mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:47:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: naveličanost enolične prehrane
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: naveličanost enolične prehrane  (Prebrano 10952 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
labika
novinec
*
Sporočil: 4


« : petek, 10.11.2006 : 17:02:40 »

pozdravljeni!

sem lastnica labradorca, ki ima težave s prebavo. slabo prenaša tekočo hrano oz. vso hrano razen briketov, riža in makaronov (dobi diarejo).
sedaj se je te hrane naveličal, briketov sploh ne povoha več.
zanima me če ima kdo kak nasvet glede popestritve jedilnika na tak nečin da ne bi bilo problemov s prebavo.

hvala za odgovor.
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #1 : petek, 10.11.2006 : 22:59:25 »

Zamenjaj brikete z drugim okusom (če ga prenaša), ali pa zamenjaj znamko briketov.

Jaz imam labradorko, za katero tudi ne velja sloves labradorcev, da so požeruhi. Tako da sem jo do nedavnega hranila 2-krat na dan, zadnje čase pa ne več, ker enostavno je jutranji obrok ostal nedotaknjen ko sem prišla iz službe. Zvečer pa poje, ker je zmatrana in lačna. Jaz ji dam včasih med brikete malo narezanega sadja, kakšen košček salame, sira, včasih malo meska ... da je malo drugačen okus in potem poje.

Kakšno tekočo hrano pa ne prebavlja? Kaj točno si mislila s tem?
Logiran
amstaffka
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #2 : sobota, 11.11.2006 : 09:25:04 »

Jaz imam psičko ki je pri briketih blaaazno zbirčna.  Po skoraj treh letih sva končno najdle brikete, ki jih res obožuje. Prej je bilo pa vse  skupaj eno zmrdovanje al pa polna posoda cel dan.
Probej poiskat brikete ki mu bodo odgovarjale. Drug okus, druga znamka.
Logiran
labika
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #3 : sobota, 11.11.2006 : 21:34:06 »


pod tekočo hrano sem mislila juho, mleko in takšne stvari.
prej ni bilo problemov z briketi. pojedel jih je še več kot običajno. drugače je pa to že tretja znamka briketov ki jo uporabljam zanj. vseh pa tudi ne morem uporabljati ker ima po nekaterih briketih tudi prebavne motnje.

bom pa razmislila o tem da bi mu res naredila samo en obrok ker ko se zlaufa jih gre pojest.
pa poskusla bom tudi z malo dodatki.

upam da bo to res pomagalo.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #4 : nedelja, 12.11.2006 : 11:34:06 »

Poskusi s tuno (npr. Rio Mare), dovolj je v bistvu da ji dolijes le cisto malo olja saj ima zelo mocen vonj in psi ga imajo zelo radi Wink Lahko poskusis tudi z raznimi omakami, ki jih kupis v trgovinah za zivali-za popestritev obroka Smiley Je pa res, da bolj ko ji bos zacela dodajati razne stvari dobrih in razlicnih okusov manjsa je verjetnost, da bo se kdaj hotela jesti samo brikete...
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #5 : ponedeljek, 13.11.2006 : 00:24:49 »

Ce bos dajala en obrok, pocakaj po obroku kaksno urco z igranje in letanjem okoli, ker bo kolicina hrane dosti vecja in dosti lazje pride do zasuka zelodca.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #6 : ponedeljek, 13.11.2006 : 14:52:23 »

Pes bo imel vedno diarejo,ce ne bo navajen na raznoliko hrano je moje skromno mnenje.Moji jedo vse ,razen pri drobovini dobijo diarejo.Kupis 3 kg govedine rpri mesarju,take ki je primerna za pse,reces mu,da ti zmelje,skuhas omako in zamrznes v razlicne posode.Imas mir en mesec. Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #7 : ponedeljek, 13.11.2006 : 15:02:39 »

Vi ste pa dobesedno res SamSvojMojster  Smiley
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #8 : ponedeljek, 13.11.2006 : 15:18:37 »

Labika, omenila si mleko. Psi nimajo encima, potrebnega za razgradnjo laktoze, zato dobijo včasih pri uživanju drisko ali pa bruhajo. Torej, v tem primeru jim mleka ne dajemo. Juhe jaz svoji ne dajem, niti je ne mara.

Poskušaj z žiti, sa so dragocen in cenen vir enegije, vlaknin, mineralnih snovi in nekaterih vitaminov. Riž idealno nadomešča vsa druga žita. 

Pes načeloma ne potrebuje sadja, saj lahko sam proizvaja vitamin C (izjema dalmatinci). Lahko pa mu damo kakšen košček kot priboljšek. Moja obožuje banane in jabolka.

Ribe - veliko beljakovin. Ampak pazi, le kuhane pri čemer moramo skrbno odstraniti vse kosti. Izjema so seveda tiste v konzervah, ala Rio Mare.

Pri prehrani naj velja načelo, da psi niso popolni mesojedci, tako kot mačke.
Jaz svojo hranim z briketi Hills, dopolnjujem pa z vsem ostalim. Drobovino, konkretno kurja jetra pa ji na krožnik serviram približno enkrat na 3 tedne.

Izven resnosti teme pa naslednje: moja je popolni vsejedec (zaenkrat sva imeli diarejo samo enkrat), torej bi poleg najboljših zrezkov pojedla še malo kikirikija (vem, da ne bi smela), ne brani se kruha, krompirja, solate (ampak, kam potem pridemo tako z zdravjem kot s težo).
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #9 : ponedeljek, 13.11.2006 : 17:51:38 »

Citat
Vi ste pa dobesedno res SamSvojMojster Smiley

Hehehe,ti kar zafrkavaj.Ce bi videla kuzka,bi vedela,da mu nic ne fali.Ravno nasprotno,pomoje ima se veliko prevec vsega.Zal pa ne morem napisati vsega v dveh stavkih,spisa se mi pa ni dalo pisati. Smiley
     Dobijo moji lepi fantje tudi omakico iz gorgonzole preko briketov arden grange ali royal canin,pa tudi kaj drugega.No ja ,mogoce bo pa kdaj priloznost , da se poblizje spoznate,pa bos lahko na svoje oci ocenila,koliko cesa mu fali,ali koliko cesa ima prevec. Grin
Logiran
labika
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #10 : ponedeljek, 13.11.2006 : 18:30:46 »

no ja saj glede prehrane in metabolizma pri psih vem kar nekaj.

sam vseeno je v praksi drugače kot v teoriji.
vseeno ga ne morem prisilit da poje nekaj kar mu ne diši.

so pa res dobri nasveti. bom poskusla ta teden s čim novim.

tnx Smiley
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #11 : ponedeljek, 13.11.2006 : 18:43:38 »

Labika, kaj pa če probaš z malo mešano. Jaz ti tu sicer ne morem dajati realnih nasvetov, ker moja psica poje vse. Pa ne zato, ker bi bila lačna ampak zato, ker je enostavno požrešna in če bi klonila njenim apetitom, bi imela doma eno veliko bajso. Že itak je ....

Prej sem imela dobermana, nejedca. Poskušali smo z vsem mogočim, tudi po nasvetih veterinarja. Nazadnje smo poleg briketov kombinirali ribjo-riževe mešanice, mletomeso-testeninarske mešanice, skuto (čeprav se mleka izogibam) ter kruhovoknedle-goveje zrezke. Prva sestavine je bila seveda v manjšini, razen knedlov ponavadi le polivka za okus.

p. s. Z zdajšnjim psov (rotweilerjem) pa bi kapitulirali na kikirikiju in toplih kumaricah s krompirjem in govedino , ampak to vzemi samo kot obvestilo ne pa za nasvet, da me kdo ne sesuje.
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #12 : ponedeljek, 13.11.2006 : 21:24:57 »

Labika jaz sem skoraj prepričana, da bo kuža jedel, če bo lačen. Magar mu malo zmanjšaj obroke. Lahko da ne porabi toliko kot mu daješ in zato tudi nima apetita. Moja je danes po enem mesecu začela spet več jesti in sem ji morala dati več kot ponavadi. Jo pa res tudi precej zmatram (tako fizično in psihično) in je potemr es lačna (jaz pa tudi Wink ).

Sem se spomnila še na eno možnost, zakaj morda ne je briketov. Nekateri psi ne marajo osušenih (ali ovlaženih) briketov. Pazi, da ko odpreš vrečko, da jo vedno dobro zatesniš nazaj, da bodo briketi ostali čim dlje "sveži". 

S kakšnimi briketi pa hraniš psa?
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #13 : petek, 17.11.2006 : 09:16:23 »

Labika,

Če pes ves čas ne je vsega po malem, se lahko pri vsaki menjavi hrane pojavi driska. Zato mora biti vsak prehod na drugo hrano postopen in naj časa vsaj en teden do 14 dni.
Tudi jaz sem imel težave z neješčnostjo, pa sem  kar vztrajal nekaj časa in je potem pojedel. Verjetno je bil pošteno lačen. Sicer pa poizkusi z menjavo briketov in ugotovi, kateri so mu všeč. Pri vseh proizvajalcih dobiš testerčke. Moj pes je trenutno zaradi alergij na dieti in je eukanubino dietno hrano za kožne težave. Če ne bi imel teh težav, sploh ne bi poizkusil z njo. Pa bi mi bilo žal, ker jo posesa iz posode in še posodo poliže. Poizkusi tudi ti z različnimi stvarmi.

LP
Logiran
srčica rubi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 110


« Odgovor #14 : petek, 17.11.2006 : 11:22:31 »

luka ima ta dieta za kožne težave veliko maščob? malo pokukaj na sestavine zapisane na vrečki, če se ti ljubi, pa mi povej prosim.

Če jih je dosti potem je vzrok za kožne težave ravno ta, da je prej dobil premalo maščob. Sploh briketi jih majo malo, saj če bi jih imeli veliko nebi bili briketi, pes pa rabi do 25% maščob v obroku, drugače pride do težav s kožo. Goveji loj je precej učinkovit pa tudi jajčni rumenjak ima ugoden upliv. Seveda je pa teba pazit na kvaliteto, ker pokvarjena maščoda deluje toksično.

Morda, če je bil to vzrok, sem ti pomagala, da se v bodoče izogneš težavam z alergijam in tažavam s kožo svojega psička brez potrebe po dragih dietah Smiley
Logiran
labika
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #15 : torek, 21.11.2006 : 21:17:15 »

se opravičujem ker sem malo pozna z odgovorom.

trenutno mu hranimo belcando brikete. so posebej za pse z motnjami prebavi, ki jih sedaj seveda nima. ampak je problem izkjučno neješčnost.

sicer se mu je tek že malo bolj povrnil odkar ga hranim 1x na dan ampak še vedno ni to to.

jaz bom zaenkrat poskusla par vaših nasvetov pa da vidim če bo funkcioniralo.
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: naveličanost enolične prehrane
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines