mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 05:55:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 173346 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #525 : sreda, 08.06.2005 : 09:15:10 »

Citat
Tudi jaz sem zelo ponosna na Bino
Smiley Vem, vem, sem pred časom prečekirala tvojo spletno stran. Ja to je to, kar mi je všeč! Samo lepota brez uporabnosti ne koristi ničemur.
Citat
V mislih sem imela, da mi ti preskoki ne delujejo dobro za sklepe in kosti
Tu se strinjam s teboj! Vendar hkrati mislim, da zdrav, mišičast in pravilno hranjen pes, ne glede na pasmo, lahko dela. Zagotovo pa tega ne bi priporočala nikomur, ki ne zna pravilno presoditi zmožnosti svojega psa.

Si se zmotila, kaj!  Ne z Apijem!
Z Argentino sva v začetni fazi vzbujanja plenskih nagonov...
B-BH lahko delam šele pri 15-ih mesecih, zagotovo pa je predpogoj za izvajanje vseh brevet vaj  popolna poslušnost psa.
Citat
A nas boš kaj prej opomnila?
Upam, da se bom spomnila!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #526 : sreda, 08.06.2005 : 09:25:38 »

Imam eno neumesno vprašanje, ker mi nekaj ni popolnoma jasno.

Citat
Tudi pri naslednjem leglu bodo mladički,ki ne bodo 100% rezervirani,ostali doma in jim bom iskala dom šele pri enem letu starosti-zakaj,vedno vsi resni vzreditelji!
Citat

Zakaj se pa mladički prodajajo šele pri enem letu starosti?

lp


Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #527 : sreda, 08.06.2005 : 09:47:51 »


V mislih sem imela, da mi ti preskoki ne delujejo dobro za sklepe in kosti. Ter kolke.

to je sicer ena druga tema, ki bi jo bilo morda zanimivo odpret, ampak bom samo moje mnenje povedal.
Kar nekaj časa nazaj, sem v Mladini prebiral članek (dostopen je na www.mladina.si , v arhivu. samo v iskalnik odtipkajte pasmo) kako ima nek farmer, ki se je iz evrope priselil v srednjo al južno ameriko na planjave, okoli hiše trop mastinov, da mu čuvajo črede in njega pred razbojniki, ki jih je v tistih krajih še vedno dovolj. wild,wild west pač.
in sem si ob branju predstavljal, da to niso eni lenobni mastinkoti, ki cele dneve samo poležavajo okoli. prav gotovo so zmožni tudi takih skokov in so definitivno okretni. Koliko so dejansko obremenjeni sklepi in kosti, oz kolki, pri neki taki živali, ki ima svojo težo predvsem zaradi mišične mase, ki je v kondiciji in ki dnevno "trenira", bi se dalo govorit. Po mojem nič manj kot katera druga pasma- res pa je da tako hitro kot hrt pač nikoli ne bo mogel tečt.

drugo je pa seveda vprašanje, ali vse te mišice dejansko kaj pomagajo, če v vzreji pasma izgublja morfološke značilnosti. recimo da pač vzreditelji ne pazijo na dolžino hrbta, nog...konc koncev tudi gobca (glede na sliko tiste karikature mastina, ki sem jo gori videl -toponosi gubavec, mi je jasno, da imate tudi v tej pasmi eno čuden trend pri sodnikih. ) Zadnjič je neka vzrediteljica bokserjev, ki vzreja tudi mopse, ugotavljala podobno. popularni so buldog tip glave pri bokserju. tudi pri mopsih imajo sodniki raje takšne...no, vidim da mastini niso imuni na ideje sodnikov....hudič je pa ko se mladi vzreditelji potem na osnovi takih zmagovalcev, odločajo pri sebi kaj je njihova pasma oz si neko izkrivljeno sliko začnejo ustvarjat. še huje je, ko si pod svojo vzrediteljsko svobodo, predstavljajo to, da delajo "svojo vizijo psame", namesto da bi preprosto sledili viziji pasme same in si prizadevali pasmo predvsem ohranit v taki obliki, kot je bila zamišljena. sodniki pa pri tem ne pomagajo ravno dosti, če take odločitve sprejemajo.

ok, malo sem zašel: super, da se kak lastnik težke pasme (po teži), odloči, da bo s svojim psom takole fitnes se šel. škodi mu po mojem prav gotovo ne. je pa že bolje par počasnih šprintov na dan, kot pa ležeren sprehod, ko da je pes v penzjonu.
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #528 : sreda, 08.06.2005 : 10:25:39 »

Ory,saj nisem mislila,da mladičkov ne bom prodajala pred enim letom Wink
V primeru,da vsi ne bi našli primernega kupca,bom z veseljem obdržala doma kakšnega mladička še nekaj mesecev.Vzreditelji,ki iščejo psa za nadaljno vzrejo,lažje vidijo,kaj pes obeta pri približno tej starosti,kot pa pri dvomesečnih mladičkih Smiley
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #529 : sreda, 08.06.2005 : 10:30:15 »

Vzreditelji,ki iščejo psa za nadaljno vzrejo,lažje vidijo,kaj pes obeta pri približno tej starosti,kot pa pri dvomesečnih mladičkih Smiley 

Nisem vzreditelj in vem, da ima vsak vzreditelj svojo politiko, ampak sem slišala, da se da vrhunskega psa prepoznati pri dveh mesecih, ker naj bi bil takrat točno tak, kot bo, ko bo odrasel. Saj pravim, da se na te stvari ne razumem najbolje, zato prosim, da to pokomentirate. Brez zamere zaradi vprašanja in lp, Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #530 : sreda, 08.06.2005 : 10:37:04 »

Hvala Sonja za odgovor.  Smiley Tudi jaz nisem vzrediteljica in se verjetno ne spoznam kaj dobro na Mastinote. Verjetno so določene pasme, pri katerih se šele kasneje vidi razstavni potencial. Po drugi strani pa pes ni razstavni eksponat, ampak živo bitje s čustvi, ki se pač navadi na določeno okolje, predvsem pa na ljudi. Se mi zdi, da je zadeva rahlo sporna s tega vidika....  Undecided

lp
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #531 : sreda, 08.06.2005 : 10:47:56 »

Ja,Ory,saj imaš nekako prav Smiley
Nekateri dajo veliko na razstave in iščejo razstavnega psa,drugi iščejo psa za nadaljno vzrejo( in tam je zelo pomebno kakšen je pes kot predstavnik pasme),ostali pa želijo psa kot ljubitelji določene pasme ,le zase Smiley
Tistemu,ki bo kupoval psa zase,verjetno ne bo tako zelo pomembno,če bo imel kakšno "lepotno" napakico,medtem,ko za nadaljno vzrejo le-teh ne sme biti,oziroma se išče pes ali psica,ki  bo v največji možni meri ustrezal/a  psu/psici,s katerim se namerava pariti.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #532 : sreda, 08.06.2005 : 12:16:19 »

Jezus Kristus, enim se pa res da j.... javno!!!!! Sploh ne poznam zgodbe in me ne zanima, vendar poznam Natašo kar nekaj časa, saj ji šolam psa za mondioring. Poznam vse njene pse in OBČUDUJEM njen odnos do psov. Argenta je stara slabih 11 mesecev in je pri šolanju za mondioring ODLIČNA!!!!! Prvič zato, ker ima psička primerne naravne zasnove in drugič zato, ker je Nataša potrpežljiva, vestna in predana vodnica psa. Vabim vse ponosne lastnike mastinov, da sprejmejo izziv - izšolam jih po programu mondioringa, kategorija brevet, peljem jih na tekmo v Italijo, pa da vidimo. Pa če se že govori o Eurih in pogodbah - to naredim ZASTONJ in brez pogodbe. Psi in vsa reklama pa ostanejo vaši. DEAL?Huh?

če je to tista Argenta ,ki na zgornji slikici preskakuje 75 cm, bi pripomnila, da celo za bolj agilne psame globoko priporočajo skakanje šele po enem letu.
sicer pa : "vsak po svoje , je rekel tisti, kije s svedrom kravo drl"
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #533 : sreda, 08.06.2005 : 14:02:04 »


Mastino pa zame nikoli ni bil in ne bo "delovna" pasma,že zaradi njegove telesne konstitucije,razen seveda osnovnih vaj poslušnosti.


to seveda že dosti pove o (ne)strokovnosti in (ne)poznavanju zgodovine pasme!
pasma pač ostane pasma in se ne spremeni, ker nekdo ki psa te pasme ima 3 minute, pravi da "zame pa ni in nikoli ne bo"
lp
marko
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #534 : četrtek, 09.06.2005 : 08:10:06 »

Tukaj ni beseda o zgodovini pasme,ampak pasmi kot taki danes.
Torej lahko  zato,ker so včasih uporabljali mastine za borbe z levi(poleg ostalega)sedaj brez skrbi učim mastina obrambe in napada??Če me spomin ne vara,je  jasno napisano v opisu pasme prav tu ,na mojpes netu,da mu je čuvanje prirojeno,zato mu posebno šolanje ni potrebno,ker lahko postane pes agresiven!!!!Pod "šolanje" si lahko prečitaš,da naj bi bilo priporočeno samo šolanje poslušnosti in NE obrambe!In opisa pasme nisem pisala jaz,da ne bo spet kaj narobe Huh
Ne trdim,da vem veliko o pasmi ,ampak se intenzivno učim.
In Marko006,da pasma ostane pasma pove dovolj  o(ne)strokovnosti in(ne)poznavanju...
Pa brez zamere Wink
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #535 : četrtek, 09.06.2005 : 09:05:40 »

No, jaz mislim, da če se s psom lahko šola, potem naj se ga šola. Tudi jaz bi Bino še kaj šolala, pa nima dovolj nagona za obrambo. In zato mi ne preostane nič drugega kot sledenje. Imam občutek, da je pri nas premalo možnosti za šolanje takih velikanov Wink

Sonja, super stran Cheesy Cool Lahko samo rečem: končno Wink Ali planiraš kakšno razstavo v prihodnjosti?

Lp Jana
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #536 : četrtek, 09.06.2005 : 09:12:40 »

tukaj ni beseda o tem kaj "naj bi" se šolalo in kaj "naj se ne bi" šolalo. tudi druge pasme "naj ne bi" šolal obrambe (file n.pr) in so vseeno definitivno delovni psi.
mislim , da tudi mastine nikoli niso vzrejali za "čičanje na krilu" in "defiliranje po glavnem trgu".
tudi brez zamere  Wink
marko
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #537 : četrtek, 09.06.2005 : 09:24:08 »

Bina,imaš prav,ampak veš,če v karakteristikah piše,da je nevarno učenje obrambe ,bognedaj napada Roll Eyes ,potem je to verjetno z vzrokom-sploh pri takšni
pasmi,kot je mastino Roll Eyes
Pri bernardincih je verjetno drugače,to poznaš ti,jaz nimam pojma Cheesy
Me veseli,da ti je stran všeč,ni še čisto končana,manjkajo še "pikice na i" Smiley
Tudi tvoja je zelo lepa,sem jo pregledala in mi je zelo všeč Kiss
Kako napredujejo mladički?
  Kar se razstav tiče,nekaj še imam v planu,pa ne preveč,Heri tako ali tako ne ugaja preveč,poleti ji je pa tako vroče,da jo nerada kam vozim Tongue
Bolj se pripravljamo na možnost mladine tam nekje v jeseni Wink
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #538 : četrtek, 09.06.2005 : 09:29:35 »

Očitno sva pisala istočasno Smiley
Tukaj ti dam popolnoma prav,saj sem tudi jaz isto napisala nekaj postov nazaj,da se strinjam s šolanjem, le z naštetim ne Wink
Za "čičanje na krilu" pa je Hera prevelika,čeprav včasih tudi poskusi Grin Grin,tudi "defiliranje po trgih" ni ravno po naši meri,raje ubiramo poti po travnikih in gozdovih Roll Eyes Roll Eyes
O kakšnih zamerah pa ni govora Smiley
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #539 : četrtek, 09.06.2005 : 09:40:42 »

sam bi vsako pasmo za katero pravijo, da "naj bi" je zaradi močnega obrambnega nagona ne šolali -šolal.
nisem sicer ljubitelj poligona, dal sem ga pa ravno toliko skoz, da mi je jasno, da neka "oštra pasma" ki jo spraviš na poligonu pod pritisk, da dela obrambo in ostale prvine, v "normalnem" življenju preprosto ne vidi več izziva (recimo da bi se na kakega pijanca "obesla" al pa mimoidoče "jedla") pes postane dejansko stabilnejši. Če je seveda poslušnost narejena v nulo, je pa še popolnoma vodljiv in nadzorljiv. Kar pa ne velja za "nepopisane liste" ki so dobili zgolj "domačo šolo lepega vedenja" in ki dneve na kavču preždijo, v življenju pa se odzivajo zgolj na impulze, ki jim jih "sugerirajo" njihove prirojene lastnosti, ne pa ukaz lastnika.

včeraj me je tolk matralo, da sem si moral to čudo od "mondiorig" mastinota it pogledat. napreduje super. sem poskusil dat čips na nos, da ga ne bi snedla. In ga res ni, ker pač ne sme jemat hrane od drugih. lepo je imela tisti krompir na nosu in ga ignorirala. Samo upam, da je nisem "pokvaril" ker sem ji pač moral v par poskusih "povedat", da naj ima glavo pri miru, da čips ne bo dol padel. je v pol minutke dojela kaj hočem od nje. zelo učljiva je.

drugače pa: doslej sem videl v sloveniji delat obrambo angleškega mastifa in pero di pressa canario-oba od malih nog. pardon, obe, ker sta psici. tale mastinčica je pa tretji molos za katerega vem, da je "action kid". Prva dva primerka imata super poslušnost, delata pa za nagrado -klobaso ali rokav. ne hrano. Po pol ure lahk delata poslušnost samo za tist en moment, ko lahko markerja "razturita" za nagrado, hehe.
Logiran
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines