mojpes.net

o psih => prehrana => Sporočilo, začeto od: Floki , nedelja, 23.02.2003 : 14:09:46



Naslov: Kako zrediti psa?
Poslano od: Floki , nedelja, 23.02.2003 : 14:09:46
Veliko govora je že bilo o tem, kako shujšati psa, jaz pa imam ravno obratni problem, namreč, kako ga zrediti. Sicer smo se že tudi o tem pogovarjali, vendar je vse razmetano po drugih temah, zato sem se odločila odpreti novo. S Flokijem bova zelo vesela vaših nasvetov!

Pozabila sem omeniti, da moj sicer pridno je, samo porediti mi ga ne uspe. Mislim, da ima še kar nekaj forumcev isti problem, zato nam, prosim, povejte, kako ste sami rešili zadevo.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Tara , nedelja, 23.02.2003 : 18:02:44
Hm, tudi meni so takšni problemi zelo zanimivi, ker ima večina psov prej probleme s prekomerno težo, kot obratno.  ;) Moja psička je ravno tako zelo požrešna, vendar nima problemov s težo, ker vse "pokuri".  ;D
Mogoče bi poskusili hrano za aktivne pse, s katero psi dobijo več energije in se jim malo pozna na teži, če so povprečno aktivni (nekateri to priporočajo). Poskusite hrani dodati malo olivnega ali sončničnega olja (morda ribice v olju), ker imajo psi običajno take dodatke zelo radi in z veseljem pospravijo obrok. Vsekakor je treba najti takšen okus hrane, ki psu ustreza, če pa je še malo bolj kalorična, bo pes sigurno pridobil na teži. Sama sicer nimam podobnih izkušenj, vem le iz pripovedovanja drugih. Torej, veliko sreče!  ;D  ;)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Floki , nedelja, 23.02.2003 : 18:27:24
Pri briketih za aktivne pse je pri nama problem, ker je pes alergičen na piščanca, omenjeni briketi pa ga vedno vsebujejo vsaj določend del. Tudi ostale naštete metode sva že preizkusila, pa nič.  :-[


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Bambi , nedelja, 23.02.2003 : 18:56:47
Tudi jaz delim dneve z anoreksikom, ki ne samo, da pokuri vse, kar poje, ampak tudi ne je preveč rad. Zato sem izredno hvaležna za Boscheve super extra hiperaktivne brikete. Drugače jaz delam to, kar pravi Tara - hrani dodajam ribe in olje, vendar je zdaj spet shujšal zaradi mraza. Hm. Če praviš, da je alergičen na piščanca in si tudi ostalo že poskusil/a pa res ne vem. Tudi meni bi prav prišel nasvet. Jaz svojega tako ali tako hranim 2x dnevno in bo tako tudi ostalo, zdaj mu pa skoraj vsak dan dam še majhno kosilo, tako da je 3x. :P Bomo videli, če bo kaj pomagalo.
V eni knjigi sem prebrala, da so zelo kalorična tudi jetra in srce, zato sem probala z obojim, pa se ni preveč obneslo. :-/ Jeter ni maral preveč, po srcu pa je bruhal, baje da nekateri psi nimajo nečesa za prebavo neke snovi v srcu ali nekaj takega. ??? Lahko pa poskusiš še ti. Pomaga pa (vsaj pri meni se mi zdi) dajanje močne hrane, npr. skute, jajc, polente...
Upam, da bo šlo, če pa izveš kaj učinkovitega pa deli znanje še z nami. ;)
Lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: yo , ponedeljek, 24.02.2003 : 09:45:51
Ja, tudi jaz imam problem s suhimi psi, ki so res pravi anoreksiki, saj nočejo jesti  :-/
Thor ima še dodaten problem - karkoli razen briketov povzroči drisko, tako da dodajanje česarkoli ne pride v poštev.

Yo


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Lanabela , ponedeljek, 24.02.2003 : 12:07:32
Tudi meni se v takih primerih najbolj obnese BOSH enegy extra, lahko ga dodajaš redni hrani ali pa ga daješ samega. Pes se zelo hitro popravi, problem bi bil samo, če je pes alergičen na sestavine.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: terry.apbt , ponedeljek, 24.02.2003 : 12:36:48
Moja spada tudi med bolj vitke, pa še velikih količin mi noče jest. Tako, da dobi obrok 2x na dan, pa še ne pojej količino, ki je določena na razpredelnici. Zato sem iskala čimbolj močno hrano, ki se jo daje v manjših količinah, in sem trenutno pristala na Royal Canin Energy za srednje velike pasme.

Vidim, da omenjate Boshevo hrano energy extra. A bi mi lahko kdo od vas (Lanabela ali Bambi) pogledal na vrečo in napisal kako je hrana sestavljena in kakšna je predpisana količina za 25 kg težkega psa.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Bambi , ponedeljek, 24.02.2003 : 16:25:04
Hoj!
Jaz sem tudi enkrat kupila Royal Canin za srednje velike aktivne, pa mu sploh ni bila všeč. Pa še draga precej. :P
Boscha mi pa ravno zmanjkuje in ga imam samo še v vedru, vrečo sem pa že vrgla, tako da ti žal ne morem povedat. Če bi se pa držala predpisanih količin pa moj pes večino leta ne bi tehtal 5-6 kil premalo ampak kakšnih 10, tako da jaz se na to ne zanašam preveč.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: terry.apbt , ponedeljek, 24.02.2003 : 18:13:48
Sej moja tudi ni nevemkako navdušena nad Royal Caninom (povprečno poje 270 g na dan) , zato pa še vedno gledam, če bi mi uspelo najti kakšno hrano, ki bi jo z veseljem pojela. In, ker ste pohvalile Bosh, me sedaj firbec matra, kakšen je.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Alien , ponedeljek, 24.02.2003 : 18:26:08
Hojla!

Terry si mogoče probala Techni Cal za aktivne pse?
Mojemu Maksu je ta hrana neverjetno popravila apetit, vedno je bil zbirčen, zame sicer ne presuh ker je to dobrodošlo pri agilitiju.
Odkar je bil na TechniCalu je vse...
Tko da teh problemov več nimam.

LP,


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: terry.apbt , ponedeljek, 24.02.2003 : 21:06:09
Alien, Techni Cala za aktivne  pse še nisem probala. Dej a mi napišeš koliko beljakovin in koliko maščob ima, pa ovirno kolikšno količino je treba dat 25 kilskemu psu. Hvala.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Alien , ponedeljek, 24.02.2003 : 21:28:40
Hmmm teška bo, zdele nimam več tega žakla pr seb, bom pa jutr poklicala kolegico pa mi bo povedala k dela v trgovini.
Ti pa priporočam da probaš če je terry všeč - edino to je važno, da rada je to hrano, potem ji lahko daješ več za jest in to je to.

LP,


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Floki , torek, 25.02.2003 : 20:34:52
Ja midva trenutno enkrat na dan jeva polento in meso, enkrat pa brikete. Dodajam tudi malo sončničnega olja ali stopljenega masla. Ne vem ali je to zaradi mraza ali kaj, ampak zredi se moj pes nič. Je pa drugače tudi precej aktiven, tako da veliko pokuri. Dajte napisat, prosim, ko boste lahko, kakšne so sestavine v briketih, ki jih dajete.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: terry.apbt , torek, 25.02.2003 : 21:56:20
Pa res nimam sreče s temi žaklji  ;D.

Alien, bi te prosila, če bi mi lahko v soboto prinesla en majhen vzorček tvojih briketkov. Ker je čisto možno, da jih moja dama ne bo marala. Pa mi je škoda kupit celo vrečo, pol pa da mi jih ne bo hotela jest.

Floki, jaz mojo hranim z Royal Caninom Energy za srednje velike pse. V hrani pa je: 32% beljakovin, 30% maščob, 6,5% pepela, 8% vlage, 2,5% vlaknin, 1,4% kalcija, 1,05% natrija...
Sestavine pa so naslednje: dehidrirano perutninsko meso, koruzna moka, živalska maščoba, rastlinska olja (vključno z oljem kokosovih jeder), pesni rezanci, dehidrirana perutninska jetra, ribja moka, psyllium (seme), pivski kvas, ribje olje, minerali, sledovi elementi (vključno z nevezanimi sledovimi elementi), DL-metionin, L-karnitin, vitamini

Moram pa povedat, da jo poje nekje 270 g na dan, na razpredelnici pa je napisano od 285-400g glede na aktivnost psa. Dobi 2 obroka na dan in nikoli hrane ne poje do konca. Vedno mora kaj pustit na koncu. Brikete pa mešam s poli salamo, popečenim piščancem (ali kakšnim drugim mesom), sirom (če se ji tisti dan slučajno je sir), včasih zabelim z malo maščobe, ki ostane od pečenja mesa, s tunami (rio mare)...
Kljub vsemu pa čez 25 kg ne pridemo.
Bi pa res rada enkrat odkrila hrano, ki bi jo z užitkom pojedla.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Alien , torek, 25.02.2003 : 22:42:43
Jaz sem glih v fazi menjave hrane in bom najbrž prešaltala na BEWI dog, da vidimo kako se obnese...
Če pa ne bo ok pa gremo nazaj na Techni Cal.
Problem je v tem ker moram met vsaj dve različne hrane, če že ne tri.
Lučka ne sme jest preveč močne, je treba pazit na težo, Maks mora jest hrano za aktivne pse, pa še to je včasih premalo, Jaka pa za starejše  ::).
No bomo vidli, jutri se pa odpravim po testerčke zate Terry, lahk ti pa vzamem tamalo 3kg vrečko.

LP,


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: terry.apbt , sreda, 26.02.2003 : 11:26:33
Alien, zaenkrat mi raje prinesi samo testerčke. Ne bi še kupila 3 kg vrečke, ker je čist verjetno, da bi ostala cela  :(. Dej, če se ti slučajno ljubi mi prosim poglej še kakšne sestavine so, pa analizo. Prosim, prosim. Sem že malo tečna, ane? ;D ;D

Tale Bewi dog tudi mene zanima, kolikor sem brala mi zgleda čist v redu hrana, kaj bi pa moja mala rekla pa ne vem.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Alien , sreda, 26.02.2003 : 15:44:19
Jah testerčke sm dobila, samo žal nimajo za aktivne pse, sm pa vzela vse ostale variante. Tko da ti jih prnesem.
Bewi dog bom kupovala naslednji mesec in sicer za aktivne pse in ti lahko potem prinesem nekaj hrane za probat.

LP,


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Alien , sreda, 26.02.2003 : 20:15:10
UH tud Bewi dog ti prnesem za probat v soboto in sicer za aktivne pse sport croc, oh upam da ji bo všeč vsaj nekaj...
Jest ga bom pa tudi že naslednji teden najbrž naročila ;D,
pa da probamo.

LP,


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: bezi , nedelja, 13.04.2003 : 15:52:05
Halo!Tudi jaz imam problem zrediti psa.Briketi so ta zadnja stvar ki bi jo jedel.V slast mu grejo smo makaroni in meso.Poskusila sem,da bi en obrok jedel kuhano,enega pa brikete,ampak ce dobi kuhano,ne je briketov(RC za velike pasme).Ali je narobe,ce je smo kuhano hrano,saj v briketih so  
vitamini in vse potrebne snovi?
lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: ostrzek , petek, 18.04.2003 : 06:18:39
Tudi jaz imam doma zelo ekstremen primerek anoreksicke psicke!

Ze pri kaksnih 6 mesecih starosti je veterinarja skoraj kap, ko jo je zagledal! Seveda mi ni verjel, da skoraj stojim na glavi, samo da mi poje kaksen koscek hrane in je poskusal z vsemi mogocimi priboljski,... Psicka pa je naredila podoben obraz, kot ga naredim jaz, ce mi kdo ponudi vampe in odkorakala stran! Vzroka seveda niso nasli!

Stvar je sla celo tako dalec, da ni jedla tudi po 4 dni skupaj!

Kaksno leto je bila edina moznost da je pojedla vsaj nekaj hrane to, da sem jo hranila po zlici in ji z njo mahala pred nosom toliko casa, da ji je postalo zanimivo je poskusila jesti! Kasneje sem ugotovila, da je najpomembnejse to, da ji vzbudim okus v ustih! Takrat so stvari postale bistveno lazje! Najin sistem sedaj izgleda nekako takole: 2 x na dan Technicalove brikete, na katere pa posujem le nekaj mocno disecih priboljskov. (meso, ribe, salama, ...) Se pred tem ji poskusam dati nekaj teh stvari iz roke in ko enkrat okusi hrano bo pojedla tudi brikete! Zanimivo pa je, da ce ji npr. ponudim celo skledo samega mesa ali rib, tega ne bo pojedla!  ???  Ne morem si pojasniti tudi njenega vedenja ko ji postavim hrano pred njo. Najprej se sklede izogiba na vec metrov in ko povoha hrano se umakne nazaj, kot da bi ji grozno smrdela! Ko pa enkrat poje vsaj koscek hrane, pa se mi zdi kot da bi "zalaufala"! Od takrat ko sva iznasli tole finto se je psicka zelo popravila po izgledu (vsaj rebra se ji vec ne vidijo!), si pa sama od sebe kljub temu privosci enodnevni post vsaj 1 x na 14 dni, kar pa mislim da sploh ni tako slabo!

zelim ti debelega psa  ;D, pa ceprav sama menim da je lazje nositi naokrog manj kil kot vec in sem se zaradi njene suhosti prenehala sikirati ze nekaj let nazaj!


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: ostrzek , petek, 18.04.2003 : 06:32:41
Se to sem se spomnila!
Ob dnevih, ko noce jesti nic drugega pa mi vcasih uspe z cloveskimi piskoti v obliki crk! Mislim, da se jim rece abc piskoti! Takrat mi iz roke zacne jesti enega po enega in bi tako lahko pojedla tudi pol vrece! Glede na to pa, da so piskoti sladki pa ji je treba seveda takoj umiti zobe! Vcasih razmisljam celo, da ji je pomembnejsi ritual hranjenja oziroma igre pri tem, kot pa hrana sama?

Obstaja pa tudi energetska pasta za pse. Namenjena je dojecim psicam, okrevajocim psom, suhcem,,, Je pa zelo beljakovinsko mocna in psi jo imajo kar radi, saj ima zelo mocen vonj! Vprasaj pri veterinarju, jaz pa bom poskusila najti kaksno staro embalazo in ti sporocim ime!

lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: bezi , petek, 18.04.2003 : 17:24:04
Pri mojem je problem to,da ce dam med brikete meso ali ribe,
to poje ven,briketi pa ostanejo.V tem ima ful prakso.Sploh ne
morem verjet kako to spretno izvede.Ce mu dam en dan makarone in meso,naslednji dan pa brikete,jih sploh ne dotakne.Drugi dan pa ker ne dobi druga se jih loti.Sedaj ze ves
teden je brikete.Probala sem mu dati konjsko meso in skleda
je bila v momentu prazna.Potem pa je spet rabil en dan,da so
prisli v postev briketi.Ce bi mu jaz dala te kekse,jih poje vse
samo potem bi se manj jedel brikete.Se mi zdi,da ko smo mu
vse sorte dajali za jest,je postl prav zbircen,saj si je mislil,ce ne bom to mi bodo dali nekaj druga.
Meni tudi vsi pravijo,da je bolje da je taksen,kot predebeli.
lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: kaja , petek, 18.04.2003 : 20:23:46
Res se mi smilite, ker vaši kužki nočejo jesti. Moja je namreč tako požrešna, da je tudi kislo zelje in pomaranče ;D. Pred pol leta sem ji prvič dala barf in se ji je skoraj zmešalo od veselja. Skledo ponavadi obliže okrog in okrog, potem pa čaka in čaka dokler se je ne usmilim in dam še malo. Prisežem, golta meso! Mogoče bi morali poskusiti, link je dal že Multipla... lp

p.s. vseeno lepši presuhi kot predebeli 8)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: pia_in_co. , nedelja, 20.04.2003 : 09:38:36
živio!
Tudi moj pes najprej ni hotel jesti oziroma jedel je samo,če je imel skledo cel dan in se me je zvečer usmilil in pojedel par briketov.Pozneje pa sem začela delati takole:
Dala sem mu brikete(Royal Canin) in mu jih postila 15minut in ,ker jih ni pojedel sem mu jih umaknila.Naslednji dan sem isto ponovila in še zmeraj ni hotel jesti,čez tri dni je pojedel malo...čez štiri dni malo več.....peti dan pa celo skledo.In tako zdaj brez problema normalno je,hrano pa mu dajem 2-krat dnevno.Poskusite,deluje :)
lp,pia


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: ostrzek , nedelja, 20.04.2003 : 10:18:29
Hmmmm!

Grem se tudi sama prebijat skozi BARF temo!   :-/

Predvidevam namrec, da ce vas je toliko poskusilo in ste zadovoljni, mora na tem ze biti nekaj dobrega!  ;D

Pa ne se potem za glavo drzat, ko bom zacela sprasevat in otezavljat!  ;D ;D ;D ;D ;D

lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Floki , nedelja, 20.04.2003 : 15:06:04
Kakšna energetska pasta je to? Kako se ji reče, kje se dobi in kaj je v njej?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: ostrzek , nedelja, 20.04.2003 : 16:13:21
Floki!

Vceraj sem po celi hisi iskala kaksno staro embalazo od te paste - trenutno se brez uspeha!   >:(
Ce se prav spomnim jo dobis pri veterinarju, videla pa sem jo tudi v enem izmed katalogov pasje hrane!

Bom se malo pobrskala!
lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: ostrzek , torek, 22.04.2003 : 06:18:54
Floki:
Evo mene z mojo pasto! V nemscini!  :o :o :o

Rece se ji PET VITAL, proizvajalec je Canina pharma in Hamma (Nemcija).
energy paste Fur Hunden und Katzen
Erganzungsfuttermittel
Energiekonzentrat zum schnellen Ausgleich von Nahrstoffdefiziten

Zusammensetzung: Pflanzliche Nebenerzeugnisse, Ole und Fette

Inhaltsstoffe: Rohprotein 5,1 %, Rohfett 44,0 %, Rohfaser 0,14 %, Rohasche 3,3 %, Calcium 0,5 %, Phospor 1.5 %, Natrium 0,06 %

Zusatzstoffe je kg: vitamin A 50.000 I.E., Jod 20 mg, Eisen 85 mg, Kupfer 0 mg, Mangan 180 mg, Vitamin D3 3.000 I.E., Vitamin E 500 mg, Vitamin B1 80 mg, Vitamin B2 8 mg, Vitamin B6 40 mg, Vitamin B12 0,8 mg, Nicotinsaure 80 mg, Folsaure 0,008 mg, Calciumpantothenat 76 mg.

Druga pasta, ki pa se je spomnim je od Pfizerja (proizvajalec). Rada pa bi te opozorila na to, da sem jaz to pasto po nasvetu veterinarja dodajala mucam in NE PSOM! Ceprav je ista pasta za vse in je po navodilih namenjena tudi brejim psicam, okrevajocim psom in mladickom!
SE VEDNO PA MISLIM, DA BREZ POSVETOVANJA Z VETERINARJEM LAHKO NAREDIS MLADEMU PSU (V FAZI RASTI) Z NJO VEC SKODE KOT KORISTI! (Poglej si tudi temo o kolkih in BARF prehrani!)

Ce se ne bos znajdla iz nemskega teksta, ti lahko jaz prevedem "za silo"!  :-/

lp


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: roti , sreda, 29.10.2003 : 20:51:44
Ojla


Ponovno bom oživila to temo.
Imam dogo, staro 8 mesecev in je presuha. Rahlo se ji vidijo rebra in hrbtna vretenca, kar se ne bi smelo.
Težava je v tem, da kljub močni hrani (Eukanuba) in dodajanju makaronov s pljučki ali jetri ali vranico ali srčki, se punca ne zredi niti za gram. Dodajam ji polento, skuto...vse, za kar mislim da bi jo poredilo...Rezultatov pa ni. Tudi hrano dobiva skoraj 50% nad svojo dnevno dozo + makaroni z mesom, tako da se esnično trudim. Razglistala sem jo tudi, tako da zajedalcev nima. Hrane se ne brani....
KAJ MI JE ŠE STORITI?
Včasih se zasačim ob misli, kaj si mislijo mimoidoči, ko me vidijo da sprehajam tako suho psičko....da jo stradam....... :'( :'(


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: S , četrtek, 30.10.2003 : 10:18:03
Hojla
Kdaj pa je dobila nazadnje tablete proti parazitom mogoče ji pa moraš apet dati. Pogovori se z vzrediteljem mogoče pa ji daješ premalo hrane, poiskusi povečati obrok.
       lp


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: kemist , četrtek, 30.10.2003 : 10:48:00
Hallo!

Roti ne prehitevat casa. Pes je mlad in tudi zrediti se ne more cez noc. Pot, ki si jo ubrala je obicajno prava, vendar moras pazit, da ne bo slo vse v tolsco.


obilo veselja!!!!!!!!

k.eeper of the seven keys


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: KARMEN , četrtek, 30.10.2003 : 11:17:10
Nisi napisala, katero vrsto Eukanube uporabljaš. Oglej si sestavine na embalažah in poišči tisto, ki ima več beljakovin in maščob, ali pa izberi hrano za zelo aktivne pse.


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: erika , četrtek, 30.10.2003 : 13:55:29
Roti!

Koliko pa tehta tvoja dogica in koliko je visoka?


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: roti , četrtek, 30.10.2003 : 21:02:47
Ja hvala za vse nasvete, res...
S, razglistala sem jo že 2x odkar jo imamo (pa jo imamo od konca junija), ravno zaradi tega, ker sem mislila, da ima gliste.
Hranim jo z Eukanubo za mladiče velikih pasem ravno zato, ker pravijo, da je Eukanuba zelo močna...

Erika, visoka je 75 cm in težka 43-45 kg (ni šlo bolj natančno stehtat...). Ker vem da imaš tudi ti dogice, mi proooosim pomagaj ali svetuj, ker se mi resnično tdi preveč kostkasta...Saj mišice ima, ampak vseeno...meni se zdi presuha...Pa tudi na pikniku ki smo ga imeli, je bilo samo ene par dogic tako suhih, ostale so bile pa vse lepo zalite, no ja, rebra se jim niso videla.... :(


Naslov: Re:Kako zrediti psa?
Poslano od: KIN , sobota, 01.11.2003 : 19:55:29
Se bom oglasila kar tukaj.

Zanima me koliko naj bi bila povprečna teža Zlatega prinašalca ( ima 16 mesecev )? Meni se zdi, da je Kin kar suh napram drugim.

lp M.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Rubens , sobota, 06.08.2005 : 11:18:47
Roti, kaj si mogoče že poskusila hrano Brit?
 Ta hrana je v rangu Royal Canina, vendar je dosti cenejša. Imajo hrano za mladiče, za aktivne pse, za starejše.......
Je zelo ješča in po njej je zelo malo iztrebkov. Kot zanimivost ti lahko povem, da ima precej več sušenega mesa, kot recimo Eucanuba in Royal Canin.
Jaz svoja dva hiperaktivca, ki dnevno pretekata kilometre, hranim s to hrano in sem zelo zadovoljna, glede nato, da smo poiskusili že kar neka hran.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: bina , sobota, 06.08.2005 : 12:07:35
Rubens, od Roti post je iz leta 2003 ;) ;D ;D ;D ;D In ona te psice sploh nima več....

Lp Jana


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Rubens , sobota, 06.08.2005 : 12:27:56
Bina, hvala nisem vedela!  ;)
Mogoče pa pride ta post komu drugemu v poštev!  :D


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: roti , četrtek, 18.08.2005 : 20:08:09
He he Rubens....Sem se prav nasmehnila ob tem postu in branju...

Sedaj ko punce res ni več, se sprašujem, ali morda niso bili tole vse skupaj kakšni znaki....No ja...

Pa vseeno hvala za pomoč...

lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Matic. , sobota, 20.08.2005 : 09:25:19
Sem prebral celo temo, pa vseeno nisem našel nič zame.
Naša ta mala je stara 3 mesece in pol in je presuha. Hrana (briketirana), ki ste jo omenjali pride v poštev predvsem za odrasle pse.
Mala poje vse, problem pa je, ker je preveč aktivna, saj se cel dan igra. Poskusili smo tudi tako, da je imela hrano cel dan na voljo in je jedla kolikor je hotela, ampak potem je pa bruhala, ker je bilo preveč. :-\
Odgovori v stilu, da je bolje, da je malo suha kot predebela ne pridejo v poštev-je kdo že videl suhega buldoga??? Če se sedaj ne bo primerno redila, ko še raste, potem bo, ko odraste kot kakšen whippet, jaz bi pa rad buldoga.
Poskusili smo z makaroni s sladkorjem in maslom, potem z gresom (pšenični zdrob), rižolino...pa je edino makarone, ostalo je jedla le 1. dan, potem pa ne več.  ???

Katera hrana še vsebuje veliko OH in je primerna za pse? Krompirja psu ne dajem, riž pa baje preveč zapira in je primeren le vsake toliko časa...

LP


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , sobota, 20.08.2005 : 09:32:49
Pomoje je bi ji moral dat visoko kalorične brikete (kar puppy večinoma so), ki jih poje manjso kolicino, pa vseeno dobi dovolj energije za svoje igranje, pa se problema z bruhanjem zaradi prevelikih kolicin se bos znebil.

S čim jo hranis sedaj? Mogoce zamenjaj hrano, ce pa hranis z doma pripravljeno, pa mogoce primanjkuje kaksne sestavine? Preizkusi kak nov recept iz pasjih kuharic.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Matic. , sobota, 20.08.2005 : 09:36:29
Sedaj jo hranim z RC maxi junior. Brikete ima zelo rada in jih ne izbruha, ampak problem je, da se od samih briketov ne bo pretirano zredila... :-\


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , sobota, 20.08.2005 : 09:42:30
Mogoce pa moras kaksno drugo znamko preizkusit, tezko je to rect. Nekateri dodajajo npr. kaksno zlicko olivnega olja psom zraven.

Če pa se psička kljub ustreznim količinam hrane ne redi ali redi samo minimalno, pa je lahko razlog kje drugje kot v celodnevnem igranju, ker taksni so skoraj vsi mladici, kdaj si jo nazadnje razglistil? Kaksni pa so iztrebki? Mogoce ima slabo prebavo?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Matic. , sobota, 20.08.2005 : 09:50:35
S psičko je vse v redu. Razglistena je bila, blato je v redu... Tudi, ko smo bili pri vzreditelju, je rekel, da se ji vidi, da je zelo aktivna, saj je zelo mišičasta in da naj jo zredim. Problem je v tem, da se igra s starejšim psom, ko se on naveliča gre težit mački, ki je tudi še mlada in potem divjata...ko pa ima mačka dovolj igre, poišče naša mala še mešanko z NO in se še z njo podi...  :o

Zakaj pa bi menjal vrsto briketov, če so ji všeč in če smo zadovoljni z njimi? Tudi starejši pes (ki je star 1 leto in 15 dni) je to hrano in mu ustreza.

Rad bi samo vedel, če obstaja mogoče kakšna hrana za mladiče, ki so zelo aktivni in s kakšnimi ogljikovimi hidrati naj kombiniram, da pes ne bo imel prebavnih težav.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , sobota, 20.08.2005 : 11:10:34
Ne pac predlagala sem, ker mogoce je hrana sicer vredu, samo ni pa dovolj kalorična zanjo in razlicne puppy hrane imajo tudi razlicno sestavo. Mislim da posebna hrana za bolj aktivne mladice ne obstaja, ker je ta hrana ze sama po sebi bolj kaloricna od adut hrane, zato se daje puppy hrana tudi brejim psicam.

Tudi sama imam namrec probleme s presuho psicko, samo nasa ni pojedla ustrezne dnevne kolicine briketov in ko smo zdaj dosegli to, se normalno redi, pa je prav tako zelo aktivna, stara pa je 10 mesecev mimogrede.

Kolikor jaz vem je hranam, ki naj bi bile bolj kalorične dodana lahko prebavljiva maščoba in ne ogljikovi hidrati, tako so mi vsaj razlozili na Boshevi stojnici v Tullnu, kjer so imeli tri razlicne stonje hrane glede na aktivnost: vse sestavine enake, le kolicina mascobe se veca. Poskusi s tem, dodaj malo mascobe k hrani.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: gina1 , sobota, 20.08.2005 : 16:23:59
Matic. - tvoji problemi so mi še kako poznani. Ko je bila naša punca še mladič, je bila gospodična tako izbirčna, da smo sprobavali tudi vse trike.Samih briketov tud povohala ni, edino, če je bil v bližini še kak drug pes ( potem seveda požrešnost ), pa so mi tudi vsi govorili, da naj ji ponudim samo brikete, pustim deset minut, vzamem - pri naslednjem obroku spet ponudim isto, da bo sigurno ona prej popustila. Seveda sem jaz, saj se mi je revica smilila, ko tudi par dni ni povohala hrane. Res je , da smo jo tudi malce preveč razvadili, saj če ji ena hrana ni ustrezala, je točno vedela, da bo dobila nekaj drugega. :-[
No, kakorkoli, pri nas se je to s časom uredilo. :D
Sem pa tudi počela vse mogoče in naj ti povem samo nekaj primerov, ki so se pri nas "obnesli".
Na olivnem olju ali maslu sem prepražila kake sardelce, potem pa vse to zmešaš s testeninami ( nalomljeni špageti, makaroni...).
ALi pa polenta s kakim piščancem, ampak vedno smo nekako naredili zraven nekaj omakce, da ni bilo presuho. ::)
Potem smo te prelive z mesom ali z ribami počasi začeli dajati skupaj z namočenimi briketi in nekako se je navadila.
No, danes je slika popolnoma drugačna. Tudi same, suhe brikete parkrat na teden poje, ampak smešno, takšne ki so že nekaj časa v posodi, in ne sveže, v tistem momentu stresene iz žaklja.
V glavnem...pri nas smo tudi sprobali vse vrste briketov, pa sploh ni bil problem v okusu, vrsti briketov, ampak ji enostavno niso "potegnili".
Je bilo pa vse seveda toliko hujše, ker se mi zdi, da se pri kratkodlakih psih nasploh takoj vidi, če kak obrok ven spusti in je bila tud Gina twigy-varianta. Kar se pa norenja, pa divjanja tiče, je bila pa sploh neuničljiva, saj je še vedno, no mogoče malo manj - kot vsi bokserji, ki so res hiperaktivci.
Želim, da bi vam uspelo pridobit kakšen kg. ;)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Maja. , četrtek, 25.08.2005 : 18:11:10
Jemo makarone s s sladkorjem in maslom, prav tako gres (pšenični zdrob), polento in je mali ovratnica že skoraj premajhna. Omejili smo ji tudi gibanje in povečali količino briketov. Samo kaj, ko ima nogice še vedno tako suhe...  :-\
Je pa napredek in to že v tako kratkem času.  :D


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , sreda, 05.10.2005 : 11:05:43
Tak, ko sem ze mislila, da je nas problem z nejesco psicko resen, se je pojavil znova v se hujsi obliki. Najprej ni jedla briketov in sem ji potem brikete mesala s konzervo in nekaj casa je res normalno jedla in se pridno zredila za dober kilogram. Zdaj pa spet znova. Zdaj ne povoha niti vec konzerve, vrh vsega pa je bil pred dvema dnevoma. Po posvetu z vzrediteljico sem se odlocla, da ji bom kuhala in sicer za zacetek obrok sestavljen iz piscanjih prs, riza in zelenjave. In glej ga zlomka, pred kaksnim mesecem je to z veseljem pojedla, kadarj je bila prilika, zdaj se gospodicna skoraj ni dotaknila hrane, po 15 minutah pa je iz skledcke izbrskala zgolj koscke mesa, pa se to ne vseh. Seveda to absolutno ni zdravo pomoje, da pes je samo meso, saj mu manjka pol vitaminov in mineralov. Zato prosim vas, kaksno idejo? Meni se vse bolj zdi, da ima pes nekaksen problem psihicne narave, ki je povezan s hrano?

Drugace fizicno z zdravjem ni nobenih tezav, normalna telesna temperatura, cvrsti iztrebki, normalna aktivnost, radovednost, igrivost. Skratka nobenih znakov kaksnih fizicnih tezav.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: TagTu , sreda, 05.10.2005 : 11:13:44
Ali se je mogoče pred kratkim gonila? Ena od mojih dveh se vedno kak mesec po gonitvi da na nekajdnevno dieto.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: linchaich , sreda, 05.10.2005 : 11:21:31
Uma!

Ze ima vsega dovolj. In ze ni tako lacna, da bi bila potreba po rizu velika.

Jaz bi ji obrok iz katerega je pojedla samo meske ob naslednjem obroku ponudila ponovno - tocno ta obrok. Pri briketih je tako, da ce jih dajes suhe, jih lahko pospravis, in ob naslednjem obroku ponovno "postrezes". Problem je predvsem v lastnikih, ker so kuzki tako zelo lacni, da je potrebno v hrano nekaj vmesati, da bo bolje, da bo pes sploh pojedel ... in tako se zacne! Najprej ste med briketke zaceli dajati konzervico, pa se kaj ... potem ste pristali ze na kuhani hrani, ... ja seveda da zeli se kaj boljsega, ce pa vedno, ko ne je, dobi odlicno kosilo! :D Psi se dobro znajdejo in nas znajo dobro obracati okoli prsta. V glavnem ... ponudi ji isti obrok toliko casa, da ne bo zacela jesti (ce seveda ni prevec suha, da bi ji 2 dnevno "stradanje" lahko skodilo!). Ne izboljsuj ji obroka z raznimi dodatki, ce ne zeli pojesti. Ce cez dan dobiva veliko piskotkov je tudi to lahko razlog za "nejescnost".
Da bo okus mogoce malenkost boljsi, ce tega ze ne pocnete, lahko vse skupaj z mesom, rizem in zelenjavco kuhas v isti posodi, da se vse skupaj navzame vonja in okusa mesa, ceprav ga piscanes ne "spusti" kaj dosti.
Kar se pa zeljenjave tice .. mogoce ji pa ta ne pase, tako da ce zelenjave ne zmiksas, je mogoce to en od predlogov! Mojidve nista ravno navduseni nad rizem (to je bolj dietna hrana), zato bi ti bolj predlagala polento, gres, ...

Bodi odlocna. Po moje je vse skupaj problem v tem, da vedno, ko ne poje, dobi kaj boljsega!

Ce ti se ne bo uspelo, potem je pa res lahko razlog v cem drugem! Tudi gonitev (moznost od TagTu) je ena od moznih "drugih" problemov!

Lp, Ursa


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: lunca , sreda, 05.10.2005 : 12:05:47
Ja, linchaich to sem tudi jaz delala pri našemu.do 2,5 let starosti so me obtoževali, da imam anoreksičnega basseta in da naj mu po bogu že dam jesti.Vendar problem ni bil v tem.Gospod namreč tudi po en teden ni jedel,če mu hrana ni pasala.Ko smo ga dobili mi je vzreditelj rekel,da naj mu občasno dam kuhan obrok.Ker je bilo najbolj praktično to naresti v nedeljo,je takrat tudi on dobil kuhano.Pa smo to hitro opustili.Predvsem zaradi tega ker je ob nedeljah hotel najmanj trojno porcijo,nato v ponedeljek in torek ni jedel, v sredo je pojedel za pest briketov, v četrtek za polovico rednega obroka,v petek in soboto pa je že spet stradal, da se bo lahko v nedeljo dobesedno nažrl.Poleg tega smo nonstop imeli probleme ali z drisko ali z zaprtostjo.Tako smo se preklali do njegovega tretjega leta starosti, ko je bil prisiljen jesti samo  RC maxi junior.Potem pa sem dobila nasvet od lovcev, kako naj ga zredim.In skoraj nisem mogla verjeti učinku.Naš gospod me je namreč iz sprehoda gnal domov, da je dobil svoj obrok, ter se počasi celo začel rediti.Nasvet je bil pa takšen;moko  iz pol ječmena in pol ovsa( ali pa iz  kosmičev) skuhamo v kašo,dodamo ji lahko še zelenjavo.Ko je to kuhano pa sem dodala malo mleto govedino, ter dobro premešala,da je meso samo zakrknilo. To sem dodajala rednemu obroku briketov.Možakarju se je to začelo kmalu poznati na mišični masi, ne pa na masti in učinek je bil viden na  Evropski v Bratislavi, kjer je v težki konkurenci bil odličen3 v svojem razredu.pred tem o takem uspehu ni bilo niti za sanjat.Moram pa priznati, da od takrat dalje je tudi kislo zelje.če treba.
LP Tjaša


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: damayanti , sreda, 05.10.2005 : 12:56:24
Potem pa sem dobila nasvet od lovcev, kako naj ga zredim.In skoraj nisem mogla verjeti učinku.Naš gospod me je namreč iz sprehoda gnal domov, da je dobil svoj obrok, ter se počasi celo začel rediti.Nasvet je bil pa takšen;moko iz pol ječmena in pol ovsa( ali pa iz kosmičev) skuhamo v kašo,dodamo ji lahko še zelenjavo.Ko je to kuhano pa sem dodala malo mleto govedino, ter dobro premešala,da je meso samo zakrknilo. To sem dodajala rednemu obroku briketov.LP Tjaša

Prav  ta recept sem napisala Umi na ZS.  In  resnično preverjeno deluje.
Moj Damč...  svetovni prvak v  preseravanju nad hrano  sedaj  žre  ne  jé. ;)
Veselo nabijamo kilograme.
Jaz  ponavadi  tej(  neatraktivni) godji dodam še jajce ali  skuto....  skoraj vedno pa tudi  žlico olivnega in žlico sončničnega olja. ;)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , sreda, 05.10.2005 : 13:25:21
Hvala vsem za nasvete.

Gonitev ni problem, je ze kar precej casa mimo, problem pa ni trenuten, ampak stalni, le da se je zdaj poslabsalo ponovno. Priboljškov med obroki ne dobiva, sem jih striktno ukinila, pasjih priboljkov tako ne je, kar stvar malo olajša.

Problem je, ker jaz prakticiram to, da dobi v skledi porcijo tako dolgo, da je ne poje, kar v praksi pomeni da je skoraj vsak teden vsaj 2 dni brez hrane, ker se gospodicna pac brani jest in to se mi ne zdi vec ok, ker stvra poteka takole, 2-3 dni nic ne jemo, potem se vdam in pojem recimo polovico porcije, potem spet vstrajam 2-3 dni in tako dalje. In to ze recimo cca. 3 tedne. Ni tako shujsana, da bi bila zdravstveno ogrozena, nikakor pa ne sme se dodatno shujsat. Za zdravo tezo bi morala pridobiti nekje 2 kg, kar je pri visavcu kar precej, glede na to, da je koncna teza cca. 10kg. Spodnja meja, pa bi bila nekje okoli 8kg in na to skusam prit, nic drugega.

damayanti, lunca bom poskusila se z vajinim nasvetom. Kuhala pa sem ji zdaj v bistvu prvic, prej smo bili skoz na kombinaciji briketi-konzervice. Linchaich..bom probala z zmiksano zelenjavo in polento.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: damayanti , sreda, 05.10.2005 : 14:34:04
No to , da ti štrajka  samo  2-3 dni  je še malo.  Meni  je  tudi po 6  dni.
Zamenjala  sem vse brikete  kar  jih obstaja.....  2  dni  jedel  tretji dan malo podrobil in štrajkal,  da o konzervah sploh ne govorim....  Koliko  konzerv  sem  zdajala  sosedovemu psu :P, ker  se jih pač naša  precioza ni hotel niti pipniti.
Vlekla sem ga k veterinarju, ker je pes  dobesedno jedel le toliko, da ni  preč  prišel.
Potem sem pa začela  z kuhano  hrano,  in makroni.  Včasih ja včasih ne,  riž , zopet  kakor se je naprdnil.
In sem tudi jaz dobila ta  recept, seveda na začetku  sem bila  še  toliko pametna  , da  sem meso dajala  v koščkih  notri, in če mu je  slučajno pasalo je pojedel  drugače  pa samo ven zbrskal  ostalo pa pustil.  Potem sem začela  meso mleti, tako  , da ni imel šans  ven ga  izbrskat. ;)
Potem pa  še  ena  zanimivost  glede  briketov.  Enkrat  slučajno na mojo malomarnost( sem bila prepričana  da imam še eno 3kg vrečo-  zmota) mi je zmanjkalo  njegovih  briketov....  in ker  ni bilo nikakršne druge  možnosti sem  mu  hočeš nočeš kupila  merkatorjeve brikete.
Ja , to jih je  požru  kot  še v življenju ne bi nič  drugega jedel.  :o  >:(
In sem pač prišla  do  spoznanja .  Bolj ,kot  kompliciram slabše  je.
Še vedno mu dajem bosch brikete  ampak  vmes pa  obvezno  še  eno pest  "pofl"  briketov, ker  edino na tak način dosežem, da  pes jé.
Tudi sedaj  v  to godljo, ki mu jo kuham,  lonček  boscha in  eno četrtino lončka  pofl briketov.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , petek, 14.10.2005 : 06:38:50
Uma, kuhano ti je jedla ali tudi tega ne bi?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , četrtek, 03.11.2005 : 10:17:14
No torej, da malo porocam, mi smo kuhali polento in mleto meso, pa je Uma pridno jedla, potem pa se je na zalost zacela neznosno praskat - ocitno alergija na polneto, ker meso je dobivala ze veckrat, zdaj smo spet nazaj na briketih in konzervah in je 14 dni jedla posteno in normalno, cez praznike pa so mi doma spet vse pokvarili z raznimi bedarijami, ampak po dveh dneh upora se je ponoci spet posteno najedla.

Nanook, glede kuhanega je pa taka, da bi jedla samo meso, govedino recimo ful obozuje ali pa piscanca, vse ostalo riz, zelenjavo, itd. pa je pustila, edino polento je jedla, ker je bila pac z mesom tak zmesana, da ji ni drugega preostalo.

Zredila se pa skratka ni nic, ampak sem se odlocla da se ne bom sikirala, ni podhranjena, pac bo suhec, samo da spet je redno, to mi je najbolj vazno, pa da ne hujsa.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: damayanti , petek, 04.11.2005 : 12:01:26
Če ti je samo meso,  zelenjavo in ostalo pa  zbira ven.  Enostavno predno ji daš,   vrži vse  skupaj v  multipraktik,  in  zmiksaj.  Potem pa naj  zbira  če  lahko ;)

Pri nas je  isto delal.  potem je pa  jedel kot  penzjonist  brez proteze.  Ga je izučilo....Sedaj  pa  vse  jé kadar jé.  Čeprav  o kilaži pa ne bi. :(  ... :-X


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , petek, 04.11.2005 : 15:42:29
Problem je zgolj to, da nimam multipraktika, ne mikserja, ne nic....smola pac, se vedno mam studentsko opremo stanovanja. ;D ;D

Ma, saj je vseeno, samo da je zdrava, pa kile gor ali dol, ce hoce bit suhec pa naj bo.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: flatka , petek, 04.11.2005 : 16:43:24
˝Kako zrediti psa?˝
......
Daš mu več za jest.  ::)  :P  :-X


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: ~Nika~ , petek, 04.11.2005 : 18:28:02
Jaz imam tudi težave s tem.Moj pes je samo 2 lončka briket.Spolh se ostalega ne pretakne :'(.Resno ramišljam o tem da bi zamenjala hrano,ali pa mislim da je prescrklan glede hrane=>da me izsiljuje da mu dam kuhano hrano.ZAto sem se odločila da rem STOP,vsej drugi hrani.
Sicer pa sem ga pelala h veterinarju=>rekel je da imela lepo pasjo postavico in  da se psu morajo čutit vsa rebra.Ne wem.Našemu se čuti tudi hrbtenica.Res ne wem kako naj ga vsaj malo zredim=>za kakšne 3-5kilogramčkov.
LP;NIKA


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: PilotGirl , četrtek, 13.07.2006 : 15:34:30
Tudi jaz imam tezave z mojim huskijem. Nekako sva uspela obdrzati tezo in sicer, tako da mu dajem prehrano za aktivne pse. Ceprav je se vedno, kar nekaj kilc prelahek.
Veterinar mi je dal en od nasvetov, kako ga naj bi poredila, vendar neuspesno in to tako, da sem mu dajala vec kakor je prepidano.... vendar ni uspeha.

Nastane tudi tezava, da ko proplana mi zmanka in grem na navadno hrano, ki jo se pogojno je (ker je zbircen) na eukanubo, sam kaj je problem, da je za aktivne pse zelo tezko dobiti, tako prehrano, pac ni tolik potgrosnikov.  In mava takoj kilo dol in to zelo vidno. In se spet boriva, da obstane vsaj na tisti tezi. Tudi poleti sem opazila, da je zacel man jest ceprav mu dam predpisano gramazo, jo zmer pusti vsaj 1/3.  Sicer sem zacela sedaj po novem taktizirati tako, da mu cez brikete polijem ribje olje ali pa olje, ki mi ostane od tunine.

Is sem ravno razmisljala, da je problem, da mu neodgovarjajo suhi briketi, da morejo biti nujno bol mastni, ne pa zmohtni :).

Zato bi prosila za nasvet, katere brikete bi se lahko mu dajala, pa da bi zbircnes hotel jest, je pa tudi aktiven ker imava veliko treningov in me zelo skrbi za njegovo tezo :( Predvsem zdravje.

Probala sva za aktivne royal pa tehnical se povohu jih ni! Rada bi pa bila vsaj na dveh razlicnih briketih, ce mi zmankajo, da mam alternativo.

Kaj ma kdo izkusnje z BioMill Energy?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: PilotGirl , četrtek, 13.07.2006 : 15:50:50
A mi kdo poslje na ZS, recept, da poskusim se kuhano hrano.... ceprav se ze bojim, da bo vmes brikete metal vn :(


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Maja. , četrtek, 13.07.2006 : 18:40:13
1. Zakaj pa na ZS?
2. Nimaš ZSjev, ker si mini. http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=3


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: flosarka , četrtek, 13.07.2006 : 22:36:23
Jaz imam pa ravno obraten primer in se ravno ukvarjam s tem,da je moja psica predebela.
A moram vam povedati,da ima moj brat enakega kot vi.Na veterinarski postaji je vzel zapuščenega psa katerega so hoteli odstraniti ker se niso javili lastniki.Pes je bil v zelo slabem stanju ves pretepen ožgan od cigaretnih ogorkov ter tako sestradan da se je bolj plazil kot hodil.No hotel sem vam povedati,da mu je od začetka moral dajati hrano zelo previdno,ker je pes imel okoli nje zelo velike težave in ga je zaradi tega moral večkrat peljati k veterinarju,da mu jevsako krat dal neko injekcijo glede prebave.Sedaj po nekaj časa se je to umirilo in je v redu.Vendar se pes nikakor noče vsaj malo zrediti.Pes je pasme Nemški Boxer in je za svojo pasmo zelo presuh.Noče pa tudi drugega jesti kot samo meso niti konzerv niti briketov ali kaj podobnega.
Z vašimi psi kot pa sem prebral glede tega ni problemov in vidim,da jim večina vsi dajate največ kupljene pripravljene hrane.
Po mojem mnenju bi se vaši psi za katere smatrate,da so presuhi najbolj verjetno malo zredili,če bi jim poskusili dajati nekaj skrbno doma pripravljene hrane.
Kako se doma pripravljena hrana kuha in daje piše na forumu kjer se tudi jaz sedaj učim glede tega vendar za hujšanje.
Moja psica pa se je najbolj zredila glede tega ker smo ji predvsem dajali tako hrano kakršno smo jedli mi,kar pa seveda za psa ni zdravo vendar tega nismo vedeli.
Sicer je doma pripravljena hrana veliko bolj zdrava kot kupljena ker veš kaj psu kuhaš in daješ vendar pa jo moraš znati tudi pravilno pripraviti,kar pa tudi ni tako ščist enostavno.
Zagotavljam pa vam tudi,da je veliko boljše,če je pes malo bolj suh kot pa predebel saj je to tudi njemu v dobro in se počuti veliko boljše.
Sicer pa je tako pri psih kot pri ljudeh eni so pač debeli eni suhi eni jejo zelo malo pa so debeli drugi lahko pojedo nevem koliko pa so suhi.
Tako je tudi pri meni.Jaz bi lahko pojedel celega vola na dan pa se ne bi zredil verjetno skoraj nič in sem že vedno po naravi suh od malega pa se tudi nič ne sekiram glade tega.
Lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: PilotGirl , petek, 14.07.2006 : 12:09:24
Maja nisem vedela, da ga ni. Ups.

Ja jaz nazalost mojemu ni sans, da mu bi dajala konzerve (mokro hrano, ce lahko recem). Mamo krepke tezave z drisko, enako tudi z mlekom. Zato sva tudi na briketih.
Bom pa res poskusila nazaj z navadno prehrano, samo se bojim, da bova zopet na isti poti kot sva ze bila, da potem se briketov ni povohal. Potem si pa v dilemi, kuhati ja ne ali samo brikete... Mislim, da nimam edina teh vprasanj in pomislekov.

Kar poslusam rejcev, vsi svetujejo ne hrane kuhane ker pol bos mel probleme... sam to je tudi res. Drugi pravijo domaca hrana ni tako dobra za pse kot briketi, ki so toclo dolocene snovi notri in kolicinah... spet v dilem.

Bom pa vsekakor poskusila recept in vmesala govedino (samo njo prenasa in purana).


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: flosarka , petek, 14.07.2006 : 18:39:16
Če boste dajali navadno hrano poskusite z kombinacijo tako,da k navadni hrani kateri se da priložite tudi malo briketov.To se seveda ne da k vsaki hrani  lahko pa ji naprimer daste(omenjam samo primer) kake ribe in nekaj briketov ali kakšno slično kombinacijo tako da se pes ne bo povsem odvadil briketov.Jaz ji naprimer sedaj dam malo manj kuhane hrane in ji zato zraven priložim še dodatno kakšno pest briketov,ker jo moram malo navaditi na brikete katerih do sedaj ni marala jesti in ji tudi dajem v kombinaciji kot sem vam opisal in se počasi pričenja obnesti.
Lp


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SamSvojMojster , nedelja, 23.07.2006 : 00:27:22
Tukaj pa je moje skromno mnenje :Kar se nejescega psa tice imam kar nekaj iskusenj saj sem svojega sedaj ze starega psa hranil na zlico dva meseca,ker mi ni hotel jesti.Vcasih je jedel enkrat ne teden,vendar sem po dveh mesecih obupal,kajti ce mu ni bilo usojeno biti mocan mu pac ni usojeno. :)Zmenila sva se nekako tako,kupil sem mu vreco briketov,prerezal na vrhu on pa je jedel vsakic ko mu je zapasalo.Najraje je jedel ravno takrat ko sem stal pri vratih,da ga peljem ven.Hodili smo tudi do veterinarjev kjer so mu dajali bcompleks za povecan apetit,vendar nic ni pomagalo.Ugotovil sem da je pomembna kostna konstitucija,in je od tega odvisno koliko bo pes jedel.Ce bo skelet mrsav, ne pricakujte da bote imeli jescega psa.Pomembna je tudi pozicija v leglu,ki si jo je pes izboril,kot mladic.Nek mladic bo prvi pri skledi,drugi pa bo cakal v ozadju da pride na vrsto.Taka malenkost da tudi svoj pecat.Imam pred svojimi ocmi drugega psa , ki je bil v leglu prvi pred skledo. :) Pomembno je tudi kaj mu dajete za jesti.Seveda je izbira briketov pomembna,vendar se moramo zavedati iz kje izvirajo psi in da ga ne moramo hraniti samo na briketih,kako bi se vi pocutili ce bi vasi starsi jedli zrezke vi pa bi vsakodnevno dobivali cips :D  ce pa bi pospravili sobo pa en majhen koscek salame :D
Lahko poskusite takole,kot delam jaz pa vam povem da je moj pes bomba.Osnovna prehrana so briketi,na trgu jih je veliko,odlocitev pa je vasa.Jaz kupujem dve vrsti.Naceloma dobivajo samo brikete,z primesmi,ki so seveda beljakovine.Volkovo se prehranjujejo z beljakovinami,zato tudi taka odlocitev.Dodajate mu vse kar je zivalskega izvora obenem pa dobiva tudi mascobe.Enkrat na teden se odpravite do mesarja,kjer ga nafehtate kot jaz za odpadno meso,ga popecete ali prekuhate in imate omakco,s katero zalijete brikete.Ne pretiravajte pri olju,mogoce je kuhanje boljse , ceprav moja psa peceno meso obozujeta.Brikete polozis v njegovo posodo,prelijes z mesom in omakco,polozis kroznik na vse to im treses toliko casa dokler vse meso ni ali namazano z omakco ali rahlo namasceno.To je vsa umetnost rejenega psa , s kruhom pomazano.Pa se to vsakic ko pojeta polno skledo njihove hrane jima prinesem priboljsek za nagrado ali posebno salamo , ali pa sir itd...Dobro je tudi da se mu daje sestavljene ogljikove hidrate,ki mu dajejo energijo,vendar z obilico beljakovin.Enostavnih mu v nikakrsnem primeru ne dajajte.Moj drugi pes jih v zivljenju ni probal.Sestavljeni so testenine,riz in podobno, enostavni pa so cukri ali sladkor.S sladkorjem bote psa unicili.Enkrat na teden mu ne dajajte nic,da bo naslednji dan lacen kot pes :D ter mu bo cudno zakaj on ne dobi za jesti.Obenem ko jeste glasno cmokljajte da mu se malo ponagajate.Naslednji dan mu dajte jesti in naj dela vaje za ta obrok.Tako bo bolj cenil hrano,ki mu jo prinesete.Lahko za spremembo date testenine in tuno kot jaz ali pa testenine in sardelce,lahko pa sir in jajca.
Ampak lepo vas prosim ne glejte toliko te hudiveve merice,raje se orijentirajte po trebuhu psa , merica naj bo le za nek zacetek.Upam da sem komu pomagal,vendar ze misel steje :D


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: tanja040 , nedelja, 23.07.2006 : 09:54:04
No moj pes ima 10 kg in ima idealno težo ( je rekej vet.).Je zelo kosmat in ko ga peljem strišt je pol, kot ena podganca.Res je suhec, ampak dobi svojo porcijo hrane in kakšen priboljšek, zrediti se pa noče.Tudi pri mizi ne fehta, si misli: kar mi pripada mi pripada.
Ko pa greva na sprehod in srečava eno gospo, ki svojega psa hrani vsepovsod in kadarkoli in vedno ima vrečo briket sabo in jo moj zagleda teče k njej in jo žica. Ona pa: ja bogi kuža kolk si lačen, a ti doma ne dajo nič za jest. >:(  Men pa kocine pokonci, doma ma tolk hrane on pa zunaj žica.Res pa je da ne pretiravam s hrano, ker se ne počuti dobro, če je preveč nabit, pa to ubistvu sploh ni dobro za njegov želodček.
Moj fant mu vedno pravi ,da je mešanec med lačnim in požrešnim  :D  v obratnem smislu.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SamSvojMojster , nedelja, 23.07.2006 : 16:28:06
Drugace jaz svoje hranim tudi odzunaj vendar v prejsnjem postu nisem vsega napisal,ker nisem hotel posiljevati s tekstom :D
Vzamem vreco briketov in grem na sprehod,ter probam ce bo jedel ko delava vaje.Ce pa to ne gre se vsedem nekam in zakampiram,ali grem na kavo v lokal,ter ga hranim pod mizo.To hranjenje odzunaj se mi zdi da jim bolj gode,nekako tako kot gremo mi ven jesti.Drugace imam jaz vreco iz blaga,zato da se pes ne navadi na susljanje vrecke,ker bi to potem bil vzrok za fehtanje vseokoli,kjer bi slisal vrecko.Stvar dokaj hitro naredis,je pa ucinkovito.Moj ko slisi susljanje vrecke se odmakne vendar sem ga to naucil z enostavnim trikom.Kar se pa tice gospe ki hrani tvojega psa imamo povsod take,jaz sem pri prvem psu kar nekaj casa zbiral pogum,da sem se postavil zase,ko pa sem enkrat odprl gobec,kar nekako nisem mogel koncati.Rekel sem ji tudi da jaz razumem da ona obozuje pse vendar da posledicno bo mojega psa navadila,da bo od tujcev jemal,niso pa vsi ljudje tako v redu kot ona.Posledicno bo moj pes mrtev zaradi vas.Ko sem ji to zabrusil,je bila kar zalostna im mi je obljubild da se taka stvar ne bo vec ponovila in se ni.Kar pogum v roke , malo samospostovanja in veliko diplmomacije,ti bo ze ratalo.Nekateri ljudje so pac vsiljivi po naravi , sprejmes jih taksne in jih probas nekako obrniti,da ne pocnejo stvari ki te mocno motijo.Vendar v vsakem primeru vsaj probaj.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: tanja040 , nedelja, 23.07.2006 : 16:47:00
Ne, saj ona mu več ne daje od takrat, ko je rekla, da mu jaz nič ne dam za jest, ker sem seveda takoj par krepkih besed uporabila.
Seveda, še vedno greva na sprehod in še kdo drug in pa zraven pasja četica.  ;)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SamSvojMojster , nedelja, 23.07.2006 : 18:01:52
To je pa fajn :D
Druzenje s kuzki je enkratno,odvaditi psa od fehtanja drugih pa tezavno :D
vendar se vse da.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SamSvojMojster , nedelja, 23.07.2006 : 18:05:58
Pa se to ,kar se hranjenja od drugih tice lahko preberes moj post v temi aktualno strup v tivoliju in mogoce dobis kaksno asociacijo.Jaz imam kolega ki mojemu psu ponudi jaz pa psa korigiram in sva ga tako na ucila da ne jemlje od drugih :)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: tanja040 , nedelja, 23.07.2006 : 20:32:20
Ja ga bom prebrala, drugač pa ni vsejedec.Nikoli ni pobiral hrane ali smeti po travnikih, ampak k njej pa res teče.Smo si pa zato omislili povodec vedno in povsod. Tako da ima zdaj samo 5 metrov fore.Saj ga tudi spustim, da se nateka ampak nikoli v naselju.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SamSvojMojster , nedelja, 23.07.2006 : 20:49:50
hahaha jaz tudi s svojima dvema tako,vedno na povodcu v naseljih in javnih krajih.Se mi zdi pametno drzati se zakona ampak okolica je vcasih brezobzirna.O tem sem napisal post pod aktualno pes na povodcu :D


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: tanja040 , petek, 04.08.2006 : 20:00:38
Ali kdo ve koliko časa je lahko odprta pločevinka v hladilniku?
Mešam mu 120g briket in tretino male pločevinke, samo brikete noče jesti.
Aja pa nič ne grize imam občutek da kr golta kaj naj naredim?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SamSvojMojster , petek, 04.08.2006 : 20:39:14
Moje mnenje poudarek na moje mnenje,barvo konzerve vidis,ko bo ratalo temnejse je skabo,lahko se plast naredi samo zgoraj tisto stran vrzes in odspodaj uporabis,kar se goltanja tice vzames manjse brikete tako da potem goltanje ni vec problem.Saj ti bodo forumovci radi pomagali imajo iskusnje :)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: tanja040 , sobota, 05.08.2006 : 08:52:09
hvala


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Lilit , sobota, 05.08.2006 : 09:46:56
..al pa vecje brikete, da jih je prisiljen zgrist ;)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: tanja040 , sobota, 05.08.2006 : 10:13:57
Mislim, da bi se prej zadavu, ker piškotke pasje pregrizne sam na pol in jih pogoltne. ???
Nevem a je to slabo za psa, razen zaradi zobk.Mama vedno pravi, saj vsi psi goltajo, ker so požrešni  :-\.Meni je pa tako všeč zvok, ko psi grizejo brikete. ;D


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: king-roy , petek, 09.01.2009 : 13:41:22
Tema je že malo zamrla, ma mene vseeno zanima kako malo porediti mojega koskota?

Požrešen je hudo, poje vse kar vidi. Hranim ga z briketi Orijen (300-400g), kvalitetnimi konzervami, včasih kuhano, priboljški,....
Redno razglisten, ipd.
Ima 35kg,kar je čisto ok po standardu, me pa zelo moti,ker mu je zelooo videt rebra-tako po hrtovsko.
Pasma je bolj "elegantna", ma ne ravno tako "shirana"

Kakšna ideja?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: vis in nox , petek, 09.01.2009 : 13:45:34
Meni se zdi, da se enih psov nič ne prime. Barak poje kolikor vidi, ampak pokaka pa tudi ogromno, zato mislim, da ima tako hitro prebavo in ne ostane veliko v njem. Sicer se je za kilco že zredil, samo mislim, da bo vedno suh.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: king-roy , petek, 09.01.2009 : 13:49:06
Naš tudi veliko kaka.
Požre ogromno, res ne šparam, ma ne pomaga.
Še pred pol leta je bil malo bolj zalit, sem pričakovala da bo zdaj pozimi bolj okrogel,ker se manj giblje, pa še treninge smo zaključili, pa se ni zredil niti za 1 dag.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Uma , petek, 09.01.2009 : 13:53:16
Kaj pa če mu povečaš obroke, zraven pa treniraš z njim da dobi mišično maso? Ali enostavno noče več jest?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Yo , petek, 09.01.2009 : 13:56:29
Meni se je dobro obnesel Genesis.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: king-roy , petek, 09.01.2009 : 14:05:20
Kaj pa če mu povečaš obroke, zraven pa treniraš z njim da dobi mišično maso? Ali enostavno noče več jest?

Priprave na JZP smo imeli od marca do novembra-je treniral kot norec 4x tedensko in smo ga futrali s hrano high performance + dodatki (pozneje Orijen). In je bil glista.
Meni ni jasno kako ob isti količini hrane in občutno manjši aktivnosti ostane teža ista.

Je pa res zelo ješč, če sliši najmanjši šum v kuhinji, je v trenutku tam in straži do tvojega odhoda.
Za hrano bi še mene prodal.

Aja, RC hig perf mi pa ni dobro prenašal. Je veliko prdel in še več kakal.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Yo , petek, 09.01.2009 : 14:07:58
Poskusi potem z Genesisom, meni ne kakata veliko, smrdi tudi ne (je po kateri drugi hrani bistveno bolj, pa še bombe sta take puščala za sabo, da joj...). Pa oba sta se mi v kratkem času lepo poredila ob čisto normalni količini.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: bina , petek, 09.01.2009 : 14:44:41
Tudi jaz se trenutno ubadam s tem, kako poredit tamalo. Ker ona vec kot cca. 850 gr briketov na dan ni mogla pojest (tudi ce jih je dobila vec). Zato smo ji zaceli dodajat makarone ter malo konzerve (za boljsi okus). Pocasiiiiiii pridobiva na tezi.

Mogoce je teza ista, ker je sedaj zunaj mraz in rabijo precej vec za ogrevanje telesa.



Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Kalsang , petek, 09.01.2009 : 15:43:23
Riž tudi pomaga. Če ga ima pes rad. ;)


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: king-roy , petek, 09.01.2009 : 15:52:12
Riž obožuje, ga večkrat dodajam, pa konzerve tudi, pa skuto,....

Bom pregledala sestavo Genesis-nisem pa nek velik pristaš menjavanja briketov,ker Roy potrebije veliko časa,da se navadi (prebava).

Me pa "matra" Acana, Artemis ali pa Taste of Wild za probat. Samo ne vem,če bom kaj dosegla s tem.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: vis in nox , petek, 09.01.2009 : 21:54:20
Bolj kot riž pomaga zabela na njem. Če pes prenese (naši to obožujejo) surovo maslo, ki se topi na toplem rižu (z mesom seveda), je to prava energetska bomba. Meso in ogljikovi hidrati imajo cca 200-300 kcal/100 g, zabela pa kar 900 in več. Brez zabele naši riža še povohajo ne, samo meso ven zbezajo. Bolj zdravo je seveda olje, ampak pri nas ni tako priljubljeno.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: king-roy , petek, 09.01.2009 : 23:51:38
Maslo, olje,.....mi pojemo vse  ;D

Bom poskusila tudi z maslom, jaz sem mu dodajala žlico domačega olivnega olja.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Valter , četrtek, 04.02.2010 : 13:32:00
Z lososovim olje si poskusila? Naj bi tudi pomagalo, da se poredijo. 


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: fortuna , četrtek, 23.08.2012 : 21:12:17
Ojla,

se je v tej temi (tematiki) razvilo kaj novega kako porediti psa? Moja koklja je po operaciji želodca izgubila kar nekaj kilogramov. Niti ne maščobe, ker je vet, ki jo je operiral rekel, da maščobe skoraj ni imela, so je bile same mišice, vendar je tudi nekaj teh izgubila z dieto po operacij (dieta in nič gibanja)i. Po dobrem mesecu dni smo nazaj dobili 1 kg... v mišice, jasno. Na prvi pogled pa izgleda kot hudo izstradan pes  ??? .Same kosti in koža. Vet, ki jo je operiral, je odsvetoval visoko energijsko hrano.... kako naj psico vsaj malo poredim? S kuhanimi dodatki briketom?

Lp, Fortuna.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: fortuna , sobota, 01.09.2012 : 22:46:40
Živ,

ni pene, tema za nas ni več aktualna, psico smo poštimali z dodajanjem kuhane hrane in smo super zadovoljni. :)

Sedaj lahko nadaljujemo s pasjo šolo brez strahu, da bi nas kdo prijavil da imamo doma shiranega psa. :D

Lp, Fortuna.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , sobota, 12.07.2014 : 12:57:38
Zivjo!
Imam problem kako zrediti psa. Imam nemskega bokserja starega leto in pol. Pred dvema mesecema smo pocasi presli iz briketov na kuhano hrano. Opozorili so me, da bo izgubil na kilazi zaradi spremembe hrane. Vidi se mu medenica in malenkost rebra. Pri obrokih smo mu povecali OH in zmanjsali kolicino zelenjave. Meso pa dobiva govedino. Pes ima apetit in ga hranim 3x na dan. Kolicinsko vse skupaj mi poje malo manj kot 1 kg na dan.
Ima kdo kaksno idejo kaj lahko se poskusim. Res, da nikoli ni bil pretezak, je pa imel zmeraj normalno tezo.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: SinM , sobota, 12.07.2014 : 13:10:18
Katere vrste mesa uporabljaš? Pri tem mislim tudi "kose" (stegno, drobovino, ipd.).


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: airedale10 , sobota, 12.07.2014 : 13:30:18
Mogoče vprašaj v facebook skupini Surova mesna prehrana psov (mačk), pomoje ti bodo ne glede na to če ti hraniš kuhano znali dobro svetovati. :)
Upam da se ne smatra to kot reklama ali kaj podobnega, če ne me brišite.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , sobota, 12.07.2014 : 13:36:24
Kuhane hrane na dan ti poje manj kot 1kg? Kuhana teza? Namrec moja psica, ki ima raka in je bila do predkratkim na kuhani hrani, je pojedla na dan tam okrog 1,5kg, pa ima zdaj, ko se je micken zredila, dobrih 17kg. Od tega je bilo 400-500g meso, ostalo pa zelenjava in OH. Tako da se meni zdi 1kg malo za bokserja. Koliko pa dobi cesa? Npr. koliko gramov mesa, koliko OH, koliko zelenjave.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , nedelja, 13.07.2014 : 08:36:05
Meso dobi stegno. Mesa dobi 400g, zelenjave 200-300g, preostalo pa OH. Bomo pa se povecali kolicino obrokov.
V kolikem casu, bi se moral videti napredek? Ker ce se nikakor ne bo mogel zrediti, ga bom peljala na pregled krvi.
Hvala za odgovore.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.07.2014 : 09:12:47
Zelo odvisno od psa. Vprasanje tudi kam se bo redil, ko se bo zacel rediti. Moja rakica se je zacela lepo polniti, tamala recimo, pa dobi samo zaspehana bedrca in rit, rebra se ji pa se vedno vsaj dobro otipajo, ce ne celo vidijo.

Zdaj jaz ne najdem tocnih stevilk, ampak takole nahitro dobi tvoj okrog 1000kcal, pomoje. Katere OH mu pa dajes, riz? Riz je tam nekje 300kcal na 100g (suha teza) in iz 100g riza jaz ponavadi dobim 300-450g, odvisno koliko vode se napije.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.07.2014 : 09:32:48
Aja, ce ves koliko briketov je pojedel prej (g), lahko izracunas koliko kalorij je potreboval prej in primerjas s tem kar dobi zdaj. Ma jaz mislim, da en mlad zivahen bokser porabi tam minimum 1500-1600 na dan. Ce racunam na 30kg.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , nedelja, 13.07.2014 : 13:37:02
Zdej dajem mu makarone, riza lih ne prenese ker dobi drisko. Bom preracunalampa bom vidla:) zaradi zdravljenja smo presaltali na kuhano hrano. Ali mu meso kuhate ali date surovega?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.07.2014 : 13:44:40
Kuhano meso. Makaroni, ki sem jih jaz gledala za mojo, so pa nekje med 350 in 360kcal na 100g suhe teze.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.07.2014 : 13:46:57
Sem sla pogledat; ajdovi peresniki recimo so 362kcal na 100g surove teze (torej pred kuhanjem).


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , nedelja, 13.07.2014 : 13:53:27
Ce sem prau izracunala je prej dobil na dan 2400 kcal. To se Pravi 1200 kcal na obrok.


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.07.2014 : 13:58:13
U madona. :) Koliko pa tehta? Katere brikete je pa jedel in koliko?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , nedelja, 13.07.2014 : 14:06:04
Taste of the wild, okoli 300g na obrok. Takrat je imel okoli 32 kg


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , nedelja, 13.07.2014 : 14:12:01
Zdaj jih ima 29kg


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: Nanook , nedelja, 13.07.2014 : 14:54:10
Aha, se pravi 600g na dan. Lej, zdajle dobiva po moje ma tam ene pol toliko kalorij kot jih je prej na briketih, tako da logicno, da hujsa. Tako da mu je treba pac dat vec za jest, vec mesa, vec OH, zelenjava je sicer fajn za prebavo, vsaj pri mojih, ampak kaj dosti kalorij pa tudi ne da. Pa vec manjsih obrokov, ce ti znese casovno.
Na kaksnem zdravljenju pa je?


Naslov: Re: Kako zrediti psa?
Poslano od: banAncy , nedelja, 13.07.2014 : 15:49:15
Bomo pa sli na 4 obroke na dan. Se bomo ze zorganizirali:) meu je probleme z uhajanjem urina, ze od pol leta starosti dalje. Veterinarji nikakor niso mogli odkriti kaj bi bil vzrok. Potem smo poskusili s homeopatijo in smo spremenili, tudi hrano. Saj so me opozorili, da bo izgubil kilograme.
Uglavnem problem uhajanja urina smo resili, zdaj se pa s tem ukvarjamo kako pridobiti na kilazi.