

če pes ne prenaša advantix-a, ne bo prenašal ne enega ne drugega (dozo).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , sobota, 09.06.2012 : 09:18:05
Jaz sem opazila razliko v delovanju, ko je imel naš še krepko pod 10 kil in sedaj, ko ima tam nekje ali malo čez. Dobival je pa vedno enako dozo 5-10 kil. Mogoče tisti začetni optimalni čas še deluje, ampak sigurno veliko prej popusti, novega pa ne smeš dati pred 1 mesecem.
Če shujševalna kura ne bo delovala  :-X , bom razmišljala o večji dozi.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: branka , sobota, 09.06.2012 : 11:00:46
Jaz bom zaenkrat dala tudi Bučku od 10-25kg, pa bom videla, kako se bo obneslo na njemu in kako na Piki, ki ima 15kg, in hodimo na enake sprehode. Če ne bo učinkovito, bom naslednjič kupila za Bučka za višjo težo. Se mi pa zdijo poceni glede na Frontline, pa še bolj učinkovite so. No, bomo videli.  :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , sobota, 09.06.2012 : 11:23:33
Pa še to so me zadnjič poučili pri vetu: ampule je potrebno (z rokavico) dobro vtreti na kožo in ne samo zliti gor in čakati, da se posuši. In spet so začeli priporočati nanos na različna mesta, torej ne samo na vrat, ampak tudi na spodnji del hrbta, ali pa kar vzdolž hrbtenjače. In menda je idealno, če se psa v tem času ne kopa sploh (torej doma, v kopalnici), kar pa je pri nas neizvedljivo.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , sobota, 09.06.2012 : 11:30:27
Torej v času zaščite z ampulami nasploh, ne samo vmes med eno in drugo ampulo.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Lanabela , sobota, 09.06.2012 : 11:50:15
Če imaš več psov kupiš največjo ampulo in vzameš ven točno toliko, kolikor je potrebno za vsakega posebej. Meni največji frontline zadošča za tri pse.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: čarka , sobota, 09.06.2012 : 13:55:51
Če imaš več psov kupiš največjo ampulo in vzameš ven točno toliko, kolikor je potrebno za vsakega posebej. Meni največji frontline zadošča za tri pse.

 O0

Mene so pa to čisto uradno naučili na VF  ;D, so mi celo preračunali koliko moram dati kakšnemu od naših, ki imajo
različno kilažo, dali inj. iglo, šprico, vse  8) In sevda se precej pozna v denarnici, enkrat za spremembo v pozitivno  :D
Ni pa ga tako za "sračkat" z vsakim repelentom, s Frontline pa gre :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: branka , četrtek, 21.06.2012 : 12:10:58
Jaz sem jima dala ampulo za od 10-25kg, in sicer tako: najprej sem dala Bučku celo (ima namreč 24kg), Piki pa sem dala malo manj kot celo (ima 15kg), in ostanek dala še Bučku. Prenesla sta čisto BP, kot da ne bi bilo nič, in do sedaj je minilo že kar nekaj časa, in nimata nobenega klopa. Sem zadovoljna, pa s ceno tudi.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: oli the dog , sreda, 18.07.2012 : 19:12:04
Advatix je lahko zelo nevaren za majhne kužke zato če mu advantixa še nikoli niste dali raje uporabite kak fyprist ali frontline ker je bolje zanj ker ni tako močan. Pri majhnih kužkih lahko povzroči živčne težave psa začne dobesedno metat po tleh na koncu pa lahko pogine. Zato če ne poznate kakšna bo reakcija mu ne dajat ga. če pa želite da ampulca deluje proti srčni glisti je pa stronghold čist ok. Za preventivo pa ko pridete z morja kjer je komar okužen s srčno glisto le bolj tam pa uporabite tabletko MILBEMAX, ki pomori morebitne srčne glistice :))


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , sreda, 18.07.2012 : 19:46:39
ni nevaren za vse majhne kužke, za nekatere pa. Neketeri tudi Frontline ne prenašajo.
Sicer pa - kako boš vedel, ali ga prenaša ali ne, če mu ga ne daš?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: binulja , sreda, 18.07.2012 : 19:58:55
Eden od mojih je močno alergičen na Frontline, Advantix pa pri obeh deluje super in ne povzroča nikakršnih alergij.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , sreda, 18.07.2012 : 22:58:04
 :(Ko si že omenil Fyprist ... pred tedni pa je na FB krožila zelo zgovorna fotka ravno majhnega belega kužka (nekaj podobnega višavčku, morda maltežančku), ki se mu je po aplikaciji Fyprista na hrbtu naredila tako huda reakcija, da skoraj verjet ne moreš  :(  Prav ogromna odprta rana (kot da bi recimo eno veliko opeklino videl) je nastala.
Skratka ... preobčutljivost in hude reakcije so verjetno pri določenem procentu psov možne pri vsakem od naštetih sredstev.
Pri našem mešancu smo so sedaj preizkusili Biospotix, Frontline, Ex-spot, Practic in Advantix. težav, razen malo prhljaja na mestu nanosa, ni imel na srečo nobenih. Kot zaščita proti klopom pa sta se najbolj obnesla Practic in Advantix, zato bom to uporabljala še naprej. Klopov imamo pa ogromno, tudi zdaj, v tej vročini  :-\
V naših razmeraj je bil Biospotix zelo slabo učinkovit, pes je kar nekaj klopov pokasiral v prvem tednu po nanosu in to brez kakega spiranja z vodo, kopanja ali dežja.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 19.07.2012 : 07:37:39
Ne paše sem, ampak vseeno, mogoče bo koga zanimalo. Scalibor ovratnice so že kar nekaj časa pri nas, pa jih večinoma poznamo (in uporabljamo). No, nedavno sem na VF "odkrila" še eno ovratnico Foresto (Bayer), za pse nad 8 kg (v bistvu smo odkrili zato, ker smo iskali nekaj za Pomurko Aiko, kar ni škodljivo za muce, s katerimi živi). Zdaj jo imata oba moja in Aika. Učinkovala naj bi proti bolham in klopom 8 mesecev, nima vonja, je vodoodporna, sive barve. Zaenkrat, trkam (!), smo zelo zadovoljni. -*;


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mabu , četrtek, 19.07.2012 : 08:45:34
SD, pa mora imeti to ovratnico ves čas gor, torej tudi v stanovanju, ali jo psu nadeneš, ko se gre ven?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 19.07.2012 : 08:49:58
Skoz, seveda.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , četrtek, 19.07.2012 : 08:55:26
Pri meni Scalibor za kakšen hud napad bolh ni delovala čisto nič, medtem, ko je bivša ovratnica od Bayerja (pozabila kako se reče) celo delovala nekaj tednov. Za to novo sem slišala in bi bila lahko morebiti celo ok.  :P
V našem stanovanju bi svoje čase lahko izvajali teste raznih sredstev.  :-X


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 19.07.2012 : 09:03:59
Jst se z bolhami nisem srečala še nikoli (trkam); klopi so "the one" ::)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , četrtek, 19.07.2012 : 11:16:20
Tole sem pa zadnjič videla na eni veterini - in me je prav matralo (8 mesecev delovanja se dobro sliši ;)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , četrtek, 19.07.2012 : 11:19:41
Jst se z bolhami nisem srečala še nikoli (trkam); klopi so "the one" ::)
Saj bi vas povabila na obisk, pa trenutno nič nimamo.  :P
Hec, nobenemu ne privoščim tega.  :-*

Ampak si predstavljam, da če na bolhe zadeve ne učinkujejo, ne vem zakaj bi na klope. So še večja golazen. :-X


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 19.07.2012 : 11:22:09
Pri nas je letos kar se klopov tiče (na Bitu; Jagi je ob enaki zaščiti povsem brez) "odpovedalo" vse - Practic, Advantix, natur da ne govorim. In ker sem bila ravno na tem, da moram spet nekaj dat, ker je še vseeno bolje kot nič, pa ko sem bila ravno zraven, ko je Skuiki spraševala za Aiko in so ji ponudili tole, sem si rekla, da pa lahko še to probam ...


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Fifi1 , četrtek, 19.07.2012 : 11:31:58
Dobi se tudi bioenergetske obeske proti klopom in bolham, ki naj bi delovali kar dve leti. Če je kdo zadevo preizkusil, me zanima, če deluje. Saj ne, da v take zadeve nebi verjel, ampak bi se vseeno pred nakupom rad prepričal.  :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Žužka , četrtek, 19.07.2012 : 11:40:57
Dobi se tudi bioenergetske obeske proti klopom in bolham, ki naj bi delovali kar dve leti. Če je kdo zadevo preizkusil, me zanima, če deluje. Saj ne, da v take zadeve nebi verjel, ampak bi se vseeno pred nakupom rad prepričal.  :)
Poznam gospo, ki ima nekaj tednov (ali dni, ne spomnim se točno) ta obesek in zaenkrat ni bilo nič. Lahko čez nekaj časa vprašam kako kaže.  ;)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: Fifi1 , četrtek, 19.07.2012 : 11:41:56
Poznam gospo, ki ima nekaj tednov (ali dni, ne spomnim se točno) ta obesek in zaenkrat ni bilo nič. Lahko čez nekaj časa vprašam kako kaže.  ;)

Daj, prosim.  :)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , četrtek, 19.07.2012 : 13:07:55
Kot je rekla nekoč Lanabela - jaz (zgolj) elektronskim obeskom, še manj pa kakšnim bioenergetskim na območjih, ki so kritični glede klopov, ne bi zaupala. Kot dodatna zaščita škodit ne more.
Je pa Scalibor ovratnica, ki naj bi bila izjemno učinkovita, pri nas odpovedala v nekaj dneh. Beapharjeva in neka nova francoska z isto učinkovino pa ne.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: mamaF , četrtek, 19.07.2012 : 13:36:58
Po mojem je pa zelo zelo odvisno tudi od načina sprehajanja, območja itd. Pa seveda (kot potrjujeta tudi psa od SD) imajo klopi očitno ene pse "raje" kot druge. Mislim, da sem že nekje napisala, kako je pri nas. Trije psi (dva bodrerja in moj), enaka zaščita par mesecev (vsi trije Advantix), pa je tamladi border dobil v enem tednu po svežem nanosu več kot 30 klopov!, njegova velika "sestra" največ pet, moj Roko pa nobenega. Hodimo pa po enakem terenu, enkrat na dan se skupaj jagajo po isti gmajni, istih grmih ... Klopi na borderjih so bili že sprijeti, že napiti in večina še krepko živih - in to kljub temu, da je psa prijateljica 2x dnevno prečesala in pregledala.
Nek znanec, ki se s psom sprehaja izklučno novogoriških zelenicah, mestu, morda gre kdaj za vikend na kak izletič v okolico, pa že leta ni videl klopa ne na sebi, ne na psu in mu neka bio ovratnica povsem zadostuje.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , četrtek, 19.07.2012 : 13:46:04
Itak je zelo odvisno od psa in trenutka - jaz mislim, da je treba zaščite menjavat, ker se po določenem času na istem psu ne obnesejo več.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: čarka , četrtek, 19.07.2012 : 14:33:57
Nam samo Baepharjeva bela RES traja celo sezono, na obeh psicah, tako na gostodlaki Čari, kamor načeloma
klopi ne marajo, ker očitno predolgo traja, da pridejo do futra, kot na redkolepodlačni Bindi.
In to tudi, ko dobimo začasnike, ki vedno prinesejo s sabo kakšne goste  :-\


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: SunnyDay , četrtek, 19.07.2012 : 14:45:57
Kaj nisi tega nikol prej povedala ... no, zdaj vemo ;).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: sanco1a , petek, 27.07.2012 : 23:09:17
En nasvet, ki sem ga zadnjič slišala pri veterinarju in zna komu zelo pomagati: če pride do reakcije na ampulo, je potrebno psa čim prej skopati z detergentom za posodo, ker najbolj razmasti kožo in dlako.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: missysb , sobota, 28.07.2012 : 16:39:27
Vprašanje: ali je fres, da moaš počakat par dni PO kopanju, saj naj zaradi suhosti kože Advantiy ne bi dobro deloval?


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: missysb , sobota, 28.07.2012 : 16:39:57
*res; *moraš

:)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: pudelj , sobota, 28.07.2012 : 16:54:15
Meni je bilo rečeno, da tri dni pred kopanjem in 3 dni po kopanju ne smeš dati ampule proti bolham (ne glede katere vrste).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: missysb , sobota, 28.07.2012 : 16:54:43
Aha, torej bo držalo... hvala pudelj!


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: čarka , nedelja, 03.03.2013 : 18:29:53
Koliko dni po aplikaciji F**** lahko skopam psa?

Ampulo je dobil v petek zvečer, kopanja pa je kar precej potreben  ;)


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: jackinmi , nedelja, 03.03.2013 : 18:39:47
Menda je priporočljivo NE kopati tri dni.  ???


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: natis , nedelja, 03.03.2013 : 19:08:00

jaz bi ga skopala v ponedeljek zvečer ali torek zjutraj.


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: maja01 , nedelja, 03.03.2013 : 19:44:00
48 ur (velja za prej in potem).


Naslov: Re: Advantix
Poslano od: čarka , nedelja, 03.03.2013 : 20:16:08
Hvala  :-* :-* :-*

Jutri torej  ,^