mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:28:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Partnerstvo - en pasjeljubec, drugi ''malo'' manj
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Partnerstvo - en pasjeljubec, drugi ''malo'' manj  (Prebrano 19911 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #30 : sreda, 01.11.2006 : 14:35:30 »

Jah nekje sem enkrat prebrala nekaj takega (se opravičujem za angleščino, samo s prevodom se izgubi...): Great danes are like chips, you can never have just one  Grin.
S tem se absolutno strinjam. Sicer pa je potem tu še grelec za roke, trebuh,... Čeprav dvomim da bi bila uporaba ND namesto dekice zelo udobna... Predvsem zame  Wink  Grin.
No bomo videli... Kar bo pa bo, že s tem da imam po 20 letih želja svojo "bejbo" sem zelo zadovoljna.
lp
T.
Logiran
anu
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62


« Odgovor #31 : sreda, 01.11.2006 : 15:41:53 »

V razmislek!
Kogar ljubiš resnično, ga ljubiš takšnega kot je, in vzljubiš vse kar spada zraven.
Ni dovolj ljubiti ampak ti mora biti ljubezen vrnjena.
Če te resnično ljubi, te bo sprejel takšno kot si, z vsem kar spada k tebi.
 Wink
Strastno zaljubljena, pa že nerga! Haloooooo!
Jutri ga bo motil tvoj las, pojutršnem prehladna juhca...........in kako dihaš?!
Nič kompromisov, si kakršna si, naj vzame ali pusti!
Enako velja zate, sedaj je še čaš za mirno slovo.
Svet jih je poln, ni zadnji!   Wink Cool

Lp. od izkušene - vse to že doživela in se pravi čas rešila  Wink
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #32 : sreda, 01.11.2006 : 15:51:28 »

anu, malo pretiravaš. Eni pač niso tako navdušeni nad psi kot drugi in v vsakem razmerju je treba sklepati kompromise. Včasih popusti en, včasih drug. Se strinjam, da mora moj fant sprejeti, da so psi moje življenje, ampak sprejemam tudi njegove želje, da je eden za zdaj dovolj (s tem se tudi sama strinjam), strinjala sem se z njegovo željo, da pes ne bi imel vstopa v določene predele stanovanj (tega potem ni bilo), strinjala sem se, da pes ne sme na kavče (kar ga je potem on navadil) in postelje (spet je on glavni krivec, da se psica crklja na postelji)... Kar hočem povedati... To, da se fant ne strinja, da pes ni za v posteljo, še ni razlog, da greš z njim narazen...
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #33 : sreda, 01.11.2006 : 15:58:34 »

Moja dobra prijateljica pa imam drugačen problem. Pred dvema letoma si je kot samohranilka umislila nemško dogo. Danes je to prekrasen, skoraj 75 kg pes.
In pred kratkim najde novega človeškega prijatelja. Saj ne, da on ne bi bil pasjeljubec, daleč od tega, saj ima nekaj sicer veliko manjšega kosmatega tudi doma, problem je v tem, da je bila nemška doga do pred kratkim navajena spanja na njeni postelji, da je pes nanj ljubosumen (ne kaže sicer agresije), da ga v smislu preprečitve vstopa v splanico celega oslini, da ga spodriva.
Sama prijateljica pravi: psa ne dam, fanta imam tudi rada. Ampak kako sklepati kompromis pri 75 kg mrcini na postelji, na kateri je poleg svoje vodnice dominiral skoraj dve leti?
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #34 : sreda, 01.11.2006 : 16:01:22 »

Večja postelja?  Grin
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #35 : sreda, 01.11.2006 : 16:03:41 »

Hojla, 5rca, ima eno in pol sobno stanovanje. Pa mogočnega sina, pa še bolj mogočnega psa, pa sebe, pa končno po dolgih letih še enega prijatelja.
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #36 : sreda, 01.11.2006 : 16:10:00 »

Hojla, 5rca, ima eno in pol sobno stanovanje. Pa mogočnega sina, pa še bolj mogočnega psa, pa sebe, pa končno po dolgih letih še enega prijatelja.

Ja, tole zna biti problem (jaz nimam pojma, kako bi se tega lotila). Psico kar naenkrat zjagati iz postelje ne bi bilo pametno, niti fer do nje...  Kaj pa na kakšen kavč ali kaj podobnega?
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #37 : sreda, 01.11.2006 : 16:24:50 »

Kaj si mislila, da gresta človečnjaka na nov kavč  Grin  Grin  Grin

Ja, je resen problem. Kuža kot že napisala, ne kaže ljubosumnosti v smislu agresije, ampak vseeno je neprijetno. Poleg tega je ona dnevno kar nekaj časa odsotna od doma, sin pa je začel študirati medicino potem veš, kako izgleda, ko bi te imel rad takrat, ko prideš domov, čisto sam zase. Pa se pojavi še en človečnjak, ki mu sicer noče nič hudega, le to, da kuža ni čisto zadovoljen s tem, da bi si moral svojo gospodarico še z nekom deliti. Jaz pravim še sreča, da ima miroljubno a sicer zelo slinasto  nemško dogo, kaj če bi bila takšna situacija pri meni, ko imam rotija  Lips Sealed  Lips Sealed  Lips Sealed
Logiran
anu
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62


« Odgovor #38 : sreda, 01.11.2006 : 16:50:10 »

Morda bom spet pretiravala a vseeno. A ta novi prijatelj nima stanovanja?
Se ne moreta "sestajati" tudi pri njem.
Navsezadnje je s polniletnim sinom ob mami takšno stanovanje že povsem polno človečnjakov.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #39 : sreda, 01.11.2006 : 16:56:21 »

Ja, ima svoje stanovanje, celo hišo, v kateri pa živijo še njegovi starši, njegova sestra in njegov pes. Sicer pa v tem primeru ne gre za sestajanje, temveč za resno zvezo pri kateri je potrebno računati, da imata oba dva psa. Eden (on) malo manjšega "smrkavca, ki kavča ne uporablja, ona pa kot že rečeno velikega lepotca (tudi sin ni izjema), kateremu kavč zaradi včasih predolgotrajnih delavnikov njegove vodnice, čohljanje na kavču pomeni vse.
Logiran
anu
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62


« Odgovor #40 : sreda, 01.11.2006 : 17:16:29 »

Hm, to je pa res malo komplicirano. No, vsekakor ga bo (psa) morala zelo počasi navajt na frenda, da ne bo padu v depresijo. Še najbolje, da se mu čim več posveča frend, tudi ko lastnice ni doma, da se čimbolj naveže nanj in bo tako frenda tudi bolj upošteval, če ga zaprosi, da mu prepusti posteljo  Wink
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #41 : sreda, 01.11.2006 : 17:21:05 »

Veš Anu, ne bi bilo tako komplicirano, če pes, ne bi bil tako velik (ko se raztegne je cca 20 cm višji od mene) - pa nisem majhna in če ne bi imel tolikšne kilaže ali bolje rečeno dm2, ki jih na kavču zasede.
Morda se resnično sliši malo hecno, ampak kolegici to pomeni precejšen problem.
Logiran
amstaffka
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #42 : sreda, 01.11.2006 : 18:06:43 »

Tudi mene je moj dragi dobil v paketu, s tem da je tudi sam velik ljubitelj živali, da imajo doma celo pasje kardelce in mačji par.
Sicer še ne živiva skupaj, ampak že prej, pri bivšem fantu, sem imela doočena pravila igre v stanovanju.
Ko smo že pri bivših. Leno sva kupila skupaj, ko pa sem odhajala, sem ga prašala če jo pustim ali vzamem. V jezi je odgovoril, da naj kar imam žakel bolh.  Smiley Takrat je zapečatil svojo usodo. Še dones bi jo mel na počitnice  Roll Eyes
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #43 : sreda, 01.11.2006 : 19:22:42 »

drobtinica: to kolegico bi pa rada spoznala, ker imava veliko skupnega Wink. Je pa res, da ne vem kako bi tako težavo reševala drugače kot z večjo posteljo. Vsi vemo, da so doge zelo navezane na svoje lastnike in ljubosumje je kar zoprna zadeva. Tudi Theba ima svoje "izpade"... Kot sem že napisala je Theba prišla k meni še preden se je moja mama izselila in moj vselil. In ker je prišel kasneje, se mi včasih zdi, da ga nekako še ni čisto sprejela. Na začetku ga je sploh izrivala iz vseh možnih koncev in krajev, iz določenih ga še zdaj. In tako kot praviš ne z agresivnostjo, temveč s "prijaznim" slinjenjem basanjem nanj... Tega je vedno manj in upam, da se bo sčasoma prenehalo. Je pa res, da je bila moja bejba pri meni brez mojega partnerja samo nekaj mesecev... Midva zadevo rešujeva kot je predlagala anu... grajenje čimboljšega odnosa med njima (težavna zadeva glede na to da o psih pojma nima, dela nonstop,...).
Kolegici želim veliko sreče pri grajenju novih odnosov. Kot bivša samohranilka vem kako težko je...
lp
T.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #44 : sreda, 01.11.2006 : 19:47:24 »

Veš Tečka, prijateljica je zaradi svojega finančnega stanja (je pač ena izmed onih, ki zadnji denar dajo za otroka in za kosmatinca) že itak dovolj handikepirana. Dobesedno jo (tako kot mene) sosedi j...... zaradi velikosti psa (mene zaradi pasme), zdajšnji partner ji sicer glede pasjeljubstva stoji ob strani, ampak po eni strani ga razumem, saj mu ni vseeno, da si mora svoje intimno življenje deliti še z nekom, ki se z namenom vzbujanja pozornosti in ljubezni meče po nogah njegove partnerice, leži vsepovsod.... Kadar sta sama, nista nikoli sama. Povsod je poleg s svojo slino in lubčkanjem. Včasih jima vsaj majhno uslugo storim s tem, da ga odpeljem na sprehod. Potem pa veš kako izgleda. Ena ženska pri 45 letih, v levi roki z rotweilerjem (moja je navajena na levo roko), v desni  z nemško dogo, obadva še mlada (stara sta dve leti in pol), obadva veseljaka..... Ampak potem je potrebno priti domov, in spet se vse začne znova.

Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Partnerstvo - en pasjeljubec, drugi ''malo'' manj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines