mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:38:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: tek ob kolesu
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: tek ob kolesu  (Prebrano 29938 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #15 : ponedeljek, 02.06.2003 : 14:34:28 »

Teja, tudi midva zdaj kolesariva manj kot sicer. Vreme je tako (no, ravno danes je hladneje  Roll Eyes ) da se še meni ne ljubi na kolo, kako naj se njemu ljubi laufat zraven.
Sicer ponavadi kolesariva okrog 30-60min, odvisno od poti, največkrat imava ene 10 min odmora vmes.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #16 : ponedeljek, 02.06.2003 : 20:05:01 »

Mogoče pa je vzrok to, da je ob kolesu spuščena. Ker, ko sva začeli, je bila na vrvici in je navdušena tekla ob kolesu, sedaj, ko pa je spuščena pa teče nekako apatično... Huh :-/  Huh
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #17 : petek, 06.06.2003 : 23:10:17 »

Ja je bila zadnjiuc na vrvici in je bilo boljse. Samo proti koncu je bila spet ''kriza''.
NI MI JASNO OD KJE UTRUJENOST?? Shocked Shocked
Kot sem slisala nekateri kolesarijo tudi eno urco. ''Tamala'' pa se pol urce ne zmore... Huh
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #18 : nedelja, 08.06.2003 : 18:43:36 »

Poskusi jo pred tekom zmočiti. Če jo lahko vmes spustiš v kakšen potok tudi fino. Sicer pa psa nima smisla siliti da teče več kot se mu ljubi.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #19 : nedelja, 08.06.2003 : 19:01:10 »

Jaz imam take izkusnje,da ko sem Lizi pustila da je pocivala,ker je bila "utrujena" je bila vedno pogosteje "utrujena" in na koncu sploh ni hotla vec tect ob kolesu,tako da sva se zmenila,da bo tekla toliko poti,kolikor je trajal najin sprehod pes in nic manj.Potem je pa pocasi dobila boljso kondicijo in sva lahko sle tudi dalj
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #20 : nedelja, 08.06.2003 : 22:39:11 »

Danes mi je trenerka rekla, da je to zato, ker je predebela!!! Shocked Shocked
Da sta obe moji zavaljeni!   Tongue Tongue

Lanabela,
dober nasvet, samo je problem, ker kolesariva zvecer in nocem da je potem mokra. V postev bi prislo le zelo zgodnje jutro! Mogoce bom pa poizkusila!! Grin Wink
LP

Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #21 : ponedeljek, 09.06.2003 : 08:40:22 »

Teja:tudi Brinu se ne da če ni kaj zanimivega okrog.Najprej ko je poln energije ful laufa.potem je pa kot želva.Kakor pa zagleda kakšnega ptiča ali mačko je pa spet tempirana bomba.Mogoče pa nima motivacije za tek?
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #22 : ponedeljek, 09.06.2003 : 09:14:56 »

Živjo,

naši psi so navajeni teka ob biciklu, vendar ne cel čas teka. Pes nikoli sam od sebe ne bo tekel v enakem tempu, pa naj bo to ali počasi ali hitro. Mi pa navadno bicikl vozimo vedno ob enakem tempu.

Jaz Mozarta oziroma kadar grem še s Hunom in Borom skupaj ven, gremo najprej prosto, potem ob biciklu, nato prosto in nato spet ob biciklu. Vsi trije vedno bolj ali manj trpijo (beri se hočejo plazit ko polži), ko morajo laufat ob biciklu. Naslednji trenutek, ko so spuščeni, pa dirkajo naokoli  Cool.

Teja, jaz bi si na tvojem mestu izbrala pot, teren, kjer bo lahko tamala več spuščena kot ob biciklu.

Mozart, beagle -14 mesecev, Hun, hanoveranski barvar - 11,5 let, Bor, resasti jazbečar - 12,5 let pretečejo, ko so v polni formi nekje dobro uro z bicklom, vendar ne celoten čas ob biciklu.Če grem samo z Mozartom laufa tudi dalj časa.

Razporeditev časa je nekje 90% prosto in 10% ob biciklu.

lp, tina
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #23 : četrtek, 12.06.2003 : 18:22:34 »

Tinka,saj se da navadit psa,da tece v enakem tempu,vsaj jaz sem Lizo naucila,da enakomerno tece,ne da se enkrat vlece ko megla,drugic pa divja kot brez glave
Zdaj se tudi midve z Lizo redno odpravljava na sprehode s kolesom in do sedaj sva vedno tako naredile,da sva se peljale nekako 4 km do vode,kjer se je Liza ohladila,malo spocila,potem pa nazaj in se to obnese kot zelo dobro,ker midve z Lizo rabiva kondicijo za agility in je super,ker ko se Liza nekaj casa namaka v vodi je kot spocita.Nikoli pa ne greva sredi najvecje vrocine.Ravno vceraj sva srecali lastnika,ki je psa peljal ven (s kolesom) okoli druge ure in je njegovega psa zadela vrocinska kap,zato-previdno!!!
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #24 : četrtek, 12.06.2003 : 23:03:12 »

Ob 2 popoldne???
Pa je to normalno?! Takrat je najvecja vrocina!! Kaj delata moji psici ob tem casu? Spita ko zaklani!! Pri nas je se ob 7h totalno prevroce za na kolo...
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #25 : petek, 13.06.2003 : 07:34:27 »

Ja ljudje so res nori, da peljejo psa sploh ven ob 2 popoldne, pa se z biciklom  Angry.
Liza, to je super, da imas taksno fino lokacijo za it z biciklom. Jaz na zalost nimam. Sploh pa Mozart tudi ob najvecji vrocini ne gre v vodo, si raje izbere kaksne blatne kopeli  Shocked.

Midva zdaj ne hodiva z biciklom ven, je prevroce. Se sprehode sva premaknila na 8 uro zvecer.

lp, tina
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #26 : petek, 13.06.2003 : 08:14:20 »

dragi prijatelji koles!
Mar ste kdaj pomislili, da bi kolo zamenjale vase noge? Opazam namrec, da ima pes raje tek ob gospodarju kot pa ob enem cudnem gospodarju ki prevaza pravega. Jasno je, da govorim o domacih ljubljencih, in ne o bodocih prvakih coursinga, pasjih dirk in ne vem se cesa. Psu je napor, mislim predvsem umski, teci dlje casa privezan in brez vsake fizicne motivacije (trepljanje, bozanje..), kajti dvomim da ga lahko med kolesarjenjem, izogibanju ovir itd, se na nek cirkuzantski nacin potrepljate psa in ga s tem pohvalite; meni to ni nikoli uspelo! Po drugi strani pa bi tudi vam koristilo obcutiti asfalt ali gramoz ali gozdno pot. Vsak zacetek je tezak, vendar ste lahko v kratkem (par tednov) sposobni teci nad 10km/h. Teci 1 uro s hitrostjo 10km/h pomeni za psa zelo dober trening, za vas pa cca 1000kCal manj... Wink ...in kak sladoled vec Grin.
In ne pozabit: tako kot vi, mora tudi pes pridobit fizicno kondicijo. Trenirajte postopno in po moznosti s pomocjo strokovnjakov.
prijetno gibanje in pozdrav s prisojne strani kraskega roba
k.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #27 : petek, 13.06.2003 : 08:36:10 »

Lanabela,

nekaj postov nazaj "svetuješ", naj se psa pred tekom malo zmoči. Oprosti, ampak a ti to resno??! Shocked

Moker pes, ki teče po taki ali pa tudi manjši vročini ob kolesu ima najkrajšo in najhitrejšo pot v pasja nebesa, saj se SKUHA! Voda na njemu ga ne hladi, se ne suši ampak samo SEGREVA!
In ker teče ob kolesu, sam ne more uravnavati, kaj mu še paše in kaj ne, zato je hitro narobe.

Ne polivajte in močite svojih psov pred tekom. Mokri so lahko le takrat, ko se potem prosto gibljejo in po potrebi poiščejo senco ali prostor ki jim odgovarja.

lep vroč pozdrav,
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #28 : petek, 13.06.2003 : 08:43:46 »

Kemist, tvoj teza je zelo zanimiva. Po tvoje smo mi biciklisti precej lena bitja, ki namesto svojih nozic raje uporabljamo kolesa. Vse lepo in prav. Kot alternativo nam ponujas eno uro teka. Tudi prav. Manjsi problemcek je le v tem, da vsi tisti, ki imajo težave s koleni (med njimi sem recimo tudi jaz :-/) imamo prav zato prepovedan jogging.

Glede na to, da je bicikl za psa po tvoje mucenje, bi potem takem meni osebno ostal le sprehod. Sprehod je odlicna zadeva in ga vecinoma (da ne bo pomote) tudi izvajam. Problem je le, da pes samo sprehodom ne dobi kondicije in mišic. Potem imas pa lahko zelo hitro tezave z hrbtenico, odvecno tezo.
Nas jazbecar (12 let je star) ima epilepsijo od 6 mesecev starosti dalje. Po mnenju veternarjev bi moral ze pred leti biti na tabletah oziroma bil pokojen  Cry. Pa ne samo da je zelo ziv Cheesy, kadar ima napad epilepsije, jo bolj ali manj dobro prenese in nima popolnoma nobenih tezav s hrbetenico. Vse to pa le po zaslugi kondicije, ki si jo nabira z biciklom.

Psi gredo 2x ali max 3x na teden z biciklom ven, ostalo so sprehodi.

Lp, Tina
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #29 : petek, 13.06.2003 : 09:37:38 »

Kemist
Oprosti ampak sploh ne morem verjet svojim ocem.Pes se mora vsak dan zlaufat,saj moj doberman,zdaj pa povej kako?Naj laufam?Ne hvala,sovrazim tek.Za svojo kondicijo imam fitnes in kolo.Naj ti pa povem ,da moj pes neizmerno uziva ko greva na kolo in v njem ne vidi posasti ampak ga casti po bozje.Preden kaj takega napises in nas kolesarje oznacis za lenobe,pomisli da to delamo zaradi njih,saj s svojim tekom zadovoljijo fizicno in psihicno potrebo.Svojega psa ne spuscam iz vrvice,zaradi lovcev in ljudi,ki se ga bojijo.Vsak dan prekolesariva povprecno 10 km,ce pa je dez pa stoji ob 7.ih zjutraj pri kolesu in cvili.Kolo naj ne bi bilo zamenjava za sprehod,saj mora pregledati svoj teritorij in ga znova obnoviti.Na sprehod greva se dvakrat-opoldne 20 min,zvecer pa v arboretum za najmanj 1 uro.Tako da prosim te,pojdi ti komu drugemu to govort,saj mislim da vsak ve kaj njegovemu psu pase.Mislim pa da imamo na tem forumu vsi radi pse in jih ne mucimo.

Jaz pravim da je to pohvalno,v zmernih kolicinah in zgodaj zjutraj ko je vlazno in hladno.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: tek ob kolesu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines