mojpes.net

aktualno => Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje => Sporočilo, začeto od: Berni , nedelja, 04.09.2005 : 19:57:59



Naslov: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Berni , nedelja, 04.09.2005 : 19:57:59
SEM LASTNICA 3 LETA STAREGA PRIJAZNEGA BERNARDINCA.KUŽA JE ZELO PRIJAZAN DO VSEH, SPLOH PA OTROK,ZATO SE MI NITI SANJALO NI ,DA BI MU KDO HOTEL KAJ ŽALEGA STORIT.MESECA MAJA,KO SEM MU ČISTILA KOČO PA MI JE UŠEL POTEPAT SE PO VASI.Z MOJIM BRATOM SVA GA CELO POPOLDNE ISKALA KO MALO ZMEŠANA,LJUDJE SO MI ZATRJEVALI, DA SO GA VIDELI IN DA JE BIL BLASNO UMAZAN.ZVEČER SE JE VRNIL DOMOV,BRAT GA JE ZAPRL V PESJAK,NA ŽALOST PA MISLIL KAKO JE UMAZAN IN ZARADI GOSTE DLAKE IN TEME NI VIDEL KAKO MOČNO KRVAVI.NAVSEZGODAJ ZJUTRAJ PREDEN SEM ŠLA V SLUŽBO BI ME SKORAJ KAP.PES JE LEŽAL V PESJAKU IN KOMAJ DIHAL.IZGUBIL JE ŽE OBROMNO KRVI.TAKOJ SEM GA ODPELJALA K VETERINARJU NA OPERACIJO.SAMA SE PREDVIDEVALA, DA SE JE PAČ NA KAKŠNO OGRAJO NABODEL, NAKAR MI JE VETERINAR ODPRL OČI IN PEVEDAL DA JE BIL ZABODEN S NOŽEM ALI ŠEPSARJEM ZA HLODE.IMEL JE PRETRGANE VSE NOTRANJE ORGANE.BILO JE VPRAŠANJE ČE BO PREŽIVEL,PA SE JE VSE DOBRO IZŠLO PO 10 DNEH.KO SEM SE ODPRAVILA KASNEJE NA POLICIJO,SE JIM NI VREDNO ZDELO NITI TOLIKO, DA BI ZASLIŠALI KOGA OD SOSEDOV.JAZ SEM POIZVEDOVALA KO NORA, PA NIHČE NI VIDEL NIČ.SAMA SEM TOTALNO RAZOČARANA NAD NJIHOVIM PRISTOPOM,KAJ ŠELE NAD NAŠIMI PRIJAZNIMI SOSEDI.ČE JIM JE PAČ ŠEL ČEZ VRT NAJ GA PAČ OZMERJAJO IN BI ŠEL PROČ,NE PA DA JE PES 10 DNI JEDEL KAKOR MAJHEN DOJENČEK, IZ PLJUČ JE IMEL CEVKO IZ KETERE JE TEKLA TEKOČINA.ZAŠIT JE BIL V 4 PLASTEH.UGLAVNEM BIL JE TAKO BOGI, DA JE ŠELE PO 3 DNEH PRVIČ ŠEL NA BLATO.
A POLICIJA NIMA NITI TOLIKO VOLJE, DA BI SI VSAJ PRIZADEVALA ODKRITI STORILCA.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Zoia , nedelja, 04.09.2005 : 20:33:18
OK, verjamem da to je hudo in socistvujem s tabo. Ampak vseeno si moras priznati, da si za vse to kriva izkljucno ti. Ce bi ga imela pod kontrolo, ne bi bilo nic narobe


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: tincha , nedelja, 04.09.2005 : 21:50:58
Pa saj pes ni storil nic zalega, niti ona... pac psu se je zazdelo da se gre potepat, ok sej se to vsakemu kdaj zazdi da bi šel.... kolikor vidim oz. razumem je pes zelo prijazen, sklepam da nikogar nikoli ni in niti nebi napadel niti nič... zato, da ti prečka vrt že NI razlog da ga je treba zabosti, mu pretrgati vse organe da je ubogi 10 dni bil kot kaka cunja... takim ljudjem bi bilo treba pokazati kako je ce se na nekoga spravis brez temeljitega razloga.... res dobro je da je s kuzkom sedaj use uredu!

LP


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: 5rca , nedelja, 04.09.2005 : 21:57:23
V tem primeru se sploh ne ve, kaj se je s psom sploh dogajalo. Sploh ni nujno, da so ga sosedje. Lahko ga je kdorkoli. Glede na to, kaksni so zadnje case ljudje, me kaj takega sploh ne preseneca.




Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , ponedeljek, 05.09.2005 : 08:32:17
Prvič: izgovor, da ti je pes ušel, ko si čistila kočo je malo tako, tako. Poleg tega dvomim, da se je to zgodilo samo enkrat.
Drugič: pes je družabno bitje in mora bit s človekom, ne pa zaprt v kletko, kljub temu, da ga redno pelješ na sprehod in je kletka toliko in toliko širine in dolžine.
Če bi pes bil s tabo, bi takoj opazila krvavitve. Saj ne morem verjeti, kako lahko kaj takšnega spregledaš?!?  >:(
(Jaz se pa že sekiram, kadar spregledam kakšnega klopa)
Tretjič: da so ljudje zlobni, ni nič kaj novega. Mojega psa so pri 4 mesecih z zračno puško obstrelili na našem dvorišču. Na "srečo" ga je oplazila metka samo po ušesu, brez večjih posledic.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 05.09.2005 : 10:41:31
Pa saj pes ni storil nic zalega, niti ona... pac psu se je zazdelo da se gre potepat, ok sej se to vsakemu kdaj zazdi da bi šel.... kolikor vidim oz. razumem je pes zelo prijazen, sklepam da nikogar nikoli ni in niti nebi napadel niti nič... zato, da ti prečka vrt že NI razlog da ga je treba zabosti, mu pretrgati vse organe da je ubogi 10 dni bil kot kaka cunja... takim ljudjem bi bilo treba pokazati kako je ce se na nekoga spravis brez temeljitega razloga.... res dobro je da je s kuzkom sedaj use uredu!

LP
To,  da  se gre malo potepat...  in , da se mu  zazdi, da se gre.......in se gre-  posledično pripelje do takšnih incidentov(  sicer je  svinjarija  kar so  kužku naredili)...  ampak  dejstvo je pa, da  za tak  incident,  je  posledično kriv lastnik(  kot je napisala zoia)
Pes je bernardinec, to pomeni, da je  še malo  večji  proti  ostalim  kužkom, in  že  zaradi svoje velikosti  zna  biti  komu  trn v peti.
Da se pa potepanja  dogajajo  stalno...  je pa  skrajno neodgovorno od lastnika.
Tudi meni je  moj  " lover-boy"  odpeketal  do bližnje psice(200 ) ko se je gonila  in  je    sedel  in jo gledal kot deveto  čudo pred pesjakom.  Ampak  samo  5  minut.  Potem  je  pa  odšel  lepo z menoj domov  in še kaznovan je bil ker je  ušel.  Še sedaj ga premami  njen vonj .  Samo k njej pa ne upa  več ,pa ga ni potrebno  kaznovat...  mu samo  zagrozim ;)

 Saj ne morem verjeti, kako lahko kaj takšnega spregledaš?!? >:(
(Jaz se pa že sekiram, kadar spregledam kakšnega klopa)

S temlem  se pa  tudi strinjam.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: ostrodlaka , ponedeljek, 05.09.2005 : 10:55:04
Pri teh potepih je potrebno pazit..pa samo zaradi nevarnosti za psa (mene je vedno strah avtomobilov), ki je seveda primarna...znancem je njihov bernc pobegnil iz dvorisca in pred hiso ga je nacesti zbil avto...kuzku ni bilo pomoci, tip je definitvno prehitro vozil...pa to ni bilo pomembno...jih sedaj tozi za krepko odskodnino...in do nje ima vso pravico...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Bondi , torek, 06.09.2005 : 12:12:34
Sploh si ne morem predstavljat, kakšen človek je to, da zavestno lahko razpara psa. Za takšno dejanje ni nobenega opravičila, tudi, če bi pes 100 x na dan prečkal njegovo zemljo. To je dejanje sadističnega uma. Če pes dela škodo po tujih vrtovih, je treba na to opozoriti lastnika, ne pa zmaličiti psa.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: marička , torek, 06.09.2005 : 12:43:41
Pa saj to več ni normalno. Pa kaj se z ljudmi dogaja, smo že čisto znoreli, al kaj. Kako lahko nekdo zabode psa. Sick!!
To je samo eno potrdilo več, da je na psa potrebno paziti. Ne smemo dovoliti, da nam malo uide, gre pohajat.
Čudi pa me, da nisi opazila, da pes krvavi! To se mi pa zdi tudi malo takole, khm...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: METKA , torek, 06.09.2005 : 13:52:19
Najprej naj povem, da sem jaz ta lastnica kuža BERNIJA.Zadnjič sem vtipkala svoj star nick, ki sem ga imala do 2004,sedaj ga uporablja druga oseba.Zato se najprej opravičujem osebi po nicku berni.
Sedaj sem bila očrnjena za najslabšo lastnico,sploh pa me je zabolel očitek, da se nekateri že za klopa če ga ima pes blazno sekirajo.Naj povem, da se tudi jaz.Zabolelo me je nekaj vaših pripomb,zato sem se odločila, da še malo bolj podrobno razložim situacijo,kako slaba lastnica sem.
Kot sem povedala sem kuža iskala celo popoldne do večera,zvečer sem ravno kopala in delala večerjo za mojo hčerko,ter je psa našel moj mlajši bratec.Trdil je da je s psom vse o.k.,vendar da je blazno umazan.Bernardinec ima zelo dolgo dlako in sploh zvečer je bilo to težko opaziti-verjemite mi,da se je brat zelo sekiral kasneje.
Naj povem tudi to,da sem tako slaba lastnica,da nisem pustila, da se psu da inekcija,vendar rotila veterinarja, da mi pes pomeni vse.
Stroški operacije in zdravljenje so stali višine 3 mojih plač,pa sem si denar sposodila,tako slaba ter neodgovorna lastnica sem.Kasneje sem 4 noči ležala na tleh zraven psa,vzela 10 dni dopusta v služi in ponoči poslušala,če še diha-res neodgovorno,ane.Da ne omenjam,da sem ga najmanj 2 krat (ima 80 kil)odnesla v avto in ponovno peljala k zdravniku,ker me je pač grabila panika po nepotrebnem.Vsak dan sem mu dajala inekcije v žilo, da ne govoril o posebni kuhi,kot pri človeku po operaciji.

Ali vam še nikdar ni ušel pes iz vašega dvorišča?Ne,nekaterim od vas se pač to ne more zgoditi,ane.

Upam, da nisem koga užalila, hotela sem samo povedat, da niti nisem tako neodgovorna lastnica,ter da celotna krivda,ker mi je pes pač ušel ni ravno moja.

lep pozdrav,Špela



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: marička , torek, 06.09.2005 : 14:15:33
Poglej, smo tudi napisali, da je nedopustno, da nekdo lahko psa zabode.
Hvala bogu, da si svojo zgodbo delila z nami, saj mislim, da jih bo kar nekaj izmed nas, zdaj še posebej pazila na psa (tudi pred sosedi). Glavno, da je zdaj peso dobro, je pa sigurno to bila tudi ena šola zate.
lp


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , torek, 06.09.2005 : 14:19:05
Še tako lahko pametujemo o tem, da je za potep kriv lastnik in posledično se s tem celo strinjam - se kuža včasih  - še zlasti če je mlad - vendarle izmuzne in jo mahne po svoje. Samo hipec, obrneš se ali si malce nepozoren, pa ga ni.

Naša Zojka, recimo, ki je zdaj pri malce več kot petih letih zelo umirjena, in uglajena gospa, je bila "nemogoč otrok". Hiperaktivna do nezavesti -
znala je poiskat tudi najmanjšo luknjo, da jo je "šibnila" k prijateljici na ono stran potoka. Vem, kako je to in vedno, ko se je to zgodilo sem trepetal - a se  je "smrklja" po večini priplazila nazaj še preden sem jo šel iskat. Ni kaj, tako je in se zgodi, kljub najhujšemu nadzoru (seveda smo jo imeli ob gonitvi strogo izolirano, da bi se ja ne kaj zgodilo).

Zatorej - ne vse povprek razlagat, da je krivec za potep vedno in izključno gospodar - vemo. Žal kuža tega ne ve, še zlasti, če je mlad in pač rad raziskuje.

Naj se mi kar javi  lastnik kake večje pasme, ki se mu to ni zgodilo. Zato ne obsojajte kolegice. Malce pa me moti to, da ob vrnitvi domov ni preverila (oziroma da tega ni storil brat) v kakšnem stanju se je kuža vrnil. A zdaj je kar je, hvala bogu, se je srečno končalo.

Ampak tole kar se je zgodilo z vbodom, tole je pa res nenormalno. Sploh ni nujno, da je to storil kak sosed, kdo ve, manijakov in sadistov je kar precej.

Zoprno je, vem, ko hodiš okoli, si ogleduješ sosede in se sprašuješ - si bil ti, ali morda ti...? Kaj boš storil naslednjič?

Policija pa kot policija. Ne, da nima volje - vseprevečkrat jo zlorabljamo z določenimi neumnostmi, pa jim takrat, ko gre zares včasih zmanjka časa.

Pazi na psa, to je vse, kar lahko rečem.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Botticelli , torek, 06.09.2005 : 14:25:38
Jaz verjamem da so nekateri tukaj zelo dobri lastniki, samo me tudi razjezi to, ko nekdo misli da ker je njegov pes tak da ne pobegne vsake tolko, pač tudi drugi ne morejo biti taki.

Tudi naša bernardinka če le ima možnost gre malo raziskovati po okolici, imamo pa to srečo da stanujemo bolj ali manj na samem in so okoli samo gorice. Je pa res da bi lahko srečala kakega sprehajalca...
Ker moja psica ni bila šolana in ve da me lahko mal obrača okoli prsta še ne pomeni da sem slaba lastnica.
Tako se mi zdi pripomba da je nekdo zaradi tega slab lastnik res neprimerna. OK res da ne vem kako stanje imate tam z sosedi, samo verjetno okolica pozna psa, ve od kod je doma.... recimo telefone tudi poznamo in bi lahko kdo poklical če je videl psa....

Res da je lastnik odgovoren za to če pes pobegne, samo to še ne pomeni da je slab lastnik.
Jaz moram imeti tudi mojo bernardinko v boksu ko ni nikogar doma, ker si skopa luknjo pod ograjo ki je okoli parcele in gre okoli. Tako da je res pol časa v boksu pol pa zunaj, ko je nekdo doma. Samo to da je kuža 8 ur sam pa mislim da je normalo da zdrži, tudi če bi bila spuščena in je sama se  ne premakne za en centi.

Tako da ne vem...take stvari se dogajajo in na žalost je ponavadi tak, da ima prav nesrečo tisti ko skrbi za psa, ampak se pač zgodijo take stvari.
In vem kak je to, zvečer ko je tema in da se moji to zgodi in pol po nesreči da nisem jaz tista ko jo zvečer zadnja pogleda... verjemi da je čisto možno spregledati veliko stvari, če človek niti v sanjah ne pričakuje da se bodo zgodile.
Za klopa veš da ga pes takoj lahko dobi in paziš... kdo pa je sploh imel v mislih da mu bodo psa zaštihali če bo ta slučajno stopil izven domačega dvorišča.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , torek, 06.09.2005 : 14:27:02
Metka ne se obremenjevat z kritikami o slabem gospodarju. tudi če še tako paziš psa se bo vedno našel pishopat. tudi mojo je nekdo brcnil do smrti. in sem zaradi tega slab gospodar?  dovolj je bilo pet minut obrnjenih stran, nič več.  Samo nesrečno naključje je dovolj.

norci so vedno bili in vedno več jih bo.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , torek, 06.09.2005 : 18:58:08
zabolel očitek, da se nekateri že za klopa če ga ima pes blazno sekirajo.

Seveda se sekiram, ker ga vsak dan dobro pregledam, to pomeni cesanje in božanje. Poleg tega sem videla prevec psov, ki jih je doletela borelioza.
Zato mi ni jasno, še vedno mi ni jasno, kako lahko človek spregleda psa, ki krvavi v "potokih".
Glede potepanja psov. Naš prvi je bil izredno potepuski.
Razlogov je bilo več. Zato sem sklenila, da ta ne bo. Tako sem se na zacetku z njim veliko vec in bolj intenzivno ukvarjala in mu dopovedala, kje je meja nase parcele in kje je njegov dom. Zdaj je star 4, 5 let. Je vedno spuščen, ne gre od doma, niti kadar je čas gonitev.
Verjetno tudi zaradi tega, ker mu gre pri nas preveč dober, da bi šel kam drugam  :)


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: METKA , torek, 06.09.2005 : 19:15:35
Najprej hvala vsem za vspodbudne besede.

Lesy naj ti še enkrat povem kako lahko človek spregleda kri v potokih.To se lahko zgodi, če človek zvečer koplje otroke,jim skuha večerjo,kot sem že povedala,mlajši bratec pa pogleda kuža in ga po njegovem mnenju normalnem stanju zapre v pesjak.Rano je prekrivala dlaka,kajti pes je bil zaboden in rez potegnen navpično dol.
Tudi jaz psa češem in pregledujem vsak dan,pa še vedno se mi izmuzne kakšen klop,kljub frontline ampulam. Hm kako čudno, da me ko sem pripeljala psa ni ozmerjala veterinarka,ampak je bila čisto paf,in mi začela pripovedovati, kaj je sosed naredil njihovim mačkam...

To temo pa sem načela samo zaradi tega,ker človek enostavno ne pričakuje,da se bo zgodilo kaj takega,če se mu pes izmuzne, ponavadi pričakuješ kakšno grajo s strani lastnika parcele,ane.

lp,Špela


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: METKA , torek, 06.09.2005 : 20:04:27
No evo imam še eno zanimivo štorijo glede mojega soseda.

Večkrat grem s kužom in hčerko na spehod do pašnika, kjer se pasejo krave.Tam čez poteka tudi sprehajalna pot,čez katero gre vsak dan ogromno lastnikov s kuži.Mi sicer v to ograjo ne hodimo, ker se moj bernardinec boji krav  ;)
Tako me za ograjo vidi sosed gospod J. ,ki tudi pase krave tam in pridirja do ter mi zatrjuje, da sta nedavno "crknili" 2 kravi, zaradi mojega psa.Namreč pojedli naj bi kakec ravno mojega psa.Naj do večera pripravim 2 krat po 150.000,tolika naj bi bila vrednost 1 krave.
Ko smo sredi debate gre mino nas gospa z škotskim ovčarjem,ki jo samo lepo pozdravi, čeprav gre s psom vsak dan čez pašnik,hehe.
Poči mi film,ampak totalno.Očitno so alergični samo na velike pse.Gospod J. mi pove v kateri klavnici so bile krave prisilno zaklane.Ravno sreča,ker tam dela gospod,ki pregleduje meso,s katerim se poznava.

Ga pokličem, mu omenim težavo,ter koliko moram dati gospodu J. S druge strani slušalke pa smeh. :) Povem za katerega rejca krav se gre in gre pregledat papirje in mi reče:Povej lastniku, naj drugič raje "futra " njegove krave.Groza, in potem bi on od mene še denar.

Jaz pa sem hotela poslati pasji drekec v analizo hehe.

Ko sem omenila gospodu J.kakšne informacije so s stani klavnice, je stvar v rekordnem času potihnila.

lp


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: marička , torek, 06.09.2005 : 20:17:11
Zdaj pa ti gospodu J. izstavi račun iz veterine. Saj te je tudi on obdolžil po krivem in brez dokazov, pa daj še ti njega. Samo po moje je vseeno boljše, da daš mir. Da ne bo še kaj narobe.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , torek, 06.09.2005 : 20:17:47
Če bi pes bil skupaj z vami in ne v boksu, ne verjamem, da bi lahko kaj takega spregledala. Če že ne krvi, pa vsaj počutje psa.
Da se pes "izmuzne" je veliko razlogov, eden najpogostejših je, da mu je preprosto dolgčas in premalo navezan na družino ali skrbnika.

Ja, tudi jaz sem zgrožena nad ljudmi, da so kaj takega naredili s psom, te tudi razumem, da imaš veliko opravil.
Verjemi, nisi edina in to zame mimogrede ni nobeno opravicilo.



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: RANA , torek, 06.09.2005 : 20:27:21
Joj lesy! Po mojem vsaj malček pretiravaš. Saj ne rečem, tudi jaz imam svoje živali rada ob sebi, ampak nekateri jih imajo  pač zunaj, ali na vrtu, ali v pesjaku. In to je njihova odločitev, tako da res ne rabiš obsojati na tak način...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , torek, 06.09.2005 : 20:40:19
Ja na žalost je to res njihova odločitev, škoda da ne živimo na Nizozemskem, kjer imajo z zakonom določeno, da morajo biti psi skupaj z lastniki v hišah ali stanovanjih.
Seveda je to za slovensko mentaliteto čisto pretiravanje, ki meji verjetno za večino že malo na čudaštvo.
Aja pa še neki.
Metka, vsak dan bi se morala takole ukvarjat s svojim psom in ne sam takrat, ko je na robu smrti.
En pošten sprehod za 2-3 ure na dan pa bos imela resen problem potepanja pri svojem psu.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: METKA , torek, 06.09.2005 : 20:57:56
Ajoj, meniš, da se ukvarjam s psom samo takrat ko je bil na robu svoje smrti.

Po tvojem sklepam, da si ti 24 ur na dan doma,skrbiš za svojega kuža in ne počenjaš ni drugega kot to.Nadvse pohvalno.Ampak od česa pa potem živita vidva s kužom?

lp


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , torek, 06.09.2005 : 21:13:25

Ja očitno se res bolj redko ukvarjaš z njim, če beži od doma.
Ja skoraj 24 ur je z enim od nas in to je pohvalno, se strinjam.
Jaz živim od svoje plače, zakaj?

Če te pa zanima bolj podrobno moj delavnik ti ga pa lahko tudi na kratko opišem:
8 ur spanja, 8 ur sluzbe, 5 ur z druzino in 3 ure s psom.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: TSA , torek, 06.09.2005 : 21:23:37
Lesy potepanje psov je prirojeno ... res da niso vsi psi potepači , sam mislim , da ni nič narobe če se pes potepa če je seveda prijazen do drugih ljudi in živali... v našem kraju je tudi velik potepačev pa jih jaz in moji sosedi vedno lepo pozdravimo in jih pocrkljamo... Nekateri psi so pač bolj nagnjeni k temu drugi ne... Lahk si 23 ur na dan z psi kot so Husky pa ti bo tisto zadnjo uro sigurno ušel če ne že vmes  ;D . Zelo mi je žal za tovjga bernija METKA , ker vem kok so nesramni ... Probaj si ograditi dvoršče tako da ne bo uhajal ...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , torek, 06.09.2005 : 21:35:27

Ja kje si pa to slisala, da je potepanje psov prirojeno? Lepo te prosim!

Ja, sej mene tudi cisto nic ne moti, ce pride kaksen vandrovec  k nam, po navadi se mi taksni precej smilijo, ker vem, da bezijo od doma z razlogom.

Tudi skotski ovcarji so znani vandrovci, vendar se moj NE POTEPA!
Zakaj? Sem ze odgovorila v enem od prejsnjih sporocil.



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , torek, 06.09.2005 : 21:44:27

Psu je prirojeno GIBANJE!!!
In to mu moras tudi omogociti. Pa ne tako, da ga spustis in malo tava okoli bajte pol pa gre.
Pol pa se pritozujes, kako je pes nagnjen vandranju. Seveda je, ce se pa premalo ukvarjas z njim.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , torek, 06.09.2005 : 22:01:39
Ja Lesy, ne sodiš med nas, si preveč popolna. Malce si se postavila tudi v vlogo sodnika in razsodnika. Tisti očitek ali nasvet - saj ne vem natanko kaj je bilo - verjetno oboje - ja, tisti očitek je pa skrajno zloben in neutemeljen.
In očitek, da beži od doma, ker se nihče ne ukvarja z njim - ta je pa glede na okoliščine in prebrano ne samo zlonameren ampak celo bedast. Bojim se takih moralistov, bojim se takih sladkobesednih hvalisavcev - pri njih vse štima 100 na uro, samo prej ali slej poči.

No, zdaj je zaradi tega, ker ji je nekdo skoraj ubil psa na zatožni klopi lastnica, ne pa tisti idiot. Prav, porota bo rekla svoje, obsodba bo izrečena, pritožbenega postopka ne bo. Tako kot ga ne bo na Nizozemskem za kršitelja zakona, da mora imeti psa pri sebi v hiši ali v stanovanju. Pa madona, kje si to prebrala in s čim lahko to argumentiraš. Veš, tako govorjenje na pamet  me v bistvu bolj razjezi, kot to, da nekdo prostodušno prizna, da mu je kuža pač ušel.


In prosim te, ne "tupi" več o tem, kako je pes nagnjen k vandranju, ker se nekdo premalo ukvarja z njim.

Seveda pričkujem tvoj oster odgovor - samo, prosim te, pri svojem odgovoru uporabi malce več pameti, manj instinkta, več argumentov in manj nakladanja o svoji popolnosti.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 00:04:28
Metka, vsak dan bi se morala takole ukvarjat s svojim psom in ne sam takrat, ko je na robu smrti.

Mislil sem na ta očitek, da ne bo kakega dvoma.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Teja , sreda, 07.09.2005 : 00:47:29
joj, lesy, lesy...

Citat
Aja pa še neki.
Metka, vsak dan bi se morala takole ukvarjat s svojim psom in ne sam takrat, ko je na robu smrti.
Torej predlagaš, da bi se METKA ukvarjala s svojim psom tako, da bi vsak mesec vzela 10 dni dopusta ter vsako noč ležala ob njem na tleh? Ojej!

Citat
Če te pa zanima bolj podrobno moj delavnik ti ga pa lahko tudi na kratko opišem:
8 ur spanja, 8 ur sluzbe, 5 ur z druzino in 3 ure s psom.
Blagor nekaterim, ki imajo tako ustaljen življenjski ritem. Sama imam toliko nepričakovanih zadev, da je kar groza. Sem že ne vem kolikokrat delala razne urnike, to+ono+tretje=24 ur, pa se mi ne izide niti v sanjah!!
Kar se tiče gibanja- moji psi niso deležni sprehodov npr. ob istem času ter vsak dan toliko in toliko. (Napadi sedaj mene!!! ;D )
Imam preveč neustaljen ritem, kateremu so se moje mrcine prilagodile in moram priznati- ob tem prav uživajo!!!!!
Psa nikoli ne vesta ali gremo divjat na kolesu, rolerjih ali pa gremo vsi skupaj v gozd; na sprehod ali pa jogging.
Ko gresta v avto nikoli ne vesta kaj ju čaka; ali obisk koga,ali  sprehod, ali trening, ali obisk kavarne itd... Se pa temu primerno jaz vedem- če gremo zvečer na kavo, se tekom dneva seveda zdivjamo... Če imamo trening, pač do treninga ne kasirata 10 km...
Mogoče ni prav, ker nimamo nikakršnega urnika (enkrat gremo ven ob 7h, drugič ob poldne :o, seveda tudi odvisno kdaj smo šli zvečer na zandji WC, enkrat dobita hrano 18:00, drugič ob polnoči ali pa še kasneje), vendar je meni tak način všeč, psom pa očitno tudi.

Zakaj sem to napisala?
Ker misliš, da bi se vsi mogli ukvarjati s psom tako kot se ti.
Ko že govoriš o gibanju-a ne, kako so moji psi revčki, ker pride kakšen dan, ko so manj, pa naj bo po tvoje, manj kot 3 ure fizično aktivni?
Res jim ogromno fali, zelo trpijo, ko jih stalno tlačim v avto, ko jih vlečem vsepovsod, imam frizerja in gre revica Oxa z mano, imam opravek v knjižnici pa čakata v odprtem prtlažniku, revčkaaaa!
To, da sta revčka, ker nista aktivna vsak dan 3 ure pa mi pokažeta s tem, da me gledata kot boga (no, vsaj psička ;D ;D), da me poslušata in upoštevata tudi brez povodca, da počakata v odprtem prtljažniku, da se skoraj ubijeta drug čez drugega, kadar se odpre avto...

Toliko postov, a v vseh eno in isto...
Ter mnogo neutemeljenih očitkov :o
Pač nimajo vsi svojih psov v stanovanju, kar se mi ne zdi nič slabega, v kolikor se z njim ukvarjajo. Je kar nekaj pasem, ki so zunaj veliko bolj srečne, kot zaprte v stanovanju :P
Ne veš niti kakšen pesjak ima pes (dimenzije), niti to koliko se skrbnica z njim ukvarja, pa vseeno neutemeljeno napadaš.

Ko pa že imaš toliko znanja mi prosim odgovori na tole:
Citat
Psu je prirojeno GIBANJE!!!
In to mu moras tudi omogociti. Pa ne tako, da ga spustis in malo tava okoli bajte pol pa gre.
Torej... Kadar me ni, mojih psov nihče ne sprehaja tako, da se pošteno razlaufajo. Kadar sem, sem včasih lena(http://x2.kupid.com/dchat/teufel.gif)
Včasih me boli glava. Kdaj pa kdaj pridejo stvari, ki mi onemogočijo, da bi se tisti dan psi POŠTENO pregibali...
Ampak, na terasi je Oxa VEDNO (Tayos se še uvaja ;) ) spuščena. Pa se ne potepa.
Torej, če moj pes kakšne dni nima dovolj gibanja, a se vseeno ne potepa... Sem spodvrgla tvojo teorijo, da se psi s premalo gibanja potepajo? Ali pa je samo moja Oxa tak posebnež?

zaspan pozdravček, Teja in moja revčka
P.S. nekje sem glede psov pisala v množini, ker sem še vedno tako navajena (stari dobri časi s 3 psi ::) ;) )
 


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , sreda, 07.09.2005 : 09:15:02
Joj, joj Teja, Teja

Malo bolj pazljivo branje ti priporocam.
Prvic: predlagam Metki, da se malo vec ukvarja z njim oz. bi se morala ze na samem zacetku, da ji pes ne bi zdaj uhajal.
Teorijo, da pes uhaja, ker nima dovolj gibanja, si napacno razumela. Pes uhaja tudi zaradi tega, v prvi vrsti pa zaradi dologocasja ali pa ne cuti navezanosti na dom ali druzino oz. skrbnika! (ocitno sem se še premalo ponavljala v postih).
Tudi moj pes ne ve, kaj ga caka, ko bo skocil v avto. S kolesom po Pohorju, sprehod do prvega gozda, do jezera, ali pa samo do nakupovalnega centra.
Ja tudi mene caka ob odprtih oknih, revcek  ;)
S tem ne vem, kaj si hotla povedat?

Drugic: sem ti kar mal zavistna, ker imas pse tako navajene, da gredo na sprehod, ko imas cas. Jaz sem ga pač navadla tako, da gre ob priblizno vedno istem casu in dobi hrano priblizno ob istem casu. Tudi s tem ne vem, kaj si hotla poudarit?
S tem ni nic narobe, sem vesela, da se toliko ukvarjas s svojimi psi in je res cisto vseeno kdaj ob katerem casu. Pomembno je le, da se!!!
To hocem v svojih postih ves cas poudarit, ocitno premalo jasno.

Kdo je reku, da je moj pes zaprt v stanovanju oz. da podpiram, da so psi zaprti v stanovanju?
To je isto kot zaprt v boksu! A tam je pa srecen, al kaj?
Gre se za to, da dovolj casa prezivi na prostem s skrbnikom.
Tisti psi, ki naj bi bili tako srecni vzunaj, so verjetno tako navajeni ze od zacetka in zagotovo ne silijo v stanovanja in hise.
Na primer moj pes ima izbiro in je lahko vzunaj ali notri, vendar vedno pride v dnevno.

Ja lej ti govoris, da si lena oz. da pride kdaj cas, da nimas casa za psa in psi ne grejo na sprehod.
Tudi meni se to dogaja, vendar smo se pred nakupom psa zmenili, da v takšnih primerih pelje psa nekdo drug iz druzine. Tako da se v 4 letih in pol se enkrat ni zgodilo, da ne bi imel pes postenega sprehoda.

P.s. ce imas 3 pse, se ne pomeni, da znas skrbeti za pse


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 09:21:38
Lesy, mogoče provociraš?  


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , sreda, 07.09.2005 : 09:25:26

A to je zate provokacija, če poudarjam, da je pes velika odgovornost, ki potrebuje veliko gibanja in časa?



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: sanch , sreda, 07.09.2005 : 09:32:51
Strinjam se s klovnom in Tejo, poleg vsega pa me je zbodlo se nekaj.

Glede potepanja psov. Naš prvi je bil izredno potepuski.
Razlogov je bilo več. Zato sem sklenila, da ta ne bo. Tako sem se na zacetku z njim veliko vec in bolj intenzivno ukvarjala in mu dopovedala, kje je meja nase parcele in kje je njegov dom. Zdaj je star 4, 5 let. Je vedno spuščen, ne gre od doma, niti kadar je čas gonitev.
Verjetno tudi zaradi tega, ker mu gre pri nas preveč dober, da bi šel kam drugam :)

Pravis da ste (si?) navsezadnje imeli celo vi izredno potepuskega psa? kako je to mogoce ko pa si sama tako prepricana v to da se psi potepajo ker se z njimi nihce ne ukvarja, ker jim je tam kjer so doma tako grozno da bezijo stran, na gospodarja sploh niso navezani itd. je potemtakem vas prvi kuza moral tako zelo "trpet" zato, da ste zdaj lahko svojemu sedanjemu kuzku dobra lastnica? eh, namerno pretiravam :P  ampak dejstvo je, da vsi ki imamo svoje kuzke radi, se trudimo zanje skrbet po svojih najboljsih moceh ter glede na dane moznosti. vsakemu se zgodi, da kdaj naredi kaksno napako vendar to se ne pomeni da je slab gospodar in ga je treba obsojat. mislim da nimas pravice da se postavis za merilo "dobrega gospodarja" in potem tolces po vsem kar odstopa. Nihce ni popoln in vsakemu se lahko zgodi da kdaj ravna narobe. In ja, ocitno tudi tebi. ::)

pa lp, :)


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , sreda, 07.09.2005 : 09:39:03
Strinjam se s klovnom in Tejo, poleg vsega pa me je zbodlo se nekaj.

Pravis da ste (si?) navsezadnje imeli celo vi izredno potepuskega psa? kako je to mogoce ko pa si sama tako prepricana v to da se psi potepajo ker se z njimi nihce ne ukvarja,

Tako je.
Bila sem veliko premlada, s premalo znanja o psih, zato pa zdaj vem, zakaj psi uhajajo.
Na napakah se ucimo. Žal oz. na srečo.

 


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: marička , sreda, 07.09.2005 : 09:43:00
lesy, kot si sama napisala, si imela potepuškega psa .... torej, si se iz napake nekaj naučila. Si naredila napako in je zdaj ne ponavljaš, ne?
Prav tako je metka naredila napako, žal, in se sigurno iz nje veliko naučila.Tako kot si se ti, jaz tudi, pa še kdo bi se našel. Vsak je 1x naredil napako
Zdaj obsojati je prepozno. Kuža je bil napaden in mu tole naše "lajanje" čisto nič ne pomaga
lp


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: lesy , sreda, 07.09.2005 : 09:49:32

Obsojala sem zato, ker je ona zacela prvo obsojati sosede, namesto, da bi prvo obsodila sebe.
Seveda obsojam tudi sosede!
Nase "lajanje" tukile po forumu ji lahko samo koristi, zato sem vesela, da je taksen odziv.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Drejči , sreda, 07.09.2005 : 10:01:35
lesy,
vsi ti poskusajo dopovedati, da tvoje obsojanje ni na mestu, ti pa se kar gonis svoje.
Zacni s tem, da nihce ni popoln in da bos z dobronamernim nasvetom dosegla veliko vec, kot pa z obsojanjem, katerega posledica je ponavadi le kreg in cisto nic drugega.
V tej temi si dosegla le to, da se zdaj vsi ukvarjajo s teboj in tvojimi obsojanji, namesto, da bi Metki podali odgovor, ki bi ji bil v pomoč. Da ni postopala pravilno ve že sama in ji ni potrebno tega nabiti na nos v vsakem postu.
Verjemi, da taksno "lajanje" po forumu ni nikomur v pomoč.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 10:23:53
Citat
A to je zate provokacija, če poudarjam, da je pes velika odgovornost, ki potrebuje veliko gibanja in časa?


Jap.  ker ni glavno,da je pes pobegnil. Pač je. Se naredi.  Tragično je, da je prišel nazaj "zaštihan".
Oprosti ampak tvoji posti zvenijo nekako podobno kot primer posiljene ženske v mini krilu. 
Zato nehaj napadat Metko. Pes ji je pobegnil zato še ni slab lastnik. važi?



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: andariell , sreda, 07.09.2005 : 10:53:14
Vprašanje kakšno koist imamo ljudje od lajanja. Ne vem, če so ti povedali, samo ljudje se pogovarjamo, medtem, kot ti res lajaš.

Tvoja domnevanja so totalno neupravičena, ko sem prebral tvoje poste, mi je šlo pošteno na smeh. Jaz sem imel pse v stanovanju, zdaj sem jih preselil v pesjak. Povej mi, zakaj se ne bi smel tako odločit? Si prepričana, da sta rajši v bajti, kakor v pesjaku, kjer imata senco in sonce?

Prav tako se mi zdi, da o uhajanju veš premalo, ali pa si res tako popolna. Praviš torej, da metkin pes, v kolikor bi živel pri tebi, 100% ne bi uhajal?

Še najbolj smešno pa se mi zdi tole obsojanje glede posvečanja prostega časa psu...Nekateri imajo pač drugačne službe, drugačne prioritete, drugačen način življenja kot ti...Nekaterim se na vsake toliko časa zgodi, da psa nimajo časa peljati na sprehod niti za eno uro. Vpašanje je samo, ali si sposobna to razumeti...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 10:55:51
Ne vem kaj se je dogajalo in zakaj je bil pes zaboden. Kar tako iz ljubega miru-ne, to se mi ne zdi prav. Prav tako pa se mi ne zdi prav, da se je sel sam naokrog sprehajat oz. potepat. Kazen, ki jo je placal za svojo svobodo, je visoka (a ne najvisja). Zal je tako, da se nekateri psi potepajo po veckrat na teden, pa jim nic ni, pri drugih pa je "prvic, zadnjic, nikoli vec".
Odziv policije me po pravici povedano nic ne preseneca. Konec koncev, kaj pa naj storijo?


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kast , sreda, 07.09.2005 : 11:43:01
Lesy, obsojat Metko, da se premalo ukvarja s psom se mi zdi neumno, saj je niti ne poznaš.
Da pa pes kdaj uide k sosedom, ne pomeni, da ni navezan na dom, da se noben z njim ne ukvarja......

Sama imam novofundlandko, z mano je cel dan (razen če kam skočim za kako urico), vozim jo večkrat na dan na sprehod, zelo je navezana name in na družino, ampak še vedno rada obišče sosede....na srečo jo imajo radi in ji ne bi storili žalega. Drugi sosedje imajo spuščene živali, kokoši, pave, psa, ...in tudi te rada obišče. Ampak, čeprav jo vsi obožujejo, grem vedno za njo in jo pripeljem domov. Ima že tri leta in pol, obnaša pa se kot da bi imela eno in je še precej otročja in razigrana.

Pa ne toliko napadat Metke, ker mislim, da si tega ne zasluži.



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Matic. , sreda, 07.09.2005 : 11:53:20
Odziv policije me po pravici povedano nic ne preseneca. Konec koncev, kaj pa naj storijo?

Beležko v roke in malo povprašat sosede, če je kdo kaj videl.  :P
Glede na to, da se najdejo pacienti, ki kličejo policijo za "krajo vrtnega palčka" ali v stilu "nekdo je dal oglas v ženitno posredovalnico v mojem imenu" (in to na št. 113, policisti so morali klicati celo varuha človekovih pravic...), bi človek pričakoval, da bodo tudi tu odreagirali malo bolj "strokovno".

LP


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 12:00:33
To lahko stori tudi lastnik sam. V teoriji se vse lepo slisi, v praksi pa je zadeva zal zelo drugacna, vsaj na nasem koncu (vem iz izkusenj). Clovek marsikaj pricakuje, zato je razocaranje najveckrat se toliko vecje.

Kast, pes nima kaj uhajat k sosedom. Ce si sosedje zelijo psa, si ga bodo ze nabavili. Sama nikoli ne bom pustila, da bo moj pes tezil ostalim. Ker je moj. Ce jaz ne dovolim, da se folk vtika vanj, ste lahko prepricani, da ne bom pustila, da moj rine na tujo posest.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 12:31:10
Joj, joj Teja, Teja

Malo bolj pazljivo branje ti priporocam.

P.s. ce imas 3 pse, se ne pomeni, da znas skrbeti za pse


Pardon, da se vmešavam, ampak jaz pa priporočam malo bolj pazljivo pisanje.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kast , sreda, 07.09.2005 : 12:35:05
Kast, pes nima kaj uhajat k sosedom. Ce si sosedje zelijo psa, si ga bodo ze nabavili. Sama nikoli ne bom pustila, da bo moj pes tezil ostalim. Ker je moj. Ce jaz ne dovolim, da se folk vtika vanj, ste lahko prepricani, da ne bom pustila, da moj rine na tujo posest.

Se strinjam, da se pes mora držat doma in da nima kaj uhajat, sploh če "teži". Na žalost je soseda bolna in kljub temu, da ima zelo rada živali, ne more za njih skrbet. Grem pa vsak dan tudi s psičko k njej, ker vem, da jo ima zelo rada in psička njo, kot vemo vsi družba psa zelo pozitivno vpliva na psiho in počutje človeka. Včasih si pa privošči samostojen obisk, ampak kot sem že omenila, jo takoj pripeljem domov.

Naj pa omenim, da živimo v majhni vasi s par hišami, tako, da če že uide ne gre 50m od doma. Če bi pa živela v kakem gostem naselju, kjer se sosedje še pozdravijo ne, bi prvo ogradila hišo in si šele nato nabavila psa.

Saj morda tudi za lesy ne velja, da zna skrbeti za psa, če pač njen nikoli nikamor ne uide. ;D


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: marička , sreda, 07.09.2005 : 12:38:50
Kast, pes nima kaj uhajat k sosedom. Ce si sosedje zelijo psa, si ga bodo ze nabavili.
To si zelo dobro napisala. Tudi meni ne bi bilo všeč, če bi sosedov pes skakal po mojem vrtu. Sploh pa če je tako velik. Moj je majhen, pa bi mi bilo zelo nerodno, da bi mi ušel k sosedom. Saj verjetno ne bi nihče nič rekel, ampak vseeno....
Meni je 1x ušel pod ograjo (ko je bil star 6.mesecev, pekinezer), ker so imeli sosedje neko punčko na obisku in se je nadejal crtlanja, pa smo pod ograjo še en ploh zabili, da ne bi še kdaj skliznil. Pa ni šel zato, ker ga zanemarjam, ampak zato, ker ga moja 5-letna nečakinja na veliko razvaja in ko je slišal mali glasek, je postal neverjetno gibčen :) Švrk, pa gremo. Ampak, smo pa tudi zadolženi psa naučiti kakšno stvar, med drugim ukaz "sem ali poleg ali karkoli že" in če se že zgodi, da ti uide, bi moral na tvoj klic prit nazaj
lp


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 12:58:51
Hja, pri nas je tako, da je kar nekaj pesjanov takih, ki se sami sprehajajo naokrog... Potem pa koga avto zbije in berem v casopisu "prijazno psicko, ki nikoli ni nikomur nicesar hotela, je brezvestni voznik, ki ni uposteval omejitve hitrosti, nesramno zbil do smrti...uboga psicka, jokat jokat jokat".

Kaj bi moralo pisat? "Histericno psico, ki se je zaganjala v vse, kar se je premikalo, pa tudi zadeve, ki se niso, ce je bila ravno dovolj napsihirana tisti dan, je povozil avto, ker se je Ona ravno v tistem trenutko odlocila, da bo zdivjala in poskusala kolesarja ugriznit v nogo."

Ja, seveda imas tudi pse, ki so cisto in oh in sploh prijazni do vsega zivega in to BAJE opravicuje njihovo potepanje. A potem, ko kakega takega povozi avto (ki je cist tko bajdvej fural manj kot pa je omejitev), je pa "ogenj v strehi". Le v napacni, ponavadi (beri: kriv je voznik avtomobila)...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 13:03:09
kaj pa potem majhen otrok, ki je izkoristil nepozornost staršev in v tistem skočil na cesto pod avto? boš tudi potem starše krivil, da so slabi (in za vrat socialno in...) ali boš najprej zavil vrat vozniku, ki ni pošteval omejitev. omejitve so zato, da imaš čas reagirati pred nepredvidenimi dogodki.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Bonie , sreda, 07.09.2005 : 13:11:50
Kaj bi lahko že nehali moralizirati o tem, kako neodgovorno je uhajanje psa. Sem prepričana, da se tega tako Metka kot večina tukaj zaveda. Pa uhajanje psa je predvsem odvisno od psa do psa, ne pa od premalo gibanja, kot je lesy trdila. Še tako vestnim lastnikom, ki imajo pač psa, nagnjenega k potepanju, se pač to lahko zgodi. Seveda to ni opravičljivo, ampak se zgodi. Pa ne mi zdaj očitati, da imam tudi jaz psa, ki uhaja. Moja se ne premakne iz dvorišča, četudi imam ograjo odprto... Še opozoriti me pride, da so vrata ograje odprta... Pa je tega nisem nič posebej učila, pa tudi cele dneve ni na sprehodih.
Pri tej zgodbi izstopa predvsem ravnanje soseda. Naj reče kdorkoli karkoli, meni ni normalno, da nekdo (še posebej če psa pozna), pobeglega psa preprosto zaštiha! Pa naj dvigne telefon, pokliče Metko,  se zdere na njo, pokliče policijo ali pa se zdere na psa, mu da kakšno brco, karkoli... Normalen človek ne zaštiha psa, ker hodi po njegovi zemlji... Primerjava z tem, da psa zbije avto, ni niti slučajno na mestu. Sicer pa je takih sosedov, ki sicer ne zaštihajo, pač pa zastrupijo sosedove pse še in še... Pa ne vem niti za en primer, kjer bi policija ukrepala... Pa ne mi zdaj reči, da lahko na svojem dvorišču delaš kar hočeš. So neke meje. Če npr. tvoj pes ugrizne otroka, ki rabuta sadje na tvojem dvorišču, ti tudi nič ne pomaga, da se je to zgodilo na tvojem dvorišču...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Lanabela , sreda, 07.09.2005 : 13:16:19
Pes se nima kaj za potepat brez nadzora. Vendar se zgodi, psi so iznajdljivi, novofundlandci so pa itak največji stručkoti v potepanju. Sosedje psa lahko spodijo, ne smejo ga pa poškodovati. Še najbolje je, če lastnika pokličejo, da pride po psa. Splača se jih malo povprašati, če je takrat kdo kaj videl. Samo še pripomba, take poškodbe, kot si jih opisala prav lahko nastanejo, če pes pride pod kmetijski stroj, recimo obračalnik za seno.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 13:19:22
no pa je lesy dosegla, da se pričkamo med sabo.
če naredim kratek povzetek: vsak naj pazi psa.Če pa pes že uide ga pa nihče nima pravice  zabost, zbrcat itd....

p.s. Še otrok si ne bom več upala spustit na cesto. Si predstavljate,da pride otrok zvečer od krožka  domov z nožem v hrbtu! enostavno zato, ker je šel nekomu na živce.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 13:22:51
kaj pa potem majhen otrok, ki je izkoristil nepozornost staršev in v tistem skočil na cesto pod avto? boš tudi potem starše krivil, da so slabi (in za vrat socialno in...) ali boš najprej zavil vrat vozniku, ki ni pošteval omejitev. omejitve so zato, da imaš čas reagirati pred nepredvidenimi dogodki.

V zgornjem primeru, ki ga opisuje babyjazz jaz osebno menim, da se bi starsi ze tako ali tako po glavi tolkli zaradi svoje nepozornosti. Ne razumem pa, babyjazz, kaksno povezavo ima tvoj primer z otrokom z mojim primerom s psicko oz. ce ima sploh kaksno. Razen avtomobila namrec jaz podobnosti niti ne vidim.

Aja, ne me za besedo drzat, ampak menda je formula glede ustavljanja nekako taka: hitrost x 3/10. Kar pomeni, da pri hitrosti 50km/h potrebujes 15m, da ustavis avtomobil. Meni se zdi to kar veliko, zato nisem ziher, ce imam pravo formulo (trenutno imam kar nekaj formul v glavi in je popolnoma dopustno, da sem kaj zamustrala). :-[


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 13:27:08
Naj reèe kdorkoli karkoli, meni ni normalno, da nekdo (še posebej èe psa pozna), pobeglega psa preprosto zaštiha! Pa naj dvigne telefon, poklièe Metko,  se zdere na njo, poklièe policijo ali pa se zdere na psa, mu da kakšno brco, karkoli... Normalen èlovek ne zaštiha psa, ker hodi po njegovi zemlji... 

A vemo kdo ga je zastihal? A vemo, da je bil sosed oz. nekdo, ki psa pozna? Namrec sama sem imela ves cas obcutek, da storilec ni znan?

Primerjava z tem, da psa zbije avto, ni niti sluèajno na mestu. Sicer pa je takih sosedov, ki sicer ne zaštihajo, paè pa zastrupijo sosedove pse še in še... Pa ne vem niti za en primer, kjer bi policija ukrepala...

Kdo pa primerja? A vemo, da je bil sosed?


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 13:31:10
Mislim, da  se zgodba počasi lahko zaključi. Smo povedali, kar smo imeli, naučili smo se nekaj malega o razlogih, zakaj psi uhajajo, obsodili smo Metko, ker je skrajno neodgovorna, zaploskali tistim, ki imajo svoje pse 110 procentno pod kontrolo, OK, pozabili na tistega idiota, ki si je privoščil vbod in pošinfali policaje, ker ga niso šli iskat.

Še kaj?

Aja, predlagam, da Lessy podelimo diplomo za NAJ SKRBNIKA 2005.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 13:33:20
Jap, se strinjam, do drugega leta ponovno nasvidenje hehe, saj takih zgodb zal se lep cas ne bo zmanjkalo.:(


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 13:35:54
Citat
Ja, seveda imas tudi pse, ki so cisto in oh in sploh prijazni do vsega zivega in to BAJE opravicuje njihovo potepanje. A potem, ko kakega takega povozi avto (ki je cist tko bajdvej fural manj kot pa je omejitev), je pa "ogenj v strehi". Le v napacni, ponavadi (beri: kriv je voznik avtomobila)...


normalno, da je kriv voznik. če bi vozil po predpisih bi lahko ustavil. isto velja za psa in otroka. kot voznik ti voziš morilski stroj in ti bi moral predvideti reakcijo otrok in psa ter se temu ustrezno obnašat. predpisi so zato ,da imaš čas reagirati.

sicer pa to nima veze s psičko. brez veze, da se pričkamo. lahko pa odpreš novo temo.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Katya , sreda, 07.09.2005 : 13:43:12
Po vsem tem pisanju sem se odločila, da bom delila tudi jaz svojo izkušnjo s sosedi.
Imela sem psičko NO, zelo prijazno, ubogljivo skratka vzgojeno  :). Okoli hiše imamo velik ograjen vrt, kjer je uživala čez dan, ponoči je vedno spala v hiši, da ne bi motila sosedov. Nekajkrat se je tudi izmuznila pod ograjo na svobodo vendar smo luknje zadelali in s tem ni bilo več težav. Če je po pomoti ostala zunaj ograje (se zgodi, če za ograjo postavljaš avto pri tem pa pes voha zanimivosti na zunanji strani ograje  ;)), je sedela pred vrati in čakala, da jo je kdo spustil nazaj noter. Skratka živeli smo brez težav s sosedi, nihče se ni nikoli pritoževal čez njo, vsakodnevno je energijo sproščala na sprehodih in ni bila bevskač. Pa se kjub temu zgodilo, da je nekomu šla na živce. Čez ograjo ji je neki večer vrgel nekaj zastrupljenega in psica je to očitno požla. Da ne bom opisovala podrobnosti - skoraj je poginila, dežurnega veterinarja ni bilo nikjer ampak na srečo je preživela. Sosedova psička (kokeršpanjelka) ni imela te sreče, prav tako nista imela sreče dva druga NO-ja (nepotepuška) na katerih so posledice obdukcije pokazale živčni strup za podgane.
Toliko na temo sosedov.  :(
In mislim, da si že Metka sama dovolj očita, zakaj ni psa iskala dalj časa, zakaj ga ni pregledala, ko je prišel domov..........  in ne potrebuje še našega moraliziranja o tem, kako slab lastnik da je.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 13:47:56
MORDA PA BI LAHKO ODPRLI NOVO TEMO - RAZOČARANI SOSEDI. (tudi lastnik psa je med njimi)

Kjer živim, je kar nekaj psov. Se prosto gibljejo in seveda prosto kakajo (če ne razumete, serjejo).  

Včasih mi je neprijetno, ko se s svojima dvema, ki sta seveda na vrvici sprehodim ob kakem kakcu ob ograji, pa vidim očitajoč obraz.


Tudi sam sem besen, ker seveda moja ograja ni izvzeta in kaj naj drugega, kot da počistim. Da pa bi zaradi ljubega miru čistil dreke po celem naselju mi seveda ne pade na pamet.

Zdaj so sosedje nad menoj razočarani.

Kaj naj storim.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 13:50:47

normalno, da je kriv voznik. če bi vozil po predpisih bi lahko ustavil. isto velja za psa in otroka. kot voznik ti voziš morilski stroj in ti bi moral predvideti reakcijo otrok in psa ter se temu ustrezno obnašat. predpisi so zato ,da imaš čas reagirati.

sicer pa to nima veze s psičko. brez veze, da se pričkamo. lahko pa odpreš novo temo.


Citat
Ja, seveda imas tudi pse, ki so cisto in oh in sploh prijazni do vsega zivega in to BAJE opravicuje njihovo potepanje. A potem, ko kakega takega povozi avto (ki je cist tko bajdvej fural manj kot pa je omejitev), je pa "ogenj v strehi". Le v napacni, ponavadi (beri: kriv je voznik avtomobila)...

Torej bi po tvoji logiki tip zagotovo ustavil, ce bi fural po predpisih (50km/h) in ne manj (30-40km/h)? Hm, nas so vedno ucili, da potrebujes pri visji hitrosti vec casa in daljso razdaljo, da ustavis. Pri 50km/h 15m, pri 30 pa 9m, se mi zdi. Kako so pa ostale ucili?


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kast , sreda, 07.09.2005 : 13:59:41
Sama obsojam kakršnokoli nasilje nad živalmi, ampak nismo vsi taki. Nekateri jih sovražijo in jih  ne jemljejo za živa bitja s srcem, čustvi.....in taki so sposobni grozovitih dejanj.
Ogromno psov pogine zaradi namerne zastrupitve, fizičnega nasilja,......vboda......

To pa se še naprej dogaja, ker se storilce ne poišče in razkrije in se jih ne primerno kaznuje. Pri tem pa ima po mojem veliko vlogo tudi policija.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 14:02:12
Nanook čaki koga si zdaj citirala?


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 14:15:55
Kast, jap, v idealnem svetu takih zadev ne bi bilo. Ker je ze nekdo omenil minico in posiljevalce... V idealnem svetu bi se jaz lahko sla v bikiniju ponoci sprehajat po najbolj "spornih" delih mesta, in mi nihce ne bi nic storil. V idealnem svetu. Zal ne zivimo v idealnem svetu in se na pamet mi ne pade, da bi se sla sprehajat naokrog v bikiniju. Ze mogoce, da imam do tega vso pravico in da bo kriv tisti, ki me bo napadel, ampak izzivat pa ne grem.

Babyjazz, prvi citat je tvoj, drugi je moj.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 14:26:23
Citat
V idealnem svetu bi se jaz lahko sla v bikiniju ponoci sprehajat po najbolj "spornih" delih mesta, in mi nihce ne bi nic storil. V idealnem svetu. Zal ne zivimo v idealnem svetu in se na pamet mi ne pade, da bi se sla sprehajat naokrog v bikiniju. Ze mogoce, da imam do tega vso pravico in da bo kriv tisti, ki me bo napadel, ampak izzivat pa ne grem.

no vidiš psi pa nimajo logike, da bi vedeli,da s šibanjem čez cesto izzivajo usodo.

pa res me zanima kako lahko z vožnjo 30/40 do smrti povoziš psa, ki ga vidiš prečkat cesto. to edino pomeni da nisi bremzal. ali če vprašaš mene je to čisti umor. žival gor ali dol.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 14:35:49
Kaj, ko bi odprili novo temo o prometu in psih - jaz se trudim s temo o razočaranih  sosedih.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 14:36:05
Citat
no vidiš psi pa nimajo logike, da bi vedeli,da s šibanjem čez cesto izzivajo usodo.

Imajo pa lastnike, kajne. In to, da ti pes bezlja cez cesto cele tedne in se ti potepa, ti ga pa cele dneve ne vidis, zame ni primerno lastnistvo, pa se lahko zaradi mene ob tla meces.

Citat
pa res me zanima kako lahko z vožnjo 30/40 do smrti povoziš psa, ki ga vidiš prečkat cesto. to edino pomeni da nisi bremzal. ali če vprašaš mene je to čisti umor. žival gor ali dol.

Tudi mene zanima, kako lahko pri 40km/h ustavis, ce ti zival skoci 1m pred avtom na cesto, res me zanima.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Mel , sreda, 07.09.2005 : 14:38:30
Metka, upam da bo s tvojim pesotom vse vredu! In pa srčno upam (saj vem, sem večni optimist  ;) ), da najdeš barabo, ki to storila tvojemu pesjančku!

Srečno in en čohec za Bernija  ;)

LP,
Diana


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kast , sreda, 07.09.2005 : 14:42:47
Kaj, ko bi odprili novo temo o prometu in psih - jaz se trudim s temo o razočaranih sosedih.

Se strinjam, Nanook in babyjazz, mislim, da sta malo zašli.

Metka, ali ima tvoj kuža kake posledice po vbodu, ali je vse o.k? Ali se vam sanja kdo bi lahko storil? Mogoče pa oni kmet, ki te je hotel obrati za smrt svojih krav!





Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 15:06:29
umiri se Nanook še preden skočiš iz kože.
Itak ni primerno imet psa, če ti je vseeno zanj. ampak zdaj si zadevo preveč posplošila in sploh si povsem spremenila temo.
1. če se držimo prave zgodbe: Metki pes ni uhajal cele tedne. ušel ji je enkrat. zgleda je bilo dovolj, da se je nekdo izživljal nad njim.
2. če voziš 30 oz 40 imaš večji zorni kot vida in si bolj pozoren. in če vidiš lutat psa avtomatsko zmanjšaš pa ne glede na to če mrcina misli it čez cesto ali ne. vsaj jaz  delam tako.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 15:34:40
Oh brez skrbi, babyjazz, jaz sem zelo mirno detece.

Meni je kristalno jasno o cem ves cas govorim, zate pa nisem tako prepricana. Saj bi se citirala, a bi predolgo trajalo. Zatorej te naprosam, da si se enkrat zelo pocasi preberes vsa moja sporocila, zacensi s temle-KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4652.msg137618.html#msg137618)

1. Nikjer nisem trdila, da je Metki pes uhajal cele tedne.
2. Sama si trdila, da bi voznik ustavil, ce bi vozil po predpisih, jaz pa sem napisala, da je vozil manj. Torej...
Ce bi cebula ce ne imela, bi bila bula, tako je pa cebula. In ce mislis, da je zorni kot edina stvar, ki je pomembna v tem primeru, se presneto motis. Jaz imam izpit sele dve leti, pa mi je kristalno jasno, da v tem primeru pes ni imel sanse. Ne zaradi voznika, temvec zaradi lastnika.

Ce zelis se naprej debatirati o avtomobilih in psih, ki skacejo prednje, izvoli odpreti novo temo.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 15:42:32
oki, oki. res se mi ne da kregat. tudi sama mam izpit 5 let in vem kaj lahko narediš in kaj ne. zaradi ceste sem bila sama že ob dva psa, ko  voznik bi lahko bremzal, če bi hotel, pa kaj ko ni
stvar o voznikih zaključena

v glavnem Metka ni kriva če ji je pes zbrisal po svoje. se pač zgodi.
treba bi bilo najti tistega, ki je psa zabodel. v tej rubriki je to edino pomembno.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: METKA , sreda, 07.09.2005 : 15:50:58
Z Bernijem je bilo kritičnih najprej 4 dni,veterinar ni ničesar obljubil, da bo naprimer sploh prebavljal hrano.Če preživi 4 dan, potem pa še 10 dan po operaciji bo z njim vse o.k.In res je bilo tako.10 dan je bil kuža končno malo živahen,jedel kot prej in se celo igral.Seveda pa sem se bala tudi tega, kako se bo naprej obnašal do ljudi-čisto normalno.Izprašala sem tudi ogromno ljudi, iskala potencijalnega storilca,izsledila od katerega dvorišča se je sledila kri,vendar nimam dokazov.Če pa seveda nekoč dobim dokaze,bo pa to druga pesem.

Glede tistega kmetijskega stroja.Ni mogoče da bi padel pod stroj.Z veterinarko smo preučili vse možne variante,vendar mi je takoj povedala,da je to od noža oz šepserja za hlode-glede na rano.

Lesy naj še enkrat povdarim,da pes ni potepuški,nakup tega psa je bil premišljen,ter imam za sabo tudi že nekaj iskušenj s kuži.Že od malih nog je deležen vse ljubezni ter nege,ki jo potrebuje.Naj povem še to, da je tak razvajenec, da niti ne je samih briket, ampak mu je treba obroke posebaj kuhati,ter koliko ton mesa je že skuhal njegov neodgovorni lastnik.

lp vsem, špela


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 07.09.2005 : 15:54:07
brez zamere ampak mogoče je kdo pregloboko pogledal v kozarec in je mislil, da ima pred sabo medveda.

šepser za hlode pa tudi ni vsakdanja reč. lastnika noža bi se dalo izslediti.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 16:03:52
Meni je kristalno jasno...

Za tsite, ki morda  ne veste, včasih gleda v kristalno kroglo in se gre woodoje z iglicami.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 16:34:12
Metka ali Berni ali Špela ali - pa saj sploh ni važno, zgodba, ki si jo zapisala bi se lahko zgodila tudi meni in vsakomur od nas - vesel sem, da si jo sprožila. vsak od nas sicer misli drugače, ampak ko je treba pa stopimo skupaj. Na različne načine sicer - pa vendarle. Zato ne jemlji za prehudo očitkov in moraliziranja. Glede psov pa - zdaj zdaj bodo začeli kmetje kositi in ko bo pokošeno, bo med nami in njimi malce več strpnosti. Čeprav ne mislim, da je bil kmet tisti, ki je zabodel tvojega psa.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sreda, 07.09.2005 : 16:49:56
Za tsite, ki morda  ne veste, vèasih gleda v kristalno kroglo in se gre woodoje z iglicami.

Vcasih? Ne. Zadnje case kar pogosto, je zanimivo.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Teja , sreda, 07.09.2005 : 17:37:43
Ne morem si pomagat, da ne bi odgovorila, potem se lahko pa na voljo kogarkoli tudi umaknem...

Odgovore na tvoja vprašanja za mojim postom sem ti že podala. Moj citat:
Citat
Zakaj sem to napisala?
Ker misliš, da bi se vsi mogli ukvarjati s psom tako kot se ti.

lesy-jin citat:
Citat
Ja lej ti govoris, da si lena oz. da pride kdaj cas, da nimas casa za psa in psi ne grejo na sprehod.
Tudi meni se to dogaja vendar smo se pred nakupom psa zmenili, da v takšnih primerih pelje psa nekdo drug iz druzine. Tako da se v 4 letih in pol se enkrat ni zgodilo, da ne bi imel pes postenega sprehoda.
Moj stavek o lenobi je bil bolj ja, kot ne, mišljen kot pretiravanje, če kdo pozorno pogleda, je zraven režeči se hudič!
Če misliš, da so moji psi pri meni pristali nepremišljeno se pošteno motiš!
Meni se je v 13-ih letih in pol sicer  zgodilo, da pes ni imel poštenega sprehoda (očitno se še nisi zastrupila s hrano, preživela dan, dva v bolnici ali kaj podobnega...), se pa ni zgodilo, da se je zaradi tega in zaradi premalo pozornosti (oprosti, ampak ko sem objemala wc školjko in nisem vedela kam naj se dam, je bila skrb za psa res moj najmanjši užitek) uhajala. Take razloge namreč navajaš ti.
Blagor takšnim, kot si ti, ki imajo takšnega partnerja in ustaljeno družinsko življenje. No, pravim sicer blagor, v resnici pa nič ne zavidam, ker se sama ne vidim v enakem ritmu cele dni.

Citat
P.s. ce imas 3 pse, se ne pomeni, da znas skrbeti za pse
jaz sem tri pse omenjala, da ne bi bilo kakšnih dvomov, ker sem pisala v množini, omenjala pa ''le'' dva psa. Ne vem kdo je pisal o kakšni oskrbi? Če pa že znam kaj, je skrb za psa ena izmed mojih največjih in najuspešnejših vrlin, kar brez skrbi!

Tako. Debatirajte naprej, upam, da kaj pametnejšega od postov forumovke, kateri sem svoj post namenila.

Teja


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Zoia , sreda, 07.09.2005 : 17:47:55
oprosti, ampak ko sem objemala wc školjko in nisem vedela kam naj se dam, je bila skrb za psa res moj najmanjši užitek

sebicnost in egoizem res ne poznata meja!  :D


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: METKA , sreda, 07.09.2005 : 17:48:15
Teja, te podpiram absolutno :)


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 18:10:14
sebicnost in egoizem res ne poznata meja! :D

Zastrupitev s hrano pa očitno tudi ne. Pa kaj si normalna? Če ti kdo zastrupi psa je to grozno, če se zastrupi lastnik je to sebičnost in egoizem.

Ne sebičnost in egoizem - idiotizem očitno ne pozna meja.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Zoia , sreda, 07.09.2005 : 18:15:39
klovn.. To je bila sala ;)



Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 19:39:38
klovn.. To je bila sala ;)

Vem, zdaj vem, ker sem šel šele potem, ko sem to že zapisal čez tvoje poste, da ugotovim kaj je s tabo.  Sorry, moraš pa priznati, da bi lahko kak od teh prenapetežev to lahko vzel tudi sila resno.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: klovn , sreda, 07.09.2005 : 19:43:29
Citat
Iz dneva v dan dobivam obcutek, da ste si bokserasi po osebnosti dokaj podobni. Optimisticno zrete v svet, skozi 126 strani ste prisli brez prepira. Sicer vecinoma samo berem vase prispevke, samo se mi zdi, kot da vas ze ful dolgo poznam. Taki fajn ljudje ste.


Zaradi tega citata sem se pa še bolj sekiral. Glej, drugič vsaj namigni, da bom nadaljeval tam, kjer boš ti nehala. Še enkrat - oprosti!


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Zoia , sreda, 07.09.2005 : 19:59:32
Opravicilo seveda sprejeto :)


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Rozi , sreda, 04.01.2006 : 07:54:36
Pred dobrim letom je naša bokserka imela 9 mladičkov. Ko so bili stari 3 tedne, nam jo je nekdo zastrupil s polžjim strupom (vemo, kdo).Lahko si predstavljate, koliko truda je bilo vloženega, da smo vseh 9 "gor spravili".
V zadoščenje nam je, da smo vse oddali v dobre roke in so zrasli v prekrasne
kužke. Eno smo obdržali zase. Te psičke tudi za trenutek ne spustimo
izpred oči. Čuvajte se - ta strup ljudje mečejo tudi po svojih vrtovih in baje psom zelo tekne. In lahko ga kupiš v prosti prodaji - super a ne?


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kalsang , sreda, 04.01.2006 : 10:31:43
Ja, ta strup psom zelo diši, pa še izgleda baje kot briketi...

Moja prijateljica je poleti izgubila svojo šicujko zaradi tega strupa. Sprehajali so se ob robu vrtov (ne po vrtovih), ko je mala nekaj povohljala in pojedla in že čez nekaj mniut dobila hudo drisko. Takoj so se vrnili k avtu in odbrzeli k veterinarju, toda mala je bila mrtva še preden so prišli tja. Od zaužitja do smrti je minilo manj kot eno uro. :(

Res je treba pazit. Po mojih izkušnjah ljudje sploh ne vejo, kako hud strup je to. Se mi je pri moji znanki zgodilo, da se je moja psička sprehodila po njenem vrtu, jaz sem jo klicala nazaj, da ne bi solate pomendrala, znanka pa je rekla: "Eh, sej letos ni nobene solate. So jo polži napadli in smo mogli strup nastavit..." Si lahko predstavljate, kako sem psičko takoj privezala na povodec.... :(

Glede na splošno neozaveščenost me zanima še nekaj... Sigurno tako obdelana solata ni več toksično neoporečna, saj se strup prav gotovo topi v zemljo... Jst je ne bi jedla, sploh pa je zame kakršnokoli pobijanje nesprejemljivo!!!!


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: babyjazz , sreda, 04.01.2006 : 10:55:20
se oproščam za medklic.

Klovn kje si dobil tole slikico za avatar? js bi tudi tako


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: roknik , petek, 03.02.2006 : 22:37:49
zdaj ste me pa prav ustrašili s tem strupom za polže. prvič slišim zanj. imam skoraj 3mesečno cavalier španjelko, ki je živahna sto na uro. živim v hiši kjer smo trije lastniki in eni imajo slabo ograjen vrt. jaz osebno ne kontaktiram več z njimi že zaradi prejšne psičke, ki je prav veselo preskakovala njihovo ograjo in smo bili vedno na ¨hudi¨ nogi (moja krivica-vem).
zanima me kdaj se postavlja ta strup in kako zgleda (barva, videz)? v bistvu bi bilo najbolje, da grem v kakšno semenarno vprašat a neda.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kalsang , sobota, 04.02.2006 : 01:56:20
Baje izgleda kot briketi, kdaj se ga pa točno nastavlja, pa ne vem. Verjetno kar čez celo solatno sezono.

Ja, bi bilo res pametno v semenarno it preverit... dobra ideja...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Babalu , sobota, 04.02.2006 : 09:18:42
MIslim da je modrikaste barve,stos pa je v temu da je po okusu sladek in ga pes z veseljem poje.Moji kolegici je tudi zaradi tega umrla psica,tako da se ni ze hecat.
Lp


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: PetraS , sobota, 04.02.2006 : 10:42:45
Malce izven teme...ja strup za polže zna bit usoden za vašega psa...imate vrt oz. ima solato vaš sosed...predlagajte bolj ,,humano,, zadevo proti polžem...okoli gredic s solato položite ,,tabletirano,, sol,,,tako kot kamenčke...ne zraven solate ali po solati...okoli gredice....polžev ne bo, ker jih sol ,,raztaplja,, in ne lezejo po njej oz se jo bojijo....res, da tudi sol ni idealna za zemljo in rastline...pa vseeno nihče ne bo umru zaradi nje.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , sobota, 04.02.2006 : 10:59:16
Ali pa zdrobljene jajcne lupine-ne lezejo, ker pika. Das okrog vsake solate posebej in/ali okrog gredice.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: nasty99 , sobota, 01.04.2006 : 20:55:43
Sedaj se v naši vasi gonijo psičke in se je v sredo zgodilo,da je naš Lony ušel atiju z drugimi psi.Ati ga je klical in iskal,ampak ga ni našel,ker je bilo že kar pozno zvečer se pravi,da je že bila tema.Lony se je po eni uri in pol vrnil domov cel moker in nisem sploh opazila nič.V četrtek ga pa češem,pa vidim da ima pri učki neko rano(nič hujšega)in se lepo vidi,da ga je eden od sosedov udaril s palico pa še z vodo ga je polil :'(.
Mater(oprostite izrazu) sem jezna na takšne ljudi,ki udarjo psa z palicami.Joj ko bi vedela kdo ga je udaril,bi šla do njega pa mu en tak focn primazala >:(


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: sirtaki , sobota, 01.04.2006 : 21:19:39
Da vidimo...grem na sprehod z gonečo psičko. Prileti pes, ki je ušel gospodarju. Ne morem prav ničesar, saj je vztrajno ščene in hja no kaj lahka narediš kot da ga na silo odženeš...kako na silo si pa sami predstavljajte (ok raniti nisem uspela še nobenega).
V takih primerih bi jaz najraje fentala tiste, ki nimajo nadzora nad SVOJIMI psi...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: nasty99 , nedelja, 02.04.2006 : 08:12:02
Sej našega niso udarili oni,ko imajo gonečo psičko


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: rem , nedelja, 02.04.2006 : 08:18:24
Res je kar piše Sirtaki, je pa neugodno, če lastniki goneče psičke opravljajo sprehode v istem obsegu kot prej, diši povsod, pridejo psi s strgano ketno okrog vratu, psi,ki jih še nikoli nismo videli. predvsem je v nevarnosti psička, pa tudi drugi sprehajalci, ki imamo  pse na vrvici, pride hitro do kakšnega nepotrebnega ravsa.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: roknik , ponedeljek, 03.04.2006 : 17:55:07
Resnično je nadležno in dosti naporno peljati gonečo se psico ven. Jaz do sedaj še nikoli nisem odganjala pse s palico, ker so to ponavadi psi od sosedov, prijateljev in res ni primerno, da koga dotolčem do krvi (čeprav me je včasih prijelo). Ubrala sem drugo taktiko. V tistem času sem peljala psici ven zgodaj zjutraj, ampak res zgodaj in pozno pozno zvečer. Drugače resnično ni bilo za zdržat. Res pa je, da imam pred hišo malo prostora za njene potrebe


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 03.04.2006 : 18:03:39
Sej našega niso udarili oni,ko imajo gonečo psičko

Kako pa ves?


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 03.04.2006 : 18:08:41
Res so sprehodu v času gonitve naporni. Ker živim v stanovanju v mestu, mora moja psička tudi med gonitvijo vso potrebo opravljati zunaj, vendar sprehode zelo omejim. Kljub temu se ne morem popolnoma izogniti srečanjem s samci. Pri tem me najbolj moti to, da mi lastniki samcev sploh ne verjamejo, ko jih še pravi čas opozorim, da se moja psička goni. Ponavadi odvrnejo, ja, pa sej naš ne bo n'č... Samca nato spustijo čisto zraven, že v naslednji sekundi pa po možnosti bernc ali podobna zverina že vleče svojega lastnika za sabo in taca po meni in moji šicujki... Pojma nimam, kaj je tem ljudem. Ponavadi so potem brez besed od začudenja, ker ima njihov nekastrirani samec spolni nagon...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 03.04.2006 : 18:10:43
Če še zaključim, imejte samce pod kontrolo, ne jim dovolit, da svobodno vasujejo naokrog in verjemite lastnikom psičk, ki vas opozarjajo, da se njihove psičke gonijo.

Z gonečimi psičkami pa nikar na priljubljena sprehajališča. Že tako se je v mestu težko izogniti neljubim srečanjem.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: 5rca , ponedeljek, 03.04.2006 : 18:35:07
Jaz imam take probleme s sosedi pa se mi psica sploh še ne goni... En naš sosed ima ful močnega labradorca in vsakič, ko se srečava, on lepo psa odveže, da se igrata. Pa saj nekaj časa se res igrata. Veni je navadno tako hitra, da je niti ne ujame, da bi kaj lahko probaval. No, včasih mu pač uspe in takrat se z vso težo spravi nanjo. Na začetku sem rekla modelu, da naj prime psa, ker se res z vso tezo spravi nanjo. Pa pravi, da nje itak nič ne moti, ker psi to drugače vzamejo kot mi in je to izkaz ljubezni pa da to on njemu doma ves čas dela, ker je tako navezan nanj (nekaj v tem smislu). No, sedaj sploh ne sprašujem več, če bi ukrepal, ampak ga kar sama stran potegnem... Sem pa imela pred kakšnimi dvemi meseci (psica je bila takrat stara 4 mesece) ene probleme z enim mini kuzkom, ki nama je sledil ves čas sprehoda in skakal po njej. Lastnika seveda nikjer. Sploh nisem vedela, kaj naj naredim... Pes se mi je smilil, da bi mu kaj naredila... Potem je tukaj seveda še sosedov pes, ki ga spustijo vsak mesec enkrat iz pesjaka in ta naredi obhod po naselju...Itak ga vedno takrat midve srečava. Ta se vsaj odgnati da, ampak res ne vem, kako bom ukrepala, ko se bo Veni gonila...  :-\


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Kalsang , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:00:55
Uf, vso srečo... Verjetno bošmorala biti zelo iznajdljiva. Jaz bi si za odganjanje najbolj vztrajnih snubcev omislila kakšen sprej. Baje pomaga že lak za lase.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: 5rca , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:14:02
bova verjetno kar v avto skočile pa se kam odpeljale na sprehod za tisti čas... To s sprejem si bom pa zapomnila...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:15:17
   kaj  pa  Kajin recept? ;D...  a ste že pozabile  nanj ;).


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: 5rca , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:19:49
Kajin recept?  ??? 


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: roknik , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:25:38
a ni to tistis poprovim sprejem. moram skočiti še enkrat nazaj pogledat


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: damayanti , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:26:32
Mislim , da je bil Kajin.
Par metrov  špage in vsakega ljubimca  privezat na svoj vogal ;D


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: 5rca , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:28:57
aha, ta mi je bil ze takrat ful všeč...  ;D ;D


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: roknik , ponedeljek, 03.04.2006 : 19:31:43
Potem bomo rabili pa res veliko špage, pa še dreves in vogalov nam bo zmanjkalo (vsaj meni)


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Tetameta , sreda, 08.11.2006 : 12:02:52
SEM LASTNICA 3 LETA STAREGA PRIJAZNEGA BERNARDINCA.KUŽA JE ZELO PRIJAZAN DO VSEH, SPLOH PA OTROK,ZATO SE MI NITI SANJALO NI ,DA BI MU KDO HOTEL KAJ ŽALEGA STORIT.MESECA MAJA,KO SEM MU ČISTILA KOČO PA MI JE UŠEL POTEPAT SE PO VASI.Z MOJIM BRATOM SVA GA CELO POPOLDNE ISKALA KO MALO ZMEŠANA,LJUDJE SO MI ZATRJEVALI, DA SO GA VIDELI IN DA JE BIL BLASNO UMAZAN.ZVEČER SE JE VRNIL DOMOV,BRAT GA JE ZAPRL V PESJAK,NA ŽALOST PA MISLIL KAKO JE UMAZAN IN ZARADI GOSTE DLAKE IN TEME NI VIDEL KAKO MOČNO KRVAVI.NAVSEZGODAJ ZJUTRAJ PREDEN SEM ŠLA V SLUŽBO BI ME SKORAJ KAP.PES JE LEŽAL V PESJAKU IN KOMAJ DIHAL.IZGUBIL JE ŽE OBROMNO KRVI.TAKOJ SEM GA ODPELJALA K VETERINARJU NA OPERACIJO.SAMA SE PREDVIDEVALA, DA SE JE PAČ NA KAKŠNO OGRAJO NABODEL, NAKAR MI JE VETERINAR ODPRL OČI IN PEVEDAL DA JE BIL ZABODEN S NOŽEM ALI ŠEPSARJEM ZA HLODE.IMEL JE PRETRGANE VSE NOTRANJE ORGANE.BILO JE VPRAŠANJE ČE BO PREŽIVEL,PA SE JE VSE DOBRO IZŠLO PO 10 DNEH.KO SEM SE ODPRAVILA KASNEJE NA POLICIJO,SE JIM NI VREDNO ZDELO NITI TOLIKO, DA BI ZASLIŠALI KOGA OD SOSEDOV.JAZ SEM POIZVEDOVALA KO NORA, PA NIHČE NI VIDEL NIČ.SAMA SEM TOTALNO RAZOČARANA NAD NJIHOVIM PRISTOPOM,KAJ ŠELE NAD NAŠIMI PRIJAZNIMI SOSEDI.ČE JIM JE PAČ ŠEL ČEZ VRT NAJ GA PAČ OZMERJAJO IN BI ŠEL PROČ,NE PA DA JE PES 10 DNI JEDEL KAKOR MAJHEN DOJENČEK, IZ PLJUČ JE IMEL CEVKO IZ KETERE JE TEKLA TEKOČINA.ZAŠIT JE BIL V 4 PLASTEH.UGLAVNEM BIL JE TAKO BOGI, DA JE ŠELE PO 3 DNEH PRVIČ ŠEL NA BLATO.
A POLICIJA NIMA NITI TOLIKO VOLJE, DA BI SI VSAJ PRIZADEVALA ODKRITI STORILCA.

OK, samo ena manjša informacija zate Berni... Malo osnovne olike glede pisanja na forumih... Pisanje z velikimi črkami pomeni VPITJE... Ker nimaš razloga, da vpiješ na ljudi, uporabljaj v bodoče majhne črke...

Kar se psa tiče- vedno ga imej na očeh in ga ne spuščaj, da bluzi po okoli... Vsi ne marajo tega...potem se pa najdejo še kakšni izmečki...in posledice so tu...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Mircy , petek, 10.11.2006 : 11:55:55
no tudi jaz imam bernardinca in težave s sosedi:(
te psi res zelo radi pobegnejo in uživajo v potepanju. mi smo zadevo uredili, da se to več ne dogaja. a ker našim sosedom moj kuža gre na živce, ker včasih zalaja (moj bog, saj je pes!!!!), so si sosedovi otroci dovolili toliko, da so mu odprli vrata in je lahko pobegnil. včasih res niso lastniki krivi za vse, eni ljudje so res čudni in ne prenesejo naših kosmatinčkov!


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: TanPe , petek, 10.11.2006 : 21:28:41
No, pa se ena idiotska, kar se tice sosedov!

Sosedje so v bloku, kjer zivim, ugotovili naslednje: kljub temu, da Jacques ne laja in da pobiram iztrebke za njim, jih neizmerno moti to, da LULA!!!! Ker se baje okoli drevesnih debel in po travi, ki ji pravijo "nedotakljiva zelenica", igra horda otrok, ki dajo vse v usta in lahko pojedo kaj, hkm, neuzitnega in svinjskega, no, seveda to, kar pusca moj pes za seboj. Seveda sem jih vprasala, kje imamo to veselo in nasploh ogromno skupino razposajenih otrok, ki bi naj dneve prezivljala v okolici bloka in ali nimamo enega zanemarjenega peskovnika, kamor, na zalost, hodijo opravljat svojo potrebo okoliske potepuske muce. Ne, je bil odgovor, treba je scistit za svojim psom, TUDI Z VEDROM VODE!
Torej, moji sosedje pricakujejo, da bom poleg 3 vreck v zepu na sprehod odsla tudi z vedrom vode. Pa se cistilo mi bodo predpisali??? Komaj cakam naslednji sestanek hisnega sveta. Na zalost mi je do zdaj pomagalo samo odgovarjanje v stilu: "ce vam kaj ne pase, poklicite policijo!"
En blok naprej od nasega pa vprasanja: "Zakaj vedno hodite tu mimo? Ali vas pes ne more kakat pred vasim blokom? Ja, saj vem, da cistite za njim (seveda, saj so skozi na oknu), pa se vedno ziher nekaj ostane!"
Najini sprehodi so, zaradi vsakodnevnega najedanja in zaradi poti, ki jo moram NUJNO ubrati (ker imajo pri sosedih psico, ki jo zaradi njenih, tj. pasjih, zelja ne morejo zapreti v ograjo in jo imajo odprto, s tem, da je mojega psa ze ugriznila), totalno stresni in polni prerekanja z mimoidocimi.

No, kakorkoli: Nikakor ne dajem moznosti nobenemu, da bi imel kakrsnikoli razlog, da lahko ukrepa. Za psom cistim, je na povodcu, popolnoma socializiran in prijazen. Kje so naju nasli, ne vem. Ocitno sta zloba in hudoba res del slovenskega karakterja.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: LULIKA , ponedeljek, 13.11.2006 : 07:50:10
Se strinjam s tabo TanPe! Zloba in hudoba so del slovenskega karakterja! Moja psička je enkrat, ko je bila stara 3 mesece ušla na sosedovo se igrat (ni kakala in ne lulala)! In sosedje vik in krik, da jo bodo ubili, da tam lula in kaka... Samo enkrat je šla tja in ni nič delala. Zakaj bi? Saj ima 900 kvadratov velik vrt, kjer se lahko sprehaja! No v glavnem, to smo uredili in od takrat ne gre več na njihovo! S sosedi pa tako ne govorimo! Vedno se najdejo eni ( z ostalimi ni problem, ker imajo radi Tiso), ki nimajo kaj počet, kot čakat kdaj boš naredil kaj! Vedno počistim za Tiso tudi na domačem vrtu. Sosedov pa kot da ni več.
Jaz si tega ne jemljem k srcu! Vem, da imam lepo vzgojeno psičko. To je problem, ki postaja vedno večji in obširnejši!


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: Tecka , ponedeljek, 13.11.2006 : 21:29:14
Ocitno sta zloba in hudoba res del slovenskega karakterja.

Se strinjam s tabo TanPe! Zloba in hudoba so del slovenskega karakterja!
Se strinjam, samo na žalost po mojih izkušnjah ne gre za slovenski karakter, temveč za človeškega nasploh.
O mojih sosedih pa rajši ne bom zgubljala besed. Od komentarjev, da mučim psa, ker jo imam v stanovanju (najbrž bi morala biti na ketni  ::)  :-X), do poskusov, da bi mi jo prepovedali...  :-X
Povsod se kakšen kr**** najde.
lp
T.


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: luncica , ponedeljek, 13.11.2006 : 22:28:47
Ej, saj ze ne morem vec verjet, kaj berem. Se pravi, pri vas horda otrok zveci drevje, ali kako? Zakaj tocno imajo pa ti pamzi starse? Da jih spustijo ven, da se jim ni treba ukvarjati z njimi, ocitno. Ne vem, ce jaz ne bi mogla frocu dopovedat (res hvalabogu, da jih nimam, ocitno so to zelo umazana bitja), naj ne da vsega v usta, ga niti ven ne bi spuscala. Hja, je res tipicno za slovenclne, da je treba drugim v kroznik pljuvat, v svojega pa se pogledat ne. Kaj bi dala za hisko brez sosedov...


Naslov: Re: RAZOČARANA NAD SOSEDI
Poslano od: bina , ponedeljek, 13.11.2006 : 22:34:58
no tudi jaz imam bernardinca in težave s sosedi:(
te psi res zelo radi pobegnejo in uživajo v potepanju.

hmmm...ja...s tem se pa ne strinjam. oz. strinjam se, da se radi potepajo (kateri psi se pa ne)-moja je predvsem rada podila divjad, vendar se ne strinjam s tem, da se tega ne bi dalo odvaditi. Moja bernardinka je v mladosti zelo zelo zelo rada jagala divjad. Na koncu je ni bilo celo 4 ure. Ampak z vztrajnostjo, potrpezljivostjo ter solo mi je uspelo, da se psica ne potepa vec. Tudi ce je sama doma (okoli hise nimamo ograje in do gozda 50 m). Tako da vse se da ;) tudi ce ima moznost, da bi usla, ne bo usla!