mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:17:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Meni je danes težko
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Meni je danes težko  (Prebrano 200891 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
zmago
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #15 : nedelja, 24.12.2006 : 16:32:37 »

Zato se jaz že dolgo ne morem veseliti praznikov, ko vem, da so nekje ljudje in živali, ki trpijo. Cry Smetka mislimo na vas.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #16 : nedelja, 24.12.2006 : 17:24:39 »

Ne vem kaj naj rečem... Cry Cry Cry Srce me boli, ko to vidim, prisežem ... Cry Groza. Smetka, smo s tabo! Samo povej, kaj rabiš...predvidevam, da se bo zbiral denar, ta tegale malega revčka...
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #17 : nedelja, 24.12.2006 : 19:40:57 »

Ali je možno, da so poškodbe od kakšne petarde?

Tudi mi bomo pomagali!
Morotu pa čim manj bolečin Kiss
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #18 : nedelja, 24.12.2006 : 20:04:31 »

Ne, je pa možno, da bi bil npr. medved ali jazbec, pravijo tisti, ki so že videli poškodbe od zveri. Ampak ima poškodba nekaj neznačilnosti za zveri...boli ga ne pa nič, razen ostanka repa.
Logiran

minč
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #19 : nedelja, 24.12.2006 : 20:28:13 »

Ime mu je Moro, predvidoma koten 1.4.2004, vpisan v koprski ambulanti maja 2005.
Lips Sealed Smetka pa si sigurna de je to res on? Kaj je imel čip ali kako si to ugotovila? Moro je bil oddan iz koprskega azila...
Jaz ne morem verjet, da lahko obtajajo ljudje, ki lahko naredijo kaj takega (čeprav vem da očitno so).
Mojemu Moriču želim, da pride k sebi, da se pozdravi kolikor se da ... Cry nimam besed
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #20 : nedelja, 24.12.2006 : 20:32:57 »

Toliko tega mi zdaj gre po glavi, besed pa nikakor ne najdem.  Cry
Grozno mi je. Ob vsem tem razkošju ki ga prazniki prinašajo s sabo, večina ne pomislili in niti ne želi pomisliti, da je toliko malo potrebno da osrečiš deset sreče potrebnih. Ne glede na število nog.

Smetki ob vsem tem niti ne morem zaželeti vesele praznike, jih pa vsekakor temu psu.
Držimo vse mogoče. Vso srečo!

Če boš potrebovala pomoč, sporoči! VE delegacija lahko prispe v dobri uri če je treba Wink
 
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #21 : nedelja, 24.12.2006 : 20:33:51 »

Čipiran je, ja.
Logiran

sparks
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #22 : nedelja, 24.12.2006 : 20:43:33 »

Brez besed sem, samo srh, bes, žalost in še razni drugi negativni občutki, me spreletavajo ob pogledu na tega psa.
Ne morem verjeti oz. lahko verjamem, ampak ne bom nikoli razumela, res ne.
Mali je očitno borec in mu želim hitro okrevanje. A bo potekala kakšna akcija za zbiranje denarja za operacijo ali se lahko kar direkt nakaže na TRR od Horjula?
Držim pesti zanj! Kiss

minč: A se Morota spomneš? Si sigurna, da je bil v KP azilu? Že ves čas tuhtam in mi ne pride na pamet...

Lp, Saša
Logiran
minč
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #23 : nedelja, 24.12.2006 : 20:49:53 »

ok... to naj ne bi bil iz koprskega azila,sem zdej govorila z Nevenko, ampak podobnost je očitna. Ne glede s kje je ta revež upam, da kdor mu je to storil oživi še hujše. Smetka tudi jaz sem s tabo in z malčkom Kiss.Grozno.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #24 : nedelja, 24.12.2006 : 20:54:50 »

Sva bili že z Andrejo na vezi, jutri nadaljujemo z odkrivanjem Morove zgodbe.

18. januarja v Slovenijo prihaja veterinar, Anglež, strokovnjak s tega področja, ki bo skupaj z našimi Mora operiral. Zna biti, da bo izgledal kot kak bokserček, vsekakor bo situacija za videt bistveno bolje kot danes. Funkcionalnost že sedaj ni problem, kuža res je in pije povsem normalno. Najbrž poceni ne bo, mu bo treba amputirat še repek, ga kastrirat in popravit ali spulit oba spodnja caninusa, ker sta zbita. Po vsej verjetnosti bo "dobil" tudi novi nosnici, plastike pa niso poceni...kakorkoli, zbrat bo treba zanj, ja...akcija bo pa tako kot vedno pri večjih operacijah potekala preko našega društva (DZZŽ LJ) in Repka. Saj bosta Sara in Katarina dali podatke gor, sem prepričana. Ka je bilo danes, je plačalo zavetišče. Če bo kdo hodil okoli veterinarjev, mu pa lahko kupite še kak AD ali pa kakšno kilo Royala - starterja. Briketki so čisto čisto majhni, uporabljam jih pri mladičkih od treh tednov naprej, pa za njega tudi prav pridejo. Ima pa na obeh straneh čeljusti še po dva kočnika, kar je super...in me je danes ene dvakrat tudi prav lepo opozoril med lovljenjem na to, da še ima zobe  Wink.

Sicer se pa zdajle oba počutiva dosti bolje kot prej...on je sit kot ena mala bombica, pretiravat ne smem, pa bi on vseeno še kar jedel. Spi, počiva, ni več prestrašen, vse ok.

Logiran

svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #25 : nedelja, 24.12.2006 : 21:10:05 »

Smetka, saj veš, da denar ne bo problem, samo, da bo gobček funkcionalen. Če je Majkl Đekson tolikokrat spremenil izgled, bo pa še mali zgledal kot boksarček. Samo, da sta vidva bolje.
Lep božični pozdrav v Horjulsko hribovje. In enga lepga spančka in darilca vsem trem Sneguljčicam  Kiss  Kiss  Kiss  Kiss
Logiran
sparks
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #26 : nedelja, 24.12.2006 : 21:14:13 »

Upam, da se bo zadevi prišlo do dna in bo storitelj/ica kaznovan/a, čeprav nikoli ne dovolj za vse gorje, ki ga je moral Moro prestati.

O, to je pa super novica, svetla točka v vsem tem.
No, potem pa čim prej z akcijo, ker so ljudje decembra bolj darežljivi, januarja pa spet malo bolj stisnejo denarnice. Čeprav se v takih trenutkih zelo izkažejo. Vsekakor verjamem, da se malemu piše svetla prihodnost, če bo šlo in seveda bo, vse po planih  Wink...trenutno je očitno, več kot v dobrih rokah. Polona, vse pohvale za trud in požrtvovalnost.
Oprosti moji nevednosti, kaj pa je AD sram?

Me veseli, da se Moro tako drži, res.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : nedelja, 24.12.2006 : 21:36:03 »

AD so konzerve, take majhne, namenjene tistim (psom in mačkam), ki ne zmorejo pojesti veliko. Npr. po operacijah, pri raznih boleznih ipd. So takšne dišeče paštetke, ki se jim res težko uprejo, dobijo se pri veterinarjih.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #28 : nedelja, 24.12.2006 : 22:15:03 »

Ko mi je danes opoldne Polona dobesedno med solzami sporočila, kaj vozi v avtu, so se tudi meni pošteno zašibila kolena in vzelo mi je sapo..... zaradi obeh - tako pesjana, ki zagotovo ni storil nič takega, za kar bi ostal brez pol glave, ušeska in repka, kakor tudi zaradi Polone. Videla je že marsikaj hudega, doživela tudi, najhuje pa je, ko človek ob taki najdbi dobesedno v sebi začuti vso grozo, vso bolečino in trpljenje, ki ga je morala do tistega hipa pretrpeti najdena živalca.... In tak občutek te potisne ob tla kakor tona težka skala, ne moreš dihati, v lastni koži ti je vse napoto in najraje bi tuleč zbežal stran, tako daleč, kolikor bi te noge nesle.... Tiho sem upala, da pregled na veterini ne po pokazal, da ni pomoči in na srečo se je to tudi zgodilo - slišali sva se ponovno, ko sta se peljala v Horjul in dogovorili sva se, da ga pridem pogledat. Celo pot sem se pripravljala na zelo pretresljiv sliko, ki jo bom zagledala. In taka je tudi bila - kužek, hudo poškodovan, tak kakršen je na fotkah. Ampak - ko mu je Polona ponudila pest briketov, je jeziček delal kot navit in papica je v hipu izginila nekje v njegovem iznakaženem gobčku. Takoj se mi je vse zazdelo drugače, manj hudo, saj je jedel zagnano in z očitno željo po preživetju. Prestavili sva ga in potem je naredil še kakec. Kar težko sem verjela svojim očem, saj se je kuža, shujšan do kosti, kljub vsemu vedel zelo obetavno, obe s POlono sva se kar oddahnili. Najhuje je gotovo za njim, ni pa manjkalo veliko, pa bi zavržen, brutalno poškodovan in skrit od vseh, ki se v teh dneh predajajo voščilom in dobrim željam, sklenil svoje pasje življenje v nekem kupu slame..... Cry

Torej, kakšen je veterinarski načrt, je povedala Polona, kar pa se financ tiče, da jih bomo zbirali društveniki iz Ljubljane DZZŽ in repkarji iz Repka.

Čeprav mu bo od repka bore malo ostalo, pa sem prepričana, da bo z njim nekega dne še veselo pomahal! Smiley

Katarina
Logiran
Toga
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 168


« Odgovor #29 : ponedeljek, 25.12.2006 : 09:20:35 »

Po vsem prebranem sem ostala brez besed, s težo misli, da se to res dogaja in da v marsikaterem pogledu ne moremo pomagati. Ampak Smetka se ne da, kuža tudi ne, drugi pa bomo pomagali vsak po svojih močeh.

Vsem udeleženim želimo veliko sreče, upanja in vsega, kar sodi k nadaljnemu uspešnemu zdravljenju!
Toga, Cokl in vsi najini
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Meni je danes težko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines