mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 16.06.2024 : 09:28:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: ROTTWEILER - čvek
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: ROTTWEILER - čvek  (Prebrano 482346 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ross
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14


« Odgovor #225 : torek, 09.11.2004 : 17:05:41 »

Kombinacije staršev ti pa ne zaupam. Rodvnik sorodstvene vezi so pač osebna stvar.
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #226 : torek, 09.11.2004 : 22:54:49 »

Ola!

Kako ste kaj! Cool Imam rotta dobre štiri dni, sedaj pa se je že pojavil problem Undecided. Mali kosmatinec ja začel renčeti in lajati na mami parvtako pa tudi na sestro, mami je hotel celo ugrizniti pa je ksreči omaknila roko, seveda sem bil jaz zraven ampak ga nisem mogel pomiriti. Sicer je kuža do mene in moje punce prijezen (razen enkrat je pravtako lajal in renčal nad menoj, vendar sem mu pokazal kdo je šef). Smiley Še nekaj, naučil sem ga že odpoklica Cheesy ter sedi  :Dvendar bo potrebno e kar nekja vaje Tongue. Najbolj me skrbi da nebo renčal na domače in nevem kako naj vem, da nima on povelja nad menoj. Malo me skrbi za vse skupaj.
Sicer sem ga zelo vesel in ga imava spunco tudi zelo rada. Aja, še nekaj kuža je star štiri mesece in pol, ime pa mu je Schwarc! Wink

Prosim pomagajte Huh in povejte svoje mnenje o tem, oz. lahko opišete vaše dogodivščine, seveda če ste jih imele.

Lep Pozdrav! Cool

Schvarc
Logiran
ross
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14


« Odgovor #227 : torek, 09.11.2004 : 23:15:30 »

Pokazati mu je potrebno, kdo je šef, da si to ti in tvoja družina, ne pa pes. Je pa dejstvo, da si bo samo tebe izbral za šefa, ostali pa bodo na njegovem nivoju in bo malo poskušal pridobiti kakšno stopnico v družinski hierarhiji. Moj me je drugi dan ugriznil, ko sem mu hotel vzeti kost (je mislil, da sem njegov mali bratec, saj je bil najbolj dominanten v leglu), ampak po tistem mu niti na pamet več ne pride, da bi zarenčal. Torej, pokaži mu, da si ti šef, pa tudi ostali naj se ukvarjajo z njim, da bo navajen vseh in da bo vse tudi spoštoval, kajti ubogal bo verjetno samo tebe, druge pa potem, ko mu že desetič rečeš naj se spravi v boks. Lepo uživajta s Schwarc-em. Aja, iz kje pa si, glede na to, da imaš polbrata od mojega?
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #228 : torek, 09.11.2004 : 23:24:39 »

Citat
Moj me je drugi dan ugriznil, ko sem mu hotel vzeti kost (je mislil, da sem njegov mali bratec, saj je bil najbolj dominanten v leglu), ampak po tistem mu niti na pamet več ne pride, da bi zarenčal. Torej, pokaži mu, da si ti šef

Ross, nam lahko prosim zaupaš kako si mladičku pokazal kdo je šef? S silo?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
ross
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14


« Odgovor #229 : sreda, 10.11.2004 : 00:20:39 »

Si že slišala kdaj za izraz "fuj"? Kaj misliš da se samo s silo psa kaj nauči. Takrat se ga nič ne nauči, ker če psa učiš s silo, to bo rottweiler pri 2 letih vse vrnil dvojno. Potem pa poslušaš, da dajo rottweilerja pri 3 letih stran (beri pod inekcijo), ker ga ne morejo več obvladati. Jaz se s svojim psom ukvarjam vsaj 3 ure dnevno, vendar v to ni šteta šola 2x tedensko. Le tako te potem pes uboga tako kot je treba, ne da ga 15 kličeš predno pride k tebi, pa še 3x zarenči vmes.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #230 : sreda, 10.11.2004 : 08:40:48 »

Hehe ross, napadalnost iz tvoje strani vsekakor ni potrebna.

Samo ali res misliš da je kdo tako naiven, da si psu drugi dan ko si ga dobil rekel "fuj", pa ni nikoli več zarenčal? No ja, če je tako, svaka ti čast. Imaš pametnega psa. Grin Ponavadi moramo tudi ukaz "fuj" večkrat ponoviti, da ga pes obvlada na prvo besedo.

Kaj pa pomeni imeti psa oz kaj pomeni imeti rottweilerja doma, mi pa ni potrebno praviti. Grin

Pa uživajta s kosmatincem!

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #231 : sreda, 10.11.2004 : 09:31:58 »

Hoa!

ross jaz sem iz Kranja in hvala za odgovor.
Dones zjutraj pa se je pojavil nov problem, kuža je bruhal in mu zelo močno po želodčku nekaj kruli(šraufa), sicer se mu je isto pripetilo takoj drugi dan ko sem ga imel, vendar ni bruhal je pa imel drisko(samo enkrat je tako kakal, potem pa spet normalno). Seveda se spet bojim, da se ta stavar ne bo ponavljala vsak drugi dan. Trenutno kuža nima apetita, se pa igra in je zelo vesel.

Ross kje šolaš svoje ga rotta, a ga mogoče v MB.

Lep Pozdrav!

Schvarc
Logiran
ross
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14


« Odgovor #232 : sreda, 10.11.2004 : 09:36:38 »

Pazi kaj bo jedel, drugače pa tudi moj ni hotel veliko jesti od začetka, pač stres in te zadeve, po enem tednu bo vse ok. Ne, ne šolam ga v MB, zakaj?
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #233 : sreda, 10.11.2004 : 10:01:34 »

Čisto tako prašam. Kje pa ga šolaš. Ali šolanje poteka tudi v tem letnem času? Sicer pa vidim da ti kar uspeva pri svojem kužiju in da imaš že nakaj potrebnega znanja, le tako naprej!

Moj pes je trenutno samo brikete in pije vodo, pa prav nič drugega, razen če kaj sam najde(strgane škatle, predpražnik itd.)

čau
Logiran
kristijan
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 100


« Odgovor #234 : sreda, 10.11.2004 : 23:38:21 »

briketi so prva liga samo pazi kaj jemlješ (kvaliteto). jaz uporabljam BELCANDO.

trenutne slabost ni nič kaj takšnega se bo še pojavila, če pa traja dva ali več dni je dobro obiskat vet. pri mojem se to pojavi vsake toliko, da ne poje jutranjega obroka. dajem mu še vedno dva.

šola v MB se bo začela marca lahko pa prideš na ogled vsak pon. sre. in pet., da dobiš predstavo o samem poteku.

no,rodovnik je res osebna stvar psa ni pa skrivnost slej ko prej se kje pojavi. za mojega ve cela RW SLO.pa brez zamere za radovednost.

LP
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #235 : četrtek, 11.11.2004 : 11:44:06 »

Ross, nam lahko prosim zaupaš kako si mladičku pokazal kdo je šef? S silo?

Lp, Fortuna.
hm, hm...
Z nadaljevanjem debate se ne strinjam. Roll Eyes
Ko je Tayos (tamal sicer ni RW, ampak mešanec NO) želel že izredno zgodaj uveljavljati svojo voljo z renčanjem itd... sem ga dvakrat obrnila na hrbet in skušala z roko prijeti za vrat kot bi bila pes Grin Grin
Kako bi kuža ubogal na ''fuj'', če takrat sploh ni vedel kaj to pomeni?
Zdi se mi, da moramo včasih uporabiti tudi prijeme, katere psi uporabljajo med sabo za določanje hirearhije.
Tayos ni od takrat  niti enkrat zarenčal name, kar ne pomeni, da v prihodnje ne bo spet poskušal uveljavljati svoje. Zaenkrat pa na to še nič ne kaže.  Wink

Resnično; kar se tiče renčanja na lastnega skrbnika- ojoj! Moje mnenje je v tem primeru- ''sila'!! Pa ne pretepanje psa, ampak strog in nadrejen fizični kontakt,
Je pa res, da so RW zelo občutljivi na intonacijo glasu, zato sila v največ primerih sploh ni potrebna. Ampak pri renčanju N A M E se vse konča!!!
Bi pa znal biti problem, če bi se kuža postavil po robu in bi ob ''sili'' vodnika ugriznil, napadel... Shocked Shocked  Kar si ne zamišljam, ker se mi to še ni zgodilo Tongue

LP
''pametna'' Teja Grin
Logiran
ZUPY
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 9


« Odgovor #236 : četrtek, 11.11.2004 : 12:46:51 »

Se strinjam s Tejo

Pri renčanju na lastnika oz. skrbnika psa se vse konča. Čeprav je to mogoče malo neprijetno za nekega opazovalca, mislim da pri temu ni popuščanja. Kdor ima RW ve da je samo "fuj" pa se lahko dereš kolikor hočeš velokokrat premalo.
Je pa res da je to veliko odvistno od lastnikov RW. Nekateri na takšne stvari odreagirajo bolj ostro, drugi bolj milo, pes se pa tako ali tako navadi na lastnika in njegove reakcije.

Kar pa se tiče briketov jaz našima dvema(AS in PAN- oba RW) dajem TEHNICAL.  
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #237 : četrtek, 11.11.2004 : 22:40:42 »

Ola!

Moj pes Schwarc je danes nad menoj renčov in lajov Huh. No pa da vam povem štorijo. Pride mami v pesjak(garaža, tu kuža spi) in mu da HRENOVKO. O.K. do tuki vse O.K. Pol pa jest uzamem brisačo, da bučmana umes zbrišem, ker se mi je mudilo v službo. Poglejga zlomka on name začne renčat in lajajt, jest takoj neham brisat, ker nism vedu kva je narobe, pol pa men ukapča, da je kriva hrenovka in seveda če jaz nebi bil jaz, probam hrenovko vzet, ampak žal brez uspeha, ker je marcina tako renčal in hotu grizt za mojo roko , da jo nism reskiru. Jah sevesda jest grem lepo uslužbo in mi ta pripetljaj ne da miru, pustim del in se grem posvetit moji marcini. Pridm dam in ksreči v hladilniku HRENOVKE Grin, vzamem eno in ga grem mal sprobavat, mu dajem hrenovke lepo z roke in on mal grobo vse skupi, pa mu jo jest dam. Uredu ampak to ni to umes se greva še cept, prideva dam jest spet po hrenovko v hladilnik ker sem mu jo hotu vršt pa uzet, ampak tege nism probavu, ker nism sam vase sigurn al se ga bom ustrašu alne. Ampak sej se ne bojim prov njega, ker sem tudi sam bolje izpopolnen Smiley, bojim se kako ukrepati, kva nj mu nardim al nj ga zbrcam in prebutam da bo bol vidu kdo je gazda. Je pa res da, če bo prišlo dotega k se zlo hitr raz*****m, se bojim da ganebom preveč.
Še nekaj, me je pa tud butl ugriznu za palec ker je mislu da je hrenovka Wink, ampak sm ga res takoj nazaj pršaflov, prst me pa povrnk boli in celo en mjčkn krvavi. Al se vašemu dogiju tud tko scufa če zavoha meso, ker moj skos misl da mam urok hrenovko in je zelo vesel in podivjan. Se mi dozdeva, da bi probu pes nardit prov use mogoče celo ubijat za to jadno HRANOVKO!

Se opravičujem ker sem se tako razpisal ampak to, kar je neredu kuža dons je pa višek. Se mi pa zdi tudi moj problem ravno za temo, ki jo trenutno razpravljate.

Lep Pozdav!
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #238 : četrtek, 11.11.2004 : 22:49:11 »

Hopa!

Nekj sm pa usen pozabu pripisat. Jaz lahko kužiju uzamem skledo s hrano kadar koli pa ne zarenči al pa kj podobnga in tud igrava se z igračo na to temo in to tako da ko jo vleče ga probam učit da sposti oz. mu jo uzame  tudi kadar hočem. Me res kr uboga(no ja se še učiva, oz, sva bolj na začetku). Sam HRENOVKE, prov ne dajo mi miru. Kva nj NARDIM! Roll Eyes

En lep pozdrav prov vsem!
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #239 : četrtek, 11.11.2004 : 23:43:50 »

 Schvarc imaš zasebno  Cool

LP Noli
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: ROTTWEILER - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines