mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:25:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lovci, klateški psi in srne  (Prebrano 89445 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #510 : četrtek, 26.01.2006 : 17:56:59 »

Ne kupujte psov, ce jim ne morete nuditi tistega, kar potrebujejo. Simpl.
Simpl is the best!!!
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #511 : sreda, 01.03.2006 : 11:06:44 »

No, zdaj lahko pa še jaz nadaljujem "zgodbo", ki jo je začela damayanti... pravkar se je v naselje pred našo hišo zatekla skoraj do smrti pogrižena srna!  Angry

Prisežem, da bom prvega cucka, ki bo letal sam po gozdu lastnoročno zbrcala, še pred tem pa njegovega lastnika (ko ga najdem seveda  Angry ) po betici...

Res je, da nisem ravno navdušena nad lovci, ampak v takšnem primeru pa ne bi razmišljala niti jaz za sekundo... Vedno se spomnim na nekega setra v naši bližini, ki ga ženska odpelje na sprehod v gozd, vrne pa se obvezno brez njega... slišiš pa samo njegov lajež nekje globoko v gozdu!

besna ostržka
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #512 : sreda, 01.03.2006 : 11:29:13 »

Pojdi k tej ženščini na vrata pozvonit in ji  povej ,da tokrat si ti prišla, naslednjič bo pa kdo drug  z  črno  vrečo v rokah v kateri bo njen pes in z položnico za 300 jurjov.
ko ti bo pa rekla  , da njihov  pes ne dela tega ji pa  čisto flegma povej , da te ne zanima, in da ti veš za njihovega cucka in njo boš prijavila.
Potem naj pa sama  tuhta  ali bo dala psa na povodec ali ne.

Pri meni se je ta  taktika obnesla Wink
p.s.  pa sedaj naredi  to ko si še razkurjena Grin Wink
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #513 : sreda, 13.12.2006 : 12:13:09 »

Situacija je takšna. V bližnjem gozdičku pogosto naletim na 3 potepuške pse. Ne vem sicer kdo so njihovi lastniki, si pa mislim, da so iz manjšega bližnjega naselja, ki pač preprosto pse spustijo malo ven, da se zlafuajo  Angry
Psi se sicer ne približujejo številnim sprehajalcem po gozdu in njihovim psom, me pa takšno ravnanje njihovih lastnikov vseeno moti, saj je med tem naseljem, od koder predvidevam, da so psi, in gozdom zelo prometna cesta in tudi sama sem se enkrat z avtomobilom komaj uspela izogniti trčenju v enega izmed teh psov.
V zadnjem času, ko mora moja psica zaradi zdravstvenih razlogov mirovati (dovoljeni so ji samo krajši sprehodi na kratki vrvici), pa me ti psi, ki prosto laufajo po gozdu, še bolj motijo, saj stalno vznemirijo mojo psico, ki je bila prej navajena vsakodnevne igre z drugimi psmi in zdaj vsakič ko jih zagleda (ostalim psom v gozdu z lastniki se namreč izogibama) začne cviliti in vlečti proti njim in s tem spet dodatno obremenjuje nogo, zaradi katere mirujemo.
No, pa to me še ne bi tako razburilo, kot to, da je pred dnevi moj oče, ki je tisti dan peljal Bonie na sprehod v ta gozdiček, na sprehodu najprej našel odtrgano srnjo taco (no, našla jo je Bonie), malo naprej pa še v manjši ogradi zapuščenega posestva sredi gozdička raztrgano srno in na luknji v ogradi srnje dlake...  Angry In ker vedno v tem predelu gozdička videvamo te iste potepuške pse, ne najdem druge razlage, kot da so za smrt srne krivi ti potepuški psi. Videla sem jih že namreč kako so gonili srnjad po gozdu.
Zdaj me pa zanima, kaj lahko naredim, da teh psov lastniki ne bodo več spuščali v gozd? Sem že večkrat razmišljala, da bi poklicala v zavetišče, pa policijo itd. ampak jaz teh psov ne morem zadržati, ker se ljudem izogibajo. Preden bi kdo prišel, bi ti psi bili že kdovekje. Kdo so njihovi lastniki pa točno tudi ne vem. Ima kdo kakšno idejo, kaj v takem primeru storiti?



Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #514 : sreda, 13.12.2006 : 14:26:26 »

Vzames s sabo tri povodce, zvabis pse s priboljski in poklices DPMZ. Ce jih pa ne mores privabiti k sebi, pa vseeno koga poklices, ce te ne bodo poslusali, pa reci, da je to sredi gozda, opisi, kaj si ze nasla (srnina tacka), pa reci, da te skrbi steklina, ce ne bo nic drugega zaleglo.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #515 : četrtek, 14.12.2006 : 11:15:00 »

Psi se izogibajo ljudem... tako da jih ne morem uloviti...
Očitno ni drugega, kot da res naslednjič pokličem društvo in policijo, čeprav si ne obetam veliko, glede na odzivnost...
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #516 : nedelja, 28.03.2010 : 17:32:53 »

Danes popoldne se peljemo domov. Jaz ne vozim, zato gledam okoli. Pa zagledam srno v diru, ki se hitro približuje cesti. Zavpijem možu, da sunkovito ustavi. Zadnji hip, srna je že na cesti, za njo druga in za njima nemški ovčar. Vsi trije čez cesto in v hrib (gozd). Jaz pa ven iz avta in za njimi. Srni izgineta v gozdu, psu požvižgam in pride nazaj. Itak ni mogel več teči, ker je bil totalno utrujen. Zelo prijazen, pa zelo sram ga je bilo. S povešeno glavo se privleče do mene, potem pa kar pade v lužo in se hladi. Brez ovratnice, seveda. Mož je medtem poklical 112. Vprašajo, kako lahko pomagajo. Ker je že vsega konec, rečemo, da je v redu, sicer bi predlagala, da obvestijo lovce. Sreča. Lahko pa ne bi bilo v redu. Pes odtava, upam, da domov. Mi pa tudi.
Logiran
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines