mojpes.net

o psih => Igre in zaposlitve => Sporočilo, začeto od: brin , torek, 17.09.2002 : 07:15:32



Naslov: plavanje
Poslano od: brin , torek, 17.09.2002 : 07:15:32
Zivjo,
imam zlatega prinasalca in blazno rad plava. Zato ga tudi s seboj vzamem na morje. Ampak ko greva skupaj v vodo, on priplava do mene in se na vsak nacin poskusa obesiti name. Nekajkrat ga moram odriniti, da se obrne stran in odplava nazaj na obalo... Kako naj ukrepam v tem primeru? Ima se kdo take izkusnje.
Lep pozdravcek


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kristi , torek, 17.09.2002 : 07:34:33
Brin!

Očitno so vsi prinašalci enaki. Tudi moj Eros je priplaval do mene. Pa da ne govorim o vseh praskah, ki sem jih dobila... Očitno to počnejo zato,da bi bili z nami. Jaz si tega ne znam drugače razlagati. Je pa res, da je kar zoperno odrivati psa od sebe...

Ja rešitev je edino ta, kot si sama ugotovila, da ga odrineš od sebe.... Jaz ga edino tako lahko spravim od sebe.

Namesto, da bi se jaz obešala nanj, se on name.  :D
Kakšen reševalec z vode bi bil??? No ja, saj to ni takšen problem, da bi se morali pretirano sekirati.

Je prav fino videti psa, ko plava proti tebi. Očitno mu lahko samo z odrivanjem dopovemo, da nismo rešilni jopiči zanj... ;D ;D ;D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kaja , torek, 17.09.2002 : 08:10:32
Vidim, da poleg zlatih prinašalcev lahko reševalec postane katerikoli pes! ;D Kaj pravite na 10 kg mešanko, ki ponori ko vidi vodo, plava do onemoglosti in me vsakič posebej  želi rešiti? Je pa to zelo boleče. Popolnoma ji ne morem preprečiti, da bi plezala name, je pa ponavadi zadovoljna, če se obrnem in začnem plavati proti obali. Takrat tudi ona zaplava za menoj. Verjetno to razume kot, da se že sama rešujem!  ;D  
Občasno poskusi splezati tudi na kakšnega popolnega tujca, imam pa srečo, da so bili do sedaj vsi prijazni in me ni še nihče nadrl ali kaj podobnega! lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: KIN , torek, 17.09.2002 : 08:46:39
Moj Kin tudi zelo rad plava. Imava isti problem kot predhodnici. Ko grem plavat gre za menoj in bognedaj da tisti trenutek, ko pride do mene, ne stopim na tla. Po mojem me utopi. Tudi, če ga odrivam ne pomaga dokler ne bo videl, da grem ven iz vode.Potem bo šel še on. Če bi pa jaz plavala do ne vem kje, bi šel za mano.Norček.lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Dani , torek, 17.09.2002 : 18:01:56
Vklopite majceno domisljije, pa ne boste popraskani ;D. S sabo v vodo vzemite plavajoco igraco za psa in ko bo priplaval do vas, mu jo dajte. Najboljse so take na vrvici, da se lahko v vodi malo "vlecete". Enkrat vi "slepate" psa, potem pa on vlece vas. Za pse, ki imajo radi vodo in se radi igrajo s predmeti, odlicna zabava oz. zabava za oba. Lahko pa imate dve plavajoci zogici in psu, ko priplava do vas, najprej vrzete eno (kake 2 m stran), ko z njo priplava nazaj, vrzete drugo. Tretja varianta: imejte vecjo zogo, ki je pes ne more zgrabiti. Do solz se boste nasmejali, ko se bo trudil ugrizniti vanjo, a se bo vedno izmikala. Vse igre pa se naj dogajajo za sezenj od vas oz. psa ne spustite tako blizu, da bi vas lahko popraskal.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kaja , torek, 17.09.2002 : 19:50:46
Dani, že preizkušeno, pa žal Kaja samo zaplava za žogo, nazaj pa je ne prinese. Jaz pa tudi ne bom plavala sem in tja, da se mi bo cela plaža smejala.  ;D Poskusila sem že tudi s storži, ampak jih potrebujem več, da imam vsaj 5 minut mir, so pa težji za držat med plavanjem.

Dani, te pa vabim zraven na morje, jutri te poberem v Ljubljani, pa lahko prakticiraš svoje ideje kolikor hočeš. Pa še za sladoled dobiš, če prevzgoja uspe. Pri meni teorija ni problem, v praksi pa ponavadi zatajim. lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: ewchy , torek, 17.09.2002 : 20:12:49
Opažam, da so si prinašalci (pa tudi Kaja) ZELO podobni. Tudi moj plava za mano in na mene in me čisto popraska. Če ga odrinem, pa začne čofotati kot da bi se utapljal in me čisto pošprica. Zato sem ( ko je on v vodi) samo v izki vodi, kjer lahko stojim in ko priplava do mene se mu samo malo odmaknem da mora plavati mimo mene. Ja vžge če mu kaj vržem a ko vedno pozabim kaj s sabo vzeti. Naslednjič....


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Dani , torek, 17.09.2002 : 20:32:41
Kaja, saj vem, da vse finte ne vzgejo pri vseh psih. Kaj pa blazina? Eni psi uzivajo, ce jih na njih vozimo ;D in nam dajo mir. Ce pa res noben nacin, ki si ga bo kdo zamislil, ne bo uspesen, pa se vedno ostanejo zascitni copatki. Samo jaz se nisem videla nobenega psa, ki bi z njimi plaval ;D. Resitev je tudi v tem, da ti plavas hitreje od psa in da te ujame sele na obali oz. tam, kjer lahko stopi na tla. Plezanje na ljudi v vodi je za psa normalno dejanje, nekako tako kot na suhem, ko se stisnejo k nasim nogam ali skacejo na nas. Lahko pa poizkusate z nacrtnim ucenjem, da se vas pes v vodi samo dotakne s smrckom. Za to pa je potrebno veliko casa in pes mora ze upostevati besedo prepovedi. Zacnete na suhem: ukazete na primer "dotakni" ter mu pomagate razumeti, kaj to pomeni. Takoj, ko smrcek zacutite na kozi, ga nagradite in pohvalite. Vse ostalo prekinete s prepovedjo. V vodi zacnete v nizki in ko tam zadeva stece, greste vedno globje. Ce hocete prepreciti plezanje in praskanje, mora pes razumeti, da tega ne marate in dopustiti mu morate nadomestno dejanje, da bo zadovoljil svojo potrebo po tesnem stiku z vami.
Hvala za povabilo. Z veseljem bi sla s tabo, a mi delovne obveznosti tega ne dopuscajo. Tudi dopusta letos se ni bilo, bo sele novembra.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: mm , sreda, 18.09.2002 : 06:34:37
Jaz imam novofudlanko, ki hvalabogu tudi rada plava. Že zgodaj sem jo vzela s seboj na morje in tako kot vsi je tudi ona hotela priplavati čisto do mene. Zadevo sva s fantom reševala tako, da sva šla vedno oba skupaj v vodo. Ko je Miša priplavala preblizu enega, je ta malo ostreje rekel "ne praskaj" in jo po potrebi odrinil. Če to ni delovalo je drugi priskočil na pomoč in jo poklical k sebi. Potem se je zgodba ponovila. Na začetku sva bila oba precej popraskana, ampak se je še pred koncem počitnic navadila in se je na prvi ukaz "ne praskaj" obrnila in zaplavala stran.
Vedno pa je bila zadovoljna, če sem se je jaz prijela in se pustila, da me je "šlepala". Tako bi lahko mirno plavala v nedogled.

Sedaj je moja psička pravi biser v vodi. Kakšna praska sem in tja se sicer še zgodi ampak bi jo ponavadi lahko sama preprečila, če bi bila bolj pazljiva. Edino moteče zna bit, če hoče na vsak način "šlepat" -  potem plava cik-cak pred tabo, da bi se je prijel.

Navadila sva jo tudi, da mora ostale kopalce pustiti na miru. Sedaj jo lahko tujci tudi kličejo k sebi, pa ne bo šla. Samo čaka na koga od domačih, potem pa takoj zaplava.



Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kaja , nedelja, 22.09.2002 : 11:13:24
Kako sem lahko pozabila na blazino? Seveda se rada vozi na njej, uporabljam jo predvsem takrat ko plavam malo dlje ali pa kadar so na obali ježi, da gospodičnica ne bi stopila na kakšnega. Ponavadi na njej stoji in se prestopa sem in tja, tako, da mi jih vsako leto nekaj predre. Če pa se preveč oddaljim od nje je pa takoj v vodi in spet pleza name.

Za letos je konec morja tako, da bo naslednje plavanje na vrsti šele čez eno leto. Do takrat pa imam še čas, da si izmislim še kaj. Sicer pa, če sem zdržala 9 let bom pa še naslednjih nekaj. lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: KAVKA , sobota, 19.10.2002 : 18:09:35
Naša Zena obožuje vodo tudi v jesenskih, zimskih in pomladnih hladnih dnevih. Vse super in prav če se kuža ne boji vode in rad plava, 8) samo pa se tu pojavi problem, ko se pojavijo vnetja. :-/ A s tem nimate težav? Meni uide Zena v vodo tudi, če sva 50m proč od vode. To stori samo da ji je malce vroče, po pojanju z drugimi kužki ji je vedno. :) Potem pa ČOFČOFČOF in Kaja ima spet delo z brisačami  :D pri tem obe uživava in dajanjem zdravil zaradi prehlajenega mehurja, kar nama ni ušeč. :(


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: toby , sobota, 19.10.2002 : 18:21:43
Tudi naš šnavcer je totalno nor na vodo.In ker smo doma na obali,je v vodi skoraj vsak dan.Tudi pozimi zanj ni ovir.Ali plava v morju ali pa v potoku,ki teče mimo hiše.Tudi v največjem mrazu.Z zdravjem pa še nikoli nobenega problema,niti najmanjšega vnetja ne!!


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: marusaz , četrtek, 10.04.2003 : 17:25:25
Živjo!

imam eno leto in 3 mesece starega bernija.. to leto ga želim vzeti s seboj na morje, a tu nastane problem! kako naj ga naučim plavati?!?! ???
ko je bil star 6 mesecev sva se kopala v jezeru, a se je vedno obesil name, ko mu je zmanjkalo tal pod nogami- tako da praktično ni plaval ampak hodil.. takoj ko ni bilo več tal se je obrnil in šel ven.. če se je že trudil plavati, pa je samo škropil okoli sebe.. praktično je brez "tehnike"..  
kako naj ga naučim "pravilnega" plavanja in tega da se ne bo obešal na vsakega ki bo prišel mimo?!?!

lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: erika , četrtek, 10.04.2003 : 22:12:13
Živijo Marusa!

Zakaj bi kužka učila plavati, saj mu je to že dano ;D.Mogoče ne mara vode in se boji, pa noče plavati-ima slabe izkušnje?
Poskusi takole, pojdi v vodo pa ga pokliči naj gre za tabo. Če bo šel ,potem tako ni problema, pes bo zaplaval, ko mu bo voda pregloboka. Če pa ne bo šel v vodo, potem pa ga zlepa ne boš spravila plavat, ker mu nekaj ni pogodu.

                 lp erika


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Ajda , petek, 11.04.2003 : 07:55:47
Pozdrav!

Pes res že zna plavati, samo včasih mora kateri šele pogruntati, da to že zna. Naši novofundlandki smo morali korak po korak pokazati, kako ona v bistvu obvlada plavanje. To smo naredili tako, da smo ji metali palico najprej v plitvini, kjer je imela dno, potem pa vedno dlje. Vsakič, ko je prinesla palico nazaj, je bila izdatno pohvaljena in nagrajena. Ko je ugotovila, da v bistvu ni nič hudega, če ne čuti dna pod nogami, je postala navdušena plavalka, kot se za to pasmo spodobi, če pa ne bi delali z njo postopoma, bi se verjetno še danes bala globoke vode - je namreč bolj nesamozavestne in plašne sorte.

LP Jasna


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: KARMEN , petek, 11.04.2003 : 08:52:50
Jaz sem mojega zlatega prinašalca počasi in nežno odrivala, in sicer tako, da je pristal pri moji levi roki, tako sva skupaj plavala naprej. Nato sem ga naučila "naprej", z roko sem se rahlo naslonila na njegov križ in tako me je "pripeljal" na obalo. To mu je bilo najbolj všeč, ker me je vseskozi reševal. S časom je vsakič, ko je priplaval do mene, samo krožil okoli mene in čakal, da se naslonim ter me odpeljal. Seveda pa sem se tudi jaz naučila izmikati pred njegovimi šapami.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: muca , petek, 11.04.2003 : 09:10:04
Tudi moja koker španjela sta me v vodi praskala.Meni se je zdelo, da sta mi hotela zlesti na ramo zato, ker je bila iz vode in za njiju kopno. Ob vračanju na obalo pa sta vedela, da bosta kmalu imela tla pod nogami in nista več težila.

LP


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: marusaz , petek, 11.04.2003 : 11:45:20
Živjo!
sej vem, da psi znajo plavati, a moj berni tako maha naokoli s šapami, da samo škropi.. sebe in nas..  to pa ni ravno prijetno! nekak mu moram dopovedati, ta mora imeti tačke pod vodo! samo kako?!

lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: muca , petek, 11.04.2003 : 13:09:57
marusaz

Samo ne tlači psu tačk pod vodo, samo še bolj strah ga bo. Tvoj pes bi raje hodil po vodi kot plaval, zato tačke dviga nad vodo ob enem ste tudi vi zraven in se hoče nasloniti na vas (praskanje). Lahko poskusiš kako pes plava kadar je sam v  vodi in morda bo plaval tako kot se za psa spodobi.

LP


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Tosa , petek, 11.04.2003 : 18:41:35
Hoj!
Jaz sem se v desetih letih z mojo nemško ovčarko navadila na njene vragolije v vodi-prav tako priplava k meni in rine vame. Zdaj sem se že zdresirala in ji podprem prednje in zadnje noge tko da v bistvu počiva na mojih rokah. Samo tolk, da se opre z nogami na moje roke (zgleda kot bi ležala na tleh, pa leži na mojih rokah). Je pa res, da sem fasala že ogromno prask (in to ne ravno majhnih) :-/, ker pač včasih ne nastavim roke moji dami po volji in maha okrog sebe kot nora...Tudi meni ni jasno kaj je njihov namen...Sem se tudi jaz že večkrat zalotila pri razmišljanju o tem kakšen reševalec iz vode bi bla moja nemška ovčarka ??? Aja-pa strinjam se , da deluje, če imaš v vodi kakšno igračo ali palico, ki jo v trenutku, ko priplava do tebe pes, vržeš stran. Le-ta bo sigurno bolj zanimiva za psa.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Tara , petek, 11.04.2003 : 20:27:37
Tara je tudi mahala s tacami po zraku in škropila vse naokoli, vendar samo od začetka, ko se je "učila" plavati. Po nekaj takšnih poskusih je kmalu začela lepo plavati, tačke ima pod vodo in plava skorajda neslišno. Kaj pa vem, pes mora najbrž sam dojet, da ni treba "hodit" po vodi, ampak, da se da čisto lepo plavati s tačkami pod gladino in z manjšimi zamahi, kar lahko pridobi z več izkušnjami... :-/  :)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: sanci_cat , petek, 24.06.2005 : 11:24:48
Moj gre v vodo samo do trebuščka in to je to.
Drugače pa je parkrat nekaj probaval in seveda škropil okoli sebe...

Ampak ne razumem, ko je bil mladiček je šel spat v posodo z vodo!?



Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Ozzy , petek, 24.06.2005 : 15:58:34
Ozzy je navdusen plavalec. Cim vidi vodo mi zbezi noter in ne gre ven, dokler ni premocen. Ne ozira se na to ali voda smrdi ali je cista, samo da je mokra. Njegova najljubsa igra je lovljenje valovov in kapljic, pa seveda tudi plavanje v globoki vodi iz katere poskusa resiti vsako stvar. Enkrat je celo hotel plavat proti tujcu katerega glava je od dalec zgledala kot plavajoca zogica.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: jessy , torek, 28.06.2005 : 21:58:54
Hei!

Kaj pa s takimi, ki se bojijo plavati? ;D Moj Bingo je bil lani z nami na morju, pri starosti 9 mesecev. In se ni upal plavati. Še samo s tačkami, je šel zelo redko v vodo. Ene parkrat sem ga nesla v vodo, in je priplaval samo ven. ;D Ali pa sem si ga dala na trebuh, pa me je vso popraskal... ::)
Kako mu predstaviti plavanje na  zabaven način?


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Ozzy , sreda, 29.06.2005 : 07:26:59
jessy ena varianta je, da se igra s prijateljckom ki rad plava in potem mu bo pocasi tudi v vodo sledil, druga pa, da greste vi v vodo in ga vabite. Pa pazi, da bodo prva srecanja z vodo kje kje rje umirjeno morje, da ga ne bodo valovi prestrasili.
Mislim pa, da obstajajo kuzki, ki ne marajo vode. Moj maltezancek je tudi ni in poznam celo zlato prinasalko, ki si ne upa noter in ce jo zvleces, potem plava kot traktor vsa panicna ven.
Lahko pa ga imas na blazinici ko ti plavas in on lepo lezi gor ;)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: biscuit , sreda, 29.06.2005 : 11:27:20
A imate slučajno predlog kako psu prestaviti morje...kako mu dopovedat,da morej ne grize :P?!
Namreč naš Bis noče v morje,razen ko mu je res vroče in pomoči eno tačko v morje! Zelo se boji valov pa tudi če so zelo majhni...zato ko hodimo ob morju vedno hodi 2 metra stran od obale!! Pa smo mu že probali žogico metat,pa nas je vedno gledal in si mislil če smo neumni da mu mečemo v morje..!! Porbali smo tudi da smo se dobili z psico,ki rada hodi v morje in sta se najprej igrala..potem pa je ona šla v morje Bis pa jo je kar vzunaj počakal!!
Imate še kakšen boljši nasvet?!


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: jessy , sreda, 29.06.2005 : 11:31:16
Ja na morju je lani spoznal maltežanko, ki je oboževala morje. Ko sta se igrala, je šla ona tudi v morje, Bingo pa samo do tačk. :)
Bom letos poskusila še z vabljenjem z igro... ;)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Uma , četrtek, 30.06.2005 : 09:35:42
Jaz bi rada sprobala če bo Uma plavala, pa ne vem prav kako, niti kje. Zadnjič ko smo bli na izletu v Izoli je šla v morje samo tako da si je nogice zmočla, pol pa so jo bolj alge, pa trava zanimale. Pa tudi fantu je sla v Savinjo, vendar samo tako malo brede po vodi. A bi jo bilo pametno peljat recimo v kakšno jezero, kjer je voda mirna? Samo kam?


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Yorki , četrtek, 30.06.2005 : 09:57:51
Toro ni ravno navdušen nad plavanjem. Mislim, da je tako "zares" plaval le enkrat - zdi se mi, da je nekomu sledil v vodo, ampak je potem ugotovil, da mu je zmanjkalo tal pod nogami in se je hitro vrnil na kopno. Sedaj se sploh ne kopa več. Sicer lovi manjše ribe in rakovice bolj ob obali, na kamnih. Tačke si še zmoči, več pa ne. Kdaj pa kdaj pa ga jaz v naročju odnesem v morje, da malo pomiga s tačkami, ampak ni ravno navdušen nad plavanjem. Nihče ga pa ne sili ;). Če se pa slučajno zmoči cel, je pa kasneje na njem polno soli in ga je potrebno skopati ;D.

Lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: jasminaj , četrtek, 30.06.2005 : 10:05:38
moj je tudi ko sma bila prvič na morju samo tačke not namakal, plavat pa ni šel.. zdaj ko sma bila za en dan doli, pa mu j ezgleda bilo že od vožnje pa sonca taaak vroče, da ko je videl morje je kar letel noter :D ;D
samo mu ni bilo preveč všeč, sem vidla da se boji, da se ne bi vtopil.. tak da drugič več ni hotel noter >:( ;D
bom vidla drugi teden ko grem na morje..pomoje ko bo full vroče spet ne bo razmišljal :P ;D ;D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: sanci_cat , četrtek, 30.06.2005 : 19:36:23
druga pa, da greste vi v vodo in ga vabite. 

Smo na Kolpi probavali in veselo zmrzovali (VSI) v vodi, medtem ko nas je naš gledal kaj za boga milega počnemo... Pa recimo obožuje mojega fanta... z njim samo do "mošnje" potem pa nazaj...


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Ozzy , četrtek, 30.06.2005 : 21:20:20
heheh ;) ja enim kuzkom pac voda ne disi prevec ;), drugace pa ves kako je : sosedova trava je najbolj zelena. Jaz bi si zelela, da bi moj vsaj malo malo manj obozeval vodo, ker jo zavoha na 1000m in ga ne morem vec imet spuscenega, ker ko zacuti, da je nekje voda ga ne ustavi vec nic in tako bezi v kanalizacijo, usrane mlakuze... Ti pa, da bi jo tvoj malo malo bolj obozeval. Poglej s pozitivne strani ;) vsaj nimas taksnih problemov kot jaz
Bogve kaj si je mislil takrat ko vas je gledal zmrzovat v vodi hehe...
No salo na stran...po mojem obstaja kaksna varijanta...kaj pa plavat dalec dalec od njega ste poskusali? Tak da bi se pocutu samega in bi hotel za vami? Al mislis da je flegmatik in bi tudi to varijanto kar na obali presedel?


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: biscuit , petek, 01.07.2005 : 09:50:51
Barbara,mislim da bi Bis tudi če bi mi odplavali daleč stran,rajši ostal na suhem :-\ ;D!!! Po mojem bi se toliko repenčil(beri-lajal)da bi nas vse lepo spodili iz plaže :P :D


Naslov: Se mogoce boji?
Poslano od: Dora , sreda, 17.08.2005 : 11:11:59
Rada bi naucila psico da bi plavala ob meni.
Ko grem u vodo vedno joce dokles se ne vrnem k njej in jo pobozam. Ce jo uzamam u narocje in se skupaj zmociva je vesela dokler je ne spustim. Rabi obcutek varnosti?
Ce jo spustim hitro plava nazaj na obalo.
Enkrat je po pomoti skocla za nekim psom. Takoj ko je zacutla da je u voti je zacela jokat in takoj pritekla k meni.

Kako naj jo tega naucim?


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: galy , četrtek, 08.09.2005 : 19:04:34
Tudi mi smo imeli komedijo s plavanjem ::) (če je kdo videl punco, ki poskuša pripravit labradorca do plavanja – em, tisto nisem bila jaz :P). Bom naredila kratek povzetek (da obudimo spomine na morje ;)):

Vzrok za previdnost: Sara je kot mladiček enkrat padla v vodo in od takrat je zelo previdna v globoki vodi.

Dopust: dolžina 10 dni (piše Sara, 1.5 let)
1. dan – uuu, voda! Gremo čofotat! (seveda le do tam, kjer še lahko hodim)
2. dan – pomotoma stopim v globoko vodo in prisiljena sem (malce) zaplavati
3. dan – ljudje mi mečejo kamenčke (zabavna igra, ki se jo igramo doma v potoku) Poberem le tiste, ki niso pregloboko. Nato mi mečejo skale, jupi!
4. dan – ljudje v vodo prinesejo pujska, mojo najljubšo igračo. Pujsek plava, jaz pa le hodim. Popoldne prinesejo žogo in se z njo igrajo. Sem užaljena, ker se jim ne morem pridružiti. Voda je tam pregloboka...
5. dan – ljudje me pustijo čisto samo na obali. Nekam plavajo… eeeeej! Pridite nazaj! (jaz ne grem nikamor)
6. dan – ljudje imajo v roki dišečo klobaso. Njam!!! Em, kam pa greste? A ni to zame?? Kako pa naj pridem do nje, če ste pa tako globoko v vodi?! Popoldne ljudje napihnejo čoln in me povabijo vanj. Čudovito! Lahko opazujem ladje in voham »boje« (pa še na suhem sem)
7. dan – Zopet gremo na izlet s čolnom. Hm, na oni ladji je en lep kuža (bo treba preverit…). Ko gremo nazaj proti obali se ustavimo in… NE!! Pustite me na miru! …panično plavam proti obali. Popoldne spoznam kužata. Ampak me prehitro zapusti in odplava nazaj na jadrnico (jaz pa ne upam za njim)
8. dan – No, saj včeraj niti ni bilo tako slabo plavat. Danes ponovim vajo petkrat (se mi samo zdi, ali je pot na obalo res vse daljša?!)
9. dan – Dopoldne grem na izlet s čolnom. Popoldne pa me ljudje zopet hočejo pustiti na obali… ma, naj vam bo. GREM Z VAMI! Čof!
10. dan – Ljudje nosijo prtljago v avto, jaz pa opazujem ptice… dokler ena ne pristane na vodi blizu druge strani zaliva. Gremo jo ulovit!
Ps: Voda je tukaj res slabega okusa, doma je veliko boljša.
 
::)

Recimo (upam!) da je bilo nekako tako. Ker se bojim, da se mi je 8 dni na tihem smejala… in se me potem zadnji dan usmilila. Kakorkoli, nikoli si nisem mislila, da bom morala labradorko ::) prisilit k plavanju…

Da povzamem: učinkovalo ni nič – ne igrače, hrana (sem omenila, da je Sara labradorka? ::) ), tudi mjavkanje ::) ne, dokler je nisem »vrgla« iz čolna. Tako »skipanje« sicer ni najlepša metoda, ampak pri nas je učinkovala.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: M|my , petek, 09.09.2005 : 19:06:55
Jaz imam pa 4 mesečno novofundlandko, noro na vodo in plavanje, že 1. ko smo šli ni bilo problema, plava kot nora!  :D ;D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Sammy , sobota, 10.09.2005 : 10:45:34
dokler je nisem »vrgla« iz čolna. Tako »skipanje« sicer ni najlepša metoda, ampak pri nas je učinkovala.


ne samo, da ni najlepša, ampak se bo pes naslednjič še bolj upiral ::) ...


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: galy , sobota, 10.09.2005 : 13:07:03
ne samo, da ni najlepša, ampak se bo pes naslednjič še bolj upiral ::) ...
niti ne. ;) ker drugič je že sama plezala iz čolna - šlo je bolj za pomoč pri sestopu iz čolna (skipanje ni mišljeno kot "primem psa in ga v loku vržem v vodo", pač pa da psa položim na vodno gladino), ker če bi sama skakala, bi ji potunkalo glavo (kar ji res ne bi bilo všeč - slana voda in to).


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Sammy , sobota, 10.09.2005 : 13:36:55
jaz sem stvar drugače razumela ... ::)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: galy , sobota, 10.09.2005 : 14:17:23
ok, moja napaka. (za ostale:) sestavek je mišljen kot šaljiv pregled dogodkov. ;) ::)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: nemškadoga , sobota, 22.10.2005 : 18:11:39
mi smo bili letos na morju z nemško dogo in ji morje ni ravno dišalo. Je priplavala do mene in se naslonila name potem sva šli pa ena poleg druge do obale in stvar ponovile vsaj 10 x na dan. Mislim da je bilo obema zelo zabavno.  ;Din seveda ljudem v okolici še bolj :o :o :o :o


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: ***Pika*** , torek, 20.06.2006 : 07:22:24
mene pa zanima pri kašni strosti gre lahko pes v vodo, morje, jezero, reko( to malo kasneje ker je bistveno bolj mrzla kot pa morje poleti)???


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kaja , torek, 20.06.2006 : 07:26:32
Moja psicka je ze pri rosnih 7 tednih plavala v Savi. Njeni prvotni lastniki so namrec celotno leglo vzeli s seboj na coln in prav vsi mladicki skupaj z mamo so z veseljem sli v vodo. Psicka je se zdaj navdusena plavalka. lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: popo , torek, 20.06.2006 : 11:53:43
Hehe to je pa zanimivo :) To je mogoce fajn metoda, da se mladicka navadis, takrat ko je kuza najbolj fleksibilen. sam sem pred kratkim odkril da moja psicka je laberadorka, in sicer na mojpes.net-ovem piknik. Sma sla do potoka in je tam najprej zelo pocasi sla noter. Nekje po petih sekundah je ugotovila da je voda super in zacela divje skakat :)
Sam je recimo kot mladica nisem navajal na vodo, je pa fajn ena vaja ki jo lahko izvajate z mladicki labradorcev. Namrec sam sem ji masiral plavalno kozico, kar bi naj pripomoglo k temu da se je pes zacne zavedat na nek nacin :) Sicer pa razmisljam da se zdaj poleti peljem na kak ribnik in pustim mali nekaj veselja. Mogoce pozna kdo kaksno dobro lokacijo v ali v blizini Maribora!

Lep pozdrav, Marko


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Uma , torek, 20.06.2006 : 12:17:27
V Mariboru bos tezko kaj nasel, v vecino ribnikov jaz moje nebi ravno spustila. Ceprav velikokrat sem pa videla da gre kateri pes v kanal plavat, samo mene bi bilo prevec strah, glede na to, da so tam stene precej spolzke lahko.

Hmm...varianta bi bila v bistvu gramoznica v Rogozi, tam precej srfajo gor kadar je veter, pa ena kolegica mi je rekla da vozi svojega psa tja plavat. Ali pa tista jezerca tam proti Lenartu na desni strani, poznas kaj tisto okolico??


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: najkica , torek, 20.06.2006 : 14:13:47
Moja psička se je šla 2-krat kopat v Sočo. 1. na vrvici, 2. pa je kar zaplavala med brzicami. Tako da me je malo strah da jo tok ne kam odnese ker ima Soča veliko močnih brzic. :o


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: popo , torek, 20.06.2006 : 14:21:37
Uma: za gramoznico v rogozi sem ze razmisljal, glede na to da tam surferji padajo v vodo mislim da nebi smelo bit nic narobe ce pes zaplava. Glede tistih jezer proti Lenartu pa je tak. Sem doma v blizini pesnice in sem enkrat sel malo pogledat ta jezera samo nisem znal ravno prit do njih. Bom zdaj kak dan poskusil. Pa malo me je strah spuscat psa v neznano "luzo" ko nikoli nevem kaj vse se skriva noter - od koles do stedilnikov :)
Verjetno je varijanta v Rogozi se najboljsa. MOgoce se pa kdj vidimo :)

Lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Stellka , torek, 20.06.2006 : 19:42:21
K ste glih pr plavanju... Moja Stella je bla neplavalka. Ne morš verjet. Prvič ko smo šli z enimi sosedi pa njihovim psom v Iškega, je šla za njim v vodo in on je v globoki plaval, naša Stella se je pa dobesedno potopila. Sledila je reševalna akcija :).

Pol smo jo pa počas navajal tko, da smo jo v vodi držal, da se jo je navadla. Kasneje smo jo držali za rito, da je migala s sprednjimi tacami, potem smo jo pa lahko čisto spustili. Pol jo je blo treba naučit še skakat v vodo... Dons je pa že taprav profi he, he.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: *LuNa* , torek, 20.06.2006 : 21:15:17
Moja Luna je pa plavala že pri 3 mesecih in to v morju in v Savi. V morju je šla za nama v vodo in je tako plavala, da sem jo morala nesti ven, da se je vsaj malo spočila. Če sem jo dala na skalo, se je takoj pognala nazaj.
Malo hujša izkušnja je bila v Savi, kjer se je pognala skozi brzice proti meni in seveda obstaja sredi močnih brzic. Samo še smrček je gledal iz vode in potem jo je moj dragi prinesel ven. Ampak na srečo ni dobila strahu. Enkrat je pa med norenjem ob Savi zletela v vodo in se prav cela potopila (je bla tudi še mala pikica).


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kaja , torek, 20.06.2006 : 21:24:40
Hehe popo, njeni prejsnji lastniki so bili malo cudaski. ;D Ampak glavno, da so jo naucili plavat, da je potem nam delala veselje, ko je kot nora cofotala po vodi. Upam, da bo tudi letos imela priliko, da si malo tacke pretegne, zal pa tudi tu v moji okolici ni primernega prostorcka s cisto vodo. :( lp

Revica uboga, ji privoscimo le luzo:
http://baguette.moj-album.com/album/54981/?os=636280
 ;) :D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Bonie , sreda, 21.06.2006 : 10:35:48
Popo, gramoznica v Rogozi oz. Hočah (mi rečemo Hoška gramoznica...) je čisto ok, še ljudje se tam kopajo... Pridi kdaj pogledati, zdaj v tej vročini je tam vedno polno kužkov.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: popo , sreda, 21.06.2006 : 11:30:52
Kaja: Hehe. Dobra slika :) Jaz pa iscem kje bi lahko kupil neko malo korito oz. nekaj podobnega peskovniku da vode natocim da se mala lahko v teh vrocih dneh vleze malo v vodo da ji ni vroce. Se om pa res moral en dan odpravit nekam da jo vidim kak plava :)
Jaz bi rad enkrat dozivel da bi plaval skupaj s Trixy, kar pa bo tezko verjetno ker ne hodimo nikamor na morje tak da bi jo lahko zraven vzel. Sicer bi me pa bilo strah jo zraven vzet, tudi ce bi slo. Je malo prevec "podivjana" in nevem kak bi vse skupaj zgledalo na plazi. Enkrat bo treba probat :)
Bonie: mogoce pa je res Hoška gramoznica dobra rešitev :) Se vidimo!


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: *LuNa* , sreda, 21.06.2006 : 21:46:31
Popo saj labiji so vsi malo prevec podivjani, moja tudi. Amapk smo vseeno šli v ponedeljek na morje, sicer kao na bolj osamljeno plažo, pa je bilo kar precej ljudi in vsaj 5 psov. Zadevo sem rešila tako, da je Luna imela za vsak slučaj pripeto tanko vrvico, če bi jo prijelo lumpat. Je pa v glavnem plavala za nama, ko se je pa utrudila in šla proti obali, sem šla pa za njo.
Drugače pa bo šla tudi prvič letos z nami na pravo morje in sva tako tudi namenoma izbrala zelo samotni otok. Bomo videli kako bo.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: ka ty a , nedelja, 09.07.2006 : 07:48:53
http://www.moj-album.com/uredi/katyika/2724962/?os=3943461


naš se pa kar sem notri spravi ;D ;D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Cowgirl , ponedeljek, 17.07.2006 : 11:30:10
Za vse pasje neplavalce in take ki se ukvarjate z malo bolj adrenalinskimi športi z vašim psom (rafting, kajak, kanu...) imajo v nekaterih trgovinah za naše pesjančke tudi "life-jacket" za pse. 
Poglejte v zooticu. Imajo tudi različne velikosti, tako da bodo dobili zadevo tud večji kužiji! Pa obilo mokrih užitkov!


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: skogkatt , sobota, 19.08.2006 : 12:26:42
Cowgirl!

Resnično hvala za tvoj nasvet tukaj, saj je moj neplavalec dejansko ratal plavalec.
Čeprav nikoli nisem bila pozorna in se ne bi spomnila tega jopiča, sem kot zakleto ravno pred dopustom na nemški TV gledala živalsko oddajo, in so imeli reportažo o plavanju s psi. Tudi tam so navedli, da je za še neplavalce to včasih tisto kar jih spravi k plavanju. Ob tem sem se spomnila še tvojega prispevka, da je kar koristna stvar, in tako smo šli v nabavo tega jopiča  :)

Tako dobro se je počutil v jopiču, da je kar naenkrat zaplaval  :D
Nekaj slikic v albumu!
http://skogkatt.moj-album.com/album/4498004/


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Rincy , sobota, 19.08.2006 : 12:47:00
Skogkatt:Koliko pa približno pride tale jopič? Kaj pa če mu ga daš dol,potem ne gre plavat?

lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: skogkatt , sobota, 19.08.2006 : 12:51:14
Jopič je bil nekje 5.900 SIT

A veš da ne vem, če bi ali ne brez jopiča.
Zdaj na morju ga je pač imel na sebi, nisem hotela da izgubi volje  ;D
Od takrat pa še nismo bili v vodi, tako da nismo poskusili.
Bom poročala! ;)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Rincy , sobota, 19.08.2006 : 12:52:20
Hvala!  :) mogoče bomo pa poskusli  ;)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: aska2005 , sobota, 19.08.2006 : 22:53:32
Tudi pri Aski bom mogoče poskusila s temle jopičem. Nikakor noče in noče plavati. Po vodi sicer rada čofotala, a samo tam kjer seže do dna, kaj več pa si ne upa :)...lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Stella , sreda, 08.11.2006 : 15:10:46
Resitev je tudi v tem, da ti plavas hitreje od psa in da te ujame sele na obali oz. tam, kjer lahko stopi na tla.

Ali je to sploh mogoče? Jaz se smatram za precej dobro plavalko pa lih kolikorkoli prednosti mi 'pusti' ben me v sekundi dobi. pa lahko plavam na vso moč!
potem pa plava ko norec okrog mene in hoče da se ga primem in potem me valda vlači ven iz vode. če se pa slučajno predolgo obiram mi pa začne lest na glavo in oh in sploh težit. no ko se ga primem me pa potem navadno vleče proti obali, če ga pa obrnem kam drugam pa pač v tisto smer. takrat ga nič drugega ne zanima. je precej težavno it z njim kam v bližino vode, sploh če so otroci, ki čofotajo ker potem ne da miru. joka, vleče, cvili, laja, skače po luftu... pač hoče vsakega reševat.
no na srečo me še nikoli ni popraskal, pa tudi nikogar drugega mu še ni uspelo 'rešit'. me je bilo pa že precej strah ker FUUUUL daleč plava, da ne bi mogel nazaj. ali pes sploh lahko oceni, če bo zmogel priplavati nazaj? tudi ko mene rešuje mu ni nikoli zadosti, pa se mi potem že zdi, da še sebe komaj drži nad gladino ampak ko prideva na obalo hoče še in še. verjetno je jopič res dobra rešitev tudi v mojem primeru...


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: kiky , petek, 21.09.2007 : 14:37:05
čaw!
imam belega višavčka ki ne zna plavati-ne upa si v vodo razen v potok kako ga pripraviti do tega da se bo kopal???

lp


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: aska2005 , sobota, 29.09.2007 : 06:33:17
kiky ne obremennjuj se preveč s tem ali bo pes hotel plavati ali ne. Jaz sem se že sprijaznila s tem, da bo Aska rajši samo čofotala v vodi in ne plavala. Mogoče pa me pa vseeno kdaj preseneti :D Pač dokler čuti dno, je vse ok, kar je globje, pa noče it oz zaplavati.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Patrishk. , nedelja, 19.04.2009 : 16:43:21
Kako je pa s pekinezerji ? moj Tarzan sovraži vodo  ko ga kopam v tušu, luže tudi ne mara preveč , morje pa obožuje . ali je kaj narobe z njim ali pa je vse uredu ?


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: ka ty a , nedelja, 19.04.2009 : 16:45:31
Nič ni narobe. Moj tudi rad plava  v morju, rekah,... Tuša pa nikakor ne mara. ;)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: aska2005 , nedelja, 19.04.2009 : 16:57:31
Moj prejšnji pes je oboževal vodo, a to samo kot so npr. luže, mlakuže, jezera, reke, morje, kjer je veselo čofotal, kjer je bilo možno plaval ter tauhal. A, kopanja v banji pa ni maral. Se je upiral kar lepo, a vedno zanj neuspešno in poseldica je bila - lep, dišeči Kanček z mehko dlakico (ko se je ta posušila) ;D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: tina.g , nedelja, 19.04.2009 : 20:13:02
Moj pes , pa je čuden. Obožuje kopanje v bani. Če ji nalijem malo vode in dam v bano par igrač, bi ostala v bani ure in ure. Tudi, ko se jaz tuširam, sili v kopalnico in seveda v bano.Plava pa tudi ne. Samo do kolen gre v vodo.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: ka ty a , nedelja, 19.04.2009 : 20:15:01
Kako so si različni naši zlati psi :D


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: ika , ponedeljek, 20.04.2009 : 12:30:22
Za našega papillona je voda huda kazen in ˝stvar˝ ki ne sme obstajati za druga kot pitje. Smo bili v soboto na morju. In sem mu samo tačke pomočla v vodo pa je bil tako ˝bogi˝, kot da bi ga doletelo nevemkaj. Pa tudi potem ko smo ob morju po pomolih hodili je postal ves nervozen in se začel sliniti,če smo hodili preblizu.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Andie , nedelja, 11.04.2010 : 19:27:04
Mene pa zanima, kdaj gre mladiček lahko prvič v morje?
Sama dobim višavčka ob koncu maja in me zanima, če ga lahko sredi avgusta vzamem sabo na morje in če gre lahko /če mu bo pasalo gre v morje :)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Uma , nedelja, 02.05.2010 : 11:38:14
Seveda ga lahko vzameš. V morje naj gre, če mu bo pasalo, ena izmed mojih zelo rada plava, drugi pa bolj kot ne tacajo po vodi, ne sili ga v nič, pa bo najboljše.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Andie , nedelja, 02.05.2010 : 11:57:18
Hvala za odgovor :)


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: AngSeter , nedelja, 02.05.2010 : 15:39:09
Če bo to morje čez mejo, mora biti cepljen proti steklini vsaj en mesec prej - pravila.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Andie , nedelja, 02.05.2010 : 19:44:09
Če je Slovensko pa ni problemov?


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: SunnyDay , ponedeljek, 03.05.2010 : 09:13:47
Pri nas mora biti pes cepljen proti steklini in čipiran pri treh mesecih.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: AngSeter , ponedeljek, 03.05.2010 : 15:54:37
Če greš čez mejo kontrolirajo. Pri nas maš pa isto verjetnost na morju ali doma ;)

Če si se odločla počakat s steklino, je čisto vseeno kje si. Je pa v vsakem primeru priporočljiovo, da je pes čipiran in to čimprej, če morda še ni, ko ga dobiš.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: eva84 , petek, 06.08.2010 : 12:21:18
Mene pa zanima v kakšno vodo spustite svoje pesjanarje. Mislim ok za morje, Kolpo, Bled še razumem - tam se nenazadnje tudi ljudje kopajo. Kaj pa recimo kakšna Kamniška Bistrica ali vaški potočki? Skratka ali psu pustite, da plava tudi takrat, ko ne veste, kako čista je voda, od kje prihaja?

Mi se bomo kmalu preselili in imamo 15 m od hiše en potoček in malo naprej Bistrico. Ko sem bila majhna sem se tudi sama kopala v Bistrici, zdaj pa ne vem, če bi šla noter, ker včasih čudno smrdi  ???


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: fižolova župca , petek, 06.08.2010 : 12:30:46
Ocenimo pač. V onesnaženo ne, v recimo srednje dobro vodo pa brez problema. V Bistrici (če je to Kamniška) smo se tudi mi kopali, ko smo bili majhni. Je bilo čist fino, le v banjo so nas potem zmetali doma. Jaz bi jo pustila, če je bolj občutljiva, bi jo mogoče doma potem na hitro stuširala.
V fejst umazano pa ne (tako kot tudi sami ne bi šli vanjo), ni fajn ne za kožo, še manj pa zato, ker jo zraven nekaj vedno popijejo. Boš pa sama videla, nekateri že od pitja mrzle vode lahko drisko fašejo. Drugi pa brez posledic žurajo, samo da zagledajo mlakužo.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: miskica , petek, 06.08.2010 : 12:39:46
Mi živimo ob Kamniški Bistrici in ti lahko povem, da našo spuščam not "po občutku". Nad Papirnico Količevo jo, nižje pa raje ne. V razne majhne pritoke Bistrice tudi raje ne.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Cats , petek, 06.08.2010 : 13:17:55
To verjetno ni odgovor na vprašanje, pa vendar: podatki o kakovosti kopalnih voda, ki se vzorčijo na 14 dni, so dostopni na spletnem naslovu http://www.arso.gov.si/vode/kopalne%20vode/



Naslov: Re: plavanje
Poslano od: miskica , petek, 06.08.2010 : 13:18:50
Heheh, hvala cats, škoda, da vseh naših lokalnih voda ne vzorčijo.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Cats , petek, 06.08.2010 : 13:23:39
Bi bilo za poiskat še na Institutu za javno zdravje ali kakor se že temu reče. Ne vem natančno, če vsak vzorčuje zase ali vzamejo podatke od ARSO.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: miskica , petek, 06.08.2010 : 13:25:44
IVZ se reče :) http://www.ivz.si/?ni=116
Ampak niso pretirano ažurni, kolikor imam v spominu, to delajo bolj enkrat letno.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Lanabela , petek, 06.08.2010 : 14:16:24
Mi mirno spuščamo v Bistrico vse do čistilne naprave (nižje pa res ne), pa tudi v Mlinščico in Pšato. Danes je Bistrica bistveno bolj čista, kot je bila pred recimo 30 leti, ko si dejansko lahko fasal izpuščaje (ene take svinjske, ki se jih potem zlepa nisi več znebil) če si se preveč namakal notri. Naše psice niso občutljive in nimajo alergij - pa menim, da je voda, v kateri uspevajo ribe dovolj dobra za namočit. Je pa vseeno fino, če imaš vodo s seboj in daš psu piti prej preden ga spustiš v vodo - tako da požlampa manj rečne vode.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Uma , petek, 06.08.2010 : 14:35:35
Mi spuščamo naše pse v Savinjo, Hudinjo in Šmartinsko...čeprav sem ravno prejšnji teden od veta poslušala pridigo, kot da jih bom s tem najmanj ubila in mi boso vsi v neizmernih izpuščajih.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Lanabela , petek, 06.08.2010 : 14:54:12
haha, kaj bi šele rekel, če bi pristavila zraven, da recimo tudi pijejo vodo iz luž in in občasno požro kakšno crko in ujamejo kakšno miš.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: v.i. , petek, 06.08.2010 : 23:25:59
Kako je pa kaj z Ljubljanico in Savo? Moj pes se kopa v Ljubljanici ter Savi in do zdaj še ni bilo nobenih problemov...Ga pa po kopanju v reki doma sperem z vodo.


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: Andie , ponedeljek, 23.08.2010 : 23:25:06
Js svojega spustim brez problema v Bistrico malo naprej od Lidla v Domžalah kjer se da prit do vode pa ni nobenega problema, saj do zdej ne. (:


Naslov: Re: plavanje
Poslano od: alexx , torek, 24.08.2010 : 10:15:23
Na Gorenjskem je Sava (baje) primerna tudi za kopanje, Kokra pa ne...
Zanimivo - ker če gledaš tako "na uč", zgleda Kokra neprimerno bolj čista!

V Kranju torej psa spuščamo samo še v Savo.  ;)
(ker je ena rit scrkljana, ki takoj faše izpuščaje)

Kosorep žal odpade: http://www.kranj.si/povezava.aspx?pid=942
(eno izmed najljubših in najboljših pasjih sprehajališč tu okoli)