mojpes.net

o psih => Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni => Sporočilo, začeto od: Zamarro , petek, 06.12.2002 : 16:07:43



Naslov: bolhe
Poslano od: Zamarro , petek, 06.12.2002 : 16:07:43
kako ste se spravili nad bolhe?
Mi našega kužka pogosto kopamo,mu vsak teden operemo njegove stvari,kupili smo neki sprej za bolhe, pa ovratnico....pa ima še vedno bolhe! Pa saj ne da bi jih imel grozno veliko, samo tu in tam kakšna...samo je to vseeno preveč, ker živi v stanovanju in ne more povsod bolh trosit(zdaj se mi že zdi, da vse po meni leze)...prosim pomagajte!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Sally , petek, 06.12.2002 : 16:51:45
Frontline - ampule ali spray in cisto nic drugega! ;)

Vse ostale (komercialne) variante pri moji prejsnji mrcini niso delovale. Pri sedanjih sem ostala pri tem in moram reci, da sem ze pozabila, kako bolha sploh zgleda... ;D ;D ;D


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Miska , petek, 06.12.2002 : 17:10:52
Tako kot je rekla Sally: FRONTLINE ampule. Pa posvetuj se z veterinarjem, ker se dozirajo glede na tezo psa.  Frontline ampulo stisnes psu na tilnik in ga potem kaksen dan tam ni priporocljivo prijemat, bozat. Deluje pa frontline 3 mesece in sicer proti bolham in klopom.

LP,
    Miska


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Tara , petek, 06.12.2002 : 18:23:42
Se pridružujem mnenju mojih predhodnic. Torej, ampule Frontline so tudi pri Tari učinkovite kar se tiče bolh in kar me še posebej veseli-tudi proti klopom.  ;D Sicer pa se mi zdi, da je podobna tema v obsežnejši varianti že odprta in še tam poglej za mnenja in nasvete. Lp


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TT , petek, 06.12.2002 : 19:04:15
Jaz pri psicki uporabljam STRONGHOLD ampule, pri psu pa FRONTLINE. Ce grem na sprehod po gozdu, pa ju nasprejam se s Frontline sprejem.
Glede na rezultate, sem bolj zadovoljna s stronghold-om. Frontline ne drzi 3 mesece, ceprav proizvajalec to zagotavlja - preverjeno, vsaj pri mojih psih je tako!
Je pa velika razlika v ceni: za eno ampulo strongholda dobis dve ampuli fronline-a.
Vecina veterinarjev prodaja fronline, ker je cenovno ugodnejsi in se zato lazje prodaja. (To sem izvedela iz prve roke - prijatelja veterinarja)

Najbolje je da poskusis oboje, potem pa se glede na rezultate pri svojem psu, odlocis.

LP

Silvia


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Nanook , petek, 06.12.2002 : 20:29:55
Tudi jaz Taronu dajem Frontline in je en izmed redkih psov, ki mu še drži tri mesece (tako proti klopom kot proti bolham).


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Sally , petek, 06.12.2002 : 21:01:50
Pozabila sem dopisati, da tudi mojima drzi 3 mesece proti bolham, ce ne celo vec vcasih... Je pac odvisno od psa do psa... Za klope resda manj, a imamo sreco z njimi, ce pa se ze pojavijo, se je se najbolje obnesel Biokill...

Je pa res, da je Stronghold dober tudi proti filariozi, ki je prisotna predvsem na nasem koncu (Obala)... Ampak za tega nadleznega parazita imam se vedno raje tabletke ali injekcijo, ker se mi zdi varneje.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kaja , sobota, 07.12.2002 : 11:02:36
Jaz sem zdaj že trikrat uporabila Desektin za "razbolhavanje" stanovanja. Seveda pa zraven še Frontline. Desektin se prodaja v lekarnah, je kar precej drag, pa navodila je treba dobro prebrati, ker je strupen za ljudi, pse in ostale male domače živali. Ampak ko sem imela občutek, da bolhe grizejo že mene, sem kupila Desektin. lp


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Polona , sobota, 07.12.2002 : 15:35:39
Jaz tudi ta problem resujem z ampulami Frontline, vendar ko je to jesen dobil bolhe jih nikakor nisem mogla odpravit. In sem kupila se tablete PROGRAM proti bolham. In zdaj mu cez zimo vsak mesec lepo dam tableto in je mir. Bolh ni vec. Samo bom spomladi zacela dodajat tudi Frontline zaradi klopov. Ne vem, no meni je Program full pomagal.

lp, Polona


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lonck , ponedeljek, 30.12.2002 : 13:41:31
mi2 sva dobila tut stronghold sam se jakc še zmeri čoha kt zmešan...aj možn da nima bolh ampak da je alergičen na kj druzga?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: DeeDee , sreda, 08.01.2003 : 13:21:49
Lončk, seveda je možno, da je kaj drugega!

Jaz sem bila s svojo labradorko vsaj 5x pri veterinarju zaradi njenega že skoraj histeričnega praskanja. Ker se je toliko praskala in lizala je na tački ostala popolnoma brez dlake in potem je nastala še gnojna rana.
Najprej smo se zadeve lotili s Strongholdom, da se je ovrgla možnost zajedalcev. Najbolj smo sumili garje, ki so se ravno takrat zelo razpasle. Potem sem zamenjala hrano (iz Nutro na Hill's) in ji pričela dodajati Dermatin. Vsak dan sem v hrano vmešala surov zmlet korenček, žličko jabolčnega kisa in deci koprivinega čaja. Stanje se ji je v dveh tednih zelo izboljšalo in rana zacelila. Tako da sploh nisva šle na testiranje za alergije. Sem ji pa pred enim tednom ponovno začela dajati Nutro in bom videla, če se bo praskanje ponovilo.

Priporočam ti, da svojemu kužku najprej zamenjaš hrano. Če pa po kakšnem tednu ne bo bolje, se oglasi pri veterinarju.



Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Pia , petek, 23.01.2004 : 17:28:10
Ja tudi pri nas smo dobili bolhe. Sicer ne vem od kod in kako pa vseeno.
Zanima me kaj bi uoirabili na mojem mestu, glede na to da sta psa dva. Nonstop umivata drug drugega, da ju ločim ne pride v poštev, frontline ne upam dat ker se ližeta in je strupen. Imate kako idejo? Kako je z ovratnicami? Pomagajte
Hvala in lp, Pia


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Teja , petek, 23.01.2004 : 22:10:52
Zamarro!
Si pomisli tudi na kakšen sprej za špranje v stanovanju itd??
To je največji problem v stanovanju, ker je večina bolšje populacije povsod tam, kjer pes hodi- v okolici :(
Nekje sem zasledila, da je na psu LE 10% bolšjega sveta v naših stanovanjih ;D :-X
Če pes že ima bolhe, priporočam frontline + sredstva za razpršitev po stanovanju. Če želimo popolnoma odpraviti bolhe, morajo biti ''špranje'' v stanovanju glavna tarča; ko je v našo hišo muc prinesel bolhe (in so se z njimi ''okužili'' še preostali malo bolj odlakani člani ::) ) sem pršila špranje kot zmešana, da sem se bolh znebila.


Tudi za preventivo sem zvesta Frontline-u!!


Naslov: Grizenje tačk!
Poslano od: Ales2010 , sobota, 24.04.2004 : 16:37:50
Pozdravljeni!

Vceraj sm koncno dobil svojega malega zlatega prinašalčka.Star je 8 tednov.

Me pa zanima zakaj skos grize zadnje tačke in tam okoli repa. Mislim da ga srbi ali pa kaj podobnega. Prosim svetujte mi kako naj malemu pomagam.

Hvala.


Naslov: Re:Grizenje tačk!
Poslano od: Chris , sobota, 24.04.2004 : 18:40:23
Mogoče je to http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=400


Naslov: Re:Grizenje tačk!
Poslano od: Ales2010 , sobota, 24.04.2004 : 19:35:51
Mislim da ni tistle ker se kuža ne drsa po tleh in nima nič rdeče kože okoli ritke.

Je možno da ima že bolhe???In če jih ima s čim lahko ukrepam?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Simon_in_Bay , nedelja, 27.06.2004 : 17:12:31
Zanima me mnenje:
psička sicer nima bolh, se pa bojim, da bi jihdobila, ker okoli hiše kamor občasno pride na obisk se klati kar nekaj sosedovih mačk. Vem, da so tudi bolhe, saj smo jih že videli lesti po nogah >:(. Sedaj sva se igrala pred hišo in ko sem prišel v stanovanje mi je lezlo najmanj 10 bolh po nogah. Psička sicer dobiva Frontline ampule, ampak glede na to kako so učinkovite na klope, se bojim da ne bi pomagale niti proti bolham. Naj jo pred spanjem pošpricam še npr. z Biokilom?
Hvala in lp.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: SaraG , petek, 30.07.2004 : 13:07:11
Živjo!
Mene pa zanima, če so te ampule proti bolham in klopom primerne tudi za mladičke, oz. koliko mora biti kuža star, da mu jih lahko dam?   ???


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Chris , petek, 30.07.2004 : 14:06:00
Malo nazaj vsi govorite, da Frontline drži 3 mesece. Vendar na navodilih piše da drži 1 mesec proti bolham in 4 tedne proti klopom. ??? Pa moj se še kar toliko praska in nič manj, kot se je 2 tedna preden je dobil ampulo, ko sem na njem opazil bolho.....

SaraG meni so rekli, da mora biti star vsaj 10 tednov.

Lp


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: bina , petek, 30.07.2004 : 14:36:29
Malo nazaj vsi govorite, da Frontline drži 3 mesece. Vendar na navodilih piše da drži 1 mesec proti bolham in 4 tedne proti klopom. ??? Pa moj se še kar toliko praska in nič manj, kot se je 2 tedna preden je dobil ampulo, ko sem na njem opazil bolho.....
jaz sem tudi že nekje napisala, da je naš Bero po ampulah Frontlina dobil bolhe :o Od takrat ima navadno ovratnico in bolh nikoli več ni imel (od tega so že 4 leta).

Lp jana


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Afna , petek, 30.07.2004 : 15:23:17
Citat
jaz sem tudi že nekje napisala, da je naš Bero po ampulah Frontlina dobil bolhe  


Zanimivo... Pri nas pa Frontline krasno deluje... Liza še nikoli ni imela niti ene bolhe niti klopa, pa čeprav se večkrat "druži" z bolhatimi krznenimi bitji...  ???


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: bolhica , petek, 06.08.2004 : 16:37:54
Naš psiček je star 3 mesece in (še) nima bolh. Glede na to da bi vsi radi obvarovali naše ljubljenčke pred bolhami in klopi, mislim da bi že bil čas da mu kupimo tabletke ali ne ? (glede na starost). Zanima me tudi kakšna je razlika med Frontline in Program ?? koliko stanejo te tabletke, koliko jih je v paketu, koliko krat se dajo kužku itd..? Sicer mi je prejšnja lastnica predlagala program ampak nekateri enostavno prisegajo na frontline hmmm:-\ in pa zanima me še pri kakšni starosti ste vi dali psičku 1 tabletko (ko ste zagledali bolho ali prej ;))

pa lp, bolhica ;)


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: bolhica , petek, 06.08.2004 : 16:42:10
aja še nekaj sem pozabila ;D emm kako delujejo te tabletke ? ali bolho ubijejo, preženejo, bolho sterilizirajo itd.. ?  ??? ne se smejat moji nevednosti :P


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: bina , petek, 06.08.2004 : 16:44:51
Citat
pa zanima me še pri kakšni starosti ste vi dali psičku 1 tabletko (ko ste zagledali bolho ali prej

Moja psica je stara 15 mesecev pa še ni nikoli dobila Frontlina niti drugih preparatov proti bolham. Drugi pes ima ovratnico.

Psici pa ravno v teh dneh kupujem ovratnico. Sem ji že zadnjič kupila 60 cm dolgo, pa ji je premajhna :-[ :P

Lp Jana


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Chris , petek, 06.08.2004 : 18:38:34
aja še nekaj sem pozabila ;D emm kako delujejo te tabletke ? ali bolho ubijejo, preženejo, bolho sterilizirajo itd.. ?  ??? ne se smejat moji nevednosti :P

Najbrž misliš ampulo in ne tabletke? Psa se s tekočino namaže po vratu in nad sprednjimi kolki, da preide v kri psa in potem preko krvi, ki jo zaučije bolha ali klop, deluje na njun živčni sistem in ju tako ubije. Mislim da je cena odvisna od teže psa.

Lp


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: ninci , petek, 06.08.2004 : 18:53:30
Chris najbrž je mislila tabletke Program. Tabletke Program pa bolhe sterilizirajo.

LP nina


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: bolhica , petek, 06.08.2004 : 19:06:58
Potem pa je frontline ampula, ki se namaže (heh jaz pa mislila da jo more pojest ::) :P), program pa tabletke (ki jih vrjetno poje s hrano ?). Ja razlika pa je v tem da frontline ubije, program sterilizira.. aaaaha ;D ampak še vedno ne vem kaj bi blo boljše za bolhe & klope.. hmmm ??? bo pač treba probat;)

Lp, bolhica


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: ninci , petek, 06.08.2004 : 19:14:28
Prgram je smao za bolhe, na klope nima učinka, Frontline naj bi deloval na oboje, ampak pri mojem ne deluje :P

Mi uporabljamo eterično olje in do sedaj nimamo problemov, poleg tega da je bolj učinkovito je še ceneje  ;)

LP nina


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: MyMy , torek, 10.08.2004 : 15:57:22
No..moj ORy ma tudi bolhe..tiste nagravžne ćrne :P :PPa je dobil stronghold pa ni nič pomagalo..Za Frontline pa je prelahki..Nimajo doz za tak mičkene kužke ;D ;D ;D
In..kaj naj zdaj naredim?Skopala sem ga..pa nič ne pomaga..Neke praške pa tud ne bi uporabljala...Obstaja kak učinkovit šampon?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: S , torek, 10.08.2004 : 16:09:38
Živjo!

V sosednjem bloku je ena gospa s čivavo in mislim, da je rekla da ji da kar mačji Frontlain.

Saj je ta mali Frontlajn do 10 kg, jjaz bi mu dala samo pol ampule. Ali si se že kaj pozanimala pri veterinarjih?

lp


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: MyMy , torek, 10.08.2004 : 16:24:17
Ja..veterinar mi ne priporoča Frontline za mojga Orčota..Zdaj pa nevem kaj naj naredim..So bolhe lahko tudi nevarne??

LP MYMY


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: S , torek, 10.08.2004 : 16:34:01
Ja bolhe so kar nevarne. S tem ko pikajo pse jih nervirajo, lahko je tudi kakšen kuža alergičen na bolšje pike in dobi vnetje, ki zelo srbi. V glavnem je to neprijetna zadeva.

Prenašajo pa tudi jajčece trakulj. Tako, da bi lahko rekli, da so kar nevarne.

Če srečam gospo iz sosednjega blika s čivavo jo povprašam, ok?

LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: MyMy , torek, 10.08.2004 : 16:52:31
Ja..prosim jo vprašaj..Sem pa čisto pozabla da mamo doma nek šprej proti bolham..nevem kako se reče Dexter,Deksel..nevem točno..In nevem če je ta stvar premočna za čivavco?

lp mymy


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: JennyK , petek, 13.08.2004 : 09:09:39
Oj, Mymy; moja psica je tezka tocno 2 kg in se nima 4 mesece. Pa sem ji vceraj prvic dala ampulo Frontline-a. Namrec zadnjih nekaj dni se praska kakor zmesana! Vceraj sva zato obiskali veta; razlog praskanja so neki posebni klopi (zelo zelo majceni, da ga prakticno niti ne porajtas; eni so crni, drugi rumeni. Za te rumene, je nek poseben izraz, ki sem ga zal pozabila). Ti nesrecni zajedalci pa se nahajajo v Istri in jih je kuzika dobila na morju. Sicer zelo skrbim za njeno dlako in jo vsakodnevno razcesavam, pa teh malih nesrecnikov sploh nisem porajtala. Torej, da skrajsam: vet mi je dal Frontline, ki baje deluje preventivno (kot je bilo ze zgoraj napisano na klope in bolhe) in pa tudi kurativno. Torej naj bi po moji logiki ti majhni klopi pocrkali?! Upam, saj je grozno gledat psa, ki se pol dneva samo praska... Sem pa opazila, da se je nekaj ur po iztisnjenju ampule se intenzivneje praskala...
Aha, Frontline se lahko daje kuzom, starejsim od 3.mesecev in tezjih od 2 kg... Tako so meni razlozili; upam da se ne motim.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: RANA , nedelja, 05.09.2004 : 10:32:18
ziv!
Imam vprasanje in mocno upam, da mi kdo zna pomagati!
No takole je: vceraj sem psicki dala ampulo Frontline, malo potem pa sem opazila dve bolhi, ki sta se plazili po njej. Seveda takoj panika, pa v banjo in sem jo skopala s samponom Zyzek. Ker pa se mi zdi, da naj psa po tem, ko mu das ampulo, ne bi kopal, zdaj ne vem, kdaj ji lahko spet dam ampulo oz. ali bo tista, ki sem ji jo dala par ur preden sem jo skopala vseeno kaj prijela???
Hvala za pomoc in lep soncen dan!
Rana


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Sassy , nedelja, 05.09.2004 : 12:05:45
ja če se je že posušilo oz. je bilo res že nekaj ur zatem, je verjetnost da je že prešlo v kri, samo 100% pa nisem.  
mymy: meni so tudi pri veterinarju odsvetovali frontline ampulo za čivavo ker je premajhna. so mi pa rekli da se frontline spray dobi na hrvaškem in ker sem šla ravno na morje sem ga tam tudi kupila. bolje to kot da jo vozim vsak mesec k veterinarju na špricanje. in ta sprej lahko uporabljam tako za mačko kot za psa. samo za tavelikega pesjana so mi pa piporočili kapsulo ker bi porabila preveč spreja. sem pa izvedela tudi da je najhuje sedaj ko je vroče in bolhe skačejo kot nore, pozimi pa tega problema ni, zato je takrat najbolje izvesti čistilno akcijo stanovanja.  v glavnem jaz zdaj uvajam sprej na mački in čivavi, na tavelikemu pa ampulo in bomo videli kaj bo.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Sassy , nedelja, 05.09.2004 : 12:08:00
aja pa še to: zelo redko katera bolha ostane na psu, ker to ni njihovo stalno bivališče, stanujejo večinoma v tepihih, kavčih itd. na psa, mačko pridejo malo pogrizejo, pa spet nazaj.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: n3wfka , nedelja, 05.09.2004 : 13:04:38
Zdravo!

Jaz mam novofundlandca, ki se zadnje čase kar močno praska. Pred nekaj dnevi sem mu dala ampulo frontline-a in se je praskanje nekoliko ublažilo, čeprav se občasno še vedno praska pod pazduhami, po vratu in se grizlja in liže po nogah. Preden sem mu dala frontline, se je praskal kar naprej. Sprva sem pomislila na garje, ampak se simptomi nekako ne skladajo. Dlaka mu ni povsem izpadla, ampak se mu je samo zredčila in sicer na prsih in spodaj na stranskem delu trebuha. Na trebuhu se mu zdaj že počasi zarašča, na prsih pa ostaja isto. Potem sem z veterinarjevim namigom prišla do sklepa, da ima bolhe. Zdaj pa tudi v to dvomim, ker jih praktično nisem nikoli opazila, pa četudi psa veliko česem in sem v stiku z njim. Tukaj sem brala, da ste bolhe opazili celo, ko so lezle po vas :o. Jaz jih nisem. Ne vem ali zato, ker je pes črn ali pa jaz bolham nisem všeč  ::). Pa še nekaj je problem. Na tistih delih telesa, ki sem jih navedla (prsi, vrat, noge), ima zelo nenavadno kožo. Ni hrastasta, ampak nekako hrapava. Se pravi, ni gladka kot recimo po hrbtu. Taka je še posebej na prsih in po vratu. Če med česanjem s krtačo podrgnem po njej, se kar praši...kot nekakšen prhljaj. Psa pa to nič ne boli, ampak mu celo paše. Pojma nimam, kaj bi to bilo. Ali ima kdo podobne težave oz. jih je imel?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Sassy , nedelja, 05.09.2004 : 16:49:47
ja verjetno ima malo izsišeno kožo. poletje, vročina, menjavanje dlake, itd. čez brikete mu daj malo olivnega olja, je zelo zdravo za dlako. morda se mu bo malo izboljšalo. ali si ga kaj kopala v zadnjem času pa nisi dobo sprala šampona? ali pa če je bil na morju ali kaj takega? pomoje ni nič resnega.. upam da bo vse v redu.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: sisi , ponedeljek, 20.09.2004 : 09:12:23
Živjo!
Sama imam maltežanko staro leto in pol .Pred bolham sem jo zaščitla z tabletam program in ampulo frontline a glej ga zlomka letos na moru je dobila dve bolhi in panika je bila velika .Odstranili smo obe a vseeno se sprašujem kako to da je bolhi sploh dobila saj bi naj bila takšna zaščita več kot dovolj.Zanima me kaj se sploh še da kupiti za zaščito in da bolh res ne dobi.Naša je imela bolhi ,ki sta lezli po njej ne skakali.Kako opaziš bolho če je na kakšnem tepihu,koci ali kje drugje na tleh.S kom razkužiš prostor in se znebiš golazni.To me zanima preventivno saj nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.LP in čim manj bolh! ;)


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Bonie , ponedeljek, 20.09.2004 : 09:24:46
Sisi, frontline deluje tako, da ko se bolha napije, se zastrupi in umre. Program pa kolikor vem, samo sterilizira bolhe. Ti si najverjetneje bolhi našla še preden sta se uspeli prisesati na psa. Po mojem mnenju je tvoja zaščita čisto zadostna. Moraš pa vedeti, da so psi na sprehodu, v srečanju z drugimi psmi, vedno izpostavljeni možnosti, da domov prinesejo kakšno bolho. Kljub temu pa če imaš psa zaščitenega (frontline...), se bolhe ne bodo naselile na psu. Vseeno je pa dobro, da vsakih toliko časa s spreji proti bolham za predmete (dobiš jih v zoo trgovinah, pa tudi kje drugje med sredstvi za uničevanje mrčesa), pošpricaš ležišče psa. Če pa tvoj pes spi na kakšnih blazinicah, dekah, pa verjetno veš, da moraš tudi te redno prati.

LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Bianca , sreda, 22.09.2004 : 20:13:28
Tudi jaz sem bila že pri veterinarju dvakrat in mi je dal ampulo frontlina nekaj časa pomaga a je to samo en mesec al kako?
Kje pa lahko kupiš Frontline spray? Vet, pravi da ga nima >:(


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Sassy , sobota, 25.09.2004 : 11:20:34
frontline spray dobiš na hrvaškem, pri nas se ga ne dobi, ne vem zakaj. če imaš večjega psa se ti bolj splača uporabljati ampule,  če je pes manjši pa spray.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: rem , četrtek, 30.09.2004 : 14:05:08
 :oFrontline ampule delujejo sigurno, vendar jih je potrebno nanašati redno , vsake tri mesece, ker se delovanje navezuje, glede na nanos, podobno kot antibiotik, če ne doziraš točno ni učinka, učinek, pa tudi ni v enem dnevu :P :P


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: sisi , sobota, 02.10.2004 : 23:05:26
Živjo!
Moja psička je imela program tablete in frontline ampulo pa je vseeno dobila bolhe.Res je da smo takoj opazili in ubili bolho a na psičko so vseeno prišle.Doziram točno po navodilu in ni bilo s tem kaj narobe tako ,da se sedaj bojim da bi bolhe dobila še kdaj.LP in čim manj te golazni! ;)


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: irenchy , nedelja, 03.10.2004 : 08:46:59
o!
Ko sem mu prvič dala ampulo frontline ni bilo več sledu o bolhah in ne o klopih! Zgleda, da na enih psih bolje primeme kot na drugih! Mislim, da se da kupiti še eno bolj močno zadevo kot je frontline! Se bom pozanimala pa sporočim!!! ;D


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 04.10.2004 : 09:06:33
Mislim, da se da kupiti še eno bolj močno zadevo kot je frontline! Se bom pozanimala pa sporočim!!! ;D

Stronghold???


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: TagTu , ponedeljek, 04.10.2004 : 10:36:11
Stronghold je proti bolham popolnoma neučinkovit - vsaj jaz imam tako izkušnjo.
Kaj pa Regarde - ima kdo izkušnjo s tem?

LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: linchaich , ponedeljek, 04.10.2004 : 10:46:42
Nekaj o Regard-u so govorili ze v temi Juhu...klopi so spet tu (http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=339;start=msg13055#msg13055)!

Sem dala povezavo kar direktno na link, kjer je omenjeno to "sredstvo"!


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Tia , četrtek, 07.10.2004 : 23:29:12
Mi imamo z Regardom zelo dobre izkušnje; kljub vsakodnevnim sprehodom po gozdu Luna ni dobila nobenega klopa (bolh pa tudi ne). Je pa samo nanašanje - posebno pri dolgodlakih psih, ki se jih pogosto kopa- dokaj zamudno ...


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Ajda , petek, 08.10.2004 : 06:35:13
Mi smo lani spomladi uporabili Regard in imeli mir celo poletje. Nanašanje je pa res zamudno. Ampak imam občutek, da so najbolj učinkovita prav sredstva, ki se jih nanaša po celem telesu psa (tudi Frontline sprej je menda bolj učinkovit kot ampula).


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: TagTu , petek, 08.10.2004 : 08:41:28
Frontline-u sploh ne zaupam več. Predvčerajšnjim uporabila ampulo in včeraj prinesla domov bolho??!!

Naslednjič poskusim Regarde.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Tia , petek, 08.10.2004 : 22:25:48
Problem je samo v tem, da se po vsakem kopanju Regard spere - potem ga je treba nanesti znova ....


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Geri , sreda, 13.10.2004 : 21:32:18
Ojla!

MEni so v trgovin rekli, naj bi bilo ugotovljeno, da Frontline ampule povzročajo raka na koži... sedaj sem zeloo v skrbeh, saj mojima psičkama dajem te ampule že vrsto let, ker so zelo zanesljive proti bolham. Sicer jih ne dajem na en mesec ampak na 3-4, ker to pri meni zadostuje.

Lp!


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Chris , četrtek, 14.10.2004 : 14:36:42
Čivava, kje pa je bilo to ugotovljeno, študija, poizkus s katerim so dokazali, kje je bilo to objavljeno, v kakšnem članku v znanstveni reviji.... V glavnem kje so to izvedeli?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Geri , četrtek, 14.10.2004 : 14:45:26
Chris: ne vem.. prodajalec v Sežani je rekel, da on frontline odsvetuje in priporoča eterična olja, ker da so ugotovili (kdo in kje ni povedal) da povzroča raka na koži. Potem sem slišala še, da je to povsem normalno, če se psom daje ampule vedno na isto mesto.. baje da se mora dati vsakič drugam. No na navodilih pa piše da naj bi se dalo za vrat, ni nikjer omenjeno da ne smeš na isto mesto ??? Tu pa sem se oglasila, ker sem mislila, da ve kdo od vas kaj več o tem. Bom pa ko bom šla kaj v trgovino malo povprašala kje naj bi bilo to (in na podlagi česa) ugotovljeno. Me pa res skrbi, saj sem jaz mojima psičkama od vedno dajala te ampule zaradi njihove učinkovitosti. Želela sem jih dajati še naprej, pa sedaj ne vem več :-\
Če kdo ve kaj več o tem, naj se prosim oglasi.

Lp!


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Nanook , četrtek, 14.10.2004 : 15:35:39
Čivava, kje pa je bilo to ugotovljeno, študija, poizkus s katerim so dokazali, kje je bilo to objavljeno, v kakšnem članku v znanstveni reviji.... V glavnem kje so to izvedeli?


Mm, drzava-ZDA, Whole Dog Journal, ce se ne motim (trenutno ne najdem clanka, tako da ne vem); vtipkajte v google fipronil, bo ziher ven vrglo kaksno pdf. varianto o temu pesticidu.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Sassy , četrtek, 14.10.2004 : 19:36:02
stronghold ni za bolhe..  jaz sem s frontline sprayem našpricala psičko in mačko pa še sosedovo yorkico in ni ne duha ne sluha o bolhah..  zgleda da azličnim psom odgovarjajo različni produkti...  tudi nam ne pomaga vsem ista stva za prhljaj.  ;)


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Chris , četrtek, 14.10.2004 : 20:25:41
No, če je bilo morda res dokazano, da Frontline povzroča raka, bi ga morali umakniti iz prodaje. Grem sedaj iskati članek na to temo. Lp


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: irenchy , četrtek, 14.10.2004 : 20:29:00
frontline-raka! ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Geri , četrtek, 14.10.2004 : 21:47:47
Članek o katerem verjetno govori nanook lahko najdete tukaj. (http://npic.orst.edu/factsheets/fipronil.pdf)

Članek je o pesticidu, je pa napisano tudi katera sredstva vsebujejo ta pesticid. Med njimi je omenjen tudi Frontline.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Linči , četrtek, 14.10.2004 : 23:31:09
OJ, moj kuža je skoraj kot ovčka...zelo kosmat in dolgodlak. Že vse sem poskusila za te nadležne bolhe, klope in ostale zajedalce, ampak nobena stvar ni tako učinkovita kot AMPULE FRONTLINE! To ti res zelo priporočam... pa ne samo jaz kot vidiš :)))
Pa srečno!!!  ;D


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Nanook , petek, 15.10.2004 : 07:40:50
No, če je bilo morda res dokazano, da Frontline povzroča raka, bi ga morali umakniti iz prodaje. Grem sedaj iskati članek na to temo. Lp

V bistvu nekih dolgorocnih-dolgotrajajocih studij sploh ni. Poskusni zajcki so nasi psi; ko bodo ugotovili, da kaj ne stima, bodo pac vse skupaj malce drugace zapakirali.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Nanook , petek, 15.10.2004 : 07:42:30
Članek o katerem verjetno govori nanook lahko najdete tukaj. (http://npic.orst.edu/factsheets/fipronil.pdf)

Članek je o pesticidu, je pa napisano tudi katera sredstva vsebujejo ta pesticid. Med njimi je omenjen tudi Frontline.

Ja, to je eden o fipronilu (take se dobi za pesticide), potem je pa se eden iz Whole Dog Journala.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Tanja , petek, 15.10.2004 : 08:28:31
MEni so v trgovin rekli, naj bi bilo ugotovljeno, da Frontline ampule povzročajo raka na koži...

Vsi vemo, da z nanašanjem sredstev proti bolham na pse nanašamo strupe - insekticide.  :'(  Vsak normalen človek ve, da to ni v redu in da se mora nekje poznati.
Eterična olja so repelenti in s svojim vonjem samo odganjajo bolhe, jih pa ne uničujejo. Žal kar lep odstotek bolh očitno slabo vonja  :P in potrpijo tistih nekaj minut, ko je treba na psa.

Trgovce jaz jemljem z veliko rezervo - Frontline se pač v trgovini ne sme prodajati in ker trgovci živijo od prodanega blaga, morajo pač prodati nekaj svojega. Zato velikokrat naredijo slabo reklamo za blago, ki ga sami nimajo. Prodajo vam pa npr. Tiguvon, ki pa žal ne deluje že nekaj let. Ali pa insekticidne ovratnice, spreje, pudre... Strup je na psu, bolhe pa tudi.

Vendar pa tudi veterinarji služijo na veliko s prodajo Frontline-a. In potem svetujejo ljudem, naj ga uporabijo vsak mesec, ker samo toliko drži proti klopom. In ker se klopi pojavljajo od marca do novembra, en ubogi kuža letno dobi 9-10 doz strupa. Pa zmnožite z življenjsko dobo psa...  :'(

Po mojem do tega prihaja zato, ker ljudje ne poznajo razvojnega cikla bolh in njihovega življenja. Samo zastrupljanje psa pač ni učinkovito, ker 95% bolh živi v okolju!
Jaz ne vem, ali imam srečo ali kaj, ampak pri mojih psih zadostuje nanos Frontline-a 1x letno - junija ali julija in mir do naslednjega leta.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: tini , petek, 15.10.2004 : 09:13:56
Halo!

Jaz imam mačko doma, ki nam je prinesla bolhe v stanovanje pa se trudimo , da bi se jih znebili. Mački smo dali frontline ampulo, na dva tedna pa globinsko počistimo in posprejamo s Disektinom. Vendar gre vse tko počasi...  Še vedno me kaka bolha ugrizne.

A ima kdo izkušnje, kako dolgo traja, da se jih povsem znebiš? Mačka namreč ne hodi ven.

Hvala!


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Maja , petek, 15.10.2004 : 09:37:01
hojla,

ja pri nas je bilo podobno. poleti smo dobili eno mlado potepuško mucko, ki je seveda imela bolhe. doma pa imamo še dva psa in eno muco. seveda so jih potem vsi dobili. in potem je bila akcija. mala muca je dobila stronghold, psa smo skopali (pudlico smo prej še ostrili na nulo) in dali frontline, mačka pa je dobila ovratnico. pa da ne govorim, o generalnem čiščenju hiše... no to sem ponovila po parih tednih, pa sem sem ter tja še kakšno zalotila... so res trdožive te male žverce


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Aska , četrtek, 28.10.2004 : 14:54:22
Lep Pozdrav

Imam velik velik problem! Kuža je imel bolhe smo mu dal frontline in zdi se mi da jih nima več, samo so se pa zaredile v moji pojstli nekej sploh ne vem, prešprical sem vse že ne vem kolkrat kupu razne spreje v lekarnah v pasjih trgovinah, zmetu že polno dnarja pa še kr vsako jutr mam bule od ugrizov pa sm vse pregledu, nikjer ni niti ene bolhe okol pojslte pod v vse zamenu se tuširal ne vem kolkrat nikjer jih ne najdm ampak bule in ugrizu so pa vsako jutro tu. Če kdo lahko pomaga se zahvaljujem za odgovor!

Aska


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Matic K. , četrtek, 28.10.2004 : 15:28:37
Aska
Jaz sem imel isti problem z bolhami. Odpravil sem jih z DESEKTIN-om. Vendar pa je treba niti vztrajen. Jaz sem skoraj dva tedna, vsak dan posebej z Desektin-om pomival celo stanovanje in sčasoma sem se jih rešil. To je žal dolgotrajen postopek, vendar mi je uspelo. Je pa ta problem vsekakor zoprn in ti prav nič ne zavidam.

Morda kdo drug od bralcev tega foruma pozna kakšno hitrejšo rešitev problema.

V vsakem primeru ti želim, da bi se jih čimprej rešil!!!

Lp
Matic, Era in Dona  


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: S , četrtek, 28.10.2004 : 15:50:31
Živjo!

Za mačko, ki zdaj ne hodi ven bi bila primerna Program suspenzija za mačke. Ker postanejo bolhe sterilne se ne razmnožujejo več!!!


LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: KARMEN , četrtek, 28.10.2004 : 16:21:41
Če misliš, da so bolhe samo v postelji, operi posteljnino, jogi pošpricaj z Desektinom, če imaš prešito odejo, pošpricaj tudi to. Naše mačke spijo z nami na postelji, zato preventivno pošpricamo jogi enkrat mesečno.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: amo , četrtek, 28.10.2004 : 16:42:07
Mi imamo z Frontlinom dobre ozkušnje,ampulo nanesemo 2× letno in ni ne bolh,ne klopov.Mi je pa Frontline priporočila izvrstna veterinarka Zlatka Čop,ni pa omenjala nikakršnih stranskih učinkov.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Matic K. , četrtek, 28.10.2004 : 17:39:24
amo

Frontline je odlično preventivno sredstvo katerega namen je obvarovati pred bolhami psa. Ne bo pa pomoril bolh, ki gnezdijo drugod po stanovanju.

Aska

Očitno ima tudi KARMEN dobre izkušnje z Desektinom tako, da morda ne bi bilo slabo, če poizkusiš na ta način.

Lp
Matic, Era in Dona


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: astra , četrtek, 28.10.2004 : 18:06:19
Moja dobiva ampule frontline pa nimamo nobenih problemov tudi v hiši jih nimamo


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: maja01 , četrtek, 28.10.2004 : 18:35:01
Frontline pobije bolhe, ki so na zivali. Problem je, da bolha vecino casa ne prezivi na psu - tam se samo hrani. Za vse ostalo (med drugim tudi odlaganje jajcec) pa si najde kaksen cim tezje dostopen koticek nasega stanovanja, vrta, ...
Ko bolhe enkrat prineses v hiso, je desektin v kombinaciji s frontline-om edina opcija. Vsaj po mojih izkusnjah. Etericna olja in co. so ze fina, dokler so bolhe zunaj in ne na tvoji zivali (in posledicno v hisi). Kot preventiva (pa ne 100%) torej.
Desektin kupis v lekarni, upostevaj prilozena navodila za uporabo in doziranje. Preden pa se lotis "debolhacije" stanovanja/hise/vrta pa vse zivali (ce imas akvarij, za tisti cas ugasni filter) umakni iz prostora, pusti rec delovati uro, dve, potem pa dobro prezraci in posesaj. Pri delu je fino uporabiti vsaj rokavice, ce ne kaksne rute cez nos in usta. Cez 10-14 dni postopek ponovi, po potrebi tudi veckrat.
Zelim ti, da se jih cimprej znebis.
m.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Yorki , sobota, 06.11.2004 : 17:06:18
Naša yorki in perzi imata skupna obdobja bolh. ;) Takrat vsak dan sedimo in iščemo bolhe. Za mucka imamo nekakšen prah, ki ga potreseš po mucku in se nato nekaj časa izogibaš boažnju. Podobno je tistemu prahu za krompir, ampak ta prah je za muce. Yorki uporablja frontline in ovratnico. Perzi ima bolhe na srečo le v tistih bolhastih obdobjih in takrat mu nabavim še ovratnico, kasneje, ko je izven tega obdobja pa jo ima za "okras". ;D Sedaj mu moram kupiti novo (verjetno v Gali&Nika-se ve zakaj ;)). Yorki je prejle bil okopan in ker je bil priden, si je prislužil novo ovratnico za bolhe ;D Oba imata ovratnico ves čas na sebi, ker previdnost ni nikoli odveč.
Glede bolh v postelji-nič izkušenj. Ali pes spi z vami v postelji? ;D ;D ??? Operite posteljnino, kot je rekla KARMEN. ;D


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Ester , nedelja, 07.11.2004 : 20:15:18
Je možno, da imam jaz bolhe od psa? Zdi se mi , da mi lezejo po glavi. Gredo bolhe na človeka?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: astra , nedelja, 07.11.2004 : 20:20:16
Seveda gredo lahko, lahko te tudi pičijo(ugriznejo) vendar se pa ne naselijo na človeku.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Renejc , sreda, 10.11.2004 : 14:36:26
sm sla skoz vse poste pa vseeno nisem zasledila odgovora kako je z odstranjevanjem bolh pri mladicu? 11 tednov starem cca 6kg? ... kaj uporabiti? sampon, ampule? ali za1x se nic?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: burgy , nedelja, 12.12.2004 : 20:10:23
sm sla skoz vse poste pa vseeno nisem zasledila odgovora kako je z odstranjevanjem bolh pri mladicu? 11 tednov starem cca 6kg? ... kaj uporabiti? sampon, ampule? ali za1x se nic?
A še vedno nihče ne ve?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Chris , nedelja, 12.12.2004 : 20:37:16
sm sla skoz vse poste pa vseeno nisem zasledila odgovora kako je z odstranjevanjem bolh pri mladicu? 11 tednov starem cca 6kg? ... kaj uporabiti? sampon, ampule? ali za1x se nic?

Kar se Frontline-a tiče, pred 12 tedni ne. Potem pa Frontline za mačke, če nimajo za pse za tako kilažo. Lp


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: burgy , ponedeljek, 13.12.2004 : 20:11:41
Kar se Frontline-a tiče, pred 12 tedni ne. Potem pa Frontline za mačke, če nimajo za pse za tako kilažo. Lp
Jaz sem pa danes vprašal na dve kliniki, kako je kaj s sredstvi proti bolham pri dva meseca starem psičku, pa so mi rekli da se lahko Frontline že uporabi pri tej starosti ???
A lahko negativno vpliva na rast psička ali kaj?
Upam da moj kuži nima bolh :( Se samo vsake toliko malo popraska, tako da ne vem ali ga muči kakšna bolha ali pa ga le nekaj požgečka?
Ali se tudi vaši psi vsake toliko popraskajo, čeprav nimajo bolh?


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Chris , ponedeljek, 13.12.2004 : 22:31:14
Ne bi vedel Burgy. Meni je veterinarka rekla, da pred 12 tedni raje še ne. Pa je dobil potem prvo tubico Frontlinea čez dva tedna, pa je bilo vse ok.

Obstaja še sicer kakšen spray kot Zyzek. Jaz sicer z njim nimam izkušenj, sem pa prebral to tukaj http://www.mojveterinar.com/arhiv/ostalo/iris%20ZDRAVILA/zyzek/z_y_z_e_k.htm


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 13.12.2004 : 22:41:50
Burgy, jaz ne bi uporabila ampul. Vem, da sem Tarija enkrat posula z Bolfo praskom, ko je bil se mladic. Zdaj nimava pa nic (tudi bolh ne) oz. obcasno kako etericno olje.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: big guy , četrtek, 10.03.2005 : 13:41:16
Hojla!  ;D

Mi smo zaradi slabih izkušenj s Frontline "presedlali" na Stronghold oz. to nameravamo. Pa me samo zanima vaše mnenje glede tega, koliko časa mislite da je dobro, da mine med tem, ko smo mu dali zadnjo ampulo Frontline in med prvo Strongholda (ne bi rad, da bi prišlo do kakšnih neljubih reakcij), ter na koliko časa vi vašim ljubljenčkom dajete Stronghold (piše da ga je potrebno dajati mesečno, vendar smo mi npr. pri Frontline to dajali na 3 mesece). Zanima me še ali v primeru dajanja Stronghold zdravila še pride v poštev tudi uporaba Pratela, saj naj bi že prvo bilo učinkovito tudi proti črevesnim zajedalcem.

Vaše izkušnje in mnenje?

LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: TagTu , četrtek, 10.03.2005 : 15:25:55
Stronghold proti bolham ni prav učinkovit. Mi smo slab teden po ampuli dobili bolho.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: big guy , četrtek, 10.03.2005 : 15:33:21
Nam se je to zgodilo tudi po Frontline, pa glede na to, da je Frontline mal na slabem glasu, pa tudi naš čivavek ga ne prenaša dobro, smo se odločili, da probamo nekaj drugega...kombinirati nameravamo z eteričnim oljem, pa upam da bo rezultat dober.

LP

P.S.: še vedno me zanima vaše mnenje na moje prejšnje vprašanje...


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Nanook , četrtek, 10.03.2005 : 21:21:25
Stronghold po mojih info ne deluje na vse notranje zajedalce (mislim da ne deluje na trakulje).


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: TagTu , petek, 11.03.2005 : 08:48:37
Če se ne motim, je Stronghold bolj primeren za odpravljanje ušesnih garij in preprečevanje dilofilarije.


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: big guy , petek, 11.03.2005 : 11:12:37
Definitivno je tudi proti bolham...
...najbolje da prepišem s škatle (ker nisem prepričan o pravilnosti slovenskih prevodov, bom raje napisal kar v angleščini, pa naj kdo, ki se na to bolj spozna, prevede)  :-[ :
- treatment and prevention of flea...for flea allergy dermatitis.
- prevention of heartworm.
- treatment of sarcoptic mange.
- treatment of adult intestinal roundworms.

...pri mačkah pa še za:
- treatment of ear mites.
- treatment of adult intestinal hookworms.

LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: Geri , petek, 11.03.2005 : 13:41:26
big guy: seveda je tudi proti bolham, ampak po mojih izkušnjah ni tako učinkovit kot frontline. Jaz sem ga Geri dala 2x zapored v razmaku 1 meseca. Bolhe pa je imela stalno, kljub temu da smo očistili vse predmete in prostor.
Če si po frontline opazil bolhico, to še ne pomeni, da tvoj pes bolhe ima. Bolho je lahko dobil na sprehodu ali pa kje drugje... dejstvo je da frontline ne odganja bolh (kot naj bi to delala razna zeliščna in eterična olja), ampak jih ubiva. Kar pomeni, da mora bolha psa najprej pičiti da dobi strup in šele potem umre. Tako, da če dobiš vsake toliko bolhico še ne pomeni da ne deluje, ampak je lahko le posledica srečanja z psom, ki ima bolhe... Pri nas Frontline 100% deluje. Me pa bolj skrbi ker naj bi (po nekaterih trditvah) lahko povzročal raka. Na žalost se meni z eteričnimi olji ni izšlo, saj so bolhe kar veselo živele na psih...

Lp, Mojca


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: big guy , petek, 11.03.2005 : 14:17:51
Geri: gre preprosto za to, da imajo ljudje oz. nijhovi psi s temi zdravili zelo različne izkušnje. Naš Žak bolh trenutno nima, kar je verjetno (ali pa slučajno) posledica tega, da je pred približno dvema mesecema dobil Frontline. Vendar opažam, da se pri njem pojavi rdečica na koži in tudi razdraženost kože (nenehno se praska), zato bi rad poskusil še s čim drugim. Poleg tega je Stronghold učinkovit še zoper druge stvari in ne le zoper bolhe, tako da če mu že moram dajati te vrste strupe, upam, da se bo Stronghold v celoti gledano bolje obnesel. Kar pa se bolh tiče, nekateri prisegajo tudi na Stronghold, tako da so izkušnje res različne. Jaz mu zdravila proti bolham dajem preventivno, ker me izkušnja uči, da ko jih enkrat dobi, se hitro razmnožijo in se jih težje znebiš. V takih primerih tudi sam Frontline ni 100% pomagal.

Upam, da bo Stronghold preventivno dovolj učinkovit in bomo tople dneve pričakali brez bolhic...če ne drugega, pa bom lahko tudi jaz iz lastnih izkušenj naprej svetoval, katero zdravilo je res bolj učinkovito.

Eterično olje pa zgolj kot dodatek ob npr. sprehodu v naravi...

LP


Naslov: Re:bolhe
Poslano od: KARMEN , petek, 11.03.2005 : 16:17:15
Stronghold je učinkovit proti bolham, ušesnim garjam (zelo dobro), filariji, nekateri vrsti glist. Proti glistam ima zelo ozek spekter delovanja, zato bi poleg tega priporočala še kakšno drugo sredstvo (tabletke) proti notranjim parazitom. Zelo učinkovito, s samo enkratnim odmerkom ozdravi ušesne garje, tako da druga zdravila niso potrebna. Za filarijo mi našim psom dajemo preventivno tekočino (1x mesečno), pri mačkah niso ugotovili te bolezni, ne deluje proti klopom. Mislim, da je za živali, ki se več gibljejo zunaj še vedno priporočljiv Frontline, za bolj hišne pa Stronghold. Eterična olja so pri mojih živalih povzročila alergijo (2 psa+5 mačk), pri vseh.  Ker živimo blizu gozda, se Frontlinu ne moremo izogniti niti pozimi, mačke dobijo klope celi prej kot v 1 mesecu.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sisi , nedelja, 26.06.2005 : 21:59:42
žIVJO!
Moja psička je dobila bolhe kljub tabletkam Program in kapljicam Frontline zato sem svojo Lady skopala in klicala veterinarja kaj naj storim v bodoče.On mi je svetoval novejše kapljice z imenom Advantix ,ki se nanaša na vsak mesec pred morjem pa še dodatno v razmahu en teden tudi Stronghold menda je to dobro za preprečitev komarjevega pika in posledično srčne gliste zraven pa še dodatno Program tablete. Ali imate izkušnje z temi novimi kapljicami Advantix v kompletu z Program tabletami in če so Stronghold kapljice res zadostna zaščita za komarje?  LP  ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: jessy , nedelja, 26.06.2005 : 22:35:02
hej!

Nekaj o Advantixu je tudi v temi o klopih... ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 27.06.2005 : 08:21:15
Sisi, če uporabljaš Advantix, ne rabiš Programa in Strongholda, to je za psa preveč "strupov" naenkrat. Andvantix je učinkovit proti klopom, bolham in komarjem.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Tara04 , ponedeljek, 27.06.2005 : 08:51:21
Sisi: Program tabletke ti niso pomagale, ker ne ubijejo bolho ampak jo samo sterilizirajo.

Moja psička ne prenese nobenih ampul. Sicer jaz bolh na njej nisem opazla, se pa praska. Poskusila sem z šamponom in je boljše. še se praska ampak dosti manj.

Kaj menite da se praska zaradi bolh ali vročine (imamo klimo v hiši)?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 27.06.2005 : 10:33:49
Mogoče ji pa klima zelo izsuši kožo in se zaradi tega praska  :-\ Ali pa ima alergijo na kakšno stvar v hrani...


Naslov: stokanje in cviljenje
Poslano od: sedezna , sobota, 20.08.2005 : 21:54:08
Imam psička starega 4 mesece.Pred dvemi dnevi sem mu pri veterinarju kupila ampulu proti bolham in sem mu to tekočino stisnila za vratom-tako kot se to naredi...Vendar je problem nastal,ko je prišla noč in je psiček začel stokat in cvilit.Isti trenutek sem ga šla okopati in stokanje je iz glasnega prešlo bolj v mili stok in bolj poredek.Danes je čez dan bilo še kar v redu-zdaj,ko je pa sp bolj poredko je zastokal in se pokrempal po vratu,zdaj,ko je pa spet noč -je pa spet začel cvilit in stokat in spet tako po malem.Še enkrat sem ga okopala,da bi ja sprala to ampulo dol,ki se razširi po celotnem telesu.Ker krivo je - vsaj jaz mislim samo to.Zanima me ali je kdo imel tak primer-da je kuža cvilil in stokal in kaj je bilo.V ponedeljek ga pa tako takoj odpeljem k veterinarju.Hvala za vsak odg...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: oliver , sobota, 20.08.2005 : 22:05:45
Ali ima kuža kakšne spremembe na koži, tam kjer je bila aplicirana tekočina iz ampule?
Samo v vednost: če si psa skopala potem nima več zaščite proti bolham!
Koliko časa pa imaš kužka doma?
Lp K


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Schiwa , sobota, 20.08.2005 : 22:24:10
Ojla,
jaz imam dobre izkušnje z Advantixom.
Na morju nobenih pikov komarjev (kot smo bili vsako leto navarjeni), z bolhami ni problema, s klopi pa je tako, da lezejo po njej ampak kot da se noče prijet. To sem opazila prvič. Prej sem klopa vedno našla že zagriženega, sedaj pa leze in leze in leze, dokler ga ne vržem dol. Ima pa brat španjela in mu tudi dajejo Advantix, pa je pokasiral bolhe.
Tako, da ...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sedezna , sobota, 20.08.2005 : 22:35:14
Kuža nima na koži prav nobene spremembe,vse je o.k.Prav zdaj mi po tem drugem kopanju spi že celo uro --brez stokanja.Zgleda je res ta ampula bila kriva--ni mu odgovarjala.Razmišlam celo,da mi niso morda dali amule za velike pse in je morda to mu škodilo.Ne vem????


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sedezna , nedelja, 21.08.2005 : 09:03:35
noč smo preživeli dokaj mirno.Bilo je le še malo stokanja.Komaj čakam,da bo jutri,da ga odpeljem k veterinarju,da vidimo kaj je krivo,zakaj kuža cvili in stoka-kaj je pravzaprav narobe,res me zanima.Čez dan,ko pa se igra z otrokom je pa vse v redu.Imamo ga že 2 meseca in do zdaj je bil tih kuža in zelo priden ter igriv.Še vedno naprošam vse,ki so imeli podoben tak primer---morda primer z nepravilno ampulo na mladičku.....


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Uma , nedelja, 21.08.2005 : 10:10:37
Meni so rekli, da mladiču tam nekje do 10 mescev, sploh če je majhen pes, sploh ne smeš dajat teh sredstev proti bolham oziroma ni priporočljivo da jih daješ. Mogoče pa je res kaj na tem, če se lahko pojavijo takšne reakcije  :( ???


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: oliver , nedelja, 21.08.2005 : 17:26:51
Glede na to, da ni sprememb na koži mislim da ni šlo za reakcijo na sredstvo proti bolham v klasičnem pomenu besede. Mogoče je bilo kužku neprijetno, ko je imel oljnato suspenzijo na koži. Tudi moj se strese po tem ko mu jo dam.
Kar pa se tiče starosti pa na deklaraciji Frontilne ampul piše da so za mladiče od 10 tednov naprej. Seveda je potrebno vzeti tiste ampule za mladiče oz. majhne pse, je 5 različnih doz.
Advantix pa ima na deklaraciji da je za mladiče od 7 tednov naprej.
Mogoče je res dobro da obiščeš veterinarja, da preveri ali ni za cviljenje ponoči kakšen drug razlog.
Lp K


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , nedelja, 18.09.2005 : 22:45:38
Nujno prosim za nasvet: kako naj se lotim bolh (ta vikend opazene in z moje strani umorjene 4 bolhe)?

V mislih sem imela Desektin za stanovanje in za Bubo Advantix (da pobije trenutne bolhe in jo zasciti se pred bodocimi, pa tudi klopi) ter Program (da dolgorocno iztrebimo bolhe)  :-\


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Tia , nedelja, 18.09.2005 : 23:42:57
Hej TinaZ!

Ta mesec sem ze nekajkrat slišala, da Advantix ni tako učinkovit proti bolham, kot je Frontline. Shih Tzu mojih prijateljev jih je kljub Advantixu dobil ... Ne vem - pri nas je Frontline zelo učinkovit.
 Desektin je ok, jaz sicer za zaščito stanovanja uporabljam od Beaphara bio spray - in je super; najbolj mi je fino, da lahko z njim (ker ni strupen) prešpricam svojo posteljo/jogi, pa fotelje ...
Glede Programa pa nimam izkušenj; samo mislim, da bo dovolj, če temeljito  očistiš (posesaš, pomiješ) stanovanje, opereš pasje ležišče in igrače ... No enkratno čiščenje ne bo dovolj. ;)
Pa ne pozabi potem zamenjati vrečke od sesalca, ker se lahko tam bolhice množijo naprej ...

Veliko sreče!!!!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: bina , ponedeljek, 19.09.2005 : 07:23:32
TinaZ, naš Bero je dobil bolhe potem, ko smo mu dali Frontline. Ko smo opazili bolhe, smo ga skopali s šamponom proti bolham, celo stanovanje in njegovo ležišče pa pošpricali z Avantgardom (to je malo manj strupeno kot Desektin-ker sem imela takrat tudi sobnega zajčka, sem raje uporabila malo manj nevarno stvar). In potem sesala in sesala. Stanovanje sem z Avantgardom pošpricala 3x (na vsakih 3 dni). Potem so na srečo bolhe izginile. Bero je pa dobil ovratnico proti bolham. Od takrat imamo mir z bolhami. Na srečo.

Pa bolhe se v stanovanju zadržujejo v temnem in bolj hladnem prostoru. To pomeni, da je sredi dnevne načeloma ne bo, bo pa ob kakšnih robovih, med špranjami....

Lp Jana


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Marjetka , ponedeljek, 19.09.2005 : 07:28:41
TinaZ: Malo oceni v kateri fazi je tvoj problem. Ce bi bilo mozno, da jih je pes ravnokar prinesel, potem se jih lahko znebis z insekticidi (npr. frontline za psa, biokil za stanovanje). Ce imas pa obcutek, da bi lahko bile v stanovanju ze dlje casa, potem pa svetujem tablete Program (ki bolhe onesposobijo za razmnozevanje) v kombinaciji z insekticidom za stanovanje (ki jih bo kontaktno pobil). Ce bo pes hkrati s Programom zasciten se z insekticidom, ki bolhe odganja, potem borba ne bo tako ucinkovita. Bolhe bojo pikale vas, namesto da bi vecina spila kri psa, v kateri je kontracepcijsko sredstvo.

Pri nas enkrat nismo dovolj zgodaj opazili in bolhe so nam bezale po celi hisi, se nam skrivale v spranje (med descicami parketa)  ter se mnozile in mnozile. Ne vem, kako bi se jih znebili brez Programa. ??? Je pa kljub temu trajalo par tednov, da je se zadnja umrla.  :-\

Veliko srece v boju.  ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 19.09.2005 : 07:52:03
Hvala za nasvete! Se mi pa zdi, da so bolhe ravnokar napadle Bubo, ker v njeni dlaki ni se niti enega bolsjega drekca. Na sumu imam sosedovi macki, ki se vsak dan setata po hodniku nasega bloka (pa lastniki najbrz ne poznajo zacite pred zunanjimi paraziti). Do sedaj je bil Advantix vedno uspesen, je pa res, da smo ta mesec ze malo v zamudi z nanosom ampule  :-[

Marjetka, ce prav razumem, mi svetujes Program plus Desektin oz. Biokill (Desektin bi mogoce raje zgolj zaradi tega, ker unici tudi bolsja jajceca, ne samo odraslih bolh...)? Ne pa Advantixa? S cim pa naj potem Bubo odresim teh bolh, ki lezejo po njej sedaj?

bina, tale borba z bolhami mi je znana se od takrat, ko smo imeli macke, pa so fasale bolhe, ko smo se vselili v hiso, v kateri je zivel pes, hisa pa je bila pred nasim prihodom 2 meseca prazna- bolhe so naskocile nase macke, da so bile v hipu crne  >:( Me pa skrbi, ker imam v stanovanju star parket, kjer je med deskicami ogromno spranj  :(

Ni kaj, projekt "Ubij bolhe" se lahko zacne- upam, da se jih do novega leta uspemo znebiti  ;)  :D


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: bina , ponedeljek, 19.09.2005 : 07:55:52
Najhitreje se boš bolh na Bubi znebila, če jo skopaš. Samo bodi pozonrna, da jo umiješ v celoti. Ker če boš izpustila glavo, bodo vse bolhe šle tja (preiskušeno :-\). Vendar ima umivanje kratkoročno delovanje. Mi smo psa umili 3x (na vsaka 2 dni). Smo se pa bolh znebili v kakšnih 14 dneh. Na srečo!!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 19.09.2005 : 08:00:50
Bina, kateri sampon je pa najbolj ucinkovit?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: bina , ponedeljek, 19.09.2005 : 08:04:49
Uf, zdej si me pa dobila :-[ Nimam pojma. Mi smo takrat šli kar v specializirano trgovino in kupili enega.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 19.09.2005 : 08:06:07
OK, bom sla vprasat  ;) Hvala za idejo, na sampon pa res nisem pomislila... Sporocim, kaksni bojo rezultati...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Tia , ponedeljek, 19.09.2005 : 13:07:55
Pošpricaj/umij tudi hodnik.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 19.09.2005 : 15:44:55
Absolutno  ;) Racun bom pa poslala sosedom, ker se bom kar posteno namucila, pomit skoraj 4 nadstopja- pa to tudi ni malo materiala, ce dobro pomislim  >:(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: oliver , sreda, 21.09.2005 : 18:35:36
Mogoče še link, ki bo v pomoč:
http://www.klinikaloka.com/zajedalci_zunanji.htm
Lp K


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Geri , četrtek, 22.09.2005 : 21:00:47
Desektina se (vsaj pri nas) ne dobi več.. Ne v lekarni ne na veterini. Zakaj ne vem. Biokil pa (vsaj po mojih izkušnjah) sploh ne vpliva več na bolhe- pošpricaš pa še veselo skačejo.

Lp, Mojca


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: damayanti , sobota, 24.09.2005 : 08:44:40
Mene so  v  trgovini za male živali nasrali , da sem kupila  beaphar- flea drops...  in  vam povem  ni vredno  niti  piškavega oreha >:(. Ta-mala  Dina je prinesla bolhe  iz  male šole >:(.
In glede  na to  koliko sem jaz paranoična  glede bolh(  psi so notri)  sem  najprej    zaplinila  celo  bato( " zabunkala"  vse  sobe in vsako posebej zaplinila)  in to  z  raidom( spray)  nato  še dodatno  prešpricala  vse  tepihe  z  terminatorjem( tudi nek sprej )  nato smo lepo  odšli  na en hudo dolg  2- urni sprehod.  Ko smo  pa prišli domov  pa zračenje  hiše  in globinsko sesanje  ter pomivanje  vseh prostorov. :-\
nato še  kopanje obeh psov  z  šamponom  in naslednji dan ponovno frontline  ampule.  Potem  še  špricanje  avtomobila  in sesanje. ;)
Dela sem si dala  za cel dan :P
Bolh smo se znebili... za enkrat.
Me pa  skrbi  kako bo   naslednjič  ko  bo  zopet  mala  šola.
Že  zadnjič sem  zagodla...  da ima nekdo  bolhe  od  psov  pa   nekateri sploh ne reagirajo.
In naslednjič  ko bo  zopet  mala  šola...  bo spet " kažin"..
  S  čim naj jo zaščitim  , da  bolhe ne bodo šle nanjo? :(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Geri , sobota, 24.09.2005 : 09:29:33
Zelo dober je Frontline sprej- mislim da se ne dobi pri nas. Se ga pa kupi v Italiji, Hrvaški ali Avstriji. Za po hiši naj bi bilo dobro nadomestilo baje Neopitroid EC 20, ki ga dobiš pri veterinarju (načeloma je za govedo ampak naj bi preiskušeno delovalo).

Lp, Mojca


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: flatka , sobota, 24.09.2005 : 11:27:20
V temi: O naših muckih, je bilo omenjeno, da naj bi ampula Frontline celo škodovala in, da naj ne bi bilo uvoznika za Slovenijo.  ???

Jaz sicer s tem nimam slabih izkušenj, lahko rečem, da ravno nasprotno, da pri nas zelo učinkuje. Me pa zanima, če kdo kaj več ve o tem. 

Lp, Eva


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: oliver , sobota, 24.09.2005 : 15:33:22
Zakaj pa naj bi Frontilne škodoval?
Uvoznik je Kemofarmacija, kot je meni znano. Res pa je da spray v Sloveniji ni registriran in se zato ne more prodajat.
Lahko je določena žival preobčutljiva za sestavitno Frontilna (fipronil) oz. kot proizvajalec navaja je primerno za živali starejše od 10 tednov.
Lp K


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: oliver , sobota, 24.09.2005 : 15:40:43
Damayanti saj si naredila vse kar lahko.
Če imajo tvoji psi vsi Frontilne bodo bolhe poginile prej preden bodo izglegle jajčeca in se naselile v stanovanju. Nevem če se še dobijo program tablete, saj bi tako ustavila še razvojni krog bolhe.
Lp K


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: damayanti , sobota, 24.09.2005 : 15:55:51
Ja  vem... da bodo  pocrkale ;) :)
  Mene zanima  predvsem  kakšno zadevo  uporabiti  , da bolha  sploh ne bo  šla na psa.  ali  obstaja  spray  oz  kar koli pri nas,  da se psa    našprica  , da bolham  smrdi.
V mali šoli se  vsi povrsti  pojajo med seboj  in igrajo  in  logično  , da  tisti  ki je bolhav raztrosi bolhe  še na ostale.
In mene zanima  neko  preventivno(  bolham - neatraktivno) sredstvo.  To hočem ;D  Kaj  je najboljše... ?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: flatka , sobota, 24.09.2005 : 16:08:41
damayanti pri nas je najbolj učinkovita metoda Frontline. Tudi, če se lovi po visoki travi, igra z drugimi psi,.... od takrat, ko imamo Frontline bolh ni več. Na začetku smo imeli tudi mi ovratnico proti bolham in se ni obnesla, bolh tudi pregnala ni. Seveda je odvisno katera zadeva bo psu najbolj odgovarjala. Npr. psu od naših sorodnikov je bila najbolj primerna ovratnica, s časoma pa so prešaltali na Frontline in mu na začetku ni pomagal, kasneje pa.  ::)
 Deke in kakšne stvari smo pa kar našpricali z Biokill-om in zadeve sprali in so s časoma šla tudi tista jajčeca, ki so ostala.

Lp


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: damayanti , sobota, 24.09.2005 : 16:22:22
Oba  psa  sta  sedaj na  frontlinu..  tudi prej sta bila  ..  bilo je le  vmesno obdobje na    drugih  ( beaphar)  in se je že po  14  dneh izkazalo  ,  da ni  efekta.
To se pravi..  psa sta  ( oba) na front line  ampulah ;) :)  ampak    je  tamala še vedno  prinesla  bolhe  iz male šole.(  na dlaki   ???  ne vem :-\... )
Jaz verjamem  , da bodo slej ko prej pocrkale.  Med tem pa  kaj...  da mi bodo bolhe po bajti  skakale :o... ne se hecat :( )
Kot sem že napisala  sem paranoik, za takšne zadeve.  In bi rada  še  nekaj  dodatnega  ....  da bolhi  sploh ne bo  prišlo na misel  , da gre na psa.

Biokill ni nič....  jaz imam  terminator -ja...  ta  jih pobije  vse  ;) in še  4 tedne  drži .  Ampak  to je  kurativni  ukrep.  Jaz pa rabim preventivo za  psa ;) :)



Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Marjetka , sobota, 24.09.2005 : 17:18:26
Pri nas tudi frontline ni zalegel proti bolham. Sumim, da zato, ker se pes skoraj vsak dan kopa in se je tisto oljce prehitro spiralo.  ???

Pri nas je za odganjanje bolh se najbolje zalegla insekticidna ovratnica. Ta je preiskuseno odporna na vodo, vendar je njena uporaba v casu, ko so bolhe ze v hisi, dvorezen mec. Sestradane bolhe se namrec od psa preusmerijo na ljudi.  >:(

Seveda se te ovratnice po kakovosti med seboj precej razlikujejo. Glede na ceno, ucinkovine in rok trajanja pa se ponavadi da prepoznati kvalitetnejso robo.  ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: rem , sobota, 24.09.2005 : 18:22:14
damayanti

V mali šoli je potrebno opozoriti  naj pripeljejo pse brez bolh,  pri nas v šoli je to povedal inštruktor na začetku, pa ni bilo nobenih problemov, drugače imamo tudi mi frontline in učinkuje, treba ga je uporabljati redno, ker se delovanje ampul navezuje, v stanovanu pa globinska krtača, pa vodni sesalec. 8)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , sreda, 19.10.2005 : 09:05:08
No, da poročam, kako je z bolšjim stanjem pri nas  :D Bolh ni več  :)  :)  :) Če prav pomislim, so bile tiste štiri, zaradi katerih sem pred enim mesecem zagnala tako paniko, edine, ki sem jih kdaj videla na Bubici. Stanovanje je bilo pošpricano z Desektinom (maja01, hvala 100x), Buba je fasala ampulo Advantixa na kožušček (danes dobi spet novo rundo), vse cunje smo oprali in presesali in.... zaenkrat malih črnih ogabnic ni na spregled  :)

Advantix bo dobivala, dokler bo zunaj nad ničlo, potem prešaltamo na Program tablete (za čez zimo), za vsak slučaj, če se kje skriva kakšna baraba (v obliki bolhe).

Hvala še enkrat vsem za nasvete in čim manj bolh  ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kija , sreda, 22.02.2006 : 21:09:59
Kakšne so izkušnje z elektronskimi (ultrazvočnimi) odganjalci bolh in klopov, ali se obnese?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Geri , sreda, 22.02.2006 : 22:55:29
Ojla!

Kija, sem že v eni drugi temi napisala pa bom še tu. Mene je zvok te napravice ko sem dala k ušesu motil. Slišalo se je brnenje, torej ga psi tudi slišijo. Bolhe pa so še bile. Jaz sem potem mislila da je ta pokvarjen ker piše da naj psi zvoka ne bi zaznali pa sem kupila novega, pa je bilo isto. Pa sem vrgla stan oba.. pa to niti ni tako poceni stvarca.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kija , sobota, 11.03.2006 : 10:10:28
Hvala za odgovor - ultrazvočni odganjalec bolh in klopov torej odpade! Ostanejo nam torej ampule ali sprej. Ali kdo ve ali lahko kje v SLO, kupiš Bayer-jev advantage advantix 80 bis 400, ki je za mladiče tudi brez recepta in koliko stane? Hvala za odgovor!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ALFI 11 , sobota, 11.03.2006 : 11:16:00
Živjo moja psička je dobila frontline in se še vedno čoha.Kje se dobi desektin v zoo butiku ali kje?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: piia , sobota, 11.03.2006 : 11:32:14
ja pomojem v kakšnem zoo butiku... kot so mr.pet, tukano... pa še kje bi se našlo, skratka kjer imajo pripomočke za živali. glede čohanja pa je odvisno kdaj si dala frontlain, ker takoj ne more pomagati, počakati moraš ene dva do tri dni.
lp
pia


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: maja01 , sobota, 11.03.2006 : 12:11:27
ALFI 11 - samo opozorilo (za vsak slucaj, ce si slucaaajno napacno razumel) - desektin je samo za razkuzevanje prostorov. Ko boste spricali, iz prostora za par ur odstranite vse zivali (in ljudi) in preden jih pripeljete nazaj, stanovanje dobro presesajte in prezracite. Prespricati je pa potrebno vse.
Desektin se dobi - ce se se - v lekarnah in nekaterih trgovinah za male zivali.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ppetra , torek, 09.05.2006 : 13:36:25
Kakšne so kaj razlike med Frontline in Advantixom (če je kje že kaj napisanega bi prosila za povzavo), kaj pa Stronghold?
Za Frontline sem slišala da je kar močen (škodljiv) za žival,  zanima pa me kaj menite o ostalih?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Nikolina , nedelja, 23.07.2006 : 21:08:39
Lep pozdrav!
Doma imam 10 tednov staro psičko,in sem danes opazila 3 bolhice :-\,ter jih odstranila.Psička živi zunaj v pesjaku,večino časa pa preživi na vrtu.Zanima me,kaj je najbolje uporabiti proti bolham pri tej starosti?
Hvala že v naprej


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: melissa , ponedeljek, 24.07.2006 : 11:25:40
Jaz sem najprej uporabljala neke vrste mazilo na osnovi zelišč proti bolham-nič pomagalo. Nato sem kupila ampule, ki naj bi bile veliko bolj učinkovite in naj bi odpravile vse nadloge-nič ne pomaga. Pes se še vedno praska. Pojma nimam kaj naj poiskusim, še posebej ker je star šele 4 mesece.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: *LuNa* , ponedeljek, 24.07.2006 : 20:56:26
Za praskanje niso vedno vzrok bolhe. Tudi naša se precej praska, pa preverjeno nima nobenega zajedalca. Ko sem spraševala veterinarja, sem dobila odgovor, da je lahko alergična na kaj, čeprav na koži ni kakšnih opaznih težav, lahko pa je občutljva ali alergična na pršico ...
Če vidiš, da pes nima bolh, potem niso bolhe vzrok praskanja.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: melissa , torek, 25.07.2006 : 17:23:08
In kako se mu lahko, v primeru, da nima bolh in drugih zajedalcev, pomaga??


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: leni , sreda, 26.07.2006 : 09:49:50
Jaz bi najprej zamenjala hrano. Če je brikete je verjetno lažje ugotoviti, če je hrana vzrok. Ravno prejšnji teden sem imela tak primer pri Tai-Či, najprej sem pomislila da ima bolhe ali kakšnega drugega zajedalca in ko sem po temeljitem pregledu odkrila da bolh nima, sem zamenjala hrano. In že po parih dneh je pokazalo da so bili prejšnji briketi vzrok njenega praskanja.

lp


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Ancyka , četrtek, 17.08.2006 : 15:35:45
a veste kaj sm jst slišala od znancev, ki imajo izkušnje s psi? ne spreji ne ampule ne to..nič ne pomaga da bi bilo stanovanje popolnoma brez bolh...na psa več ne grejo, ker jim zaradi ampul smrdi, lahko pa grejo v luknje pa tepihe...ker to niti ne opazimo
pravijo: ne se vznemirjat, probaj jih čim bolj zatreti, popolnoma pa se jih znebiti ne da- nauči se živeti z njimi


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: hgvkjcvajgvbsgdfb , torek, 22.08.2006 : 21:43:49
Jaz imam eno težavo! Ko smo se vrnili z morja je Toby nekje staknil bolho in verjetno so se razmnožile. Praska se že približno en teden pa sem mu dala ampulo(EXspot) in danes smo bili pri veterinarju, kjer mu je našel bolho in dobil inekcijo, da se nebi več praskal, vendar me je strah saj se še kar naprej praska, pa ne vem več kaj naj naredim. Ima kdo mogoče kakšno idejo kaj bi še lahko storila?

LP Anja


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: honki , sreda, 23.08.2006 : 17:33:50
po mojem je za vse najboljsi stronghold.
bolhe, komarje, gliste, vsega in svasta, sam na klope ne ucinkuje najbolje.
lepo stronghold pa proti klopom se kako zadevo in mir.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: PIDU , sreda, 23.08.2006 : 19:36:13
Meni so pa dali na kliniki Frontlain kombi baje je izbolšana oblika in se bolhe ne razmnožujejo več ker uniči tudi jajčeca -bomo videli sem kupila za mačaka in psa ???


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: feminine , petek, 25.08.2006 : 23:27:58
Frontline kombi?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lilit , sobota, 26.08.2006 : 15:03:31
Verjetn misli Frontline Combo ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: PIDU , nedelja, 27.08.2006 : 18:22:02
ja sorry :D ::)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: feminine , nedelja, 27.08.2006 : 20:04:32
Hehe, mi je pa dal misliti, tale Frontline kombi  :P Lilit, hvala. A to je nekakšna izboljšana verzija original Frontlina ali kako? Jaz sem sicer sprobala Expot, klopa ni dobil nobenega, ampak bolhe pa kar mrgolijo... Sesamo, uporabili smo Desektin, Biokill, tudi Capha des Clean (za malega pa Petvital Insect Shocker) pa nič ne zaleže.  :-\ Veta sem vprašala za Program tablete, pa se naj ne bi dobile več, vsaj v Sloveniji ne. Ostane mi še Frontline Combo torej...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ppetra , četrtek, 14.09.2006 : 12:52:51
Psičko sem malo pošpricala s PETVITALom (Bio Insect Shocker), ker sem našla bolho in se mi je zdelo da ima vsaj še eno. Zato sem jo pošpricala po koži ker se bolhe zadržujejo na koži in ne na dlaki.

Po tistem (čez nekaj časa) se je začela čudno vesti. Nekaj je kašljala in ko je pila vodo se je po tem čudno dušila oz kašljala (ni se dalo ločit), ali pa kot da bo bruhala. To je bilo včeraj. Ponoči je še malo "kašljala", bolj takrat ko je šla pit vodo (bila je kar precej žejna), no zjutraj se je pa vse skupaj umirilo (če se nebi bi šla k veterinarju).

No ne vem, če je za to kriv ta sprej, ki ste ga nekateri hvalili v temi o klopih, samo zdaj je ne upam več pošpricat s tem sprejem.
Mislite da je lahko sprej kriv za to? Sprej naj bi bil neka bio varianta, ful neškodliv za žival???
Bega me predvsem to, kako bolhe in ostali škodljivci pomrejo, z  izsušitvijo škodlljivca  ???


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , četrtek, 14.09.2006 : 13:12:36
ppetra, a ima Loty ampulo? To je zaenkrat še najbolj zanesljivo.

Zelo možno je, da je alergična na katero od substanc v spreju. Sprej pa vsekakor deluje, ker izhlapi H2O, druge substance pa ostanejo na dlaki.

Če te skrbijo bolhe, ki jih lahko prinese iz šole, je najbolj učinkovito, če ji redno daješ ampulo. Dolgodlakega psa je težko kar naprej špricat z raznimi mastnimi spreji...

Drugače pa, jaz za rezervo uporabljam sprej Regard, dobi se v Smrčku na Trubarjevi. Toda samo takrat, ko se mi zdi, da so pobrale kakšno bolho, ko je ampula že bolj pri koncu ali pa na morju, ko je bilo v okoliškem grmovju ful bolh zaradi potepuških mačk in so kar naprej prihajale na moji psički. Vsaka je morala seveda najprej pičit, da je umrla, ker jih je bilo preveč in sta bili psički že dobro popikani, sem ju pošpricala z Regardom, ker deluje na kontakt.

Če ima pa Loty ampulo in vsake toliko faše v šoli eno bolhico, se pa jaz ne bi sekirala, ker tiste bolhice v naslednjih 24 urah sigurno ne bo več med živim.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ppetra , četrtek, 14.09.2006 : 13:50:44
Ja, ima Advatix, pa je vseeno dobila bolhe.

No prvo sem našla v ponedeljek po šoli, v torek je nisem več toliko gledala ker sem mislila da je edina, samo se je Lotka še vedno praskala. No v sredo dopoldan sem jo prečesala in je imela črne pikice ne dveh koncih telesa, tako sem sklepala, da je bolhioc več kot samo ena. No tako sem včeraj slučajn šla mimo trgovine in se spomnila na ta sprej, ki ste ga hvalili in ga kupila. Potem pa to s kašljanjem (davljenjem kar koli že je to). Aja danes je bila še druga bolha mrtava, eno pa sem našla še živo na trebušku kjer je nisem pošpricala.

Torej, če najdem še kakšno, naj jo špricam s tem sprejem?
Tko, mau ne vem kaj naj nardim, se prvič bolj resno ubadam s temi bolhami  :D

Če pa bi bila to alergična reakcija na kakšno sestavino v spreju, mi je pa tut čudno. A je možno da se pojavi v taki obliki (po pitju vode čudno kašlanja, davljnje ??? )


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , četrtek, 14.09.2006 : 13:58:18
Predvsem bi na tvojem mestu razmislila, če advantix ampula sploh še deluje in ji razen tega, da bi jo pošpricala, dala novo ampulo. Vse kaže na to, da te je ampula pustila na cedilu.

Sama imam iz prejšnjega poletja slabo izkušnjo s frontlineom, ker je popustil že po 14h dnevih in smo fasali ornk bolhe. Zdaj redno dajem stronghold. Ne delam nobene reklame za noben proizvod, samo pišem, kaj se mi obnese. Moji prijateljici pa je na primer stronghold naredil čisto štalo z dlako njeno psičke.

Če sprejaš, moraš psičko celo posprejati, razen seveda predela oči in gobca.

Takšno kašljanje je zelo možna alergična reakcija. Ljudje in živali smo alergični na vse sorte stvari, tudi takšne, ki so za druge zdrave. Drugič poskusi s kakšnim drugim sprejem.

Posprejaj pa tudi njeno ležišča, kavč, posteljo in tla stanovanja, še zlasti, če imate parket. Samo za to so tudi posebni spreji. Dobiš v specializiranih prodajalnah za živali, vprašati moraš za sprej proti bolham za pohištvo. Lahko pa tudi z Biokillom pošpricaš.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ppetra , četrtek, 14.09.2006 : 14:05:17
Advantix naj bi ji držal do drugega tedna (ponedeljka ,če sem natačna)
Mi ga je pa ravno zmankal, tako da bom verjetno res prešla na Stronghold, to mi je svtovala tudi že vzrediteljica, pa sem slučajno (splet okoliščin) kupila Advantix.

Šibam v kratkem torej po Stronghold. Čeprav se mi zdi da smo se zaenkrat bolh otresli. Jih pa en očitno stresa v šoli  ;D :D (hecam se!).


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , četrtek, 14.09.2006 : 14:23:58
V vseh šolah, parkih, pasjih razstavah so bolhe. Vsepovsod, kjer se zadržuje večje število psov. Mi smo se že vsi spedenani vrnili iz razstave in smo najprej pse mogli posprejat. Mi je šlo kar na jok, ker sem prejšnji dan ure dolgo vsa gripozna pse rihtala za razstavo, po sprejanju pa so me iz ograjce žalostno gledali trije mastni kupi dolge dlake, ki so se morali najprej posušiti.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: malimiha , torek, 10.10.2006 : 14:27:13
Živjo

Ali mi lahko poveste kaj je boljše proti bolham ali advantix ali pa frontline.


LP Miha


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: anu , torek, 10.10.2006 : 19:48:04
Hm, res nisem prebrala vsega, a kolikor sem, se mi zdi, da ima moja psička edina ovratnico proti bolham in klopom. Že drugo leto sem ji kupila ovratnico in ni imela ne bolhe, ne klopa, pa čeprav se dosti gibljeva med psi in po naravi. Ovratnico kupim zgodaj spomladi in vzdrži do zime, pa še tako, brez vonja sem kupila,  da ni moteče. Res sem zadovoljna.  :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Nikolina , sreda, 11.10.2006 : 19:17:13
Hm..mene pa zanima nekaj glede frontline ampule.Ker jo je moja psička dobila skoraj pred enim mescem pri veterinarju,me zanima kdaj bo lahko dobila naslednjo oz.kdaj lahko dobi naslednjo?Sem pa s frontline zelo zadovoljna ker po tisti težavi z dvema klopoma in bolhicami ni ničesar več kljub veliko gibanja po naravi.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: malimiha , sreda, 11.10.2006 : 20:34:21
Ja ena ampula naj bi bila za 1 mesec, tako nekako.


LP Miha


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: roknik , sreda, 11.10.2006 : 21:44:18
nikolina najbolje da vprašaš veterinarja. jaz mislim, da je proti klopom najbolje dajati vsak mesec (vendar je te nevarnosti zdaj mimo-ali pa ne?) proti bolham pa na vsake 3 mesece.
mi se proti bolham borimo že več kot en mesec. preden smo šli na dopust sem jo skopala in ji čez 5 ur (ko se je dodobra posušila) nanesla ekspot. čez dva tedna je prišla reva domov polna bolh, ampak res polna. nisem vedela, da je treba počakati vsaj 2 dni preden psu naneseš ampulo. no, in sedaj se jih nikakor ne morem rešiti. pošpricala sem že celo stanovanje s sprejem, in tudi psico, ko sta bila otroka v vrtcu. drugi dan pa sem bila na infekcijski z najmlajšim (20 mesecev) ker je bruhal in driskal, da je bilo že hudo. tako da se ne upam več špricati niti stanovanja niti psa.
ali je možno, da mi kdo v italiji, ali kje drugje, nabavi tabletke Program?



Naslov: Re: bolhe
Poslano od: norwich terrier , sreda, 13.12.2006 : 19:33:43
Naša ima že 4 tedne bolhe... Dajemo ji ampule 1 krat mesečno...Danes smo ji dali ampulo drugič. Zelo pomaga kajti pobija bolhe. Traja 2-3 dni, da vse bolhe pomrejo. Ampak vseeno, če vidite bolho na psu (če imate punčko še toliko bolje, ker se lažje vidi) jo kar ročno odtrgajte dol in ubijte, če jo še ujamete seveda 8)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: jaka062 , sreda, 27.12.2006 : 00:41:54
Tudi moj pes, pravzaprav psiček mešanček podoben pekinžanu, je bogve kje staknil bolhe. Ali ima kdo kak učinkovit nasvet, kako se jih čimprej in čim bolj sigurno znebiti? Pa kako preprečiti, da bi jih spet dobil?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Ancyka , sreda, 27.12.2006 : 09:30:15
jaka062  kupi mu kakšno ampulo proti zajedalcem, na voljo jih je veliko...izbiraš lahko med Stronghold, Frontiline, Exspot... res jih je veliko, po učinkovitosti se ne razlikujejo kaj dosti (vsaj po mojih izkušnjah ne) - pomembno pa je, da izbereš primerne glede na težo tvojega psa in da jih dajaš redno...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: oliver , sobota, 06.01.2007 : 17:31:01
Pa ne pozabit na razvojne oblike bolhe, katerih je 95% populacije bolh in se zadržujejo v okolju kjer pes živi (stanovanje, avto, hiša, ...)
S kakšnimi sredstvi in kako, pa se obrnite na svojega veterinarja.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: SLoris , torek, 06.02.2007 : 19:56:00
Živjo,

A mislite, da bi mogla svojemu lupmu dati že kako ampulo, proti bolham, čisto preventivno, ali je še premrzlo za bolhice? :) ker glede na temperature zadnjih dni, niti ni tako mrzlo :)

Ker ko jih je prejšni kužk dobil, se jih nisem hitro znebila.

Lep pozdravček


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Khyim , torek, 06.02.2007 : 21:37:30
Bolhe so, tako da čimprej ampulo!!

LP


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: SLoris , torek, 06.02.2007 : 21:44:28
Aha...ok, hvala! :D

Dobi takoj, samo da se potrimamo!  :)
Lp


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: mic , petek, 06.04.2007 : 10:59:07
Letos bo ogromno tudi klopov!!! Groza!! Imam 5. mesecnega crnega labija in vse dokler se klop ne napije krvi, ga sploh ne zasledim, pa ceprav imava vsakodnevno preiskovanje dlake. Tematiko sem celotno prebrala in vidim, da je vsak z drugacnim preparatom zadovoljen in sem v resnicni dilemi s cim se spraviti nad te nadlezne zvalce. Klicala sem tudi veterinarja, pa priporocajo Advantix, 4 amp.  za 4 mesece. Bolhic nima, ampak bo za njih potrebno verjetno se kaj drugega preventivno aplicirati.


Pa uspesen boj vsem skupaj zeliva jaz in moj kratkodlaki kosmatincek!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 20.08.2007 : 12:11:39
Eno vprašanje- fantova babica (živijo namreč v isti hiši, midva imava sobo v kletnem delu) ima 2 mačka. In zadnje čase opažam, da morata biti polna bolh, ker sem že 3 našla bolho v sobi. Bojim, da imata tudi notranje zajedalce, saj sta oba ful suha. Živita pa malo v stanovanju, malo pa zunaj. Ker babica nima namena poskrbet zanju kaj več od dnevne doze hrane in vode, me zanima, katere ampule proti bolham naj jima dam (a je Stronghold tudi za mačke- če se prav spomnim, naj bi uničeval tudi nekatere notranje zajedalce)? Ker me živcira, da so bolhe očitno že povsod. Na svoje stroške ne bom prešpricala še cele hiše, ampak samo klet- bo Biokill OK?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 20.08.2007 : 12:16:30
Lahko das Stronghold ali Frontline (oboje za macke). Prvi deluje proti nekaterim notranjim parazitom, drugi pa poleg bolh s eproti klopom.
Z Biokilom lahko probas, ce ne bo pomagalo, pa - saj ves - Desektin ...
m.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , ponedeljek, 20.08.2007 : 12:20:17
O super, čisto sm pozabila na Desektin- a se ga sploh še dobi ali si ga lahko pridem (spet) sposodit? Bom šla še ta teden po Stronghold. A ja, en od mladičev je še pri mački (mislim da je star 2 meseca in pol)- a je kaj nevarno zanj, če dam mački ampulo?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: maja01 , ponedeljek, 20.08.2007 : 12:52:17
Za Desektin moram pogledat, ce ga imam se, pa ce je se uporaben.
Kar se tice malcka - bi bilo fajn, da ampulo dobi tudi on ... (pac, tanajmanjso)
m.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: nagajivka , četrtek, 23.08.2007 : 18:07:45
živjo, zanima me na koliko časa je potrebno ponovno nanesti ampule različnih proizvajalcev. za Frontline baje na 1 mesec. kaj pa advantix in regard? fajn bi bilo, da se zbere podatke. in pa še to glede eteričnih olj. kakšni in kje se jih dobi. ali govorite o popolnoma navadnih oljih. razmišljala sem o kombinaciji ampule (ki ubije bolho) in oljem (ki prežene bolho). na tak način ne bi bolhe prinesla v stanovanje. kaj mislite? hvala


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: nagajivka , četrtek, 23.08.2007 : 18:09:42
popravek namesto regard sem mislila stronghold, ups


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: *shella , ponedeljek, 10.09.2007 : 17:59:19
Hey!
Jaz imamm tudi vprašanje glede bolh.
Psa zaenkrat še nimam apak ko ga dobim bomo hodili k stari mami vsakih 14 dni.
Tam imajo dva psa in nekaj mačk in vsi imajo bolhe,psom sama dostikrat dam ampulo in tudi skopam jih a ko pridem naslednjič imata spet oba bolhe.
Zanima me kako naj preprečim da naša bolh ne bo nikoli dobila??
Na vsake 3 mesece bo dobila ampulo  preden pa bomo šli k stari mami jo boš še pošpricala z  sprejem proti bolham in klopom.
Je to dovolj??
lp in hvala za odgovor,
Špela


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: *shella , torek, 02.10.2007 : 14:21:01
(s sprejem sem mislila poseben sprej/puder za pse ki sem ga videla v trgovini za male živali)
Res bi bila hvaležna za odgovor,lp
Špela


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Franka , sreda, 07.11.2007 : 12:15:54
Naš kuža je star 6 let in je sedaj prvič dobil bolhe. Nimam pojma kako, ni počel ni drugega kot do sedaj.

Okopali smo ga že 2x in stanovanje našpricali (2x)- vse sedežne, preproge, plišaste medvedke, vso perilo prekuhali... Danes sem mu dala frontline. In malo prej sem našla vseeno 3 bolhe.

Nimam več idej kaj narediti?

Preden smo ugotovili da gre za bolhe, smo prvo sumili analne žleze saj se je zelo lizal po ritki. Potem pa so se mu po dlaki pojavile črne pikice, torej drekci od bolhic.
Sedaj sicer nima teh črnih pikic pa tudi praska se ne več veliko. Ampak vseeno sem našla 3 bolhe. Pa še ubiti je ne moreš ko takoj pobegne. Grrrr

Probala ga bom še počesati s tistim glavnikom za bolhe.
Ima kdo še kakšno idejo?
Kdaj bo frontline začel delovati?
Predvidevam da bodo potem tudi bolhe iz stanovanja oginile, saj ga ne bodo mogle več pikati oz tudi če ga bodo, bodo poginile zaradi frontlajna.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: tjas , sreda, 07.11.2007 : 16:02:56
Franka:
Frontile naj bi začel delovati 3 dni po nanosu, vendar psa te dni naj ne bi izpostavljali vodi (kopanje, dež).
Če ste naredili tako boste, vsekakor preprečili nastajanje novih bolh.  ;)


Tam imajo dva psa in nekaj mačk in vsi imajo bolhe,psom sama dostikrat dam ampulo in tudi skopam jih a ko pridem naslednjič imata spet oba bolhe.

Ali daš mačkam tudi ampule?
Če jih ne daš nisi čisto nič naredila, če si dala ampule samo psom. Ko daješ ampule psom daj istočasno tudi vsakemu mačku posebej. In se jih boš znebila. ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: *shella , ponedeljek, 12.11.2007 : 22:21:59
Jah sej bi  ( ni problem denar ali kaj takega)...Sam moji stari starši tam živijo tam že 50 let in te mačke so se preobrazile iz največjih cukrov v velike divjakinje...Niti slučajno jih ne morem prijeti...Torej pomeni da se bom zelo težko znebila bolh in da je tudi moj bodoči pes kljub preventivi zelo ogrožen??
P.S: Mačke bom probala polovit, pa ampule gor naštimat...
lp,
Špela


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: tjas , torek, 13.11.2007 : 07:23:58
Ja veliko možnosti je, da jih bo dobil če mu ne boš redno dajala ampul.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TinaZ , torek, 13.11.2007 : 09:22:21
Mačkam daš lahko tablete proti bolham- zmešaj jih v hrano, pa bo.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: *shella , petek, 23.11.2007 : 15:58:40
Hei!
Hvala za nasvete!
A so to take tablete, ki bolho ko se prisesa v kožo ubijejo ali sterilizirajo??za oboje sem slišala...A veš kako se imenujejo??
lp,
Špela


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: barbara007 , nedelja, 25.11.2007 : 21:03:33
Moj prinašalec ima bolhe, veterinar ga je z nečim namazal, tako kot šampon v taki mali plavi tubici.
Nevem kaj naj nardim, kako mu uničim bolhe? katere izdelke priporočate glede na to da psa še ne smem kopat?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: tjas , torek, 27.11.2007 : 07:33:20
Počakaj da se mu to sredstvo utre in prične delovati. Oprati, daj vse deke iz njegovega ležišča, ter ostale.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: zlati , sobota, 29.03.2008 : 20:07:20
Prosim pomagajte bolhe imamo.Psička  je stara 4 mesece. Pred 1 mesecem takrat ko smo jo dobili bolhe smo prinesli s sabo smo ji dali Advantix vendar se do danes nismo rešili bolh. Vse smo posprejali vse preprali kupili sprej proti bolham pa nič.Ker se močno praska vem da od bolh me zanima kje je možno dobiti oz ali se sploh dobi STRONGHOLD. Če je mogoče čim bližje Celju. Prosim pomagajte nam ker se nam zelo smili ko se tako praska.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kimi* , sobota, 29.03.2008 : 21:12:41
Stronghhold se dobi na vsaki veterini. A ste sigurni, da gre za bolhe in ne za kakšno alergijo?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: NusaInKlaj , sobota, 29.03.2008 : 22:07:39
Mi smo tudi imeli te probleme, ko smo ga dobili. Veterinar nam je svetoval, da ne uporabljamo ampul, šamponov, sprejev in podobnih zadev dokler je psiček še tako mlad. Raje uporabi kakšno ovratnico na osnovi naravnih zelišč, ki odpravljajo te majhne zunanje zajedalce. Pri nas smo jo uporabljali tri tedne in smo se rešili nevšečnosti. Pa tudi alergij ne povzroča, je pa res, da v radiju treh metrov močno zaudarja po zeliščih... no, odvisno od okusa  :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Miss Teja. , sobota, 29.03.2008 : 22:16:37
Mi smo tudi imeli probleme z bolhami, ko smo dobili Oskarja in nato smo dobili dve ampuli Stronghold in bolh ni bilo več. Dobi se na vsaki veterini.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alenka66 , sreda, 02.04.2008 : 14:53:40
Tudi mi smo imeli to nadlogo, ko je bila stara dobre štiri mesece. Pa sem dobila STRONGHOLD. Kako pogosto pa dajete to ampulo? Meni je veterinar rekel, da drži 30 dni ???


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kimi* , četrtek, 03.04.2008 : 11:12:03
Jaz sicer ne dajem Stronghold ampak Frontline za bolhe in klope. Za klope naj bi držalo ca 4 tedne, za bolhe pa celo dlje.

LPK


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: pokica , četrtek, 03.04.2008 : 14:19:30
Jaz uporabljam Stronghold in Frontline. Vsak zdrži po en mesec. To pomeni, da moram v roku enega meseca dati obe zadevi in ker je dobro, da je zamik vmes, že zato, ker so zadeve močne, moraš praktično na dva tedna dajat. Npr. danes dam Frontline, čez 14 dni pa Stronholg. Potem pa čez dva tedna ponovno Frontline, itd.... je tako?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kimi* , četrtek, 03.04.2008 : 14:46:12
pokica zakaj pa daješ oboje?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: pokica , petek, 04.04.2008 : 09:10:04
Zato, ker Stronghold ne deluje proti klopom. Učinkovit je pa pri garjah, bolhah, pa glistah mislim da. Pa verjetno še pri čem.

Za klope mamo pa Frontline.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kimi* , petek, 04.04.2008 : 09:13:22
hm pa saj tvoja psička nima garij pa glist itd....ne vem no meni je to občutno vpreveč kemije. Lina dobi Stronghold samo poleti, ko gremo na območje kjer se lahko okuži s srčno glisto, drugače pa nam frotline zadostuje...no pa seveda še tableta proti zajedavcem.

lpk


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: pokica , petek, 04.04.2008 : 09:30:13
Ja vem. Ampak taka so navodila od veterinarja. Namreč Tija je imela (nedolgo tega) vnetje ušesk, in takrat so nam dali Stronghold.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kimi* , petek, 04.04.2008 : 12:55:01
aha potem to ne prakticirate vedno ampak samo izjemoma....drugače pa še nisem slišala da za vnetje ušes dajo stronghold?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: pokica , petek, 04.04.2008 : 13:10:38
Tako je. Stronghold je dobila bolj za preventivo. Veterinarka je govorila o možni povezavi med vnetjem ušes in nekaterimi zajedalci - ki jih Stronghold uniči. Zdej, a je mislila na ušesne garje ali kaj drugega, pa žal ne vem.  :-\  Bom drugič, ko bom tam, prav vprašala, da si bom za v bodoče na jasnem.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: moonbeam , četrtek, 10.04.2008 : 09:03:33
Jaz sem imela primer ko je bil moj kuža v stiku s psičko, ki je imela garje in na obisku pri veterinarju je rekla da je stronghold proti garjam učinkovit. Tako da smo dali potem gor  stronghold. Drugače pa sem navajena Frontlina. Moram reč da odkar ga uporabjam da ni problemov. Je pa imel par let nazaj bolhe. In na žalost je eden tistih psov, ki je alergičen na bolšji pik. Čisto bogi je bil. Shujšal... Po tem smo začeli s frontlinom. Seveda ga po 2 mesecih skopam in dam ampulo, tako da je 2 meseca brez skrbi. Pa še klopov ni na spregled  :) Mislim da je imel v svojem 13 letnem obdobju le 2 krat bolhe. Ko je bil majhen in nekaj let nazaj. Zdaj pa imamo druge težave. Ampak bolh ni  8)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MallA* , torek, 01.07.2008 : 14:41:42
Zdravo.

Naš psiček je star 1 leto in ima prvič bolhe. Smo že bili (no so bili brez mene) pri veterinarju v Lj.  Pa smo dobili navodilo kako se jih znebiti doma. In piše da naj samo ves čas (oz. vsak dan) pomivamo, sesamo...
Ali naj še kakšen drug način probamo (za vsak slučaj)??

hvala ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , torek, 01.07.2008 : 15:21:57
Operi pri cim visji temperaturi psickovo lezisce, njegove dekice,...

Sobo in lezisce presesaj (ce imas navadni sesalec vrecko prej naspricaj z biokillom), nato pa vse prespricaj z biokillom. Jaz sem to naredila samo enkrat, ampak sem res vse presesala (kavc, njeno posteljo,...) in vse obilno naspricala z biokillom, ter pustila da se je posusilo, nanjo sem dala eno ampulo prosti bolham in sva se hitro znebili te nadloge :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MallA* , torek, 01.07.2008 : 15:44:20
najlepša ti hvala. bom zrihtala... :) :-*


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , torek, 01.07.2008 : 15:52:50
Ni za kej ;) Vem, kako znajo biti nadlezne tele bolhe ::)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MallA* , torek, 01.07.2008 : 17:00:22
katero ampulo pa uporabljaš?...mi smo sicer skos uporabljali Frontline prejšnič pa smo skočili na Advantix...pa mi je nekako Frontline boljši :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , torek, 01.07.2008 : 17:14:19
Midve imava Prac-tic, ker se mi tudi pri klopih najbolj obnese.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ticka , torek, 01.07.2008 : 18:11:37
Včasih biokill ne pomaga (vsaj pri meni ni) in se dobi v Semenarni nek močen strup, ki garantirano vse pobije. Pošpricaš ga povsod stanovanju, torej vse postelje, tla, tepihe, skratka vse mehke površine. Jaz nato počakam, da se posuši, pred tem vse operem (obleke, posteljnina) in nato še posesam. Res je veliko dela, veliko sreče vam želim!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MallA* , sreda, 02.07.2008 : 14:30:21
Kako pa pol ugotovimo da jih ni več v našem stanovanju? ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: šona , sobota, 02.08.2008 : 19:59:08
ko ne skačejo več po teb


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: šona , sobota, 02.08.2008 : 20:13:36
mi imamo bolhe doma odkar je bila maldiček in se jih nikakor ne moremo znebiti. smo v stanovanju in seveda je pes povsod tam kjer smo mi. moram rečt, da sem probala že skorajda vse, razen mogoče kakšnih novih ampul za katere ne vem. toliko denarja sem že zmetala zarad teh bolh, a nič ni funkiconiralo za dalj ko par ur.

pr veterinarju so mi prodali nek šprej kao za buhe, potem pa sem to špricala par dni, pa ni bilo napredka, nakar sem prebrala v navodilih, da sploh ni za bolhe. zakaj mi je te pol to prodal ? da je zaslužu. sem šla do drugega veterinarja, mi je prodal drug šprej nek nemški, pa se mi je zdel, da je mal boljš ampak za kaki dan samo.

bolhe imamo v vseh oblekah, posteljnini, po celem staovanju 90 kvadratov. pes se skoz praska. nobena ampula ne funkcionira. samo kopanje zaleže za 3 dni, da se manj praska, ne pa da bi v celoti kdaj prenehala.

plačala sem dezinsektora, da mi je prešprical celotno stanovanje in vse obleke, pa ni učinka.

vse sem preprala po njem na 90 stopinj in ko sem oblekla, sem takoj začutila bolhe, kak skačejo po meni.

živimo pa v bloku in pes se neizogibno vsak dan srečava z svojimi sosedi. nikakor ne moremo teh bolh iz psa izkorenitit.

vsakega novega veterinarja pokličem mu rečem, da frontline ne funkcinorai pri nas, mi reče, "eh, to je bolj za klope kot za bolhe" in mi ponudi nkeja novega. to spet nič ne funkcinoira in se tako nadaljuje.

vsakič neki novi šprej, nova ampula, vse prepereš, učinka pa nobenega, razen prazna denarnica. pes se še vedno praska, jaz se še vedno praskam. živčna sem zarad tega ker ne morem niti v miru spat, ker skoz nekaj po meni skače.

res ne vem več kaj naj še probam...kaj je tisto kaj bo zares funkcioniralo.

čisto drugače je, če imaš psa vzunaj...... takrat niti ne opaziš kolikokrat se popraska, ker te ni doma, ker si v službi in se nikjer ne vidi. če imaš psa v stanovanju, pa opaziš, ker je povsod dlaka po tleh, ko prideš domov.

povsod ko berem, pa so bolhe predstavljene kot zajedalci, ki jim ni kos. preživijo sto tisoč let in so prilagojene na vse razmere....

ne vem, edino kar mi preostane je, da grem živet v staro barako in psu anredim vzunaj kočo in sem čim manj v kontaktu z njim. in pes je čim več po gozdu in daleč od našega bloka. ja zato pa rabim mal tisoče eurov.



Naslov: Re: bolhe
Poslano od: šona , sobota, 02.08.2008 : 20:15:30
bolhe imamo že 2 leti....


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MallA* , četrtek, 07.08.2008 : 08:29:17
ojoj...mi smo se jih pa znebili takrat... potem smo šli na morje in je bilo tudi vse ok. Pridemo domov, po petih dneh smo spet videli da se grize po zadnjih tačkah  :-\
Smo ga dali v bano in stuširali s šamponom proti bolhicam, od tistega dne (torej traja že 6 dni 8))-moram potrkat po lesu-se je sedaj zboljšalo. Je pa tudi v tem času dobil tudi Frontline.

Ko je bil mladiček smo vedno uporabljali Frontline (nič bolh!), ko nam jih je enkrat zmankalo, smo pa kupili Advantix za probo, in lej ga hudička-bolhe so pršle. Kot da nebi deloval  :( >:(

lp, in veliko sreče z bolhami :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , četrtek, 07.08.2008 : 09:04:21
Šona, bolhe so se vam ornk zaredile v hiši. To se lahko prepreči samo z redno uporabo ampul proti bolham od dne, ko pes kot mladiček pride v hišo. Verjetno na začetku niste bili dovolj dosledni. Ni res, da bolham nič ne pride do živega, samo sredstva proti njim je treba dosledno in pravilno uporabljat.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Uma , četrtek, 07.08.2008 : 12:04:30
Šona, sredstva je potrebno redno nanašat, ta sredstva ubijejo bolho, takrat ko ga piči, to ne pomeni, da se bo kuža takoj nehal praskat, ampak bo verjetno trajalo nekaj časa preden bodo bolhe uničene, ker pobije samo odrasle ne pa tudi ličink. Bolhe lahko nekje skrite preživijo v hiši tudi do 6 mesecev, tako da prej ne bo mira. Če pa samo za en dan zamudite z nanosom novega sredstva, ste spet sprožili nov krog razmnoženja in zadeva gre jovo na novo. Pomoje je v tem trenutku za bolhe še vedno primeren Frontline, pa tudi Stronghold, nanašat pa ga je treba mesečno, ne na 3 mesece. Zraven pač prat in špricat, nimaš kaj.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: tika , četrtek, 04.09.2008 : 10:02:05
hojla, mene zanima samo če obstaja kakšen naravni preparat "zvarek" ki tudi pomga proti bolham. nekje sem zasledila da pomaga eterično ojlje-katero? hvala


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , torek, 16.09.2008 : 06:56:44
Po kolikšnem času zares bolhe "crknejo" od nanosa Frontline ampule (20 - 40 kg - Combo)? Ker men se zdi, da je še zihr kakšna bolha na njej :( pa sem ji včeraj nanesla.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Laguna , torek, 16.09.2008 : 07:17:17
Meni je gospodična v trgovini  rekla, da začne kombo delovati v dveh dneh, pa tudi na škatlici je tako pisalo!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , torek, 16.09.2008 : 07:29:05
Upam, da bo res ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , torek, 16.09.2008 : 08:54:15
Kaj pa nekaj kar se imenuje Program (verjetno nisem prav napisala), izgovori pa se tako?
Pes to poje in nato od znotraj deluje na ven - baje preprečuje reprodukcijo pri bolhah - jih ne pobije, samo ne morjo imet maldih - nekaj takega? In kombinacija s šamponom.
Ima kdo kaj izkušenj s tem? Sem že slišala, da deluje, pa še pes ni ˝strupen˝ po tem, kot ko ga poliješ z ampulo - predvsem super za otroke, ker se meni ni zdelo ravno fajn, da je pes polit s strupeno ampulo, pa da ga potem otroci božajo.
Plus tega nas je veterinar opozoril, da ni dobro, da ga otroci božajo cca 3 dni po Frontlineu.
Ker je pes noter, otroci pa majhni je stik kar težko omejiti.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Laguna , torek, 16.09.2008 : 09:15:31
Sem že od kar nekaj ljudi slišala, da je najbolj učinkovito (za zatiranje bolh), če jih ima res kar nekaj, Frontline ampule, ker  bolhe dejansko poginejo. Ampule na njih delujejo kot nekakšen živčni strup. Mi smo jih imeli glih pred kratkim pri naši muci in moram reči, da je bil Frontline učinkovit!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , torek, 16.09.2008 : 10:17:00
Ja Frontline Combo naj bi deloval (naj bi zatrl ličinke bolh - tudi ležišča naj bi zaščitil), tako so mi povedali v trgovini. Čeprav je advantix še vedno boljši ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , torek, 16.09.2008 : 10:20:47
Program se ne dobi več, bil je pa učinkovit.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , torek, 16.09.2008 : 10:44:47
A sploh se ga ne dobi v Sloveniji, ali ga sploh ne delajo več? :(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , torek, 16.09.2008 : 10:55:27
Kolikor vem, so ga prenegali uvažat. Izdeloval ga je Novartis, ampak ne v Leku.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , torek, 16.09.2008 : 10:58:23
Novartis :o? Pa saj imamo Novartis veterino v hiši - bom povprašala ::)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , torek, 16.09.2008 : 11:14:11
Jap, preverjeno - padla registracija, Programa ni več in ga žal tudi ne bo :(
Kakšne pa so izkušnje s Prac-tic om? A kdo to uporablja? So me sedaj s tem založili ::)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , torek, 16.09.2008 : 12:24:06
Mi ga uporabljamo. Proti bolham učinkovit, tudi proti klopom, ni pa repelent, se pravi klop se mora prijeti in se šele na to zastrupi. Stranskih učinkov pri nas ni.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Laguna , torek, 16.09.2008 : 13:04:02
Mi smo imeli Advantix pa smo vseeno fasali bolhe! :(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: pokica , torek, 16.09.2008 : 13:06:39
Mi smo imeli Advantix pa smo vseeno fasali bolhe! :(
Mi smo pa z njim zaenkrat zadovoljni. Upam, da tako tudi ostane. :-X


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Miss Teja. , torek, 16.09.2008 : 14:31:29
Mi smo pa z njim zaenkrat zadovoljni. Upam, da tako tudi ostane. :-X

Podpis.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TalQec , torek, 16.09.2008 : 17:26:27
jaaa tudi mi smo zadovoljni z advantix-om.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , torek, 16.09.2008 : 18:14:31
Mi ga več ne smemo jemati, ker ima drisko po tem :(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TalQec , četrtek, 18.09.2008 : 13:59:11
Mi ga več ne smemo jemati, ker ima drisko po tem :(

kako misliš jemati?  ali ni to tko da se vsebino "ampule" namaže na dlako?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , četrtek, 18.09.2008 : 15:29:42
ja no ne smemo ga več nanašati na kožo, zaradi driske...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TalQec , sobota, 20.09.2008 : 10:31:46
aha škoda, ker res dobro deluje.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , sobota, 20.09.2008 : 14:13:44
Ja sej vem da deluje zdej mamo pa Frontline Combo ma se mi zdi da me še kar kako bolho :( res ne vem kaj bi jih pobilo?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , sobota, 20.09.2008 : 19:53:21
Baje je za bolhe boljši tanavaden Frontline, ne combo - tako mi je razlagal veterinar.
Zdaj ko ne bo več klopov lahko poizkusite...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , nedelja, 21.09.2008 : 06:53:07
ok bomo probali, čeprav ne vem zakaj tudi Combo ne bi mogel delovati. 


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ifos , četrtek, 18.12.2008 : 10:35:44
naš pa ima alergijo na bolhe ( pik), zato smo probali že vse, ker, če ga ena sama bolha ugrizne je bogi, zgize  in spraska se do krvi, tako da vam priporočam edino Advantix, ker je res prava stvar...še nekaj, uporabljajte ga strogo vsak mesec, mi smo zamudili samo dva tedna in jih je takoj dobil...ležišca naj bodo pralna, čimmanj kakšnih tepihov v bližini, ker bolha preživi tudi 6 mes brez hrane, volnene deke tudi niso priporočljive...bolhe so res problem, mi preden smo ugotovili, da so bolhe problem, smo pomislili na vse ostalo samo na njih ne, ker je imel frontline stogo vsak mesec, pa so ga vseeno šle nanj, zdaj je pa mir


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TalQec , četrtek, 18.12.2008 : 20:25:46
naš pa ima alergijo na bolhe ( pik), zato smo probali že vse, ker, če ga ena sama bolha ugrizne je bogi, zgize  in spraska se do krvi, tako da vam priporočam edino Advantix, ker je res prava stvar...še nekaj, uporabljajte ga strogo vsak mesec, mi smo zamudili samo dva tedna in jih je takoj dobil...ležišca naj bodo pralna, čimmanj kakšnih tepihov v bližini, ker bolha preživi tudi 6 mes brez hrane, volnene deke tudi niso priporočljive...bolhe so res problem, mi preden smo ugotovili, da so bolhe problem, smo pomislili na vse ostalo samo na njih ne, ker je imel frontline stogo vsak mesec, pa so ga vseeno šle nanj, zdaj je pa mir

Lexy je napisala, da Advantix-a ne sme več uporabljati, zato bo poskusila s Frontline ;) .


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , četrtek, 18.12.2008 : 20:49:40
Midve uporabljava Prac-tic. Odkar ga imava, Zara se ni imela nobenega klopa :) Pa sva imele poleti treninge v gozdu, praproti,...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , petek, 19.12.2008 : 07:03:05
Ja jaz zdej Frontline Combo ampule na vsak mesec + spray Frontline na 14 dni in je OK. Bolh ni več... ;)

Alexy kaj pa je Prac-tic? A je to tudi ampula, ali je v drugi obliki?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TalQec , petek, 19.12.2008 : 18:03:22
Je Prac-tic firma?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , petek, 19.12.2008 : 18:05:04
Prac-tic je preparat. Je pa tudi v ampulah..


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: TalQec , petek, 19.12.2008 : 18:05:58
aha. Hvala za odgovor ;) !


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , torek, 28.07.2009 : 16:01:29
Meni ne zatre kombinacija Practica in Frontline spray-a nad bolhe sploh ne vem več kako ubit te male parazite :(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , torek, 28.07.2009 : 16:50:18
Zato, ker so se zaredile v prostoru in jih pes vedno znova pobira.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Jana , torek, 28.07.2009 : 17:04:16
Lexy, zato, ker imas zalego v pasjih leziscih, tepihih, vsem oblazinjenem pohistvu, po kotih in vsepovsod, kjer ni bilo razkuzeno in pospricano z repelentom proti taki zalegi. "Razbolhanje" psa velja kot preventiva, pri kurativi (ko pes bolhe ze ima) pa je treba razbolhanju dodati se totalno razkuzevanje in razbolhanje celega stanovanja, se posebej podrocij, kjer se pes zadrzuje. Pri hujsih oblikah je treba "terapijo" ponoviti in ne zadostuje samo ena generalka. S tem se pobije zalega, ki pri prvi akciji se ni bila zrela za ucinkovanje repelentov.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , torek, 28.07.2009 : 22:17:46
Ni jih v takem številu, sem razkužila in oprala vsa ležišča in vse skupaj....mislim, da je problem ker imam še mačka doma in ko ni na mačku bolh je na psu in obratno...in mam oba našpricana z repelenti in sploh ne vem več š čim naj še razkužim ves stanovanje in da ni strupeno, kar bi lahko kje maček polizal (slučajno)?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MiniMaxi , sreda, 05.08.2009 : 19:37:32
Danes sem bila pri veterinarju, ker ima Maxi take rumene flekce, malce izbočene iz kože (nekaj pod vratom, par na trebuščku).. Jasno je, da sem zagnala cirkus ga odpeljala k veterinarju, nakar me je gospodič (lahko napišem kdo?) prav posmehljivo pospremilil domov z besedami, češ to je pa od bolh. Vzela sem frontline (do 10kg), ker je tega priporočil bolj kot stronghold (15 sem mu na kožo dala prav tega).. upam, da bo pomagalo. Sem tudi preprala stanovanje, ampak nisem uspela najti razkužila za stanovanje, ker ga veterinar ni imel v trgovini pa so mi zatrdili, da ga prodajajo le tam. Upam, da bo vse okej in da so res, če so pač bolhe in je kosmatko zgolj občutljiv.. na to kliniko pa ne grem več.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Yo , sreda, 05.08.2009 : 19:39:46
Za stanovanje kupi Desektin (v lekarni), samo drži se navodil!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , četrtek, 06.08.2009 : 07:44:34
MiniMaxi, te bulice ni nujno da so od bolh. Lahko so maščobne bulice od hrane, reakcija na kakšno travo itd.

Stronghold redno uporabljamo na vseh naših živalih (trije psi in en maček), pa nobena od njih nima bolh. Problem frontline-a je, da se izpira in če imaš psa, ki ga je treba bolj pogosto kopati ali ki se rad namaka v potokih, se zna zgoditi, da popusti (to se je zgodilo na primer meni). Stronghold pa se ne izpira.

Takšne bulice, kot jih opisuješ, pa imajo občasno tudi moje psice in niso nič hudega. Pač reakcija na kakšno travo ali na hrano. Ne srbijo in hitro izginejo.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: MiniMaxi , četrtek, 06.08.2009 : 20:34:46
Hvala Yo!
Kalsang, vseeno sem uporabila frontline, razčistila vse. Bolhe sicer nisem zasledila nobene, a upam, da je vse tole zaradi bolhic, se pa kljub vsemu izogibam previsoki travi (kar je na Maxijevo višino kar težko :) ).. in res upam, da bodo hitro izginile! Hvala tudi tebi! :D


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Linolej , sobota, 15.08.2009 : 07:16:30
Ko je že ravno govora o bulicah...Pri nas te dni velja pregovor "ko ima hudič mlade jih ima veliko".  ???
Še vedno, že 14 dni,  smo v stanju nevednosti glede okužbe z mikrosporijo, potem sem opazila, da se pes nenormalno praska in enkrat se mi je zazdelo, da sem s pogledom ujela eno bolhico...kar je test z iztrebki kasneje potrdil...zdaj pa še male krastice, ki se občasno malo zagnojijo.
Mikroorganizme mislim, da smo pobili vse, saj noben nebi preživel takšnega sistematičnega iztrebljanja :) ....bolhe tudi ne kakajo več (tudi to je bilo sistematično odpravljeno s Frontlinom in BioKillom). Ampak zdaj mi pa ni jasen izvor teh krastic.  :o
Je možno da so samo reakcija na travo ali bi  lahko bile tudi od bolšjih pikov? Hrano ima namreč isto in nima nobenih problemov z njo.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Linolej , sobota, 15.08.2009 : 07:47:18
še eno vprašanje...je možno da ima pes krastice zaradi kakršnekoli reakcije na čistilo Asepsol?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , sobota, 15.08.2009 : 08:20:34
Ok zdej mi ni več jasno....pospravila stanovanje, razkužila z desektinom, presesala, pomila, mačku in psu dala Frontline Combo in bolhe so še kar na psu, sem in tja kako najdem.... Kaj jih bo ubilo? Jaz sem že čist obupana....


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: miskica , petek, 21.08.2009 : 09:40:59
Kolegica je 14 dni čuvala psa od žlahte. Očitno ampule proti bolham niso delovale in sedaj, ko psa že več kot 14 dni ni več pri njih, ima po stanovanju še kar bolhe. V tem času je prešpricala celo stanovanje s sredstvom proti bolham, vse spucala, neštetokrat sesala, vrgla stran stvari, kjer bi se lahko po njeno zaredile, pa še kar harajo.

Ima kdo kak nasvet, kaj narediti, da se jih iztrebi?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lanabela , petek, 21.08.2009 : 11:23:55
-  vzameš psa od žlahte za ene pol urce vsake par dni, toliko da pobere frišne bolhe in jih odnese domov
- počakaš do zime in odpreš okna
- plačaš poklicnega eksterminatorja


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: miskica , petek, 21.08.2009 : 11:45:27
Lanabela, a se to hecaš al čisto resno? Torej s sredstvi proti bolham, ki se jih kupi po trgovihah, ne bo naredila nič?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , petek, 21.08.2009 : 11:52:01
Res je najbolj učinkovito pripeljati psa, da jih pobere.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: miskica , petek, 21.08.2009 : 11:53:42
Pobere jih?! Meni nič jasno, ampak hvala, bom predala nasvet dalje.

Sem bila res prepričana, da bolha brez gostitelja ne more preživet dolgo, sploh ne 14 dni  :o

Hvala.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: vis in nox , petek, 21.08.2009 : 12:18:37
- vzameš psa od žlahte za ene pol urce vsake par dni, toliko da pobere frišne bolhe in jih odnese domov
- počakaš do zime in odpreš okna
- plačaš poklicnega eksterminatorja

Tretje je zelo učinkovito. Smo jih imeli pred kakimi 10 leti toliko, da so še po jedilni mizi skakale. Mož jih je prinesel iz kleti, kjer je bivala zunanja muca in ko so jo izselili, so bolhe ostale. Problem so npr radiatorji, iz teh bolh ne spraviš zlepa.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , petek, 21.08.2009 : 16:06:46
Vis kaki radiatorji? Jaz se z razkuževanjem ubadam cel mesec že in s psa ne gredo nikamor ampule dala mačku in psu, frontline + stronghold, razkužila stanovanje z Desektinom preprala in posesala neštetokrat, bolhe so še kar žive....Mislim ne vem več kaj nardit. Letos je noro leto s tem mrčesom.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: vis in nox , petek, 21.08.2009 : 18:02:56
Vis kaki radiatorji?

Radiatorji, ki imajo znotraj satovje, zunaj pa reže skozi katere piha zrak, so leglo nesnage. V prahu, ki je tam, bolhe v miru živijo dalje...

Sesalec na vrečko ni nič boljši, ker vrečke ne menjaš vsak dan (ali pač). To je takoj jasno, če posesaš muho. Ko ugasneš sesalec, muha zleti ven.

Treba je imeti zaprte (cevne) radiatorje ali talno ogrevanje in sesalec na vodni filter, ki ga po vsakem sesanju očistiš-vodo zliješ v WC in pomiješ posodo. V vodi imaš lahko tudi razkužilo. Vsi tepihi, zavese, adijo!

Pri starših smo tudi imeli psa in enkrat, ko ga ni bilo par dni, sedim v fotelju, noge na debeli preprogi. Kar naenkrat sem imela noge vse črne od bolh. Takrat smo imeli nek prašek za posipanje in je pomagalo. Sicer pa res priporočam dezinsektorja, ker oni (naj bi) imajo vedno nove strupe, da se bolhe ne navadijo. Boš pa morala čez kak teden spet vse oprati, ker ti dobesedno prešprica s svinjarijo celo stanovanje (do višine skoka bolhe).


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: SILBA MIA , sobota, 22.08.2009 : 00:41:50
Mi smo jih tudi imeli ....Smo odpotovali za en teden, pred tem pa na debelo posuli po tleh Pitroid prašek. Čez ta prašek sem dala časopisni papir, tam kjer se hodi.Dobro smo zaprli vsa okna in poprosili mojega strica, da šesti dan odpre okna. Ko sem prišla domov sem samo še posesala bel prah in dvakrat ali trikrat zaporedoma vsa tla oprala...Trdovratne nemarnice so izginile.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , sobota, 22.08.2009 : 07:57:09
Kje si dobila ta prašek?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ifos , sobota, 22.08.2009 : 13:49:14
bolha preživi 6 mesecev brez hrane, tako, da boj z njimi ni od muh...vsak mesec je treba živali ( pes, muca ) dat kapsulo proti bolham, oprat ves tekstil na 60 stopinj, preproge tepihe, mesta, kjer žival spi, počiva...vse dobro posesat, pošpricat z Zyzek ( meni najljubši sprej ) in 1x na mesec tudi žival skopat, ni potrebno s šamponom, dovolj je samo voda ( mi smo v morju vsak dan )...v glavnem niso lahke, ko se bolhe naselijo po hiši, treba je bit vztrajen...vse našteto ni dovolj narediti samo enkrat, ampak non-stop, dokler so bolhe prisotne...žal


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , sobota, 22.08.2009 : 14:04:25
Vis zaves sploh nimam ;) si mi dala idejo s sesalcem sem že poslala za ponudbe ;) niti mi ni na pamet prišlo...

Sedaj po enem mesecu bojevanja mislim, da jih ni več. Vsaj na psu jih ni videti več, maček pa si samo še kraste dol praska. Čez dva tedna bom ponovila razkuževanje in pravijo, da celo pomaga če psa do vratu namočiš v banjo s polno vode in pustiš ga toliko časa, da vse bolhe prilezejo na vrh glave, ker ne marajo vode. In jih tako lahko odstraniš najlažje. Ne vem je kdo izmed vas to metodo poskusil?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Quido , sobota, 22.08.2009 : 15:46:53
katero sredstvo je najbolje kombinirati z skudo-m?
razen frontline, ker je baje ratal odporen nanj :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , sobota, 22.08.2009 : 21:14:14
Quido si bral kaj frontline naredi bolham? Prepreči jim nadaljne razmnoževanje ne pa da jih pobije....nekaj jih še ostane samo jaz jih lovim na živalih in jih sproti pobijam kolikor jih uspem videt in najt.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , sobota, 22.08.2009 : 21:22:13
Kaj je skudo?
Kaj se vam zdi najbolje za špricati ležišča... če ima pes bolhe?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , sobota, 22.08.2009 : 21:43:42
Biokill :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , sobota, 22.08.2009 : 21:44:29
Tega se dobi povsod, ane?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , sobota, 22.08.2009 : 21:59:23
Jap ;)

Takrat ko je imela Zara bolhe sem jaz oprala na 90° vse, na cemer je lezala (najino posteljnino, njene dekice,...). Njeno lezisce, kavc, tla, omarice in tepihe pa sem najprej presesala z vodnim sesalcem, nato pa obilno naspricala z Biokillom (za 20m2 sem porabila skoraj celo flasko). Pustila sem par minut, da je ucinkoval, nato pa vse pomila.

Misija bolhe stran je bila hvala bogu uspesno zakljucena ;D


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , sobota, 22.08.2009 : 22:26:46
Kaj pa usnjen kavč?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , sobota, 22.08.2009 : 22:31:34
Tudi..Samo sem na zadnji strani kavca preverila najprej, ce se bo kaj poznalo, ce ga naspricam z Biokillom..


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , sobota, 22.08.2009 : 22:33:38
Dans smo bili pri vetu in zvečer sem opazila eno bolho pri smrčku, dala sem Frontline Combo, preprala stvari od Missy na 60, jutri bomo pa še sesali in špricali, za vsak slučaj. Še kakšen nasvet?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , sobota, 22.08.2009 : 22:36:18
Ne na 60, na 90° jih operi. Po mojih izkusnjah packe znajo prezivet na 60° >:(

Jaz bi cez kaksen teden ponovila pranje/sesanje/spricanje, pa drug mesec se enkrat Combo dala. Tolk, da boste zihr ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , sobota, 22.08.2009 : 22:39:44
Samo, ne predstavljam si, da bi prešpricala 150 m2 veliko stanovanje celo, pa še vsa stopnišča tako na debelo.... Bi rabila cel zaboj Biokilla. Do kakšne višine pa je treba špricati? A se našprica tudi psa? Koliko časa je treba pustiti delovati, preden potem pomiješ?
A je ena bolha že dovolj za tako temeljito čiščenje?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , sobota, 22.08.2009 : 22:51:05
Ti najvec naspricaj tam, kjer se psica najvec zadrzuje. Jaz nje ne bi spricala. Pa tudi do neke ful visine ti ni treba (jaz sem tam nekje do 15cm). A ko psico pregledas pa ne vidis nobenih bolh vec? Pustis delovati pa tam ene 10 min.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , nedelja, 23.08.2009 : 06:57:40
Ne, ne vidim nobene več, zdaj strmim vanjo kot en kreten ::), čoham jo do kože in iščem bolhe, mene vse srbi zraven ::), se pa Missy praska nekoliko bolj kot ponavadi, ne pa fuuul. A je možno, da se praska tudi od Frontline-a?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , nedelja, 23.08.2009 : 08:07:40
Biokill ne pobije jajčec bolh, bolho samo pa ja...zato sem šla jaz špricat stanovanje z Desektinom in 60 stopinj je dovolj visoka temperatura, da žival crkne...jaz sem tako naredila in sedaj po mesecu dni bojevanja z njimi je misija kar uspešna. Samo jaz sem mačka in psa Frontline Combo in po tednu dni še Stronghold in je ok.

Psa tudi lahko našpricaš z biokillom in ni škodljiv za živali ker je koncentrat permetrina razredčen v vodi in konzervirno sredstvo, ki ne škoduje. Včasih je bil vet biokill pa so ga ukinili, ker ni šel toliko v promet. Z biokillom lahko človek še sam sebe šprica preden greš v hosto kake gobe nabirat ali podobno. Vam govorim iz prve roke, ker delam v tej industriji.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , nedelja, 23.08.2009 : 09:33:31
Desektin dobim v lekarni? Za vsak slučaj... Sedaj bom poizkusila z Biokillom na najbolj izpostavljenih mestih, če se je kam kakšna prešvercala...
Hvala vsem za uporabne nasvete :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , nedelja, 23.08.2009 : 13:37:16
Desektin sem jaz dobila kar na kliniki na Viču, po moje ga imajo tudi na drugih klinikah, v Lekarne sem klicala in ga niso imeli, vsaj v Ljubljani ne.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Strelca , sreda, 16.12.2009 : 12:52:17
Lepo pozdravljeni!

Imam psičko, staro 7 tednov, ki je mešanka med maltežanom in belim višavskim terierjem in ko smo jo dobili je imela bolhe. Zraven je dobila tudi ampulo, ki smo ji jo dali takoj ko smo prišli domov.
Sedaj pa me zanima sledeče:
pri lastnici, kjer smo jo vzeli so ji veterinarji rekli naj se kužiko skopa z otroškim šamponom Johnnson & Johnnson (tist rumeni šampon), ker je baje zelo nežen. Skopali naj bi jo čez 14 dni po nanosu ampule.

Zdaj pa ne vem, naj jo skopam ali ne?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , sreda, 16.12.2009 : 13:00:57
Glede ampule je kopanje 14 dni po nanosu OK.

Je pa vprašanje, ali je kopanje potrebno. Če je mladiček umazan, potem je seveda potrebno. Če pa ne, ga pa ne bi še kopala, še zlasti v tem mrazu ne.

Če boste psičko skopali, jo morate do suhega posušiti in več ur po kopanju mora biti na toplem in ne sme hoditi ven.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Strelca , sreda, 16.12.2009 : 13:10:05
Psičko imamo zaenkrat še notri, ker se bojimo da bi se prehladila če bi jo nesli ven, ker je še tak mali drobižek.
Ima par ranic od prejšnje lastnice, ki jo je kopala z nekim pasjim šamponom, ki je bil več kot očitno premočan in so se ji te ranice naredile.

malo se bojim, da se bo bala fena, če jo bo treba posušit?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Kalsang , sreda, 16.12.2009 : 13:14:41
Na fen se psi navadijo. Prvič komplicirajo, ampak sčasoma je OK, če seveda ne popuščaš in do konca posušiš. Fen pa ne sme preveč vroče pihati (mrzlo pa spet ne, srednja temperatura naj bo).

Če je bila okopana pri vzrediteljici, potem ni potrebe, da bi jo še enkrat kopali. Ali ranice kaj mažete? Če ne, vam priporočam jod. Se hitro posušijo in zacelijo.

Sicer so pa lahko ranice tudi zaradi drugih razlogov. Od praskanja in grizenja zaradi srbečice, ki so jo povzročili bolšji piki, kot alergija na hrano (če ne nastajajo nove, je to še od prej), od grobe igre z drugimi mladiči v leglu, lahko pa tudi od šampona.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: BELA Tisa , sreda, 16.12.2009 : 13:29:46
Če je imela psička bolhe še ko ste jo prinesli domov, morate razkužiti tudi stanovanje, drugače se nadlege ne boste otresli.

Obstajajo tudi šamponi proti bolham, vendar ne vem koliko je priporočljivo z njimi kopati mladiče. Najprej stopite do veterinarja in pozdravite obstoječe ranice.

Sama se sploh nebi odločila za mladiča, ki nebi bil razbolhan (in razglisten) že pri vzrediteljih, sploh pa ga ne bi hotela pred 8 tednom njegove starosti.(Posvojiteve zapuščenčkov so seveda izjema).

Fen se začne uporabljati postopno in na blagi temperaturi. Z veliko volje in potrpljenja se kuža navadi, kar od njega zahtevamo. Ko opazi, da mu kljub zvoku in vetru fen noče nič žalega bo tudi morebiten začeten strah izginil.

Leglo moje psičke se je sklotilo tudi januarja, v mrazu in snegu. Ampak mladički so se že pri skrbni vzrediteljici spoznali s travco in snežinkami. V sončnih dneh jih je odnesla na ograjeno travico in so z veseljem raziskovali snegec.


lp Tina

lp


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: miskica , ponedeljek, 28.12.2009 : 11:31:40
A se je že kdo ubadal z alergijo na bolšjo slino?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: moksa , ponedeljek, 28.12.2009 : 12:55:54
Ja, nažalost  :-[
Mamina psička je (med ostalim) hudo alergična na bolšjo slino - edino, kar res pomaga, je res redno dajanje stronghold in/ali front line ampul njej in vsem drugim v krzno odetim bitjem okrog nje. Če te zanima še kaj specifičnega, kar vprašaj  ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: miskica , ponedeljek, 28.12.2009 : 13:05:01
A samo stronghold/frontline s kakim posebnim razlogom (druge znamke ampul ne delujejo dovolj dobro?)? Kolegičina psička si je že trikrat letos do krvi zgrizla hrbet, antibiotiki pomagajo, da se zadeva pozdravi, potem pa spet ista zgodba. Zdaj sumijo, da so krve bolhe.
Je pri vas dovolj samo redno tretiranje z ampulami?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: moksa , ponedeljek, 28.12.2009 : 13:17:37
stronghold/front line samo zato, ker smo po nekem defaultu pač navajeni nanje. Poskusili smo tudi z alternativnimi zadevami (kapljice, vendar se zdaj imena ne spomnem - bom pogledala zvečer), vendar niso imele nobenega učinka.
Sicer pa takole: psička jemlje precej močna zdravila (vetaraxoid) zaradi cel kup drugih alergij, tako da ti težko potrdim, da so v njenem primeru omenjene ampule dovolj.
Je pa moja prejšnja psička enkrat zaradi bolšjega ugriza imela močno vneto kožo po celem hrbtu, ker je prav tako bila alergična na bolšji ugriz - seveda je antibiotik pomagal pri pomiritvi takratnega vnetnega stanja, potem pa smo tudi pri njej pazili, da je redno dobivala ampule in je pomagalo.
Sigurno pa je bistvenega pomena biti prepričan, da je za močan srbež kriva bolšja slina in ne kaj drugega. Moje izkušnje pravijo, da vse preveč veterinarjev vsako srbenje hitro poveže z bolhami, ni pa vedno tako.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: moksa , ponedeljek, 28.12.2009 : 13:20:20
edino, kar res pomaga, je res redno dajanje stronghold in/ali front line ampul njej in vsem drugim v krzno odetim bitjem okrog nje.
Pomaga proti odsotnosti bolh, ne pa seveda proti srbežu, ki ga povzročajo v njenem specifičnem primeru tudi druge zadeve oz. alergeni - verjetno sem bila malo nejasna


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: miskica , ponedeljek, 28.12.2009 : 13:25:27
Jah, za zdaj obravnavajo to kot alergijo na bolhe. Je bila veterinarka proti temu, da bi z dieto preverjali, če je npr. kaka sestavina v hrani kriva.
Hvala za vse info.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lynn , petek, 26.11.2010 : 01:01:57
Mene pa zanima, s čim bi lahko razkužila Poppyjevo kletko, skrbi me namreč da se niso v njegovi kletki zaredile bolhe, a se dobi pri veterinarju kakšno razkužilo, s čim imate dobre izkušnje?

Pa še to me zanima, jaz Poppyju redno dajem ampule proti bolham, pa se vseeno praska, nisem pa nikdar našla nobene bolhe in me zanima ali bolhe vidiš če jih pes ima? Ker je pa on edini ki se ves čas praska, čeprav vsak mesec dobi ampule in razmišljam če niso v njegovi kletki bolhe, čeprav jo sicer redno čistim.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , petek, 26.11.2010 : 07:28:56
Bolho se vidi takoj, pri svetli dlaki še toliko bolj kot pri temni ampak vidiš najbolj so dejavne zjutraj okoli trebuha in nad repom, tam se najraje zadržujejo. Če se pa pes praska in mu redno daješ ampule je pa lahko alergija na hrano ali pa vse drugo kot bolhe. Če praviš da nisi našla nobene.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: alexy , petek, 26.11.2010 : 10:08:09
desektin se dobi pri veterinarju ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lynn , petek, 26.11.2010 : 17:19:35
Aha, hvala obema za odgovor. :) Bom vprašala pri veterinarju za desektin. Ja, nikoli nisem vidla nobene bolhe, morda je res alergija... Ampak praska se pa samo pri glavi oz. pri ušesih, pa ga imam veliko po rokah, vsak dan ga češem in ne vidim nobene bolhe. Me pa zanima kako veterinar ugotovi če ima pes alergijo in na kaj je alergičen?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lexy , petek, 26.11.2010 : 19:23:40
Če se ti praska okoli glave ali ušes ima pes lahko tudi vneta ušesa, in ker ga moti se praska ali pa stresa z glavo. Posvetuj se z veterinarjem.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lynn , petek, 26.11.2010 : 21:56:46
Sva že bila pri veterinarju, pa ni videl da bi bilo karkoli narobe z njim, je rekel da če se bom odločila za testiranje na alergijo, naj pač povem, samo ne bi ga rada po nepotrebnem matrala, ampak se pa sprašujem zakaj se praska, zdaj bom poskusila še s tem razkužilom za kletko, če ne pa nam preostane le še alergija...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: fižolova župca , sreda, 29.12.2010 : 13:30:17
Morda kdo ve, če bolhe na temperaturi pod 0C zmrznejo?
Včeraj smo našli en pik, danes sem dala novo ampulo, pa oprat posteljnino in vse posesat. Če jih mraz pobije, bi posteljnino postavila še malo ven, drugače gre pa v sušilca, suši zelo vroče in po moje odrasle živali pobije...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: kocka , četrtek, 30.12.2010 : 09:13:10
Pa Biokill ne bo nič škodil, vsaj za pasje zadeve in okolico, kjer se najbolj zadržuje, pošpricat. Mislim, da stene do enega metra visoko, ker bolhe kar visoko skočijo.
Glede temperature pa ne vem - itak je lep dan, pa ne bi škodilo mal preluftat posteljnine.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Luna95 , četrtek, 30.12.2010 : 10:37:12
Biokill, prav tisti originalen naj bi bil tudi za pse. Jaz sem ga moji našpricala, ko je že vse drugo odpovedalo pa moram reči, da deluje. Je pa res, da sm ga gor pustila kakšnih 10min potem sem ga pa dol sprala.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ulabong , četrtek, 15.09.2011 : 08:20:37
Živjo,

mene pa zanima v kolikšnem času opaziš da so se ti naselile bolhe v hiši(ko jih najdeš na psu) in kako veš (vrjetno te grizejo in imaš pike, če ima pes ampulo proti bolham in na njega ne gredo več/ali jih opaziš)??

Hvala za odgovor!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lanabela , petek, 16.09.2011 : 12:01:17
Da imaš v hiši zalego bolh ponavadi odkriješ šele takrat, ko nekaj dni v stanovanju ni nobene živali. Potem lačne bolhe poskačejo tudi na ljudi. Zna biti grozljivo recimo ko se vrneš iz dopusta, stopiš v stanovanje, ki je bilo 14 dni prazno in imaš, na nogah črno bolh.
Dokler je v hiši pes, gre vse nanj. Če ima ampulo, potem bolhe poginejo bodisi ob kontaktu bodisi po prvem piku, odvisno kaj daš na psa. Pri sredstvih, ki delujejo dlje časa, se bolh znebiš tudi če se ne greš kemične vojne po vsem stanovanju - vse kar se izleže gre na tretiranega psa in sproti pogine. Problem pa je, če imaš nek vir, ki stalno prinaša nove bolhe (zunanje netretirane mačke, ježi...). potem se ti bolhe lepo redijo nekje v okolici bajte, pes nosi v stanovanje stalno nove, ti pa jokaš, kako nobeno sredstvo ni več učinkovito.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lanabela , petek, 16.09.2011 : 12:02:10
Aja, pa ja, temperature pod 0 stopinj uničijo ličinke in odrasle bolhe, za jajčeca pa ne vem.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Itlam , sobota, 17.09.2011 : 18:01:15
Živjo,

mene pa zanima v kolikšnem času opaziš da so se ti naselile bolhe v hiši(ko jih najdeš na psu) in kako veš (vrjetno te grizejo in imaš pike, če ima pes ampulo proti bolham in na njega ne gredo več/ali jih opaziš)??

Hvala za odgovor!
Če ima bolhe pes, so bolhe 90% tudi po hiši, tj. v preprogah, v posteljnini, sedežni garnituri, postelji od psa... Ker jajčeca konec koncev tudi kdaj pa kdaj odpadejo s psa, preživijo pa lahko več mesecev, brez hrane. Tako da hitro na delo, da se kaj še bolj ne razmnoži ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Itlam , sobota, 17.09.2011 : 18:01:44
Aja, pa ja, temperature pod 0 stopinj uničijo ličinke in odrasle bolhe, za jajčeca pa ne vem.
baje, da ličinkam 0 stopinj ne pomeni skoraj nič ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lanabela , sobota, 17.09.2011 : 18:34:26
Pri mojih znancih, ki so se zaredile v stanovanju bolhe potem, ko so se začasno odselili skupaj s psom. Grozljivo veliko bolh. V obupu so že hoteli poklicati eksterminatorja, pa smo se domislili, pobrali vse lončnice iz stanovanja, pustili čez noč vsa okna odprta navskriž (temperatura je bila fejst pod nulo) in z bolhami je bilo konec.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ulabong , sobota, 17.09.2011 : 20:48:03
Uff ..hvala za odgovore! Jaz jih za enkrat nisem še nikjer doma opazila, na vikendu kjer smo bli prejšnji teden tudi še niso nič opazili..po kolikšnem času začnejo "napadati" ljudi?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: ulabong , nedelja, 18.09.2011 : 09:43:13
Čez koliko časa lahko kužka skopam- dala sem mu Frontline Combo, in me je strah da se ne bi spral, vendar bi ga morala skopati ker ima težave s kožo?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: moksa , nedelja, 18.09.2011 : 10:01:35
Piše v navodilih - po 48 urah.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: mimi89bu , četrtek, 08.12.2011 : 17:48:45
Pišem v imenu prijateljice, ki nima interneta. Jaz sem ji sicer predlagala ampule pri veterinarju, s tem smo se mi resili. Ampak pravi, da je uporabila ze vse, in se ne znebi bolh. Kopa ga vsak drugi dan in so ponovno tukaj. Psica ima res zeeloooo dolgo dlako in gosto, zdaj pa razmislja, da bi ga pobrila in zacela s ponovno rastjo dlake dajat redno ampulo, ce bo potem pomagalo. Jaz ji nisem vedela povedat, morda veste, kaj naj ji svetujem? Bi bilo narobe storjeno, ce bi pobrila psa in zacela potem redno uporabljat ampule? Pes je mesanec in zivi v stanovanju.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: natis , četrtek, 08.12.2011 : 19:07:20
tudi sama imam dolgodlake pse in dajem ampule ... ne vidim v čem je problem v ampulah??

če ima bolhe (pes) jih ima tudi v stanovanju. treba bo prešpricat vse in preprat, samo kopanje psa ne bo pomagalo.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: lunca , petek, 09.12.2011 : 07:42:32
Najboljše da da psu ampulo Frontline combo,ki deluje tudi na gnide in bolhe v okolici psa,prepere ležišče ali še boljše ga zamenja,če je iz blaga in se pripravi na DDD naslednjih 6 mesecev.Bolhe so namreč izredno trdožive žverce,ki rabijo sistematično uničevanje,če se jih želiš znebiti.
Tjaša


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: tika , sobota, 21.04.2012 : 08:21:09
a kdo uporablja PHA Kožne kapljice iz lekarne?


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: dunjalissa , sreda, 27.03.2013 : 14:53:43
Pozdravljeni vidim da ta forum ni bil uporabljen že dolgo in bi bila zelo vesela če bi kdo videl to in mi odgovoril..
No torej, naša psička ima po koži polno belih "delcev" nekakšnih pikic, ki so zelo podobne prhljaju pri človeku in nevem kaj bi to lahko bilo, mogoče bolhe?
prosim za odgovor..


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: maja01 , sreda, 27.03.2013 : 17:34:10
Niso bolhe. Bolhe so podolgovati "zuzki", ki se hitro premkajo in skacejo. Za njimi na kozi najdes drobne crne pikice - iztrebki - ki se, ce jih namocis z vodo, obarvajo rdece. Gre namrec za prebavljeno kri.
Lahko je prhljaj, imajo ga tudi zivali (nekatere, lahko z njim odreagirajo prav stresno - v nekaj minutah zaradi stresa postanejo cisto "prasne"), eventuelno bi lahko bile usi, ki pa so "prilepljene" na dlako, n na kozo.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: natis , sreda, 27.03.2013 : 18:40:03

ali ste menjali kozmetiko ... šampon oz. karkoli pač uporabljate od kozmetike??


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 08:37:17
Pozdravljeni,

Z mojo psičko sva bila na šolski jesenski razstavi in je dobila bolhe. Zdaj koliko se spoznam na veterino oz. na ovratnice ter ampule, vem, da so med najboljšimi foresto, fronline cambo, advantix in še kaj bi se našlo. Tudi strankam v ambulanti svetujem te proizvajalce. Vendar sem našel nekakšno električno ovratnico - brez strahu, ne trese psa, tudi jaz nisem pristaž tega. Oddaj neslišno visoke frekvence, ki naj bi zmotle bolhe in klope, ter jih odgnalo. Zdaj sam še s tem nisem imel izkušenj, a zanima me, če je kdo imel že kakšno izkušnjo s tem?  Raje vprašam kot pa kupim spet neki prodajni trend, ki ne pomaga. Tako, da prosim, če je kdo že imel izkušnje, da mi pove kako dobro to deluje - če sploh deluje...

Lp, Kevin


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: bamfel , sobota, 04.10.2014 : 08:46:24
Mi smo imeli en obesek, se za klope ni obnesel nič. Moja izkušnja. Z bolhami zaenkrat hvala bogu nimam izkušenj.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 08:59:23
Aha, hvala res, bom se pocakal mnenja drugih.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , sobota, 04.10.2014 : 09:08:55
Jaz ne bi ravno stavila na ta izdelek. Podobne izdelke se prodaja tudi za v hišo (mrčes, miši itd.) in meni še nihče ni poročal, da delujejo.

Moje izkušnje z delovanjem na bolhe do sedaj:
- scalibor (1 mesec)
- foresto (mogoče 3-4 mesece)
- advantix (slab mesec)
- elektronski obesek (nič)
- frontline combo (mogoče 1-2 tedna)

Foresto in advantix sta torej najbolj učinkovita, ob zaključku je le cena za A nižja (pri mojih dveh majhnih kuških).

Nisem pa še probala tistih novih tabletk.  :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 09:17:22
Aha, hvala res, bom se pocakal mnenja drugih.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 09:21:31
Se opravičujem za dvojni post. Telefon zafrkava.

Žužka; s temi navedenimi sredstvi imam izkušnje, saj jih prodajamo v ambulanti. Res da tud sam nisem pristaž tega, a mojima staršema, so ta sredstva predraga - to imata ona dva preko. Bom videl morda pa bom sam šel po ovratnico...

Hvala!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , sobota, 04.10.2014 : 09:31:09
Saj, če ste bolhe fasali slučajno in jih sicer v okolju, kjer kuža živi, ni, bo verjetno dovolj samo enkratni nanos ampule. Ali pa ena ovratnica (pa še za klope bo dlje zaščiten). :)
Le dobro očistite bivališče in pasje postelje s sredstvi proti bolham. ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sanco1a , sobota, 04.10.2014 : 09:46:52
Odvisno od tega, koliko je pes privlačen za bolhe, eni jih dobijo izjemno hitro, drugi pač ne, tako kot pri otrocih in ušeh.
Pri nas:
- elektronski obesek imamo, v zimskih mesecih je zaenkrat deloval v kombinaciji z zeliščnimi, naravnimi ovratnicami, v poletnih ne,
- frontline in fipryst pri enem psu deluje tudi do 6 tednov, drugi je točno tretji teden po nanosu dobil  letos vsakič po eno bolho (zelo moraš paziti, da psa fino ne napere ali da se ne skopa, ker voda delovanje zelo, zelo zmanjšuje);
- scalibor je učinkovit, ampak sta oba psa po njem dobila alergijo, en takoj, drugi po nekaj mesecih, poznam še nekaj drugih z enako izklušnjo,
- advantix učinkuje pri nas najdlje, vsaj dober mesec, če ne dlje;
-s foresto ovratnico smo imeli pri enem psu zelo dobre izkušnje.
Imamo pa pri nas pri enem psu prej hude probleme s klopi, z bolhami nismo nikoli imeli večjih težav, če sta jih že dobila v večji obliki, je to vedno bilo na jesen, v teh mesecih.
Če gre za večjo invazijo, predlagam pranje vseh ležišč,  kjer spi pes in pred nanosom ampule kopnje psa z insekticidnim šamponom.



Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 10:00:36
Hvala za odgovore.

Becca, ni dovzetna za klope - nikoli jih ne dobi, pa se sprehajava povsod, kjer bi lahko dobila...

Bolhe je zdaj dobila, bova poskusila nekako odpravit, mislim da ne bi smel biti problem. Mislim, da bom poskusil z advantixom ali forestom, frontline mi ni nekaj, te električne pa tudi ne bi ravno rad testiral na njej...

Hvala še 1x vsem!


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sanco1a , sobota, 04.10.2014 : 10:10:18
Pri nas frontline tudi odlično deluje na bolhe, na klope pri enem pač ne, ampak kot sem že napisala: če ti psa enkrat ali večkrat napere dež, je učinek vseh ampul tolikšen, kot je napisala Žužka, 2 tedna. Pri nas imamo za dež vedno dežne plašče, če ti je to smešno in zoprno, vsekakor priporočam foresto. Tiste Vigo ovratnice so taka packarija in povzročajo take alergije pri naših, da je škoda vsakega centa.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , sobota, 04.10.2014 : 10:25:56
Res je veliko odvisno od posameznega psa, mislim pa, da tudi ogromno od okolja.
Na žalost imam veliko izkušenj z infestacijo stanovanja z bolhami. V tem primeru jim je pes non stop izpostavljen in tukaj se zares pokaže učinkovitost določenih sredstev. Za razliko od občasne izpostavljenosti.  :-\
Malo za šalo, malo zares, v novo stanovanje bomo šli vsak s po tremi ovratnicami. :P


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 10:31:47
Ja saj. Ampul ravno ne priferiram. Premalo časa držijo po mojem mnenju. Sicer je foresto res kar drag vendar je res najbolj funkcionalen. Trg res ogromno ponuja, a nikoli ni vse funkcionalno. Ogromno je klumpa na trgu. Upam, da mi uspe prepričat da vzameta foresto, drugače bom sam primoran kupiti...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sanco1a , sobota, 04.10.2014 : 10:50:08
Foresto je pri nas zdržal pol leta, je drag, ampak glede na ampule dolgoročno pride ceneje. Pa ni se treba bati vsake vode.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sobota, 04.10.2014 : 11:04:35
Ja res je ja. Foresto je zame vedno najboljši bil :P pa mogoce ga ceneje dobim v ambulanti kjer delam :P


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , sobota, 04.10.2014 : 11:06:15
Hi, hi, pri nas ravno obratno. :P Smo pa posebni: 4 ampule (1 dam na polovico) so cenejše kot 2x foresto. Pa še meno osebno grejo ovratnice na živce. Je pa v vašem primeru verjetno res boljša izbira.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: bamfel , sobota, 04.10.2014 : 12:03:29
Jaz z bolhami res nimam izkušenj.
Ovratnica se za klope super obnese, ne pokriva pa garje. Tako da jeseni, ko divjad tišči k hiši, dobi še ampulo. Je pa strošek ampule zelo nizek v primerjavi z zdravljenjem garij.
Mogoče pa nimamo bolh zaradi ovratnic in ampul.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sanco1a , sobota, 04.10.2014 : 12:05:33
Ali pa zato, ker pes ni dovzeten za bolhe, moji jih dobijo prej izjemoma, pa so zelo v stiku z drugimi psi.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , sobota, 04.10.2014 : 12:20:41
sanco1a, vabljena k nam na obisk, pa da vidimo. :P Hec. ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: sanco1a , sobota, 04.10.2014 : 12:25:45
hehehe, bi pa res enkrat testirala, koliko sta odporna ... ;D ;D
Mačka sta jih v 5 letih dobila samo 1x, v resnici samo en, druga ne ...


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: čarka , sobota, 04.10.2014 : 20:48:28
Hmm, kolikor vem, je prav proti bolham najboljši Stronghold  ::)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: banAncy , torek, 21.10.2014 : 20:55:54
Zivjo pri psu sem nasla male crne pikice, ki delujejo kot bolsji drekci. Psa pregledam vsak dan, ce ima morda kaksnega klopa in se nisem opazila bolh. Par dni nazaj sem pri pregledu nasla eno bolho. Psa sem skopala, do sedaj pa pri psu nisem zasledila nobene bolhe. Samo pri repu bolsje kakce-ponovno. Tudi po stanovanju nisem zasledila nobene bolhe. Kaj mi priporocate. Brala sem, da od naravnih stvari pomaga kokosovo olje.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , sreda, 22.10.2014 : 15:07:06
Čimprej eno od sredstev proti bolham. Ne verjamem, da pomaga kaj naravnega.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Royalty , sreda, 22.10.2014 : 15:48:46
Če mogoče komu pride prav, kako delamo mi in se super obnese:

Psa nosita skozi celo leto na ovratnici Skudo Pet elektronski odganjalec bolh (doma jima dajem ovratnice dol), pozimi je to tudi edina zaščita, v sezoni pa jima dajem enkrat mesečno (ne zamujam več kot par dni) ampule od Bogaduala, izmenično z Advantix ampulami (en mesec eno, drug mesec drugo), ker imajo oboje tudi repelent, ki ju ščiti pred komarji, ki prenašajo srčno glisto, saj smo poleti veliko na morju. Vsaka ampula po treh tednih začne izgubljati učinek, zato ju v hudi sezoni klopov, našpricam dodatno z naravnim Biocin sprejom, ki lepo zdrži kak teden do nove ampule. Kljub kopanju v morju, nisem opazila krajšega delovanja ampul, je pa res da se ne kopata vsaj dva do tri dni po nanosu ampule.

Mačkam, ki so samo notranje, ne dajem nobenih sredstev za zunanje parazite, pa niso nikoli imele nobenega klopa ali bolh (v smislu, da bi jih dobile od psov).

Psa pridelata kakega klopa sicer vsako leto, ampak kaj več pa tudi ne, s tem da smo poleti v gozdu vsak dan. Bolhe pa nismo imeli niti ene v osmih letih, na kar sem kar malo ponosna 8). Si tudi ne predstavljam kako bi bilo razkuževati celo stanovanje, mačja drevesa, n število mačjih in pasjih postelj, kavč, posteljo itd...

Torej najmanj dvojna zaščita (od tega seveda ena naj ne bo strupena, ampak naj bo elektronski odganjalec ali naravni sprej) je najboljša preventiva pred bolhami in na dolgi rok se veliko bolj splača, kot pa zapraviti nemalo denarja za sredstva proti bolham za okolico, da ne govorim o tem, da se je včasih bolh prav težko znebiti in je treba razkužiti vse od a do ž kar je iz blaga v stanovanju, včasih grejo bolhe pa celo še v razpoke v parketu. Da ne pridemo sploh do klopnih bolezni, kjer je tudi preventiva veliko boljša od kurative.

Če bolhe že imate, priporočam najprej kopanje psa z insekticidnim šamponom, Verminex od Canine se je izkazal za zelo učinkovitega, obenem pa nežnega do pasje kože. Istočasno je treba oprat na viski temperatuti vsa pasja ležišča, dekce, preoblečt posteljo, če pes spi gor in prešpricat z npr. Bioinsekt Shocker sprejem kavč, parket, če je razpokan in vse ostalo, kar ni možno oprat v pralnem stroju. Našpricano stanovanje pustiš vsaj nekaj časa z zaprtimi okni (vmes greš s psom na sprehod ;)), da pocrka, kar ima za pocrkat, potem pa temljito presesaš oblazinjeno pohištvo in pomiješ tla in druge pralne površine. Dva do tri dni po kopanju psa pa nanos kvalitetne insekticidne ampule oziroma kombinirane zaščite in bi morali rešit problem z bolhami do nadaljnega.

Meni osebno ovratnice proti bolham za pse niso všeč iz večih razlogov:

- nekratere so strupene za mačke
- vsakič ko božam psa, si moram it umit roke, ker imam drugače zoprn občutek, da imam na rokah strup
- niso učinkovite enako časa za bolhe in za klope

Vsa sredstva proti parazitom, ki sem jih omenila najdete tukaj: http://www.gali.si/katalog/94/sredstva-proti-parazitom

Edino Skudota ni (še) vnešenega v spletno trgovino, ampak je na zalogi, stane 14,99 € in deluje eno leto. Pa Advantix se lahko prodaja samo na veterinah, zato ga pri nas žal nimamo.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: banAncy , četrtek, 23.10.2014 : 12:38:50
Hvala za tako izcrpen odgovor:-) evo takoj se lotim dela


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: PravaBiBa , sreda, 12.11.2014 : 21:35:34
Pozdravljeni, imam vprašanje glede kopanja po nanosu sredstva za odganjanje bolh. Nabavila sem activyl tick plus ampule. nikjer pa ne najdem ali in kdaj po nanosu se psa lahko skopa navodila so v francoščini, nemščini in kaj vem verjetno nizozemščini, v slovenščini pa napis, da je potrebno pred uporabo prebrati navodila grrrrrr. Bolhe je resnično zatolklo, ampak ker je kuža mešanka s shihtzujem jo bo treba prej kot slej skopati ker se iz črno bele spreminja v črno rjavo.


Če kdo že pozna te ampule prosim za odgovor.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: KevinBecca , sreda, 12.11.2014 : 21:56:19
Kopaš lahko psa 3 dni po nanosu ampule, če je le možno pa tudi 3 dni pred nanosom :)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: PravaBiBa , sreda, 12.11.2014 : 22:02:35
Hvala za odgovor, skopala sem jo itak pred nanosom, ampak bolj jo gledam bolj se mi zdi, da bo zopet potrebna kopel, ker tale pa res ves prah in umazanijo pobere in navlažena brisača zanjo ni dovolj.

Hvala še enkrat.



Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Matejcha , torek, 18.11.2014 : 21:57:29
Tema za mene... :-\

Letos sem očitno prehitro snela foresto... rezultat so bolhe na "notranjem" psu. In panika. In popikane noge, trebuh, hrbet. Moj in od psa. Ostalim 5 človeškim prebivalcem, mačku in drugemu pol zunanjemu psu, pa niti pritepenemu mačku ne dišijo. Itak me je kap, sem šla takoj v akcijo, vsem 4 ampule, kopanje notranjega psa, špricanje stanovanja najprej enkrat z Biokillom, ki je menda "blažev žegn", nato z Effektom (Desiktina ne prodajajo več) najprej na 14 dni, sedaj na 5 dni. In tole delam že slab mesec. Ravno prej sem študirala, da zdaj pa je že kar nekaj dni mir v hiši. Pa me čez 2 uri razveseli fant, da je slučajno eno našel šetkat po notranjem psu.  :o

Ampule sem menjala, najprej actyvil (kot da ni imel efekta), potem Frontline combo. Pranja, pucanja stanovanja, sesanja, špricanja, eteričnega olja evkaliptusa, ... imam že čez glavo, pa zgleda še kar ni konec... Internet sem prebrala že po doglem in počez, pa nič novega ne najdem.

Razmišljam o ponovni uvedbi forestoja, namesto ampule, ampak ne vem kako je to kaj ok. Notranjega psa sem kopala s šamponom za pomiritev kože (trenutno se ne spomnim, pa saj verjetno vsi veste kateri je) na 3-4 dni, skozi mora nosit ovratnik, da se mi ne pogrize od pikov in/ali alergije, na antibiotikih je že 14 dni (baje je boljša opcija kot kortikosteroidi)... Milo in ponižno prosim za kak nasvet, ker drugače mi očitno ne preostane drugega kot, da se preselimo, pse in mačke pa pomočimo v insekticid :'(


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Matejcha , torek, 18.11.2014 : 22:00:24
V afektu ponovno najdene bolhe sem se zatipkala.

Tadrugi pes+mačka+ostalih 5 ljudi bolham ne dišijo (nobenemu od nas pa ne dišijo bolhe hah).
Pa že dober mesec traja zadeva, ne slab.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Žužka , torek, 18.11.2014 : 22:11:50
 :-X Advantix ste probali? Foresto nazaj tudi ni slaba ideja.


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: _lori , torek, 18.11.2014 : 23:05:08
Pri nas tudi, prvič.  ::) Očitno so bolhe precej razširjene trenutno. Se prav tako borimo že dober mesec proti tem nadlogam, vmes je že kazalo, da gre proti koncu, pa sem jo spet našla čez kak teden. Predvidevam, da imamo nek zunanji vir, saj bi načeloma kombinacija ampul in temeljitega večkratnega čiščenja stanovanja morala zadostovati. Seveda pa obstaja možnost, da kakšno špranjo spustiš in ravno tam se veselo množijo nove. Ampak ne bomo obupali tako hitro. ;)


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Matejcha , torek, 18.11.2014 : 23:18:02
Žužka, ne, tega pa res še ne.
_lori, saj pri vetu tudi jamrajo koliko jih je letos. Pa me nič ne potolaži  ;)

Kaj pa protibolšje tablete, koliko je to varno? Oba psa sta že malo v letih, notranji pa je še hrt (vsi me strašijo kako so občutljivi).  :-\


Naslov: Re: bolhe
Poslano od: Lanabela , sreda, 19.11.2014 : 10:46:16
Če najdeš vse vire bolh (torej vse pse, mačke in ježe v okolici) in jih tretiraš z ampulami (ježe pa bodiso odseliš ali tudi tretiraš) potem bodo bolhe izginile v cca treh tednih. Psa, ki ima ampule na sebi, ni dobro kopati, ne pred nanosom (med kopanjem in nanosom ampule naj bi minilo vsaj 3 dni) in še manj po nanosu, ne glede na to, kaj piše v navodilu. Če so se bolhe v stanovanju zaredile v velikih množinah (kadar so kljub prisotnosti psa popikani tudi ljudje, je temu tako) se jih je moč najceneje znebiti takoj, ko temperature zunaj padejo pod krepko nulo. Pustiš eno noč okna odprta in stanovanje neogrevano, pa jih pobere.