mojpes.net

aktualno => vroče teme => Sporočilo, začeto od: Jana , nedelja, 03.11.2013 : 12:48:58



Naslov: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 03.11.2013 : 12:48:58
Ker tole presega mandat po marčevskih volitvah KZS, predvsem pa presega samega trenutnega predsednika KZS in leto 2013, začenjam novo temo, ki ne bo omejena samo na trenutno garnituro in trenutno dogajanje v KZS, temveč namenjena vsemu tistemu, kar kinologija v Sloveniji je in ni, ter vsemu tistemu, kar bi morala biti, oz. kar nikoli ne bi smela postati.

Začenjam z vabilom na izredno skupščino, ki bo v vsakem primeru prelomnica - ali bomo v tej 'godlji' nadaljevali, ali pa se bomo povzpeli za stopnico višje in se začeli vračati k osnovnemu, kaj KZS sploh je in čemu služi, kakšno vlogo imajo v celi zgodbi psi in kakšno vsi mi kot posamezniki. Da tega, kaj KZS je in čemu služi, funkcionarji KZS (velika večina, ne pa samo predsednik) ne vedo več, je več kot jasno. Kompas je žal popolnoma izgubljen. Upam, da ga skupaj nekako vendarle najdemo. Torej, najprej izredna skupščina ...

Predsednik Nadzornega odbora kinološke zveze Slovenije, Jožef R. Grah, je podpisan pod vabilo za sklic Izredne skupščine, ki bo v petek, 29. novembra 2013, ob 18.00 uri v sejni dvorani Občine Ljubljana Vič Rudnik, Trg MDB 7, Ljubljana.

Dnevni red:
1. Otvoritev in pozdrav predsednika NO KZS
2. Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja, dveh overovateljev zapisnika in
potrditev dnevnega reda
3. Poročilo verifikacijske komisije
4. Potrditev poslovnika o delu izredne skupščine
5. Obravnava razmer na Kinološki zvezi Slovenije
6. Glasovanje o nezaupnici predsedniku Kinološke zveze Slovenije

Članice so prejele vabila s priloženo sledečo dokumentacijo:

- Vabilo na Izredno skupščino KZS, 29. november 2013 (http://www.mojpes.net/download/01Vabilo_ISKZS29112013.pdf)
- Pooblastilo
- Poslovnik o delu izredne skupščine KZS, 29. november 2013 (http://www.mojpes.net/download/02Poslovnik_ISKZS29112013.pdf)
- Pobuda Upravnega odbora Nadzornemu odboru KZS (http://www.mojpes.net/download/03PobudaUO_ISKZS29112013.pdf)
- Razlogi Nadzornega Odbora za sklic Izredne skupščine KZS (http://www.mojpes.net/download/04RazlogiNO_ISKZS29112013.pdf)
- Odgovor na zahtevo Nadzornega odbora za sklic Izredne skupščine KZS ... (http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf)
- Pismo mag. Blaža Kavčiča (http://www.mojpes.net/download/06PismoKavcic_ISKZS29112013.pdf)
- Del poročanja iz Budimpešte (http://www.mojpes.net/download/07MailBudimpesta_ISKZS29112013.pdf)
- Primer 'nemške doge' – kronologija dogajanja 2012-13 (http://www.mojpes.net/download/08kronologijaND_ISKZS29112013.pdf)
- Primer 'nemške doge' – Zahteve Kluba za nemške doge, junij 2013 (http://www.mojpes.net/download/09ZahteveND_ISKZS29112013.pdf)
- Primer 'nemške doge' – Strokovno mnenje Veterinarkse fakultete o parjenju nemških dog barve harlekin (http://www.mojpes.net/download/10StrMnenjeVF_ISKZS29112013.pdf)
- Primer 'nemške doge' – Dopis UVHVVR (prejem na KZS 24. maja 2013) (http://www.mojpes.net/download/11DopisVurs_ISKZS29112013.pdf)
- Primer 'nemške doge' – Odprto pismo predsedniku KZS (http://www.mojpes.net/download/12OdgovorND_ISKZS29112013.pdf)

Po neuradnih informacijah naj bi v prihodnjih dneh nekdo 'razposlal' še nekaj dodatne dokumentacije. Pustimo se presenetiti.

Včeraj sem na portalu objavila svoj komentar o dogajanju, pa ga nekoliko kasneje izbrisala, ker se mi že želodec obrača od vsega, kar se v zadnjem letu dogaja, pa tudi od mojega pisanja v zvezi s KZS. Ko zdajle pomislim nazaj, priznam, da je izbrisu botroval tudi kanček mojega oportunizma. Tudi jaz moram preživeti in paziti, da oglaševalci prihajajo in ne da jih s svojim ravnanjem odganjam. Nekatere vzreditelje in oglaševalce, ki se sicer strinjajo z mojim pisanjem, je strah, da bodo šikanirani zaradi sodelovanja z mojpes.netom in z menoj, zato bi menda še toliko bolj morala paziti na svoje objave, izjave, celo na to, koga vidijo govoriti z menoj na kinoloških prireditvah. Še posebej pa menda moram paziti na to, da se v mojih tekstih prepoznajo samo in izključno 'splošni' oz. 'njihovi sovražniki', ne pa tudi oni sami ali kdo izmed tistih, ki poskušajo vzdrževati svoj 'neomadeževan kinološki obraz'. Ker pač veliko razmišljam, ne le o drugih, temveč tudi o sebi in svojem početju, sem razmislila tudi o včerajšnjem izbrisu in ..., ker še vedno mislim popolnoma enako ..., ja ..., prizadeti lahko naredite in si mislite, kar želite, zapis tule brez sprememb objavljam nazaj:

Javnost je bila zadnje čase začudena in zmedena, kaj se gredo na Kinološki zvezi Slovenije. Predsednik KZS je dnevno skakal iz TV ekranov in drugih medijev, njegovi najbližji sodelavci, ki si jih je pravzaprav sam izbral, pa so se od njegovega početja distancirali. Upravičeno se čudimo, zmedenost pa bo ob vsakem prebranem stavku zgornjih dokumentov lahko samo še naraščala. Na koncu nam ostane le pomilovanje vseh vpletenih in odločitev, ali se gremo te igrice še naprej, ali pa zadeve končno postavimo na pravo mesto.

Osebno me kaj novega v medsebojnih odnosih kinoloških funkcionarjev vseh profilov v nobenem trenutku ne more več presenetiti. Prerivanje okrog malih in velikih korit je tako silovito, da se bojim, da bodo še letos požrli drug drugega. Take in drugačne spletke so vsakodnevna stvarnost slovenske kinologije. Slovenski kinološki funkcionarji nam z vso vnemo vsak dan znova poskušajo pokazati, da smo člani članic, naši (in vsi drugi) psi, stroka, zakonodaja, pravila ... očitno postranskega pomena in najbrž le v funkciji zadovoljitve potreb in osebnih ciljev posameznikov ali ozkih skupin.

Kako res deluje KZS (politika in stroka), je v celoti razvidno na primeru nemških dog (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2175). Predvsem vabim k branju Odprtega pisma predsedniku KZS (http://www.mojpes.net/download/12OdgovorND_ISKZS29112013.pdf). Ne pozabite, da so poleg predsednika KZS tudi vsi drugi, ki se jih primer 'nemških dog' tiče, z veliko skrbnostjo pomagali, da se v enajstih mesecih ni nič prav nikamor premaknilo.

V vsej tej kinološki godlji ne gre samo za tokratnega predsednika KZS, temveč za vse funkcionarje, ki se niso in se ne uprejo takoj vsem političnim, predvsem pa strokovnim nepravilnostim, neumnostim in celo protizakonitostim. Gre za vse kimavce, oportuniste in dvigovalce rok brez hrbtenice. Za vse, ki nimajo mere pri prerivanju okrog korita. Za vse, ki se kljub evidentnemu pomanjkanju znanja prerivajo v ospredje in tako ali drugače odločajo o usodah psov, pasem ali čemerkoli drugem. Za vse, ki radi z bolnimi in nepreverjenimi idejami ter nepooblaščenim početjem skačejo izven svojih pristojnosti.

Kaj bomo storili na tej skupščini in na naslednjih, ter kam bomo popeljali slovensko kinologijo, je v resnici odvisno samo od nas.


To je bilo in je to :)
Ena od točk nezaupnice so 'nemške doge'. O njih najdete več v objavi Parjenje nemških dog harlekin x harlekin je v Sloveniji z zakonom prepovedano - KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2175). Res je to šolski primer, kako se v kinologiji ne bi smelo delati!

Toliko za zdajle, kasneje pa še poljudno o ostalih posameznih točkah nezaupnice. Namreč, zadeve niso od danes in informacij o dogajanju nimajo samo 'posvečeni', temveč izvemo o njih vse in še več tudi drugi. Predvsem pa vedo o vsem vse sproti odgovorni funkcionarji, pa se jim do zdaj ni nič zdelo narobe, posebej pa ni bilo menda nič narobe z vsem tistim, kar so skupaj povzročali drugim (spomnimo se skupščin v letu 2011). Dokler je bila kanglica na voljo vsem članom peskovnika, je bila vse okrog samo čista radost in zadovoljstvo. Zdaj, ko eden kroji pravila v (menda njihovem) peskovniku po svoje in kanglice noče več posoditi drugim, je pa vik in krik. Klasika, vendar upam, da je slovenska kinologija kaj več, in da nam dobrobit psov, nas samih, vzreje, ukvarjanja s psi ... pomeni kaj več od (samo) opazovanja takih, za vse škodljivih prepucavanj.

Aja, obenem res srčno upam, da boste kinologi vendarle zbrali nekaj poguma in stopili iz anonimnosti. Strahu vam nekdo lahko povzroča samo toliko, kolikor mu sami dopustite.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , nedelja, 03.11.2013 : 17:23:53
Jana, informacijska pooblaščenka bi te za ušesa (objava osebnih mailov v Kavčičevem pismu).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 03.11.2013 : 17:42:31
jst, informacijska pooblaščenka lahko za ušesa kogarkoli želi, vendar ne mene. Ta mail je v gradivu za skupščino KZS, kamor ga nisem priložila jaz, temveč funkcionarji KZS. Delovanje KZS je javno, javni so tudi materiali, ki so v skupščinskem gradivu, ki je bilo poslano vsem članicam KZS (kinološka društva, pasemski klubi, lovska kinološka društva; cca 120 jih je). Razume se, da člani članic to skupščinsko gradivo pregledamo, preberemo, se o njem pogovarjamo in se na podlagi informacij iz njega odločamo. Sam Kavčič piše o 12.000 članih članic, torej lahko predvidevamo, da bo mail videlo najmanj toliko ljudi. :) Ali ga vidijo v printani ali elektronski obliki, najbrž ni bistveno. ;)

Vseeno hvala za pripombo, bi pa jo bilo treba dati komu drugemu, oz. koga drugega poučiti, kakšni dokumenti lahko gredo v javnost.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 03.11.2013 : 21:42:29
Ko bomo razmišljali, kako in s kom v kinologiji naprej, si moramo postavljati čim več vprašanj in poskušati nanje poiskati jasne odgovore. Če se le da, na podlagi dokumentov in ne na podlagi raznih dvomljivih izjav ali celo govoric 'dobro obveščenih kinologov'. Po Statutu KZS - KLIK (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/pravilniki/Statut_KZS_28_11_web.pdf) ima vsaka od članic pravico do dostopa do vseh KZS zapisnikov, torej lahko preko društvenega pooblaščenca pridete do vseh odločitev, ki so bile sprejete kjerkoli v ustroju KZS.

III. JAVNOST DELA
6. člen
(1)     Delovanje Kinološke zveze Slovenije je javno.  
(2)    Zaradi zagotavljanja javnosti dela Kinološke zveze Slovenije ima vsaka članica Kinološke zveze Slovenije pravico do vpogleda v zapisnike vseh organov Kinološke zveze Slovenije, razen če je z internimi pravili Kinološke zveze Slovenije izrecno drugače določeno.

7. člen
Javnost dela Kinološke zveze Slovenije zagotavlja predsednik Kinološke zveze Slovenije.

9. člen
(1)    Vsi organi Kinološke zveze Slovenije morajo vsa obvestila, sporočila ter sklepe objaviti v reviji Kinolog.


Ali so vsi zapisniki v resnici dostopni? Ne vem, vem le, da je bil zapisnik ene skupščine (KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg827812.html#msg827812), Skupščina 21. 10. 2011, predsednik KZS je bil mag. Blaž Kavčič) dostopen šele po 'grožnji' Nadzornega odbora (hm, tole niso bili neki društveni dripci, temveč je to vseeno najvišji nadzorni organ KZS), da bo pridobil zapisnik s pomočjo Informacijske pooblaščenke. Pa da je zapisnik ene seje KSV napisan tako, kot da je seja trajala 10 minut in ne uro in pol, in da zapisnika s seje delnega zbora sodnikov za nemške doge ni že vse od 15. septembra 2013 ... Ali so vsa obvestila, sporočila ter sklepi vseh organov KZS objavljeni v Kinologu? Ne vem, ker ne berem uradnega glasila, v katerem Uredniški odbor in kinološka stroka vzreditelje, lastnike psov, kinologe, splošno javnost ... napeljujejo k nezakonitemu ravnanju (beri članek Iz vzreje - Kam vodi vzreja nemških dog?, Kinolog, februar 2013 (http://www.mojpes.net/download/cucnikKinologFeb2013.pdf) - KLIK (http://www.mojpes.net/download/cucnikKinologFeb2013.pdf)).

Jaz sem med to skupščinsko solato začela s Pobudo Nadzornemu odboru KZS - KLIK (http://www.mojpes.net/download/03PobudaUO_ISKZS29112013.pdf), kjer je v 4. odstavku stavek, kjer piše tudi: "od zadnjih volitev naprej kršil ..." Verjamem, da se veliko od očitanega ni dogajalo samo v obdobju od marca 2013 naprej, temveč že pred tem. Ob množici točk, ki se nanašajo na 'prej', me predvsem zanima, zakaj so člani UO tako dolgo čakali in trpeli, ter zakaj so se tako neznansko potrudili (posebej nekateri vidni člani UO), da je dobil Kavčič marca letos še en mandat? Tole, zadnje, je verjetno vprašanje za milijon evrov.

Vprašanje 'zakaj niste prej začeli jokat' spada k sledečim točkam navedene Pobude:
I. ni ničesar storil v obeh mandatih, da bi se sprejeli novi Statut in ostali akti KZS;
II. je spreminjal sprejete sklepe po sestankih UO KZS ... Podvprašanje: Je bil kdaj 'prijavljen' Disciplinski komisiji ali kazensko ovaden?
III. se ni držal dogovorov ...
VII. je z neprimernim obnašanjem delal škodo KZS tako v tujini ...
X. avtokratsko vodi KZS, kar narekuje nepotrebnost članov UO in ostalih komisij ...
XII. manipulira s člani UO KZS in drugimi kinološkimi delavci ter dela razdor v KZS ...
XIII. ustvarja konflikte med kinologi, primer neprimernega obnašanja ...
XIV. od kinoloških delavcev in članic KZS zahteva popolno lojalnost ...
XV. zavestno zavlačuje sklica skupščine KZS, ker ima slabo vest ... Pripomba: Sklici skupščin so že ves mandat šibka točka. V preteklosti ste člani UO igrali aktivno vlogo pri raznih skupščinskih 'mahinacijah', zato ne razumem povsem, kaj je letos drugače.

Še ostali komentarji točk iz Pobude:

IV. je na nekorekten način reševal kadrovsko problematiko KZS ...
Hm ..., menda je tale točka ena od tistih, ki je pomagala poriniti kapljo čez rob. Kaj o teh zaposlitvah jaz mislim?
Oseba #1: V 5. točki pisanja NO (http://www.mojpes.net/download/04RazlogiNO_ISKZS29112013.pdf) (4. stran) je navedeno, da je ta oseba pripravljala prezentacijski dokument za predstavitev pri ministru Židanu, torej je ona tista, ki je skopirala (je plagiatorka?) za ministra povsem neuporabne, neveljavne in neustrezne številke iz mojega članka (je nesposobna?). Menda naj bi pokrivala 'celoten PR, marketing in prodajo' (vir klik (http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf)). S takimi izdelki? Jaz ne odločam, kdo bo delal na KZS in ne ocenjujem, ali opravi svoje delo zadovoljivo, da si zasluži plačilo. To počnete drugi.
Oseba #2: Iz klik (http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf) (3. stran, Ad 3.) je razvidno, da 'dela šampionate, pošto in Kinologa'. Verjamem, da s šampionati in pošto ni težav, kaj si mislim o glasilu Kinolog, pa najdete na začetku tega sporočila. Koliko njenih prstov je bilo pri objavah o nemških dogah (tudi novembra 2012), ne vem, in me v resnici ne zanima. Če bi se ji zdelo karkoli narobe, bi o tem kdo kaj vedel, tako pa je videti vse v najlepšem redu.
Oseba #3: Videla sem ga enkrat, na Bledu, ko mu je predsednik dajal intenzivne inštrukcije o dogajanju v BIS ringu. Na poslovnega sekretarja KZS se v zadnjih mesecih nisem nič obračala, v Vodice ne hodim, kje drugje pa tudi nisem zasledila nobenega njegovega (kakršnegakoli) 'prispevka', razen na slikah v pisarni ministra in na razstavi v Ženevi, zato njegovega dela ne morem komentirati. Če se mu je zdelo z obiskom pri ministru vse ok, potem pač mislim o njem podobno, kot o ostalih 'aktivnih' pripravljalcih in udeležencih navedenega obiska.
Če UO enkrat potrdi zaposlitve, drugič pa mu niso všeč ... Hm, saj menda te zaposlitve spremlja tudi kakšna dokumentacija in menda rabi za nekatero početje predsednik ustrezne sklepe ... Torej ... Pogledati je treba v papirje, ugotoviti, kaj ni po pravilih in ustrezno ukrepati.

VI. je napisal neprimerna poročila iz Budimpešte ...
Budimpešta se je zgodila menda že maja 2013 (tak datum je na dokumentu) in kaj so člani UO in drugi prisotni kinologi storili v zvezi s tem, kar je menda počel Kavčič v Budimpešti in v zvezi s temi pismi? So ga dali na disciplinsko zaradi obnašanja do tujih kinologov in do funkcionarjev FCI? So v kateremkoli trenutku tolerirali njegovo početje in pisanje? So ga pri govorjenju o tem poslušali ali mu povedali direkt, kaj si o njegovem početju mislijo?
Na dveh stolih se ne da sedet, temveč lahko sedimo udobno samo na enem. Sami se moramo odločiti, na katerega se bomo usedli, tako se moramo tudi sami odločit, kakšna merila bomo imeli in preko katerih mej v nobenem primeru ne bomo šli.

VIII. na sestanku s Tanjo (najbrž Tatjano, o.p.) Urek, kjer je prisostvoval tudi Česnik, se Kavčič niti z eno besedo ni opravičil ...
Če so člani UO šele v jeseni 2013 spoznali njegov karakter, nam vsem samo bog lahko pomaga. Pričakovati opravičilo za početje, ki se njemu samemu zdi povsem pravilno, korektno in upravičeno ... Dajte no ...

IX. se za sestanek z ministrom za kmetijstvo in okolje g. Židanom, 20. 8. 2013, ni ustrezno pripravil in ni omogočil podpredsednikoma ...
Vse o tem sem že napisala takoj po dogodku na KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.90.html), na KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.105.html), na KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.msg923754.html#msg923754) ... Celo razkrila sem poskus zavajanja kinološke javnosti, saj se je na KZS spletni strani pojavilo zavajajoče obvestilo, po katerem se je lahko smatralo, da je bil sestanek vsaj ok, če že ne uspešen in je vzbujal vtis, da 'javno pooblastilo bo'. Po zaprosilu ministrstvu za izjavo, smo razkrili, da javnega pooblastila ne bo. Ker je bil neuspeh razkrit, se ni dalo s tem več nabijati naprej, zato se je rodila nova ideja - pasji davek.
Za tale skok na ministrstvo bi se moral po mojem mnenju predsednik pred slovenskimi kinologi tako ali drugače zagovarjati. Seveda, če se strinjamo, da ne more nihče takole hoditi okrog in v našem imenu razlagati bedarij. Na ministrstvu je menda odnos do kinologov že blizu 'prečrtane slike na vhodnih vratih'. Ko omeniš KZS ali kinološko temo, se začnejo uradniki prijemati za glavo in prosijo, naj si najdemo kaj drugega za počet. To je najbrž neposreden efekt zadnjih štirih let in pol. To popraviti bo napor prihodnjih kinoloških generacij. S pasjim davkom so se zadeve v javnosti še malo razširile in bolj dobro zabetonirale.

XVIII. si je izbral delovni kolegij ...
Nikoli nisem bila na nobenem sestanku UO, si pa predstavljam, da mora izgledati vsaj v okvirih, ki jih predvideva Statut. Če je ta pomanjkljiv, imajo člani UO najbrž kakšen pravilnik o delu UO. Če pravilnika ni, hm ..., potem pa ne vem pravzaprav, nad čim se UO pritožuje. Nad seboj, mogoče?

Na točke:
V. je spreminjal in ni spoštoval sklepov UO v zadevi Šumak ...
XI. pripravlja akte in sprejema odločitve, ki kažejo na privatizacijo kinologije ...
XVI. je zadnja nedopustna zgodba Kavčiča ...
XVII. je Blaž Kavčič verbalno napadel tudi vodjo rodovne knjige ...
nimam komentarjev.

KZS ni združba ljubiteljev vaške gostilne. Je uradna inštitucija, sicer skreirana na prostovoljni osnovi, vendar z zavezujočim pooblastilom mednarodne kinološke organizacije, da v njenem imenu počne točno določene postopke na točno določen način za vse potrošnike te države pod enakimi pogoji. Če pravila so, vemo v vsakem trenutku, kaj je prav in kaj narobe in kako je potrebno ravnati takoj, ko do kakršnekoli nepravilnosti pride.

Tole, kar prikazuje Pobuda UO, kaže na to, kako KZS v resnici deluje - po domače – kot vaška gostilna – vsi se poznamo, vsi lahko vsem vse rečemo, redka veljavna pravila morajo upoštevati drugi, prijateljski pivci pač ne, zapiše se samo tu in tam kaj, pa še to 'po domače' ...

Ker si želim, da se z vsemi vrstami nepravilnosti in početjem 'po domače' neha, pozivam Upravni odbor KZS, da da v javnost vse sklepe organov KZS, predvsem pa UO, in vse dokumente o nepravilnostih, na katere so opozarjali in zaradi katerih so se sedaj odločili za to Pobudo. Brez izjeme. Če je njihov namen iskren in si v resnici prizadevajo za pravilno, zakonito, transparentno in strokovno delovanje vseh organov KZS, potem bodo to storili brez omahovanja in ob tem prevzeli tudi odgovornost za svoje ravnanje. Če se bomo menili samo 'na pol', potem bodo tudi rezultati 'polovični. Če bomo kazali s prstom samo na druge, sami pa se ogibali odgovornosti, se ne bomo premaknili nikamor naprej.

Toliko za zdajle, kasneje nadaljujem s komentiranjem ostalih dokumentov.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 04.11.2013 : 00:45:14
Žal spet ugotavljam, da je spletna stran KZS totalna katastrofa. Brišejo že objavljene dokumente in tako je izbrisan tudi Zapisnik Skupščine KZS z dne 21. 10. 2011. Je plac na serverju predrag ali nekdo kar tako briše zadeve? Kdo? Čemu? Dajte, lepo vas prosim ... Komu le koristi na desetine predsednikovih slik, dokumentov pa ni? Kako potem računati na korektno delo, na transparentnost ... Očitno samo floskule.

Nič ne škodi, če se spomnimo na
- pisanje Jožefa Graha, 2. 8. 2011 - KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg797285.html#msg797285),
- na to, kako je bil kreiran nov sestav nadzornega odbora - Skupščina KZS,  21. 10. 2011 - KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg828443.html#msg828443)
- na to, kako je vendarle bil NO pod Grahovim vodstvom tisti organ, ki je pomagal 'pokriti' poročila za leto 2010 in v poročilo NO za leto 2010 zapisal znameniti stavek, s katerim se 'vse odgovorne organe in poslovodstvo razbremeni vseh odgovornosti za poslovanje v letu 2010' - KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg873064.html#msg873064)

Nadaljujem pri Razlogih Nadzornega Odbora za sklic Izredne skupščine KZS - KLIK (http://www.mojpes.net/download/04RazlogiNO_ISKZS29112013.pdf):

V uvodnem delu je odgovor 'za milijon evrov', ki razkriva, zakaj so marca letos člani UO pomagali Kavčiču k ponovni izvolitvi:
"Vsem članom UO je zatrdil in obljubil, da bo v primeru zmage spremenil način vodenja, z več posluha za reševanje problemov članic in strokovnega kadra KZS, z več dialoga in predvsem brez maščevalnih potez. Že kmalu po ponovni izvolitvi za predsednika so vsi člani UO sprevideli, da so bili » opeharjeni », vse obljube so izginile neznano kam. Nasprotno, z zmago se je začelo njegovo še bolj intenzivno avtokratsko vodenje KZS, s pozicije moči, maščevalnost je še bolj prišla do izraza."

Piše tudi tole:
"Večina članov UO KZS je bila prepričana, da bodo s konstruktivnim delom in dialogi rešili probleme v okviru notranjega poslovanja. Žal pa je rdeča nit medsebojnega sodelovanja in poslovanja med predsednikom in člani UO KZS nepopravljivo počila in prispela do točke, ko medsebojno sodelovanje ni več možno."

Ne glede na moje kritično pisanje o tem, da člani UO niso že prej opozorili na dogajanje, sem vesela, da so to vendarle storili, pa čeprav šele sedaj, ko je marsikaj že preseglo razumne okvirje. Strinjam se tudi, da je potrebno najprej zadeve poskušati rešiti znotraj, in šele če nismo uspešni, poiskati rešitve drugje. Vseeno pa sem prepričana, da je ob ugotovljenih kršitvah treba ukrepati takoj, odločno in po pravilih. Očitno za naivne v kinologiji ni veliko prostora.

Zanimiva je tale navedba NO: "NO KZS je v pobudi članov UO zaznal elemente grobega kršenja statuta KZS in nekatere elemente kaznivih dejanj ter pomanjkljivega spremljanja in izvajanja sklepov skupščine pri doseganju zastavljenega programa dela (96. Člen statuta)."

Ali se 'doseganje programa dela' nanaša na volilni program? Če je tako, potem je teh točk cel kup še iz prejšnjega mandata. Če naštejemo nekatere zastavljene cilje (vir KINOLOG, št. 3 - marec 2009):

- Pridobitev bolj uglednega in vplivnega mesta KZS v slovenski družbi - Se vam zdi, da ima slovenska kinologija kaj večji ugled, kot pred štirimi leti?
- Zakon o kinologiji - Vsi smo verjetno še vedno pod vtisom 'pasjega davka', kje je šele zakon o kinologiji ...
- Izboljšanje sodelovanja z VURS - Po sestanku pri ministru in po Kavčičevem pisanju o nepriznavanju mnenja VF in UVHVVR v zvezi z nemškimi dogami, težko verjamem, da je sodelovanje izboljšano.
- Pridobitev sistemskih virov za realizacljo aktivnosti KZS - Po moje tole pomeni pridobitev javnih pooblastil in s tem dostop do javnih sredstev. Da tega ne bo, je povedal UVHVVR.
- Okrepitev strokovne veje kinologije - Zanima me, kdaj bodo pripravljeni in sprejeti strokovni pravilniki, da bomo sploh vedeli, kaj je strokovno?
- Večja podpora slovenskim vzrediteljem - Ali to pomeni 'podpora dolgoletnim vzrediteljem, ki kršijo zakonodajo', ali kaj drugega?
- Odprava konfliktov in sporov - Vse, kar beremo v Pobudi Upravnega odbora in dokumentih Nadzornega odbora, kaže na povečanje konfliktov in sporov, ne pa na zmanjšanje.
...

Zgornje potem pomeni, da je predsednikov razlog, da glasovanja o nezaupnici ni dal na dnevni red svojega sklica Izredne skupščine, ki bo 14. decembra 2013 ob 10. uri v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani - KLIK (http://www.mojpes.net/download/sklicSkupscine14122013.pdf), neuporaben?

"V skladu s 96. členom Statuta Kinološke zveze Slovenije lahko Nadzorni odbor Upravnemu odboru (ali predsedniku Kinološke zveze Slovenije) postavi vprašanje nezaupnice le v dveh primerih in sicer: v kolikor Upravni odbor ne izvaja sklepov Skupščine ali ne dosega ciljev iz zastavljenega programa dela."
citiran stavek je iz dopisa mag. Blaža Kavčiča Nadzornemu odboru, dne 25. 9. 2013

Navedene kršitve po točkah:
1. Izogibanje sklicu redne skupščine KZS v letu 2013 - Del redne skupščine je tudi sprejemanje poročil in kdo drug, kot NO, mora vedeti, kako stojijo zadeve z njimi in v nadaljevanju s sklicevanjem skupščine. Čakamo tudi na večkrat navedena 'pisma iz Budimpešte'.
2. Popravek in izdelava strateških aktov KZS - Tulimo zraven: Kje je PSD? Kje je Statut? Kje so ostali pravilniki? Torej, UO nima poslovnika :)
V zvezi s sledečim stavkom: "NO je vsa leta opozarjal predsednika KZS, UO KZS kot vodstvo KZS d.o.o., da nastaja velika nepravilnost pri finančnem poslovanju (potni nalogi, plačevanje kinoloških sodnikov pod mizo, neskladje pri trošenju reprezentančnih stroškov brez naročilnic, seznama koristnikov reprezentančnih stroškov itd.)" sprašujem, ali je NO kdaj skupščino v svojih poročilih seznanil s temi nepravilnostmi, o katerih piše, da so se 'vsa leta' dogajale?
3. Groba kršitev zakona o zaščiti živali, ker predsednik ni poskrbel za zakonitost VK pri KZS - Hvala NO-ju, da je kot edini organ znotraj kinologije prepoznal tako početje kot nepravilno.
4. Kadrovska politika - O 'akcijah ugotavljanja, katere članice ga niso podprle na volitvah' čivkajo že na vseh vejah, tako početje pa zagotovo kaže na veliko stopnjo demokracije :P. Spomnite se fotk KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.msg900967.html#msg900967), kako so delegati glasovali. :) Očitno jim je tako ustrezalo, saj se na samih volitvah ni nihče veliko razburjal.
Cel sestavek o zaposlitvah je bolje prebrati v izvirniku (http://www.mojpes.net/download/04RazlogiNO_ISKZS29112013.pdf). Drugega ne bom komentirala, kot uredništvo spletne strani - nimam pojma, kdo skrbi zanjo. Kdorkoli že je, lahko razmisli, ali res potrebuje uradna spletna stran KZS tako množico slik predsednika, prispevke klubov in društev, v katerih slik predsednika ni, pa pušča kot priponke.
5. Sestanek z ministrom Židanom in direktorico VURS-a - Tudi o temle ni več kaj novega za pripomniti.
6. FCI – Budimpešta - No, o tem bomo očitno v bodoče še veliko slišali in brali. Če je samo delček zapisanega o dogajanju res (pa je menda vse še kako res), bi moralo biti tako početje sankcionirano najmanj z ukrepi, ki jih je bil deležen prejšnji predsednik ali kateri od drugih kinologov, ki mu je bilo nadaljnje delovanje v slovenski kinologiji onemogočeno.  

Člani NO smo mnenja, da je nujno, da pride do moralno etičnega očiščenja Kinološke zveze Slovenije in da se zopet složno postavimo na noge brez delitve na športne in lovske pasme, ampak naj nam bo sleherni pes dober prijatelj in zvest tovariš.

Kaj drugega, kot podpisati se pod tole mnenje, ni mogoče.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 04.11.2013 : 08:49:54
Hm, spodnje se je pojavilo na uradni spletni strani KZS - KLIK (http://www.kinoloska.si/domov/item/290-odgovor-predsednika-kzs-mag-blaža-kavčič-na-zahtevo-no-za-sklic-izredne-skupščine-in-nekatere-navedbe-in-vprašanja-no-v-zvezi-s-poslovanjem-kzs):

(http://www.mojpes.net/fotke/kzs04112013.jpg)

V čem je štos? A je predsednik KZS (piše 'bom', torej je njegov tekst) mogoče pozabil, da je Izredno skupščino že sklical, ali pa se vračamo v leto 2011, ko je bilo sklicanih, preklicanih, nesklepčnih in izvedenih skupščin več od števila sej UO?

Včeraj je na klube in društva prispela dokumentacija za sklic izredne skupščine. Sklicatelj te variante je predsednik KZS, vendar se bojim, da je zadeva nekoliko zapletena, saj ni sledil zahtevam Nadzornega odbora in je glasovanje o nezaupnici iz dnevnega reda enostavno črtal :P.
Kako bodo v resnici šle zadeve, je odvisno od Nadzornega odbora, ki je zahteval sklic izredne skupščine.

'Kavčičeva' izredna skupščina je sklicana za soboto, 14. decembra 2013, ob 10. uri v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Vabilo in zahteva za sklic sta na KLIK (http://www.mojpes.net/download/sklicSkupscine14122013.pdf), za ostalo dokumentacijo tega sklica se obrnite na vodstvo svojega društva/kluba.

Ali pa je tole pač šlampasto delo 'urednika' spletne strani, ki je brez vsakršnega razmisleka skopiral en stavek iz priloženega dokumenta ...? Ali pa mogoče predsednik sploh ni povedal sodelavcem, da je skupščino že sklical ...?

Ajajaj!

PS: Na uradni spletni strani KZS ni ne duha ne sluha o nobenem sklicu izredne skupščine, pa sta sklica že dva: Nadzorni odbor jo sklicuje za 29. 11. 2013, predsednik KZS pa za 14. 12. 2013.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 04.11.2013 : 09:56:28
Včeraj mi je za komentarje ostalo samo še dvoje pisanj mag. Kavčiča:

- Odgovor na zahtevo Nadzornega odbora za sklic Izredne skupščine KZS ... (http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf)
- Pismo mag. Blaža Kavčiča (http://www.mojpes.net/download/06PismoKavcic_ISKZS29112013.pdf)

Kar imam tudi sama povedati o Ad4 oz. 'primeru nemških dog', je v celoti spisal Igor Rac. Vabljeni k branju Odprtega pisma predsedniku Kinološke zveze Slovenije - KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2175)

Tudi večino ostalega v njegovih tekstih (tudi drugih, ne samo teh) jemljem podobno, kot zgoraj izpostavljen tekst o nemških dogah.

Se pa moram strinjati z obravnavanim pisanjem v delu, kjer govori o Grahovi vlogi. O tem ni za izumljati tople vode in sem že dala nekaj podatkov v prejšnjih komentarjih. Ob tem se ne strinjam, da je vloga NO samo pregledovanje bilanc, ne pa tudi ostale dokumentacije. O tem so bila napisana že dolga čreva v letu 2011 - klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.0.html).

Obe strani (tako Kavčič na eni strani, kot UO in NO na drugi) morata za svoje trditve imeti dokumentacijo. Iz nje je razvidno, kdo je kaj prav in kdo kaj narobe naredil. Nobene velike filozofije ni, so le pravi postopki in premišljeni koraki. Če ljudje ne morejo delati skupaj, sta samo dve možnosti: ali vodja zamenja sodelavce, ali pa zamenjajo sodelavci vodjo. Na poti do cilja narejene napake pač mora ocenjevati tisti, ki je za ocenjevanje pristojen, je pa dejstvo, da kjer ni tožnika, ni sodnika. Pa če še pravil ni ... in na eni strani je 'izvežban' politik ...

Strinjam se tudi, da se z anonimnimi pisanji ni za ukvarjati.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 04.11.2013 : 11:07:02
Tale tema bo očitno monolog, ker sem pravkar edino vsebinsko sporočilo, ki ga je napisal nek uporabnik, na njegovo prošnjo izbrisala.
Pravi, da je deleženj groženj, jaz pa ne želim, da bi bilo komu zaradi pisanja na mojpes.netu sodelovanje v kinologiji onemogočeno.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Pepsi , ponedeljek, 04.11.2013 : 11:11:23
Ampak ti kar nadaljuj z monologom, Jana - beremo!  :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , ponedeljek, 04.11.2013 : 11:28:37
jst, informacijska pooblaščenka lahko za ušesa kogarkoli želi, vendar ne mene. Ta mail je v gradivu za skupščino KZS, kamor ga nisem priložila jaz, temveč funkcionarji KZS.

Saj se mi je zdelo čudno ... Potem se ti opravičujem in grajam KZS. Pa kako jim lahko pade na pamet, da gradiva za sejo priložijo v taki obliki?
(Retorično vprašanje.)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , ponedeljek, 04.11.2013 : 11:31:10
Saj se mi je zdelo čudno ... Potem se ti opravičujem in grajam KZS. Pa kako jim lahko pade na pamet, da gradiva za sejo priložijo v taki obliki?
(Retorično vprašanje.)

Aja, tole se da tudi prijaviti, preprosto se pošlje na mail informacijski pooblaščenki. Samo se bojim, da bi v tem primeru lahko denarna kazen doletela tudi KZS kot pravno osebo ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Smetka , ponedeljek, 04.11.2013 : 15:31:01
Ampak ti kar nadaljuj z monologom, Jana - beremo!  :)

To delamo, ja. In se žal ne moremo čudit. Je pa zgleda tam na KZS leglo takih, ki kar povprek malo brez strokovne podlage opletajo o čemer jim pač na pamet pade. A ne, Jože Vidic?

Tam bi jih bilo dobro več zamenjat, kot kaže.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: uncas , ponedeljek, 04.11.2013 : 23:55:25
Obe KZS (pasjo in konjsko) za zdemolirat in na novo začet....


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: mamaF , torek, 05.11.2013 : 00:23:12
Beremo, beremo - čeprav moram priznat, da je tu mač utrudljivo, ker človeku ni jasno, kaj in kako se lahko takele zadeve kar vlečejo in vlečejo in zapletajo kot jara kača.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jägermeister , torek, 05.11.2013 : 19:02:02
3/4 UO in vsi clani NO so nesposobni in nepismeni.
Ne zmorejo napisati normalno berljivega teksta s konkretno argumentacijo oz. dokazi.
Samo nakladanje jih je.
NO bi lahko sklical izredno skupscino, ce je predsednik ne bi sklical. Ampak jo je.
Preverite datume dokumentov NO in tudi postne zige na kuvertah, ki jih je posiljal NO.
NO-jev sklic skupscine je nezakonit in neskladen s statutom KZS!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 05.11.2013 : 19:55:23
...
NO bi lahko sklical izredno skupscino, ce je predsednik ne bi sklical. Ampak jo je.
...
NO-jev sklic skupscine je nezakonit in neskladen s statutom KZS!

Jägermeister, si pravnik? Prosim za pravno podlago te tvoje trditve.
Hvala.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , torek, 05.11.2013 : 20:03:23
 No tegale si res napisala še pa še in verjetno je večina tega tudi res. Res je , da se predsednik pojavlja v medijih in zagovarja svoja stališča  , ni pa res da se ostali člani distancirajo , ampak kjer je mogoče plasirajo vseh 100 napak in kršitev , ki jih je njihov predsednik storil. Jaz osebno sem absolutno proti linču predsednika , saj že vsa štiri leta ali več stoji za njim njegov UO in NO . Ali je UO ponudil zamenjavo za predsednika ali bo to : " surprice , surprice " ? Če se skupščina , odloči da je šlo poslavanje čez rob , potem je zame edino sprejemljivo , da se razpusti tako UO kot NO , katerih člani so za poslovanje v zadnjih letih ravno toliko odgovrni kot sam predsednik. In dokler nimamo nobene ponujene alternative o kateri lahko par dni razmislimo sem absolutno proti.
 Pri dogah me pa zanima zakaj nihče ne vpraša za mnenje organ odgovren za vzrejo ? Kolikor vem imajo svojo vzrejno komisijo ki je nihče ne omenja nad njo pa zbor sodnikov , ki ga tudi nihče ne omenja.
Potem je pa tu še gospodarsko finančna komisija ,  ki spremlja poslovanje KZS , a bo ona delovala kljub vsem " odtujitvam in škodam " v svoji zasedbi še naprej.
 Predvsem bi želel , da vi preden gredo na skupščino in zavpijejo : odsekajte mu glavo , razmislijo kaj nas čaka potem ? kaj imajo ostali člani UO v igri in kdo bo obračal denar in oblast naprej ? Ali imamo opcije in predloge ? Moje mnenje je ,da so tudi vsi tisti ,  ki se sedaj po vseh teh letih " distancirajo " še najmanj primerni kandidati in naj odidejo skupaj z njim.
 drugo vprašanje , ki se mi zastavlja pa je zakaj končno ne ločimo športno in lovsko kinologijo , če nihče ne more najti kompromisa interesov. Je res da je to erjetno pol manj denarja od rodovnikov , pa kaj potem. Komur ni denar v prvem interesu bi lahko vodil tudi takšno obliko organizacije. V razmislek.
 Moja goreča želja pa je da po tem predsedniku ne dobimo zopet še enega takšnega kot je bil prejšnji. Zame kot vzreditelja strokovnost vodilnih v tej organizaciji šteje ogromno. Kinološka , ne finančna da se razumemo.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jägermeister , torek, 05.11.2013 : 20:28:54
Jägermeister, si pravnik? Prosim za pravno podlago te tvoje trditve.
Hvala.

Ni treba biti pravnik, da preberes statut KZS...

- 5. odstavek 32. clena statuta KZS: "Predsednik KZS je dolzan sklicati izredno skupscino najkasneje v roku 30 dni od prejema zahteve za sklic izredne skupscine, v nasprotnem primeru lahko izredno skupscino sklice predlagatelj samostojno."
Kje tukaj NO vidi "nasprotni primer"?

- 1. odstavek 33. clena statuta KZS: Za skupscino se posljejo vabilo in gradivo najmanj 30 dni pred dnem zasedanja.
NO ocitno ne zna steti do 30. Njihovo vabilo je bilo poslano prepozno in brez podlage v statutu KZS.

NO KZS zlorablja in krsi statut KZS in zaradi tega se nase drustvo ne bo udelezilo taksne skupscine!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 05.11.2013 : 21:27:56
Jägermeister, preberi razlago NO, zakaj ne priznava Kavčičevega sklica skupščine - KLIK (http://www.mojpes.net/download/04RazlogiNO_ISKZS29112013.pdf).
Tudi jaz znam brat Statut, pa se s teboj ne morem nikakor strinjat. Torej, dva laika bluziva v prazno. Zato je pač bolje, da se debato o tem prepusti tapravi stroki. Če bo treba, po skupščini pristojnemu sodišču.

Vsekakor ima vsako društvo pravico do udeležbe ali neudeležbe na skupščini, prav tako do glasovanja ali neglasovanja. Upam, da si že polno pooblaščen s strani članstva vašega društva, da javno izražaš stališče članov. Upam, da nisi eno od tistih enoosebnih društev, ki so bila (ali 'bodo') ustanovljena samo za zadovoljevanje glasovalnemu stroju.

Moje vprašanje bi bilo, zakaj bi se kdo bal glasovanja, če je vse tipi top in je sam do konca in še čez sposoben in odličen, vsi ostali pa smo povsem nesposobni in zanič?

Predsednik je sklical skupščino, na kateri se ne bo o ničemer glasovalo, torej bomo 14. 12. bučke luščili. Namreč, kaj veliko se pač ni za pogovarjat in dejansko je tole prepucavanje s kilami materialov (baje jih jutri pride še več kot enkrat toliko) precej brez veze in brezplodno, če ni potem nobenega zaključka. Če se ne morejo zmenit, če ne morejo delat skupaj, naj člani UO odstopijo. Predsednik bo moral najt nove ljudi, ki jih bo treba na skupščini potrdit. Če jih ne najde, oz. če jih skupščina ne potrdi, bo pač padel in razpisal volitve, pa gremo znova od začetka. To bi bilo to. Nobene posebne filozofije.

Pri dogah me pa zanima zakaj nihče ne vpraša za mnenje organ odgovren za vzrejo ? Kolikor vem imajo svojo vzrejno komisijo ki je nihče ne omenja nad njo pa zbor sodnikov , ki ga tudi nihče ne omenja.

Kaj, pravzaprav, pa se naj bi spraševalo organ, ki je 12 let izdajal vzrejne dokumente za nezakonite paritve in še štiri mesece (septembra letos) po prejemu mnenja z VF in dopisa iz UVHVVR (maja letos) so dajali vtis, da s paritvami harlekin x harlekin ni popolnoma nič narobe?
Predsednik vzrejne komisije je bil junija 2013 na sestanku, ki ga je sklicala Komisija za strokovna vprašanja. Nekaj o tem, kaj se je na tem sestanku govorilo, piše Rac v Odprtem pismu predsedniku (http://www.mojpes.net/download/12OdgovorND_ISKZS29112013.pdf), zelo okrnjen in žalosten zapisnik pa ti lahko priskrbim. Septembra 2013 je bil delni zbor sodnikov za nemške doge. Kaj se je tam dogajalo, lahko pove Rac ali kdorkoli drug od prisotnih (je bilo kar nekaj sodnikov), zapisnika še ni. Sprejet je bil sklep, da se organizira Državna vzrejna komisija za doge. Od tam naprej se ni zgodilo nič. Nikomur na KZS ali v VK se tudi novembra, torej 5+ mesecev po prejemu dokumentov, še ni zdelo vredno obvestiti niti javnosti.

Moja goreča želja pa je da po tem predsedniku ne dobimo zopet še enega takšnega kot je bil prejšnji. Zame kot vzreditelja strokovnost vodilnih v tej organizaciji šteje ogromno. Kinološka , ne finančna da se razumemo.

Strinjam se s teboj, da je najvažnejša stroka, seveda kinološka.
Žal osebno na vrhu KZS (ne samo v eni osebi, temveč zelo široko, celo precej bolj, kot obsega en UO) vidim predvsem politiko in 'politiko', za stroko očitno trenutno ni prostora. Finance me ne zanimajo.

Predvsem bi želel , da vi preden gredo na skupščino in zavpijejo : odsekajte mu glavo , razmislijo kaj nas čaka potem ? kaj imajo ostali člani UO v igri in kdo bo obračal denar in oblast naprej ? Ali imamo opcije in predloge ? Moje mnenje je ,da so tudi vsi tisti ,  ki se sedaj po vseh teh letih " distancirajo " še najmanj primerni kandidati in naj odidejo skupaj z njim.

Glede vloge UO pri celi zgodbi so moji komentarji v prvem sporočilu te teme najbrž dovolj jasni. Pa ne samo UO, temveč mislim tako za kakšnih 80% kinoloških funkcionarjev.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , torek, 05.11.2013 : 22:31:51


 drugo vprašanje , ki se mi zastavlja pa je zakaj končno ne ločimo športno in lovsko kinologijo , če nihče ne more najti kompromisa interesov. Je res da je to erjetno pol manj denarja od rodovnikov , pa kaj potem. Komur ni denar v prvem interesu bi lahko vodil tudi takšno obliko organizacije. V razmislek.
[/quote]
Nekateri lovci kinologi se že več desetletij borimo za avtonomonost lovske kinologije, vendar do danes neuspešno. Glede predsednika pa je škoda izgubljati besed, ker toliko škode, kot jo je povzročil s svojo aroganco in samovoljo jo ne bo še dolgo nobeden.
Sprejemenje nezakonitih sklepov, predvsem glede odvzema licenc nekaterim lovskim kinološkim sodnikov. Vse zaradi tega, ker se niso uklonili njegovi volji. Med drugim je licenco odvzel tudi 92 letniku, katerega je mesec dni prej objemal, da je kinološki srenji v Kinologu pokazal svojo vzvišenost.
Mislim in upam, da boste članice prišle na skupščino katero je sklical NO in da se za vedno rešimo Kavčiča. Nujno bi mu morali tudi odvzeti licenco, ker je naredil med drugim mednarodni škandal in veliko škodo KZS. Naj tudi on enkrat občuti, kako je sodnikov, kateri so spoznali njegovo šibo, čeprav popolnoma nedolžno. Strinjam pa se tudi z predhodniki, da bi morali z njim oditi vsi (UO, NO...). Vsi so vedeli, sprejemali nezakonito ravnanje in ga tudi pri tem podpirali.
 KZS bo potrebno graditi na novih ne obremenjenih ljudeh, katerim je poštenost vrlina. Le tako bomo ponovno dobili ugled, kateri je bil v starih časih, ko je bilo še vse v rokah lovskih kinologov.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , sreda, 06.11.2013 : 07:55:01
 Kar se tiče odvzemanja sodniških licenc je pa tako da je to uvedel prejšnji predsednik in se tega tudi posluževal verjetno tako kot ta . Za odvzem licence za sojenje pa je po mojem mnenju zrelih kar nekaj kandidatov in se  v to sploh nebi spuščal . Pred nekaj leti se je na specijalko kluba za hrte prijavil kot stažist eden od slovenskih danes all rounderjev in sicer je želel stažirati pri enem od boljših evropskih sodnikov za hrte. Zaradi nepoznavanja standarda ga je sodnik odslovil in oddal negativno mnenje prireditelju in KZS . Pol leta kasneje pa preberem da je dotični gospod postal allround sodnik in lahko sodi vse pasme. Zato sem še toliko bolj prepričan da se najde takšnih " poznavalcev " ki si vsaj za nekatere skupine pasem zaslužijo odvzem kar nekaj . Glede na to da sem v kinologiji aktiven že dobrih 30 let si upam trditi , da bi bilo mogoče bolje če bi se nekateri sodniki posvetili standardom in ne toliko FCI turizmu , kam in s kom bomo šli in kje še nismo bili. Potem mogoče tudi nebi bilo mednarodnih škandalov ?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jägermeister , sreda, 06.11.2013 : 12:31:03
Se enkrat: NO je skupscino sklical prepozno (glede na datum skupscine) in brez prave podlage za to. Ce se boste kdaj prepozno pritozili na kaksen sklep ali odlocbo bo vasa pritozba zavrzena. Vsebina pritozbe ob tem sploh ni pomembna in se ne presoja, ker je vlozena prepozno (stejejo se roki). Za stetje rokov pac obstajajo pravila. Ce je pritozbo vlozila oseba, ki zato ni upravicena (BERI: Ce skupscino sklice nekdo, ki nima podlage, ker je skupscina ze sklicana) sta izpolnjena ze dva "proceduralna pogoja", da gre za nezakonit sklic (in upam da ne tudi izvedbo) taksne skupscine. Nestrinjanje z dnevnim redom ze sklicane skupscine samo po sebi se ni (in tudi ne sme biti) razlog za sklic locene skupscine. Sicer pa se o konkretnem dnevnem redu debatira in ga tudi potrjuje na sami skupscini, kar je na predlaganih dnevnih redih obeh sklicanih skupscin. In prav bi bilo, da se tudi NO drzi "pravil igre" in si ne postavlja svojih pravil ali si jih razlaga po svoje. NO ni pristojen, da podaja razlago statuta KZS.

Nemskih dog raje ne bom komentiral. Ocitno bi v SLO nekdo rad presel na sistem, kjer bo za doloceno pasmo obstajalo vec vzrejnih komisij. Podobno kot se to dogaja v pasemskih klubih. Ena pasma, trije klubi… Namesto, da bi zdruzevali vzrejne komisije in klube… Ustanavljamo nove s t.i. strokovnjaki za vzrejo, ki so ravno opravili sodniski izpit. Precej zalostno…

Glede odvzemov sodniskih licenc, poznavanja standardov, sodniskega turizma… se strinjam z Wolkowo. Vprasal bi se pa naslednje. Ali taksna organizacija kot je KZS sploh potrebuje 10-clanski UO? V tem delu Evrope ima najvecji delodajalec upravo, ki jo vodi 4-clanska uprava, njo pa nadzira 11 nadzornikov. In prav je tako, da je na visji stopnji vec ljudi, ki preverjajo delovanje uprave. Ne pa obratno. KZS bi bilo potrebno voditi kot gospodarsko druzbo in ne kot neko organizacijo v kateri lahko vsak doseze vse kar si zamisli. Tudi ce to ni v skladu s "pravili igre". Vse to je zametek nekih preteklih casov, ko se je vse dogovarjalo za mizo in je potem tudi vse drzalo. Danes temu ni vec tako in stejejo samo rezultati. Rezultati dela in poslovanja KZS in KZS d.o.o. so dobri. V obzir vzemite kaksno je bilo financno stanje KZS na zacetku prejsnjega mandata. Zdaj ko se je stanje (v prejsnjem in v zacetku tega mandata) mocno izboljsalo bi ocitno nekateri radi prevzeli zasluge za dobro delo. Tisti, ki zna brati bilance si lahko ogleda bilance nekaterih clanov UO in NO KZS v njihovih domacih gospodarskih subjektih (podatki so javno dostopni). Ce zelijo tako poslovati v KZS, kot poslujejo doma... Se KZS-ju obetajo črni dnevi.

Zakaj NE lociti lovske kinologije od sportne? Stevilke o vzreji lovskih pasem govorijo zase. Vzrediteljem lovskih pasem, ki se najpogosteje uporabljajo, je uspelo vzrejo v zadnjih 20 letih zmanjšati na tretjino. Prav ste prebrali. NA tretjino in ne ZA tretjino. Torej danes "lovski kinologi" vzredijo kar za 66% psov manj, kot so jih pred 20 leti. Super rezultat. Ocitno se vedno za vsako stvar isce krivca v predsedniku KZS. Saj to ze postaja nacionalni sport. Mar bi se kdo vprasal koliko denarja zbere Lovska zveza Slovenije za lovsko kinologijo in kam gre ta denar? Ocitno ne v izobrazevanje lovskih kinologov, sodnikov… itd.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 12:51:13
Jägermeister, ne pozabit, da ima oktober 31 dni ;).
Nemških dog res ni za komentirati, saj je mnenje UVHVVR kristalno jasno. Pasma ima samo en klub, vzrejna komisija pa je ta trenutek še v večpasemskem klubu, kjer je še 30+ drugih pasem. Da tam nimajo pojma, so pokazali z 12-letnim protizakonitim delovanjem in svetovanjem. Očitno imajo nekateri dolgoletni sodniki za doge še veliko manj pojma, kot nekdo, ki niti sodniškega izpita še ni naredil. Celo nekateri dolgoletni vzreditelji videti niso prav nič boljši, čeprav se Kavčič & Co. na vse pretege trudi inštitut 'dolgoletnega vzrediteljstva' spraviti na sam vrh kinološke stroke. :D
Predlagaj predsedniku, naj ustanovi (še eno 8)) firmo in zlobira na FCI, da vržejo ven KZS in vzamejo not njegovo novo firmo. Ko se je ravno lotil lobiranja za svoj vstop v FCI board, bo šlo tole za malo malico. Mi, ostali kinološki papki, bomo pač ostali seljaki.

Sicer pa, vidim, da ti predsednik sproti šepeta svoje misli. Pozdravi ga. :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 12:54:18
Samo še tole vprašanje: Je zametek ideje o 4-članski upravi kakorkoli povezan s spornimi zaposlitvami v KZS (Korent, Kosi ...)?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: deep , sreda, 06.11.2013 : 13:51:57
Lovska zveza glede na poslovno poročilo iz leta 2012 med prihodki nima prihodkov iz naslova lovske kinologije, pač pa del sredstev nameni za to dejavnost. Od tega gre večji del za delo vzrejnih komisij (7), malenkost ga ostane še za njihove ostale kinološke dejavnosti.

Za sam upad vzreje lovskih pasem po vsej verjetnosti niso krivi zgolj vzreditelji le teh. Če pač povpraševanja ni, je dejansko nesmiselno vzrejo povečevati. Svoj del krivde pa verjetno nosi tudi KZS. Njihov (večletni) odnos do lovskih pasem se kaže npr. pri istrskem kratkodlakem goniču.

Imeti ali ne imeti oz. komaj opraviti sodniški izpit nima s poznavanjem genetike (za kar se gre trenutno pri nemških dogah) popolnoma nobene zveze.




Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , sreda, 06.11.2013 : 15:54:03
  Upadanje števila legel je prisotno povsod , v lovskih in športnih pasmah . Spomnim se še časov ko sta bili včasih dve strani predvidenih legel za dva meseca samo nemških ovčarjev. Je pa bil Kinolog formata po mojem A5 :-) Razlog za to je tako kot je napisal deep majhno povpraševanje. Največji krivec za to so šteperji in preprodajalci " rodovniških psov brez rodovnika " , ki jim delo omogoča VURS , ki je državna ustanova , zelo politično postavljena in definitivno nima ( in ga kot taka tudi nikoli ne bo imela ) nobenega posluha za živali ki nimajo komercijalne vrednosti ( kmetijski in prehrambeni lobij ) . Tukaj si delajo utvaro vsi tisti ki mislijo ali pričakujejo da se bo z njimi lahko kdorkoli kaj dogovril. Po drugi strani pa so tu še organizacije za pomoč zavrženim psom , ki kljub našim polnim azilom uvažajo takšne pse iz tujine in jih nastanijo v Sloveniji . Nič nimam proti če smo se tako odločili.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sreda, 06.11.2013 : 16:39:32
No ja no, ne vem ce bi ravno VURS in steparje najbolj krivila. Eno je seveda kriza. Sem pa sama ze veckrat poskusala pomagati ljudem kupiti psa, pa so me (in njih) na rit vrgle cene. Lepo prosim, 1500eur za 8 tedenskega mladica, ki zna vsega skp kakat, lulat, jest in spat. In potem primerjam to s ceno za 2,5 let starega psa, primernega za vzrejo in vpeljanega v delo, cena pa 2000-3000eur. In dve strani nemskih ovcarjev. Ja, verjetno ni vec. zdaj imas enkup legel majhnih, belih, kosmatih, pa kavalirjev je tudi veliko, kar sem nazadnje brskala. Pac, kar gre v promet. Vcasih je bil edini prav pes nemec, danes so popularni tamali tabeli.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 17:03:22
Hm ..., Jägermeister mi je napisal dolg mail z razlagami, kje vse nimam prav in kam se naj obrnem, da bom izvedela 'prave kinološke resnice', ter na koncu prosil za izbris 'profila uporabnika in vseh njegovih prispevkov'. Profil je izbrisan, torej Jägermeistra na mojpes.netu ni več. Njegova sporočila v skladu s pravili tega portala ostajajo, saj se debata na podlagi njih že nadaljuje.

Jägermeister, se vidiva na skupščini. Bom na obeh in te pridem pozdravit. ;)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , sreda, 06.11.2013 : 18:56:14
No ja no, ne vem ce bi ravno VURS in steparje najbolj krivila. Eno je seveda kriza. Sem pa sama ze veckrat poskusala pomagati ljudem kupiti psa, pa so me (in njih) na rit vrgle cene. Lepo prosim, 1500eur za 8 tedenskega mladica, ki zna vsega skp kakat, lulat, jest in spat. In potem primerjam to s ceno za 2,5 let starega psa, primernega za vzrejo in vpeljanega v delo, cena pa 2000-3000eur. In dve strani nemskih ovcarjev. Ja, verjetno ni vec. zdaj imas enkup legel majhnih, belih, kosmatih, pa kavalirjev je tudi veliko, kar sem nazadnje brskala. Pac, kar gre v promet. Vcasih je bil edini prav pes nemec, danes so popularni tamali tabeli.

daj probaj imet eno leglo, da greš parit kam drugam kot v sosednjo ulico, potem pa nakladaj in bodi pametna.

tole je bilo vsaj zame .... zelo zelo zelo NIZKO.  >:(




Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sreda, 06.11.2013 : 19:10:15
Ja lej, take so pac moje izkusnje. Marsikomu je 1500eur za mladica prevec. Ko me vprasajo za mnenje, jim ga povem in omenim se cene mojih izbranih pasem. Koncna odlocitev o nakupu je njihova. Jim pa priporocam tudi tujino.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 19:27:31
Bojim se, da povsem napačno vidite vlogo UVHVVR in vlogo KZS. Bom tole malo pokomentirala:

Za UVHVVR so vsi psi tisti, o katerih se oni karkoli pogovarjajo oz. imajo karkoli v zvezi z njimi skrbeti. Takšna je tudi zakonodaja - o vseh psih, ne glede na poreklo, papirje, lastništvo, članstvo ... UVHVVR deluje samo po zakonodaji. Njih etika zanima le toliko, kolikor jih k njej zavezuje zakonodaja. Predvsem so tam uradniki, ki opravljajo svojo službo - gledajo v zakonodajo, gledajo kaj se na terenu z zakonodajo ne sklada in ukrepajo v primeru, če ugotovijo nepravilnosti. Ne morejo ukrepati samo zato, ker se zdi nekomu na UVHVVR ali na KZS nekaj narobe ali neetično, temveč lahko samo zato, ker tako narekuje zakonodaja ali drugi predpisi. Naloga UVHVVR v nobenem primeru ni kakršnakoli posebna skrb za pse z rodovniki ali za rodovniško vzrejo. Oni operirajo s terminom 'vsi psi'. UVHVVR ni za to 'na svetu', da bo rodovniško vzrejo na kakršenkoli način propagiral ali na kakršenkoli način zaviral nerodovniško rejo. Prodaja psov brez rodovnika v Sloveniji ni prepovedana in tudi nikoli ne bo, sem prepričana. Prodaje psov registriranim prodajalcem ne morejo preprečiti zaradi drugih zakonov (prosta trgovina, blabla ...). UVHVVR preverja samo veterinarsko dokumentacijo, rodovniki jih ne zanimajo. To lahko zanima KZS, ali pa še njih ne, če kupec uvoženega psa ne pride le-tega vpisat v SLR.
Zakonodajo na UVHVVR tudi pripravljajo, glede na to, kar narekuje EU in kar opažajo pri svojem delu na terenu, da je še potrebno urediti.
Da bi lahko delali mnogo bolje, se najbrž vsi strinjamo. Da bi lahko v zakonodajo stlačili še boljše rešitve, se najbrž vsi strinjamo. Da bi lahko bolj poslušali 'civilno' družbo, se najbrž vsi strinjamo. Ob tem pa se dajmo še kaj konkretnega vprašat. Predvsem o vlogi KZS, da UVHVVR ne naredi več dobrega za pse, konkretno za tiste pse, ki 'spadajo' pod KZS. KZS je 'prijatelj' s čebelarji in planinci. Bilo bi smiselno, da je 'prijatelj' tudi z UVHVVR in z Veterinarsko zbornico.

KZS ima (trenutno) na skrbi izključno samo pse z rodovniki FCI in vzrejo psov z rodovniki FCI. KZS v širšem pomenu mora zanimati, da se vzredi čim več psov z rodovniki. Mora skrbeti tudi za etičen vidik vzreje, vsaj v okvirih, ki jih narekuje FCI. Vendar to samo po sebi ni dovolj, temveč bi morala biti naloga KZS tudi skrb za to, da je 'nerodovniških čistokrvnih' čim manj, preprodanih s sumljivimi rodovniki pa nič. Žal smo svetlobna leta daleč od tega. KZS je v resnici vseeno, kako gre s prodajo rodovniških psov (razen, ko je treba koga okarat zaradi premajhnega števila vpisov v SLR), na kar kaže tudi poskus vključiti 'nerodovniške' v nekakšno 'kontrolirano vzrejo' (spomnimo se prezentacije za ministra, pa še prej zakona o kinologiji ...). Kaj bi naredili s takim sistemom? Trgu bi ponudili poceni pse z nekim 'evidenčnim pedigrejem', ob čemer bi dražji psi z 'resnim' rodovnikom FCI, kot ga sicer zdaj poznamo za rodovniške pse, za širši trg ne bili več tako zanimivi. Verjetno nas večina bralcev te teme zelo dobro ve, kaj se dogaja na trgu in kakšne kupce psov srečujemo pri svojem poslu. S tem bi se vzreja psov z rodovniki FCI zagotovo še zmanjšala, saj bi bilo potem mladiče še veliko težje prodati, kot sedaj. Sedanjim kupcem 'nerodovniških psov, podobnih neki pasmi', bi KZS s tem naredila velikansko uslugo, svojim sedanjim vzrediteljem pa zagotovo zaprla del trga, ki ga trenutno še pokrivajo. Ampak lejte, menda ne znamo razumeti vseh pozitivnih (predvsem finančnih) učinkov, ki bi jih evidentiranje nerodovniških legel in mladičev imelo za KZS. Kaj bi bili od teh učinkov deležni odgovorni vzreditelji? Hm ..., razmislite sami.

Vlogo KZS pri tem, da bi tudi UVHVVR pokazala vsaj kanček zanimanja za rodovniške pse, oz. morda tudi 'uradno sprejela' razliko med rodovniškimi in nerodovniškimi, jaz vidim v pobudi, ki bi morala že pred davnimi leti romati s KZS na UVHVVR (prej seveda na VURS), da se v CRP uvede termin pasemski pes samo za pse z rodovniki. Uvedba pravila, da se lahko v CRP vpiše pasma samo na podlagi predloženega rodovnika, bi imela več učinkov, recimo:
- operiranje s terminom 'pasemski pes' bi se počasi res omejilo samo na pasemske pse z rodovnikom, ne samo v CRP, temveč tudi sicer na trgu;
- lažje bi se v pravilih za potrošnike uvedla pravila za oglaševanje (kot pasemski pes se lahko oglašuje samo pes z rodovnikom ...);
- točno bi se vedelo, katere pasme imajo več predstavnikov, ki 'grizejo' (zdaj največ grizejo zlati prinašalci - koliko rodovniških zp je sploh v SLR vpisanih, koker španjeli ...), ki jih lastniki zapuščajo ali izgubljajo ...;
- ...

Skratka, ne strinjam se, da je vloga UVHVVR v tem, da skrbi za vzreditelje ali da bi morala preprečiti rejo nerodovniških psov, razen če se krši živalovarstveno ali veterinarsko zakonodajo. Sem že napisala, pa bom ponovila: zastavljen cilj sedanjega predsednika na volitvah leta 2009 je bil "večja podpora slovenskim vzrediteljem" (vir KINOLOG, št. 3 - marec 2009). Vzreditelji lahko sami poveste, ali je v štirih letih in pol v zvezi s tem kaj premaknil naprej. Kakšne boljše možnosti oglaševanja imate? So vam dali na voljo kakšne tekste, ki jih lahko uporabite pri oglaševanju svoje rodovniške vzreje? So kje (recimo pri Uradu za varstvo potrošnikov, na bolha.com ...) dosegli uvedbo kakšnih posebnih pravil za oglaševanje prodaje rodovniških in nerodovniških psov? So izvedli kakšno kampanijo o prednostih nakupa psa z rodovnikom ...? Karkoli ...?

Seveda ni vse na KZS in seveda ni vse na UVHVVR. Nekaj je tudi na vzrediteljih samih ;).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sreda, 06.11.2013 : 19:55:19
Mislim da je bilo vcasih zapisano (ne vem zdaj, ali v zakonu o zasciti zivali ali v pravilniku), da mora prodajalec pri prodaji priloziti dokument, ki dokazuje, da zival res pripada pasmi.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 20:16:46
Ne spomnim se, da bi kdaj bilo kaj takega v zakonodaji. Trenutno je not tole:

Pravilnik o zaščiti hišnih živali - klik (http://www.uradni-list.si/1/content?id=93040)

6. člen
(spremembe podatkov)

(1) Lastnik psa mora vsako spremembo lastništva psa ali spremembo svojega prebivališča pisno ali po elektronski pošti javiti pristojni veterinarski organizaciji v sedmih dneh od nastanka spremembe in priložiti ustrezen dokument iz drugega odstavka tega člena, pogin psa pa pisno ali po elektronski pošti javiti v roku 30 dni od pogina psa.

(2) Pristojna veterinarska organizacija spremeni lastništvo psa v Centralnem registru psov na podlagi:
1. računa,
2. kupoprodajne pogodbe,
3. ustreznega dokumenta o oddaji psa v ali iz zavetišča ali
4. izjave lastnika o spremembi lastništva psa, ki je kot Priloga 1 sestavni del tega pravilnika.


III. HOTELI ZA ŽIVALI IN TRGOVINA S HIŠNIMI ŽIVALMI
20. člen
(dolžnost seznanjanja kupca)

(1) Prodajalec mora kupca ob nakupu živali pisno seznaniti z:
1. oskrbo, prehrano, nego in ustrezno namestitvijo, ki jo potrebuje žival;
2. starostjo in običajno življenjsko dobo živali ter velikostjo odrasle živali;
3. morebitnimi nevarnostmi za človeka ali druge živali (ugrizi, kužne bolezni);
4. določbami tega pravilnika, ki se nanašajo na določeno vrsto živali, oziroma določbami predpisov, ki urejajo varstvo živali prosto živečih vrst;
5. obveznimi in priporočljivimi cepljenji živali.

(2) Prodajalec mora kupcu ob prodaji živali izročiti predpisane veterinarske dokumente ter potrdilo o opravljenih obveznih cepljenjih oziroma druge dokumente v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo prosto živečih živalskih vrst.

(3) Prodajalec mora kupcu ob nakupu živali posredovati informacije o veterinarskih organizacijah, usposobljenih za zdravljenje tovrstnih živali.


ZZZiv - UPB3 - KLIK (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201338&stevilka=1457)

Tudi v ZZZiv kaj takega ne najdem.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sreda, 06.11.2013 : 20:44:19
Ja, so vrgli ven, zdaj ni vec tega notri. Starih verzij nimam, brskam pa kam sem si to zapisala.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sreda, 06.11.2013 : 20:51:11
Nasla. (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200575&stevilka=3340)

17. člen
(trgovina)

(3) Če gre za pasemsko žival, mora prodajalec kupcu ob prodaji izročiti original potrdila o poreklu (rodovnik, certifikat), ki potrjuje, da je žival pasme, za katero jo deklarira.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 20:55:08
Ja, ampak tole je veljalo samo za prodajo živali v trgovini, torej pri registrirani dejavnosti, ne pa za prodajalce, ki nimajo registrirane dejavnosti (za vzreditelje in rejce).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sreda, 06.11.2013 : 22:10:07
A je veljalo tudi za M? No, bilo je vsaj nekaj. Zdaj se tega ni vec.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 06.11.2013 : 22:16:57
Ja, ravno za M je veljalo :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 07.11.2013 : 07:47:49
Jana iz tojih pisem v božja ušesa , samo ne vem če se je že rodil junak , ki bi mu uspelo izvesti to kar si napisala . To bi bil ogromen projekt , ki bi terjal eč kot enega človeka in goro volje in entuzijazma. Povrh vsega pa dvomim da bi bil  med svojimi deležen pomoči in podpore. Vsaj v trenutnih zasedbah ne ;-(


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , četrtek, 07.11.2013 : 08:42:51
Ja lej, take so pac moje izkusnje. Marsikomu je 1500eur za mladica prevec. Ko me vprasajo za mnenje, jim ga povem in omenim se cene mojih izbranih pasem. Koncna odlocitev o nakupu je njihova. Jim pa priporocam tudi tujino.

pišem izključno o "moji pasmi" da se razumemo ....

pa kaj ti misliš, da se da dobit mladiča v tujini ceneje?? ja se ga da ... brez vseh testov in brez čipa ... dobesedno prešvercanega v SLO ... vprašaj Asko. pa je to cilj vzreje?? samo da je poceni, pa ni važno kaj imaš doma??

za kozlat res ...


Naslov: Odprto pismo članicam kinološke zveze Slovenije
Poslano od: Jana , četrtek, 07.11.2013 : 09:41:53
Odprto pismo članicam kinološke zveze Slovenije

Dokumenti (vsi so v .pdf):
- Odprto pismo članicam Kinološke zveze Slovenije (http://www.mojpes.net/download/odprtoPismoUO2013.pdf)
- Pismo iz Budimpešte (http://www.mojpes.net/download/01_2in09_2PBudimpesta.pdf)
- Zapisnik 2. redne seje UO KZS z dne 23. 4. 2013 (http://www.mojpes.net/download/01_1SklepUO_zapisnik2seje23042013_bfk.pdf)
- Prispevek v mediju (http://www.mojpes.net/download/02_1davek_na_pse.pdf)
- Izjava za javnost UO KZS (http://www.mojpes.net/download/02_2Izjava.pdf)
- Dopis UVHVVR (http://www.mojpes.net/download/03_1dopis.pdf)
- Strokovno mnenje VF (http://www.mojpes.net/download/03_2strokovnoMnenjeVF.pdf)
- Smernice predsednika KZS za pripravo pravilnika in predlog Pravilnika o finančno materialnem poslovanju KZS (http://www.mojpes.net/download/05_1tezePravilnikFMPR_KZS2_1.pdf)
- Komunikacija po e-pošti med predsednikom in člani UO KZS (http://www.mojpes.net/download/06_2Sumak_koresondenca.pdf)
- Zapisnik 4. seje UO KZS z dne 2. 7. 2013 (http://www.mojpes.net/download/06_1zapisnik4seje02072013_bfk%20_1_.pdf)
- Korespondenčni sklep (http://www.mojpes.net/download/07_2Korespondencnisklep.pdf)
- Zapisnik s sprejetim sklepom (http://www.mojpes.net/download/07_1zapisnik4seje02072013_bfk.pdf)
- Predstavitev za ministra Židana (http://www.mojpes.net/download/08_1kzsJPmaterial.pdf)
- Pismo iz Budimpešte (http://www.mojpes.net/download/09_5Budimpesta.pdf)
- Tretje pismo iz Budimpešte (http://www.mojpes.net/download/09_3Budimpesta.pdf)
- Zaključek pisem iz Budimpešte (http://www.mojpes.net/download/09_6Budimpesta.pdf)
- Zahteve predsednika KZS in reakcija člana UO na zahteva predsednika KZS (http://www.mojpes.net/download/09_4ZahtevePredsednika.pdf)
- Zapisnik 4. seje UO KZS z dne 2. 7. 2013 (http://www.mojpes.net/download/09_01zapisnik4seje02072013_bfk.pdf)
- Zapisnik 2. Redne seje z 23.4.2014 (http://www.mojpes.net/download/10_12zapisnik2seje23042013_bfk%20_1.pdf)

Tekst in priloge so tudi na KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2176).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , četrtek, 07.11.2013 : 10:35:46
O hudo! :o Sploh tisto iz Budimpeste.  :-X Zakaj pa izkljuciti DLVKOS? ???

Natis: Cene so take kot jih prenese trg. Ce se nekomu zdi previsoka, gre lahko kupit drugam oziroma si izbere drugo pasmo. Ce vzreditelj vztraja pri ceni npr. 1500eur, pa mladicev ne more in ne more prodat, hja, naj jih ima pa doma. Mene vedno zanima tudi kaj dobim za to ceno. Pudlji me ne zanimajo. In tisti 2-3k delavec, ki ga omenjam na prejsnji strani, brez skrbi, ni pudelj.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , četrtek, 07.11.2013 : 10:37:16
Škoda, da je jagermaister zapustil forum, bi nam lahko še marsikaj pojasnil, ker za tem imenom je bil skrit sam predsednik B.K. ali kakšen njegov bližnji podrepnik. Vem, da je presednika zelo zanimal denar iz LZS namenjenega lovski kinologiji in vem tudi, da si ga je zelo želel pridobiti. Funkcioniranje LKD je takšno, da določen del denarnih sredstev LKD pridobi od LD, katere so članice. Določen denar, kateri se odvaja iz LZS pa je namenjen VK in tekmam višjega ranga.
Tudi ne razumem, zakaj lovski kinologiji ne prepustijo usodo lovskim kinologom, ko pa je tako vse v upadanju? Da je vedno manj legel je vzrok temu. 1.nezainteresiranost za psa,2.predrage usluge KZS Npr. za večino lovskih pasem, vzreditelj dobi za mladiča 250-300 eur. Usluge, katere mora plačati, da lahko proda mladiča ga pridejo ca. 110,00€. Kje je hrana...Na koncu pa se zgodi, da ne more prodati mladičev in jih še zastonj nihče noče!
Glede licenc. Res so bile "ustvarjene" pod režimom Denisa K., vendar se jih on ni nikdar posluževal. Zdajšnji predsednik je na zadnjem zboru sodnikov za lovske pasme zagrozil, da se bo še bolj temeljito posluževal odvzema licenc. Da pa bo slika glede tega bolj jasna vam posredujem podatek iz zbora sodnikov za lovske pasme iz l.2010, kjer je B.K. povedal sledeče :
 Predsednik KZS pozdravi prisotne in čestita izvoljenemu predsedniku in podpredsedniku  zbora sodnikov za lovske pasme. Pove, da je bil vesel, da je zbor sklepčen in izpostavi funkcijo predsednika tega zbora, kot eno izmed zelo pomembnih funkcij.
V nadaljevanju pove, da je v Statutu KZS nekaj slabosti, ena takšnih je, da je stroka podrejena upravni liniji. Prav tako ni dobro urejeno področje izdajanja licenc. Sistem je tako predpisan, da vodi v apsolutistično vodenje, kar pa ni dobro in novo vodstvo KZS ne želi in ne namerava na takšen način voditi KZS.

No gospod predsednik koliko je vredna vaša obljuba in kakšno zaupnje po vsem takšnem lahko imamo do vas?
Razumel bi, da se vzame licenco zaradi strokovne napake, ampak B.K. jo je trem lovskim sodnikom vzel popolnoma neupravičeno, zaradi maščevanja, ker so mu povedali svoja mnenja, katera mu niso bila všeč. Vsekakor bo sodišče odločalo o tem, ker kolikor vem so vsi trije podali tožbo proti KZS. Vendar zakaj bo morala KZS zopet finančno trpeti, zaradi napačne odločitve predsednika in UO.
Na dan prihajajo mnoge nečednosti, kjer so prisotni znaki kaznivega dejanja in jih bom posredoval administratorki, da jih objavi. Čas je, da se Blaž Kavčič poslovi za vedno iz kinologije.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 07.11.2013 : 10:52:30
Ne morem mimo pisanj mag. Kavčiča iz Budimpešte. Po mojem mnenju ne bi smel mimo njih prav nihče.
Izpostavljam:

- Izključiti moramo DVLKOS (presoditi ali bo KKOS končno zafunkcioniral kot je treba), prekiniti dogovore s še preostalimi disidenti, morda opraviti še kakšen pogovor s tistimi ki so vmes, z vrhom LZS urediti, da ne bi slučajno na kakršen koli način poskušali podpirati tipov kot je Poljanšek.
- Avtonomna pokrajina Tatjana Urek obsega CACIB Vrtojba, CAC Trbovlje, CAC Barje. To bomo ukinili, vendar z občutkom za spremenjeno situacijo.
- ... pogodbe med KZS in organizatorjem vseh državnih in mednarodnih prireditev, ki bo uredil podelitev koncesije za organizacijo in tudi verifikacijo vseh pogojev vključno s strokovnimi službami, prostorom, informacijskim sistemom,… in sodniško listo. In klavzulo da KZS lahko odvzame koncesijo, če presodi da priprave niso zadovoljive.
- Oblikovali bom Non-grata listo držav in posameznih sodnikov ...
- Kar preostane je dogovor z Arčonom. Ali bo, glede na novonastalo situacijo na skupščini FCI pisno obvestil Denisa da njegova prisotnost na Vrtojbi ni zaželjena, ali pa mu po letu 2013 ne bomo več odobrili CACIB Vrtojba.
- Ko sem mu razložil, da bom v Sloveniji zadeve na razstavah urejal naprej v smeri eliminacije Denisovega vpliva, pa je on vse skupaj razumel kot ogrožanje delovanja **** – Tatjane. Razgovor je izpadel ostreje kot je bilo mišljeno in potrebno. Možakar ima sicer težavo z razumevanjem in uporabo angleščine, jaz pa sem morda tudi bil bolj direkten kot je bilo za sogovornika prebavljivo. Kot sem že prej pisal, bomo zadeve poskušali spraviti v red v Sloveniji.

vir KLIK (http://www.mojpes.net/download/09_5Budimpesta.pdf) in KLIK (http://www.mojpes.net/download/09_3Budimpesta.pdf)

?
Obsedenost z mnogimi ljudmi in zadevami? Izključevanje, osiranje, eliminacije ...?
Smo v letu 2013. Se predsednik KZS ne zna posloviti od starega režima?

Mogoče kdo še za trenutek verjame, da se je šlo, se gre ali se bo šlo predsedniku KZS, mag. Blažu Kavčiču, za sodelovanje?
Iz teh dokumentov je meni jasno, da on bi sodeloval, vendar samo po svoji meri, po svojih pravilih in s kazenskimi sankcijami, v kolikor kdo samo z očmi trepne drugače, kot je on zaukazal ...

Kako je s temle?

Vsekakor bo sodišče odločalo o tem, ker kolikor vem so vsi trije podali tožbo proti KZS.

Ad6.
Odgovor:
Po našem vedenju ni nobenih odprtih tožb ali odškodninskih zahtevkov zoper KZS in gre za zlonamerne klevete.

vir http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf (http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf), stran 7


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: white rose , četrtek, 07.11.2013 : 11:56:17

Ali bi lahko mogoče kdo ustanovil kakšno Zvezo kinologov Slovenije, saj tole vse, ko berem, vidim, da NIKOGAR, ampak prav NIKOGAR psi sploh ne zanimajo!!!! Niti malo!!! 
Niti kompletnega vodstva KZS, niti UO, niti NO. Take zveze kinologi, vzreditelji, ljubitelji psov, NE potrebujemo.  Če bo kdo ponudil alternativo, tudi mene zanima, tako kot Wolkowo, kaj se bo naredilo za dobrobit PSOV (ne SODNIKOV!), vzreje, vzrejnih pravilnikov, disciplinskih postopkih "vzrediteljev", ki se nikoli niso realizirali...in še kaj.  FCI turizma ne podpiram, niti ne turistov, ki sodijo sedaj že na vsaki pasji procesiji.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 07.11.2013 : 12:35:16
Trenutno imam v predalu en mail, v katerem piše, da je NO pri svojem delu zelo oviran, oz. onemogočen pri vpogledu v poslovno dokumentacijo KZS in KZS d.o.o. NO želi na skupščini podati realno stanje, za kar potrebuje vpogled v vso poslovno dokumentacijo KZS in KZS d.o.o. Zahteval je izpis vseh konto kartic za leto 2012 in 2013, vendar ugotavlja, da obstaja velika verjetnost, da želene dokumentacije ne bo dobil na vpogled. Predsednik NO KZS je za danes sklical sejo NO.

Mene bi predvsem (spet, kot v letu 2011) zanimalo, kaj tako skrivnostnega je v karticah in ostalih papirjih, da jih NO ne bi smel videti in o tem na skupščini poročati?
Samo za gledanje bilanc nihče ne potrebuje tričlanskega organa, in noben organ ne more samo z gledanjem bilanc skrbeti za zakonitost in smotrnost poslovanja (glej Statut KZS, 54. člen (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/pravilniki/Statut_KZS_28_11_web.pdf)).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , četrtek, 07.11.2013 : 15:21:39
Ko prebiraš pisma in ostale svinarije, ki jih je počel B.K. ti gre na bruhanje. Upam, da bomo iz strani lovske kinologije, dosegli, da presednik sede na zatožno klop disciplinskega razsodišča KZS in da mu se prekine dogovor o sodelovanju z KZS.
Glede tega, da ne pusti vpogled v finančno stanje in da tukaj zelo smrdi, je pa bilo jasno že takrat, ko ni dovolil vpogleda članom NO Štermanu in Vidmarju. Upam, da članice KZS bodo spregledale in enkrat pošteno udarile po mizi, da bo ta horda morala zapustiti vodilna mesta v KZS.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: hogan , četrtek, 07.11.2013 : 18:00:52
  Čas je, da se Blaž Kavčič poslovi za vedno iz kinologije.

Amen !   ,^


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , četrtek, 07.11.2013 : 20:14:51
Ok, eno zelo butasto vprasanje.  :-[ Ko takole prebiram tekste... letos se ni bilo redne skupscine? Oziroma je bila, pa ni bilo prisotnih dovolj clanic?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 07.11.2013 : 21:21:40
 Kralj je mrtev , živel kralj  :D ( ali boj politikov za oblast ) bi se reklo zgodbi ki nam jo sporoča UO .
 Rekli boste, saj ste ga vi najbolj podpirali in na glas govorili, da je najprimernejši kandidat. Ja, res je tako, se posuje s pepelom UO , ki je skoraj dva mandata dela s predsednikom kot v pravljici . Ja in res bomo tudi to rekli. Potem pa nas v sklepnem nagovoru milo zaprosi :
Mnenja smo, da je nujno, da pride do očiščenja Kinološke zveze Slovenije, za kar pa ni veliko časa oziroma ga sploh ni več, ker s tem dopuščamo predsedniku Kavčiču preveč prostora in časa za njegovo neprimerno in nedopustno vodenje KZS. Dajemo mu možnost in čas, da lahko še naprej povzroča še več nesoglasja in razdora med članicami in slovenskimi kinologi in s tem veliko nepopravljive škode (finančne in moralne) za slovensko kinologijo. Pozivamo vas, da se v čim večjem številu udeležite IZREDNE SKUPŠČINE KI JE SKLICANA S STRANI NADZORNEGA ODBORA ZA 29.11.2013 in izrečete svoje mnenje glede predlagane nezaupnice.  In amen , nič o tem kaj predlagajo , kaj ponujajo  >:( , pri vseh obširnih prilogah o grehih Kavčiča pa niti enega dokumenta ali pisma , ki dokazuje, da se UO s Kavčičem ni strinjal. Če si pogledate seje UO ki so v prilogi so vedno vsi sklepi sprejeti z 9 ali 8 za in nihče proti  >:D. Ko to prebiram imam občutek kot da je že 6 let na Kinološki zvezi slovenije dela samo Blaž Kavčič ? >:D Kaj pa so delali ostali ? Hodili na seje , ki so verjetno plačane ? 8) Če so problem finančne škode in nepravilnosti kaj je delala finančno gospodarska komisija ? A se tudi distancira od vsega ? Ne vem a bo NO preveril koliko so vse vpletene komisije v zadnjih leti dobile sejnin in kilometrin če niso smeli in mogli ničesar narediti ? :-X
Pogledal sem predstavitev za ministra , ki se mi ne zdi  sporna , članek ki navaja pasji davek , pa pravi da KZS predlaga davek 10 evrov na psa letno , pod pogojem da se uvede brezplačno čipiranje in cenejše cepljenje za steklino. Trenutno pri steklini plačujemo okrog 20 evrov davka državi , kar pa očitno nekateri ne vedo. Poleg tega bi se z uvedbo cepljenja stekline na tri leta oz kot predpisuje proizvajalec izognemo vsakoletnemu plačevanju davka , kar pa naša požrešna država v nobenem primeru ne bo dopustila. Pa da vidim junaka , ki se bo to dogovoril z državo ? A je kdo mogoče že poskusil ne plačevat dohodnino ?  ;D
Doge so neizpeta zgodba , bi pa vprašal tako UO kot NO kako so ukrepali oz rad bi videl njihovo korespondenco z vzrejno komisijo in delnim zborom sodnikov , saj so oni tisti , ki so takšne vzrejne kombinacije dovoljevali ?  :-[
   :-* Zgodbe iz Budimpešte , te pa so da crkneš od smeha , je pa vsekakor poučno vedeti s čem se na " službenih potovanjih " po svetu ukvarja podpredsednih FCI . Če koga slučajno zanima koliko KZS letno plača FCI naj mi pove. Toliko da vem.Mislim pa da je to zgodba : Bratje in sestre podajmo si roke in vsi vsak v svoj kot :-)
 Tudi celotna vsebina pisma UO mi deluje na obračun med Kavčičem in Česnikom . No potem ko sem prebral da se približuje World dog Show v Sloveniji pa mi postaja vse skupaj bolj jasno. :D
  Dragi moji če ste vsi skupaj prignali KZS tako daleč , da se ne da delati in se po dveh mandatih ne morete dogovoriti med seboj , potem si NEZAUPNICO zaslužite vsi v paketu , tako predsednik kot UO , NO in finančno gospodarska komisija , če pa je zakon kršila vzrejna komisija za nemške doge in delni zbor sodnikov , pa tudi tadva. Skrajno nehigijensko pa je kaznovati tatu , tistega ki je držal vrečo pa postaviti za policaja ? Naj skupščina s ponovnimi volitvami odloči kdo bo vladal . Kot je rekel še en politik Zmago Jelenčič : vsak narod ima takšno vlado kot si jo zasluži  :-\  Pa da vidimo o čem bom pisali čez štiri leta , Se vidimo na skupščini :-)
  


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 07.11.2013 : 21:36:49
 Aja pa še to , a je kdo slučajno govoril o psih ?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 07.11.2013 : 21:37:32
 Aja pa še to , a je kdo slučajno govoril o psih ?  :'(


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 07.11.2013 : 21:39:45
Ok, eno zelo butasto vprasanje.  :-[ Ko takole prebiram tekste... letos se ni bilo redne skupscine? Oziroma je bila, pa ni bilo prisotnih dovolj clanic?

16. marca 2013 je bila volilna skupščina - KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.msg893779.html#msg893779), redne skupščine pa letos sploh še ni bilo - KLIK (http://www.mojpes.net/download/04RazlogiNO_ISKZS29112013.pdf) (1. točka, str. 2), čeprav je bila s sklepom UO KZS 5/2 predvidena 29. 6. 2013 - KLIK (http://www.mojpes.net/download/01_1SklepUO_zapisnik2seje23042013_bfk.pdf). V Odprtem pismu UO - KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2176) piše pod 1. točko tole: "S tem, ko predsednik KZS v letu 2013 ni sklical redne skupščine KZS, krši 2. odstavek 32. člena Statuta KZS."


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 07.11.2013 : 22:00:54
In amen , nič o tem kaj predlagajo , kaj ponujajo  >:(

Jaz sem pa vesela, da nič ne predlagajo in nič ne ponujajo. Namreč, od teh, ki so aktivno pomagali zadeve pripeljat tako daleč, ne želim prav ničesar drugega več, kot da se po hitrem postopku umaknejo čim dlje od vseh funkcij.
Ko bo čas za nove volitve, bo tudi čas za imena, predloge in ponudbe. Nove.

... pri vseh obširnih prilogah o grehih Kavčiča pa niti enega dokumenta ali pisma , ki dokazuje, da se UO s Kavčičem ni strinjal. Če si pogledate seje UO ki so v prilogi so vedno vsi sklepi sprejeti z 9 ali 8 za in nihče proti  >:D.

Temu sem se tudi jaz čudila. Žal sproti ni bilo mogoče videti zapisnikov, je pa zdaj iz njih jasno, da so dihali kot eden, zato je nujno, da kot eden tudi odidejo.

Kaj pa so delali ostali ? Hodili na seje , ki so verjetno plačane ? 8)

Ne vem, kako so seje komisij plačane, vem pa za eno, da je na njej treba tiho sedeti, gledati v zrak in ko dovolijo, tiho oditi.

Pogledal sem predstavitev za ministra , ki se mi ne zdi  sporna ...

Meni pa tako neverjetno sporna, da ne bom mogla nikoli pozabiti, s čim so šli tja in kaj so tam delali.
Več o tem sem napisala TUKAJ (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.90.html) in TUKAJ (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.105.html) in TUKAJ (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.msg923754.html#msg923754).

Doge so neizpeta zgodba , bi pa vprašal tako UO kot NO kako so ukrepali oz rad bi videl njihovo korespondenco z vzrejno komisijo in delnim zborom sodnikov , saj so oni tisti , ki so takšne vzrejne kombinacije dovoljevali ?  :-[ 

Lepo prosim, da sprašuješ čim bolj na glas, bojim pa se, da odgovorov ne bo. Kolikor imam jaz informacij, je UO za doge izvedel, razpravljal pa ne. Bi pa tudi jaz rada vedela, kje je zapisnik seje UO, kjer so bile doge omenjene. 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , petek, 08.11.2013 : 07:48:16
 Si bom prebral še TUKAJ in TUKAJ in TUKAJ še enkrat bolj natančno ;-)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 08.11.2013 : 09:29:13
Aja pa še to , a je kdo slučajno govoril o psih ?  :'(

Drugje psov žal ni zaslediti, razen pri dogah, pa še tam se za pse bori samo ena stran.

Za približno sliko je treba po vrsti prebrati vse, od začetka do zdaj.

- S. Pörš: Iz vzreje ... Real Blue - 100% "Valvasorka" (http://www.mojpes.net/download/kinolog_nov2012.pdf) (.pdf)
- I. Rac: Odgovorna vzreja pri nemških dogah (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2000)
- I. Rac: Zakaj je paritev harlekin x harlekin prepovedano ravnanje? (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2013)
- J. Pahovnik: Vzreja ni hec ... ali zakaj gori pri nemških dogah rdeča luč? (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2017)
- I. Rac: Nesnaga v genetskem "nahrbtniku" (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2022)
- Uredništvo Kinologa in A. Čučnik: Iz vzreje - Kam vodi vzreja nemških dog? (http://www.mojpes.net/download/cucnikKinologFeb2013.pdf) (.pdf)
- UVHVVR: Dopis v zvezi s Strokovnim mnenjem o križanju nemških dog harlekin barve (http://www.mojpes.net/download/11DopisVurs_ISKZS29112013.pdf) (.pdf)
- Veterinarska fakulteta: Strokovno mnenje o križanju nemških dog harlekin barve (http://www.mojpes.net/download/10StrMnenjeVF_ISKZS29112013.pdf) (.pdf)
- I. Rac: Zahteve Kluba za nemške doge, junij 2013 (http://www.mojpes.net/download/09ZahteveND_ISKZS29112013.pdf) (.pdf)
- B. Kavčič: Odgovor mag. Kavčiča na očitke NO KZS v zvezi z nemškimi dogami (http://www.mojpes.net/download/05OdgKavcic_ISKZS29112013.pdf) (Ad4., 5. stran, .pdf)
- I. Rac: Odprto pismo predsedniku KZS (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2175#odprtoPismo)

Kar se tiče našega kluba, je bilo vmes še cela vrsta drugih aktivnosti, da bi se v okviru KZS sploh kdo od odgovornih zmenil za pse in naša prizadevanja zaščititi jih.
Upam, da si bomo vsi zelo dobro zapomnili, kam je kdo v teh zgodbah pse postavljal.
Zadnjiih 11 mesecev in od zdaj naprej.
Vključene so tudi vse osebe v raznih odborih in komisijah.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , petek, 08.11.2013 : 10:45:07
Samo eno vprašanje za vse, ki branite predsednika: če je prepričan, da so argumenti na njegovi strani, zakaj je črtal z dnevnega reda točko o zaupnici? To bi bila priložnost, da svoje argumente zagovarja. Tako pa ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , petek, 08.11.2013 : 11:11:28

KZS ima (trenutno) na skrbi izključno samo pse z rodovniki FCI in vzrejo psov z rodovniki FCI.

Ja, ampak članarino, izpite in startnine pa plačujemo tudi tisti z mešanci. Torej: živijo tudi od našega denarja, priznajo nas pa ne. Pravično?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 08.11.2013 : 11:54:54
jst, zgornji citat je vzet iz konteksta in sicer:

Wolkowo je pisal tole:

Največji krivec za to so šteperji in preprodajalci " rodovniških psov brez rodovnika " , ki jim delo omogoča VURS , ki je državna ustanova , zelo politično postavljena in definitivno nima ( in ga kot taka tudi nikoli ne bo imela ) nobenega posluha za živali ki nimajo komercijalne vrednosti ( kmetijski in prehrambeni lobij ) . Tukaj si delajo utvaro vsi tisti ki mislijo ali pričakujejo da se bo z njimi lahko kdorkoli kaj dogovril.

jaz sem odgovarjala tole:

KZS ima (trenutno) na skrbi izključno samo pse z rodovniki FCI in vzrejo psov z rodovniki FCI. KZS v širšem pomenu mora zanimati, da se vzredi čim več psov z rodovniki. Mora skrbeti tudi za etičen vidik vzreje, vsaj v okvirih, ki jih narekuje FCI. ...
cel moj odgovor je na klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,47887.msg928716.html#msg928716)

Gre za komentiranje očitka, da bi morala UVHVVR narediti 'nekaj' proti šteparjem in preprodajalcem, ne pa za splošno delitev na rodovniške in nerodovniške pse ali ravnanje KZS v povezavi s tem.
KZS se namreč ukvarja z vsemi psi na področju šolanja, reševanja, delno tekmovanj ..., izključno samo z rodovniškimi psi pa na področju vzreje in razstavljanja.
:)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 09.11.2013 : 10:15:43
Nadzorni odbor KZS je članicam poslal poročilo o delu NO KZS v tem mandatu, s sledečimi dokumenti:

- Dopis Nadzornega odbora članicam KZS (http://www.mojpes.net/download/DopisNOclanicamKZS.pdf) (.pdf)
- Ugotovitve NO - 4. in 5. stran zapisnika 2. seje NO (http://www.mojpes.net/download/ugotovitveNO_seja2_4-5list.pdf) (.pdf)
- Odgovor KZS Nadzornemu odboru (http://www.mojpes.net/download/odgovorKZSnadzornemu.pdf) (.pdf)
- Pravno mnenje odvetniške pisarne Csipo in Kozamernik (http://www.mojpes.net/download/pravnoMnenjeCsipoK.pdf) (6. 11. 2013, pdf)
- Pravno mnenje odvetnice Danile Žorž (http://www.mojpes.net/download/pravnoMnenjeZorz.pdf) (8. 11. 2013, pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Peibie , sobota, 09.11.2013 : 22:47:15
Kje pa je v te zgodbi statutarna komisija? Se mi zdi, da bi se v preteklem letu morala kar nekaj krat oglasiti, pa je nisem nikjer zasledila.

Lp, Mojca


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 10.11.2013 : 13:56:20
Hm, je res včeraj na CACIB Šempeter Kavčič Urekovo in Arčona odlikoval za zasluge KZS? Se še kdo spomni pisem iz Budimpešte? Kaj je že to integriteta? Je Arčon izpolnil Kavčičeve zahteve? Je Urekova pozabila na zadnje mesece? Je bil to kakšen dolgoročnejši postopek?
Tale - klik (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=729101157118308&set=a.729100993784991.1073741866.100000552916218&type=1&theater) slikca skače po fb. Očitno sta odlikovanji oba sprejela.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: do-khyi , nedelja, 10.11.2013 : 14:07:21

Morda bo pa zdaj dobilo odlikovanje tudi kaksno drustvo, ki so ga hoteli izkljuciti...  ;D


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , nedelja, 10.11.2013 : 14:38:52
Ko se utapljaš, takrat obljubiš in narediš vse. ;)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 10.11.2013 : 14:44:47
Ok, razumem, da narediš vse, ko se utapljaš, nisem pa vedela, da se utapljata tudi Urekova in Arčon.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 11.11.2013 : 15:42:48
So mi javili, da se odlikovanca ne utapljata, me pa glede na časovno umeščenost dodelitve in predaje odlikovanj zanima sledeče:

- Kje se da prebrati pravila o odlikovanjih? Če obstaja Pravilnik o odlikovanjih, kje se ga da najti?
- Kdo so člani Komisije za odlikovanja KZS?
- Na kateri seji Komisije za odlikovanja je bil sprejet sklep (kakšna je številka in vsebina) o teh dveh odlikovanjih?
- Pod katerima številkama in kje sta vpisani ti dve odlikovanji?
- Kdaj in s katerim sklepom je bilo na UO sklenjeno, da predsednik KZS podeli odlikovanji na CACIB Šempeter?

Vprašanja sem poslala na kzs-jev info mail.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: diva1 , ponedeljek, 11.11.2013 : 16:57:59


Nekaj "malega" o olikovanjih in "vrstah" odlikovanj je napisano na spletnih straneh KZS - Kinološka zveza SLovenije obrazci


ODLIKOVANJA
Vloga za odlikovanje -  obrazec v PDF filu

Pogoji za podelitev odlikovanj so:

SREBRNI ZNAK ZA KINOLOŠKE ZASLUGE
- najmanj 5 letno uspešno vzrejanje ali šolanje
- doseganje nadpovprečnih rezultatov na razstavah ali tekmovanjih
- večletno organizacijsko ali strokovno delo (funkcije) v društvu/klubu, članici KZS

ZLATI ZNAK ZA KINOLOŠKE ZASLUGE
- najmanj 10 letno uspešno vzrejanje ali šolanje
- večletno organizacijsko ali strokovno delo (funkcije) v društvu/klubu, članici KZS
- organizatorji kinološkega dela ali prireditev v društvu/klubu, članici KZS

RED ZA KINOLOŠKE ZASLUGE II. STOPNJE
- najmanj 15 letno uspešno vzrejanje ali šolanje
- večletna organizacijska in strokovna kinološka aktivnost v regijah ali državi
- propagandno in strokovno publicistično kinološko delo trajne vrednosti

RED ZA KINOLOŠKE ZASLUGE I. STOPNJE
- večletno organizacijsko in strokovno delo trajne vrednosti
- večletno propagandno in strokovno publicistično delo trajne vrednosti
- nad 15 let aktivni kinološki delavec v KZS ali FCI

Predloge na spodnjem obrazcu pošljite na Komisijo za odlikovanje pri KZS, Zapoge3D, 1217 Vodice.


Kot izgleda na fotografiji, sta odlikovanja prejela ZLATI ZNAK za kinološke zasluge


p.s.

To je vse, kar sem našla..

Lep pozdrav.



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 11.11.2013 : 17:22:57
Ta obrazec - klik (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/2012/odlikovanja.pdf) mi je poznan. Na njem lahko damo vlogo - svoj predlog za odlikovanje. Lahko ga izpolnim in predlagam, da da KZS odlikovanje tebi, diva1 ;). Ta postopek mi je jasen, ni pa nikjer v njem odgovorov na moja zgornja vprašanja. Namreč, predsednik KZS ne more kar brez ustreznih podlag skakati po razstavah in podeljevati priznanj? Ali pač?

Vsekakor nimam prav nič proti, da sta oba odlikovanca dobila odlikovanji. Verjetno bi si ju zaslužila že zdavnaj. Vendar ...
Nekdo mora predlagati in nekdo mora o predlogu razpravljati ter skleniti, da se odlikovanje podeli. Ta mora tudi sprejeti odločitev, kje in kdaj se bo odlikovanje podelilo. Takale odlikovanja ponavadi niso ravno presenečenje, še posebej, če se podeljujejo na javnih prireditvah, zato je primerno o podelitvi odlikovance tudi prej obvestiti, da ne gledajo bukovo pred celim svetom, kaj se sploh dogaja. Torej, o temle se je moralo vedeti vsaj kakšen mesec ali več prej, pa me zanima, kdo, kdaj, kje, kako ... je sklenil vse to, kar je pripeljalo do te podelitve?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 11.11.2013 : 17:36:11
Statut KZS - klik (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/pravilniki/Statut_KZS_28_11_web.pdf)

43. člen
(1)    Stalne komisije upravnega odbora so:
•   Gospodarsko-finančna komisija;
•   Komisija za kinološka priznanja;
•   Komisija za izobraževanje in izpite;
•   Komisija za prireditve.

44. člen
(1)    Vsaka komisija Upravnega odbora ima tri do pet članov. Člane komisije imenuje in razrešuje Upravni odbor.
(2)    Predsednika komisije imenujejo člani komisije Upravnega odbora izmed sebe.
(3)    Mandatna doba komisij Upravnega odbora je vezana na mandatno dobo Upravnega odbora.

46. člen
(1)    Naloge Komisije za kinološka priznanja so:
- zbiranje predlogov za podelitev kinoloških priznanj;
- podajanje mnenj in predlogov Upravnemu odboru o ustreznosti predlogov za podelitev priznanj.
(2)    Priznanja Kinološke zveze Slovenije se lahko podelijo članom Kinološke zveze Slovenije in fizičnim osebam, ki niso člani Kinološke zveze Slovenije.
(3)    Priznanja Kinološke zveze Slovenije se podeljujejo v skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 12.11.2013 : 13:02:04
Uf, aktivnosti se kar vrstijo :)

Najprej o podeljevanjih plaket:

Obvestilo članicam KZS
Pisarna KZS je prejela vprašanja, vezana na podeljevanje odlikovanj Kinološke zveze Slovenije.Članicam sporočamo, da so bile ob posebnih priložnostih že v preteklosti večkrat podeljene plakete za zasluge tako našim članicam in posameznikom, kot tudi drugim članicam FCI (obletnice društev, zasluge posameznikov za promocijo kinologije pri nas in v svetu,okrogle obletnice kinoloških zvez…). Plakete niso sestavni del Pravilnika o odlikovanjih KZS in se posledično ne podeljujejo s sklepi komisije ali Upravnega odbora KZS.

vir http://www.kinoloska.si/domov/item/298-obvestilo-članicam-kzs (http://www.kinoloska.si/domov/item/298-obvestilo-članicam-kzs)

Torej, zdaj lahko vidimo, za kaj je šlo v resnici pri podelitvi plaket za zasluge na CACIB Šempeter 2013 ^-^ ['*

Na klube in društva (upam, da na vsa) je prišlo vabilo predsednicam in predsednikom društev in klubov na 3. posvet članic KZS, ki bo v petek, 22. 11. 2013, ob 17. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vabi predsednik KZS, mag. Blaž Kavčič, ki želi predsednikom predstaviti dejstva, objektivno stanje in perspektive KZS ter ponuditi možnost za pogovor o vseh vprašanjih.

Prišlo je tudi Obvestilo v zvezi s sklicem izredne skupščine, naslovljeno na vse članice KZS, v katerem predsednik KZS, mag. Blaž Kavčič, poziva članice KZS, da se ne udeležijo skupščine, ki jo je NO KZS sklical za dne 29.11.2013.

Mene bi zanimalo, čemu je namenjeno toliko truda, pisanj, pošte, posvetov, najemanja prostorov, podeljevanj priznanj, pojasnjevanj, prepričevanj, pozivov ..., če je vse tako jasno, pravilno, transparentno, pošteno, dobro, pravzaprav briljantno ... na eni strani, na drugi strani pa vse tako zanič? Zakaj bi se tako neznansko trudil članicam preprečiti prihod na skupščino, za katero misli, da je protizakonita in zaradi katere se mu ne more prav nič zgoditi?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 12.11.2013 : 13:38:08
Ok, da se vrnem k plaketam.
Iz odgovora, ki je objavljen na KZS strani (http://www.kinoloska.si/domov/item/298-obvestilo-članicam-kzs), ni jasno, kako pride do odločitve, komu, kdo, kdaj in zakaj podeliti plaketo KZS, zato postavljam dodatna vprašanja (sem jih poslala tudi po mailu):

Sestavni del katerega pravilnika je podeljevanje plaket KZS, če ni sestavni del Pravilnika o odlikovanjih KZS?
Kdo odloča o tem, komu, kdaj in kakšna plaketa bo podeljena?
Kakšni so vsebinski kriteriji za podelitev plaket KZS?

Upam, da si bom z odgovori na zgornja vprašanja lahko odgovorila na sledeče:
Če želim, da dobi tako plaketo en točno določen, za KZS zaslužen kinolog posameznik, pri kom na KZS jo na račun KZS naročim in s kom se dogovorim, da jo bo predsednik KZS, oz. kakšen drug izbran KZS funkcionar, javno predal na razstavi CACIB Celje 2013?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , torek, 12.11.2013 : 15:02:30


Še ena cvetka oz. koliko KZS pomenimo vzreditelji  :(

Uredništvo Kinologa je razstavljalce na EDS Geneve 2013 pozvalo, da jim pošljemo rezultate svojih psov in sliko, ki bo objavljena v Kinologu. Glede na to, da je bil EDS  končan 1.9.2013 bi človek pričakoval, da ne bo objavljeno nič v številki, ki je izšla takoj po EDS ampak v naslednji številki. No tudi v naslednji ni bilo ... Rezultati so bili objavljeni v številki, ki je izšla danes ...

Vse lepo in prav ...

Ko pa prebereš kaj so ob tvojemu psu napisali ...

Natis Clea (r. mladiči) - zelo perspektivno 1, Najlepši mladič v pasmi

hja ... pozabili pa so na to, da je bila Clea izbrana med 6 v BIS Baby na EDS in da je bila BIS Baby na Specialni razstavi v sklopu EDS.

Ko sem to napisala na FB na strani od Kinologa sem dobila sledeč odgovor:
Kinolog Dober dan, objavili smo vse rezultate in uvrstitve iz (in samo) Evropske razstave psov v Ženevi. Žal se kot uvrstitev ne more šteti ožji izbor v BIS programu. Žal nam je, da se počutite oškodovano, vendar smo prav pri vseh, ki ste rezultate poslali, objavili dosežke po istem principu. Lep pozdrav Uredništvo


Samo za primerjavo, ko so objavljali rezultate iz WDS Salzburg 2012 so bili pri Cleini mami navedeni vsi rezultati. Tako iz svetovne kot iz specialke ....


Ja saj vem, da sem Natis in da sem nezaželjena ampak tole je za bruhat ... res ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 12.11.2013 : 23:29:07
Danes smo že omenjali 3. posvet članic KZS, na katerega vabi predsednik KZS vse predsednice in predsednike članic 22. 11. 2013, zdaj pa se v zvezi s tem vabilom javlja tudi Nadzorni odbor KZS.

Oba dopisa si lahko preberete na:
- predsednik KZS: Vabilo na 3. posvet članic KZS (http://www.mojpes.net/download/posvet_22112013.pdf)
- predsednik NO KZS: Odgovor predsedniku KZS na dopis "Sklic 3. posveta članic KZS" z dne 11. 11. 2013 (http://www.mojpes.net/download/DopisNOKZS12112013.pdf)

Po tem pisanju Nadzornega odbora najbrž nikomur med nami ni treba veliko razmišljati, da se nam svita, kako daleč so KZS zadeve v resnici. Ko nadzorniki predlagajo članom Upravnega odbora, naj nemudoma preprečijo izvajanje nepravilnosti pri poslovanju KZS, predvsem pa naj urgentno zaustavijo nezakonito trošenje denarja, in ko napišejo, da bo NO poskušal vzpostaviti zakonito stanje s pomočjo državnih služb, najbrž ni več veliko prostora za razmislek.
vir klik (http://www.mojpes.net/download/DopisNOKZS12112013.pdf)

Sledeče vprašanje nadzornikov predsedniku pa je sploh za v okvir:
In kako naj vsa kinološka javnost verjame, da ste pošteni, če pa ne dovolite kontrole vašega poštenja, ki se imenuje pregled poslovnih listin KZS in KZS d.o.o.?
vir klik (http://www.mojpes.net/download/DopisNOKZS12112013.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 13.11.2013 : 10:05:24
Zdajle sta dve zadevi, obe zanimivi:

- Na spletni strani KZS se je pojavilo obvestilo o sklicu izredne skupščine za 14. 12. 2013
http://www.kinoloska.si/domov/item/300-vabilo-na-izredno-skupščino-kzs
Zraven piše tudi tole:

"Obveščam vas o nezakonitem delovanju NO KZS, ki povzroča nepopravljivo škodo KZS in njenim članicam. Sklic izredne skupščine za 29. 11. je nezakonit, v nasprotju s Statutom KZS in mimo pooblastil NO KZS. Udeležba na nezakoniti skupščini pomeni podporo kršitvi Statuta KZS in sodelovanje pri nezakonitem delovanju skupščine KZS."

Je zgornji tekst pravno mnenje ali le osebno mnenje trenutnega predsednika KZS?

Vsekakor se je za udeležiti tudi zgornje izredne skupščine, vendar ne spreglejmo, da je pred tem, torej 29. 11. 2013 tudi izredna skupščina, kjer bodo lahko delegati članic tudi z glasovanjem kaj povedali, ne samo debatirali.
Torej, najprej na izredno skupščino, ki bo v petek, 29. novembra 2013, ob 18.00 uri v sejni dvorani Občine Ljubljana Vič Rudnik, Trg MDB 7, Ljubljana

Pa še druga zadeva. Že večkrat sem pisala o nesmislih, ki se pojavljajo v raznih tekstih, ki jih producira Kinološka zveza Slovenije. Danes sem objavljala podatke za januarske razstave v Ljubljani in na prijavnici našla tale tekst:

"Vsi razstavljavci, ki so člani KZS, imajo na prijavnino za posameznega psa 5 € popusta! Članstvo izkažejo s kopijo veljavne članske izkaznice, ki jo priložijo prijavi. V kolikor se lastnik kraškega ovčarja ne udeleži razstave ter psa ne odjavi pravočasno, je dolžan poravnati polno prijavnino za svojega prijavljenega psa!"

Ker želim na mojpes.netu potrošnikom zagotoviti korektne informacije, sem organizatorje razstave vprašala za razlago. Upam, da bomo končno razčistili, kdo je član KZS in kdo ima popust ob prijavi na razstavo.
Vsebina maila je na klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,47939.msg929564.html#msg929564).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 13.11.2013 : 10:53:20
Obveščam vse skrivače, da dvojne registracije na mojpes.netu niso dovoljene, izmišljanje imen ter kinološke zgodovine pa je neresno in se za kinološke funkcionarje ne spodobi.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 13.11.2013 : 14:48:59
Tole je odgovor v zvezi z izkaznicami KZS:

Spoštovana,

Vsak član društva ali kluba, ki je včlanjeno v KZS je tudi član Kinološke zveze Slovenije. Zato tudi društva in klubi z naše strani brezplačno prejmejo članske izkaznice in nalepke za svoje člane. S temi izkaznicami osebe lahko izkazujejo svoje članstvo v KZS. Vzorec članske izkaznice iz katere je to razvidno vam pošiljamo v prilogi.  

S kinološkimi pozdravi,
Pisarna KZS


Tole pa je izkaznica:

(http://www.mojpes.net/fotke/clanska_izkaznicaKZS.jpg)

Društvo je sestavljeno iz fizičnih članov (jaz, kdorkoli med vami ...).
Zveza društev je sestavljena iz društev - člani so društva (pravne osebe).
KZS je sestavljena iz kinoloških društev in klubov (iz samih pravnih oseb, fizične osebe med članstvom po Statutu KZS niso predvidene).

Statut KZS (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/pravilniki/Statut_KZS_28_11_web.pdf)
1. člen
(1)     Kinološka zveza Slovenije je zveza kinoloških društev in drugih društev ter njihovih zvez (v nadaljevanju članice), ki se v Republiki Sloveniji združujejo zaradi uresničevanja skupnih interesov in delovanja na področju kinologije.


Lepo prosim, da si v pisarni KZS preberejo Statut KZS.

Če sem članica nekega lokalnega kinološkega društva, to ne pomeni, da sem članica KZS in članica FCI. O tem sem pisala že tukaj (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,47085.msg915962.html#msg915962). Članica sem lahko samo svojega društva ali več društev, lahko pa mi zveza kot članici društva, ki je vključeno v zvezo, ponudi nek popust. Vendar je pri tem potrebno uporabljati ustrezno terminologijo, velja pa tudi tržna, potrošniška in druga zakonodaja. Tole, kar se gredo v pisarni KZS, bo šlo samo do prve pritožbe. Ideja dati popust pri prijavah na razstave slovenskim razstavljavcem, je res odlična in samo za prehvaliti. Ampak kaj, ko bo še ta zaradi neznanja in arogantnosti podrta takoj, ko bo prvi resen prišel mimo.

Javno vprašanje za mag. Blaža Kavčiča, predsednika KZS, ki je objektivno odgovoren tudi za početje pisarne KZS: Se za striktno zakonitost in skladnost z notranjimi predpisi zavzemate samo v tistih primerih, ko vam ustreza, v ostalih pa ne?
- se (menda) zavzemate: primer sklica izredne skupščine s strani NO?
- vam ni mar: primer nemške doge, primer članstva v KZS?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 14.11.2013 : 14:31:09
Pred kakšno uro so društva in klubi dobili v svoje email predale pravno mnenje o sklicu skupščine, ki bo dne 29. novembra 2013 v Ljubljani in spremni dopis Nadzornega odbora KZS, v katerem piše med drugim tudi sledeče:

"Nadzorni odbor KZS obvešča članice KZS, da je sklic izredne skupščine dne 29. 11. 2013 zakonit in pravočasen.

Iz vse dokumentacije, ki je Nadzornemu odboru dosegljiva, je jasno razvidno in dokazljivo, da nepopravljivo škodo KZS in članicam povzroča predsednik KZS mag. Blaž Kavčič.

Spoštovane članice KZS, ne dopustite predsedniku KZS, da vam z zavajanji in prikritimi ustrahovanji prepreči udeležbo na ZAKONITO sklicani izredni skupščini! Z udeležbo in glasovanjem boste uveljavili vaša hotenja in podali prave smernice za etičen in pošten razvoj slovenske kinologije!"


Oba dokumenta:
- Dopis NO: Sklic izredne skupščine KZS - OBVESTILO (http://www.mojpes.net/download/dopisNO14112013.pdf) (.pdf)
- Odvetnica Danila Žorž: Pravno mnenje o zakonitosti sklica izredne skupščine (http://www.mojpes.net/download/mnenjeZorz_2.pdf) (.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , četrtek, 14.11.2013 : 14:39:47
Lovska kinologija LKD-ji(saj večina) je že odločila, da se bodo udeležili skupšine, katero je razpisal NO 29.11.2013. Odločili so se tudi, da Kavčiča nočemo več imeti za predsednika. Njegovo pisanje v zadnjem kinologu je zopet nizkotno in zavajajoče.  Upam, da njegovo ustrahovanje ne bo vplivalo na članice, da pridejo izrazit svoje mnenje na Skupšino 29.11.13
Sedaj je možnost, da se diktatorja rešimo za vedno.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: do-khyi , četrtek, 14.11.2013 : 20:41:12
Tale izpodbijanja, da skupščina ni zakonita in da ni sklicana pravočasno mi pa zveni zelo, zelo znano... kot da sem vse to enkrat, nekje že doživela... Je morda še komu domače?

Brez skrbi , vse je zakonito in povsem po pravilih... po pričakovanjih kajne?

Bo res nekdo kokice prodajal 29.11. pred Občino Ljubljana Vič Rudnik ?  8)





  Za vsako rit palica raste...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , četrtek, 14.11.2013 : 20:43:24
Vprašanja:
Ali je Kavčiču po statutu sploh lahko izglasovana nezaupnica, ne da bi skupščina ob tem izvolila drugega predsednika?
Kdo v tem primeru vodi KZS? Podpredsednik, predvidevam, ampak to lahko počne le omejen čas, potem pa je treba sklicati volitve novega predsednika.
In pa: kaj morebitna izglasovana nezaupnica pomeni za njegov članstv v upravnem odboru in za sam upravni odbor?
:)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 14.11.2013 : 21:27:52
Ali je Kavčiču po statutu sploh lahko izglasovana nezaupnica, ne da bi skupščina ob tem izvolila drugega predsednika?
Kdo v tem primeru vodi KZS? Podpredsednik, predvidevam, ampak to lahko počne le omejen čas, potem pa je treba sklicati volitve novega predsednika.
In pa: kaj morebitna izglasovana nezaupnica pomeni za njegov članstv v upravnem odboru in za sam upravni odbor?

Statut KZS - KLIK (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/pravilniki/Statut_KZS_28_11_web.pdf) - 96. - 99. člen  :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , četrtek, 14.11.2013 : 21:33:07
Hvala! Pa sem brala statut, ampak je to ušlo mojemu pogledu in sem mislila, da je tu pravna luknja.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 15.11.2013 : 10:47:30
Na KZS spletni strani so zadnje čase hiperaktivni. Danes se je pojavilo vabilo na 3. posvet članic KZS - KLIK (http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs), kjer med drugim piše:

Za bolj objektiven in nepristranski prikaz temeljnih gospodarskih, pravnih in gradbenih vprašanj delovanja in problemov KZS bodo na posvetu sodelovali zunanji strokovnjaki za posamezna področja.

Prvo moje vprašanje bi bilo, kdo tole plača? Predvsem bi me zanimal strošek strokovnjaka, ki bo govoril o pravnih vprašanjih. 

Sklop drugih mojih vprašanj pa je vsebinsko enak, kot leta 2011: Čemu zunanji strokovnjaki, ko pa imamo izvoljen Nadzorni odbor? Čemu nakladanje na posvetih, NO pa nima dostopa do dokumentov in podatkov? Čemu razlaganje, namesto predložitve papirjev?
Vse to smo že doživeli pred skupščinami in na eni od skupščin leta 2011. Čas bi bil za nove fore.

Kljub web hiperaktivnosti pa na moja dodatna vprašanja glede podelitve obeh plaket ni 'iz pisarne' KZS nobenih odgovorov. Če ostanem pri:

... Plakete niso sestavni del Pravilnika o odlikovanjih KZS in se posledično ne podeljujejo s sklepi komisije ali Upravnega odbora KZS.
vir http://www.kinoloska.si/domov/item/298-obvestilo-članicam-kzs (http://www.kinoloska.si/domov/item/298-obvestilo-članicam-kzs)

lahko sklepam, da je predsednik KZS samovoljno odločil o podelitvi ter dal izdelati in podelil obe plaketi. Je prekoračil svoja pooblastila?
Zgornje je ena od 'manipulacij' z majhnimi posledicami (psihološkimi za prejemnika, finančnimi - verjetno za KZS ...), ki je bila slučajno razkrita.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: bina , petek, 15.11.2013 : 11:01:35
lahko bi že počasi nehali s tem prepucavanjem in pink-ponkanjem ter vabili na različne posvete (ki jih potem itak prekličejo-predvidevam da zaradi premalo zanimanja) ::) tisti, ki smo v KZS (ker moramo biti), smo tam zato, ker se ukvarjamo s psi, ne pa s takim sr****. in ni mi jasno, zakaj so še enkrat potrdili istega predsednika, če se je nekaj podobnega dogajalo že 2 leti nazaj...

Me pa nekaj zanima: če predsednik trdi, da skupščina 29.11. ni zakonita, a ga potem na njej ne bo?  :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: dextrum , petek, 15.11.2013 : 12:51:12
Tudi sam zaznavam web hiperaktivnosti KZS-ja, to se zgodi vedno takrat, ko je predsednikov stolček ogrožen :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: dextrum , petek, 15.11.2013 : 13:56:03
Ni toliko pomembno kdo je predsednik, bolj pomembno je kako predsednik vodi zvezo. Vodenje KZS-ja pod diktirko  Blaža Kavčiča in njegovih pomočnikov je bilo (še je) diktatorsko z uporabo metod zastrahovanja, zatiranja in korupcije. Mnoge je Blaž Kavčič uspešno zavedel in spravil v zmoto, da so mu zaupali glasove, takrat kadar jih je potreboval. Vendar takšne metode doživijo prej ko slej svoj konec.

Da Blaž Kavčič ni zaupanja vredna oseba, da bi vodila KZS je sedaj že jasno mnogim. Prav tako sem mnenja, da je potrebno zamenjat mnogo oseb, ki imajo funkcijo na KZS. Gre predvsem za (bivše) pomočnike Blaža Kavčiča.

Dokler ne bomo zamenjali ljudi v vodstvu KZS-ja, ki hrepenijo po diktaturi in ki za doseganje svojih ciljev uporabljajo (Kavčičeve) metode zastrahovanja, korupcije tako dolgo se ne bo nič spremenilo. Zato pravim, vseeno je kdo je predsednik, pomembna so njegova dejanja!



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , petek, 15.11.2013 : 15:25:40
Ni toliko pomembno kdo je predsednik, bolj pomembno je kako predsednik vodi zvezo. Vodenje KZS-ja pod diktirko  Blaža Kavčiča in njegovih pomočnikov je bilo (še je) diktatorsko z uporabo metod zastrahovanja, zatiranja in korupcije. Mnoge je Blaž Kavčič uspešno zavedel in spravil v zmoto, da so mu zaupali glasove, takrat kadar jih je potreboval. Vendar takšne metode doživijo prej ko slej svoj konec.

Da Blaž Kavčič ni zaupanja vredna oseba, da bi vodila KZS je sedaj že jasno mnogim. Prav tako sem mnenja, da je potrebno zamenjat mnogo oseb, ki imajo funkcijo na KZS. Gre predvsem za (bivše) pomočnike Blaža Kavčiča.

Dokler ne bomo zamenjali ljudi v vodstvu KZS-ja, ki hrepenijo po diktaturi in ki za doseganje svojih ciljev uporabljajo (Kavčičeve) metode zastrahovanja, korupcije tako dolgo se ne bo nič spremenilo. Zato pravim, vseeno je kdo je predsednik, pomembna so njegova dejanja!


Bravo dextrum, se podpišem.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: alexy , ponedeljek, 18.11.2013 : 16:21:02
Tole je danes objavljeno na spletni strani KZS:

Spoštovani!

Obveščam vas, da je bil na Upravnem odboru KZS v petek, dne 15.11.2013 izveden poskus nezakonitega prevzema vodenja KZS s strani večine članov UO. Kljub nasprotovanju predsednika, kot edinega zakonitega zastopnika KZS, so sprejeli sklepe s katerimi so poskusili med drugim:
- naročiti KZS izplačila nezakonito povzročenih stroškov
- zamenjati poslovno sekretarko Katjo Dermol z Romanom Hoefferletom z nezakonito spremembo pogodbe o zaposlitvi
- prepovedati predsedniku KZS zastopanje KZS in javno komuniciranje

Sklepi so nezakoniti in nični. Prevzema KZS na nezakonit način ne morem dopustiti in sem naročil varovanje prostorov.

NO krši določila zakona in statuta, ker še vedno ni pregledal izkazov poslovanja za leto 2012 in o tem podal poročila, s tem grobo krši zakon in interese KZS. Poleg tega je NO nezakonito objavljal notranje, zaupne informacije v kombinaciji z lažnimi informacijami na komercialnih medijih in s tem povzročil veliko in nepopravljivo škodo KZS. Naročil sem zunanjo revizijo, ki bo uradni pregled poslovanja KZS predstavila na skupščini 14.12.2013.


mag. Blaž Kavčič
predsednik KZS


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Pepsi , ponedeljek, 18.11.2013 : 16:39:06
 :'[ :'[


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 18.11.2013 : 17:49:55
Pepsi, škoda glave >3 hu:g
Šli so politiku kazat mišice in dobili, kar so iskali.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: white rose , ponedeljek, 18.11.2013 : 18:52:53
Jaz se samo sprašujem,  če se zavedajo, koliko denarja so že in ga še bodo porabili za expertizem, odvetnike, pravna mnenja, revizije, varovanje prostorov in ostala obračunavanja med seboj, katera nimajo NOBENE veze s psi, ampak samo z oblastjo in pridobitništvom. 

Definitivno kdorkoli bo že prevzel KZS, bo moral najprej poravnati vse te stroške.

p.s. medtem Slovenski klub za ovčarske pasme nima niti za članarino KZS-ju, niti za pregrešno drage vzrejne preglede (najemnine, strokovno delo, kilometrine sodnikom...itd)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 19.11.2013 : 17:44:49
Tole je danes objavljeno na spletni strani KZS:

Spoštovani!

Obveščam vas, da je bil na Upravnem odboru KZS v petek, dne 15.11.2013 izveden poskus nezakonitega prevzema vodenja KZS s strani večine članov UO. Kljub nasprotovanju predsednika, kot edinega zakonitega zastopnika KZS, so sprejeli sklepe s katerimi so poskusili med drugim:
- naročiti KZS izplačila nezakonito povzročenih stroškov
- zamenjati poslovno sekretarko Katjo Dermol z Romanom Hoefferletom z nezakonito spremembo pogodbe o zaposlitvi
- prepovedati predsedniku KZS zastopanje KZS in javno komuniciranje

Sklepi so nezakoniti in nični. Prevzema KZS na nezakonit način ne morem dopustiti in sem naročil varovanje prostorov.

NO krši določila zakona in statuta, ker še vedno ni pregledal izkazov poslovanja za leto 2012 in o tem podal poročila, s tem grobo krši zakon in interese KZS. Poleg tega je NO nezakonito objavljal notranje, zaupne informacije v kombinaciji z lažnimi informacijami na komercialnih medijih in s tem povzročil veliko in nepopravljivo škodo KZS. Naročil sem zunanjo revizijo, ki bo uradni pregled poslovanja KZS predstavila na skupščini 14.12.2013.


mag. Blaž Kavčič
predsednik KZS

Na zgornje Kavčičevo pisanje Nadzorni odbor odgovarja med drugim tudi tole:

"Navedbe in dejanja predsednika KZS mag. Blaža Kavčiča dajejo še »slepim in gluhim« jasno vedeti, da je KZS za njega samo njegov »ciljni vrtiček« preko katerega želi za vsako ceno doseči končni cilj - privatizacijo KZS! Kot lahko preberemo, bo za dosego tega cilja uporabil celo varnostnike, ki bodo po vsej verjetnosti dovolili vstop samo »izbrancem« mag. Blaža Kavčiča. In vse to plačujejo članice KZS!

Zaradi zaščite interesa KZS in zaradi preprečitve morebitnega nadaljnjega oškodovanja KZS bo Nadzorni odbor vso zadevo predal organom za odkrivanje kaznivih dejanj in protikorupcijski komisiji.


Spoštovane članice, ponovno vas POZIVAMO, da se udeležite IZREDNE SKUPŠČINE, ki bo 29. NOVEMBRA 2013 ob 18.00 uri v dvorani Občine Vič-Rudnik in s svojim glasom preprečite privatizacijo KZS in propad tistega kar ste/smo v mnogih generacijah ustvarili za napredek kinologije.

NI NAM VSEENO KAJ SE BO ZGODILO!"


Celoten Odgovor predsedniku KZS na dopis - obvestilo z dne 18. 11. 2013 - KLIK (http://www.mojpes.net/download/dopisNO19112013a.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 19.11.2013 : 17:50:00
Priznam, da je tole že preseglo prav vse meje razuma.

Srčno upam, da intenzivno razmišljate o svojih vlogah zdaj vsi, ki ste predsedniku 'držali štango' (magari samo potiho) leta 2011 - KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.0.html) (preberite vse večkrat, če je potrebno), pa da se vsi takratni funkcionarski in drugi aktivisti fejst s pepelom posipate in iščete luknje, kamor se boste iz kinologije umaknili za naslednjih nekaj let. Zgodovina se namreč ponavlja, za kar ste nekateri še posebej zaslužni. Kot takrat - papirjev spet ni na spregled in NO nima dostopa do ničesar (se spomnite Štermana in kaj mu je bilo storjeno?), varnostniki se za naš denar šetajo okrog in nas varujejo pred nami samimi (spomnite se skupščine 2011), strokovnjake za bluzenje najemamo in plačujemo (upam, da jih ne bo šel 22. 11. res kdo poslušat; 2011 smo poslušali brezpredmetno revizijsko poročilo) ...

Na KZS strani (http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs) se je med drugim pojavilo dopolnilo k vabilu na ta posvet, v njem pa imena 'sodelujočih':

"Goran Forbici, direktor CNVOS, Zavoda Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij
Kinološka zveza Slovenije kot članica CNVOS, uspehi dosedanjega sodelovanja in izzivi povečevanja vloge nevladnega sektorja v odnosu do države in do privatnega sektorja
mag. Blaž Kavčič, predsednik KZS
Predstavitev stanja v slovenski kinologiji, kratkoročni problemi, dolgoročni izzivi
Anka Kozamernik, odvetniška družba Csipö in Kozamernik
Pravna stališča v zvezi z aktualnimi zapleti pri delovanju KZS
Nina Remiaš, MGS PLUS d.o.o., gradbeni nadzor
Poročilo zunanjega nadzornika o pripravi in izvedbi obnove nepremičnin KZS v Zapogah"

vir http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs (http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs)

white rose, žal o psih in kinologiji ne bo nič.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: pridna , torek, 19.11.2013 : 19:22:14
Jana, meni vsi linki skočijo na "error 404"  :(


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 19.11.2013 : 19:27:28
Hm, meni vsi delajo. Če grem po vrsti na tejle (zadnji) strani te teme, so linki sledeči:

- http://www.mojpes.net/download/dopisNO19112013a.pdf
- http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs (http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs) (2x)
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.0.html



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: pridna , torek, 19.11.2013 : 19:33:58
Saj vem, da moja histerija, ko tole berem, čisto nič ne pomaga pri odpiranju linkov, ampak zdaj mi nagaja samo še od kzs-ja:



[slika je izbrisana]


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 19.11.2013 : 19:40:52
Hehe, pridna, od histerije te lahko glava začne bolet, od KZS ti bo pa slabo :)

Poskusi takole: http://www.kinoloska.si (http://www.kinoloska.si), potem pa imaš kar na prvi strani novico 'VABILO NA 3. POSVET ČLANIC KZS', z dne 'Petek, 15 November 2013 06:19'


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Uma , torek, 19.11.2013 : 21:45:16
O moj bog...ko človek misli da je zadeva na dnu pade vse še eno nadstropje nižje :-/


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 20.11.2013 : 00:36:42
Vzemite si čas in preberite Odprto pismo članicam KZS - KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2181), ki ga piše Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije (DLVKOS), poleg tega pa preberite tudi vso spremno dokumentacijo. Po branju bo marsikomu bolj jasno, kako trenutno deluje KZS.  

Vsi se zavedajmo, da je kadarkoli lahko namesto DLVKOS katerakoli članica KZS ali celo posameznik. KZS se "tlači" v skupščine svojih članic, v upravne postopke, pritožuje se vse vprek, izključuje ... Kje je stroka? Kje so psi? Po prebranem si odgovorite sami.

- DLVKOS piše Odprto pismo članicam KZS (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2181)
- Priloga 1: Sklep Komisije za strokovna vprašanja KZS o prenosu vzrejne komisije na "državno" komisijo KZS (http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga1.pdf) .pdf
- Priloga 2: Pritožba UO DLVKOS na sklep UO KZS (http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga2.pdf) .pdf
- Priloga 3: Dokument/pismo mag. Blaž Kavčič (http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga3.jpg) .jpg
- Priloga 4: Odločba Ministrstva za notranje zadeve o ugotovitvi, da nismo naredili nobene napake pri izvedbi skupščine junija 2012 (http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga4.pdf) .pdf
- Priloga 5: Dopis mag. Kavčiča na odločbo Ministrstva (http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga5.pdf) .pdf
- Priloga 6: Sklep komisije za prireditve KZS o prepovedi izvajanja specialke (http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga6.pdf) .pdf

Še enkrat sami razmislite, kakšna je pri tem vloga KZS-jevih pravnih in drugih svetovalcev ..., in kako s takimi postopanji predstavniki KZS predstavljajo nas izven KZS.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 20.11.2013 : 10:49:17
Tole je danes objavljeno na spletni strani KZS:

Spoštovani!

Obveščam vas, da je bil na Upravnem odboru KZS v petek, dne 15.11.2013 izveden poskus nezakonitega prevzema vodenja KZS s strani večine članov UO. Kljub nasprotovanju predsednika, kot edinega zakonitega zastopnika KZS, so sprejeli sklepe s katerimi so poskusili med drugim:
- naročiti KZS izplačila nezakonito povzročenih stroškov
- zamenjati poslovno sekretarko Katjo Dermol z Romanom Hoefferletom z nezakonito spremembo pogodbe o zaposlitvi
- prepovedati predsedniku KZS zastopanje KZS in javno komuniciranje

Sklepi so nezakoniti in nični. Prevzema KZS na nezakonit način ne morem dopustiti in sem naročil varovanje prostorov.

NO krši določila zakona in statuta, ker še vedno ni pregledal izkazov poslovanja za leto 2012 in o tem podal poročila, s tem grobo krši zakon in interese KZS. Poleg tega je NO nezakonito objavljal notranje, zaupne informacije v kombinaciji z lažnimi informacijami na komercialnih medijih in s tem povzročil veliko in nepopravljivo škodo KZS. Naročil sem zunanjo revizijo, ki bo uradni pregled poslovanja KZS predstavila na skupščini 14.12.2013.


mag. Blaž Kavčič
predsednik KZS

Na zgornje se odziva tudi Upravni odbor KZS. Članicam je poslal sledeče:

Subject: TRENUTNE RAZMERE NA KZS

Spoštovane članice!

Člani UO KZS se zavedamo, da v zadnjem času dobivate veliko informacij o razmerah na KZS. Predsednik v svojih obvestilih pogosto objavlja pol resnice ali neresnice o dogodkih, ki so se zgodili. Takšno neresnično in zavajajoče obvestilo je objavil tudi na internetni strani KZS z naslovom  “Obvestilo članicam in organom KZS”, dne 18.11.2013, s seje UO in NO KZS, ki je bila 15.11.2013. Na seji je bil med drugimi sprejet tudi sklep, da se zapisnik te seje objavi na internetni strani KZS, da boste članice obveščene o sklepih sestanka. Glede na njegovo maniro, pa je namesto zapisnika objavil zgoraj navedeno obvestilo z zastraševanjem z varnostniki v prostorih KZS. Ker želimo, da ste o sklepih seje obveščeni, vam v priponki pošiljamo sprejete sklepe seje.

S spoštovanjem in lep pozdrav!

V imenu članov UO KZS
poslal: Jožef Verčko


JE PREDSEDNIK BLAŽ KAVČIČ KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE?

Še ni dolgo nazaj, ko je predsednik KZS Blaž Kavčič prepričeval vas članice, da mora zaradi nepripravljenosti sodelovanja članov UO KZS sam sprejemati pomembne odločitve. To je bila zopet ena izmed neresnic, saj predsednik po sestanku 10.9.2013 ni nikoli poskušal navezati stikov s člani UO KZS, ne po telefonu in ne preko e-pošte, kot smo običajno komunicirali. Predsedniku je odgovarjalo, da je lahko sam sprejemal pomembne odločitve, kot so: podpis aneksa k pogodbi z odvetnico, sklic posveta na gospodarskem razstavišču, onemogočanje dela NO KZS itd. Prav iz tega razloga smo člani UO KZS zahtevali od predsednika, da skliče sestanek UO KZS. Predsednik je v petek, 15.11.2013 ob 16.00 uri sklical sestanek UO in NO KZS v prostorih KZS v Zapogah.
Sestanka so se udeležili vsi (9) člani UO KZS in vsi člani NO KZS iz razloga, da se s predsednikom dogovorijo glede očitkov na račun članov UO KZS ter da razjasnijo:
- preprečitev, da bi pisarna KZS dala UO KZS naslove, znamke, kuverte in drugo logistično pomoč za obveščanje članic o aktualnih razmerah na KZS, kar je kršitev 41. člena Statuta KZS, ki kot pristojnosti UO KZS določa, da UO KZS obvešča članice KZS in zainteresirano javnost o delovanju KZS;
- sklep o prerazporeditvi poslovnega sekretarja KZS brez sklepa od UO KZS, kar je kršitev 41. člena Statuta KZS, ki kot pristojnosti UO KZS določa, da UO KZS imenuje poslovnega sekretarja KZS;
- brez sklepa UO KZS je podelil več priznanj, sklenil aneks k pogodbi z odvetnico;
- na portalu KZS objavljal obvestila, s katerimi grozi članicam KZS;
- pisal neresnice o članih UO KZS in NO KZS itd.

Predsednik je v svojem slogu, poniglavo z leporečjem zagovarjal svoje sklepe in dejanja v smislu, da je edini pristojen za sprejem vseh zgoraj sprejetih sklepov in dejanj ter prikazoval, kljub odločnemu zavračanju članov UO KZS, da UO KZS dejansko nima nobene pristojnosti. Zaradi samovolje in hudih kršitev Statuta KZS od predsednika KZS v zadnjem obdobju, so člani UO KZS predlagali in sprejeli naslednje sklepe:
- da v pisarni KZS prepreči samovoljo predsednika, je bil za v.d. poslovnega sekretarja predlagan Roman Heofferle, ki bo to funkcijo opravljal v prehodnem obdobju do glasovanja o nezaupnici predsedniku KZS in v primeru izglasovane nezaupnice predsedniku KZS do izvedbe volitev za predsednika KZS. Za svoje delo ne bo prejemal plačila, povrnjeni mu bodo le materialni stroški. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 glasom proti;
- ker je predsednik KZS brez sklepa UO KZS podpisal aneks k pogodbi z odvetnico, je bil predlagan sklep, da se aneks k pogodbi prekliče. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 glasom proti;
- ker predsednik sklicuje brez sklepa UO KZS posvete s članicami je UO sprejel sklep, da stroške najema prostorov in druge stroške ne plača KZS. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 glasom proti;
- na portalu KZS je grožnja članicam, ki se bodo udeležile izredne skupščine 29.11.2013. UO KZS je sprejel sklep, da se omenjena grožnja umakne z internetne strani KZS. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 glasom proti;
- predlagali smo revizijo zunanje revizijske hiše in sklep, da revizijo poslovanja opravi revizijska hiša, ki jo bo izbral NO KZS. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 glasom proti;
- UO KZS je predsedniku naročil, da omogoči NO KZS pregled poslovanja KZS. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 glasom proti;
- glede na to, da je predsednik onemogočil, da bi materialna sredstva in podatke o članicah KZS za sklic skupščine NO KZS dobil v pisarni KZS, je bil predlagan sklep, da se NO KZS povrnejo materialni stroški. Sklep je bil sprejet z 7 glasovi za in 3 glasom proti.

To so sklepi, ki jih je sprejel UO KZS, da bi preprečil nadaljnjo škodo KZS zaradi nerazumnih dejanj predsednika KZS in vzpostavili normalno delo pisarne KZS. Z nekaterimi sklepi se je predsednik celo strinjal, kot je na primer ta, da se NO KZS povrnejo stroški, za sklic izredne skupščine KZS. V razgovoru je predlagal kompromis, da se prekličeta obe izredni skupščini in ko bo imel NO KZS izdelano poročilo, bi skupaj sklicali skupščino KZS, s čemer pa se nismo strinjali.

Na koncu sestanka smo se dogovorili, da bo predsednik naslednji teden sklical nov sestanek, da se dogovorimo glede zaostalih nerešenih problemov.

Rezultat peturnega sestanka je obvestilo predsednika na internetni strani KZS, v katerem:
- obvešča članice, da je bil na Upravnem odboru KZS v petek, dne 15.11.2013 izveden poskus nezakonitega prevzema vodenja KZS s strani večine članov UO kljub nasprotovanju predsednika, kot edinega zakonitega zastopnika KZS,
- izkrivljena informacija o sestanku UO KZS ter NO KZS in
- obvestilo, da je naročil varovanje objektov.

Iz vseh dejanj in tudi iz tega obvestila izhaja, da predsednik KZS še sedaj ni dojel, da je eden izmed član UO KZS z dodatnimi pooblastili, ki mu jih opredeljuje Statut KZS kot predsedniku. Izjavlja in dela tako, kot da je »Kinološka zveza Slovenije, to sem jaz (predsednik KZS)« in da ostalih voljenih organov KZS ne potrebuje.

Predsednik KZS še zagotovo ni dojel, da že nekaj časa živimo v demokraciji, da je strahovladje, samovolja že preteklost in da ima laž kratke noge, kot pravi naš slovenski pregovor. Z lažmi brez dokazov obtožuje UO KZS, da želi prevzeti KZS, dejansko pa je sam predsednik v zadnjih dveh mesecih v celoti prevzel KZS tako, da sam odloča o izdatkih KZS; predlaga nove davke, sprejema pomembne odločitve, kot je aneks k pogodbi z odvetnico, nepotrebno varovanje objekta KZS, najem prostorov za posvete s članicami, potni stroški, samovoljna izbira revizijske hiše itd, in sprejema ukrepe, da bi ostal predsednik KZS, s tem pa povečuje izdatke KZS.

Spoštovane članice, glede na navade predsednika KZS boste v tem obdobju pred izredno skupščino zagotovo dobile od predsednika KZS še več obvestil, klicev in tudi groženj. Člani UO KZS vam predlagamo, da ne nasedajte leporečjem in grožnjam predsednika KZS in se udeležite izredne skupščine KZS 29.11.2013, povejte svoje mnenje ter oddajte svoj glas. Zavedati se moramo, več ko nas bo, lažje bomo uresničili svojo željo, da v kinologiji ne bo več groženj, izsiljevanj, potikanj, maščevanj, izločanj in drugih »nizkotnih« dejanj.

S spoštovanjem!
Člani UO KZS


- JE PREDSEDNIK BLAŽ KAVČIČ KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE? - KLIK (http://www.mojpes.net/download/UO18112013.pdf) (.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: do-khyi , sreda, 20.11.2013 : 21:52:06

Si je tole spodnjo pritožbo DLVKOS (o odvzemu vzrejne komisije) z dne 13.3. 2012, sploh kdo iz UO KZS prebral? Resnično me zanima!

http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga2.pdf



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: do-khyi , sreda, 20.11.2013 : 22:13:53

Če se vam ni dalo brat dokumentov v primeru DLVKOS : KZS vam lahko na kratko povem da je KZS v tem primeru ustvarila dobrih 2.500 evrčkov stroškov.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: do-khyi , sreda, 20.11.2013 : 22:22:42

Tale luškana spodnja povezavica , pa bo zanimiva za vse članice KZS, ker nikoli ne veš kdaj kaj narobe narediš in te že imajo pripravljene za odstrel. Morda bo komu razjsanila dejstvo, da pač KZS ne more odločati in vplivati na vse, kar se v društvih dogaja, odloča itd:

http://www.mojpes.net/download/dlvkos2013_priloga4.pdf


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , četrtek, 21.11.2013 : 09:37:14

O moj bog...ko človek misli da je zadeva na dnu pade vse še eno nadstropje nižje :-/

se ne bi mogla bolj strinjat .... ampak se bojim, da je teh nadstropij še kar nekaj in da drug teden ne bo vsega konec .... da se bo najhujše šele začelo ....  :( :(


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , četrtek, 21.11.2013 : 09:42:40
Kaj pa če biti huje? Če se bo delalo vse po zakonu, se Kavčič lahko pritožuje v nedogled. Samo razlika bo, da bo sam plačeval odvetnike iz svojega žepa. ;D


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: do-khyi , četrtek, 21.11.2013 : 12:53:40
Ali disciplinska komisija tudi kaj sodeluje pri celotni zadevi KZS? Nisem nikjer zasledila. Ker stvar je popolnoma zrela, da bi lahko.

http://www.kinoloska.si/disciplinska-komisija


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , petek, 22.11.2013 : 17:18:23
V disciplinski komisiji je Kavčičev zet Friškovec in se vam zdi, da bi lahko ukrepal proti Kavčiču???????


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , petek, 22.11.2013 : 21:10:44
Mogoče kdo ve, kaj se je danes dogajalo na sestanku in koliko je bilo udeležencev,  katerega je sklical Kavčič?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 23.11.2013 : 10:53:48
Se pridružujem vprašanjem o tem, kaj počnejo razne komisije?

Poleg disciplinske tudi statutarna? Na statutarne nepravilnosti ne opozori članic. Marca voljeni člani v Statutarno komisijo so: dr. Dušan Štrus, Sabina Heric, Darko Korošec, Iztok Krumpak in Davor Marijanovič. Mogoče intenzivno pripravljajo nov, za članice, novejši, boljši in ustreznejši statut, ali samo čakajo, da KZS, njenega trenutnega predsednika in ostale 'napad mine'? Vedo, kakšne statutarne 'napake' se dogajajo? Se sploh ukvarjajo s tem?

s.holms, ko se bomo začeli mi obnašati odgovorno, se bodo tako morali začeti obnašati tudi voljeni ali drugače nastavljeni člani raznih komisij, ne glede na družinske vezi ali 'strankarsko' pripadnost. Glede na to, da v disciplinski komisiji ni samo Friškovec (voljeni člani so: Marjan Zupanič, Jože Bola, Sašo Ferenčič, Ožbalt Fajmut in Simon Friškovec), je na mestu kvečjemu pripomba, kaj počne cela disciplinska komisija. Friškovec je samo en glas od petih. Pravzaprav, kaj so počeli do sedaj vsi, ki so vedeli za nepravilnosti, pa niso ukrepali?

Po drugih komisijah ni prav nič drugače. Recimo, v KSV ni samo ga. Kavčičeva ..., ampak: Roman Hoefferle, Marija Kavčič, Željka Fon Zidar, Bojan Deberšek, Jože Štebih, Tomaž Burazer in Andreja Strajnar kot vodja rodovne knjige. Kako izgledajo sestanki in 'sestanki' na KSV ...? Kje je PSD? Vsi ne čakajo tiho, ampak ... eni so čisto tiho in pri miru, drugi pa so (pre)hiper aktivni 8).
Stroka? :-\

Kdo vse je v Komisiji za izobraževanje in izpite, sploh ni nikjer navedeno, vemo pa, da tam ni samo Jože Vidic ... Je tam vse prav? Hm ... Stroka? Hm ... :-\

Lahko vsak sam nadaljuje in si dela svoj seznam oseb (seveda moramo vključiti tudi tista imena iz obdobja 2009-2013), ki so tako ali drugače (eni samo z vegetiranjem, drugi s pretirano hiperaktivnostjo) pripomogli k situaciji, v kateri trenutno smo.

Nikoli ne bom pozabila zdaj že pokojnega Rotnerja, ki je na eni od skupščin rekel nekako takole: "Kot nadzornik nisem vedel, da je kaj narobe, ker sem kinolog in ne ekonomist." Za odločiti se, ali se bomo o pravilnostih ali nepravilnostih poučili, in potem po pošteni lastni presoji reagirali, ne potrebujemo nobene šole. Čut za odgovornost v človeku je ali pa ga ni. S sprejemom neke funkcije se sprejme tudi odgovornost. Ocenjevanje odgovornosti kreatorjev in statistov v tej zmešnjavi, je v rokah članov članic. Petkova izredna skupščina je samo en korak. Najpomembnejše bodo odločitve v prihodnje, spomladi, med volilno kampanijo in na volilni skupščini. Smo se sposobni začeti odgovorno obnašati najprej mi sami?

Terierček, firbčnost ni lepa čednost :P ;D
Po neuradnih podatkih je bil včeraj prisoten predsedniški krog z varnostniki, 'predavatelji' in predsedniki 10+ članic.

Iz takegale posveta se pač ne more kaj pomembnega izcimiti. Sem mnenja, da bi si moralo vodstvo KZS namesto raznih komunikatorjev, piarovcev in drugih 'strokovnjakov o sodelovanju', priskrbeti sposobnega stratega in taktika, če bi resno nameravalo prepričati članice, da so terna, ki ji je nujno treba pustiti delati do konca mandata. Razen, če je nepravilnosti iz preteklosti toliko, da jih niti strategi in taktiki ne morejo več rešiti ...?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , sobota, 23.11.2013 : 12:01:14

Nikoli ne bom pozabila zdaj že pokojnega Rotnerja, ki je na eni od skupščin rekel nekako takole: "Kot nadzornik nisem vedel, da je kaj narobe, ker sem kinolog in ne ekonomist."

Kako prosim?
Pa ne, da še vedno ljudje tak razmišljajo? Če sprejmeš funkcijo nadzornika, postaneš ODGOVOREN za vse finančne nepravilnosti, ki si jih požegnal. Ali pa ne sprejmeš te funkcije, če nisi sposoben.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 23.11.2013 : 14:43:34
[...]
Naslednja tocka na dnevnem redu je bila postavitev vprasanja nezaupnice nadzornemu odboru KZS. Za govornico je prisel Angel Vidmar, ki je govoril, kaj vse je nadzorni odbor (predsednik je Rajko Rotner) vedel, pa ni ukrepal.
[...]
Po Vidmarju je govoril Rajko Rotner, ki je povedal, da je pred njim NO vodil Zidar in da naj bi se nepravilnosti dogajale ze tedaj, ter da je upravni odbor na majski seji, ko je Vidmar pokazal na nepravilnosti, sklenil resiti zadeve interno, vendar je Vidmar kljub temu oddal prijavo na Policijo. Rotner je povedal se, da ni financnik, da je gledal dokumente, ki so mu jih pokazale usluzbenke in da ni deloval zlonamerno ter da se opravicuje, ce je clane razocaral.
[...]

Zgornje je iz mojega povzetka o dogajanju na Izredni skupščini KZS, ki je bila 19. novembra 2008.
Tema je sicer dostopna članom v rubriki zveza, društva, klubi (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,24877.0.html).

Za kakšnega opazovalca so lahko razmere precej zapletene, pa v resnici sploh niso ::).
jst in jaz sva očitno na skupni valovni dolžini z veljavnim Statutom KZS, kar se tiče nalog in odgovornosti članov nadzornih organov, žal pa so valovne dolžine nekaterih drugih čisto drugačne. Po Statutu KZS so KZS nadzorniki dolžni skrbet za zakonitost in smotrnost poslovanja vseh organov KZS, kar je najbrž nemogoče početi, če imaš na voljo samo neuradne ustne izjave kinologov in 'kinologov' ter bilance. Prepričana sem, da za odgovorno opravljanje svoje naloge rabiš papirje.
Prosto po predsedniku 2009-2013: 'nadzorniki lahko gledajo samo v bilance'.

Leta 2008 so nadzorniki smeli, žal pa niso znali. V letih 2010-2013 pa nadzorniki ne smejo, ne glede na to, ali znajo ali ne.

Predsednik leta 2011 za leto 2010 (leto 'debele KZS krave' EDS Celje :P) ni dovolil vpogleda v dokumente, na kar sta 'odletela' dva nadzornika (Šterman in Vidmar), ki sta v papirje kot nadzornika hotela špegat, nista pa za svoje špeganje hotela podpisat izjave o kazenski odgovornosti (hm, kako bi pa potem poročala delegatom na skupščini?). V ta 'odlet' so, po naročeni in (verjetno) plačani zunanji (izbrani ;)) reviziji, z vso vnemo in intenzivnostjo pripomogli prejšnji (oz. nekateri tudi sedanji) člani OU (tudi zato sem zgoraj napisala 'odletela' in ne odstopila). Tretji član takratnega NO (hm, to je sedanji predsednik NO Grah) je kasneje z enim od (tudi) sedanjih (Goričan) in enim drugim (Žvanut) nadzornikom s pozitivnim poročilom enostavno pokril leto 2010 (spomnimo se znamenitega stavka o 'ne-odgovornosti' vodstva KZS za nazaj, ki ga je NO zapisal v Poročilo NO KZS za leto 2010).

Videti predsednik deluje v valovih ;), saj očitno (spet) ne dovoli vpogleda v dokumente, tokrat za leto 2012 in 2013. Zakaj pa zdaj? Je mogoče treba pred zlimi silami iz vesolja skriti kakšen detajl iz nepremičninskih zgodb?).
Da se je tokrat 'malo bolj zapletlo', zdaj ni več dvoma.

Aja, ko ravno govorimo o nadzornikih in nadzoru - a se iz leta 2011 še spomnite KZS-jevega komunikatorja (klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg806632.html#msg806632))? In njegove vloge v zvezi z odstopljenimi nadzorniki, skupščinami 2011 in poročilom za leto 2010? No, hm ..., očitno namerava postati eden od naših bodočih nadzornikov v gospodarskih družbah (klik (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152021441341041&set=a.91827786040.113115.729086040&type=1)). Ne znam si predstavljati, da bi še kje tako deloval, kot je (aktivno) na KZS (klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg828401.html#msg828401) in klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg828443.html#msg828443)). Če se prav spomnim, je bil on na skupščinah 2011 tudi fotograf? Predvidevam, da je delo '(napol)tajnega agenta' opravil več kot odlično in so imeli mnogo uporabnih materialov za 'uspešno špijoniranje', kdo je v napačnem trenutku držal roko gor ali dol. 8)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 23.11.2013 : 16:07:27
Na KZS spletni strani je 'poročilo' o včerajšnjem posvetu, z naslovom RAZKRITJA NA 3. POSVETU ČLANIC KZS - klik (http://www.kinoloska.si/domov/item/304-razkritja-na-3-posvetu-članic-kzs)

Izpostavljam citat:
Transparenten prikaz dokazljivih nepravilnosti priča o tem, da so trditve skupine članov UO KZS in NO KZS v veliki večini konstrukt laži oziroma so trditve vzete iz konteksta, medtem ko so za resnične probleme krivi prav tisti, ki danes s prstom kažejo na predsednika. Slabo vodenje investicije, svetovno prvenstvo FMBB in izpostavljen problem upadanja števila lovskih psov so trije ključni problemi, ki razkrivajo tudi ključne akterje, nasprotnike prizadevanj predsednika.
vir http://www.kinoloska.si/domov/item/304-razkritja-na-3-posvetu-članic-kzs (http://www.kinoloska.si/domov/item/304-razkritja-na-3-posvetu-članic-kzs)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , sobota, 23.11.2013 : 23:53:17
Jana, jaz statuta KZS ne poznam pol tako dobro kot ti. Ampak se mi pa zdi jasno, kaj je funkcija nadzornikov v podjetjih in društvih. Za nadzornike v nekem podjetju, ki se ukvarja na primer s keramiko, ni pomembno to, ali znajo izdelati krožnik, ker upravljanje podjetja in nakup strojev za izdelovanje izdelkov ni njihova pristojnost. Njihova pristojnost pa je nadzor, ali uprava deluje v skladu z zakonom, notranjimi akti in cilji podjetja.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , nedelja, 24.11.2013 : 10:33:29
s.holms
novinec
*
Offline Offline

Sporočil: 15


WWW
   
Re: KZS - volitve 2013
« Odgovor #159 : sobota, 02.11.2013 : 12:46:07 »
In prišlo je novo gradivo in nova skupščina  Tongue Solata, solata,solata samo temu Korošcu Racu od nemških dog vsa čast, je edini, ki je argumentiral in že kar nekaj časa opozarjal na problematiko nem. dog  Angry Zgodilo se je nič Cheesy
Očitki NO KZS se zdijo utemeljeni če ne poznaš ozadja a to je vse ena velika igra  Undecided
Dobro je napisal sedanji predsednik Kavčič, da niso do zadnje seje zaznali nepravilnosti, je res, da mu je slavospeve pel Grah, je res, da ga je Česnik še na zadnji skupščini povzdigoval v višave, je res, da so mu dali svoj blagoslov in potrdili pripadnost, je res, da je njegovo vodenje in sla po moči vedno enaka - je, vse je res in to vemo vsi, ki ga poznamo, zato SPOŠTOVANI UO in NO KZS ne nas imet za bedake in konje  Angry Če se res misli pošteno naj se vsi sedanji člani obeh odborov odpovedo svojim funkcijam in naj dovolijo, da KZS vodi nova kinološka generacija  Smiley Če se to zgodi bodo pošteni kinologi začeli verjeti v pošteno in pravično kinologijo  Undecided
Oooooooo to bo verjetno misija nemogoče, saj se že novi kandidat za predsednika aktivno pripravlja in lobira  Cool
S. Holms vas pravočasno obvesti o vsem, tudi o tem kaj se govori na 4 oči - zidovi imajo ušesa  Cool

No , tole na kratko povzeto upam da bo kdo povedal na izredni skupščini in da ne bomo spet vsi čučali ko kure in čakali kdo bo prišel na oblast , da lahko spet kimamo naprej in čez 5 let spet že ta nevemkaterič ugotavljamo kdo vse nas je pokradel in maltretiral zadnjih 5 let. Ali pa pač to kot narod potrebujemo :-)
Jana kar se tiče leta 2008 in nadzornega sveta ki bi moral ukrepati pa ni imel znanja. Pokojnega rotnerja sem poznal in vem za cel spisek pridobitniških mahinacij ki jih je opravljal na račun lastnikov psov vse svoj kinološko delovanje. Tako da kljub temu da o pokojniku vse najlepše kategorično zavračam mnenje da kaj ni vedel. Mogoče celo bolje od marsikoga ki danes sedi tam :-(


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 24.11.2013 : 10:38:17
Prejeto za objavo:

----------------------------------

DÉJÀ VU

Daljnega leta 1550 je Primož Trubar v sicer religioznem tekstu zapisal znamenito besedno skovanko »stati inu obstati«. Dandanes je njen pomen simboličen poziv k pokončnosti, srčnosti, ponosu, ...
Ravnanja predsednika KZS pa so znameniti, pozitivno naravnani besedni skovanki  vdihnila drugačen, manj simpatično obarvan  pomen. Oklepati se položaja za vsako ceno, »stati inu obstati« ... ne glede na pravila, ne glede na demokracijo, ne glede na človeško dostojanstvo, ...

Vsi, ki se niso ob preteklih ravnanjih predsednika KZS vsaj zdrznili ob prvih znakih hudih deviacij, si zdaj morajo vzeti čas za resen razmislek. Resen razmislek o vložkih, ki botrujejo takemu početju. Vložki so namreč očitno zelo visoki.
Kaj se je dogajalo v zadnjih letih in kaj naj bi se dogajalo v prihodnje, da predsednik KZS s tako ihto brani svoj položaj? Česa članice KZS ne smejo vedeti, česa članice KZS skozi oči NO KZS ne smejo videti? Zaradi česa je »življenjskega pomena«:
- članicam KZS preprečevati njihovo temeljno statutarno pravico (in dolžnost), da se na skupščini izrečejo o uspešnosti in primernosti dela predsednika KZS (institut zaupnice/nezaupnice je ja eno od orodij demokracije)
- NO KZS preprečevati njegovo temeljno statutarno dolžnost (in pravico), da v imenu in po pooblastilu članic KZS pregleda poslovanje KZS
- opletati s tiščanjem izjave o zaupnosti pod kazensko in materialno odgovornostjo nadzornikom KZS pod nos
- manipulirati kinološko in drugo javnost  z nadomeščanjem poročila NO KZS z (naročeno, komercialno) zunanjo revizijo in drugimi (prav tako naročenimi) »ekspertnimi« mnenji
- izogibati se skupščini (redni, izredni)
- intenzivno »obdelovati« članice KZS s »posebnimi prijemi«
- najemati varnostno službo za varovanje sedeža KZS

Déjà vu. Kdaj že? Kdaj že je tudi bilo »življenjskega pomena«:
- da se članice KZS niti slučajno ne bi izrekale o uspešnosti in primernosti dela predsednika KZS
- da NO KZS niti slučajno ne bi brskal po poslovni dokumentaciji KZS
- da bi morali člani NO KZS pred vpogledom v dokumentacijo KZS podpisati izjave o zaupnosti pod kazensko in materialno odgovornostjo
- da bi zunanja (naročena, da ne bo pomote) revizija nadomestila poročilo NO KZS
- da bi se na vsak način »spravilo pod streho« neobstoječe (!) poročilo NO KZS (poizkus glasovanja o neobstoječem poročilu na skupščini, nadomeščanja poročila NO KZS s poročilom zunanje revizije, razglašanje sprejetja neobstoječega poročila v uradnem glasilu KZS)
In še, kdaj že:
- so skupščino KZS varovali varnostniki (koga že, članice KZS pred njimi samimi?)
- so se tako ali drugače intenzivno »obdelovale« članice KZS (pa pustimo na strani umazane podrobnosti)
- je »morala« skupščina potekati po neizglasovanem dnevnem redu, se je glasovalo z dvema kartončkoma, se je izide glasovanj ugotavljalo z abstraktnimi računskimi operacijami, je bilo potrebno poslikati delegate med glasovanjem, je ...

Kdaj že se je to dogajalo? Kdaj že je bilo tako pomembno »stati inu obstati«….? Ne, ne, Primož Trubar s tem nima nič, ni bilo leta 1550. Vse to se je dogajalo v dvoletni »skupščinski sagi« v okviru 5 sklicev, 3 odpovedi in 1 izpeljave skupščine (rednih, izrednih) ne tako daljnega leta 2011 ter z nadaljevanjem s 3 sklici in 1 izpeljavo v  še manj oddaljenem letu 2012.  In kaj je bilo v letu 2010 tako posebnega? Česa članice KZS takrat niso smele vedeti, česa članice KZS takrat skozi oči NO KZS niso smele videti?

Še enkrat, je vse zgoraj našteto v funkciji »stati inu obstati«……za vsako ceno? In, je verjetno,  da je aktualnemu predsedniku KZS potrebno »stati inu obstati« zgolj zaradi zaščite kinologije (pred kinologi!?), zaščite KZS (pred njenimi članicami!?) in zaščite demokratičnega delovanja (pred ljudmi!?)?
O tem, da predsednik KZS ni Ludvik XIV (Sončni kralj), se verjetno večinsko  strinjamo, očitno pa ima s tem nekdo velik osebnostni problem. Pričakovana nadaljnja  dejanja v obrambi »trdnjave Zapoge« bodo, svoji grotesknosti navkljub, razkrila tudi to.

Takih »od boga poslanih osebkov« je smetišče zgodovine polno. Njihovim poslanstvom so (poleg socioloških podstatov) običajno botrovali zelo prozaični razlogi, vezani na človeške šibkosti in osebnostne deviacije.
Tudi v primeru KZS in njenega predsednika je verjetno tako in nič drugače. Potrebno bo odpihniti »tančice skrivnosti« z ravnanj predsednika KZS od prvega dneva njegovega mandata in zelo verjetno se bo pokazalo, da ni prav nič »božji«, da je le zelo »krvav pod kožo«. In razkrilo se bo, da so žrtve samoumišljenega »poslanstva« kinologija, njena krovna organizacija, demokracija in človeško dostojanstvo na eni strani ter psi, pasme, članice KZS in posamezni kinologi na drugi. Razgalilo pa se bo tudi, kdo vse  je pri nečednih rabotah »držal vrečo«, kdo vse  je opravljal različne »umazane posle« in kdo vse  je enostavno pogledal stran, ko tega nikakor ne bi smel storiti.

Očitno je nekdo prespal vsaj kako desetletje.

Igor Rac

P.S.:  To, da so Trubarjeve besede (»stati inu obstati«) ovekovečene na slovenskem evrskem kovancu, je lahko zgolj slučajnost in v tem verjetno ni iskati globljega pomena ali tega verjetno ni povezovati z motivi in ravnanji kogarkoli. Ali pač.
P.S.: Vzkliki  »E tu, mi Brute?« (Tudi ti, Brutus?) morajo v zadnjih tednih pogosto odmevati  po »dolini šentflorjanski«.  Grenka spoznanja, verjamem, da »pečejo in bolijo«.  So pa kar pravšnja »razsvetlitev«  in »zaslužena« popotnica za našega »cezarja«. Našim »brutom« pa bi morali biti zapisi v  Svetonijevem  »De vita Caesarum« v opozorilo in poduk.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: ARIEB , nedelja, 24.11.2013 : 19:58:09
 :')


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.11.2013 : 09:55:30
Na netu ga ni, je pa v tiskani izdaji današnjega Dela. V iskalniku www.delo.si je pri novinarju Karbi tole:

Pasji boji, grizenje in bevskanje v kinološki zvezi
25.11.2013 00:00:00

Ljubljana – Kinološka zveza Slovenije ima več kot 12.000 članov, 114 klubov in društev, na leto pa ustvari slabih 900.000 evrov prihodkov. Dobrih 68.000 evrov davkoplačevalskega denarja je letos prejela z obrambnega ministrstva oziroma uprave za zaščito in reševanje, pred dvema letoma pa 10.000 evrov več. Zvezo že drugi mandat vodi nekdanji predsednik državnega sveta Blaž Kavčič; napoveduje, da bo na izredni skupščini predlagal glasovanje o svoji zaupnici.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.11.2013 : 12:41:05
Zanimiv članek.
Izpostavljam in komentiram: Delo, ponedeljek, 25. novembra 2013, stran 3, avtor Dejan Karba, "Pasji boji, grizenje in bevskanje v Kinološki zvezi"

"Kavčič je, kot pravi, v tem času še ugotovil, da si je predsednik gospodarsko-finančne komisije zveze Aleksander Česnik »dal izplačati za 15.893 evrov kilometrine za dobra štiri leta, potne naloge pa si je podpisoval kar sam«."

Je bil tale KZS v zadnjih štirih letih slovenski kinološko-funkcionarski 'bankomat'? Ali kdo res verjame, da je tako odličen predsednik mirno gledal, kako so si na 'bankomatu' v Zapogah 3d štiri leta očitno dnevno stregli njegovi sodelavci in drugi izbranci? Si je iz tega 'KZS bankomata' postregel tudi sam? Je štiri leta in pol samo mirno opazoval, oz. do pred kratkim menda celo nič opazil?

"Kinološka zveza Slovenije ima več kot 12.000 članov, 114 klubov in društev, na leto pa ustvari slabih 900.000 evrov prihodkov."
in
"Šterman, ki nas je opozoril tudi na to, da naj bi Kavčič v sklopu KZS »kot po tekočem traku ustanavljal društva - zato da je imel na skupščini KZS več glasov za svojo podporo, zaradi česar je pred leti osebno v imenu treh klubov glasoval s tremi listki hkrati«, ..."
in
"Kavčič: »Koruptivne in klientelistične mreže ter nespoštovanje pravil so temeljna težava slovenske kinologije, kar sem zapisal tudi v svojem programu za volitve marca letos, ko mi je 70 odstotkov članic izkazalo zaupanje za vodenje KZS.«

Kje je 5 društev? Oktobra 2011 je bilo 112 članic (skupščina oktober 2011). Marca 2013, ko je bila volilna skupščina, je bilo 119 članic. Zdaj jih je 114. Je dalo 5 društev odpoved? Katera društva so to? Kako so dala odpoved? So sploh plačala pristopnino in članarino? Kje so sklepi o vključitvi v KZS? Kje so sklepi Statutarne komisije, da so statuti teh članic skladni s statutom KZS?

O 'več listkih' obstaja tudi zapisnik ene od skupščin iz leta 2011, ko je bila članica UO zalotena z dvema listkoma :). Žal so s KZS spletne strani vsi skupščinski zapisniki izginili. Zakaj že? Eni imamo spomin, svoje zapiske in interne arhive.

Kaj se je počelo s pooblastili na volilni skupščini marca 2013, nisem videla samo jaz, temveč cel kup tam prisotnih ljudi, najmanj eni delegatki z originalnim pooblastilom pa se je ob prihodu zgodilo, da je bilo njeno original pooblastilo uporabno le še na wc-ju, ker je bil tam z drugim pooblastilom istega društva že nekdo drug. Kako je izgledalo tisto drugo pooblastilo, kdo je bil na njem podpisan in kakšen je bil žig, ve verifikacijska komisija.  Lahko pa, seveda, vsakdo sam sebe prepričuje v nedogled, da je bila podpora 70%. Dvomim sicer, da bo po tem članku realna podpora kaj zrastla, vendar če bo zaradi tega predsednik kaj manj slabe volje, je tudi taka tolažba in samozavajanje ok.

V članku je kar nekaj govora o nadzoru nad poslovanjem, pod črto pa se lahko potegnejo izjave:
- Šterman: "Poslovanje KZS, sploh pa KZS d.o.o., ki je v stoodstotni lasti zveze, je nadzorni odbor nazadnje pregledal leta 2009."
- Karba: "Številni pogovori, ki smo jih te dni opravili s člani KZS – omogočili so nam vpogled v številne listine - , kažejo, da vodstvo zveze finančno dokumentacijo pred nadzorniki skriva še danes."
- Kavčič: "Nadzorni odbor je v svojem zapisniku maja letos zapisal, da je prejel kompletno dokumentacijo za leto 2012 ter se pohvalno izrazil o poslovanju - ni pa še uradno sprejel poročila. S tem krši zakon."
- Kavčič: "Prejšnji poskus diskreditacije leta 2011 je KZS stal okrog 60.000 evrov, konstrukte napadalcev je takrat na laž postavil šele pooblaščeni revizor. Tudi zdaj sem sklenil pogodbo z revizorjem, saj je nestrokovno in razdiralno delovanje nadzornega odbora preseglo vse meje."

Kavčič sicer lahko govori o pooblaščenem revizorju, ki ga je naročil in pooblastil on sam s sodelavci v vrhovni vlogi KZS, plačal pa KZS. Torej, revizije, o katerih govori, so pač samo to - naročene revizije, od katerih je tista iz leta 2011 verjetno spregledala 'KZS bankomat' in morda še kaj? Ali bo 'KZS bankomat' letošnja našla?

"... v petek je zadnji (o.p. Kavčič) na gospodarskem razstavišču zaradi situacije znotraj zveze sklical posvet, kjer je tridesetim članom povedal ... "

Čigava manipulacija je pa to? Na slikah - klik (http://www.kinoloska.si/domov/item/304-razkritja-na-3-posvetu-članic-kzs), je težko našteti 30 prisotnih ljudi, kaj šele članic. Od tega so bili štirje iz predsednikove družine, dve 'predavateljici', eden nesojeni član Upravnega odbora, ki ni predsednik nobene članice, dve osebi, ki tudi nista predsednika, temveč sta (menda) firbcala, še eden, ki tudi ni predsednik, ... Vabljeni pa so bili predsedniki članic - klik (http://www.kinoloska.si/domov/item/301-vabilo-na-3-posvet-članic-kzs).

"O ljudeh iz KZS, ki so se obrnili proti njemu, Kavčič pravi, da »so izgubili kompas osebne integritete in v raznih pamfletih zgolj podpisujejo nizkotne žalitve, ..."
»Koruptivne in klientelistične mreže ter nespoštovanje pravil so temeljna težava slovenske kinologije ...«


O pravilih: Kje je PSD? Kje je izpolnitev Kavčičevega programa iz leta 2009? Katera pravila pa naj upoštevamo? Protizakonita?

Mag. Kavčiču sporočam, da ves svet ni skorumpiran in klientelističen in ni izgubil kompasa. Tudi kinološki ne. 

Kot prvi kinolog v državi je dolžan predstavljati slovensko kinologijo tudi mladim in nikakor ne smemo dovoliti, da jim jo kaže tako negativna in do drugih ljudi sovražna oseba. Zato pričakujem, da se čim hitreje umakne.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.11.2013 : 14:30:16
Je tole začetek izpiska dvigov na KZS bankomatu?

Spletna stran KZS, Ponedeljek, 25 November 2013 11:23 - Podpredsednik UO KZS - rekorder med izplačanimi kilometrinami (http://www.kinoloska.si/domov/item/305-podpredsednik-uo-kzs-rekorder-med-izplačanimi-kilometrinami)

Izplačila kilometrin v obdobju 2009-2013

ZnesekIzplačilo prejel/a
1.15.893,18 €Česnik Aleksander
2.8.043,10 €Novak Andreja
3.7.877,04 €
4.6.773,37 €Trček Iztok
5.4.752,26 €Höfferle Roman

Je priimek, ki manjka na 3. mestu, Kavčič?
Sicer pa - tile zneski so za štiri leta prav nemarno majhni, če vemo, kolikokrat je bilo potrebno po vsej Sloveniji zbirati pooblastila. Predsednik je rabil v teh štirih letih nekajkrat za 70% pooblastil. Česnik si najbrž zasluži povrnitev stroškov, verjetno pa ni za računati, da mu jih bo povrnil predsednik iz svojega žepa? Kot tudi ne, da bo stroške posveta na gospodarcu plačal sam?

Najbrž je čas za tole:
Vseh 11 članov Upravnega odbora, s predsednikom na čelu, si lahko poda roke, saj jih je vseh 11 vrednih drug drugega in tako, kot so skupaj prišli, je prav, da skupaj odidejo na smetišče kinološke zgodovine.

Kako mora biti človek neumen, ali pa do konca obupan, da gre s tako gnojnico polivat ljudi, ki si jih je za sodelavce sam izbral in jih dal članicam za potrditi, potem pa jih je po štirih letih hvaljenja po dolgem in počez dal članicam v potrditev še drugič? Kako neumen, ali pa do konca obupan mora biti, da ne vidi, da je na dnu gnojne jame, v katero poskuša zmetati vse druge, kot glavni dirigent pravzaprav on sam? Kako neumen, ali pa do konca obupan je človek, ki gre celi slovenski javnosti povedat, da so njegovi sodelavci pod njegovim vodstvom nesposobni in da so celo že dlje časa počeli nepravilnosti?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , ponedeljek, 25.11.2013 : 18:16:37
Pod zaporedno številko 3 sigurno ni g. Kavčič.
Upam da si niso potnih nalogov ( Kavčič, Česnik, Svetelšek...) pisali, ko so po Prekmurju hodili k Trčeku na sestanke in regijske shode v službenem vozilu in s šoferjem državnega sveta  8) in še kam drugam po Sloveniji  :D
Večkrat kot pred DS je službeno vozilo g. Kavčiča stalo v Zapogah  ::)
Res je kar pravi Jana, to je zanemarljivo malo potnih stroškov glede na temeljito in vestno opravljeno delo članov UO KZS kjer je odstopal po svoji temeljitosti in prepričljivosti lobiranju in zbiranju pooblastil g. Česnik.  :-\ No in to je dobil za zahvalo od svojega predsednika, da ga je javno izobesil na stran KZS  :'(
Nagrade ,, zaslužnim ˝ v KZS na EDS 2010 še vedno niso objavljene  :-\ saj menda niso skrivnost  :-X


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 25.11.2013 : 18:30:09
Hm, a potem zaupnica/nezaupnica bo? Vsaj tako razumem tiste delcek zgoraj. Mah, moram res prebrat tole Delo.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 25.11.2013 : 18:30:23
Eh, mislim glasovanje, seveda.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.11.2013 : 18:46:49
Nanook, gre za dva sklica izrednih skupščin.

- 29. 11. 2013 -> sklicatelj je Nadzorni odbor, glasovanje o nezaupnici je na dnevnem redu in ni bilo nikoli vprašljivo; Kavčič te skupščine ne priznava, temveč je o njej na strani KZS objavil tole: "Obveščam vas o nezakonitem delovanju NO KZS, ki povzroča nepopravljivo škodo KZS in njenim članicam. Sklic izredne skupščine za 29. 11. je nezakonit, v nasprotju s Statutom KZS in mimo pooblastil NO KZS. Udeležba na nezakoniti skupščini pomeni podporo kršitvi Statuta KZS in sodelovanje pri nezakonitem delovanju skupščine KZS."
Pravni strokovnjaki pravijo, da je sklic zakonit.

- 14. 12. 2013 - > sklicatelj je Kavčič na zahtevo s strani Nadzornega odbora, vendar kljub jasni zahtevi NO glasovanja ni dal na dnevni red, temveč je zdaj v Delu objavljeno, da "Kavčič napoveduje, da bo na izredni skupščini predlagal glasovanje o svoji zaupnici." Strokovnjaki pravijo, da na izredni skupščini ni mogoče dodajati točk na dnevni red. Nisem strokovnjak, zato ne bom presojala, vendar tudi ne verjamem, da bo 14. 12. res kakršnokoli glasovanje.


Naslov: Poročilo o delu Nadzornega odbora, 25. 11. 2013
Poslano od: Jana , ponedeljek, 25.11.2013 : 21:25:06
Poročilo o delu Nadzornega odbora, 25. 11. 2013 - KLIK (http://www.mojpes.net/download/porociloNO25112013.pdf)

Preberite dokument na zgornjem linku in videli boste:

- kaj so se šli danes v Zapogah, ko sta prišla dva nadzornika pogledat dokumente,
- kaj se lahko skriva v 'poslovnih skrivnostih',
- kaj 'bi lahko bilo' s pogodbami o investiciji v Zapoge,
- kaj je z rezultati revizije za leto 2010,
- katere zahteve postavlja predsedniku KZS Nadzorni odbor,
- vpogled in razjasnitev česa želi Nadzorni odbor,
- kakšne pripombe je NO podal 13. 3. 2012 na UO glede nagrad 15 osebam in izplačila 82.594,08 EUR vodjem krogov,
- kaj je takrat NO predlagalo UO.

Na koncu je Roman J. Grah, predsednik NO KZS, zapisal:

Iz nastopov, izjav, obtoževanj in prepričevanj predsednika KZS mag. Blaža Kavčiča gre jasno razbrati, da mu ni mar kinologija, ampak samo njegov "obstoj na stolčku" KZS. Zaradi vseh nepravilnosti pri poslovanju in zaradi takojšnje razjasnitve vseh zadev na KZS, vas VLJUDNO VABIMO, da se udeležite izredne skupščine, ki bo dne 29. 11. 2013.

V primeru, da se v petek izglasuje nezaupnico predsedniku KZS, se s tem avtomatično izglasuje nezaupnico tudi celemu Upravnemu odboru, s tem pa bodo članice KZS imele možnost izvoliti novo vodstvo, ki bo delovalo v korist slovenske kinologije.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: alenka , torek, 26.11.2013 : 08:02:13
Berem in berem to nadaljevanko in si želim samo to, da končno dobimo nekoga, ki bi se želel ukvarjati s psi in s strokovnimi vprašanji, nekoga, pri katerem bi imeli vzreditelji resnično podporo, ki bi nam pomagal pri zadevah kot je ustanovitev kluba, nekoga, pri katerem bi lahko dobili odgovore na relevantna vprašanja. Ne pa da je vse tako kot v slovenski politki  - vsi samo gledajo, kako bi si omastili prste, za vse ostalo pa jim je popolnoma vseeno.

 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , torek, 26.11.2013 : 12:08:53

Najbrž je čas za tole:
Vseh 11 članov Upravnega odbora, s Kavčičem na čelu, si lahko poda roke, saj jih je vseh 11 vrednih drug drugega in tako, kot so skupaj prišli, je prav, da skupaj odidejo na smetišče kinološke zgodovine.
Članice zapomnite si ta stavek in ga tudi uresničite! Za vedno morajo ostati na smetišču.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , torek, 26.11.2013 : 12:48:21
Pozdravljeni!
Terierček:
#
Članice zapomnite si ta stavek in ga tudi uresničite! Za vedno morajo ostati na smetišču.#

Pa kaj ti misliš, ali bi prišlo do tega problema, če nebi bilo teh članov - katerim je mar za kinologijo. Misliš, da so tako neumni, da niso pričakovali rekcijo Kavčiča. Mislim, da toliko gnojnice, laži, podtikanj pa vseeno niso pričakovali od mag. Kavčiča. Navsezadnje je tudi kinološki sodnik in obstaja KODEKS, katerega pa je na celi črti KRŠIL. Ni mu mar za človeško dostojanstvo, tuja sta mu poštenost, odnosi... pa čeprav na vseh nastopih na TV in medijih to zagovarja.
Dokler bodo vodili ali nas želeli voditi, ker jim mi to omogočamo bo pač tako. Enak primer je Šumak - /v svoji karieri je imel 3 pse /, sedaj pa želi biti sodnik oz. je sodnik, sedaj je tudi ugotovljeno kako je prišel do izpita - NA NEPOŠTEN NAČIN (predložil je podatke, da izpolnjuje pogoje /. In taisti Kavčič podpira takšna delanja !!!!!???, za vse moje navedbe obstajajo pisni dokumenti.
In nenazadnje so vsi ostali NEPOŠTENI samo on je pošten.
Glede stroškov pa samo tole, Kavčič že ve zakaj je lansiral te podatke, kajti ON je kriv če so si po nepoštenem izplačali kilometrino !!!
Bo pa zanimivo, ko bodo prišli v javnost njegovi kilometri, pa tudi koliko je porabil z kartico denarja KZS, lahko verjamete, da ne malo evrčkov.
 

 
 
 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 26.11.2013 : 13:13:11
Karba v današnjem (tiskanem) Delu nadaljuje. Na www.delo.si je tole:

Skrivalnice v kinološki zvezi
26.11.2013 00:00:00

Ljubljana - Nadzornemu odboru Kinološke zveze Slovenije (KZS) tudi včeraj ni uspelo priti do dokumentacije, ki izkazuje finančno poslovanje zveze in družbe v stoodstotni lasti zveze – KZS, d. o. o. Namesto tega so člani nadzornega odbora v roke dobili zgolj izjavo o zaupnosti.


V tiskani verziji je med drugim tudi tole:

"Nadzorni odbor, ki ga vodi Jožef R. Grah , je včeraj na sedežu KZS v Vodicah zaman terjal poslovno dokumentacijo. Nadzorniki trdijo, da jim Kavčič ni pojasnil stroškov pri opravljanju dejavnosti KZS (145.638 evrov) in stroškov dela zveze (80.749 evrov) ter komu in za kaj so izplačali 82.594 evrov nagrad. Bistven je še en Grahov očitek: »Takratno revizijsko poročilo ni zajemalo poslovanja v celoti (...). Kje se skriva 40 odstotkov dokumentacije oziroma zakaj je Kavčič družbi Renomant d.o.o., naročil revizijo manjšega obsega, nam ni jasno.« Kavčič vse očitke zavrača."


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 26.11.2013 : 13:22:10
Naslednje ni namenjeno nobenemu posamezniku temveč vsem, saj je pomembno, da se vsi v vsakem trenutku zavedamo svoje odgovornosti.

Ne pozabite!
Vsak sam kazensko in odškodninsko odgovarja za vse, kar napiše.
Predvsem je pomembno, da to veste, preden navajate kakšne trditve.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 26.11.2013 : 15:19:20
Prejeto za objavo:

-------------------------------

»Strel v koleno«

Navajanje zneskov, ki jih naj bi posamezni funkcionarji prejeli kot kilometrino, je še ena v vrsti potez, ki zaslužijo označbo »faux pas«. In pomilovanje. Zneski, v kolikor njihova podlaga ni virtualna, so pa čisto razumni.
Da pa človek, ki so ga članice KZS pooblastile, da med dvema skupščinama vodi in (so)upravlja KZS, pove, da so si posamezniki pod njegovim vodstvom kar sami odobravali in izplačevali sredstva KZS, je pa, milo rečeno, »strel v koleno«.

Izpostavljen je bil tudi »rekorder vseh časov«. Pa je?
Pred nedavnim je dobila zaposlitev na KZS predsedniku zelo ljuba in za KZS nepogrešljiva gospa/gospodična. Kot organizator prodaje. Sicer mi ni znano, kaj omenjena gospa/gospodična trži (razen sebe), se je pa v gradivih NO KZS znašel podatek, da je za njeno prihajanje na delo od »koderkoli že« (in predpostavljam, da tudi odhajanje), KZS za september 2013 izplačala nekaj manj kot 1.500 EUR. Pri tarifi za prevoz na delo zaposlencev v znesku 0,18 EUR za obračunski kilometer, se je gospa/gospodična v septembru 2013 izpostavljala nevarnostim, ki prežijo na cesti, na krepko več kot 8.000 kilometrih. Če je bila svojemu delodajalcu na voljo prav vsak koledarski dan, je dnevno prevozila skoraj 300 kilometrov. Razen če nima vgrajenega števca v pisarniškem stolu (in sršene v »ta zadnji«).

Pa nazaj k rekordu. Če je ali če bi omenjena gospa/gospodična nadaljevala s takim silovitim tempom, bi že v enem letu potolkla rekord KZS, v štirih letih pa letvico postavila tako visoko, da bi moral dosedanji »rekorder vseh časov« le zardevati.
Po razkritju »metode obračunavanja in odobravanja kilometrin na KZS« je na mestu vprašanje, ali si ni mogoče tudi omenjena gospa/gospodična kar sama odobrila in odredila izplačila za mesec september.

Za »orožja« nevešče je igračkanje z njim nevarno početje. Strel mimogrede zatava v »lastno koleno«.

Igor Rac


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 26.11.2013 : 16:02:37
Članice so dobile v email poštne predale iz pisarne KZS 5 dokumentov, od katerih se štirje nanašajo na FMBB - Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev, ki je bilo med 30. 4. in 5. 5. 2013 v Kopru, peti pa je tekst, ki je bil objavljen na KZS strani o 'rekorderju med izplačanimi kilometrinami', vendar v obliki dopisa na KZS papirju.

Česnik in Habič močno prizadela mednarodni ugled KZS
V četrtek, 21.11.2013 je predsednik KZS mag. Blaž Kavčič prejel pritožbo in prošnjo za posredovanje od predsednika FMBB, g. Johana Weckhuyzna, zaradi hudih nepravilnosti g. Habiča (in posredno Aleksandra Česnika kot vodje projekta pri KZS) med in po izvedbi pri izvedbi Svetovnega prvenstva letos maja v Kopru. Poleg neporavnanih finančnih obveznosti do FMBB sta Česnik in Habič odgovorna še za več kot 4.000 € obveznosti, ki jih je morala namesto DPBO prevzeti KZS, da je normalizirala odnose z Zavodom za šport Koper in omogočila nadaljnje odvijanje mednarodnih razstav in drugih prireditev v Kopru. Zaradi nepravilnosti grozi g. Habiču in DPBOS uvrstitev na črno listo, kar bi za člane pomenilo prepoved udeležb na vseh prireditvah FMBB in FCI!


Dokumetni so:
- Česnik in Habič močno prizadela mednarodni ugled KZS (http://www.mojpes.net/download/fmbb01.pdf)
- Dopis FMBB-SKC (http://www.mojpes.net/download/fmbb02.pdf)
- Prevod dopisa FMBB-SKC (http://www.mojpes.net/download/fmbb03.pdf)
- Taxes World championship Koper - Slovenia 2013 (http://www.mojpes.net/download/fmbb04.pdf)
- Podpredsednik UO KZS - rekorder med izplačanimi kilometrinami (http://www.mojpes.net/download/fmbb05.pdf)

Je pa objava o tem tudi med novicami na KZS spletni strani:
http://www.kinoloska.si/domov/item/306-česnik-in-habič-močno-prizadela-mednarodni-ugled-kzs (http://www.kinoloska.si/domov/item/306-česnik-in-habič-močno-prizadela-mednarodni-ugled-kzs)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , torek, 26.11.2013 : 17:56:48
Pozdravljeni!
Terierček:
#
Članice zapomnite si ta stavek in ga tudi uresničite! Za vedno morajo ostati na smetišču.#

Pa kaj ti misliš, ali bi prišlo do tega problema, če nebi bilo teh članov - katerim je mar za kinologijo. Misliš, da so tako neumni, da niso pričakovali rekcijo Kavčiča. Mislim, da toliko gnojnice, laži, podtikanj pa vseeno niso pričakovali od mag. Kavčiča. Navsezadnje je tudi kinološki sodnik in obstaja KODEKS, katerega pa je na celi črti KRŠIL. Ni mu mar za človeško dostojanstvo, tuja sta mu poštenost, odnosi... pa čeprav na vseh nastopih na TV in medijih to zagovarja.
Dokler bodo vodili ali nas želeli voditi, ker jim mi to omogočamo bo pač tako. Enak primer je Šumak - /v svoji karieri je imel 3 pse /, sedaj pa želi biti sodnik oz. je sodnik, sedaj je tudi ugotovljeno kako je prišel do izpita - NA NEPOŠTEN NAČIN (predložil je podatke, da izpolnjuje pogoje /. In taisti Kavčič podpira takšna delanja !!!!!???, za vse moje navedbe obstajajo pisni dokumenti.
In nenazadnje so vsi ostali NEPOŠTENI samo on je pošten.
Glede stroškov pa samo tole, Kavčič že ve zakaj je lansiral te podatke, kajti ON je kriv če so si po nepoštenem izplačali kilometrino !!!
Bo pa zanimivo, ko bodo prišli v javnost njegovi kilometri, pa tudi koliko je porabil z kartico denarja KZS, lahko verjamete, da ne malo evrčkov.
 

 
 
 

Člani UO si lahko podajo roke z Kavčičem, vsi so v glavnem isti. Mar jim je za kinologijo, samo sedaj jim je, veliki šef mislil zapreti bankomat, pa so začeli rovarit.Člani UO so dobro vedeli kaj delajo in sprejemajo na UO! Primer Šumak. Svetec F. je izgubil sodniško licenco, ker je opozoril, da je Šumak neupravičeno prišel do naziva sodnika za goniče in je naslovil vlogo na KSV, če mu  argumentirano odgovorijo glede Šumakovih pogojev za izpit. UO- Glasovanje 10 ZA, za odvzem licence. Sedaj se je izkazalo, da je imel Svetec prav! Je dobil nazaj licenco? ni je dobil, se mu bo kdo kdaj opravičil? Nobeden! Takih primerov je ogromno, kjer bi se lahko vsaj pri glasovanju člani UO izkazali, da imajo svojo glavo!
Šumak je imel do sedaj enega Hanoveranskega barvarja, kateri mu je pri treh letih poginil, sedaj ima psico iste pasme, v tretjem letu. Vse skupaj, glede obdobja ni imel psa, niti za enega.
 Neupravičeno so mnogi prišli tudi, do naziva inštruktorjev lovskih psov, me drugim tudi Šumak, kljub temu, da je bil Vidic kot predsednik izpitne komisije na to opozorjen. Kaj je naredil, nič!
 Vsi so enaki in bodo morali zapustiti igralski oder KZS. Nobeden me ne more prepričati, da so bili zavedeni....Lari fari. To lahko govorijo petletnem otroku, pa še ta bi jih kislo gledal.
Revolucijo pa smo začeli v prvi vrsti zganjati lovski kinologi, predvsem, ker smo slutili kaj se dogaja. Potem so začele padati glave, nezakonitim odvzemom licenc trem sodnikom, ki so bili za Kavčiča preveč glasni in njemu nasprotujoči. Prvi je padel Poljanšek, nato Svetec in Pfaifer.
Da se pa kolege sodnike ne žali, je Kavčič velikokrat opozarjal, vendar je on sedaj pozabil na ta kodeks FCI-ja.
Še  članek iz lovskega foruma, kateri je bil zavrnjen s strani uredniškega odbora LOVCA za mesec JULIJ 2013, kjer je avtor Poljanšek hotel odgovoriti na napadalen članek proti njemu od člana UO KZS Verčkotu. Žal objava ni dočakala dneva, ker so lovke velikega šefa bile predolge. Že takrat smo lovski kinologi čutili, da se bo moralo nekaj zgoditi. IN SE TUDI JE IN ŠE SE BO!

V VSAKI ZGODBI JE VEČ RESNIC-drugič

Tako je začel kolega Verčko svoj odgovor lovsko kinološki javnosti v želji, da me ( nas) poduči o nekaterih zadevah, ki jih slabo ali sploh ne poznamo. Zanimivo je, da tudi razlaga statuta KZS ,ki je najvišji akt v KZS in ki je bil že pred leti spoznan za ne življenjskega, protiustavnega naperjenega proti razvoju kinologije in ravno zaradi takega tolmačenja je tudi "aktualni predsednik KZS " bil izvoljen, saj je obljubljal na vseh nivojih, da je potrebno nemudoma spremeniti nevzdržen statut in vse njemu podrejene strokovne akte. Verjeli smo mu in kaj se dogaja danes?!
V lovski kinologiji smo začeli izgubljati" licence" kot po tekočem traku samo tisti, ki smo nekoliko bolj "sledoglasni" od ostalih. Brez kakršnega koli disciplinskega sodišča kar tako na" rekla kazala"in na podlagi osebnih zamer ali kaj podobnega. Zadeva je prišla tako daleč, da je v primeru, ki ga je obravnaval delni zbor sodnikov za krvosledce in so vsi ali večina prisotnih obrnila palce navzdol za sodnika, ki sta z goljufijo prišla do rezultata in molče priznala krivdo. Upravni odbor KZS je pa iskal samo možnost kako umiriti tiste bolj "sledoglasne," krivca pa celo ustoličiti kot novega člana UO KZS. Kolikor sem informiran je o tej zadevi dvakrat razpravljala strokovna komisija pri KZS in sprejela sklepe v prid sklepom zbora sodnikov za krvosledce. Tudi upravni odbor naj bi sicer z zelo veliko težavo, ampak vseeno odločil, za trajno prenehanje opravljanja sodniške funkcije. In vendar, psi lajajo karavana gre naprej, sodnika sodita dalje. V zadnjem kinologu pod sklepi UO ne najdemo nobenega tozadevnega sklepa. Vse verjetno temelji na tem, da se pridobi na času in se vsa stvar pozabi. Grozljivo a resnično. In pri vsem tem ste sodelovali vsi člani UO KZS , ki rešujete lovsko kinologijo in naj bi bila to vaša prva naloga. Moje mnenje je, da nas je že nekaj padlo za Lovsko kinološko svobodo in najbrž nas še bo. Žal mi je zate in za vse ostale zavedene, ki" rešujete lovsko kinologijo" a vsak stavek začnete s tem, da slovenski lovci lahko zberemo ca. 100,000 Eur, ki bi jih potem porabili na KZS za razvoj lovske kinologije. Ta ideja že ni zrasla na srcih lovskih kinologov, ampak lahko samo v glavah prefinjenih "odsluženih liderjev", ki so sposobni iz vsake stvari ustvariti dobiček, jo uničiti in nadaljevati pot brez slabe vesti! Pa ne da lovski kinologi ne rabimo finančne podpore. Seveda jo, ampak samo tako, ki nam zagotavlja prihodnost in svobodno izražanje. Enostavno smo siti tega enostrankarstva in poniževanj. Kako se more nekdo sploh oglašati v tem smislu, da je potrebno reševati Lovsko kinologijo, ko pa športna leta in leta ni uspela zagotoviti sklepčnosti na skupnem zboru sodnikov za športne pasme medtem, ko smo se Lovski sodniki sto procentno udeležili vseh zborov ne glede na vremenske razmere in osebne zamere. Če je koga treba reševati je to potem športna kinologija in ne lovska. Še več, ker sem mnenja, da je prav, da vsak v svoji hiši rešuje probleme, sem in bom vedno podpiral idejo, da mora Lovska kinologija delovati kot samostojna. Zato in zaradi nemogočih razmer v Kinologiji se je pač pojavila iniciativna skupina za samostojno Lovsko kinologijo in vsak dan ima več somišljenikov. Bojim se, da so razmere v kinologiji približno take kot leta 1990 v bivši državi. Tik pred" velikim pokom". Ali drugače povedano! Vsi ministri in dvorjani v strahu občudujejo golega samodržca cesarja, hvalijo njegova oblačila in potem pridem jaz otrok in zavpijem:saj je vendar gol". Ne glede na vse izrečeno in napisano si želim, da bi bil ti Verčko Jožef tisti, ki iz množice zavpije:" saj otrok ima prav! "
Dejan Poljanšek
Odgovori s citatom Multi-Quote This Message


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , torek, 26.11.2013 : 18:24:38
No Terierček:
Pa glih tako ravno ni kod ti predstavljaš. In želel bi da tudi ti kdaj prisluhneš drugače mislečim.
Glede odvzema licenc: Da so ju odvzeli oz. prekinili sodelovanje z starostjo slovenske lovske kinologije g.Pfaiferju in g.Svetcu je tudi mene motilo in je bilo to dejanje nehigienično.
Glede Šumaka, pa bi bilo potrebno urediti enako, kod bodo sedaj uredili z vozniškimi dovoljenji, kateri so jih kupili ali predložili dokumente /kupljene/.
Pa še glede bankomata, Ti je lepo razloženo v zgornjem postu #Strel v koleno#, jaz bi dodal samo še to, to so samo stroški prevoza, kje pa je še ostalo delo, ki so ga morali opraviti: sedenje na sejah, priprava na sejo, ...
Moje mnenje je, da ti ki so opozorili na nepravilnosti mag. Kavčiča so morali imeti kar nekaj velikega v hlačah ali pa med nogami - no sigurno pa je nekaj: niso si mogli predstavljeti, da je lahko človeški um toliko pokvarjen.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , torek, 26.11.2013 : 18:50:16
Nič ne očitam, glede kilometrine. Samo v skoraj petih letih, ko so-ste skupaj dihali dan za dnem, me ne moreš in ne boš prepričal, da ste bili samo kimavčki- marionete. Sploh, ko smo nekateri opozarjali na nepravilnosti in to prav UO, vendar psi so lajali karavana je šla naprej.
Da pa je vaš cesar maščevalen, bi vam pa moralo biti jasno, ko je obračunaval z posamezniki. Sram bi lahko bilo katerega koli od njih-vas iz UO in ostalih predsednikov komisij, kateri so delali koruptivno, nepošteno, da se bi zopet pojavili v naslednjem mandatu KZS.
Ne razumem ali pa, zakaj se vse sume na nepravilnosti ne preda prestojnim organom za pregon?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 27.11.2013 : 10:46:14
Samo v skoraj petih letih, ko so-ste skupaj dihali dan za dnem, me ne moreš in ne boš prepričal, da ste bili samo kimavčki- marionete.

Zgornjemu ni mogoče oporekati, pa če se vsi še tako trudijo prikazat sebe ali koga drugega kaj lepšega ali boljšega od nekoga tretjega. Velja za vseh 11 iz UO + za nekaj drugih funkcionarjev. Naredili ste tudi več kot vse, da bi se obdržali v sedlu še en mandat.

Ne razumem ali pa, zakaj se vse sume na nepravilnosti ne preda prestojnim organom za pregon?

Tega tudi jaz ne razumem. Če se jih že ne preda organom pregona, pa za začetek disciplinski komisiji.

Sicer pa so se danes KZS potni stroški znašli tudi v Slovenskih novicah.
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/kinoloski-funkcionar-s-kilometrinami-v-zep-pospravil-15893-evrov (http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/kinoloski-funkcionar-s-kilometrinami-v-zep-pospravil-15893-evrov)

Za bruhat, res. In kaj imajo tile bedasti potni stroški opraviti s psi? 

Mene bi res zanimalo, kako pripomore tole prepucavanje k dobrobiti psov, o kateri so bila predsednika 5 let polna usta? Bodo 'potni stroški' in ostalo, kar beremo, pripomoglo k boljšemu sodelovanju KZS z UVHVVR in Veterinarsko zbornico, torej k znižanju stroškov za vzreditelje? Pripomore tole k večanju prodaje rodovniških psov? K čemu pripomore? K čemu?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 27.11.2013 : 18:32:27
Članice so dobile novo pošto iz pisarne KZS, objava pa je tudi na spletni strani KZS
http://www.kinoloska.si/domov/item/307-za-29112013-sklicana-skupščina-je-nezakonita (http://www.kinoloska.si/domov/item/307-za-29112013-sklicana-skupščina-je-nezakonita)

Spodaj sta obe priponki iz maila:
- Za 29. 11. sklicana skupščina je nezakonita (http://www.mojpes.net/download/objavaKZS27112013.pdf)
- Obrazložitev k objavi (http://www.mojpes.net/download/obrazlozitev27112013.pdf)

Bodite pozorni, da na dopisu 'Za 29. 11. sklicana skupščina je nezakonita' je podpis, in sicer mag. Blaž Kavčič, predsednik KZS, na 'Obrazložitvi k objavi' pa ni podpisa, torej ga je lahko napisal kdorkoli. Osebno menim, da ga ni pisal noben pravnik, ker le-ti svoje izdelke podpišejo. Torej ... o verodostojnosti informacij v obrazložitvi razmislite sami.

Obup v Zapogah je videti neizmeren. Celo tako, da okrog pošiljajo nepodpisane 'ekspertize'.
Srčno upam, da v pisarni KZS slovenskih kinologov ne podcenjujejo tako zelo, da bi od njih pričakovali, da bodo 'obrazložitev k objavi' razumeli kot 'pravno mnenje'?

Še enkrat:

Pred kakšno uro so društva in klubi dobili v svoje email predale pravno mnenje o sklicu skupščine, ki bo dne 29. novembra 2013 v Ljubljani in spremni dopis Nadzornega odbora KZS, v katerem piše med drugim tudi sledeče:

"Nadzorni odbor KZS obvešča članice KZS, da je sklic izredne skupščine dne 29. 11. 2013 zakonit in pravočasen.

Iz vse dokumentacije, ki je Nadzornemu odboru dosegljiva, je jasno razvidno in dokazljivo, da nepopravljivo škodo KZS in članicam povzroča predsednik KZS mag. Blaž Kavčič.

Spoštovane članice KZS, ne dopustite predsedniku KZS, da vam z zavajanji in prikritimi ustrahovanji prepreči udeležbo na ZAKONITO sklicani izredni skupščini! Z udeležbo in glasovanjem boste uveljavili vaša hotenja in podali prave smernice za etičen in pošten razvoj slovenske kinologije!"


Oba dokumenta:
- Dopis NO: Sklic izredne skupščine KZS - OBVESTILO (http://www.mojpes.net/download/dopisNO14112013.pdf) (.pdf)
- Odvetnica Danila Žorž: Pravno mnenje o zakonitosti sklica izredne skupščine (http://www.mojpes.net/download/mnenjeZorz_2.pdf) (.pdf)

In še enkrat oba dokumenta:
- Dopis NO: Sklic izredne skupščine KZS - OBVESTILO (http://www.mojpes.net/download/dopisNO14112013.pdf) (.pdf)
- Odvetnica Danila Žorž: Pravno mnenje o zakonitosti sklica izredne skupščine (http://www.mojpes.net/download/mnenjeZorz_2.pdf) (.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: bina , sreda, 27.11.2013 : 20:01:42
A smo prišli že tako daleč, da nas sedaj ustrahujejo in grozijo?? obup! Pa mi (kinologi, vzreditelji, ljubitelji psov...) naj bi se ukvarjali s psi, ne pa s takim sra***!! Upam, da bo tega v naslednjih dneh za vedno konec.
Ja, lahko se je zajebavat s tujim denarjem. Društva morajo plačat članarino KZSju, morajo plačati izpite, od vseh prireditev dobi KZS delež. Isto vzreditelji. Kaj pa imamo od tega??


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 27.11.2013 : 21:08:04
Mene bi povsem resno zanimalo, zakaj pod to pisanje - KLIK (http://www.mojpes.net/download/obrazlozitev27112013.pdf) ni podpisana Statutarna komisija?
Se morda ne strinja z njim in ga zato ne bi nikoli podpisala?
V Statutarni komisiji so: dr. Dušan Štrus, Sabina Heric, Darko Korošec, Iztok Krumpak in Davor Marijanovič. klik (http://www.kinoloska.si/statutarna-komisija)
Izvoljeni so bili na skupščini, 16. 3. 2013.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , četrtek, 28.11.2013 : 10:48:29
Ojoj ..., a je tole največ, kar politik, kalibra bivšega predsednika Državnega sveta, zmore?
Je tole začetek izpiska dvigov na KZS bankomatu?

Spletna stran KZS, Ponedeljek, 25 November 2013 11:23 - Podpredsednik UO KZS - rekorder med izplačanimi kilometrinami (http://www.kinoloska.si/domov/item/305-podpredsednik-uo-kzs-rekorder-med-izplačanimi-kilometrinami)

Izplačila kilometrin v obdobju 2009-2013

ZnesekIzplačilo prejel/a
1.15.893,18 €Česnik Aleksander
2.8.043,10 €Novak Andreja
3.7.877,04 €
4.6.773,37 €Trček Iztok
5.4.752,26 €Höfferle Roman

Je priimek, ki manjka na 3. mestu, Kavčič?
Sicer pa - tile zneski so za štiri leta prav nemarno majhni, če vemo, kolikokrat je bilo potrebno po vsej Sloveniji zbirati pooblastila. Ja, za g. Kavčiča, kakopak. On je rabil v teh štirih letih nekajkrat za 70% pooblastil. Česnik si kot 'potrčko' najbrž zasluži povrnitev stroškov, verjetno pa ni za računati, da mu jih bo povrnil mag. Kavčič iz svojega žepa? Kot tudi ne, da bo stroške famoznega posveta na gospodarcu plačal Kavčič sam?

Najbrž je čas za tole:
Vseh 11 članov Upravnega odbora, s Kavčičem na čelu, si lahko poda roke, saj jih je vseh 11 vrednih drug drugega in tako, kot so skupaj prišli, je prav, da skupaj odidejo na smetišče kinološke zgodovine.

Kako mora biti človek neumen, ali pa do konca obupan, da gre s tako gnojnico polivat ljudi, ki si jih je za sodelavce sam izbral in jih dal članicam za potrditi, potem pa jih je po štirih letih hvaljenja po dolgem in počez dal članicam v potrditev še drugič? Kako neumen, ali pa do konca obupan mora biti, da ne vidi, da je na dnu gnojne jame, v katero poskuša zmetati vse druge, kot glavni dirigent pravzaprav on sam? Kako neumen, ali pa do konca obupan je človek, ki gre celi slovenski javnosti povedat, da so njegovi sodelavci pod njegovim vodstvom nesposobni in da so celo že dlje časa počeli nepravilnosti?

Kje so pa v teh primerih nadzorniki?

Aja, oni niso finančniki, pač pa kinologi ... :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Mr.Muscolo , četrtek, 28.11.2013 : 11:28:30
Celotna zadeva že močno spominja na dogodke, ki so se dogajali poleti 2010 v zadevi Vegrad. Vsem je bilo jasno, da se zadeve morajo spremeniti, pa je vodstvo podjetja s pravnimi prijemi zavlačevalo neizogibno... Pa takih primerov je še kar nekaj v naši bližnji preteklosti. Kako so se zadeve zaključevale, pa vemo vsi.

 Kaj je povod tem vzorcem obnašanja odgovornih, lahko zgolj sklepamo, dejstvo pa je, da so se vsi na koncu sprijaznili z neizogibnim. Tako bo tudi v tem primeru, če ne jutri pa enkrat kasneje, saj na koncu koncev niti ni več pomembno, saj je vsem že jasno, da je le še vprašanje časa.

Žalostno pa je gledati naslovnico KZS, kjer se namesto uspehov naše kinologije pere umazano perilo. Take zadeve sodijo na sestanke IO in NO, ne pa širši javnosti. Kaj koga briga, koliko je dobil kdo kilometrine??? Sporno je, če so poti fiktivne in izplačila neupravičena, to pa razčistite med seboj in ustrezno ukrepajte. Če tega niste sposobni, pa prepustite prostor drugim, ki se čutijo poklicane.
 Na naslovnico pa vrnite pse in kinologiji povezane teme!
 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , četrtek, 28.11.2013 : 12:30:42
Vse to pa plačujejo člani kinoloških društev ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Rokky , četrtek, 28.11.2013 : 12:41:28
A smo prišli že tako daleč, da nas sedaj ustrahujejo in grozijo?? obup! Pa mi (kinologi, vzreditelji, ljubitelji psov...) naj bi se ukvarjali s psi, ne pa s takim sra***!! Upam, da bo tega v naslednjih dneh za vedno konec.
Ja, lahko se je zajebavat s tujim denarjem. Društva morajo plačat članarino KZSju, morajo plačati izpite, od vseh prireditev dobi KZS delež. Isto vzreditelji. Kaj pa imamo od tega??


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Rokky , četrtek, 28.11.2013 : 12:45:48
Mislim, da je že čas, da bi vse akterje, tako Kavčičeve, kot tudi Grahove, za vselej pometli na smetišče kiniologije. Predolgo so že zraven, zato pa je takšna štala. Naj pustijo nas mlade delat in "furat" kinologijo v pravi smeri in v dobrobit psov in lastnikov. Predlagam, da se ne udeležimo niti Grahove, niti Kavčičeve skupščine in na novo postavimo zvezo. Vse dosedanje akterje pa po čimhitrejšem postopku nagnat.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 28.11.2013 : 13:06:51
Rokky, prepričana sem, da z 'naganjanjem' ne misliš resno. Anarhija ni rešitev.
Jutri je skupščina, na kateri se lahko zgodi tudi to, kar bi ti rad - da se odpre vrata mladim. Vendar po pravilih. Ne 'na ulici', temveč na volitvah, ki sledijo skupščini.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Mr.Muscolo , četrtek, 28.11.2013 : 13:27:38
Rokky, prepričana sem, da z 'naganjanjem' ne misliš resno. Anarhija ni rešitev.
Jutri je skupščina, na kateri se lahko zgodi tudi to, kar bi ti rad - da se odpre vrata mladim. Vendar po pravilih. Ne 'na ulici', temveč na volitvah, ki sledijo skupščini.

 Bojim se, da novih volitev še ne bo kmalu na dnevnem redu. Glede na zaplete z "zakonitostmi" in podobnimi prijemi, bo še kar nekaj zapletov, preden dobimo novo vodstvo. Škoda je le denarja, ki se nesmotrno porablja za obrambo trdnjave v Zapogah.
 Sicer pa mi kot navadnemu smrtniku ni najbolj jasno, kakšne poslovne skrivnosti varujejo tam notri in kako se lahko nekdo okoristi z le-temi???

 Enkrat bo konec tudi tega, do takrat pa po pameti  8)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 28.11.2013 : 22:58:06
  Ko tole vse skupaj pogledam malo bolj od daleč se mi postavlja kar nekaj neodgovrjenih vprašanj , za katere se bojim da jih ne bomo izvedeli nikoli , ne s staro ne z novo garnituro.
  Kavčiča bremenijo otipljiva dejstva da se je s kom grdo pogovarjal , grdo pisal o njem , vpil na koga , bil aroganten , bil netakten in oportunističen ter s tem neizmerno škodoval mednarodnemu ugledu KZS . V zadnjih dneh si nekateri še do včeraj njegovi najboljši " prijatelji " pišejo opravičilo , da se mu je poslabšalo psihično zdravje , čeprav se meni zdi popolnoma enak že vsaj 25 let odkar ga poznam.
  In da skriva in ne izda bilanc za leto 2010 ( leto debele krave ) in ne dovoli vpoggleda v finance tudi za ostala leta . Te stvari je kar naenkrat po dveh letih nevednosti začel odkrivati NO KZS. Kot pišejo je nerazjasnjena poraba cca 250.000 evrov denarja . Ne vem če se zavedamo da mora  za 250.000 evrov delati povprečen delavec v Sloveniji cca 25 do 30 let. In žalosti me da se s tem dejstvom prav pretirano ne ukvarja nihče. Kot da nam je za denar pravzaprav vseeno , samo da predsednik pade ?
 Ali ste morda opazili da kljub temu,  da gre boj na nož nihče nikogar ne obdolžuje za kakršnokoli odtujitev denarja ali nepravilnosti pri porabi ? Ali znesek 250.000 evrov ki jo povprečen slovenec zasluži v celem življenju ni dovolj tehten razlog za vsaj preiskavo , če ne kazenski pregon . Ampak razen NO z namigom tik pred zdajci nihče ne reče nič ??? Kot da se denar Kinološke zveze slovenije ( zveze , ne finančne ustanove ) ne tiče nikogar . Ali se sploh zavedamo da smo Kinološka zveza vsi mi , ne predsednik , ne UO , ne NO ampak mi vsi . In da bi nas moglo prekleto skrbeti kam gre naš denar in kdo ga je potrošil ? NO v svojem poročilu priporoča nezaupnico in nove volitve. Pa se vprašam : Kdaj pa nam bo in kdo nam bo razsvetlil finančno situacijo Kinološke zveze z letnim propračunom 900.000 evrov,  kot navajajo mediji ??? Nekateri , ki si že zelo intenzivno pripravljajo službe v tej organizaciji se tega še kako dobro zavedajo. Kaj pa vsi tisti ki smo dali pooblastila svojim kolegom iz društev in klubov ? Ali bomo od nove zasedbe zahtevali transparentna poročila ali se bomo vsi zadovoljni z uspehom pustili odpraviti s pojasnilom da je prejšnja garnitura vse pobrala in zakrila ?  Sem pa tudi sam razmišljal,  da bi kandidiral za sanjsko službo v podjetju na Zapogah , kjer se očitno res cedita med in mleko , samo brezposelnih , pardon lačnih ust je očitno preveč . Mogoče pa ga bo v prihajajočih letih World dog showa spet za vse dovolj ?
 
 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Rokky , petek, 29.11.2013 : 07:10:27
Jana, nagnati v navednicah, torej, ""nagnati legalno", z vsemi pravnimi sredstvi, torej skupščino in volitvami. Nekdo bo moral končno povedati, da je potrebno mesto dati mladim. Tisti pa, ki so za " penzijo", naj odidejo - torej ne nagnati, ampak " nagnati legalno".   


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: binulja , petek, 29.11.2013 : 08:32:15
Mesto (kjerkoli) je potrebno dati sposobnim in poštenim. Ali so to mladi ali stari nima praktično nobene veze. To da je nekdo mlad, apriori ne zagotavlja popolnoma ničesar.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , petek, 29.11.2013 : 09:08:10
Zgodba se ponavlja samo v veliko večjem obsegu glede finančnega primankljaja, kot se je to zgodilo s Kuzeljem. Wolkowo je pravilno napisal / la nikogar ne zanima kam je šel denar, komu je šel denar in kdaj je bil porabljen. Vsi, ki sedaj obtožujejo samo Kavćića so v tem deljenju financ sodelovali 5 dolgih let, še aprila so tekali za pooblastili, klicali predsednike klubov in na veliko lobirali, da je Kavčič pravi - eden in edini. Sedaj se je nekomu od teh ljudi verjetno zahotelo še večjega denarnega kolača kot ga je bil deležen od Kavčiča, torej, je potrebno zrušit predsednika in nastavit enega od teh, ki so zaslužni za rušitev - a se zgodba ponavlja ali ne????? Pogledaš imena, ki sedaj lobirajo za rušitev Kavčiča, vsi ti so sodelovali v rušitvi Kuzelja?! NO ni opravil svoje naloge kot bi jo moral že v letu 2010/11, zakaj ne? Nikogar ne obtožujem vendar to so dejstva in takšnih ljudi s predsednikom na čelu ne sme bit v slovenski kinologiji.
Binulja se popolnoma strinjam, ni važno mladi ali stari, samo, da so pošteni in da delajo za pse in društva, ne samo za svoj lastni žep in gradnjo svoje existence.
V vseh komisijah so goreči zagovorniki Kavčiča in kako mislite, da bodo te komisije delale naprej če do sedaj niso naredile ničesar ( npr. statutarna, KSV...) Statut in PSD nista niti približno pripravljena na novitete ali izboljšave, zakaj ne????
Danes želim vsem predstavnikom društev, klubov, pasemskih organizacij,Lkdjev, predvsem preudarno in strpno komunikacijo, pošten namen ter pravilne odločitve v dobro PSOM!!!!
Poštenost in pripadnost slovenski kinologiji bi danes ali v najkrajšem možnem času morali dokazati vsi, ki so v odborih in komisijah  s tem, da bi SVOJEVOLJNO ODSTOPILI , predvsem zaradi moralne odgovornosti. Izvoliti bi bilo potrebno delovno skupino in v najkrajšem času izvoliti popolnoma novo garnituro kinologov, ki bodo vodili KZS naslednja 4 leta in v teh 5 letih niso podpirali sedanjega vodstva in članov komisij!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: jst , petek, 29.11.2013 : 09:40:20
   
  In da skriva in ne izda bilanc za leto 2010 ( leto debele krave ) in ne dovoli vpoggleda v finance tudi za ostala leta . Te stvari je kar naenkrat po dveh letih nevednosti začel odkrivati NO KZS. Kot pišejo je nerazjasnjena poraba cca 250.000 evrov denarja . Ne vem če se zavedamo da mora  za 250.000 evrov delati povprečen delavec v Sloveniji cca 25 do 30 let. In žalosti me da se s tem dejstvom prav pretirano ne ukvarja nihče. Kot da nam je za denar pravzaprav vseeno , samo da predsednik pade ?
 

Zagotovo je to temelj za preiskavo in na podlagi te morda kazenski pregon.
V podjetjih sicer nadzorniki odgovarjajo tudi s svojim osebnim premoženjem ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: white rose , petek, 29.11.2013 : 10:04:14
Samo v info in offtopic, medtem, ko nekdo tako glasno razlaga štetje in kdaj bi morale članice prejeti gradivo za skupščino.
Slovenski klub za ovčarske in pastirske pasme do danes še ni prejel gradiva, vabila, pooblastila za skupščino, ki jo je sklical gospod predsednik za 14. decembra. Torej? Je tista skupščina zakonita? Je imel naš klub dovolj časa, da si naštudira gradivo, ki ga sploh (še) ni dobil? In kdo ima potem pooblastilo našega kluba, če ga mi nismo dobili?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 29.11.2013 : 13:19:41
Na KZS strani se je pojavilo obvestilo, da bo poslovanje KZS pregledal pooblaščeni revizor
http://www.kinoloska.si/domov/item/309-poslovanje-kzs-bo-pregledal-pooblaščeni-revizor (http://www.kinoloska.si/domov/item/309-poslovanje-kzs-bo-pregledal-pooblaščeni-revizor)

Predsednik KZS, mag. Blaž Kavčič, je v torek, 26. 11. 2013, podpisal pogodbo s pooblaščeno revizorsko firmo PKF d.o.o. o reviziji poslovanja KZS.
Poročilo revizorja bo predstavljeno na Izredni skupščini KZS dne 14. 12. 2013.


Kako pa to, da je objava šele danes?
Več kot zanimivo ... Takega, pooblaščenega, revizorja je KZS že imela leta 2011. Verjetno ga je nekaj tudi plačala, kot bo tega sedaj. Z denarjem članic.
Nepravilnosti (KZS bankomat, recimo), s katerimi nam zdaj naročniki pooblaščenega revizorja mahajo, so se takratnemu pooblaščenemu naročenemu revizorju in naročnikom pooblaščenega naročenega revizorja zdele povsem po predpisih in ok? Hm ... Bo tako tudi v prihodnje? Bo tudi ta pooblaščena revizija samo strošek? Kdo bo pa ugotavljal smotrnost poslovanja KZS? Tudi pooblaščeni (naročeni) revizorji?

Drugega zdajle ne bom komentirala, temveč vsem delegatom, ki boste danes na izredni skupščini izrazili voljo članov svojih društev, tudi jaz želim strpno komunikacijo. Odločitev bo taka, kot ste jo po vseh razpoložljivih informacijah in po premisleku v svojih društvih in klubih sprejeli. V to ne dvomim.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Mr.Muscolo , petek, 29.11.2013 : 13:33:55
Ni mi jasno, ali imam samo jaz težave z odpiranjem strani zveze ali imate tudi drugi?

 Revizija je povsem brezpredmetna in nepotrebna. Revizor bo z vzorčenjem pregledal nekaj računčkov, ugotovil, da je vse v skladu z zakonom in računovodskimi standardi, ki veljajo... V to, da zveza vodi knjige po črki zakona sploh ne dvomim, zanima pa me namen prejetih računov, smotrnost stroškov, podpisanih pogodb itd. Tega nobena revizija ne ugotavlja. To bi lahko storil NO ali pa posebej ustanovljena komisija v bodoče.
 
 Ne gre mi pa v račun tole funkcioniranje na zvezi. Kako lahko predsednik samostojno odredi in naroči revizijo ali karkoli drugega brez odobritve IO? Ali nimajo na zvezi nobenih vzvodov odobravanja naročil in kontrole stroškov? Kolikor se spomnim, statut omogoča predsedniku nekatere solo akcije, ki so nujne, neizogibne in smotrne, vendar mora to na naslednji seji potrditi tudi IO. Pa bo revizijo, varovanje, odvetnike in še se bo nabralo v prihajajočih mesecih res odobril? Jaz bi mu vse regresno za nazaj zaračunal...

Se vidimo popoldan!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Felina , petek, 29.11.2013 : 13:43:05
 Vtipkaš imena solastnikov te revizijske službe in dobiš ven ta članek:

http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/1042443773          :-\


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , petek, 29.11.2013 : 13:46:30
Revizorji ne ugotavljajo in ne poročajo koliko in komu so nakazovali zneske iz KZS in KZS d.o.o., temveč ali so jih pravilno knjižili itd. Pregledajo ali so pravilno razporedili sredstva in kot je zgoraj napisano je jasno da je papirnato vse urejeno in korektno, zato imajo računovodski servis in še koga, ki dela s financami. Revizor je nepotreben, naj dovolijo članicam vpogled v vse dokumente in jih seznanijo z natančnimi podatki kam, koliko in komu je šel denar.
Danes bi lahko na skupščini nekateri bivši predsednikovi somišljeniki povedali kakšna je bila njihova vloga na EDS, koliko so pokasirali nagrad in koliko je pokasirala družina.
Kot pravi Jana, danes delegati bodite strpni pri komunikaciji!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 29.11.2013 : 13:55:46
Hahahahaha, Felina, se držim, da se ne zvrnem pod mizo ;D :D ;) :)

Ok, takolele so telele zadevce :P

Management
The company is managed by the following partners:
Primož Pečnik
http://pkf.si/index.php?jezik=en&rq=about

Tegale gospoda Pečnika pobliže poznamo? :D ;D


Legenda:
- z modro so citati iz Zapisnika skupščine Kinološke zveze Slovenije (KZS), 21. oktobra 2011 (http://www.kinoloska-zveza.si/dokumenti/priponke/zapisnik_skupscine_KZS21_10_2011.pdf)
- s črno so moji teksti, prav tako so moji vsi boldani povdarki.


Vprašanje za milijon evrov: Kaj dela v zapisniku skupščine, na 4. in 5. strani, pod točko 6, tole:
Po predstavitvi je predsedujočega zaprosil, da svoje mnenje glede na to, da NO ni podal svojega poročila, predstavnik zunanje revizijske hiše poda poročilo o opravljeni reviziji poslovanja KZS in KZS d.o.o. G. Pečnik, pooblaščeni revizor revizorske hiše Renoma je povedal, da ...
In zakaj smo mi to mnenje na skupščini poslušali? Je nekomu malo zaigrala kinološka matematika? 44 nikoli ni bilo več od 47 ali 48. Če komu še vedno ni jasno: v resnici je bil izglasovan Dnevni red #1, skupščino pa smo se igrali po Dnevnem redu #2.
Na to proceduralno napako je kasneje opozoril Puš, vendar je bilo opozorilo povsem preslišano in prezrto.

Zapisnika seveda na KZS strani ni več, kakopak. KZS čistilka dela dnevno s polno paro.
Moji zapiski z omenjene skupščine so na:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg828443.html#msg828443 (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,40318.msg828443.html#msg828443)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 29.11.2013 : 14:06:31
http://www.pkf.si/Letno.pregledno.porocilo.za.leto.2011.pdf (http://www.pkf.si/Letno.pregledno.porocilo.za.leto.2011.pdf)
http://www.pkf.si/Letno.pregledno.porocilo.za.leto.2012.pdf (http://www.pkf.si/Letno.pregledno.porocilo.za.leto.2012.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , petek, 29.11.2013 : 14:12:50
Primitivna a vseeno poštena revizija:
- članice zberejo 5 člansko komisijo za pregled dokumentacije na KZS
- Uo KZS pripravi podrobno analizo odhodkov in prihodkov ( dokumenti, bančni izpiski itd. ,so za Kuzelja bili poslani na društva - torej jih tudi sedaj lahko zahtevajo)
- pregledajo se izpiski aktualnih bančnih kartic
- poimensko se predstavi koliko in zakaj je dotična oseba prejela denar ČLANIC KZS
- podrobno se preučijo dela in vlaganja v nepremičninske objekte KZS prav tako tudi v premičnine
Je to tako težko, da potrebujemo revizorja? Takšno dokumentacijo zna pregledat vsak, ki je končal srednjo šolo  ::) Če bi bili pošteni bi to že sami napisali, ne, da s prstom kažejo na druge in sebe pozabijo.
Dajmo, imejte toliko morale in poštenja, če že ne do članic KZS pa do psov, kateri vam prinašajo denar!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 30.11.2013 : 00:45:20
Huh, le čemu taka tišina :)

Zdajle tri informacije:

1. Izredna skupščina, 29. 11. 2013
Sklep: Predsedniku Kinološke zveze Slovenije, mag. Blažu Kavčiču, je bila s 75 glasovi ZA, 0 glasovi proti in 0 vzdržanimi glasovi izrečena nezaupnica.


2. V spletnem Delu so objavili novico:
Blažu Kavčiču v KZS izglasovali nezaupnico
Dejan Karba, Murska Sobota
pet, 29.11.2013, 21:00

http://www.delo.si/novice/slovenija/blazu-kavcicu-v-kzs-izglasovali-nezaupnico.html (http://www.delo.si/novice/slovenija/blazu-kavcicu-v-kzs-izglasovali-nezaupnico.html)

Na zgornji članek imam zdajle tole pripombo:
- Izredne skupščine ni sklical upravni odbor zveze, temveč Nadzorni odbor zveze.

3. Na spletni strani KZS zgornjih novic zaenkrat ne moremo brati, so nam pa dali popoldan v branje novo čtivo:
POROČILO GRADBENEGA NADZORA – KZS OŠKODOVANA ZA VSAJ 30.000€!
Petek, 29 November 2013 14:54

http://www.kinoloska.si/domov/item/310-poročilo-gradbenega-nadzora-–-kzs-oškodovana-za-vsaj-30000€ (http://www.kinoloska.si/domov/item/310-poročilo-gradbenega-nadzora-–-kzs-oškodovana-za-vsaj-30000€)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 30.11.2013 : 08:56:50
Izredna skupščina Kinološke zveze Slovenije, Ljubljana, 29. 11. 2013
Kratko poročilo, kot sem si vmes zapisala

- Z nagovorom je Izredno skupščino začel Jožef R. Grah, predsednik Nadzornega odbora. Povedal je, zakaj in kako je prišlo do sklica te izredne skupščine.
- Za Verifikacijsko komisijo je predlagal: Tanja Bizilj, Igor Tomažič in Janez Nahtigal. Glasovi: za = 75, proti = 0, vzdržan = 1.
- Poročilo Verifikacijske komisije: vseh članic je 114, s pooblastili je prisotnih 78 članic, skupčina je sklepščna.
- Predlog za delovno predsedstvo: predsednik odvetnik Boris Marčič in člana Egon Dolenc in Lidija Okleščen, zapisnikar Mojca Sajovic, overovatelja Tomaž Burazer in Tadej Nagode. Glasovi: za = 77, proti = 0, vzdržanih = 0.
- Potrditev dnevnega reda: za = 75, proti = 0, vzdržani = 0.
- Potrditev poslovnika: za = 76, proti = 0, vzdržani = 0.
- Jožef R. Grah, predsednik Nadzornega odbora KZS, je poročal o dogajanju na KZS
- Ugotovitev, da Tomaža Burazerja Tadeja Nagodeta ni, zato se na mesto 2. overovatelja predlaga Brigito Kremser: za = 77, proti = 0, vzdržani = 0.
- V razpravi so govorili:
* Angel Vidmar, LKD Gorica
* Iztok Trček, Zveza lovskih kinologov Pomurja
* Borut Pivec, Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških očarjev
* Miloš Kovač, KD Mirna
* Slavko Žlebnik, LKD Koroške
* Igor Rac, Slovenski klub za nemške doge
* Iztok Trček, Zveza lovskih kinologov Pomurja
* Egon Dolenc, član Nadzornega odbora KZS
* Angel Vidmar, LKD Gorica
- Predlagan sklep: Predsedniku Kinološke zveze Slovenije, mag. Blažu Kavčiču, se izreče nezaupnica. Glasovi: za = 75, proti = 0, vzdržani = 0.
- Sklep: Predsedniku Kinološke zveze Slovenije, mag. Blažu Kavčiču, je izrečena nezaupnica.
- S tem je bila skupščina formalno zaključena, predsedujoči pa je po tem dal besedo še starosti slovenske kinologije, g. Frančku Štermanu.

------------------------------

Karba je v Delu včeraj zvečer napisal svoj članek. Poleg tistega, kar sem navedla že ponoči, se pri glasovanju za nezaupnico njegova in moja številka razhajata za en glas. Sicer nekoliko dvomim, da bi si tako pomembno številko zapisala narobe, je pa tudi to povsem mogoče. En glas sicer v tem primeru ne spremeni ničesar, je pa treba pri takih stvareh biti kar se le da točen. Če prej ne, bomo pravi podatek videli v zapisniku skupščine, za katerega sem prepričana, da ga tokrat ne bo treba izsiliti z grožnjami z informacijsko pooblaščenko.

Osebno sem res vesela, da so članice s tem glasovanjem storile prvi korak. Še veliko korakov je pred nami vsemi.
Predvsem moramo s samimi pozitivnimi naboji naprej ... :), vse negativno pa počistiti in zavreči, in čeprav še ni povsem pravi čas za novoletne želje, pa vendar ... slovenski kinologiji želim v letu 2014 očiščenje in popoln preporod :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Mr.Muscolo , sobota, 30.11.2013 : 09:51:15
Jana je vestno kot ponavadi povzela včerajšnje dogajanje. Skupščina je po nekaj epizodah minila brez varnostnikov in incidentov. Verjetno je temu prispevala neudeležba bivšega predsednika, ki je izgubil prvo bitko. "Vojna" bo še zagotovo doživela nekaj burnih epizod, ker svojega teritorija zagotovo ne bo prepustil zlahka. Držim pesti, da bo vseeno čimprej mimo in bomo to sago, ki se vleče že predolgo kmalu pospravili v arhiv KZS, od tam pa potegnili ven kar je bilo očem skrito... Kaj je bistvo pa upam, da nam razkrije NO kmalu in ustrezno ukrepa.
 Vsekakor pa me zanima, kdo bo prihodnji vodja, ki mu želim veliko sreče in mirno, pasji druščini usmerjeno predsednikovanje.

 Kaj se pa dogaja danes v Celju? Je predsednik tam ali na okopih v Zapogah?



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Terierček , sobota, 30.11.2013 : 10:36:18
Mislim, da si je Jana narobe zabeležila spremembo overovatelja, ker Burazer je bil tam in je bilo omenjeno drugo ime. Vendar to sedaj ni važno.
Pridružujem se vsem, kateri so mnenja, da je potrebno KZS "očistit" in posebej bomo morali biti previdni pri izbiri mandatarja. Pojavljajo se govorice, da naj bi za mesto predsednika kandidirali ljudje, kateri so do včeraj sedeli v UO. Mislim, da je Angel Vidmar lepo vsem povedal kronologijo in predvsem poudaril, da ni samo kriv Kavčič, ki je imel samo eden glas, ampak vsi člani UO, ker kot vemo, je bilo glasovanje skoraj vedno 100%. Zato upam, da člani UO in člani komisij, kateri so bili vpleteni v spornih in sumljivih odločitvah, ne bodo imeli obraza, da kandidirajo za mesta v KZS. Če pa slučajno bodo, upam, da članice imamo toliko v glavi, da jim javno rečemo NE!
Prijatelj mi je včeraj izjavil, ko sem mu povedal, kdo misli kandidirati za mandatarja sledeče :"upam, da si sedaj ne bomo rit obrisali z drekom" pa brez zamere.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 30.11.2013 : 10:59:57
Mislim, da si je Jana narobe zabeležila spremembo overovatelja, ker Burazer je bil tam in je bilo omenjeno drugo ime. Vendar to sedaj ni važno.
Terierček, hvala za popravek.
Moj zapis je vsekakor neuraden, nisem snemala, temveč med dogajanjem samo delala zapiske in povsem mogoče je, da je tako, kot praviš.

Kar pa se tiče kandidatov za mandatarja - pridružujem se ti v upanju, da bomo članice na volitvah preudarno odločile o tem, kdo bo naprej vodil zvezo. Tudi po mojem mnenju to ne more biti noben 'obraz iz spornih zgodb'.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , sobota, 30.11.2013 : 16:05:31
 :D upam, da si sedaj ne bomo rit obrisali z drekom  ;D  no pa da vidimo  :o


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , sobota, 30.11.2013 : 20:37:44
Po uspešni skupščini upam, da so si nekateri Kavčičevi dosedanji somišljeniki premislili in ne bodo kandidirali  :( To bi bil višek nemoralnosti in norčevanje iz članic  :-\  Dosedanji predsednik bi s svojo karizmo in ljubeznijo do kinologije lahko to odločitev sprejel in ponosno odšel iz kinologije  :P
UO, NO in KSV so naslednji, kateri če imajo vsaj malo vesti in poštenja bi morali zapustiti svoje položaje in se umakniti ljudem, ki bodo pošteno in transparentno vodili to KZS  ;)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Uma , sobota, 30.11.2013 : 22:44:12
Kolikor vem so mandati uo, no in ksv vsi vezani ns mandat predsednika, tako da ne rabijo nič odstopat...so razrešeni tako ali tako. Zdaj je samo vprašanje pravnomočnosti sklepov te skupščine in razpisa novih volitev. Teh rokov in predpisov pa jaz ne poznam.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 30.11.2013 : 23:21:01
Nadzorni odbor je bil voljen 16. marca 2013 na skupščini posebej, neodvisno od UO - KLIK (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.msg900968.html#msg900968). Enako tudi statutarna in disciplinska komisija.

Katere stalne komisije so vezane na UO, je navedeno v 43. členu Statuta KZS (http://www.kinoloska.si/images/obrazci/pravilniki/Statut_KZS_28_11_web.pdf), zraven pa spadajo najbrž tudi kakšne 'nestalne' komisije, ki niso navedene v statutu, pa jih UO imenuje oz. delujejo.
O KSV je napisano v 41. členu (UO imenuje 4 člane KSV), potem pa še 59. - 61. člen.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 03.12.2013 : 08:12:06
Zapisnik izredne skupščine KZS, ki je bila dne 29. 11. 2013 - KLIK (http://www.mojpes.net/download/zapisnikIS29112013.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nessy , torek, 03.12.2013 : 09:18:04
Vse lepo in prav. Zdaj pa upam, da bodo ljudje imeli pamet in ne postavljali na vodilne funkcije ljudi, ki so sedaj glasni, stvari pa nimajo poštimane  v svojem privatnem življenju, predvsem kar se financ tiče, v smislu dolgov, zabeleženih na - vsem dostopni - strani DURS. Sicer bo tako, kot bi mački dal miš za čuvat.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: dextrum , torek, 03.12.2013 : 13:29:30
Me veseli ažurnost objave zapisnika in upam, da bo odslej tudi v prihodnje tako.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 03.12.2013 : 16:38:14
Me veseli ažurnost objave zapisnika in upam, da bo odslej tudi v prihodnje tako.

Tudi mene. Zelo veseli.
Želim pa si, da bi bil objavljen na uradni spletni strani KZS. Pa ni.

Glede vsebin spletne strani KZS je imel predsednik NO celo na izredni skupščini (povsem upravičene) pripombe, zdajle pa bi dodala še sledeče:

1.) KZS je vpeta v mednarodne povezave in nič ni čudno, da se tujci zanimajo za trenutno dogajanje pri nas. Žal pa na KZS spletni strani ne morejo dobiti prav nobene informacije, celo več - na uradni spletni strani lahko dobijo tujci napačne informacije. V UO je tudi decembra še vedno član, ki ga tam že od marca ali aprila ni več - klik (http://www.kinoloska.si/en/about-us/kzs-boards), v disciplinski komisiji so ljudje, ki so bili že 16. 3. 2013 zamenjani - klik (http://www.kinoloska.si/en/about-us/kzs-boards/25-english/kzs-boards/98-disciplinary-commission) ... Kako je z ostalimi komisijami, naj pove Upravni odbor v odhajanju. So od letošnjih volitev iste osebe naprej, ali so pozabili zamenjati imena, ali ... Na slabo skrb za ažuriranje vsebin smo 2011 že opozarjali.
Sprašujem se, kdo od množice novih delovnih moči na KZS je zadolžen za vsebinsko ažuriranje spletne strani, tudi angleške verzije? Menda ni imel tudi to nalogo na skrbi sam predsednik?
Če je za spletno stran odgovorna oseba neuspešna (morda celo nesposobna), je v bodoče smiseln razmislek o njeni zamenjavi, o drugačni organiziranosti, o odgovornosti, o izbrisu angleške verzije spletne strani ...

2.) 29. 11. 2013 je bil v Uradnem listu objavljen nov Pravilnik o ukrepih za ugotavljanje, preprečevanje širjenja in zatiranje stekline, ki uvaja za pse obvezna letna cepljenja samo prva tri leta, potem pa v skladu z navodili proizvajalca.
O predvidenih spremembah je predstavnike KZS avgusta na 'zgodovinskem' sestanku seznanil sam minister, se pa po nekem naključju informacija ob boku 'javnega pooblastila' na spletni strani KZS takrat ni znašla. Pa zdaj tudi informacija o novem pravilniku ne.
Upam, da bo v prihodnje KZS bolje in bolj ažurno obveščala svoje uporabnike (nekateri jim pravijo kar 'člani KZS') z informacijami, ki so pomembne za lastnike psov in s tem za 'bazo', zaradi katere KZS s funkcionarji in zaposlenimi vred sploh obstaja.
Pravilnik - klik (http://www.uradni-list.si/1/content?id=115144)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 03.12.2013 : 18:35:11
Kinološki boj za milijone?
Avtor: Alma M. Sedlar, TOREK 03.12.2013, 15:53
V Kinološki zvezi Slovenije vre. Člani nadzornega odbora so na petkovi izredni skupščini razrešili predsednika Blaža Kavčiča. A ta je odločen, da ne bo odstopil.

Blaž Kavčič, ki je bil marca letos znova izvoljen za predsednika z večinsko podporo, je za 14. decembra sklical še eno izredno skupščino, na kateri bo zahteval glasovanje o zaupnici. "Opozicija" v vodstvu Kinološke zveze Slovenije mu očita številne nepravilnosti. Kavčič, ki je na sedež KZS namestil celo varnostnike, očitke zanika in trdi, da za zahtevo po njegovem odstopu stojijo "pohlep, korupcija in klientelizem".
Na vprašanje, kakšni bodo njegovi nadaljnji koraki potem, ko so mu na izredni skupščini v petek izrekli nezaupnico, odgovarja, da ne namerava odstopiti.
"Po svojih najboljših močeh bom poskušal nadaljevati dobri osnovi vsega, kar smo ustvarili v štirih letih in pol. Na izredni skupščini 14. decembra bom sprožil postopek odločanja o zaupnici. Upam na razumnost članov KZS, v nobenem primeru pa se plenjenjein hiranje KZS ne bo dogajalo v času mojega predsedovanja."

Povsem drugače zaplet vidi Jože Roman Grah, predsednik nadzornega odbora KZS, ki je pretekli petek zahteval sklic izredne skupščine. "Zapleti so trajali že kar nekaj časa. Člani UO so sklenili, da z Blažem Kavčičem ne morejo več delati. Najprej smo poskušali Kavčiča prepričati, da bi tako ravnanje opustil. Rekel je, da nimamo pravne podlage za sklic izredne skupščine, vendar smo jo sklicali pretekli petek. Od 78 udeležencev jih je 75 glasovalo za njegov odstop, sam pa še vedno ne razume, kaj se dogaja. Tako je sam sklical drugo izredno skupščino, ki bo 14. decembra. Za petkovo skupščino trdi, da je nezakonita," pravi Jože Roman Grah, ki je Kavčiča pozval k odstopu.


http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/12/kinoloska_zveza_slovenije_blaz_kavcic.aspx (http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/12/kinoloska_zveza_slovenije_blaz_kavcic.aspx)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Pepsi , torek, 03.12.2013 : 20:14:35
Saj ne veš, a bi se smejal al bi jokal!  :'[ :'[


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 04.12.2013 : 09:14:44
Pozdravljeni.

Na forumu sem novinec. Spremljam pa vse te konstruktivne debate  o dogajanju na KZS od samega zacetka.
Sam bi predlagal, da se vsi ki si zelimo spremembe v KZS, smo mladi in neobremenjeni , povezemo napisemo dober program in cilje ki jih zelimo v slovenski kinologiji in  kandidiramo za novo vodstvo KZS. Mislim da je sedaj pravi cas da lahko svoja forumska mnenja strnemo in preidemo od besed k dejanjem, predlagam da gospa Jana(administrator) organizira  srecanje v zivo za vse tiste ki bi si zeleli spremembe.

Lep kinoloski pozdrav.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 04.12.2013 : 09:41:39
... predlagam da gospa Jana(administrator) organizira  srecanje v zivo za vse tiste ki bi si zeleli spremembe.

Na tole ne računati. Jana ne bo nobenih srečanj organizirala.
Lahko jih pa organizira kdorkoli drug in nas tukaj obvesti o tem.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 04.12.2013 : 09:49:08
Za svoj predlog se vam Jana iskreno opravicujem.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: bruno188 , sreda, 04.12.2013 : 12:13:03
Staffy, je pa predlog dober in se strinjam z Jano: vsi, ki jih zadeva zanima, naj pridej(m)o na srečanje. Čas je za dejanja, vsekakor, treba je imeti znanje, pogum, izkušnje in tudi nekaj sreče.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 04.12.2013 : 13:46:23
KZS spletna stran danes :D
http://www.kinoloska.si/domov/item/312-gremo-na-volitve (http://www.kinoloska.si/domov/item/312-gremo-na-volitve)

GREMO NA VOLITVE!
Predsednik KZS, mag. Blaž Kavčič je 3.12.2013 s strani NO KZS prejel zapisnik Izredne skupščine z dne 29.11.2013, ter poziv NO po imenovanju volilne komisije.
Sporoča, da bo brez prejudica glede veljavnosti izredne skupščine (z dne 29.11.2013) in njenih sklepov, v roku 3 dni imenoval volilno komisijo.


Moje mnenje:
Odlično, vendar z zadržkom.
V resnost namena imenovanja volilne komisije in razpisa volitev bom verjela šele potem, ko bo odpovedal izredno skupščino, ki jo je sklical za 14. 12. 2013. Do tedaj bo tole po moje pač eden od taktičnih korakov v boju za obstanek.
Berite članek na Siolu (http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/12/kinoloska_zveza_slovenije_blaz_kavcic.aspx) :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 04.12.2013 : 14:11:54
Citiram J. R. Grah "KZS ima 117 članic in zagotovo je med njimi veliko izobraženih mladih ljudi, ki bi lahko prevzeli delo na področju financ in na sodniškem oziroma strokovnem področju." članek na planet siol.net.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: bina , petek, 06.12.2013 : 12:15:42
Očitno je predsednik le priznal izredno skupščino:

 PREKLIC IZREDNE SKUPŠČINE, 14.12.2013
Spoštovane članice KZS,

Ker je NO KZS predsednika KZS pozval naj prekliče izredno skupščino, vas obveščamo, da je skladno z njihovim pozivom, izredna skupščina KZS, ki je bila sklicana za soboto, 14.12.2013, PREKLICANA.

S kinološkimi pozdravi,
predsednik KZS
mag. Blaž Kavčič

http://www.kinoloska.si/domov/item/314-preklic-izredne-skup%C5%A1%C4%8Dine-14122013


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , petek, 06.12.2013 : 13:40:29
Pozdravljeni!
Na spletni strani jo je preklical.
Danes pa sem prejel revijo Kinolog, kjer pa je ni preklical ampak vabi članice na izredno skupščino 14.12.2013 ( bi jo lahko preklical, kajti sklepe izredne skupščine 29.11.2013 je prejel že 3.12.2013 /uradno/, z sklepi pa je bil seznanjen že prej ). Menim, da bi moral preklicati izredno skupščino za 14.12.2013 tudi v sredstvih javnega obveščanja.
Zaključek:
Sedaj se vidi dvoličnost predsednika KZS, kajti koliko negativne energije je posvetil blatenju ljudi, ki so zahtevali izredni sklic skupščine za 29.11.2013 (koliko obvestil je na spletni strani KZS-a ), koliko denarja članic KZS-a je bilo porabljenega za svetovalce /odvetnike/, katerega bo morala plačati KZS.
In nenazadnje ta isti predsednik sedaj kar naenkrat spoštuje sklepe IZREDNE SKUPŠČINE 29.11.2013, kajti postalo mu je jasno, DA JE BILA IZREDNA SKUPŠČINA - ZAKONITA in da je hudič vzel šalo.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 06.12.2013 : 16:26:14
Ok, preklic skupščine, vendar imam na mailu en dokument o preklicu (http://www.mojpes.net/download/preklicIS14122013.pdf), kjer predsednik ni omenjen, temveč je 'podpisana' pisarna KZS.
Upam, da preklic vseeno velja :P

Sicer so pa na spletni strani KZS objavljena imena članov Volilne komisije:
1.    Tatjana BIZILJ
2.    Marko BRUČAN
3.    dr. Dušan ŠTRUS

http://www.kinoloska.si/domov/item/313-imenovanje-volilne-komisije (http://www.kinoloska.si/domov/item/313-imenovanje-volilne-komisije)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , petek, 06.12.2013 : 17:38:19
 http://www.kinoloska.si/domov/item


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , petek, 06.12.2013 : 17:40:56
http://www.kinoloska.si/domov/
http://www.kinoloska.si/domov/item


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 07.12.2013 : 12:54:58
Ker je tole pomembno, objavljam sporočilo Nadzornega odbora KZS članicam takole:

(http://www.mojpes.net/download/pozor_NO06122013a.jpg)
(http://www.mojpes.net/download/pozor_NO06122013b.jpg)

- Nadzorni odbor: POZOR - ZAVAJAJOČE OBVESTILO (http://www.mojpes.net/download/pozor_NO06122013.pdf)
- Odvetnik Dušan Žorž: Mnenje - preklic izredne skupščine (http://www.mojpes.net/download/mnenjeZorz06122013.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Nanook , sobota, 07.12.2013 : 14:46:34
Samo v info in offtopic, medtem, ko nekdo tako glasno razlaga štetje in kdaj bi morale članice prejeti gradivo za skupščino.
Slovenski klub za ovčarske in pastirske pasme do danes še ni prejel gradiva, vabila, pooblastila za skupščino, ki jo je sklical gospod predsednik za 14. decembra. Torej? Je tista skupščina zakonita? Je imel naš klub dovolj časa, da si naštudira gradivo, ki ga sploh (še) ni dobil? In kdo ima potem pooblastilo našega kluba, če ga mi nismo dobili?


A ste gradivo, vabilo in pooblastilo mogoce prejeli do danes?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: white rose , sobota, 07.12.2013 : 14:57:38
Nanook na žalost nismo. Niti nismo včeraj ali danes prejeli maila o katerem govori nadzorni odbor.
V vsem tem času je naš klub dobil edino vabilo za sestanek s Kavčičem na Gospodarskem razstavišču... kamor pa itak nismo šli...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 08.12.2013 : 09:34:39
white rose, verjetno niste edini klub/društvo, ki ste žrtev samovolje (v ponavljajočo se šlamparijo vendarle ne verjamem) pisarne KZS. Glede na rošade, ki se na sekretarskem mestu v zadnjem času vršijo, najbrž nihče pravzaprav ne ve, kdo je poleg predsednika še odgovoren za tako početje. Menda Korent ni več (čeprav je še vedno kot sekretar napisan na uradni spletni strani KZS, karkoli že to pomeni) in menda Hoefferle še ni (kje so sploh podlage za njegovo imenovanje, če pa sekretarska funkcija ni združljiva s funkcionarsko v KSV, ali pač?), torej je Dermolova?

Kaj pravzaprav trenutno delata predsednik in sekretar zveze? Je zveza sam predsednik, ki je pod budnim očesom varnostnikov in ob asistenci sekretarja zabarikadiran v Zapogah? Zveza pač ni predsednikov zasebni peskovnik. Kaj v zvezi trenutno predstavlja predsednik, ki mu je bila s 75 glasovi pred dobrim tednom izglasovana nezaupnica, nam je večini jasno. Da sekretar ni v njegovi službi, temveč v službi članic, pa tudi. Sekretar je odgovoren Upravnemu odboru, ki pa ne deluje. Predsednik KZS ni Upravni odbor.

Mene bi zanimalo, kje so sklepi, ki so podlaga za črtanje članic s seznama za obveščanje in preprečevanje, da bi članice glasovale na skupčini (brez pooblastila ni glasovanja)? Redne skupščine, na kateri bi določili višino članarine za leto 2013, še ni bilo in je letos tudi ne bo, zato je morebitno črtanje članic zaradi neplačila ali nepopolnega plačila članarine po mojem mnenju neupravičeno. Tudi za tako črtanje mora biti podlaga v sklepih, kot za vsako drugo (recimo disciplinsko) črtanje. Črtanje članic pač ne more spadati v 4. točko 17. člena Statuta KZS (nujne in neodložljive zadeve, o katerih lahko odloča predsednik sam ...)?

Moj predlog bi bil, da se društva/klubi, ki ne dobijo obvestil iz pisarne KZS, obrnejo na Nadzorni odbor. Verjetno (upam), lahko oni raziščejo, kje so sklepi za izbris članic, ter na podlagi česa in kdaj so bili sprejeti, in ukrepajo, če kaj ni v skladu s predpisi. Morda gre za prekoračitev pooblastil? En predsednik in en sekretar si pač ne moreta kar izmisliti, da bo neka članica izbrisana s seznama članic KZS, s tem pa prikrajšana za obvestila in glasovalno pravico. Za svoje početje morata imeti podlago.

Pravzaprav je sklepov, ki me zanimajo, še veliko več. Recimo tisti sklepi UO, po katerih so bila društva v letu 2012 in 2013 včlanjena v zvezo, pa sklepi statutarne komisije v zvezi z vključitvami članic v istem obdobju. Pa sklepi, s katerimi so bile po volitvah 2013 ustanovljene/potrjene komisije UO (komisija za strokovna vprašanja, za šolanje, za agility, za reševalne pse, za prireditve, za junior handling, otrok in pes, gospodarsko-finančna komisija). Pa sklep, s katerim je bil nekdo nastavljen za vsebinskega administratorja spletne strani KZS, pa ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 10.12.2013 : 17:53:47
Danes so članice z redno pošto prejele s strani mag. Blaža Kavčiča podpisan preklic skupščine, ki jo je sklical za 14. 12. 2013.

mag. Blaž Kavčič: Preklic izredne skupščine 14. 12. 2013 - KLIK (http://www.mojpes.net/download/preklicIS14122013sign.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 11.12.2013 : 16:39:17
Nadzorni odbor je danes poslal članicam

OBVESTILO - POROČILO O DELU NO KZS - KLIK (http://www.mojpes.net/download/obvestiloNO11122013.pdf)

(http://www.mojpes.net/download/obvestiloNO11122013a.jpg)
(http://www.mojpes.net/download/obvestiloNO11122013b.jpg)



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 14.12.2013 : 12:09:20
Nadzorni odbor se po emailu zopet obrača na članice, tokrat po neuspelem poskusu vstopa v prostore KZS.

Tole je vsebina email sporočila:

Spoštovane članice in člani Kinoloških društev ter klubov,

Seznaniti vas moramo, da tudi zadnji poskus vstopa na Kinološko Zvezo Slovenije ni uspel članom NO KZS, pa tudi ne članom UO KZS, katerega smo želeli opraviti 13.12.2013 v dopoldanskem času. Pred vrati nas je pričakal varnostnik najet s strani Blaža Kavčiča, kateri je povedal, da za stranke danes ni vstopa. Vsekakor NO kot UO KZS niso stranke ampak organi KZS kateri so želeli nadaljevati z revizijo poslovanja KZS d.o.o. in KZS pa nam to seveda ni bilo omogočeno. Želeli smo tudi opraviti primopredajo poslov od dosedanjega predsednika KZS Blaža Kavčiča na podpredsednika KZS Iztoka Trček. Ko boste prebrali te tri obvestila vam bo vsekakor jasno, da bomo morali čim prej  dogovoriti s članicami, da bomo skupaj realizirali sklep disciplinske komisije in želje članic. 

Lp predsednik NO
Jožef R. Grah


Tole pa so spremni dokumenti:
- Obvestilo Nadzornega odbora članicam KZS, 14. 12. 2013 (http://www.mojpes.net/download/ObvestiloClanicam14122013.pdf)

(http://www.mojpes.net/download/ObvestiloClanicam14122013.jpg)

- Dopis Kavčiča podpredsedniku Trčku, 12. 12. 2013 (http://www.mojpes.net/download/dopisKavcic12122013.pdf)
- Uradni zaznamek, Zapoge, 13. 12. 2013 (http://www.mojpes.net/download/UradniZaznamek13122013.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sobota, 14.12.2013 : 17:30:17
Portret tedna: Blaž Kavčič
Padli predsednik Kinološke zveze Slovenije.

Dejan Karba, Murska Sobota
sob, 14.12.2013, 06:00

A še enkrat: dejstva v obliki dvignjenih rok delegatov govorijo nasprotno. Negativizem, finančna netransparentnost, nekompetentnost in prevelika ter nenadzirljiva samovoljnost so tisti kvalifikatorji, ki so prek ust nadzornih oz. upravnih odbornikov KZS skupščinske delegate prepričali, da so glasovali, kot so. Za Kavčiča na zakonito sklicani izredni seji KZS ni glasoval nobeden, proti njemu jih je glasovalo 75. Trije so iz skupščine odšli pred glasovanjem.

Včeraj naj bi se na Kinološki zvezi zgodila predaja poslov. Začasno vodstvo so pričakala zaklenjena vrata in varnostniki.
 
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/portret-tedna-blaz-kavcic_1.html (http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/portret-tedna-blaz-kavcic_1.html)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , sobota, 14.12.2013 : 21:11:03
Sedaj me je zaskrbelo  :-\ Ali smo se prav odločili ko smo izglasovali nezaupnico Blažu Kavčiču in dali KZS v roke nekomur, kateri kot vidimo kljub svetovanju odvetnikov in legalno izvoljeni funkciji ne uspe vstopiti v prostore svoje matične zveze  :-\ Še enkrat premislimo ali so ti ljudje, kateri so bili najtesnejši sodelavci in najgorečnejši zagovorniki Kavčiča, sedaj njegovi rušitelji in v prejšnjem mandatu brez enega samega glasa PROTI na predloge  Kavčiča, sploh sposobni zastopat članice in ali so dovolj kredibilni, da to speljejo brez še večjih stroškov za članice  :-\  Nesposobni člani UO in NO KZS  ;D  Rešitev je v tem, da se Kavčiču prepove vstop v prostore KZS preko kazenske ovadbe, saj obstaja sum ( tako so predstavili nadzorniki in UO), da se bo določena dokumentacija izgubila oz. priredila. Policija je nad varnostniki! Naj kriminalisti odnesejo vso dokumentacijo in jo pregledajo, zaupanja niso vredni ne NO, ne UO in ne Kavčič  >:(
Zapravlja se denar, pišejo se dopisi a nihče si ne upa udarit po mizi in jasno in glasno povedat, kaj je in kaj ni  >:( Zakaj že ne? Morda zaradi prevelike vpletenosti pri delitvi denarja od Evropske razstave 2010 v Celju, mrbit še kaj pri prodaji prostorov na Ilirski, mrbit še kaj pri obnovi in odplačevanju Zapog  8) Nagrade ja nagrade in to ne male  ::) Oooooooo še bo preteklo časa, da se vse razjasni in izve, kaj se je počelo v teh petih letih  8) Tako dolgo kot bodo ti ljudje zraven ki so bili vpleteni tako v rušenje Kuzelja kot  Kavčiča, ne bo miru in ne poštenja  :'( Vesele praznike moji dragi kinologi in obilo sreče pri nadaljevanju burleske KZS  ;D :D


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , sobota, 14.12.2013 : 23:01:13
Res žalostno.
Namesto, da bi se ukvarjali z psmi, se moramo ukvarjati z Kavčičem, z človekom, ki mu ni para, saj se dela norce iz vseh nas, ne samo z UO in NO KZS / on je tisti in edini bog, ki ne spoštuje NIČESAR, še najmanj pa ga zanimata poštenost, dogovor, etika... /
No nikakor pa se nestrinjam, glede delitve denarja razstave v Celju 2010 (pa saj niso neumni, da bi se izpostavljali, če bi sodelovali v tej raboti !!! )
Na zakoniti skupščini mu je bila izglasovana nezaupnica, disciplinska komisija ga je na predlog KD obravnavala in ... PA KAJ, vse posle, seveda samo nujne opravlja še vedno samo ON in samo ON.
Spoštujem voljo NO in NO KZS, ki jo imata, da se še sploh hočeta ubadati z njim - odstavljenim predsednikom KZS, čeprav se še vedno na vse dokumente podpisuje kod predsednik mag. B.Kavčič.
Tudi jaz osebno bi nanj poslal policijo, da pridobijo vso dokumentacijo, ki je last KZS in KZS d.o.o., tudi tisto ki jo imajo doma.
No in nenazadnje menim, da ima kavčič zelo močan vpliv na medije, saj nihče noče objaviti ničesar v zvezi z njim - stare veze še vedno trajajo.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , nedelja, 15.12.2013 : 10:14:30
 Včasih se pa vprašam  >:( : a eni ne znajo brat ali jim enostavno ni dano da bi razumeli  :-[ ? Verjetno bo pa tko , da dokler bomo verjeli da državo upravlja stric Kučan iz ozadja , bomo še verjeli da KZS upravlja stric Kavčič iz ozadja .... beeee , beeee .... Volk je pa že daleč stran  :-\


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 15.12.2013 : 17:57:55
Javno sprašujem gospode, ki hodijo zmrzovat v Zapoge na KZS dvorišče:

- Kaj mislite, kdo plačuje varnostnike, ki vam onemogočajo dostop v stavbo KZS v Zapogah? Kavčič ali članice? Je stavba v Zapogah last Blaža Kavčiča ali članic? Kdo je glasoval proti Kavčiču s 75 glasovi in koga je teh 75 delegatov pooblastilo, da zadeve spravi v red? Božička?

Ne Božička, temveč vas, gospodje. Varnostnik, ki vas v stavbo ni spustil, dela za vas in nas in vi in mi ga plačujemo. Kdaj ga boste odpoklicali? Zakaj ga niste odpoklicali že v petek, oz. neposredno ob vašem mrzlem čakanju? Ali je na sedežu firme, kjer je varnostnik zaposlen, že vaše pismo, s katerim ste jim sporočili, da jih ne potrebujemo več in da noben nadaljni račun KZS ne bo plačala? Če ne, zakaj ne?

- Kaj mislite, kdo plačuje zaposlene na KZS? Kavčič ali članice? Za koga zaposleni na KZS delajo? Za Kavčiča ali za članice? Na skupščini so vas delegati članic pooblastili, da uredite zadeve, zato me zanima, kdaj boste dali nalog sekretarki, da vam odpre pisarne in kdaj boste naročili ključavničarja, da zamenja vse ključavnice?
Pravzaprav se resno sprašujem, ali nihče drug iz Upravnega odbora, razen Kavčiča, nima ključev? Jih ima, pa jih ne upa dat?

- Kaj mislite, kdo bo plačal vse ekspertize, ki jih na KZS opravljajo zunanji izvajalci? Kavčič ali članice? Ali ste že sporočili vsem zunanjim ekspertnim družbam, ki za vaš in naš denar delajo za nas in vas nepotrebne in nenaročene ekspertize, da jih ne potrebujemo in da jih ne bomo plačali? Če ne, zakaj ne?

Upam, da lahko pričakujemo, da bodo članice KZS najkasneje do konca tedna, v katerega vstopamo, prejele sporočilo zgoraj navedenih gospodov, da imajo popoln nadzor nad delovanjem KZS. Nad stavbo, nad zaposlenimi, nad denarjem in nad dokumenti. Vsa drugačna sporočila lahko najbrž po več kot dveh tednih stopicanja na mrazu razumemo kot neuspešnost tistih, ki so jih članice na skupščini, 29. 11. 2013, pooblastile, da v njihovem imenu uredijo razmere in začnejo postopke za normalno delovanje Kinološke zveze Slovenije?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , nedelja, 15.12.2013 : 21:37:04
No gospa Jana, če bi bilo normalno bi kavčič moral sam predati posle, lahko pa ste prebrala, kako si dela norce iz vseh nas. Tudi meni je jasno, da bi morali uslužbenci spoštovati vsaj NO, če že ne UO KZS-a. Pa zakaj je tako, bojijo se maščevanje kavčiča /na spl.stran KZS so za petek enostavno objavili dopis !!!/.
No glede Božićka in gospodov - ti gospodje nosijo VSE stroške SAMI /že od začetka te kalvarije na KZS/ in si vse sami financirajo, kod lahko preberemo jih še v ?našo stavbo ne spustijo, da bi se vsaj malo pogreli.
V normalni državi bi bilo to čisto enostavno pri nas pa težko, težko... in upajmo, da si tudi ti GOSPODJE sedaj že skoraj čisto na koncu ne obupajo.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 15.12.2013 : 22:58:16
korzig, se povsem strinjam, da razmere niso normalne, ampak nenormalne niso ratale danes, temveč že nekaj mesecev nazaj. Najkasneje oktobra letos bi moralo biti vsem, tudi gospodom, ki se na srečo še vedno trudijo, povsem jasno, s kom imajo opravka in tudi povsem jasno, koga oni predstavljajo (UO in NO), pa tudi to, da ne bo niti za en trenutek enostavno. Da Kavčič na prošnjo in lepe poglede ne bo odšel iz Zapog, pa da ne bo odšel niti po nezaupnici in niti po suspenzu ne, je zdaj najbrž jasno tudi največjim optimistom. Upam, da je jasno tudi to, da maneverskega prostora zmanjkuje, ali pa si morda kdo predstavlja, da lahko dodamo na pol leta nedelovanja KZS še kakšno leto ali dve takihle barikad, pisemc, prošenj in lastnega financiranja, na drugi strani pa nihče nima pojma, kaj se dogaja z našo zvezo, z našimi prostori, z našimi papirji, z našim denarjem ...? No, jaz bi imela normalno KZS, kjer lahko stroko kaj vprašaš in kjer lahko pričakuješ strokoven odgovor, pa kjer lahko računaš, da bodo še v tem stoletju kakšna splošna in strokovna pravila posodobljena, kakšna vzrejna pravila usklajena z zakonodajo in podobne, tuzemske reči. Si vi ne želite tega?

Glede lastnega financiranja, ki ga gospodje vlagajo v tale boj, sem prepričana, da gre za financiranje 'na zalogo' in ne bo prav veliko podarjenega, kar je vsekakor prav. Nihče ni dolžan večno zalagati svoj denar za zvezo.
Hec pravzaprav, na eni strani nekdo troši skupni denar za zadeve, ki nas ne zanimajo, na drugi zalagajo posamezniki svoj denar za zadeve, ki jih potrebujemo. Narobe svet in upam, da bodo gospodje kljub vsemu hitro našli učinkovit način, da ga obrnejo spet prav.

Hec je pa tudi, da se videti vsi obnašamo, kot da je Kavčič še vedno v Zapogah šef. Tudi s tem, da so priznali njegovega (nikakor ni naš, ga pa verjetno plačujemo) varnostnika. Pa ni več nikakršen šef, vsaj tako ste mu delegati povedali na izredni skupščini. Torej? Kako lahko nekdo, ki te pravice nima več, oz. ki je bil 'odpuščen', v imenu zveze naroča storitve, odreja zaposlenim delo in se greje na toplem, tisti, ki so bili s strani delegatov pooblaščeni, pa ne prekličejo naročil, ne odredijo zaposlenim, kaj imajo za narest in ne vržejo na mraz 'odpuščenega' ter se gredo sami gret na toplo? Kako lahko to mirno gledamo?

korzig, moj predlog bi bil samo v tem, naj se gospodje lotijo zadeve na način, ki prinese rezultate. Da je treba preklicati vse posle, za katere vedo, da jih Kavčič naroča zunaj, pa zamenjati ključavnice in povedati zaposlenim, kje so v službi, menda ni treba veliko filozofije. Kako to storiti, zagotovo vedo odvetniki. Hm ..., da bi zdaj obupali? Zato, ker ne morejo v objekt v Zapogah? Ali zato, ker jih tudi pokritiziramo? No, ja ... upam, da so kljub vsemu iz trdnejšega in trajnejšega testa.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , nedelja, 15.12.2013 : 23:24:20
Tudi meni je jasno, da bi morali uslužbenci spoštovati vsaj NO, če že ne UO KZS-a. Pa zakaj je tako, bojijo se maščevanje kavčiča /na spl.stran KZS so za petek enostavno objavili dopis !!!/.

Zgornje potrebuje še malce komentarja: Uslužbenci morajo spoštovati vse, tako NO kot UO, pa tudi vse druge kinologe in vsekakor tudi vse naključne obiskovalce oz. stranke, s katerimi pridejo v stik. Te vrste spoštovanje nima kaj posebnega z izvrševanjem nalog na delovnem mestu, kot tudi ne z zavedanjem, kdo je njihov delodajalec. Da se bojijo Kavčičevega maščevanja? No, v to bi verjela pred 25. leti, zagotovo pa me v to ne bo nihče prepričal leta 2013.
Dopisa za petek na spletni strani niso objavili zaposleni samoiniciativno (vsekakor pa ne zaradi kakšnih bojazni), temveč po Kavčičevem nalogu (navedba tudi v Kavčičevem pismu Trčku - klik (http://www.mojpes.net/download/dopisKavcic12122013.pdf)).


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 16.12.2013 : 16:35:54
Res upam, da bomo kmalu prišli kam dlje od dopisovanja. Danes namreč piše mag. Kavčič, kot običajno na uradno spletno stran KZS, in še vedno kot predsednik KZS :)

Ponedeljek, 16 December 2013 13:46
OBVESTILO PREDSEDNIKA
Spoštovane članice in člani!
[...]
Brez zaupanja in podpore članic za mene nadaljnje uresničevanje na zadnji volilni skupščini potrjenega programa ni več možno, zato si tudi sam želim čimprej predati posle novemu vodstvu. Ne bom pa popustil poskusom moje predčasne odstavitve, saj bi bilo to v nasprotju s statutom.
[...]


http://www.kinoloska.si/domov/item/317-obvestilo-predsednika (http://www.kinoloska.si/domov/item/317-obvestilo-predsednika)

Navodila:
- če vam ne odpre zgornjega linka, pojdite na spletno stran KZS, kjer je tole med novicami,
- če vam ne odpre priponke na http://www.kinoloska.si/images/zadržanje_sklepa_disc_kom.pdf (http://www.kinoloska.si/images/zadržanje_sklepa_disc_kom.pdf), kliknite nanjo z desnim miškinim gumbom in si jo shranite na računalnik, potem pa odprete (ker je v imenu datoteke šumnik, je direktno odpiranje določenim uporabnikom onemogočeno).

Tekst ni vreden kakšne posebne pozornosti, ker se ponavlja kot stara žajfnica. Da ostaja 'na toplem' pa tudi ni nobena novica več.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , ponedeljek, 16.12.2013 : 17:16:14
No g. Jana pa smo zopet skoraj na začetku, ima ta naš možak veliko prostornino za možgane.... in zopet pisari. kaj so nujna dela na KZS ve samo ON. In zakaj so še vedno varnostniki v Zapogah, ah ja seveda potrebno je stvari pospraviti, mogoče odnesti, mogoče dopolniti, mogoče....
In kako zavaja javnost: na volilni skupščini je bil izvoljen z 70 glasovi, v današnjem dopisu jih je že 75 /škoda da jih ni naštel 76, bi bil eden več/. In zopet blati ljudi no sedaj ne poimensko /saj mogoče pa bo še postal dentlmen /, vendar vemo koga misli.
Žalostno zares žalostno kar se DOGAJA, PA SAJ BI LAHKO BIL PRAVI GOSPOD IN SAM ODSTOPIL.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 16.12.2013 : 18:54:54
In kako zavaja javnost: na volilni skupščini je bil izvoljen z 70 glasovi, v današnjem dopisu jih je že 75 /škoda da jih ni naštel 76, bi bil eden več/.

Zgornje po mojih podatkih ne drži:

- Za predsednika KZS je bil mag. Blaž Kavčič 16. 3. 2013 v Logatcu izvoljen s 75 glasovi - klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45664.msg900967.html#msg900967).
- Na izredni skupščini, ki jo je sklical Nadzorni odbor KZS, je bila 29. 11. 2013 predsedniku mag. Blažu Kavčiču s 75 glasovi izglasovana nezaupnica - klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,47887.msg931117.html#msg931117) in klik (http://www.mojpes.net/download/zapisnikIS29112013.pdf).

Koliko je realno število glasov, s katerimi je bil marca na volilni skupščini izvoljen, vedo nekateri člani Upravnega odbora in nekateri drugi udeleženci, upam pa, da bo lahko nekoč v prihodnje kakšen Nadzorni odbor odprl tudi 'mapo' z volilno dokumentacijo 2013 in obelodanil prave številke. Število, ki je bilo povedano s strani predsedujočih na volilni skupščini, je bilo 75.

Ja, res je, da bi lahko odstopil sam, upam pa, da ste do sedaj vsi končno spoznali, da ne bo. Zato je bv 'jokcat', kako bi bilo, če bi bilo ...

Na klik (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,48180.0.html) sem odprla temo o nadomestnih volitvah za predsednika.
Pričakujem, da bo vanjo kaj za pisat po praznikih, glede na to, da so nekateri predvolilne aktivnosti začeli že pred mesecem, pa morda celo ža prej. Da bo v prihodnjih treh mesecih zelo pestro, ne dvomim.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , ponedeljek, 16.12.2013 : 19:31:36
se ne bi mogla bolj strinjat .... ampak se bojim, da je teh nadstropij še kar nekaj in da drug teden ne bo vsega konec .... da se bo najhujše šele začelo ....  :( :(

Kaj pa če biti huje? Če se bo delalo vse po zakonu, se Kavčič lahko pritožuje v nedogled. Samo razlika bo, da bo sam plačeval odvetnike iz svojega žepa. ;D



Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , torek, 17.12.2013 : 09:51:00
Verjetno bo gospod bivsi predsednik magister v Zapogah z varnostnikom toliko casa dokler ne uredi in popravi vse papirje in se s tem izogne kazenski odgovornosti. Verjetno pa ima gospod za seboj zelo dobro pravno sluzbo, ker je vse kar napise argumentirano z statutom KZS.

Drugace pa ce bi bilo vse cisto in ne bi bila zelja med clanicami KZS da se KZS ocisti sama, verjetno ze podane kazenske ovadbe in bi kriminalsti z nalogom sodisca ze odnasali papirje iz KZS, kar bi pa v koncnem lahko imelo zelo velike posledice in bi bil ugled v mednarodnih krogih zelo slab za KZS.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 17.12.2013 : 10:56:51
Drugace pa ce bi bilo vse cisto in ne bi bila zelja med clanicami KZS da se KZS ocisti sama, verjetno ze podane kazenske ovadbe in bi kriminalsti z nalogom sodisca ze odnasali papirje iz KZS, kar bi pa v koncnem lahko imelo zelo velike posledice in bi bil ugled v mednarodnih krogih zelo slab za KZS.

v Obvestilu Nadzornega odbora članicam KZS, 14. 12. 2013 - klik (http://www.mojpes.net/download/ObvestiloClanicam14122013.pdf) piše sledeče:

"Upamo, da bomo pravo resnico čim prej izvedeli od organov odkrivanja kaznivih dejanj, saj je zadeva prijavljena na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani."

Oboje sem boldala jaz.
Iz zgornjega citata je razvidno, da je kazenska prijava bila podana, zakaj kriminalisti še ne odnašajo papirjev, pa ne vem.
Bojim se, da ugleda KZS verjetno ni mogoče spraviti na nižjo točko, kot je sedaj. Spomnimo se demonstrativnega nastopa Kavčiča na večerji v Salzburgu, pa pisem iz Budimpešte, napada na gospoda Jippinga in predsednico grške zveze, pa zagotovo še kaj, česar sploh ne vemo ... Predstavljal je tudi nas, ne le sebe. So pa v svetu menda seznanjeni tudi z našimi povsem lokalnimi podrobnostmi, tako da je vseeno, če se k sedanjemu 'mednarodnemu ugledu' doda še kakšna uradna.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , torek, 17.12.2013 : 11:34:45
Nekajkrat sem prebral obvestilo NO clanicam, kar se pa sprasujem je pa sledece. Ali je bila podana kazenska ovadba na tozilstvo in gre za zasebno tozbo, ali je bila podana ovadba na policijo In mora policija preiskovati po uradni dolznosti?
Seveda pa v obvestilu ne pise kaksni dokazi so bli prilozeni k ovadbi, da bi lahko to bolj natancno pokomentiral.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 17.12.2013 : 11:55:00
Staffy, predlagam, da vprašaš Nadzorni odbor, seveda preko svojega kluba/društva.
Verjetno, da bi se dala kakšna informacija pridobiti tudi na podlagi Zakona o informacijah javnega značaja, saj deluje KZS v javnem interesu in dobiva tudi javna/davkoplačevalska sredstva. Lahko poskusiš kot državljan direktno na omenjenem ODT.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , torek, 17.12.2013 : 14:28:11
Bodo že uredili tako da bo prav.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 17.12.2013 : 16:02:44
Članice so s strani Nadzornega odbora prejele novo e-pošto:

Spoštovane članice in člani Kinoloških društev ter klubov,

Obveščamo vas o trenutnih razmer na KZS in o delovanju NO KZS. Še enkrat vam poudarjamo, da zadeve vodimo v skladu z veljavno zakonodajo in smo v pričakovanju sodnega sklepa, ki bo preprečil enoumje Blaža Kavčiča in bo omogočil vstop v prostore Kinološke zveze.

Predsednik NO
Jožef R. Grah


- Obvestilo Nadzornega odbora članicam KZS, 17. 12. 2013 (http://www.mojpes.net/download/ObvestiloNO17122013.pdf)
- D. Žorž: Pravno mnenje o zadržanju sklepa o suspenzu (http://www.mojpes.net/download/KZSzadrzanjeSuspenza.pdf)

(http://www.mojpes.net/download/ObvestiloNO17122013.jpg)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 17.12.2013 : 16:51:35
"Prvi podpredsednik Iztok Trček je dne 13. 12. 2013 o trenutnem stanju na KZS s pisemsko pošiljko seznanil mag. Blaža Kavčiča, Majdi Kosi, Katjo Dermol, vse ostale zaposlene na KZS, uredniški odbor revije Kinolog, računovodsko podjetje Siraks d.o.o., upravne organe, vse zunanje sodelavce, ki opravljajo storitve za KZS, ter vse trenutne pogodbene izvajalce raznih del."

Me veseli.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: eka , torek, 17.12.2013 : 17:22:19
Srčno upam, da se bo stanje tam na KZS-ju enkrat že spravilo v red,pa da bomo šli spet z veseljem na naše razstave, vzrejne preglede in ostale prireditve.
Naj se že enkrat prirežejo krila, vsem ki visoko letajo in delajo škodo naši kinologiji!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , torek, 17.12.2013 : 17:27:51
Sedaj kot kaže obstaja še edina nepravna pot, da 75 glasov za njegovo razrešitev pride in ga še fizično odnese iz prestola KZS.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 17.12.2013 : 17:55:32
Sedaj kot kaže obstaja še edina nepravna pot, da 75 glasov za njegovo razrešitev pride in ga še fizično odnese iz prestola KZS.

Se ne strinjam, ker agresija ne bo ničesar rešila, sploh pa ne prinesla za KZS kaj dobrega.
Glede na:

"Upravni odbor in Nadzorni odbor bo v ponedeljek na upravno sodišče vložil zahtevo za izdajo začasne odredbe."
vir Obvestila Nadzornega odbora članicam KZS, 14. 12. 2013 - klik (http://www.mojpes.net/download/ObvestiloClanicam14122013.pdf)

in na Kavčičevo vztrajanje za vsako ceno, ob čemer je zdaj tudi širše prepoznano (in jasno zapisano) tole:

"Poleg pravno nesprejemljivega ravnanja je očitati mag. Blažu Kavčiču tudi moralno vprašljivo ravnanje, saj je v svoji lastni zadevi zaradi lastnih interesov (interesi KZS so zavarovani preko prvega podpredsednika in drugih organov) ravnal tako, kot izhaja iz njegovega nezakonitega sklepa."
vir D. Žorž: Pravno mnenje o zadržanju sklepa o suspenzu (http://www.mojpes.net/download/KZSzadrzanjeSuspenza.pdf)

je po mojem mnenju vsekakor najbolje počakati začasno odredbo Upravnega sodišča. Upam, da ga bodo potem 'uradno odnesli' iz Zapog.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , torek, 17.12.2013 : 22:42:08
Bodo že uredili tako da bo prav. >:D

Ta le mi je pa všeč , sploh ne dvomim da bodo uredili ( K bi bli v Višnji Gori ne v Zapogah  ;D )


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 18.12.2013 : 09:17:43
Ne razumem wolkowo Visnja Gora in Zapoge?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Rokky , sreda, 18.12.2013 : 14:06:24
Eka, ali ti še vedno misliš sodelovati na razstavah ?? Ko se je tale štala začela in ko sem videl kam gre vse denar in za kaj se bo vse porabil sedaj ( odvetniki, tožbe, servisi, varnostniki itd itd ) mi je postalo kaj malo mar za razstave.  Da bi jaz še naprej plačeval KZS-ju za razstave in bodo potem moj plačan znesek za prijavo psa na razstavo, ki resnici na ljubo ni majhen, takole zapravili za svoje stroške in stroške vseh zgoraj naštetih ?? Ne hvala. Dokler se stvari ne uredijo, mene na  razstavah, ki jih prireja KZS,  zagotovo ne bodo videli. Pa še kakšnega, saj nas ni malo tako mislečih. Raje dam denar v dobrodelne namene npr.  Društvu proti mučenju živali ali sorodnim ustanovam, kot pa na KZS. 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: No Jinx , sreda, 18.12.2013 : 15:09:32
Ne razumem wolkowo Visnja Gora in Zapoge?
Glej PDF v šesti povezavi. (https://www.google.si/search?client=opera&q=kozlovska+sodba+v+Vi%C5%A1nji+gori&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest)

in

http://www.youtube.com/watch?v=tFjkp-C7M2s (http://www.youtube.com/watch?v=tFjkp-C7M2s)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , četrtek, 19.12.2013 : 10:20:48
Kam gre denar od razstav vedo samo organizatorji. Razstava stane v povprecju okrog  40 eurov pes + vodnik, verjetno pride se kdo z nami + 5 eurov vstopnina, spijeta kaksno kavico ali sok se kaj pojes + 20 eurov skupaj torej okrog 70 eurov. Na razstavah v dvoranah guzva ni prostora za boks ce ne prides zgodaj zjutraj. Kaj dobis za vracilo ce osvojis CACIB ali CAC dobis kartoncek drugace.nic. Vem da stanejo sodniki,, pokali v bisu, vem pa tudi da morajo placati  najem stojnic ponudniki opreme oziroma pasje hrane, vem tudi da se dobi tudi nekaj od dobicka gostinca, ki ima hrano in pijaco. V koncnem ima verjetno organizator dobicek. In ce KZS ta dobicek oziroma vsi organizatorji razstav namenijo v delovanje drustev, v ozavescanju o skrbnem lastnistvu psov, za izobrazevanje kinoloskega kadra, ...  ni s tem cisto nic narobe. Ce se pa denar porablja za nekinoloske stvari je pa to seveda narobe, za kar sedaj na KZS porabljajo denar.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 25.12.2013 : 11:52:23
Na spletni strani KZS se dogaja in upam, da je to znak premikov naprej, vsaj na področju obveščanja. Včeraj so se pojavila 4 obvestila:

- FCI okrožnica - 67/2013, z dne 23/12/2013 (http://www.kinoloska.si/sl/domov/item/318-fci-okrožnica-67-2013-z-dne-23-12-2013) (nemške doge, barve "grey merle")
- Koledarji prireditev za leto 2014, 2015, 2016 (http://www.kinoloska.si/sl/domov/item/319-koledarji-prireditev-za-leto-2014-2015-2016)
- Obvestilo strankam KZS (http://www.kinoloska.si/sl/domov/item/320-obvestilo-strankam-kzs) (v petek, 27. 12. 2013, je pisarna KZS zaprta)
- CACIB Ljubljana 2014 - trenutna statistika po razredih (http://www.kinoloska.si/sl/domov/item/321-cacib-ljubljana-2014-trenutna-statistika-po-razredih)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , ponedeljek, 20.01.2014 : 14:50:19
Zanimivo dogajanje, kjer se menda nič ne dogaja, oz. se dogaja, vendar ne tisto, kar naj bi se dogajalo ...
Torej, po starem ... Na mednarodni prireditvi nas kljub suspenzu še vedno predstavlja isti gospod, kot nekaj preteklih let ... Naši skupni prostori niso nič bolj naši, oz. še vedno niso naši, čeprav naj bi menda bili ... Gospodje menda niso prišli nič dlje od zadnjega javljanja, le mrzlo ni več tako, kot zadnjič ... Kujejo se nekatera čudaška zavezništva ... Da nekateri po potrebi pozabijo, da Statut KZS, čeprav luknjast in slab, še vedno velja, pa niti staro ni več ...

Malo me daje tole mrtvilo, pa sem pozvala kinologe k sodelovanju - KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2207).
Vabilo velja tudi za navadne in nenavadne lastnike psov, ki nismo kinologi.
Smeškov tokrat ni, ker tole niti malo ni smešno.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 23.01.2014 : 19:34:58
Ker se je spet začelo dogajati tudi na KZS, sem premaknila debato o peticiji proti evtanazijam v zavetiščih v novo temo, ki jo najdete TUKAJ (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,48325.0.html).
Še vedno sem mnenja, da bi se morala KZS vsaj seznaniti z dogajanjem na tem področju.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 23.01.2014 : 19:47:27
Članice KSZ so danes prejele email Nadzornega odbora KZS:

Spoštovane članice!
 
V zvezi nastale situacije na KZS vodita NO in UO KZS intenzivne postopke za razrešitev nastale situacije.
 
NO KZS vas seznanja z dogodki,  ki so se dogajali od zadnjega poročanja do danes. Delovanje bivšega predsednika KZS je še nadalje usmerjeno v škodovanje KZS s tem, ker ne želi odstopiti in ne želi da bi UO Ljubljana vpisala drugega zakonitega zastopnika KZS. Vsi njegovi postopki  so nezakonite narave in škodujejo ugledu KZS,
 
Tudi UO KZS je pripravil prispevek: “ Kako suspendirani predsednik KZS brani svoj položaj?” Zaradi nastale situacije in nemoči uveljavitve zakonitih sklepov izredne skupščine KZS, UO, NO ter disciplinske komisije razmišljamo o sklicu vseh članic pred zgradbo KZS na Zapogah 3d, še pred sklicem volilne skupščine, o čemer vas bomo tudi obvestili.
 
O nastalih dogodkih na KZS so se začeli zanimati tudi mediji, tako je komercialna televizija POP TV že posnela oddajo, ki bo na sporedu 28.1.2014 v oddaji “PREVERJENO” in o tem tudi poročala.
 
Lep pozdrav!
 
Predsednik NO
Jožef R. Grah


Priponke:
- Grožnje mag. Kavčiča predsedniku NO, 22. 1. 2014 (http://www.mojpes.net/download/Groznje22012014.pdf)
- Odgovor predsednika NO mag. Kavčiču, 22. 1. 2014 (http://www.mojpes.net/download/OdgovorNOKavcicu22012014.pdf)
- Kako suspendirani predsednik KZS brani svoj položaj?,  23. 1. 2014 (http://www.mojpes.net/download/braniPolozaj23012014.pdf)
- KZS NO dopis članicam, 23. 1. 2014 (http://www.mojpes.net/download/NOdopis23012014.pdf)

(http://www.mojpes.net/download/NOdopis23012014.jpg)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: eka , četrtek, 23.01.2014 : 20:20:28
Kdaj bo že enkrat konec vsemu temu tam na KZS, pa da se začne znova in se reši, kar se še rešiti da?!

Upam ,da so na POP TV naredili kak pameten prispevek, ki bo ljudem, ki ne vedo, ali nočejo vedeti, kaj se na KZS dogaja, odprl oči.V kolikor bo prispevek sličen tistemu o iskanju pogrešanih francoskih psov, ni vreden ogleda.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 23.01.2014 : 21:08:05
 :'[Tole sem bolj prelistal kot prebral , ker gre že stotič za eno in isto in se mi ne da več  , pa mi je v oči padlo , da se v vseh dokumentih , ki so priloženi kot naš rešitelj poleg NO pojavlja tudi UO KZS   ,^. Ko sem bil na zadnji skupščini kjer je bila izglasovana nezaupnica Kavčiču je bilo večkrat povedano , da skupaj z nezaupnico predsedniku pade tudi UO , se razpišejo nove volitve in to je to? Od kje pa sedaj poleg Kavčiča , ki kar noče nehati z delom na KZS naenkrat ravno tako aktiven UO  >:D ??? A to pomeni da kljub nezaupnici nihče ni nehal delati , ali morda UO ni nehal delovati ravno zato , ker tudi Kavčič noče ? Glede na to da je bilo tudi večkrat poudarjeno da za NO stojita dve odvetniški hiši ( le kdo je plačnik ?  ::) ) me res zanima ali kdaj ti ljudje preberejo dopise ki se pošiljajo v kinološko  javnost ?  :*[


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , četrtek, 23.01.2014 : 21:57:54
 :e
Ne razumem wolkowo Visnja Gora in Zapoge?

Staff , pred davnimi , davnimi časi je bilo tudi eno podobno odmevno sojenje v Višnji Gori o katerem je poročal Josip Jurčič .  ;D ;D


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: eka , petek, 24.01.2014 : 07:55:35
ja, res je, vse skupaj je samo zapravjanje našega skupnega denarja.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 28.01.2014 : 13:49:40
Je Blaž Kavčič lastnik KZS?
Kljub izglasovani nezaupnici in suspenzu Blaž Kavčič še vedno vztraja na vrhu kinološke zveze.
Dejan Karba, Murska Sobota, pon, 27.01.2014, 21:00

Ljubljana – Potem ko so konec lanskega novembra navzoči delegati izredne skupščine Kinološke zveze Slovenije (KZS) soglasno izglasovali nezaupnico predsedniku zveze Blažu Kavčiču (glasovalo je več kot dve tretjini vseh), ta še vedno samovoljno vztraja na vrhu zveze. Zdaj se zapleta pri registraciji spremembe zastopnika zveze na upravni enoti.

Poleg tega da članom nadzornega sveta še vedno z varnostnikom preprečuje dostop do sedeža zveze (in torej tudi do logistične podpore zveze), je Blaž Kavčič – drugi mandat predsednika KZS je nastopil marca lani – 10. januarja na Upravno enoto Ljubljana poslal zahtevo za udeležbo v postopku registracije spremembe zastopnika KZS.


http://www.delo.si/novice/slovenija/je-blaz-kavcic-lastnik-kzs.html (http://www.delo.si/novice/slovenija/je-blaz-kavcic-lastnik-kzs.html)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 28.01.2014 : 15:30:57
Hm, zgoraj je le del, ostalo je pa v tiskani verziji, tudi tole:

Davčne utaje?
Še kot legalni predsednik KZS je Blaž Kavčič, domnevno zato, ker ni zaupal nadzornikom zveze, naročil revizijo poslovanja KZS v letih 2012 in 2013. Po naših neuradnih informacijah so revizorji ugotovili nepravilnosti s področja davčne utaje.

vir tiskano Delo, 28. 1. 2014


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 28.01.2014 : 20:13:20
V oddaji Preverjeno na POP TV bo čez nekaj minut prispevek o 'drami na KZS'.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 28.01.2014 : 20:56:47
Preverjeno - Spor za oblast
28. 1. 2014

http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61381692&section_id=2&article_id=3996332 (http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61381692&section_id=2&article_id=3996332)

Brez komentarja.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 29.01.2014 : 11:06:46
Glede na videno v oddaji Preverjeno, je kot dober politik vse ocitke obrnil v svojo korist. Oziroma mi smo delali dobro, vse ostalo je konstrukt.
Resno se pa sprasujem kaj vse mora biti v ozadju, da se g. bivsi predsednik tako oklepa te funkcije. 
Kot ugljen gospod, bivsi predsednik DS, kinoloski sodnik in  verjetno se kaj, kot govori kaj vse je dobrega storil za KZS, bi moral pokoncno oditi in prepustiti vodenje drugim. Pa bi bila stvar resena.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: eka , sreda, 29.01.2014 : 11:25:59
Ja, prispevek je bil, tak kot sem predvidevala, v prid napačni strani. DRAMA NA KZS PA OSTAJA, na račun nas,vseh članov.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , sreda, 29.01.2014 : 12:04:34
prispevek ne bi smel biti v prid nobeni strani, ampak bi moral dejansko prikazati stanje takšno kot je. delno mu je to celo uspelo. s prispevkom pa očitno niso zadovoljni njegovi naročniki. nisem vedel kako izgleda hiša v zapogah skoraj leto dni po izteku pogodbenih rokov za dokončanje. sramota! medtem se menda na privatni hiši enega izmed podpredsednikov kzs sveti nova fasada. uganete kdo in kdaj je izvajal gradbena dela pri tem? o funkcionarjih kzs pa samo tole. s takšnim načinom dela nihče od njih ni vreden zaupanja članic kzs. prav nihče! ko smo mi pršli dol u zapoge je zuni stal varnostnik… in je prepovedal vstop. je povedal da… kao da ni… kot da ni uradnih ur… in tako naprej… da se ne vem kaj dogaja notr … nek nadzor notr… al kaj. to je bil razlog… …da ne bi kak mrtvak vn padu… zelo sposobni ljudje. je treba priznat. predsednik kzs bi naj postal član uo kateremu je ravno tako kot predsedniku kzs izglasovana nezaupnica. smešno! zakaj se sedaj mudi z zamenjavo zastopnika? treba je plačat račune za stroške izredne skupščine, odvetnikov, varnostnikov.. itd. 01.02.2014 pa je tudi sestanek uo fmbb. do takrat jim mora nekdo javiti, da je vse ok s prvenstvom v kopru in da bo nekdo nekoč le plačal fmbb. kzs bo (naj bi) imela že konec marca novo vodstvo. tako se pa še vedno zapravlja denar kzs! upam, da se ne bo še dodatno zapletalo in da bo kzs čimprej dobila novega predsednika na način, ki bo zakonit in legalen.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 29.01.2014 : 13:09:14
beauceroncek, z marsičem, kar pišeš, se strinjam. Ne pa z vsem. O večini zadev bomo še govorili/pisali v bodoče, ko bodo imena kandidatov znana. Te pa želim zdajle vprašati tole:

Ali zaupaš človeku, ki vodi organizacijo, v kateri mu najbližji sodelavci, ki jih sam izbere, za hrbtom 'kradejo' denar za potne stroške in 'kradejo' denar za obnovo bajte?

Zame je tak človek povsem nesposoben. Ne bi mu zaupala niti za parking listke skrbet.
Vodja, ki ne ve nič o računu in ne ve, da je bilo iz organizacije, ki jo vodi, nekam plačano 90.000 €, je zame zrel za odhod na smetišče zgodovine, z njim pa tudi vsi, ki se trudijo popravljati vtis.

Če tega ne bomo hitro spoznali, potem je verjetno najbolje, da kar takoj parkiramo:
(https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQCJ7bAx15kKoWcR&w=210&h=210&url=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-ash4%2Ft1%2F1506688_10202506953692629_1397315252_n.jpg)
vir slike je fb, vendar ne najdem imena fotografa


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , sreda, 29.01.2014 : 14:08:43
prav je, da se o zadevah raziskuje, govori in piše. ampak na objektiven način. brez pristranskosti. tega novinarjem in tudi marsikomu drugemu v sloveniji primanjkuje. tudi kinologija ni izjema. jaz osebno v prvi vrsti ne zaupam ljudem, ki kradejo in se obenem še ponujajo kot rešitelji. s prstom pa kažejo na druge. jasno sem napisal, da nihče od trenutnih imen v slovenski kinologiji ni vreden zaupanja. tudi kavčič ne! kolikor sem uspel razbrati iz prispevka je kavčič sigurno vedel za račun, ni ga pa on izdal. morda so se s pogodbo dogovorili za predplačilo. ne vem. v prispevku se na računu lepo vidi napisano: pl. 50% po pogodbi. tudi nekaj podpisov je na računu. kaj to pomeni bi morala raziskati novinarka. zadnji mesec leta je vedno zelo priročen za izdajo računov. na ta način se lahko privarčuje kakšen evro v povezavi z ddv. v tem primeru je (bi) privarčevala kzs. na žalost je zdaj to le iluzija, saj se denar porablja drugje. torej so za odhod zreli prav vsi. z upanjem na boljše čase čakam listo kandidatov za predsednika KZS in upam, da med njimi ne bo preveč fosilov… 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 29.01.2014 : 15:48:24
Ja potem pa Jana predlagaj kakšnega kandidata ali pa kandidiraj sama, ko se spoznaš na vse reči.

No beauceronsek kdo je pa po tvojem vreden zaupanja v slo. kinologiji?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 29.01.2014 : 16:40:36
Ok, beauceroncek, bojim se, da nekaj v razumevanju ne štima. Računa ne izdaja Kavčič, temveč ga tisti, ki je/bo delo opravil, torej gradbena firma, ki jo je Kavčič najel, da porihta hišo v Zapogah. Se pravi, račun izda gradbena firma, Kavčič ga pa plača

Pogodba je bila podpisana 21. januarja 2013 (podrobno glej posnetek!)

Tole je slika računa, ki ga je KZS-ju izdala gradbena firma:
(http://www.mojpes.net/uploads/racunZapoge.jpg)
vir http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61381692&section_id=2&article_id=3996332 (http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61381692&section_id=2&article_id=3996332)

Na računu piše: "datum opravljanja storitve/odprema blaga 27.12.2012", kar novinarka še posebej pokaže (podrobno glej posnetek!)

Pogodba je bila podpisana šele 21. 1. 2013. Ali pa je bilo obratno? Najprej je bila pogodba, potem pa je bil za nazaj izdan račun? 

O tem, kaj je tle narobe, vedo vse povedati ekonomisti, tudi o avansnih računih in podobnem. Zabeležke na računu delajo računovodje/knjigovodje, odobritelj plačila pa naredi paragrafo/se podpiše, s čimer potrdi računovodjem, da račun velja za naročen posel, da ga je treba 'knjižiti' in da ga bo treba plačati. Ker noben računovodja v resnici ne pozna konkretnih poslov, ne more vedeti brez odobritve, ali je vse na računu skladno z dogovorom o poslu. Če račun ne bi odražal realnega zahtevka, bi ga moral naročnik (KZS, odgovorna oseba je predsednik) zavrniti v zakonskem roku. V zvezi s tem novinarka prazaprav nima kaj raziskovat, saj so zadeve splošno znane.

Kaj je priročno ... hm ... bojim se, da ni tako enostavno, temveč je s tujim denarjem, kar za Kavčiča denar KZS je, treba delat do skrajnosti in še čez zakonito :), super je pa, če ga trošijo racionalno, po pameti, blabla ... Point je pa zakonitost. Kar bi 'med frendi' morda kdo počel, da bi pred davkarijo skril nekaj 10.xxx eur, KZS nima kaj zanimat, zato so take ideje praktično brezpredmetne.

Novinarka je del prispevka sfokusirala na nepravilnost, o kateri bodo rekli kakšno računovodje davčne uprave. Ne zato, ker je o davkariji v prispevku govoril Grah, temveč zato, ker je tako prav. Sama sem bila v prispevku vesela nekaj slikovnega materiala in konkretnih podatkov, izjave me dejansko niso toliko zanimale, ker stališča že poznam.

Na kandidatno listo najbrž vsi težko čakamo. Prej o imenih ni mogoče govoriti, ker je govorjenje in pisanje o tistih, ki se ne bodo rinili v ospredje, nesmiselno in v dani situaciji potrata časa in energije. Sfokusirati se bo treba na tiste, ki bodo pricveteli na plano. Pa na imena v njihovih ekipah. To pa. V čreva jim bo treba pogledat :). Upam, da boste vsi pomagali.

Staffy, ne vem vsega, zagotovo ne in se tega v celoti zavedam, za razliko od marsikaterega kinologa pa jaz sledim dogajanjem od trenutka, ko mi je prejšnji predsednik, verjetno tudi za tvoj denar, če si bil takrat že v kinologiji, odvetniško pisarno Senica na vrat nakopal. Verjemi, da po 14 letih ves čas zelo 'blizu kinologije', nikoli pa 'v njej' in šestih letih intenzivnega spremljanja raznih kinoloških funkcionarjev, strokovnjakov, 'strokovnjakov',  pravil, mahinacij ..., zame ni mogoče več nobeno presenečenje. Pa navajena sem pisat in gobcat samo o stvareh, ki jih prej dobro raziščem, za katere imam informacije in podlago. O mojih interesih pa kdaj drugič ;)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: white rose , sreda, 29.01.2014 : 19:45:09
Jaz iz vsega zaenkrat na hitro razberem, da je nekdo zelo dobro gospodaril. Da za hišo, ki je ocenjena na 226.595,00 €, nameniš za adaptacijo cca 185.000,00 €....to pa je res odlično gospodarjenje. ???
 
In ja, srčno upam, da pridejo med kandidate za predsednika, UO in NO novi, neobremenjeni ljudje.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , četrtek, 30.01.2014 : 10:43:56
Jana v kinologiji nisem dolgo, upam pa da se je dogodek izpred 6 ih let koncal v tvoj prid. Takrat se nisem bil vkinologiji in ne vem za kaj je slo.
Opazam pa da vsepovsod v slo, kjer se upravlja s tujim denarjem prihaja do zlorab, oz. gre verjetno celo za kazniva dejanja.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , četrtek, 30.01.2014 : 12:41:50
jana, prav imaš. zrcalno sliko sem si ustvaril v glavi. se opravičujem. torej račun je izdala gradbena firma, plačal ga je/bo kzs (ne kavčič). z datumi so se pa malo preveč očitno poigrali. kzs bi se moral držat javnega naročanja. tukaj so postopki jasni. ponudbe itd. denar je bil na razpolago za zapravit. ekonomisti, računovodje/knjigovodje me tukaj ne zanimajo. novinarka bi morala ugotoviti čigavi podpisi so na računu, kdo je odobril/naročil izplačilo avansa itd. naj pa to ugotovi kdo drug. res je, da je predsednik kzs njen zastopnik, ampak naloge imajo v aktih opredeljene tudi ostali organi kzs. kako je to urejeno v notranjih pravilnikih in ostalih aktih naj spet ugotavljajo drugi. sledljivost mora biti zagotovljena. do sedaj ni bilo in ga tudi nikoli ne bo predsednika kzs, ki bi vsaj približno delal pošteno in za izključno korist kzs. kdor pa dela in je delal dobro. takšnega je potrebno zamenjati. še skoraj vse predsednike do sedaj so zamenjali na ta način. in tudi kavčiča bodo nasledili drugi, ki bodo slej kot prej predmet obrekovanj, podtikanj itd. se pa da v prispevku marsikaj videti iz obrazov in načina govora, predstavljanja stališč vseh akterjev. imena za predsedniško listo so več ali manj znana in med njimi verjetno ne bo novega vetra. tudi med novimi člani uo se ne obeta čisto nič novega. kdor je pameten se bo zdraham na kzs izognil na daleč. brezdelneži, mrhovinarji, barabe pa vedno ostajajo blizu. bomo videli kdo so to.

staffy, sem dovolj jasno povedal, da od znanih imen nihče. najverjetneje bo ista zgodba kot že večkrat v preteklosti. ista imena zarotirajo na stolčkih, en mandat je vse lepo in prav, potem pa zamenjava predsednika in spet rotacija. vzorec se ponavlja.

jana, prejšnji predsednik je kavčič ali kdo drug? o tvojih interesih pa res kdaj drugič ja. morda po volitvah.

white rose, meni je še boljši gospodar ta, ki takšno hišo kupi za 450.000 €.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Rokky , četrtek, 30.01.2014 : 14:43:19
Tudi meni je že vse skupaj smešno. Čakam na listo kandidatov, pa bomo potem videli, koga bomo podpirali. Ne bom pa podprl nobenega izmed sedanje garniture, še najmanj pa kakšnega ""lovca"", ker iz vsega videnega in napisanega trdim, da imajo lovski kinologi še kako ""prste vmes"" pri celotni trenutni situaciji.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , četrtek, 30.01.2014 : 18:55:41
Ja beauceroncek, kot si dejal "kdor je pameten se bo zdraham na kzs izognil na daleč", ker slovenceljni tako razmišljamo pa smo tam kjer smo, žal na vseh področjih ne samo na KZS.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , petek, 31.01.2014 : 09:56:41
Ne mislim se ponavljat. Na prvi strani te teme sem napisala:

V vsej tej kinološki godlji ne gre samo za tokratnega predsednika KZS, temveč za vse funkcionarje, ki se niso in se ne uprejo takoj vsem političnim, predvsem pa strokovnim nepravilnostim, neumnostim in celo protizakonitostim. Gre za vse kimavce, oportuniste in dvigovalce rok brez hrbtenice. Za vse, ki nimajo mere pri prerivanju okrog korita. Za vse, ki se kljub evidentnemu pomanjkanju znanja prerivajo v ospredje in tako ali drugače odločajo o usodah psov, pasem ali čemerkoli drugem. Za vse, ki radi z bolnimi in nepreverjenimi idejami ter nepooblaščenim početjem skačejo izven svojih pristojnosti.

Da ne bo kdo imel kakšne hude potrebe po žuganju ali podučevanju. Ker zaenkrat uradno ali neuradno javno še ni nobenega imena kandidata, se osebno vzdržim komentarjev, ki se nanašajo na kateregakoli posameznika. Izpostavljat ljudi, ki morda potem sploh ne bodo na kandidatnih listah, v konkretnih ekipah ali konkretni 'akterji iz ozadja', je izguba časa in energije, pa tudi posvečanje pozornosti osebam, ki je morda ne zaslužijo.

jana, prejšnji predsednik je kavčič ali kdo drug? o tvojih interesih pa res kdaj drugič ja. morda po volitvah.

Prejšnji predsednik je prejšnji predsednik Denis Kuzelj, ker mag. Blaž Kavčič je eden in isti dva mandata, oz. enega in en firklc, kot je bil Kuzelj enega in en firkeljc.
Zadeva je bila podobna, kot tole - objave, ki jih akterji ne želijo javno videt, še manj, da kdo o njih in njihovem početju razpravlja.
Ko je odletel prejšnji predsednik, je šla očitno z njim tudi navedena pravna pisarna in verjetno z njo vsi posli, ki so jih za KZS opravljali prej. Nikoli nisem bila formalno obveščena, kaj se je zgodilo z mojo zahtevo takratnemu UO, da vse zahteve do mene umaknejo.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , sobota, 01.02.2014 : 15:59:51
Rokky:   #...Ne bom pa podprl nobenega izmed sedanje garniture, še najmanj pa kakšnega ""lovca"", ker iz vsega videnega in napisanega trdim, da imajo lovski kinologi še kako ""prste vmes""...#

No moje mnenje pa je ravno nasprotno. Zadnji čas je že, da bo morda prevzel vodenje kakšen izkušen lovski kinolog.
Pa poglejmo kdo je v zadnjih 16 letih vodil KZS (predstavljal KZS )
...
...
 ?./ gospod D.Pleteršek - šporni kinolog
 ?./ gospod D.Kuzelj - športni kinolog
 ?./              B.Kavčič - športni kinolog
Verjetno se ti gospodje bolj spoznajo na finance kod lovski kinologi ???
Tako, da je zadnji čas, da vodenje prevzame še kakšen lovski kinolog in da ga športniki tudi podprete in mu pomagamo pri njegovem poslanstvu za dobrobit slovenske kinologije

pa lep kinološki pozdrav vsem pasjelubcem.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Rokky , ponedeljek, 03.02.2014 : 07:54:43
korzig: o lovcih in lovskih kinologih imam svoje mnenje, ki je pač nažalost slabo. Slabo tudi zaradi slabih osebnih izkušenj z lovskimi kinologi. Tako pač je, vsak ima svoje mnenje.  Tudi v lovski kinologiji, če jo spremljaš imajo določeni velike apetite, seveda pa se vse vrti okoli prevlade v kinologiji in seveda dostopu do vseh privilegijev ( tudi denarja, če že hočeš to slišati ).

lp 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 05.02.2014 : 15:03:54
Nadzorni odbor je poslal članicam KZS novo sporočilo:

Spoštovane članice!

Po krajšem predahu vas NO KZS ponovno seznanja z dogajanji na KZS, hkrati pa seznanja o delu NO KZS. Med tem časom smo imeli 4 seje NO, pri čemer s strani suspendiranega predsednika doživljamo konstantne ovire, da ne moremo opraviti svojega dela. Pri registraciji vpisa zakonitega zastopnika na UO Ljubljana, prav tako ne moremo speljati do kraja nadzor nad finančnim poslovanjem KZS, še manj pa se prebiti do realnih podatkov glede adaptacije oz. rekonstrukcije poslovnega objekta na KZS. Ne glede na vse ovire pa smo le prejeli nekaj pomembnih dokumentov, zato vas o teh zadevah v priloženem obvestilu seznanjamo.

Lep pozdrav!

Predsednik NO
Jožef R. Grah


Priloga: Obvestilo članicam KZS, 3. 2. 2014 - KLIK (http://www.mojpes.net/download/ObvestiloNO05022014.pdf)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: s.holms , sreda, 05.02.2014 : 19:59:20
Vsa čast NO KZS, vendar  :o
Nekaj vsem skupaj ni jasno: če dobi nezaupnico predsednik KZS jo dobi tudi UO KZS! Torej sedaj KZS -ja ne more zastopat Terček kot podpredsednik  :o, ker jo v tem primeru lahko zastopa tudi Kavčič ( oba omenjena in ostali UO so dobili Nezaupnico). Napaka skupščine je bila, da ni sestavila delovne skupine, katera bi vodila KZS v prehodnem obdobju ali določila uradnega predstavnika skupščine, ki bi to peljal naprej!  Prav je, da NO sedaj želi vršit kontrole vendar nam vsem skupaj naj bo jasno, da so še nekje vedno zapisniki sej UO KZS, NO KZS in skupščin KZS, kjer še ne dolgo nazaj ti isti ljudje iz govorniškega odra mahajo in dajejo popolno podporo Kavčiču, soglasno sprejemajo vse o čemer glasujejo na odborih in dajejo pismena mnenja o odličnem in gospodarnem delu Kavčiča in njegovega UO! Ste to pozabili delegati, ki ste bili prisotni na skupščinah?  Ti isti 3 mesece po izvolitvi spoznajo, da tako delo predsednika pa ni dobro!   A nas imajo ti ljudje res za bedake in konje, nepismene in primitivne Slovence? Če je samo en glas resničen o dveh možnih kandidatih je to višek nesramnosti in pokvarjenosti, če bosta res oddala kandidaturi. Dajmo se organizirat in izbrat izobraženega, nevtralnega in poštenega Kinologa, kateri nima nobenih interesov po denarju KZS-ja predvsem pa, da ne pripada nobenemu političnemu klanu!


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Wolkowo , sreda, 05.02.2014 : 21:31:10
quote author=beauceroncek link=topic=47887.msg937268#msg937268 date=1391082110]


white rose, meni je še boljši gospodar ta, ki takšno hišo kupi za 450.000 €.
[/quote]

 -*:  pa še kmal se lahk zgodi da se gospodar vrne  >3  >:D


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 06.02.2014 : 09:58:59
Miloš Kovač, predsednik Komisije za šolanje pri KZS se je odzval na zadnje pisanje Nadzornega odbora. Nadzornemu odboru in članicam KZS je poslal sledeče sporočilo:

Spoštovani nadzorni odbor!

Žal sem angažiran pri odpravi posledic žleda v Sloveniji in trenutno vodim Nastanitveni center tujih enot, ki Sloveniji pomagajo z materialno pomočjo(agregati za prizadeto prebivalstvo). Zaradi dejstva, da sem pokonci že od nedelje sem v prvem sporočilu storil napako in vam poslal napačen zapis. Po bolj podrobnem pregledu ugotavljam, da z vidika finančnega poslovanja ni ugotovljenih nepravilnosti se pa NO zdi nenavadno, da so nekatere postavke indeksno povečane.
Nadzorni zbor je nedvomno pristojen ugotoviti ali je poslovanje KzŠ zakonito in seveda ali je smotrno. Zakonitost v primeru KzŠ ni sporna saj so vsi izdatki povezani s temeljno dejavnostjo KzŠ. Smotrnost je seveda možno ugotavljati tako ali drugače vendar menim, da je smotrnost zajeta v temeljnih določbah Statuta KZS zlasti v 10. in 11. členu kjer je opredeljen namen KZS. Smotrnost se zagotavlja tudi s pristojnostmi iz 148.člena PSD.
Zelo odgovorno lahko trdim, da je poslovanje KzŠ smotrno saj popolnoma temelji na omenjenih predpisih. Smotrnost delovanja na strokovnem področju je neločljivo povezana s finančnim poslovanjem komisije saj na podlagi finančnega plana lahko izvedemo vse naloge opredeljene v PSD.
Seveda sem vam pripravljen podati še kakšno pojasnilo (iz vljudnosti in osnovne kulture)  vendar mislim da to na podlagi naših predpisov  ni potrebno saj imate na razpolago vso dokumentacijo.
Glede zahtev mednarodnih kinoloških sodnikov z odličnimi zvezami v tujini pa lahko rečem le, da smo na sestanku KzŠ razgalili koruptivne povezave, ki segajo visoko v FCI in jasno je da se določeni veljaki nikakor ne bodo odrekli svojemu kosu pogače. Ker kot Komisija za šolanje želimo napraviti konec žaljivemu obnašanju tekmovalcev in sodnikov in ker želimo razkrinkati korupcijske povezave smo seveda trn v peti. V kolikor se boste le malo poglobili kako mednarodni kinološki sodniki poslujejo in kako pridejo do sojenj v tujini boste tudi sami deležni podtikanj pa saj ste že bili!

Lep kinološki pozdrav!
Miloš Kovač

54. člen
(1) Pristojnosti Nadzornega odbora so:
- nadzor nad zakonitostjo in smotrnostjo poslovanja vseh organov Kinološke zveze Slovenije;
- predlaganje ukrepov za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti in nepravilnosti Skupščini Kinološke zveze Slovenije


https://www.youtube.com/watch?v=x5hMpgmJkJA (https://www.youtube.com/watch?v=x5hMpgmJkJA)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , četrtek, 06.02.2014 : 11:52:58


a me lahko prosim kdo popravi, če razmišljam narobe


seja NO je bila 29.1.2014, sranje z elektriko imamo pa od petka 31.1.2014 .... pravzaprav tukaj nekaj ne štima ....


1. ALI NO NI imel seje 29.1.2014
2. ALI pa JE NO pridobil podatke po opravljeni seji, če g. Kovač pravi, da je zaradi utrujenosti poslal napačen dokument .... ampak zapis je od 3.2. ... to je ponedeljek ...



hmmmm jaz sem blont očitno ........  :any:


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , četrtek, 06.02.2014 : 17:24:11
Jana, kaj naj bi pomenil ta dopis g. Kovača?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: alexy , četrtek, 06.02.2014 : 17:33:43
Joj res upam, da bo kandidiral kdo čisto neobremenjen s preteklostjo - beri nova kri  :)

Pa da se tale saga čimprej konča..


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 06.02.2014 : 17:39:01
Staffy, ne vem, to moraš njega vprašati.
Jaz sem objavila njegov odziv na pisanje NO, ki ga je poslal na uradne naslove KD-jev.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 06.02.2014 : 17:46:36
natis,

Citat
Zaradi dejstva, da sem pokonci že od nedelje sem v prvem sporočilu storil napako in vam poslal napačen zapis.

se verjetno nanaša na njegovo sporočilo, poslano nekaj minut pred tem. Tega seveda nisi mogla vedeti, ker tisto prvo sporočilo ni objavljeno, saj ga nadomešča to, objavljeno. Obe njegovi sporočili nosita datum 5. 2. 2014.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: natis , četrtek, 06.02.2014 : 20:25:47

aha ... ampak jest (lahko da se motim) berem to kar je napisal, da je on NO dal napačne podatke ...

ne vem, lahko tud jaz narobe berem ...


ah kdo bi tole "Dinastijo" zastopu  :-\ :-\


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , torek, 11.02.2014 : 12:46:04
KORoski ZIGec: kot lovski kinolog in predsednik vzrejne komisije za goniče bi lahko, če že navajaš zadnje vodilne v kzs, naštel vse predsednike kzs iz preteklosti, ki so v različnih funkcijah - predsednik kzs, predsednik predsedstva, izvršilni odbor… vodili kzs. naj ti pomagam in omenim naslednje funkcionarje, ki si jih "pozabil": dr. ivan lovrenčič, marko bulc, polde maček , pavle bojc, mirko confidenti, miroslav zidar, alojz mlakar, štefan šinko... koliko izmed njih je lovskih kinologov in koliko športnih? sicer pa se predsednika kzs ne izbira (ali pač?) na podlagi njegovega imena, pripadnosti, članstva… predsednika bi se moralo voliti na podlagi njegovega programa in pa seveda na podlagi njegovega dosedanjega delovanja v kinologiji. slednje bi moralo bistveno vplivati na (ne)izvolitev. lovski kinologi ste bili že (pre)večkrat vir negodovanja in vnašanja razdora med kinologi. tudi takrat, ko ste poskušali izsiliti predlog sprememb statuta z delitvijo na dve kinološki zvezi (lovsko in športno)…

rokky: popolnoma se strinjam s tabo. v vseh organizacijah kjer je v igri prevlada, vpliv, denar so se vedno našli tudi ljudje, ki si preprosto zamislijo spremembe. v vsaki društveni organizaciji, zvezi… se vedno pokažejo želje po oblast (kot je slišati v oddaji preverjeno!). v preteklosti se je veliko zvez znašlo v situaciji, ko si skupina ljudi preprosti zamisli menjavo vodilnih. pri tem ne izbirajo sredstev. vedno pa se zgodba konča tako, da posledice najbolj občutimo preprosti "uporabniki storitev". tudi v primeru kzs bo najverjetneje tako…

s.holms: tudi ti imaš prav. delovna skupina sicer ne bi imela podlage v statutu in bi zato najverjetneje kot takšna slej kot prej padla. tudi vodenje kzs po izreku suspenza predsedniku kzs ni urejeno. o sedanji sestavi uo pa res raje ne bi izgubljal besed. ampak če vsi izražajo svoje mnenje na takšen način kot je to predstavljano v oddaji preverjeno! potem se čudim zakaj jih nismo zamenjali že pred 5 leti… možnih kandidatov za predsedniak kzs je veliko. tisti, ki spremlja dogajanje si bo kaj hitro sestavil listo kandidatov in njegovih ekip. po moji oceni bo kandidirala večina tistih, ki so kandidirali že 2013 (penko, okleščen…). jasno pa je, da so na obzorju tudi nekateri člani sedanjega uo (česnik, trček…). upam, da se bodo lovci (vsaj tokrat) poenotili in predlagali skupnega kandidata za predsednika kzs. izobražen, nevtralen in pošten kinolog, ki ne bi imel interesov po denarju kzs in ki ne bi pripadal nobenemu političnemu klanu enostavno ne obstaja! izbrati bo potrebno najmanj slabega izmed kandidatov za predsednika kzs. počakajmo na uradne informacije o kandidatih za predsednika kzs.

wolkowo: mislim, da ta gospodar nima prav nobenega interesa po ponovnem gospodarjenju na kzs, saj se ista zgodba ponavlja že drugič. zamenjava predsednika kzs z osebami v ozadju, ki kasneje kandidirajo za predsednika kzs. sem siguren, da bomo podobno zgodbo brali čez par let.

jana: upam, da se tvoja kritičnost ne bo tukaj končala in da boš tudi na letošnjih volitvah prisotna in boš spremljala dogajanje ter nas seveda obveščala o vsej kolobociji. moje mnenje je, da bi morali vsaj omejiti (če že ne kar prepovedati) zloglasna pooblastila, ker so bila vedno predmet manipulacij in tudi izsiljevanj. predlagam da še posebej pozorno spremljaš česnika, ki si je na družabnih omrežjih že pridobil novi vzdevek – fasader…

medtem pa se je s pomočjo street view-a končno našla prikolica za prevoz psov, ki se je nabavila z denarjem komisije za šolanje. nahaja se pri predsedniku komisije za šolanje doma. zainteresirani tekmovalci pa je menda ne morejo dobiti v uporabo. plezalna stena, kupljena z denarjem komisije za šolanje se je tudi našla in se nahaja na poligonu na katerem trenirata predsednik komisije za šolanje – kovač in podpredsednik kzs – česnik. čisto normalno je, da se to odraža v negativnem poslovanju komisije za šolanje.

torej dragi fasaderji in ostali priskledniki… prosim vas, da ne izkoriščate pooblastil pridobljenih od članic kzs za svoje lastne osebne interese! vam drage članice kzs pa predlagam, da pošteno razmislite komu boste dale pooblastilo (če ga boste sploh dale) za zastopanje na volilni skupščini kzs.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , torek, 11.02.2014 : 13:57:41
sicer pa se predsednika kzs ne izbira (ali pač?) na podlagi njegovega imena, pripadnosti, članstva… predsednika bi se moralo voliti na podlagi njegovega programa in pa seveda na podlagi njegovega dosedanjega delovanja v kinologiji.

Z zgornjim se ne strinjam (v celoti). Seveda je treba ocenjevati vse po dosedanjem delu v kinologiji (pa tudi po osebnostnih lastnostih), vendar ... Upam, da je tale težka šola še komu (spet) odprla oči, da bomo (bodo, hm ...) volili ekipo in ne samo predsednika.
Upam, da je še komu drugemu jasno, da je doba bogov dokončno minila. Ker, če tega kinologi ne sprevidite, potem je čisto vseeno, koga boste izvolili. Tale mandat se nihče ne bo mogel veliko ukvarjati s programom, pa če je le-ta z zlatimi mašnami zamašnan. Ukvarjati se bo treba s tekočimi stvarmi, da se strokovno ne zabrede še bolj globoko in da se operativno ne spotikamo čisto ob vsak papir in vsako ravnanje, ki pride s kzs, ali ga celo nikoli ne dobimo/vidimo. Takoj je treba prekiniti z vsemi domačijskimi postopki. KZS je uradna inštitucija (skupaj z vsemi strokovnimi organi v in izven kzs, tudi strokovnimi organi svojih članic), naj se v celoti tako tudi obnaša. Vsekakor pa je treba, še preden konkretno pride ekipa (ne samo predsednik) skozi vrata, začeti intenzivno na pravilnikih in statutu delat. Brez popolnoma jasnih pravil, je bv, da sploh karkoli počnemo in se matramo, ker bodo v brezpravnem ribniku, kakršen je sedanji, krapi še naprej vse požrli. Pravil pa ne bo, če ne bo imela ekipa (nikakor samo predsednik) popolnoma jasno vizijo, kam gre na svoji in naši skupni kinološki poti. Še enkrat - ekipa in ne samo predsednik. Ekipa = predsednik + člani UO + člani vseh komisij, ki jih imenuje UO. Če kdo ne verjame, da sam predsednik pri delu kzs dejansko ni tako pomemben, kot nam (še vedno) kaže Kavčič, in da Upravni odbor ni tako nepomemben, kot nam kažejo (še vedno) sedanji člani UO, naj gre podrobno brat sedanji Statut KZS. Večkrat, če je treba. Zaenkrat namreč še vedno vse deluje po njem. Ko bomo imeli novega, bomo morda lahko gruntali drugače.

Vprašanja za kandidate še vedno zbiram, do predvidoma kakšen dan za tem, ko bodo uradno znana imena kandidatov, ker bo tokrat med vprašanji tudi kakšno tako, ki bo vezano na posamezno kandidatovo ime. KLIK (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2207)

beauceroncek, seveda imam namen slediti, vendar upam, da tudi vi vsi pozorno sledite dogajanjem. Vsak na svojem področju in vsak v svojem kinološkem okolju. :)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , torek, 11.02.2014 : 14:18:51
prav imaš, jana. ekipa = predsednik + člani uo + člani vseh komisij… vendar menim, da nihče od kandidatov za mandatarja (predsednika kzs) ne bo pripravljen predstaviti svojih kandidatov za člane upravnega odbora pred dejansko izvolitvijo za predsednika kzs. verjetno bo glasovanje o kandidatih za člane upravnega odbora najpomembnejše zato predlagam, da se vprašanje o članih uo zastavi vsem kandidatom za predsednika kzs (ko bodo znani). 


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , torek, 11.02.2014 : 14:57:32
beauceroncek kot vidim zelo veliko veš, mogoče kandidiraš tudi sam?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , torek, 11.02.2014 : 23:35:30
beauceroncek:
No glede koliko ve ??? /pač je blizu Jani/-pač sklepam po tem, ker sem jani zaupal nick korzig ???
Sem pa siguren, da slabo pozna statut KZS-a, kjer se naj bi mandati pač menjali /preds. iz šport.vrst, nato preds. iz lovskih vrst /, poudariti pa sem želel, da pač predsednika iz lovskih vrst že dolgo ni bilo.
Glede kinološke zveze, pa je tudi moje mnenje, da mora biti ena zveza - lovska smer in športna smer /popolnoma samostojni/
Glede kinološke zgodovine, pa jo dokaj dobro poznam, mogoče za tvojo osvežitev prilagam link, kjer si jo lahko prebereš, katero je dokaj podrobno opisal naš znani kinolog M.Zidar:

http://www.forum-lov.org/ - kinologija - zgodovina


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 12.02.2014 : 08:38:02
korzig, nimaš kaj sklepati, temveč je treba poznati zakonodajo in zagotovo en korzig in en beauceroncek nista faktorja, zaradi katerih bi si jaz šla mazat roke s kršenjem zakonodaje. Nisem edina, ki si ji, saj veš kje in kdaj, na glas povedal, kdo si in kup svojih podatkov. Skupaj nas je bilo 6 oseb, od katerih samo mene zavezuje zakonodaja. Prepričana sem, da poveš podatke tudi ob marsikateri drugi priložnosti, če si jih v javnosti brez vsakršne potrebe že razlagal. Pravzaprav jih pa marsikdaj ni treba nikomur povedat, ker lahko iz pisanja pisca zelo hitro spozna vsak, ki ga vsaj malenkost pozna ali ve kakšno podrobnost iz njegovega dela ali repertoarja interesov. Tvojim znancem vse pove že tvoje uporabniško ime.
Tako da ... korzig, ne mene krivit za svoje početje.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 12.02.2014 : 08:44:12
Aja, še tole: Če kdorkoli misli, da bo lahko prihajal sem, pisal, potem pa mene obtoževal, da razkrivam podatke, se zelo moti. V vsakem trenutku lahko omejim pisanje na tiste, ki se boste podpisali s polnim imenom in priimkom. Tako boste vsi izenačeni - tisti, ki internet znate uporabljati in tisti, ki ga ne znate. Verjamem, da vsi v celoti stojite za vsemi svojimi pisanji, za idejami in za podatki.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: korzig , sreda, 12.02.2014 : 10:53:18
Se opravičujem /sem napisal v oklepaju - točno bilo nas je 6 in lahko so slišali /, nisem želel žaliti in tudi drugje nisem tega nikomur razlagal - sigurno. Tudi glede faktorja - sem običen kinolog.
Moja stališča so dokaj znana, tako da...
Je pa dejstvo, da na KZS je stanje nespremenjeno,  Še sreča da, ljudje ki delajo /so zaposleni na KZS-u/, obvladajo svoj posel.
Mi je pa tudi jasno, da je kar mnogo igric - zakulisnih.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , sreda, 12.02.2014 : 11:24:27
staffy: zaenkrat se mi še ni toliko skisalo, da bi kandidiral.

žigec: sicer ne poznam statuta kzs v detajle… bi pa rad izvedel kje je določeno, da bi se morali mandati predsednika kzs izmenjevati (športni-lovski)? to, da zagovarjaš delitev kzs na dve popolnoma samostojni zvezi je po moji oceni nesmiselno, saj lahko lovci delujete dovolj konstruktivno v katerikoli zvezi in zato ne vidim razloga zakaj delitev.

jana: se mi je že ves čas dozdevalo, da smo uporabniki tukaj obravnavani na "neenakopraven" način. eni s svojo obvezno predstavitvijo, drugi brez… s tem kar sta z žigcem zapisala sta samo dokazala kako ste se zadeve lotili zelo načrtno. vsak s svojimi osebnimi interesi. na žalost. ni nam ravno treba vedeti kdaj, kje in s kom ste se dobivali. koliko vas je bilo… to raje razčistite med sabo.

upam da kzs-ja ne bo doletel scenarij hrvaške kinološke zveze, ki skoraj ni več zmožna organizirati svojih največjih razstav (odpoved v zagrebu) in praktično nima denarja za plače zaposlenih. vse to je seveda možno tudi pri nas in zato je potrebno biti previden in dosleden pri vodenju kzs oz. pri izbiri vodilnih (volitve predsednika in potrjevanje uo). kzs ni in nikoli ne bo eno društvo, kjer se vse reši – dogovori v gostilniški debati. in predsednik kzs ne more biti ena brezposelna frizerka, zadolženi avtomehanik/fasader in podobni! za predsednika kzs bi bilo potrebno predpisati ustrezno izobrazbo, delovne izkušnje....

tale lovska je pac "lovska"...
 (http://shrani.si/f/1h/Gk/1qzCVfDf/146151862591348746638512.jpg)


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 12.02.2014 : 11:46:56
Beauceroncek bravo odlicen odgovor.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 12.02.2014 : 14:33:51
jana: se mi je že ves čas dozdevalo, da smo uporabniki tukaj obravnavani na "neenakopraven" način. eni s svojo obvezno predstavitvijo, drugi brez… s tem kar sta z žigcem zapisala sta samo dokazala kako ste se zadeve lotili zelo načrtno. vsak s svojimi osebnimi interesi. na žalost. ni nam ravno treba vedeti kdaj, kje in s kom ste se dobivali. koliko vas je bilo… to raje razčistite med sabo.

Hm, ja, ste obravnavani na neenak način. Eni so člani mojpes.neta, drugi ste tukaj samo na sprehodu in vam dovolimo, da vmes kaj poveste.

Da ne boš tako slabovoljen, ti bom razkrila nekaj podrobnosti tega hudo skrivnostno zakulisnega dogajanja: Po zadnji skupščini sem se peljala domov in se ustavila na postajališču ob avtocesti. Bili smo štirje, ki smo se finančno in ekološko racionalno obnašali in se skupaj peljali. Na postajališču smo srečali tri osebe, od katerih je bila ena korzig. Da sem bila ob tem predstavljena omenjenemu gospodu, na kar se mi je on pred vsemi predstavil s svojim mojpes.netovim forumskim nickom, nisem jaz kriva in boš težko to stlačil v kakršnokoli moje načrtovanje :P. Kot tudi nisem jaz kriva ali celo načrtovala, da korzig misli, da je v svojem delovanju tako skrit, da lahko na netu karkoli napiše, pa je celo med svojimi še vedno neprepoznaven. Če misliš, da je treba iskat skrivne povezave v kulturnem obnašanju na cesti (upam, da ti nisi nekulturen in se ne obrneš stran, ko na postajališču ob avtocesti vidiš kakšnega znanca, in tudi ne, ko ti ta znanec koga predstavi), lahko odprem novo temo, kamor bomo zapisali, kdo se je s kom rokoval, kdo je s kom govoril, kdo je koga pogledal ali kdo je komu hrbet obrnil ... na kakšni od slovenskih kinoloških ali obkinoloških procesij v zadnjih nekaj letih. Bo veliko bolj razvidno 'kdo s kom', kot pa moje obcestno srečanje s korzig-om. Zagotovo bi bila najbolj brana tema v zgodovini slovenskih forumov. :P
Za blodnjava sklepanja in dozdevanja uporabnikov ne odgovarjam. Tudi za tvoja in korzig-ova ne.

Samo še vprašanje: A na zadnji (pa še kakšni pred njo) skupščini me nisi videl, s kom vse sem vsem na očeh govorila, se objemala, komu mežikala, šepetala, podajala listke ... :D Kako sem roko dvigovala, so me (skupaj z nekaterimi drugimi) na eni od skupščin celo slikali in potem slike (skupaj z nekaterimi drugimi) menda obdelovali ..., celo neki seznami s kljukicami in križci menda obstajajo o tem.
Huh, slabo tole opazuješ, zelo slabo. :) Dozdevanje ne bo dovolj za verodostojnost. Bo treba s čim bolj konkretnim ven priti. Takole iskanje, kam jaz spadam, je prav žalostno. Ne kandidiram nikjer, zato predlagam, da se usmeriš raje k iskanju 'dozdevnih' povezav pri tistih, ki nameravajo v prihodnjih letih kreirati našo kinološko stvarnost.

Vsem v vednost, še posebej pa korzig-u: Vsi ste dolžni poznati splošne pogoje uporabe spletnega portala mojpes.net (http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=21). Tudi 5. točko. V celoti.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , sreda, 12.02.2014 : 15:12:30
jana: kot rečeno. me ne zanima kdaj, kje, kdo, s kom… in mi tudi ni potrebno razlagat zakaj se tukaj objavljajo samo nekatere izbrane objave v medijih. in pa praktično vse kar napiše no in odvetniki… glede neenakosti na forumu sem mislil predvsem na korziga, terierčka… in morda še koga, ki je očitno registriran pod drugačnimi pogoji kot ostali, ki smo morali "oddati" predstavitev, ki je vidna vsem uporabnikom. me niti ne zanima zakaj korzig in terierček nimata tega opisa. morda zato, ker imata poseben status?

pa saj to človek ne more verjet…

Pri tinčku smo se kar tako malo dogovorili, da bomo počakali na novo vodstvo kzs, da bomo vedeli s kom se pogovarjamo. potem bomo zahtevali izbris dolga… stvar rešena.

(http://shrani.si/f/3d/13V/ILKTBf9/dpbo.jpg)

(http://shrani.si/f/21/C3/324ntOvp/dpbo-1.jpg)

Vir:
http://www.dpbo-klub.si/
http://www.dpbo-klub.si/Zapisnik_UO_1_12_2013_new.doc


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 12.02.2014 : 16:16:46
Hehe, beauceroncek, me ne zanima, kaj tebe zanima. Sem ti že povedala in ti še bom, kar bom jaz hotela, ti pa lahko naprej tolčeš, kamor hočeš.

Samo katere izbrane objave se tukaj objavljajo? Prosim, da si precizen, česa nisem objavila, pa bi po tvoje morala? Mogoče dokument DPBO, ki si ga prilepil? Kako pa naj bi vedela zanj?
Pred odgovorom najprej pomisli, da nisem KD, LKD ali pasemski klub, torej nisem članica KZS, katero organi KZS obveščajo o čemerkoli.
Vse, kar se komu zdi, da bi moralo biti objavljeno, pa ni, lahko vsak objavi sam, tudi ti. Brez, da meni mahaš pred nosom, kaj bi morala počet.
Pogoje poznaš.

Vse predstavitve najdeš v rubriki člani se predstavljamo (http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,54.0.html). Približno so po datumih registracij. Zakaj niso linki v vseh profilih? Hm ..., z metanjem linkov v profile smo začeli maja 2009 (sem preverila), oba uporabnika, ki ju navajaš, pa sta se registrirala pred tem, ti pa letos. Če želiš videti predstavitve, pač poišči tiste, ki te zanimajo. Sem preverila in obe predstavitvi sta točno tam, kjer morata biti, pa tvoja tudi, z linkom v profilu vred. Lahko pa, seveda, prebereš vse.
Člani so v prednosti, ker lahko v profilu preverijo datum registracije in jim je tako iskanje olajšano. Predstavitve so vidne samo po prijavi na mojpesForum, gostom brez prijave niso dostopne.

Nobenih zarot in nobenih marsovcev ni. mojpes.net je tukaj od leta 2000 in nekateri so naši uporabniki že od prvih mesecev. V vseh letih se je zgodilo in uvedlo mnogo novega, med drugim tudi obvezne predstavitve marca 2005, maja 2009 pa še povezave na te predstavitve v profilih, ki pa jih delamo samo sproti, ne pa tudi za nazaj.

V zgornji zapisnik se vsebinsko ne bom spuščala, ker materijo premalo poznam, me pa zdajle samo zanima, kaj je narobe s Tinčkom? Ne vem, kje sicer sestankuje UO DPBO, ne vem, ali imajo kakšne svoje prostore, si pa lahko mislim, da niso mogli imeti sestanka na KZS, ker je stavba 'okupirana'. In, strinjam se, da trenutno na KZS ni sogovornika za nič, kaj šele za kakšne sporne zadeve.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: beauceroncek , četrtek, 13.02.2014 : 07:44:23
res je. vsak lahko objavlja točno tisto kar želi (in kdaj želi). ti objavljaš vse članke, ki so napisani na temo kzs v delu, ne objavljaš pa popravkov teh člankov. da bi pa sledila vsem društvom je pa praktično nemogoče. jaz sem našel tole od dpbo in se mi zdi zanimivo dejstvo, da namesto da bi se zadeve čimprej rešile (npr. za dobro naših tekmovalcev)… se bo raje počakalo na novo vodstvo kzs. potem bomo rekli, da je šlo za izsiljeno pogodbo in zahtevali izbris dolga. sicer ne poznam celotne zadeve ampak… klub ni dolžan konkretnim sogovornikom, ampak "organom" (kolikor razumem sta to fmbb in kzs). se ti zdi načrt društva dober? res je da ti osebno nisi društvo, klub ali karkoli… si pa skoraj sigurno članica kakšnega. motiš se! pa še koliko zarot in marsovcev je v slovenski kinologiji… na vseh področjih. in ravno zaradi tega je stanje takšno kot je. tinček se samo lepo bere v zgodbi dpbo. drugače nič narobe z njim…


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , četrtek, 13.02.2014 : 09:17:53
Beauceroncek pusti dpbo pri miru. Si mogoce obiskal prvenstvo fmbb v kopru ?


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , četrtek, 13.02.2014 : 16:47:51
beauceroncek, lepo prosim, če mi razložiš, kaj so to 'popravki člankov', ki bi jih morala, pa jih ne objavljam.
Hvala.

Komentiram samo del o čakanju na novo vodstvo KZS: Zame je čakanje povsem upravičeno, saj trenutno KZS nima vodstva, ki bi smelo opravljati kaj več kot nujne naloge, vprašanje pa je, ali je tole toliko nujna naloga, da bi se kdo na KZS ukvarjal z njo, ali pa bi služila zadeva nekomu le kot kanon futr. Neuradno mi je jasno, da tudi ostali organi ne delujejo ravno povsem kompetentno, če sploh delajo, posebej vsi tisti, ki jih imenuje UO. Poizkusi karkoli urediti so po mojem mnenju potrata časa in energije. Če se čaka nekaj mesecev, še kakšen dodaten ne bo spremenil nobene zadeve. Težko se še bolj zavozi. Razumem, da se klubi in drugi v izogib dodatnim zapletom ne obračajo na nekompetentne sogovornike, temveč čakajo na take, ki bodo lahko izvedli, kar bo dogovorjeno.

Vprašanje tebi: Se ti zdi nesaniranje dolgoletnega protizakonitega ravnanja manj sporno od tegale nerazčiščenega računa?
Pravzaprav me v resnici ne zanima. Izpostavljanje samo točno določenih tematik in primerov za vsako ceno (meni) kaže namene pisca. Tiste, ki jih zanima samo denar (na katerikoli strani so), po mojem mnenju kinologija v resnici ne zanima kaj dosti. In obratno. Mene denar ne zanima, če sem odkrita, ker se vedno znova ukvarjam s spoznanji, da je slovenska kinološka stroka skegljala do konca in še čez. V imenu psov in ljudi, ki s temi psi živijo in delajo, me je groza. Brez psov in brez ljudi, torej brez vzreje se bo kzs z vsemi kinologi vred sesula sama vase, žal pa ne bo požrlo samo fake strokovnjakov, temveč tudi vse tiste odlične, ki res vedo, kaj kinologija in njihovo ožje kinološko področje je.

Sicer pa, če še niste videli:

Četrtek, 13 Februar 2014 09:28
REVIZIJA LETA 2012 OPRAVLJENA!

Včeraj je KZS prejela Revizorjevo poročilo pooblaščenega revizorja za leto 2012. Pregled poslovanja KZS je bil opravljen že v decembru 2013, vendar je imel revizor dve pomembni zahtevi za popravke knjiženj – dodatno knjigovodsko slabitev nepremičnin in izločitev stroškov za obnovo.
Za izpolnitev teh zahtev je bila opravljena ponovna cenitev nepremičnine in posledično izvedena knjigovodska slabitev v znesku 88.000€, kar je za KZS ugodno, saj je morala na drugi strani zmanjšati vračunane stroške v znesku 169.000€ zaradi neustrezne dokumentacije izvajalca obnove stavbe. Pridobljeno je bilo tudi poročilo gradbenega nadzora ki so ga revizorji upoštevali, predstavili ga bomo pa posebej. KZS je v celoti upoštevala zahteve revizorja, popravljeni in oddani so izkazi za leto 2012, obračunan in plačan je dodatni davek na dobiček v znesku 11.364,55€. S tem so zadeve formalno urejene, je pa to žal samo majhen del škode, ki jo je povzročila slaba priprava in slabo vodenje projekta obnove stavbe.

Poročilo in pripadajočo dokumentacijo si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Poročilo revizorske hiše PKF (http://www.kinoloska.si/images/porocilo_PKF.pdf)
Bilanca stanja KZS 2012 (http://www.kinoloska.si/images/bilanca2012.pdf)
Izkaz poslovnega izida KZS 2012 (http://www.kinoloska.si/images/poslovni_izid2012.pdf)
Poslovno poročilo KZS za leto 2012 (http://www.kinoloska.si/images/poslovno_porocilo2012.pdf)


vir http://www.kinoloska.si/domov/item/345-revizija-leta-2012-opravljena (http://www.kinoloska.si/domov/item/345-revizija-leta-2012-opravljena)

Trenutno nimam časa tegale ne brat in ne komentirat. Je treba zaslužit za kruh.


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Jana , sreda, 19.02.2014 : 07:43:28
beauceroncek ne more več pisati.

... beauceroncek je že bil tukaj in ne, nima beaucerona ...


Naslov: Re: KZS peskovnik
Poslano od: Staffy , sreda, 19.02.2014 : 08:46:42
Kaj pa ima bauceroncek Jana?