mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:41:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: ROTTWEILER - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: ROTTWEILER - čvek  (Prebrano 476627 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #15 : torek, 28.05.2002 : 12:11:34 »

Kristijan,
se enkrat sem sla brat svoje pismo in v njem vseeno nisem zasledila zlobne besede proti rotijem. Moje pisanje odraza moj odnos do ljudi, ki psov ne bi smeli imeti, ne rotijev, ne jazbecarjev, ne snavcerckov, ker zanje ne znajo poskrbeti in nase ne prevzamejo odgovornosti za psa.
Ne, nic nimam proti rotijem ali proti katerikoli drugi pasmi, prva sem, ki je proti zakonom in prepovedim, ki temeljijo na pasmah. In prva sem, ki bo podprla mocnejsi nadzor nad lastniki psov. Mislim, da je to precej jasno ze iz prvega pisma, zakaj torej zloben komentar?
Mojca
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #16 : torek, 28.05.2002 : 12:12:26 »

Kristijan,

res je, da sem imel jaz samo pozitivne izkušnje z rotiji. Samo moram pa priznati, da bi enako razmišljal o tej pasmi, če bi se mi dogajale stvari kot so se chivavi, Maksiju, kali ...

Vedno se bom v živo spominjal tistega srečanja na stopnicah in kako sem se ga prestrašil, čeprav brez razloga ...

Verjetno pa bi se enako bal tudi nemških ovčarjev. Zato jaz poskušam svojo ovčarko čimbolj socializirati in jo navaditi tako na ljudi kot na druge živali (zadnjič smo si šli ogledat 2 tedna stare mucke pri sosedih).

Upamo lahko le, da bo čimveč lastnikov tako vzgajalo svoje ljubljenčke. Vendar pa bo še vedno veliko psov (vsaj v okolju, kjer jaz živim), kjer bodo le-ti živeli privezani na verigah ali pa celo spuščeni in nesocializirani. Zato si ne želim srečati nevzgojenega ovčarja, rotija, dobermana niti mešanca.

Upam pa tudi, da bom imel kdaj priliko srečati tvojega rotija.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #17 : torek, 28.05.2002 : 13:05:50 »

Jaz imam pa z rotiji dobre in slabe izkušnje.  Cool
Ko smo mojega psa šolali (hodil je v šolo, ki so bili sami ostri psi), je imel še poleg enega beaucerona, enega malinoisa še dva sošolca rotvajlerja. Psa sta bila prijazna in zelo učljiva. Res, da psov nismo nikoli upali spustit,da se ne bi stepli so se kar dobro razumeli.
Nek človek v soseski ima odvezanega rotvajlerja. Ko sem bil še bol mali, smo ga hodili dostikrat zajebavati. Samo, da smo se približali hiši-že se je zagnal roti proti nam in nas lovil do konca ulice. Predstavljajte si, če bi nas dobil ...

Neli: kakega psa maš?
Logiran
chivava
gost
« Odgovor #18 : sreda, 29.05.2002 : 09:52:30 »


Kristjan, kot ze receno, pse imam rada in jih ne obtozujem.
 Pravim pa, da je to ocitno naporna pasma, ki RES rabi izkusenega,
 pametnega in odlocnega gospodarja, ce manjka katera od teh lastnosti,
 se lahko konca zelo zalostno.

 To je vse. JE nekaj na tem, da bi morali imeti rotije in bulterjercke samo
  ljudje, ki ABSOLUTNO obvladajo pse. Medtem ko so bulterjercki vecinoma
  'alergicni' samo na pse, so rotiji lahko napadalni tudi do ljudi.
 In to ni hec.
 Je pa tudi tukaj na forumu nekaj ljudi, ki se hvalijo s svojimi
 'angelcki', mi pa njihovi posti absolutno NE dajo vedeti, da so dovolj zrele
  osebe, da bi si lahko tako samozavestno privoscili dolocene pasme.
  Brez zamere, pse imam ze 30 let, nekaj malega sem tudi ze videla in dozivela,
  pa zato pisem, kar pisem.
  Lep pozdrav...
  Ker napak in zmot tukaj pac ne sme biti......
Logiran
drevo
gost
« Odgovor #19 : sreda, 29.05.2002 : 10:50:57 »


Citat

Nek človek v soseski ima odvezanega rotvajlerja. Ko sem bil še bol mali, smo ga hodili dostikrat zajebavati. Samo, da smo se približali hiši-že se je zagnal roti proti nam in nas lovil do konca ulice. Predstavljajte si, če bi nas dobil ...



Sicer je rottweiler res malo bolj počasen, ampak mislim, da če bi vas hotel dobiti in ..., bi vas lahko dobil.
Sicer pa temu težko rečeš slaba izkušnja z rottweilerjem. Jaz bi temu bolj rekla "slaba izkušnja z nevzgojenimi mulci". Pa brez zamere - res ne moreš pričakovati, da bo pes samo mirno gledal, ko ga bodo otroci "zajebavali".
Logiran
GalNik
gost
« Odgovor #20 : sreda, 29.05.2002 : 15:11:16 »

Tudi jaz imam slabe in dobre izkušnje z rotiji. V naši okolici imamo dva fuuuuuul prjazna in se ful dobr razumeta z vsemi psi, pol mamo pa še dve psici (isti lastniki), in sta taaakoooo zoprne da je za znort, vsi se jih izogibajo. Napadeta vsakega ki ga vidita. Sicer se pa nič ne čudim, ker so tudi lastniki malo ( zelo ) čudni in zoprni.
LP
Logiran
Kristijan
gost
« Odgovor #21 : četrtek, 30.05.2002 : 08:13:08 »

Pozdrav vsem sodelujočim!!
Peibie, nisem imel namena koga prizadeti, ker to ni moj namen.
Dejansko je res, da je Rottweiler velika pasma pred katero pa imaš ti predsodek!
Še enkrat hočem povedat:NISO KRIVI PSI AMPAK LASTNIKI!
Drevo ti si faca!
Logiran
jsnoj
gost
« Odgovor #22 : četrtek, 30.05.2002 : 10:21:20 »

Dradi forumci !
zavedati se morate,da pregovor,ki pravi,da je pes podoba svojega gospodarja resnično drži.Ne obsojajte pasmo,če ima
neodgovornega lastnika.Po standardu je to pes mirnih,stabilnih živcev in zelo visokega praga vzdraženja.To pomeni,da ste vsi.ki ste imeli neprijetne izkušnje,doživeli srečanje z napačno vzgojenimi psi.Rotti resnično ni pes za začetnike,temveč za ljudi,ki imajo kar nekaj izkušenj.Osebno sem imel dosedaj dva
pripadnika te pasme in moram reči,da so moji psi imeli resnično pravi rottweilerski značaj.Bili so igrivi z drugimi psi,kar je posledica pravočasne socializacije.od mladiča naprej.Pes po značaju ni popadljiv.Takega naredijo ljudje.KDOR KOLI SE ODLOČI ZA NAKUP,NAJ POIŠČE STROKOVNO POMOČ PRI OSNOVNI VZGOJI.Le tako bomo z skupnimi močmi popravili
slab image pasme,ki smo ga zakrivili ljudje in ne pasma.

                                 Jože Snoj
                                 kinološki sodnik
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #23 : četrtek, 30.05.2002 : 10:51:41 »

Ne, Kristijan, predsodek imam pred vsemi psi, ki prosto letajo po svetu brez kakrsnegakoli nadzora. Ce sama lahko nadzorujem svojo bando, lahko tudi drugi svoje pse. In to gre tudi v drugi smeri, ce sama ne rinem v tuje pse, ne da bi za dovoljenje vprasala lastnika, pricakujem, da tudi drugi ne rinejo v moje brez dovoljenja. Ce moji psi ne rinejo v tuje pse brez mojega dovoljenja in dovoljenja lastnika drugega psa, naj bo tako tudi obratno. Je pa to na 600 m, ko te pes ne poslusa 5 %, malo tezko.
Da imam predsodke pred rotiji, malo tezko. Z njimi se nikoli nisem pretirano ukvarjala. So mi cisto simpaticni, z Grammy jih nekaj poznava. S samcki so prijatelji, s psickami se bolj ali manj tolerirajo. Vsi imajo dobre lastnike in so zato tudi taki, kot so. Poznam jih ne prav dobro, ker so mi pac bolj pri srcu vzhodnjaski pasji lepotci, ki so, govorim iz lastnih izkusenj, cisto drugacni od psov z zahodnimi koreninami. Je pa res, da mi vcasih cisto pase fantova buldoginja, ki je cisto pravi zahodnjak.
Da imam predsodke pred velikimi pasmami? S tem bi se prav tezko strinjal kaksen irski volcji hrt, ki se mu zdi verjetno prav cudno, ko se odrasla zenska z njim mece po tleh v nabito polnem lokalu, da ne ves vec niti, kdo grizlja koga. LOL Ko zagledam kaksno toso inu se mi skoraj zmesa.  
Predsodke imam pred psi, ki so v nepravih rokah, ker je vsak pes v nepravih rokah lahko vsaj neprijeten, ce ze ne nevaren za okolico. Kaj pa cutim do njihovih lastnikov, je pa prevec grdo, da bi bilo za na forum.
Ce pogledas nazaj brez predsodkov, bos videl, da se strinjava, da niso vsi ljudje za pse. Tako to je, pa vendar ga se vedno ima lahko vsak in nihce ga ne vprasa, kako zanj skrbi.
Zal.
Pozdravcek, Mojca
Logiran
Maksi
gost
« Odgovor #24 : petek, 31.05.2002 : 12:06:23 »

Se strinjam in upam da smo res vsi tukaj prisotni približno enakega mnenja, ko bi se vsaj še kakšen od takih lastnikov streznil in malo bolje poskrbel za svoje živo bitje....
Logiran
Rottweiler_Ares
gost
« Odgovor #25 : ponedeljek, 10.06.2002 : 14:03:05 »

Pozdravljeni!

Sem lastnik rottweilerja starega 18 mesecev. Za mene so rottweilerji ena od najlepsih in sploh oh in sploh pasem vendar ga ne priporocam za prvega psa saj znajo vsako najmanjse popuscanje zelo izkoristit.

Pa se nekaj pred 3 meseci sem bil na sprehodu z svojim psom (ki je bil na povodcu) in ga je nemski ovcar grdo pogrizel, sedaj pa pes cisto ponori ko zagleda psa (psic pa se razveseli). Zdaj sem pa ugotovil da sem v okolici kjer sem doma postal pravi bau bau in pretepac svojega psa (ki se ga v zivljenju nisem pretepal) in da po sistemu pes je enak kot gospodar sem postal najslabsi. Pred tem dogodko je bil moj pes eden najbolj pridnih v soli sedaj pa ne sme imeti kontakta z psom.

Ce je kdo imel podobno izkusnjo in je uspel psa odvaditi agresivnosti do drugih psov naj mi poslje e-mail tomi.samec@amis.net

Lep pozdrav,   Tomi

P.S. Lastnik ovcarja je bil kaznovan in je placal za pregled in kazen 30.000,00 SIT, ampak jaz pravim, da je vse to premalo saj sedaj jaz in pes (v bistvu) trpiva posledice.
Logiran
Rottweiler_Ares
gost
« Odgovor #26 : sreda, 12.06.2002 : 16:04:42 »

Ljubitelji rottweilerjev lahko najdejo marsikaj tudi slike rottijev na http://www.communityzero.com/rottweilers
Logiran
terry
gost
« Odgovor #27 : torek, 06.08.2002 : 14:04:10 »

ojla!
Jst mam doma 7 let starega rotija in morm priznat da je to eden najbolj scrkljanih peskov kar jih poznam. Res pa je da imam rahla težave ko srečava kakšnega kukžka, ampak to samo zaradi slabih izkušenj ko je bil majhen in ga je napadel ovčar.
Zelo bi bila hvalažna za kaknšna nasvet lastnika rotija, ki ima podobne težave kot jast in sicer Terry je pod brado dobil ekcem velik 3 cm. Že 10 dni mu ga mažem s plivaseptom ampak ni nobene ga vidnega napredka.
Če ima kdo slučajno kakšno idejo kako bi mu to odpravila bi mu bila zelo hvaležna.

Pozdtavček, ljubiteljica rotijev!
Logiran
kristijan
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 100


« Odgovor #28 : torek, 24.09.2002 : 10:35:17 »

Zdravo!
Do sedaj se je ekcem že pozdravil vendar še drugim v vednost. Pri mojem Rottweiler-ju se je zadeva uredila z dodajanjem testeni k briketom skratka (koncenterana) hrane je bla premočna.    
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #29 : torek, 24.09.2002 : 11:24:44 »

Hoj!

No bom pa še jaz dodala svoje mnjenje. Meni se zdijo rotiji čisto simpatični in uporabni psi. Je pa pač službena pasma in tega se je treba zavedati. Doma imam dva psa, en je velik in ne mara drugih samcev (od večine je tudi močnejši) tako, da se mi zanj ni treba bati, da mu bo kdo kaj naredil. Sicer pa sem na sprehodih vedno zraven tudi jaz, da lahko ukrepam. Na srečo se z rotiji še ni nikoli stepel. Pač ko zagledam predstavnika te pasme, svojega primem. Psom se nikoli ne izogibam na kilometer. Ravno zadnjič sem na sprehodu srečala mladega rotija (8 mesecev). Jaz sem svojega samo prijela in smo šli mirno dalje. Pač moj pes ne mara velikih črnih psov. To pa ne moremil, da jih tudi jaz ne. Pri nas živi en velik predstavnik te pasme in je največji cuker daleč naokoli tudi do psov.

No druga plat pa je naša 2,5 mala pudljica. Za njo bi se morala bolj bati, ker ji pač dejansko lahko kdo kaj naredi. A moje načelo je, da je psica spuščena, ker sama ne ogroža okolice. Sama presodi, katerih se želi izogniti in s katerimi bi se igrala. Nikoli pa jo zaradi tako imenovanih "nevarnih psov" ne primem in držim v rokah. Sama je ugotovila, kdaj se je bolje umakniti. Moral bi biti pa zelo nesocializiran pes, da bi se spravil na psico in še to tako majhno kot je ona. Itak se takoj podredi ali pa pove, da ji ni prav in gre. Tudi že z pitbuli se je srečala in pa z rotiji, dobermani in podobnimi. Pač, tudi ona je pes in je sposobna preceniti sama.

Samo kot komentar, ne razumem lastnike majhnih pasem, ki ob pogledu na velike psa takoj primejo psa v roke. Zdaj ko sprehajam oba so ljudje ločenega mnjenja. Velikega Malamuta se bojijo a potem zagledajo še zraven nekaj malega in se malo pomirijo. Jaz sama ne delam razlik. Oba moja psa so že napadali, ampak smo to takoj brez problemov rešili. Ne pozabite ob sebi imate pse, ki niso samo domači ljubljenčki ampak tudi zveri. Pač počlovečiti se jih ne da. Le razumeti jih morate.

lp

Maja
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: ROTTWEILER - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines