mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:48:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Meni je danes težko
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Meni je danes težko  (Prebrano 200871 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #45 : torek, 26.12.2006 : 00:18:39 »

Eh, zame bo pa kar Vitko!  Kiss Novo ime, novo zivljenje!

Ze od vceraj se vsake pol ure vracam k njegovi temi, pa ne najdem nobenih besed. Ne da mi spati... Ne morem si predstavljati, kako mu je kdo lahko to naredil. In si tudi nocem. Pa bi kljub temu rada napisala kaj vzpodbudnega za Polono.

Srcek smrcek je ze toliko prezivel in hoce ziveti naprej. In ne, nikomur izmed nas se njegovo zivljenje in njegov nadaljni obstoj ne zdita nesmiselna, njemu pa se najmanj. Saj je vendar ziv, "popraviti" pa se ga bo tudi dalo! Na koncu bo tak unikat, da bo veselo!

Kaj si pa "ljudje" mislijo o tem, pa konec koncev tako ali tako ni pomembno. Nekateri cenimo zivali zaradi njih samih, in ne zaradi njihovega izgleda. Ker nam polepsajo dneve, so nas vedno vesele, nas potolazijo, ko smo zalostni, se veselijo z nami - in ker nas imajo tudi one rade! Tudi tale nas kosmatincek bo za nekoga najlepsi in mu bo najboljsi prijatelj.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #46 : torek, 26.12.2006 : 00:47:13 »

Danes sta se javila dva morebitna posvojitelja...seveda bo za nekoga najlepši.
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #47 : torek, 26.12.2006 : 11:52:16 »

Jana, popolnoma se strinjam s tvojim mnenjem. Kaj sem najprej občutila, ko sem zagledala na sliki tega revčka? Grozo nad dejstvom kako je moral trpeti,predno ga je našla gospa, ki je poklicala Smetko . Potem pa sem si močno zaželela za Mora, da mogoče pa le obstaja upanje, da bi lahko živel naprej, še sploh sedaj, ko je končno našel rešiteljico. Ko pa sem prebrala Smetkino odločitev sem se zelo, zelo razveselila . Res bi mi bilo hudo, če ne bi bilo tako. In čutila sem, da se bo javil za posvojitev tisti, ki ima pogoje in srce na pravem mestu.
Mali Mor si zares zasluži lepo prihodnost ob ljudeh, ki ga bodo imeli radi in ga bodo čuvali kot punčico svojega očesa. Četudi bi ostal takšen kakršen je , je srček, saj živega bitja nimaš rad  zaradi izgleda. Če pa je izgled mogoče popraviti, pa še bolje. Pred Morom je sedaj samo še lepa, ljubezni in topline polna prihodnost.
Smetka , hvala ti!
Ps; Reakcija ljudi, katerim sem jaz povedala za Mora pa je bila naslednja; Upajmo, da se da pomagati, da bo živel;, in ker bo živel se vsi skupaj veselimo. Finančno bomo pomagali po najboljših močeh.
Lepo pozdravljeni!
Janad
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #48 : torek, 26.12.2006 : 13:01:21 »

hmnja... tudi meni je danes težko... ko po nekaj dneh odsotnosti spet pridem do interneta in vidim tako novo temo. pravo božično vzdušje, ni kaj. težko mi je za pesjana, hkrati pa sem tudi vesela, da je prišel do polone in ne do kakšnega od tistih zavetišč, kjer bi z njim opravili po hitrem postopku.

vesela sem, da so veterinarji dali zeleno luč za posege in vesela sem strokovne pomoči, ki prihaja iz tujine. saj vem za kar nekaj živali, ki jim je ta veterinar pomagal pri kompliciranih diagnozah ali zdravljenjih. mali moro ima srečo, da so se ti dejavniki lepo ''poklopili''. in bojda že kar dva interesenta za posvojitev, kar je več, kot jih ima marsikateri drug varovanec zavetišča horjul!

če pes je in pije, kaka in lula, izkazuje vedenjski napredek in poleg tega že kar nekaj časa živi s takimi poškodbami, zame ni dvoma, da se je polona pravilno odločila. v pesjanu je življenje, ki hoče pre-živeti. in po odzivih tule vidim, da nas je kar veliko, ki menimo, da je treba življenju dati možnost. tudi če bo na videz nekoliko posebno. in zahtevalo nekoliko večji vložek denarja takoj na začetku. a ko se spomnim na odziv pri ninku, me ni strah stroškov, saj vem, da nas je kar veliko, ki se bomo odzvali. in vem, da bomo skupaj zbrali dovolj, morda še več, kot bo na začetku potrebno.  (ko smo že ravno pri zbiranju denarja - xena, ko boš dala gor podatke repkovega računa, bom dala jaz še od društva. tako bodo ljudje imeli možnost izbirati med tremi različnimi računi pri treh različnih bankah, kar bo zaradi provizij najbrž zanje najbolje.)

to, da polona joka, se res ne zgodi vsak dan. ampak tudi božič ni vsak dan! človeška dobrota je res brezmejna... upam, da so vsaj lastniki tega psa imeli lepe praznike, če smo že vsi ostali tule zaprepadeni... (  Angry )

z obujenimi spomini na kar nekaj živali, ki so bile v podobno katastrofalnem stanju, pa so zdaj srečne in zadovoljne v novih domovih, vse lepo pozdravljam!
Logiran
smrček2
rad pišem
****
Sporočil: 327


« Odgovor #49 : torek, 26.12.2006 : 15:11:37 »

Veliko toplih objemov in čohcev za malega borca (vse ostalo, kar potrebuje zdaj ima)
in da bi čimprej našel čisto svoj kavč in lastnike, ki si ga zaslužijo.Za njih bo prav poseben, najlepši in najbolj zlat.
Horjulski strici in tete bomo pa že geldtošle odprl(kakor bi rekla Švrka), da bo mali pesjanček lahko bolj nemoteno uporabljal gobček in da ne bo imel bolečin.
Pozdrave v Horjulštajn in "drž se Smetka"
Shy in Mateja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #50 : torek, 26.12.2006 : 16:26:22 »

Lastnika smo kontaktirali...obalno društvo, inšpektorica in jaz. Gospod pravi, da je pes izginil pred dvema mesecema in da nima nič s poškodbo. Prijavil ni, da je izginil. Moru se je odpovedal, zanj je "neuporaben" in bi poravnal strošek "uničenja".
Kuža je iz dneva v dan bolje, počuti se dobro, napreduje. Hvala inšpekciji za podporo in obalnim kolegom za njihovo delo.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #51 : torek, 26.12.2006 : 18:05:47 »

.... sem brez besed..... 
Polona, se mi zdi, da ti je že Moro sam povedal, da je bila odločitev prava, šoldi pa dvomim da bojo problem.

Ali se po kakšnem členu da nadzirati, kako se godi tej psički? Sedaj in v bodoče. Undecided
To sicer lahko nardi vsak sosed, samo če izpolnjuje pogoje iz pravilnika mu nič ne moreš, takemu.... ma nimam besed niti zanj.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #52 : torek, 26.12.2006 : 18:46:18 »

Nima veze sem napisala zato, ker se je s kolegi iz obalnega društva dogovoril, da gre psička na sterilizacijo. Pa zato, ker bo še kdo kaj naredil. Dajmo temo pustit pesjančku.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #53 : torek, 26.12.2006 : 19:46:35 »



Takle suhec je danes, pa že 2 dni fejst papa in se je že malo poredil:



lp, Katarina
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #54 : torek, 26.12.2006 : 19:49:50 »

Hm, dlaka se sveti, pa novo ovratnico je videt.  Wink On je doživel svojega Božička  Wink  Kiss
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #55 : torek, 26.12.2006 : 19:56:51 »

Živjo še od mene

Predno sem skočil na Horjulsko stran sem napisal - kar sem pač napisal (glej spodaj). Nato pa skočim na tole stran in ...  Cry joj pre joj. Zato bom še več nabasal v svoj avto in vidimo se 31.12. v Horjulu - gre kdo z namo? Vse besede pa so odveč - upam, da bom vsaj malo pomagal, da bodo takšne kosmate duše imele vsaj malo od praznikov in ne bom vas pozabil tudi kasneje.


lp

MARKO


...  Te dni bodo naše mize polne dobrot, v stanovanju bo prijetno toplo, sobe bodo okrašene, ... Veliko bomo doma v krogu naše človeške in pasje družine. To so dnevi počitka in sprostitve, uživanja in crkljanja, ... naša usta in trebuščki bodo še pre-polni dobrot, polno bo poljubov, čohonja, božanja, ... skratka te dni nam bo lepo.

Ampak vsem ni lepo, toplo, želodčki niso polni, ... Ne ne bom govoril od trpljenju v Afriki ali pa pri nas, hočem vas le spomniti, da je na ulicah veliko zavrženih živali - ne ne ne bom vam pridigal, da je treba kakšno posvojit, ... tudi o tem se veliko govori.

Rad bi vas le spomnil, da nekateri ljudje veliko naredijo za zavržene živali, jim nudijo topel dom, dotik, skledico hrane in vode ... neredko pa jim tudi najdejo nov dom. Te dni se jih lahko spomimo z kakšno lepo gesto in jih obiščemo, pocrkljamo in sprehodimo kosmatince, prinesemo nekaj hrane, pa topla posteljica, ki je za vašega kosmatca morda premajhna - bo super za kakšno pasju dušco, tudi kakšna stara oddeja, igrače, ...  Pa za oskrbnike, prostovoljce, veterinarje, ... bomo tudi našli kaj malega. Za njih, ki iz dneva v dan živijo za uboge pasje, mačje, ... duše. Odrežimo kos naše domače ali pa če kupljena potičke, pa pršutek, "domača" salama, sir, kakšen dober vinček, ... ali pa kaj uporabnega za okrog hiše ali v njej.

V teh Božičnih in Novoletnih dneh se vedno odpravim v zavetišče in prtljažnik je poln tega in onega. običajno je to hrana in nekaj igrač. Letos me je ganila zgodba Lučke http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6088.0.html , Ninkota http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7044.0.html , ... nekaj malega sem in smo prispevali takoj, nato preko licitacij in tekom leta smo še nekaj zbrali na plesno pasjem pikniku, da je sedaj seveda ob pomoči drugih donatorjev in prostovoljcev v Horjulu nekoliko lepše poskrbljeno za vse štirinožne stanovalce, da jih je več na toplem, da imajo kaj dobrega v skledi, ... Ker pa so potrebe po hrani zelo velike se bom letos 31.12. spet odpravil v Horjul in v mojem prtljažniku bo zagotovo kaj slastnega in pa tudi toplega.

Naši kosmatci imajo čudovito življenje, a prepričan sem, da lahko vsi ljubitelji TT-jev te dni nekaj malega prispevamo svojemu lokalnemu zavetišču.

  Jaz grem torej 31.12. v Horjul kam pa vi? Če kdo nima prevoza naj me pokliče na 051 30 61 91

lp

MARKO
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #56 : torek, 26.12.2006 : 21:59:25 »

Preziveli smo en prijeten horjulski dan Smiley.
Prijeten predvsem zaradi horjulcanov na naslovu Smrecje 55 in izvrstne druzbe.
Prav posebno prijeten pa zaradi enega boksa, ki ga je Smetka nekajkrat odprla in Moro nam je dovolil, da smo ga opazovali pri obrokih, pri pitju, precej preserno je odkorakal ven in opravil svoje, vmes je eno od psick malo pozdravil, pa se vrnil k nam na toplo. In se vsedel najprej v blizino Smetke. Kar oci so se mu iskrile in prav prijetno se je muzal in jezicek obracal, ko smo ga po vrsti pocrkljale. Imelo me je, da bi ga vzela v narocje in ga premeckala tako, kot doma pocnem z nasimi bejbami. Pa sem bila previdna. Ni vajen. Morda bi ga prevec prestrasila. Tako sva se nacohljala za celim useskom, pa pod bradico, pa malo po koscenem telescu... Videlo se je, da mu je prijetno. Prav zanimivi sta se mu zdeli Špelca in Pikica, ki sta ga previdno povohali po gobcku in tackah, malo je povohal nazaj, nic se bal, nic umikal... Prav zvedavo je sedel in opazoval dogajanje.

Vam povem, da je res neverjeten pogled na gobcek, ki ga ni. Pa na luknjo, kjer manjka... Pa na usesek, ki ga ni. Repek je skrit in kar lepo se usede nanj. Predvsem je pogled pretresljiv zato, ker se v trenutku pred ocmi odvije kup grozot, ki jih je bil delezen in zagotovo dolgo obdobje, ko se je boril s strahotnimi bolecinami in za prezivetje.
Najprej seveda pogled uhaja tja... Ampak kar hitro uide malo visje, kjer se iskri dvoje temnih oci. V teh oceh je res nekaj posebnega, nekaj, kar te preprica. Moro ima zagotovo tako voljo do zivljenja, da ti lahko kar zastane dih. Suh in koscen, da srce boli, je med obroki pocitka pospravil tri obroke iz svoje sklede. Niti z briketki ni imel prav nobenih problemov. Skleda je bila kot bi mignil, prazna. Pa ni bilo malo v njej.
Nadvse prijazen pesjan, res na pogled nekoliko drugacen, pa vendar cisto pravi in crkljivi kosmatinec, ki bo lahko se vrsto let uzival v druzbi svojega prijaznega novega gospodarja.
Logiran

luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #57 : sreda, 27.12.2006 : 11:11:46 »

Jana, res, tako lepo si to napisala Smiley. Take besede nas naredijo precej boljše in pogumnejše - vsaj zdi se mi tako.
Malemu pa čim lažje življenje in nekoga, ki ga bo crkljal pa imel neskončno rad Kiss!

Lp polonak
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #58 : sreda, 27.12.2006 : 11:55:15 »

Ajme, stisnilo me je pri srcu, ko sem videla fotko tega ubogega psička. Samo je pa malo daleč od doma uspel pridit brez človeške pomoči... kar na 4 tačkah iz Črnega Kala do Verda.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #59 : sreda, 27.12.2006 : 12:58:13 »

Donacije zbira Repek in DZZŽ Ljubljana.

Repkovi podatki:

REPEK - Društvo za pomoč brezdomnim živalim,
             Pot v Hrastovec 9a, 1231 Ljubljana Črnuče

T.R: 03107-1000197021, pri SKB banki

s pripisom : "Za Mora"

Hvala vsem!

Katarina
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Meni je danes težko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines